Page 1

STEP In-housedagen VOORJAAR 2012

STEP brengt je carriere tot bloei!

RECHTEN BUSINESS & TECHNOLOGIE schrijf je kosteloos in t/m 1 april op www.stepweb.nl


STEP Voorwoord STEP brengt je carrière tot bloei! Om jouw carrière bloei te geven biedt STEP ook dit voorjaar weer de mogelijkheid aan om een kijkje in de keuken te nemen bij jouw potentiële werkgever! Als student is het immers lastig om te bepalen waar je precies wilt werken. Deze keuze moet natuurlijk wel goed gefundeerd zijn. Om jouw keuze eenvoudiger te maken heeft STEP dit voorjaar weer een breed scala aan potentiële werkgevers geselecteerd. Studeer je Rechten, Economie, (Technische) Informatica, Econometrie, Finance, (Technische) Bedrijfskunde en Management, Werktuigbouwkunde of een andere Technische studie of Sociale wetenschap? Blader dan verder en kom jouw potentiële werkgever tegen!

Tijdens een STEP In-housedag krijgen studenten de unieke kans om op informele wijze de sfeer te proeven van het werkende leven. Naar aanleiding van de STEP In-housedagen van afgelopen najaar zijn er weer veel studenten uitgenodigd om deel te nemen aan een business course en/of een stage te lopen en zijn er sollicitatieprocedures in gang gezet. Om dit geweldige succes voort te zetten, bieden wij ook dit voorjaar opnieuw een groot scala aan succesvolle advocatenkantoren, gerenommeerde bedrijven en topmultinationals aan. Lees dus gauw verder en schrijf je in!

STEP brengt je carriere ` tot bloei!


Sinds 1984 organiseert STEP met groot succes In-housedagen bij kantoren, bedrijven en overheidsinstellingen. We voeren onze missie, het verkleinen van de afstand tussen studenten en het bedrijfsleven, dus al 28 jaar met succes uit! Naast de STEP In-housedagen organiseert STEP dit voorjaar in samenwerking met Qompas de STEP Workshops. Kijk op pagina 13 voor meer informatie.

Ook dit voorjaar zullen wij er alles aan doen om deze cyclus weer even interessant, leerzaam en leuk te maken als altijd. Weet jij nog niet in welke richting jij wilt afstuderen of wilt gaan werken? Of heb jij deze keuze reeds gemaakt, maar wil je het bedrijf of kantoor van je dromen wel eens van binnen bekijken? Schrijf je dan in voor de voorjaarscyclus van 2012. Via STEP komt jouw carrière pas echt tot bloei en wij doen er dan ook alles aan om jou de ideale oriëntatie en voorbereiding te geven voor de arbeidsmarkt! Ben jij derde- of ouderejaars student en wil je meer te weten komen over jouw potentiële werkgever, of ben je op zoek naar een stage- of afstudeerplaats of (bij)baan? Schrijf je dan in voor onze STEP In-housedagen en zet je carrière in beweging!

Wij wensen je alvast veel plezier! STEP Bestuur 2012

v.l.n.r. Mark Maarschalkerweerd, Moniek Kassenaar, Ingrid Sticker, Sebastian Frankenberg, Carlotta van Regteren Altena

Rechten_ 3


STEP brengt je ` carriere tot bloei!

STEP Organisatie DAGELIJKS BESTUUR Mark Maarschalkerweerd

Algemeen voorzitter

Ingrid Sticker

Voorzitter rechten

Carlotta van Regteren Altena

Voorzitter business

Moniek Kassenaar

Marketing en Externe

Sebastian Frankenberg

Penningmeester

RAAD VAN TOEZICHT Mw. mr. E. Grattan-Meinardi

Advocaat Allen & Overy

Mw. mr. J.C. Prins

Advocaat NautaDutilh

Mw. mr. H.M.C. van der Linden

Advocaat BarentsKrans

Mw. Mr. C.D. van Beek

Oud-bestuurslid STEP

Mw. Mr. A.J.F. van Daalen

Oud-bestuurslid STEP

Dhr. S.W. Bank

Oud-bestuurslid STEP

De Raad van Toezicht dient als klankbord voor het huidige en toekomstige beleid van Stichting Student en Praktijk. In de Raad van Toezicht nemen enkele vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, met wie STEP een relatie heeft opgebouwd, alsmede oud-bestuursleden van STEP plaats.

COMITÉ VAN AANBEVELING Mw. M. Claushuis

Recruiter Boekel de Nerée N.V.

Mw. S. Hamer

Recruiter Lexence

Mw. A. Smit-Giesen

Recruiter Russell Advocaten

Mw. C. Ten Hacken

Recruiter Loyens & Loeff

Mw. M.E. Vink

HR Adviseur Kennedy Van der Laan

Mw. D. Vreede

Recruiter NautaDutilh

Mw. L. Wennink

Recruiter Rabobank

Mw. C. Westenburg

Recruiter Autoriteit Financiële Markten

Het Comité van Aanbeveling dient ter ondersteuning van de activiteiten van Stichting Student en Praktijk.

Deze brochure komt tot stand met medewerking van:

4_ Rechten


STEP Inhoudsopgave ALGEMEEN Voorwoord

2

Organisatie

4

Inhoudsopgave

5

STEP in 5 stappen

6

Ervaringen van de recruiter

8

Matrix

10

Inschrijfprocedure

11

Agenda

12

STEP Workshops

13

Profielpagina’s

14

RECHTEN AKD

14

Allen & Overy

16

Autoriteit Financiële Markten

18

BarentsKrans

20

Bird & Bird

22

Boekel De Nerée

24

Brinkhof

26

Clifford Chance

28

Deterink Advocaten

30

Greenberg Traurig

32

Höcker Advocaten

34

Hogan Lovells

36

Houthoff Buruma

38

Kennedy Van der Laan

40

Lexence

42

Loyens & Loeff

44

NautaDutilh

46

Norton Rose

48

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn 50 Russell Advocaten

52

Schaap & Partners

54

Simmons & Simmons

56

Stek Advocaten

58

Van der Steenhoven

60

Van Doorne

62

VMW Taxand

64

Rechten_ 5


STEP brengt je ` carriere tot bloei!

STEP In 5 stappen 1 STEP? Stichting Student en Praktijk (STEP) is een landelijke studentenorganisatie die sinds haar oprichting in 1984 academici in contact brengt met advocatenkantoren en bedrijven. De belangrijkste activiteit is het organiseren van de STEP In-housedagen. Tijdens een STEP In-housedag presenteert een kantoor of een bedrijf zich op hun vestiging aan studenten. Inschrijving voor deze dagen staat open voor alle derde- of ouderejaars studenten van alle academische opleidingen en is geheel kosteloos. De STEP In-housedagen vinden plaats in een voorjaars- en najaarscyclus.

2 STEP IN-HOUSEDAGEN? STEP In-housedagen worden door kantoren en bedrijven in hun eigen werkomgeving georganiseerd. Een STEP In-housedag geeft zodoende een student de mogelijkheid om op intensieve en informele wijze zo veel mogelijk te weten te komen over zijn of haar potentiĂŤle werkgever. Tot de standaardonderdelen van het programma behoren presentaties, een lunch, een inhoudelijk gedeelte en een afsluitende borrel. Tijdens het inhoudelijk gedeelte kunnen de studenten zich een beeld vormen van de werkzaamheden waar ze in de dagelijkse praktijk mee te maken kunnen krijgen. Bij de voorlichting over loopbaanmogelijkheden komen zaken als sollicitatieprocedures en opleidingsmogelijkheden aan bod. De lunch en de afsluitende borrel zijn een ideale gelegenheid om in een informele sfeer van gedachten te wisselen met stagiaires, medewerkers en partners. De onderdelen van een In-housedag verschillen echter per dag en kunnen dus ook van bovenstaande onderdelen afwijken. De bedrijven en kantoren vullen de STEP In-housedag geheel naar eigen inzicht in. Hierdoor kan je goed de sfeer binnen de organisatie proeven en kun je goed beoordelen of dit bij jouw wensen aansluit. Omdat je de sfeer van en de mogelijkheden binnen een bedrijf/kantoor tijdens een STEP In-housedag goed meekrijgt, zien wij geregeld dat het verder gaat dan alleen een kennismaking, en uitmondt in een stage of sollicitatie. Let op: Tijdens een STEP In-housedag is representatieve kleding gewenst. Lees vanaf pagina 14 in de brochure bij welke kantoren of bedrijven je je kan inschrijven

3 INSCHRIJVEN? Inschrijving voor de STEP In-housedagen staat open voor academici, die zich in de laatste fase van hun studie bevinden, of net afgestudeerden. Inschrijving vindt uitsluitend plaats via de inschrijfprocedure op onze website www.stepweb.nl. De inschrijving dient uiterlijk zondag 1 april 2012 binnen te zijn bij STEP. Na het inschrijven ontvang je een bevestigingsmail met inschrijfnummer waarmee je kunt inloggen op je MySTEP account via www.stepweb.nl/mystep. Op de MySTEP account kun je zien of je al dan niet geselecteerd bent voor de betreffende STEP In-housedag. Lees op pagina 11 meer over de inschrijfvoorwaarden

6_ Rechten


4 HOE VERLOOPT DE SELECTIE? STEP verzamelt alle inschrijvingen en stuurt deze door naar de desbetreffende kantoren en bedrijven. Kantoren en bedrijven selecteren maximaal 25 studenten voor hun STEP In-housedag. Tevens wordt een reservelijst opgesteld door het desbetreffende kantoor of bedrijf voor het geval er deelnemers uitvallen. STEP heeft dus geen invloed op de selectie!

5 MEER WETEN? Wil je meer te weten komen over STEP, de STEP In-housedagen of over een bestuursjaar bij STEP? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via het e-mailadres info@stepweb.nl en op telefoonnummer 020 - 59 89 464 op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om je in te schrijven voor de STEP digitale nieuwsbrief. Hierin vind je informatie over de komende STEP In-housedagen en informatie van partners van STEP. Inschrijving is mogelijk via de website door opgave van je e-mailadres.

Draai de brochure ook eens om voor de deelnemende bedrijven! Rechten_ 7


Recruiters ANNE VAN BUSSELEN - Pels Rijcken Werken als advocaat bij Pels Rijcken betekent dat je regelmatig de voorpagina haalt. Want we doen zaken die grote impact hebben op het dagelijks leven. Bijvoorbeeld op het gebied van milieu, gezondheidszorg, infrastructuur, ondernemen of cassatie. Dit komt omdat Pels Rijcken veel voor de publieke sector werkt. De Staat is een belangrijke cliënt en één van onze partners is landsadvocaat. Kortom, we staan als kantoor echt middenin de maatschappij. Om zelf te ervaren hoe het is om bij Pels Rijcken te werken zijn er verschillende mogelijkheden om kennis te maken. Zo kan je mee doen aan onze masterclass Mr. Z in het najaar van 2012; een driedaags programma waarin je intensief kennismaakt met Pels Rijcken. Of je kunt een studentstage lopen, waarbij je gedurende twee maanden de praktijk op ons kantoor van dichtbij meemaakt. Dit is een ideale manier om te onderzoeken welke stap je gaat nemen na je studie. Je kunt ook een zitting bijwonen. Onze advocaten staan tenslotte regelmatig in de rechtszaal. En je kunt meedoen aan de STEP In-housedag van Pels Rijcken die twee keer per jaar wordt georganiseerd. Zelf heb ik tijdens mijn studie ook aan verschillende STEP In-housedagen deelgenomen. Ik vond het een prettige manier om kennis te maken met de verschillende kantoren en zo een goede keuze te maken waar ik mijn carrière wilde beginnen. Kortom, maak gebruik van de STEP In-housedagen om een kijkje te nemen in de advocatuur of het notariaat. Bij Pels Rijcken laten we je graag zien en ervaren wie we zijn. Je maakt kennis met de praktijk en de sfeer bij ons op kantoor. Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor onze STEP In-housedag van 7 juni 2012. Ga voor meer informatie naar www.werkenbijpelsrijcken.nl

8_ Rechten


CLAYTON VAN OOSTWAARD - Recruiter Copernica Ik ben bij Copernica begonnen als stagiaire. Ik was op zoek naar een stageplek en een oud-klasgenoot van mij had hier ook al een stageplek gevonden en hij liet mij weten dat ze bij Copernica nog iemand zochten. Nadat ik mijn CV per e-mail had doorgestuurd, kreeg ik meteen een telefoontje of ik de dag erop langs kon komen. En van het een kwam het ander, tijdens de stage heb ik aan verschillende eigen projecten gewerkt. Zo heb ik een eigen demo-video van de software opgezet en een redesign van de website doorgevoerd. Na de stage natuurlijk afgestudeerd, maar altijd door blijven werken bij Copernica en nu vijf jaar verder werk ik er nog met alle plezier. Je krijgt hier ook volop de kans jezelf te ontwikkelen. Zowel op professioneel gebied als op persoonlijk vlak. Kennis delen en uitwisselen is hier een belangrijke factor. En dat is niet alleen met de collega’s van je afdeling maar ook met de directie en andere afdelingen. Deuren staan altijd open en je kan altijd wel je zegje doen om zo je eigen stempel te drukken op de organisatie. Ga voor meer informatie over Copernica naar onze website www.copernica.com

Rechten_ 9


STEP brengt je ` carriere tot bloei!

STEP Matrix RECHTEN

CR

S/BR

SR

IR

FR

Allen & Overy

■ **

Autoriteit Financiële Markten

BarentsKrans

Bird & Bird

Boekel De Nerée

Brinkhof

Clifford Chance

Deterink Advocaten

Greenberg Traurig Höcker Advocaten

■*

NR

■ ■

Hogan Lovells

Houthoff Buruma

Kennedy Van der Laan

Lexence

Loyens & Loeff

NautaDutilh

Norton Rose

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Russell Advocaten

Schaap & Partners

Simmons & Simmons

Stek Advocaten

Van der Steenhoven Van Doorne VMW Taxand

AFKORTINGEN

10_ Rechten

BR

AKD

CR

Civiel recht

BR

Bedrijfsrecht

S/BR

Staats/Bestuursrecht

SR

Strafrecht

IR

Internationaal recht

FR

Fiscaal recht

NR

Notarieel recht

*

Europees recht

**

Financieel strafrecht

***

Economisch strafrecht

■ ■

■ ■

■*


STEP Inschrijfprocedure INSCHRIJFVOORWAARDEN 1.

De inschrijver verplicht zich door zijn/haar inschrijving tot het bijwonen van de STEP In-housedag(en) waarvoor hij of zij is geselecteerd.

2.

De deelnemer verklaart zich bereid, om mee te werken aan een attitudeonderzoek dat STEP voor de deelnemende kantoren en bedrijven verricht. a.

Hiertoe dienen een anonieme voor-, dag- en na-enquête te worden ingevuld.

b.

De enquêtes zijn beschikbaar op de persoonlijke account van de deelnemer. Deze is te vinden op www.stepweb.nl/mystep. Inloggen is mogelijk door middel van het inschrijfnummer, dat iedere deelnemer na inschrijving ontvangt, en het opgegeven e-mailadres bij inschrijving.

c.

De voor-enquête kan tot uiterlijk één dag voor de desbetreffende STEP In-housedag worden ingevuld.

d.

De dag- en na-enquête dienen binnen één week na de desbetreffende STEP In-housedag in het bezit te zijn van STEP.

3.

Afmelden voor een STEP In-housedag is alléén mogelijk in uitzonderlijke gevallen. Bij verhindering dient men uiterlijk tien dagen voor de desbetreffende STEP In-housedag per e-mail contact op te nemen met STEP onder vermelding van een geldige reden.

4.

De inschrijver verplicht zich tot het invullen van een machtigingsformulier. Indien STEP geen ingevulde enquêtes ontvangt, of de deelnemer zich niet op tijd afmeldt, zal er 25 euro boete in rekening worden gebracht.

OVERIGE INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING 1.

Inschrijving voor de STEP In-housedagen is alleen mogelijk via de website van Stichting STEP; www.stepweb.nl.

2.

Inschrijving voor de STEP In-housedagen is geheel kosteloos.

3.

Zorg dat je veel aandacht aan je motivatie besteedt. Deze motivatie wrgestuurd naar de kantoren en bedrijven

en ook hierop word je geselecteerd. 4.

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in en let op spelfouten!

5.

Wanneer je geselecteerd bent voor de STEP In-housedag, ontvang je een officiële uitnodiging van het kantoor of bedrijf. Je kunt ook zelf de stand van zaken bijhouden via je persoonlijke MySTEP account. STEP spant zich in om uiterlijk twee weken voor de STEP In-housedag de selectiestatus bekend te maken.

6.

Let goed op de door kantoren en bedrijven gestelde eisen aan opleiding en persoonlijke kwaliteiten. Schrijf je alleen in als jouw profiel overeenkomt met het door de kantoren en bedrijven gevraagde profiel. Als jouw profiel niet overeenkomt, moet je een zeer goede motivatie opgeven om uitgenodigd te worden.

7.

Jouw inschrijfformulier wordt door STEP doorgestuurd naar de kantoren en bedrijven van jouw keuze. De kantoren en bedrijven maken zelf een selectie. STEP kan hier geen invloed op uitoefenen.

Je kan je tot en met zondag 1 april 2012 inschrijven voor de STEP In-housedagen!

Rechten_ 11


STEP brengt je ` carriere tot bloei!

STEP Agenda APRIL 2012 donderdag

19 april

Houthoff Buruma

Rotterdam

vrijdag

20 april

Norton Rose

Amsterdam

woensdag

25 april

Loyens & Loeff

Amsterdam

donderdag

26 april

NautaDutilh

Amsterdam

vrijdag

27 april

Deterink Advocaten

Eindhoven

donderdag

3 mei

Simmons & Simmons

Amsterdam

vrijdag

4 mei

Boekel De Nerée

Amsterdam

dinsdag

8 mei

Van der Steenhoven

Amsterdam

donderdag

10 mei

Höcker Advocaten

Amsterdam

vrijdag

11 mei

Hogan Lovells

Amsterdam

dinsdag

22 mei

Brinkhof

Amsterdam

woensdag

23 mei

BarentsKrans

Den Haag

donderdag

24 mei

AKD

Eindhoven

vrijdag

25 mei

Lexence

Amsterdam

donderdag

31 mei

Clifford Chance

Amsterdam

vrijdag

1 juni

Russell Advocaten

Amsterdam

donderdag

7 juni

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Den Haag

vrijdag

8 juni

Van Doorne

Amsterdam

woensdag

13 juni

Schaap & Partners

Rotterdam

donderdag

14 juni

STEK Advocaten

Amsterdam

vrijdag

15 juni

Kennedy Van der Laan

Amsterdam

woensdag

20 juni

Autoriteit Financiële Markten

Amsterdam

donderdag

21 juni

VMW Taxand

Amsterdam

vrijdag

22 juni

Bird & Bird

Den Haag

donderdag

28 juni

Greenberg Traurig

Amsterdam

vrijdag

29 juni

Allen & Overy

Amsterdam

MEI 2012

JUNI 2012

12_ Rechten


STEP Workshops - meld je snel aan STEP biedt ook deze cyclus de STEP Workshops aan als aftrap van de voorjaarscyclus 2012. De STEP Workshops worden in samenwerking met Qompas georganiseerd op dinsdag 17 april 2012 in Utrecht. Middels een actieve workshop word jij als student voorbereid op je carrièrestart. De workshops zullen ingaan op verscheidene aspecten van solliciteren en hoe jij je als student het beste kunt presenteren en verkopen aan jouw toekomstige werkgever. De opgedane kennis kan je bovendien direct toepassen bij de STEP In-housedagen van de bedrijven en kantoren waarvoor jij bent uitgenodigd. Deelname is geheel kosteloos. Er is slechts een bepaald aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel kosteloos in via onze website www.stepweb.nl (vol is vol)! Bij je inschrijving kan je ook direct de gratis Qompas SollicitatieGids aanvragen! Vanwege het bepaald aantal plaatsen kun je je maximaal voor 1 workshop inschrijven. Na je inschrijving ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging, met daarin o.a. de precieze locatie van de STEP Workshops in Utrecht.

De volgende STEP Workshops worden aangeboden op dinsdag 17 april door STEP en Qompas: 11.00 - 13.30 uur: Solliciteren, acquisitie voor jezelf Succesvol solliciteren begint met jezelf af te vragen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Tijdens deze workshop begin je dan ook met een grondige zelfanalyse. Aan de hand van interactieve oefeningen ontdek je wat jouw competenties zijn. Daarnaast leer je hoe je in jouw cv en sollicitatiebrief de match met de vacature en het bedrijf kunt maken. Je gaat bovendien actief aan de slag met een veelgebruikte recruitmenttechniek: de STAR-methode. Dit is een handige methode om jouw competenties makkelijk aan te tonen. Na deze workshop zul je op een andere manier over solliciteren nadenken en het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen! 14.30 – 17.00 uur: Hoe houd je een assessment in eigen hand? Een assessment is bedoeld om te kijken of jij over de competenties beschikt die nodig zijn voor het vervullen van de aangeboden functie. Middels een grondige zelfanalyse kun je je zelfkennis vergroten, waardoor je effectiever kunt opereren in diverse selectieronden. Tijdens deze interactieve assessment workshop worden handvatten aangereikt om een beoordeling in een assessmentcenter voor te bereiden en wordt ingegaan op enkele assessment oefeningen. Hoe ga je om met een rollenspel, postbaktest, gespreksimulatie en groepsdiscussie? Hoe bereid je je voor op persoonlijkheids- en IQ-tests? De focus van de workshop ligt op de zelfanalyse als voorwaarde voor het effectief opereren in een assessmentcenter.

SCHRIJF JE SNEL IN! VOL = VOL Over Qompas Qompas is uitgever van digitale keuzeproducten voor hoger opgeleiden (14-39) op het gebied van studiekeuze, carrièreoriëntatie en persoonlijke ontwikkeling. Met de diverse online DecisionTools ondersteunt Qompas haar gebruikers bij de verschillende oriëntatiefases. Qompas CarrièreStart helpt je bij het maken van een weloverwogen carrièrekeuze. Via uitgebreide presentaties en een overzicht van actuele startfuncties en evenementen kun je bekijken welke mogelijkheden jij als starter binnen verschillende organisaties hebt. Ook is het mogelijk om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. De online SollicitatieTools helpen je optimaal voor te bereiden op alle onderdelen van het sollicitatieproces. Kijk voor meer informatie over Qompas en de SollicitatieTools op www.qompas.nl

Rechten_ 13


AKD CR - BR - S/BR - IR* - NR

WANNEER - donderdag 24 mei 2012 WAAR - Flight Forum 1, Eindhoven

* Alleen Europees recht

AKD is één van de grootste advocaten- en notarissenkantoren van Nederland. We zijn een kantoor met een eigen stijl. AKD bestaat uit een hecht team van bevlogen advocaten en notarissen. Professionals die vastbesloten zijn om alles eruit te halen wat er in zit. We hebben vestigingen in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam en Brussel. Zo combineren we de kracht van onze omvang met lokale betrokkenheid. Dichtbij de klant en ook dichtbij onze mensen.

ALGEMEEN Wat kenmerkend is voor AKD is de breedte van onze dienstverlening en de diversiteit van onze mensen. Wij geloven niet zo in het stereotype, eenvormige beeld van de advocaat of notaris. Als je veel verschillende klanten hebt, en die hebben we, dan moet je veel verschillende disciplines en persoonlijkheden in huis hebben. Onze advocaten en notarissen zijn werkzaam in de volgende praktijkgroepen: - Arbeidsrecht - Bouw en Vastgoed; - Europees en mededingingsrecht; - Intellectual Property and Technology; - Ondernemingsrecht; - Overheid en Onderneming; - Personen- en Familierecht; - Vervoer, Verzekering en Handel.

STAGE/SOLLICITEREN Wat neem jij mee? Bij AKD zijn we nieuwsgierig naar mensen en hun bagage. Wat neem je mee? Wat houdt je bezig? En wat motiveert je precies? Ook willen we graag weten welke doelen je stelt. Wat je wilt bereiken in het leven. En hoe je dat denkt te gaan doen. Kortom: we zijn benieuwd naar wie je bent. Mogelijkheden voor studenten Zit je in het laatste of voorlaatste jaar van je rechtenstudie? En wil je de kennis die je hebt opgedaan alvast in de praktijk brengen? Dan is een studentstage bij AKD iets voor jou. Je woont zittingen bij, bent aanwezig tijdens besprekingen en wordt nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Op die manier ontdek je welke disciplines binnen AKD bij je passen. Blijkt er vervolgens een klik te zijn, dan kun je bij ons je scriptie schrijven of aan de slag als studentmedewerker. Het is uiteraard ook mogelijk in aanmerking te komen voor de functie van advocaat-stagiaire of kandidaat-notaris. Ontwikkeling De ontwikkeling van onze mensen vinden we enorm belangrijk. Natuurlijk kom je niet zomaar bij AKD binnen: we verwachten uitstekende studieresultaten, zelfstandigheid, ondernemerschap en een flinke dosis eigenheid. Maar als je eenmaal bij ons werkt, dan krijg je alle ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen. We bieden je hoogwaardige opleidingen, plus de nodige persoonlijke begeleiding.

STEP IN-HOUSEDAGEN Spreekt AKD jou aan? Laat het ons dan weten en schrijf je in voor onze STEP In-housedag op donderdag 24 mei 2012. Wij zijn benieuwd naar wat jij meeneemt! Hoewel de exacte invulling van de dag nog een verrassing blijft, biedt ons programma voldoende gelegenheid om kennis te maken met onze mensen en het kantoor. Voor notariële studenten volgt, afhankelijk van de aanmeldingen, een speciaal programma.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Tamara Koeslan (recruiter)

AKD

Telefoon: 088 253 5386

t.a.v. de afdeling Recruitment

recruitment@akd.nl

Postbus 4302

www.werkenbijakd.nl

3006 AH Rotterdam

Rechten_ 15


Allen & Overy CR - BR - S/BR - SR** - IR FR - NR ** Alleen Financieel Strafrecht

WANNEER - vrijdag 29 juni 2012 WAAR - Apollolaan 15, Amsterdam

Allen & Overy Amsterdam is een kwalitatief hoogstaand advocatenkantoor, met gedegen kennis van de lokale markt, ruime ervaring in het Europese recht en met een groot internationaal bereik. Het kantoor biedt eersteklas juridische dienstverlening aan beursgenoteerde en grote niet-beursgenoteerde ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties.

ALGEMEEN Allen & Overy Amsterdam Onze full service (advies-, geschillen- en transactie-) praktijk kent een scala aan specialismen zoals het Arbeidsrecht, Bank- en Effectenrecht, Belastingrecht, Bestuursrecht, Communicatie-, Media- en Technologierecht, Intellectueel Eigendomsrecht, Mededingingsrecht, Gereguleerde markten en Overheid, Ondernemingsrecht, Onroerend Goed en Procesrecht en Arbitrage.

STAGE/SOLLICITEREN De Praktijk Vanuit het stijlvolle pand aan de Apollolaan beoefenen zo’n 220 advocaten, notarissen en fiscalisten de nationale en internationale rechtspraktijk. Zij worden hierin ondersteund door 180 medewerkers. Het Amsterdamse kantoor maakt integraal deel uit van een breed internationaal netwerk dat bestaat uit 40 vestigingen in 28 landen in Europa, Azië, de Verenigde Staten, Zuid Amerika en het Midden-Oosten. Wereldwijd werken er meer dan 5500 mensen bij Allen & Overy. Werken bij Allen & Overy Als advocaat-stagiaire, kandidaat-notaris of fiscalist werk je in een team onder leiding van een partner. Als advocaat-stagiaire wissel je in de eerste drie jaar van je opleiding één keer van praktijkgroep. Zo volg je de opleiding in een procespraktijk en in een transactiepraktijk. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met je persoonlijke wensen. In aanvulling op deze beroepsopleiding biedt Allen & Overy een trainingstraject van interne en externe opleidingen voor elke fase van je loopbaan. Allen & Overy neemt deel aan de Law Firm School. Stagemogelijkheden Allen & Overy biedt je de kans om 2 maanden een studentstage te lopen op een praktijkgroep van jouw keuze. Daarnaast is het mogelijk om een scriptiestage te lopen. Deze stage duurt 3 maanden; 2 maanden werk je mee op de praktijkgroep en een maand krijg je de gelegenheid om je scriptie te schrijven. Global Apollo Experience Een andere mogelijkheid om met de commerciële advocatuur kennis te maken is deelname aan onze jaarlijks terugkerende business course de Global Apollo Experience. Dit programma is niet fulltime en daarom goed te combineren met je bachelor of master opleiding. In totaal volg je 9 colleges en 4 vaardigheidstrainingen bij ons op kantoor in de loop van vijf maanden. Eens in de twee weken krijg je op maandagmiddag een college van een van onze partners waarbij je kennis maakt met al onze praktijkgroepen. Tevens krijg je een keer in de maand op vrijdagmiddag een vaardigheidstraining waaronder presentatietechnieken. Naast de colleges en trainingen werk je in je eigen tijd samen met een groepje van 3 studenten aan een fictieve internationale overname in competitie tegen de andere groepjes. De closing vindt plaats tijdens een vijfdaags verblijf in het buitenland. De Global Apollo Experience is bedoeld voor 3e en 4e jaars rechtenstudenten en is tevens bedoeld voor fiscale en notariële studenten.

STEP IN-HOUSEDAGEN Op vrijdag 29 juni vindt de STEP In-housedag plaats bij Allen & Overy. Wij hechten er veel waarde aan om studenten bij ons op kantoor te mogen ontvangen en persoonlijk kennis te laten maken met de praktijk en de medewerkers van Allen & Overy. Op die manier kunnen zij zelf ondervinden of de praktijk, de mensen en de sfeer aansluiten bij hun verwachtingen. Dat het goed bevalt bij studenten blijkt wel uit de cijfers: ruim eenderde van de STEP bezoekers komt een studentstage lopen bij Allen & Overy en dit resulteert regelmatig in een aanbod om als advocaatstagiaire aan de slag te gaan! Het complete programma kun je vinden op onze website: www.businesswiseadvocaten.nl

MEER WETEN? Contact

Postadres

Anna Regina Ybema (recruitment)

Allen & Overy

Telefoon: 020 67 41 708

t.a.v. Anna Regina Ybema

annaregina.ybema@allenovery.com

Postbus 75440

www.businesswiseadvocaten.nl

1077 AB Amsterdam

Rechten_ 17


Werken aan een eerlijke kapitaalmarkt Kennis van de financiële wereld is het kapitaal van beurshandelaren. Aan de hand van analyses van ondernemingen, sectoren en markten, maken ze keuzes voor hun klanten.Waarbij alles draait om prognoses. Vandaar dat ze moeten kunnen rekenen op een eerlijke werking van kapitaalmarkten. Daar werk je aan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM zorgt ervoor dat iedereen op de markt van aandelen en andere effecten zich aan de spelregels houdt. Een kwestie van bescherming van de marktintegriteit: de beste manier om beleggers in staat te stellen om te beleggen. Zo moet koersgevoelige informatie op tijd en correct naar buiten worden gebracht. En is er continu op hoog niveau contact over het functioneren van financiële ondernemingen. Een eerlijke economie vraagt nu eenmaal om duidelijke afspraken en transparante randvoorwaarden. Op die manier wordt het vertrouwen van consumenten en bedrijven versterkt. En draag je bij aan de economische reputatie van ons land. Wil je meer weten over de AFM, actuele vacatures of het traineeship? Bekijk onze website: www.afm.nl.

Voor een eerlijke en transparante financiële markt.


Autoriteit Financiële Markten CR - BR - S/BR - SR - IR FR - NR

WANNEER - woensdag 20 juni 2012 WAAR - Vijzelgracht 50, Amsterdam

Graag komen wij met je in contact tijdens de AFM In-housedag op woensdag 25 januari 2012. Gedurende deze dag krijg je inzicht in de werkwijze van de AFM en maak je kennis met haar bedrijfscultuur. Tijdens deze dag bieden we je de mogelijkheid om je uitgebreid te oriënteren op een startpositie bij de AFM.

ALGEMEEN De AFM houdt toezicht op het gedrag van de hele financiële sector: sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Dat wil zeggen op alle spelers die actief zijn op de markt. Naast controle op de beurshandel en financiële instellingen houdt de AFM o.a. toezicht op accountantsorganisaties en tussenpersonen en onderzoekt de AFM de financiële verslaggeving van beursgenoteerde ondernemingen. Met het gedragstoezicht levert de AFM een bijdrage aan een toegankelijke, transparante en eerlijke markt. In de dynamische wereld van de financiële markten is de AFM een jonge, snelgroeiende organisatie met een open bedrijfscultuur waar op dit moment circa 450 professionals werken.

STAGE/SOLLICITEREN Carrièreperspectief Werken bij de AFM betekent een zinvolle start van je carrière. We verwachten veel van onze mensen. Goede startbagage en absolute integriteit bijvoorbeeld. Maar ook het vermogen om een heldere en betrouwbare gesprekspartner te zijn. Op niveau, want je zit aan tafel met directies van bedrijven. Om je klaar te stomen voor het echte werk doorloop je een basisopleidingsprogramma met aandacht voor financiële en juridische aspecten. Communicatieve en presentatievaardigheden komen ook aan bod. De AFM is een bijzonder kennisintensieve organisatie waarin individuele medewerkers zich voortdurend verder kunnen ontwikkelen. Criteria kandidaat Werken binnen Toezicht betekent dat je belangrijke beslissingen neemt die diep kunnen ingrijpen op de financiële markten. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat je beschikt over een kritische blik en een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Je bent in staat om verschillende belangen tegen elkaar af te wegen, marktpartijen te overtuigen en waar nodig daadkrachtig op te treden. Het werk is gericht op snel en zichtbaar realiseren van effect in de markt. Je werkt vaak in een multidisciplinair team van acht tot tien personen. De academische achtergrond verschilt, maar de nadruk ligt op economie en recht. De functie van toezichthouder is complex omdat je doorlopend toezicht uitoefent op één of meerdere financiële ondernemingen en tegelijkertijd in een project werkt om belangrijke marktbrede toezichtproblemen op te lossen. Het gehele jaar bieden wij startfuncties aan op verschillende afdelingen binnen de AFM. Daarnaast starten wij een keer per jaar op 1 januari met het AFM Traineeship. Als Trainee werk je gedurende een periode van twee jaar op drie verschillende afdelingen. Je werkt mee aan uiteenlopende opdrachten. Tegelijkertijd volg je een opleidingsprogramma op maat, gericht op het snel verkrijgen van kennis en vaardigheden die je nodig hebt en werk je aan je eigen ontwikkeling. Deze combinatie van leren en presteren stelt je in staat een snelle carrièrestart te maken bij een organisatie die opereert op het unieke grensgebied van financiële markt en overheid.

STEP IN-HOUSEDAGEN Tijdens deze STEP In-housedag op woensdag 20 juni zullen verschillende AFM’ers (uiteenlopend van starters tot professionals) aanwezig zijn die vertellen over hun (loopbaan) ervaringen bij de Autoriteit Financiële Markten. Ook beantwoorden zij uiteraard al je vragen. Meld je aan via www.stepweb.nl en upload je cv, motivatie en cijferlijst. De In-housedag zal beginnen om 10.00 uur en verwachten rond 17.00 uur af te sluiten. Dagprogramma: Welkomstwoord door één van de Bestuursleden van de AFM | Presentaties door verschillende afdelingshoofden | Lunch met AFM-medewerkers | Casestudie/ workshop | Feedback/ vragen en antwoorden | Ter afsluiting een aangeklede borrel

MEER WETEN? Contact

Postadres

Afdeling Recruitment

Autoriteit Financiële Markten

Telefoon: 020 79 72 655

Postbus 11723

humanresources@afm.nl

1001 GS Amsterdam

www.afm.nl

Rechten_ 19


8JKXJK[FOKFOJFU HSBBHEFEFVS©

CFIBMWFJOEJUHFWBM 8JKTUVSFOKFOJFUXFHBMTKFNFUHPFEFJEFFqOLPNU8JKXFSLFO

8F[JKOSFHFMNBUJHPQ[PFLOBBSHPFEF

OBNFMJKLHSBBHNFUHPFEFKVSJTUFOEJFNFFEFOLFOPWFSEFCFTUF

BEWPDBBUTUBHJBJS F TPGLBOEJEBBUOPUBSJTTFO

PQMPTTJOHWPPSPO[FDMJqOU#FOKJK[FMGTUBOEJHFOXJMKFKFTOFM

4UVVSFFOCSJFGNFUKFNPUJWFSJOH DWFOTUVEJF

POUXJLLFMFO %BOTUBBUEFEFVSWBOPOTLBOUPPSWPPSKFPQFO

SFTVMUBUFOOBBS/BODZ/JFVXFUT BGEFMJOH)3 1BSLTUSBBU 1PTUCVT (-%FO)BBH

XXXCBSFOUTLSBOTOM

5]IS!CBSFOUTLSBOTOM


BarentsKrans WANNEER - woensdag 23 mei 2012 WAAR - Parkstraat 107, Den Haag

CR - BR - S/BR - IR - NR

Zoek je een kantoor met ambitie waar je het beste uit jezelf kunt halen? Kom dan naar de STEP In-housedag van BarentsKrans. Wij maken graag kennis met zelfstandige mensen die snel de diepte in willen. Mensen die het leuk vinden om te werken bij een middelgroot kantoor, waar je alle ruimte krijgt om je te specialiseren, waar de lijnen kort zijn en de werksfeer informeel. Een kantoor in het centrum van politiek Den Haag en toch vlak bij het strand. ALGEMEEN BarentsKrans is een onafhankelijk advocaten- en notarissenkantoor. Procederen is onze kernkwaliteit: wij staan onze cliënten bij in procedures in eerste aanleg, in hoger beroep of zelfs in cassatie bij de Hoge Raad. Naast het voeren van procedures begeleiden onze advocaten en notarissen transacties op het gebied van vastgoed en vennootschapsrecht. BarentsKrans heeft vijf secties: procesrecht, cassatie, arbeidsrecht, vennootschapsrecht en vastgoed. In de sectie procesrecht worden zaken behandeld op het gebied van corporate litigation, financieel recht, IE & technologie en mededinging & aanbesteding. Binnen deze secties werken wij voor nationale en internationale cliënten.

STAGE/SOLLICITEREN Carrièreperspectief BarentsKrans is groot genoeg om jou specialisatiemogelijkheden te bieden en klein genoeg voor een informele werksfeer met korte communicatielijnen. Je werkt hoe dan ook op hoog juridisch niveau. De brede ‘scope’ van onze dienstverlening betekent dat je veel kennis uitwisselt met je kantoorgenoten. Maar ook zul je, binnen je eigen gespecialiseerde praktijkgroep, alle ontwikkelingen die voor jouw praktijk van belang zijn op de voet kunnen volgen en zodoende je kennis verdiepen. Tijdens je stageperiode wissel je na anderhalf jaar van sectie. Hierdoor krijg je niet alleen een gedegen, maar ook een brede opleiding. Je doet voldoende proceservaring op, maar kunt je daarnaast bekwamen in bijvoorbeeld het begeleiden van transacties. Je wordt terzijde gestaan door je patroon en een mentor die je wegwijs maakt. En dan zijn er uiteraard nog de beroepsopleiding, jurisprudentiebesprekingen, sectielunches en interne cursussen. Actieve deelname aan de Jonge Balie en KNB-activiteiten wordt gestimuleerd. Sollicitatieprocedure De sollicitatieprocedure bij BarentsKrans bestaat uit twee rondes: allereerst een gesprek van een uur met twee partners uit de selectiecommissie. Tijdens dit gesprek ligt de focus op het toetsen van je CV en je motivatie. Direct na dit gesprek maak je een online persoonlijkheids- en capaciteitentest. Als de eerste ronde goed is verlopen, volgt een gesprek met twee partners waarbij aan de hand van de uitkomsten van het assessment verder wordt gesproken over je competenties. Aansluitend op dit gesprek volgt er een lunch met twee jongere juristen. Criteria kandidaat Ben jij talentvol, betrokken en doelgericht? Wil je werken op een hoog juridisch niveau? Jezelf verder ontwikkelen en steeds verder specialiseren? Dan pas je in het profiel van BarentsKrans. BarentsKrans maakt graag kennis met goede advocaat-stagiairs en kandidaat-notarissen. Ben je geïnteresseerd? Stuur ons dan je motivatiebrief, curriculum vitae en een overzicht van je studieresultaten. Studentenstage BarentsKrans geeft aan studenten met goede studieresultaten de mogelijkheid om twee maanden een stage binnen de advocatuur of het notariaat te lopen. Een algemene stage op een hoog juridisch niveau. Dat betekent kennismaken met meerdere rechtsgebieden en juridische vraagstukken van onze verschillende secties uitzoeken. Maar ook: mee naar zittingen, besprekingen met cliënten en bezoeken buiten kantoor. Je wordt begeleid door een stagementor en krijgt een beoordeling aan het einde van de stage.

STEP IN-HOUSEDAGEN De STEP In-housedag op woensdag 23 mei 2012 staat in het teken van kennismaking met kantoor, de praktijk en de mensen die bij BarentsKrans werken. Na een korte kennismaking en een rondleiding volgt een uitgebreide lunch met onze juristen. Tijdens het middagprogramma ga je in gesprek met kantoorgenoten van BarentsKrans. Daarna ga je zelf aan het werk met een actuele casus die kenmerkend is voor ons kantoor. De In-housedag wordt afgesloten met een borrel.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Nancy Nieuwets (HR-manager)

BarentsKrans N.V.

Telefoon: 070 37 60 775

t.a.v. Nancy M. Nieuwets

hr@barentskrans.nl

Postbus 30457

www.barentskrans.nl

2500 GL Den Haag

Rechten_ 21


A global law firm & The Hague & more than lawyers & specialist experience & business thinkers & surprisingly colourful offices & that feeling you get when all the hard work pays off & that’s Bird & Bird is een snelgroeiend internationaal advocatenkantoor dat verschillende disciplines verenigt onder één dak. Onze vestiging in Den Haag telt ruim 85 juristen. Wereldwijd zijn dat er ruim 900. Onze advocaten, fiscalisten en (kandidaat-) notarissen zijn actief in hightech en gereguleerde markten als: telecom, IT, life sciences, media, energy, internet en electronics. Net als onze cliënten ontwikkelen we ons voortdurend en is onze blik altijd op de toekomst gericht. Daarom zijn we continu op zoek naar talenten die hogerop willen. Meer weten? Neem contact op met onze recruiter, Chantal van der Meeren, via tel. 070-353 88 00 of per e-mail: recruitment@twobirds.com.

www werkenbijbirdenbird.nl

Abu Dhabi & Beijing & Bratislava & Brussels & Budapest & Düsseldorf & Frankfurt & The Hague & Hamburg & Helsinki & Hong Kong & London & Lyon & Madrid & Milan & Munich & Paris & Prague & Rome & Shanghai & Singapore & Stockholm & Warsaw


Bird & Bird CR - BR - S/BR - IR FR - NR

WANNEER - vrijdag 22 juni 2012 WAAR - Van Alkemadelaan 700, Den Haag

Bird & Bird is een internationaal advocatenkantoor waar advocaten, notarissen en fiscalisten juridische dienstverlening op topniveau combineren met diepgaande kennis van high tech en gereguleerde sectoren als: telecom, IT, life sciences, media, energy, internet en electronics. Ons Nederlandse kantoor is gevestigd in Den Haag. Hier zijn circa 85 advocaten, (kandidaat-) notarissen en fiscalisten werkzaam. Onze cliënten zijn grote en middelgrote ondernemingen in Nederland, maar ook elders in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

ALGEMEEN Bird & Bird is een full-service kantoor met een duidelijke sectorfocus. De vakgebieden die wij in onze praktijk bestrijken omvatten onder meer commercial, corporate, notariaat, tax, employment, intellectuele eigendom, litigation, EU & mededingingsrecht, bestuursrecht, outsourcing en data protection. De sectoren waarop we ons focussen zijn telecommunications, media, IT, energy & utilities, life sciences (pharma, biotech) en food & beverage. Bird & Bird heeft 23 vestigingen in 16 landen in Europa, Midden-Oosten en Azie, waar in totaal zo'n 900 juristen werken. Bird & Bird heeft een internationale strategie waarbij alle 23 vestigingen gelijkwaardig zijn en relatief autonoom opereren. Veel zaken waaraan wij werken zijn grensoverschrijdend waarbij nauw samengewerkt wordt tussen de verschillende vestigingen. De voertaal is vaak Engels.

STAGE/SOLLICITEREN Bij Bird & Bird kies je als advocaat-stagiair zelf binnen welke sectie je werkzaam wilt zijn. Het is bij ons niet gebruikelijk om een sectiewissel te maken. Gedurende je advocaat-stage krijg je een all-round opleiding en specialiseer je jezelf in het vakgebied van jouw voorkeur. Daarnaast werk je als advocaat binnen een of meerdere van de bovengenoemde sectoren waarin je je nader wilt verdiepen. Werkzaamheden zijn afhankelijk van de sectie en discipline waarin je werkt en variëren van procederen, adviseren, contracten opmaken en het begeleiden van fusies en overnames inclusief bijbehorende due diligence. Werken bij Bird & Bird doe je in teamverband, zowel binnen de Nederlandse vestiging als internationaal. Vaak is het aanpakken, maar we hechten veel waarde aan een goede onderlinge sfeer waarin ook tijd is voor ontspanning. Wij kenmerken ons door enthousiasme, gezond verstand en gedrevenheid om praktische resultaten voor onze cliënten te boeken. Bird & Bird is continu bezig om haar positie in de markt verder uit te breiden en biedt je de mogelijkheid om daaraan actief mee te werken. Cultuur De sfeer binnen ons kantoor wordt door onze medewerkers als informeel, open en dynamisch ervaren. Men loopt regelmatig bij elkaar binnen voor advies, een bespreking of gewoon een praatje. Dit is iets wat wij enorm koesteren en ook met bijvoorbeeld ons gebouw en de inrichting daarvan willen uitstralen. Je vindt daarom in ons kantoor niet alleen veel wit en daglicht maar ook een opvallende bar om te ontspannen. Solliciteren Wij zijn voortdurend op zoek naar juridisch talent met teamspirit en belangstelling voor de sectoren waar wij ons op richten. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met ieder twee partners en een kennismaking met jongere kantoorgenoten. Heb je interesse, mail dan je motivatie, CV, cijferlijsten en eventuele stagebeoordeling naar recruitment@twobirds.com. Studentenstage Bird & Bird biedt mogelijkheden voor een studentstage van 6 tot 8 weken op een sectie van jouw voorkeur. Als student stagiair ga je mee naar cliënten, de rechtbank, je werkt mee aan dossiers, je leert opinies opstellen en antwoorden te formuleren op juridische vragen. Vanzelfsprekend ben je ook welkom bij jurisprudentielunches en seminars voor cliënten die we regelmatig organiseren. Scriptiestage Bird & Bird biedt tevens de mogelijkheid om je scriptie te schrijven in combinatie met een studentstage. Je werkt dan 4 weken als student stagiair mee in de praktijk en kan vervolgens fulltime werken aan je scriptie, waarbij je gebruik kunt maken van alle faciliteiten die kantoor je biedt.

STEP IN-HOUSEDAGEN Tijdens de STEP In-housedag van Bird& Bird op vrijdag 22 juni 2012 leer je ons kantoor van verschillende kanten kennen. Je krijgt informatie over het kantoor en onze manier van werken, maakt een deel van de praktijk mee en zowel tijdens de gezellige, afsluitende borrel als de informele lunch zal je de kantoorgenoten ontmoeten. Hopelijk leren wij jou ook een beetje kennen. Schrijf je snel in voor de STEP In-housedag bij Bird & Bird!

MEER WETEN? Contact

Postadres

Chantal van der Meeren

Bird & Bird LLP

Telefoon: 070 - 35 38 800

t.a.v. Chantal van der Meeren

recruitment@twobirds.com

Postbus 30311

www.werkenbijbirdenbird.nl

2500 GH Den Haag

Rechten_ 23


“BOEKEL DE NERÉE IS GEEN NAAMLOZE VENNOOTSCHAP” Marc Kuijper, Advocaat Boekel De Nerée

www.boekel.com 6ŦKDUDQDMY@JDKŦJD ITQHCHRBGDCHDMRSUDQKDMHMFUNNQADCQŦUDM NUDQGDHCRHMRSDKKHMFDMDMMNM OQNjS NQF@MHR@SHDR #@@QAŦKHFSNMYDENBTRNONMCDQMDLHMFRQDBGS U@RSFNDCDM@QADHCRQDBGS 6ŦYŦMFDUDRSHFCHM LRSDQC@LDM+NMCDM


Boekel De Nerée WANNEER - vrijdag 4 mei 2012 WAAR - Gustav Mahlerplein 2, Amsterdam

CR - BR - S/BR - SR - NR

“OF WIJ JOU GAAN UITDAGEN? WAT DACHT JE VAN PRECIES ANDERSOM?”

ALGEMEEN Boekel De Nerée levert zakelijke, juridische dienstverlening voor nationale en internationale ondernemingen, overheid en semi-overheid. Wij zijn gevestigd in Amsterdam en hebben 300 medewerkers, van wie 160 advocaten en notarissen. Onze ambitie is om structureel tot de beste vijf Nederlandse advocatenkantoren te behoren. Dit doel bereiken we door hoogkwalitatief, no-nonsense juridisch advies te leveren dat direct praktisch te gebruiken is: helder, duidelijk en slechts voor één uitleg vatbaar.

STAGE/SOLLICITEREN Opleiding We bieden jaarlijks een groot aantal pas afgestudeerde juristen een plaats aan als advocaat-stagiaire of kandidaat-notaris. Tijdens de advocaat-stage, die ruim drie jaar duurt, volg je de juridische beroepsopleiding via de Law Firm School. Daarnaast leer je het vak in de praktijk onder leiding van ervaren advocaten en volg je ons interne opleidingstraject TOPJ, dat gericht is op het ontwikkelen van de competenties die een jurist nodig heeft zoals Legal English, Effectief Presenteren en Commerciële Ontwikkeling. Pleiten leer je bij ons in het Boekelgerecht, waarin je ten overstaan van je collega’s pleit tegen een mede-stagiair. Tweede- en derdejaars stagiairs volgen bij ons ook de workshop Manage Your Own Development, waarbij je door middel van coaching leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ontwikkeling. Boekel De Nerée is door onderzoeksbureau CRF uitgeroepen tot Top Employer 2011, mede door hoge scores op de punten Opleiding & Training en Bedrijfscultuur. Arbeidsvoorwaarden Onze arbeidsvoorwaarden sluiten aan bij onze visie en missie: topkwaliteit bieden aan onze cliënten. Onze beloningsstructuur is er dan ook op gericht om enthousiaste en gemotiveerde talenten aan te trekken en te behouden.

STEP IN-HOUSEDAGEN De STEP In-housedag bij Boekel De Nerée op vrijdag 4 mei 2012 is niet alleen een gezellige, informele kennismaking met ons kantoor, maar je gaat ook echt inhoudelijk aan de slag. Wij presenteren een casus waar zowel de advocatuur - Vastgoed, Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht als het Notariaat in naar voren komen. Onder begeleiding van onze advocaten en kandidaat-notarissen ga je in groepjes uiteen om deelgebieden van de grote casus op te lossen. Uiteraard zijn er op de dag een rondleiding door ons kantoor, een lunch, een kantoorpresentatie en een afsluitende borrel.

MEER WETEN? Contact

Postadres:

Marjorie Claushuis (recruiter)

Boekel De Nerée

Telefoon: 020 79 53 722

t.a.v. recruitment

marjorie.claushuis@boekeldeneree.com

Postbus 75510

www.boekel.com

1070 AM Amsterdam

Charlotte de Mos (recruiter) Telefoon: 020 795 37 09 charlotte.demos@boekeldeneree.com www.boekel.com

Rechten_ 25


Niets is vanzelfsprekend Bij Brinkhof weten we dat creatief denken, onbelemmerd door traditionele patronen, leidt tot nieuwe en betere oplossingen. Die werkwijze passen wij toe in nationale en internationale zaken op het gebied van technologie, communicatie en marktregulering. Wij benutten optimaal de dwarsverbanden tussen onze specialisatiegebieden: octrooirecht, intellectuele eigendom, life sciences, mededingingsrecht en IT-, media- en telecommunicatierecht. CliĂŤnten uit innovatieve sectoren vertrouwen op onze passie, expertise en creativiteit. Alleen onze wil om te winnen is vanzelfsprekend.

www.brinkhof.com


Brinkhof WANNEER - dinsdag 22 mei 2012 WAAR - De Lairessestraat 111-115, Amsterdam

CR - S/BR - IR

Brinkhof is hét nichekantoor op het gebied van technologie, communicatie en marktregulering. We adviseren en procederen voor toonaangevende cliënten als Google, Samsung en Albert Heijn in dynamische en innovatieve sectoren zoals telecom, farmacie en media. Denk aan grensoverschrijdende merk- en octrooizaken, de regulering van nieuwe glasvezelnetwerken, maar ook aan onrechtmatige publicaties op internet en privacybescherming. Onze cliënten zijn gedreven, concurrerend en innovatief; wij zijn dat ook. ALGEMEEN Brinkhof combineert het beste van een groot en een klein kantoor. Wij streven naar excellentie zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Je vindt ons nichekantoor dan ook niet aan de Zuidas, maar in een historisch pand vlakbij het Vondelpark. Wat wij bij Brinkhof delen is ons enthousiasme voor complexe juridische vraagstukken op het snijvlak van recht en innovatie. Onze advocaten behoren tot de absolute top binnen hun vakgebied en combineren uitstekende juridische vaardigheden met het vermogen zich in te leven in de wensen van cliënten.

STAGE/SOLLICITEREN Brinkhof maakt graag kennis met talentvolle derde- of vierdejaars rechtenstudenten die niet terugschrikken voor complexe vraagstukken waarin een gebruikelijke juridische oplossing niet past. Kortom, mensen die houden van een juridische uitdaging en begrijpen dat de oplossing ook een praktische moet zijn. Brinkhof biedt je de mogelijkheid te werken bij een vooraanstaand advocatenkantoor op het gebied van communicatie, technologie en marktregulering. Ons ambitieniveau is hoog wat werk, mensen en leven betreft. Het gaat ons om het leveren van hoogwaardig juridisch werk met behoud van de menselijke maat. Wij vinden ons werk heel belangrijk maar een leven daarnaast ook. Wij zijn een open en transparant kantoor waarin informatie wordt gedeeld en iedereen kan meedenken over de grote en de kleine aspecten van praktijkvoering en kantoororganisatie. Bij een hoog ambitieniveau horen passende arbeidsvoorwaarden: die van Brinkhof behoren tot de top van de markt. Uniek daarbij is dat alle medewerkers delen in de winst van het kantoor. Gezien de specifieke focus van ons kantoor is het goed mogelijk om gelijktijdig binnen meerdere praktijkgroepen actief te zijn. Brinkhof is altijd op zoek naar talentvolle rechtenstudenten die kennis willen maken met de advocatuur. We bieden je graag de mogelijkheid om tegen vergoeding kennis met ons te maken door, bijvoorbeeld, twee maanden stage te lopen. Daarbij mag je kiezen voor een specifieke praktijkgroep, maar dat hoeft niet. Heb je specifieke wensen, aarzel dan niet die met ons te bespreken. Door een stage krijg je een goed beeld van ons kantoor, de zaken die we doen en de mensen die bij ons werken en de mensen voor wie we werken. Voor meer informatie over ons kantoor en onze sollicitatieprocedure, zie www.brinkhof.com

STEP IN-HOUSEDAGEN Tijdens de STEP In-housedag op dinsdag 22 mei 2012 krijg je als (bijna) afgestudeerd jurist de kans om een dag intensief kennis te maken met ons kantoor en onze praktijk. Na een korte introductie werk je in groepsverband aan een echte zaak. Op basis van een cliënt-briefing (met échte cliënten van ons kantoor!) werk je onder begeleiding van Brinkhof medewerkers toe naar een pleidooi of bespreking. Vanzelfsprekend is er na een dag intensief werken voldoende ruimte om in een ontspannen sfeer met onze kantoorgenoten kennis te maken.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Mark van Gardingen (partner)

Brinkhof N.V.

Telefoon: 020 30 53 212

t.a.v. Christiaan van Veen

mark.vangardingen@brinkhof.com

De Lairessestraat 111-115

www.brinkhof.com/nl/Advocaten/Mark_van_Gardingen

1075 HH Amsterdam

Christiaan van Veen (medewerker) Telefoon: 020 30 53 230 christiaan.vanveen@brinkhof.com www.brinkhof.com/nl/Advocaten/Christiaan_van_Veen

Rechten_ 27


NEW YORK - SÃO PAULO - WASHINGTON D.C. - AMSTERDAM - BARCELONA - BRUSSEL - BOEKAREST - DÜSSELDORF - FRANKFURT - KIEV - LONDEN - LUXEMBURG - MADRID MILAAN - MOSKOU - MÜNCHEN - PARIJS - PRAAG - ROME - WARSCHAU - ABU DHABI - DUBAI - RIYAD - BANGKOK - PEKING - DELHI - HONG KONG - SJANGHAI - SINGAPORE - TOKIO

Rondje van de zaak?

Opleiding van de zaak?

Fiets van de zaak? Word advocaat-stagiair bij Clifford Chance Wil jij ook bij de top van de internationale advocatuur horen? Word dan advocaat-stagiair bij Clifford Chance, één van de meest toonaangevende advocatenkantoren ter wereld. Je vindt Clifford Chance in hartje Amsterdam, waar we je in drie jaar tijd klaarstomen tot een advocaat van wereldniveau. Ook vanuit deze toplocatie werken in de internationale advocatuur? :VSSPJP[LLYU\VW^VYKHK]VJHH[Z[HNPHPYUSLUILNPUQLLLYZ[L^LYRKHNVWLLUÄL[Z]HUKLaHHR

wordadvocaatstagiair.nl


Clifford Chance WANNEER - donderdag 31 mei 2012 WAAR - Droogbak 1A, Amsterdam

CR - BR - IR - FR - NR

Wil jij weten hoe het is om te werken in de top van de internationale advocatuur? Bezoek dan onze STEP In-housedag. Met meer dan 3200 advocaten en 33 kantoren in 23 landen is Clifford Chance één van de meest toonaangevende advocatenkantoren ter wereld. Wat Clifford Chance anders maakt? Een écht internationaal netwerk, een unieke sfeer en de beste opleiding via The Academy. Je vindt Clifford Chance in een monumentaal pand in hartje Amsterdam, waar we je in drie jaar tijd klaarstomen tot een advocaat van wereldniveau.

ALGEMEEN Op ons kantoor in Amsterdam werken ongeveer 150 advocaten en belastingadviseurs aan transacties en opdrachten voor (inter)nationale ondernemingen en financiële instellingen. Negentig procent van de juristen is Nederlands advocaat en specialist. De overige tien procent is gespecialiseerd advocaat uit bijvoorbeeld Engeland, Schotland, Duitsland, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Bij Clifford Chance streven we ernaar juridische dienstverlening te bieden van de allerhoogste kwaliteit. Daartoe beschikken we in Amsterdam over de secties Finance & Capital Markets, Corporate, Employment & Pensions, Tax, Litigation & Dispute Resolution en het Notariaat.

STAGE/SOLLICITEREN Clifford Chance Academy De persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers staat centraal. Daarom hebben wij in 2000 ons eigen internationale opleidingsinstituut opgericht: The Clifford Chance Academy. Je hebt hiermee toegang tot een uitgebreid trainingsprogramma dat niet alleen een basis biedt voor de Nederlandse rechtspraktijk, maar ook voor bijvoorbeeld grensoverschrijdende transacties. De trainingen van The Academy vinden verspreid over Europa plaats, waardoor je regelmatig enkele dagen in het buitenland verblijft en buitenlandse kantoorgenoten ontmoet met wie je in de toekomst zult samenwerken. Carrièremogelijkheden Wij zijn doorlopend op zoek naar advocaat- en student-stagiairs en komen dan ook graag in contact met talentvolle studenten die zich willen oriënteren op de carrièremogelijkheden binnen ons kantoor. Het gehele jaar door organiseren wij activiteiten om met studenten in contact te komen: Student-stage Student-stagiairs hebben de mogelijkheid om in acht weken de internationale advocatuur te ervaren in al haar facetten. Je draait volledig mee met de dagelijkse praktijk en werkt samen met advocaten van verschillende secties. Je deelt een kamer met een ervaren advocaat of partner. Daarnaast ben je uitgenodigd om deel te nemen aan onze interne trainingen via The Academy, sectielunches en alle overige kantooractiviteiten. Legal Lunch Lounge Maak kennis met onze advocaten tijdens een informele lunch bij ons op kantoor. De Legal Lunch Lounge vindt elke eerste maandag van de maand plaats. Select Class Wij bieden juridische toptalenten de kans om in vier dagen te ervaren wat werken aan de wereldtop inhoudt. Tijdens de Select Class bezoek je onze kantoren in Amsterdam en Londen en werk je aan een zeer realistische case, die de internationale aspecten van ons werk goed weergeeft. En je ontdekt dat hard werken niet altijd ten koste hoeft te gaan van een ongedwongen sfeer. De Select Class vindt plaats van 8 t/m 11 mei 2012. Wil je onze activiteiten volgen? Wordt dan lid van onze Facebook-pagina, volg ons op Twitter, of bekijk een van onze filmpjes op Youtube.

STEP IN-HOUSEDAGEN Wat de precieze invulling van onze STEP In-housedag op donderdag 31 mei 2012 is, blijft nog even een verrassing. Wij kunnen jullie in elk geval meegeven dat het internationale aspect, onze juridische praktijk en het werken in teamverband uitgebreid aan bod zullen komen. Daarnaast is er volop gelegenheid om de mensen van ons kantoor te leren kennen tijdens de lunch, de gesprekken met advocaten en de borrel. We kijken uit naar je komst, zodat ook jij de sfeer van Clifford Chance kunt komen ervaren!

MEER WETEN? Contact

Postadres

Recruitment

Clifford Chance LLP

Telefoon: 020 71 19 700

t.a.v. Recruitment

recruitment.amsterdam@cliffordchance.com

Postbus 251

www.wordadvocaatstagiair.nl / www.ontdekcliffordchance.nl

1000 AG Amsterdam

Rechten_ 29


Deterink Advocaten en Notarissen CR - BR - S/BR - IR FR - NR

WANNEER - vrijdag 27 april 2012 WAAR - Kennedyplein 201, Eindhoven

Werken bij Deterink Advocaten en Notarissen betekent vanuit een triple-A-locatie in Eindhoven deel uitmaken van een dynamische groep juristen die ernaar streeft elke dag het beste uit zichzelf te halen. Met ongeveer 60 advocaten en notarissen richten we ons op het midden- en topsegment van het landelijke bedrijfsleven en werken we in de vakgebieden insolventierecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, civiele procespraktijk, vastgoed en overheid, IE/IT, mededingingsrecht en aanbestedingsrecht met pragmatische en doortastende oplossingen. ALGEMEEN Deterink Advocaten en Notarissen won de Gouden Toga, een landelijke prijs voor de beste arbeidsmarktcampagne. Volgens de jury was onze campagne fris en gedurfd. ‘Voeg daar nog de woorden professioneel, energiek, no-nonsense en Brabantse gezelligheid aan toe, en je hebt een goed beeld van ons kantoor,’ aldus kantoorvoorzitter Marc van Gelder.

STAGE/SOLLICITEREN Het doorlopen van een studentstage binnen ons kantoor, is de manier om kennis te maken met de advocatuur of het notariaat. Daarnaast krijg je tijdens je stage ook een specifieke indruk van ónze visie, werkwijze en cultuur, als jong en eigenzinnig kantoor. Het is de bedoeling dat je na je stage een goed beeld hebt of een functie binnen de advocatuur (of het notariaat) iets voor jou is en of wij als werkgever ook bij jou passen. In elk geval zullen wij ons inspannen om jouw stageperiode zo efficiënt, leerzaam en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Je stage kan de opstap zijn om uiteindelijk daadwerkelijk, na het behalen van je studie, bij ons aan de slag te gaan. Binnen Deterink zijn wij altijd op zoek naar talent en voegen wij graag die topper aan onze organisatie toe die ernaar streeft het beste uit zichzelf te halen. Daarbij wordt gekeken naar je cv en zeker ook naar wie je bent. Beide factoren zijn belangrijk om tot de beslissing te komen of jij onze nieuwe aanwinst bent. En werk je eenmaal bij ons, dan word je ook op alle mogelijke manieren gefaciliteerd om je eigen ontwikkeling zo goed mogelijk in te richten. Zo beschikken we over een eigen erkend opleidingsinstituut en wordt er vanaf het begin ook veel training verzorgd op het gebied van vaardigheden. Een stage bij ons op kantoor is veelzijdig. Je krijgt een algemene indruk van ons kantoor doordat je voor alle verschillende secties opdrachten zult verrichten. Maar ook het opdoen van specifieke kennis (bijvoorbeeld over een bepaald rechtsgebied), is mogelijk. Je stagebegeleider zal dat zoveel als mogelijk faciliteren. Onze laatste studentstagiaire liet ons na zijn acht weken durende stage weten: ‘Ik voelde me thuis bij Deterink en ik had het gevoel alsof ik volledig deel uitmaakte van de organisatie.’

STEP IN-HOUSEDAGEN We ontvangen je op vrijdag 27 april 2012 op kantoor en vertellen je alles over een studentstage. Je maakt kennis met de secties binnen kantoor, een partner vertelt je over de ervaringen binnen de advocatuur en notariaat en je kunt gesprekken voeren met advocaten en kandidaatnotarissen. Na een lunch neem je deel aan een spannende activiteit. Ten slotte nemen we je mee naar onze kantoorborrel in een Engelse pub, waarmee we de dag gezellig afsluiten.

MEER WETEN? Contact

Postadres

mr. Noortje van den Heuvel-Relou

Deterink Advocaten en Notarissen

Recruiter / HR

t.a.v. Noortje van den Heuvel-Relou

Telefoon: +31 (0)40 - 26 26 622

Postbus 3

Mobiel : +31 (0)6 - 31 75 29 56

5600 AA Eindhoven

noortje.van.den.heuvel@deterink.com www.deterink.com

Rechten_ 31


We’re built for

change

Ons kantoor in Amsterdam is in 2003 gestart met slechts 15 professionals en is inmiddels uitgegroeid tot een kantoor met circa 65 advocaten, fiscalisten en (kandidaat-)notarissen. Wij hebben de ambitie om te blijven groeien en zijn voortdurend op zoek naar toptalent. Help je mee groeien?

We zoeken

toptalent!

Help jij mee groeien?

Wij bouwen ons “built for change” kantoor op ambitieuze en communicatieve mensen, die bovenal teamspeler willen zijn. Getalenteerde jonge (nog niet afgestudeerde) juristen die zich willen ontwikkelen binnen ons dynamische kantoor kunnen contact met ons opnemen via: recruitment@eu.gtlaw.com. Kijk ook op: www.werkenbijgt.nl ALBANY | AMSTERDAM | ATLANTA | AUSTIN | BOSTON | CHICAGO | DALLAS | DELAWARE | DENVER | FT. LAUDERDALE HOUSTON | LAS VEGAS | LONDON*| LOS ANGELES | MIAMI | NEW JERSEY | NEW YORK | ORANGE COUNTY ORLANDO | PALM BEACH COUNTY | PHILADELPHIA | PHOENIX | SACRAMENTO | SAN FRANCISCO | SHANGHAI SILICON VALLEY | TALLAHASSEE | TAMPA | TYSONS CORNER | WASHINGTON, D.C. | WHITE PLAINS


Greenberg Traurig WANNEER - donderdag 28 juni 2012 WAAR - Strawinskylaan 3127, Amserdam

CR - BR - S/BR - FR - NR

We’re built for change. GT is het van origine Amerikaanse full-service advocatenkantoor met meer dan 30 kantoren wereldwijd. Ons kantoor is in 2003 gestart met slechts 15 professionals en inmiddels uitgegroeid tot een kantoor met circa 65 advocaten, fiscalisten en (kandidaat-) notarissen. Wij hebben de ambitie om te blijven groeien en zijn voortdurend op zoek naar toptalent. Help je mee groeien? ALGEMEEN Werkgebieden - arbeidsrecht

- intellectueel eigendomsrecht

- bank- en effectenrecht

- notariaat

- belastingrecht

- ondernemingsrecht

- bestuurs- en milieurecht

- onroerend goed

- europees en mededingingsrecht

- proces- en arbitragerecht

Met name de volledig geïntegreerde ondernemings- en belastingrechtpraktijk is onder advocatenkantoren uniek te noemen. Als onderdeel van de belastingrechtpraktijk heeft Greenberg Traurig in Amsterdam een internationale handel, douane en btw praktijk. Cultuur Door onze internationale achtergrond en wereldwijde netwerk kunnen wij snel schakelen tussen de verschillende werelddelen. Onze collega’s zitten overal. Dit is voor onze internationaal opererende cliënten een groot voordeel. Wij zijn in alle opzichten een jong kantoor. We houden niet van hiërarchie, ingewikkelde bestuursstructuren, vergaderen om het vergaderen en regeltjes. Wel van korte lijnen, open communicatie, initiatief, creativiteit en vindingrijkheid.

STAGE/SOLLICITEREN Opleiding en begeleiding Wij hechten veel waarde aan het opleiden en begeleiden van startende juristen. In dat kader is enige jaren geleden The Greenery gestart. The Greenery is het interne opleidings- en begeleidingsprogramma van Greenberg Traurig. The Greenery is een aanvulling op de beroepsopleiding voor advocaatstagiairs en kandidaat-notarisstagiairs, niet een vervanging daarvan. Het fundament onder een goede opleiding, is een goede begeleiding. Daarom wordt je bij GT als stagiair van meet af aan intensief begeleid door een ervaren professional met minimaal zeven jaar praktijkervaring. Profiel & solliciteren Studenten zijn onze toekomstige professionals. Vandaar dat GT je graag de mogelijkheid biedt een studentstage te lopen . Je krijgt in een periode van 6 tot 8 weken de mogelijkheid met onze professionals aan diverse zaken te werken. Bij GT sta je als studentstagiair niet aan de zijlijn mee te kijken. Wij verwachten dan ook dat jij net als onze professionals ambitieus, creatief en ondernemend bent. En uiteraard juridisch en communicatief sterk. Naast de mogelijkheid van een studentstage staan wij ook open voor een andere invulling van werkervaring bij ons op kantoor Zo zijn er mogelijkheden voor werkstudenten (2 dagen per week) en paralegals (4 dagen per week).

STEP IN-HOUSEDAGEN Bezoek onze STEP In-housedag op donderdag 28 juni 2012 om zelf te bepalen of jij je binnen ons dynamische kantoor wilt ontwikkelen. Gedurende de dag maak je kennis met de verschillende disciplines advocatuur, fiscaliteit en notariaat en er zijn veel mogelijkheden om onze kantoorgenoten te leren kennen.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Karen Heij

Greenberg Traurig

Telefoon: 020 3017 307

t.a.v. Karen Heij

recruitment@eu.gtlaw.com

Postbus 75306

www.gtlaw.com

1070 AH Amsterdam

Rechten_ 33


Höcker Advocaten WANNEER - donderdag 10 mei 2012 WAAR - Van Eeghenstraat 98, Amsterdam

CR - BR - S/BR - IR - FR

Benieuwd naar een carrière in de advocatuur? Op zoek naar een advocatenkantoor dat past bij jou, je ambitie en je interesses? Een kantoor dat je veel ruimte biedt voor professionele en persoonlijke ontwikkeling? Höcker Advocaten hecht grote waarde aan het investeren in advocaat-stagiaires. Zeker aan het begin van de carrière aangezien dit mede bepalend is voor je toekomst! ALGEMEEN Höcker Advocaten is een kantoor met 37 advocaten, gevestigd in het hart van Amsterdam. Wij hebben een sterke advies- en procespraktijk, gericht op ondernemers met de volgende juridische specialisaties: - Ondernemingsrecht, - Insolventierecht, - Arbeids- en Medezeggenschapsrecht, - IE-, ICT- en Mediarecht, - Bestuurs- en Omgevingsrecht, - Vastgoed- en Huurrecht en - Fiscaal (Proces)recht. In internationaal verband doen wij een beroep op onze netwerken van buitenlandse kantoren. Höcker Advocaten geniet een uitstekende reputatie ten aanzien van de hoogwaardige kwaliteit van haar dienstverlening. De combinatie van een grote mate van betrokkenheid bij cliënten en een persoonlijke benadering maakt Höcker Advocaten tot een bijzonder kantoor.

STAGE/SOLLICITEREN Advocaat-stagiair De advocaat-stagiaire die bij ons komt werken zal voor de duur van de gehele stage voor één van de secties werkzaam zijn. Door de verschillende zaken, zowel qua belang als omvang, heb je als beginnend advocaat bij Höcker Advocaten de mogelijkheid al snel zelfstandig te werken. Onder persoonlijke begeleiding ben jij ook aanspreekpunt voor de cliënt. Daarnaast krijg je veel ruimte voor zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling. Door al deze aspecten creëer je een brede en solide basis die je tot een goed advocaat maakt wat erg belangrijk is bij je carrièrestart in de advocatuur. Studentstage Benieuwd naar een carrière in de advocatuur? Kom dan gedurende twee maanden een studentstage lopen bij Höcker Advocaten. Tijdens een studentstage word je door onze advocaten nauw betrokken bij de praktijk. Je gaat mee naar besprekingen met cliënten en zittingen, je krijgt de ruimte om op verschillende rechtsgebieden te werken en je wordt betrokken bij allerlei kantooractiviteiten. Op deze manier ontdek je waar je interesses en talenten liggen. Meer weten? Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden bij Höcker Advocaten? Kijk dan op www.hocker.nl of neem contact op met Emilie Talsma (HR Adviseur).

STEP IN-HOUSEDAGEN Via onze STEP In-housedag op 10 mei 2012 kom je er achter welke uitdagingen op je wachten bij een carrière in de advocatuur. Tijdens de STEP In-housedag van Höcker Advocaten maak je kennis met ons kantoor, onze advocaten en onze manier van werken. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid de advocatuur te ‘proeven’ en je vragen te stellen. Wil je meer weten over deze dag, kijk dan op www.hocker.nl/stepinhouse of bel ons op 020 - 577 77 00.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Emilie Talsma (HR Adviseur)

Höcker Advocaten

Telefoon: 020 577 77 00

t.a.v. Emilie Talsma

talsma@hocker.nl

Postbus 74654

www.hocker.nl

1070 BR Amsterdam

Rechten_ 35


Hogan Lovells WANNEER - vrijdag 11 mei 2012 WAAR - Keizersgracht 555, Amsterdam

CR - BR - IR - FR - NR

Wij zijn Hogan Lovells, een internationaal advocatenkantoor in hartje Amsterdam. Op 1 mei 2010 is Hogan Lovells ontstaan door een fusie van de twee vooraanstaande advocatenkantoren Lovells en Hogan & Hartson. Door deze fusie behoren wij nu tot de grootste advocatenkantoren ter wereld. ALGEMEEN Wereldwijd werken er ongeveer 3000 juristen bij Hogan Lovells, waarvan circa 45 advocaten (kandidaat-) notarissen en fiscalisten in Amsterdam. Bovendien is onze reputatie wereldwijd bekend en zijn we op veel verschillende rechtsgebieden actief. Deze hebben we ondergebracht in de volgende Business Units: - Corporate, Mergers & Acquisitions - Banking & Finance, Capital Markets - Intellectual Property, Media & Technology - Government Regulatory - Employment - Litigation - Tax

STAGE/SOLLICITEREN Een carrière bij Hogan Lovells Bij Hogan Lovells krijg je alle ruimte om het maximale uit jezelf te halen. Zolang je er maar volledig voor gaat. Bij ons is er altijd plaats voor talentvolle kandidaten; rechtenstudenten en ervaren juristen die overal en altijd tot het uiterste gaan. Omdat we een internationaal kantoor zijn zoeken we uiterst gedreven kandidaten die letterlijk en figuurlijk over grenzen heen kijken. Bij Hogan Lovells werk je aan de meest complexe, uitdagende juridische zaken die nationale én internationale grenzen overstijgen. Dat doe je veeluit vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam, maar het is voor talentvolle kandidaten ook mogelijk een tijdje in het buitenland te werken. Samen tot het uiterste gaan 'We zijn één team en als team gaan we iedere uitdaging aan!'. Bij Hogan Lovells sta je er nooit alleen voor. Al vanaf dag één maak je deel uit van dat team. Je draait direct volwaardig en actief mee aan uitdagende (inter)nationale zaken. Medewerkers en stagiairs krijgen bij ons alle ruimte en verantwoordelijkheid om het maximale uit zichzelf te halen. Voor vragen of ondersteuning kun je altijd een beroep doen op de directe leidinggevende, je mentor of één van je collega's in binnen- en buitenland. Maximaal groeien als advocaat-stagiair We kennen bij Hogan Lovells geen verplichte stagewissel; we leiden je op tot een echte specialist. Als opleidingsinstituut bieden we je alle ruimte en mogelijkheden om je persoonlijke vaardigheden en juridische kennis verder te ontwikkelen. Je volgt diverse interne trainingen en opleidingen en daarnaast nemen stagiairs ook deel aan de Law Firm School, een opleidingsinstituut van veertien advocatenkantoren, waarin ook Hogan Lovells participeert. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we talentvolle stagiairs en medewerkers behouden, het is bij ons geen afvalrace! Stagemogelijkheden Uiteraard kan je ook voor een stageplaats bij Hogan Lovells terecht. Je kunt kiezen uit een fulltime kantoorbrede stage van 6 weken of een werkstudentschap van 6 maanden, 2 dagen in de week. We zoeken intelligente, energieke rechtenstudenten met een veelzijdig CV. Internationale ervaring is een pré. Op www.werkenbijhoganlovells.nl vind je alle informatie over onze stageplaatsen en mogelijkheden.

STEP IN-HOUSEDAGEN Tijdens onze STEP in-housedag op vrijdag 11 mei 2012 maak je uitgebreid kennis met ons kantoor en onze advocaten. We zullen je een duidelijk beeld geven van wie wij zijn en wat we doen. Je neemt deel aan een uitdagende case en krijgt een kijkje achter de schermen bij onze advocaten. Er zijn gedurende de dag volop mogelijkheden om zelf met onze advocaten te spreken. Tot slot krijg je tips en tricks mee voor het solliciteren in de advocatuur.

MEER WETEN? Contact

Postadres:

Janneke van Rij (HR manager)

Hogan Lovells

Telefoon: 020 55 33 677

t.a.v. Janneke van Rij

amsterdam.recruitment@hoganlovells.com

Postbus 545

www.werkenbijhoganlovells.nl

1000 AM Amsterdam

Rechten_ 37


Houthoff Buruma CR - BR - S/BR - SR FR - NR

WANNEER - donderdag 19 april 2012 WAAR - Weena 355, Rotterdam

Uitdagend - Met cliënten die tot de top van het bedrijfsleven behoren, weet je dat werken bij Houthoff Buruma altijd het uiterste van je vraagt. Intellectueel, zeker, maar nog meer mentaal. Je moet opgewassen zijn tegen de druk die heel normaal is in de corporate wereld. En je moet bereid zijn om mee te bewegen met de continu veranderende business van onze cliënten. ALGEMEEN Onafhankelijk topkantoor Houthoff Buruma is één van de grootste kantoren van advocaten, notarissen en belastingadviseurs in Nederland. We hebben vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Brussel en Londen. Circa driehonderd hooggekwalificeerde specialisten leveren maatwerk aan ondernemingen en organisaties die streven naar excellente prestaties. Wij richten ons op het topsegment binnen het bedrijfsleven en de publieke sector. Voor deze doelgroep vormen wij een fullservice kantoor, met specialisten die thuis zijn binnen vrijwel alle bedrijfsmatige vraagstukken. Binnen Houthoff Buruma onderscheiden we o.m. de volgende praktijkgroepen: Corporate M&A, Financial Markets Group, Dispute Resolution en Real Estate.

STAGE/SOLLICITEREN Vliegende start Bij ons werk je in teamverband aan interessante zaken. Als stagiaire heb je direct een eigen, volwaardige rol in het team. De praktijk is immers de beste leermeester. Je begint bij een bepaalde sectie en deelt een kamer met een jonge kantoorgenoot, die je wegwijs maakt in de dagelijkse gang van zaken. Een ervaren advocaat, notaris of belastingadviseur leidt je verder op. In de loop van de tijd krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en ga je steeds zelfstandiger werken. Na anderhalf jaar wissel je van sectie, waardoor je aan het einde van je driejarige opleiding goed kunt aangeven in welke richting je wilt specialiseren. Het opleidingsprogramma voor onze startende juristen is ondergebracht in het Houthoff Trainee Programme (HTP). Het HTP overkoepelt de driejarige stageperiode en is erop gericht om je op te leiden tot een professional, die zelfstandig de praktijk kan uitoefenen. Een belangrijk onderdeel van het HTP is de Law Firm School (LFS). Dit is een samenwerkingsverband van 14 internationaal opererende commerciële kantoren, die hun krachten hebben gebundeld en het initiatief hebben genomen om een gerichte juridische opleiding op te zetten voor advocaat-stagiaires. Deze opleiding sluit aan op de eisen van de veelal internationale praktijk. Nadere kennismaking Wij bieden verschillende mogelijkheden om nader kennis te maken met ons kantoor. Zo kun je een kennismakingslunch aanvragen, een advocatuurlijk of notarieel ontbijt bijwonen, een (STEP) In-housedag bezoeken en een studentstage lopen. Een studentstage is bij uitstek de manier om de advocatuur in het algemeen en ons kantoor in het bijzonder te leren kennen. Gedurende twee maanden loop je mee in de dagelijkse praktijk van één van onze vestigingen. Je gaat mee naar rechtszittingen, een kort geding of een comparitie. Verder maak je korte opdrachten, schrijf je notities en doe je zoekopdrachten in de bibliotheek. Uiteraard krijg je kans om aan te sluiten bij de ‘social events’ van het kantoor. Voor goede studenten is bij ons altijd plek. Op www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig jou sollicitatie voor een studentstage in gang. De procedure bestaat uit briefselectie en een gesprek met onze studentstagecommissie die is samengesteld uit ervaren medewerkers van ons kantoor.

STEP IN-HOUSEDAGEN Aan de STEP In-housedag op 19 april 2012 bij Houthoff Buruma wordt een bijzondere invulling gegeven; wij zullen namelijk ‘The Game’ gaan spelen! Voor wie zich echt een beeld wil vormen van de praktijk binnen de advocatuur is The Game een niet te passeren station. Via een uiterst realistische overnamesimulatie wordt de praktijk geschetst van het grootschalige ondernemen. Voor meer informatie zie: www.werkenbijhouthoff.com. Uiteraard starten we met een uitgebreide lunch en sluiten we de middag af met een gezellige borrel met kantoorgenoten. Daar moet je dus gewoon bij zijn. Nieuwsgierig? Schrijf je dan in!

MEER WETEN? Contact

Postadres

Eline van de Kreeke (Recruiter Houthoff Buruma)

Houthoff Buruma

Telefoon: 020 60 56 262

t.a.v. Eline van de Kreeke

e.van.de.kreeke@houthoff.com

Postbus 75505

www.houthoff.com

1070 AM Amsterdam

www.werkenbijhouthoff.com

Rechten_ 39


Kennedy Van der Laan WANNEER - vrijdag 15 juni 2012 WAAR - Haarlemmerweg 333, Amsterdam

CR - BR - S/BR - IR - NR

Kennedy Van der Laan is een onafhankelijk commercieel advocatenkantoor, gevestigd in Amsterdam, dat opereert in een internationale omgeving. We zijn in 1992 klein begonnen, maar behoren inmiddels met rond de honderd juridische professionals tot de top 20 van zelfstandige advocatenkantoren in Nederland. Wij bieden onze cliënten praktisch en kwalitatief hoogwaardig advies en hebben oog voor mens en maatschappij. Dit jaar werd het kantoor genomineerd voor de Prijs Beste Werkgever 2011. STAGE/SOLLICITEREN Kennedy Van der Laan staat voor een innovatieve en onconventionele aanpak. Onze cliënten zijn multinationals, het midden- en kleinbedrijf, woningbouwverenigingen, en landelijke en lokale overheden. In aanvulling daarop werken onze juristen ook voor particulieren (bijv. huurders, slachtoffers van letselschade, en werknemers) en organisaties die zich bezighouden met goede doelen Onze advocaten en (kandidaat-)notarissen werken op een aantal specialistische rechtsgebieden: - Informatietechnologie- en telecommunicatierecht; - Intellectueel eigendoms- en mediarecht; - Ondernemingsrecht; - Onroerend goed- en bouwrecht; - Arbeids- en medezeggenschapsrecht; - Verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht; - Bestuursrecht. Werken bij ons betekent hard werken voor een hoge kwaliteit, maar ook ruimte voor een leven naast het werk, hoge eisen stellen aan jezelf en aan elkaar, maar ook informeel en persoonlijk met elkaar omgaan. Hiërarchie is geen taboe bij Kennedy Van der Laan, maar wel zoveel mogelijk afwezig. Advocaten, notarissen, staf en secretariaat gaan op voet van gelijkheid met elkaar om. Dat geldt uiteraard ook voor de studentstagiairs. Naast goede arbeidsvoorwaarden en een uitstekende en informele werksfeer, bieden wij volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Kennedy Van der Laan heeft een door de Orde van Advocaten en KNB erkend intern Kennis- en opleidingscentrum en zorgt mede daardoor voor een intensieve opleiding en begeleiding van haar advocaten en (kandidaat-)notarissen. Wij kennen binnen ons kantoor geen verplichte sectiewissel. De werkweek wordt elke vrijdag afgesloten met een borrel, zo mogelijk op het dakterras. Naast het jaarlijkse voorjaarsfeest en het kerstfeest is er elk jaar in september een geheel verzorgd kantoorweekend voor iedereen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende afdelingsuitjes en niet te vergeten het stagiaire/ medewerkersweekend. Kennedy Van der Laan laat zich ook graag van haar sportieve kant zien. Naast deelname aan de Advolympics hebben wij een voetbalteam en doen veel kantoorgenoten regelmatig mee aan hardloop- en wielerwedstrijden. Studentstage Een studentstage duurt in principe twee maanden. In deze periode maak je kennis met de dagelijkse praktijk. Het doel is dat je na de stage een goed beeld hebt van de manier van werken in de commerciële advocatuur in het algemeen en bij Kennedy Van der Laan in het bijzonder. Tijdens je stage deel je een kamer met één van de advocaten. In principe werk je op alle rechtsgebieden en krijg je concrete opdrachten rechtstreeks van onze advocaten. De stage wordt afgerond met een evaluatiegesprek en op grond van de beoordeling van de advocaten waarmee je hebt samengewerkt, wordt een getuigschrift opgesteld. Contact Kennedy Van der Laan heeft regelmatig plaats voor beginnende advocaatstagiairs en kandidaat-notarissen met bovengemiddeld juridisch talent, gevoel voor maatschappelijke en persoonlijke verhoudingen, een positieve en enthousiaste werkhouding en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Advocaatstagiairs, kandidaat-notarissen en studentstagiairs kunnen solliciteren door een e-mail met motivatie, CV en ongeschoonde cijferlijsten (BA en MA) te sturen aan werkenbij@kvdl.nl. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook bellen naar 020 5506 666 of kijken op onze website: www.kennedyvanderlaan.nl/werkenbijons.

STEP IN-HOUSEDAGEN Op 15 juni 2012 word je begin van de middag bij ons verwacht voor een lunch. Vervolgens word je meegenomen op een ‘dag Kennedy Van der Laan’. Je wordt o.a. uitgebreid geïnformeerd over solliciteren, werken bij ons, onze opleidingen en de studentstage. Daarna wordt jouw kennis en kunde getest aan de hand van een spannende case. Uiteraard mag de borrel niet ontbreken! Praat met onze juristen en maak nader kennis met de sfeer bij Kennedy Van der Laan.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Machteld Vink en Babette Dorresteijn (HR-adviseurs)

Kennedy Van der Laan

Telefoon: 020 5506 601 en 020 5506 806

t.a.v. Afdeling HR

werkenbij@kvdl.nl

Postbus 58188

www.kennedyvanderlaan.nl/werkenbijons

1040 HD Amsterdam

Rechten_ 41


WIJ ZOEKEN STERREN ZONDER STERRENGEDRAG

Ben jij een juridisch toptalent in vastgoed- of ondernemingsrecht? Dan heeft Lexence de baan van je leven. Wij zoeken bijzondere mensen die glans willen geven aan onze tent. Jonge professionals die garant staan voor ”the biggest bang for the buck” maar wel wars zijn van sterrengedrag. Want sterrengedrag leidt bij ons tot verwijdering. Hoe goed je ook bent. Dat is nu eenmaal de wet van Lexence. Wil je meer weten over Lexence, de mensen en de wetten waarmee wij werken? Ga naar werkenbijlexence.com

ONTDEK DE WET VAN LEXENCE


Lexence WANNEER - vrijdag 25 mei 2012 WAAR - Peter van Anrooystraat 7, Amsterdam

CR - BR - S/BR - NR

Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Ieder kantoor is anders, ook Lexence. Onze advocaten en notarissen werken volgens de wet van Lexence. Dat betekent dat wij anders met elkaar én met onze cliënten omgaan. Bij Lexence geen dikke dossiers, maar strakke deals. Geen chique namen op de gevel, maar partners die met beide benen op de grond staan. ALGEMEEN Lexence is een relatief jong kantoor. Toch hebben onze advocaten en notarissen al een uitgebreide staat van dienst op onze specialismen: vastgoed- en ondernemingsrecht. Binnen deze twee specialisaties vallen onder meer transacties, notariaat, arbeidsrecht, procesrecht, projectontwikkeling, bouwrecht, huurrecht en omgevingsrecht. In complexe zaken verlangen cliënten van juridische adviseurs een grondige analyse en een zorgvuldige afweging. Daarnaast verwachten zij een helder en duidelijk advies. Dat sluit aan bij Lexence. Bij ons géén dikke notities en géén gedragen formuleringen. Bij Lexence krijgt de cliënt praktische, weloverwogen en op de zaak gerichte adviezen.

STAGE/SOLLICITEREN Eigen verantwoordelijkheid Direct eigen verantwoordelijkheden voor startende juristen; dat vindt Lexence belangrijk. Dit betekent meewerken aan projecten zoals binnenstedelijke herinrichtingprojecten of het oplossen van ingewikkelde disputen tussen verhuurders en huurders. De work-life balance nemen we heel serieus. We werken hard en leveren kwaliteit. Maar vrije tijd is vrije tijd en daarvoor nemen we de tijd. Opleiding Bij Lexence zijn de carrièrepaden helder. Je kunt partner worden wanneer je de ambitie hebt, beschikt over de noodzakelijke kennis en ervaring én hebt bewezen daarnaast ook een goed ondernemer te zijn. Maar dit staat je vrij. De partners en medewerkers van Lexence begeleiden je en voorzien je van hun ervaring, naast de diverse opleidingen die je door de jaren heen zult gaan volgen. Zo kent Lexence een eigen opleidingsprogramma dat gericht is op vaardigheden: het Talent Vaardigheden Programma. Een loopbaan bij Lexence bestaat niet alleen uit heldere carrièrepaden en goede begeleiding maar bevat ook uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het goed belonen van de medewerkers is onderdeel van onze missie. Studentstage Het volgen van een studentstage is bij uitstek een mogelijkheid om te onderzoeken of jij en de advocatuur of het notariaat een goede match vormen. Gedurende 6 tot 8 weken word je betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij Lexence, in juridisch en sociaal opzicht. Hierbij kun je onder andere denken aan het bijwonen van zittingen en getuigenverhoren, het schrijven van notities en adviezen en aanwezigheid bij de jurisprudentielunches. Maar vergeet de kantoorborrels en diverse sociale activiteiten niet.

STEP IN-HOUSEDAGEN Op vrijdag 25 mei 2012 stelt Lexence zich graag aan jou voor. We starten met een lunch waarbij er volop gelegenheid is om je vragen te stellen. Praktijkverhalen van startende en gevorderde medewerkers, een casus en een rondleiding door kantoor zullen niet ontbreken. Aan het einde van de dag sluiten we af met een drankje in onze eigen bar. We zien uit naar je komst!

MEER WETEN? Contact

Postadres

Stephanie Hamer (Recruiter)

Lexence

Telefoon: 020 57 36 711

t.a.v. mevrouw mr. S.J.M.A. Hamer

s.hamer@lexence.com

Postbus 75999

www.werkenbijlexence.com

1070 AZ Amsterdam

Rechten_ 43


AC A D E M Y


Loyens & Loeff WANNEER - woensdag 25 april 2012 WAAR - Frederik Roeskestraat 100, Amsterdam

CR - BR - S/BR - FR - NR

Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in de Benelux. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten. STAGE/SOLLICITEREN Mogelijkheden voor studenten Loyens & Loeff biedt derde- en vierdejaars studenten Nederlands, Notarieel, Fiscaal recht en/of Fiscale economie de mogelijkheid om een nationale of internationale stage te lopen. Onze stages duren twee maanden. Indien je kiest voor een internationale stage, loop je een maand mee in een van onze Nederlandse vestigingen. De tweede maand breng je door in een van onze buitenlandse kantoren. Tijdens een stage draai je volledig mee in onze praktijk. Zo ga je vanaf de eerste dag aan de slag met interessante rechtsvragen, woon je cliëntbesprekingen en zittingen bij en neem je deel aan diverse trainingen, cursussen en sociale activiteiten. Voor getalenteerde studenten heeft Loyens & Loeff een speciale studiebeurs. Deze beurs biedt je de mogelijkheid om een jaar in het buitenland te studeren. Daarnaast organiseren wij verschillende business courses en is het mogelijk nader kennis te maken met ons kantoor door middel van een kantoorbezoek en tentamentrainingen. L&L Academy voor starters Wij realiseren ons dat de dagelijkse praktijk binnen de bedrijfsjuridische dienstverlening verschilt van wat je op de universiteit hebt geleerd. Om de omschakeling van theorie naar praktijk zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft ons kantoor voor beginnende advocaat-stagiaires, fiscalisten en kandidaat-notarissen een speciale opleiding in het leven geroepen: de Loyens & Loeff Academy. Hierin bieden wij onze nieuwe medewerkers een praktijkgericht introductieprogramma. Na de Academy volgen startende medewerkers de beroepsopleiding die aansluit bij hun beroepsgroep. De advocaat-stagiaires nemen tevens deel aan de Law Firm School. Gedurende het gehele jaar kun je bij ons solliciteren voor de functie van advocaatstagiaire, fiscalist of kandidaat-notaris.

STEP IN-HOUSEDAGEN De STEP In-housedag bij Loyens & Loeff is gepland op woensdag 25 april 2012 in ons kantoor te Amsterdam, Frederik Roeskestraat 100.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Charlotte ten Hacken

Loyens & Loeff

Telefoon: 020 57 85 059

t.a.v. Charlotte ten Hacken

charlotte.ten.hacken@loyensloeff.nl

Postbus 71170

www.loyensloeffacademy.com

1008 BD Amsterdam

Rechten_ 45


Laat je eigen geluid horen. Bij NautaDutilh krijg je de ruimte om jezelf te zijn. Zo kun jij het maximale uit jezelf halen. En komen we samen tot het beste resultaat. Meer weten? Ga naar werkenbijnautadutilh.nl.

ADVOCATEN • NOTARISSEN • BELASTINGADVISEURS Amsterdam Brussel Londen Luxemburg New York Rotterdam

Room for you


NautaDutilh CR - BR - S/BR - SR - IR FR - NR

WANNEER - donderdag 26 april 2012 WAAR - Strawinskylaan 1999, Amsterdam

NautaDutilh. Een kantoor voor advocaten, notarissen en belastingadviseurs met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Luxemburg, Londen en New York. Een kantoor met een rijke geschiedenis en traditie. Sinds 1724 om precies te zijn. ALGEMEEN Het kantoor NautaDutilh werkt in de juridische top. Nationaal en internationaal een unieke speler. Als onafhankelijk kantoor wordt NautaDutilh - als een van de weinige niet geregeerd vanuit een internationaal hoofdkantoor. Die onafhankelijkheid gaat verder dan de organisatiestructuur. Onafhankelijkheidszin zit ons in het bloed. Het bepaalt hoe we denken, hoe we werken: autonoom, eigenzinnig, kritisch, buiten gebaande paden, altijd op zoek naar innovatieve en baanbrekende oplossingen. Het is een mentaliteit, onze mentaliteit. Het werkterrein NautaDutilh staat midden in de economie en weet wat er speelt in de wereld van de cliënt. Zowel op het gebied van wet- en regelgeving als op het gebied van trends en ontwikkelingen. Excelleren kan immers alleen vanuit vakmanschap. Daarbij zijn een brede basis en voortdurend groeiende kundigheid van zaken onmisbaar. Van oudsher is NautaDutilh dan ook actief in verschillende sectoren. Zakelijke dienstverlening op lokaal en internationaal niveau. In de praktijk gebracht door onze multidisciplinaire sectorteams die kennis bundelen en oplossingen bedenken voor nieuwe vraagstukken. Waar ook ter wereld. De mensen Bij NautaDutilh werken ruim 800 mensen. Ruim 400 daarvan zijn advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Een topjurist opereert niet vanuit een ivoren toren. Veel medewerkers van NautaDutilh hebben naast hun dagelijkse werkzaamheden maatschappelijke nevenfuncties. Als rechter-plaatsvervanger bijvoorbeeld, of (buitengewoon) hoogleraar, als bestuurder of juridisch adviseur. Bovendien zijn ze wetenschappelijk actief. Met publicaties in vaktijdschriften en dagbladen, gastcolleges en bijdragen aan symposia. Internationaal NautaDutilh opereert op internationaal niveau. Dat geldt ook voor veel van onze cliënten. In landen waar we zelf geen vestiging hebben, werken we nauw samen met topkantoren ter plaatse. Het resultaat is een wereldwijd netwerk. Snel, flexibel en toonaangevend. Als medewerker van NautaDutilh is dat netwerk jouw netwerk: je werkt niet alleen samen met juristen van andere vestigingen, maar ook met die van bevriende buitenlandse kantoren. Onmisbaar voor de kwaliteit van je werk, uniek als je bijvoorbeeld werkervaring in het buitenland wilt opdoen. De praktijk Onze cliënten zijn groot. Hun juridische vraagstukken vaak complex. Oplossingen liggen zelden binnen de expertise van één enkele praktijkgroep. Onafhankelijkheid volgens NautaDutilh betekent ook: vernieuwen, bestaande structuren dúrven te doorbreken. Bij Nauta denken we outside-in: niet de organisatiestructuur bepaalt hoe we werken, maar de behoefte van onze cliënten. Daarom hebben we, naast praktijkgroepen, een aantal multidisciplinaire teams. Gespecialiseerde denktanks, die zich concentreren op één field of interest of marktsegment zoals bijvoorbeeld financiële dienstverleners of de energiemarkt, e-commerce en bouwrecht en vastgoed. De actualiteit dient zich dan vanzelf aan...

STAGE/SOLLICITEREN Stage voor studenten We zoeken mensen die goed zijn. Gedreven. Mensen die onafhankelijk denken, dat laatste misschien nog wel het meest. Als studentstagiair kun je 2 maanden bij NautaDutilh stage lopen. Eventueel korter. Je werkt dan met verschillende kantoorgenoten aan uiteenlopende zaken, gaat mee naar besprekingen en bent welkom bij alle sociale evenementen. Stage lopen op één van onze buitenlandse kantoren (Londen of New York) kan ook. Zo maak je nader kennis met ons. En - niet onbelangrijk - wij met jou. Bij een werkstage ben je voor langere tijd (doorgaans op parttime basis) werkzaam bij NautaDutilh. Werkstudenten assisteren bij lopende werkzaamheden. Scriptiestages zijn ook bespreekbaar. De Masterclass Elk voorjaar vindt onze Masterclass plaats. 24 gevorderde rechtenstudenten gaan de confrontatie aan met de rechtspraktijk. Begeleid door onze advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Een hersenkrakend, maar niet te missen evenement!

STEP IN-HOUSEDAGEN De STEP In-housedag bij NautaDutilh is gepland op donderdag 26 april 2012 op ons kantoor te Amsterdam, Strawinskylaan 1999.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Marieke van den Oever (advocatuur, fiscaliteit) Telefoon: 010 22 40 115

NautaDutilh N.V.

Dorothée Vreede (werkstages, studentstages, notariaat) Telefoon: 010 22 40 296

Postbus 1110

recruitment@nautadutilh.com, www.werkenbijnautadutilh.nl

3000 BC Rotterdam

Rechten_ 47


Houthoff Norton Buruma Rose CR - BR - S/BR - SR IR - NR

WANNEER - vrijdag 20 april 2012 WAAR - Amstelplein 1, Amsterdam

Explore our World Norton Rose is een jonge, groeiende wereldspeler. Kom vrijdag 20 april naar de STEP In-housedag en ontdek een dag lang hoe het er bij ons op kantoor aan toe gaat! ALGEMEEN Norton Rose LLP Norton Rose geeft juridische adviezen aan toonaangevende internationale ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Bij Norton Rose Group werken meer dan 5.800 medewerkers waarvan er meer dan 3.100 fee-earners zijn. Norton Rose Group heeft inmiddels wereldwijd in totaal 43 kantoren. De komende jaren zal Norton Rose zowel internationaal als nationaal doorgroeien. Op het kantoor in Amsterdam werken op dit moment 80 medewerkers. In Amsterdam kun je jouw loopbaan starten bij één van de volgende zeven secties (na twee jaren zal je van sectie wisselen zodat je zo breed mogelijk wordt opgeleid): - Banking; - Corporate; - Energy; - Infrastructure; - Litigation and Dispute Resolution; - Notarial Services; - Tax. Na twee jaren zal je van sectie wisselen zodat je zo breed mogelijk wordt opgeleid.

STAGE/SOLLICITEREN Word jij onze nieuwe studentstagiair(e)? Ben je benieuwd hoe het is om als student-stagiair(e) twee maanden vijf dagen per week stage te lopen bij een commercieel kantoor? Je zal als studentstagiair(e) bij ons per direct meewerken aan internationale zaken. Ons uitgangspunt is jou zoveel mogelijk van onze dagelijkse praktijk en ons dagelijks kantoorleven te laten meemaken; inclusief trainingen, jurisprudentielunches, kantoorborrels, ski-trips, sportevenementen, feesten, etc. Of word jij onze nieuwe advocaat-stagiair(e), fiscaal-stagiair(e) of kandidaat-notaris? Als advocaat-stagiair(e), fiscaal-stagiair(e) of kandiaat-notaris draai je mee in internationale transacties. Je werkt vanaf dag één mee aan complexe zaken. Samenwerken is ‘key’ op sectie-, kantoor- en internationaal niveau. Qua opleiding biedt Norton Rose jou de Law Firm School en de ‘International Academy’ aan. De International Academy is speciaal ontwikkeld om medewerkers praktische vaardigheden bij te brengen. Tijdens deze bijeenkomsten in Londen ontmoet je jouw internationale collega’s uit de hele wereld. Dit is bij uitstek het moment om informatie met elkaar uit te wisselen en je netwerk te vergroten. De sfeer binnen ons kantoor is zeer goed te noemen. Interesse Heb jij affiniteit met de commerciële praktijk? Ben jij ondernemend, leergierig, open-minded, sociaalvaardig, zelfstandig en een teamplayer? Dan komen wij graag in contact met jou! Je kunt solliciteren door een een CV, motivatiebrief, cijferlijst(en) en eventuele stagebeoordeling(en) te e-mailen naar Sofie Simao (Recruiter) via recruitment.amsterdam@nortonrose.com of telefonisch contact op te nemen via (020) 46 29 400. Meer informatie en testimonials vind je op www.werkenbijnortonrose.nl.

STEP IN-HOUSEDAGEN Personal and Business Pitch @ Norton Rose, 20 april 2012 In samenwerking met Boom Chicago organiseert Norton Rose op 20 april 2012 een STEP In-housedag in de Rembrandt Toren in Amsterdam. Deze dag staat in het teken van ‘pitchen’. Deze dag leren wij je jezelf te presenteren. Zodra je gaat solliciteren zal deze ervaring van pas komen. Ook leren wij je hoe je zo goed mogelijk een zakelijke pitch voorbereidt. Werken bij een internationaal kantoor met een wereldwijd netwerk betekent namelijk dat je je zo goed mogelijk moet weten te onderscheiden tijdens pitches. Deze dag is inclusief een informele lunch en borrel met Norton Rose advocaat-stagiaires, fiscaal-stagiaires en kandidaat-notarissen. Tot 20 april! Aanmelden Via www.stepweb.nl of www.werkenbijnortonrose.nl.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Sofie Simao (Recruiter)

Norton Rose LLP

Telefoon: 020 46 29 400

t.a.v. Sofie Simao

sofie.simao@nortonrose.com

Amstelplein 1

www.werkenbijnortonrose.nl

1096 HA Amsterdam

Rechten_ 49


Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn CR - BR - S/BR - SR IR - NR

WANNEER - donderdag 7 juni 2012 WAAR - New Babylon, Bezuidenhoutseweg 57, Den Haag

Pels Rijcken. Midden in de maatschappij. Werken bij Pels Rijcken betekent dat je regelmatig de voorpagina haalt. Want we doen zaken die grote impact hebben op het dagelijks leven. Bijvoorbeeld op het gebied van milieu, gezondheidszorg, infrastructuur, ondernemen of cassatie. Niet vreemd, want Pels Rijcken werkt veel voor de publieke sector. De Staat is een belangrijke cliënt en één van onze partners is landsadvocaat. Kortom, we staan als kantoor echt middenin de maatschappij.

ALGEMEEN Passie voor juridische inhoud en vakmanschap, dat is wat ons drijft. Alleen dan kun je meesterlijke kwaliteit leveren. De praktijk van Pels Rijcken is opgebouwd uit verschillende secties en praktijkgroepen en omvat vrijwel alle deelgebieden van het privaatrecht, bestuursrecht, strafrecht, Europees recht en notarieel recht. We investeren voortdurend in het verdiepen van onze kennis. Dat moet ook, want onze advocaten en notarissen adviseren en onderhandelen op het hoogste niveau. Bovendien staan we regelmatig in de rechtszaal. Procederen, pleiten... het echte werk. Vanaf de kantonrechter tot aan de Hoge Raad.

STAGE/SOLLICITEREN Jouw carrière Als je ergens het juridische vak tot in je vingertoppen leert beheersen, dan is het bij ons. Pels Rijcken op je cv betekent een echte meerwaarde. Je carrière bij ons kantoor begint met een stage. Als aanvulling op je beroepsopleiding volg je onze interne opleiding, De Verrijcking. Daarna kun je rekenen op permanente educatie, want uitgeleerd ben je als jurist natuurlijk nooit. Ervaar het zelf Maak persoonlijk kennis met Pels Rijcken. Dat kan op verschillende manieren: - Loop binnen tijdens een inhousedag of volg een studentstage. Je draait dan twee maanden mee op ons kantoor. Een ideale manier om te onderzoeken welke stap je gaat nemen na je studie. - Een zitting bijwonen kan ook. Als Pels Rijcken-advocaat sta je tenslotte regelmatig in de rechtszaal. Hoe dit is, kun je ervaren door met één van onze advocaten mee te gaan en hem of haar in actie te zien. - En natuurlijk is er Mr. Z., onze jaarlijkse masterclass. Samen met je team moet jij de overwinning behalen voor je cliënt. Uitdagend, spannend en heel leerzaam. Op www.werkenbijpelsrijcken.nl vind je alle informatie over deze activiteiten en kun je jezelf aanmelden.

STEP IN-HOUSEDAGEN Keuzes maken kan moeilijk zijn, creëer daarom je eigen (carrière) kansen en maak je eerste STEP. Op deze dag laten we je graag zien en ervaren wie we zijn. Je krijgt een één op één gesprek met een advocaat of notaris van een sectie naar keuze. Verder gaan we inhoudelijk in op de praktijk en geven we een training waarbij jouw vaardigheden en persoonlijke eigenschappen naar voren komen. We eindigen met een diner in het centrum van Den Haag. Maak kennis met de praktijk en de sfeer bij Pels Rijcken. Tot 7 juni!

MEER WETEN? Contact

Postadres

Anne van Busselen (recruiter)

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Telefoon: 070 51 53 825

Postbus 11756

at.vanbusselen@pelsrijcken.nl

2502 AT Den Haag

www.pelsrijcken.nl

Rechten_ 51


Russell Advocaten WANNEER - vrijdag 1 juni 2012 WAAR - Reimersbeek 2, Amsterdam

CR - BR - S/BR

Russell Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam dat zich richt op het internationale bedrijfsleven. Door onze overzichtelijke omvang bieden wij onze cliënten persoonlijke aandacht en onze medewerkers een informele werksfeer. Juridisch talent heeft bij ons alle kans te groeien. Je krijgt meteen je eigen zaken, waar je samen met een ervaren advocaat aan werkt. Zo leer je de finesses van het vak. Binnen kantoor, een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut, is er veel aandacht voor juridische cursussen, vaardigheidstrainingen en jouw persoonlijke ontwikkeling. ALGEMEEN Wij hebben een dynamische en afwisselende praktijk: grote zaken in een kleine setting. Russell Advocaten maakt tevens deel uit van Primerus, een wereldwijd netwerk van toonaangevende advocatenkantoren. Onze advocaten treden op voor (buitenlandse) ondernemingen en (buitenlandse) overheden, onder meer in de sectoren retail (food/non food), IT/ICT, kunst, vastgoed en milieu en voor ambassades en (vermogende) particulieren. Secties - Ondernemingsrecht - Arbeidsrecht - Bestuursrecht en vastgoed - Personen- en familierecht - Procesrecht Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in kunst en recht, (lucht)vervoersrecht, aansprakelijkheidsrecht , IE/ICT en mediation.

STAGE/SOLLICITEREN Heb jij passie voor het recht? Ben jij op zoek naar een dynamisch advocatenkantoor met bijzondere cliënten? Voel jij je thuis in een persoonlijke en professionele werkomgeving? Wil jij je binnen een hecht en enthousiast team ontwikkelen tot een uitstekend advocaat? Dan ben jij het talent dat we zoeken en is Russell Advocaten het kantoor dat bij je past. Scriptiestage Zit jij in het laatste jaar van je studie en wil je graag stage lopen bij Russell Advocaten? Combineer dit dan met het schrijven van je scriptie. Gedurende maximaal 6 maanden, kom je ten minste twee dagen per week bij ons werken als student-stagiaire en de andere (drie) dagen werk je aan je scriptie. Uiteraard staan al onze faciliteiten dan tot jouw beschikking. De advocaatstage Voorafgaand aan de advocaatstage word je bij ons eerst juridisch medewerker voor een periode van zes maanden. Een weloverwogen keuze voor het vak èn het kantoor is belangrijk, want als advocaat-stagiaire leg jij je immers voor drie jaar vast. Gedurende deze periode ben je werkzaam op één van onze vijf secties. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een subspecialisatie te kiezen of om ervaring op te doen op een ander rechtsgebied. Wij zijn altijd op zoek naar juridisch talent met een ondernemende en positieve houding, een stevige persoonlijkheid, juridisch inzicht, een grote betrokkenheid bij het recht, enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel.

STEP IN-HOUSEDAGEN Wil jij zien hoe wij ons vak uitoefenen? Kom dan naar onze STEP In-housedag op vrijdag 1 juni 2012. Een ideale manier om op een informele en interactieve manier kennis te maken met ons kantoor, onze werkwijze, maar vooral met onze advocaten en stagiaires. De dag zal in het teken staan van onderhandelen. Wij verwelkomen je graag om 11.30 uur bij ons op kantoor. Rond 17.00 uur is er ter afsluiting een borrel samen met alle medewerkers van kantoor.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Russell Advocaten

Russell Advocaten

t.a.v. P&O adviseur

Afdeling P&O

Telefoon: 020 301 55 55

Reimersbeek 2

p&o@russell.nl

1082 AG Amsterdam

www.russell.nl

Rechten_ 53


Geef kleur aan je carrière 4DIBBQ  1BSUOFST JT FFO NJEEFMHSPPU LBOUPPS JO 3PUUFSEBN XBBS WPPS OBUJPOBMFFOJOUFSOBUJPOBMFPOEFSOFNJOHFOLXBMJUBUJFGIPPHXBBSEJHXFSL XPSEUHFMFWFSE%FDJSDBBEWPDBUFOFO LBOEJEBBU OPUBSJTTFOXFSLFO PQFFOFGGJDJqOUFNBOJFSTBNFO XBBSEPPSFFOCSFEFLFOOJTPOUXJLLFMJOH JTHFHBSBOEFFSEFOEFCFMBOHFOWBODMJqOUFOPQUJNBBMCFIBSUJHEXPSEFO0O[FGPDVTJTNFU OBNFHFSJDIUPQIFUPOEFSOFNJOHTSFDIUFOIFUWBTUHPFE 4DIBBQ  1BSUOFST IFFGU FFO HPFEF OBBN FO TUSBBMU EBU PPL VJU OBBS DMJqOUFO FO SFMBUJFT 8JK IFDIUFO BBO LXBMJUFJU  FFO TFSWJDFHFSJDIUF IPVEJOH  QFSTPPOMJKLF EJFOTUWFSMFOJOH FO POBGIBOLFMJKLIFJE8JKXJMMFOWPPSPO[FDMJqOUFOWBOUPFHFWPFHEFXBBSEF[JKO 8FSLFOCJK4DIBBQ1BSUOFSTJTBGXJTTFMFOEFOJOTQJSFSFOEXBBSWPPSJFEFSFNFEFXFSLFSFFO FJHFOCFMBOHSJKLFSPMJTXFHHFMFHE7PPSOJFVXUBMFOUJTFSBMUJKEQMBBUT&SJTWFFMBBOEBDIU WPPSEFCFHFMFJEJOHFOPQMFJEJOHWBOPO[FBEWPDBUFOFOLBOEJEBBUOPUBSJTTFO %FSEFKBBSTCBDIFMPSTUVEFOUFOFOTUVEFOUFOEJFFFONBTUFSWPMHFO LVOOFOJOBBONFSLJOHLPNFO WPPSFFOTUVEFOUTUBHF%FTUBHFEVVSUJOCFHJOTFMUXFFNBBOEFO%FTUVEFOUTUBHJBJSPOUWBOHU FFOTUBHFWFSHPFEJOH&FOTDSJQUJFTUBHF NFUFFOEVVSWBOESJFNBBOEFO JTPPLNPHFMJKL ,JKLWPPSNFFSJOGPSNBUJFPQPO[FXFCTJUFXXXTDIBBQFV (FuOUFSFTTFFSEFOLVOOFO[JDIXFOEFOUPU.S8JMMFN4UPML BEWPDBUVVSUFMFGPPO  FO.S.BSJBOOFWBOEFS-BBL OPUBSJBBUUFMFGPPO

4DIBBQ1BSUOFST "EWPDBUFOFO/PUBSJTTFO 1BSLMBBO1PTUCVT,#3PUUFSEBN 5'XXXTDIBBQFV


Schaap & Partners CR - BR - S/BR - SR IR - NR

WANNEER - woensdag 13 juni 2012 WAAR - Parklaan 17, Rotterdam

Geef kleur aan je carrière bij Schaap & Partners Schaap & Partners is een middelgroot kantoor in Rotterdam. Wij leveren kwalitatief hoogwaardig werk aan nationale en internationale ondernemingen. De circa 35 advocaten en (kandidaat-)notarissen werken op een efficiënte manier samen, waardoor een brede kennisontwikkeling is gegarandeerd en de belangen van cliënten optimaal behartigd worden. Wij richten ons met name op het ondernemingsrecht en het vastgoed. Schaap & Partners heeft een goede naam en straalt dat ook uit naar cliënten en relaties. Wij hechten aan kwaliteit, een servicegerichte houding, persoonlijke dienstverlening en onafhankelijkheid. Wij willen voor onze cliënten van toegevoegde waarde zijn. Als zelfstandig en onafhankelijk kantoor zijn wij aangesloten bij een internationaal netwerk van vertrouwde advocaten- en notariskantoren (www.plg.eu.com). ALGEMEEN Wij hebben als missie om aan onze cliënten actief, snel en efficiënt, kwalitatief hoogwaardige diensten met toegevoegde waarde te leveren en daarbij mede door verdere specialisatie - de aansluiting met de top van de commercieel juridische dienstverlening te behouden. Bij Schaap & Partners hechten we aan het teamgevoel. Daarbinnen heeft elke medewerker de ruimte om zijn individuele talenten te ontwikkelen. Plezier in het werk staat voorop. Onze ambitie brengt mee dat hard wordt gewerkt waarbij we de balans tussen werk en privé niet uit het oog verliezen. Door te investeren in de ontwikkeling en opleiding van onze medewerkers, willen wij hen leren niet alleen oog te hebben voor de inhoud van een bepaalde zaak, maar ook mee te denken met onze cliënten.

STAGE/SOLLICITEREN Carrièreperspectief Wij komen graag in contact met talentvolle mensen die zich in onze ambitie herkennen. Mensen die, door hun betrokkenheid en passie voor het werk, ons kantoor en hun collega's een dienst willen bewijzen en daarmee een bijdrage aan onze missie kunnen en willen leveren. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en hechten er aan dat onze medewerkers voldoening vinden in hun werk. Er is veel aandacht voor de begeleiding, opleiding en ontwikkeling. Binnen de praktijkgroepen zijn er ervaren medewerkers die als vaste opleider fungeren. Naast de dagelijkse bijeenkomsten van werkgroepen, waarin ondermeer de actuele rechtspraak wordt besproken, worden er regelmatig cursussen en lezingen op ons kantoor georganiseerd. Wij streven er naar om de sollicitatieprocedure binnen vier weken af te ronden. Bij gebleken geschiktheid vinden er twee gesprekken met telkens verschillende advocaten plaats en is er tevens een kennismakingsgesprek met enige leden van de praktijkgroep. Binnen de eerste drie jaren van de opleiding is er gelegenheid om in meerdere rechtsgebieden te werken met de mogelijkheid tot verdieping in een specifiek rechtsgebied. Wij faciliteren het bewerken van kleine zaken waardoor de jurist direct verantwoordelijk is voor een eigen dossier en met de cliënt en derden leert te communiceren. Derdejaars Bachelorstudenten en studenten die een Master volgen kunnen in aanmerking komen voor een studentstage, die in beginsel twee maanden duurt. Tijdens de stage is er de dagelijkse begeleiding van een ervaren advocaat of kandidaatnotaris. Een scriptiestage, met een duur van drie maanden, is ook mogelijk. Masterstudenten kunnen tevens in aanmerking komen voor een baan als juridisch werkstudent voor tenminste twee aaneengesloten dagen per week. Criteria kandidaat Wij zoeken juristen met bovengemiddelde juridische kwaliteiten, een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, goede sociale vaardigheden voor wie het ondernemend denken niet vreemd is. Voor nadere informatie omtrent de sollicitatieprocedure verwijzen we je naar onze website www.schaap.eu.

STEP IN-HOUSEDAGEN Op 13 juni 2012 word je om 10.00 uur op ons kantoor verwacht. Na de introductie volgt een nadere kennismaking, waarbij je met diverse advocaten en kandidaat-notarissen spreekt. Zij vertellen ondermeer hoe het is om bij Schaap & Partners te werken, hoe de sollicitatieprocedure verloopt en wat een studentstage inhoudt. Na de lunch wordt in werkgroepen en onder begeleiding van advocaten en (kandidaat-)notarissen een casus behandeld. Na de evaluatie van de casus is er een rondleiding door ons kantoorpand. De dag wordt afgesloten met een borrel

MEER WETEN? Contact

Postadres

Roel Slotboom (advocaat)

Schaap & Partners

Telefoon: 010 27 70 300

t.a.v. Roel Slotboom

slotboom@schaap.eu

Postbus 23052

www.schaap.eu

3001 KB Rotterdam

Rechten_ 55


Start your journey here Juridische dienstverlening bij Simmons & Simmons kent geen grenzen. We creĂŤren voortdurend innovatieve diensten en producten voor cliĂŤnten. Daarom krijgen toptalenten bij Simmons & Simmons de gelegenheid om met een kritische blik de juridische wereld in te kijken. Neem voor meer informatie contact op met onze recruiter: Willemijn van Bekkum E willemijn.vanbekkum@simmons-simmons.com T 020 722 2504 of kijk op www.werkenbijsimmons.nl.


Ministerie Simmons van & Financiën Simmons CR - BR - S/BR - SR - IR FR - NR

WANNEER - donderdag 3 mei 2012 WAAR - Claude Debussylaan 247, Amsterdam

Werken bij Simmons & Simmons Juridische dienstverlening bij Simmons & Simmons kent geen grenzen. Toptalenten kijken verder dan hun neus lang is en hebben een kritische blik op de (juridische) wereld. Dit kantoor heeft een multidisciplinaire praktijk en direct toepasbare theorie is daarom aan de orde van de dag. Zit jij al in de startblokken om te beginnen aan jouw juridische loopbaan? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Trek dan eerst nog even een sprintje door onderstaande informatie. ALGEMEEN Veelzijdig Bij Simmons & Simmons werk je bij een van de grootste advocatenkantoren ter wereld, met legio mogelijkheden voor juristen met internationale ambities. Tegelijkertijd heeft Simmons & Simmons een nationale historie van 120 jaar in Nederland, waarin een stevig netwerk is opgebouwd van (inter)nationale cliënten.

STAGE/SOLLICITEREN Internationaal Simmons & Simmons heeft in totaal 19 vestigingen in Europa, Azië en het Midden-Oosten, en wereldwijd 1500 mensen in dienst. Als stagiair ondervind je de internationale setting in de dagelijkse praktijk: je werkt samen in internationale cliënt teams en bij de start van je carrière bij ons kantoor neem je deel aan het International Induction Programme: een introductieprogramma voor alle nieuwe junior medewerkers van Simmons & Simmons wereldwijd in Londen. Dynamisch Als full service kantoor bedient Simmons & Simmons wereldwijd diverse cliënten binnen de sectoren Energy & Infrastructure, Financial Institutions, Life Sciences en Technology, Media & Telecommunications en weet zo inspirerend werk aan te trekken van onze cliënten. De volgende praktijkgroepen opereren binnen voornoemde sectoren: - Corporate

- Financial Markets

- Dispute Resolution

- Intellectual Property

- Employment

- Real Estate

- EU, Competition & Regulatory

- Tax

Uitdagend Bij Simmons & Simmons halen we het beste uit onze cliënten, maar ook uit ons zelf. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Er zijn daarom diverse Learning & Development trajecten. Een programma aan de Law Firm School maakt in ieder geval onderdeel uit van je opleiding als beginnend junior medewerker. Open Als je wilt, staat onze praktijk al tijdens je studie volledig tot je beschikking. In een studentstage draai je twee maanden lang volledig mee bij een praktijkgroep naar keuze, in ons kantoor op de Zuidas in Amsterdam. Volledig betekent in dit geval jurisprudentie in duiken, zittingen bijwonen, argumentatie analyseren, maar ook je eigen onderzoek doen en presenteren, voetballen tegen collega’s van internationale vestigingen en borrelen in onze eigen kroeg.

STEP IN-HOUSEDAGEN Op donderdag 3 mei 2012 vindt de STEP In-housedag bij Simmons & Simmons plaats. Met een interactief programma maak je in een informele sfeer kennis met onze diensten en services, maar ook het kantoor en de mensen die bij ons werken. Tijdens de In-housedag gaan we dieper in op de 1 Woord sollicitatie zoals die op onze facebookpagina (www.facebook.com/simmonsnetherlands) te vinden is. Je leert kort en bondig uiteenzetten waar jij voor staat en wat jou onderscheidt van anderen. Uiteraard laten wij je op onze beurt ook zien waar Simmons & Simmons voor staat. Wil je alvast een voorproefje, kijk dan op www.werkenbijsimmons.nl.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Willemijn van Bekkum (Recruitment Executive)

Simmons & Simmons

Telefoon: 020 72 22 504

t.a.v. Willemijn van Bekkum

willemijn.vanbekkum@simmons-simmons.com

Postbus 79023

www.werkenbijsimmons.nl

1070 NB Amsterdam

Rechten_ 57


Stek CR - BR - S/BR - IR*

WANNEER - donderdag 14 juni 2012 WAAR - Herengracht 551, Amsterdam

* Europees Strafrecht

Stek geeft je the best of both worlds: werken in een gespecialiseerde setting voor interessante internationale cliënten maar met de flexibiliteit van een kantoor van overzichtelijke omvang. Advocatuur in het format van de toekomst. Maar wel in een ouderwets grachtenpand.

ALGEMEEN Stek bestaat uit twee secties: Corporate & Finance en Competition & Regulatory. De Corporate & Finance praktijk omvat het ondernemingsrecht in de brede zin van het woord: het begeleiden van (internationale) overnames, financieringen, ondernemingsrechtelijke geschillen en het opstellen van commerciële contracten. De Competition & Regulatory praktijk richt zich op het Europees en nationaal mededingingsrecht, aanbestedingsrecht, levensmiddelenrecht en energierecht. De procespraktijk bij Stek varieert van gerechtelijke procedures en arbitrages tot procedures bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de Europese Commissie.

STAGE/SOLLICITEREN Algemeen Stek levert kwalitatief hoogwaardige juridische diensten vanuit een plezierige en stimulerende werkomgeving. Bij Stek gaan de ontwikkeling van juridische kennis, effectief procederen en adviseren hand in hand. In onze teams krijg je snel veel eigen verantwoordelijkheid en verwachten wij een handson mentaliteit. Onze praktijkgebieden vormen geen eilanden binnen kantoor waardoor ons werk afwisselend blijft. Deze kruisbestuiving zorgt voor kennisoverdracht en een frisse blik. Werken bij Stek Voor een advocaat-stagiaire is de advocaatstage bij Stek veelzijdig en compleet. Stek hecht aan een intensieve en gedegen opleiding. Je krijgt alle ruimte om je juridische kennis te ontwikkelen en te verbreden. Deelname aan activiteiten van de Jonge Balie wordt gestimuleerd. Bovendien zijn je werkzaamheden altijd juridisch inhoudelijk en blijft het bulkwerk achterwege. Ons doel is om advocaat-stagiaires op te leiden tot effectieve advocaten. Stek is op zoek naar mensen met ambitie om veel te leren, resultaat te leveren en onze doelstellingen waar te maken. Een goede juridische basis, enthousiasme en nieuwsgierigheid zijn daarbij essentieel. Omdat Stek staat voor hoge kwaliteit vinden wij het uiteraard belangrijk dat je tijdens je universitaire studie goede cijfers hebt behaald. Dat betekent overigens niet dat we extracurriculaire activiteiten onbelangrijk vinden. Solliciteren is mogelijk op de specifieke vacatures die op de website zijn geplaatst. Daarnaast zijn open sollicitaties ook altijd welkom. Studentstage Stek biedt gemotiveerde studenten de mogelijkheid om studentstage te lopen op één van haar praktijkgebieden. Een studentstage bij Stek duurt in principe 2 maanden. Tijdens de stage werk je mee in onze teams en krijg je daadwerkelijk een goed beeld van wat de advocatuur inhoudt. Wij verwachten van onze student-stagiaires een actieve en enthousiaste houding. Natuurlijk krijg je bij Stek een goede stagevergoeding en zul je tijdens je stage door een mentor worden begeleid. Je kunt je sollicitatie sturen naar stage@steklaw.com.

STEP IN-HOUSEDAGEN Wil jij kennis maken met Stek? Geef je dan op voor onze STEP In-housedag op donderdag 14 juni 2012. Tijdens deze dag in ons monumentale pand in hartje Amsterdam zul je in een persoonlijke setting een goed beeld krijgen van de afwisselende en uitdagende praktijk en kennis maken met onze advocaten.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Afdeling Studentstage

Stek

Telefoon: 020 53 05 200

t.a.v. Afdeling Studentstage

stage@steklaw.com

Postbus 10180

www.steklaw.com

1001 ED Amsterdam

Rechten_ 59


Welkom Wij komen graag in contact met:

Student-stagiaires en

Advocaat-stagiaires Je bent een scherp jurist. Je bent ambitieus en vindt het werken op kwalitatief hoog niveau belangrijk. Je bent communicatief sterk, mondeling en schriftelijk. Je hebt échte belangstelling voor ondernemingsrecht, arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht, onroerend goedrecht, aansprakelijkheidsrecht of handels- en vervoersrecht. Secuur werken is iets wat je van nature doet en je bent niet bang om je eigen mening te geven. Voor meer informatie kun je kijken op www.vandersteenhoven.nl of contact opnemen met Daniëlle Turk, manager personeel: 020 607 79 79. Wil je meer weten over de studentstage, neem dan contact op met Emilie van der Lans: 020 607 79 79. Of e-mail naar vanderlans@vandersteenhoven.nl. Direct solliciteren? Stuur je motivatie, CV en cijferlijst naar Van der Steenhoven advocaten N.V. t.a.v. Daniëlle Turk, Herengracht 582-584, 1017 CJ in Amsterdam. Of per e-mail naar turk@vandersteenhoven.nl.


Van der Steenhoven WANNEER - dinsdag 8 mei 2012 WAAR - Herengracht 582 - 584, Amsterdam

CR - BR - S/BR - IR

Wie de harten wint, heeft gemakkelijk spel met de hoofden. Welkom bij Van der Steenhoven advocaten. Al bijna 30 jaar, een Amsterdams advocatenkantoor in hartje centrum. Wij houden ons bezig met juridisch advies op kwalitatief hoog niveau in een taal die onze cliënten begrijpen en waarderen.

ALGEMEEN Ons kantoor Wij werken met 22 gespecialiseerde advocaten verdeeld over 6 units: arbeidsrecht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht, intellectueel eigendomsrecht, vastgoed- en bestuursrecht en handels- en vervoersrecht. Binnen deze rechtsgebieden adviseren en procederen wij. Van der Steenhoven advocaten werkt hiervoor samen met adviseurs op het gebied van belastingrecht, pensioenen, notariaat en accountancy. Wij adviseren ook internationaal in de talen Engels, Pools, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. En wij zijn één van de oprichters van het internationale netwerk, www.laworld.com. Onze cliënten Onze cliënten zijn overwegend grote en middelgrote ondernemingen verspreid over heel Europa. Van beursgenoteerde vennootschappen, vastgoedontwikkeling, meubeldesign tot zorginstellingen en van reisbureau tot cosmeticaproducent. Bij Van der Steenhoven advocaten krijgt elke cliënt dezelfde dienstverlening: de beste! Wij zijn op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de branches van onze cliënten. Dat is belangrijk voor het geven van het beste advies. Ook organiseren wij regelmatig seminars voor onze cliënten bij ons op kantoor (Client Classes) of op locatie. Daarnaast geven wij cursussen en publiceren wij artikelen in diverse bladen.

STAGE/SOLLICITEREN Werken bij Van der Steenhoven advocaten Vind jij werken op kwalitatief hoog niveau belangrijk en ben je niet bang om je mening te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als advocaat-stagiaire draai je van begin af aan volledig mee in een bepaalde praktijk. Je behandelt zelf meteen zaken, belt met cliënten en verzorgt presentaties. Wij vinden specialisatie belangrijk, maar er bestaat ruimte om je te ontwikkelen binnen een tweede rechtsgebied. Naast de NOVA-opleiding en de verplichte cursussen organiseert Van der Steenhoven advocaten wekelijks jurisprudentiebijeenkomsten en twee maandelijks een stagiairebijeenkomst. Studentstage Studenten die in de eindfase van hun studie zijn, kunnen bij ons op kantoor een studentstage lopen van twee maanden. In deze twee maanden maak je kennis met de dagelijkse praktijk. Je wordt ingezet op verschillende rechtsgebieden om zo een goed beeld te krijgen van de advocatuur in het algemeen en ons kantoor in het bijzonder. Tijdens deze stage zoek je juridische vraagstukken uit, ga je mee naar besprekingen en naar de rechtbank, neem je deel aan jurisprudentiebijeenkomsten en ben je natuurlijk welkom bij onze vrijdagmiddagborrel. Roos Bouwmeister bezocht in 2009 de STEP In-housedag bij Van der Steenhoven advocaten en heeft naar aanleiding daarvan gesolliciteerd naar een studentstage. "In twee maanden tijd krijg je een goed beeld van de dagelijkse praktijk in de advocatuur. Het is erg leuk als je hoort dat jouw inbreng in een zaak gebruikt wordt." Er is de mogelijkheid om na je studentstage als werkstudent te blijven werken voor een aantal dagen in de week of als advocaat-stagiaire aan de slag te gaan. Roos Bouwmeister is na haar stage als werkstudent gebleven en op 1 augustus 2011 is zij begonnen als advocaat-stagiaire binnen de unit Arbeidsrecht. “Er wordt hard gewerkt en er is daarnaast veel ruimte voor gezelligheid. Ik vind het leuk dat ik als advocaat-stagiaire elke dag weer iets leer. Ik werk mee aan interessante zaken en onderhoud contact met cliënten. En het is elke dag een feestje om op zo'n prachtige plek aan de gracht te werken!"

STEP IN-HOUSEDAGEN Om ons te leren kennen (en wij jou) kun je deelnemen aan onze STEP In-housedag op 8 mei 2012. Deze middag begint met een lunch en een introductie van ons kantoor. Vervolgens maak je kennis met een aantal advocaten van de verschillende units en bespreek je met hen onder meer de dagelijkse praktijk, het soort cliënten en de samenwerking binnen de unit. Voordat wij gaan borrelen, krijg je de kans om jouw juridische vaardigheden te tonen.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Daniëlle Turk

Van der Steenhoven advocaten N.V.

Telefoon: 020 - 607 79 79

t.a.v. Daniëlle Turk

turk@vandersteenhoven.nl

Herengracht 582 - 584

www.vandersteenhoven.nl

1017 CJ Amsterdam

Rechten_ 61


De wet van Van Doorne:

Chronisch overwerken is een teken van zwakte

Bij Van Doorne brandt er ’s nachts ook nog wel eens licht. Natuurlijk. Als de situatie erom vraagt, zetten we graag een tandje bij. Maar even graag houden we de zaak in balans. Als we klaar zijn, zijn we klaar. Kom je bij ons werken, dan verwachten we dat ook jij je eigen grenzen stelt. Dat je niet blijft hangen voor de bühne. Onze praktijk leert dat scherpte blijkt uit resultaat. Kijk op www.werkenbijvandoorne.nl hoe je je talent op scherp kunt zetten. Maak kennis met je nieuwe collega’s, neem een kijkje op je nieuwe werkplek en kies de toekomst die je wilt. Heb je vragen of wil je solliciteren, neem dan contact op met onze recruiter Willemijn Wille, telefoon 020 6789 338, humanresources@vandoorne.com

Van Doorne houdt je scherp

Van Doorne N.V. Afdeling Human Resources Postbus 75265 1070 AG Amsterdam


Van Doorne CR - BR - S/BR - IR FR - NR

WANNEER - vrijdag 8 juni 2012 WAAR - Jachthavenweg 121, Amsterdam

Geslepen en gedreven staan we bij Van Doorne op scherp voor de zakelijke belangen van onze cliënten. Vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Curaçao, Aruba, Bonaire en St. Maarten maken we ons sterk voor nationale en internationale cliënten in het bedrijfsleven, de non-profitsector en de overheid. Praktisch en doelgericht werken we aan concrete, werkbare oplossingen. Voor elke sector, op elk rechtsgebied. Direct, nuchter en met korte lijnen. Als onafhankelijk Nederlands advocatenkantoor tonen we onze zelfstandigheid in de praktijk. We houden er een eigen cultuur en een eigen manier van werken op na.

ALGEMEEN Het Amsterdamse kantoor telt circa 270 medewerkers. Naast een grote en hoogwaardige transactiepraktijk heeft ons kantoor een toonaangevende procespraktijk en een notariaat. Tevens treden wij op als rijksadvocaat voor het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Door onze kennis en expertise in verschillende praktijkgroepen en teams te bundelen, bestrijken we het zakelijke recht in de volle breedte en tillen we onze dienstverlening naar een hoger niveau. Ook spreken we bij Van Doorne klare taal. We bieden bruikbaar juridisch advies. Zonder omhaal van woorden, op het scherp van de rede.

STAGE/SOLLICITEREN Van Doorne houdt je scherp Kennis is ons grootste kapitaal. Bij Van Doorne ben je daarom nooit klaar met leren. Om scherp te worden én te blijven als advocaat, fiscalist of kandidaatnotaris bieden wij een uitgebreid, hoogstaand opleidingsprogramma gericht op jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Met juridisch inhoudelijke cursussen, jurisprudentielunches, studiedagen, trainingen en seminars houden we je continu bij de les en leggen we de basis voor een succesvolle juridische carrière. Jouw carrière, jouw verantwoordelijkheid Speerpunt in ons opleidingsprogramma is training on the job. De vorderingen die je maakt worden door je collega’s nauwlettend gevolgd en regelmatig besproken. Tijdens je stage is de begeleiding het meest intensief. Maar ook daarna, als je als medewerker aan ons kantoor verbonden blijft, kun je op onze ondersteuning en begeleiding rekenen. Van Doorne biedt je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en verder te groeien, maar het initiatief ligt bij jou. Het is jouw carrière, het is jouw verantwoordelijkheid. Balans Behalve onze kennis, houden we ook de balans tussen werk en privé scherp in het oog. We bewaken de belangen van onze cliënten, zoals we ook onze eigen belangen bewaken. Ook van jou verwachten we dat je je eigen balans verdedigt. Dat je alles geeft tot een zekere grens. Onze praktijk leert dat je beter en scherper presteert wanneer je de zaken in evenwicht houdt. Student stage Om feeling te krijgen met de praktijk van een advocaten-, fiscalisten- of notariskantoor is het mogelijk om in de laatste fase van je studie bij Van Doorne gedurende twee maanden een studentstage te lopen. In deze periode kom je in aanraking met de meest uiteenlopende facetten van werken op een kantoor als Van Doorne, zoals het bijwonen van gerechtelijke procedures en besprekingen met cliënten, het uitzoeken van juridische vraagstukken en het opstellen van processtukken. Kennismakingslunch Een keer per maand kun je informeel kennismaken met Van Doorne door middel van een lunch met een van onze kantoorgenoten. Zo kun je al je vragen stellen en proef je tevens de sfeer op ons kantoor. Interesse? Ga dan naar www.werkenbijvandoorne.nl en geef je op voor deze kennismakingslunch.

STEP IN-HOUSEDAGEN Zien is geloven Natuurlijk kunnen we nog veel meer over onszelf vertellen. Over onze maatschappelijke betrokkenheid en onze passie voor sport, bijvoorbeeld. Of over hoe we het nuttige met het aangename verenigen in onze eigen kantoorkroeg. Maar liever laten we je zelf een beeld vormen van ons kantoor en onze sfeer. Vandaar dat Van Doorne je graag de mogelijkheid biedt om tijdens de STEP Inhousedag op vrijdag 8 juni 2012 op een informele manier kennis te maken met ons kantoor. Het programma zal o.a. bestaan uit een lunch met kantoorgenoten, kennismaking met de praktijkgroepen, een sollicitatietraining en een borrel in onze kantoorkroeg 't Pleithuys.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Willemijn Wille (Recruiter)

Van Doorne

Telefoon: 020 67 89 338

t.a.v. Willemijn Wille

willew@vandoorne.com

Postbus 75265

www.vandoorne.com

1070 AG Amsterdam

www.werkenbijvandoorne.nl

Rechten_ 63


JONG, NIEUWSGIERIG EN SOMS EEN BEETJE EIGENWIJS Bij VMW Taxand werken advocaten en fiscalisten nauw samen in een geïntegreerde civiel-fiscale praktijk. VMW Taxand biedt enthousiaste studenten graag de mogelijkheid om tijdens hun studie een kijkje te nemen in de keuken van VMW Taxand. Zo kan je bij VMW Taxand aan de slag als student-stagiaire of als studerend medewerker, afhankelijk van jouw keuze en fase van jouw studie. Spreekt dat jou aan? Misschien ligt jouw toekomst bij VMW Taxand! Kijk voor meer informatie op www.vmwtaxand.nl of bel met Sanne Scheffers (recruiter) op 020 301 8029.

ADVOCATEN · BELASTINGADVISEURS · NOTARIAAT


VMW Taxand CR - BR - S/BR - IR FR - NR

WANNEER - donderdag 21 juni 2012 WAAR - Piet Heinkade 55, Amsterdam

Onze thuisbasis is Amsterdam, ons werkveld de hele wereld. Bij VMW Taxand werken ongeveer 80 professionals in een geïntegreerde juridische en fiscale praktijk ondersteund door een notariaat. VMW Taxand bedient vanuit Amsterdam (inter)nationaal opererende ondernemingen en (inter)nationaal opererende vermogende particulieren. Wij zijn het Nederlandse kantoor van Taxand en tevens gelieerd aan het internationale advocatennetwerk Globalaw. Onze kracht ligt in onze geïntegreerde aanpak en persoonlijke aandacht voor onze cliënten. VMW Taxand is een snelgroeiend kantoor, wat unieke mogelijkheden biedt voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

ALGEMEEN Onze advocaten, belastingadviseurs en notarissen bundelen hun krachten in gespecialiseerde teams voor uiteenlopende branches zoals de gaming industrie, media, vastgoed en de energiesector. Naast deze specialistische branches kent VMW Taxand een breed juridisch werkveld. Zo beschikken wij over expertise op verschillende vakgebieden, waaronder ondernemingsrecht, arbeidsrecht, strafrecht, bestuursrecht, intellectuele eigendom en fiscaal recht. Daarnaast hebben wij Japanse, Turkse en Duitse desks waar specialisten werken die de taal spreken en de cultuur van het land kennen.

STAGE/SOLLICITEREN Om tijdens jouw studie een indruk te krijgen van de dagelijkse praktijk van VMW Taxand, is het mogelijk om bij ons aan de slag te gaan als studerend medewerker of student-stagiaire. Studerend medewerker Ben je vierdejaars student? Dan nodigen we je uit om kennis te maken met de (internationale) praktijk van VMW Taxand. Voor een periode van een half jaar loop je twee à drie dagen per week mee in de dagelijkse praktijk. Je werkt binnen één of meerdere praktijkgroepen van ons kantoor. Je schrijft memo’s, vervaardigt brieven aan de bij het rechtsproces betrokken partijen, doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek en bent aanwezig bij het wekelijkse vaktechnische overleg. Student-stagiaire De stage is bedoeld als eerste kennismaking met de werkzaamheden van een advocaat, fiscalist of notaris op ons kantoor. Ben je derde- of vierdejaars student en wil je binnen korte tijd (doorgaans 6 weken) een duidelijk beeld krijgen van de werkzaamheden en de mensen op ons kantoor? Kom dan eens een kijkje nemen in de keuken van VMW Taxand als student-stagiaire. Het spreekt vanzelf dat je als student bij VMW Taxand als volwaardig lid van het team ook welkom bent op de kantoorborrel en kantooruitjes. Selectieprocedure Hoewel we grondig selecteren, streven we ernaar de sollicitatieprocedure zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Na het ontvangen van jouw CV, motivatiebrief en officiële cijferlijsten word je uitgenodigd voor een eerste oriënterend gesprek met een van de medewerkers van de betreffende praktijkgroep en onze recruiter. Inmiddels afgestudeerd en op zoek naar vaste baan? Dan is de procedure iets uitgebreider. Bij de procedure voor advocaat-stagiaires dan wel startend fiscalisten vinden er altijd twee gesprekken plaats, waarna aansluitend een assessment plaats vindt.

STEP IN-HOUSEDAGEN De STEP In-housedag van VMW Taxand op donderdag 21 juni 2012 zal beginnen met een uitgebreide lunch waarin studenten en medewerkers de gelegenheid krijgen om elkaar beter te leren kennen. Het middagprogramma is vooralsnog een verrassing. Studenten zullen kennismaken met de geïntegreerde praktijk van VMW Taxand alsmede met de kantoorcultuur. Uiteraard wordt de dag afgesloten met een borrel.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Sanne Scheffers (Recruiter)

VMW Taxand

Telefoon: 020 30 16 633

t.a.v. Sanne Scheffers

sanne.scheffers@vmwtaxand.nl

Postbus 2911

www.vmwtaxand.nl

1000 CX Amsterdam

Rechten_ 65


Op intensieve wijze kennismaken met bedrijven Sinds 1984 organiseert STEP voor laatstejaars academici met groot succes In-housedagen bij succesvolle advocatenkantoren, gerenommeerde bedrijven en overheidsinstellingen. Het is voor studenten geheel gratis om deel te nemen aan de STEP In-housedagen! Tijdens de STEP In-housedagen maak je door middel van presentaties, cases, borrels en tal van andere leuke activiteiten op intensieve wijze kennis met het bedrijf of kantoor van jouw keuze. Een ideale voorbereiding als je een stage of afstudeerplek zoekt of ter oriëntatie op eventuele sollicitaties. Daarnaast organiseert STEP in samenwerking met Qompas als aftrap van de nieuwe cyclus de STEP Workshops. Tijdens deze workshops zal o.a. worden ingegaan op verscheidende aspecten van het solliciteren. Ook deelname aan deze workshops is geheel kosteloos! STEP is per januari en februari 2012 op zoek naar enthousiaste en professionele bestuursleden. Lijkt het je leuk om parttime mee te werken aan het maken van onze brochure, de promotie voor de In-housedagen te verzorgen en met een aantal STEP In-housedagen mee te lopen? Mail dan naar info@stepweb.nl voor meer informatie. Houd www.stepweb.nl in de gaten voor meer informatie en om je in te schrijven voor de komende cyclus In-housedagen en workshops. Volg ons ook op Twitter en Facebook! Carlijn van Beek studeert Nederlands Recht, Strafrecht en is lid van Unitas S.R.

Carlijn van Beek (25) kwam tijdens een studiereis naar

wegen. Het is erg belangrijk om eerst de sfeer te proeven

Kaapstad in contact met een oud-bestuurslid van STEP

alvorens je weloverwogen kan beslissen of een kantoor of

en heeft inmiddels flink wat In-housedagen meegemaakt.

bedrijf bij je past.

Ik ben naar de In-housedagen van Boekel de Nerée, Clifford

AANRADER

Chance, CMS Derks Star Busmann, Hocker advocaten,

Ik kan iedereen aanraden enkele In-housedagen bij te wonen.

Houthoff Buruma, Ploum Lodder Princen, Randstad en TNT

Naast het feit je in contact komt met je potentiële werk gever,

geweest. Een mix tussen grote en kleine advocatenkantoren

zijn het ook nog eens leuke dagen.

en enkele bedrijven. Door de In-housedag bij CMS Derks Star Busmann heb ik de kans gekregen om bij dit kantoor stage te komen lopen op de sectie Strafrecht, en heb ik een goed beeld van het kantoor kunnen krijgen. Op informele wijze heb ik gepraat met medewerkers van verschillende secties. Je voelt meteen of er een klik is en hiermee heb je dan ook een streepje voor ten opzichte van andere sollicitanten.

66_ Rechten

“Door de In-housedagen heb ik beter zicht op wat bij mij past”

GOEDE MATCH

Zo speelje bij Houthoff Buruma ‘The game’, een interactief

Ik heb nu veel beter zicht op de verschillen tussen kantoren

overnamespel en ga je met Ploum Lodder Princen naar het

en wat bij mij past; groot of klein, formeel of informeel. Door

museum Boijmans van Beuningen. De In-housedagen heb-

het invullen van enquêtes achteraf word je ook min of meer

ben een goede balans tussen het geven van informatie en

gedwongen over deze verschillen na te denken en ze af te

de nodige interactie.”


STEP zoekt nieuwe bestuursleden! STEP heeft een doorlopend bestuur en is op zoek naar nieuwe bestuursleden voor mei en juni, die part-time ons bestuur willen versterken.

■ ■

Studeer jij rechten of heb jij een studie met een bestuurskundige/economische achtergrond? Ben je sociaal en communicatief-vaardig? Heb je zin in een jaar vol uitdagingen?

Een jaar STEP betekent dat je je bezig houdt met de acquisitie van bedrijven en advocatenkantoren, de promotie van de In-housedagen op vrijwel alle universiteiten in Nederland en het meelopen van verscheidene In-housedagen. Wil je meewerken aan het maken van de STEP brochure, promoten op alle universiteiten, meelopen met verscheidene In-housedagen? Kijk op onze website www.stepweb.nl wat onze werkzaamheden zijn en mail naar info@stepweb.nl of bel naar 020 - 59 89 464 en vraag voor meer informatie over een bestuursjaar.

Rechten_ 67


Binnenkort solliciteren?

Snel en effectief solliciteren in 6 stappen. Met de oefeningen, tips & tricks in de Qompas SollicitatieGids ben jij verzekerd van een geslaagde voorbereiding! Bestel nĂş gratis de Qompas SollicitatieGids op

www.qompas.nl


Brochure voorjaar 2012 Rechten  

Brochure STEP In-housedagen Rechten VJ12

Advertisement