Page 1


Esthella Hoebe


Johanna Schweinfurter


Elke Ottevanger


Michelle van der Poel


Maik Prooi

Michel Kooijmans


Jolien Alleleijn

Kimberley Tammenga


Max Diezenberg


Jelle Zweegers


Arwen Luijten

Mijn onuit足 puttelijk respect voor zij die de straat als hun canvas zien.


Martha Kamminga


Louis Hector


Dennis Luijsterburg

Voor mij was Berlijn gewoon een stad waar je vooral niet moet luisteren naar wat de reisgidsen je vertellen, waar je je plattegrond moet weggooi足en en gewoon moet rondlopen en op plekken kijken waar je normaal nooit zou komen.


EEN MAN MET EEN FIETS. TOMAS MAAKT EEN FOTO VAN HEM EN HIJ WORDT GEK. HOE DURFT TOMAS EEN FOTO VAN HEM TE MAKEN? IS HIJ SOMS GEK OF ZO? EVEN LATER LOOPT HIJ WEER VOORBIJ (NOG STEEDS MET ZIJN FIETS, ECHT HAAST HAD HIJ DUS NIET) EN VINDT HIJ HET NODIG TOMAS NOG EEN KALE MAN LOOPT EVEN VOOR VOORBIJ. ZIJN SHIRT ZWIJN UIT WIT EN TE STRAK. ZIJN TE MAKEN.

LES OP GESTROMPELD. HIJ GAAT MET ZIJN GITAAR OP DE GROND ZITTEN. HIJ LIJKT TE SLA­ PEN. ZIJN HOND GAAT ER MAAR BIJ ZIT­ TEN. EVEN LATER IS HIJ WEG. DAN KOMT HIJ WEER TERUG, OF WE MISSCHIEN EEN CONDOOM VOOR HEM HEBBEN?

Evi Mattijssen

BROEK IS TE HOOG EN TE STRAK. ZIJN TAS ZIT TE HOOG EN GLIMT TE VEEL. ZIJN ARMEN ZIJN ZWAAR GETATOEËERD. HIJ lOOPT SNEL MAAR EEN HIPPIE TROTS VOORBIJ. EVEN KOMT DE LATER WEER, EIGEN­­ BINNEN­ LIJK PARADEERT HIJ PLAATS VAN TACHE­ MEER.


Robin van den Bemt

Overdag genieten van de mooie stad Zon, rustig aan, cultuur en lekker eten ‘s nachts dansen in Duitse discotheken en weer alles vergeten


Robin van den Bemt


Rob Kรถhler


Jet Sonnemans


Jeroen Hoogaars


Nick Martens


Danny Deering & Lidy de Koning


Tim Zwiep


Mark Siebenhaar


Floris Blaauwbroek


Eva Meijer


Nora Baremans

Amber Dijs


Tafeltennistafel Vandaag niet Wat het gisteren was Morgen niet Wat het vandaag is Heen en weer Weer en heen Verkeerde route Andere kant op 3,4 miljoen spelers Allemaal anders Zonder batje Met batje Twee helften Twee kampen Oost tegen West Om drie uur ‘s nachts De dag erna Niet meer heen en weer Twee helften Maar geen netje meer Jelle Kok

B Du

Zo h Toch lij Dui

Een vastgeroeste Nieman

Waren ze maar

Die desondank


Berlijn, een stad zonder gezicht Duizenden huizen zonder identiteit Alles leeft in anonimiteit Berlijn, de stad zonder gezicht Alleen op de vooruitgang gericht o hard rennen ze achter de rest aan lijkt de stad te hebben stil gestaan Duizenden huizen, duizenden mensen Duizenden onvervulde wensen te schreeuw van onderdrukte woede mand die zich er tegen kan behoeden Berlijn, de stad zonder gezicht aar niet zo op de vooruitgang gericht Berlijn, de stad zonder gezicht anks nog onder zijn verleden zwicht Freya Dirix


Joske van Breugel


Regis Keuren


Regis Keuren


Tjallien de Witte


Selina van den Berg Maartje Wullschleger


Maartje Wullschleger


Arwen Luijten


Asya Golubjatnikova


Chiel Overkamp


Nina Lenting


Veerle Schouten


Anne Staats

Alicia van Loenhout


Mariska Ferket

Selina van den Berg


Evi Mattijssen

Stephanie van der Harst


Elke Ottevanger

Louis Hector


Mayra van Eijndhoven


Johanna Schweinfurter


Milou Bergs


Vince Linders


Bij dag of bij nacht, Je ziet overal de spo­ ren. Niemand ­kijkt terug, je kunt het ­gejank nog horen. Alles is te krijgen en leef met de dag. Mensen hoe­ven niet te zwijg­en, Je ziet zelfs een lach. De woede is nog te zien in sommige wijken. Maar het gaat goed... Men ­hoeft niet meer terug te kijken!


Tekst op linkerpagina: Floris Blaauwbroek

FEIT • Duits bier is smerig • Ga nooit naar club Matrix, of aanschouw vieze oude mannetjes met kleine meisjes op schoot. Bah. • The American is vermomd als film maar is eigenlijk een lang slaapliedje. • Panda’s zijn te gek, ook al is de ene bal groter dan de andere. • Echte Berlijnse gelocaliseerde Japanse sushi is spotgoedkoop • Koffie in het hostel is niet te zuipen. • Duitse museumbewakers kunnen soms nog interessanter zijn dan een tentoonstelling. • Duitse museumbewakers hou­ den er niet van om gefotograTjallien de Witte feerd te worden.


Veerle Schouten


Maartje Wullschleger


Claudia de Waard


Tekst en beeld: Boudewijn Krielaars


Een stel losgesla­ gen kunst­aca­de­ miestu­denten­ in een stad als Berlijn. Dat le­ vert een enorme stapel aan ge­ maakte werken­ op. Totaal ver­ schillend, ieder zijn eigen ding. Toe­ristische trekpleisters, de geschiedenis van de stad, maar vooral ook de leuke momenten en de manier waarop Propedeuse AKV | St. Joost wij geïnspireerd zijn ge­ raakt door de stad. Dat zijn enkele van de hoogte­punten in dit boekje. We ho­pen dat jullie door mid­ del van deze teksten, foto’s­en tekeningen je h e r inn e r in ge n weer op kunt halen met een lach op je gezicht. Geniet er van! De illustratie op de omslag is van Carel Fransen. Deze publicatie is samengesteld door: Nora Baremans, Stephanie van der Harst, Mariska Ferket­en Selina van den Berg. Met dank aan Judith­Mestriner en Jaap van Triest en Ad van der Kouwe voor hun adviezen.

Excursie Berlijn

21 t/m 25 maart 2011

Berlijnpublicate  

souvenir Berlijnreis