Page 1

STEKLAR

Izhaja od leta 1959

Pomlad 2017

Nagrada GZS Zdravje je naĹĄa vrednota Glasgow open day Interni inovatorji


STEKLAR

Izhaja od leta 1959

Pomlad 2016

Nagrada GZS Zdravje je naša vrednota Glasgow open day Interni inovatorji

Glavna in odgovorna urednica Mojca Lavrič

Na naslovnici: Zana Bečirović, SUK Special

Iz vsebine 2

Uvodnik

4

Nagovor direktorja

6

Nagrada GZS

8

Poslovanje

10

Steklarna Hrastnik smo ljudje

10

Intervju Sebastjan Kmet

12

Intervju Ivan Kovačič

18

Novi sodelavci

20 Promocija zdravja 24 Steklarna se predstavlja 24

Glasgow open day

26

Steklarna po svetu

28

Prodajne zgodbe

29

Marketing novosti

32

PBC rubrika

34 Razvoj zaposlenih 34

Mentorski kotiček

35

Mladi upi

38

Interni inovatorji

40

Izobraževanje

48 Skupaj ustvarjamo 48

Športno društvo

52

KS Steklarna

56 Tu pa tam 54

Zdravi recepti

56

Utrip Steklarne Hrastnik

Vrhunska tehnologija Drži. Steklarna Hrastnik se nenehno posodablja. Vlagamo v nove in najboljše tehnologije, ki so trenutno na razpolago, iščemo inovativne rešitve in ustvarjamo z enim najlepših materialov. Steklo, kot smo že večkrat zapisali, je čudež. Umetnost. Toda tehnologija, ki jo imam v mislih v naslovu uvodnika, ni steklarska. Naše telo je vrhunska tehnologija. Pravzaprav je najboljše, kar imamo, če si dovolim biti malo poetična. Pa vendar ga imamo za samoumevnega, z njim ne ravnamo najlepše, najbolje in kar je še drugih superlativov. Pa da takoj razčistimo – pri tej najboljši skrbi za dušo in telo nimam v mislih tistih, katerih prehrana, telovadba, lišpanje, lepotni posegi in tako naprej mejijo ali presegajo že meje obsedenosti ter zdravega razuma. Evropske statistike kažejo, da smo v Sloveniji zelo pridni, kar se tiče skrbi za hišo in avto. Kaj pa zase? Dejstvo je, da večina med nami s telesom, dušo in zdravjem nasploh ravna… no ja, ne preveč dobro. Pri skrbi za zdravje so le redki dosledni in predvsem zmerni. Gibamo se premalo ali pa celo preveč, premalo poslušamo svoje telo, prepozno ukrepamo, skrbi za duševno zdravje pa sploh, glede na opozorila strokovne zdravniške javnosti, posvečamo čedalje manj časa. Pri tem pa, dokler nas posledice dolgoletnega neustreznega ravnanja z našo lastno vrhunsko tehnologijo skorajda ne ohromijo, pozabljamo, da zdravje stane največ, ko ga izgubimo. In večina med nami pozablja tudi to, da imamo prav vsi omejen rok trajanja. Če bi bil tole pogovor, bi se pri gornjem stavku, da imamo vsi omejen rok trajanja, vsaj pri večini zgodil trenutek tišine. Ko se misel dejansko usede v možgane in se za trenutek zavemo, da je to golo in neizpodbitno dejstvo. Kar seveda nikakor ne pomeni, da je najbolje usesti se nekam v kot in počakati, da ta trenutek res pride. Upam, da se ob takšnih trenutkih zgodi kakšen klik, stik, preklop, misel ali odločitev, da bomo prav vsak dan posebej bolj iskali svojo pot in se po njej gibali skozi čas. Letošnje leto bomo v Steklarni Hrastnik posvetili zdravju. Še intenzivneje se bomo

ukvarjali z ergonomijo na delovnih mestih, varstvu pri delu, promociji zdravja in s tem povezanih aktivnosti. Pri tem pa vas bomo na vse mogoče načine spodbujali, da boste vi prvi, ki boste prevzeli odgovornost. V prvi vrsti zase. Varno opravljeno delo pa pomeni tudi skrb za sodelavce. Žal. Ni univerzalnega recepta. Ne boste ga našli v modnih dietah (pardon, načinih prehranjevanja, kot je zdaj nov moden izraz za vse mogoče prehranske omejitve na tisoč in en način). Ne boste ga našli v brezglavem gnanju telesa do vrhunske kondicije. Ne boste ga našli niti v tem, da boste s prstom kazali na vse druge, kdo je kriv za vaše slabo počutje. Začnimo pri sebi. Začnimo posegati vase in spreminjati svoj svet. Poglobite se, brskajte po sebi, iščite, čutite, veselite se vseh drobnih napredkov. Seveda obstajajo neke splošne smernice skrbi za zdravje na vseh področjih, stična točka vseh pa je zmernost. Ravnovesje med gibanjem in počitkom, zdravo prehrano in občasnimi pregrehami, širjenje obzorij, nasmeh, spoštovanje, ljubezen, objem ter prijazne besede dobro denejo prav vsakemu med nami. Kolikšne odmerke teh zdravil vsak med nami potrebuje? To pa je že tisti del, ko mora vsak med nami pogledati vase ter najti pravo dozo. Vem, da veste, da je beseda hvala mogočna. Uporabljajte jo čim več in predvsem bodite v prvi vrsti hvaležni (tudi) sebi. Naj zaključim z mislijo dr. Sanele Banović, ki je z govorom na konferenci TEDex navdušila Slovenijo: »Praksa kaže, da je v glavah ljudi skrb za zdravo zadovoljstvo postala luksuz. Spoznanje, da takšno mišljenje ni zdravo, pa pride za marsikoga prepozno.« Če vas zanima, zakaj me je navdušila, poiščite njen govor na spletu – ne bo težko. Naj bo širjenje obzorij, učenje in zavedanje o tem, kako delujemo in kaj potrebujemo, del vsakdana. V Steklarni se bomo trudili na vseh področjih. Ne želimo vas prepričati, temveč izobraziti. In pri tem upamo, da bo čim več ušes, ki hočejo slišati. Namesto zaključne misli pa stavek, ki si ga lahko zastavimo vsako jutro, ko se pogledamo v ogledalo. Kako boš izkoristil danes?!


"S svojim telesom bomo usklajeni le, če ga bomo imeli resnično radi in ga spoštovali. S sovražnikom se namreč ne moremo dobro sporazumevati." dr. Horriet Lerner Pravimo, da pomlad prebudi naravo, saj v tem letnem času gozdovi zopet pozelenijo, travnike pa krasijo številne pomladanske cvetlice. Izkoristite ta prijeten letni čas in prebudite tudi tisti del sebe, ki ga že dolgo niste. Več aktivnosti na prostem, več smeha in veselja naj prinese ter več spoštovanja na vseh področjih.

Kozarca Zip Roseta in Flora


NAGOVOR DIREKTORJA

Ustvarjajmo prihodnost sinergij Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik

V Viziji Slovenije, ki je luč sveta ugledala pred kratkim, je sodelovalo več kot 600 posameznikov. Naletela je na različne odzive, vendar o Viziji Slovenije 2050 tukaj ne bom razpredal. Želel sem jo navesti kot izhodišče, saj vsebuje besedo, ki je med ljudmi hudo izmuzljiva. Sreča.

Povsem iskreno bom zapisal, da je del moje osebne vizije za Steklarno Hrastnik tudi to, da v njej ustvarjajo in delajo ljudje, ki imajo steklo radi. Ki se v tej sredini počutijo dobro. Ki skupaj s podjetjem ali vzporedno z njim uresničujejo tako poslovne kot tudi osebne cilje. Ki spoštujejo sodelavke in sodelavce v vsej raznolikosti. Ki ne verjamejo zgolj vase, temveč tako vase kot v timsko delo. Ki so radovedni, se radi učijo in si želijo videti rast ter napredek na vseh področjih.

Vizija, ki je sicer zapisana na 88 straneh, je povzeta na kratko, na eni strani. Nastajala je med ljudmi, v njej so sodelovali posamezniki različnih osebnosti, profilov ter znanj. Dosegljiva in objavljena je povsod, saj je namenjena vsem nam, ki živimo pod skupno streho, ki sliši na ime Slovenija. V njej je stavek ''Slovenci smo leta 2050 srečni ljudje''. Kaj je sreča, je stvar tako vsakdanjih pogovorov kot zelo resnih strokovnih debat. Po filozofski definiciji je sreča stanje popolne zadovoljitve in odsotnost vsakršne želje. Ni treba veliko, da na podlagi tega lahko mirno zatrdimo, da ima pomen ''biti srečen'' za vsakega posameznika zelo različna merila ter predvsem subjektivno razumevanje, na podlagi česa vsak posebej srečo sploh definira. Tukaj naj bo zapisano, da se ljudje tudi v tako osnovnih stvareh, kot je sreča, strinjamo, da se ne strinjamo. Ostaja pa dejstvo, da smo ljudje naravnani tako, da dolgoročno nismo nikoli v stanju popolnega zadovoljstva. 4

Zato načrtujemo, osmišljamo, si zamišljamo vizije ter strategije, kako vizije doseči. Tako za najbolj preproste želje kot velikopotezne načrte potrebujemo korake, kako priti do želenega cilja. Kot posameznik, družina, podjetje, država in družba potrebujemo smernice, kam želimo. Sliko, kaj želimo doseči. Sanje, ki jih bomo uresničili. Da ne ostanejo samo sanje, pa je potreba akcija. Načrt. Prvi korak. In mnogo njih naprej. Tudi v naši steklarni smo zapisali vizijo, vrednote ter strategijo, kako uresničiti načrte, ki smo si jih zastavili. Že ob kreiranju prvega dokumenta, ki smo ga sestavili skupaj, ekipno in složno, smo se več kot zavedali, da je strategija ''živ'' dokument. Podjetje se s časom spreminja in razvija. Za oblikovanje strategije podjetja je poleg poznavanja in njegovega preteklega poslovanja potrebno poznati tudi okolje, v katerem podjetje deluje. Zato bomo tudi letos ponovno preučili nove, sveže ideje, zamisli in poglede o prihodnosti Steklarne Hrastnik.

Vem. Slika je skoraj idealistična. Toda prihodnost si vsi slikamo lepše, kot je današnji dan – in prav je tako! Le to nas nese naprej, tudi ko nas doleti slab dan. Ko kakšen trenutek spodnese tla pod nogami. Le osebne ambicije (in pri tem vsekakor ne mislim na dosego ciljev za vsako ceno!) nas ženejo naprej, več kot odlično pa je, da so usklajene s tem kar v resnici tudi počnemo. Ni iz trte zvit pregovor, da delaj, kar imaš rad, pa ne boš delal niti en sam dan v življenju. Zato je nujno potrebno, da se vsake toliko časa resno vprašamo, kako odgovorno ravnamo do sebe, osebnih ciljev, družine, zdravja in dela, ki ga opravljamo. Kaj smo storili, da bomo varni, zadovoljni, i z p o l n j e ni , kako s m o p ri p o mo g l i k uresničitvi načrtov, osebnih ter skupnih in če smo še na poti, ki nas uresničuje, zadovoljuje in s katero bomo vsak po svoje pustili pečat v življenju. V steklarstvu, ki od nekdaj velja za zahtevno panogo, so stvari, ki ne morejo biti prepuščene le sanjam, viziji in naključju. Pri uresničevanju ciljev ne smemo nikdar pozabiti, da mora biti delo tudi in predvsem varno narejeno. Ne samo odlično, ne samo dokončano, ne samo v roku, ne samo odgovorno do kupcev. Dolžnost podjetja je, da vas spodbujamo, da ste odgovorni do sebe in sodelavcev, ki vas obkrožajo. Predvsem v letošnjem letu smo že in še bomo dodatno pozornost namenili varnemu delu, ergonomskim izboljšavam, še dodatnim investicijami v delovno okolje, ki bo še bolj prijazno ter predvsem Steklar pomlad 2017


dolgoročno varnejše. Naredili bomo veliko, veliko izboljšav pa je seveda že bilo narejenih. Posvečamo se tako drobnim stvarem, kot so podloge za olajšanje dela v stoječem položaju kot večjim investicijam, kot je avtomatizacija kontrolnih linij. Opravljamo svojo dolžnost, od področja varovanja okolja do družini prijaznih aktivnosti ter vzpodbud. Ne moremo pa narediti nečesa namesto vas. Stroka, ki se ukvarja z varstvom pri delu ter s temi povezanimi področji, si je enotna. Ni varnega dela brez posameznika, ki upošteva navodila za varno delo, se po njih ravna ter pri tem nikakor ne pozabi na ekipo, ki ga obkroža. Čisto delovno okolje in varno delovno mesto ni le odgovornost delodajalca – je v veliki meri odgovornost prav vsakega posameznika! Ne vsa navodila niti vrhunska tehnologija na tem svetu ne morejo opravljati svoje funkcije, če se navodila kršijo, predpisi ne upoštevajo, protokoli ignorirajo ter ravna malomarno. Zato vam tudi osebno polagam na srce – nesreča res nikoli ne počiva, vendar moramo prav vsi skupaj in vsak posebej ravnati čim bolj odgovorno, da do nesreč ne pride!

tistem trenutku večjo težo za dolgoročni razvoj, rast in lepšo prihodnost. Prav je, da se zavedamo, da Steklarna Hrastnik ima prestižne in zahtevne kupce. Takšne, ki ne ocenjujejo le končnega produkta v obliki steklenih izdelkov, temveč tudi naš odnos, ki ga občutijo ob njihovem obisku. Opazijo, kako ravnamo z njimi – in kako ravnamo sami - do sebe! Cenijo naše znanje, toda pri tem hkrati želijo tudi našo strast, odnos, zadovoljstvo in nenazadnje ljubezen, ki jo vložimo v delo. V razvoj. V material. V okolje. V ljudi. V prihodnost.

Res bi vas rad pozval, da v polnejši meri izkoristite, kar vam kot podjetje ponujamo na vseh ravneh – od različnih ugodnosti do aktivnosti športnega društva, Družini prijaznega podjetja, odprtega komuniciranja do izboljšav delovnega okolja.

Tako smo zavrteli krog in spet pridemo do zadovoljnega posameznika. Srečnega, če smo že pričeli s to besedo. Takšen posameznik je odgovoren do sebe, ceni konstruktivno sodelovanje in dialog. Vemo, da kritika lažje leti z ust kot pohvala. Nihče od nas tukaj ni popoln. Obstaja pa velika razlika – lahko se zavedno trudimo, da se umerimo v optimizem, pohvalo, izboljšave, napredek in spoštovanje. Tudi ko opazimo nekaj, kar je narobe, kar ni najboljše – se zavedno usmerimo v iskanje rešitve in ne kazanja s prstom samo na negativno plat. Najdimo prostor za izboljšave, več kot dovolj ga je. Toda pri tem imejmo v mislih

Tokratni uvodnik je bil malce drugačen, kot ste ga vajeni. Namenoma se nisem usmeril na rezultate, uspehe, merljive kazalce. Kajti neizpodbitno dejstvo je, da brez odgovornosti posameznikov in celotne ekipe, brez spoštovanja, solidarnosti, varnosti, sodelovanja in zaupanja na dolgi rok ne bo uspeha. Zato tokrat poziv vsakemu med nami. Te tako imenovane mehke teme so pomembne! Prepletajo naš vsakdan, bogatijo nas, a so hkrati tudi velik izziv. Vizija, da je Steklarna Hrastnik ''sanje, vtkane v steklo'', se bo v celoti uresničila le z razcvetom prej omenjenih vrednot. Na

Bodimo ponosni, da smo med seboj različni, saj nas ne le bogati, temveč tudi osebnostno gradi. Ne zapravljajmo časa za neproduktivne spore in opravljanje, temveč vsak zase in skupno dokončno prevzemimo odgovornost za prihodnost v svoje roke.

Ne moremo pa narediti nečesa namesto vas. Stroka, ki se ukvarja z varstvom pri delu ter s temi povezanimi področji, si je enotna. Ni varnega dela brez posameznika, ki upošteva navodila za varno delo, se po njih ravna ter pri tem nikakor ne pozabi na ekipo, ki ga obkroža. Čisto delovno okolje in varno delovno mesto ni le odgovornost delodajalca – je v veliki meri odgovornost prav vsakega posameznika! Zato pričakujem, da tudi tokrat pokažemo, kako pomemben je timski duh. Da nam je mar za varnost, čisto okolje, prihodnost nas in naših otrok. Da nam je mar, kakšen pečat pustimo, kaj ustvarimo in tudi kako. Potrebno je tudi ponoviti, da na dolgi rok ni uspešnega podjetja, v kolikor ta ne upošteva vseh deležnikov – zaposlenih, okolja, kupcev, dobaviteljev, lastnikov, bank in še koga. Zato poskusimo tudi na tem področju pokazati malce več razumevanja, da zaposleni nismo edini, ki smo upravičeni do vrhunske obravnave. Pomembni, seveda! Vendar so odločitve o razporejanju prometa ter tako imenovana dilema ''med kruhom in topovi'' legitimne, realne in del vsakdanjega poslovanja. Odgovorno podjetje ravna odgovorno do vsakega naštetega področja, upošteva interese, vrednoti vsako odločitev, spremlja tržne razmere in lovi ravnotežje, kaj ima v Steklar pomlad 2017

obzirnost, držimo se dejstev in usmerimo se v iskanje rešitev. Kot podjetje redno dokazujemo, da nam sta družbena in okoljska odgovornost pomembni. Trudimo se, da spodbujamo inovacije, gradimo dobre odnose, ustvarjamo solidarno, a hkrati odprto delovno okolje.

dobri poti smo – le nikdar ne smemo pozabiti nanje. Zato se aktivno vključujte v razvoj, predlagajte novosti, ustvarjajte sinergije. Dokazujte, da smo največje bogastvo resnično – ljudje.

Spreminjamo na bolje SKUPAJ! Iskanje ravnovesja med videti podrobnosti, hkrati pa tudi dolgoročno strategijo in vizijo, je tisto, k čemer stremimo. Pozivamo vas, da nas preko ustaljenih komunikacijskih kanalov aktivno obveščate o temah in aktivnostih, ki so po vašem potrebne sprememb – predvsem pa seveda s področja varstva pri delu, izboljšav, odnosov, nepravilnosti, morebitnih kršitev in drugih pomembnih tematik. Izkoristite nabiralnike, vodje, sistem internih inovacij in elektonsko pošto. Bodimo aktivni in skupaj ustvarjajmo še boljše delovno okolje!

5


POSLOVANJE

Uspeh zaposlenih v Steklarni Hrastnik nagrajen s slovenskim gospodarskim oskarjem Andrej Božič prejel nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2016

Larisa Kobe, Mojca Lavrič

V začetku marca je Andrej Božič, naš generalni direktor, v imenu vseh svojih sodelavcev prejel najstarejše in najprestižnejše priznanje v Sloveniji – nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2016, ki jo strokovna javnost pogosto poimenuje kar slovenski gospodarski oskar. Ob prejemu nagrade je Andrej Božič poudaril: »To je kolektiven uspeh in zato nagrada vseh zaposlenih v Steklarni Hrastnik, kajti naša dejavnost sodi v procesno industrijo, ki zahteva motiviranost in izredne napore vseh zaposlenih, veliko prebedenih noči ob večjih investicijah, borbo na trgu za vsak evro in ne nazadnje, znoj ob vročih steklarskih pečeh.« V govoru pa je izpostavil tudi zahtevno pot steklarne od izgube do dobička: »Za Steklarno Hrastnik je dolga pot, od 5 milijonov izgube v letu 2009 do 7,5 milijona dobička v letu 2015, do 40 milijonov investicij ter dviga prometa za 40 odstotkov v zadnjih sedmih letih. Finančni rezultat je zelo pomemben, vendar je bil posledica, ne pa cilj. Ključen rezultat so bolj zadovoljni in samozavestni zaposleni, ki so bolje opremljeni za življenje ter katerih delavna mesta so danes varnejša.«

Najstarejše tovrstno priznanje v Sloveniji so podelili že 49.. Prireditev je počastil tudi predsednik republike Slovenije, gospod Borut Pahor.

Prejem nagrade je pozitivno odmeval po Sloveniji, tako med strokovno kot širšo javnostjo. Prepričani smo, da vsi skupaj ustvarjamo podjetje, kjer bodo rade delale tudi naslednje generacije, podjetje, ki bo tudi v prihodnje spoštovalo naravo in socialno okolje, podjetje, ki je in bo del okolja, v katerem deluje.

V Steklarni Hrastnik smo s spoštovanjem in dobrimi odnosi gradili medsebojno zaupanje in tako ustvarili okolje, ki podpira sodelovanje med zaposlenimi in njihovo inovativno razmišljanje, kar je osnova za trajnostno spremembo. 6

Steklar pomlad 2017


Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke so najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji. Pri ocenjevanju dosežkov se upošteva 61 merljivih kriterijev, od splošnih razvojnih rezultatov gospodarske družbe, rezultatov poslovanja ter uveljavljanja na trgu, do hitrega in učinkovitega prilagajanja spremenjenim pogojem poslovanja, jasni viziji in dolgoročni strategiji, vlaganju v lastni razvoj in inovacije ter odgovornosti do družbenega okolja.

Razstavni prostor na prireditvi Na prireditvi oziroma podelitvi nagrad GZS je imela naša steklarna tudi svoj razstavni prostor v inovativni obliki bara. V okviru razstavnega prostora smo predstavili naše referenčne steklenice. Posebej smo izpostavili tri steklenice – Slovenia vodko, Belvedere vodko in Saint Germain liker. Koktajle iz Slovenia vodke, Belveder vodke in Saint Germain likerja je pripravil barman. Vsem trem pijačam pa smo nadeli imena naših vrednot – čistost, strast in srce. Gostje so pili seveda iz naših kozarcev. Več o koktajlih vrednot preberite v članku Mateje Š. Dimic Cocktaili vrednot. Posebna atrakcija pa je bil tudi laserski stroj za dekoracijo. Vsi povabljenci so imeli možnost dobiti kozarec s svojim imenom. Tudi Speak kozarci, ki smo jih pripravili za to priložnost, so šli za med. Izkazalo se je, da smo kot celota naredili izjemen vtis, kar je dokazovala tudi gneča pred našim razstavnim prostorom. Tudi na tak način se trudimo, da Sloveniji in svetu pokažemo, kaj zmoremo in kdo smo. Vsem sodelavkam in sodelavcem pa naj bo v ponos, kje vse pokažemo produkte dela, ki v steklarski industriji teče vse dni v letu.

Razstavni prostor na prireditvi

Kozarec Bricks Iskrena hvala vsem, ki ste poskrbeli za naš razstavni prostor! Timsko delo obrodi sadove! Posebej izpostavljamo Matejo Šušteršič Dimic, Lariso Kobe, ekipo PBC ter sodelavke iz trgovine GlaSHuta ter Steklarne Hrastnik IP za delo na razstavnem prostoru in na laserju. S skupnimi močmi, idejami ter izvedbo smo več kot navdušili obiskovalke in obiskovalce prireditve. Objave o prejemu nagrade so presegle vsa pozitivna pričakovanja, prav tako pa tudi vtisi udeležencev. To dokazuje, da smo z ekipnim delom, inovativnostjo ter osebnim pristopom pokazali, da živimo naše vrednote vsak dan in kjerkoli smo prisotni.

Steklar pomlad 2017

7


POSLOVANJE

Delovati in poslovati na temeljih odličnosti Rezultati poslovanja 2016, poslovni načrt za leto 2017 in rezultat za obdobje januar - februar 2017

Magdalena Šurina

Ob koncu leta, še posebej če je bilo uspešno, se je lepo ozreti nazaj. Toda končni uspeh ter dobri rezultati niso odsev tega, da je bilo lahko to doseči ter da nas kaj ni presenetilo. Ravno nasprotno. Kot za vsako leto doslej tudi za 2016 velja – bilo je zahtevno leto.

nadgrajevanje znanja ter pomoč sodelavcem. Poslovni načrt 2017 Poslovni načrti za leto 2017 so ambiciozni. Glede na leto 2016 načrtujemo povečanje prihodkov za 4 %, poslovni rezultat, to je dobiček pred davki, pa za 21 %. Nominalno to pomeni 56,9 mio EUR čistih prihodkov in

8,3 mio EUR dobička pred davki. Izzivov bo veliko, saj se razmere in zahteve trga večajo ter konkurenca povečuje, prav tako v vse večji meri vstopamo v segment kvalitetno zahtevnejših programov. Poleg tega pa so tudi razmere na gospodarskem kot tudi političnem področju še vedno nepredvidljive.Doseganje visoke kvalitete ter produktivnosti je že stalnica in temeljni

Prihodki od prodaje v mio EUR, donosnost prodaje v % Rezultati poslovanja 2016 Steklarna Hrastnik je poslovno leto 2016 zaključila z dobrim rezultatom. Skupina je ustvarila 7,6 mio EUR dobička pred davki in enkratnimi odhodki, kar je 8% ali 0,5 mio EUR več kot leta 2015. Ob upoštevanju enkratnih odhodkov vezanih na okoljsko tožbo iz leta 1995 pa je bil dobiček pred davki v letu 2016 v višini 6,9 mio EUR, kar je 3% manj kot v letu 2015. Skupina je v letu 2016 ustvarila 54,5 mio EUR čistih prihodov od prodaje, donosnost prodaje pa je bila 11%. Poleg koriščenja povečanih kapacitet je na odlične poslovne rezultate vplivala donosnejša struktura prodaje, vlaganje v zaposlene, timsko delo, uspešno obvladovanje stroškov ter sposobnost hitrega odzivanja na spremembe. Skupni obseg proizvodnje vseh programov je bil predvsem na račun novega IS stroja za 5% večji kot leta 2015. Kljub povečanemu obsegu pa so skupni stroški ostali na isti višini kot leto prej. Vrednost izvedenih investicij v letu 2016 je bila v višini 4,9 mio EUR, finančna obveznost do bank pa je ostala na nivoju leta 2015. Obratni kapital je pozitiven, družba tekoče poravnava vse zapadle obveznosti. Donosnost kapitala je bila v letu 2016 21%. Tudi skozi številke tako lahko vidimo, da smo kot podjetje vse boljše organizirani, da je naša strategija prava ter da večina zaposlenih iskreno verjame v timsko delo, 8

48,9

47,9

48,1

47,3

13% 11%

11%

9%

41,9

56,9

54,5

55,1

38,5 2%

3%

-4%

-11% 2009

2010

2011

2012

2013

Prihodki od prodaje

2014

2015

2016

plan 2017

Donosnost prodaje

Čisti dobiček in dobiček pred davkom v mio EUR 8,3 6,3

7,1 6,1

6,9

7,2

4,3 4,4 3,0 2,8 0,7 1,0 2009

2011

-3,5

1,7

2010

-1,6 -4,2

1,3

2012

2013

2014

2015

2016

plan 2017

-2,0 Čisti dobiček (izguba) po davku iz dobička Čisti dobiček (izguba) pred davkom iz dobička

Steklar pomlad 2017


29.507

Rezultati poslovanja januar – februar 2017 Tudi za prva dva meseca leta 2017 lahko zapišemo, da sta bila uspešna. Obseg prihodkov v višini 9,6 mio EUR je presegel lanski nivo za 2%.

2012

Čisti dobiček pred davki za obdobje januar – februar 2017 znaša 1,4 mio € in je kar 13% večji od lanske višine v tem obdobju. Povprečni mesečni strošek dela na zaposlenega v višini 1.878 EUR je za 3% večji od lanskega povprečja v tem obdobju, prav tako dodana vrednost v višini 41.221 EUR na letnem nivoju presega lanski nivo za 6%.

38.584 31.781 23.245

39.424

41.710

33.724

26.753

20.596

2009

2010

2011

2013

2014

2015

2016

plan 2017

V letu 2017 tako načrtujemo za 6,6 mio EUR investicij. V primeru odločitve za nakup novega IS stroja pa še dodatne 4 mio EUR.

pogoj za realizacijo naših načrtov, zato ves čas polagamo veliko pozornost v vlaganje v izboljšave, investiramo v nove proizvodne in kontrolne stroje, hkrati pa skrbimo tudi za izboljšanje delovnih pogojev zaposlenih.

Kozarec Tavola crystal lines

Prihodki v mio EUR in donosnost v %

7,9

9,5 13,2%

8,6

9,6

9,4

14,8%

13,4%

10,6%

0,6% jan - feb +’13

jan - feb +’14

jan - feb +’15

jan - feb +’16

jan - feb +’17

Poslovni izzid pred davki v mio EUR 1,4 1,3

1,3

jan - feb ’15

jan - feb ’16

0,9

0 jan - feb ’13

Steklar pomlad 2017

jan - feb ’14

jan - feb ’17

9


STEKLARNA HRASTNIK SMO LJUDJE

Motivacije za inovacije še ni zmanjkalo Pogovor z internim inovatorjem leta 2016

Mojca Lavrič

Mladenič, četrt stoletja je komaj za njim, je za svoja leta precej miren, zadržan in tih. Vsaj v delovnem okolju. Deluje skromno, o svojih sanjah ne govori na ves glas. Že drugo leto zapored je odnesel prvo mesto med internimi inovatorji. Prvo leto je bila zmaga presenečenje tudi zanj, za leto 2016 pa jo je po tihem že pričakoval.

Pogovarjala sva se dober mesec po podelitvi nagrad. Čeprav se morda komu zdi, da je do prvega mesta lahko priti, naj ponovno poudarimo, da je konkurenca med internimi inovatorji kar huda. Število predlogov, učinek, prihranek, varno delo… Meril je več in končni vrstni red je skrivnost vse do zadnjega. V Steklarni Hrastnik teče 8. leto, odkar je naš sodelavec. Tukaj je našel svojo prvo zaposlitev in ostal. Sebastjan: »Šolal sem se za avtomehanika, ampak ko sem končal šolanje, so ravno iskali moj profil delavca v steklarni, v oddelku vzdrževanja strojev. Prijavil sem se in bil izbran. Delo me je potegnilo, je dovolj raznoliko, da dolgočasnega dneva ni, monotonega še manj. Tako bo letos že 8 let, kar sem tukaj. Delo je res tako raznoliko, da ti dolgčas sploh ne more postati. Vedno je kaj novega, prostora za izboljšave je dovolj, novi izdelki, treba je vse na novo prilagoditi. Nazadnje smo se učili vse novosti okrog IS5 stroja, tako da raznolikosti ne manjka. Tukaj so še dežurstva, pa je krog sklenjen.« Njegov vsak dan ni točno določen, pravi. Nekaj je načrtovanih opravil, ampak tudi pri teh se zna dogoditi kakšno presenečenje. Kot otrok je sanjal o tem, da bo ''šraufal'' avtomobile. Sebastjan: »Za ta poklic sem se tudi šolal, ampak glej me, v steklarni. Toda na mojem delovnem mestu je ta ''potreba po šraufanju in umazanih rokah'' dobro umeščena v vsak dan, tako da je skoraj enako, kot bi bil avtomehanik. Vedno je kakšen nov stroj, izdelki se redno menjajo, tako da je verjetno tukaj celo bolj zanimivo.«

Super. Si član kakšnega kluba starodobnikov torej? Sebastjan: »Sem član društva Magnet Trbovlje, klub starodobnikov je to, drži. Cilj društva je združevanje lastnikov in ljubiteljev starodobnih vozil in prispevanje k razvoju ter vzdrževanju tehnične kulture.« V Steklarni Hrastnik je vedno deloval na t.i. stari lokaciji, na namiznem programu. Seveda je bilo od začetka potrebnega veliko učenja, spoznavanja, pridobivanja občutkov za material. Sebastjan: »Ampak sem vedno naletel na odlične mentorje, ki so me in me še vodijo skozi proces učenja. Aljoša Deželak, pa Drugovič in Todi, ki sta že v pokoju, ta dva sta mi predala res ogromno znanja.« To učenje je že obrodilo sadove. Sebastjan je dve leti zapored, kot smo omenili, prvi med internimi inovatorji v steklarni. Sebastjan: »Počutim se seveda odlično – kdo, ki zmaga, se pa ne (smeh)? To je pošteno tekmovanje, tukaj ne more iti za metanje kakšnih polen pod noge in podobno, pa tudi zgolj za srečo ne. Če vidim, da bi lahko kakšen popravek izboljšal delo, varnost pri delu, olajšal postopek dela… Zapišem in prijavim. Seveda je nagrada lepa in pride prav vsakemu, ni pa tekma za nagrado prvi cilj. Prvi cilj je, kot se dejal, da se izboljša proizvodnja, da so lažji delovni

ź

10

Si pričakoval nagrado tudi letos? Sebastjan: »Za leto 2015 sem bil res iskreno presenečen. Ko sem prišel v steklarno, si seveda še nisem nekako upal oddajati predlogov. Si še bolj ''zelen'' in je bolj pomembno to, da si odprte glave za srkanje znanja od tistih, ki so tukaj že dlje časa, pa od strokovnjakov. Potem sem se pa opogumil in že prvo leto, ko sem pričel bolj intenzivno zapisovati ter oddajati predloge, kar zmagal. Letos sem sicer potihem upal, da mi uspe ponoviti ''sezono'' (smeh), če uporabim bolj športen žargon, ampak nikoli ne veš, kako se bo razpletlo. Konkurenca je kar velika.« Pravi, da ga pri oddaji predlogov spodbujajo tako vodja kot komisija. Sebastjan: »Najtežje je narediti prvi korak – ko padeš pa v sistem, da te komisija ''zabeleži'', pa te potem bolj in bolj vzpodbujajo, da zapišeš predloge. Včasih spodbudim tudi sam koga med sodelavci, naj odda, kar je pravkar predlagal med delom. Največ novosti in predlogov se po mojem mnenju pojavi in vidi med večjimi deli, remonti in podobno, ampak takrat je pa časovna stiska večja in verjetno več predlogov tako ostane nezapisanih, se pa izvedejo.«

Baterije si polni v krogu družine. Še posebej, odkar se je družinici pridružila še ne leto dni stara punčka, je motivacija narediti delo dobro in varno, še toliko večja.

ź

Zato nisi odšel v kakšno delavnico ali pa sam odprl svoje? Sebastjan: »Ja. Tu se pojavljajo izzivi. In jih kar ne zmanjka. Za dušo pa po avtomobilih pobrskam v prostem času. Imam legendarnega hrošča, letnik 1971, modre barve. Mislim, da je že 6 let pri hiši. In ja, je vozen, tako da se lahko srečava na cesti (smeh).«

pogoji, da se sam manj ''matraš'' in da je delo opravljeno lažje ter hitreje, da pride do kakšnih prihrankov med procesom dela in podobno.«

Zase pravi, da je radoveden, vztrajen, da je na trenutke že trmast ter da se zna boriti za svoj prav. Hvaležen je tudi za najbolj ''samoumevne'' reči – da prejema redno plačilo, za zdravje svoje družine pa še toliko bolj.

ź

Ko mu v službi ni dovolj umazanih rok od 'šmira'', pobrska še po svojem hrošču ali pa motorju. Ja, pozabili smo omeniti, da ga sprošča tudi vožnja z motorjem. Tako s hroščem kot z motorjem pa se rad udeleži kakšnih zborov, ki jih pripravljajo društva in klubi.

Steklar pomlad 2017


V letu 2016 je oddal več kot 20 predlogov, letos pa že približno 6, pa smo bili komaj v marcu. Običajno jih veže na svoj delokrog. Kar nekaj predlogov ostane v predalu, kot temu rečemo.

Prvi cilj je, kot sem dejal, da se izboljša proizvodnja, da so lažji delovni pogoji, da se sam manj ''matraš'' oziroma da je delo opravljeno lažje ter hitreje...

Sebastjan: »Kdaj jih pustim tudi namenoma, saj mi zmanjka časa, da bi jih dobro izvedel, testiral oziroma dodelal. Moj sistem je, da si predlog zapišem, potem ga izvedem v praksi in potem zapisano kaj popravim, dodam, spremenim, če se izkaže, da ni čisto v redu. Ne oddajam pa predlogov, za katere nisem prepričan, da bi delovali. Vse prej preizkusim. Zato jih je kar nekaj še ''na zalogi'', ampak moram o njih še premisliti in videti, če bodo sploh delovali.«

pride takšen dan, ko je bolj napet, ko gre vse narobe, ko človek hitro zapade pod stres, pa potem pride do kakšnih kratkih stikov. Težko verjamem, da bi se lahko v odnosih cedila samo med in mleko, treba je znati reševati tudi kakšna nesoglasja, se pogovoriti in se iz takšnih situacij kaj naučiti. Pri nas se družimo tudi izven delovnika, praznujemo kakšne rojstne dni ali pa gremo na kakšen bowling in podobno.«

Prednost pri oddaji imajo predlogi, ki se nanašajo na varstvo pri delu. Da je delo lahko bolj varno in kvalitetno o opravljeno. Sebastjan: »Mogoče na predlog montaže manometra in njegovo vezavo za vakum na stroju IS5 za lažjo nastavitev in spremljanje vakuuma. S tem je lažja nastavitev pri naslednji proizvodnji enakega artikla.« Tako kot večini, so tudi Sebastjanu odnosi med sodelavci visoko na lestvici pomembnosti. Sebastjan: »Verjetno bi jih postavil celo na prvo mesto. Osebno sem miren človek, upam si trditi, da nisem konflikten, ampak razumevanje s tistimi ljudmi, s katerimi preživljaš delovne ure, je zelo zelo pomembno. Moraš zaupati tako vodji kot ekipi, da ti bodo pomagali, te učili, tudi odpustili kakšne napake, ki se med delom zagotovo kdaj pojavijo. Nas v ekipi ni veliko, zato ni druge možnosti, kot da se razumemo (smeh). Seveda pride do občasnih trenj, ampak niso zasebne narave. Včasih pač Steklar pomlad 2017

Na službenem področju je seveda najbolj ponosen na vse izboljšave, ki so se naredile v teh slabih 8 letih, kar je tukaj. Na nove izdelke, pa na remont na stari lokaciji. Sebastjan: »Bil je moj prvi. Že tako se komaj znajdeš, pa je bil še zelo poseben, inovativen, poln novosti, velik projekt. Ekipa je bila takrat mlada, bolj na novo nas je bilo kar precej in za tako stvar moraš imeti kar minimalno 10 let izkušenj, da lahko rečeš, da že kaj veš. Ampak je kar ratalo, tako da smo z mladostno zagnanostjo, učenjem, voljo in srčnostjo nadomestili to, česar pač nismo imeli – kilometrino.« Je kaj, kar pogrešaš v službenem okolju? Sebastjan: »Po premisleku lahko rečem, da bi prišel prav še kakšen par rok. Trenutno je kar izziv, ko se soočamo z različnimi stroji – poleg prejšnjih tehnologij je na tej strani zdaj še IS stroj. In je kar izziv, preklapljati. Načeloma nisem takšen,

da bi kaj veliko tarnal. Veš, da sem bolj zadržane sorte. Se pa zahteve seveda višajo, sploh ker gre proizvodnja v čedalje večji meri v super premium segmente. Ampak sem prepričan, da se bo vse zapeljalo v pravo smer. Saj se nenehno učimo, kaj bi pa bilo, če bi bilo vse ves čas enako.« Malo sva se dotaknila tudi varstva pri delu, ki je pomemben vidik, na katerega je Sebastjan osebno tudi zelo pozoren. Sebastjan: »Kaj ti pomeni kljukica, da si nekaj opravil, če si se pri tem poškodoval. Nič. Zato sem tudi že prej dejal, da tudi sam pri inovacijah iščem rešitve tudi za ta vidik, kako kakšno delo narediti lažje, bolj varno. Prav je, da se vseskozi opozarja na varno delo. Da se dela na tem. Vem tudi, da nismo vsi enako prilagodljivi in da nas včasih zanese narediti nekaj hitro, čeprav je bolj nevarno. Zato kar pozdravljam vse ukrepe podjetja na področju varnega dela, vsak posameznik pa mora najprej pogledati tudi sebe – torej, prevzeti odgovornost za svoje zdravje. Ogrožati druge je pa posebna kategorija. Že tako nesreča nikoli ne počiva, zakaj bi jo še izzivali?«

11


STEKLARNA HRASTNIK SMO LJUDJE

Naredimo korak naprej v življenju Jani Kovačič o bioterapiji in nasvetih, kako doseči boljše ravnovesje

Alenka Maurer

Jani je v naši steklarni zaposlen že približno 30 let. Začel je kot krogličar. V približno dveh, treh letih je napredoval v pihalca, po šestih ali sedmih letih pa je postal brigadir v Opalu. To delo res opravlja z užitkom. Pravi, da rad ustvarja s steklom.

V odboru sindikata je približno 10 let, leta 2016 je prevzel tudi predsedovanje sindikatu. Podrobneje smo ga osebno že predstavili ob prevzemu te funkcije, kjer je povedal, da je miren, zelo potrpežljiv, da bi dvignil glas, bi moralo biti že skoraj konec sveta. Povedal je, da ga je presenetilo, da je bil izglasovan za predsednika, ampak je po tehtnem premisleku sprejel funkcijo. O tem, ali je steklopihalec težek poklic, je iskreno odgovoril, da je. »Ne bi bilo iskreno, če bi rekel, da ne. Je naporno in je vroče… Pa vendar je izjemno pestro, zanimivo, dinamično in vsak dan drugače. To odtehta. Kot sem prej dejal, material za ustvarjanje je zelo ''hvaležen''. Vrača ti z obliko, z lepoto, z odbleskom.« Jani zase pravi, da rad dela. Nič mu ni težko. Ne mara dolgčasa. Druge pa motivira s humorjem. »Malo se pohecamo, pa gre, s humorjem je vse lažje. Pomembno se mi zdi tudi, da nikdar in nikoli ne pozabimo na spoštovanje do sočloveka ter spoštljivo komunikacijo. Kar seješ, to tudi žanješ.« Takrat smo ga spoznali bolj po osebni plati ter predvsem v funkciji novega predsednika. Danes pa bomo z njim v luči še večje promocije zdravja spregovorili nekaj besed o bioterapiji. Čedalje več sodelavk in sodelavcev Janija pozna tudi kot bioterapevta. Po treh izjemno odmevnih izvedbah bioterapij za zaposlene v naši steklarni v letošnjem letu je čas, da osvetlimo tudi to področje komplementarne medicine in tako jasno povemo, da smo v naši steklarni pozorni na vse vidike varovanja zdravja. Torej, Jani, kaj je bioenergija in kaj bioterapija? Bioenergija ali življenjska energija (poimenujejo jo tudi prana, či in podobno) je naša energija, ki jo zaznamo kot naše biopolje ali avro. Vsa živa bitja na tem planetu imajo biopolje (ljudje, živali in rastline). Brez te energije ni življenja. Bioterapija pa je proces dovajanja, odvzemanja ali uravnovešanja biopolja, kajti porušeno biopolje povzroča bolečine in 12

bolezni na našem fizičnem telesu. Vlada prepričanje, da se vse začne s porušenim biopoljem. Zakaj se poruši bioenergetsko polje posameznika? Vzrokov za porušitev biopolja je veliko. Najpomembnejši je, da ne živimo več v harmoniji z naravo in soljudmi. Negativno razmišljanje, razne zamere, slabi medsebojni odnosi, stres, premalo preživetega časa v naravi in še bi lahko naštevali. Vem, da prav vsak posameznik med nami zelo dobro čuti, kaj mu škoduje, kje in ob kom se počuti neprijetno, kaj škodi zdravju, a veliko ljudi te opozorilne znake preprosto predolgo zanemarja. Obstajajo pa tudi zunanji dejavniki, na katere nimamo vpliva, kot so elektromagnetna in druga škodljiva sevanja naravnega izvora. Po teh vzrokih vidimo, da lahko sami veliko naredimo za svoje zdravje. Kako se človek izšola za bioterapevta? Šolanje za bioterapevta poteka po stopnjah. Najprej se naučiš tehnik terapij in kako prevajati energijo. Nato prihaja malo težji del, ko se je treba naučiti, kako različne bolezni vplivajo na človeka in na njegovo biopolje, kako se to sanira, odvzame bolečina in se telesu omogoči ravnovesje, da se lahko začne samo zdraviti. Nato je tu še delo na daljavo, nekaj psihologije in še kaj. Potreben je skupek različnih znanj, zahtevan in zahteven. Na žalost je v Sloveniji premalo pravih strokovnjakov na tem področju, ki so pripravljeni deliti svoje znanje. Sam sem vesel, da sem se lahko učil od res svetovno priznanega terapevta Zdenka Domančiča. Ali bioterapevt daje v proces tudi svojo energijo? Na kratko opiši potek terapije, ki si jo izvajal za zaposlene v naši steklarni in ki je naletela na izjemno pozitiven odziv. Ne. Bioterapevt ne daje svoje energije, jo le zajema in dovaja pacientu. Ta energija je

vedno taka, kot jo v tistem trenutku kdo potrebuje in nikoli ne škoduje. Bioterapevt doda samo željo pomagati. Zdaj sem to povedal zelo laično. Gre za pomoč posamezniku, da se povrne v ravnovesje. Terapije v Steklarni Hrastnik potekajo zelo sproščeno ob prijetni meditativni glasbi, da se naši zaposleni lažje sprostijo. Terapija je naprej prilagojena vsakemu posamezniku glede na njegove težave. Izvaja se s polaganjem rok, kar pa ni pogoj, če kdo ne mara dotikanja. Na predelih, kjer se polagajo roke, se dovaja energija, po potrebi se odvzema, odpravijo se energetske blokade in biopolje se uravnovesi. To je pogoj, da lahko naš imunski sistem opravi svoje delo in začne se proces samozdravljenja. Koliko zaposlenih se je do sedaj udeležilo tvojih terapij? Do sedaj smo imeli tri cikle, ki so trajali 3 dni. Udeležilo se jih je že okrog 70 naših zaposlenih, pa še je povpraševanje. Naj še dodam, da je terapijo potrebno izvajati zaporedoma vsaj 3 do 4 dni. Tako dobimo optimalne rezultate. In zato je potrebne malo več organizacije, da bomo lahko izvedli terapije za vse, ki si to še želijo oziroma potrebujejo. Odzivi so bili res pozitivni. Kako pa si jih občutil ti neposredno? Res je. In tega sem zelo vesel. Sem res počaščen, da mi ljudje zaupajo, da so se na terapije tako pozitivno odzvali ter da je takšen interes. Zaposleni so res odprto sprejeli bioterapije. Največje zadovoljstvo je, ko vidim, da sem lahko nekomu pomagal in mu omilil težave. Upam, da bodo tudi naslednji termini tako obiskani. Odzivi tistih, ki so bili na terapiji, so res pozitivni, vem, da smo jih nekaj že objavili v biltenu, vendar večino dobim takoj po terapijah, ko mi ljudje sporočajo, da se počutijo sproščeno, prijetno in pomirjeno. Kako pravzaprav deluje zdravljenje z bioterapijo oz. bioenergijo? Zdravljenje deluje z dovajanjem energij, odpravljanjem energetskih blokad in Steklar pomlad 2017


uravnovešanjem biopolja. Tako ustvarimo pogoje, da se lahko telo začne samo zdraviti. Slabih energij načeloma ni. Ko nismo v ravnovesju, se v našem biopolju to ravnovesje tudi poruši, tako da je na določenih delih energije preveč ali pa premalo. Na teh predelih se potem začnejo bolezenska stanja. Bioterapevt to prepozna in z dovajanjem ali odvzemanjem energije spet uravnovesi naše biopolje. Ali je diagnostika sestavni del terapije? Ne. Terapevti ne postavljamo diagnoze, za to imamo uradno medicino, ki to lahko dobro opravlja. Delujemo na podlagi že postavljenih diagnoz ali po opisu težav. Posebej moram poudariti, da pravi bioterapevti NE odsvetujemo obiska pri zdravniku, temveč ravno nasprotno! Če posumimo na kako resnejšo težavo, svetujemo obvezen obisk zdravnika. Bioterapija je pomoč pri zdravljenju za hitrejše in lažje okrevanje. Najboljše rezultate daje preplet t.i. uradne medicine in bioterapije kot podpornega zdravljenja. Naše telo je čudež in v sebi nosi ogromno potenciala, vendar pa ga je potrebno čutiti ter zdraviti celostno. Še enkrat opozarjam, da bioterapija ni nadomestilo ali zamenjava za medicinsko prakso. Zakaj? Vsekakor to ni zamenjava za medicinsko zdravljenje, ampak dopolnitev. Noben terapevt ne more sanirati zlomov kosti ali izvajati operacij. Uradna medicina je še kako potrebna. Kaj človek občuti med bioterapijo? Občutki so različni. Toplota, mravljinci, ugodje, hlad. Nekateri pa ne občutijo ničesar, vendar to ne pomeni, da na njih terapija ne deluje. Stvari se vseeno dogajajo. Najbolj pa je zanimiva psihokineza, ko nekoga premakneš brez dotika. To je samo en dokaz, da energije obstajajo, čeprav jih ne vidimo. Vendar pa niso vsi ljudje občutljivi na psihokinezo, tako da se vseh ne da premikati. Terapija lahko menda poteka tudi na daljavo. Kako? Lahko malo razložiš? Ja, terapije lahko potekajo tudi na daljavo. Bom poskusil poenostaviti. Energije nimajo ovir in ne poznajo časa. Vsi smo povezani na kozmični ravni in tako se lahko povežemo v trenutku s komerkoli na tem planetu. Lažje je, če osebo poznamo, ker si jo lažje vizualiziramo. Neznanim osebam se terapija izvaja na osnovi fotografije. Oseba čuti učinke terapije, ne glede na oddaljenost, kot pri terapiji v živo. Je pa res, da je za delo na daljavo potrebna popolna koncentracija in je zato zahtevnejše. Kaj lahko človek sam stori, da ima energetsko polje v ravnovesju? Nam lahko daš kakšen nasvet? Sami lahko največ naredimo, da ostanemo v ravnovesju tako, da smo čim več v naravi v gozdu, s pozitivnim odnosom do ljudi, da ne Steklar pomlad 2017

kuhamo zamer in se znamo opravičiti ter zgladiti osebne spore. Prav slabi odnosi in zamere nam poberejo največ energije. Potrebno je imeti rad samega sebe in se sprejeti takšnega, kot si. Pomembno je tudi poskrbeti za zadosti gibanja in druženja. To nas sprošča in dela pozitivne. Potrebno se je poslušati in narediti kak korak naprej v življenju. Med aktivnostmi za promocijo zdravja torej nismo pozabili niti na komplementarne vidike zdravljenja, kot je področje bioenergije. Se pripravlja še kaj novega? Ja, se pripravlja. V kratkem bomo pripravili meditacije za naše zaposlene, ki so prav tako koristne za naše zdravje in počutje. V poznejšem času pa mogoče dodamo še kaj. Kaj bi odgovoril vsem, reciva dvomljivcem, ki v bioenergijo ne verjamejo? Za začetek vzamejo naj vzamejo kako literaturo na to temo. Obstaja veliko knjig, napisali so jih priznani zdravniki, znanstveniki in fiziki, ki so s poskusi in meritvami dokazali obstoj bioenergije. Poskusijo pa lahko terapijo v Steklarni in se sami prepričajo.

Ali lahko z bioterapijo pomagaš tudi pri resnih obolenjih, kot je npr. rak? Tudi pri resnejših boleznih se da pomagati uradni medicini z bioenergijo kot pomoč pri zdravljenju za lajšanje bolečin in spodbuditev imunskega sistema za hitrejše okrevanje. Ko smo resno bolni, naše telo ni sposobno samo zajemati zadosti energije, zato jo je potrebno dovajati, da se lahko hitreje pozdravi ali pa lajša bolečine. Vendar je tukaj potrebno izvajati več terapij. Priporočaš laikom kakšno literaturo v branje? Priporočal bi knjigo prof. dr. Radovana Starca ZDRAVLJENJE Z BIOENERGIJO, v kateri je lepo opisano, kaj bioenergija je in kako deluje. Koliko terapij je potrebno izvesti, da se uravnovesi bioenergetsko polje? To je odvisno, v kakem stanju je biopolje. Za optimalne rezultate se izvajajo tri do štiri terapije zaporedno štiri dni. Tako potem biopolje ostane v ravnovesju. Po zadnji terapiji se energije še uravnovešajo dva do tri tedne, tako da do reakcije lahko pride tudi dva tedna po zadnji terapiji. Pri resnejših boleznih je terapije potrebno izvajati pogosteje. Za primer naj povem, da pri gangreni terapija traja 21 dni.

13


STEKLARNA HRASTNIK SMO LJUDJE

Podporni stebri proizvodnje Moč pohvale in priznanja namesto klasičnega intervjuja

Enes Rakovič, Mojca Lavrič

Da je za dobro delo v Steklarni Hrastnik potrebno ekipno delo, smo že velikokrat dejali, zapisali, poudarili. Ni ga junaka, ki bi lahko dan preživel, ne da bi načrtoval delo z drugimi ekipami, sodelavci, partnerji. Prav vsi med nami se moramo nenehno učiti komuniciranja ter delovanja v timu, ne glede na naravo našega dela in osebnosti. Dejstvo je, da skozi življenje tudi ne plujemo sami, zato je sodelovanje z drugimi prepleteno in vpleteno v vsa področja življenja. Toda so področja, kjer ekipno delo povsem ''nadvlada'' posameznike, če se tako izrazimo. Kjer je uigranost pomembna in kjer tudi majhna nesoglasja lahko podrejo ne samo vzdušje, temveč vplivajo na proces proizvodnje. Tokrat smo se posvetili 3 ekipam, ki v steklarstvu delujejo malce zadaj. Ne, niso kot ''strici iz ozadja''. So podporni steber proizvodnji. To so ekipe, ki poskrbijo za vzdrževanje strojev, elektro oddelek in ekipe menjav. Čeprav so bili od začetka skorajda sramežljivi, da se ne bi izpostavili, češ, saj niso nič posebnega, smo le prišli do stične točke. Skozi prispevek smo opazili, da zaposleni še vedno težko sprejemajo pohvale. Pa čeprav je priznanje ali pohvala gorivo za dušo. Zato smo skozi ta prispevek želeli tako osvetliti delo teh ekip, jih iskreno pohvaliti ter vzpodbuditi tudi druge ekipe, oddelke, vodje ter zaposlene, da se osredotočijo na pozitivno vzpodbudo, opazijo dobro delo ter tako naredijo še en korak v smeri sprememb v razmišljanju. Želeli smo jih izpostaviti, saj so to ekipe, ki izstopajo po pripadnosti, požrtvovalnosti in vztrajnosti. Kljub temu da je njihovo delo načeloma samo dopoldansko, si med seboj delijo dežurstva, se vedno odzovejo na klic, pa čeprav gre zgolj za nasvet ali pa pomoč na licu mesta, tudi če niso v službi ali dežurni. Toda najprej jih predstavimo. Menjave v enoti Special Ekipa menjav se v sam proces vključi že v fazi planiranja, kjer skupaj s plansko službo, prodajo in tehnologijo poskusi

poiskati najugodnejše kombinacije za proizvodnjo. ''Menjavari'', kot jim rečemo v naši steklarni, imajo namreč ogromno izkušenj s kombinacijami na stroju ter en kup popisov, kar se tiče nastavitev na stroju, zato planer z njihovo pomočjo lažje najde najugodnejše kombinacije za samo proizvodnjo. Seveda se velikokrat kaj ''zatakne'' že v tej fazi, pravijo, vendar se izzivov v Specialu ne bojijo. Pravijo, da kdaj na stroju poizkusijo tudi kombinacije, za katere jih pošteno skrbi, a vseeno hkrati toliko zaupajo vase, v ekipo in izkušnje, da vedo, da rezultat bo. Nejc Kralj, vodja menjav v Specialu, nam je še povedal: »Menjavari pokrivamo področje od šamotnih delov v sami skledi do šamotne šobe, kjer se kreira kaplja za sam izdelek. Naloga menjav je poiskati ustrezno šamotno šobo, s katero bo možno oblikovati ustrezno kapljo za samo steklenico na stroju, kar pa je vse prej kot lahka naloga, saj se na stroju izdeluje več različnih steklenic hkrati. Poleg tega je potrebno določiti ustrezne žlebove za sam transport kaplje do orodja.« Če se sliši zapleteno, je to zato, ker v resnici tudi je. Sama priprava dela je nujno potrebna, zato ekipa menjav pripravi pribor že dan pred menjavo. Menjavari morajo zelo dobro poznati orodje za samo steklenico, saj se na podlagi orodja izbira ustrezen pribor. »Pribor mora v stroj čist in brezhiben. Prav zaradi tega imamo v Specialu menjavarja, ki še posebej bdi nad priborom, popisi materiala in proizvodnje.« Fantje so na menjavi razdeljeni v dva dela.

Ena ekipa dela zadaj, kjer se formira predoblika oz. »keblc«, ta šteje tri člane. Drugi del ekipe pa spredaj, kjer izdelajo končno obliko steklenice. Tudi spredaj so člani trije. »Ekipa mora biti uigrana oz. utečena, kot rečemo. Ekipa mora delovati in tudi deluje kot TIM. Vse mora potekati hitro brez napak. Menjava na stroju za proizvodnjo pomeni nujno izgubo, zato mora vsak vedeti točno kaj mora storiti in biti pri tem kolikor se da hiter, dosleden in pazljiv. Napake oziroma slabo delo na menjavi se lahko zavleče v proces, kjer pa potem trpi izkupiček proizvodnje. Je pa treba biti pošten – kdo dela, greši. Zato brez napak ne gre. Pomembno je, da se napaka odkrije pravočasno in da jo znamo sanirati.« Moramo vedeti, da je menjava na IS stroju fizično zelo zahtevno delo. Pribor in orodje sta težka, zavrteti je potrebno veliko vijakov, da je menjava končana. Pri vsem tem pa je temperatura za delo zelo neugodna. Stroj je razgret in umazan. Vsak poseg v stroj je poleg vsega tudi umazano delo. V Specialu je veliko tudi tako imenovanih delnih menjav. Ko sosednja sekcija deluje, je poleg vročine delo lahko tudi zelo nevarno. Menjavar mora zelo paziti na delujoče gibe sosednje sekcije. Zato je potrebno poudariti, da so vsi člani ekipe zelo pozorni na varno delo! Kljub pogojem dela, ki niso lahki in zahtevajo zelo visoko stopnjo zbranosti, beležimo namreč res izjemno malo poškodb. To kaže na visoko stopnjo zavedanja ekipe, da ima varno delo prednost in da je varno opravljeno delo že skoraj tudi dobro opravljeno delo. Malce v šali rečeno je to

Zato je potrebno poudariti, da so vsi člani ekipe zelo pozorni na varno delo! Kljub pogojem dela, ki niso lahki in zahtevajo zelo visoko stopnjo zbranosti, beležimo namreč res izjemno malo poškodb. To kaže na visoko stopnjo zavedanja ekipe, da ima varno delo prednost in da je varno opravljeno delo že skoraj tudi dobro opravljeno delo. 14

Steklar pomlad 2017


delo, ki se ga ne da opravljati v belih oblačilih, uporaba vseh zaščitnih sredstev pa je v tej ekipi ne zgolj obvezna – temveč samoumevna. »Med samo fizično menjavo orodja in pribora pa vzporedno poteka tudi računalniška nastavitev stroja. Za to delo pa v Specialu skrbita dva specialista menjav (vodji menjav). Od nastavitev na samem feedru za najbolj ugodno kapljo do nastavitev vseh gibov na posameznih sekcijah, najbolj ugodnih temperatur, tlakov, hitrosti je potrebno ogromno izkušen, znanja in iznajdljivosti.« V Specialu opravljajo menjave praktično dnevno. Mesečno v enoti embalažnega stekla v povprečju zamenjajo 330 sekciji in naredijo 24 vzorčenj. Te številke sicer precej nihajo gor in dol, odvisno od meseca, povprečje pa se giba okrog prej navedenih številk. Menjavari ne počivajo ob praznikih, ne poznajo sobot in nedelj in četudi menjav slučajno ni, so še vedno na voljo proizvodnji. Če upoštevamo še dejstvo, da so časi in uspešnost menjav vsako leto boljši, pridemo do zaključka, ko lahko upravičeno člani ekipe tudi sami sebi izrečejo pohvalo za vsakodnevno opravljeno delo.

Menjave v enoti Vitrum Podobna, a kljub temu drugačna, je slika v enoti Vitrum. Obstajajo posebnosti, ki pa jih ekipe obvladajo. Na tej lokaciji je nekaj besed več povedal Iztok Cizej, vodja menjav, tako o področju dela kot o ekipnem delu: »Ekipa ne tej lokaciji trenutno šteje 7 članov. Opravljamo menjave na strojih, menjave šamotnih delov, pripravo žlebov, pregled orodja pred menjavo, pripravo pribora, pripravo nastavnih listov in druge dokumentacije, nalaganje kontejnerjev, zgodi se tudi nadomeščanje strojnikov, sestavni del pa je seveda tudi vzdrževanje čistoče okoli strojev. Pa še bi lahko kaj naštel.« Iztok posebej poudari pomen ekipnega dela. »Povezanost med člani je in mora biti velika. Dela, ki zahteva tako visoko stopnjo zbranosti in sodelovanja pač ni mogoče opravljati brez spoštovanja in pripadnosti ekipi. Brez tega bi bilo delo nemogoče, pa če se to še tako oguljeno sliši. K reševanju izzivov je potrebno pristopiti s trdim delom in hladno glavo. Povsem človeško je, da Steklar pomlad 2017

nam kdaj povsem hladne glave tudi ne uspe ohraniti, ampak poudariti je potrebno, da nikoli ne gre za kakšna osebna nesoglasja. Že Nejc (Kralj) je dejal, da je delo zahtevno, natančno, treba je biti uigran in ob vsem tem še hiter ter paziti na varnost. Nemogoče bi bilo, da ne bi prišlo kdaj do kakšnih trenj, čeprav moram poudariti, da znotraj ekipe res redko.« Pripadnost ekipe se kaže tudi z delom na klic, tudi ob vikendih pa sredi noči priskočijo na pomoč. Pravijo, da so to sprejeli kot del poklica, ki ga opravljajo. Pomoč proizvodnji, ki teče 24 ur dnevno, 356 dni v letu, je nuja in ni odvisna od dobre volje posameznika. »Ne glede na to, da menjave delamo dnevno, je potrebno poudariti, da to ni rutinski poseg. Prav vsaka zahteva natančno pripravo, dobro orodje in veliko znanja. Tukaj je potrebno poudariti še to, da se stroji ne ugasnejo. Zato je primerjava s kakšno drugo proizvodnjo povsem neupravičena. V veliko proizvodnjah se dajo stroji ustaviti, steklarska peč pa ugasne samo ob remontih. Pa tudi takrat nikakor ne počivamo! Vemo, da je naša prednost pred konkurenco fleksibilnost, majhne serije, visoka kvaliteta in odzivnost. In to zahteva izjemno veliko predanost poklicu oziroma delu na področju menjav.« Na tej točki fantje podajo tudi kakšno kritiko. Pravijo, da se obseg dela, predvsem pa zahtevnost, precej viša, še posebej po čedalje večjem super premium segmentu steklenih izdelkov. Srečujejo se tudi s problemi, za katere menijo, da bi potrebovali še kakšen par rok več. »Morebitne nove člane ekipe uvajamo v delo zelo postopoma. Da pojasnim. Varstvu pri delu posvečamo še posebej veliko pozornosti. Kot ekipa zelo pazimo na VSE prisotne na menjavi, imamo svoj način komuniciranja, ki je morda za zunanje opazovalce malce smešen, vendar za nas zelo učinkovit. Imamo tudi nekaj pripomočkov za olajšanje fizičnega dela, vendar je izrazito najbolj pomembna uigranost ekipe, ko vsak skoraj miže ve, kje so drugi člani in se vse naredi z mislijo na sodelavca. Zato tudi nove člane uvajamo v delo zelo postopoma, specifično zahtevno delo (menjava šamotne šobe, menjava trna) pa imamo pokrito s specializiranimi člani ekipe.«

Če pogledamo malce po internih podatkih, lahko zapišemo, da je med fanti kljub zahtevnemu delu opazen zelo nizek odstotek bolniškega staleža, nezgod in drugih odsotnosti. Pravijo sicer, da je v prvi vrsti tukaj opazna pripadnost ekipi, sodelavcem. Ta timski duh prevlada tudi nad izzivi in občasno nejevoljo, ko pravijo, da se kot vsi, ki so krvavi pod kožo, kdaj ''usedejo in potarnajo''. »Takšni trenutki, ko se nam zdi, da nismo dovolj slišani kot ekipa, pridejo predvsem po napornih in težkih dnevih. Ko imamo za seboj več menjav, ko se zgodi, da vseeno kakšen par rok kje zmanjka, ko kljub veliko poskusnim serijam ne vidimo končnega izdelka na policah, takrat se absolutno na trenutke zdi, da imamo na plečih preveč. Sploh, ker vemo, da res veliko damo podjetju, tako znanja kot časa. Ampak – komunikacija mora biti odprta, zato kljub vsemu verjamemo, da je prostora za dialog še dovolj. Da pa ne bomo zaključili slučajno v kakšnem slabem tonu – premalo je prostora za pohvalo, kako uigrani smo kot ekipa, zato je predstavitev, da smo kot ekipa nekakšen ''vzor'', kar na mestu.«

Vzdrževanje Aljoša Deželak je bil naš sogovornik na strani ekipe vzdrževanja. Delo zajema vzdrževanje strojev v proizvodnji Special, ki šteje 7 vzdrževalcev, vzdrževanje strojev v proizvodnji Vitrum, kjer pridemo do številke 5, strojno vzdrževanje IP vseh postrojenj in naprav v SH, kjer naštejemo 8 ključavničarjev, 1 skladiščnika, 1 operaterja čistilnih naprav in 2 mizarja. »Skratka, vsi ti oddelki pokrivajo dobesedno vse kotičke naše steklarne.« Tudi v teh ekipah je pomen timskega dela definitivno ključnega pomena. Pa ne zgolj to - medsebojno spoštovanje, zaupanje ter sodelovanje pri premagovanju vsakdanjih ovir in izzivov, ki jih spremlja zahteven poklic naših vzdrževalcev, so tiste vrednote, ki jih spremljajo ne samo skozi delovnik, temveč skozi celoten dan. »Fantje si pomagajo med seboj, delijo izkušnje, prenašajo znanje in spodbujajo drug drugega.«

15


STEKLARNA HRASTNIK SMO LJUDJE

»Fantje si pomagajo med seboj, delijo izkušnje, prenašajo znanje in spodbujajo drug drugega.«

Kako pristopijo k reševanju izzivov? »Zelo veliko se pogovarjamo. Izmenjujemo si mnenja in izkušnje ter dostikrat razrešimo kakšno zelo kompleksno situacijo z nepričakovano rešitvijo, uporabno domislico ali koristnim predlogom, ki nam lahko omogoča boljše pogoje dela, skrajša ali eliminira možnost nezaželenih okvar, podaljša življenjsko dobo osnovnih sredstev ali rezervnih delov, prepreči nastanek poškodb pri delu in še bi lahko naštevali. Kreativnost v oddelkih vzdrževanja se izredno lepo vidi tudi pri vsakoletni izvedbi koristnih predlogov, saj moji fantje vsako leto redno pobirajo najbolje uvrščena prva tri, štiri mesta pri podelitvi nagrad za male koristne predloge.« Odzivnost in pripadnost oddelkov vzdrževanja je na izredno visokem nivoju, kar velikokrat opazijo tudi naši zunanji izvajalci ali poslovni partnerji. Vsem je zanimivo in celo nepojmljivo, kako bliskovito se pri nas realizirajo zadeve ter s kakšnim hitrim tempom se razrešujejo težave. To ni le služba od 6. do 14. ure, saj se lahko ob katerem koli trenutku dneva pojavi marsikaj, od zapoznele menjave na stroju, do nepričakovanih okvar strojev ali postrojenj, do naknadne predelave /dodelave/ izboljšave, ki lahko nemudoma pozitivno izboljša proizvodni proces. »V oddelkih imamo organizirano dežurno službo, njeni dežurni vzdrževalci skrbijo za odpravljanje napak, ko se le-te pojavijo, saj je vsaka izgubljena minuta zaradi okvare dragocena in nenadomestljiva. Ob večjih okvarah je res pohvalno videti, kako celotne ekipe ekspresno »stopijo skupaj« in uredijo včasih dobesedno nemogoče. Nikomur ni nikoli težko narediti nekaj več za našo tovarno, kadarkoli vzdrževalce potrebujemo, so nam vedno na razpolago, četudi niso dežurni ali jih niti ni doma, se vedno odzovejo klicu na pomoč. Lahko rečem, da ''moji fantje'' dobesedno ne poznajo besede ne bom, ne gre ali ne zmorem, zato potem tudi uspeh nikoli ne izostane.« Verjamemo, da bo pohvalo fantom prijetno prebrati. Zasluženo! Dela, ki jih opravljajo, so namreč izredno zahtevna, pa naj bo to »šraufanje« v prisiljenih položajih pod steklarskim strojem ali pa npr. v utesnjeni notranjosti mešalca v zmesarni. Da sploh ne omenjamo vzdrževalnih del, ki potekajo na vročih feedrih ali pečeh, kjer seva temperatura direktno iz steklarske peči – pa

16

vsi vemo, kako vroče je! Strinjamo se, da je delo definitivno zelo zahtevno. Poleg tega je potrebno biti korak pred dogodki, s poudarkom na izvedbi preventivnega vzdrževanja – pravočasnim odkrivanjem in odpravo napak. Zelo je pomembno, da se vzdrževalna dela izvedejo strokovno, premišljeno in učinkovito, popravni izpit največkrat ni možen, niti ni zaželen. Popravila se lahko izvajajo le ob vnaprej dogovorjenih terminih, poskusijo tudi čim bolj učinkovito izkoristiti čas za popravila med menjavami na strojih. »Pri nas se ugasnejo stroji le ob vnaprej dogovorjenih manjših nekajdnevnih remontih ali ob večjih remontih peči, ko rekonstrukcija peči traja 1,5 -2 meseca, kjer vzdrževalne ekipe dobesedno »živijo« v podjetju.« Ključnega pomena, pravijo, je tudi dobra komunikacija in sodelovanje med uporabniki strojev in postrojenj (proizvodnimi tehnologi, strojniki, menjavarji, izmenskimi vodji, dežurnimi iz CVP-ja, identa, VRS-ja, zmesarne, satinirnice, brusilnice) ter vzdrževanjem. »Izzivov nam res nikakor ne zmanjka in jih verjetno ne bo nikoli, v nasprotnem primeru nas ne bi potrebovali (smeh). Vedno pa obstaja možnosti za izboljšave, biti boljši, uspešnejši. Eden večjih izzivov bo pomladitev ekipe vzdrževanja strojev Special in strojnega vzdrževanja IP, saj se bo v roku 3 let v pokoj odpravilo 6 ključnih vzdrževalcev - mentorjev. Potrebno bo uspešno in kar se da hitro prenesti znanje na mlade rodove, da jih bodo dostojno in uspešno nadomestili, ko bo za to nastopil čas.« Ob rednem vzdrževanju se srečujejo tudi s tehnološkimi in operacijskimi novostmi, ki jih morajo v svoj ''sistem'' sprejeti vsi, ne glede na delovno dobo. Računalniški program za vzdrževanje so v celoti vpeljali v sistem vzdrževanja, vsi fantje program pridno polnijo in uporabljajo. Vidni so že tudi rezultati, analize, zgodovina za nazaj po vseh strojih, preventivni obrazci, dnevna poročila o zastojih, za vsakega vzdrževalca opravljene ure po stroškovnih mestih. Vse za potrebe vzdrževanja in vse na enem mestu. »Morda se bo komu zdelo smešno, kaj poudarjamo računalniške sisteme v tej tehnološki dobi in leta 2017, vendar se je potrebno zavedati, da te novosti za marsikoga niso povsem mačji kašelj.«

Koliko pozornosti pa te ekipe namenjajo VPD? »Ogromno smo se modernizirali na tem področju v zadnjih nekaj letih. Za izvedbo nevarnih gibov in težkih bremen si zelo pomagamo s pripravami in dvižnimi napravami, hrbtenica in zdravje sta samo ena. Nenehno se nadgrajuje ta del VPD, uvajajo se novosti, poslušamo zaposlene, se prilagajamo, trenutno pa tako poteka poseben program promocije zdravja s poudarkom na ergonomiji.« Kljub zahtevnemu delu je tudi v teh ekipah malo bolniškega staleža. Fantje so resnično pripadni podjetju in svojim kolektivom. Kljub kakšnemu slabemu dnevu se vseeno pojavijo v službi in korektno oddelajo svoje delo. In epilog? »Izredne čestitke in zahvala vsem mojim fantom za vsa prizadevanja in trdo ter vedno korektno, uspešno opravljeno delo, za njihovo pripravljenost vedno priskočiti na pomoč. Vsem njihovim družinam in bližnjim pa zahvala za vso potrpežljivost in razumevanje, kadar so njihovi najbližji odsotni od doma tudi izven rednega delovnega časa zaradi delovnih obveznosti.« Elektroniki Tudi Aleš Kovač se je priključil pogovoru. Področje dela ekipe energetike zajema preventivno, kurativno vzdrževanje, dežurstvo, investicije, razvoj in še kaj bi se našlo. Trenutno šteje 4 člane. V tej ekipi poleg dobrega sodelovanja poudarjajo predvsem pomen prenosa znanja. »Timsko delo ni samo ekipni duh, je prenos znanja, izkušenj in dragocenih nasvetov. Nihče ne ve vsega, z leti se izkaže kvečjemu to, da spoznavamo, kako pomembno je sodelovanje in da ima vsak kakšno področje, na katerem je močnejši.« Tudi v tej ekipi imajo k reševanju kakšnih izzivov pristopijo sistematično, sistem dežurstev je urejen in se nanj tudi zelo resno odzovejo. »Nikoli se ne zgodi, da bi se kdo ''na veliko'' izogibal obveznostim. Na vsak klic in težavo se zelo resno odzovemo. Vsaka zamujena ura ne vrne se nobena – ali kako že gre pregovor. Seveda je včasih delo stresno, pa vendar – v podjetju, kjer proizvodnja teče 24 ur dnevno, je delo brez časovnega pritiska nemogoče. Tukaj je treba biti iskren. Vsak dan prinese nekaj novega, Steklar pomlad 2017


posebnega in nikoli ne veš, kaj te čaka za ovinkom. Včasih so presenečenja prijetna, kakšno pa seveda spada v kategorijo 'dajmo tole vzeti kot zelo dobro šolo.« Elektro oddelek Sebastjan Kolenc, vodja elektro delavnice, je povedal, da njihovo področje dela zajema splošno elektro vzdrževanje obeh tovarn. Ekipa šteje 4 člane. »Sem spada vse, kar vidite, da je povezano na električno omrežje (vsa ostala postrojenja, ki tudi vplivajo na proizvodnjo), razen direktno strojev za izdelavo steklene embalaže, ki jih vzdržuje oddelek avtomatike ter vzdrževanje steklarskih peči. To pomeni, da se dnevno srečujemo z vsemi električnimi napravami, od razsvetljave, transportnih sistemov, črpalk, ventilatorji za razna hlajenja in tako naprej in tako naprej.« Timsko delo je tudi v tej majhni ekipi zelo pomemben dejavnik. Opravljajo se dela, kjer eden zaposleni ne zmore in vedno rabi pomoč ali je to zaradi zahtevnosti, obsežnosti dela ali zaradi varnega dela. od vodje dobijo določene usmeritve, izzive zmorejo reševati tudi z svojim znanjem »Večjih izzivov se lotimo skupaj, vsaj na začetku, da najdemo primerno rešitev. Nato vmes ali na koncu dneva analiziramo, kaj bi lahko popravili, da bi bili še hitrejši in da se napaka ne pojavi več. Kljub temu je nemogoče na določenih področjih ponovljivosti napak izključiti, ker je preveč zunanjih dejavnikov, ki na to vplivajo. Osebno sem bolj vodja, ki svetuje – in ne ukazuje. Nisem pristaš tega, da jaz vse znam in da je edino moja rešitev pravilen pristop do cilja. Velikokrat se je njihova ideja izkazala za hitrejšo in učinkovitejšo kot je bila moja. Fantje poizkušajo v najhitrejšem možnem času odpraviti napako in ugoditi vsem predlogom in napakam, vendar vseeno včasih kakšno manjše opravilo zaradi obilice dela počaka do naslednjega dne.« Za vzdrževalne posege ali odprave kakšnih napak iščejo luknje, ko gredo zaposleni iz proizvodnje ali operater na malico. Takratpoizkusijo opraviti posege, da čim manj vplivajo na naravo dela. pri delu se srečujejo s kombinacijo starejše opreme pa vse do vrhunskih tehnoloških novosti. »Steklarna Hrastnik se je dolga leta vseskozi dograjevala in posodobljala, vendar pri vsakdanjem delu še najdemo Steklar pomlad 2017

nekaj izzivov z starejšo opremo. Včasih je kar težavno najti ustrezen nadomestek za starejšo opremo na trgu in to zahteva kar precej časa in seveda tudi znanja. To pa zato, ker z nadomestno opremo ne moreš kar zamenjati stare opreme, vedno je potrebna še neka predelava, da potem naprava opravlja svojo funkcijo še naprej. Zato vedno pravim, da je Steklarna Hrastnik »poligon v malem«. To je dobrodošlo tudi, kadar pride kakšen študent na praktično usposabljanje, da vidi, kaj se je včasih uporabljalo, kaj pa se uporablja danes. Nov program za vzdrževanje je zelo močno programsko orodje, imamo dober pregled nad vzdrže-vanjem. Pri ponavljajočih se intervalih program sam predčasno obvesti, kdaj bo naslednji poseg, hkrati pa po analizi vidimo, kje se največkrat pojavljajo razne manjše okvare in napake. Je pa res, da od vzdrževalca zahteva kar nekaj časa, da vnese svoja opravila in pa seveda doslednost in sprotno vnašanje pri tem.« VPD je tudi pomemben dejavnik in v tej ekipi štirih mu posvečajo kar nekaj časa. »Gre preprosto zato, da pri določenih električnih preklopih dvakrat ali večkrat preveriš, kaj boš napravil, preveriš, da je naprava v brez napetostnem stanju, ker povratka nazaj po napaki ni več. En primer je tudi delo na lestvi, da boste razumeli, do kakšnih podrobnosti gremo. Pri tem mislim na to, da sta vedno dva zaposlena, eden dela na lestvi, drugi pa lestev drži. Mogoče je včasih slišati na hodnikih, poglej jih »štromarje«, dva morata nositi lestev, vendar to naredimo s tehtnim razlogom in izključno zaradi varnosti.« Tudi Sebastjan ima o ekipi povedati veliko pohvalnih besed. »Vedno so pripravljeni na pomoč, tako drug drugemu kot podjetju. Predvsem si želim, da bi še naprej dobro sodelovali, imeli tako korekten odnos. Vem, da je pohval verjetno vedno premalo, včasih zaradi nepravega trenutka, včasih morda zaradi vzgoje, mentalitete, strahu, ne zavedanja posledic ali morda celo neznanja… Odgovor na to vprašanje prepuščam vsakemu posamezniku. Tukaj in zdaj pa bi rad iskreno pohvalil ''štromarje'', da njihovo delo ni samoumevno, da je opaženo ter tudi cenjeno.« Namesto zaključka Ne bomo odkrivali tople vode. Delo s

steklom nikoli ni bilo ne lahko in še manj lahkotno. Kljub temu, da prej predstavljene ekipe ne delajo neposredno s steklom, so člani teh oddelkov tisti, ki poznajo stroje, orodja, kotičke podjetja in ki sodelujejo z velikim številom drugih oddelkov. Njihovo delo ni neopaženo. Direktor proizvodnje, Enes Rakovič, je tisti, ki je vpet tudi v njihov delo. In je bil prvi, ki je izpostavil, da si fantje zaslužijo pohvalo ter javno priznanje za svoj trud, požrtvovalnost in pripravljenost vskočiti na pomoč ob vseh mogočih urah dneva. Zato je posebej želel izpostaviti to povezovalnost, požrtvovalnost in javno priznanje. Enes Rakovič, direktor proizvodnje: »Nobena skrivnost ni, da sem v Steklarni začel delati kot vzdrževalec, najprej v ključavničarski delavnici. V tem delu sem užival, četudi sem v sebi nosil veliko bolj ambiciozno razmišljanje. Nato so bile potrebe po kadrih v sedanji enoti Opal, kjer sem kratek čas delal kot nastavljalec strojev Laika na tri izmene. Teh noči ne bom nikoli pozabil, kot mlad fant sem komaj zdržal pet »šihtov« na nočni izmeni. Ko so v tedanjem vodstvu obrata ročne proizvodnje videli, da poleg dela vztrajam še pri šolanju, so mi ponudili drugo delovno mesto kot vodja vzdrževanja novo zgrajenega visoko regalnega skladišča, ki je bil za tiste čase visoka tehnologija v Steklarni. Po končanju prve stopnje strojništva so me pa povabili v proizvodnjo, kjer se je začelo moje prvo večje vodstveno delo, saj sem prevzel popravilo orodja za vso proizvodnjo IS in preše. Da ne bom predolg – mirno lahko zatrdim, da čutim vse prej predstavljene ekipe. Znam se postaviti v njihovo vlogo, vem kaj pomeni 24 urno bedenje nad zmogljivostjo, vem, kaj pomeni dobro ekipno delo. Vem, kaj pomeni povezanost ekipe, uigranost, kakšen pomen ima podpora sodelavcev in zaupanje tako v delo, ekipo ali posameznika. Zato bi res rad poudaril, da te ekipe niso nekje zadaj, samoumevne in nekakšne tihe sence, ki poskrbijo, da vse teče kot namazano. Želim jih izpostaviti, kot smo to naredili tukaj – da so dobri, da si zaslužijo pohvalo, da njihovo delo ni lahko in da ga priznavamo, cenimo, spoštujemo. So kader, ki ima vizijo, ki ima veliko idej za napredek in ki jih ni strah novosti, napredka, prihodnosti. Srčni so kot posamezniki in kot ekipa. Tako vodje kot celotne ekipe dobro in odgovorno prevzemajo naloge, ki so jim zaupane. Upam, da bomo v tej ali razširjeni sestavi še tako zavzeto skupaj gradili prihodnost. Pametne tovarne in lokalnega okolja.« 17


NOVI SODELAVCI

Aleš Gajšek iz srca. V situacijah, ko moraš v življenju sprejeti pomembne odločitve, mi veliko pomeni mnenje prijatelja Nejca. Največji izziv do sedaj? Kako biti odličen oče oz. še boljši ob dejstvu, da sem zelo zaščitniški in me v prihodnosti ob dveh hčerah čakajo veliki izzivi. Najboljša pohvala, ki si jo prejel do sedaj? Si zelo močan človek, o katerem se bo še govorilo. Katero tvojo lastnost bi pohvalil tvoj najboljši prijatelj? Vztrajnost, visoka pričakovanja in ciljna usmerjenost. Navdih najdem… Del svojega prostega časa najdem tudi samo zase, kar izkoristim za aktivnosti v gasilski organizaciji, tek in kolesarjenje, da pridobim potrebno energijo in navdihe. Knjiga, ki ti je ostala v spominu? Mein Kampf (Moj boj). Kaj te žene naprej? Naprej me žene vsako leto posebej zastavljeni cilji. Ob podpori super žene Andreje, ki mi potrpežljivo stoji ob strani, se jih trudim uresničevati. Kako bo tvoja osebnost najbolj vplivala na SH? Še več nove pozitivne energije in strukturiranosti, ki jo potrebujemo v prihodnosti. Okolje, kjer delujemo, je zelo zahtevno in ne dopušča napak. Moje načelo je, da če delamo trdo in dosegamo odlične rezultate, se temu primerno tudi zabavajmo, saj se tako gradi tim in odnosi, česar nam nihče ne bo mogel vzeti. Izpostavi 3 tvoje ključne kompetence: To so organizacijsko-vodstvene, prodajne in medsektorsko povezovalne. Tvoj prodajni nasvet, ki ne velja samo za prodajo, temveč vsakdanje življenje? Ko imamo jasne odgovore, cilje in željo biti »zmagovalec«, je vse mogoče. Pred samim začetkom se najprej dobro pripravi, veliko sprašuj, poslušaj in poišči ljudi, ki ti bodo pomagali z nasveti in usmeritvami. Vedno imej v mislih, kaj so lahko »riziki«, da do cilja ne boš prišel in aktivno delaj na tem, da jih odpraviš in rezultat je jasen. Skozi celotno pot ne pozabi, da dosega cilja za vsako ceno ni pametna odločitev, saj so del uspehov tudi porazi, iz katerih se nekaj naučimo in postajamo močnejši. Datum rojstva: 31. 12. 1986. Sektor / oddelek: Prodaja. Prejšnje zaposlitve na kratko? V telekomunikacijski industriji sem prvih 5 let pridobival in gradil prodajno znanje doma in v tujini. Deloval sem na različnih nivojih rezidenčne prodaje ter nato v glavnini poslovne B2B prodaje v državnem telekomunikacijskem podjetju. Leta 2010 me je opazila tudi konkurenca, ki mi je ponudila nove zanimive izzive. Zadnjih 6 let sem pridobil ogromno organizacijskih in vodstvenih izkušenj kot vodja mednarodne prodaje v sklopu skupine Telekom Austria Group in nato še kot vodja poslovne prodaje v Sloveniji in Srbiji. Zdaj je čas za nove poti, ki se jih zelo veselim skupaj z vami, vanje verjamem ter vam obljubim, da vas ne razočaram. Dan, ki si ga boš najbolj zapomnil? Rojstvo Tajde in Žive. Kaj si želel postati kot otrok? Gasilec.

Kakšno je tvoje preprosto življenjsko vodilo v stilu – vse, kar moram vedeti, sem se naučil v vrtcu? Bodi preprost, odprt, življenjski in razmišljaj logično. Imamo le eno življenje in eno zdravje. Kakšen vzor si na tem področju? Povprečen oz. se trudim z dnevnimi malenkosti, da ohranjam svoje zdravje na primernem nivoju, glede na ves stres in tempo življenja. Imaš kakšno ''zvijačo'', vredno posnemanja, kar zadeva zdravo prehrano in gibanje? Našteto ustreza meni, verjamem pa, da lahko večini. Pijte kavo brez mleka in brez sladkorja. Dnevno spijte vsaj 2-3 litre vode. Izogibajte se kombinaciji mesa in ogljikovih hidratov in jih nadomestite z zelenjavo, kar ni nemogoče, čeprav je od začetka malce težje.

Najlepši spomin iz otroštva? Preživljanje časa v gasilskih vrstah in brezskrbna igra zunaj s prijatelji, česar danes med otroki skoraj ne vidiš več. Čigavo mnenje najbolj ceniš? Cenim vsako mnenje, če je le to iskreno in 18

Steklar pomlad 2017


Marko Molan Zalokar Jih je bilo veliko, pohvale je vsakdo vesel. Katero tvojo lastnost bi pohvalil tvoj najboljši prijatelj? Da sem poln energije, pozitiven in borben. Navdih najdem… v družini, v knjigah, opazovanju in poslušanju okolice. Knjiga, ki ti je ostala v spominu? Celestinska prerokba. Kaj te žene naprej? Ambicije in cilji, veselje do življenja. Kako bo tvoja osebnost najbolj vplivala na SH? Z mojim pozitivizmom, sproščenostjo in dobrimi odnosi s sodelavci ter partnerji. Izpostavi 3 tvoje ključne kompetence: Podjetniško zavedanje, sposobnost reševanja problemov in timskega dela, komunikacijske sposobnosti. Tvoj prodajni nasvet, ki ne velja samo za prodajo, temveč vsakdanje življenje? Tisto, v kar verjameš in garantiraš, da je kvalitetno ter za tem stojiš, boš lahko zastopal, prodal in bil na to ponosen. Kakšno je tvoje preprosto življenjsko vodilo v stilu – vse, kar moram vedeti, sem se naučil v vrtcu? Starejši kot postajam, bolj mi je jasno, da je za kvalitetno življenje potrebna enostavnost, ki tvori kompleksnost. Učimo se celo življenje, če se le želimo in to zaznamo. Imamo le eno življenje in eno zdravje. Kakšen vzor si na tem področju? Naučil sem se poslušati in razumeti, kaj moje telo želi. Te pomeni, da pazim, kaj jem, koliko in kdaj. Imaš kakšno ''zvijačo'', vredno posnemanja, kar zadeva zdravo prehrano in gibanje? Imam. Prej, ko s tem začneš, prej bodo rezultati.

Datum rojstva: 17. 6. 1975. Sektor / oddelek: Prodaja namizni program. Prejšnje zaposlitve na kratko? METALNA, NUMIP (Remont NEK, ekipa za menjavo amortizerjev na ceveh, montaže na terenu po Sloveniji in v tujini), POP TV (trženje), INTERSEN (vodenje lastne družbe), DNEVNIK (trženje, sponzorstva, organizacija dogodkov), IQPON-STARTUP (vodenje prodaje in marketinga). Dan, ki si ga boš najbolj zapomnil? Veliko lepih dni je bilo, najljubši pa je dan moje poroke. Kaj si želel postati kot otrok? Profesionalni športnik. Najlepši spomin iz otroštva? Svoboda, kreativnost, preprostost in šport. Čigavo mnenje najbolj ceniš? Mnenje svoje žene. Največji izziv do sedaj? Imeti partnerko, kot jo imam in s katero si delim vse. Tiste lažje, tiste dobre stvari in tudi tiste izzive, ki pridejo in jih ljudje težko komu zaupamo. Najboljša pohvala, ki si jo prejel do sedaj? Steklar pomlad 2017

Kozarca Impilabile Ice 19


OSREDNJA TEMA - ZDRAVJE

Promocija zdravja Nadgradnja aktivnosti na področju varovanja zdravja

Mojca Lavrič

FV Steklarni Hrastnik je področje zdravja, varstva pri delu ter vrednot, povezanih z varovanjem zdravja močno vpeto v poslovanje, vodenje ter vsakdanje delo. Vseskozi vas skozi res velik nabor aktivnosti vzpodbujamo, da se zdravja lotevamo celostno – na delovnem mestu, v zasebnem življenju ter s kombinacijo vseh medicinskih in alternativnih področjih.

Vlaganje v zdravje zaposlenih in povečanje zavedanja delodajalcev o pomenu ohranjanja zdravja zaposlenih postaja v zadnjih letih vse pomembnejše. Pod pojem vlaganja v zdravje zaposlenih pa sodi tudi osveščanje zaposlenih o zdravem življenjskem, delovnem slogu in zdravju ter preoblikovanje tako širokega delovnega okolja kot tudi delovnega mesta posame-znega zaposlenega, v prid ohranjanja zdravja. Vse to pa posledično prinaša velike koristi ne le zaposlenim temveč tudi podjetju in družbi kot celoti. V letu 2017 se bomo aktivnosti za promocijo zdravja na delovnem mestu lotili še bolj celostno, pregledno in sistematično. Naložba v zdravje je ključnega pomena – tako na delovnem mestu kot tudi v prostem času! Še bolj aktivno bomo pristopili k standardizaciji in ergonomski ureditvi delovnih mest, poučili vas bomo, kako ohranjati zdravo hrbtenico, o nočnem delu, o zdravem življenjskem slogu, ne bomo pa pozabili niti na pomen odgovornosti za lastno zdravje. Prvi cilj je ustvariti še boljše pogoje za delo in s tem posledično za zdravje ter zadovoljstvo zaposlenih. Želimo, da boljše delovne pogoje, nadgradnjo delovnega okolja ter delovnih mest in večje zavedanje o pomenu zdravja za kakovost življenja ustvarjamo SKUPAJ! Zato vas bomo aktivno vključili v sodelovanje, učenje, promocijo ter aktivnosti za zdravje. S ciljem, da še zvišamo kakovost življenja na vseh ravneh. Predvsem vodstvo aktivno in zavzeto podpira cilje in sodeluje v programu promocije zdravja na delovnem mestu. Verjamemo, da smo kot podjetje skupaj z vsemi zaposlenimi pripravljeni nameniti del časa in denarja tudi promociji zdravja na delovnem mestu in dolgoročno izboljšati zdravje ter kvaliteto življenja zaposlenih, saj so, tako kot smo že neštetokrat zapisali, na prvem mestu ljudje.

20

Pri izvedbi projekta promocije zdravja oziroma nadgradnje aktivnosti na področju varovanja zdravja sodelujemo s zunanjim izvajalcem, zdravstvenim centrom Aristotel d.o.o.

Dosedaj je bil že trikrat opravljen ogled delovnih mest v tovarni. Pri promociji zdravja s strani zunanjega izvajalca sodelujejo: Levak Oksana, dr. med., specialistka medicine dela prometa in športa; Blaž Repše, varnostni inženir, ergonom; Tjaša Kristofič, dipl. fizioterapevtka, dipl. kineziologinja; Judita Ledić, univ. dipl. soc., HR specialistka; Mojca Lokar, dipl. med. sestra, certificirana promotorka zdravja; Dani Mirnik, dr. med., specializa prometa in športa. V Steklarni Hrastnik sta formirani dve ekipi, ki bdita nad celotnim projektom:

ź

skupina za promocijo zdravja (krovni tim); kontakt Soniboj Knežak, vodja kadrovske službe, 03 56 54 511

ź

tim za ergonomijo (osredotočenost na izboljšavo ergonomskih pogojev dela); kontakt Enes Rakovič, 03 56 54 758 / 855

Krovni cilj: IZBOLJŠATI KULTURO VARNOSTI IN PREVZEMANJA ODGOVORNOSTI ZA LASTNO ZDRAVJE v celotnem podjetju ter izboljšati ergonomske pogoje dela.

Kaj smo že naredili? ź Dosedaj je že bila izvedena anketa med zaposlenimi na izbranem oddelku SUK (sektor upravljanja kakovosti), da bi s tem pridobili stališče zaposlenih do njihovega zdravja, o obremenitvah na delovnem mestu, življenjskemu slogu in pripravljenosti sodelovanja v projektu. ź V programu promocije zdravja se osredotočamo tako na področje varnosti in zdravja pri delu, kot na povečanje sodelovanja zaposlenih v procesu kreiranja pogojev dela. ź Menimo, da bo le takšen celosten in sistemski pristop zagotavljal kontinuiran napredek na področju varnosti in zdravja pri delu ter druge pozitivne učinke kot so: izboljšanje kakovosti dela, produktivnosti, zmanjšanje bolniške odso tnosti z dela, fluktuacije, izboljšanje počutja in zavzetosti zaposlenih ter bolj kakovostno življenje in delo v celotnem podjetju. ź Ustanovili skupino in tim, ki delajo na konkretnih primerih izboljšav v podjetju, povezanih z varnim delom, izboljšanjem delovnih pogojev ter počutja na delovnem mestu. ź Pričeli z izvedbo delavnic – prve so bile kratke delavnice, vezane na predstavitev programa promocije zdravja s poudarkom na ergonomiji. ź Pričeli z izvedbo ukrepov, vezanih na področje ergonomije – izboljšave delovnih mest ź Aktivno pričeli s promocijo zdravja – preko vseh ustaljenih kanalov komuniciranja zaposlene obveščamo o programu ter jih poskušamo aktivno vključiti v sodelovanje pri uvajanju sprememb.

Steklar pomlad 2017


V načrtu so DELAVNICE in izobraževanja: 1. Delavnice za delavce, ki opravljajo nočno delo 2. Izobraževanje zaposlenih o pomembnosti uporabe osebne varovalne opreme, o ureditvi delovnega mesta… 3. Izobraževanje o ergonomskih načelih na delovnem mestu za zaposlene 4. Izobraževanje o ergonomskih spremembah na delovnem mestu 5. Izobraževanje in animacije zaposlenih o pomenu razgibavanja/ogrevanja na delovnem mestu 6. Izobraževanje o preprečevanju razvoja karpalnega kanala za zaposlene 7. Animacija o škodljivosti kajenja

Aktivnosti se bodo seveda dopolnjevale, razmejevale, spreminjale in širile. Predvsem glede na ugotovitve skupne ter tima za ergonomijo, pa tudi glede na povratne informacije zaposlenih ter podane predloge, ki jih bomo prejeli. Področje ergonomije Poenostavljeno rečeno, je ergonomija prilagoditev delovnega okolja uporabniku. Z ustreznim ergonomskim načrtovanjem se preprečijo poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov, ki se lahko sčasoma razvijejo in povzročijo dolgotrajno delovno nezmožnost. Ergonomija je veda, ki se ukvarja z razumevanjem interakcije med ljudmi in drugimi elementi sistema, ter poklic, ki temelji na teoriji, načelih, podatkih in metodah oblikovanja za čim boljše počutje ljudi in splošno sistemsko učinkovitost. Namen ergonomije je izpolnitev dveh ciljev: zagotavljanje zdravja ljudi in povečanje produktivnosti. V Steklarni Hrastnik smo po ogledih podjetja zastavili več različnih aktivnosti, vezanih na izboljšavo delovnih mest – hrup, osvetlitev, nadzor uporabe osebne varovalne opreme, splošne vibracije, delo stoje in sede ter podobno. Dosedaj se je konkretno izvedlo že kar nekaj ukrepov iz področja ergonomije: ź Sanacija tal pod vozički na O90 (lažji izvlek polnih vozičkov črepinj) ź Omejitev odpiranja oken Vitrum (omejitev prepiha proti viličaristom) ź Prilagoditev lesenih podestov P1 (idealna višina pregiba telesa) ź Nove gumi podloge KL5 (lažje in bolj vzdržno stanje) ź Novi ergonomski stoli KL5 (pravilna drža sedenja) ź Razsvetljava na krogu KL5 (ŠE V FAZI TESTIRANJA: lažji pregled napak na izdelkih)

Slogan promocije zdravja V času priprave Steklarja smo še bili v fazi izbire slogana, ki bi najbolje opisal aktivnosti za področje promocije zdravja. Prejeli smo kar nekaj dodatnih predlogov, vendar si jih želimo še več. Zato v mesecu aprilu še izbiramo stavek, ki ga lahko povežemo s skrbjo za zdravje v naši steklarni. Aktivnosti prenove delovnih mest s ciljem olajšanja vašega dela in izobraževanja na temo, kaj lahko sami naredimo, da varujemo naše zdravje, želimo pospremiti s stavkom, ki bo na vseh dokumentih, povezanimi s projektom. Primeri teh stavkov so:

Ukrepi s področja ergonomije se izvajajo redno, tim za ergonomijo deluje s polno paro, pričakujemo pa seveda tudi aktivno sodelovanje zaposlenih. Načrtuje se tudi uvajanje 5S sistema za boljše delovno okolje in dvig varnostne kulture delavcev. O ukrepih s področja ergonomije vas bomo obveščali sprotno, seveda pa pričakujemo tudi vaše odzive, predloge ter izboljšave. Izvajal se bo tudi reden nadzor izboljšav.

1. Zdravje je kot steklo. Ne razbijmo ga! 2. Sprejemam zdrave odločitve. Vsak dan! 3. Zdrav in fit sem rad, saj je zdravje moj zaklad! 4. Vaš predlog __________________________ Ali ste dobili idejo, kakšen je lahko stavek? Najboljši 3 predlogi bodo prejeli lepe nagrade. Vaš predlog lahko oddate vodjem, v nabiralnike ali na elektronski naslov mojca.lavric@steklarna-hrastnik.si

Steklar pomlad 2017

21


OSREDNJA TEMA - ZDRAVJE

10 zapovedi za varno delo

1

Vedno upoštevam navodila in vse varnostne

4

delovne opreme!

6

2

7

Nova delovna sredstva in naprave uporabljam po predhodnem izobraževanju oziroma šolanju.

Maskoti promocije zdravja Želimo, da zaposleni o tematikah, vezani na zdravje, varno delo ter dobro počutje, komunicirajo SPROŠČENO – da je pogovor o zdravju tudi zabaven, da lahko svobodno govorijo o stvareh ter jih komentirajo. Zavedamo se, da je marsikomu pogovor o temah, povezanih z zdravjem, še vedno neprijeten, zato želimo jasno dati vedeti, da je kljub resnosti ter pomembnosti varovanja zdravja potrebno vnesti tudi zabavnejšo plat. Zato smo skupaj z našo oblikovalko Alenko ustvarili dve maskoti, ki bosta skrbeli za zabavnejšo plat nasvetov, povezanih z zdravjem, varnim delom ter promocije zdravja nasploh. 22

Vedno uporabljam osebno varovalno opremo in pripomočke!

Dela z vročimi materiali izvajam z največjimi varnostnimi ukrepi, samo z ustrezno opremo ter dovoljenjem v za to delo določenih območjih (okolica peči, hladilcev, izmenjevalcev ipd.)

Ne posegam v delujoče stroje in njihova delovna območja brez ustrezne

9

Premisli, preden ukrepaš!

3

Ne tvegam, če grozi nevarnost padca!

V silose in podobne zaprte prostore vstopam samo ustrezno opremljen, zavarovan in z dovoljenjem!

Ne delam in se ne zadržujem pod visečimi bremeni!

5

Uporabljam samo brezhibno ter ustrezno delovno orodje in pripomočke!

8

Osebna varovalna sredstva in pripomočki ter vsi varnostni ukrepi niso sami sebi namen, temveč zagotavljajo višjo stopnjo varnosti in zdravja pri delu!

Jaz sem Cvetka. Sem hudomušna, skrbim za zdravo prehrano, odlično kuham, rada sem povezana z naravo in iščem tudi komplementarne načine zdravljenja. Želim, da je moje življenje čim bolj uravnoteženo in srečno.

10

Jaz sem Zdravko. Rad telovadim, veliko dam na čisto okolje ter delovno mesto, zanimajo me novi trendi ter ugotovitve s področja zdravja. Rad navdušujem vse okoli sebe za bolj zdravo izbiro na vseh področjih življenja.

Steklar pomlad 2017


Ne pozabite V Steklarni Hrastnik vam omogočamo tudi obilo aktivnosti, ki so v prvi vrsti namenjene dobremu fizičnemu in psihičnemu počutju. Izkoristite vse, kar vam ponujamo tako preko: ź

Promocije zdravja podjetja (sofinanciranja bazena, telovadba, preventivno zdravstvena izobraževanja…),

ź

zdravstvenih storitev (obdobni zdravniški pregledi, sezonska cepljenja…)

ź

aktivnosti Družini prijaznega podjetja (kar 18 ukrepov z različnih področij, veliko jih je vezanih tudi posebej na področje zdravja ter preventive),

ź

Športnega društva (pohodi, maratoni, učenje teka, kolesarjenje, aktivnosti za sproščanje ipd.)

ź

Aktivnosti za varstvo in zdravje pri delu

ź

Sodelavke in sodelavci – promotorji zdravja

Naj bo za prvi, uvodni članek dovolj. Kot boste videli, je celoten steklar prežet s tematiko zdravja. Od varstva pri delu, timskega dela, zdravih receptov, promotorjev zdravja, čistoče na delovnem mestu in še in še. Iskreno se veselimo, da bomo skupaj rasli, se razvijali ter aktivno delali na tem, da bomo bolj zdravi, srečni in zadovoljni. Ko v Steklarni Hrastnik razmišljamo o prihodnosti, ne razmišljamo samo o razvoju, obliki, novostih in izdelkih. Naš cilj so zadovoljni zaposleni, čisto okolje za naše otroke, ohranjanje tradicije, trajnostni razvoj in družbena odgovornost v vseh odtenkih. Dobrodošli, da skupaj naredimo nekaj za zdravje.

Steklar pomlad 2017

23


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

V Glasgowu uspešno predstavili novo storitev One stop shop

Larisa Kobe

Konec marca smo v Glasgowu pod okriljem Britansko-slovenske gospodarske zbornice ter Gospodarske zbornice Glasgow skupaj s partnerji izvedli delavnico z nazivom Premium Packaging Open Day, ki je bila deležna velike pozornosti in požela številne pozitivne odzive. Udeležencem smo predstavili novejše trende pri proizvodnji steklenic. Organizacija takšnih delavnic predstavlja eno izmed aktivnosti v okviru promocije One stop shop storitve, katere cilj je ponuditi naročniku celovito storitev - od idejne zasnove do končnega produkta - oblikovanje, proizvodnja, dekor in zamaški za steklenice. Pri pripravi dogodka so bili naši partnerji Paolo Sartori, izvozni manager, vodilno poljsko podjetje za inovativni Labrenta: »V veselje mi je bilo spoznati dekor, Dekorglass, Steklarna Rogaška, vas in vse ostale udeležence Open Day. slovensko podjetje za proizvodnjo Verjamem, da bomo ostali v stiku za namiznega in embalažnega stekla iz morebitne skupne priložnosti na kristala, Labrenta, vodilni italijanski našem področju. Prav tako ste proizvajalec zamaškov, Swarowski, dobrodošli v Labrenti, če imate svetovno znani proizvajalec priložnost obiskati Italijo in še dragih kamnov in Croxons, posebej Beneško območje.« distributer za stekleno embalaže. One stop P a l S a n d o r , S w a r o v s k i Dogodka, ki je ponudil številne shop možnosti mreženja in iskanja novih Professional: : »V veselje mi je partnerjev, so se udeležili med bilo spoznati vse vas v Glasgowu. drugimi tudi predstavniki podjetij in Upam, da ostanemo v stikih za organizacij kot so na primer - William dolgoročno sodelovanje.« Grants, Chivas Bros, Distell, Scottish Whiskey Association. George O'Brien, Croxsons: »V veselje nam je bilo, da ste vsi prišli v naše čudovito »Zadovoljni smo, da se je delavnice mesto. Upam, da ste uživali v kratkem času udeležilo 85 % vseh proizvajalcev škotskega v Glasgowu in upam, da ste se odločili, da še viskija. Prepričani smo, da smo poleg naše pridete nazaj. Bilo mi je v čast spoznati vse visoko kakovostne proizvodnje, fleksibiludeležence dogodka in upam, da bomo v nosti ter zmožnosti proizvodnje majhnih prihodnosti poslovno sodelovali z vsemi serij, v povezavi s sinergijami z našimi udeleženci.« partnerji, s katerimi nudimo One stop shop storitev, odlična izbira ne le velikih, ampak tudi manjših, butičnih proizvajalcev žganih pijač,« je povedal Ivan Vučetić, direktor marketinga in prodaje. Glasgow, kot mesto za promoc.ijo One stop shop storitve, ni bil izbran naključno. Škotska si namreč prizadeva ustvariti pogoje, ki bodo omogočali dolgoročno rast industrije žganih pijač ter zagotoviti, da bo obdržala primat vodilne proizvajalke kakovostnih žganih pijač. Izvoz žganih pijač predstavlja kar 75 % škotskega izvoza na področju hrane in pijače, njihove številne destilarne pa beležijo več kot 1,6 milijona obiskovalcev letno.

Od idejne zasnove do končnega produkta.

Cilj - ponuditi naročniku celovito storitev 24

Steklar pomlad 2017


Prvi mednarodni oblikovalski natečaj uspešen Uspešna izvedba ter podelitev nagrad v Londonu

Larisa Kobe

Na mednarodni oblikovalski natečaj, ki smo ga organizirali skupaj s partnerjema, poljskim dekoraterjem Dekorglass ter medijsko hišo Paragraph Publishing iz Londona, se je prijavilo 81 oblikovalcev iz 14 držav. V okviru natečaja smo iskali inovativne ideje oziroma rešitve za standardne steklenice za našo High Glass kolekcijo. Devetčlanska komisija, sestavljena iz strokovnjakov iz naše panoge, je izbrala tri zmagovalce. Prvo mesto je zasedel Max Stefen iz Belgije, drugo mesto Adam Klein iz ZDA in tretjo mesto Marino Funakoshi iz Japonske. Ivan Vučetić, direktor marketinga in prodaje ter idejni vodja našega prvega oblikovalske natečaja je o izzivu povedal sledeče: »Iskali smo steklenice, ki bodo izstopale zaradi svoje kreativnosti, estetike, dekorja in zgodbe. Izziv pa je predstavljalo dejstvo, da so se steklenice morale vključiti tudi v našo standardno kolekcijo.« Lastnost steklenic iz naše HighGlass kolekcije je poleg super premium kakovosti tudi prilagodljivost - prav ta lastnost pa kupcu omogoča, da z dodanim dekorjem steklenici vtisne individualno noto oz. pečat svoje blagovne znamke ter ji s tem doda avtentičnost. Zmagovalec natečaja oblikovalec Max Stefen iz Belgije je o kreativni zamisli za zmagovalno steklenico povedal, da je inspiracijo našel v elementih Art Deco sloga. Nosilna vrednost steklenice je enostavnost, vendar sama oblika izraža premium izgled, ki dopušča nadgradnjo in prilagajanje željam naročnikov z dodajanjem dekorja. O sodelovanju z našo steklarno pa je zmagovalec povedal: »Dejstvo, da Steklarna Hrastnik zmagovalcem ponuja partnerstvo, je pokazatelj, da ne iščejo samo novega proizvoda, ampak dolgoletnega partnerja. To je bil tudi razlog, da sem se prijavil na razpis.«

odvisen od embalaže. Ravno zato vemo, da je za zmagovalni končni produkt za stranke poleg inovativne in tehnično perfektne izdelane steklenice ključno partnersko sodelovanje z oblikovalci, dekoraterji in proizvajalci zamaškov. Samo na ta način lahko svojim strankam ponudimo celotno storitev in s tem najboljši končni produkt. »Zaradi prilagodljivosti lahko proizvajamo manjše količine, ponavljamo top kakovost in nudimo celovito storitev,« povedal Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik. S povezovanjem z najboljšimi podjetji v svojem segmentu, z organizacijo inovativnih delavnic in izvedbo natečajev ostajamo ne le v stiku s trendi, ampak jih z inovativnimi idejami, pristopi tudi ustvarjamo.

V Steklarni Hrastnik se zavedamo, da je uspeh končnega produkta na policah v 80 %

Zmagovalec natečaja oblikovalec Max Stefen

Steklar pomlad 2017

Alaska (Max Stephen): Avtor prvonagrajene steklenice je dejal, da je navdih za obliko našel skoraj v potovanju skozi čas. Po njegovem mnenju oblika steklenice namreč uspešno združuje tako preteklost kot prihodnost, tradicijo in futurizem. V Steklarni Hrastnik smo potencial steklenice zaznali v izjemni

distinkciji same oblike, pa vendar enostavnosti in aplikativnosti na več kot samo eno blagovno znamko. Dve elipsi ustvarjata izjemno optično iluzijo, tako da je steklenica iz različnih kotov videti povsem drugače. Zapletena, a preprosta ter hkrati kot platno za različne izjemne dekorje. Denali (Adam Kelin): Avtor drugo nagrajene steklenice je navdih našel v najvišjem vrhu Severne Amerike. Z željo vklopiti se v kolecijo High Glass, pa vendar nekako izstopati, je steklenica po videnju avtorja odsev gorske pokrajine. V Steklarni Hrastnik smo v njej videli potencial, da je kljub drugačnosti dovolj standardizirana. Prepričala pa nas je tudi združevalnost moških in ženskih linij, preplet mehkobe ter širokih ramen. Kot takšna je primerna za vse tipe pijač. Neverjetna steklenica za različne aplikacije. Coda (Marino Funakoshi): Tretjo nagrado je prejela steklenica, ki po mnenju avtorja odseva to, kako voda oblikuje geometrijo, ko gre skozi lijak. Odvisno od svetlobe lahko po našem mnenju vidimo pravo premikajočo se vizualno poslastico. V steklenici smo prepoznali pravo umetnost origamija, prepletenega s klasičnimi oblikovalskimi potezami. Preprosta, a bogata, toda z dovolj svobode za dodatno oblikovanje preko dekoriranja.

25


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

Steklarna po svetu Naša steklarna po sejmih

Katja Ladika

Pomladni čas je čas intenzivnega delovanja v naši industriji. V tem obdobju je namreč precej sejmov, ki se jih Steklarna udeležuje in tako utrjuje svojo prisotnost na določenih trgih in segmentih. Tradicionalno je seveda najmočnejši sejem Ambiente v Frankfurtu, omeniti pa velja tudi sejem na Švedskem za program razsvetljave in pa sejem v Italiji za embalažni program.

Kje Stockholm

Sejem

Kdaj

Kdo

Program

Peter Marolt, Mario Lovrič

Program dizajnerskih izdelkov

Stockholm Furniture & Light fair

6. - 10.2.2017

Frankfurt

Ambiente

10. - 14.2.2017

Ivan Vučetič, Katja Cestnik, Tadej Jančar, Karmen Grivec, Barbara Marolt, Gordana Gorgieva, Katja Ladika, Alenka Leskovšek, Ivana Buzalkov, Enes Rakovič, Sabina Žlindra

PE Vitrum

Bologna

Cosmoprof / Cosmopack

17. - 20.3.2017

Tomaž Čepon

PE Special

STOCKHOLM FURNITURE&LIGHT FAIR 10.2. – 14.2.2017 V segmentu za razsvetljavno steklo ter ročno izdelavo je eden izmed pomembnejših sejmov Stockholm Furniture & Light fair. Ta sejem je postal najpomembnejše mesto na svetu za skandinavski dizajn. Letos je sejem obiskalo več kot 40.000 ljudi iz kar 80 držav. Pomembno se nam zdi, da je na večjih sejmih prisoten tudi kdo, ki ni iz oddelka prodaje, temveč tudi iz proizvodnih sredin. Tako lahko vtise iz prve roke prenese tudi v proizvodnjo. Mario Lovrič, vodja ročne in polavtomatske proizvodnje: »Sejem Stockholm Furniture & Light fair, ki sva ga

26

obiskala s kolegom Petrom Maroltom, je bil posebna izkušnja. Na sejmu sva obiskala tako stare kot predvsem nove, potencialne kupce za naše steklo. Odziv je bil zelo dober, Skandinavci so navdušeni nad steklom, še posebej tako kvalitetnim, kot ga lahko ponudimo mi. Tako na sejmu kot v vsakdanjem življenju lahko steklo vidiš na vsakem koraku. Še posebej lep občutek dobiš, ko vidiš, da gre za naše izdelke, ki predstavljajo vrhunsko oblikovane in zelo ekskluzivne luči. Na sejmu je bilo videti veliko naših izdelkov, kar samo potrjuje, da smo na pravi poti s prodajo na teh trgih.'’

Belid Gloria ball

Nas sejmu je bilo torej videti kar nekaj naši izdelkov, in sicer tako na razstavljalnih prostorih naših kupcev, kot tudi na nekaterih razstavljalnih prostorih pohištva, kjer so poleg svojega pohištva za boljše ambientalno vzdušje razstavili luči naših kupcev in to ravno luči, za katere mi izdelujemo steklo. To je jasen pokazatelj, da so naši kupci tako priznani v industriji, da so njihovi izdelki tista dodana vrednost, s katero dodatno dvignejo vrednost svojih lastnih izdelkov.

Steklar pomlad 2017


AMBIENTE 10.2. – 14.2.2017 Kot vsako leto, smo tudi letos razstavljali na sejmu Ambiente, ki je eden največjih svetovnih sejmov za industrijo potrošnih dobrin s področij gospodinjstva, pohištva, doma in dekoracije. Tokrat je skoraj 4.500 razstavljavcev iz 96 držav obiskalo več kot 140.000 obiskovalcev. Letošnji sejem Ambiente je bil v znamenju novosti, ki smo jih pripravili za kupce v Steklarni Hrastnik. Predstavili smo nove strukture na kozarcu TAVOLA, ki je tako zasijal v povsem novi luči, saj so nekateri kupci prvič resnično opazili ta kozarec šele v teh novih preoblekah. Prav tako smo predstavili nekaj novih struktur na kozarcih ZIP in IMPILABILE. Vsekakor je bila veliko pozornosti naših kupcev deležna serija JACK, saj smo obstoječemu kozarcu dodali še velikosti Longdrink ter Spirit. Dejstvo, da so ti kozarci zložljivi, jim definitivno daje še dodatno prodajno prednost. Kupcem smo predstavili tudi naše najnovejše dekorje v letošnjih barvah: dimasto roza, lešnikovo rjavi, modri in seveda zeleni, ki je tudi Pantone barva leta 2017. In še najboljše za konec. Predstavili smo čisto novi skledici PUZZLE MINI in BUZZ, ki sta obe poželi izjemno veliko zanimanja. Še posebej puzzle mini, ki kupce navdušuje z vsemi prednostmi velikega brata, kar se tiče oblike in 3D zložljivosti, le da je po besedah kupcev še zelo 'srčkan'. Karmen Grivec, prodaja Vitrum: ''Zelo mi je bilo všeč, da smo imeli predstavljenih toliko novosti in manj standardnega programa, ki ga kupci že poznajo. Ravno zato so bili tako navdušeni nad novitetami. Še največji ''wow efekt'' sta poželi novi skodelici puzzle mini in buzz.'' Seveda pa se delo za prodajo in marketing nadaljuje z vsemi posejemskimi aktivnostmi, ponudbami in dogovarjanji s kupci, kar se deloma že kaže s prejetimi naročili.

Nove priložnosti za področje embalaž-

COSMO PACK 17. - 20.3.2017 Cosmopack je del sejma Cosmoprof v Bologni, kjer razstavljajo ključni odločevalci v kozmetični industriji in so hkrati tudi glavne potencialne stranke razstavljavcev sejma Cosmopack – torej lastniki, direktorji, razvojniki in vodje R&D oddelkov v podjetjih kozmetične industrije. Letos sejem gosti celo novost, t.i. Premium parfumerijo. Največ obiskovalcev prihaja iz držav, kot so: Francija, Nemčija, Velika Britanija, Poljska, ZDA, Turčija, Južna Koreja, Švica in Rusija. Na sejmu smo razstavljali skupaj z našim partnerjem Dekorglass iz Poljske. Sodelovanje z našim partnerjem je vsekakor pomembno, ker skupaj lahko dosežemo več. Lahko prikažemo, kakšen potencial ima naš embalažni program na tem področju ter kako širok je lahko spekter dekoriranja. Ta sejem je torej eden najpomembnejših sejmov za enoto Special oziroma segment parfumerije in kozmetike, kamor prodiramo že z velikimi koraki. Tomaž Čepon, vodja področja prodaje PE Special: «Na sejmu Cosmopack/Cosmoprof v Bologni smo skupaj s partnerjem Dekorglass letos predstavili kolekcijo High Glass parfumskih steklenic in inovativne rešitve na področju dekoracije teh steklenic. Sejem nam je odprl pot do novih potencialnih kupcev High Glass parfumskih steklenic in novih potencialnih projektov v segmentu nišnih proizvajalcev kozmetike in parfumerije predvsem v Evropi ter Bližnjem Vzhodu. Potencialni kupci so bili navdušeni nad kvaliteto stekla, odzivnostjo glede razvoja in proizvodnje ter možnosti dekoracij v sodelovanju z Dekorglassom. Sejem je bil tudi priložnost srečati se z obstoječimi italijanskimi kupci, s katerimi se trenutno uspešno dogovarjamo za sodelovanje.''

Steklar pomlad 2017

nega stekla Sicer že v začetku leta, vendar vsekakor vredno zapisa v Steklarju, so se naš generalni direktor Andrej Božič, Ivan Vučetić, direktor prodaje in marketinga ter Ivanka Firšt, vodja prodaje embalažnega stekla, udeležili internega dogodka korporacije Berlin Packaging v ZDA. To je ugledno podjetje z več kot 100 letno tradicijo na področju embalaže, z več kot 1.2 milijarde $ letnega prometa v zadnjem letu ter eden izmed uglednejših distributerjev na področju embalaže. V letu 2016 so postali lastnik našega največjega kupca na področju embalažnega stekla, zato so nas kot dobavitelje povabili na letno srečanje. Tokratno srečanje je potekalo v Orlandu na Floridi, kjer se v nekaj dneh najprej sreča več kot 180 njihovih prodajnikov, nato pa se na t.i. internem sejmu predstavijo še njihovi dobavitelji. Med 43 prisotnimi dobavitelji smo poželi največ zanimanja ter navdušili z najboljšo ponudbo, kvaliteto ter predstavitvijo. Ivan Vučetić, direktor prodaje in marketinga: »Združitev Bruni Glass ter Berlin Packaginga je za nas velika priložnost. Na njihovem internem sejmu dobaviteljev smo vsekakor izstopali ter poželi ogromno zanimanja na področju steklene embalaže. Prodajna ekipa, ki zastopa stekleno embalažo, je bila nad našimi izdelki, referencami ter predstavitvijo iskreno navdušena. Zato si v prihodnosti obetamo še večji razcvet na področju embalaže.« Več o podjetju si lahko preberete na https://www.berlinpackaging.com/, kjer boste sami videli, kako ugledno, resno in veliko podjetje smo navdušili z našim znanjem, izdelki ter kvaliteto. Steklarna Hrastnik se že več desetletij predstavlja na stičišču mednarodnih trgov, ki jih sejmi predstavljajo. Sodelavci, ki so vključeni v to karavano, imajo vedno polne roke dela. Naše sodelavke in sodelavci, ki se sejmov udeležujejo bodisi kot obiskovalci bodisi kot razstavljavci, ponosno predstavljajo našo steklarno, tkejo nova poznanstva in iščejo nove poslovne priložnosti. Prijetne pomladne dni tudi od prodajne ekipe steklarne!

27


PRODAJNE ZGODBE

Izziv? Mi imamo rešitev! Uspešne prodajne zgodbe in reference Katja Ladika

Embalaža Končni kupec: Moriss Profumi Blagovna znamka: Liu Jo Projekt: parfumske stekleničke Uresničujemo načrt, da znamka Hrastnik1860 postane prva izbira v svetu vrhunskih izdelkov ter sinonim za najboljšo kakovost stekla. Vstop v segment parfumskih in kozmetičnih stekleničk zahteva odlično ekipo, vrhunsko ponudbo ter izstopajoče vrednote celotnega podjetja. Ničesar pa nismo prepustili naključju. Ponosni smo, da nam zaupa čedalje več najprestižnejših imen s tega segmenta! Tomaž Čepon, vodja področja prodaje: «Za priznano italijansko blagovno znamko iz področja mode razvijamo parfumsko steklenico v 30ml, 50ml in 100ml izvedbi. Nad vzorčnimi steklenicami je končni kupec Morris Profumi izredno navdušen. V mesecu aprilu načrtujemo že proizvodnjo vseh treh steklenic, pri prvi proizvodnji pa bo prisoten tudi kupec, ki ima v lasti tudi znamke Ferrari, Sergio Tacchini, Iceberg itd. Uspešno zaključen projekt nam bo odprl možnosti sodelovanje s tem kupcem tudi na področju omenjenih znamk.«

Razsvetljava in ročna izdelava Končni kupec: Belid Blagovna znamka: Ocean glass Projekt: razsvetljavo steklo Eno od uspešnih zgodb pišemo skupaj s kupcem Belid, ki je izjemno cenjeno ime na razsvetljavnem področju. Njihove reference tako za razsvetljavo zasebnih domov kot tudi hotelov, javnih objektov ter celo javne razsvetljave so izjemne. Ocean Glass je izjemno zahteven izdelek, tako z vidika konstrukcije, priprave načrta kot tudi izdelave, predvsem zaradi svoje specifične organske oblike. Peter Marolt, Vodja področja prodaje, PE Opal: »Kupec je na sejmu predstavil naš skupni novi razvoj Ocean glass, ki je plod obiska podjetja v naši steklarni v septembru 2016. Izdelek je zelo tehnično zahteven, vendar nam je zaradi izkušenj, dolgoletnega znanja steklarskih mojstrov in dobrega tehničnega kadra uspelo praktično nemogoče. Takšni projekti dokazujejo, da ima naše steklo dušo, saj vanj vtkemo ne samo znanje, temveč strast, srčnost in ljubezen do materiala.«

Namizni program Tudi na namiznem programu smo v prvem trimesečju uspešno zaključili kar nekaj novih projektov. Zaradi spoštovanja poslovnih dogovorov vam trenutno še ne moremo pokazati končnih produktov, lahko pa vam zaupamo, da gre za ugledna in vrhunska podjetja, ki nam v izdelavo zaupajo najtežje ter najbolj zahtevne projekte. Za eno izmed največjih blagovnih znamk gina smo ponudili ter tudi izpeljali projekt izdelave tehnično izjemno zahtevnega izdelka. Celotna pot je bila zelo dolga in komplicirana, saj je kupec sam razvijal kozarec že dve leti, nato pa smo z izvirnim designom ter dokupom pri steklarni, ki je bila edina zmožna proizvesti takšen tehnično zahteven izdelek, dokončno tudi izpeljali posel. Prav tako smo razvili nov izdelek za znanega italijanskega proizvajalca likerja, pa grško pivovarno in še bi lahko naštevali. V naslednjih mesecih gremo s tem tempom naprej in vas v prihodnji številki Steklarja razveselimo z novimi projekti. Pripravljamo se namreč na nove teste ter skupaj s kupci aktivno sodelujemo pri razvoju novih izdelkov.

28

Steklar pomlad 2017


Inovativno razmišljanje v obliki in podobi Razvoj novih lastnih izdelkov

Boštjan Bukovec

Leto 2016 je bilo za razvoj novih izdelkov namiznega programa zelo plodno. Predvsem smo se osredotočili na razvoj novih struktur oziroma modifikacij obstoječih kozarcev. Kozarce in ideje o novih strukturah smo pokazali na prvem Open day dogodku, o katerem smo vam podrobneje pisali v prejšnji številki Steklarja. Predvsem na podlagi njihovih povratnih informacij smo se odločili o projektih, s katerimi smo nadaljevali in jih v tem času že tudi realizirali. Poleg novih struktur smo razvili tudi povsem nove izdelke in sicer sta glavna nova razvoja kozarec Jack, katerega družina se bo kmalu tudi povečala (WH, LD, spirit). Prav tako bo mlajšega bratca dobila skledica Puzzle. Skledica Puzzle mini bo v trgovinah predvidoma v mesecu maju. Spremljajte našo spletno stran, Facebook stran ter Puzzle spletno stran, da boste pravočasno obveščeni o datumu ''rojstva Puzzle mini''. Z veseljem vam sporočamo, da so bile novosti odlično sprejete tudi na sejmu Ambiente v Frankfurtu, o čemer je več napisanega v članku Steklarna po svetu. Za večino novih izdelkov smo glede na informacije s prvega Open day dogodka za program namiznega stekla proizvedli tudi določeno število izdelkov. To se je izkazalo kot odlična strateška odločitev, saj smo dobili naročila že praktično za vso proizvedeno količino. Odlično so bile sprejete nove strukture na kozarcih Tavola, Impilabile in Friends. Od vseh struktur pa je največ povpraševanja po strukturi Honeycomb. Večino novih struktur si že lahko ogledate in kupite tudi v naši trgovini GlaSHuta. Napoved za leto 2017 Seveda pa smo v Steklarni Hrastnik izredno razvojno orientirani in nikoli ne počivamo z novim razvojem. Tako smo se odlično pripravili za sejem Ambiente v Frankfurtu in sejem izkoristili za predstavitev že novih idej in osnutkov razvoja. Na podlagi odlično sprejetih struktur in oddanih prvih naročil imamo že sedaj v načrtu približno 30 novih razvojev za leto 2017. Določene strukture,

Skodelica Puzzle z mlajšim bratom Kozarci Jack kot je Honeycomb, ki je odlično sprejeta, se bodo implicirale tudi na druge kozarce, prav tako pa razvijamo povsem nove strukture. Poleg novih struktur pa načrtujemo tudi povečanje nove družine Jack, ki bo že do poletja v velikosti WH, LD in spirit. Prvi Open day, ki smo ga prvič organizirali v novembru lani, se je izkazal za odlično prodajno-marketinško pobudo in s tem nameravamo nadaljevati tudi v prihodnje ter vse skupaj dvigniti še za kakšen nivo višje. Prve aktivnosti in priprave v tej smeri že potekajo, saj nameravamo tudi v letu 2017 izvesti tri tovrstne dneve. Prvi letošnji je za nami in sicer je tokrat potekal v Glasgowu, usmerjen pa je bil na področje embalažnega stekla, saj smo predstavili trende na področju steklenic. Več o tem ste že lahko prebrali na prejšnjih straneh revije. Naslednja dva pa bosta ponovno usmerjena na področje namiznega programa, seveda pa vam bomo v naslednjih številkah postregli z informacijami ter aktivnosti tudi s teh dogodkov.

Širitev High Glass kolekcije Poleg namiznega programa se v kratkem pričakuje tudi širitev High Glass kolekcije. Za kolekcijo High Glass spirit so že bili narejeni prvi vzorci novih treh steklenic, ki nosijo imena planetov v našem osončju. Zaenkrat so steklenice v velikosti 700 in 500 ml, bodo pa med letom proizvedene tudi v drugih velikostih. Prav tako smo na podlagi dogodka Innovation day, ki je bil izpeljan za segment embalažnega stekla, razvili nove steklenice za parfumerijo. Poleg obstoječe kolekcije (Fuji, Callista, Andy, Tokyo in Sultane), smo že uresničili vse korake za razvoj novih stekleničk, ki slišijo na imena Lena, Kenai, Torne, Tara in Duoro. Podrobneje o novih parfumskih stekleničkah pa v prihodnji številki Steklarja, ko bodo projekti že tudi blizu realizacije

Kolekcija Tavola Steklar pomlad 2017

29


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

Design by

Designed by Alenka Vstopite v svet čudovitih dekorjev naše sodelavke Alenke Leskovšek. Na tej strani predstavljamo samo delček izbranih ter aktualnih, več pa jih seveda najdete v trgovini GlaSHuta ali izbranih trgovskih središčih po Sloveniji.

Design by

SMOOTHIE Drobne radosti so zdravilo za velike skrbi. Začnite dan radostno in s polno vitamini. Dekorja Smoothie power & Smothie everyday sta namenjena vsem tistim, ki jih navdihuje zdravo življenje.

PARTY MIX Vsako veselje ima svoj čas. Vzemi si torej čas za veselje. Party mix „SMOOTHIE POWER “ in „SMOOTHIE EVERYDAY“ dekor. Popestrite zabavne trenutke.

VELIKONOČNI DEKORJI Dejstvo, da za veliko noč barvajo jajca že generacije, sprejemamo kot del tradicije. Vsi vemo, da je jajce simbol novega življenja, toda redko kdaj se vprašamo, kaj se še skriva za to dokaj poznano zgodbo. Jajcu so v zgodovini pripisovali tako magične kot skrivnostne karakteristike. V osnovi pa je jajce simbol ponovnega rojstva. Povezano je tako z oživljanjem narave kot z rojstvom živega bitja. Letošnji dekorji so v znamenju pozitivne energije, spoštovanja, ustvarjalnosti in predvsem veliko lepega odnosa - od ljudi za ljudi. Velikonočni dekorji naj vas spomnijo, da nikdar in nikoli ne pozabimo na najdragocenejšo in ključno dobrino – človeka. Ne glede na izzive, nove začetke ali spremembe je energija, ki jo usmerjamo v sočloveka, vedno vredna truda. Prijetno pomlad – polepšate in popestrite jo lahko z Alenkinimi dekorji.

„BUNNY 2 “

30

„BUNNY 6 “

„BUNNY 4 “

„EASTER EGG “

„EASTER EGG 2“

„COLOUR ME“

Steklar pomlad 2017


NOVI DEKORJI

Pomlad v Glashuti Pomlad diši po svežem. Veseliti se pričnemo malce daljših dni, sproščenega druženja na prostem s prijatelji, povsod nas pričakuje prebujanje novega življenja. Pomlad nas, čeprav je pogosto vsaj v aprilu pregovorno vremensko muhasta, vseeno napolni z energijo, v nas je več veselja in delovne vneme.

Prijetno vzdušje med nami zaposlenimi se posredno kaže in odraža tudi na strankah. Tudi podoba trgovine se je odela v svetle, letos zelo trendNe pastelne barve. Pričakujejo vas pomladni dekorji naše oblikovalke Alenke Leskovšek, skodelice za čaj so zamenjali kozarčki za smothie ter osvežilne napitke. Na mizo bomo kmalu postavljali več svežih in zdravih prigrizkov, zato boste našli tudi veliko izbiro različnih skledic. Kmalu pa na police prihaja tudi Puzzle mini!

Bližajoči se velikonočni prazniki so poseben čas, ki ga večina izkoristi za druženje z družino ob praznično pogrnjeni mizi, polni dobrot. Ne glede na to ali praznujete ali ne, naj bo to čas, ko se malce umirimo ter si vzamemo čas za ljubljene. V GlaSHuti vas čaka resnično pestra izbira dekorjev, povezanih z veliko nočjo. Preverjeno jih otroci naravnost obožujejo!

Satje je sestavni del čebeljega panja. V njem čebele gojijo zalego, hkrati pa je satje tudi posoda za skladiščenje medičine, medu in cvetnega prahu. Od kakovosti satja je v veliki meri odvisen normalen razvoj čebelje družine. Na naših kozarcih TAVOLA s strukturo Honeycombs je satovje popolno! Honeycombs – popolnost narave.

Steklar pomlad 2017

31


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

PBC1860 Kratek pregled prvega kvartala

Mateja Š. Dimic

Se sprašujete, kje so naši PBC1860 člani in kaj počnejo? Od zadnjega javljanja, ko smo v zadnji številki Steklarja pisali o uspehih in načrtih za prihodnost, so skupine zaključile tekoče projekte in s tem zaokrožile celoto. Sledilo je vrednotenje opravljenega dela in uraden zaključek projektov, ki smo ga izpeljali na marčevskem srečanju vseh članov in mentorjev PBC1860. Vsem našim prizadevnim članom smo se zahvalili za opravljeno delo in jim predstavili smernice za naprej. Pred nami so pomembni projekti in računamo na njihovo svežo energijo tudi v bodoče. Pravi zaključek pa ne gre brez praznovanja uspehov. Proslavili smo jih z dobro partijo bowlinga. Zavedamo se, da je druženje in povezovanje članov pomembno za uspehe, ki jih dosegamo in je še dodatna popotnica za dobro sodelovanje v prihodnje. Zakaj nam je pomembno povezovanje in sodelovanje naših članov in mentorjev dobro opiše stavek, ki ga je izrekel znan poklicni ameriški igralec baseballa Babe Ruth (1895-1948):

Delo = zabava in zabava = delo Nekatere skupine nadaljujejo svoje raziskave, druge so se usmerile na nova področja. Tako bomo v prihodnosti deležni še bolj profesionalnih analitičnih podatkov skupine »Professional Analytics team«. Strokovno smo okrepili skupino »Future Living«, ki podpira in sodeluje s skupino študentov na Ekonomski fakulteti. Reorganizirali smo skupino »Happy« ter »Marketing support«, vse tri skupine »Packaging« nadaljujejo delo. Šest članic PBC1860 pa kot somentorice vodijo deset delavnih skupin študentov na Ekonomski fakulteti in si tako pridobivajo potrebne izkušnje vodenja, razbremenjujejo

sodelavce Steklarne Hrastnik in so neprecenljiva pomoč študentom pri uspešnem opravljanju projektov. Z zaključkom letošnjega sodelovanja z Ekonomsko Fakulteto pa nameravamo v PBC1860 povabiti nove člane in okrepiti naše vrste. Kot smo že zapisali v tej številki (članek o sodelovanju z EF) smo poleg treh članov PBC1860 v lanskem letu v Steklarni zaposlili še štiri nove članice PBC1860, ki so se nam pridružile v letošnjem januarju. Skupaj se je v Steklarni Hrastnik zaposlilo že sedem članov PBC1860 in to je prav gotovo velik uspeh.

»Način, kako ekipa deluje kot celota, določa njen uspeh. Lahko imate največje zvezde individualistov sveta, toda če ne igrajo skupaj, klub ni vreden nič!«

Delo = zabava in zabava = delo 32

Steklar pomlad 2017


Izmenjava izkušenj in znanj se nadaljuje Tretje leto sodelovanja z Ekonomsko fakulteto Ljubljana

Mateja Š. Dimic

Po treh uspešnih sodelovanjih tudi z letošnjim letom nadaljujemo vez med Ekonomsko fakulteto in Steklarno Hrastnik. Izmenjava znanj in izkušenj med industrijo in univerzo je tako postala stalnica in temelj uspešnih projektov, ki so vzklili v letih prepletanja realnih poslovnih izzivov gospodarstva ter svežimi teoretičnimi znanji.

Ssodelovanje pa nam prinaša tudi dragoceno spoznavanje in prepoznavanje izjemnih posameznikov, zato je to tudi pripravljalnica kadrov PBC1860 in posledično novih sodelavcev Steklarne Hrastnik. Naj na tem mestu omenim, da smo poleg treh članov PBC1860 v lanskem letu v Steklarni zaposlili še štiri nove članice, ki so se nam pridružile v letošnjem januarju. Skupaj torej sedem novih sodelavcev, s katerimi smo prvi stik navezali ravno v projektu z Ekonomsko fakulteto Ljubljana je velik uspeh. In še prihajajo…. Tokrat se je v okviru predmeta mednarodno poslovanje, pod mentorstvom dr. Gregorja Pfajfarja, na projekt prijavilo malo manj kot 50 študentov, ki so razdeljeni v deset timov. Pokrivajo pet izbranih tem: ź Projektna naloga »Pregled polic na prodajnih mestih v Sloveniji« naši maloprodaji že tretje leto zagotavlja potrebne informacije za pripravo akcijskih načrtov za vstop v prodajne verige, za ohranitev in povečevanje deležev naših izdelkov na prodajnih policah in predvsem za razumevanje in pripravo ponudb, ki jo trgovske verige ne morejo zavrniti. Na podlagi rezultatov delavnih teamov prejšnjih generacij študentov Ekonomske fakultete smo povečali delež naših izdelkov na prodajnih mestih ter pospešili številne aktivnosti za podporo prodaji. Ena takih aktivnosti je razvoj blagovne znamke Future Living, ki povezuje izdelke različnih proizvajalcev v skupne sete. ź Projekt Future Living je prvotno pod okriljem skupine PBC, študenti EF pa v projektni nalogi »Predlog za razvoj blagovne znamke Future Living« pripravljajo nabor izdelkov namiznega programa drugih proizvajalcev, različnih materialov in življenjskih slogov. Le-ta nam bo služil za hitre priprave različnih setov, za izpostavitve

Steklar pomlad 2017

ź

ź

ź

na prodajnih mestih. Blagovna znamka Future Living tako spodbuja in promovira sodelovanje in povezovanje za skupni uspeh. Dve izmed skupin sta si izbrali projektno nalogo »Predlog marketinške akcije za stekleničko Happy«. Prva je usmerjena na organizacijo akcije oz. dogodka, kjer bomo razdelili 1860 stekleničk, v katerih bodo pozitivne misli in jih poslali iz srca Slovenije v vse smeri države in izven meja ter tako širili srečo. Druga skupina pa pripravlja plan promocije dogodka na socialnih omrežjih in medijsko pokriva dogodek. V skupini, ki se ukvarja s projektno nalogo »Co-marketing za Slovenski trg«, raziskujejo možnosti skupne promocije Steklarne Rogaške in Steklarne Hrastnik in pripravljajo predlog skupnih akcij. Tu sta še dve projektni nalogi, ki sta namenjeni enoti embalažnega stekla (Special) »Analiza konkurence za parfumsko embalažo« ter »Analiza konkurence za embalažo alkoholnih pijač«. Štiri skupine raziskujejo konkurenco, značilnosti in

karakteristike njihovih produktov in pripravljajo uporabno preglednico, ki bo služila za nadaljnje delo. Projektno delo smo začeli v začetku marca letos s predstavitvijo na Ekonomski fakulteti ter nadaljevali z delom po skupinah z mentorji in somentorji. Somentorji so člani PBC1860, ki že drugo leto prevzemajo vodenje skupin skozi proces in tako razbremenijo mentorje, sodelavce Steklarne Hrastnik, in omogočajo še kvalitetnejšo podporo študentom, usmerjanje timov in povezovanjem s Steklarno Hrastnik. V začetku aprila so si študenti ogledali proizvodnjo vseh treh enot, seznanili so se s tehnologijo ter procesi dela, spoznali steklo, predvsem pa smo jih podrobno seznanili s prodajnimi programi. Vsaka skupina je imela čas za uskladitev nalog s cilji projekta. Projekt bomo zaključili konec maja 2017, ko bomo ovrednotili opravljeno delo in v PBC1860 povabili tiste posameznike, ki jih bomo v procesu dela prepoznali kot potencialne, kreativne in prodorne sodelavce. Takrat pa zopet kaj napišemo. 33


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Mentorski kotiček Svetli primeri napredovanja v Steklarni Hrastnik

Alenka Maurer

Tokrat bomo predstavili mentorski par iz Oddelka dekorja, kjer je upravljalec stroja Amer Salkić uvajal in usposabljal Zvonka Vidica. Ta je po treh mesecih uspešno opravil strokovni izpit in samostojno začel z delom na stroju.

Amer Salkič, mentor Kaj je ključno za dobrega mentoriranca? Ključno za novega mentoriranca je, da pokaže zanimanje za nove stvari. Če je mentoriranec radoveden, s tem zelo olajša proces mentoriranja, saj oba z veseljem pristopita k učenju in podajanju znanja. Kakšen je idealen odnos mentor – mentoriranec? Odnos mora biti spoštljiv in prijateljski. Mentor mora biti sproščen, saj mentoriranec to začuti in mu zaupa. Mentoriranca ne sme biti strah vprašati, če ga kaj zanima ali česa ne zna. Mentor mora ustrezno in razumljivo komunicirati. Predstavljene zadeve v teoriji, mora mentoriranec uresničiti v praksi. Kaj ti osebno pomeni vloga mentorja? Vloga mentorja mi pomeni to, da mi kolektiv in vodstvo zaupata ter da delo opravljam odlično. Imam dovolj znanja in sem ga pripravljen deliti z novimi zaposlenimi. Vloga mentorja se mi zdi zelo pomembna, saj s tem razdajaš znanje mlajšim generacijam, da se lahko hitro uvedejo v delo ter so pri tem uspešni. Kako veš, da si bil uspešen mentor? Ko postane mentoriranec popolnoma samostojen pri delu in ko te začne že popravljati ali opominjati, če si kaj pozabil ali naredil napačno. Ko se mentoriranec zahvali za vložen čas in znanje, vem, da sem naloge mentorja dobro opravil. Zvonko Vidic, mentoriranec Katere lastnosti so ključne za dobrega mentorja? Mentor mora biti potrpežljiv, natančen in seveda mora imeti dovolj delovnih izkušenj ter znanja. Morda se bo slišalo malo nenavadno, ampak mora biti pripravljen odgovarjati na vprašanja, ki mu jih zastavi mentoriranec. Lahko bi se celo izrazil, da mu mora biti to v veselje, da z veseljem pojasni, poda odgovore ter seveda tudi v praksi pokaže, kako kaj deluje. Katere izkušnje in znanja so ti pomagala pri razvoju in uspehu? Jaz sem že imel nekaj izkušenj z delom z orodjem. Vsaka izkušnja, pa četudi zgolj iz osebnega zanimanja, pride prav. Kaj še pričakuješ od mentorja v bodoče? Upam in verjamem, da mi bo vedno stal ob strani, tudi kot sodelavec, ko ne bo več mentor. Da bo tudi potem ohranil to željo pomagati, deliti znanje in svetovati, kadar se pojavijo kakšne napake, izzivi ali novo področje. Prepričan sem, da bodo vedno novi izzivi in ker nihče ne zna in zmore vsega rešiti sam, zaupam, da bo Zvonko tisti, ki bo ponudil roko v pomoč tudi v prihodnje. Kako se vidiš po zaključku formalnega procesa mentoriranja? Cilj je seveda samostojno delo na sitotisku. Vendar, kot sem dejal, računam na prijateljsko oporo med sodelavci ter vedno dober nasvet, pomoč in napredek s strani mentorja. Upam, da bom tudi sam lahko kdaj v bodoče v obratni vlogi – da bom predajal znanje mlajšim generacijam.

34

Steklar pomlad 2017


MLADI UPI STEKLARNE HRASTNIK

Mladi upi Steklarne Hrastnik Na mladih svet stoji

Alenka Maurer

Zana Bečirović, SUK Special

največ 1900 znakov

Zakaj si se odločila za delo v steklarni? V času, ko sem iskala delo, je bilo na mojem področju dela, to je zdravstvo, precej težko najti redno zaposlitev. Vem, da v javnosti velja prepričanje, da kadra v zdravstvu primanjkuje, za redno zaposlitev pa stanje vseeno ni tako ''rožnato''. Morda ne bo zvenelo najlepše, a sprva je bila zame zaposlitev v steklarni bolj kratkoročna – pa se je izkazalo drugače. Kako si se počutila kot novinka? Začetek je bil odličen! Dodeljena sem bila na izmeno Fabijan, sodelavke so bile super, mlad kolektiv, pripravljene priskočiti na pomoč in te razveseliti na kakšen slabši dan. Takoj smo se ujele in moram povedati, da se sploh nisem počutila kot novinka, ampak kot da delamo skupaj že dlje časa. Kljub mojim začetniških napakam so me potrpežljivo učile in mi kakšno napako tudi prijazno odpustile, pa čeprav napake posameznice običajno ''stanejo'' celo izmeno. Za to sem jim še danes hvaležna in se jim zahvaljujem za učenje, potrpežljivost ter vzpodbudne besede.

Albin Bajda, kontrolne linije Special Zakaj si se odločil za delo v Steklarni Hrastnik? Razmišljal sem predvsem o zaposlitvi nekje bliže. O Steklarni se je veliko slišalo, ne samo o investiranju v tehnologijo in razvoj, tudi v zaposlene, v ohranitev delovnih mest in izboljšanje delovnih pogojev. Torej dobro ime podjetja, novi trgi in zgodba o uspehu. Kako si se počutil kot novinec? Spoznati je bilo treba sodelavce in delo, ki mi je bilo zaupano. Lepo so me sprejeli, saj tudi sam nimam težav s prilagajanjem in komuniciranjem, saj sem vedno delal v timu. Začetek je bil kar zahteven, ker je bilo zame vse novo. Pridobivati sem začel znanje od sodelavcev in z zanimanjem spremljal delovni proces. Tako sem se učil iz napak, ki so se pojavljale med samim proizvodnim procesom. Pregledoval sem dokumentacijo, se s tem učil in pridobival veščine, ki so nujne za dobro kontrolo in brezhibno delovanje. Kje se v bodoče vidiš v Steklarni Hrastnik? Da osvojim čim več znanj na področju elektronike kontrole izdelkov, transportnih sistemov in organizacijskih

Steklar pomlad 2017

Opis tvojega delovnega mesta? Po slabem letu dela na moji prvi dodeljeni izmeni sem na drugi izmeni sprejela dodaten izziv – pričela sem z učenjem za meritve, da bi lahko po potrebi zamenjala sodelavke. Danes tako delam za tekočim trakom kot pregledalka, po potrebi pa tudi na meritvah. Kje se v bodoče vidiš v Steklarni Hrastnik? Težko vprašanje. Vsak si želi napredovati in imeti boljše delo. Trudila se bom po najboljših močeh, se učila in pokazala, kaj znam. Upam, da ne bo ostalo nespregledano in da bo prihodnost v znamenju napredka na vseh področjih. Tako v znanju kot tudi kakšnem drugačnem delovnem mestu. Na kratko o Zani: Slabe volje se na hitro reši, ko se spomni na moja dva tigra (Azro in Tariqa) in ko se nanjo čez dan spomnijo ljube osebe ter ji s kakšno lepo mislijo polepšajo trenutek. Je precej klepetava in kar preveč uporablja mobilni telefon. Za zdravje pa svetuje, da imejmo radi sebe, prisluhnimo svojemu telesu ter si vzemimo čas za male stvari. In smeh!

sposobnosti. Zelo me veseli tehnologija elektronskega vida oz povezane tehnologije kontrolnih strojev, ki so med najnaprednejšimi na svetu. Danes strojni vid omogoča izredno dobro kontrolo standardnih steklenih izdelkov, celo boljšo, kot to lahko opravlja sam človek. Ker pa imamo v Steklarni izredno komplicirane izdelke, se obstoječa tehnologija žal še ni povsem sposobna kosati s sposobnostmi človeškega očesa. Zaradi tega si prizadevamo, da skupaj s proizvajalci kontrolnih strojev ugotovimo algoritme in rešitve, ki bi omogočale avtomatizacijo še tako kompliciranih izdelkov. Poleg tega imam veliko veselja na področju transporta in logistike izdelkov, kjer vse več nalog prevzema avtomatika. V kratkem bomo v PE Special montirali prvega robota in prisoten bom pri njegovem uvajanju, optimizaciji in nastavljanju, kar je izreden izziv. Na kratko o Albinu: Proti slabi volji svetuje, da globoko vdihneš, zapreš oči in šteješ do 10, če ne pomaga - do 100. Nasvet za zdravje pa se skriva v reku »Delo krepi človeka« (smeh).

35


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Pot napredka »Bodite pogumni. Tvegajte. Nič ne nadomesti izkušnje." Paulo Coelho

Alenka Maurer

Tokrat se vam bosta v rubriki Pot napredka predstavila Branko Kastelic in Mirsada Burhan iz PE Vitrum. Branko je v naši steklarni že več kot 30 let, Mirsada pa 11 let. Oba sta dokazala, da imata visoko razvite vodstvene kompetence, zato se jima je zaupala vloga vodje, ki jo uspešno opravljata. Sta strokovnjaka vsak na svojem področju ter velik zgled svojim podrejenim.

Skrbim za pravilno uporabo zaščitnih sredstev, pravilno delovanje strojev in naprav v delavnici, za zagotovitev zadostnih osnovnih sredstev za delo ter za red in čistočo v delavnici. Moja dolžnost je organizacija nemotenega poteka popravila, korekcij, kontole orodja in priprava menjav in dostave orodja na stroj. Naj omenim, da so mi v veliko pomoč moji sodelavci, brez katerih bi bilo te dolžnosti nemogoče izvajati. Kaj bi svetoval sebi na začetku karierne poti? Dobro vprašanje. V življenju so vzponi in padci. Če bi bilo možno, bi se verjetno kot večina izognil številnim napakam v življenju, ki sem jih storil. Vendar te napake so del našega življenja. Moje mišljenje je, da se na napakah učimo, jih poskušamo odpraviti, s tem pa pridobimo dragocene izkušnje, ki nam v življenju pomagajo do novih izzivov. Tako lažje in dobro opravljamo zadane

naloge ter svojih napak ne podtikamo drugim, kajti slej kot prej te napake najdejo pravega krivca. Kdo te je v življenju najbolj navdihnil in kako? V življenju me je najbolj navdihnila moja mama, ki mi je vedno vlivala optimizem in me naučila pravičnosti. Nato pa moja družina, ki mi vedno stoji ob strani, tudi ob najtežjih trenutkih. Kaj so cilji, ki jih še želiš doseči na delovnem mestu in v Steklarni Hrastnik? Trenutno sem na delovnem mestu zadovoljen. Moj cilj je izboljšati komunikacijo s tehnološkim delom, glede informiranja korekcij na orodju med proizvodnjo ter izboljšati komunikacijo v naši sredini.

Za razmislek in izziv:

Branko Kastelic, vodja delavnice

Povej mi 3 svoje ključne kompetence (znanja, veščine): Sposobnost komuniciranja in timskega dela, poznavanje dela na svojem področju – strokovnost in občutek za red in pravičnost

vzdrževanja orodja PE Vitrum Kako je potekala tvoja pot napredka v Steklarni Hrastnik? Prvič sem se s Steklarno Hrastnik srečal med obvezno prakso v času šolanja na Srednji kovinarski šoli Trbovlje kot štipendist Steklarne Hrastnik. Zaposlil sem se leta 1985 in štiri leta opravljal dela vzdrževalca strojev in menjav orodja na strojih. Leta 1990 sem se zaradi potreb preselil v delavnico vzdrževanja orodja, kjer sem delal kot orodjar, skoraj dve leti pa kot kontrolor orodja. Moje trenutno delovno mesto je vodja delavnice vzdrževanja orodja. Kako bi opisali svoje trenutne odgovornosti in dolžnosti pri delu? 36

Česa ne znaš narediti dobro, pa bi se rad naučil? Moja slabost je glasno govorenje, kar nekateri razumejo kot ukazovalno govorjenje. Zato bi se rad naučil bolj kontrolirano govoriti. Za katero odločitev v življenju si vesel, da si jo sprejel? Moja najboljša odločitev je, da sem si ustvaril družino, ki mi je vedno v podporo. Naslednja je, da sem končal srednjo zdravstveno šolo, kjer sem med obvezno prakso in pri delu z bolniki spoznal, da je zdravje naše največje bogastvo. Kdaj si slabo situacijo spremenil v dobro? To se pri mojem delu z ljudmi pogosto zgodi, včasih človek probleme in slabo voljo prinese od doma, zato je moj recept vedno bil in bo, da slabo situacijo obrneš na humor. Imaš kakšno ''zvijačo'', vredno posnemanja, kar zadeva zdravo prehrano in gibanje? V svojem prostem času rad kolesarim, pozimi pa smučam. Sem človek, ki rad dobro jé, zato se moram dovolj gibati, da se mi ne nabirajo odvečni kilogrami.

Steklar pomlad 2017


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Mirsada Burhan, izmenski vodja SUK Kako je potekala tvoja pot napredka v Steklarni Hrastnik? Pred več kot 11 leti se je moja pot najprej začela preko zunanje agencije za posredovanje kadrov. Nato sem se zaposlila v Steklarni kot pregledalka 2. Po nekaj letih sem napredovala v pregledalko 1 in do danes napredovala v vodjo izmene. Pričela sem torej, recimo temu, kot zunanja sodelavka preko agencije in po mojem je bil napredek do mesta izmenskega vodje relativno hiter. Tako da sem osebno dokaz, da poskusiti najprej z delom preko agencije ni prav nič slabega. Kako bi opisali svoje trenutne odgovornosti in dolžnosti pri delu? Dela je veliko in zahtevnost dela je po mojem mnenju kar visoka, čeprav tega mogoče ni vedno videti na prvi pogled. Delo izmenske vodje je prevzem odgovornosti za dobro kontrolo za celotno ekipo pa tudi za ''mehke'' plati je potrebno poskrbeti, kot je komunikacija, razumevanje in pravično delegiranje. Upam si trditi, da se skupaj s sodelavci vedno po najboljših močeh trudimo izpolniti dolžnosti in delo opraviti čim bolj kvalitetno. Dejstvo pa je, da kdaj pa kdaj pride tudi do napak. Ampak, kako se že reče? Vsi smo samo ljudje. Kaj bi svetovala sebi na začetku karierne poti? Ostani zvesta sebi. Vedno ostani delovna, natančna in komunikativna. In lahko rečem, da ne bi menjala ničesar. Vse izkušnje so šola, vsak izziv novo znanje. Kdo te je v življenju najbolj navdihnil in kako? Moj oče. Vedno mi je stal ob strani, ob vseh življenjskih preizkušnjah je bil ob meni. Je moja opora in navdih. Je tip človeka, ki je usmerjen v iskanje rešitev in do sedaj še ni bilo problema, h kateremu ne bi znal pristopiti s pravo mero občutka. Kaj so cilji, ki jih še želiš doseči na delovnem mestu in v Steklarni Hrastnik?Moji cilji so skoraj doseženi. Ostala bom odgovorna, natančna in stala bom svojim sodelavcem ob strani in jim bom vedno na voljo in v pomoč.

Steklar pomlad 2017

Za razmislek in izziv: Povej mi 3 svoje ključne kompetence (znanja, veščine): Imam izpit za viličarja, ki sem si ga pridobila v Steklarni. Se hitro učim, kajti sem mnenja, da če ne poizkusiš novih stvari in reči, ne veš, kaj ti ''leži''. Sem zelo vztrajna, a na trenutke tudi malce trmasta. Pretirana vztrajnost je to (smeh). Česa ne znaš narediti dobro, pa bi se rada naučila? Sem že omenila, da sem vztrajna (smeh)? Običajno izpolnim, kar si zadam, tako da spisek želja, kaj vse bi še rada znala, ni pretirano dolg. Kar potrebujem ali pa si želim, se naučim sproti, ko se pojavi ''potreba'' po kakšnem dodatnem znanju. Ne odlašam rada. Za katero odločitev v življenju si vesel, da si jo sprejel? Vsekakor to, da sem sprejela delo v Steklarni. Kdaj si slabo situacijo spremenila v dobro? Tukaj pa bom omenila povsem zasebno izkušnjo. V življenju se vse ne izide po načrtih in tako sem se v preteklosti soočila z ločitvijo. Bilo me je strah, kako bom zmogla izpolniti vse dolžnosti, kako bom izpolnila vse odgovornosti kot mama… proces ločitve ni enostaven in tudi ko je končan, se vsak dan soočaš z izzivi, kako z majhnim otrokom čim bolj mirno prejadrati skozi življenje. Toda ob močni podpori, predvsem staršev, sem se dvignila in danes sem ponosna, da sem zmogla. Imaš kakšno ''zvijačo'', vredno posnemanja, kar zadeva zdravo prehrano in gibanje? Sem športni tip, ki poje veliko sadja in zelenjave. Rada kuham, zelo rada pečem tudi različna peciva, ki pa jih pojedo predvsem moji bližnji. Tečem maratone in hodim na pohode, tako da sem v kar dobri kondiciji. Izpolnila sem tudi svojo dolgoletno željo in osvojila vrh Triglava. Kakšnih majhnih zvijač nimam, gre predvsem za odločitev, da se imamo radi. In da z vztrajnostjo napredujemo po majhnih korakih vsak dan posebej. Morda to, da si ne zadate vsega naenkrat – spremenite prehrano, na polno začnete s športom in še kaj. To bo vsekakor prevelik zalogaj. Majhni koraki in vztrajnost, to je recept za velik napredek. Čas, ki ga namenite sebi, pa ni nikdar vržen stran.

37


INTERNI INOVATORJI

Inovacije so kontinuiran proces Kratek pregled leta 2016 na področju internih inovacij

Marko Kozmus

Inovacije so splošno priznane kot eno najpomembnejših gibal gospodarskega in družbenega razvoja. V strokovni javnosti še vedno ni vseobsežne enotne definicije inovacije, saj gre za pojav, ki se še vedno razvija in spreminja. Čeprav je »inovacija« izraz, ki ga pogosto uporabljajo široki sloji prebivalstva, vsebina tega pojma zaenkrat še ni enoznačno in celovito opredeljena. Vzrok je v kompleksnosti in raznolikosti vsebine in uporabe pojma. V naši steklarni, kjer sistem internih inovacij imenujemo Mali koristni predlogi in kjer predloge za izboljšave sodelavk in sodelavcev spremljamo že vrsto let, smo poleg tehnoloških, procesnih in proizvodnih inovacij pozorni tudi na trženjske in druge, t. i. mehke inovacije oziroma predloge. Trudimo se, da ustvarjamo okolje in primerne vzpodbude, da prav vsako razmišljanje, ki presega delokrog posameznika, opazimo, ovrednotimo ter ustrezno nagradimo. V letu 2016 smo prejeli 155 internih inovacij oziroma predlogov, kar 106 predlogov pa je že bilo realiziranih. Skoraj 70% realizacije je dober pokazatelj, da so predlogi dobri, pa naj gre za spremembe procesa izdelave, drugačne tehnične pogoje ali celo nove proizvode, ki za seboj potegnejo novosti v celotnem postopku izdelave. Ker so inovacije kontinuiran proces, smo pozorni tudi na izboljšave že obstoječih proizvodov, procesov in postopkov. Tudi v naši steklarni je največ pozornosti namenjene tehnološkim inovacijam, vzrok pa je preprost: tehnologija je eden poglavitnih dejavnikov razvoja posamezne družbe in človeštva v celoti. Seveda pa ne edini. V letu 2016 smo tako za predloge ter nanje vezane bonuse predlagateljem izplačali skupno kar 11.095 €. V februarju smo podelili še posebna priznanja in nagrade za

Nagrade ter priznanja najboljšim 10 internim inovatorjem smo podelili na začetku februarja. Letošnjih prvih 10 si sledi v naslednjem vrstnem redu: 1.

Sebastjan Kmet

2. Štefan Klopotan 3. Matej Šalamon 4. Novko Kolobarič 5. Aleksander Šklander 6. Elmir Karič 7.

Sanja Duratovič

8. Dragan Mišić 9.

Sergej Zaletel

10. Jože Kumar

10 najboljših internih inovatorjev naše glažute. Intervju z zmagovalcem internih inovacij, tako za leto 2016 kot tudi za leto 2015, ste lahko prebrali na začetnih straneh. Štefan Klopotan, ki je osvojil 2. mesto in ki se skoraj vsako leto pojavi med prvimi tremi internimi inovatorji, je za Steklarja povedal: »Ob prejemu nagrade za male koristne predloge so občutki vsekakor pozitivni, pa ne samo zaradi nagrade same, temveč tudi zato, ker

vidiš, da je trud opažen. Lepo je, da sodelavci in vodje opazijo, kam vlagaš svoje znanje, da se trudiš in da ni zaman. Kaj me žene? Pri meni osebno je to že skorajda vsakdanja praksa, ki me motivira. Predvsem pa stremim k temu, da z izboljšavami in predlogi olajšam delo sebi in sodelavcem. Vsi predlogi seveda ne gredo v oddajo za MKP, nekaj pač ostane v mojem predalu kot izziv za nadaljevanje. Če ima človek veliko predlogov, potem je tudi večja verjetnost, da lahko posežeš po kakem dobrem mestu od ena do pet.« Vsem prejemnikom internih inovacij je skupno to, da jih ne žene samo nagrada, ki jo ponujamo, čeprav vsi po vrsti priznavajo, da so je iskreno veseli. Najbolj jih žene želja po napredku, saj želijo olajšati delo sebi in seveda sodelavcem, izboljšati varnost in podjetju prihraniti kakšen evro. To dokazuje, da smo vsebinsko na pravi poti in da je interni sistem zelo dobro sprejet. V času nastajanja prispevka je ravno odprt razpis za Najboljše inovacije Zasavja, ki ga vsako leto razpisuje Gospodarska zbornica Zasavja. V preteklosti se je kar nekaj inovacij, ki smo jih poslali ''v svet'', znašlo najprej med internimi predlogi. Nadgrajene in zabeležene smo potem prijavili na zunanje razpise in bili nemalokrat med prejemniki najvišjih priznanj. Na naslednji strani tako v Steklarja uvajamo novo rubriko. Na kratko vam bomo predstavili tudi najmanj dva izbrana inovatorja četrtletja, ki sta izstopala po vsebini ali po oddanih predlogih. Vsi v komisiji za interne inovacije pa si želimo, da bi v res bližnji prihodnosti dosegli še vedno nerealiziran cilj, da bi prav vsak izmed zaposlenih v letu oddal vsaj en predlog za inovacijo. Vsem tistim, ki še oklevate, sporočamo, da se je v letošnjem letu opogumilo kar nekaj novih sodelavk in sodelavcev, ki so zapisali svoje ideje ter jih oddali komisiji. Zakaj ne bi bili med njimi tudi vi?!

38

Vsem prejemnikom iskreno čestitamo.

Steklar pomlad 2017


INTERNI INOVATORJI

Interni inovatorji Izpostavljamo inovatorje četrtletja

Mojca Lavrič, Marko Kozmus

V novi rubriki izpostavljamo interne inovatorje, ki jih je komisija za interne koristne predloge izpostavila v obdobju zadnjih 3 mesecev. Tokrat bomo na kratko predstavili prišleka med inovatorji, kar kaže na določene spremembe ter način razmišljanja. Dr. Borut Likar, inovator in profesor, je dejal: »Največja inovacija prihodnosti bo sprememba nas samih.« Zato smo za prvo rubriko izbrali sodelavko in sodelavca, ki sta naredila največji preskok in spremembe.

Sanja Duratović, SUK Special, je konec leta 2016 podala kar nekaj predlogov, predvsem kako bi izboljšali medsebojne odnose ter vzdušje nasploh. Če bi pa svoje predloge tudi realizirala, bi morda posegla po najvišjih mestih, tako pa je v letu 2016 pristala na 7. mestu. V komisiji pravijo, da se v njej skriva potencial oz. diamant, ki ga bo potrebno še malo izbrusiti. Človeški možgani so narejeni za igro. Si spustila to igrivost na plan in zato začela oddajati vse več internih predlogov? V bistvu je igrivost vseskozi prisotna (smeh). Sem pa kreativna in verjamem, da je kreativnost sposobnost kombinirati ideje na edinstven način. In imeti možnost ideje podati kot koristne predloge, ki imajo lahko koristen učinek in pozitiven vpliv, je priložnost, ki jo zagotovo ne zamudim! Priznam, da sem odlašala s predlogi. Sem si dovolila vzeti čas, opazovati in se vprašati kaj, zakaj in kako lahko prispevam k izboljšanju bodisi

odnosov, delovnega mesta itd. Besede učijo, zgledi vlečejo. Kdo je tvoj zgled v Steklarni? Mami zaposlena kot pregledalka. Predana, korektna, poštena, pozitivna, odgovorna, zanesljiva, marljiva, ponosna steklarka. Predvsem pa zna v kritičnih situacijah ohraniti mirno kri in trezno razmišljati. Pravi, da leta naredijo svoje. Delam na tem, da tudi jaz svoj temperament brzdam v takšni meri kot ona (smeh). Na kateri oddani predlog v zadnjem obdobju si najbolj ponosna? Nobenega ne bi prav posebej izpostavljala. Pripravljam pa enega, za katerega resnično upam, da bo tudi realiziran. Ta bo moj najljubši. Kako bi vzpodbudila sodelavce, da oddajo vsak vsaj en predlog? Rada bi jih spomnila, da so meje in ovire le v naših glavah. Z malo domišljije in poguma lahko odpremo vrata neskončnih možnosti. Ampak spremembe začnimo delati pri sebi. In pa - poskusit ni greh, zgubit nimaš kaj!

A n d r e j K l a n č a r, p r o i z v o d n j a Vitrum, je v letošnjem letu intenzivno začel s spremembami na samem delovnem mestu, ki ga opravlja od leta 2016. Viden je napredek, prav tako pa so predlogi vedno bolj dodelani. Potrebno bo seveda delati še na realizaciji, da bodo učinki bolj merljivi. Besede učijo, zgledi vlečejo. Kdo je tvoj zgled v Steklarni? Moj vzornik v Steklarni Hrastnik je Anel Nezirović, ker skupaj delava in je moj mentor. Od njega se največ naučim, za kar sem res hvaležen. Na kateri oddani predlog v zadnjem obdobju si najbolj ponosen? Ponosen sem na vsak koristen predlog posebej – drugače jih verjetno ne bi niti zapisal. Ne smemo biti malenkostni, napredek je v večini primerov sestavljen iz drobnih stvari, Steklar pomlad 2017

izboljšav in predlogov, ki potem skupaj tvorijo večji uspeh. Kako bi vzpodbudil sodelavce, da oddajo vsak vsaj en predlog? Svojim sodelavcem predlagam, da napišejo kakšen koristni predlog predvsem iz vidika varstva pri delu. Tako zaradi lastne varnosti kot seveda drugih. Predvsem preko takšnih predlogov se lahko olajša in izboljša delovno mesto.

39


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Znanje kot eden izmed najbolj pomembnih virov »Učenje brez razmišljanja je neplodno. Razmišljanje brez učenja je nevarno.« Konfucij

Alenka Maurer, Uršula Butkovič, BB Consulting

Znanje povečuje moč in krepi strast. Je védenje, kje poiskati, kar želiš vedeti. Je védenje, kako uporabiti novo znanje. Tudi v tokratnem prispevku je pred vami izbor dogodkov in izobraževanj, ki so potekali v naši steklarni od začetka leta 2017 ter so povezani z učenjem, izobraževanjem ter širjenjem znanja. Hkrati pa smo pripravili kratek pregled leta 2016 na kadrovskem področju ter orisali, kaj bomo na področju izobraževanja začrtali v prihodnje.

BB izobraževanja: Komunikacija, komunikacija, komunikacija! Letošnje leto smo na področju izobraževanja vodij in mentorjev začeli zelo intenzivno. Z vodji na vseh nivojih smo ponovno odprli dialog o vrednotah Steklarne Hrastnik in kako kvalitetno se te živijo v vsakdanjem delu in komunikaciji. Skupaj ugotavljamo, da so vrednote razširjene in dobro poznane med zaposlenimi, njihovo udejanjanje v praksi pa si zasluži dodatno pozornost. Ob tem je od vsakega posameznika odvisno, v kolikšni meri mu te vrednote predstavljajo vodilo za vsakodnevno delovanje in v kolikšni meri se jih je pripravljen držati ter jih živeti. Pozornost smo posvetili tudi iskreni in pošteni komunikaciji. Na prvi pogled se morda zdi, da razlike ni, dialog na raznolikih primerih iz vsakodnevnega delovanja pa nas je pripeljal do zaključka, da ob iskreni komunikaciji upoštevamo le sebe, v pošteno komunikacijo pa vključimo tudi druge. Za vtise smo prosili Iztoka Cizeja, vodjo menjav v PE Vitrum: »Ker nas je voditeljica lepo sprostila in smo govorili o pošteni ter iskreni komunikaciji, so prišle na dan vse težave, za katere menimo, da bi potrebovale več pozornosti. Govorili smo o kadrovskih zasedbah, možnostih za stimuliranje svojih sodelavcev, problemih v proizvodnji, kako premagati strah pred

kaznovanjem oziroma kako strah spremeniti v konstruktivne pogovore…. Smo se zelo odprli in iskreno spregovorili, saj smo začutili, da so delavnice temu tudi namenjene.« Z mentorji smo se po posvečenem času za poznavanje in razumevanje mentorskega procesa posvetili temi raznolikosti osebnosti, s katerimi se v procesu mentoriranja (pa tudi dela) srečujemo vsakodnevno. Pomembno je razumeti, da smo si osebnostno različni in lahko izhajamo iz popolnoma nasprotnih si predpostavk in vzgibov. To pomeni, da pri večini nesporazumov ne gre za to, da bi si nalašč nagajali, ampak se napačno razumemo in napačno interpretiramo vedenje druge strani. Zavedanje in razumevanje tega pa je prvi korak do medsebojnega razumevanja, spoštovanja in posledično uspešnega sodelovanja. Urška Meserko, prodaja Special, nam je o tipologiji osebnosti zaupala: »Prvič sem slišala za to tipologijo, vendar se mi je zdela zelo uporabna, tako na službenem področju kot zasebno. Veliko smo se naučili, predvsem kako lažje spoznaš sogovornika, kakšen tip je in kako z njim lažje komuniciraš. Tudi pri samem mentorstvu je to zelo uporabna zadeva, saj prepoznaš tip mentoriranca in tako hitreje ter uspešneje uvedeš sodelavca v delo. Lažja je komunikacija pa tudi hitreje so doseženi skupni cilji, saj vzpostavimo pravi način učenja in prenos znanja. Metoda je bila prikazana na zelo enostaven in praktičen način. Super

smo se imeli in uživali v deljenju izkušenj in pridobivanju novega znanja.«

Pregled področja razvoja kadrov za preteklo leto Pred leti začrtana kadrovska strategija, temelječa na partnerskem in spoštljivem odnosu do zaposlenih, je bila vodilo naših aktivnosti tudi v letu 2016. Vse kadrovske aktivnosti odražajo odgovornost in skrb za zaposlene ter temeljijo na vrednotah, za katere se zavzemamo: čistost, strast in srce. Ravno zato, ker verjamemo, da smo lahko samo z znanjem boljši, vlagamo v izobraževanja. Tako smo v lanskem letu vložili več kot pol milijona evrov v različna izobraževanja namenjena zaposlenim. V okviru izobraževanj nadgrajujemo naše strokovno znanje in mehke veščine, kot sta komunikacija in timsko delo. Velik poudarek smo namenili nadgradnji prodajnih in trženjskih kompetenc. Šest zaposlenih smo napotili na formalno srednješolsko

Izobražujte se. V okviru podjetja ali v lastni režiji. Izkoristite vsako priložnost, da širite svoja obzorja. Vaša vrednost se s tem potencira. Pa ne samo to. Več znanja pomeni tudi več razumevanja, spoštovanja raznolikosti, strpnosti in drugih pozitivnih vrlin. Ne omejujte znanja le na strogo delovno področje, bodite odprti ter dojemljivi.

40

Steklar pomlad 2017


v poslovanju izobraževanje, in sicer za poklic steklarski tehnik. Usposabljanje pred nastopom dela izvajamo za vse delavce, ki sklenejo delovno razmerje, ali za tiste, ki jih med trajanjem delovnega razmerja razporedimo na drugo delovno mesto, ki je po vsebini opravil bistveno drugačno od prejšnjega delovnega mesta oziroma dela. Tako smo v letu 2016 imeli kar 85 mentorskih parov v različnih programih usposabljanja. Za vse novo zaposlene, ki ne gredo skozi proces mentorstva, pa imamo uveljavljen sistem uvajanja novih sodelavcev tako, da v optimalnem času spoznajo vse oddelke in področja ter da se čim prej usposobijo za opravljanje dela. Izobraževanja potekajo v okviru mentorskih parov, delavnic, ki jih vodijo naši sodelavci ali pa zunanji predavatelji. Celo leto vlagamo v izobraževanja, kar je eden od ključnih dejavnikov naše prednosti pred konkurenco in našega obstoja na trgu . V steklarni se zavedamo dejstva, da na mladih svet stoji, zato dajemo velik poudarek sodelovanju z njimi. V lanskem letu smo tako enemu dijaku omogočili štipendijo ter 33 dijakom in študentom omogočili opravljanje strokovne prakse z različnih področij. Na ta način se bolje seznanijo s podjetjem in delovnimi procesi, hkrati pa razvijejo in pokažejo svoja znanja in sposobnosti. Dijakom in študentom pomagamo tudi pri različnih seminarskih, diplomskih in magistrskih nalogah. Kot predavatelji / sodelujoči na različnih

konferencah, seminarjih in okroglih mizah smo predstavljali dobro kadrovsko prakso našega podjetja.

Razvoj kadrov - napovedi Tudi v letu 2017 bomo nadaljevali izvajanje strateško operativnega načrta razvoja kadrov, ki opredeljuje dva strateška cilja, in sicer razvoj podjetniške in učeče se kulture ter oblikovanje boljšega, privlačnejšega in zanimivega okolja za delo. Vlaganje v znanje, razvoj in napredovanje zaposlenih je pomemben ključ do uspeha podjetja. Znanje je osnovni kapital podjetja in pomemben člen v verigi konkurenčnosti ter obstoja na trgu. Za dvig uspešnosti je potrebno kontinuirano izobraževanje, saj zaposleni s svojim znanjem predstavljajo temelj razvoja podjetja. Sodobna, inovativna podjetja intenzivno iščemo možnosti za boljše upravljanje z znanjem in smatramo znanje za enega najpomembnejših virov v poslovanju. S stalnim načrtnim izobraževanjem in usposabljanjem zagotavljamo tako rast in razvoj družbe kot tudi njenih zaposlenih. V podjetju se zavedamo pomena vseživljenjskega učenja, zato bomo zaposlene spodbujali k pridobivanju in prenosu znanja znotraj podjetja, razvoju veščin in kompetenc ter pridobivanju novih izkušenj. Za leto 2017 smo pripravili izobraževalni paket delavnic, seminarjev in dogodkov, na katerih se bodo zaposleni izpopolnjevali s področja strokovnih, vodstvenih in osebnostnih kompetenc. Nadaljevali bomo z usposabljanjem s

področja voditeljskih veščin za celotno vodstvo ter veščin o uspešnem prenosu znanja. Glede na to, da je naša dejavnost specifična, bomo velik poudarek namenili usposabljanju glede strokovnih kompetenc z našega področja. Zaradi nenehnih sprememb in razvoja tehnologije bomo v letošnjem letu nadgradili sistem mentorstva ter posodobili vso interno strokovno literaturo. V šolskem letu 2016 / 2017 bomo razpisali dve štipendiji za poklic oblikovalec kovin orodjar. Poleg tega bomo v tem šolskem letu napotili šest naših zaposlenih na srednješolsko izobraževanje po programu tehnik steklarstva. Tako bomo zaposlenim zagotovili dvig kompetenc s strokovnega področja steklarstva. Letne razgovore kot eno izmed pomembnih orodij vodenja bomo opravili z večino zaposlenih. Razgovori bodo še bolj ciljno usmerjeni (od ocene doseganja ciljev, postavitve ciljev za leto 2017, kariernih ciljev do osebnih ciljev). Sodelovali bomo z mladimi in jim omogočili strokovna praktična usposabljanja iz različnih področij, soustvarjali razne naloge (seminarske, diplomske itd.) ter sodelovali z zainteresiranimi šolami in drugimi izobraževalnimi ustanovami. V ta namen bomo usposobili tiste zaposlene, ki največkrat prevzamejo vlogo mentorja dijaku ali študentu po programu pedagoško andragoškega usposabljanja, ki je tudi zakonsko obvezno pri praktičnem usposabljanju z delom. Steklarna je nosilka certifikata Learning brand – Učeča se organizacija. Po tem konceptu bomo delovali tudi v letu 2017, saj se močno zavedamo, da le nenehen razvoj in investicija v znanje, dosežeta željene rezultate in prineseta dolgoročni uspeh. Izobražujte se. V okviru podjetja ali v lastni režiji. Izkoristite vsako priložnost, da širite svoja obzorja. Vaša vrednost se s tem potencira. Pa ne samo to. Več znanja pomeni tudi več razumevanja, spoštovanja raznolikosti, strpnosti in drugih pozitivnih vrlin. Ne omejujte znanja le na strogo delovno področje, bodite odprti ter dojemljivi. Naj zaključimo z navdihujočo mislijo, ki jo je zapisal Henry Brooks Adams: »Kdor se zna učiti, zna dovolj.« Prijetne pomladne dni vam želimo.

Steklar pomlad 2017

41


INTERNI INOVATORJI

Kompetenčni centri in tovarne prihodnosti Kroženje znanja, nadgradnja kompetenc in digitalizacija

mag. Gregor Zelenšek, certificirani Six Sigma Black Belt

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil prejemnike sredstev za razpis Kompetenčni centri za razvoj kadrov. V 2017/2018 bo podprtih 11 kompetenčnih centrov za razvoj kadrov, ki vključujejo kar 250 podjetij z več kot 35.800 zaposlenimi.

Med 11 projekti je tudi naša Steklarna, ki je na razpis prijavila Kompetenčni center (KC) za tovarne prihodnosti. Prejeli bomo 391.916,00 €, na projektu pa bomo sodelovali z več slovenskimi podjetji. Steklarna Hrastnik je nosilni partner KC. Na slovenski ravni gre za zelo raznolik spekter podjetij, v izbranih projektih pa se bo izvedlo preko 25.000 vključitev v izobraževanja, od tega bo skoraj 5.900 vključitev v notranja usposabljanja, ki bodo omogočala kroženje znanja med podjetji. V KC tovarne prihodnosti se bomo posvečali predvsem nadgradnji kompetenc ter digitalizaciji. Pojem kompetence Pojem kompetenc je leta 1973 utemeljil David McClelland z delom Testing for Competence Rather than Intelligence, objavljenim v reviji American Psychologist. McClelland je v svojih preučevanjih dokazoval, da je uspešnost posameznikovega delovanja odvisna od njegovih kompetenc (ki se izražajo v vedenju) in ne od njegove inteligence. V naslednjih treh desetletjih so izraz utrdili številni avtorji, preučevanja tega področja pa so prinesla več, tudi med seboj različnih opredelitev kompetenc, zato pri njegovi uporabi ostaja še veliko zmede, tako na področju managementa kot v organizacijski in zaposlitveni literaturi. Kompetenten je človek, ki ima ustrezne kompetence za to, da opravi določeno nalogo, da uspešno doseže načrtovane cilje. Lahko je tudi nekompetenten, v tem primeru mora najprej, da bi mu zaupali določena dela, nekatere kompetence izboljšati, razviti ali pridobiti popolnoma nove. Kompetentnost je lastnost posameznika, ki se nanaša na zmožnost uspešno opraviti določene naloge oziroma vloge v organizaciji, v kateri oz. za katero dela. [1] V Steklarni Hrastnik že imamo izkušnje s kompetenčnim centrom

42

V letu 2013 smo zaključili zastavljena izobraževanja ter usposabljanja preko ustanovljenega Kompetenčnega centra Steklar. Vanj je bilo vključenih 10 slovenskih podjetij, do zaključka projekta pa je bilo v projekt usposabljanja in vseživljenjskega učenja vključenih 1.028 zaposlenih, od tega 420 žensk. Skupaj je bilo izvedenih 297 delavnic in izobraženih 70 mentorjev. Velik poudarek je bil na usposabljanju notranjih mentorjev, ki so z notranjim prenosom znanja usposobili širše število zaposlenih in vzpostavili prakso notranjega prenosa znanja. V okviru projekta so se usposabljali tudi v tujini. Ob zaključku projekta so bili partnerji enotni, da jim je skupno sodelovanje prineslo dodatne sinergije in ocenili, da je podobnimi projekti treba nadaljevati. Kompetenčni center 2017-2019 za tovarne prihodnosti Na javnem razpisu štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije je Steklarna Hrastnik kot vodilni partner v konzorciju osemnajstih podjetij pridobila nove možnosti za razvijanje kompetenc znotraj kompetenčnega centra - tovarne prihodnosti. S svojo ciljno naravnanostjo bo z mreženjem med partnerji še okrepila svoje kompetenčne vire. Celoten kompetenčni model bo naravnan v smislu nove dobe 4.0 industrije v smislu tovarn prihodnosti. Velike spremembe na področjih ustvarjanja vrednosti, poslovnih modelov ter z njimi povezanimi storitvami in organizacijo dela so pripeljale do četrte industrijske revolucije. Industrija 4.0 prinaša spremembe na

področju organizacije proizvodnih procesov. Ne bo več proizvodnja tista, ki bo določala, kaj se proizvaja. Vsak posamezni izdelek bo določal svoj individualni proizvodni proces. Industrija 4.0 tako nadomešča individualno proizvodnjo z učinkovitim in poenotenim sistemom. [3] Modeli kompetenc podjetju pomagajo pri upravljanju delovne uspešnosti zaposlenih, zaposleni pa bolj natančno vedo, kaj se od njih pričakuje in kako lahko to uresničijo. Modeli kompetenc poleg znanj, veščin in spretnosti opredeljujejo tudi vrednote, motive in želene osebnostne značilnosti zaposlenega, ki prispevajo k uspešnemu delu. Da bodo zaposleni ustrezno pridobili znanja, ki jih četrta industrijska revolucija pričakuje, bomo v KOC-u tovarni prihodnosti skupaj s partnerji razvili ustrezen kompetenčni model, ki bo odgovor na trende tovarn prihodnosti. Ciljne skupine se bodo določile in oblikovale po nadgrajenem kompetenčnem modelu, ki mora biti narejen in oddan do konca meseca maja 2017. Kot že rečeno, je Steklarna Hrastnik nosilni partner projekta. Partnerski sporazum podpisan V petek, 24. marca 2017, smo v Ljubljani podpisali Partnerski sporazum o sodelovanju pri izvedbi projekta Kompetenčni center za tovarne prihodnosti. Projekt se je pričel 1. 3. 2017 in se mora zaključiti do 31. 12. 2018. Skupaj s Steklarno Hrastnik je v projekt vključenih 18 partnerjev različnih panog.

Steklar pomlad 2017


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Družini prijazno podjetje Uspešno usklajevanje poklicnega in družinskega življenja

Alenka Maurer, Mojca Lavrič

Steklarna Hrastnik je imetnica polnega certifikata Družini prijazno podjetje. Že šesto leto bomo sledili dolgoročno zasnovanemu sistemu, ki pomeni korenito spremembo v delovanju, razmišljanju in usklajevanju poklicnega in družinskega življenja zaposlenih.

V letu 2017 bomo nadaljevali z uspešnim izvajanjem aktivnosti iz 18 sprejetih ukrepov, ki so namenjeni boljšemu usklajevanju družinskega in poklicnega življenja. Ukrepi so izbrani tako, da dajejo možnost koriščenja čim večjemu številu zaposlenih. Z ukrepi so zaposleni dobro seznanjeni, zato dogajanje na tem področju podpirajo, odobravajo in z veseljem koristijo posamezne ukrepe. Prispevajo k dobri klimi v podjetju, med zaposlenimi vlada velika stopnja motiviranosti in zagnanosti. Poleg stremljenja k poslovni uspešnosti ter stalnemu razvoju in napredku vseh poslovnih funkcij se v podjetju daje zelo velik poudarek odnosu do zaposlenih, pogojem za dobro organizacijsko klimo ter družbeni odgovornosti. To se odraža tudi na področju projekta Družini prijazno podjetje. Časovni bonus – prost dan za informativni dan Letos je ta ukrep koristilo pet staršev – vsi tisti, ki so bili do ukrepa upravičeni. Odziv staršev je zelo pozitiven, ker je odločitev za nadaljnje šolanje velika prelomnica v otrokovem življenju in se jim zdi zares pomembno, da so ta dan skupaj z otrokom, da se skupaj lažje odločijo o njegovi prihodnosti. Darja Geršak, vodja informatike: »Zdi se mi zelo lepa gesta, da nam podjetje omogoči udeležbo na informativnem dnevu z našimi devetošolci. To ni samo ugodnost, je tudi pozornost in Steklar pomlad 2017

posluh firme do nas in naših družinskih članov. Drugače bi koristila svoj dopust, saj se tudi ni problem dogovoriti zanj, če ga rabiš. Navadno otroci pri izbiri srednje šole še rabijo kakšen nasvet, malo usmeritve tudi s strani staršev, čeprav jih že v šolah testirajo in jim svetujejo. Starši pa predvsem želimo spoznati šolo, učitelje in okolje, kjer bo naš otrok preživel veliko časa v naslednjih letih in se pripravljal na izbrani poklic ali nadaljnje šolanje. Simonova prva izbira je bila Gimnazija Trbovlje, malo pa je razmišljal tudi o Gimnaziji Litija. Sama pa sem navijala še za Srednjo tehniško šolo Trbovlje, smer Tehnik računalništva, ker je v preteklosti imel tudi to željo, čeprav je z leti kopnela. Nazadnje se je odločil za obisk samo dveh šol v domačem kraju. Na obeh so se zelo lepo pripravili, tako da so učitelji skupaj z dijaki predstavili program in delo na šoli, kakor tudi vse interesne dejavnosti in projekte, v katere se vključujejo. V glavnem so nam šoli tudi razkazali. Simon je ostal pri svoji prvotni odločitvi - gimnazija, ki nudi večjo širino in več možnosti nadaljnjega izobraževanja, saj trenutno še ni povsem prepričan, kam ga bo pot vodila dalje. Pri tem ga popolnoma podpiram in sem vesela, da bo še nekaj časa ostal v domačem kraju.« Tudi odzivi ostalih staršev so bili podobni – resnično so cenili, da lahko takšen dan preživijo skupaj z otrokom. Za to obdobje najstništva vemo, da čustva pri njih premagajo razumno odločanje, zato je občutek varnosti ter podpora staršev v tem obdobju še kako pomembna.

Ugodnosti za zaposlene V Steklarni Hrastnik smo za zaposlene pripravili 15 družinskih vstopnic v Mozirski gaj. Vstopnice smo skupaj z dobavitelji zbrali na našem tradicionalnem pikniku s t.i. srečelovom. Mozirski gaj je primeren kraj za družinski izlet. Otroci lahko v njem spoznavajo in opazujejo naravo, vidijo lahko ptice, ribe, veverice in druge živali ter veliko različnih cvetlic, dreves, grmovnic. Prav tako je zanimiv tudi prikaz kulturne dediščine – kozolec, mlin, kašča itd. Mozirski gaj tako predstavlja prvovrstno izkušnjo in novo znanje za otroke in zabavo za celo družino, saj se lahko zapodijo tudi na urejeno otroško igrišče.

Vstopnice za takšne družinske aktivnosti vedno hitro poidejo, skozi leta pa poskušamo poiskati čim večji nabor za takšne in podobne izlete za družine. Pri tem upoštevamo predloge zaposlenih, ekipa DPP pa redno spremlja novosti v Sloveniji ter jih ponudi zaposlenim. Od obiskov kino predstav, gledališča, muzejev, Hiše eksperimentov, Mini cityja, zabavnih igralnih aktivnosti, živalskega vrta, naravnih znamenitosti, parkov, adrenalinskih parkov ter športnih aktivnosti. Še bi lahko naštevali– skrbimo za res različen nabor ponudbe. Najlepši odziv pa so vedno hvaležnost v očeh otrok ter zaposlenih, da čas preživijo skupaj ter pri tem odkrijejo tudi nekaj novega.

43


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Projekt Družini prijazno podjetje je v podjetju stalnica, rezultati se pokrivajo s pričakovanji in ugodno vplivajo na vzdušje med zaposlenimi oziroma na njihovo zadovoljstvo.

ź ź ź ź

Rimske terme Novost pri ugodnostih za zaposlene so tudi popusti oziroma ugodnosti v Rimskih termah. Ugodnosti so naslednje: ź 10 % popust na masažne storitve, beauty storitve in kopeli v Wellness centru Amalija (vse dni v tednu), ź 30 % popust na vstop v deželo savn Varinia (štiriurne ali celodnevne vstopnice//od nedelje-petka, prazniki izključeni), ź 30 % popust na redno ceno kopalne karte (štiriurne ali celodnevne vstopnice// od nedelje-petka, prazniki izključeni), ź 10% popust na vse storitve v medicinskem centru Valetuda, ź 15% popusta na aktualne pakete namestitev v Rimskih termah. Ponudba ne velja za morebitne pakete v akciji. Za več informacij glede samega koriščenja so vam kot vedno na voljo v kadrovski službi ali pa člani ekipe DPP.

Na koga se lahko obrnete? Tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja je od konca lanskega leta dopolnjen. In ni odveč, da vas ponovno spomnimo, na koga se lahko obrnete ter jim zaupate želje, predloge in pripombe. Njihova glavna naloga je dajanje pobud za nove aktivnosti, sprejemanje novih predlogov od svojih sodelavcev ter širjenje informacij in vzpodbujanje sodelavcev h koriščenju ponujenih aktivnosti. Člani tima so naslednji zaposleni s kontakti: ź Katja Ladika, Marketing: katja.ladika@hrastnik1860.com, 03 56 54 530 ź Ivan Kovačič, predsednik IO sindikata: ivan.kovacic@hrastnik1860.com ź Adis Pjanić, Proizvodnja Special: 03 56 54 800 ź Nino Alauf, Vzdrževanje orodja Special: 03 56 54 840

Melita Jovan, Oddelek dekorja: melita.jovan@hrastnik1860.com Darja Jurgelj, IP: darja.jurgelj@hrastnik1860.com, 03 56 54 558 Dunja Logar, SUK Opal: dunja.logar@hrastnik1860.com Jasmina Jukan, SUK Vitrum: 03 56 54 707

Novi člani so v pričakovanju vaših cenjenih predlogov, komentarjev in novih pobud – morda imate kakšnega že za prvomajske počitnice, ki se hitro bližajo. Trudimo se upoštevati čim več, kar predlagate, hkrati pa to urediti dostopno čim večjemu številu, če ne vsem zaposlenim. Prav vsak predlog obravnavamo zelo resno in razmislimo, če je izvedljiv, dostopen ter tudi koristen. Le z vašo pomočjo smo lahko vedno boljši. Ožji člani pa še vedno ostajamo Ksenija Špiler Božič, Sabina Žlindra, Soniboj Knežak, Mojca Lavrič in Alenka Maurer. Verjamem, da naše kontakte že poznate. Predlogi za DPP pa bodo našli do nas, ne glede na to, komu jih boste zaupali – članom tima, vodjem ali pa jih oddate v nabiralnike.

Gibalni nasvet – maskota Cvetka telovadi Starši smo tisti, ki dajemo otrokom zgled - tudi pri gibanju. Pojdimo z njimi ven, na igrišče, v naravo, na potep. Športni pedagogi svarijo, da je gibanja v šolah premalo, kar bi morali nadoknaditi doma, v prostem času. Vendar so takrat otroci raje pred računalnikom in televizijo. Tem otrokom se menda ne piše najbolje. Tek na 600 m bomo čez 10 let imenovali hoja na 600 m, otroci ne zmorejo narediti niti prevala, če so se včasih otroci pri testu vese v zgibi držali preko minute, je sedaj uspeh že 15 sekund... Gibanje nas spremlja od rojstva do smrti. Redno in zadostno gibanje je še posebej pomembno pri otrocih in mladostnikih, saj vpliva na njihov celostni razvoj; psihični in fizični. Gibanje je eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju in ima zelo velik pomen v predšolskem obdobju, saj gibalni programi, osvojeni v tem obdobju, ostanejo trajno zapisani v gibalnem spominu otroka. Z gibalnimi dejavnostmi se otrok začne zavedati samega sebe v prostoru, oblikuje lastno identiteto, samospoštovanje ter samozavest. S tem, ko se otrok ukvarja z vprašanjem kako rešiti določene gibalne naloge, razvija svojo domišljijo, ustvarjalnost in iznajdljivost ter na prijeten način izraža svoje počutje in čustva. Pri otroku, ki se bo redno in dovolj gibal, bo to pozitivno vplivalo na razvoj in zdravje kosti in sklepov, mišic, motoričnih sposobnosti (hoja, tek, skakanje, poskakovanje, preskakovanje, plezanje, metanje) ter na razvoj finomotoričnih sposobnosti, ki jih otrok potrebuje za pisanje in risanje. Zato izkoristite vse, kar vam ponujamo v podjetju preko DPP aktivnosti, seveda pa naj zabavno gibanje skozi igro na svežem zraku postane dnevna zabava v vsaki družini. VIR: Delno povzeto po malipotepuhi.si

44

Steklar pomlad 2017


PROMOTORJI ZDRAVJA

Korak po korak = napredek! Promotorji zdravja - izpostavljamo zaposlene, ki skrbijo za promocijo zdravja

Darja Jurgelj, Mirzeta Mišić, Mojca Lavrič

V novi rubriki Promotorji zdravja bomo izpostavili sodelavke in sodelavce, ki so izstopali z aktivnostmi, povezanimi z zdravim načinom življenja, tako med delovnim časom kot seveda tudi v prostem času.

Za tokratno, prebojno rubriko, je nasvete o zdravi prehrani pripravila Darja Jurgelj, tehnologinja OPD. Za njo je že nekaj predavanj sodelavkam in sodelavcem na tematiko splošnih smernic zdrave prehrane, zato smo jih tukaj strnili ter jih predstavili vsem. Mirzeta Mišič, SUK Special, pa nam je poslala utrinke iz pohoda po okoliških vzpetinah, kjer so si vzeli tudi čas za meditacijo. Sodelavke in sodelavci so se zbrali ravno na materinski dan.

Darja Jurgelj - Pomen zdrave prehrane Prehrana in zdravje ljudi sta tesno povezana, zato je za zdrav organizem potrebno vzpostaviti ravnotežje med prehrano in telesno aktivnostjo. Dokazano je, da dejavniki nezdravega življenjskega sloga (prehrana, telesna (ne)dejavnost, alkohol, tobak) sodijo med ključne vzroke za nastanek najpogostejših kroničnih nenalezljivih bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, nekatere vrste rakavih obolenj, debelost in osteoporoza. Nepravilen način prehranjevanje vpliva tudi na pojavnost fizioloških dejavnikov tveganja, kot so na primer zvišan krvni tlak ter zvišane vrednosti holesterola in glukoze v krvi. Cilj uravnotežene prehrane je ohranjanje in izboljševanje zdravja in s tem kakovosti življenja. Z vseh strani dobivamo informacije, da se je potrebno zdravo prehranjevati, premalo pa je povedano, katera beljakovinska živila so primernejša, ali je vseeno, če uživamo polnozrnata ali predelana žita, ali način priprave mesa vpliva na zdravje itd. Zavedati se moramo, da natančnega recepta za zdravo prehranjevanje ni. Seveda bi marsikateremu od nas bilo najlažje, če bi dobili podrobna navodila kaj, kdaj in koliko jesti, da dolgoročno ne bomo škodili organizmu in pridobivali na telesni masi. Žal je to nemogoče. Tako kot je raznovrstno okolje, ki nas obdaja, tako smo raznovrstni tudi ljudje. Med seboj se razlikujemo po genski zasnovi in prav hrana je tista, ki izrazito vpliva na izražanje genske zasnove. Potem je tukaj še okolje, v katerem živimo, izpostavljenost stresnim situacijam in fizična (ne)aktivnost. V jedi uživajmo in jejmo redno. Izbirajmo pestro hrano, ki naj vsebuje več živil rastlinskega kot živalskega izvora. Redno prehranjevanje pomeni od tri do pet obrokov dnevno, pri čemer se naj dan prične z zajtrkom. Posegajmo po živilih rastlinskega izvora, saj so poleg vitaminov in mineralov bogata tudi s prehranskimi vlakninami in antioksidanti, ki varujejo organizem pred posledicami stresa in vplivov iz okolja. Izbirajmo živila iz polnovrednih žit in žitnih izdelkov Izogibajmo se prečiščenemu (rafiniranemu) sladkorju, beli mok,i vsem živilom, ki so bogata z njo, ter oluščenemu rižu. Raje posegajmo po polnozrnatih testeninah in kruhu, nepredelanih kosmičih, rjavemu rižu. Naj odloča telo. Vaše telo dobro ve, kaj potrebuje, zato mu prisluhnite! Vaše telo ni koš za smeti! Ne hitite, vedno se vprašajte, ali ste res lačni? Pogosto je vzrok za potrebo po hrani drugje - morda potrebujete tolažbo, ste osamljeni, jezni, tudi otroke prevečkrat potolažimo s sladkarijami ali jim celo preko hrane izkazujemo ljubezen. Pravila zdravega prehranjevanja Redno prehranjevanje Zdrava prehrana predstavlja del zdravega načina življenja. Poleg ustrezne kakovosti in količine zaužite hrane je za človekovo zdravje pomemben tudi določen ritem prehranjevanja. Priporoča se, da posameznik zaužije pet obrokov na dan: tri glavne (zajtrk, kosilo in večerja) in dva premostitvena obroka. Pomembno je, da si za uživanje hrane vzame dovolj časa – za kosilo najmanj 30 minut, za ostala glavna obroka pa 15 minut. Prav tako je pomembno, da posameznik uživa obroke Steklar pomlad 2017

45


PROMOTORJI ZDRAVJA

smernice, da lahko jemo slano hrano, če uporabljamo himalajsko sol. Mnenja glede soli so si deljena, zato velja, da pretirana uporaba kakršne koli soli ni priporočljiva. Po priporočilih zadostuje 5 gramov soli na dan, kar je enako eni čajni žlički. V to količino je zajeta tudi sol, ki je prisotna v raznih že predelanih, polpriprav-ljenih in pripravljenih živilih. Če uživamo precej take hrane, običajno že presežemo dnevno priporočeno količino soli. In še to: občutek, da je hrana soljena, lahko dosežemo tudi z uporabo zelišč.

sede, v mirnem, sproščenem in prijetnem okolju. Priporoča se tudi, da posameznik zaužije obroke, ki predstavljajo različne dnevne energijske deleže. Največ energije je treba zaužiti s kosilom (30 % dnevnega energijskega vnosa), zajtrk naj bi vseboval četrtino dnevne energije, z večerjo pa naj bi posameznik zaužil le 20 % dnevne energije, saj se telo pripravlja na počitek, energijska poraba pa je močno znižana. Medtem naj bi bili malici najmanj energijsko bogati (15 % dnevne energije dopoldanska in 10 % popoldanska malica). Večkrat dnevno jejmo raznovrstno zelenjavo in sadje Uživanje različnih vrst zelenjave in sadja je prav tako pomembno kot količina, ki jo zaužijemo, saj ne moremo dobiti vseh potrebnih snovi samo iz ene vrste zelenjave ali sadja. Posegajmo po sadju in zelenjavi različnih barv, saj je barva povezana z aktivnimi snovmi, ki jih vsebujejo. Priporočljivo je, da večji del sadja in zelenjave zaužijemo v presni (nekuhani) obliki. Prav tako zelenjave ne kuhajmo dlje časa, kot je resnično potrebno, saj pri tem izgubi precej koristnih snovi. Če se le da, uživajmo lokalno pridelano sadje in zelenjavo. Nobene potrebe ni kupovati solato, korenje itd. iz Španije ali Italije, če lahko posegamo po izdelkih domačih pridelovalcev. Jejmo torej SEZONSKO! Nadzorujmo količine zaužite maščobe in nadomestimo večino nasičenih maščob (živalskih maščob) z nenasičenimi rastlinskimi olji Po priporočilih naj bi z maščobami pokrili do 30 % energijskih potreb. Pri tem velja, da ni pomembna samo količina, ampak tudi kakovost zaužitih maščob. Torej posegajmo po kvalitetnih oljih, bogatih z nenasičenimi maščobami, izogibajmo se pretirani uporabi masla, masti, zaseke, ocvirkov, smetane. Pri tem ne pozabimo: maščobe v vsakodnevni prehrani so vidne in nevidne. Predvsem zaradi nevidnih so priporočeni dnevni vnosi velikokrat preseženi. Nevidne maščobe zaužijemo kot del drugega živila, o katerem mogoče sploh ne razmišljamo kot o maščobi. Primeri taki živil so čipsi, slani prigrizki, slaščice (tudi torte). Nadomestimo mastno meso in mastne mesne izdelke s stročnicami, ribami, perutnino ali pustim mesom Je že res, da nam meso daje potrebno energijo in beljakovine, pa tudi železo in ostale minerale. Obenem pa je meso bogat vir maščob, predvsem nasičenih, ki v prehrani niso zaželene. Zato izbirajmo bolj pusto meso (perutnina in ribe), pred kuhanjem odstranimo vse vidne dele maščobe in za pripravo uporabimo čim manj olja ali druge maščobe. Z ocvrtim piščančjim zrezkom ne dobimo nič več koristnih snovi v organizem, kot če bi meso pripravili na žaru ali samo na malo maščobe.

Omejimo uživanje sladkorja in sladkih živil Tako kot maščobe tudi sladkor lahko uvrstimo med skrita živila, saj ga vsebujejo tako mnoge pijače in sokovi, katerim je dodan sladkor, kot tudi torte, pecivo, sladoled ipd. Zato pred uživanjem kupljenih živil preverimo vsebnost dodanega sladkorja in če se le da, taka živila zamenjajmo z živili brez dodanega sladkorja. Ko se nam že »zalušta« nekaj sladkega, posezimo raje po suhem ali svežem sadju, s katerim bomo prav tako potešili željo po sladkem in telesa ne bomo po nepotrebnem obremenili. Zaužijmo dovolj tekočine Voda je tisto živilo, po katerem preredko posegamo ali pa šele takrat, ko že začutimo žejo. Za normalno delovanje potrebuje organizem od 1,5 do 3 l vode na dan. Na to, koliko vode bi morali spiti, vpliva telesna masa, fizična in športna aktivnost, temperatura in vlažnost zraka, vrsta hrane, ki jo uživamo. Na primer, po precej soljeni hrani potrebujemo več vode. Če nam voda iz pipe ni okusna, jo obogatimo z zelišči ter koščki sadja. Posezimo po nesladkanih čajih, razredčenih in nesladkanih sadnih ali zelenjavnih sokovih, nikakor pa ne po raznih gaziranih pijačah, ki jim je po možnosti dodan še sladkor. Predvsem v poletnem času je pomembno piti tudi, če niste žejni. Omejimo uživanje alkohola Prekomerno uživanje alkohola ni samo problem, povezan z zdravstvenim stanjem posameznika, temveč gre za globalni družbeni problem. Prekomerno uživanje alkohola predstavlja večje tveganje za pojav civilizacijskih bolezni, nekaterih oblik raka, ciroze jeter, zasvojenosti itd. Mejo, od katere naprej govorimo o prekomernem uživanju, je težko postaviti.

Jejmo manj slano hrano Zdravniki nas opozarjajo, da jejmo manj slano hrano, čeprav smo na preventivi dobili 46

Steklar pomlad 2017


PROMOTORJI ZDRAVJA

Bodimo telesno dejavni Ne glede na to, ali imamo preveliko telesno težo ali ne, naj bi gibanje postalo del našega vsakdana. Redna telesna aktivnost skupaj z zdravim načinom prehranjevanja zmanjšuje tveganja za pojav raznih bolezni: različne oblike raka, povišan krvni tlak, sladkorna bolezen tipa 2, spremembe na skeletu, kardiovaskularne bolezni. Ni tako težko, kot je videti! Korak po korak = napredek! ź Se vam zdi težko ali celo nemogoče, da bi se držali zgornjih priporočil? Se vam zdi, da imate premalo časa? Premalo volje? ź Pravzaprav ni tako hudo. Začnite spreminjati svoj način prehranjevanja (in življenja) z malimi koraki. Pričnite tam, kjer se vam zdi, da bi šlo lažje. Pravilna prehrana ne pomeni stradanja. Prav nobenega smisla nima, da bi čez noč postavili na glavo vse svoje življenjske navade, saj se v takih primerih še tako trdni nameni skoraj vedno izjalovijo. ź Pravilna prehrana torej še zdaleč ne pomeni stradanja, ampak le malo nižji vnos kalorij (KOLIKO pojeste), kot ga potrebuje vaše telo, s poudarkom na pravilnem izboru posameznih hranil (KAJ jeste in KDAJ jeste). ź Pregovor pravi, da se vsako potovanje začne s prvim korakom. Razčistite sami s seboj, najdite motivacijo (nagrada, dobro počutje), spodbudo (osebni trener) ali karkoli vas notranje motivira. Nekaterim pomaga tudi vizualizacija, zato si lahko naredite ''tablo želja in ciljev''. Ne iščite grešnega kozla, zakaj kar naprej odlašate. ź Izberite vsaj eno živilo iz prepovedane strani živil in ga poskušajte nadomestiti s pimernejšim. ź Če ste bili do sedaj popolnoma telesno neaktivni, za začetek posvetite telesni aktivnosti vsaj deset minut na dan. Če ne gre drugače, odprite okno in opravite nekaj vaj za raztezanje. Nato spremenite še kaj drugega. Opazujte svoje telo, kako se odziva. ź Začnite s pisanjem dnevnika prehrane, le tako boste imeli nadzor, koliko dejansko pojeste. In ne pozabite: tako kot bolezen ne pride čez noč, tako je tudi za pozitivne spremembe potreben čas. Običajno vsaj nekaj tednov, da se pokažejo prvi učinki. In predvsem, ne obupajte. Tudi Rim ni bil zgrajen v enem dnevu. Steklar pomlad 2017

Mirzeta Mišić - Pohod z meditacijo Sodelavka Mirzeta nam je na sončno soboto, ki je sovpadala tudi z materinskim dnevom, poslala utrinke iz aktivnega druženja s sodelavci. Lep in sončen dan so izkoristili za gibanje, druženje ter meditacijo. To so malenkosti, ki krepijo telo in duha. Takšni pohodi niso fizično prezahtevni ter združujejo prijetno s koristnim. Poleg učinka na zdravje so dobrodošli tudi za krepitev vezi med sodelavkami in sodelavci. Priznamo, da je krasno videti nasmejane obraze in pozdravljamo vse takšne aktivnosti. In njeno sporočilo? Naredite nekaj zase in za svoje zdravje, preden bo prepozno. Tudi če si sredi dela, vzemi si trenutek zase, opazi, da dihaš. In - zadihaj! Že tako droben korak, kot je umiriti dihanje in se za trenutek posvetiti ter začutiti vdih ter izdih, je korak na poti dobrega počutja. Na kratko o meditaciji Izraz meditacija se dandanes uporablja za različne tehnike pomirjanja, sproščanja, grajenja življenjske energije (či, ki, prana..) ter razvijanja sočutja, ljubezni, radodarnosti in odpuščanja. Meditacija je mnogo več kot le globoka telesna in umska sprostitev, zajema namreč višje stanje zavesti, spoznanje da si, da obstajaš. Je tehnika, s katero pridemo v stik sami s seboj, s svojimi občutki in notranjim glasom oziroma intuicijo. Cilj meditacije ni meditirati vsak dan dvakrat po eno uro. Meditacija tako lahko postane tudi poslušanje prijetne glasbe, vrtnarjenje, sprehod v naravo, tuširanje, kuhanje, izvajanje joge oziroma katerakoli druga vsakodnevna dejavnost. Učinki meditacije so: ź globoka sprostitev, ź manj stresa, depresije in anksioznosti ź zmanjšanje krvnega pritiska in pomoč pri uravnavanju srčnega utripa, ź ponovna povezava s seboj in svojo resnico, ź povečana imunost, ź odpravljanje čustvenih blokad in navezanosti.

Pravilno dihanje na svežem zraku = korak do dobrega počutja 47


SKUPAJ USTVARJAMO

Aktivno v pomlad

ŠD

Športno društvo Steklarne Hrastnik

Boštjan Bukovec

Mineva že dve leti, odkar smo ustanovili športno društvo. Društvo šteje preko 100 aktivnih posameznikov, ki so gibanje sprejeli kot del življenja. Združuje različne posameznike, pri čemer so eni zelo aktivni pri širjenju športne kulture, spet drugi pa z gibanjem polnijo svojo dušo ter tako iščejo ravnovesje pri sebi.

vrh, Triglav. Prav tako pa smo našim članom omogočili popuste pri nakupu tekaške in kolesarske opreme.

V februarju so zaposlenim v Steklarni že avtomatsko obračunali simbolično članarino. Trudimo se, da ponudimo čim več različnih aktivnosti in tako poskušamo s širokim spektrom ponudbe pritegniti še več sodelavk in sodelavcev. Pri tem pa se seveda trudimo, da upoštevamo tudi čim več vaših želja in predlogov. Pregled aktivnosti 2016 V lanskem letu smo v športnem društvu organizirali aktivnosti na mnogih različnih področjih. Skupaj smo šli na pohode, se udeležili tekov, kolesarili, si izklesali mišice v fitnesu ter oblikovali telo. Privoščili smo si tudi zvočno kopel z gongi. V septembru pa so naši člani osvojili tudi najvišji slovenski

V okviru sodelovanja Steklarne Hrastnik z okoliškimi organizacijami in društvi smo zaposlenim v Steklarni omogočili tudi rafting po Savi, ki se ga je udeležilo 12 zaposlenih. Dogovorili smo tudi za redni termin tenisa, in sicer 2 uri na teden pri tenis klubu Hrastnik. Za najmlajše pa smo v sodelovanju s Košarkarskim klubom Hrastnik organizirali tečaj košarke. V Zdravstvenem domu Hrastnik pa smo omogočili zaposlenim brezplačne preventivne meritve, ki so bile zelo obiskane. Poleg naštetega so se naši člani udeleževali tudi vodene vadbe ter joge pod vodstvom Brigite Langerholc. Pripravljali so se na teke pod nadzorom evropskega prvaka v dolgem triatlonu, Denisa Šketako. Za zaposlene smo organizirali tudi predavanje o zdravem načinu življenja ter o prehrambnih navadah, ki so ga pripravili člani našega društva oziroma promotorji zdravja. Ob koncu leta smo vsem članom Športnega društva, ki so zaposleni v Steklarni, podarili vstopnico za enkratni obisk bazena v Rimskih Termah.

Seznam aktivnosti: Aktivnost

Panoga

Tek treh src – Radenci Pohod na Kal Pohod na Mrzlico Tek po zagorski dolini Skupinsko kolesarjenje Fitnes Pohod na Triglav Ljubljanski maraton Hipoksi Gong zvočna kopel

Tek Pohodništvo Pohodništvo Tek Kolesarjenje Fitnes Pohodništvo Tek Oblikovanje telesa Sproščanje, meditacija

48

Udeležba 17 5-10 5-10 7 4 19 10 28 8 15

Načrt aktivnosti 2017 Za leto 2017 pa v športnem društvu za naše člane načrtujemo še več različnih aktivnosti in ugodnosti. V torek, 28. marca, smo imeli upravni odbor, kjer smo naredili pregled leta, se seznanili s finančnim poročilom ter skupaj začrtali plan za leto 2017. Tudi za leto 2017 načrtujemo udeležbo na zdaj že tradicionalnih tekih (Tek treh src v Radencih, Tek po zagorski dolini in Ljubljanski maraton). Dodatno letos našim članom omogočamo tudi zastonj udeležbo na rudarskem maratonu. Skupaj z našim ambasadorjem Denisom Šketakom ter promotorji zdravja organiziramo skupinske priprave na teke. Velik poudarek pa bomo letos dajali organiziranim enodnevnim pohodom, kjer bomo skupaj odkrivali lepote Slovenije. Našim članom bomo tudi v 2017 omogočili popuste za fitnes karte, tekaško in kolesarsko opremo ter druge ugodnosti, o katerih vas bomo seveda obveščali sproti. Pričakujete pa lahko tudi kakšno presenečenje, kot vsako leto do sedaj. KMALU! Rudarski maraton V nedeljo, 23. aprila, bo potekal zdaj že tradicionalni Rudarski maraton. Tudi tu krije stroške startnine Športno društvo Steklarna Hrastnik. Za potrebno opremo po navodilih organizatorja poskrbite sami. Vsem prijavljenim bomo letos priskrbeli športno majico, da bomo barve naše steklarne enotno zastopali ter bili opaženi. Več info na: www.rudarski-maraton.si

Steklar pomlad 2017


Razpis za sponzorstva in donacije V Steklarni Hrastnik dajemo velik pomen družbeni odgovornosti ter sodelovanju z lokalnim okoljem. Preko sponzorstev in donacij pomagamo pri delovanju ter razvoju različnih društev, organizacij, zavodov ali posameznikov s področja športa, kulture, zdravstva, izobraževanja in drugih humanitarnih dejavnosti s poudarkom na podpori lokalnemu okolju. Steklarna Hrastnik tako tudi v letu 2017 objavlja razpis za podeljevanje sponzorskih oz. donacijskih sredstev. Razpis je odprt že od sredine marca, rok za prijavo pa se v kratkem izteka.

Tek treh src – Radenci Tek treh src v Radencih bo letos potekal v soboto, 20. maja. Rok za skupinsko prijavo za športna društva je že v aprilu, prijave smo namreč zbirali do petka, 7. aprila, ko je bil Steklar že dokončan. Strošek startnine krije Športno društvo Steklarna Hrastnik. Organizacija prevoza pa je v lastni režiji. Vsem prijavljenim bomo tudi letos priskrbeli športno majico, da bomo barve naše steklarne enotno zastopali ter bili opaženi. Vsem, ki še oklevate, lahko malce popihamo na dušo – na takšnih dogodkih je vzdušje prekrasno, med tekači pa se stkejo prav posebne niti prijateljstva. Nogometna ekipa Steklarne Hrastnik V športnem društvu razmišljamo tudi o ustanovitvi nogometne ekipe. Ekipa bi se priključila Nogometni poslovni ligi, ki se izvaja v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Trenutno preverjamo interes članov, zato naj se interesenti za igro v tej ligi javijo na email: bostjan.bukovec@steklarna-hrastnik.si Nogometna poslovna liga se pričenja v septembru in konča v juniju naslednjega leta. Organiziranih bo 6 do 7 turnirjev, na katerih vsaka ekipa odigra dve tekmi. Trenutno v ligi sodeluje cca. 60 slovenskih podjetij. Igra se na umetni travi po sistemu 5+1, polčas 16 minut. Dimenzije igrišča: dolžina: od 40 do 43 metrov; širina: od 25 do 27 metrov.

Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik: »Odnos s tistimi posamezniki oziroma organizacijami, ki jih podpiramo v naši steklarni, razumemo kot partnerstvo. Zasledujemo cilje in vrednote, povezane z družbeno odgovornostjo, zato del sredstev vračamo v okolje, kjer delujemo. Od izbranih prejemnikov sredstev pa seveda pričakujemo, da z nami delijo vrednote, da stremijo k razvoju, napredku ter da s svojo dejavnostjo oziroma aktivnostjo izboljšujejo kvaliteto življenja v okolju, kjer delujejo.« Razpis objavljamo predvsem z namenom transparentnosti podeljevanja sredstev, pri odločitvi za podporo prijavljenim pa sledimo krepitvi blagovne znamke Hrastnik 1860, udejanjanju družbene odgovornosti ter podpori lokalnemu okolju. Na takšen način želimo pomagati k uresničitvi številnih, za našo regijo pomembnih projektov, dati dodatno spodbudo mladim, športnikom, invalidom ter drugim skupinam oziroma posameznikom. Kdo lahko kandidira na razpisu? Na razpis se lahko prijavijo, društva, klubi, organizacije, zavodi in druge pravnoorganizacijske oblike s področja športa, kulture, izobraževanja, humanitarnih dejavnosti, okoljevarstva in zdravstva. Kriteriji pri izboru Pri odločitvi za odobritev sponzorskih oziroma donacijskih sredstev bomo sledili naslednjim namenom: ź

krepitev blagovne znamke Hrastnik1860,

ź

udejanjanje družbene odgovornosti in podpora lokalnemu okolju,

ź

spodbujanje vrhunskih športnih dosežkov,

ź

podpora mladim,

ź

pomoč invalidom.

Ne prezrite roka za oddajo vloge! Dodatne informacije o razpisu, merilih, pogojih in obrazec za oddajo vloge zainteresirani najdejo na spletni naši spletni strani. Rok za oddajo vloge je 14. april 2017 do 12. ure. Vloge sprejemamo izključno v elektronski obliki na naslov: bostjan.bukovec@steklarna-hrastnik.si.

Več info. na spletni strani: http://poslovnaliga.si

Steklar pomlad 2017

49


SKUPAJ USTVARJAMO

Varno okolje = čisto delovno okolje Vrstice za čistejše okolje in prihodnost

Simona Lesar

Varno in zdravo delo obsega celoto ukrepov, s katerimi se v podjetju ustvari varno okolje in varne delovne razmere. Pomemben del ukrepov je čisto in urejeno delovno okolje.

Nesreča že tako nikoli ne počiva in ni razloga, da bi jo izzivali tudi s nezadostno skrbjo za urejeno delovno okolje. Zato začnimo že danes in tudi z urejenostjo prispevajmo k večji varnosti. V pomoč naj vam bodo tudi spodnje sličice, ki vas lahko slikovito opomnijo, kakšne malenkosti lahko vplivajo na nezgode.

Urejeno, dobro organizirano in čisto delovno okolje ter delovno mesto so pokazatelj kulture in vrednot vsakega podjetja. Že na prvi pogled nam pokažejo odnos zaposlenih do svojega dela in izdelkov, ki jih proizvajajo. Skrb za čistejše okolje se je začela že pred mnogimi leti. Že vrsto let vlagamo v varovanje okolja in izvajamo tehnične ukrepe, s katerimi zmanjšujemo ali preprečujemo onesnaževanje. Takšen napredek ne bi bil možen brez prispevka večine posameznikov našega podjetja. Na delovnem mestu dnevno preživimo približno 8 ur. Kakovostno in izpolnjujoče delovno mesto je pomembno za naše splošno dobro počutje in varno delo. Umazana, spolzka tla niso samo neugledna na izgled, ampak predstavljajo veliko nevarnost zdrsa ali padca ter s tem resne poškodbe. Neurejene in naključno odložene stvari po tleh so še vedno vzrok spotikov, padcev, zlomov okončin. Po statističnih podatkih v Sloveniji vsako leto beležimo najmanj 20 odstotni delež takšnih nezgod. Prelivanje nevarnih kemikalij v prazne embalaže živilskih izdelkov lahko privede najmanj do razlitja ali razsutja kemikalij, še večja pa je nevarnost nesrečnega zaužitja ali celo hude kemijske reakcije, ki ima za posledico požar ali eksplozijo. Ne bomo naštevali vseh možnosti nezgod, ki se lahko pripetijo zaradi neurejenega ter premalo pospravljenega delovnega okolja.

50

Ni nepomembno tudi dejstvo, da je v urejenem in čistem okolju tudi precej bolj prijetno delati, saj tudi takšne malenkosti pomembno vplivajo na naše počutje. Tudi doma se počutimo bolje, kadar je stanovanje urejeno in očiščeno in povsem enako velja za delovno okolje. Živeti si želimo v zdravem in čistem okolju. Ta miselnost počasi, a vztrajno prežema vse elemente našega življenja – delo, dom, zabavo in prosti čas. Vendar, kako ravnati, da bomo čim manj ogrožali sebe, živalstvo, rastlinstvo, krajino? Nujno potrebna sta želja in pripravljenost, imeti moramo pa tudi znanje, vedeti moramo, kaj in kako ukrepati. Pri tem smo vam z nasveti v pomoč sodelavci, dobrodošli pa so tudi vaši predlogi, kako hitreje in bolje do zdravih delovnih mest. Čisto delovno okolje pomeni zdravo delovno mesto, zato poskrbite za čiste prostore. Čim prej ozavestimo rek: VARNOST SE ZAČNE Z MANO!

Vir: http://altoday.com/archives/3829-martha-roby-making-sense-of-workplace-safety-compliance

Steklar pomlad 2017


SKUPAJ USTVARJAMO

Sveži in čili v pomlad Sindikalna stran

Ivan – Jani Kovačič

Delo sindikata nikoli ne počiva, tudi če kakšno obdobje ni prav veliko pokazati ''na prvo žogo''. V urejenih podjetjih, kjer vladajo dialog, odprto komuniciranje in spoštovanje, je delo sindikata seveda nekoliko lažje, če si drznem zapisati tako. Več časa lahko posvetimo mehkejšim tematikam, odnosom in prijetnim aktivnostim, kot so druženja, izleti in podobno.

dobrega zase. Letošnjo zimo so zimske športne igre potekale na Kopah, iger pa se je udeležilo 26 naših članic in članov. Na tekmovanju za veleslalom je naša sodelavka Urška Meserko zasedla odlično 2. mesto, za kar ji izrekamo iskrene čestitke tudi na tem mestu. Ostali smo si na ta dan napolnili baterije v prekrasni naravi, saj druženje dokazano prijetno in blagodejno vpliva na počutje posameznika.

Seveda nikakor ne moremo reči, da je v kakšni delovni sredini prav vse idealno. Ravno v letošnjem letu se je tudi sindikat močneje vključil v aktivnosti, ki so povezane s področjem promocije zdravja na delovnem mestu. Veliko aktivnosti se je in se bo posvetilo izboljšanju ergonomije na delovnem mestu, še večji poudarek bo na vseh aktivnostih za varovanje zdravja na vseh področjih in sindikat se bo aktivno vključeval v te aktivnosti. Čeprav je vodstvo steklarne že do sedaj izjemno veliko energije, aktivnosti ter sredstev vlagalo v področje varstva in zdravja pri delu, se bodo te aktivnosti v letošnjem letu še povečale. Ob tem bo potrebno povečati zavedanje, da smo za zdravje v prvi vrsti odgovorni sami. Vsak posameznik zase lahko naredi največ, da ohranja zdravje ter da z mislijo na prihodnost za svoje telo in dušo naredi največ, kar lahko. Vedno naj velja rek ''bolje preprečiti kot zdraviti.'' V kolikor imate kakšne predloge, kako še izboljšati varnost na delovnem mestu, kako obogatiti ponudbo aktivnosti za zdravje tako v delovnem okolju kot v prostem času, potem z besedo na plan. Tudi vsi člani UO sindikata bodo z veseljem na voljo, da predloge podamo naprej ter jih skupaj tudi uresničimo v največji možni meri. Tudi športne igre, ki se jih vsako leto udeležujemo člani sindikata, so delček v mozaiku, kako lahko naredimo nekaj Steklar pomlad 2017

zabavno, bogati pa tudi zakladnico naših izkušenj. Brez izkušenj pa človek ne napreduje. Dobrodošli! Pomladni pozdrav iz sindikata vam želimo in zaključujemo z lepo mislijo, ki jo namenjamo vsem sodelavkam in sodelavcem. Ravno zdaj, ko bo vse pričelo s cvetenjem in brstenjem, ne pozabimo, da lahko čarobno vzcvetimo tudi mi – le odločiti se moramo in na tem aktivno delati prav vsak dan.

V marcu seveda nismo pozabili na mednarodni praznik žensk. Spoštujemo tradicijo in se trudimo, da vsako leto članicam namenimo pozornost ter lepo misel. Članice smo obdarili s priročno torbo, kot vsako leto doslej pa smo najbolj veseli, da smo deležni tudi prijetnih odzivov žensk. Iskreno verjamem, da lahko z medsebojnim spoštovanjem naredimo večje premike, kot smo kadarkoli sanjali. V času, ko Steklar odhaja med tiskarske stroje, so na oglasnih deskah že objave za izlet v Vojvodino. Upamo, da vas program izleta prepriča in se nam tako 12. maja 2017 pridružite. Več nas bo, bolj bo veselo. Upamo na čim večjo udeležbo, tkanje medsebojnih vezi in nove dogodivščine. Plačilo izleta je možno tudi na obroke, velja pa še opomniti, da za izlet potrebujete veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico), močno pa priporočamo tudi dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Tudi udeležba na takšnih izletih je lahko delček v mozaiku aktivnosti, ki jih posameznik lahko naredi za boljše počutje. Spoznavanje drugih kultur, znamenitosti in okolij v družbi je lahko

Ena izmed najbolj žalostnih stvari, ki jih vem o človekovi naravi, je to, da vsi skušamo odlagati življenje. Vsi sanjamo o nekem čarobnem nasadu vrtnic onkraj obzorja - namesto da bi uživali ob pogledu na vrtnice, ki danes cvetijo pred našim oknom. (Dale Carnegie) 51


SKUPAJ USTVARJAMO

Zanimivosti iz Krajevne skupnosti SH Povzetek dogajanj prvega četrtletja

Adi Zaletel, predsednik KS Steklarna

V medijih sem zasledil, da je bila letošnja zima ena bolj hladnih v zadnjih letih, kar pa ni vplivalo na to, kako srčno in strastno smo se projektov lotevali v krajevni skupnosti. Tako letošnja mrzla in huda zima ni uspela okrniti pestrega dogajanja v Krajevni skupnosti Steklarna, zato lahko mirno zapišemo, da smo izvedli vse in še več, kar smo si zadali v planu dela za leto 2017 do sedaj. funkcionalne in hkrati najcenejše rešitve dovoza v naselje. Zato smo imeli v začetku marca strokovni ogled najbolj priznanih strokovnjakov za urejanje železniških podvozov in sedaj pričakujemo variantne predloge ureditve dovoza. O predlagani varianti dovoza z viri sredstev in terminom izvedbe bomo seveda takoj obvestili krajane.

Najprej smo pripravili poročila za preteklo leto o realizacij programov dela s področja kulture, programa otroških delavnic in programa športno - rekreativnih prireditev, oglaševanja in promocije KSSH. Pregledali smo realizacije nalog s področja komunale in investicij. Uspešno smo izvedli vse prireditve, večino nalog s področja komunalne infrastrukture, okrepili sodelovanje s Steklarno Hrastnik, vendar žal še vedno nismo uspeli s končno rešitvijo najbolj akutnega problema v KS, to je tolikokrat ''opevana'' ureditev normalnega dovoza v naselje Cesta Hermana Debelaka. To je zadeva, v katero je tako občina Hrastnik kot KSSH vložila ogromno prizadevanj in aktivnosti za pripravo najhitrejše

Februarska kmečka tržnica 52

V letošnjem letu bomo naša prizadevanja ponovno usmerili na področje družbenih dejavnosti, to je kulture, izobraževanja, predstavitve dejavnosti društev, izvedbi različnih otroških ustvarjalnih delavnic rekreativne aktivnosti ter zlasti krepitvi sodelovanja s Steklarno Hrastnik kot globalnega akterja v lokalni skupnosti. Želja, da še izboljšamo kvaliteto življenja v tem delu Hrastnika in z raznimi prireditvami povečamo medgeneracijsko druženje, ostaja, in v letu 2017 želimo te aktivnosti še nadgraditi. Tako smo v februarju 2017 pričeli s prodajo kmečkih pridelkov in izdelkov lokalnih pridelovalcev na kmečki tržnici, nadaljeval z že stalnim izobraževanjem in preventivnimi ukrepi za zmanjšanje tveganja sladkorne bolezni. Izvedli smo zelo dobro obiskano otroško pustno delavnico ter

mesec zaključili s predavanjem o pridelavi krompirja. Steklarna Hrastnik je izvedla vrsto internih izobraževanj s področja zdravja in varstva pri delu, krajani pa so vestno obiskovali premično knjižnico v našem objektu. Konec meseca smo izvedli že tradicionalni zimski turnir v pikadu za pokal KSSH in gostili občna zbora PIGD Steklarna Hrastnik in borčevske organizacije. Za mednarodni praznik žena smo 8. marca pripravili proslavo, na kateri so se nam prvič predstavile članice ženskega pevskega zbora KUD Svoboda iz Dola, ki sta se jim z recitali pridružila naša priznana kulturika, Matej Kaiser in Milko Plahuta. Ponovno smo lahko kupovali domače kmetijske pridelke in izdelke na kmečki tržnici in v sodelovanju s Sadjarskim društvom Hrastnik izvedli predavanje in ocenjevanje sadnih vin, sadnih sokov in domačega kisa. V skladu z našim programom dela smo na sejo sveta povabili ekologinjo oz. pooblaščenko Steklarne Hrastnik za področje varstva okolja in ekologije, Simono Lesar. Udeleženci predstavitve smo bili seznanjeni z zavidljivimi rezultati okoljevarstvenih

Izdelava pustnih mask Steklar pomlad 2017


parametrov za obdobje 2011-2016, saj so z velikimi, več milijonskimi vlaganji v področje ekologije pridobili najstrožje okoljevarstveno dovoljenje BAT, kar pomeni, da uporabljajo najsodobnejšo steklarsko tehnologijo in čistilne naprave s tega področja. Predstavitve zelo kvalitetnega okoljevarstvenega poročila Steklarne Hrastnik so se udeležili tudi člani komisije za ekologijo in komunalne zadeve v KSSH, ki so postavili vrsto vprašanj s področja emisij v zrak in vodo, stanja prisotnosti težkih kovin in prašnih delcev v emisijah ter vprašanja glede hrupa. Dobili so zelo izčrpne odgovore. Izrekamo priznanje vodstvu Steklarne Hrastnik za velika vložena sredstva za izboljšanje okoljskih parametrov in zmanjševanje hrupa ter zmanjšanja porabe energije. Čestitamo tudi za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja BAT za področje steklarske industrije in s tem izboljšanju življenjskih in bivalnih pogojev v KSSH. V kratkem pa se bomo na seji sveta KSSH seznanili tudi z okoljevarstvenim poročilom TKI Hrastnik. Na komunalnem področju smo izvedli več strokovnih ogledov poškodb na cestah ter pripravili program sanacije asfaltnih površin. Po strokovnem ogledu pristojnih občinskih služb bo pripravljen tudi program postopne sečnje oziroma obseka dreves v naseljih v krajevni skupnosti. Končno smo uspeli zastekliti odprtine na stopnišču doma KS in društev in s tem preprečiti mokro in zaledenelo stopnišče ob dežju in snegu.

Predavanje o krompirju Steklar pomlad 2017

V naslednjem tromesečju bomo pripravili vrsto različnih prireditev in dogodkov, na katere ste vabljeni tudi vi, zaposleni v Steklarni Hrastnik. Obiščite tudi našo FB stran, na kateri vam predstavljamo vsa dogajanja v KS in vabila za prireditve. Kot lahko berete, smo v krajevni skupnosti SH izjemno aktivni. Nikoli ne počivamo in poskrbimo, da so aktivnosti namenjene različnim skupinam, skupen cilj vseh pa je čim višja kvaliteta življenja v našem okolju. Ker slike povedo več kot tisoč besed, jih tokrat objavljamo malce več. Da boste tudi tako začutili, kaj vse pripravljamo. Morda vas bomo prepričali, da se nam pridružite na vsaj kakšni prireditvi v bodoče. Napovednik dogodkov v KSSH za obdobje april - maj 2017 Na podlagi sprejetega programa dela KS Steklarna za leto 2017 načrtujemo veliko aktivnosti, ki pa so seveda pogojene s finančnimi sredstvi, prejetimi preko donacij in sponzorstev, s katerimi bi delno krili stroške določenih prireditev v letu 2017. Okrepiti želimo dogajanja in prireditve na družbenem področju v KS, to je na področju kulturnega življenja, področju športnorekreativne dejavnosti in vključevanja otrok in mladine v življenje KS Steklarna. Tako načrtujemo v tem obdobju nekaj kulturnih prireditev, predstavitve dejavnosti društev, predavanja s področja samooskrbe prebivalstva in urejanje cvetličnega vrta. Na kmečkih tržnicah pred domom krajevne skupnosti in društev se bodo prodajali izključno doma pridelani pridelki in kmečki izdelki. Organizirali bomo predavanja in prikaz ukrepov pri požarih v gospodinjstvu in v naravi ter v sodelovanju z Zdravstvenim

domom Hrastnik in Občinsko organizacijo Rdečega križa Hrastnik izvedli usposabljanje prebivalcev za ravnanje z defibrilatorjem. Pripravili bomo tudi več otroških ustvarjalnih delavnic v sodelovanju z OZDPM Hrastnik in s priznanimi animatorji, na katere so vedno vabljeni tudi otroci zaposlenih v Steklarni Hrastnik. Naša dolgoletna želja je, da organiziramo foto razstavo na temo »Motivi iz KS Steklarna«, seveda v sodelovanju s Foto sekcijo KUD Svoboda Dol pri Hrastniku. V tem obdobju bomo izvedli sanacijo poškodovanih cestišč in posameznih odsekov cest v KS in postopno sečnjo oz. odstranitev nevarnih dreves v naseljih KS. Seveda bo prioriteta na komunalnem področju priprava dokončne rešitve dovoza v naselje Cesta Hermana Debelaka. Aktivno bomo sodelovali tudi v pripravi Celostne prometne strategije v občini Hrastnik in v skladu s programom KSP Hrastnik priključevali posamezna naselja na omrežje Centralne čistilne naprave Hrastnik. Področje ekologije bo stalnica v delu KSSH, s ciljem zmanjševanja onesnaženosti okolja in izboljšanja življenjskih in bivalnih pogojev v krajevni skupnosti. O vseh dogodkih boste pravočasno obveščeni preko Facebook strani KSSH, z objavo v vaših internih biltenih in časopisu Hrastov list in Zasavski tednik ter s plakati na oglasnih tablah v KSSH. Vabljeni na naše prireditve.

Proslava ob Dnevu žena 53


ZDRAVE NOVICE

Pretirano sedenje pospešuje staranje Ljudje, ki preživijo večino dneva v sedečem položaju, so biološko precej starejši od svojih vrstnikov, ki so bolj aktivni, je razkrila pred kratkim opravljena študija. V raziskavi, ki so jo izvedli znanstveniki z medicinske fakultete v San Diegu, je sodelovalo 1500 žensk, starih med 64 in 95 let. Rezultati raziskave so pokazali, da so celice žensk, ki sedijo več kot 10 ur dnevno in porabijo manj kot 40 minut za zmerno intenzivno telesno aktivnost, starejše kot pri tistih, ki ne sedijo toliko. Pretirano sedenje naj bi tako povzročalo pospešeno staranje celic. Kronološka starost človeka se namreč ne ujema vedno z njegovo oziroma njeno biološko starostjo.

Koprive za zdravje

Vir: https://www.bodieko.si/koprive-za-zdravje

Počasi končno prihaja sezona kopriv! Najboljše za nabiranje in uživanje so namreč spomladi, ko začenjo po obronkih gozda, ob rekah, na njivah in za hišami odganjati mlade rastlinice. Podobno mlade in dobre so koprive tudi jeseni po dežju, rastejo pa seveda tudi poleti, a so takrat bolj trde in cvetoče. Pravijo, da ni rudnine, ki jo potrebuje naše telo, in je ne bi vsebovala tudi kopriva. Izstopa predvsem po vsebnosti kalcija (vsebuje ga do petkrat toliko kot kravje mleko) in magnezija, ki ga skoraj nobena divja, kaj šele gojena rastlina nima toliko kot kopriva. V njej je približno enaka količina železa kot v špinači, ob tem pa še vrsta drugih rudnin, vključno z mikroelementi. Koprive pečejo zaradi histamina, ki ga vsebujejo žgoči laski. Ti izgubijo pekoč učinek, če liste zmanemo z rokavicami ali skuhamo.

Zavitek s koprivnim nadevom Čas priprave: 1 ura Sestavine: - za testo: ź 150 g polnovredne pšenične ź 250 g črne pšenične moke ź 70 g sončničnega olja ź 200 g tople vode ź 1 č. žlica soli ź kokosova mast ali olje za premaz

- za nadev: ź 100 g čemaža ź 400 g kopriv ź 300 g skute ali tofuja ź 1 dcl vode ź 2 j. žlici škroba ali riževe moke ź začimbe po želji ź sol, sojina omaka

Priprava: Moko, olje, sol in toplo vodo premešamo in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ki ga premažemo z oljem in pustimo pokritega stati eno uro pri sobni temperaturi. Medtem pripravimo nadev iz divje rastoče zelenjave.Zelenjavo na kratko podušimo in sesekljamo. Vmešamo skutin namaz . Tega pripravimo tako, da skuto zmeljemo v mešalniku skupaj s soljo, vodo (v kateri se je kuhala zelenjava), škrobom in začimbami. Razprostremo kuhinjsko krpo, jo posipamo z moko in na njej tanko in enakomerno razvaljamo oz. razvlečemo testo. Testo premažemo z utekočinjeno kokosovo mastjo in po eni tretjini nadevamo z zelenjavnim nadevom. S pomočjo krpe zavitek zavijemo in s šivom navzdol položimo v pekač. Površino premažemo z maščobo in pečemo 30 do 40 min pri temperaturi 200°C. Med peko testo poškropimo z malo vode. 54

Vir: http://www.zazdravje.net/kuhamo.asp?recept=66

Steklar pomlad 2017


TU PA TAM

Koktajli vrednot Steklarne Hrastnik Za dušo – vendar preudarno!

Mateja Šušteršič Dimic

Verjetno še ne veste, da imamo v Steklarni Hrastnik čisto svoje koktajle. Trije koktajli Čistost1860, Strast1860 in Srce1860 predstavljajo naše vrednote in ni težko uganiti, da so sestavljeni iz pijač, natočenih v steklenice, proizvedene v naši steklarni, in postrežene v kozarcih, ki so prav tako narejeni v Steklarni Hrastnik. Koktajle smo razvili skupaj s enim izmed najbolj priznanih slovenskih barmanov, Tomažem Fartkom, premierno pa smo jih postregli na 49. podelitvi nagrad GZS. Izjemen izgled, preplet okusov in sproščeno vzdušje so prepričali obiskovalce prireditve in poskrbeli za pravo gnečo na našem razstavnem prostoru v Cankarjevem domu. Da bi tudi vi okusili naše vrednote, delimo recepte z vami.

Za pripravo cocktaila z imenom

Nekoliko bolj sladek je cocktail z

Srce1860 pa je rdeče in sladko.

Čistost1860 uporabimo kozarce

imenom Strast1860. Zanj boste

Postrežemo ga v kozarcu Jack.

Friends bricks, za glavno sestavino

uporabili Belvedere vodko, ki jo

Njegova glavna sestavina je vodka

pa Slovenia vodko. Dodamo Martini

boste natočili v kozarec Tavola

St. Germain, ki ji dodamo XUXU,

Bianco in malo limoninega soka. Za

honey comb. Za strasten okus in

Passoa ter dolijemo brusnični sok ali

značilno modro barvo čistosti,

barvo poskrbi nekaj Cointreau

jagodni sok. Za dekoracijo pa

prilijemo nekoliko Blue Curacaoa

likerja, limonin sok, gosti sok in

uporabimo koktajl češnjo.

ter prelijemo s Schweppes Tonicom.

Fanta. Izjemen videz popestri še

Postreženo v kozarcu: Jack.

Za dekoracijo uporabimo rezino

rezina ananasa in vejica mete.

limone, na vrh pa damo cocktail

Po s t r e že n o v ko z a r c u : Tavo l a

češnjico. Vse sestavine pričarajo

honeycombs.

izjemno svež okus, ki nekoliko pogreni in odžeja. Postreženo v kozarcu: Friends bricks.

Natančne recepte za koktajle dobite v uredništvu. Pri tem seveda opozarjamo – prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju! Ker smo številko revije sicer posvetili zdravim nasvetom in promociji zdravja, vam tudi tukaj polagamo na srce – en kozarec alkoholne pijače ob res posebni priložnosti bo več kot dovolj, da se občasno pregrešite. Pri tem pa vsekakor ne pozabite na zlato pravilo – varno uživanje ob našem koktajlu bo varno le, če upoštevate vsa pravila ter se ne udejstvujete nobenih potencialno nevarnih aktivnosti in dejavnost. ČISTOST

Steklar pomlad 2017

SRCE STRAST

55


RAZVEDRILO

Utrip Steklarne Hrastnik Podmladek v naši glažuti Otročiček nam vrne svet, ki smo ga izgubili – svet čudes. Lepoto cveta. Lesket plamena. Metulja. List. Ptico. Ustvarjeno na novo. Čudovito. Vidimo jih skozi oči nedolžnosti. In … otroško veselje postane naše. (Pam Brown)

V letu 2016 se je našim sodelavkam in sodelavcem rodilo 16 otrok. Prav vsi so prejeli darilni bon, ki ga lahko prevzamejo v roku 6 mesecev od rojstva otroka ter ga unovčijo v trgovini z otroško opremo. Vsem, ki ste v letu 2016 povečali svojo družino ter vsem, ki jo v letu 2017 še boste, iskreno čestitamo. Otroci so naša prihodnost, upanje in sanje. Iskreno vam želimo obilo zdravja, sreče ter brezpogojne in neprecenljive ljubezni.

Podelitev priznanj zasavskih dijakom Kot lokalni podpornik programa MEPI smo zadnji petek v januarju gostili podelitev prvih MEPI priznanj v Zasavju. Dogodka so se udeležili tudi Sandi Češko, predsednik sveta Zavoda MEPI ter nacionalni sponzor programa, župani vseh treh občin Hrastnik, Zagorje in Trbovlje, starši, predstavniki lokalnih institucij in šol ter mladi. Bronasta priznanja so iz rok britanske veleposlanice, Sophie Honey, prejeli trije najbolj vztrajni udeleženci iz Srednje šole Zagorje ter Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Čestitamo dobitnikom priznanj!

Obisk evropske komisarke za promet in mobilnost 10. februarja je na povabilo poslanke Vojke Šergan obiskala Zasavje Violeta Bulc, evropska komisarka za promet in mobilnost. Ob tej priložnosti je obiskala tudi Steklarno Hrastnik, kjer smo ji predstavili BB model prestrukturiranja Steklarne Hrastnik, poslovne rezultate in njene reference. Evropska komisarka za promet in mobilnost Violeta Bulc je ob zaključku obiska povedala: »Zaupanje v ljudi, dobra strategija in pametne investicije predstavljajo formulo za uspeh v Steklarni Hrastnik. Dobri rezultati evropske ekonomske diplomacije lahko v prihodnje pomagajo slovenskim podjetjem.« Naš generalni direktor pa je dejal, da je v okviru obiska pridobil optimistični pogled na razvoj in moč Evropske unije in dodal: »Obisk pomeni odlično motivacijo za nadaljevanje naše poti.«

Obisk ambasadorke Velike Britanije V okviru projekta »Challenge 212« je naši steklarno 15. februarja obiskala veleposlanica Velike Britanije Sophie Honey. »Počaščeni smo ob obisku britanske ambasadorke gospe Sophie Honey, saj angleški trg predstavlja zelo pomemben trg za Steklarno Hrastnik,« je ob obisku povedal generalni direktor Andrej Božič, ki je veleposlanici ob tej priložnosti predstavil tudi proizvodnjo embalažnega stekla. Andreju Božiču, ki je od leta 2014 do leta 2016 vodil tudi Britansko slovensko gospodarsko zbornico, pa je britanska veleposlanica podelila tudi plaketo za uspešno dvoletno vodenje zbornice, ki je v tem obdobju že pridobila na prepoznavnosti.

Pustni utrinki iz naše glažute Kar nekaj pustnih šem je na pustni torek odganjalo zimo tudi v naši steklarni. Med zaposlene smo razdelili kar 3.200 slastnih krofov, glede na vreme tisti teden pa menimo, da jim je uspelo kar dobro priklicati pomlad.

56

Steklar pomlad 2017


Gostili smo članice združenja SILA V torek, 21. marca, smo v naši steklarni gostili članice mednarodnega združenja žensk SILA-IWCL. Združenje je bilo ustanovljeno že leta 1993 in svojim članicam nudi številne priložnosti za sodelovanje v raznolikih dejavnostih za spodbujanje globljega medsebojnega sodelovanja in razumevanje, hkrati pa razširiti znanje o Sloveniji po svetu. Trenutno SILAIWCL šteje približno 130 članov različnih držav. Člani izhajajo iz zelo različnih okolij, od podjetij, kadrovskega ter komunikacijskega področja ter zakoncev diplomatskih predstavnikov. V naši steklarni smo gostili približno 30 članic, predstavitvi podjetja pa je sledil ogled proizvodnje ter trgovine GlaSHuta. Vtisi članic so bili več kot pozitivni, navdušenje nad izdelki v GlaSHuti pa zelo pristno. Za bilten je misli strnila predsednica združenja SILA-IWCL, gospa Mojca Lah: „Vsekakor navdušenja ne skrivamo, tako nad predstavitvijo podjetja s strani gospoda Andreja Božiča, kot tudi nad obiskom proizvodnje, kjer se nam je posvetil gospod Enes Rakovič s sodelavci. Vedenje, da v Sloveniji obstajajo podjetja, ki delajo dobro in se dobre prakse kažejo na vseh nivojih, je zelo pomembno, še posebej zato, ker ga naše članice ponesejo v svet. V imenu naših članic se najlepše zahvaljujem gospodu Božiču in vsem, ki ste sodelovali pri pripravi našega obiska, da ste nas prijazno sprejeli in pogostili. Ob tem bi rada tudi poudarila, da je sodelovanje našega združenja in Steklarne Hrastnik že vrsto let tesno in vpeto v naše projekte, za kar smo zelo hvaležne. Ste zvest podpornik naše velike dobrodelne prireditve, bazarja SILA, kot tudi SILA GALA mednarodnega dobrodelnega plesa. Dobrega sodelovanja se nadejam tudi v bodoče.“

Deklice s sanjami postanejo ženske z vizijami (neznan) Mednarodni dan žena se je skozi desetletja zasidral v srcih številnih ljudi kot poseben praznik. V letošnjem letu mineva sto let, odkar praznujemo dan žena. Upamo, da je veliko takšnih, ki spoštujete njegovo izročilo ter da se trudite ga preživeti čim bolj prijetno. Ob dnevu žena smo vsem sodelavkam poklonili darilce. Izbrano je bilo skrbno, iz srca in z mislijo na zdravje, telo in trajnostni razvoj. Upamo, da bo to še en kamenček v mozaiku drobnih pozornosti, ki jih boste ženske deležne vsak dan v letu, da boste še bolj zasijale. Poskrbeli smo, da boste prejele mazilo, ki ne draži kože, temveč jo kakovostno neguje.

Zabava za 8. marec Vikend pred mednarodnim praznikom žensk se je približno 40 naših sodelavk zbralo v godbenem domu, kjer so si pripravile čudovito druženje. Stanislava Stritar, SUK Special, je v imenu udeleženk povedala: »Imele smo se lepo, presmejale smo se ob zabavnih igricah in tudi naplesale. Vredno ponovitve, tako spoznaš sodelavke še v drugi luči.«

Obisk sejma Euroluce Milano Še čisto sveže fotografije in utrinke iz sejma Euroluce Milano smo prejeli od naše prodajne ekipe. S 38.000 kvadratnih metrih razstavnih površin in 450 najboljših razstavljalcev v sektorju razsvetljave je Euroluce priznan kot najboljše v svetu svetlobe, kjer so tehnološke inovacije in oblikovanje v središču pozornosti. Več pa prihodnji izdaji, ko se sodelavke in sodelavci vrnejo.

Steklar pomlad 2017

57


OTROŠKI KOTIČEK

Otroški kotiček Naš največji naravni vir je razum naših otrok. Walt Disney Če se vam nemara zdi, da je barvanje pobarvank rezervirano samo za otroke, se motite. Pobarvanke tudi za odrasle že dolgo niso samo modna muha – vse več se namreč piše tudi o blagodejnih učinkih takšnega ustvarjanja. Z barvanjem tak otroci kot odrasli zmanjšujemo občutek napetosti, urimo koncentracijo, pozornost, finomotoriko, predstavo in kreativnost. In najbolj pomembno - ob tem se še neznansko zabavamo.

Barvajte – na papirju ali na posebnih dekorji na kozarčkih naše steklarne iz linije COLOUR ME.


Življenje je sprememba Kratek pregled kadrovskih novic

Zahvale

Vsako delo, ne glede na to, kako dobro je, je v podjetju vedno odraz celotne ekipe. Seveda delamo kot vsak posameznik, pa vendar nihče ne dela sam zase in samo zase. Da večina med našimi sodelavkami in sodelavci to ekipno delo živi tudi v praksi, lahko preberete na prejšnjih straneh, tako te kot vsake prejšnje izdaje Steklarja.

Solza, žalost, bolečina Te zbudila ni, A ostala je tišina, Ki močno boli! (Tone Pavček)

Nekateri ste z nami od prve zaposlitve pa do upokojitve, nekateri se z nami družite kratek čas in smo le ena izmed postaj na vaši karierni poti. Vsi ste zajeti v naše številke, ki pa so za nas več kot zgolj to. Ste ljudje in ste zgodbe, osebnosti, karakterji. Vsak med vami prinese v Steklarno delček drugačnosti, znanja in izkušenj. Pred vami je v kadrovskih vesteh vedno le statistika, koliko nas je, kdo se je upokojil in predvsem tisti, ki so z nami že desetletja. Želimo, da veste, da poznamo prav vsakega med vami, da spremljamo napredek ter razvoj. Vsakemu med vami želimo najboljše, da najdete svoje ravnovesje ter srečo v življenju. Da vas delo izpolnjuje ter da razvijate svoje ambicije, osebnost in znanje. Srečno želimo vsem, ne samo tistim, ki smo jih tokrat izpostavili v jubilejnih nagradah ter upokojitvah.

Ob boleči izgubi našega dragega ata Alojza Kneza, se vsem, ki ste nam izrekli sožalje in ga pospremili na njegovi zadnji poti, iskreno zahvaljujemo. Hvala tudi za darovano cvetje in sveče. Žalujoča hči Vera z Jožetom in vnukinje z družinami.

Iščemo te v sanjah, iščemo te v morjih, iščemo te v zvezdah, ki sijejo na pletenica nas. Puranja (Mila Kačič)

Čokoladna torta

Ob boleči izgubi naše drage mame Štefanije Ocepek se vam iskreno zahvaljujemo za izkazano sožalje, darovano cvetje in sveče ter vse tople besede sočutja, ki ste jih namenili nam in našim najbližjim. Hvaležni smo vam za vsako lepo misel in dejanje. Hčerki Ksenija in Sandra z družinama in ostalo sorodstvo Zahvale prosim pošljite na mail: mojca.lavric@hrastnik1860.com

To obdobje zaključujemo s 681 zaposlenimi, od tega je 321 žensk in 360 moških. Upokojitve: ź Hedija Smajilović – pregledalka SUK ź ź

ź ź

Jubilejne nagrade: 10 LET: Darko Žužek, Šečera Avdić, Hidajeta Čehić, Milosava Marjanoić, Nermin Karaman. 20 LET: Merka Bleković, Matej Oberčkal, Ivan Stušek. 30 LET: Aleksandra Ranzinger.

Vsem iskrene čestitke in zahvala za dolgoletno zvestobo. Kadrovska služba Metka Gabrič

Kadrovska služba

STEKLAR, glasilo poslovnega sistema Steklarne Hrastnik Izdajatelj: Steklarna Hrastnik d.o.o., Cesta 1.maja 14, 1430 Hrastnik Naslov uredništva: mojca.lavric@hrastnik1860.comGlavna in odgovorna urednica: Mojca Lavrič Tehnična urednica: Alenka Leskovšek Uredniški odbor: Alenka Leskovšek, Boštjan Bukovec, Katja Ladika, Rosanda Kladnik, Ivan Kovačič, Alenka Maurer Fotografije: Lovro Rozina, Damian Burachewski, Branko Klančar, Bogdan Ledinek, Foto klub Hrastnik, Polona Novak, Mojca Lavrič, Darja Kodrič, Barbara Reya, spletni in drugi viri, osebni arhivi Fotografija na naslovnici: Stanislava Stritar/ Foto: Lovro Rozina Lektoriranje: Herta Erman Tisk: Grafex d.o.o.

Steklar pomlad 2017

59


Profile for Steklarna Hrastnik

Steklar pomlad 2017  

Steklar pomlad 2017  

Advertisement