Page 1


VELKOMMEN TIL

STENEN:

I denne måned har vi juletema, og det skal selvfølgelig fejres med lidt forskellige goder. Vi har blandt andet i denne udgave en side 9-sse pige og John Hansen med en nissehue på. Derudover har vi også noget til de personer, der føler, at livet nogle gange er uretfærdigt - så kan du læse med og også finde ud af, hvordan dit socialeog studieliv kan blive bedre! Vores altid gode hotspotter, Matthew Daniali, har været så heldig at få lov til at interviewe vice-rektoren, John Hansen – med nissehue på! Vi har selvfølgelig også noget til Ib’sne, blandt andet om valgaftenen og caféaftenen! Naturligvis har vi også sørget for at informere jer om valgaftenen, de hotte cheerleaders og OD-café aftenen. Læs med & have a great time.


VEJEN TIL ET BEDRE SOCIALT LIV - s. 4

Operation Dagsværk- s. 7 SIDE 9SSE PIGE - s. 9 VALGAFTEN - s. 13

Månedens Par- s. 14

VEJEN TIL ET BEDRE STUDIELIV - s. 16

Kalender- s. 18 Formand Klumme - s. 19 IB LIMELIGHT - s. 20 HOTSPOT - s. 22 NØRRE G’s TEATERFORESTILLING- s. 24


VEJEN TIL ET BEDRE

SOCIALT LIV

Nu hvor du går på gymnasiet, kan det være svært at få tid til sine venner, familie og sportslige aktiviteter. Måske har du endda et fritidsjob, der gør det endnu sværere at få tid til det sociale. Rigtig mange kan have det svært med at vælge, hvad der vigtigst for dem. De prøver så vidt muligt at gøre alle de ting, som de har lyst til. Det kan nemt blive uoverskueligt og stressende samt en hverdag, som er alt for planlagt. Det kan ende med, at man ikke får opnået nogen af de ting, man vil fuldt ud.

Hvis du sidder der og føler, at du kan identificerer dig med ovenstående så læs med her! For vi har haft fornøjelsen af at interviewe Rikke Møller fra pre-Ib. Hun er lige gået videre til 2.runde i Georg Mohr, som er en årlig matematik konkurrence, for elever der har mat på højniveau. Udover det er Rikke super engageret i elevrådet, hun har mange venskaber på skolen, og er generelt en rigtig glad pige, der fungerer top både social og fagligt.


- FRITID Jeg bruger mest tid på venner og skolearbejde, men jeg har også engageret mig i forskellige udvalg og grupper. Jeg er bl.a. meget aktiv i elevrådet, hvor jeg sidder i Koordinationsgruppen, som planlægger elevrådsmøder. Jeg er også aktiv i DGS (Danske Gymnasieelevers Sammenslutning), hvor vi arbejder for at forbedre gymnasieelevers forhold. Udover det så cykler jeg rigtig meget, jeg elsker at lytte til musik og har stort set altid været meget glad for at læse både skønlitteratur og diverse tidsskrifter fx ”Psykologisk Set”.

- GOD I SKOLEN OG SOCIAL Når jeg fungerer som menneske – herunder, at jeg trives socialt, oplever jeg at have et væsentligt større overskud. Det overskud som jeg får fra mit sociale liv, tager jeg med og bruger på det faglige.

- STUDIELIV

Faktisk er jeg lige gået videre fra første runde i Georg Mohr og bruger derfor nogle eftermiddage i Georg Mohrs studiekreds. Jeg er glad for at være på gymnasiet på grund af, at jeg er havnet i en god klasse. Jeg er super glad for, at jeg får nogle af de faglige udfordringer, som jeg har savnet i folkeskolen. Samtidig har jeg en del gode venner fra mit efterskoleår. Jeg føler også, at jeg er ved at få opbygget nogle gode venskaber på gymnasiet.


- MÅL

Der er altid mange ting jeg gerne vil nå. Jeg prøver at finde ud af, hvad der giver mig mest og prioriterer så det. På den måde undgår jeg overbelastning, også har jeg i stedet tid til at nyde de mange muligheder, som gymnasiet også byder på. Jeg kan ikke altid vide om jeg gør det rigtige, men ofte kan jeg mærke det. Jeg mener desuden, at det er en værre fejl ikke at prioritere, og dermed stresse sig selv, end det er at vælge forkert. Som følge af denne tankegang opnår jeg som oftest de mål, som jeg vælger at gå efter.

- Opnåede- og de fremtidige mål Mit opnåede mål må være mit efterskoleår; for mig var efterskolen mit eget lille paradis. Jeg havde det som om, at jeg var på lykkepiller syv måneder i træk, og den følelse er absolut det vildeste, som jeg har opnået. Hvad mine fremtidsdrømme angår, så vil jeg gerne gå på universitet i udlandet (hvilket er en af årsagerne til, at jeg valgte IB). Hvor i udlandet, jeg vil studere, har jeg endnu ikke besluttet, men jeg regner med at søge ind på enten sociologi-, psykologi eller antropologistudiet. Jeg drømmer om at kunne rejse rundt og forske forskellige steder i verden!

Af Shabana Haydar 2.w


OPERATION DAGSVÆRK

IRAK 2012

Tirsdag den 30. oktober kunne man få sit håndaftryk på den sorte mur i kantinegården. Mange elever mødte op, der var fed stemning, og muren blev til noget af et kunstnerværk.


Onsdag den 7. november strammede en del elever ballerne sammen, og arbejdede for Irak! Vinderne af ”flest-tilmeldte-til-arbejde-på-ODdagen” var klasserne 2.w og 1.w, der hver havde 100 % tilmeldte elever. Vi har indtil videre fået indsamlet 77 916,50 kroner og tallet er stadig stigende. Samme aften var der OD-caféaften, hvor en masse festglade mennesker mødte op, og fyrede den max af for Irak. Der var tøj, beer pong, bordfodbold, speeddating, mad, -og kageboder! I tombolaerne kunne man vinde alt fra øreringe, jule-cd’er til dyre hårprodukter.

Af Shabana Haydar 2.w

E S G O T E D E L L I B Å P K KLI ! N E N E T F A A R F E N R E D BILLE


SIDE 9SSE

PIGE


Af Shabnam Abbasi 2.w


VALGAFTEN

Der var burgere, linedance, cheerleaders debat mellem republikanere og demokrater, der havde taget turen til danmark for at være med til denne aften. Nu hvor det var USA der var i fokus lød menuen på burgere og coca-cola til alle deltagere i valgaftenen. Inden debatten gik igang, varmede Rockets cheeleaders publikum op med cheerleading. Debatten startede, og eleverne formulerede på deres bedste engelsk spydige spørgsmål til de 6 amerikanere med en forkærlighed for politik. Senere kom der 2 linedance instruktører fra Mørkhøj Linedanceklub, og varmede alle deltagerene i valgaftenen op. Meddelingerne lød her på, at Obama blev præsident hvis han var blevet valgt på nørre, hvor han ud af 177 stemmer fik 164, Romney fik 7 og der var 6 der stemte blankt.

Af Frej Arnfred 2.Y


Af Shabnam Abbasi 2.w


Af Shabnam Abbasi 2.w


KALENDER DECEMBER!

2. DEC KORKONCERT

Klassisk julekoncert kl 16 i Lutherkirken, Randersgade 3, Østerbro.

3. DEC JULEHYGGE! Lounge og Overlevelses udvalget slår sig sammen! For nu skal der julehygges! Kom til en eftermiddag med te, kaffe, pebernødder, julemusik og julekonkurrencer! For julen skal skydes igang med maner!

4. DEC JULEKONCERT Julekoncert kl. 19.30 i festsalen med musikklasserne, koret og showbandet.

7. DEC JULECAFÈ!

Så er Julen næsten her, og i ved hvad det betyder! Caf & FU slår sig sammen igen til den årlige JuleCaféFest!

Nørre bliver forvandlet til et ægte juleparadis med både juletræer, guirlander & lyskæder, så julestemning bliver der rigeligt af! Fyr op for de frække nissepiger og de vamle Julemænd!

21. DEC JULEFERIE!!! Juleferie frem til d. 7 januar!


FORMAND KLUMME Uddannelse, hvor alle skal have mulighed for at rykke sig Af Serge Savin

I en klasse på 28 elever, så vil der altid være 28 forskellige faglige niveauer. Alle er ikke lige så gode til alting, men alligevel er der, i store træk, den samme undervisning til alle 28. Når alle eleverne skal undervises sammen, så er det klart, at læreren hovedsageligt tilretteligger undervisningen efter de gennemsnitlige elever. Hvis man således deler en klasses 28 elever op i, at der er de 10 % elever, der har det sværest fagligt, de 10 % af eleverne, der er stærkest fagligt og 80 % af eleverne, der har det et sted imellem, så vil en meget stor del af undervisningen være tilrettelagt efter de 80 % i midten. De skal naturligvis siges, at det variere fra fag til fag, hvilken af de grupper man ligger i. Det, at man tilrettelægger undervisningen efter de 80 % er ikke nødvendigvis dårligt, for det ville jo ikke være fedt for de 90 % andre elever, hvis den var tilrettelagt efter de stærkeste eller de svageste elever.

Men når de 10 % svageste og de 10 % stærkeste elever ikke får deres fulde behov fyldt i den daglige undervisning, så er det vigtigt, at de har mulighed for at udfylde dem uden for den daglige undervisning. De 10 % svageste har allerede en masse muligheder i form af lektiecaféer osv., men der er helt sikkert ikke nok overhovedet. Det område kan stærkt forbedres, og det er ærgerligt, hvis der skal skæres her. Lektiecaféer bliver også brugt af mange andre end de 10 % svageste og derfor sætter det også et endnu større pres på, at de er der.

De 10 % stærkeste har traditionelt set ikke haft så mange tilbud. Man har selv kunne opsøge information på nettet og i bøger og så videre, men der har ikke altid været det store udbud af tilbud, hvor man kan mødes med andre ligesindede. Det er dog super vigtigt, at der er den slags tilbud, for gymnasiet handler ikke blot om, at man skal være klog; det handler om, at man skal udvikle sig, så meget som muligt. Så man kan ikke bare sige, at en elev i forvejen er klog, og at eleven derfor ikke behøver hjælp. Det gør eleven i allerhøjeste grad! Eleven skal jo stadigvæk kunne udvikle sig. Udover dette, så er det også meget vigtigt, at elever der har lyst, har muligheden for at møde andre ligesindede, så man kan skabe et netværk mellem folk, der er meget interesserede i at lære. Heldigvis er der nu om dage mange talentprogrammer, som kan opsøges, hvis man savner udfordringer i hverdagen. Personligt har jeg været en del af Akademiet for Talentfulde Unge, hvor man blive udfordret bredt fagligt, og Projekt Forskerspirer, hvor man får lov til at fordybe sig i et enkelt emne, og jeg har haft stor glæde af disse tilbud. Det skal i øvrigt siges, at det i begge tilbud handler meget mere om at have motivationen til at lære noget nyt end at vide noget allerede. Man skal altså have lyst til at udvikle sig. Der er også mange andre talentprojekter derude, men desværre er der ikke nok pladser til alle og der er ikke nok forskellige projekter. Det er ærgerligt, da mange folk har viljen til at lære noget, og når man har den vilje, så synes jeg også, at man skal have muligheden for at føre den ud i livet. Det er derfor vigtigt, at der investeres endnu mere i den slags, så alle der vil lære også kan lære. De 10 % stærkest faglige elever er jo også en del af fremtiden. Jeg drømmer nemlig om en uddannelse, hvor alle skal have mulighed for at rykke sig, og ikke kun 80 % eller 90 % af eleverne. Af Serge Savin


FORVANDLINGER Den 26. og 27. november, og den 28. for 3. g’erne, blev der fremført den traditionelle teaterforestilling på Nørre. Her stiftede vi blandet andet bekendskab med havguden Poseidon, himlens hersker Zeus, underverdens hersker Hades, Kong Midas og Afrodite. Stykket hed forvandlinger og bestod at forskellige fortællinger fra græsk mytologi. Elever fra alle årgange deltog i denne forestilling, som var præget af stemningsfyldt lys og musik, der var komponeret af elever fra 2.c.

Af Nikolaj Bech Andersen 2.c


VIL DU VÆRE MED?

Kunne du tænke dig at være med på stenen? Skriv til vores facebookside og join vores team!

Stenen December  

Dette er december måneds udgave af Stenen!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you