Page 1

PICMagazine het blad van de Promotie- & IntroductieCommissie

nr. 5 - lente 2012

BarCie/CC-borrel Het vloeibare goud

CompetieCommissie CC makes your day!

Profielschets Pepijn Schreurs

Create your own future samen naar de top

CompetitieCommissie - Klusdag - Pepijn Schreurs - Heeren 2 op Nr.1 - Familiedag


What happened, what’s next?

PICMagazine

Elke week vat de redactie van PIC Magazine de belangrijke gebeurtenissen samen op één pagina. Hier leest u alles wat u moet weten om wegwijs te worden binnen onze vereniging. Déjà Vu: BarCie/CC-borrel Vol aandacht werden de filmpjes gevolgd die de CC en de BarCie hadden uitgebracht. In het ‘I Gotta Feeling’ -filmpje van de CC werd getoond hoe goed de CC in hun blauwe giletjes kon dansen, terwijl in het ‘Hangover’ filmpje van de BarCie werd getoond wat er met deze commissie gebeurd na een goed avondje feesten. De reacties waren enthousiast, en zo ook die over de twee spellen die volgden, namelijk het spel met de blauwe hoed en de welbekende bierestafette. Diverse heroische adgevechten werden tot kotsen aan toe tegen elkaar uitgevochten. Aan het einde van de avond bleek Sofie Jacobse toch weer haar favorietenrol waar te maken en versloeg zij in een zinderende finale Robin Kraak alias ‘Krekker’ en ouwe rot Remco van Dijk. Met haar tweede overwinning op rij werd ze direct spontaan op de schouders genomen door Elfstedentochtroeier Maarten van den Akker alias VdA. Ondertussen liet mejuffrouw de Toer- en Competitie Sabrina Chettouf zich het bier zo goed smaken dat ze deze avond iets verder ging dan normaal. Meer hierover valt verderop te zien in ‘Shocking Sabber’. Déjà Vu: Weekend & Inauguratie Afgelopen vrijdag en zaterdag was het eindelijk zover: het weekend. Om 21.30 uur werd verzameld op de soos, voor een weekend vol plezier en avontuur begon met een dropping op de vrijdagavond. Zaterdagochtendvroeg kregen de intro’s ochtendfitness namens Q.T. en ook cantoren B100 en C30

waren van de partij. De onderlinge wedstrijden, de ergometercontest, het roeiexamen, spelletjes in het park en zingen op het Groot Gelderlandplein: alles zat erbij. De zaterdag werd besloten met een frisse duik in het Bosbaanwater waarna Lente ’12 hun Okeanos oorkonde bij het bestuur kon tekenen en na een warme douche weer richting de soos kon voor het inauguratiefeest ‘Griekse Goden en Godinnen’, alwaar een ieder er beelschoon uitzag in toga en een sprankelend feest het logische gevolg was. Déjà Vu @ Vorm-je-jaarclub diner Dinsdag 15 mei hebben we Lente ‘12 voor het eerst mogen begroeten tijdens het jaarclubdiner, welke volgens traditie elke tweede dinsdag van de maand wordt gehouden om 19.30 uur. Nadat Lente ‘12 eerst boven in de ploegenkamer met mejuffrouw de Toer- en Competitiecommissaris Sabrina Chettouf de nieuwe teams had gevormd, kwamen ze naar beneden om hun hongerige magen te vullen met de pasta van JC ‘De Vier Geboden’ en een goed vullend toetje incl. drank. We zijn erg benieuwd welke nieuwe jaarclubs we binnenkort op Okeanos mogen verwelkomen! What’s next @ familiedag Zondag 27 mei zal de jaarlijks door de PIC georganiseerde familiedag plaatsvinden. Al je familie, vrienden en kennissen zijn van harte uitgenodigd deze dag naar Okeanos te komen om met eigen ogen te zien waar hun zoon of

dochter nu eigenlijk lid van is. Er zullen verschillende workshops worden georganiseerd en er staat een goed bordje eten klaar. Opgeven kan via activiteit.pic@gmail. com. Eindstand Introladder 1. Heeren 2 - 44 punten 2. Damesch 1 - 12 punten 3. Damesch 3 - 9 punten 4. Heeren 1 - 8 punt Heeren 2 winnaar introladder Tijdens het inaugratiefeest van zaterdag 12 mei is duidelijk geworden dat Heeren 2 met zeer grote overmacht de terechte winnaar is geworden van de Introladder. Jordi Halbersma, Thomas van der Wardt, Thomas Bakker, Nils Taeger en Harm van der Wielen, ontzettend proficiat namens heel Okeanos en hopelijk heeft de Jägermeister jullie goed mogen smaken! In charge: Bergshoeff ‘12 Nu de introductieperiode officieel is afgelopen zal de PIC zich terugtrekken en zich de komende weken te recupereren om vervolgens weer aan de slag te gaan met de introductieperiode voor Herfst ‘12. Vanaf nu zal het bestuur van Okeanos het aanspreekpunt zijn voor al jullie vragen. Zij zijn bereikbaar via het algemene adres bestuur@okeanos.nl of via hun persoonlijke [bestuursfunctie]@ okeanos.nl adressen. Natuurlijk mag je ook ons nog altijd benaderen.


Een vluggertje met...

Milou Peeters (22), Gezondheidswetenschappen

Leukste moment tot nu toe? ‘‘Het slotfeest van het weekend was echt top! De soos zag er supermooi uit, iedereen had een toga aan en het bier vloeide rijkelijk. Dit was wel een van de leukste feesten bij Okeanos en een superafsluiting van een goede lenteperiode. Op roeivlak is mijn leukste moment winnen van Nereus op de Nereus Carpit Noctem met DCL8+ ‘11!

Hoe is het bevallen? ‘‘Super! Ik kan terugkijken op een geslaagde introductieperiode. We hebben deze periode met de PIC veel nieuwe dingen gedaan die goed zijn bevallen. Alle lenteledn lijken het goed naar hun te hebben op Okeanos en de donderdagen waren weer echte feestjes in plaats van borrels dus dat is erg positief! Waarom heb je voor Okeanos gekozen? ‘‘Ik wilde graag iets doen naast mijn studie en roeien leek me sport die je snel kon leren en het studentenleven wat er bij kwam kijken sprak me ook aan. Ik heb op de websites van de verenigingen gekeken en ben toen bij Okeanos langsgegaan omdat die mij ‘t meeste aansprak. Er hing een chille sfeer en ik heb me toen gelijk ingeschreven!

Waar verheug je je nog op? ‘‘Op de wedstrijdweekenden die er nog aankomen zodat we weer vaak het mooiste verenigingslied van Nederland ten gehore kunnen brengen. Verder heb ik ook veel zin in het Schouwen-Soppen-Strepen-Zuipenfeest van 5 juli! Oftewel de Uittraining 2.0. Heb je al een kamer? ‘‘Jazeker ik heb een mooi paleisje aan de Boelelaan. Top kamer, maar helaas gaan ze het pand slopen en moet ik er uit! Ik ben dus druk op zoek naar nieuwe kamer, alle tips zijn welkom!! Waar liggen je ambities met betrekking tot Okeanos? ‘‘Als Ab Actis heb ik nog verschillende dingen die ik wil bereiken, en de grootste daarvan zijn de nieuwe Okeanos-website online krijgen en een goede herfstpromo neerzetten zodat we in de herfst weer een grote, leuke, gezellige en fanatieke lichting Okeaniden hebben. Na mijn bestuursjaar heb ik nog geen plannen, wie weet ga ik wel weer roeien.


Commissie uitgelicht

CompetitieCommissie

PICMagazine

der R.S.V.U. Okeanos

In deze rubriek leert u elke week één van de vele commissies kennen die de R.S.V.U. Okeanos rijk is. De CompetitieCommissie, kortweg CC, is het hele verenigingsjaar verantwoordelijk voor het wel en wee van onze competitieroeiers. Binnen de vereniging is er geen mooiere kleur dan CC-blauw. Wedstrijdroeiers opgelet! Ook jullie zijn van harte welkom op de vele activiteiten die door deze Okeaniden georganiseerd worden. De CC is te herkennen aan haar prachtige blauwe giletjes, maar onthoud bovenal... de CC makes you day! Valentijnsdiner, CC Picknick, Full Moon Party, wintersport. Zo maar even een greep uit de activiteiten die wij organiseren. Als competitieroeier zijn deze superactiviteiten niet te missen! Wedstrijdroeiers zijn natuurlijk ook welkom. Ieder jaar staat er weer een aantal leuke en uiteenlopende activiteiten op het programma. Zo organiseren we jaarlijks een grachtentocht door de Amsterdamse grachten in dubbelvieren, met warme chocomelk onderweg. Verder zullen we volgend jaar ook weer het CC trainingsweekend organiseren voor alle comporoeiers. Hierbij zal twee keer per dag getraind worden, er zal een videoanalyse plaatsvinden en ‘s avonds is er natuurlijk feest en gezelligheid, samen met andere verenigingen.

Naast al deze leuke activiteiten zijn wij er het hele jaar door voor de competitieploegen. We proberen er voor te zorgen dat iedereen die wil roeien een ploegje heeft met een coach. En omdat de coaches enorm hun best doen, willen wij ze aan het eind van het jaar bedanken met een ontbijtje of diner. Ook de competitieladder hoort bij onze commissie. Deze ladder geeft aan wie de meest actieve compoploeg is binnen Okeanos. Je kunt punten verdienen door aanwezig te zijn bij een CC-activiteit, te sparren tegen een ander ploegje, op borrels te zijn en door ploegkleding te dragen. Uiteraard staan er voor de rest van het jaar nog een heleboel andere activiteiten op het programma, maar die gaan we natuurlijk niet allemaal verklappen. Tot de volgende CC-activiteit!


Sabrina Chettouf Als Toer-en Competitiecommissairs ben ik vanuit het bestuur verantwoordelijk voor het competitieroeien. De CompetitieCommissieis is een belangrijke commissie die mij helpt bij het organiseren van verschillende activiteiten. Lisette Moonen Hoi, ik ben Lisette! In de herfst van 2010 ben ik lid geworden van Okeanos en een jaar later werd ik voorzitter van deze prachtige commissie. Ik ben begonnen met roeien in de C4+ ELFYS, waarvan de andere damesch ook vaak op Okeanos te vinden zijn. We roeien nog steeds samen, nu in een B4+. In het dagelijks leven studeer ik Tandheelkunde.

Jan Willem Nies Ik ben Jan Willem Nies, 20 jaar. Ik ben nu derdejaars student SBI aan de VU en zit inmiddels al weer meer dan twee jaar bij de CC. Ik heb eerst een jaartje in een C4+ ploegje geroeid, daarna in de Club8+ en dit jaar nog een keer in een heel gezellige Club8+.

Daphne van Leeuwen Mijn naam is Daphne, ik zit sinds kort weer bij de CC. Het afgelopen halfjaar heb ik gestudeerd in het zonnige Barcelona, maar tegenwoordig ben ik weer vaak op Okeanos te vinden tijdens de borrels of in de boot. Verder ben ik begonnen met mijn afstudeerstage voor mijn master Business Analytics. Ivo Budiman Hey! Ik ben Ivo en zit sinds de herfst van 2010 bij Okeanos en halverwege dat jaar ben ik voor de CC gevraagd. Met roeien ben ik begonnen in Ad Metam, dit jaar doe ik het rustiger aan vanwege mijn studie geneeskunde. Ik ben dus niet vaak op Okeanos, maar als ik er ben maak ik er een feestje van! Diede Bakker Deze spontane blondine is in het dagelijks leven een hardwerkende studente en aanstormend juffentalent op de arbeidsmarkt. Bij Damesch ’11 heeft ze vele prijzen gewonnen, maar nu doet ze het even iets rustiger aan. Kun je haar niet vinden? Neem eerst een kijkje op de bar, waar ze regelmatig haar dancemoves showt. Orin Tijsse Klasen Deze lieve roodharige studeert in het dagelijks leven Bewegingswetenschappen aan de VU. Naast het enthousiast deelnemen aan de CC, roeit hij heel actief in C4+ The Sabreena’s en coacht hij de leuke Lente’12-dameschploeg “Gas op die lollie”. Je kunt hem herkennen aan zijn lieve blozende rode wangetjes. Maar dames, kijk uit! Hij kan soms zijn handen niet van jullie chokers afhouden.

Tinka Makaske Deze blondine met azuurblauwe ogen fungeert in het dagelijks leven als studerende Neerlandica. Naast haar actieve inzet in de CC, roeit ze in C4+ Thake en coacht ze de leukste Lente'12 herenploeg "Die Mannschaft". Kijkt ze je verleidelijk aan? Dan zal waarschijnlijk de Praeses achter je staan! Als je haar een keertje niet kan vinden, zit ze waarschijnlijk weer eens op de kast!


Fotopagina

PICMagazine


Fotopagina


PICMagazine


Fotopagina


PICMagazine


Uncensored: Sh

Enthousiast als altijd beet onze elegante Toer- en CometitieCommissaris Sabrina Chettouf de avond af met een ad


hocking Sabber

dje tegen Barcommissaris Sanne Duinkerken. Het bleef echter niet bij dat ene adje. Aanschouw hier Sabrina’s Story.


Good to know

PICMagazine

Sla ook deze rubriek zeker niet over. Wie weet wat voor nuttige dingen jij hier voor je verdere Okeanos-carrière nog te weten komt! Okeanos Competitie Sprint 2012 22 juni is het dan zover. De tweede Okeanos Sprint wedstrijd op de Bosbaan. Het belooft een geweldige en bijzondere wedstrijd te worden, met verrassende randactiviteiten. De wedstrijd bestaat uit een sprint van 500 meter. De hoofdnummers zijn DC4+ en HC4+, maar er zijn ook nummers voor lenteleden, Club8en, Mix2x, B4+ en ga zo maar door. Eerst worden de voorwedstrijden gevaren gevolgd door de finales. Gedurende de wedstrijd, die tussen 18:00 en 21:00 uur zal plaatsvinden, zal er heerlijk gebarbecued worden. De sprint wordt afgesloten met een geweldig feest om het einde van het seizoen in te luiden, waarna de volgende dag de laatste wedstrijden van het seizoen, Orca slot, geroeid worden. Op de camping ‘het Amsterdams bos’ zijn heerlijke slaapplaatsen te vinden. Deze camping ligt zo’n 5 kilometer verderop. Barbecue Tijdens de wedstrijd wordt er een barbecue georganiseerd. Voor 7,50 euro krijg je een heerlijk bordje! Geef je op bij je eigen competitie commissaris als je mee wil eten! Als je vegetarisch wil eten kan je dat ook aan je competitie commissaris doorgeven. Doe dit vóór maandag 13 juni.

introductie@okeanos.nl Bovenstaand e-mailadres was voor de afgelopen tijd het adres voor al jullie vragen, opmerkingen, suggesties en wensen. Waren er daarnaast coaches die je aan je lot overlieten of gebeurd er iets op een activiteit dat je aan ons kwijt wilde? Voor je klachten was je hier aan het juiste adres. Je klacht is serieus en vertrouwelijk behandeld. Nieuwe PIC’ers gezocht! Voor komende introductieperiode gaan we weer op zoek naar nieuwe PIC’ers. Wil jij binnenkort ook in een geel giletje of zwarte polo rondlopen op Okeanos? Binnenkort zal er meer informatie volgen over solliciteren voor de PIC. Programma Kick-Off - 12 april LuCie’s Lente - 19 april PartyCruise - 25 april Eten bij bestuur - 26 april Disputenborrel - 4 mei BarCie/CC-borrel - 10 mei Okeanos weekend - 11 en 12 mei

Bonuspunten We zouden de PIC niet zijn geweest als je tijdens de introperiode ook nog niet eens extra bonus punten had kunnen verdienen. Had daarom ook zeker gebruik gemaakt van deze manieren om extra punten vooor de ladder te verdienen: Ga op de foto met een PIC’er! Voor elke zelfgemaakte foto met een PIC’er die jij instuurde naar introductie@okeanos.nl verdiende jouw ploeg 1 extra punt! PIC-bingo; spaar ze allemaal! Had jij alle handtekeningen van de PIC bij elkaar gespaard? Wanneer je ze bij ons inleverde verdiende je nog eens 15 extra bonuspunten per team!

Puntentelling Introladder

Aanbieden fust (125) Winnen onderlinge wedstrijden (15) Beste outfit inauguratie (10) Winnen presentatie op 12 april (10) Hele team op borrel (8) Bedanken coaches (8) Laatst overgebleven complete ploeg bij de borrel (5) Beste outfit disputenborrel (5) Winnen bier estafette (5) PIC’er voorzien van biertje (1)

Tot het volgende magazine!

Colofon Hoofdredactie: Melvin de Ruijter Stephan Tjiook Voor al je vragen, opmerkingen en/of suggesties: introductie@okeanos.nl Zoek je een slaapplek voor na de borrel? Blijf slapen op onze soos! Wel graag ff van te voren een mailtje. De PIC is je beste vriend!


Vrijdagavond 22 juni

Okeanos Competitie Sprint Sprint over 500 meter – Hoofdnummers: HC4+ / DC4+ – ‘s avonds bbq & feest - www.okeanos.nl/ocs – See you the 22nd – Bosbaan Amsterdam


okeanos organiseert vrijdag 22 juni 2012

wsprint iOkeanos Competitie Sprint

500m wedstrijden/bbq/party

www.okeanos.nl/ocs

PIC Magazine 5  

De vijfde editie van PIC Magazine voor Lente '12