__MAIN_TEXT__

Page 1

TP BROCHURE 2021 KAZOU LIBMBURG

u o z a akt K ij sma b n at e ' P ! T g, D r e e r rm u b Lim naa


Het voorwoord DAG TP’ERS! Tijdens deze koude herfstdagen lijkt de zomer nog ver af! Maar Kazou staat uiteraard niet stil en jawel... Bij deze ontvang je het gevarieerde TP-menu van 2021! Tal van gangen staan jou de komende pagina’s op te wachten. Het hoofdgerecht? Een klassieker! Namelijk een uitgebreid aanbod van top TP- vakanties! We haalden onze keukenrobot boven en presenteren jullie een mix van gekende en nieuwe vakanties. Nog niet aan het watertanden? Reken ook maar op enkele andere oude bekenden... Scheutjes praktische info, mespuntjes verwachtingen en een snuifje inschrijvingen! Voor diegene die nog nooit het TP-menu kozen (of nog nooit bij het sterrenrestaurant Chez Kazou aten) zijn deze oude bekenden zeker een aanrader! Uiteraard presenteren we jou ook wat nieuwe hapjes en ingrediënten. Deze vind je alvast op de volgende pagina! Wil je dus verrast worden? Sla deze gang dan zeker niet over! Bewaren jullie ook wat plaats voor het dessert? Het is er eentje om niet te missen! Veel smulplezier! Stephanie Willems Educatief Medewerker


INHOUD belangrijke info 2021 taken van de tp

6 10

Verwachtingen TP-coรถrdinator Taken voor de vakantie Taken tijdens de vakantie

10

Taken na de vakantie

15

11 13

Praktische regelingen

17

17

Vergezellende familieleden Voor- en nawacht Vervoer heen/terug centrum Materiaal en bagage

Inschrijvingen

19

25

PEER ZOERSEL BERINGEN LANAKEN

9-10 Jarigen Expeditie Safari Adventureproof Disneyvakantie

18

22

VAKaNTIES 7-8 Jarigen Feesten & Beesten Spring in 't veld Rakkers in actie Boerderijvakantie

17

BEEKSE BERGEN JUPILLE - 2 PERIODES! VERTUS


11-12 jarigen Go with the flow Go with the flow Wild Adventure Treasure Island Crazy Rush

TER AAR (+JOMBA) TER AAR JUPILLE GRANGE - NICOLAS TEXEL SEVENUM

13-14 jarigen

Zuiderse Actie DIE-ROMEYER Summer in Sant’ Anna TOSCANE Fantasticable GÉRARDMER - TÉTRAS Uitdagend Spanje GERONA La vite è bella TOSCANE - 2 PERIODES! Movie fever LONDEN Aquasplash ESPONELLA Aventura Italia VALLE AURINA - GRUBERHOF

15-16 jarigen

The Bohinj Expierence Villa Fantástica Hongaarse Mocktails Hongaarse Mocktails Costa Genietos Adembenemend Zweden Adrenalinekicks España Tranquila West Highland way

BOHINJ VILADASENS (+JOMBA) BOEDAPEST - 3 PERIODES! BALATON - 3 PERIODES! CALABUIG GUSTAVSFORS VALCLÉRIEUX ESTARTIT DRYMEN

Jomba Onbeperkt Plezier Héroe del Agua Plezant Fruitland Op ontdekking in Ter Aar

MAASMECHELEN - 2 PERIODES! VILADASENS (+ADO) BORGLOON - IN APRIL! TER AAR (+11-12)


belangrijke info 2021 TP-opvolging Nog steeds geen veranderingen hier! Net zoals de voorbije 4 jaar blijf ik (Stephanie Willems) de educatieve die de TP-opvolging in haar takenpakket heeft. Met plezier zelfs! Jullie mogen dus al jullie TP-vragen aan mij richten. Dat kan via vrijwilligers.limburg@ kazou.be of 011 280 227.

TP opstartmoment Naar jaarlijkse gewoonte is er ook een opstartmoment voor TP’ers. Dit opstartmoment vindt dit jaar terug plaats op ‘Katapult’, ons jaarlijk startschot voor de zomer. Je mag er alle info die je nodig hebt en leuke workshops (ook voor nieuwe TP’ers!) verwachten. Houd zaterdag 24 april dus zeker al vrij in jullie agenda!

Inschrijvingen In deze brochure vind je tekst en uitleg over de taken van TP'ers en de vakanties van 2021. Verder in deze brochure staat uitgelegd hoe jij je met je ploeg (of individueel) kunt inschrijven. Inschrijven kan vanaf 10 tot en met 30 november. De verdeling wordt op 15 december bekend gemaakt. ! Ik ben van 9 tot en met 22 november op verlof. Eventuele vragen beantwoord ik dus in de week van 22 november.

6


wat met corona? De hamvraag... Voor ons is het ook koffiedik kijken, maar we kijken positief naar de zomer van 2021. De vakanties zijn wel altijd onder voorbehoud en het kan zijn dat er weer specifieke maatregelen volgen. Gelieve hier rekening mee te houden wanneer je je kandidaat stelt. Als je je voor een vakantie inschrijft, verwachten we wel dat je de voorbereidingen in het voorjaar niet uitstelt en dat je deze vakantie, ondanks corona, ziet zitten.

Vergezellende familie (vgf) Bij elke vakantie zie je staan hoeveel VGF er mogelijk zijn. Daarbij zie je ook meteen hoeveel kamers van hoeveel personen er ter beschikking zullen zijn voor de TP. Hierdoor heb je meteen een duidelijk zicht op wat er mogelijk is en wat niet. Je mag voor elk van jouw keuzes doorgeven wie je VGF zal zijn (op basis van het aantal in de brochure). Bij sommige vakanties zijn VGF sowieso niet mogelijk, dit staat ook steeds vermeld. Dit jaar zullen er in veel centra (waar het vroeger wel mogelijk was) geen VGF mogelijk zijn. Dit komt omdat we de bezetting niet volledig kunnen benutten omwille van het corona-virus dat mogelijks weer maatregelen met zich meebrengt (bv. bubbel van 50). ! Let op: het is niet de bedoeling dat je VGF meeneemt zonder dit door te geven. Het zelf wisselen van namen, zelf bepalen dat je een hoger aantal meeneemt, ... kan niet! Wij moeten altijd op de hoogte zijn.

7


Taken van de TP Vrijwilliger bij Kazou Limburg... er komt heel wat bij kijken... Daarom zetten we graag al enkele lijnen uit en sommen we graag eens alle verwachtingen/taken op. Eerst een kleine schets van hoe een technische ploeg (hier verder genoemd als ‘TP’) er uit ziet! In elke ploeg is er één TP-coördinator. De rest noemen we ‘TP-medewerkers’. Het geheel noemen we ‘de TP’. Easy peasy toch? Maar wat verwachten we nu specifiek van een coördinator? En wat zijn de algemene taken van de hele TP-ploeg? De coörindator leidt misschien wel alles financieel en organisatorisch in goede banen, maar het is de bedoeling dat het takenpakket door de hele TP gedragen wordt. Lees volgende pagina’s dus zeker goed na!

VERWACHTINGEN TP COORDINATOR Als TP-coördinator sta je in voor de goede gang van zaken binnen het TP-gebeuren. Dit vraagt natuurlijk enige verantwoordelijkheidszin. Je kan een TP-ploeg leiden, sturen en begeleiden. Je bent daarbij ook de contactpersoon met de dienst. Je kan het voedingsbudget correct beheren volgens de gegeven richtlijnen. Je weet waarvoor en hoeveel budget er voorzien is en houdt de boekhouding goed bij. Je bent de contactpersoon voor de centrumuitbater en eventuele externe partners ter plaatse. Je legt de nodige contacten met de VV en de monitoren op jouw vakantie. Goede gezamelijke afspraken zijn de sleutel tot een fantastische samenwerking. Elke TP-coördinator kan na de vakantie langskomen op het verbond voor een evaluatie. Hiervoor maak je best een afspraak via vrijwilligers.limburg@kazou.be of 011 28 02 27.

8


VOOR DE VAKANTIE Met je TP-ploeg Kennismaken met elkaar. Vergaderen met je ploeg om het menu op te stellen. Bespreken hoe en waar je boodschappen zal doen. Bespreken welk extra materiaal je nodig zal hebben.

met de monitoren Spreek af wanneer je zal poetsen, zo kunnen de monitoren de nodige voorbereidingen treffen. Spreek uren van maaltijden af (wees hierin flexibel bv. een brunch na een late avond ...). Bespreek de 5de maaltijden: hoe laat wil de moniploeg deze nuttigen (ten laatste 23u)? Hebben ze voorkeuren? Wat willen ze drinken? Maakt duidelijke afspraken rond de taken (afwas, vegen eetzaal, tafels dekken ...). Bespreek ook de slaapplaats van de kookploeg voor de vakantie. Zieke kinderen zijn steeds de verantwoordelijkheid van de monitoren. Soms kan je een oogje in het zeil houden , maar dit lukt niet altijd. Overleg met de VV. De kookploeg is niet de EHBO-ploeg, de monitoren moeten zelf EHBO kunnen toedienen, maar bij twijfel kunnen ze wel raad vragen. De kookploeg mengt zich niet met de werking van de moniploeg, maar kan steeds zaken melden aan de VV (bv. netheid gebouwen, tafelmanieren ...). Bij de eindschoonmaak zorgt de kookploeg voor een propere, opgeruimde en gepoetste keuken en eetzaal. De andere lokalen zijn voor de moni’s en deelnemers. Neem enkel contact op met deelnemers in het kader van diÍten en bespreek dit ook op voorhand met de VV en de dienst. Zo worden ouders niet door verschillende personen gecontacteerd.

9


Met ANDERE TP-PLOEGEN Contacteer de ploeg die voor en/of na jou komt (vraag de contactgegevens op bij het verbond). Bij wissel in het buitenland: De aanwezige ploeg voorziet een warme lunch voor beide aanwezige groepen/verbonden. Bij wissel in het buitenland: De arriverende ploeg voorziet een koude maaltijd voor ‘s avonds voor beide aanwezige groepen/verbonden. TIP: doe dit in twee shiften zodat dit vlot en efficiënt kan verlopen. Maak ook goede afspraken over timing, gebruik en beschikbaarheid van de keuken, afwas ... Geef door wat er op de menu staat tijdens de wissel. Vergeet de diëten en allergieën niet door te geven. Er hoeft onderling niets betaald te worden voor de maaltijden, ook niet als de ene groep groter is dan de andere groep.

Met de dienst Deelnemen aan het opstartmoment om op de hoogte te zijn van nieuwigheden en ondertussen een leuke workshop meepikken. Aanvragen van extra materiaal bij de dienst.

OPMERKING: Indien TP’ers willen meedoen aan activiteiten, dan dienen ze dit op voorhand te laten weten aan vrijwilligers.limburg@kazou.be. Dit wordt zelf bekostigd. Na de vakantie krijg je een overschrijving (niet ter plaatse regelen).

10


tijdens DE VAKANTIE MAALTIJDEN BEREIDEN Je zorgt voor gezonde, gevarieerde en evenwichtige maaltijden op maat van kinderen en jongeren. Let op gezonde tussendoortjes, verse groenten en de nodige porties vers fruit. Je houdt rekening met het vakantieprogramma en stemt de maaltijden hierop af in samenspraak met de VV. Probeer flexibel te zijn bij wijzigingen in het programma en communiceer ook zelf naar de VV wanneer de uren wijzigen. Elke avond voorzie je een 5de maaltijd voor de monitoren. Vraag gerust suggesties vanuit de monitoren, zo weet je onmiddellijk wat er in de smaak zal vallen. Je staat in voor alle inkopen. Probeer aan restverwerking te doen. Je voorziet het nodige voor de bar van de monitoren (en eventueel deelnemers), je maakt ook onderlinge afspraken over de kostprijs of afrekeningen van de drankjes met de VV. Zorg voor hygiĂŤne tijdens het koken: was voldoende je handen, poets de keuken elke avond, propere handdoeken voorzien...

technische ondersteuning Poets indien nodig dagelijks het sanitair/ TIP: Koop plastiek handschoenen en wegwerp vaatdoeken voor toiletten. Gooi na elke poetsbeurt de doek weg. Veeg en dweil de eetzaal indien nodig (minstens 1x in het midden van de vakantie). Zorg voor vuilniszakjes in de prullenbakken en controleer dagelijks of deze vervangen moeten worden. Vermijd etensresten in de vuilbakken op de kamers. Sorteer het afval. In de meeste centra zijn verschillende containers voorzien of gelden bepaalde richtlijnen. Vraag monitoren om afval te sorteren (blikjes apart, karton en papier samen houden ...) en om dit te communiceren naar de deelnemers. Dweil dagelijks de keuken.

11


Meld gebreken aan het gebouw aan de centrumverantwoordelijke of zorg ervoor dat het gerepareerd wordt. Controleer regelmatig lichten, verwarming, kranen en douches: deze blijven vaak nutteloos branden of druppelen. Breng de post weg en maak afspraken rond de aankoop van postkaartjes (en postzegels). Voer een zieke deelnemer naar de dokter of het ziekenhuis (met een moni als begeleiding). Haal medicatie bij de apotheker indien dit nodig is. Tenten opzetten bij trektochten. Wasmachine draaien of naar de wasserette gaan bij bedplassen.

Goede samenwerking monitoren en deelneMers Laat de moni’s bij de bediening indien nodig. Maak eventueel afspraken rond een buffetsysteem. Bespreek met de VV hoe de deelnemers overdag, tussen de maaltijden, kunnen drinken. Welke bekers kunnen ze gebruiken? Waar kunnen ze flessen of kannen vullen? Maak afspraken rond

- afruimen, afkuisen en dekken van de tafel

- vegen van de eetzaal

- afwassen en afdrogen borden en bestek

Zorg dat deze taken zo weinig mogelijk tijd in beslag neme. Bespreek het systeem ook met de VV op voorhand. Zorg ervoor dat alle natte handdoeken opgehangen worden, zodat ze tijdig terug droog zijn. Laat de VV weten wanneer er een schoonmaakmoment gepland is.

12


Opvolging budget (tp coordinator) We voorzien het nodige TP-budget voor elke vakantie. Dit budget wordt gestort op de rekening van de TP-coรถrdinator. Deze laatste is altijd verantwoordelijk voor het beheer van dit budget. Controleer tussentijds op vakantie je uitgaven en resterend budget. Binnenland: 6 euro per persoon/per dag. Buitenland: 6.50 euro per persoon/per dag. Voor monitoren en TP is dit inclusief 5de maaltijd. Voeding voor een activiteit (geen vuil spel maar een echte kookactiviteit) kan van het TP-budget, indien hier ruimte voor is. Maak hierover goede afspraken met je VV. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met de jeugddienst.

na DE VAKANTIE KASSTAAT (ENKEL tp coordinator) Vul de kasstaat (digitaal) in en bezorg deze terug aan Debby Vanbuel (debby.vanbuel@kazou.be). Zorg dat je van elke aankoop een ticket of bewijs hebt. Sorteer je bewijzen, nummer ze op de juiste manier en steek ze in de daarvoor voorziene bruine omslag die je mee krijgt. Zorg ervoor dat je de bewijsjes niet onnodig klein opvouwt. Er mag geen sterke drank of persoonlijke artikelen (bv. kranten, tijdschriften ...) aangekocht worden van het TP-budget.

EVALUATIE Na je vakantie zal je een online bevraging krijgen over je vakantie. Vul deze zo grondig mogelijk in, volgende TP-ploegen zullen je dankbaar zijn. Wil je graag langskomen voor een evaluatie? Maak dan een afspraak via vrijwilligers.limburg@kazou.be. Een evaluatiegesprek is niet verplicht tenzij op vraag van het verbond.

13


onkostenvergoeding doorgeven vergoeding verplaatsingen naar maximum 2 vergaderingen (€0,25/km) vergoeding verplaatsingen naar/van opstapplaats bus (€0,25/km) €3,10 waarderingsbudget pp/per vakantiedag (beheerd door TP CO) €2,5 budget pp/per vergadering (max 2, beheerd door TP CO) terugbetaling eigen wagen (afhankelijk van grootte TP-ploeg: max 1 of 2 wagens) op vakantie ENKEL indien er geen huurwagen is (€0,25/km)

14


Praktische regelingen Vergezellende familie leden (vgf) Elke vakantie heeft een bepaald aantal plaatsen voor TP-ers. Daarnaast is er in sommige centra ook plaats voor vergezellende familieleden. Dit is enkel mogelijk voor ouders, partners of kinderen van de TP-medewerkers. Prijzen kan je vinden in onderstaande tabel. Prijzen zijn per ingegane nacht. Voor vergezellende familieleden is geen vervoer of busplaats voorzien. De vergezellende familie moet, net zoals de TP, betalende activiteiten ook zelf bekostigen. Hier krijg je achteraf een overschrijving voor toegestuurd. Prijs per persoon/ per nacht Partner

9,00€

Kinderen +6 jaar

9,00€

Kinderen -6 jaar

0,00€

Opmerking (herhaling): Indien TP’ers en VGF willen meedoen aan activiteiten, dan dienen ze dit op voorhand te laten weten aan vrijwilligers.limburg@kazou. be. Dit wordt zelf bekostigd.

VOOR- en NAWACHT Voor- en nawacht is enkel voor de buitenlandse vakanties (exclusief Nederland). Het is ook enkel voorzien als je een huurwagen moet meenemen en/of terug naar België moet brengen. Dit is meestal de eerste of laatste periode in een bepaald centrum. Deze mogelijkheden zijn er om de TP-ploegen veilig en met voldoende tijd de heen- en terugreis te laten maken.

15


Voor de voor- en nawacht is volgend budget voorzien: (Ter info: Dit zijn maximaal in te brengen kosten.) Maximaal budget voor overnachting per ploeg

Maximaal budget voor voeding per ploeg

Voorwacht (max 1 dag)

€ 90

€ 40

Nawacht (max 1 dag)

€ 90

€ 40

Budget is enkel voor TP-medewerkers, niet voor vergezellende familieleden Budgetten voor overnachting en voeding kunnen niet overgeheveld worden. Slaaplocatie ligt niet vast. Deze dient zelf gezocht/geboekt te worden.

vervoer Heen/terug centrum Er is per TP-medewerker sowieso een standaard busplaats voorzien, tenzij anders vermeld (in België bijv. nooit). Er zijn nooit busplaatsen voorzien voor VGF! Indien je voor een bepaald centrum de eerste of laatste periode van de zomer bemant, kan het zijn dat je een huurwagen mee moet nemen of terugbrengen naar Gent. Dit kan zijn voor bepaalde bestemmingen in het buitenland. De TP-ploeg kan dan de bus voor de respectievelijke heen- of terugreis zonder huurauto gebruiken. De eigen wagen wordt NIET terugbetaald indien er een huurwagen aanwezig is. Enkel wanneer er geen huurwagen voorzien is, wordt de eigen wagen terugbetaald.

16


We moeten soms huurwagens meenemen ook al vinden jullie deze als ploeg niet nodig. Belangrijk: we kunnen de huurwagens niet wijzigen of afzeggen. Deze moeten gewoon mee. Het is ook niet mogelijk auto’s vroeger of later op te halen. Om met de huurwagen te rijden moet je minstens 23 jaar zijn en ook minstens 1 jaar je rijbewijs hebben. Houd er dus rekening mee dat 1 iemand van je ploeg aan deze voorwaarden voldoet.

Bagage & materiaal Boodschap van de busmaatschappij: bussen groeien niet mee met de bagagebehoefte. Een paar afspraken die we daar graag rond maken: Je kan heel wat materiaal aanvragen, maar vraag zeker geen spullen aan die vast en zeker ook in het centrum aanwezig zijn! Vaak beschikken de keukens al over voldoende materiaal. Minstens 3 weken voor vertrek ontvangen we graag jouw extra materiaallijst met keukenbenodigdheden die jouw ploeg nodig heeft. Indien een aangevraagd materiaal niet beschikbaar is, zal je daarvan op de hoogte gesteld worden. Eten kan niet mee op de bus. Enkel de TP-medewerkers die meereizen met de bus kunnen hun persoonlijke bagage ook kwijt op de bus. Kazou voorziet elke ploeg van een centrumfiche met daarin de nodige informatie en een inventaris van de keuken. Elke ploeg beschikt over een basiskoffer van TP-materiaal (nieuwe koffer sinds 2020). Info over de inhoud krijg je later.

17


Inschrijvingen ...want zonder zouden we niet weten wie naar waar te sturen. Graag vragen we om realistische en voldoende keuzes op te geven. Een evenwichtige verdeling maken, is elk jaar een hele puzzel waarbij we rekening proberen te houden met ieders wensen. Maar... een fantastische vakantie, die maak je zelf, samen met je ploeg!

inschrijven als volledige tp-ploeg Voorwaarden Je hebt een TP ploeg en iemand die de rol van TP-coรถrdinator wil opnemen. Let op: volledige ploegen of ploegen die garanderen dat ze volledig zullen zijn, hebben ALTIJD voorrang. Tijdens de 1e ronde duiden we enkel volledige teams aan en ploegen die we kunnen samenstellen uit individuele kandidaten. Pas in een latere fase duiden we onvolledige ploegen aan en maken we de vacatures bekend. Meerdere keuzes opgeven is echt een fijne zaak voor ons. (minimum 3 keuzes)

18


Hoe inschrijven Mail naar vrijwilligers.limburg@kazou.be en dit tot en met MAANDAG 30/11/2020. Gelieve volgende gegevens zeker mee te delen en op volgende manier door te geven:

Vakantiekeuze KEUZE 1 KEUZE 2 KEUZE 3 KEUZE 4

vakantieplaats vakantieplaats vakantieplaats vakantieplaats

datums datums datums datums

TP-ploeg - naar gelang de voorziene plaatsen CO rijksregisternummer naam+voornaam TP1 rijksregisternummer naam+voornaam TP2 rijksregisternummer naam+voornaam TP3 rijksregisternummer naam+voornaam TP4 rijksregisternummer naam+voornaam TP5 rijksregisternummer naam+voornaam

adres adres adres adres adres adres

email email email email email email

gsm gsm gsm gsm gsm gsm

Vergezellende familieleden VGF1 rijksregisternummer naam+voornaam VGF2 rijksregisternummer naam+voornaam VGF3 rijksregisternummer naam+voornaam VGF4 rijksregisternummer naam+voornaam VGF5 rijksregisternummer naam+voornaam

adres adres adres adres adres

email email email email email

gsm gsm gsm gsm gsm

OPGELET: Enkel een inschrijving met volledige gegevens telt als geldig. Gelieve deze opmaak en volgorde te behouden in je e-mail!

19


inschrijven als individuele tp-medewerker Voorwaarden Je bent alleen of met twee, maar hebt niet meteen een TPploeg om mee te gaan. Je ziet het zitten om, na overleg, in een bestaande TP-ploeg in te stappen. Geef minstens 3 keuzes op, maar liefst nog veel meer. Tijdens de 1e ronde duiden we enkel volledige teams aan en ploegen die we kunnen samenstellen uit individuele kandidaten. Pas in een latere fase duiden we onvolledige ploegen aan en maken we de vacatures bekend.

Hoe inschrijven Mail naar vrijwilligers.limburg@kazou.be en dit tot en met MAANDAG 30/11/2020. Gelieve volgende gegevens zeker mee te delen en op volgende manier door te geven:

Vakantiekeuze KEUZE 1 KEUZE 2 KEUZE 3 KEUZE 4

vakantieplaats vakantieplaats vakantieplaats vakantieplaats

datums datums datums datums

TP-ploeg - naar gelang de voorziene plaatsen CO rijksregisternummer naam+voornaam TP1 rijksregisternummer naam+voornaam TP2 rijksregisternummer naam+voornaam TP3 rijksregisternummer naam+voornaam TP4 rijksregisternummer naam+voornaam TP5 rijksregisternummer naam+voornaam

20

adres adres adres adres adres adres

email email email email email email

gsm gsm gsm gsm gsm gsm

Graag ook even vermelden dat je nog een ploeg zoekt. We proberen voor jou dan een open plaats te vinden indien deze beschikbaar is.


Vakanties Toelichting & legende Op de volgende pagina’s krijg je een uitgebreid overzicht per vakantie. Hier vind je alle noodzakelijke informatie die van toepassing is tijdens je inschrijving. Moesten er vragen zijn, horen we het graag. Aantal TP’ers

Vast aantal per vakantie

Aantal gasten + monitoren

Het aantal hongerige monden

Vergezellende familie

Max aantal vergezellende familie + kamers

Website of naam centrum

(gelieve zelf geen contact te nemen)

Data

De datum van de vakantie

Vervoer

info bus en huurwagen

Kleurcodes 7-8 jarigeN

15-16 jarigeN

9-10 jarigeN

17-18 jarigeN

11-12 jarigeN

Jomba

13-14 jarigeN

21


7-8 Jarigen

Feesten & Beesten - Peer (BE) 4 TP 45 vakantiegasten 7 monitoren Max 10: 1 kamer van 8 EN 1 kamer van 12 www.heideven.be 12 - 16 JULI Eigen vervoer Vergoeding voor 1 eigen wagen

De vakantie Heb je er al ooit van gedroomd om je eigen groot feest te organiseren? Hier in Peer kan het! Samen met de andere kinderen en monitoren werk je een hele vakantie lang aan het organiseren van een groot feest en slotshow, die je op de laatste dag opvoert voor je familie! Tijdens de vakantie doe je verschillende knutselactiviteiten en krijg je leuke workshops aangeboden die je helpen met het klaarstomen van het feest. Alle thema’s komen hier aan bod: inkleding en decoratie, uitnodigingen, hapjes en drankjes, muziek, animatie...

Waterravotten doe je in het subtropisch zwemparadijs S&R Dommelslag. Tot slot vertrouwt een echte valkenier je alle geheimen van roofvogels toe en ga je met de huifkar naar een alpacaboerderij. Enkel toffe peren toegelaten!

het centrum Welkom in het Heideven! Het verblijf is zeer comfortabel ingericht, beschikt over zes gecompartimenteerde slaapzalen, vijf daglokalen, een aparte en volledig ingerichte grootkeuken met aparte koelcellen en diverse voorraadkasten, een knus ingerichte grote, compartimenteerbare refter met bar en open haard, twee aparte doucheruimten met zes douches, twee doucheruimten met toilet voor mensen met een beperking en twee aparte toiletruimten. Bovendien beschikt het centrum over een gezellig, overdekt buitenterras met BBQ- mogelijkheid. Belangrijk om te weten is dat je over een volledig ingerichte industriĂŤle grootkeuken beschikt waar er tevens een friteuse, braadbak, kookketel, combi-steamer en professionele afwasmachine aanwezig is.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning Eindschoonmaak

22


7-8 Jarigen

rakkers in actie - BERINGEN (be) De vakantie

5 TP

Begint het bij jou ook al te kriebelen als je het woord actie hoort? Dan is deze rakkersvakantie zeker iets voor jou! We brengen een bezoekje aan Bokrijk, het openluchtmuseum. Ook de oude mijn van Beringen ligt op een boogscheut van ons vakantiecentrum. Met je mijnwerkersplunje aan en je helm op ben je helemaal klaar om met het treintje de ondergrondse wereld te ontdekken. Park Molenheide is je indoorspeelterrein voor een dag. Bereid je maar al voor op klimmen en springen van speeltoestellen, klimtorens en snelle glijbanen. Ook in het zwemparadijs kan je naar hartenlust ploeteren en plonzen.

55 vakantiegasten 8 monitoren Max 1: 2 kamers van 3 personen www.dekompel.be 17 - 24 AUGUSTUS Eigen vervoer Vergoeding voor 2 eigen wagens

Het wordt een weekje vol actie en avontuur in Beringen!

HET CENTRUM Dit jeugdverblijf ligt in de schaduw van de oude mijn van Beringen. De ruime dagzalen en verzorgd sanitair maken van deze locatie een ideaal oord voor zelfkookvakanties. Op 1,5 km van het huis kan je genieten van de uitgestrekte bossen van Beverlo. Fietsen, wandelen en/of een beetje cultuur opsnuiven: Beringen biedt een waaier aan mogelijkheden! Je vindt er een goed uitgeruste, maar kleine keuken. Kooktoestellen, (koele) bergruimtes, kookpotten en servies zijn ter beschikking. Allerhande kook- en eetmateriaal is aanwezig: kookpotten, snijplanken, bestek, borden, tassen, glazen opdienlepels en - schalen, koffie- en melkkannen, percolator... Er is echter geen klein keukenmateriaal aanwezig zoals snijmessen, raspen, blikopener, mixer,... Maar geen zorgen; je krijgt een duidelijke inventarislijst! Als je vertrekt, laat je het gebouw achter zoals je het hebt aangetroffen. Opruimen en schoonmaak doe je dan ook zelf. Er is geen afwasmachine.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning Eindschoonmaak

23


7-8 Jarigen

Spring in 't veld - zoersel (be) De vakantie 4 TP

30 vakantiegasten 5 monitoren Max 4: 2 kamers van 4 https://www.jeugdherbergen.be/nl/zoersel 13 - 17 JULI Geen busplaatsen voorzien Vergoeding voor 1 eigen wagen

Spring mee de vakantie in en neem dat maar letterlijk! In de dierentuin Zoo Antwerpen gaan we bij de apen kijken hoe zij slingeren van boom naar boom. Wie weet kan jij tijdens deze vakantie zo ver springen als de apen. Spring immers maar zo hoog als je kan, want je landt in zacht schuim. Of misschien durf jij het ninjaparcours wel aan en loop je rond zoals een echte ninja in het SuperJump trampolinepark. Leef je helemaal uit en misschien kan je wel dezelfde oefeningen als de apen in de dierentuin. Ten slotte kan je je uitleven zoals een vis in het water tijdens het bezoek aan het zwembad. Een vakantie voor een echte spring-in-'t-veld!

het centrum Jeugdherberg Gagelhof is een geval apart... De jeugdherberg tussen het groen wordt al 40 jaar volledig door vrijwilligers gerund. Een gezellig unicum in Europa! In de jeugdherberg is een uitgeruste keuken met grote potten en pannen, gasbekkens, twee industriÍle ovens, kleine wasmachine, etc. Het centrum van Zoersel waar je verschillende supermarkten vindt, is erg dichtbij. Jullie zijn tijdens deze vakantie de enige groep in de jeugdherberg, maar maak zeker goede afspraken met de resident(en) van die periode. Spring mee in’t veld en maak onze 7-8 jarigen blij met lekker eten!

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

24


7-8 Jarigen

BOERDERIJvAKANTIE - LANAKEN (BE)

De vakantie

4 TP

Op de boerderijvakantie op domein Pietersheim in Lanaken valt heel wat plezier te beleven! Heb je er altijd van gedroomd om een pony te aaien of een geitje te knuffelen? Hier kan het, want je slaapt recht tegenover de knuffelweide met allerlei schattige dieren. Je komt er ook speciale konijnen en kippen tegen, écht waar! Ravotten kan je op de speeltuin en in het kabouterbos en voor de avonturiers onder ons is er ook genoeg te doen: je bezoekt een eeuwenoude waterburcht en verkent de vrije natuur op het bloten-

48 vakantiegasten 7 monitoren Niet mogelijk http://www.lanaken.be/domeinpietersheim/Overnachten/Vakantiehuis

16 - 20 AUGUSTUS Geen busplaatsen voorzien Vergoeding voor 1 eigen wagen

voetenpad in Zutendaal! Verfrissing zoek je in het stedelijk zwembad Sportoase. Met de opblaasbare springkastelen op het water wordt het pas echt een zwemfestijn! En als je daarna honger hebt gekregen, kan je smullen van je eigen zelfgebakken koekjes. Wat wil je nog meer? Kom zeker af!

het centrum Prinselijk overnachten op een landelijke kinderboerderij? Het kan in het vakantiehuis op het 76-ha tellend, voormalig prinselijk domein aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen waarvan Pietersheim één van de zes toegangspoorten is. De speeltuin biedt speelplezier aan de kids en er zijn ook nabijliggende sportterreinen (atletiekpiste, tennisplein, voetbalvelden, visvijver en fit-o-meter). De vele wandelingen, waaronder de kaboutertocht, en de aanwezigheid van de vele boerderijdieren zijn een echte meerwaarde. In dit vakantiehuis, met groot terras, beschik je over een volledig uitgeruste en professionele keuken. Er is ook een aparte ruimte voor de afwas (met afwasmachine) en een hele grote berging aanwezig. Bijkomend zijn er 2 polyvalente ruimten met, zithoek, t.v. en video, gezellige toog. Op elke kamer (14 kamers van 4 personen en 3 kamers van 3 personen) is er een WC en douche voorzien.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

25


MEERDERE PERIODES!

9-10 Jarigen

adventureproof - jupille garde chasse (be)

De vakantie

5 TP 54 vakantiegasten 8 monitoren Max 2: 1 kamer van 3 EN 1 kamer van 4 www.legardechasse.be 26 JULI - 2 AUGUSTUS 16 - 23 AUGUSTUS Geen busplaatsen voorzien Vergoeding voor 2 eigen wagens

Jupille staat deze zomer bol van actie en avontuur! Je bouwt er je eigen vlot en vaart er mee over de stroomversnellingen van de Ourthe. Je ontdekt de zotste waterspelen tijdens de spetterende waterolympiade. Natuurlijk volgt er nog een heleboel avontuur en actie. Je klimt en klautert langs een avonturenparcours met diverse bruggen en kabels, en overwint de apen- en junglebrug. Even later zoef je via de spannende deathride weer naar beneden. Wauw! Je komt tot rust aan het knusse kampvuur, waarna je moe maar voldaan in jouw slaapzak kruipt in een echte jachthut in het bos. De volgende dag ben je klaar voor de volgende proef: een tactisch partijtje lasergamen. En dan zijn er nog de knotsgekke activiteiten van je monitoren! Jupille, alleen voor echte avonturiers!

het centrum Het gebouw 'le garde chasse" in Jupille is een knaller van formaat. Het is een knap gerenoveerd gebouw met alle modern comfort en een perfect uitgeruste keuken, zoals het Wild Trails betaamt. Er is een aparte afwasruimte met industriĂŤle afwasmachine en een aparte voorraadkamer met dubbele koelkasten en bergruimte voor droge voeding. De professionele keuken is heel uitgebreid en voorzien van alle faciliteiten: microgolf, professioneel gasfornuis (10 gasbekkens) met gasoven, koffiemachine, en al het nodige keukenmateriaal. Er is ook een barbecue met rooster en toebehoren aanwezig. Het prachtige uitzicht vanuit de keuken krijg je er zomaar bovenop! De profileringsactiviteiten durven al eens te wijzigen tijdens de vakantie (o.a. afhankelijk van het weer). Een zekere flexibiliteit vanuit de TP-ploeg is dus aangewezen.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal

26

Technische ondersteuning


9-10 Jarigen

disneyvakantie - vertus (fr) De vakantie 4 TP

Ben jij gek op Anna van 'Frozen', Dory uit 'Finding Dory' en Captain America? Dan is deze vakantie helemaal op jouw maat! Je verblijft samen met je vrienden tussen de wijnranken van de champagnestreek. Vanuit ons centrum trekken we twee dagen naar Disneyland Parijs. Je bezoekt de 2 parken: Disneyland en Walt Disney Studios. Zet je schrap om op bezoek te gaan bij al je Disneyvrienden en wie weet ontmoet jij wel jouw

52 vakantiegasten 8 monitoren Max 4: 2 kamers van 4 (stapelbedden) http://www.mfrvertus.com 19 - 23 JULI Geen busplaatsen voorzien Vergoeding voor 1 eigen wagen

held! Laat je onderdompelen in deze magische wereld en ontdek het legendarische kasteel van Doornroosje, de Buzz Lightyear Laser Blast, Peter Pan's Flight en alle andere attracties! In de Walt Disney Studios ontdek je de geheimen achter de meest magische scènes van Disneyfilms en beleef je hoe animatie tot stand komt in de Toon Studio. Lekker ravotten en een frisse duik in het zwembad mogen ten slotte niet ontbreken!

het centrum Om te koken voor deze bende Disney-fans hebben jullie een zeer ruime industriële keuken ter beschikking waar alles voorhanden is. Er is een aparte voorraadruimte. Net als op alle andere TP-vakanties, staan jullie ook hier in voor de inkopen & de bereiding van het eten, de hygiëne en het onderhoud van de keuken. In het gebow vind je ook verschillende vergaderruimtes en een grote ontvangstruimte. Er zijn 19 kamers van 4 personen. Alle kamers zijn voorzien van stapelbedden. Als TP kun je max 2 kamers in gebruik nemen.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

27


9-10 Jarigen

expeditie safari - Beekse bergen (NL)

De vakantie

5 TP 60 vakantiegasten 9 monitoren Max 3 : 2 kamers van 4 OF 1 kamer van 8 http://www.dekievit.info 30 JULI - 6 AUGUSTUS Geen busplaatsen voorzien Vergoeding voor 2 eigen wagens

Wil je eens een olifant van dichtbij zien? Zoek dan deze zomer de Beekse Bergen op. Gedurende twee dagen ga je op ontdekking in het Safaripark. Aan boord van de safaribus speur je naar dieren en ontdek je Afrika en al zijn magische dieren. Terwijl de bezoekers stilaan het park verlaten, trek je op avondsafari met een ranger en ontdek je de avondrituelen van de dieren. Geniet samen met je vrienden van een ritje met de huifkar. Ideaal om even te ontspannen! Als kers op de taart keer je nog eens terug naar de Beekse Bergen. In het Speelland vind je een avontureneiland met touwbrug, waterglijbanen, trampolines... Je kan er naar hartenlust klimmen, klauteren, springen en gillen. En vergeet niet om een duik te nemen in de zwemvijver van ons vakantiehuis. Ligt jouw safari-outfit al klaar? Oaoaoooo!

het centrum Als TP sta je in voor het klaarmaken van de maaltijden en uiteraard de afwas, aankopen doen en het centrum onderhouden. Misschien kan je de menu wel aanpassen aan het safarithema? Wat dacht je van een Afrikaanse schotel of een exotisch dessert? Het kan allemaal… De keuken van De Kievit (De Beekse Heide) bevindt zich vlak naast de eetzaal. In de eetzaal is er een bar aanwezig waarvan je een buffet kan maken. Er is een industriële koelkast, diepvries en oven beschikbaar Hiernaast heb je een microgolfoven, een koffiemachine en een kleine industriële vaatwasmachine ter beschikking (5 min per afwasbeurt). Enkele extra’s: friteuse, pureestamper, keukenrobot en/ of mixer, kan je indien nodig aanvragen.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal

28

Technische ondersteuning


11-12 Jarigen + JOMBA

Go with the flow - ter aar (NL) De vakantie

5 TP 36 regulier + 15 JOMBA 22 monitoren + 1 VPK Max 6: 2 kamers van 6 www.hetzwaluwnest.nl 26 JULI - 2 AUGUSTUS Geen busplaatsen voorzien Vergoeding voor 2 eigen wagens

Ben jij een waterrat? Dan is Ter Aar jouw bestemming! Maak je klaar voor het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux! Ontdek de Tyfoon, de Lazy River en andere glijbanen in het Tikibad! Ken jij flowboarden? Dit is een combinatie van surfen, skateboarden en snowboarden waarbij je op een kunstmatige golf met een board de stroom tracht te bedwingen. Tijdens het tuben hou je je beter stevig vast! Hoe lang kan jij droog blijven op de tube? Probeer nadien bij Poldersport De Kwakel op de zotst mogelijke manieren over de watergreppels te geraken. En dit al slingerend of springend via een trapeze en touwbruggen. Geraak jij met je vrienden aan de overkant? Waterfun verzekerd! De Waterspin, de Splash en de achtbaan Falcon in pretpark Duinrell maken deze vakantie helemaal af! ! In deze periode ben je TP van zowel de reguliere groep als de JOMBA groep (fysieke beperking).

het centrum Het zwaluwnest in Ter Aar heeft een goed uitgeruste keuken waar je je als TP helemaal kunt uitleven! Er is een kook- en spoelruimte (met industriĂŤle vaatwasser) ter beschikking in onze groepsaccommodatie. Zes gasbekkens, voldoende kookgerief, een oven en microgolfoven zijn aanwezig. Naast de keuken heb je ook nog een opslagplaats voor droge voeding.Je kan je bestelling op voorhand plaatsen bij Dagwinkel Janmaat. Hij levert alles ter plaatse, overschotten worden ook terug genomen. Binnen een straal van 6 km vind je een Lidl, Jumbo, Albert Heijn en Aldi. Net zoals op de andere bestemmingen maak je de lekkerste gerechten, sta je mee in voor de afwas en het onderhoud van de keuken. Can you go with the flow in Ter Aar?

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

29


11-12 Jarigen

Wild adventure - jupille Grange nicholas (BE)

De vakantie Klaar voor een zomer vol wilde avonturen? Pak je avonturierskleren bij elkaar en volg ons naar Jupille. Met grote banden bouw je een eigen vlot en vaar je over de stroomversnellingen van de Ourthe. Je neemt het in teams tegen elkaar op in de tactische lasershooting. Spannend wordt het als je zoals een acrobaat naar boven klimt op de bewegende pamperpaal. Nood aan verfrissing? De waterolympiade is zo spetterend dat je zweetdruppels in een mum van tijd weggespoeld zijn. Zo ben je klaar voor de grootste via ferrata van BelgiĂŤ. Via treden, ladders en brugjes klim je naar het hoogste punt van de rotswand waar je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Wie goed kijkt, ziet zelfs onze verblijfsplaats liggen. Even later zoef je via de deathride weer naar beneden. Kicken! Tot slot overnacht je als een echte avonturier nog een nacht in de grote jachthut in het bos. Aan het kampvuur droom je in je knusse slaapzak van de wildste avonturen die je deze week hebt beleefd met je nieuwe vrienden. EĂŠn ding staat als een (pamper)paal boven water: in Jupille wacht je een erg (ge)wild avontuur! Waar wacht je nog op?

5 TP 60 vakantiegasten 7 monitoren Max 5: kamers niet bekend https://www.lagrangenicolas.be 2 - 9 AUGUSTUS Geen busplaatsen voorzien Vergoeding voor 2 eigen wagens

HET CENTRUM

La Grange Nicolas ligt aan de rand van het dorpje Jupille, met een prachtige tuin aan de oevers van de Ourthe. Deze unieke plek beschikt over 35 slaapkamers, allen met een individuele badkamer. Op het gelijkvloers bevinden zich meerdere sfeervolle ingerichte ruimtes waar men gezellig kan samenzitten en spelen. De prachtige open keuken, een partyroom met een eigen bar in de oude wijnkelder, een uitgestrekt terras en een natuurlijk amfitheater met een geweldig uitzicht maken van La Grange Nicolas een unieke locatie in zijn soort.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

30


11-12 Jarigen

treasure island - texel (NL) 5 TP 60 vakantiegasten 7 monitoren Max 7: 1 kamer van 8 EN 1 kamer van 4 www.dezilvermeeuw.nl 20 - 27 AUGUSTUS Geen busplaatsen voorzien Vergoeding voor 2 eigen wagens

De vakantie Schud de avonturier in jou wakker, want Texel roept om een eilandexpeditie!Met de veerpont vaar je naar dit eiland, waarna je al fietsend de vergeten paadjes en gezellige dorpjes van Texel verkent. Leef je uit op het strand tijdens de beach games of neem een plonsje in het zoute zeewater. Bezoek het zeehondenopvangcentrum Ecomare en stap aan boord van een oude vissersboot. De schipper neemt je mee op zee en leert jou de kunst van het robben spotten. Terug aan land kan je op zoek naar echte strandschatten tijdens een jutterstocht. Weet jij waar al die gekke voorwerpen vandaan komen? Waar wacht je nog op? Texel, here we come!

het centrum De Zilvermeeuw in Texel beschikt over een volledig uitgeruste keuken met 7 gaspitten, 2 ovens, (elektrisch en gas), twee koelkasten, een kleine industriĂŤle vaatwasser, een industriĂŤle mixer en een complete keukeninrichting. Als je plaats te kort komt in de diepvries, mag je een stuk van de diepvries van de eigenaars gebruiken. Er zijn voldoende winkels in de omgeving op max 20 minuten rijden. Bij het huis is er geen BBQ-gelegenheid, maar 2km verder ligt een gemeenschappelijke BBQ-plaats midden in de bossen die je vrij kunt gebruiken (je moet hier wel op tijd zijn, anders hebben andere mensen deze plaats in gebruik!). De kinderen kunnen er op een mooi fietspad gemakkelijk naartoe fietsen. Aangezien de deelnemers ter plaatse stukken met de fiets afleggen, vragen we aan de TP om te ondersteunen waar nodig. Ook hier is enige flexibiliteit van de TP-ploeg en een goede samenwerking met de moniploeg zeker een grote meerwaarde.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

31


11-12 Jarigen

crazy rush - sevenum (NL) 6 TP 75 vakantiegasten 10 monitoren Max 6: 1 kamer van 12 www.groepsgebouw.nl 8 - 15 JULI Geen busplaatsen voorzien. Vergoeding voor 2 eigen wagens

De vakantie Kicks en fun, dat beleef je in Sevenum! Je neemt tijdens deze vakantie je eigen fiets mee, zo geraak je snel bij alle activiteiten. Je zal je uiterste best moeten doen om de 'Crazy Crasher' te overwinnen. Hoe lang kan jij overeind blijven?! Probeer daarna je evenwicht te houden op de rodeostier! Vergeet ook je kilt niet voor de Highland Games. Je hoogtevrees overwinnen doe je op het hoogteparcours. Vervolgens trek je samen met je vrienden naar attractiepark Toverland. Ontdek de snelle achtbanen en spetterende waterattracties. Ga voor kicks met Troy, de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux! Nog energie over? Klim als een ware ninja langs de muur van de freerunbaan en eindig met een salto in de foampit. Show je tricks op de trampolines of scheur door de bochten met een BMX of skateboard op de pumptrack!

het centrum De keuken in de Patrijs is niet super-nieuw, maar wel goed onderhouden en voorzien van alles dat je nodig hebt om voor deze grote groep te koken: 2 grote koelkasten, 1 grote diepvriezer, een fornuis met 4 gasringen, een grote kantelbare braadslede, een gasoven, maar gĂŠĂŠn vaatwasser. Er is een aparte bijkeuken die dienst doet als afwaskeuken. Er zijn behoorlijk wat winkels in de omgeving, en het is bespreekbaar om vooraf bestellingen door te geven. De groep gebruikt voor alle activiteiten een fiets. De TP-ploeg staat ook in om de fietsers te depanneren wanneer nodig (een eigen fietsrek is dus een meerwaarde). Vandaar dat een goede samenwerking met en communicatie tussen de moniploeg en de TP-ploeg belangrijk zijn voor het welslagen van deze vakantie.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

32


11-12 Jarigen

go with the flow - ter aar NL De vakantie 6 TP

Ben jij een waterrat? Dan is Ter Aar jouw bestemming! Maak je klaar voor het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux! Ontdek de Tyfoon, de Lazy River en andere glijbanen in het Tikibad! Ken jij flowboarden? Dit is een combinatie van surfen, skateboarden en snowboarden waarbij je op een kunstmatige golf met een board de stroom tracht te bedwingen. Tijdens het tuben hou je je beter stevig vast! Hoe lang kan jij droog blijven op de tube? Probeer nadien bij Poldersport De Kwakel op de zotst mogelijke manieren over de watergreppels te geraken. En dit al slingerend of springend via een trapeze en touwbruggen. Geraak jij met je vrienden aan de overkant? Waterfun verzekerd! De Waterspin, de Splash en de achtbaan Falcon in pretpark Duinrell maken deze vakantie helemaal af!

68 vakantiegasten 8 monitoren Max 6: 2 kamers van 6 www.hetzwaluwnest.nl 5 - 12 JULI Geen busplaatsen voorzien. Vergoeding voor 2 eigen wagens

het centrum Het zwaluwnest in Ter Aar heeft een goed uitgeruste keuken waar je je als TP helemaal kunt uitleven! Er is een kook- en spoelruimte (met industriĂŤle vaatwasser) ter beschikking in onze groepsaccommodatie. Zes gasbekkens, voldoende kookgerief, een oven en microgolfoven zijn aanwezig. Naast de keuken heb je ook nog een opslagplaats voor droge voeding. Je kan je bestelling op voorhand plaatsen bij Dagwinkel Janmaat. Hij levert alles ter plaatse, overschotten worden ook terug genomen. Binnen een straal van 6 km vind je een Lidl, Jumbo, Albert Heijn en Aldi. Net zoals op de andere bestemmingen maak je de lekkerste gerechten, sta je mee in voor de afwas en het onderhoud van de keuken. Can you go with the flow in Ter Aar?

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

33


13-14 Jarigen

zuiderse actie - die romeyer (fr) De vakantie 4 TP 50 vakantiegasten 6 monitoren Max 6: 2 kamers van 3 EN 1 kamer van 5 www.leshautesroches.net 12 - 21 AUGUSTUS 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Geen vergoeding voor eigen wagen.

Gooi sport, cultuur, actie, avontuur, ambiance en een zwoele zomerzon in een blender, en klaar is... Die-Romeyer! Zet deze vakantie samen met je vrienden op jouw verlanglijstje en laat je gaan tijdens een bangelijk touwenparcours, een partijtje rotsklimmen en een verfrissende canyoning. Aan teamspirit geen gebrek hier! Ons vakantiehuis beschikt over een eigen zwembad waar je kopje onder kan gaan. Ook de nabijgelegen rivier zorgt tijdens de activiteiten voor een welgekomen verfrissing. Het echte Franse leven snuiven we op in Die, een historische stadje dat omgeven is door prachtige Gallo-Romeinse stadswallen. Leven als God in Frankrijk, dat hebben ze hier uitgevonden! Zijn we weg? Ah oui, à Die! Allons-y!

het centrum De Lidl en Intermarché bevinden zich op een 15-tal minuten rijden. Bakker Sylvain levert aan het centrum. Frigo’s, koelkasten, 4 elektrische kookplaten, een industriële afwasmachine, 2 (elektrische) ovens en een frietketel zijn aanwezig. Als TP’er moet je naast de basisboxen haast geen extra materiaal meenemen. De nieuwe eigenaars, Benjamin en Corinne, zijn nauw betrokken en lossen problemen snel op. Een grote, sinds kort, gloednieuwe BBQ is ter beschikking om er de laatste of waarom niet elke avond een groot feest van te maken. In 2017 zijn er heel wat vernieuwingen gebeurd waaronder nieuwe gasvuren, twee elektrische ovens, een warmhoudplaat,.... Allons-y? Let wel op! De eerste periode moet de huurwagen in Caruur te Gent halen en meenemen naar Die Romeyer. De laatste periode brengt de huurwagen terug naar Caruur in Gent.

De taken Koken en inkopen

34

Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning


13-14 Jarigen

summer in sant’anna - toscane (it) De vakantie De jeugdherberg Sant’Anna in het historische dorpje Massa Marittima, gelegen in de heuvels voor de Toscaanse kust, is je verblijfplaats tijdens deze vakantie. Om te beginnen krijg je een stevige portie water voorgeschoteld. Je relaxt op het strand en koelt af in de zee. Je leeft je uit in het waterpretpark, waar verschillende zwembaden en glijbanen op jou wachten en amuseert je rot in het meer. Klinkt niet slecht, denken wij dan.

5 TP 60 vakantiegasten 7 monitoren Max 10: 2 kamers van 8 Cooperativa Sociale Il Nodo Santa Anna 7 - 16 JULI 5 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Geen vergoeding voor eigen wagen.

Dat is nog niet alles: je trekt naar de prachtige middeleeuwse stad Siena: verdwalen in de kleine straatjes, een dansje op het grote plein of een te gek stadsspel... Alles kan! Ten slotte proef je van echte Italiaanse pizza’s uit de buurt. Kom ook smullen van deze vakantie!

het centrum Italia... mamma mia! Het centrum in Toscane heeft veel te bieden. De hoofdkeuken (enkel en alleen deze keuken mag gebruikt worden) is voorzien van alle moderne apparatuur. Potten, pannen, een vaatwasmachine, genoeg vuren, voldoende koelruimte, ... Kortom, een goed uitgeruste keuken! Er staat ook een wasmachine ter beschikking voor het wassen van de handdoeken.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

35


13-14 Jarigen

UITDAGEND SPANJE - GERONA (ES) De vakantie

4 TP 49 vakantiegasten 6 monitoren Niet mogelijk owv Corona www.canbellvitge.com 30 JUNI - 9 JULI 4 busplaatsen Huurwagen ter plekke. Huurwagen vanuit België mee te nemen. Geen vergoeding voor eigen wagen.

Droom je weg bij ‘aventura y agua’ onder de Spaanse zon? Zoek niet verder! Spanje wordt de warme achtergrond van je fantastische vakantieweek. Er ligt heel wat avontuur te wachten tijdens de zalige tweedaagse in het prachtige bergdecor van Albanya. Hier word je een superheld bij de lasershooting, river crossing, slackline balance en op het hoogtouwenparcours. Afsluiten doe je met een barbecue en een plons in het water waarna je heerlijk wegdroomt in je tent. De volgende dag wacht het hoogtepunt van je vakantie: de machtige watertrekking. Hier volg je de stroming van de koude bergrivier, spring je vanop rotsen in het water en gebruik je de natuurlijke glijbanen om de rivier af te glijden. Zotjes! Terug in de haciënda dagen we je uit tijdens de Can Bellvitge Battle. Strijd samen met je team voor de eer tijdens de shooting mania, archery tag, klimspelen en de heuse wipe out challenge. Relaxen doe je in het prachtige waterpark met alles erop en eraan en glijbanen met namen die je doen duizelen. Om de vakantie in stijl af te sluiten bouw je nog een klein feestje in de haciënda. ¡Vamos!

het centrum In Gerona verblijf je in een prachtige haciënda waar jij instaat voor de maaltijden van al die actievelingen. Naast de Belgische kost, kan je misschien ook eens opteren voor een echte paella of een tortilla? In Gerona zelf kan je terecht voor al je inkopen (o.a. Gros Mercat), maar er is ook een groothandel in de buurt voor voedsel en kuisproducten. Er is een inloopkoelcel en een kleinere diepvries. Verder zijn er ook 4 gaskookplaten aanwezig. Daarnaast heb je een frietketel, een industriële vaatwasmachine en een oven op gas (moeilijker regelbaar) ter beschikking. Je hebt alles dus bij de hand om er naast een actieve ook een heerlijke vakantie van te maken. Als ontspanning kan je genieten van een duik in het zwembad vlakbij, of wie weet wel op ontdekkingstocht in de mooie Spaanse omgeving.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

36


13-14 Jarigen

MEERDERE PERIODES!

La vita e bella - toscane lunigiana (it) De vakantie 4 TP

De zon en een betoverend landschap zijn van de partij in Lunigiana. Het is de toegangspoort tot Toscane waar je van het ene avontuur in het andere rolt, klimt, vaart of wandelt... Na een ontspannende wandeling door het dichtstbijzijnde nationale park weet je meteen hoe mooi Toscane is. Toch al wat aan het zweten door de warme temperaturen? Tijd voor wat afkoeling in het helderblauwe bronwater. Voetjes erin en genieten maar! Daarna tillen we je letterlijk naar een hoger niveau. Een uitdagende wandeling in de Apuaanse Alpen waar je de kans krijgt om rotsen te bezichtigen en langs de kabelbaan naar beneden te glijden. Nog meer verfrissing nodig? Tijdens de adembenemende rivier trekking klauter je tussen de hoge muren van de canyon. En natuurlijk zijn er ook nog de kanolessen in de wondermooie baai van La Spezia en de avontuurlijke rafting.

40 vakantiegasten 5 monitoren Niet mogelijk www.sigeric.it/ostello-la-stele/ 29 JULI - 7 AUGUSTUS 19 - 28 AUGUSTUS 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. 2de periode: Huurwagen mee terug naar BelgiĂŤ nemen. Geen vergoeding voor eigen wagen.

Totally Toscany!

het centrum La Stele ligt in het hartje van een Nationaal Park, ideaal voor wandelingen! Het centrum ligt ook op slechts 5 km van Bagnone, een van de meest charmante dorpen van het gebied, waar je alle voorzieningen kunt vinden. Het gebouw was vroeger de school van het dorp, slechts enkele jaren geleden omgebouwd tot een accommodatie, volledig gerenoveerd en voorzien van alle comfort. Er zijn 2 verdiepingen met kamers geschikt voor 50 personen. Op de benedenverdieping bevindt zich het receptie- en bezoekerscentrum van het Apennijnen Nationaal Park, een eetkamer, een ingerichte keuken en een bar. ! Let op: je dient de huurwagen vanuit BelgiĂŤ (Caruur, Gent) mee te nemen.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

37


13-14 Jarigen

MOVIE FEVER - Londen (GB) De vakantie

4 TP 39 vakantiegasten 5 monitoren Niet mogelijk www.scoutadventures.org. uk/centre/youlbury.com 16 - 23 AUGUSTUS 4 busplaatsen Huurwagen ter plekke. Geen vergoeding voor eigen wagen.

Ben je verzot op films en benieuwd hoe een echte filmset eruitziet? Dan moet je beslist met ons mee naar Londen, de filmstad bij uitstek! Je verkent Londen tijdens een filmwandeling waarbij je halt houdt bij enkele filmlocaties voor een selfie. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd om de rest van Londen te verkennen. Even shoppen of liever alle bezienswaardigheden van deze wereldstad meepikken? Aan jou de keuze! Ook een bezoekje aan de Harry Potter Studios mag zeker niet ontbreken. Een kijkje nemen achter de schermen van deze megaproductie is een echte topper! Je gaat ook nog een dagje brullen op de attracties in Thorpe Park, brengt een spannend bezoek aan Oxford en je krijgt een portie avontuur tijdens onze eigen Hunger Games. Movie fever … take 1! En ... actie!

het centrum Youlbury Scout Activity Centre ligt in het hart van Oxfordshire, op slechts een paar mijl (+/- 5km) van het historische centrum van de stad Oxford met zijn rijkdom waar vanalles te zien en te doen is. We hebben de lodge Bear’s Den ter beschikking. Dit gebouw voor 50 personen heeft kamers met eigen badkamer en een gemeenschappelijke hal. In de voorziene lodge vinden we alles wat een TP-ploegs’ hartje verlangt. De keuken in het moderne gebouw beschikt immers over: 1x oven, gaskookplaat, waterkoker, microgolfoven, 2x koelkasten, 2x diepvriezers & afwasmachine. Je krijgt later ook een complete inventarislijst. De grote zaal is voorzien van tafels en stoelen, projector, AV systeem evenals grote schuifdeuren die uitkomen op de patio.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

38

Eindschoonmaak


13-14 Jarigen

Aventura Italia - valle aurina (IT) De vakantie 4 TP

Zin in spannende Italiaanse avonturen? Valle Aurina is daarvoor dé plek bij uitstek! Je verblijft in de Dolomieten, een mooie bergstreek die zich uitstekend leent voor een spannende vakantie! En spanning zal er zijn: wat dacht je van mountainbike of overwin je liever je hoogtevrees bij de obstakels van het teampark? Die moeilijke knoop moet je zelf doorhakken! Maar uiteraard wil je meer! Wat dacht je van een zinderende rafting? Met 9 vrienden in de rubberboot en roeien maar. Riep er iemand 'crazy canyoning'? Nog zo'n topper op ons programma. Ook de uitstap naar het zwemparadijs zal zeker gesmaakt worden. Wees daar maar zeker van! Je ziet, een vakantie vol afwisseling. Het zou zonde zijn om zo'n kans te laten liggen!

53 vakantiegasten 7 monitoren Max 2: kamer van 2 EN kamer van 4 in oud gebouw http://www.gesundheitsbauernhof.it 22 - 31 JULI 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Huurwagen mee te nemen vanuit België. Geen vergoeding voor eigen wagen.

het centrum Ciao principi o principessa della cucina! Deze gloednieuwe bestemming bestaat uit een oud en nieuw gebouw. De keuken bevindt zich in het oude gedeelte waar ook de eetzaal gelegen is. In de keuken is een 4-pit gasfornuis met oven en combi-steamer. Ter plaats is ook een friteuse, snijmachine, waterkoker en vaatspoelmachine aanwezig. In de keuken bevindt zich een koelkast (met vriesgedeelte erboven) In de kelder staat echter nog een diepvrieskoffer zodat je zeker alles kwijt kan. Alle basics, zoals messen, kookpotten en pannen zijn aanwezig. Koks die er helemaal voor willen gaan, kunnen best nog wat materiaal van het verbond meenemen. Aangezien jullie de eerste TP’ers zijn, moet ook nog de huurauto meegenomen worden. Koken voor en met Kazou’ers in de prachtige Zuid-Tiroolse bergen. Waarom nog twijfelen?!

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

39


13-14 Jarigen

AQuasplash - esponella (es) De vakantie

5 TP 60 vakantiegasten 7 monitoren Niet mogelijk owv Corona http://www.accac.cat/canque 18 - 27 AUGUSTUS 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Huurwagen terug naar België meenemen. Geen vergoeding voor eigen wagen.

Atención! Spanjelovers en waterfans: dit wordt je droomvakantie! In Esponellà vertoef je samen met je vrienden op een aangenaam vakantiedomein met eigen zwembad aan de rand van het dorp. Tijdens de beach & watersportdag combineer je surfsporten als stand up paddling, skimboarden en surfen met toffe beach games. Bij het caven ontdek je een aantal mooie grotten uit de buurt. Je maakt een avontuurlijke wandeling naar de natural pools van Sadernes, waar je beloond wordt met een verkwikkende duik. Splash! In het gezellige middeleeuwse dorpje Besalu kom je weer op adem met je nieuwe vrienden. Nog meer splashen doe je tijdens het vliegen van de glijbanen in waterpretpark. Als kers op de taart waan je je even in het Venetië van Spanje tijdens het boottochtje op de gezellige kanaaltjes van Empuriabrava!

het centrum De ruime keuken in Esponellà is volledig uitgerust om te koken voor grote groepen met een 6 pits-gasfornuis, een industriële oven, 2 paella-branders met grote paellapannen, 3 grote koelkasten, 1 grote diepvriezer, een industriële vaatwasser, en voldoende groot en klein keukenmateriaal om er een onvergetelijke TP-vakantie van te maken. Verder is er ook mogelijkheid om te BBQ’en. Zoals alle andere TP-ploegen zorgen jullie voor de inkopen & bereiding van de maaltijden en voor het onderhoud van het vakantiehuis. Aangezien jullie de laatste periode zijn, moeten jullie de huurwagen mee terugnemen naar België.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

40


13-14 Jarigen

Fantasticable - gerardmer (fr)

De vakantie

4 TP 40 vakantiegasten

Beleef samen met je vrienden een week vol kicks 5 monitoren en fun in Frankrijk! Gérardmer is ‘the place to be’ Max 3: 2 kamers van 2 (verbonvoor iedereen die zin heeft in een vakantie met den) EN 1 kamer van 3 een stevige portie avontuur en natuur. http://www.giteletetras.com/ Al ooit gehoord van de Fantasticable en de Bol d'Air Line? De Fantasticable is een razendsnelle 15 - 22 JULI vlucht van 1,5 km over de toppen van de bomen Geen busplaatsen voorzien. met je hoofd vooruit! De Bol d'Air Line is een Vergoeding voor 1 eigen heuse achtbaan door de bomen met bochten van wagen. 360° en zelfs 720°! Crazy! Of schiet je liever de lucht in tijdens de Propuls’air? Ben je echt een durver en ga je de uitdaging aan om het hoogteparcours te bedwingen en nadien de sprong te wagen bij de Big Air Jump? Vergeet zeker je zwemgerief niet want je gaat aan boord van een echte dragon boat. Strijd op het water met je vrienden tegen een andere boot! Een dagje chillen aan het Lac de Longemer en een sessie karten maakt jouw week compleet! Gérardmer wordt 'formidable'!

het centrum Klaar voor een fantastisch weekje met een bende 13/14-jarige? Als TP’er moet je hier de lat hoog leggen. Het centrum bevindt zich immers op de top van een berg. Er zijn verschillende winkels (Lidl, TOP budget,…) aanwezig in het dal op 10 minuten rijden met de auto. Een bakker levert tussen 7 en 8u ’s morgens in het centrum. Op donderdag is hij wel gesloten. De keuken is gelegen tussen de eetzaal en een kleine aparte afwasruimte. Er zijn 6 gasvuren, grote potten en pannen, een koelkast, een diepvries, een industriële vaatwasmachine, een oven, microgolfoven en een perculator ter beschikking. Een frietketel is niet aanwezig. Net zoals op de andere bestemmingen maak je de lekkerste gerechten, sta je mee in voor de afwas en het onderhoud van de keuken. Klinkt dit niet Fantasticable?

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

41


15-16 Jarigen

The bohinj experience - Bohinj (sl) De vakantie

4 TP

40 vakantiegasten 4 monitoren Niet mogelijk Bohinj (geen website) 1 - 10 JULI 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Huurwagen mee te nemen vanuit BelgiĂŤ. Geen vergoeding voor eigen wagen.

Kies jij voor avontuur en actie? Dan is Bohinj jouw droombestemming. Je verblijft in het gezellige huis op zo'n 20 km van de populaire trekpleister Bled. Bohinj is een pak rustiger en staat bekend voor z'n prachtig helderblauwe meer. De ideale plek om naartoe te wandelen, te zwemmen en te relaxen natuurlijk! Maar je bent niet op vakantie om te relaxen, toch? Actie, da's wat telt! Da's in Bohinj zeker geen probleem. Klaar om het wilde water van de Sava Donlinka River te verkennen tijdens de rafting? Of doe je het liever tijdens de canyoning? Dat kan ook! En het hoogtepunt van de vakantie? De crazy zipline! Neem dat dus maar heel letterlijk. Are you ready for your Bohinj experience?

het centrum Op dit ogenblik is er nog geen info beschikbaar over het centrum. Dit volgt later nog, maar laat het je zeker niet afschrikken! Hieronder al enkele foto's:

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal

42

Technische ondersteuning


15-16 Jarigen

MEERDERE PERIODES!

hongaarse mocktails - boedapest (hu) De vakantie

4 TP

In het waanzinnige Boedapest dompelen we je onder in de vibes van deze wereldstad. Beter nog, je krijgt een exclusieve rondleiding langs de populaire ruin bars en stopt onderweg voor art drinks en lekker streetfood. Afkoelen en relaxen kan je dan weer in het waterpaleis Széchenyi. Mix dit met een adembenemende avondcruise op de Donau en breek uit in één van de beste escape rooms van Boedapest. ’s Avonds bouw je zelf een waanzinnig feestje in je hostel! Dat is niet alles! Je zet deze unieke reis verder aan het kleurrijke Balatonmeer waar je chillt op het strand en geniet van lekkere mocktails.

40 vakantiegasten 4 monitoren Niet mogelijk www.grandhostel.hu 1 - 11 JULI 9 - 19 JULI 17 - 27 JULI 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke (1ste periode huurwagen meenemen, laatste periode huurwagen terugbrengen). Geen vergoeding voor eigen wagen.

Uitgerust? Dan hebben we nog wat voor jou in petto! Je doorkruist de betoverende natuur per fiets en verkent het vulkanische schiereiland, Tihany, met je SUP-board. Proeven van deze sweet cocktail? Deze smaak laat je nooit meer los!

HET CENTRUM Let op: Dit is een duo-vakantie. Vakantiegasten en monitoren verhuizen in de helft van de vakantie van Boedapest naar Balaton en omgekeerd. De TP-ploeg blijft ter plaatse in Boedapest. Je krijgt dus 2 groepen van 2 verschillende verbonden op bezoek. Hierbij is het qua menu belangrijk om goed af te stemmen met de ploeg in Balaton (ook een Limburgse ploeg). In Boedapest werk je in een buitenkeuken. Niet al het materiaal is daar aanwezig, maar geen zorgen: we sturen een hele hoop standaard en extra materiaal mee vanuit Limburg (paellapan, borden, bestek, potten, pannen) zodat je met een degelijke veldkeuken aan de slag kan! Uiteraard kun je zelf ook nog materiaal aanvragen. Er is een huurwagen voorzien. De eerste TP-ploeg moet die meenemen vanuit België (Caruur, Gent). De laatste TP-ploeg dient de wagen mee terug naar België te nemen.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken Technische ondersteuning

43


15-16 Jarigen

Villa Fantastica - VILADASENS 6 TP 45 regulier + 20 JOMBA 13 monitoren + 1 VPK Niet mogelijk owv Corona http://www.cansans.cat 30 JUNI - 9 JULI 6 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Huurwagen mee te nemen vanuit België. Geen vergoeding voor eigen wagen.

De vakantie Verlang je naar een vakantie vol zon, water en chillen? Dan is het Spaanse Viladasens je op het lijf geschreven! Op het prachtige vakantiedomein neem je dagelijks een duik in het water onder de stralend blauwe hemel. Je verlegt je grenzen op de spannende via ferrata en rust nadien lekker uit op het strand. Je maakt een daguitstap naar een gezellig kustdorpje en gooit alle remmen los in waterpretpark . Ben je into pool kickball, een stevige water battle of spannend partijtje Archery Tag, dan geniet je zeker van de summer games. Tot slot shake je de lekkerste cocktails én leer je echte DJ-moves zodat je ‘s avonds een zalig feestje kan bouwen tijdens de open air disco mobile party! Viladasens, dat is Villa Fantástica!

het centrum De 6-koppige ploeg van deze vakantie moet van aanpakken weten; ze koken namelijk voor de ado-vakantie én de jomba-vakantie samen. Hiervoor hebben jullie een ruime industriële keuken ter beschikking waar alles voorhanden is om te koken voor een grote groep: 4 gaspitten, 2 diepvriezers, een oven, een frietketel, een industriële vaatwasmachine en er is een aparte grote koelruimte. Je neemt als TP-ploeg de huurauto mee vanuit België en terugkomen doe je met de bus.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

44


MEERDERE PERIODES!

15-16 Jarigen

hongaarse mocktails - balaton (hu) De vakantie

3 TP

In het waanzinnige Boedapest dompelen we je onder in de vibes van deze wereldstad. Beter nog, je krijgt een exclusieve rondleiding langs de populaire ruin bars en stopt onderweg voor art drinks en lekker streetfood. Afkoelen en relaxen kan je dan weer in het waterpaleis Széchenyi. Mix dit met een adembenemende avondcruise op de Donau en breek uit in één van de beste escape rooms van Boedapest. ’s Avonds bouw je zelf een waanzinnig feestje in je hostel! Dat is niet alles! Je zet deze unieke reis verder aan het kleurrijke Balatonmeer waar je chillt op het strand en geniet van lekkere mocktails.

40 vakantiegasten 4 monitoren Max 1: 1 kamer van 4 www.balatonhostel.hu 1 - 11 JULI 9 - 19 JULI 17 - 27 JULI 3 busplaatsen. Huurwagen ter plekke (eerste periode huurwagen meenemen, laatste periode huurwagen terugbrengen) Geen vergoeding voor eigen wagen.

Uitgerust? Dan hebben we nog wat voor jou in petto! Je doorkruist de betoverende natuur per fiets en verkent het vulkanische schiereiland, Tihany, met je SUP-board. Proeven van deze sweet cocktail? Deze smaak laat je nooit meer los!

het centrum Let op: Dit is een duo-vakantie. Vakantiegasten en monitoren verhuizen in de helft van de vakantie van Boedapest naar Balaton en omgekeerd. De TP-ploeg blijft ter plaatse in Balaton. Je krijgt dus 2 groepen van 2 verschillende verbonden op bezoek. Hierbij is het qua menu belangrijk om goed af te stemmen met de ploeg in Boedapest (ook een Limburgse ploeg). In Balaton moet je geen avondeten voorzien, daarom dat de ploeg maar uit 3 TP’ers bestaat. Je hebt de keuken van de kok tot 15u ter beschikking. Mocht je meer tijd nodig hebben, werk je in een geïmproviseerde keuken. We sturen een hele hoop standaard en extra materiaal mee vanuit Limburg (paellapan, borden, bestek, potten, pannen) zodat je zelf aan de slag kan! Uiteraard kun je zelf ook nog materiaal aanvragen. Er is een huurwagen voorzien. De eerste TP-ploeg moet die meenemen vanuit België (Caruur, Gent). De laatste TP-ploeg dient de wagen mee terug naar België te nemen.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken Technische ondersteuning

45


15-16 Jarigen

costa genietos - calabuig (ES) 5 TP 57 vakantiegasten 5 monitoren Niet mogelijk owv Corona www.molinoucalabuig.com 4 - 13 AUGUSTUS 5 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Geen vergoeding voor eigen wagen.

De vakantie Los gezelligitos, donde estas genietos? Uuh Calabuig! Met zon, zee, palmbomen, tapas en watersport heb je hier de perfecte vakantie op het Spaanse ritme: dat van een levensgenieter. In het fantastische Catalonië verblijf je in een typisch Spaanse haciënda met eigen zwembad, op een boogscheut van Gerona! Tijdens de fietstocht doorkruisen we Gerona en genieten we van de vergezichten. Kan jij de zee in de verte zien liggen? Op de Beach Challenge Day daag je elkaar uit met kajaks, stand up paddling en spannende beach games! Tot slot gooi je alle remmen los in het waterpretpark en sluit je je vakantie af met een spetterende party! Costa genietos, here we come!

het centrum Begin jij al te watertanden bij het horen van tapas, paella, gazpacho? Dan kun je je in deze Spaanse Haciënda als TP’ers helemaal uitleven! In het centrum kun je fruit, groenten, vlees, brood en diepvriesproducten laten leveren. Daarnaast zijn er nog verschillende winkels zoals Gros Mercat, Supermercat, Carrefour en Intermarché in de buurt. Het centrum heeft een ruime keuken met een koelcel, een frigo, twee diepvriezers, 7 gasvuren, een gasoven, een paellero, een vaatwasser en een grote mixer. Een uitgebreide inventaris vind je ook terug in de VV & TP-bundel. Ook voor de buschauffeur kook je dagelijks een middag- en avondmaal. Buen provecho!

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

46


15-16 Jarigen

Espana tranquila - estartit (es) De vakantie

4 TP 45 vakantiegasten 4 monitoren

Op zoek naar een vakantie met zonovergoten zandstranden en zalig relaxen? Zoek niet verder! España tranquila is op je lijf geschreven! Kom aan boord en cruise mee over de golven van de helblauwe baaien tot we aanmeren voor een spetterende snorkelsafari! Zoek verkoeling op de spectaculaire glijbanen van waterpretpark. Mag het toch wat pittiger? Kies dan voor een avontuurlijke coast adventure hike langs de baaien van Estartit of kies gewoon voor de banana ride. Cultuurfanaten dromen weg in de gezellige straatjes van en-

Niet mogelijk owv Corona https://www.camping-castellmontgri.com/nl/ 22 - 31 AUGUSTUS 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Huurwagen terug meenemen naar België. Geen vergoeding voor eigen wagen.

kele Spaanse dorpjes, waarna je je vakantie afrondt met een memorabele party. Op de camping is het heerlijk relaxen, chillen doe je aan een van de vele zwembaden of op het strand in de buurt. Bienvenido a Estartit!

het centrum Op deze vakantie verblijven jullie op een camping en werken jullie samen met Flowtrack. Voor onze Kazou-groep voorziet Flowtrack op de camping een volledig uitgeruste kooktent; die exclusief te gebruiken is door de TP-ploeg. Hierin staan oa 2 frigo’s, 1 diepvriezer, 2 industriebranders voor grote kookpotten en een komfoor 4-pits-gasstel, een brander voor paëllapan + grote paëllapan (90 cm doorsnede), 4 braadsledes, grote en kleine kookpotten, groot en klein keukenmateriaal. Naast het aankopen & bereiden van de maaltijden, staan jullie ook in voor het schoonmaken en onderhouden van de kooktent en -materialen, gemeenschappelijke ruimtes, opslagruimtes,… Jullie slapen net als de deelnemers in een 4- persoonstent.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken en gemeenschappelijke ruimtes Technische ondersteuning

47


15-16 Jarigen

adembenemend zweden - gustavsfors De vakantie

4 TP

45 vakantiegasten 4 monitoren Niet mogelijk www.alcatraz.se 21 - 30 JULI 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke.Geen vergoeding voor eigen wagen.

Staat 'slapen op een onbewoond eiland' op jouw bucketlist? Na deze vakantie zal je dat kunnen afvinken. Je verblijft in een tentenkamp met een schitterend uitzicht. 's Avonds kan je rond het kampvuur een mooie zonsondergang zien. Uiteraard is er ook tijd over om te chillen aan het meer. Zweden is natuurlijk meer dan ongerepte natuur. Zo krijg je er met mountainbiken, muurklimmen en boogschieten een avontuurlijk programma om du (= U in het Zweeds) tegen te zeggen. Tijdens de bushwandeling ontdek je fantastische plaatsen en uitzichten. Het hoogtepunt van deze vakantie is natuurlijk de kanotweedaagse. Over ongerepte meren zet je koers naar een onbewoond eiland. Eens de matjes uitgerold zijn, is het tijd voor een frisse duik in het water en een BBQ in the middle of nowhere. Zijn we weg?

het centrum Het Kazou-kamp staat opgesteld op het avontureneiland “Alcatraz” bij Gustavsfors. Alcatraz is een oude fabriek, omgebouwd tot een outdoorcentrum met herberg, camping, kampvuurplaats, restaurant, kanoverhuur etc… Koken in Gustavsfors is back to basics: er is 1 refterhangaar met lange tafels en banken die tevens dienst doet als veldkeuken met 2 koelkasten, een diepvriezer en kookapparatuur, zoals een groot 4-pits gasfornuis, enkele potten, een paella pan, borden, bekers en bestek voor iedereen. Afwassen gebeurt in de daarvoor bestemde afwasplaats. Er is een klein (maar duur) campingwinkeltje voor de hoogst-dringende zaken, maar voor de boodschappen kan je beter naar een stadje in de buurt, op ongeveer 30 minuten rijden. Tijdens de tweedaagse wordt er samen met de deelnemers (in 2 groepen) gekookt op 2 onbewoonde eilanden. Bert en Ciska geven al het nodig materiaal mee. Op deze onbewoonde eilanden zijn er wel BBQ-plaatsen voorzien.

De taken Koken en inkopen Technische ondersteuning 2-daagse

48


49


15-16 Jarigen

valclerieux - adrenalinekicks (fr) De vakantie 4 TP

55 vakantiegasten 5 monitoren Max 5: 1 kamer van 4 EN 1 kamer van 5 http://ceneric.fr 19 - 28 AUGUSTUS 4 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Huurwagen mee terug te nemen naar België. Geen vergoeding voor eigen wagen.

Wil je de adrenaline door je lijf voelen gieren onder de Franse zon? Dan moet je mee naar Valclérieux! Je verblijft in Château de Saint-Bonnet-de-Valclérieux waar je iedere dag in het privézwembad kan duiken. Altijd handig om af te koelen. Voor je eerste adrenalinekick trek je je wetsuit aan en spring je vanop tien meter hoge rotsen de rivier in. Laat je door de stroom meenemen van waterval naar waterval tijdens de machtige canyoning. Hijs je nadien in een klimgordel, klim langs de rotsen omhoog en daal nadien met een rappel af tijdens de escalade. Daarna kan je je evenwicht op de proef stellen op het touwenparcours van Parc Oasis. Wil je het opnemen tegen je vrienden? Verover als eerste de vlag tijdens de paintball in de wilde natuur. Of ga je liever het water op voor een initatie kneeboard en wakeboard? Daarna kan je nog even uitrusten op het nabij gelegen strandje. Jouw vakantie wordt een knaller: zot, zinderend én zuiders!

het centrum

Je verblijft in een kasteel in het kleine dorpje Saint-Bonnet-de-Valclérieux. In het park van het kasteel beschik je over grote speelweides, een volleybalplein, een zwembad,… Pal achter het kasteel ligt een uitgestrekte grasvlakte met volledig achteraan een privézwembad dat exclusief voor Kazou-gebruik is. Je beschikt over een heel ruime keuken. Hierin kan je naast het kookgedeelte, een ruime werktafel en een grote kast met alle eetgerei vinden (borden, glazen, bestek, pollepels, …). Naast de keuken zijn er nog twee kleine ruimtes. In ruimte 1 kan je al je voorraden stockeren en er is een ruime frigo aanwezig. In de andere ruimte dient men de afwas te doen. Naast de nodige afwasbakken en de industriële vaatwasser is hier ook het rek met alle potten en pannen, braadsledes,... voorzien. Kortom , een eigen kasteel met alles erop en eraan! Let op: wij zijn de laatste periode dus je dient de huurwagen mee terug te nemen naar Caruur in Gent!

De taken Koken en inkopen

50

Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning


15 - 16 Jarigen

west highland way - drymen De vakantie

2 TP

Wandelaars en natuurliefhebbers beleven een fantastisch avontuur in de Schotse Highlands. De West Highland Way zorgt voor stevige klimroutes en overweldigende landschappen. Tijdens deze stevige stapvakantie beleef je als kleine groep zowel mooie als moeilijke momenten en leg je samen een hele weg af naar de eindmeet. Op de top van de Ben Nevis of de Ben Lomond krijg je een adembenemend uitzicht voorgeschoteld. Nog niet moe? Geniet dan nog even van het entertainment van je moniploeg alvorens in je slaapzak te kruipen. Overnachten doe je afwisselend in een jeugdherberg, blokhut of tent. Aan de finish, in Fort William, plons je in het zwembad en voel je je weer zo fris als een hoentje. Klaar voor een écht uniek avontuur in de ongerepte Schotse natuur?

20 vakantiegasten 2 monitoren Niet mogelijk www.westhighlandway.org 20 - 29 JULI 2 busplaatsen. Huurcamionette ter plaatse aanwezig. Huurcamionette mee terug te nemen naar België. Geen vergoeding voor eigen wagen.

het centrum Schrikt back to basics jou niet af en durf jij de West Highlands te trotseren? Is koken op een gasvuur, slapen in een tent of jeugdherberg geen probleem? Dan is deze vakantie misschien wel voor jou weggelegd. De deelnemers en monitoren trekken dagelijks naar een andere slaapplaats, dit kan een jeugdherberg of een camping zijn. Elke avond kook je dus in een andere setting en help je indien nodig ook de tenten opzetten. Goede afspraken met de VV en moni’s zijn op deze vakantie een must. Ter plaatse is een huurcamionette ter beschikking om inkopen te doen en de groep te volgen. Heel wat materiaal van Kazou Midden Vlaanderen zoals: gasbekkens, een paellapan, BBQ-rooster, braadpannen, kookpotten... is reeds voorzien. Beperkt materiaal moet nog meegebracht worden door ons. Aangezien wij het laatste verbond ter plaatse zijn, moeten jullie de camionette terug naar Caruur in Gent brengen en het materiaal van Mi-Vl terugbrengen. Durf jij deze uitdaging aan?

De taken Koken en inkopen Helpen met tentjes opzetten Technische ondersteuning Materiaal beheren in camionette

51


jomba

MEERDERE PERIODES!

onbeperkt plezier - maasmechelen (be) De vakantie 2 logistieke medewerkers

70 (juli) en 50 (aug) dlnrs 24 (juli) en 19 (aug) moni's + 2 VPK Max 2: 1 kamer van 4 www.vakantiehuisfabiola.be 9 - 16 JULI 8 - 15 AUGUSTUS Eigen vervoer Vergoeding voor 1 eigen wagen.

Je gaat op daguitstap naar een mysterieuze, voorlopig nog onbekende bestemming. Met de hele groep zal je in Maasmechelen ook gezellig knutselen, plezant plonzen in het subtropisch zwembad en ravotten op het luchtkussen. Daarnaast zullen de monitoren je verrassen met knotsgekke activiteiten. Hou je van feesten en muziek? Je zal van al dat dansen niet genoeg krijgen! Op deze vakantie is het onbeperkt plezier maken. Waar? Vakantiehuis Fabiola, omgeven door dennenbossen, is volledig aangepast aan jouw noden. Leef je uit in de omnisporthal, het subtropisch zwembad of in de snoezelruimte.

het centrum Dit is een integratievakantie. Integratie betekent gezellig samen zijn als ĂŠĂŠn groep. Kinderen en jongeren met en zonder beperking hebben hier samen de tijd van hun leven. Iedereen is welkom en hoort erbij. We zorgen steeds voor de juiste begeleiding. De TP-ploeg moet hier niet koken, maar voorziet alle logistieke ondersteuning. Zo zorg je dat de tafels altijd gedekt zijn, sta je in voor het buffet en was jij ook al het servies af (met een industriĂŤle afwasmachine). Ook voorzie je de ploeg van de nodige ondersteuning zoals de was mee opvolgen, meegaan bij uitstappen,...

De taken Buffet bedienen, tafels dekken en afwassen Helpen bij monitaken Technische ondersteuning

52


Herhaling! Staat ook bij 15 - 16 jarigen!

jomba

heroe del agua - viladasens (es) De vakantie

6 TP

Voor wie?

45 regulier + 20 JOMBA 13 monitoren + 1 VPK

Jongeren met een verstandelijke beperking.

Niet mogelijk owv Corona

Wat?

http://www.cansans.cat

Ben jij ook zo een waterrat die tijdens de zomer de zee onveilig wil maken? Dan is deze vakantie iets voor jou! Je neemt een koele duik in het water van Empuriabrava waar je ook kan genieten van geweldige strandspelen en een heuse watersportmix. Wil je nog meer waterplezier? Je trekt naar een gigantisch waterpretpark met een twintigtal glijbanen, golfslagbaden en fonteinen. Nóg meer water? Waan je in Venetië tijdens het boottochtje op de kanaaltjes van Empuriabrava! En als het even wat rustiger mag zijn, geniet je na al dit waterplezier aan het zwembad en een open air disco mobile party! Héroe del agua, me gusto!

30 JUNI - 9 JULI 6 busplaatsen. Huurwagen ter plekke. Huuwagen mee terug te nemen naar België. Geen vergoeding voor eigen wagen.

! Je kookt tijdens deze vakantie voor zowel een ADO- als JOMBA groep.

het centrum De 6-koppige ploeg van deze vakantie moet van aanpakken weten; ze koken namelijk voor de ado-vakantie én de JOMBA-vakantie samen. Hiervoor hebben jullie een ruime industriële keuken ter beschikking waar alles voorhanden is om te koken voor een grote groep: 4 gaspitten, 2 diepvriezers, een oven, een frietketel, een industriële vaatwasmachine en er is een aparte grote koelruimte. Je neemt als TP-ploeg de huurauto mee vanuit België en terugkomen doe je met de bus.

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

53


jomba + 11 - 12

Herhaling! Staat ook bij 11-12 jarigen!

op ontdekking in TER aar - ter aar (NL) De vakantie 6 TP

36 regulier en 15 JOMBA 22 monitoren + 1 VPK Max 6: 2 kamers van 6 www.hetzwaluwnest.nl 26 JULI - 2 AUGUSTUS Geen busplaatsen. Vergoeding voor 2 eigen wagens.

Voor wie? Jongeren met een fysieke beperking en een normale begaafdheid. Wat? Tijdens deze vakantie ontdek je wat de Nederlandse polders te bieden hebben. Je geniet er van de dieren die rondvliegen in Vogelpark Avifauna. Je bezoekt de stad Amsterdam, waar je ook binnenloopt in het interactieve NEMO Science Museum. Hier experimenteer, ontdek en beleef je de wondere wereld om je heen. Hou je van competitie? Dan kan je je volledig laten gaan tijdens een potje minigolf tegen je nieuwe vrienden. Napraten doe je bij het verorberen van een heerlijke pannenkoek in een echte pannenkoekenboerderij. Je sluit de dag gezellig af rond het kampvuur.

het centrum Tijdens deze vakantie kook je voor zowel een groep 11-12 jarigen als een groep jongeren met een fysieke beperking. Een goede organisatie is dus zeker belangrijk! Het zwaluwnest – De Huiszwaluw in Ter Aar heeft een goed uitgeruste keuken waar je je als TP helemaal kunt uitleven! Er is een kook- en spoelruimte (met industriÍle vaatwasser) ter beschikking in onze groepsaccommodatie. Zes gasbekkens, voldoende kookgerief, een oven en microgolfoven zijn aanwezig. Naast de keuken heb je ook nog een opslagplaats voor droge voeding. Je kan je bestelling op voorhand plaatsen bij Dagwinkel Janmaat. Hij levert alles ter plaatse, overschotten worden ook terug genomen. Binnen een straal van 6 km vind je een Lidl, Jumbo, Albert Heijn en Aldi. Net zoals op de andere bestemmingen maak je de lekkerste gerechten, sta je mee in voor de afwas en het onderhoud van de keuken. Can you go with the flow in Ter Aar?

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, sanitair en eetzaal Technische ondersteuning

54


jomba

plezant fruitland - borgloon (BE) De vakantie 3 TP

Voor wie? Jongeren van 8 tot en met 12 jaar die bedplassen en normaal begaafd zijn.

25 vakantiegasten 9 monitoren

Wat? Zet de bloemetjes buiten tijdens een heuse huifkarrit. Onderweg toont de boer je de mooie bloesems. Nadien neemt de gids je mee door de fruitveiling en de stroopfabriek om dan zelf te leren hoe je die lekkere stroopwafels maakt! Vergeet ook je zwemkledij niet, want een echte fruitboer neemt aan het einde van de dag een verfrissende duik in het zwembad. Samen met de groep start je aan de dagelijkse blaastraining tijdens de superplas. Hierbij drink je een halve liter water en probeer je zolang mogelijk op te houden. Een gespecialiseerde kinesist zal daarna met jou bekijken op welke manier we het bedplassen best kunnen aanpakken.

www.herberghetklokhuis.be

Max 5: 1 kamer van 8

3 - 10 APRIL Eigen vervoer Vergoeding voor 1 eigen wagen

het centrum In het kastelendorp Gors-Opleeuw in de Haspengouwse fruitstreek, is de oude basisschool omgetoverd tot een gezellig groepsverblijf. Het centrum ligt helemaal tussen de natuur. Het fietsroutenetwerk en wandelroutes zijn allemaal in de buurt! In het centrum zijn er kamers voor 2, 8 en 16 personen. Ook zijn er 3 polyvalente ruimtes en 4 sanitaire ruimtes. Over de keuken moet je je geen zorgen maken! Het is een volledig geĂŻnstalleerde keuken. Alle belangrijkste toestellen zijn voorzien. Dat kan alleen maar plezant worden! Dit is een vakantie voor kinderen met bedplasproblemen. Als TP-ploeg wordt er van jou ook verwacht om de was te doen (bij ongelukjes) en het sanitair extra op te volgen (vaak ongelukjes op de toiletten).

De taken Koken en inkopen Onderhoud keuken, eetzaal en vooral het sanitair Technische ondersteuning. Specifiek: de was doen.

55


laatste woordje Heb jij enkele vakantiegerechtjes gezien die jou aanstaan? Niet twijfelen! Maak een ploegje en schrijf je zeker in! Heb je nog vragen over vakanties, praktische info of over wat dan ook? Mail of bel dan zeker eventjes! Ik beantwoord met plezier al je vragen! Elk jaar zijn er heel wat vragen over hoe de verdeling van de vakanties gebeurt. Uiteraard kunnen we niet iedereen zijn eerste keuze geven en dat leidt soms tot teleurstellingen. Wel kan ik jullie verzekeren dat de verdeling zo objectief mogelijk verloopt. Soms zal ervaring wel wat parten spelen, sommige vakanties zijn eenmaal wat minder evident dan andere vakanties. Toch probeer ik om iedereen een fijne vakantie te geven. Hoe meer vakanties jij opgeeft, hoe groter de kans dat ik je ĂŠĂŠn van jouw keuzes kan geven! Alvast een dikke merci aan alle vrijwilligers die zich dit jaar weer kandidaat stellen! De Kazou vakanties zijn keer op keer weer dat beetje beter door jullie!

56

Profile for StephanieWillems

TP-Brochure 2021  

Dit is de TP-brochure met alle TP-vakanties voor de zomervakantie van 2021 bij Kazou Limburg!

TP-Brochure 2021  

Dit is de TP-brochure met alle TP-vakanties voor de zomervakantie van 2021 bij Kazou Limburg!

Advertisement