Page 1

STEKLAR

Izhaja od leta 1959

Poletje 2017

Priznanja Pogovor s Petrom ÄŒasom Happy zgodba Spletna trgovina


STEKLAR

Izhaja od leta 1959

Poletje 2017

Priznanja Pogovor s Petrom Časom Happy zgodba Spletna trgovina

Glavna in odgovorna urednica Mojca Lavrič

Na naslovnici: Utrinek s piknika

Iz vsebine 2

Uvodnik

4 Nagovor direktorja 6

Predstavljamo Petra Časa

9

Poslovanje

10 Steklarna Hrastnik smo ljudje 10

Intervju Samo Špeglič

12

Zgodba drugega pregleda

14

Novi sodelavci

15

Izjemna bera nagrad

18

Izpostavljamo

18

Enota embalažnega stekla

20

Piknik na Kalu

22 Steklarna se predstavlja 22

Steklarna po svetu

23

Prodajne zgodbe

24

EBC kongres

28

Spletna trgovina Myglass

32 Razvoj zaposlenih 37

Ergonomija

40

Iščemo nove sodelavce

43

Mladi upi

46

Družini prijazno podjetje

54 Skupaj ustvarjamo 55

Sindikalna stran

56

KS Steklarna

58 Tu pa tam 60

Utrip Steklarne Hrastnik

PPP (Poletje Prijaznosti, prosim.) Drug do drugega. Do sebe. Med delom. V prostem času. Do Telesa. Do Duše. Iskrena prijaznost, ne zlaganim nasmeškom, kot bi ga ne zmogel zarezati niti najboljši lepotni kirurg. Že pred nekaj časa sem prebrala citat (oprostite, ker nisem našla avtorja), ki ga prosto zapišem nekako takole: »Prijaznost je p o s t al a t ako red ka, d a s e d and anes zamenjuje s flirtanjem.« Kar se ne bere samo čudno, ampak je tudi v vseh pogledih preprosto narobe. Prijaznost ni zgolj puhlica, temveč skupek pozitivnih lastnosti, slika posameznika in nekaj, kar potrebujemo vsi. Brez izjeme. Ko poletje z odločnim korakom vstopa v naše življenje, ko vročina neusmiljeno od nas zahteva, da ohladimo telo, dajmo in izkoristimo to poletje tudi za to, da ohladimo glave. Da spet poiščemo v sebi preproste geste in vrednote, ki v resnici nikoli ne gredo iz mode. Poiščimo prijaznost, pa sproščenost, razumevanje, spoštovanje, ljubezen in gradimo odnose, ki jih ne zmore zamajati vsaka manjša poletna sapica. Da ne bom preveč pametovala, ker, krvava pod kožo kot vsi, tudi sama zapadem v stanja iztrošenosti, preobremenjenosti, napetosti in posledično kdaj mrkega pogleda, poskušajmo to poletje ujeti v misli, načrte ter predvsem dejanja vsaj nekaj tega, kar je zapisal Tone Pavček pod naslov Pobarvaj svoj svet… Ženiš se pred tridesetim, ker se tako spodobi. Normalen si. Imaš dva otroka. Diplomo. Službo. Račune za elektriko. Račune za telefon. Desetdnevni dopust. Mogoče 15. Dodatno zdravstveno zavarovanje. Dodatno življenjsko zavarovanje. Penzijsko zavarovanje. Račune za ogrevanje. Hitiš domov iz pisarne. Danes je nedelja. Ljubiš se vsako drugo nedeljo. Z ugašeno lučjo. Mirno. Misijonarsko. Včasih tudi ob četrtkih, ko ti odpove psihiater. Bodi normalen. Ob petkih ti tvoja preprosta žena skuha bograč. Odrekel si se gojenju čebel, svojim mladostnim sanjam. In temu, da se pogosto smeješ. Hodiš v fitness, ker je tako prav. Voziš se v koloni. Nikoli ne prehitevaš. Ne znaš več ljubiti. Si pa želiš. Kasneje izgine tudi to. Lažeš, da si dobro. Lažeš, da se smeješ. Lažeš. Ne moti te prah na najljubši plošči. Na celem gramofonu. Kadiš skrivaj. Preklinjaš voznike. Preklinjaš pešce. Preklinjaš kolesarje. Preklinjaš sosede. Preklinjaš ženo. Preklinjaš otroke. Preklinjaš boga. Preklinjaš življenje. Računi, računi, računi. Imaš preveč gub. Imaš par let v tujini.

Neka bežanja od samega sebe. Včasih se napiješ, nikoli sam. Z družbo. Ker, tako je prav. Poješ, ker pravijo, da so taki ljudje veseli. V avgustu boš odplačal kredit. Starejši si za 20 let. Čakaš lift. Srhljivo miren si, ko se pokvari. Čakaš v vrsti. Čakaš v banki. Čakaš da ti žena znova reče: ”ljubim te.” Čakaš da jo znova vzljubiš. Čakaš poletje. Čakaš da se otroci izšolajo. Čakaš da omožiš hčerko. Čakaš da oženiš sina. Čakaš penzijo. Čakaš drugo leto. Čakaš drugo leto. Čakaš drugo leto. Čakaš drugo leto. Čakaš drugo leto.Čakaš svetle čase. Čakaš boljši jutri. Da boš srečen. Sezuj se. Hodi bos. Tako lahko hodiš tudi po travi. Kopaj se ob zori. Govori o stvareh, ki jih ljubiš. Nikoli ne obračaj palačinke z nožem ali roko, samo z metanjem v zrak. Odlepil jo boš s stropa, ne skrbi. Nauči se razbiti jajce z eno roko.Guncaj se ob treh zjutraj. Naroči 5 kuglic sladoleda. Sprehodi se ob reki. Potisni nogo v reko, ne boš ostal brez nje. Ljubi se. Zjutraj. Opoldne. Ob mraku. Zvečer. Ob dveh. Ob treh ne moreš, takrat se guncaš. Ljubi se stalno. Povsod. In ne z vsakim. Nikakor ne z vsakim. Če se imaš priložnost ljubiti na strehi neke zgradbe, na slikarskem platnu povaljan v barve; lase namočene v tempero, NAREDI to. Če nimaš te priložnosti pojdi in kupi platno. Slikaj -z njo. Obesi sliko nad kamin. Naj vaju gosti stalno sprašujejo čigava slika je. Skrivnostno se nasmejta. Držita se za roke pod mizo. Pobožaj jo po trebuhu, kjer je mojstrovina vajine slikarske tehnike. Ljubi . Objemaj. Žgečkaj. Pleši. Oproščaj. Sanjari. Potuj. Ne zamudi prvih zvončkov. Niti zadnje lubenice. In to, da se zapacaš z jogurtom. Smej se. Dosti se smej. Pripravi musako. Beri cel vikend. Zmoči se. Pobarvaj sobo v rdečo. Poj, če se ti poje. Joči, če tako čutiš. Kupi šotor. Največji v trgovini. In opremo za kampiranje. Posoli, če ni slano. Ne pozabljaj prijatelje. Govori o ljudeh, ki jih imaš rad. Ni jih težko najti. Ni težko ljubiti. Govori tudi o stvareh, ki te mučijo. Govori. In poslušaj. Bodi pozoren in usmiljen. Neguj ljubezen. Govori Mi, namesto Jaz. Ne beži pred sabo. Ne boj se. Lep si, tako nasmejan, kot namrščen. Pa kaj, če znaš samo dva akorda na kitari. Zgradi v sebi, ne okoli sebe. Posadi hektar češnjevih dreves. Prinesi ji seme za origano iz službene poti. Čakaj, pa ti nimaš službene poti. Postal si tisto, kar želiš. Potem se pa odpelji do tržnice in ji kupi seme. Bodi kreativen, nič ni neumno, če je namera prava. Želimo vam prijazno poletje v vseh odtenkih.


PUZZLE MINI

Fantek je! Ime:

Puzzle mini

110g Mere: 81 x 81mm Višina: 33mm Teža:

In sem super luškan! Imam vse prednosti velikega brata, kar se tiče oblike, 3D zložljivosti in čistoče stekla – le bolj srčkan sem J Nujno me moraš spoznati! Kljub majhnosti že zmorem veliko stvari – le poglej te krasne fotografije!


NAGOVOR DIREKTORJA

Z velikim spoštovanjem. HVALA. Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik

V letu 2010 sem vam, spoštovane sodelavke ter cenjeni sodelavci, v svojem prvem nagovoru preko te revije, ki jo v roke prejemate že skoraj 60 let, namenil tudi naslednje besede:

Verjamem, da smo naredili izjemen napredek na vseh področjih – od kvalitete naših izdelkov, proizvodne uspešnosti, osvajanja novih trgov, varstva pri delu, varovanja okolja, modernizacije ter avtomatizacije, prenosa znanja, iskanja novega znanja, napredka, inovacij, odprtega komuniciranja, druženja ter še in še bi lahko naštevali.

»Iskreno želim, da bi se v naši sredini vsaj tako dobro ali pa še bolje počutili vsi, da bi z veseljem prihajali na delo, da bi Steklarna še najmanj za nadaljnjih 150 let postavila trdne temelje kot podjetje odličnega ugleda ter najpomembnejšega delodajalca in partnerja v lokalnem okolju. Zato bi rad vzpostavil nove vrednote vodenja, komuniciranja, želim, da se med seboj spoštujemo, da spoštujemo in cenimo drugačnost, vzpodbujamo različnost, se aktivno vključujemo v različne projekte, da iščemo rešitve, ne krivcev. Od vodij pričakujem, da boste znali prisluhniti ter da boste vzpostavili spoštljiv način vodenja in reševanja še tako drobnih težavic. Od vseh zaposlenih pričakujem, da boste svoje pripombe in pohvale tudi povedali. Da postanemo odprta družina, ne samo družba.« Od leta 2010 pa vse do danes, ko ravno v teh tednih postopoma in dobro načrtovano predajam krmilo nasledniku, smo naredili O G R O M N O. Iskreno verjamem, da smo ne samo dosegli, temveč tudi presegli tako drzne sanje kot visoko zastavljene cilje. 4

Nenazadnje se je vse našteto postopoma odražalo v boljših rezultatih, doseženih ciljih in nenazadnje tudi boljšemu izkupičku za vse zaposlene. Ni se zgodilo samo od sebe. In vsekakor se ni zgodilo čez noč, po naključju, brez truda, znanja, vizije ter strategije. Drznem si zapisati, da smo dosegli nekaj, kar so bile še ne desetletje nazaj res drzne sanje – Steklarna Hrastnik je sinonim za uspeh, varnost, doseganje ambicioznih ciljev ter gonilo napredka tako v lokalnem okolju kot tudi širše. V tem času, kar smo ga preživeli pod skupno streho, smo podjetje postavili na zemljevid uspešnih, tako v Sloveniji kot v svetu. Upam in verjamem, da bo v prihodnje steklarna dosegla še en cilj, presegla še en velik dosežek – postati prva na seznamu želja, kjer bodo želeli kariero graditi naši otroci. V prihodnosti steklarno čaka še hitrejši napredek. Povezava z uspešnimi podjetji v tujini, učvrstitev položaja na trgu ter postati center odličnosti in hkrati največja shramba znanja za prenos znanja o naši stroki med partnerji v skupini, s katero bomo močnejši, boljši, prodornejši in predvsem varnejši. Iskreno priznam, da sem v glažuti, ki kot beseda morda še najbolj mogočno zajema duha te naše predanosti steklu, pustil ogromno energije, časa, znanja, srca, strasti in izjemno velik del moje duše. V moji celotni karieri je vodenje Steklarne Hrastnik do sedaj verjetno pustilo največji osebni pečat – čeprav bom to lahko realno ocenil šele z dovolj kritične distance. Tako kot večini med vami mi je steklo, ta čudoviti element ustvarjanja, resnično zlezlo pod

kožo. Ni bilo dneva, da podjetju, predvsem pa zaposlenim, ne bi dal sebe v celoti. Pa vendar je prvi med enakimi zgolj to – prvi med enakimi. Glažuto sestavljate vi, cenjene sodelavke, spoštovani sodelavci. Zato gre vam največja zahvala, da je Steklarna Hrastnik ne le obstala ter preživela. Temveč da je rasla, zrasla, se razvila v vrhunsko podjetje, kjer dobro ni več dovolj dobro. Kjer je doma odličnost, kjer ohranjamo znanje, kjer se spodbuja napredek. Rad bi vam položil na srce, da verjemite vase. Vaš potencial je še vedno velik. Verjamem, da premorete še izjemno veliko inovativnosti, da imate na zalogi nove zgodbe, ideje in ogromno znanja, da to vse tudi uresničite. Skozi vsa leta in še naprej želim s ponosom spremljati vse zaposlene, kako napredujete, prispevate, delate in živite za steklarno. Kako se trudite za vedno višjo kakovost, kako hrepenite po napredku, kako nenehno stremite k razvoju. Občutek pripadnosti do ''glažute'' je opazen na vsakem koraku. Čistost. Strast. Srce. Vrednote, ki smo jih zapisali, naj ostanejo zapisane ne samo v delovnem okolju, temveč prežete v vsak celoten dan. Odgovornost do sodelavcev, lastnikov, lokalnega okolja in svetovnega trga pa naj vam daje toliko več poguma za nove zmage. Namesto zaključka in zadnje pike na i vam tokrat prepuščam, da jo naredite sami. Na naslednji strani zapišite svojo zgodbo vseh teh let, ki smo jih preživeli skupaj. Vašo zgodbo z menoj. Lahko jo zapišete zgolj sebi, lahko jo delite z menoj. Naj bo vaša – kot je prihodnost Steklarne Hrastnik. V rokah vsakega posameznika med vami. Z velikim spoštovanjem. Hvala.

Steklar poletje 2017


Moja zgodba z Andrejem Bozicem

S spoĹĄtovanjem


POSLOVANJE

Zaupanje postavljam visoko med vrednote Pogovor s Petrom Časom o načrtih, izzivih in tudi o tem, kaj so ga naučili otroci

Mojca Lavrič

Gospoda Časa smo vam interno že na kratko predstavili v informatorju in seveda na zborih delavcev. Redno ga srečujete v proizvodnji, saj se intenzivno spoznava s panogo, podjetjem ter seveda steklom kot materialom, s katerim ustvarjamo. Trenutno pomočnik generalnega direktorja s 1. avgustom prevzema vodenje naše steklarne. Zato smo prepričani, da vas zanima, kaj je povedal v pogovoru posebej za našo revijo. Pravi, da se med nami počuti odlično. Da smo ga sodelavke in sodelavci sprejeli res lepo. Peter Čas: »Izmenjava izkušenj in prenos znanja potekata konstruktivno in sem vsem zaposlenim resnično hvaležen za pomoč pri spoznavanju steklarstva.« Kako je potekala vaša kariera do sedaj, smo na kratko že predstavili v internem obvestili. Povejva to še z vašimi besedami. Kaj v preteklosti je na poslovni poti v vas pustilo največji pečat? In kaj na drugih, tako podjetju kot sodelavcih? Peter Čas: Sigurno je pomemben del moje kariere delo v tujini in izgradnja nove tovarne, njen zagon, izobraževanje in uvajanje sodelavcev, moje učenje in pridobivanje dragocenih izkušenj z vodenjem, tudi v kriznih situacijah. V podjetjih, kjer sem delal, sem se predvsem posvečal izboljšavam v procesih, zmanjševanju izgub in stroškovni učinkovitosti. Seveda potrebuješ za dobre rezultate in razumevanje ter sprejemanje sprememb dobre odnose s sodelavci in socialnimi partnerji. Predvsem je pomembno medsebojno zaupanje.« Seveda nas je zanimalo, zakaj steklarstvo? Kaj je tukaj tako navdihujoče za nekoga “od zunaj”? Peter Čas: »Iskreno povedano, je priložnost prišla ob pravem času. Sam sem iskal nove karierne izzive, Steklarna Hrastnik je šla skozi uspešno sanacijo in je danes uspešno podjetje z motiviranimi ter pripadnimi zaposlenimi, predvsem pa z lepimi priložnosti za rast. Te priložnosti hočem z vami, drage sodelavke, dragi sodelavci, izkoristiti, pokazati poslovnemu svetu, da znamo, zmoremo in smo sposobni steklarske odličnosti.« In kako je po 2 mesecih videti steklarrna, ko ste jo malce bolj spoznali od znotraj? Peter Čas: »Lepo je, ko človek vidi 6

KRATKA PREDSTAVITEV mag. Peter Čas Diplomiral in magistriral je na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani. V času svoje poslovne poti je nadaljeval z različnimi izobraževanji s tehničnega in vodstvenega področja, med katerimi so tudi izobraževanja na poslovni šoli IEDC – Bled. Svojo poklicno pot je začel v Gorenju, kjer je vodil različne oddelke. Ob opravljanju funkcije tehničnega direktorja v podjetju Gorenje Valjevo d.o.o. je soustvarjal tovarno s 600 zaposlenimi, ki je bila rezultat uspešno zaključenega »green field« projekta. Svojo poslovno pot je nadaljeval v matični družbi Gorenje d. d. Slovenija. Med letoma 2014 in 2016 je v Skupini SIJ kot generalni direktor vodil družbe Noži Ravne, Serpa in Sistemska Tehnika in v letu 2016 združitev teh družb v novo skupno podjetje SIJ Ravne Systems. Ta podjetja je med ostalim transformiral iz zelo tradicionalnih družb v sodobna, družbeno odgovorna podjetja z odličnimi izhodišči za obsežno rast. Med septembrom 2016 in marcem 2017 pa je opravljal funkcijo generalnega direktorja SIJ Acroni d. o. o.. Mag. Peter Čas se je za nadaljevanje svoje poslovne poti v Steklarni Hrastnik odločil na podlagi vizije, vrednot in strateške usmerjenosti Steklarne Hrastnik, ki postavlja v središče zaposlene.

Steklar poletje 2017


pripadne, srčne in motivirane zaposlene. Procesna industrija je zahtevna. Veliko je naporov in odrekanja. Ključno pri doseganju uspehov je, da so zaposleni pripravljeni narediti več, žrtvovati več, poseči više. Vidim ter čutim, da je tega tukaj v izobilju, kljub zahtevnosti dela.« Eno cicibansko vprašanje. Kako trenutno zgleda vaš delovnik? Peter Čas: »Trenutno še veliko časa namenjam proizvodnji in spoznavanju procesov. Tako je dopoldanski del namenjen dnevnim koordinacijskim sestankom, spoznavanju procesov in izdelkov ter zastavljanju aktivnosti za še odličnejše rezultate. Vedno več časa pa namenjam tudi ostalim procesom in oddelkom s ciljem čim bolje spoznati podjetje. Moram reči, da vidim veliko priložnosti za izboljševanje operativne odličnosti na vseh nivojih, kar je zelo pozitivno ter predvsem navdihujoče.« Večkrat sem ujela v uho besedo operativna odličnost. Kako to razložiti in prenesti v naše delovno okolje? Kaj to sploh pomeni? Peter Čas: »Nekaj, kar že poznate pri vsakdanjem delu. Partnerjem ponuditi najboljšo storitev, najkakovostnejši izdelek z odlično podporo po čim nižjih stroških in s čim manj napora. Zapisano takole se sliši enostavno, pa je, kot ve vsak, ki za svojim delom stoji, kar kompleksna zadeva.« Ste generacija, v katero se je tehnologija prikradla z leti. Kakšni so načrti za steklarno na tem področju? Slediti avtomatizaciji, digitalizaciji, (iz)peljati načrt pametne tovarne? Peter Čas: »Vsekakor. Digitalizacija procesov je v današnjem času nuja. Steklarna je že veliko naredila na digitalizaciji posameznih linij, avtomatizaciji posameznih procesov. Ključno je, da vse podatke, ki jih imamo v realnem času na voljo, dobro analiziramo in na podlagi tega razvijemo procese, ki bodo zaposlene in stroje usmerjali k doseganju še boljših rezultatov. Pomembno je tudi, da zahtevne delovne operacije avtomatiziramo in tako zmanjšamo riziko napak in poškodb.« Vse seveda zanima, kakšne spremembe prinašate v naše okolje? Peter Čas: »Vsekakor ne prinašam tektonskih sprememb. Načrt je nadaljevati Steklar poletje 2017

Sproščeno v naši sredini na pikniku uspešno zgodbo, prehod v premium in super premium proizvajalca steklenih izdelkov, pa zelo pomembno - negovati dobre odnose tako s sodelavci kot socialnimi partnerji. Cilj Steklarne je seveda postati ta večkrat omenjeni center odličnosti v steklarski industriji. Za to potrebujemo odlične, motivirane, inovativne, strastne in zadovoljne zaposlene, takšni so vedno ponos podjetja in lokalnega okolja. Vsekakor bo prehod do centra odličnosti zahteval kar nekaj miselnih preskokov glede superiorne kakovosti, najboljše izkušnje za kupca, varstva pri delu, reda, čistoče, discipline in kompetenc zaposlenih. Ampak to se že dogaja in se bo v bistvu samo nadaljevalo, nadgrajevalo, širilo. Poslovno okolje zahteva od nas, da se vsi nenehno izobražujemo in nadgrajujemo svoje kompetence. Nenehno izobraževanje in dvig kompetenc bo vsekakor visoka prioriteta. Kakovost, urejeno delovno okolje, varstvo pri delu, skrb za okolje, izboljševanje produktivnosti so področja, na katerih tudi v prihodnje ne bomo iskali kompromisov.« Dotakniva se na drugi strani še mehkejših tem. Recimo - kako boste gradili odnose z ljudmi? Peter Čas: »Podpiram različne oblike motivacije zaposlenih. Pikniki, druženja ter različni dogodki bodo še naprej del, zdaj že lahko rečem, naše steklarne. Prav tako pa osebni stik, pogovor, spoštovanje ter odprto komunikacijo postavljam visoko na lestvico vrednot, pomembnosti ter osebnega delovanja. Zaupanje in sodelovanje je ključno, brez tega podjetje ni uspešno. Tako se jaz opremim z največ informacijami, ki mi pomagajo pri vodenju podjetja, in tako lahko vsem sodelavkam in sodelavcem postavim tudi visoke standarde. Tako, da se jih držim tudi sam.«

Ko sva se dotaknila mehkejših tem, je v smehu dejal, da bo vse nas povabil na pozitivno nepozabno pot in vožnjo do centra odličnost v steklarski industriji. Le tako bomo vsi imeli nekaj od tega – ne samo novo znanje, temveč tudi osebno rast, zadovoljstvo ter še večje medsebojno zaupanje. Bodo vaša vrata ostala odprta za zaposlene? Lahko kar konkretno že rečeva kaj? Bodo sprehodi po podjetju na rednem delovniku?

Preden nadaljujemo z mehkejšimi ter o s e b n i m i t e m at i ka m i , va m b o m o zaupali, kaj je Ksenija Špiler Božič, kreatorka voditeljstva ter svetovalka za kadre, BB consulting, zaupala o gospodu Času in kaj je njo prepričalo pri izbiri na mesto naslednika dosedanjega generalnega direktorja. Verjamem, da boste tudi preko njenih besed malce bolj začutili Petrovo osebnost: »Peter je name naredil zelo pozitiven prvi stik, ki pri meni zelo šteje. Začutila sem njegovo odprtost, ki se mi vsak dan znova potrjuje. Od vseh kandidatov me je prepričal tudi s pripravljenostjo poslušati in slišati. Bil je izjemno dobro pripravljen, prav tako me je prepričala njegova zgodba. Seveda tudi izkušnje na različnih delovnih mestih in situacijah. Govoril je o ljudeh in prav tu bi si želela, da bi tako tudi ostalo. Se pravi, da ostanejo ljudje v središču. M o go č e s e zd i t e ž j a p o t , č e ve č vključuješ ljudi in jih poslušaš, a izkušnje kažejo, da je to vedno znova bogato poplačano.«

7


Peter Čas:»Do sedaj sem v prejšnjih podjetjih vedno imel odprta vrata. To nameravam obdržati ter nadaljevati tudi tukaj. Točen termin bomo še sporočili, bom pa vsekakor tudi tako držal stik z zaposlenimi ter v praksi živel odprto komunikacijo. Cilj biti med ljudmi pa je biti seveda čim več – ne samo preko rednih sestankov ter dela, temveč vsaj 4 ure tedensko samo za pogovore, opazovanje, predvsem pa za grajenje medsebojnih odnosov. To se mi res zdi zelo pomembno!« Na vprašanje, kakšen tip vodje je, odgovori v trenutku ter odločno - zahteven, a pošten. Športnik po duši t.i. ''fair play'' poskuša prenašati predvsem na področje dela z ljudmi. Tako sebi kot sodelavcem sicer postavlja visoke cilje, a pri tem ne pozablja tudi na vlogo motivatorja. Pravi, da za zaposlene nikoli ne bodo postavljeni previsoki, nerealni in nedosegljivi cilji – ne dvomi pa, da bodo izziv, pa vendarle uresničljivi. Ljudem je treba zaupati, da zmorejo – in pri tem nam bo tudi v pomoč. Pravičnost ter poštenost pri delu in odnosih pa je tisto ključno sporočilo, ki ga želi prenesti med nas. Zaupanje in grajenje odnosov bo tako velik del njegove poti v hrastniški steklarni. Menite, da je samorefleksija pomembna veščina pri vodjih? Peter Čas: »Absolutno. Ne samo v poslovnem svetu, tudi zasebno. Vedno se je treba zazreti vase, si priznati kdaj kakšno napako, napačno odločitev, kar vsi vemo, da ni vedno lahko. To je nujno za osebno rast, razvoj, napredek.« Tudi izobraževanja sva se dotaknila. Poudarek na pridobivanju novega znanja vsekakor ostaja. Digitalizacija v svetu bo tudi od nas zahtevala več prilagajanja, učenja, novosti, novega znanja, saj digitalna revolucija šele prihaja. Okrepiti se bo treba na vseh področjih in prednost vsakega podjetja so ljudje – ne samo kot osebnosti, temveč tudi njihovo znanje. Tega pa, kot vemo vsi, je treba nenehno nadgrajevati. Zaspati na lovorikah prejšnjih dosežkov ni nikoli dobra odločitev. Tudi sodelovanja s sindikatom toplo pozdravlja in priznava njegovo pomembno vlogo. Delovanje ter sodelovanje vodstva ter sindikata v vsaki delovni sredini pušča velik pečat. 8

Peter Čas: »In vsekakor je bolje, da pusti pečat sodelovanja, komuniciranja, skupnega jezika in dobrega odnosa. Izkušnje iz moje preteklosti o sodelovanju s sindikatom so dobre.« Intervju je bil sproščen. Poln smeha, iskrivih dovtipov ter predvsem odraz tega, kar pravi Peter Čas o sebi – ljudje ter odnosi z njimi so pomembni, zelo pomembni. Namesto zaključka zato tokrat besede generalnega direktorja, Andreja Božiča, kot popotnica poletni spremembi o tem, kaj je “prevagalo” za odločitev o nasledniku ter zakaj.

Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik: »Z a u p a n j e n a d z o r n e g a s ve t a t e r lastnika, da s Ksenijo izpeljeva proces izbora novega generalnega direktorja, s e m r e s n i č n o v z e l ko t p r i z n a n j e dosedanjemu ekipnemu delu. Skupaj s kadrovsko agencijo, ki nam je pripravila res odličen nabor kandidatov, smo nalogo vzeli tako z velikim spoštovanjem kot tudi zelo sistematično. Odločitev za gospoda Časa je bila tako hkrati težka zaradi res dobre konkurence – pa vendar hkrati lahka zaradi prepleta njegovih izkušenj, znanja in osebnosti. Osebno lahko rečem, da so me prepričale njegove izkušnje iz procesne industrije, saj pozna 24urno delo, kaj pomeni takšen proizvodni proces in kako procese še izboljšati. Prepričala so me tudi znanja s področja organizacije dela, poslovnih procesov ter seveda skupek vseh strokovnih znanj. Pika na i pa je vedno človekova osebnost – in v njem sem videl odgovornost, voditeljske veščine ter predvsem pomembnost go j e n j a d o b r i h o d n o s o v z v s e m i zaposlenimi. To, da so zanj ljudje ključni, je postavilo tisto piko. In verjamem, da bodo te njegove pozitivne osebnostne lastnosti, ki jih ni malo, pomembno pripomogle k lažjemu ter dobremu prehodu menjave vodstva.«

PETER ČAS OSEBNO in ZASEBNO Doma ga čakata dva mala nadobudneža – iskriva fantiča, za katera pravi, da zaenkrat izkazujeta skoraj idealno razmerje med radovednostjo, iskrivostjo, odločnostjo, živahnostjo ter pridnostjo. To slednje v tem najbolj zgodnjem obdobju pomeni predvsem to, da ponoči spita Podatek, da sta fantiča stara eden skoraj 2 leti in mlajši šele 6 mesecev, je pomemben, saj večina med nami žal predobro ve, kaj pomenijo neprespane noči. Otroka sta ga naučila, da je pomembno odklopiti vsakdanje obveznosti vsaj za nekaj trenutkov. In najbolj pomembna lekcija? Vedno je treba ohraniti otroka v sebi. Biti igriv in neobremenjen. Razmišljati o norih idejah, ki lahko dajo nore rezultate. Domišljija nima meja in to velja vedno izkoristiti. Na vprašanje ali je človek pravil ali navdiha, odgovori, da oboje. Pravila je treba spoštovati predvsem v odnosih, saj tukaj navdih velikokrat dela več škode kot koristi. Spoštovanje, prijaznost in iskrenost so alfa in omega in teh pravil ne kaže kršiti. Pravila je treba spoštovani tudi v poslovnem svetu, da ne bo pomote – jih je pa lažje prilagajati procesom, aktivnostim ter potrebam razvoja. Vzornikov načeloma v življenju nima. Predvsem se uči in se bogati od ljudi, s katerimi deli življenjsko pot, tako zasebno kot poslovno. Kot majhen je sanjal, da bo kuharski šef. Od tega je do sedaj uresničil to, da je postal pravi mojster za peko na žaru. Šport ima v njegovem življenju velik pomen, saj prinaša vanj sprostitev, bistrenje misli ter disciplino. Poleg športa pa je njegova velika ljubezen tudi glasba, od majhnega rad poje, izkušnje petja v zboru mu niso tuje, še danes pa zaigra na pozavno. In kaj je najbolj zmotno mišljenje, ki si ga ljudje ustvarijo o njem? Da je nedostopen ter avtokratski. O tem se boste najbolje prepričali iz prve roke – je odprtega duha, tako za ideje kot za pogovor. Odnosi med ljudmi so zanj res pomembni in verjame, da je iskren pogovor že pol rešitve. Ali kot pravi sam – ne grize J.

Steklar poletje 2017


POSLOVANJE

Naše vrednote odsevajo v odličnih rezultatih Dobro poslovanje prvih 5 mesecev odsev skupnega truda, znanja in strategije

Magdalena Šurina

Zadovoljstvo zaposlenih, varnost poslovanja, ohranjanje finančne stabilnosti in nenazadnje tudi dobičkonosnost so strateške usmeritve, ki jih nadaljujemo in izpolnjujemo tudi v letošnjem letu.

Večkrat smo tudi v tej redni rubriki, ko poslovanje podjetja predstavimo tudi skozi načeloma suhoparne številke, poudarjali pomen timskega dela. Pohvalili vse zaposlene, ki se trudijo, inovirajo, se razvijajo, učijo, širijo dobro vzdušje in prispevajo k dobrim rezultatom. To, kar skupaj ustvarjamo, ni le stremenje k dobri številki. Pozitivnemu rezultatu in dobičku. Te dobre številke pomenijo prihodnost – nadaljnja vlaganja, razvoj, višjo dodano vrednost na zaposlenega, varna delovna mesta, razvoj lokalnega okolja, načrte o pametni tovarni in še bi lahko naštevali. Poglejmo torej, kaj smo s skupnim delom, celostnim razumevanjem timskega dela ter vlaganjem v vsa področja delovanja že dosegli v letošnjem letu.

Skupina Steklarna Hrastnik je prvih petih mesecih leta 2017 dosegla boljše reultate kot v preteklih primerljivih obdobjih. Skupni prihodki v višini 28,4 mio € so glede na lansko primerljivo obdobje višji za 1 mio € ali 4%. Presegli pa smo tudi načrt za 1,2%. Skupaj smo ustvarili 3,9 mio € dobička pred davki, kar je 10 % več kot v istem obdobju lani in 11% nad planom. Skupni obseg stroškov je na nivoju lanskega leta, kar pomeni, da smo dober sistem obvladovanja stroškov uvedli že pred leti ter da se ga tudi držimo. Delež v prihodkih je 1% nižji kot lani. Donosnost prihodkov tako raste. Dosežena donostnost v prvih petih mesecih je bila

16%, kar je 6% več kot v istem obodbju lani. Pred poletjem, ko v naši steklarni lovimo ravnovesje med vsemi obveznostmi, zasluženim dopustom ter žal tudi toplejšimi delovnimi pogoji kot običajno je prav, da se tudi tokrat zahvalimo vsem, ki prispevajo k razvoju in uspehu hrastniške steklarne. Zahvalimo za skupno delo, ustvarjanje, ideje in razvoj, za prenašanje znanja, dobre energije in vrednot. Številke kažejo, da je to edina in prava pot k varni prihodnosti ter da takšno delo daje tudi rezultate, ki si jih vsi skupaj želimo. Dopust pa izkoristite najbolje zase, kot se le da – za nove moči, ideje in navdihe. Dober skok v poletje vsem tudi iz oddelka FRS.

Prihodki v mio EUR in donosnost prihodkov Skupina Steklarna Hrastnik

21,8

207

24,8

23,8

25,0

16%

15%

22,0 14% 11%

6%

3%

jan- maj 12

jan- maj 13

jan- maj 14

jan- maj 15

jan- maj 16

jan- maj 17

Poslovni izid pred davki, EBIT, EBITDA v mio EUR

Dodana vrednost na zaposlenega na letni ravni v EUR

Poslovni izid pred davki 5,9 5,5

40.531

40.616

42.862

EBIT EBITDA

4,4

36.359 31.112

5,4

3,6

3,5

29.553

2,8

1,3

3,9

3,6 3,7

3,9 4,0

2,8 2,5

1,7 0,9 0,5

jan- maj 12

jan- maj 13

jan- maj 14

Steklar poletje 2017

jan- maj 15

jan- maj 16

jan- maj 17

jan- maj 12

jan- maj 13

jan- maj 14

jan- maj 15

jan- maj 16

jan- maj 17

9


STEKLARNA HRASTNIK SMO LJUDJE

Timsko delo je ključnega pomena Samo Špeglič o dolgoletnem delu, umirjenosti in drugih življenjskih odločitvah

Alenka Maurer

Samo je Steklarni Hrastnik dal že skoraj 35 let svojega časa ter znanja. Pustil je velik pečat v proizvodnji, predvsem v enoti embalažnega stekla. S svojim umirjenim značajem je znal umiriti še tako vročo situacijo, s preudarnostjo pa rešiti zahtevne tehnične naloge.

jaz. Vedno sem stremel k mirnemu načinu komunikacije, k spravljivemu tonu – sem mnenja, da se tako izzivi rešijo lažje. Veliko pa je odvisno tudi, kako so te kot otroka učili, kakšni so bili tvoji starši, tvoji vzorniki… Skratka, okoliščine, v katerih odraščamo, nas verjetno res precej zaznamujejo. Moram reči, da sem to mirnost v veliki meri podedoval od mojega očeta, ki je deloval vedno mirno in sproščeno. Teh vrednot se poskušam držati tudi jaz. Pojdiva na začetek – kaj je Samo kot deček sanjal, da postane? Kakšno življenje si je risal v domišljiji? Moje otroštvo je bilo srečno in brezskrbno. Starša sta bila oba zaposlena, tako da sem veliko časa prebil s staro mamo, ki je imela veliko kmetijo in kjer se je vsak dan nekaj dogajalo. Zato sem kot mali deček veliko »fantaziral«, da bom tudi jaz, ko bom »velik«, imel tako kmetijo. Od tega, kako velik kmetovalec sem danes, se, kot vidiš, ni veliko uresničilo (smeh). Me pa v naravo še vedno vleče in spoštujem vsako delo na zemlji, v naravi, z živalmi. Ker vem, kako globoka mora biti ta ljubezen, da to opravljaš s srcem.

Samo je v Steklarni Hrastnik zaposlen že skoraj 35 let, zato se nam je zdel odličen sogovornik, da malce pokukamo v to, kako je steklarna napredovala in se razvijala skozi njegove oči. Najprej pa nismo mogli mimo njegove umirjene osebnosti – to, kar Samo izžareva, je namreč najprej očitno pri njemu kot osebnosti.

10

Vedno deluješ izjemno miren. Od kje po vseh teh letih dela v industriji, ki ne velja za ''lahkotno'', najdeš to mirnost? Ja, pravijo, da vaja dela mojstra (smeh). Tako je tudi v življenju. Vsaka dobra in slaba stvar, vsaka izkušnja, pa naj bo sladka ali grenka, človeka nekako »izpili« . Od razburjanja ni velike koristi, tako menim

Šolanje torej ni šlo v smeri za vodenje kmetije, kajne (smeh)? Tako so minevala leta in ob vzpodbudi staršev sem končal sredno strojno šolo. Glede na to, da mi šola ni delala večjih preglavic, tehnična področja so me tudi zanimala, sem šolanje nadaljeval na strojni fakulteti v Ljubljani in jo tudi uspešno končal. Kot mladega inženirja strojništva me je prva zaposlitev čakala na KSP Hrastnik, od koder sem prejemal štipendijo. Nato pa me je pot peljala v Steklarno Hrastnik. Prvič si prag Steklarne Hrastnik prestopil kdaj? In po kakšnem spletu okoliščin? Se še spomniš čisto prvega dne? Zelo dobro se spomnim, kako sem »pristal« v Steklarni Hrastnik. Nekoč je doma mama Steklar poletje 2017


Zame osebno je timsko delo ključnega pomena. Je izziv, kot sva rekla, a ključno je te izzive uspešno spraviti pod skupni imenovalec.

dejala, da v Steklarni rabijo ključavničarje in da bo šla vprašat, če bi lahko zaposlili mojega mlajšega brata. Takrat sem v šali dejal: »Vprašaj, če mogoče rabijo še kakšnega strojnega inženirja?« Pa so rabili. Že naslednji dan sem šel na razgovor in 9. 9. 1983 je bil moj prvi delovni dan v Steklarni, kjer sem zaposlen še danes. Tako da, kot vidiš, res, da je v vsakem hecu malo resnice, še kako velja tudi na takšnih področjih, kot je delovna kariera (smeh). Kdo ve, kako bi se življenje odvilo, če se takrat ne bi malce pošalil in potem šalo tudi resno vzel. Kaj vse si v letih, kar si zaposlen v steklarni, že delal? S katerimi področji si bil povezan? Začel sem kot tehnolog strojne opreme v obratu avtomatske proizvodnje in se tako že na začetku pričel spoznavati z delom v tem obratu - na IS strojih za proizvodnjo embalažnega stekla. Sodeloval sem tudi pri obnovi strojev – remontih, kjer se je dalo potegniti največ znanja o samem delovanju IS strojev. Leta 1990 sem nastopil delovno mesto obratovodje vzdrževanja avtomatske proizvodnje, zatem leta 1994 delovno mesto obratovodje proizvodnje v obratu embalažnega stekla. S pričetkom obratovanja nove tovarne PE Special sem kot obratovodja proizvodnje nadaljeval s svojim delom, nato leta 2011 prevzel vlogo vodje proizvodnje. Sedaj opravljam dela kot samostojni raziskovalec z nalogo nadziranja raziskovalnega projekta razvoja in postavitve steklarskega stroja in hladilne linije, vezano na avtomatizacijo procesa in širitve razvojnih rezultatov na ostale dele proizvodnje. Katero od teh zadolžitev si najraje opravljal? Meni osebno ni težko opravljati nobenega dela. Vsako novo delovno mesto in s tem povezane nove naloge so mi predstavljale en nov izziv. Za vsako delo sem z veseljem poprijel, zato bi se težko opredelil, katera zadolžitev je zame najboljša. Dejstvo je, da me je steklo ''posrkalo'' vase. To je tako dinamična industrija, nenehno v teku, nenehno spreminjajoča se, da je vsako delo resnično svojevrsten izziv. Koliko ljudi si največ vodil? Kot vodja proizvodnje PE Special sem imel pod okriljem največ ljudi. Bilo je vse prej kot lahko, kajti obvladovati tako zahtevno Steklar poletje 2017

proizvodnjo ni enostavno. Vsak delavec ima svoj karakter in svoj prav. Vse skupaj pa je potrebno izoblikovati v eno celoto, ki je temelj uspešnega reševanja problemov tako v proizvodnji kot osebnih izzivov. Timsko delo je sicer temelj uspeha, a je hkrati tudi eden večjih izzivov nasploh v življenju in ne samo v delovnem okolju. Timsko delo je torej zelo pomembno? Zame osebno je timsko delo ključnega pomena. Je izziv, kot sva rekla, a ključno je te izzive uspešno spraviti pod skupni imenovalec. Na primer, kadar izvajamo projekt, ima vsak svojo zadolžitev, svojo nalogo, cilj pa je skupen. Tako naj bi bilo tudi v proizvodnji. Vsak ima svojo zadolžitev, skupen cilj pa je kvaliteten izdelek. Na katere dosežke v delovni karieri pa si najbolj ponosen? Leta 2005 smo pričeli z zagonom proizvodnje embalažnega stekla v novi tovarni PE Special. Pri tem zagonu sem imel kot obratovodja veliko odgovornost in ponesen sem, da nam je uspelo. Kje še vidiš možnosti razvoja naše steklarne? Vedno, v vsakem podjetju, mora obstajati možnost napredka. Drugače nima smisla, da še dela, kajne? Že slediti tehnološkemu napredku v svetu je izziv, kaj ne bi bil izziv iskati napredke v steklarstvu. Zato kljub temu, da steklo kot material obstaja že tisočletja, ima steklarstvo še velike možnosti za razvoj. Tudi naša steklarna, seveda. Strategija nove steklarne PE Special je bila izdelava specialnih embalažnih izdelkov in če smo se nekoč tako odločili, da bomo šli v tej smeri, moramo to pot ne samo nadaljevati, temveč izpopolnjevati. In kaže dobro zaenkrat. Je kaj, kar pogrešaš v našem okolju? (razmislek) Osebno, glede na moj, kot si omenila, miren karakter, pogrešam malo več medosebne komunikacije in spoštovanja. Tako, čisto na ''operativni'' ravni ali kako naj se izrazim. Kako bi steklarno takrat, ko si ti začel, primerjal s steklarno danes? Težko je to primerjati. Takrat je bila oprema oz. stroji zastareli in je zahtevala res veliko vzdrževalnih del. Posledično so bili

ogromni zastoji. Vsaka slaba stran ima pa tudi dobro stran. Vzdrževalci in delavci na strojih so na osnovi tega pridobili veliko znanja na področju spoznavanja samega stroja, kar se prenaša še danes naprej. Danes pa delamo z novejšimi stroji, opremljenimi z novejšo elektronsko opremo, kjer je sicer bistveno manj zastojev, zahteva pa se večja strokovna izpopolnjenost delavcev in vzdrževalcev stroja. Katere so tri največje vrednote zate? Timsko delo, enotnost, zaupanje, medsebojno spoštovanje… Verjetno to, kar potihem ceni vsak izmed nas. Kaj z veseljem počneš izven delovnega časa? Rad sem v naravi, kjer si zbistrim misli, obiskujem hribe, v zimskih dneh si privoščim kak dan smučanja, v poletnih pa kolesarjenja. Sem tudi član zelene bratovščine, tako da imam kaj početi, če mi čas to dopušča. Zdaj pa mi je v največje veselje moja vnukinj Ulla in kadar je le možno, se odpravim k njej v München. Biti v njeni družbi je neprecenljivo, pa ne samo zato, ker je nimam možnosti videti vsak dan. Res je, kar pravijo – odnos na relaciji stari starš in vnuk so resnično posebni. Nisi prvi odgovoren za vzgojo in to ti daje možnost zaužiti vse dimenzije odraščanja malih otroških duš. Imaš mogoče kakšno skrito željo? Imam, vendar če jo odkrijem, potem ne bo več skrita (smeh). Iskreno pa lahko rečem, da si želim predvsem zdravja… Zdrav človek lahko vedno kaj spremeni, naredi, uresniči in ima tisoč želja. Brez zdravja pa ima človek samo eno. Samo s svojo mirnostjo ter iskreno prijaznostjo v človeku pusti pečat. Morda na trenutke deluje zadržano, vendar je v resnici iskriv in zabaven sogovornik. Zna biti tudi malce hudomušen, kar je velik plus. Na vprašanje, če bi lahko bil kdorkoli za en dan, pa odgovori iskreno – on sam. Tisto, kar je, v celoti in polnosti. Mi mu želimo, da takšen, kot je, tudi ostane ter v polnosti izkoristi prav vsak dan – predvsem pa lepe trenutke.

11


STEKLARNA HRASTNIK SMO LJUDJE

Znanje, trud in ljubezen do stekla Zgodba drugega pregleda SUK Special

Mojca Lavrič

Priti v proizvodnjo, še posebej sektor kakovosti, v meni vedno vzbudi prijetne spomine. Na čas, ki sem ga med počitnicami sama preživela med dekleti, steklenimi izdelki ter takrat ogromno pregradami, papirji in kartoni. Pa na vročino, zabavne utrinke z nočne izmene ter predvsem na nekaj žensk, ki so za nas, takrat dijake, skrbele kot ''službene mamice''.

Danes, ko že 14 let stopam v steklarni po drugačnih poteh, me je na pogovor pot zanesla v ekipo t.i. drugega oz. dvojnega pregleda v enoti embalažnega stekla. Ekipo, ki res ni na ''prvi bojni liniji'', če se malce dramatično izrazimo, ne priganja jih tekoči trak, jih pa priganja izjemno veliko zahtevnih steklenih izdelkov za drugi kontrolni, bolj natančen pregled. Pri njih pristanejo zahtevnejši izdelki, takšni, pri katerih so bile zaznane morda bolj skrite napake, najvišja zahtevana kakovost in podobno. Ko jih opazujem pri delu, so kot mravljice. Usklajeno jemljejo s palet izdelke, skrbno, skoraj ljubeče jih pregledujejo. Vem, sliši se skoraj romantično. Pa vsi vemo, da v tako intenzivno delovnih panogah delo ni lahko in lahkotno. Tako se le zdi, ko včasih od strani človek opazuje nekoga, ki ima steklo rad, ki dela rad in se pri tem še dobro razume z ekipo. So skupina približno 10 žensk, različnih starosti, karakterjev, osebnih zgodb. Zanesljive, natančne, pridne. Res, da je njihov delovnik ravno zaradi različnih

Cica: »Nato je prišla bolezen. . Nihče o tem ne govori rad, tudi jaz ne. Toda takšno je življenje. K sreči sem jo premagala, toda ker pusti velik pečat v življenju človeka, pa tudi vsak dan mlajši nismo, sem zadovoljna za res veliko podpore, ki sem jo bila deležna pri vrnitvi na delo. Sandra Ranzinger, Sabina Žlindra in seveda naš šef Čajo so mi pomagali, da sem se vklopila nazaj. Da lahko delam samo jutranjo izmeno. Bili so polni topline, pa nasvetov, skratka takšni, kot bi morali biti prav vsi drug do drugega. Čeprav delamo samo eno izmeno, kdaj popoldan in kakšno soboto po potrebi, seveda odvisno od naročil, kupcev in podobno, moram kar reči, da je naše delo zahtevno. Pri nas pristane vse, kar ne gre direktno do kupca – torej najbolj zahtevni proizvodi, zahtevne steklenice, zahtevne stranke. Trudimo se, da to zaupanje tudi upravičimo ter lahko mirno zatrdim, da prav vsaka posameznica v ekipi daje vse od sebe, da dela po najboljših močeh.«

Mustafa Čajić: „Lahko zatrdim, da svoje delo ter zadolžitve opravljajo res vestno, strokovno in z največjim trudom ter žarom. Preneseš jim navodila, kaj je potrebno storiti in zelo hitro potem ta navodila prenesejo v prakso.“ zgodb, ki jih piše življenje, vedno zjutraj, toda to ne pomeni, da so njihove zadolžitve zato kaj lažje. Zato smo jih izbrali, da jih pohvalimo. Osvetlimo njihov prispevek, trud, sodelovanje. Vodja te majhne ekipe je Cica Kalem. Energična in prijetna je najprej sramežljivo pristopila k pogovoru. Kot da ne bi čisto verjela, da bomo pohvalili tako njo kot ekipo! Za njo je 35 let delovne dobe v naši steklarni. 23 let je bila pregledalka, šele nato je napredovala na delo brigadirke, pa na meritve ter nasledila žal pokojno sodelavko na mestu izmenovodje. 12

Pa sem šla še malo naokrog. Malce sem zmotila njihovo rutino, saj sem želela vtise o tempu ter delovnih izkušnjah začutiti kar na licu mesta. Pa smo se kljub temu nasmejale, prijetno pogovorile, sproščeno izmenjale kakšno mnenje. Poleg Cice sem se pogovarjala tudi z Emiro Mašinović, Sediko Krajišnik, Safijo Imširović, Hatidžo Avdić ter Suzano Kahkteran. Različne, a prijetne gospe in gospodične. Nekatere so na jutranji izmeni zaradi bolezni, spet drugim je jutranji delovnik v veliko pomoč pri usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja. Nekatere so v ekipi že

dolga leta, nekatere šele nekaj mesecev ali slabo leto. Emira je z nami 9 let, po nekaj letih na pregledu, meritvah in delu brigadirke je na drugem pregledu skoraj 3 leta: »Delo mi odgovarja, moram iskreno reči. To, da mi trenutno ni treba opravljati nočne izmene, je zame osebno vredno veliko. Vem, da je delo za tekočim trakom težko. Če se ne motim, imamo v ekipi prav vse izkušnje, kako je. Toda tudi naše delo je zahtevno, zato sem kar malo presenečena, da je bilo opaženo. Ravno tako namreč pregledamo res veliko količino in pritisk, da mora biti delo opravljeno z vrhunsko odliko, je tudi. Imamo izkušnje, trudimo se in vse smo pridne. In upam, da vsi razumejo, da tako kot se ustavi stroj, ko se kaj pokvari, se to zgodi tudi človeku – občasno rabi malo počitka (smeh). Je pa super, ker se punce med seboj razumemo.« Podobno zgodbo nam je zaupala tudi Sedika. 31 let delovne dobe je za njo in zaradi bolezni je že 7 let v ekipi drugega pregleda. Pravi, da res rada dela ter da je od nekdaj izjemno radovedna, kar se tiče osvajanja novega znanja: »Mogoče včasih celo preveč sprašujem (smeh). Delam rada, menim tudi, da se res trudim pri svojem delu – tako to, da delo opravljam kakovostno kot to, da sem tudi dovolj hitra. Da se obrnem, kot rečemo. To, da sem ostala v steklarni, je zaradi prednosti sama bližina delovnega mesta. Če imaš otroke, družino, to pomeni res veliko. In sem kar vesela, da nas boste malce pohvalili – naše delo je res odgovorno! Moram pa tudi jaz pohvaliti nazaj. Čajo je dober šef, sem hvaležna, da je odprt za pogovor, da hitro odreagira in da je tako aktiven, kot je. To, da zahteva urejenost, čistočo ter dobro delo, je povsem pravilno – še posebej celoten oddelek SUK. Tudi Sandro Ranzinger moram pohvaliti, razume nas, točno ve, koliko pregledamo, koliko stojimo, koliko stekla dvignemo dnevno ter nam vedno pride naproti, če se le da.«

Steklar poletje 2017


Na trenutke malce sramežljive so bile v pogovoru potem vseeno sproščene. Tudi Safija, Hatidža in Suzana so enotne v mislih, da je delo zahtevno in odgovorno. Ter da vsekakor nikjer ni lahko. Tudi njim ne. Safija: »Je pa pomembno, da v ekipah vlada razumevanje ter da veš, da se s pogovorom da rešiti največ. Naš Čajo je kar ta pravi – je resen, odgovoren, zahteven, toda ko ga rabiš, je vedno na voljo, takoj prileti in posluša, reagira. Kljub temu, da je mlad, razume nas, ki imamo do penzije še 2 leti in res nismo več v cvetu mladostne energije (smeh). Ampak se ne damo, imamo pa izkušnje in to tudi šteje, kajne?!« Hatidža je v ekipi drugega pregleda 2 leti na 10 let podlage delovne dobe. Pravi, da ne gre vedno, da je vse narejeno hitro, hitreje, najhitreje in še dobro, boljše, najboljše – s tem, da je zadnja možnost vedno tudi prva: »Ampak povem v smehu, saj veš. Vidiš, kako teče delo, vse delamo, medtem ko se pogovarjamo s teboj. Poleti je seveda tu še vročina, ki malce otežuje delo, toda kupci so zahtevni, kvaliteto je potrebno zagotoviti in tako smo vpete v to delo, da ga opravimo kar se najbolje da.« Steklar poletje 2017

Tudi Suzana pravi, da rada dela: »Le včasih bi bilo idealno, da bi lahko steklenice pregledovale počasneje, ta časovni pritisk je včasih kar izziv, da smo ob tem še izredno natančne. Ampak kot so povedale že vse pred menoj – pridemo si naproti, delujemo skupaj in delo mora biti narejeno.« Kaj pa pravi Čajo, ki so ga tako lepo izpostavile? Saj so tudi Sandro pa še koga – in prepričani smo, da bodo veseli, ko bodo to prebrali. Pohvala, še posebej iskrena, res vedno dobro dene. Mustafa Čajić, vodja SUK: »Ekipa DP, kot ji mi rečemo – torej dvojni pregled, je za sam sektor kakovosti izrednega pomena. Vsi večji projekti za najbolj zahtevne kupce z (naj)višjimi standardi kvalitete gredo skozi njihove roke in kasneje direktno do končnih kupcev. Moram izpostaviti res pomemben projekt za trg ZDA, kjer smo kljub ogromnim izzivom tekom pregleda kvalitete steklenic uspešno in celo pohvalno s strani kupca dostavili blago. Verjamem, da velik del zaposlenih naše steklarne te ekipe sploh ne opazi, kar pomeni, da delo opravljajo

brez večjih ''pretresov'' in da z njimi enostavno nimaš skrbi (smeh). Lahko zatrdim, da svoje delo ter zadolžitve opravljajo res vestno, strokovno in z največjim trudom ter žarom. Preneseš jim navodila, kaj je potrebno storiti in zelo hitro potem ta navodila prenesejo v prakso. In ker so v tej ekipi tudi zaradi različnih osebnih vzrokov, je njihovo znanje, predanost ter trud še posebej cenjeno. Ne morem pa seveda mimo pohvale tudi vseh preostalih sodelavk ekipe SUK, ki se zelo trudijo kvalitetno pregledati blago kljub izzivom vsakega dne posebej. Poletni dnevi prinašajo še malce težje delovne pogoje, vendar smo na tem področju naredili že res veliko – in še bomo! Tako kot povsod, pa je tudi v ekipi SUK prostora za izboljšave ter napredek še veliko.« Upamo, da jih boste sedaj malo bolj opazili tudi vi. Ustavite se kdaj pri njih – ne bo vam žal. Srčne, zanimive in iskrive ženske so to!

13


NOVI SODELAVCI

Klementina Vrhovec Datum rojstva: 05.10.1989 Sektor / oddelek: Prodaja Special. Prejšnje zaposlitve na kratko: Si.mobil d.d., A1 Slovenija, d.d. (prodaja) Dan, ki si ga boš najbolj zapomnila: Dan selitve (v času študija). Kaj si želela postati kot otrok: Odvetnica. Čigavo mnenje najbolj ceniš: Najbolj cenim mnenje najbližjih, seveda pa sprejmem vsako mnenje, če je le-to podprto z dobrim argumentom. Največji izziv do sedaj? Zaključek študija. Najboljša pohvala, ki si jo prejel do sedaj? Takega sodelavca bi si vsak želel v svojem timu. Katero bi pohvalil tvoj najboljši prijatelj? Iskrenost. Navdih najdem… v detajlih, ki jih drugi mogoče sploh ne opazijo. Knjiga, ki ti je ostala v spominu? Prvi med enakimi. Kaj te žene naprej? Misel, da smo vedno lahko še boljši (na vseh področjih). Kako bo tvoja osebnost najbolj vplivala na SH? Predvsem z mojo predanostjo in odgovornostjo ter realnim pogledom na svet. Izpostavi 3 tvoje ključne kompetence: Sposobnost delovanja v timu, komunikacijske sposobnosti in zmožnost pogleda na celotni proces z različnih vidikov. Imamo le eno življenje in eno zdravje. Kakšen vzor si na tem področju? Nasvet? Ravno zaradi tega, ker imamo le eno življenje, uživam v stvareh, ki mi ugajajo in se ne omejujem s tem, kaj je družbeno priznano kot zdravo.

Andrej Butara Datum rojstva: 16.3.1971 Sektor / oddelek: Prodaja Special. Prejšnje zaposlitve na kratko: Si.mobil – Področni vodja za poslovne uporabnike. V podjetju sem bil odgovoren za pripravo individualnih ponudb za srednja in večja podjetja v Sloveniji. Dan, ki si ga boš najbolj zapomnil: Sigurno rojstvo hčerke Tare. Kaj si želel postati kot otrok: AstronavtJ Čigavo mnenje najbolj ceniš: Pri mnenjih je najbolj pomembna iskrenost in dobronamernost in vsa takšna mnenja cenim. Največji izziv do sedaj? Učenje v zasebnem in poslovnem življenju. Menim, da to traja celo življenje. Najboljša pohvala, ki si jo prejel do sedaj? Pohval je bilo kar veliko, najlepše pa je, ko me hčerka objame in reče »Hvala oči, rada te imam«. Katero bi pohvalil tvoj najboljši prijatelj? Iskrenost, vedno pripravljen pomagati in hkrati ne pričakovati, da mi uslugo vrne. Navdih najdem… v vedno novih izzivih. Knjiga, ki ti je ostala v spominu? Boter. Kaj te žene naprej? Želim biti vedno boljši. Kako bo tvoja osebnost najbolj vplivala na SH? Verjamem v timsko delo, pripravljen pomagati po svojih najboljših močeh, doseganje in preseganje pričakovanih rezultatov. Izpostavi 3 tvoje ključne kompetence: Vztrajnost, delavnost, komunikativne sposobnosti. Imamo le eno življenje in eno zdravje. Kakšen vzor si na tem področju? Nasvet?Glede na tempo življenja ne smemo pozabiti na svoje telo. Ne pozabim na rekreacijo. Vzamem si čas tudi za sproščanje, knjigo, TV…

14

Steklar poletje 2017


STEKLARNA HRASTNIK SMO LJUDJE

Steklarna Hrastnik z izjemno bero nagrad Pregled prejetih nagrad ter priznanj v zadnjih nekaj mesecih

Mojca Lavrič, Larisa Kobe

Steklarna Hrastnik je v obdobju od izdaje zadnje številke naše revije zabeležila ter v vitrino priznanj in nagrad ''zložila'' izjemno bero novih z različnih področij. Pomlad je ''otvoril'' Enes Rakovič z drugim mestom na izboru projektnega managerja leta. Sledili sta dve nagradi, prejeti za področje marketinga, Tadej Jančar je osvojil drugo mesto na izboru AmCham Young Professionals, na izboru inovacij Zasavja 2017 pa je naša steklarna odnesla kar 7 priznanj! To je dokaz, da naše delo opazijo različne strokovne javnosti. So odraz tako uspešnih posameznikov kot predvsem ekipnega dela. So odraz naše strasti do dela, inovativnega razmišljanja ter proaktivnega pristopa k delu. Poglejmo si priznanja in nagrade malce podrobneje. Direktor proizvodnje in vzdrževanja med top 3 projektnimi managerji leta Enes Rakovič, direktor proizvodnje in vzdrževanja v Steklarni Hrastnik, se je uvrstil med tri finaliste izbora projektni manager leta. Steklarno Hrastnik in Enesa Rakoviča je med najboljše tri projekte popeljal uspešno izveden projekt »Investicija v novo parfumsko linijo IS5 v enoti Vitrum«. Uspešnost projekta potrjuje tudi porast prodaje embalažnega stekla v letošnjem letu. Slovensko združenje za projektni management je letos prvič v okviru Projektnega foruma podelilo priznanja najboljšim projektnim managerjem za preteklo leto. Prijavljenih je bilo 15 projektov. Glavni kriterij za uvrstitev med finaliste pa je bil je vpliv projekta na poslovni uspeh podjetja.

povečal potencial G peči, prepoznala kot zelo uspešen ter je vodenje in izpeljavo tega projekta uvrstila med tri finaliste. Ponosni smo lahko, da so v izboru Projekti manager prepoznali potencial projekta IS stroja, predvsem pa delo uigrane ekipe zaposlenih ter zunanjih izvajalcev, ki je delo odlično usklajevala in dokončala v roku ter brez večjih zapletov, posebej pa z visoko stopnjo varnosti in zdravja pri delu.« V Steklarni Hrastnik smo prepričani, da je nagrada oz. sama izvedba investicije tudi potrditev odličnega timskega dela. »Projekt, ki je Enesu Rakoviču prinesel uvrstitev v finale, je bil eden od projektov, ki jih je vodil. Enes je imel zaradi svojega strokovnega znanja eno od ključnih vlog pri izvedbi vseh uspešnih investicij v steklarni od leta 2010 dalje, ki so pozitivno vplivale na poslovanje steklarne. Investicijski timi so bili sestavljeni iz posameznikov različnih strokovnih profilov in so vključevali tudi kompleksno sodelovanje z zunanjimi timi,« je ob tem poudaril generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič in dodal:

»A potrebno je izpostaviti tudi Enesovo odlično vodenje, koordinacijo in motivacijo vseh sodelujočih.« Nagradi za marketinško odličnost sta naši! V Društvu za marketing Slovenije že tretje leto nagrajujejo podjetja, ki s celostno marketinško strategijo in z inovativnimi marketinškimi pristopi izkazujejo marketinško usmerjenost ter so vzor celotni poslovni skupnosti. Strokovna komisija je izmed 25 prijav izbrala naše podjetje kot enega izmed finalistov. Komisija je prepoznala izrazito marketinško usmerjenost naše steklarne, obenem pa smo znali pokazati, da marketing pomembno vpliva tudi na uspeh podjetja. Prav vsi člani komisije so bili navdušeni nad prijavo in našimi rezultati! Društvo za marketing Slovenije nam je na Slovenski marketinški konferenci v Portorožu konec maja podelilo tako nagrado v kategoriji B2B segmenta kot tudi veliko nagrado za marketinško odličnost. Nagrado, ki predstavlja

O odlični uvrstitvi je Enes Rakovič, direktor proizvodnje in vzdrževanja v Steklarni Hrastnik povedal: “Komisija je naš projekt investicije v novo parfumsko linijo IS5 v enoti Vitrum, ki je predstavljala glavni investicijski projekt v letu 2015, s katerim se je v skladu s strateškim načrtom

Enes, eden ključnih sodelavcev SH Steklar poletje 2017

Iskreno veselje ob prejemu super marketinških nagrad 15


STEKLARNA HRASTNIK SMO LJUDJE

spodbudo in nov zagon za naše marketinške pristope, so v imenu steklarne prevzeli naši kolegi iz marketinškega oddelka. Ob prevzemu nagrade pa je Mateja Š. Dimic na odru povedala, da smo izredno veseli, da smo lahko del tako imenitne zgodbe in da je Steklarna Hrastnik vedno bolj prepoznana v svojih inovativnih pristopih in razmišljanjih tudi na marketinškem področju. Za konec pa je še zaključila, da so se s sodelavci v marketingu zarekli, da v primeru, da prejmejo nagrado, od veselja poskačejo v morje. Po njeni izjavi so se tej ideji pridružili prav vsi ostali nagrajenci, plavanja zmagovalcev pa so se udeležili le najpogumnejši. Komisija je v svoji obrazložitvi zapisala, da je Steklarna Hrastnik dokazala marketinško odličnost s svojo vizijo prihodnosti: »Podjetje se zavzema za vse tesnejše sodelovanje s poslovnimi partnerji pri razvoju novih produktov in pri tem povezovanju ima ključno vlogo prav marketing. Z izrazito spremembo v delovanju podjetja, usmerjeno h kupcem, z inovativnimi pristopi, partnerstvi in učinkovitimi povezovanji je Steklarna Hrastnik prepričala komisijo in prejema nagrado marketinška odličnost 2017.« Zadovoljni smo, da smo komisijo prepričali z inovativni pristopi, ki jih razvijamo za potrebe lastnih marketinških akcij. Uspešni rezultati teh so nam omogočili ne samo nov zagon in strast do tega, kar počnemo, ampak tudi nova delovna mesta, na katera smo prav tako ponosni. Tadej Jančar odlični drugi med supefinalisti AmCham Young Professionals AmCham Slovenia je v juniju izbrala pet superfinalistov 7. generacije AmCham Young Professionals. Med njimi je bil tudi naš Tadej Jančar, ki je na slavnostni prireditvi med vsemi zbranimi kandidati zasedel odlično 2. mesto! Kot so zapisali na spletni strani AmCham Slovenia, je AmCham Young Professionals mreža mladih, ki s svojo energijo v prostor vnašajo optimizem in poudarjajo priložnosti, so navdih in obveza za spremembe na bolje. So mladi, ki želijo biti aktivni, sodelovati in si zaupati. V letošnjo, že sedmo generacijo je bilo vključenih kar 130 posameznikov, ki so skozi delavnice, predavanja in srečanja s poslovnimi voditelji širili (spo)znanja za osebno in profesionalno rast. Naš Tadej se je med konkurenco 130 kandidatov uvrstil med pet superfinalistov, 13. junija pa je bilo znano, 16

Tadej med top 5 mladih, ki jih čaka lepa prihodnost kdo od njih je postal AmCham Top Potential of the Year tokratne pravljične generacije. Tadej je najvišjo stopničko zgrešil le za las, vendar smo nanj vseeno in upravičeno ponosni! Tadej Jančar, vodja področja prodaje: »Izkušnja programa AmCham Young Professionals je zelo pozitivna, kar je tudi posledica samoiniciativnosti. Program je potekal na osnovi izobraževanja, neobveznega druženja in mreženja, kjer je še večja priložnost, da do izraza pride posameznik, njegovo razmišljanje in potencial. Selekcija je potekala skozi osebne intervjuje, t.i. ''Business hitre zmenke'' z 10 člansko komisijo (predstavniki iz gospodarstva) in pa s finalno prireditvijo z intervjujem in nastopom pred publiko in komisijo. 2. mesto oz uvrstitev v superfinale TOP 5 mi osebno pomeni predvsem potrditev, da delam dobro in da sem na pravi poti do novih uspehov. Hvala tudi vodstvu Steklarne Hrastnik za priložnost in za prepoznavanje potencialov.« Steklarni Hrastnik tudi 7 priznanj za inovacije Zasavja 2017! 14. junija 2017 je GZS Območna zbornica Zasavje v Hrastniku podelila priznanja inovatorjem Zasavja za leto 2017. Steklarna Hrastnik je letos prejela: eno zlato, tri srebrna in tri bronasta priznanja. ź

Zlato priznanje je prejela inovacija Apliciranje treh različnih tehnologij

ź

ź

proizvodnje steklenih izdelkov na eni steklarski peči. Srebrna priznanja so prejele inovacije: Sistem za lažjo manipulacijo s steklarskimi kleščami v polavtomatski proizvodnji pihanega stekla, Rekonstrukcija F peči, Nov način konstruiranja modelov za vrtenine v ročni proizvodnji pihanega stekla Bronasta priznanja so prejele inovacije: Uporaba vakuma za izrazitejši logo na dnu in na steni čvrsto pihanega izdelka, TCS stroja 090, Rekonstrukcija steklarskega stroja P2.

Vsem inovatorjem na tem mestu iskrene čestitke. Sodelavke in sodelavce smo povprašali o občutjih ob priznanjih, čeprav je Steklarna Hrastnik na področju inovacij vsako leto med tistimi, ki so med najbolj nagrajenimi. Kar je dokaz, da imamo v naši sredini veliko inovativnega razmišljanja in drznega, raziskovalnega duha. Zlata inovacija - Apliciranje treh različnih tehnologij proizvodnje steklenih izdelkov na eni steklarski peči – je uvrščena tudi med kandidate za nacionalna priznanja. Zbrali smo nekaj kratkih izjav naših sodelavcev, kot pa je v svoji izjavi izpostavil tudi Boris Matko, se moramo zavedati, da kljub zapisanim imenom na posameznih priznanjih za vsakim stoji še večji tim, zato gre zahvala vsem, ki so kakorkoli pripomogli k napredku ter inovacijam naše steklarne.

Steklar poletje 2017


Franci Rot, vodja sektorja razvoja novega izdelka (2 srebrni priznanji): »V svojem delovnem okolju se vedno trudimo stvari poenostaviti, olajšati oziroma spremeniti stvari in procese na bolje. Takšne izzive, kako priti do neke rešitve ali inovacije največkrat rešujemo v timu, ki je vpet v vsakodnevne procese. Priti do neke rešitve je vedno izziv, ampak potem, ko rešitev poznamo, je pa videti enostavna. Letos sem tako sodeloval pri enem srebrnem priznanju, osebno pa sem največ vložil v nov način konstruiranja modelov, ki je prav tako prejelo srebrno priznanje. Priznanje GZS mi pomeni, da stopam po pravi poti, poti napredka. Še več pa mi pomeni priznanje steklarjev, ki svoj znoj prelivajo za skupni rezultat. Steklarji HVALA!« Simon Ojsteršek, procesni inženir (bronasto priznanje): »Tako ideja kot rešitev se pojavita skoraj takoj ob dobri projektni nalogi ter želji po ustvarjanju in izpopolnjevanju znanja. Dobro timsko delo pa skoraj vedno obrodi sadove. Timskemu delu, ki poteka v harmoniji, bi lahko rekli »prijetno s koristnim«. Združeno vse skupaj – pa dobimo priznanja in nagrade.« Boris Matko, tehnolog izdelkov Vitrum, nam je ob bronastem priznanju za uporabo vakuma zaupal: »V mojem imenu in v imenu Matjaža, Uroša in Tadeja lahko rečem, da smo veseli in ponosni na bronasto priznanje, ki smo ga prejeli. Najprej se je v enem od nas porodila ideja, kako bi lahko z vakumom skozi dno in povezavo na model izboljšali napis na pihanih izdelkih. Gre za stroj O-90, kjer smo v preteklosti imeli kar nekaj težav s trdo pihanimi izdelki in predvsem z izrazitostjo napisov. Staknili smo glave in postopoma uresničili to nalogo. Znali smo se poslušati in sodelovati ter pobrati najboljše ideje vsakega posebej. Smo pa zadevo od prvega poskusa do končne izvedbe še spreminjali in dopolnjevali do zadnjega, kar je dalo najboljši rezultat. Sedaj lahko po istem principu to izvedbo prenesemo še na druge podobne izdelke, kar je bistvenega pomena za kvaliteto napisov in s tem tudi uspešnost v proizvodnji. Je pa navkljub štirim imenom, napisanim na priznanju, zaslužnih še precej neimenovanih, ki so s predelavami in montažami prispevali k izvedbi izboljšave. Zato gre zahvala tudi njim. Za zaključek pa naj povem, da sem pred časom prebral izredno mango z naslovom »The Summit of the Gods« avtorja Jira Taniguchija. Ob prebiranju le-te sem se spomnil besed

Steklar poletje 2017

Razvoj kompetenc in spodbujanje timskega dela daje rezultate - tudi v obliki nagrad!

Nejca Zaplotnika, ki pravi: "Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi".« Robert Gaal, vodja investicijskega vzdrževanja, je ob prejemu zlatega priznanja dejal: »Pri predlagani inovaciji smo vzpostavili sodelovanje med različnimi akterji v podjetju (proizvodnja-investicijetrženje-nabava), povečali smo nivo timskega dela in vključili zunanje strokovnjake. Interdisciplinarnost inovacijskega projekta je bila udejanjena skozi uporabo tehnoloških rešitev kemijske, strojne in elektro znanosti skladno z industrijsko prakso naše steklarne. Inovativnost smo spodbudili tudi s sodelovanjem z zunanjim inženiring

podjetjem. Tim notranjih in zunanjih sodelavcev je pridobil nova znanja in poglede na razvoj ter pripravo receptur hkrati z inženiringom steklarskih postrojenj, kar med drugim prispeva tudi k nadgradnji znanj in intelektualnemu napredku tima. Spodbujen je bil razvoj invencijskoinovacijskega sistema in potenciala. Okrepile so se kompetence. Spodbujeno je bilo timsko delo.«

Zlato Apliciranje treh različnih tehnologij priznanje proizvodnje steklenih izdelkov na eni steklarski peči.

Robert Gaal, Radovan Krneta, Pero Ereiz, Jože Kumar, Vlado Kršlin, Matija Jeršin, Enes Rakovič, Mateja Koritnik , Jaša Polutnik , Srečko Medvešek, mag. Roman Tušek

Srebrno Sistem za lažjo manipulacijo s Franc Rot , Mario Lovrič, Sergej priznanje steklarskimi kleščami v polavtomatski Zaletel, Stane Kožar (zunanji izvajalec) proizvodnji pihanega stekla. Rekonstrukcija F peči in podaljšanje življenjske dobe peči.

Robert Gaal, Radovan Krneta, Pero Ereiz, Jože Kumar, Vlado Kršlin, Mateja Koritnik

Nov način konstruiranja modelov za Franc Rot vrtenine v ročni proizvodnji pihanega stekla. Bronasto Vakumski kanali na orodju za priznanje izboljšanje čitljivosti logotipov. TCS stroja O90.

Boris Matko, Matjaž Zupančič, Uroš Drgan, Tadej Pavlič Simon Ojsteršek, Aleš Kovač

Rekonstrukcija steklarskega stroja P2. Aleš Kovač, Simon Ojsteršek

17


IZPOSTAVLJAMO

Uspešnost embalažnega stekla Kupce prepriča kvaliteta steklenice in odlična storitev

Larisa Kobe

Pred letom dni smo vstopili v nov segment – kozmetike in parfumerije, to pa je še dodatno dvignilo uspešnost enote embalažnega stekla (Special). V enoti embalažnega stekla dosegamo tudi najvišje dodane vrednosti na zaposlenega.

V lanskem letu je bila dodana vrednost na zaposlenega v Specialu 64.792 evrov, medtem ko je za celotno Steklarno Hrastnik znašala 39.424 evrov. Enota embalažnega stekla je najdonosnejša enota v steklarni, ki je v preteklosti pomagala tudi ostalim enotam,kot npr. namiznemu steklu (Vitrum) in razsvetljavnemu steklu (Opal). Prav uspeh enote embalažnega stekla je dal spodbudo, da smo v lanskem letu vstopili v segment parfumerije in kozmetike. Ta proizvodnja se odvija v enoti namiznega stekla, da bi ji dvignila donosnost. Dodatno pa v steklarni iščemo sinergije embalažnega stekla z namiznim steklom v obliki promocijskih kozarcev v našem trenutno vodilnem segmentu, proizvodnji steklenic v segmentu super premium razreda. Seveda pa nismo pozabili na long drink kozarce, načrtujemo namreč tudi vstop v segment prodaje vode, ki odločno postaja dobrina prihodnosti. Dodaten zagon za vstop v ta segment predstavlja steklenica Joy, steklenica iz lastne kolekcije standardnih steklenic HighGlass, ki jo je kitajski naročnik zakupil za določeno obdobje za svojo visoko kakovostno vodo Nongfu. Ob tem pa tudi nenehno nadgrajujemo našo standardno kolekcijo HighGlass in s tem povečujemo možnost izbire naših strank. Z vsemi aktivnostmi dodatno utrjujemo pozicijo steklarne na trgu, ki se kaže s povečanjem naročil in s še večjim prodorom na super premium segment. Vstop na nov segment se nam že obrestuje Z vstopom na nov segment – parfumi in kozmetika – smo odprli vrata na nove trge do novih kupcev. In čeprav smo vstopili za nas nov segment šele pred kratkim, z našim znanje, inovativnostjo in zavzetostjo že danes nizamo uspehe na tujem trgu.

Utrinek iz proizvodnje Prepričali pa smo tudi s steklom pri izdelavi embalaže v super premium kakovosti. Naša proizvodnja je tako zasedena, na strojih delamo z enojno in dvojno kapljo. Trenutno smo prisotni na segmentu masstige – torej med masovnim segmentom in prestižnim segmentom . Razvijamo projekt za prestižni italijanski znamki Versace in Moschino V enoti embalažnega stekla trenutno intenzivno razvijajo projekt za blagovni znamki Versace in Moschino. »V svoji ekipi imamo izkušenega francoskega svetovalca s področja razvoja proizvodnje za ta segment. Navdušen je bil nad kakovostjo stekla, ki ga proizvajamo v Steklarni Hrastnik ter nad napredkom, ki smo ga dosegli v proizvodnji. Seveda se naš razvoj še ni ustavil. Naše ambicije segajo dlje, zato bomo nadaljevali z delom, vse s cilje, da dosežemo super premium segment,« je povedal Enes Rakovič, direktor proiz-

Z vsemi aktivnostmi dodatno utrjujemo pozicijo steklarne na trgu, ki se kaže s povečanjem naročil in s še večjim prodorom na super premium segment. 18

vodnje in vzdrževanja. Svetovalec iz Francije ni stalen del ekipe, temveč se v delo v Steklarni Hrastnik vključuje projektno. V steklarno tako prihaja konec avgusta, ko bodo skupaj snovali in razvijali nove projekte. Stranke prepriča ne le kakovost, ampak tudi zanesljivost Za prodajne aktivnosti na področju parfumerije in kozmetike sta odgovorna Tomaž Čepon in Andrej Butara. »Vstop v nov segment je zahteval korenite spremembe pri načinu dosedanjega dela znotraj podjetja pri miselnosti, zahteva pa tudi veliko priprav-ljenost na učenje in razumevanje ter pravočasno odzivanje na potrebe trga,« ste predstavila nekatere spremembe, ki so bile nujne, da je vstop v nov segment uspešen in da se danes lahko pohvalijo z odličnimi rezultati. Seveda pa oba »prodajnika« izpostavljata, da to brez kakovosti stekla in znanja ter tehnologije, ki jih premore Steklarna Hrastnik, to ne bi bilo mogoče. »Stranke prepriča kakovost stekla, ki dosega najvišje standarde, ki veljajo v tej industriji. Zato danes skupaj z njimi lahko razvijamo nove oblike steklenic ter proizvajamo lastne oblike steklenic partnerjev.« Steklar poletje 2017


To m a ž Č e p o n i n A n d re j Bu t a ra : »Udeležujemo se sejmov, obiskujemo potencialne kupce, hkrati veliko vlagamo v razvoj in proizvodnjo,

vodo hladimo streho, omogočamo odpiranje vrat z namenom prezračevanja in dovajamo svež zunanji zrak – vse s ciljem, da bi lajšali razmere v obdobju visokih poletnih temperatur.

Kako jim nova pridobitev, torej paletizer na L1, lajša delo, je vtise pregledalk strnila Nisveta Kadič. Nisvet a Kadić, izmenovodja Suk

medtem ko vzporedno razvijamo nove

special: »Kot pri vsaki novosti, bo tudi

lastne oblike steklenic. Na ta način smo

pri tej trajalo nekaj časa, da se je bomo

z aktivnostmi v prodaji pridobil precej

privadili. Trenutno stanje je takšno, da

novih potencialnih kupcev – samo na

smo opazili, da je ''delo paletizerja'' zelo

sejmu v Dubaju smo pridobili kar 160

odvisno od same steklenice, ki je na liniji,

kontaktov.

in sicer od oblike, kvalitete, višine in

Odpira se zelo veliko

priložnost na tem trgu, ki jo bomo v

podobno. Do sedaj smo že imeli res

prihodnje še dodatno razvijali.«

odlično izkušnjo z novim paletizerjem, ko je pri določenem tipu steklenice

Kolekcija HighGlass Parfumes z novimi volumni in dizajni V segmentu parfumov in kozmetike želimo še povečati prodajo lastnih izdelkov, zato razvijamo nove standardne steklenice za kolekcijo HighGlass Parfumes. S tem želimo zadovoljiti tudi obstoječe stranke, ki so zadovoljne s storitvijo (ažurnost, hitrost, odzivnost, varnost naročila in partnerski odnos), vendar z nadgradnjo sodelovanja pričakujejo nove izdelke. V oddelku tudi poudarjajo,da se zavedajo, da je poleg produkta pomembna tudi storitev, na primer t.i. ''Full service'' storitev v prodaji ter ''One stop shop'' storitve, katere cilj je ponuditi naročniku celovito storitev - od idejne zasnove do končnega produkta oblikovanje, proizvodnja, dekor in zamaški za steklenice. Iščemo nove rešitve za optimizacijo pakiranja V enoti embalažnega stekla so montirali paletizer. V tem primeru robot pakira steklenice in testni zagon je pokazal odlične rezultate. Robot spakira v minuti 100 steklenic. Eden od ključnih razlogov, zakaj so se odločili za takšen pristop k pakiranju steklenic je bil tudi ta, da so v okviru projekta ergonomska ureditev delovnih mest olajšali delo pregledalkam v SUK oddelku. Pakiranje steklenic na dnevni bazi je za njih predstavljajo veliko obre menite v. Pale tizer je trenutno nameščen na L1, v načrtu je tudi namestitev na L4. V vseh naših enotah pa nismo pozabili na ukrepe za lajšanja dela v poletnih mesecih – v vseh enotah imamo nameščeno pršenje, z Steklar poletje 2017

deloval odlično! Ko bodo opravljene vse nastavitve in ko se vsi navadimo na novo pridobitev, verjamemo, da bo to odlično pripomoglo k našemu delu, oziroma nam bo delo zelo olajšano. Lahko rečem, da smo po prvih vtisih zelo zadovoljne in kot kaže, je prihodnost svetla (smeh).«

Novi paletizer

Dodatno dvigujejo kakovosti končnega proizvoda : 1. Izvedba prezračevanja proizvodnega dela: Osnovni namen je bil preprečiti strujanje skozi hladilne peči v topli del. Kot vemo, se s pomočjo hladilnih peči izdelki ohlajajo in tako pridejo ohlajeni v hladni del. Zaradi strujanja je prihajalo do napetosti v steklenicah, kar se je odražalo v napakah in tudi v večji porabi plina. Ko smo v maju pričeli z prezračevanjem proizvodnega dela, smo znižali število napak, zmanjšali porabo energije in posledično prispevali tudi k skrbi za naše okolje. 2. Montaža novim mešal na liniji L2: Z uvedbo te novosti smo dosegli zmanjšanje vind (prask) v končnih izdelkih. Torej ima končni proizvod vizualno lepše površine, z zmanjšanjem izpada pa zmanjšamo tudi porabo energije. 3. Nove naloge in odgovornosti Tima 7575+ V timu sodelujejo naslednji naši sodelavci: Sebastjan Ledinek, Mustafa Čajič, Gregor Zelenšek, Simon Laznik, Nejc Kralj, Šerif Alibašič, Denis Meterc, Robert Majcen, Saša Mur, Edvard Zorko, Matija Jeršin. V preteklem mesecu so bile naloge tima malo prevetrene, postavljena pa sta bila tudi dva nova cilja, in sicer iskanje dolgoročnih rešitev na bolj sistematičen način in vključitev sistema 6 sigma. Do sedaj je tim uspešno rešil številne procesne napake, do katerih je prihajalo pri proizvodnji embalažnega stekla. V okviru tega projekta pa se spreminja tudi proces spremljanja določenih izdelkov z metodo 6 sigma. Projekt se trenutno izvaja na steklenicah, ki imajo visoko dodano vrednost za našo steklarno, torej v super premium segmentu. 19


IZPOSTAVLJAMO

Tradicionalni piknik uspel! Foto reportaža piknika Steklarne Hrastnik

Mojca Lavrič

V Steklarni Hrastnik veliko pozornost namenjamo temu, da imamo tudi v okviru podjetja na voljo dovolj aktivnosti, ki spadajo med druženje, sproščanje in skrb za zdravje. Ena izmed njih je vsekakor tradicionalni piknik z družinskimi člani. Že 7 leto zapored smo se družili, tokrat tretjo soboto v juniju, že 5 leto zapored na planini na Kalu.

Dogodek je odlično obiskan, vsi se ga veselimo in vsako leto se potrudimo, da je na voljo nekaj novega, drugačnega in zanimivega. Še posebej otroci naših zaposlenih so navdušeni, kako je bilo super in da komaj čakajo, kdaj bo naslednje takšno druženje! Kar seveda ni presenetljivo, saj so imeli tudi letos otroci izjemen nabor aktivnosti – napihljiv grad, mega fračo, badminton, športne igre, poslikave obraza, druženje z domačimi živalicami, lutkovno predstavo, iskanje zaklada, poligon za telovadbo pa še bi lahko naštevali. In verjemite, marsikateri odrasli se jim pridruži pri naštetih aktivnostih. Da na pikniku nihče nima slabe vesti glede dobre hrane, ki je na voljo vsako leto, jih nekaj poskrbi že prej, tako da na Kal pridejo peš ali pa celo s kolesom. V kolikor pa ne, pa se razmigamo s plesom, saj vedno poskrbimo za odlično glasbeno podlago, kakšnim pohodom na okoliške točke ali športnimi aktivnostmi na samem pikniku. Poskušamo vam omogočiti čim več, odločitev za udeležbo pa je seveda na vsakem posamezniku. Posebej promociji zdravja smo letos namenili še večjo pozornost kot običajno, saj je bila na pikniku na voljo medicinska sestra za posvet glede krvnega sladkorja, holesterola in krvnega tlaka. Pa tudi nekateri naši sponzoriranci, vrhunski športniki, so se odzvali našemu vabilu ter med udeleženci promovirali šport ter gibanje. Naši poslovni partnerji so tudi letos poskrbeli, da ste s simboličnim prispevkom ponovno lahko sodelovali v t.i. srečelovu. Srečke ste razgrabili v manj kot 3 minutah – dobili pa smo precej povratnih informacij, da so bila darila tudi letos zelo bogata. Zbrani prispevek bomo kot vedno namenili aktivnostim za naše najmlajše, da jim lahko ponudimo dodatne izlete, oglede ali kakšen drugačen priboljšek za širjenje obzorij. In hvala vsem, ki ste pohvalili organizacijo kot celoto. Veseli smo, da se piknika vsako leto udeležite v tako velikem številu, saj vas že tradicionalno naštejemo okrog 700.

Krepitev vezi in odnosov v praksi

Ko zaigra „prava melodija“, se na Kalu vse trese 20

Steklar poletje 2017


Mažorete in godba popestrijo vsak naš dogodek

Samira Demirović, tehnolog kakovosti: »Mi vsako leto zelo uživamo na pikniku. Hči Tajra je stara dve leti. Prejšnje leto se je tudi imela zelo lepo, letos pa še bolj, saj lahko veliko bolj sodeluje pri vseh aktivnostih za otroke. Zelo rada pleše in je letos zaplesala na odru, da smo kar z odprtimi usti opazovali. Možu se zdi zelo fajn, da lahko skupaj s hčerko prideta zraven, na ''ženin oz. mamin'' piknik. Za prihodnje pa upamo, da se bo ta tradicija nadaljevala v tolikšni meri, kot je sedaj.« Jože Kumar, tehnolog peči: »Ker se piknika vsako leto udeležim, vem, da ga lahko pokvari samo vreme. To pa je bilo letos res prijetno in tako piknik popoln. Otroci so dobili porcijo uživanja, mi pa smo z malo sreče, poleg polnih trebuhov res odlične ponudbe hrane, domov odnesli še glavno nagrado srečelova.«

Sproščeno ujeti med druženjem

ZAHVALA PARTNERJEM ZA IZVEDBO SREČELOVA Skozi že tudi tradicionalni srečelov, ki so ga podprli naši partnerji in dobavitelji, smo tudi v letošnjem leti zbrali kar nekaj ev rč kov, k i j i h b o m o n a m e n i l i z a polepšanje počitniških dni naših otrok. Zato se jim na tem mestu najlepše zahvaljujemo. En velik in iskren HVALA.

Prijetno okolje vabi že 5. leto Steklar poletje 2017

21


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

Steklarna po svetu Naša steklarna po sejmih

Katja Ladika

Sejmi so pomemben pokazatelj utripa in trendov posameznega področja. Ves čas smo aktivni in spremljamo tako nove priložnosti, uveljavljene sejme in tudi tiste, katerih vrata se odpirajo prvič, saj je potrebno oceniti, kako pomembni so za naše nadaljnje aktivnosti. V tem obdobju smo se posvetili programu embalažnega stekla.

Kje Dubai

Milano

Sejem BEAUTY WORLD, Middle East 2017

14. - 17.5.2017

PREMIER PACKAGING 16. - 19.5.2017 MILANO 2017

BEAUTY WORLD, MIDDLE EAST Sejem Beuty world v Dubaju je največji mednarodni sejem za izdelke s področja lepote, las, dišav in dobrega počutja na Bližnjem vzhodu. Letos smo se na sejmu odločili razstavljati skupaj z Dekorglassom, kar omogoča dobro sodelovanje med podjetjema, ne samo na prodajnonabavnem delu temveč tudi na marketinškem delu. Petra Nikolič, komercialistka embalažni program: »S kolegom Tomažem sva se sredi maja udeležila sejma Beautyworld v

Bližnji vzhod je velik potencial tudi za SH 22

Kdaj

Kdo

Program

Tomaž Čepon, Petra Nikolič

Embalažni program

Aleš Gajšek, Ivanka Firšt, Marko Kozmus

Embalažni program

Dubai, kjer je razstavljalo preko 1500 razstavljavcev in ga obiskalo preko 42.000 obiskovalcev. Naš razstavni prostor, ki smo si ga delili z Dekorglassom, je bil dobro obiskan, o čemer priča dejstvo, da smo zbrali preko 160 novih kontaktov. Največ zanimanja in navdušenja sta poželi novi High Glass steklenici Kenai in Lena. Sejem in post-sejemske aktivnosti dokazujejo, da je Bližnji vzhod z Arabskimi emirati na čelu velik trg in ogromen potencial za Steklarno Hrastnik.« Program parfumskih stekleničk tako postaja naš čedalje bolj prepoznaven del, ekipa je ves čas polno aktivna, vse to pa se seveda pozna tudi na zasedenosti liniji IS 5. S takšnim sodelovanjem na tako pomembnih sejmih vsekakor lažje pridemo do izjemno pomembnih kontaktov na področju, kjer so zaradi visoke kupne moči prisotne številne najprestižnejše znamke.

PREMIER PACKAGING MILANO 2017 Sejem je bil letos organiziran prvič, tako da je še malce v povojih. Kljub temu je letos razstavljajo malo več kot 100 razstavljalcev. Vsekakor bomo spremljali, kako se bo sejem razvijal v prihodnje. Sicer je bilo zanimanja za razstavne prostore celo več od pričakovanj, tako da so morali organizatorji Belidpolovico Gloria ball skoraj prošenj zavrniti. Naslednje leto bo sejem zato verjetno na drugi lokaciji, da bodo lahko zadostili interesom razstavljalcev. Največ razstavljalcev je bilo tokrat iz segmenta kartonažnega pakirnega programa, smo pa bile prisotne tudi tri steklarne, en distributer ter dva dekoraterja. Uspeli smo pridobiti nekaj novih kontaktov ter izvedli še nekaj vnaprej dogovorjenih sestankov z našimi partnerji. Večina razgovorov je bila na področju spirit segmenta, nekaj pa tudi za kozmetično industrijo.

Prvič na Premier Packaging v Milanu Steklar poletje 2017


Izziv? Mi imamo rešitev! Uspešne prodajne zgodbe in reference Katja Ladika

Namizni program Končni kupec: Glaskoch, Nemčija Blagovna znamka: Leonardo Projekt: nova serija SPIRITII in nova skodelica grog VESUVIO Naš dolgoletni kupec Glaskoch je eden najpomembnejših kupcev namiznega programa. Je eden izmed kupcev z zelo širokim naborom lastnih izdelkov, sicer pa naše artikle prodaja pod svojo blagovno znamko LEONARDO kot tudi pod svojo drugo blagovno znamko MONTANA. Plod enoletnih pogajanj o novih izdelkih sta tako skodelica za grog VESUVIO ter nova serija SPIRITII. Predvsem serija SPIRITII zasleduje trendovsko obliko z močno poudarjenimi zunanjimi linijami, ki spominjajo na brušen kristal in tako prinaša občutek razkošja v vsak dom. Trenutno smo že izdelali 2 velikosti in sicer LD ter WH, potrjene pa imamo že tudi modele za dve dodatni obliki, za katere čakamo le še dejansko naročilo in pričakovan termin dobave. Celotna linija SPIRITII je v sicer zelo pestra, saj vključuje tudi številne pecljate kozarce kot tudi karafo, dozirni kozarček za oreške in večji mešalni kozarec za koktejle, kar pomeni veliko možnosti za kombinacije artiklov.

Razsvetljava in ročna izdelava Končni kupec: Belid Blagovna znamka: Louis Poulsen, Danska Projekt: razsvetljavo steklo, dizajnerska svetila Louis Poulsen je znano podjetje na trgu dizajnerskih svetil, ki je bilo ustanovljeno že v drugi polovici 19.stoletja. Ves čas sodeluje s priznanimi oblikovalci in nadaljuje tradicijo skandinavskega dizajna, kjer oblika sledi funkciji. S Steklarno Hrastnik sodeluje že več let, trenutno so v teku pogovori za več projektov, pridobili pa smo že naročila za dobavo steklenih delov za njihovo ikonično namizno svetilko PH. Prva svetilka PH (dizajner Poul Henningsen) je nastala v dvajsetih letih prejšnjega stoletja in je zasnovana na principu kombinacije treh zelo zahtevnih senčnikov iz ročno pihanega opalnega stekla, ki skupaj ustvarijo harmonično svetilko brez odsevov, a hkrati usmerjajo svetlobo tja, kjer je najbolj pomembna. Tekom let je nastalo še več variant te svetilke in kot zanimivost lahko povemo, da je bila svetilka PH tudi v filmu Quantum of Solace iz serije filmov o Jamesu Bondu in v novi pisarni vodje MI6! http://www.jamesbondlifestyle.com/product/louis-poulsen-ph-43-table-lamp

Embalažno steklo Končni kupec: Globalno podjetje iz Francije Blagovna znamka: Znamka iz segmenta konjak Projekt: steklenice za konjak V programu embalažnega stekla uresničujemo strateško usmeritev v pospešeno direktno sodelovanje z najprestižnejšimi znamkami iz t.i. spirit segmenta. Tako že zdaj v juliju pričenjamo s proizvodnjo prestižne karafe za konjak. Za ta prestižni projekt smo njihov edini dobavitelji, seveda pa sodelovanje z njimi nadaljujemo še z drugimi projekti v segmentu konjak. Po uspešnem zaključevanju odprtih projektov se nam v naslednjem letu obeta tudi bolj strateško poglobljeno sodelovanje z drugimi podjetji znotraj poslovnega sistema tega podjetja, kar kaže na to, da nas vrhunska podjetja prepoznavajo in priznavajo kot enako vrhunskega dobavitelja na področju stekla.

Steklar poletje 2017

23


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

36. EBC kongres (European Brewery Convention) Naša steklarna del izdelave lokalnega kozarca za pivo, pripravljenega posebej za to priložnost

Rosanda Kladnik

V Ljubljani je v mesecu maju potekal 36. EBC kongres (European Brewery Convention). Prestižen dogodek se je odvijal od 14. do 18. maja, to pa je tudi prvo srečanje evropskih in svetovnih strokovnjakov s področja pivovarstva v Sloveniji. Zbralo se je okoli 300 strokovnjakov z vsega sveta. Osrednje strokovno dogajanje je potekalo v Cankarjevem domu, goste pa so obiskali tudi predstavniki iz nekaterih drugih slovenskih krajev ter pivovarn. Steklarna Hrastnik je bila za ta zelo pomemben dogodek za pivovarsko industrijo ena izmed sponzorjev kongresa. Prav tako smo bili soudeleženi pri izdelavi lokalnega kozarca za pivo, pripravljenega posebej za to priložnost. Obliko kozarca je posebna skupina izbrala že v predizboru, izdelali so ga v steklarni Ritzenhoff, ki je tudi poslovni partner hrastniške steklarne. Z izbranim potiskom smo ga do konca oblikovali v Steklarni Hrastnik.

Za potisk kozarca smo uporabili izključno organske barve, ki ne vsebujejo nobenih škodljivih primesi, težkih kovin ali drugih škodljivih elementov ter so tako zdravju popolnoma neškodljive. Na področju uporabe organskih barv za steklo smo v Steklarni Hrastnik med pionirji in tako tudi na področju dekoriranja steklenih izdelkov dokazujemo, da je skrb za okolje velik del trajnostnega ekološkega razvoja. Na samem kongresu je imela Steklarna

Hrastnik tudi razstavni prostor, kjer so najuglednejši pivovarji na svetu še bolje spoznali bogato ter vrhunsko ponudbo naše steklarne, namenjeno pivovarski industriji,tako majhnim, butičnim pivovarjem kot tudi velikim proizvajalcem. Kongres EBC je v celoti uspel, kar potrjuje spodnja zahvala organizatorja in izjave udeležencev, ki smo jih za izjavo prosili na kongresu.

Zahvala organizatorja Spoštovana Ekipa Steklarne Hrastnik 1860, V imenu članov Združenja slovenskih pivovarn se vam iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in podporo, ki smo jo bili v združenju deležni z vaše strani ob organizaciji 36. EBC kongresa. Po zaključku lahko posebej poudarimo izjemno navdušenje nad kozarci, zaradi česar smo bili na naše skupno, timsko delo še posebej ponosni. Kongres je postregel z vrsto presežniki in novostmi. Prvič smo na istem dogodku predstavili celovito sliko slovenskega pivovarstva, tako s komercialnimi predstavitvami v glavni dvorani, kjer so se ob naši največji pivovarni na t.i. »craft otoku« predstavili slovenski mali pivovarji in tudi s prvo delavnico za laično javnost, ki smo jo pripravili v okviru kongresa - ter imeli popolnoma zasedeno dvorano Kluba Cankarjevega doma. Vsem festivalskim dogodkom je dajal značilni pečat prav kozarec, po katerem imamo res veliko povpraševanja. Kongres bo v zgodovino zapisan kot izjemno uspešen, po strokovni plati, organizacijsko, z močnim spremljevalnim in družabnim programom, ki je povezal udeležence. Ob vsem tem pa smo po letih upadanja udeležbe prav tokrat v Ljubljani ponovno beležili pomemben dvig. Zadnja uradna številka kongresnih gostov je 550. Udeleženci so bili navdušeni nad vsem, kar so doživeli, celo lepo vreme so pripisali kongresnemu dogajanju. Zagotovo pa je bil vrhunec kongresa zaključni večer v Narodni galeriji, kjer smo presegli vsa njihova pričakovanja. Iskrena hvala vaši celotni ekipi za podporo ter veliko uspehov tudi v prihodnje!

Alenka Lesjak, generalna sekretarka ZSP

24

Matej Oset, predsednik ZSP

Steklar poletje 2017


Za potisk kozarca smo uporabili izključno organske barve, ki ne vsebujejo nobenih škodljivih primesi, težkih kovin ali drugih škodljivih elementov ter so tako zdravju popolnoma neškodljive.

Kako pomembno je dobro sodelovanje, priča tudi izjava prokurista ter prodajnega direktorja podjetja Ritzenhoff, gospoda Helmuta Willekeja, ki se je seveda ravno tako udeležil kongresa. »S svojimi slovenskimi prijatelji sem obiskal EBC dogodek v Ljubljani. Vsi ljudje so uporabljali kozarce, ki smo jih z zglednim sodelovanjem med Ritzenhoffom in Steklarno Hrastnik dostavili na dogodek. Imeli smo možnost preizkusiti nekaj res dobrih vrst piva, ki v teh kozarcih vsekakor izgledajo ter se okusijo še bolje, kot bi se sicer. Te obrtne pivovarne so zelo zanimive in izvedeli smo, da nekateri od njih vlagajo kar precej denarja v nove proizvodne obrate v Sloveniji. Skupno sodelovanje ter sponzoriranje takšnega dogodka vidim kot odlično idejo, saj sta obe naši podjetji dobili veliko pozornosti za rastoči tržni segment.« Pridobili pa smo tudi nekaj vtisov in izjav tako domače strokovne javnosti kot tudi naših sodelavk ter sodelavcev, ki so pri projektu sodelovali.

Boštjan Bukovec, razvoj poslovanja SH: »Kongresa sem se udeležil kot obiskovalec in bil navdušen nad organizacijo in kvaliteto dogodka. Predavanja so bila zelo zanimiva, predvsem o zmernem pitju alkohola ter domnevno zdravilnem učinku. Tudi degustacija piva je bila zelo zanimiva. Seveda pa sem bil prisoten tudi na stojnici naše Steklarne Hrastnik, kjer smo se predstavili potencialnem kupcem.« Barbara Malovrh, prodaja: »Super je bilo biti del tako velikega dogodka, ki se je prvič v 36tih letih EBC kongresa odvil v prestolnici Slovenije. Obiskovalci so z zanimanjem spoznavali svet slovenskega craft piva, priznani predavatelji pa so delili svoje raziskave in ugotovitve na tem področju. V Steklarni smo ponosni, da smo bili del EBC zgodbe. S partnerjem iz Nemčije in dekorjem, ki smo ga izdelali v Steklarni, smo predstavili kozarec za pivo. Vzdušje na kongresu je bilo čudovito, pozitivno in polno znanja. Udeležili smo se tudi nekaj predavanj, ki so mi dala še dodaten vpogled v to široko in zares zanimivo industrijo.«

Tomaž Poljanšek, revija Gostinec, Agencija 2M: »Delavnica Zgodba o slovenskem hmelju in pivu je pripravljena v času enega največjih strokovnih dogodkov v pivovarstvu na svetu, 36. EBC kongresa (European Brewery Convention), Evropskega pivovarskega kongresa, katerega sponzorji ste bili tudi v STEKLARNI Hrastnik. Kot darilo domačim ljubiteljem piva in laični javnosti so se skozi predstavitve strokovnjakov iz Slovenije za področje pivovarstva predstavili z zanimivimi temami. Slovenija se lahko pohvali z izjemno bogato tradicijo pivovarstva, odlikuje jo kreativnost okusov in receptur domačih pivovarjev. Zato je bil to tudi poklon ugledu domače pivovarske industrije. Mimogrede: zadnje predavanje na temo pravilno okušanje piv je potekalo v preizkušanju različnih okusov piv in to s kozarcem vaše steklarne, ki je bil pri približno 200 obiskovalcih prireditve sprejet z veliko pozitivnimi ocenami. Pohvale oblikovalcu in steklarni. To je bil na koncu najpogostejši stavek med udeleženci prireditve, ki se že veselijo nadaljnjih srečanj.« Stojnica tik pred otvoritvijo kongresa Steklar poletje 2017

25


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

Stekleničke Happy so glasniki sreče … ali kako pričarati nasmehe pri potrošnikih s pozitivno naravnano kampanjo.

Katja Ladika

Že pred časom je ekipa PBC začela razvijati idejo, kako bi pospešili prodajo stekleničke STEPHANIE. Ideja je bila razširiti rabo stekleničke, da ne bi bila namenjena le za olje in kis, ampak da bi postala prav simpatična steklenička za kakšne domače sokove in zvarke. Izkoristili smo samo obliko in karakteristike stekleničke ter jo spremenili v stekleničko Happy. Na izdelku je namreč zanimiv detajl, ki je bil prvotno mišljen kot lovilec kapljic, hkrati pa deluje kot mala nasmejana usteca. Tako smo dodali še papirnate oči in nasmejan obraz stekleničke je zasijal v polni meri. Testno smo nekaj steklenic na nekaterih izbranih lokacijah že v lanskem letu opremili z očmi. Idejo smo razvijali naprej, pri pripravi akcije pa smo sodelovali tudi z letošnjimi študenti Ekonomske fakultete Ljubljana. Predvsem smo želeli povezati ime HAPPY, nasmehe ter misli o sreči. Tako smo zbrali nekaj misli otrok naših zaposlenih o sreči in jih lično postavili v stekleničke, ki so tako postale tudi glasniki sreče. Odločili smo se, da razdelimo 1860 stekleničk Happy v sodelovanju s slovenskim trgovcem, za kar je bil Merkur takoj zainteresiran. Pri načrtovanju akcije moramo pohvaliti tudi sam Merkur, saj je o akciji svoje kupce obvestil z objavo v katalogu in najavo na spletu, hkrati pa nam je pripravil opazne lokacije v samih trgovskih centrih in nam ponudil del svoje opreme. 1. junija 2017 smo ob 14.00 v centrih v Ljubljani (BTC), Celju, Mariboru, Kranju, Novem mestu in Novi Gorici začeli z razdeljevanjem stekleničk. Prvih nekaj minut se stranke v nejeveri niso niti ustavljale. Nekateri so prišli celo večkrat mimo in smo jim vsakič pojasnili, da jim želimo podariti 2 Happy steklenički, s katerima želimo pričarati nasmehe pri naših potrošnikih. Oni pa naj eno stekleničko podarijo naprej in tako pričarajo

nasmehe še nekomu. Preberejo pa naj tudi sporočilce otrok naših zaposlenih. Ko so stranke končno dojele, da jim resnično PODARJAMO dve steklenički, pa so bile povsem začudene, a hkrati izjemno pozitivno presenečene. Vrstila so se vprašanja: ''Kaj danes res kdo kar podari nekaj? Kaj mi res ni treba nekaj narediti za to?” Spet drugi so še vedno previdno vprašali, koliko v resnici stane. A ko jim je bilo jasno, da naša steklarna steklenički srčno podarja, so bili navdušeni. Nasmehi so se vrstili in tudi pri mizicah se je začelo drenjati čedalje več ljudi. Vračali so se celo tisti, ki so prvotno hitro hiteli mimo in zmajevali z glavo. Tako so naše stekleničke postale vroče blago in komaj smo sproti uspeli ljudem

pojasnjevati sporočilnost akcije ter podarjati stekleničke. Če smo pred začetkom akcije mislili, da bomo stekleničke razdeljevali do zaprtja trgovskih centrov, smo jih na koncu razdelili že v nekaj urah, na nekaterih lokacijah celo prej kot v uri in pol. Pozitivna energija pri ljudeh pa je bila ves čas izjemna. Tudi mi, ki smo jih razdeljevali, smo bili kljub utrujenosti in vloženemu delu izjemno dobre volje, saj te nasmejani obrazi ljudi, iskreni nasmehi in čvrsti stiski rok ponesejo naprej in hkrati prepričajo, da delaš dobro. Glede vse pozitivne energije in nasmeškov, ki smo jih prejeli, pa smo prepričani, da steklenička Happy še ni rekla zadnje besede in bo verjetno še kdaj v prihodnje širila nasmehe po Sloveniji.

Nasmehi povedo več kot tisoč besed 26

Steklar poletje 2017


Inovativno razmišljanje v obliki in podobi Razvoj novih lastnih izdelkov

Boštjan Bukovec

Z razvojem novih izdelkov smo bili v teh mesecih še posebej aktivni. Z veseljem najavljam, da smo imeli prvo proizvodnjo skledice Puzzle mini in proizvodnja je potekala odlično! Prav tako smo imeli prve proizvodnje novih parfumskih stekleničk za High Glass. Poleg vseh rednih proizvodenj pa imamo tudi več vzorčenj novih artiklov za High Glass kolekcijo spirit in parfumerija. V poletnih mesecih bomo opravili tudi vzorčenje novih kozarcev v namiznem programu ter tudi prvo proizvodnjo kozarca Jack Spirit. Hkrati bomo pričeli tudi s pripravami na Open day, ki ga bomo za agente organizirali v drugi polovici leta. PUZZLE MINI: Leta 2015 smo na trg lansirali skledico Puzzle, s katero smo navdušili tako kupce kot tudi dizajnersko stroko. Skledica je bila na trgu dobro sprejeta, prav tako pa smo na podlagi inovativnega dizajna prejeli prestižno nagrado Red Dot. Dve leti kasneje skledica dobiva manjšega bratca, Puzzle Mini. Prva proizvodnja je potekala brezhibno, česar smo zelo veseli, zato čestitke tudi ekipi v proizvodnji. Skledica Puzzle mini je manjše velikosti in je večnamenska. Lahko jo uporabite za razne omakice, sladice kot tudi za dekoracijo. PRIHOD NOVIH STRUKTUR: Konec junija in v začetku julija bomo prejeli tudi orodja za nove strukture obstoječih kozarcev na namiznem programu. V poletnih mesecih bomo za vse strukture pripravili vzorce, ki jih bomo tudi poslali kupcem in agentom. Na podlagi povratnih informacij pa bomo nato že imeli prve proizvodnje. Nekako ocenjujemo, da bodo nove strukture na voljo v trgovini do konca leta. Vsega skupaj imamo v načrtu 33 novih izdelkov. OPEN DAY: Skledica Puzzle mini, dopolnitev družine Jack ter nove strukture kozarcev so tudi podlaga za organizacijo drugega Open day-a, ki ga nameravamo za naše kupce in agente organizirati jeseni. Takrat jim bomo tudi osebno predstavili vse nove izdelke namiznega programa ter pripravili že nove predloge za razvoj v letu 2018. Poleg izdelkov bomo predstavili tudi nove dekorje ter analitiko tržišča, tako da nas tudi v poletnih mesecih čaka ogromno dela s pripravo oz. organizacijo dogodka.

Razstavni display za Puzzle mini

HIGH GLASS: Pomladi so bili proizvedeni tudi prvi člani kolekcije High Glass za parfumski segment. Parfumske stekleničke so imele za seboj že več vzorčenj, tokrat pa je potekala tudi prva redna proizvodnja stekleničk Fuji, Callista, Andy, Tokyo in Sultane. Čestitke za prvo proizvodnjo tudi celotni ekipi v proizvodnji. Poleg redne proizvodnje pa so v teku tudi vzorčenja že novih parfumskih stekleničk. Nove stekleničke, ki so navdih dobile v svetovnih rekah, so zaenkrat še v fazi vzorčenj. Prav tako smo v fazi vzorčenja novih steklenic za High Glass spirit kolekcijo.

Kolekcija Lines

High glass perfumes

Steklar poletje 2017

27


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

Spletna trgovina MyGlass zaživela Izdelki naše steklarne na voljo za nakup preko spleta

Rosanda Kladnik, Mojca Lavrič

Ponosno sporočamo, da so izdelki naše steklarne od sedaj za maloprodajne nakupe na voljo tudi preko spletnih naročil. Kadar vi ali vaši prijatelji nimate časa priti do GlaSHute, so čudoviti stekleni izdelki le klik stran! Poglej na http://myglass1860.si/ in izberite svoje.

Sredi letošnje pomladi je zaživela spletna trgovina MyGlass. Vtisi so pozitivni, trgovina se počasi ''prijema'', kot pravimo. V spletni trgovini najdete novosti, pa izdelke v akciji, možno je naročilo personalizacije izdelkov, našli boste tudi zanimive nasvete, kaj servirati v naše izdelke ter tudi kakšno zanimivost o steklarni – recimo o tem, kako graviramo na steklo.

Za vse nakupe v spletni trgovini pa vam v promocijskem času podarjamo še posebne popuste: ź 10 % popust na izdelke ročne ter polavtomatske proizvodnje

Intenzivno se je pristopilo tudi k oglaševanju, tako preko lokalnih medijev kot posebne Facebook strani, ki jo najdete na naslovu https://www.facebook.com/myglass1860/ . Tukaj lahko spremljate posebne akcije, ki trajajo le nekaj dni in so na voljo tako v fizični trgovini GlaSHuta kot tudi v spletni trgovini.

ź 20 % popust na izdelke iz proizvodnega programa namiznega ter embalažnega stekla Popusti in akcije se med seboj izključujejo. Dobrodošli v svet stekla tudi preko spleta – udobno iz naslanjača, mobilno na poti ali kjerkoli ste.

28

Steklar poletje 2017


Poletje v Glashuti Kaj je novega na policah? Kaj izpostavljamo za vas? Najbolje bo, da zavijete kar v Podkraj, kjer vas bodo zgodbe na policah trgovine prepričale vsaka po svoje. Od nakupa dalje pa jih boste pisali skupaj.

ZGODBA O VRČKU (povzeto po brošuri za Fontano piva v Žalcu): Vse se prične v glavi oblikovalskega mojstra Oskarja Kogoja, ki oblikuje vrhunsko dovršen vrček. Vrček, ki se lepo prilega rokam in je ravno prav velik ali majhen (kakor želite) za degustacijo piva. Vrček za pivo je oblikovan po energetskih skritih vibracijah oblik in numerologiji, kar naredi vsebino zdravilno. Ročaj je oblikovan tako, da ko pijemo v dvoje, se obliki ročajev prelijeta v obliko srca – zlato srce za zeleno dolino Žalca. Ideja za vrček roma v Steklarno Hrastnik. Našo steklarno, ki je po kakovosti izdelkov v samem svetovnem vrhu. Tu za izdelavo vrčka uporabimo steklo, ki velja za enega najčistejših na svetu. Izpod rok steklarskih mojstrov vrček ugleda luč sveta. A vrček še ni dokončan. Potuje v Žalec, kjer mu na dno prilepijo kodo za degustacijo. Sedaj je vrček nared za vas, pričakuje vas pri fontani piva. Tam s kodo magično aktivirate pipice, da vam v vrček natočijo tisto grenko osvežilno pijačo, imenovano pivo. V pivih iz fontane se pretaka savinjski hmelj, ki daje končno noto simfoniji piva. Hmelj, ki ga srčno negujejo in ljubijo hmeljarji, Savinjčani, varilci, ki daje značilno podobo vsej dolini… Vse se začne z ljubeznijo, ki je zajeta v tem vrčku. Od letošnje pomladi vam je za nakup na voljo tudi v trgovini GlaSHuta in je izjemno simpatično darilo.

ZG O D BA O RO Č N O I Z D E L A N E M NAKITU: Izdelano z ljubeznijo in veseljem do ustvarjanja, kreiranja, nadgrajevanja. Prave male umetnine, izdelane izpod rok steklarskih mojstrov ter zasnovane pod vodstvom umetnice, naše sodelavke Renate Kobale, so hit v vseh letnih časih! Poudarjena eleganca, razigranost, veselje, poletno vzdušje, vse to je zajeto v poletni kolekciji unikatnega ter ročno izdelanega nakita. Nadenite ga sebi ali podarite tistim, ki jih imate radi.

ZGODBA O MORJU: Modra je barva n e b a , m o r j a , m i r u , s vo b o d e i n ko seštejemo vse – barva dopusta! Police naše trgovine so tako obarvane poletno. V modrino, svežino in dekorje, ki se seveda tematsko skladajo s poletjem. Našli boste vse za čas piknikov, lepo pogrnjeno mizo na dopustu ali razigrane dekorje za poletne zabave. Spremljajte ugodnosti vseh vrst, ki jih pripravljamo za vse, ki ustvarjate čudovite steklene izdelke in za vse, ki v njih uživate.

Steklar poletje 2017

29


STEKLARNA HRASTNIK SE PREDSTAVLJA

PBC1860 kot ideja vizionarjev Upihnili smo že 2. svečko

Klara Curk

Čas hitro beži in v četrtek, 15. junija, smo se zbrali v prijetni družbi v prostorih ABC Huba. Letos praznujemo že 2. rojstni dan industrijsko inovacijskega centra PBC1860 Steklarne Hrastnik. Premium Business Club 1860 se je rodil kot ideja vizionarjev in je plod trdega dela zaposlenih in drznih idej študentov.

Nastal je kot odziv na potrebo po novem pristopu k vsakodnevnemu delu, dodatnemu znanju, inovativnih rešitvah, svežem pogledu na izzive in večji odprtosti. Po dveh letih iskanja novih in primernih rešitev ter oblikovanja poti lahko pogledamo nazaj in smo ponosni na svoje dosežke, vložen trud in veselje do ustvarjenega. PBC1860 je mesto, kjer se zbirajo mladi ljudje ter zaposleni Steklarne Hrastnik z dolgoletnimi izkušnjami na svojem strokovnem področju in skupaj gradijo temelje za še uspešnejše poslovanje podjetja. Delovanje PBC1860 se deli na tri stebre – analitični, marketinški in design steber. Temelj je analitični steber, ki je ključen za razumevanje trga in strateško odločanje. Zaradi hitrih sprememb v današnjem svetu moramo kot podjetje delovati fleksibilno, z visoko odzivnostjo in razumeti, kaj trg potrebuje. Podatki in informacije postajajo vedno bolj neprecenljive, analitika pa omogoča, da sprejemamo zanesljive odločitve, ki ne temeljijo na predvidevanjih in lastni intuiciji, temveč na dejstvih. Ekipa članov je pod mentorstvom Gregorja Rojsa naredila temeljite tržne raziskave. Rezultati raziskav nam bodo omogočili hitrejšo

odzivnost, boljše prilagajanje trgom, razumevanje potreb, oblikovanje pravih cenovnih politik in optimizacijo. PBC1860 je ključno prispeval tudi k razvoju maloprodaje na slovenskem in hrvaškem trgu. Na tem področju mora človek govoriti jezik končnih kupcev. Z delom članov PBC1860 smo začeli razumeti, da so končni kupci naši partnerji na poti uspeha. V prvem letu smo bili po narejeni analizi retaila po deležu stekla na policah na tretjem mestu. Ugotovili smo, da so naša osebna predvidevanja slab temelj na poti k uspehu. Edini pravi temelj so podatki, ki jih znamo pretvoriti v informacije. Z boljšim razumevanjem trga smo oblikovali celovite rešitve na področju maloprodaje in v drugem letu občutno dvignili delež stekla na slovenskih policah, sočasno pa tudi prodajo. Po letošnji raziskavi, ki so jo izvedli študentje ekonomske fakultete smo ugotovili, da smo se uspešno povzpeli na prvo mesto. Vse to pa je bila osnova za prestop v digitalizacijo in projekt online naročanja, ki so ga raziskave PBC članov omogočile in zagnale. Izvedli smo Happy akcijo, v kateri smo v šestih večjih slovenskih mestih (v Ljubljani, Novi Gorici, Novem Mestu, Mariboru, Kranju in Celju) razdelili 1860 Happy steklenic in si pridobili lepo pozornost javnosti. Decembra smo podirali Guinessov rekord z največjo stekleno piramido in občutno povečali prodajo predvsem skledic Puzzle. S projektom Future Living Hub pa smo si s sodelovanjem s slovensko industrijo pridobili možnost vstopa v določene trgovske verige in obnovili odnose ter dvignili prodajo s hrvaškim trgovcem. Podobni so bili projekti na področju embalažnega stekla. Študentje Ekonomske fakultete Ljubljana so v letih delovanja PBC1860 temeljito raziskali trg in oblikovali predloge za nadaljevanje. Tako smo še v zimskem času organizirali Innovation days in spomladi Open day v Glasgowu. Vse to je rezultat trdega dela z mentorji, kot sta Tomaž Čepon in Ivana Buzalkov.

30

Svetloba je tista, ki daje prostoru življenje. Je tista, ki ustvari razpoloženje. Raziskave, analitične sposobnosti, timsko delo, kreativne ideje in svež pogled je premikal meje in odpiral nove poti tudi na področju razsvetljavnega stekla. Leto nazaj se je zagnal velik projekt na tem področju. Člani PBC1860 pod vodstvom Petra Marolta so leto dni raziskovali trg, postavljali temelje za strategijo in med drugim tudi obiskali sejem Euroluce v Italiji. Program PBC1860 je v dveh letih delovanja preizkusilo več kot 200 študentov, od tega je 45 študentov izbranih za delo v Premium Busness Clubu 1860. Ponosni smo, da smo jim lahko omogočili osebno in karierno rast, nove izkušnje in ustvarili tudi dobra prijateljstva. 35% članov se je zaposlilo že v prvem mesecu po prejemu priporočila Steklarne Hrastnik, 15 članov je že pridobilo željeno delovno mesto. V dveh letih smo uspešno usposobili 11 odličnih mentorjev med člani, ki svoje znanje prenašajo na mlajše generacije. Ponosni smo, da imamo v svojih vrstah tako zagnane, strastne, ambiciozne člane, željne znanja. Zaposleni Steklarne Hrastnik pa ste verjeli v vizijo PBC1860, vložili vanjo svoje srce, čas in energijo. Vse to ste opravili poleg vsakodnevnega dela. Zaposleni s takšno strastjo ste zares srce podjetja! Winston Churchill je rekel: "Skrivnost uspeha v življenju ni v tem, da človek dela tisto, kar ljubi, temveč da ljubi tisto, kar dela." Ekipa PBC1860 in Steklarna Hrastnik počne prav to. S skupnimi močmi, vero v uspeh in pravo energijo smo danes lahko ponosni na svoje delo!

Steklar poletje 2017


Valilnica kadrov in novih znanj Uspešno zaključili četrto sodelovanje z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani

Mateja Š. Dimic

Ko se ozremo nazaj, smo lahko ponosni, da smo v samo štirih letih sodelovanja ustvarili res globoke in pomembne odnose z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Plod odličnega dela je kar 52 timskih projektov, v katerih je skupno soustvarjalo 272 študentov Ekonomske fakultete in tako prispevalo bogat delež v mozaiku uspehov Steklarne Hrastnik.

Z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani smo prvič sodelovali leta 2014 in do sedaj že dodobra izpilili izmenjavo znanj in izkušenj - dveh pomembnih dejavnikov, ki vplivata na uspehe gospodarstva in implementacije znanj univerze. Namen sodelovanja je v prvi vrsti ravno izmenjava izkušenj in bogatenje znanj obeh partnerk. Študentje tako dobijo realen in konkreten vpogled v poslovno okolje, industrija pa svež pogled in nova teoretična znanja. Tudi letos so bili študentje razdeljeni v skupine. Dejavnih je bilo 11 timov, v katerih je sodelovalo 48 študentov pod vodstvom mentorjev Steklarne Hrastnik in somentorjev, članov PBC1860. Teme nalog so bile kot doslej jasno in ciljno usmerjene: na področju maloprodaje je bilo aktivnih kar pet od enajstih skupin. Prva se je osredotočila na pregled polic na hrvaškem trgu, druga je naredila enako raziskavo za slovenski trg. Podatki so nadvse navdušujoči, saj smo od prve take raziskave iz leta 2015 do danes povečali svoje tržne deleže v mnogih trgovskih verigah in presegli celo lastna pričakovanja. Skupina, ki je raziskovala možnosti za razvoj blagovne znamke Future Living, je opravila podobno raziskavo na izdelkih, s katerimi si steklo deli kontekst uporabe in predlagala nekaj setov ter novih partnerstev, s katerimi bomo nadaljevali aktivnosti. Dve skupini pa sta se osredotočili na organizacijo in izpeljavo marketinške akcije HAPPY, ki smo jo izvedli skupaj s študenti in PBC člani 1. junija v šestih slovenskih mestih in z njo presenetili obdarovance ter promovirali blagovno znamko HRASTNIK1860. Utrinke iz Happy akcije si lahko ogledate tudi v tej številki revije. Na področju steklene embalaže so bile aktivne štiri skupine, in sicer na področju parfumske embalaže in kozmetične embalaže, dve skupini pa sta analizirali konkurenco na področju steklene embalaže za t.i. spirit industrijo. Izredno pomembna spoznanja in pogledi nam pomagajo pri Steklar poletje 2017

razumevanju trga in boljših odločitvah. Na področju Co-Marketinga pa sta bili aktivni dve skupini, ki sta kreirali predloge skupne blagovne znamke slovenskega stekla z glavnima proizvajalcema na tem področju. Projekt smo začeli v začetku marca in ga zaključili konec maja letos. Kot vsako leto doslej smo tudi tokrat v začetku projekta povabili študente na ogled proizvodnje, kjer so spoznali tehnologijo ter procese dela in se seznanili s prodajnimi programi. Delo je potekalo pod budnim očesom somentoric PBC, ki so poskrbele za še kvalitetnejšo podporo študentom, usmerjanje timov in povezovanje s Steklarno Hrastnik. V naših prostori PBC kluba v Ljubljani je bilo pogosto zelo živahno. Pridobili smo obilo mladostnih idej in novih spoznanj. Študentje so kritično ocenjevali situacijo na trgu, podali koristne predloge in aktivno pristopali k tematikam, ki so jih obravnavali. Njihove ugotovitve nam bodo vodilo pri nadaljnjem delu. Velika zahvala za sodelovanje z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani gre predvsem profesorju dr. Gregorju Pfajfarju, s katerim vsa ta leta uspešno sodelujemo in z velikim veseljem teoretično ter strokovno podpira študente na projektih in tako poskrbi za kvaliteten prenos znanja. Steklarna Hrastnik je zato tudi letos bogatejša za številna nova spoznanja in izkušnje.

Ob zaključku projektov smo v zahvalo študentom podarili skodelico Steklarne Hrastnik s priloženo kavo. Vsak sodelujoči študent dobi potrdilo o sodelovanju, najboljši posamezniki pa priporočilno pismo generalnega direktorja Steklarne Hrastnik Andreja Božiča. Potencialne posameznike, ki smo jih v toku projekta prepoznali kot zavzete, smo povabili, da se priključijo ambiciozni druščini kluba PBC1860. Njihove ideje in razmišljanja bodo tako nadaljevala svojo pot v novih projektih PBC1860. Sodelavci Steklarne Hrastnik in mentorji smo ovrednotili delo skupin ter izbrali tri najperspektivnejše: ź 1. mesto: Co-Marketing – strategija trženja slovenskega stekla (druga skupina), pod mentorstvom Irene Gajšek in somentorstvom Larise Smrekar. Študenti: Tim Lep, Vid Janša, Jure Hostič, Venessa Mramor, Pia Milič ź 2. mesto: Future Living, pod mentorstvom Mateje Š. Dimic in somentorstvom Biljane Petkovič. Študenti: Tanja Fabijan, Manuela Belšak, Veronika Božič, Mateja Jeličič in Alen Muzelj ź 3. mesto: Analiza konkurence design research SPIRIT, pod mentorstvom Ivane Buzalkov in somentorstvom Eve Količ. Študenti: Magdalena Rode, Kaja Štempihar, Urša Pristavec, Sabina Hanić Čestitke prav vsem!

Le sodelovanje vseh generacij ter različnih profilov znanja prinaša zanimivo ter predvsem lepšo prihodnost. 31


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Poletje – čas za polnjenje baterij Znanje kot eden izmed najbolj pomembnih virov v poslovanju

Alenka Maurer; Uršula Butkovič, BB svetovanje, Joži Mur Sticher

Kot je zapisano že v naslovu, je poletje čas za polnjenje baterij, odklop od vsakodnevnih obveznosti in skrbi. Seveda pa tudi k identifikaciji novih izzivov, ki nas čakajo v jesenskem obdobju. V tokratnem prispevku je pred vami pregled izobraževanj, pridobivanj novih znanj ter veščin in širjenja obzorij, ki smo jih strnili v obdobje zadnjih 3 mesecev.

BB izobraževanja V pomladnem delu izobraževanj BB Consulting smo nadaljevali z vodstvenim dialogom, ki smo ga posvetili spremembam in temu, kako se soočiti z njimi ter jih kot vodje tudi učinkovito komunicirati svojim sodelavcem. Skupina mentorjev je pred poletjem zaključila z usposabljanjem, v katerem so pridobili pregled ključnih področij mentorstva in osvežili ter nadgradili ključna znanja podajanja informacij. Skupina Leadership Dialogue pa je predstavila rezultate svojega razmišljanja in skupinskega dela na izzivu d vig a zavze t os t i zap os l e nih. Verjamemo, da bodo ideje in predlogi kmalu zaživeli tudi v praksi. Glavno učenje v vseh skupinah je ponovno to, da je komunikacija ključen element, s katerim gradimo odnose, ki so podlaga za skupen neuspeh ali uspeh. In vsi imamo stalno nove priložnosti in možnosti, da svojo komunikacijo izboljšamo, spremenimo in nadgradimo. Zato bo tudi po poletnem predahu velik poudarek na komunikacijskih veščinah. Sedaj pa si vsi skupaj zaslužimo kratek predah in poletno polnjenje baterij. Sebastjan Ledinek, namestnik direktorja proizvodnje in vzdrževanja: »Z zadnjim srečanjem smo zaključilo to šolsko leto Leadership Dialogue delavnic. Če na kratko povzamem zadnje leto, lahko zatrdim, da smo se iz teh delavnic veliko naučili, raziskovali sebe, nadgrajevali naše voditeljske sposobnosti, rasli tako osebno kot tudi strokovno, predvsem pa veliko brali. Te delavnice so mi všeč tudi zato, ker nenehno spoznavamo nove načine, nove poglede ter predvsem,

kako čim bolje voditi in razumeti svoje sodelavce. Iskreno upam, da nam bo vsem udeležencem teorija v praksi uspevala čim večkrat ter čim bolje – in da bodo sodelavci razumeli tudi kakšen naš trenutek, ko ne bo šlo vse po načrtih.« Dunja Logar, namestnik vodje SUK Opal, je strnila mnenja letošnjega sklopa izobraževanja: »Delavnice so res veliko pripomogle pri osebnem razvoju in tudi pri voditeljskih veščinah. Vztrajnost, vztrajnost in še enkrat vztrajnost, dobra komunikacija in razločna navodila vsem udeležencem v procesu komunikacije ter delovnem procesu so ključna. Prav tako smo različni in zato smo veliko pozornosti namenili, kako do njih tudi različno pristopati ter spoštovati vse te razlike, ki nas bogatijo ter delajo unikatne. V prakso sem pridobljeno znanje že prenesla z redno dobro komunikacijo, saj smo majhna skupina in ravno zato smo kot ena družina. Znanje, pridobljeno na teh delavnicah je res uporabno in vsi udeleženci kar ''požiramo'', kar je povedanega. Priznati pa je treba, da je včasih udeležba na vseh delavnicah kar izziv zaradi narave dela v proizvodnji, vendar vem, da se vsi trudimo, da bi bili povsod odlični. Tako pri rednem delu kot pri pridobivanju novega znanja.« Računalniško usposabljanje Microsoft Office je zbirka pisarniških programov, s katerimi svoje delo opravljamo preprosto, kakovostno in hitro. Da bo poslovanje našega podjetja še učinkoviteje, je dobro, da ta orodja pozna čim več zaposlenih. Tako smo za vse vodje in njihove namestnike na vročem in hladnem delu

V šolskem letu 2016/17 je bilo tako narejenih 81 ur usposabljanja iz mentorstva, 342 ur usposabljanja Leadership Dialogue-a za širši kolegij ter 279 ur voditeljskih veščin za naše vodje v proizvodnji ter kontroli. 32

naše proizvodnje organizirali 18 urne računalniške delavnice. Na 6 delavnicah so slušatelji nadgrajevali svoje znanje o uporabi naslednjih programov – Word, Excel in Outlook. Izobraževanje je potekalo v okviru kompetenčnega centra z namenom dviga računalniških kompetenc, kar je v skladu s tovarno prihodnosti. Udeležencev je bilo skupno 55. Maja Trupi, SUK Opal: »Zelo sem bila vesela, da sem se udeležila računalniškega tečaja. Zelo koristna je uporaba vsega znana, ki ga bomo pridobili, saj bom s tem utrdila in nadgradila svoje obstoječe znanje. Novo pridobljeno znanje mi bo v pomoč pri mojem delu prav tako pa tudi doma, saj otroci rastejo in pomoč staršev je vedno dobrodošla. S širjenjem znanja imam tudi večje možnosti napredovanja.«

Učeča se organizacija V mesecu maju smo imeli zunanjo presojo v okviru certifikata Learning Brand – Učeča se organizacija. Tokratna tema presoja, ki smo jo uspešno opravili, je bila motivacija. Po konceptu učeče se organizacije bomo delovali tudi naprej, saj se zavedamo, da je intelektualni kapital najpomembnejši kapital podjetja. Številne raziskave, ki so bile opravljene z namenom, kaj motivira zaposlene pri delu, so pripeljale do naslednjih zaključkov. Da je zadovoljstvo zaposlenih odvisna od treh spremenljivk: ź Zmožnosti posameznika, kot so njegove veščine, znanje in izkušnje. Le t e p ri č l ove ku vzb u d i jo obč u t e k zmogljivosti. ź Vrednote posameznikov, se

Steklar poletje 2017


ź

nanašajo na nagrade, ki jih ljudje iščejo. Nekaterim je pomembna finančna nagrada, drugim intelektualni izziv, ugled itd. Življenjski interesi so najpomembnejši od vseh navedenih spremenljivk, ki vplivajo na zadovoljstvo zaposlenih. Nekdo ima lahko zmožnosti za določeno delo, je zadovoljen z nagradami, ki mu jih prinaša delo, vendar bo sčasoma postal nezadovoljen, če to delo ni v skladu z njegovimi interesi.

Pomemben motivator zaposlenih je usklajenost poklicnega in zasebnega življenja, ki ga v steklarni zagotavljamo z 18 različnimi ukrepi, znotraj katerih lahko vsak izpolni vsaj nekaj svojih pričakovanj (npr. variabilni delovni čas, prost dan za vstop v šolo,…). Največji pomen je motiviranje zaposlenih ter obenem iskanje novih izzivov in priložnosti ter ustvarjanje delovnega okolja, ki zaposlenim zagotavlja priložnosti in spodbude za doseganje rezultatov in dosežkov. Izobraževanje Steklarski tehnik Ravno v teh dneh 6 naših sodelavcev končuje 1 leto obiskovanja programa steklarski tehnik v Šolskem centru Rogaška Slatina. Nino, Nadir, Tadej, Aldin, Ivo in Mario so za Steklarja povedali: »6 zaposlenih iz SH uspešno nadaljuje šolanje po programu tehnik steklarstva. Približno 2x tedensko se peljemo v Rogaško, kjer osvajamo nova znanja na področju

Steklar poletje 2017

steklarstva, kar nam bo vsekakor koristilo pri nadaljnjem razvoju naše tovarne in seveda pri razvoju nas samih. Čeprav ni vedno čisto enostavno, se zavedamo, da je izobraževanje nujno in da je čas, ki ga vlagamo v dokončanje šolanja, pametna naložba. Dve leti hitro mine. Do sedaj smo vsi uspešno opravili vse izpite, nekaj pa jih še čaka za naslednje šolsko leto, ko nas čaka tudi matura. Vsem sodelavcem, ki imajo željo po nadaljevanju šolanja in ki jih steklarstvo zanima priporočamo, da se vpišejo v program tehnik steklarstva v Rogaški, kjer bodo nedvomno pridobili mnogo dodatnih znanj in se s tem dodatno usposobili za svoje delo v naši tovarni.« Trening center V spomladanskih mesecih je ga. Ksenja Špiler Božič v našo sredino prenesla idejo o ustavitvi Trening centra za izobraževanje zaposlenih na delovnem mestu. Ideja se je pri njej oblikovala že kar nekaj časa. Najprej je bila seveda narejena okvirna ideja, kaj bi s tem pridobila Steklarna Hrastnik in kaj lahko pridobi posameznik. Joži Sticher Mur: »Presenetilo me je tudi povabilo, da bi sprejela vlogo kot vodja trening centra. Po premisleku, kaj lahko pridobimo z več znanja v proizvodnji in medsebojnim povezovanjem vsega znanja, ki ga v naši steklarni potrebujemo, sem sprejela izziv ter povabilo. Zato vam spodaj naštevam osnovne cilje novo ustanovljenega trening centra, kdo bo v njem sodeloval, na kateri točki razvoja smo trenutno in kako bo proces potekal.« CILJI ali KAJ BOMO PRIDOBILI? ź Prvotna ideja je, da dvignemo usposobljenost zaposlenih: Dvig znanja za lažje delo ter ozavestiti med zaposlenimi to, da bodo na delovnem mestu vedno prisotni določeni izzivi. Toda z več znanja na vseh področjih jih bomo lažje premagovali. ź Uravnotežili usposobljenost po izmenah: S tem lahko pridobimo stabilno, kvalitetno in uspešno proizvodnjo ter posledično zadovoljnega kupca in povečanje naročil ter tudi manj reklamacij. ź Zavedanje, da je skrb za strokoven razvoj sodelavcev predvsem odgovornost vodij: Z razvojem svojih sodelavcev poteka delo lažje v vseh sredinah. Vsak vodja mora imeti sodelavca, na katerega lahko računa v določenih situacijah. ź Vpeljali večopravilnost: Delavec je lahko strokovnjak na nekem področju ali stroju, s svojim znanjem tudi na

drugem stroju oz. področju pa pripomore pri odpravi popravil, vzdrževalnih del ipd. KDO BO SODELOVAL? Za vse aktivnosti bomo rabili sodelavce oz. ključne akterje - nosilne mentorje. Zavedamo se, da so le ti strokovnjaki na svojih področjih. Zato bodo spremljali razvoj posameznika in njegovo znanje ter naredili program, napisan za vsakega posameznika posebej. Vsak posameznik bo ocenjen z matriko znanja na začetku in na koncu usposabljanja. Poiskali bomo sodelavce, ki so pripravljeni pomagati, dvigniti svoje znanje in s tem dvigniti nivo usposobljenosti v Steklarni Hrastnik. KAJ TRENUTNO DELAMO? Pripravljajo se učbeniki, strokovna literatura, matrike usposobljenosti (v nekaterih sredinah so bile že narejene prve ocenitve posameznikov), pripravlja se učilnica, manjkajoče matrike za posamezna delovna mesta ter začetna faza digitalizacije izobraževanja. KAKO BO PROCES POTEKAL? ź Usposabljanje za trenerje in mentorje ź Ocene sodelavcev po Matriki usposobljenosti 1x letno ź Izbor udeležencev ź Preverjanje znanj in veščin ź Nagrajevanje mentorjev Joži Sticher Mur: »Za konec bi rada poudarila, da se zelo veselim dviga znanja v Steklarni Hrastnik. Rada bi videla zadovoljne delavce, ki jim je delo v veselje in zadovoljstvo, čeprav vemo, da se pri vsakodnevnih preizkušnjah srečujemo z izzivi in menim, da jih bomo v nadaljevanju lažje reševali.« S trening centrom nameravamo pričeti v prvih dneh septembra letošnjega leta.

33


RAZVOJ ZAPOSLENIH

PROMOCIJA ZDRAVJA Mala šola spanja in nočnega dela Za vse zaposlene v Sektorju upravljanja kvalitete smo v mesecu maju in juniju izvedli kratko predavanje o šoli spanja ter nočnega dela. V posebnem prispevku zdravnika Danija Mirnika si lahko preberete, kako si zagotoviti kvaliteto svojega spanca, splošne nasvete ter ugotovitve ankete v oddelku SUK na temo spanja po nočnem delu. O delavnicah je Stanka Stritar, SUK Special, povedala tole: »Na predavanju smo slišali veliko zanimivih napotkov, ki jih sicer še nismo vedeli. Tisti, ki delamo na 4 izmene ,sicer težko upoštevamo vse nasvete. Pravilna prehrana pred spanjem in pitje vode je še kako pomembno za kvaliteten spanec. Vse premalo se držimo tega in upam, da bo tudi to predavanje doprineslo k temu, da se bomo zbudili bolj spočiti in polni elana.« Tudi v tem prispevku pa bi radi opozorili, da je udeležba na delavnicah je zelo pomembna, saj bomo le tako skupaj dosegli cilj – bolj zdravo in kvalitetno življenje v vseh pogledih! Izzivi menopavze Za naše sodelavke smo v mesecu juniju organizirali delavnico z naslovom »Izzivi menopavze«. To sta bili izobraževalni delavnici za ženske, ki se v soočanju z izzivi prehoda v drugo življenjsko obdobje včasih počutijo izgubljene v svojih težavah. Na delavnicah smo iskreno odprli vse tematike, ki nam bodo pomagale bolje razumeti, kaj se v obdobju menopavze dogaja, kako si pomagati in kakšne so možnosti izbire v skrbi za zdravo, uravnoteženo življenje. Delavnici je vodila Magdalena Fabčič, vodnica skozi menopavzo. Bilo je 22 udeleženk v dveh skupinah. Mnenja udeleženk so bila zelo pozitivna, predvsem pa nas veseli to, da se s tovrstno tematiko še želijo srečati. Predavateljica je predavala iz osebnih izkušenj, kar so udeleženke tudi najbolj pohvalile. Dušanka Čakić, vodja dodelave: »Menopavza predstavlja novo poglavje v obdobju vsake ženske, ki jo moraš sprejeti tako ali drugače. Prav nobena se ji ne izogne, tako kot ne pubertete. Ali se navkljub vsem težavam, ki jih prinese, vseeno počutiš dobro v svoji koži, je pa odvisno od vsake posameznice. Gospa Magdalena nam je dala nekaj koristnih nasvetov in spoznanje, da zaradi menopavze nismo ''stare''. Da se zaveš, da je to obdobje sprememb, včasih niti ne tako prijetnih. Kot sem nekje prebrala, da je menopavza nekaj najlepšega, kar se ženski lahko zgodi…. No, stvar debate. Z naravnimi načini in sredstvi si pa lahko precej pomagaš, da korenito spremeniš način življenja in greš skozi obdobje menopavze 34

malce lažje. Zato, drage moje, postanimo spet mladostne.« Joži Mur Sticher, SUK: »Zelo zanimiva tema, saj prihajam v obdobje dozorelih in lepih žensk J. Na sami delavnici smo pridobile informacije o hormonih, ki se spreminjajo v našem telesu v tem obdobju ter kar precej nasvetov za lajšanje takšnih in drugačnih težav v tem obdobju. Velik poudarek je potrebno dati kvalitetni in uravnoteženi prehrani, s katero lahko tudi uravnavamo telesno težo, ki se v tem obdobju poviša marsikateri ženski. Pomembna je tudi telesna aktivnost, predvsem pa spoštovanje do sebe. Dekleta, žene, imejmo se rade!« Posebej za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako si na naraven način pomagamo in olajšamo to obdobje. Ker je bil izkazan interes za nadaljevaje delavnic oziroma ustanovitev podpornih skupin za ženske v tem obdobju, spremljajte posebna obvestila, vezana na promocijo zdravja v tem življenjskem obdobju ženske, ki si bodo sledila v prihodnje. Za več informacij pa smo vam vedno z veseljem na voljo v kadrovski službi!

Kako si pomagamo: s pravilnim dihanjem in masažo ličnic, ź gibanje (3-4x na teden), ź zdrava prehrana, ź dovolj spanja (v tem času se naše telo očisti vseh strupov), ź sproščanje (delaj tisto, kar te veseli). ź

Zavezniki za pomoč: laneno seme, ź soja (vključiti v dnevno prehrano), ź dovolj visoke količine magnezija, ź pitje velikih količin vode. ź

Zelišča: žajbljev čaj za blažitev vročinskih oblivov, ź g ro zd n a t a sve t i l ka z a b l a ž i t ev v r o č i n s k i h o b l i v o v, p o v e č a n j e koncentracije, ź

ź

navadna konopljika - blaži močne

ź

menstruacije, maca, črna detelja.

ź

Kvalitetna prehrana: polnozrnata žita, riž, kaša, ź stročnice, ź sadje (vse sadje, predvsem pa borovnice), ź zelenjava (križnice; zelje, brokoli, ohrovt, cvetača…), ź temna čokolada,

Vodilni presojevalec ISO 9001-2015 V mesecu marcu 2017 je mag. Gregor Zelenšek, Certificirani Six Sigma Black Belt, uspešno opravil šolanje za vodilnega presojevalca po novem standardu ISO 9001-2015, po mednarodnih kriterijih IRCA (International Register of Certificated Auditors). Tako je po 12 letih svoj status internega presojevalca nadgradil s to certifikacijo in s tem izkušnjam dodal še ta uradno zabeležen naziv - vodilni presojevalec sistemov kakovosti po ISO 90012015. Mag. Gregor Zelenšek: »Pred nami je na področju sistemske kakovosti v naslednjem letu prehod na novi standard ISO 90012015. Gre za drugačno obliko zahtev kot smo jih bili vajeni v dosedanjih različicah izdaj tega mednarodnega standarda. Novi standard v ospredje postavlja voditeljstvo na vseh nivojih delovanja organizacije. V tej luči je najpomembnejši člen kompetenten zaposleni, ki skozi procesni pristop, ki ostaja od prejšnjih izdaj tega mednarodnega standarda, izvaja aktivnosti, ki so prepoznane v kontekstu organizacije. Iz zahtev standarda je odstranjenih nekaj birokratskih zahtev, ki dajejo novi verziji standarda ISO 9001-2015 možnost, da organizacija zgradi vitki sistem vodenja kakovosti. Sam standard kljub obljubam snovalcev še vedno ne govori o učinkovitosti organizacije. Je pa velik poudarek skozi celotno vsebino na obvladovanju tveganj. S tem je dejansko izpolnjen pogoj, da organizacije znotraj prepoznanih tveganj le te spremenijo v priložnosti. Priložnosti, pa so tveganja s pozitivnimi učinki, kar posredno vpliva na učinkovitost organizacije ob ustreznem sistemu vodenja kakovosti.« Namesto zaključka „Ni dovolj samo vedeti; znanje je treba tudi uporabljati. Ni dovolj hoteti, treba je tudi narediti. „(Johann Wolfgang von Goethe)

ź

ź

avokado.

Steklar poletje 2017


Kompetenčni center – tovarne prihodnosti Sinergija izobraževanj v partnerstvu

mag. Gregor Zelenšek, Mojca Lavrič

V prejšnji številki steklarja ste lahko prebrali o uspešni pridobitvi nepovratnih sredstev, ki jih je Steklarna Hrastnik s svojimi konzorcijskimi partnerji pridobila v okviru razpisa kompetenčnega centra na temo tovarne prihodnosti. KOCtovarne prihodnosti je eden izmed mnogih modelov nepovratnega financiranja na temo pametne specializacije v okviru evropske kohezijske politike. Trenutno predvsem v industrijski panogi izstopa četrta industrijska revolucija oz. industrija 4.0. Tehnološko dovršene pametne tovarne, ki v okviru proizvajanja upoštevajo vsa načela trajnostnega razvoja okolja in ob enem pod budnim nadzorom človeka odločajo in sprejemajo odločitve na podlagi dejstev. Vsekakor pa je zelo pomemben vidik uspešne pametne tovarne zaposleni z ustreznimi kompetencami tovarn prihodnosti. Kompetenčni model v partnerstvu: V času od marca smo v sklopu projektne pisarne in partnerjev izdelali kompetenčni model. Z evidenco ustreznih delovnih mest, potrebnih strokovnih in mehkih kompetenc ter obstoječih znanj smo sestavili vodilo -

smernice za kompetence zaposlenih v tovarni prihodnosti. V modelu je zabeleženo trenutno stanje evidentiranih kompetenc s ciljno oceno, ki naj bi jo zaposleni na delovnih mestih osvojil tekom izvajanja tega kompetenčnega modela. Za dosego teh ciljev bomo po potrditvi oddanega kompetenčnega modela s strani razpisovalca KOCa izdelali podroben plan izobraževanj in usposabljanj tekom trajanja tega projekta. Sinergija izobraževanj v partnerstvu: Še večjo dodano vrednost pa prikazuje sinergija različnih znanj znotraj partnerstva. Med 18 partnerji se potrebne kompetence in znanja prepletajo. Vsak izmed partnerjev bo na svoj način doprinašal k skupnemu cilju, osvojitvi

potrebne kompetence za uspešno delovanje tovarn prihodnosti. Mreženje med KOC-tovarne prihodnosti in KOC-orodjarstvo: V družini KOC-ev smo izvedli že prvo mreženje znanj. Organizirali smo skupno srečanje s podjetjem TECOS, ki je vodilni v KOC-orodjarstvo. Podjetje TECOS je kot razvojni center orodjarstva, pomemben člen v grozdenju te panoge. Obenem pa je zelo močno vpet v razvoj industrije 4.0. Na srečanju smo evidentirali skupne interese o izmenjavi izobraževanj in si zastavili skupno srečanje v jeseni, ko bomo vsi željni novih znanj izvajali potrjene kompetenčne modele.

EU PROJEKT, MOJ PROJEKT V soboto, 10. junija, je pred trgovino GlaSHuta potekala predstavitev projekta EU projekt, moj projekt. Po celotni Sloveniji se je predstavilo 12 projektov, ki jih je preko spletnega glasovanja izbralo več kot 63.000 ljudi. Skupaj s sodelavci Vlade RS smo se potrudili ter poskušali Kompetenčni center Steklar ter našo steklarno predstaviti v najboljši luči ter prenesti pozitivno sporočilo o dobrih rezultatih in koristih projekta KOC ter hkrati tudi vseh ostalih projektov pod evropsko kohezijsko politiko. Kljub relativno skromnemu obisku v Hrastniku smo dogodek izpeljali srčno, strastno in profesionalno. Vsem, ki ste ga zamudili, pa je lahko žal. Predstavitev mentorstva v naši steklarni, koncert skupine Tabu, ponudba dobrot Turističnega društva Hrastnik, koktajli vrednot naše steklarne, risanje na steklo, ogledi naše steklarne in posebna ponudba naše GlaSHute so tiste, ki so nas obiskali, navdušili. Tisti, ki nas niste – zamudili ste odličen dogodek.

Zahvala ministrice Alenke Smerkolj.

Steklar poletje 2017

35


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Operacija OPERH2 uspešna na javnem razpisu Prihodnost za čistejše okolje ustvarjamo tukaj in zdaj

Martina Kandolf, RC eNeM d.o.o., Prokuristka PO Steklarna Hrastnik

Prijavitelj RCeNeM d.o.o. je v sodelovanju s tremi podjetji pripravil projektno vlogo pod naslovom »Optimizacija pretvorbe energije za zmanjšanje deleža rabe fosilnih goriv z vodikom pri industrijskem taljenju stekla«, s katero se je prijavil na razpis javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

Naziv operacije

Optimizacija pretvorbe energije za zmanjšanje deleža rabe fosilnih goriv z vodikom pri industrijskem taljenju stekla

Akronim operacije

OPERH2

Vrednost upravičenih stroškov projekta:

3.846.516,50 EUR

Vrednost sofinanciranja: 1.467.458,22 EUR Prijavitelj:

RC eNeM d.o.o.

Sodelujoče podružnice konzorcija (3 družbe)

Podružnica ETI

Podružnica Steklarne Hrastnik Podružnica TKI Podružnica ISKRE

Prijavitelj RCeNeM d.o.o. je v sodelovanju s tremi podjetji pripravil projektno vlogo pod naslovom »Optimizacija pretvorbe energije za zmanjšanje deleža rabe fosilnih goriv z vodikom pri industrijskem taljenju stekla«, s katero se je prijavil na razpis Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije. Vloga je bila oddana konec februarja in uspešno sprejeta. Po kriterijih ocenjevanja je prejela kar 85 točk od maksimalno možnih 100 točk in je bila sredi junija 2017 s sklepom SPIRIT-a uspešno potrjena kot ena izmed sedmih vlog, ki bodo sofinancirane s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Odobreno je bilo 1.467.458,22 EUR nepovratnih sredstev. Izhodišče oziroma izziv projekta: Izpusti ogljikovega dioksida so ena od perečih tehnoloških problematik, ki jih morajo reševati številne energijsko intenzivne industrijske panoge, kot so industrijska proizvodnja cementa, železa, jekla, pa tudi obstoječa steklarska industrija. Pričakovati je, da bo ta izziv za svet in industrijo v prihodnosti postal še večji, tako zaradi omejenosti zalog fosilnih goriv kot tudi že v letu 2008 izpostavljenih okolijskih ciljev. Ti predvidevajo 20 % zmanjšanja emisij toplogrednih plinov in povečanja deleža obnovljivih virov na 20 % v porabi končne energije do leta 2020. Ti cilji za 36

Regija, v kateri se bo operacija izvajala, sofinanciranje v EUR

Steklarna Hrastnik d.d. Petrol energetika d.o.o. Iskra d.d.

Pričetek projekta:

1.7.2017

Trajanje projekta:

Maksimalno 36 mesecev

članice EU postajajo vse bolj obvezujoči. U kre p i, ki s o p re d vrat i (E vrop s ki parlament predlaga, da v Sloveniji znižamo izpuste toplogrednih plinov za 15 odstotkov do leta 2030) prinašajo tveganje, zlasti za energetsko intenzivno industrijo. Skladno z usmeritvami, cilji in ukrepi EK je zato pričakovati, da bodo kmalu celokupni izpusti CO2 in drugih toplogrednih plinov industriji predstavljali pomemben del stroškov proizvodnje in se tako pomembno izkazovali v ekonomski bilanci podjetij (predvsem proizvajalcev v energetsko intenzivnih panogah). Prav zato bo uvajanje najnovejših, energetsko učinkovitih metod, tehnoloških postopkov in tehnoloških rešitev za učinkovito upravljanje z obnovljivimi in čistimi viri energije v procese energetsko intenzivnih panog v prihodnosti zagotovo vplivalo na zagotavljanje njihove konkurenčnosti kot tudi konkurenčnosti gospodarstva regije/ članice. Cilj projekta je razvoj sistema pridobivanja vodika ter sklopitev uporabe vodika z novo 200 kg pečjo za taljenje stekla. Vzporedno se lotevamo še popolnoma drugačnega izziva – pridobivanja lastnega,

izjemno čistega vodika na samem mestu uporabe iz obnovljivih virov. Pilotna postavitev sistema je predvidena na primeru industrijsko intenzivne proizvodnje Steklarne Hrastnik. Glede na vzpostavljeno obstoječo infrastrukturo in dano vrsto stekla se ponuja možnost, da se del fosilne energije (zemeljski plin) zamenja z vodikom, ki povzroča minimalne ogljični izpuste, pri čemer je seveda ključnega pomena tudi vir uporabljenega vodika. Običajno se lahko dodaja vodik, ki ga pridobimo iz fosilnih goriv in je dostavljen v tlačnih skladiščnih posodah. S tem pravzaprav ogljičnega odtisa proizvodnje ne zmanjšujemo v polni meri, ker moramo v končni bilanci postopka upoštevati ogljični izvor vodika. V projektu bomo prelomili s to prakso in se osredotočili na alternativne tehnološke rešitve, ki ne vključujejo vodika iz obstoječih fosilnih goriv. Predlagani pilotni projekt predstavlja popolnoma novo rešitev, je tehnološko odličen, kajti na področju EU in v ostalem svetu še ni moč najti podobne industrijske vzpostavitve, še posebej pa ne pri višjih tehnoloških ravneh, saj se osredotoča na novo, relativno redko tehnologijo pridobivanja vodika, ki je šele v vzponu. Ker globalno segrevanje zahteva hitre, učinkovite in pozitivne rešitve za zmanjšanje izpustov CO2, ima naš projekt velik potencial, saj bo prezentirana industrijska rešitev uporabna za prenos na velike talilne objekte, ne samo na področju proizvodnje stekla doma in po svetu, temveč bo univerzalna za prenos v druge energijsko intenzivne proizvode postopke, kot so npr. proizvodnja cementa, železa in jekla. Na koncu še zahvala in pohvala vsem, ki ste bili kakorkoli vpeti v nastajanje tega projekta. Brez vseh vas se to ne bi tako dobro izšlo. Energično in z veliko optimizma smo zastavili in v lastni režiji izdelali kvaliteten in zelo ambiciozen projekt. Zdaj pa je naloga na nas, da ga izpeljemo.

Steklar poletje 2017


Ergonomija = naložba v zdravje! Napredek pri prilagoditvah delovnega okolja

Mustafa Čajić, Mojca Lavrič

V Steklarni Hrastnik je področje zdravja, varstva pri delu ter vrednot, povezanih z varovanjem zdravja močno vpeto v poslovanje, vodenje ter vsakdanje delo. Vseskozi vas skozi res velik nabor aktivnosti vzpodbujamo, da se zdravja lotevamo celostno – na delovnem mestu, v zasebnem življenju ter s kombinacijo vseh medicinskih in alternativnih področjih.

Letos smo se aktivnosti za promocijo zdravja na delovnem mestu lotili še bolj celostno, pregledno in sistematično. Naložba v zdravje je ključnega pomena – tako na delovnem mestu kot tudi v prostem času! Še bolj aktivno pristopamo k standardizaciji in ergonomski ureditvi delovnih mest, izvedli smo delavnice, vezane na predstavitev programa promocije zdravja s poudarkom na ergonomiji, pa delavnice o nočnem delu, o zdravem življenjskem slogu, nismo pa pozabili niti na pomen odgovornosti za lastno zdravje. Prvi cilj je ustvariti še boljše pogoje za delo in s tem posledično za zdravje ter zadovoljstvo zaposlenih. Želimo, da boljše delovne pogoje, nadgradnjo delovnega okolja ter delovnih mest in večje zavedanje o pomenu zdravja za kakovost življenja ustvarjamo SKUPAJ! Egonomija = poenostavljeno rečeno, je ergonomija prilagoditev delovnega okolja uporabniku. Z ustreznim ergonomskim načrtovanjem se preprečijo poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov, ki se lahko sčasoma razvijejo in povzročijo dolgotrajno delovno nezmožnost. Ergonomija je veda, ki se ukvarja z razumevanjem interakcije med ljudmi in drugimi elementi sistema, ter poklic, ki temelji na teoriji, načelih, podatkih in metodah oblikovanja za čim boljše počutje ljudi in splošno sistemsko učinkovitost. Namen ergonomije je izpolnitev dveh ciljev: zagotavljanje zdravja ljudi in povečanje produktivnosti. V Steklarni Hrastnik aktivno potekajo izvedbe različnih izboljšav delovnih mest – od hrupa, osvetlitve, nadzora uporabe osebne varovalne opreme, splošne vibracije, delo stoje in sede ter podobno.

Steklar poletje 2017

UKREP

ź ź ź ź

Sanacija tal pod vozički na O90 Omejitev odpiranja oken Vitrum Prilagoditev lesenih podestov P1 Zaprli smo prostor za izmet odpadnih steklenic ź Nove gumi podloge KL5 ter zaščita pri tekočem traku ź

ź

ź ź ź ź

Novi ergonomski stoli za dvojni pregled so že dobavljeni ter v uporabi. LED paneli za razsvetljavo bodo po testnem obdobju v prvi polovici julija nameščeni na vse pregledovalne linije v enoti Vitrum. Sodelavke pa so v testnem obdobju za področje dodatne razsvetljave podale nekaj svojih predlogov, ki smo jih skupaj s stroko v največji možni meri tudi upoštevali. Vozički za odlaganje materiala so že v uporabi. Nove lestve za palete so že v uporabi Električni viličarji za nadomestitev dvižnih miz so že v uporabi V pričetku je že tudi uvajanje 5S sistema za boljše delovno okolje in dvig varnostne kulture delavcev.

ZAKAJ?

Lažji izvlek polnih vozičkov črepinj. Omejitev prepiha proti viličaristom. Idealna višina pregiba telesa. Zmanjšana raven hrupa v tem delokrogu. Lažje in bolj vzdržno stanje ter preprečitev odboja stekla. Pravilna drža sedenja

Omogočajo manj obremenitev za oči na oddelku SUK, omejitev gibov za zaposlene, s čimer se zmanjša možnost obolenj ramenskega obroča ter hkrati višjo kvaliteto pregleda)

Omogočajo lažje delo in transport, saj ni potrebe po prenosu težkih bremen. Še povečana varnost pri delu. Omogočajo hitrejši in bolj učinkovit transport, predvsem pa pričakujemo večji pozitivni vpliv na zdravje zaposlenih, ni potrebe po ročnem dvigovanju.

Vse spremembe ter novosti seveda niso naštete, izpostavili smo tiste najbolj ključne, ki smo jih skupaj s strokovnjaki ter seveda vsemi predlogi zaposlenih izpostavili – tako kot pomembne kot tudi najhitreje izvedljive. Tako da na področju ergonomskih sprememb intenzivno poslušamo ter upoštevamo predloge vseh zaposlenih, ki jih podajo. Pa še pomemben poudarek: spoštovanje do vse nove opreme na področju ergonomije bo zagotavljajo njihovo daljšo življenjsko dobo, v prvi vrsti pa je pomembno to, da bo varna, dosledna ter spoštljiva uporaba vse opreme omogočala višjo kakovost varovanja zdravja, varnejše delo ter posledično višjo kvaliteto življenja. Izvajal se bo tudi reden nadzor izboljšav. Krovni cilj: IZBOLJŠATI KULTURO VARNOSTI IN PREVZEMANJA ODGOVORNOSTI ZA LASTNO ZDRAVJE v celotnem podjetju ter izboljšati ergonomske pogoje dela. Promocija zdravja je ena izmed ključnih točk v letu 2017 in naprej. Želimo ozavestiti pomen zdravja ter hkrati tudi to, da bomo zaposleni prevzemali več odgovornosti za svoje zdravje. 37


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Mala šola spanja… …ali zakaj je kvaliteten počitek izjemnega pomena za zdravje

Dani Mirnik, dr.med., specializant MDPŠ

Steklarna Hrastnik je v tem letu z Zdravstvenim centrom Aristotel začela z intenzivnim izvajanjem aktivnosti na področju promocije in varovanja zdravja zaposlenih. Tehnološki procesi v Steklarni, tako kot pri mnogih drugih poklicih, od zaposlenih zahtevajo stalno pripravljenost. Štiriizmensko delo je fizično in psihično naporno ter pomembno vpliva na osnovno sestavino človeških življenj - spanje. Zato smo eno od naših aktivnosti namenili temi, ki jo prevečkrat zanemarjamo. Spanju. Kvalitetnemu spanju. Ljudje v povprečju prespimo skoraj tretjino življenja. Brez spanca bi naše telo, tako kot brez vode ali kisika, slej kot prej podleglo posledicam odtegnitve spanja. Naše počutje in zdravje sta v veliki meri povezana s spanjem. Če spimo slabo oziroma premalo, lahko pride do zapletov z našim zdravjem, razvoja nekaterih bolezni, zaspanost pa je tudi pogost vzrok nesreč na cesti, doma ali pri delu. Z motnjami spanja se srečuje že skoraj vsak tretji človek. Vzroki zanje so različni, od bolezni do stresa, raznih obremenitev ali zgolj slabih spalnih navad. Pogostost motenj spanja je večja med zaposlenimi, ki opravljajo nočno delo, zato je to vsekakor problem, ki ne sme ostati neopažen. Čeprav se nam zdi, da je spanje čas pasivnosti in počitka, so možgani med spanjem ves čas aktivni. Vseh procesov, zakaj je spanje tako pomembno, znanstveniki še zdaj ne znajo točno objasniti. Najnovejše raziskave pa kažejo, da je spanje veliko pomembnejše, kot so sprva mislili. Naše telo se, poenostavljeno prikazano, med spanjem do neke mere obnavlja. Znano je, da se med spanjem izloča rastni hormon, ki je pri otrocih pomemben za rast, pri odraslih pa za popravljanje poškodb. Možgani so med spanjem zelo dejavni.

Pomembno vlogo igrajo tudi pri utrjevanju spominskih sledi. Spanje možganom omogoča, da ponovno obdelujejo na novo osvojene informacije in tako utrjujejo spominske sledi - kratkoročni spomin se pretvarja v dolgoročnega. Nekatere študije celo kažejo, da ima že polurni spanec podnevi ugodne učinke na učinkovitost spomina. Poleg tega morajo možgani med spanjem, podobno kot v budnem stanju, nadzirati osnovne človeške funkcije dihanje, bitje srca, izločanje hormonov, itd. Koliko spanja dejansko potrebujemo, kdaj ga je dovolj in kdaj lahko pomankanje začne vplivati na naše zdravje? Odgovor je preprost. Zadostna količina spanja je tista, po kateri se zbudimo spočiti in ki omogoča normalno opravljanje dnevnih dejavnosti. Bolj kot dolžina nočnega spanca je pomembna njegova učinkovitost. Bolje je spati krajši čas in z manj prebujanj, kot pa dolgo ležati v postelji z daljšimi premori. Čas ležanja v postelji mora biti čim bolj enak času nočnega spanja. Dolžina spanja je v določeni meri genetsko pogojena. Nekaterim zadostuje kratko nočno spanje, medtem ko drugi za normalno delovanje potrebujejo daljši časovni razpon. Spanje, ki traja od pet do deset ur, je še v mejah normale, če seveda podnevi normalno funkcioniramo. Kot smo že omenili, je spanje nujno potreben proces za preživetje. Pomanjkanje spanja ima lahko hude posledice, kot so povečano tveganje za nastanek srčno-žilnih obolenj, diabetesa, visokega krvnega tlaka, oslabi lahko delovanje imunskega sistema, prav tako delovanje presnove. Vzrok za slab spanec in posledično pomankanje so lahko tudi različne bolezni. Posvet pri zdravniku priporočamo vsem, ki trpijo za nespečnostjo, motnjami dihanja v spanju, imajo težave s ščitnico, težjimi boleznimi srca ali prebavil, epilepsijo, sladkorno boleznijo, predvsem pa nosečnicam. Pri teh stanjih je

38

potrebna večja pozornost in individualna obravnavna in svetovanje, kako pristopiti k nočnemu delu. Nočno delo je za zaposlene vsekakor breme, ni pa nerešljiv problem. Z dobrim sodelovanjem med kadrovsko službo, zdravstvenimi delavci in pozitivnim pristopom zaposlenih se lahko tveganje in težave izmenskega dela zelo omilijo. V Steklarni Hrastnik se odgovorno trudite zagotoviti ustrezen urnik in delovne pogoje, skrbite za ustrezno svetovanje, vsak delavec pa lahko z ustreznim življenjskim slogom in dobrimi navadami prav tako naredi veliko za svoje zdravje. S skupnimi močni in neomajno voljo je lahko tudi "bitka z nočnimi" dobljena. V nadaljevanju se bomo osredotočili na priporočila za nočne delavce iz medicinskega vidika. Gre za osnovne usmeritve, ki jih vseh po vrsti v resničnem življenju nihče ne more v celoti upoštevati oz. izvajati. Kljub temu pa verjetno vsak od nas lahko izboljša vsaj nekaj od predlaganih navad, ki nam lahko na dolgi rok prinesejo boljše počutje in zdravje.

V Steklarni Hrastnik je bila v obliki kratkih delavnic v maju in juniju v oddelku SUK pilotsko izvedena t.i. Mala šola spanja. Vodstvo steklarne razmišlja tudi o nadaljevanju izvedbe delavnic za vse zaposlene, saj kot ste lahko prebrali, je kvalitetno spanje izjemnega pomena za zdravje. Vendar pa posebej opozarjamo – u d e l e ž b a n a d e l av n i c a h j e ze l o pomembna, saj bomo le tako skupaj dosegli cilj – bolj zdravo in kvalitetno življenje v vseh pogledih!

Steklar poletje 2017


Pri anketi, ki smo jo izvedli med zaposlenimi Steklarne Hrastnik, smo ugotovili, da veliko zaposlenih po nočni izmeni preostalega časa zaradi drugih obveznosti ali aktivnosti ne nameni spanju. Spanje po "nočni" je ključno za telesno in duševno rehabilitacijo, zato je zelo pomembno, da poskrbimo za dobro kvaliteto spanca in da vzdržujemo zdrave spalne navade.

In kako vzdrževati zdrave spalne navade? ź

Vsak dan zaspimo in vstajamo ob isti uri,

ź

po nočni izmeni spimo v temnem in tihem prostoru, neprekinjeno vsaj 2 uri,

ź

preostanek manjka spanca nadoknadimo

popoldan / priporočljivi krajši počitki po 20

min ali daljši počitki po 2 uri (najboljše med 14.00 - 16.00), ź

kolikor je mogoče se izogibamo uporabi uspavalnih tablet,

ź

v kolikor smo utrujeni, počivamo še 2 uri tik pred nočno zmeno (med 19.00-21.00),

ź

pitje kave, pravega čaja, poživilnih pijač ali alkohola pred spanjem ni priporočljivo,

ź

redna telesna aktivnost (najmanj 2 uri pred spanjem!),

ź

omejimo kajenje, saj nikotin slabo vpliva na kvaliteto spanja.

Druga izstopajoča stvar, ki smo jo opazili pri anketiranju zaposlenih v Steklarni Hrastnik je prehranjevanje med nočnimi izmenami. Telo za izvajanje aktivnosti potrebuje zadosten vnos kvalitetnih kalorij. Velik delež zaposlenih se med nočno izmeno ne poslužuje organiziranega obroka, kar predstavlja dodatno tveganje za utrujenost, nezbranost in nezgode pri delu. Že babice so nam ves čas ponavljale, da prazna vreča ne stoji pokonci in ta rek vsekakor drži še dan danes. Moderna družba poskuša s komercialnim pristopom ta problem reševati z uživanjem raznih napitkov ter ostalih dodatkov, ki pa v nobeden primeru ne morejo nadomestiti vrednosti zdravega obroka. Poživilni napitki zaradi velike količine sladkorja in ostalih dodatkov kratkoročno pozitivno vplivajo na stanje budnosti, dolgoročno pa predstavljajo hudo tveganje za naše zdravje. Zaradi tega vsem zaposlenim priporočamo, da še enkrat premislijo o udeležbi na organiziranem obroku med nočno izmeno. Skupaj z vodstvom pa bomo svetovalci iz Zdravstvenega centra Aristotel pregledali jedilnike in prehrano poskušali prilagoditi nočnemu delu, da bo hrana lahka, vendar kljub temu dovolj kalorična. Ustrezno prehranjevanje bo povečalo vašo

budnost in počutje med nočno izmeno, vplivalo bo na spanec po nočni izmeni in dolgoročno vsekakor imelo pozitiven učinek na vaše zdravje. Veliko zaposlenih pred spanjem po nočni zmeni ne zajtrkuje, kar prav tako lahko vpliva na spanec po nočni izmeni. Poleg rednega zajtrka pa se priporoča tudi majhen prigrizek (npr. jabolko ali sadni napitek) med tretjo in četrto uro ponoči. Takrat telesna temperatura zaradi svojega naravnega ciklusa pade in posledično postanemo še bolj utrujeni in zaspani. Z majhnim kaloričnim vnosom v telo vnesemo energijo, ki dvigne našo telesno temperaturo, "krizo" noči pa posledično lažje prebrodimo.

K problematiki nočnega dela smo pristopili celostno. Analizirali smo obstoječi urnik in predlagali ukrepe, ki jih bo vodstvo v skladu z zmožnostmi v prihodnjih mesecih tudi poskušalo uresničiti. V oddelku SUK smo izvedli anketo, v kateri smo vas povprašali o spalnih navadah, morebitnih težavah s spanjem ter ostalih temah, povezanih z zdravjem in spanjem. Za zaposlene smo izdelali priročne zloženke z nekaj nasveti, kako se spopasti s tegobami, ki tako ali drugače pestijo "nočne delavce". Zloženke so vam vsem zaposlenim dostopne pri kadrovskih službah. Na samih delavnicah sem se kot predavatelj poskušal vsem zaposlenim približati in v sproščenem duhu voditi delavnice, ki upam, da so vsaj nekaterim prinesle željene odgovore. Zavedam se, da je to šele začetek naše skupne poti in se veselim nadaljnjih sodelovanj s Steklarno Hrastnik in vami, zaposlenimi. Za vse sem vedno na voljo za vprašanja in pomoč. Do naslednjič.

10 splošnih nasvetov za boljši spanec ź

Vedno hodite spat in vstajajte ob isti uri.

ź

Dremež tekom dneva naj ne traja več kot 20-30min.

ź

Izogibajte se kofeinu šest ur pred spanjem.

ź

Izogibajte se pitju večjih količin alkoholnih pijač vsaj štiri ure pred spanjem in ne kadite.

ź

Izogibajte se mastni, pekoči ali sladki hrani 4 ure pred spanjem.

ź

Obrok pred spanjem je zelo priporočljiv, vendar naj bo lahek (jogurt, kosmiči, ipd.)

ź

Redna telesna aktivnost, vendar ne tik pred spanjem.

ź Priporočena prehrana pred/med/po nočni izmeni: ź

Postelja naj bo urejena, namenjena samo spanju. V spalnici se izogibajte uporabi elektronskih naprav.

glavni obrok, večerja – pozno popoldne, pred začetkom dela (med 17. in 19. uro), ź

Ugotovite, katera je najbolj prijetna

ź

topel organiziran obrok med delom, med 24:00-01:00,

ź

prigrizek med 3. in 4. uro,

ź

zajtrk pred spanjem (priporočeno že pred odhodom iz službe),

2 s t o p i n j i n i ž j a ko t v d n ev n i h

priporočeni prigrizki oz. zajtrki: kuhano jajce, nemastni siri, lahki jogurt s kosmiči,

prostorih) in spalnico vedno dobro

ź

temperatura spanja za vas (svetuje se

prezračite.

polnozrnata žemlja s sirnim namazom, rezina (50-100 gramov) nemastnega mesa (riba ali perutnina), 100-odstotni sadni ali zelenjavni sokovi, zelenjavna juha, jabolko, oreščki. ź

izogibamo se preveliki količini mastne, sladke in slane hrane.

ź

Ugasnite vse moteče zvoke in zatemnite sobo najbolj, kolikor je mogoče.

Steklar poletje 2017

39


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Sodelavec išče sodelavca Odprti za ljudi, ki bodo z nami pisali uspešne zgodbe

Kadrovska služba

V Steklarni Hrastnik smo vedno odprti za ljudi, ki bi nam pomagali pisati našo zgodbo. V našem dinamičnem in povezanem timu so dobrodošli vsi pozitivni, predani in samoiniciativni posamezniki. Deficitarni poklici so tisti poklici, ki niso na razpolago v dovolj veliki količini. Mednje se v zadnjih letih uvrščajo predvsem strokovni poklici, takšnih pa imamo kar nekaj tudi v naši steklarni. S pomanjkanjem strokovnega kadra se srečuje vedno več podjetij. Zato v Steklarni Hrastnik želimo biti dobro pripravljeni in smo pravočasno ter intenzivneje pristopili tako k oglaševanju prostih delovnih mest kot tudi k aktivnostim na daljši rok, kot so štipendiranje mladih, iskanje kadra izven meja Slovenije pa vse do uvajanja vse bolj inovativnih praks in trendov na področju iskanja in izbora kadrov tudi v našo delovno sredino.

V mesecu maju smo pričeli z intenzivnim oglaševanjem prostih delovnih mest. Oglase objavljamo na naši spletni strani, Facebook strani, portalih Moje Delo in Moja zaposlitev, spletni strani Adecca in ZRSZ ter lokalnih medijih. Odprt je stalni razpis za sodelavke in sodelavce za naslednja delovna mesta:

Orodjar / Strojnik / Ključavničar / Pregledalec / Strugar / Operater CNC / Viličarist V okviru aktivnosti Družini prijaznega podjetja (skupno 18 ukrepov, naštevamo le ožji izbor): ź

Otroški časovni bonus (prost dan za prvi šolski dan staršev prvošolcev, prost dan za

ź

Obdaritev novorojencev ter obdaritev otrok ob novem letu,

spremstvo učencev na informativne dneve) ź

Ugodnosti za zaposlene: popusti, brezplačne udeležbe dogodkov ipd.

ź

Druženje med zaposlenimi (novoletna druženja, piknik zaposlenih z družinskimi člani)

ź

Počitniške aktivnosti za otroke (varstvo, dogodki…)

ŠD

Aktivnosti znotraj Športnega društva Steklarne Hrastnik: ź

Udeležba na raznih športnih dogodkih (maratoni, pohodi, ugoden nakup športne opreme ipd…)

ź

Učeča se organizacija:

ź

Investicija v rast in razvoj zaposlenih

ź

Možnost nenehnega izobraževanja in usposabljanja, tako formalnega kot neformalnega

ź

Možnost horizontalnega in vertikalnega napredovanja

Promocija zdravja: ź

Večdnevni preventivno zdravstveni izobraževalni programi

ź

Ergonomija delovnih mest

ź

Nenehna izboljšava delovnih pogojev

Nobena pošta ne ostane neprebrana. Zato le vzpodbudite tiste, za katere menite, da bi se v našo sredino dobro vklopili, da pošljejo njihove izkušnje ter zgodbo na info@steklarna-hrastnik.si ali na naslov Steklarna Hrastnik d.o.o., KADROVSKA SLUŽBA – OGLAS (pripišite delovno mesto), Cesta 1. maja 14, 1430 Hrastnik.

40

Steklar poletje 2017


Steklarna Hrastnik razpisuje štipendije Deficitarni poklici so tisti poklici, za katere obstaja razkorak med razpoložljivimi kadri in potrebami delodajalcev. Mednje se v zadnjih letih uvrščajo predvsem strokovni poklici, kot so mehatronik operater/operaterka, inštalater/inštalaterka strojnih inštalacij, oblikovalec kovin orodjar/orodjarka, elektrikar/električarka in še bi lahko naštevali. Namen kadrovskih štipendij za deficitarne poklice je spodbujanje mladih za izobraževanje za tiste poklice, za katere je v bližnji prihodnosti možnost zaposlitve v steklarni. Cilji štipendij za deficitarne poklice: ź zagotavljanje ustreznega kadra glede na kadrovske potrebe in zahteve podjetja, ź spodbujanje vpisa na vrste in področje izobraževanja, ki pospešujejo gospodarski razvoj in izboljšujejo zaposljivost, ź možnost zaposlovanja na področjih, kjer se tradicionalno zaposlujejo tujci, ź promocija poklicnega in strokovnega izobraževanja. Spodbudite mlade, da se prijavijo na naš razpis, delite informacijo v vašem krogu. Mladim bomo omogočili varno šolanje ter delovno prihodnost.

Vaša prihodnost je z nami varna Steklarna Hrastnik r a z p i s u j e

KADROVSKE ŠTIPENDIJE ZA IZOBRAŽEVANJE za dijake srednjih strokovnih šol, ki se izobražujejo po programih z javno veljavnostjo.

Štipendiramo naslednje profile: ź

Instalater strojnih instalacij

ź

Orodjar

ź

Strojni tehnik

ź

Steklarski tehnik

ź

Elektro tehnik

ź

Elektrikar

Skupno število razpisanih štipendij: 20 Več si lahko preberete na naši spletni strani www.hrastnik1860.com

Steklar poletje 2017

41


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Mentorski kotiček »Ne kako piha veter, kako napnemo jadra, to je pomembno!« (avtor neznan)

Alenka Maurer

Tokrat smo pokukali v Oddelek vzdrževanja orodja, kjer Roman Juvan tretji mesec uvaja in usposablja strugarja Miho Uraniča. Roman je v steklarni šesto leto, Miha pa se je naši ekipi pridružil marca letos. Osnovna naloga strugarja je opravljanje strugarskih del, poliranje, varjenje in merjenje orodja. Zahtevajo se ročne spretnosti ter izredna natančnost pri delu.

Roman Juvan, mentor Kaj je ključno za dobrega mentoriranca? Najpomembnejše je, da zna mentoriranec poslušati in ne glede na predznanje zaupa svojemu mentorju, ki mu prenaša svoje znanje in izkušnje. Kakšen je idealen odnos mentor – mentoriranec? Če bi rekel, da je idealen odnos strogo profesionalen, bi verjetno najprej sam obupal v procesu. Menim, da je najprej treba biti človek in prijatelj oziroma sodelavec, saj tako z mentorirancem - bodočim samostojnim delavcem, lahko delam in sodelujem še mnogo let, zato morava imeti odličen profesionalno - prijateljski odnos. Zanj pa sva seveda oba odgovorna, kajti dober odnos ni enosmerna ulica. Ne v zasebnem ne v poslovnem svetu. Kaj ti osebno pomeni vloga mentorja? Osebno rad pomagam in mi to veliko pomeni ter me osrečuje. Zdi se mi, da je prenos znanja in mojih izkušenj tudi neke vrste pomoč nekomu, ki ga prihodnost v večji meri še čaka. Kako veš, da si bil uspešen mentor? Da mi je res uspelo vem, ko je delavec tako samostojen, da zna problem rešiti popolnoma brez moje pomoči. Miha Uranič, mentoriranec Katere lastnosti so ključne za dobrega mentorja? Praktični nasveti, sistematično razporejanje nalog, strpnost, povezovanje trenutnih nalog z nekdanjimi izkušnjami, pozitiven pristop in še bi lahko našteval. Vsekakor pa mora biti najprej človek, nato učitelj. Katere izkušnje in znanja so ti pomagala pri razvoju in uspehu? Nekatera znanja, pridobljena v sklopu šolskega sistema, predvsem pa znanja pridobljena med delom samim. Poudarim lahko korenito pridobitev znanja in občutka za struženje ter druge strojne in orodjarske obdelave v teh dveh mesecih zaposlitve v Steklarni Hrastnik. Kaj še pričakuješ od mentorja v bodoče? Trenutna pomoč, nasveti ter podpora s strani mentorja je več, kot si lahko želim, kajti le tako lahko še napredujem in dograjujem že pridobljeno znanje. Kako se vidiš po zaključku formalnega procesa mentoriranja? Prepričan sem, da še vedno obstajajo praktični nasveti in drobne skrivnosti, ki mi jih bo mentor v bodoče, ob pravem trenutku, še razkril. Vse ob svojem času, odvisno od vrste dela.

MENTORSKI NASVET: Spoštovanje mentorja je p o s l e d i c a p r i j a t e l j s ke g a odnosa in vzajemnega učenja obeh. Zato lahko te vrste spoštovanje prenesemo v vse vidike našega dela ter življenja.

42

Steklar poletje 2017


MLADI UPI STEKLARNE HRASTNIK

Mladi upi Steklarne Hrastnik Mladi – svetla prihodnost naše steklarne

Alenka Maurer

Romana Jurkovšek, prevzemni kontrolor – izmenski vodja v Dekorju

Zakaj si se odločila za delo v steklarni? Odločitev po naključju. Dolgo časa sem iskala službo in sem se odločila poskusiti srečo tudi v steklarni. Na razgovor sem šla brez velikih pričakovanj, saj sem se zavedala, da glede na to, da na tem področju nimam izkušenj ter da je moja visoka izobrazba pri tem bolj ovira kot prednost, nimam veliko možnosti, da zaposlitev dobim. Zelo sem vesela in hvaležna, da so v meni videli potencial in mi dali priložnost. Delo sem začela preko agencije kot pregledovalka, kasneje pa se je ponudila priložnost napredovanja, ki sem jo z veseljem sprejela. Trenutno sem zaposlena kot prevzemni kontrolor – izmenski vodja v dekorju. Delo opravljam z veseljem, predvsem zaradi ekipe dobrih sodelavcev. Kako si se počutila kot novinka? Vsak začetek je po svoje težak. Začetna trema je zaradi prijaznih sodelavk, ki so mi bile takoj pripravljene priskočiti na pomoč, kmalu minila. Lepo so me sprejeli in vse nasvete

sem poskusila čim bolj izkoristiti, da je delo lažje steklo. Seveda so v samem procesu učenja moje sodelavke dobile tudi kakšen siv las, zato sem jim še posebej hvaležna za vso potrpežljivost in predvsem vztrajnost. Kje se v bodoče vidiš v Steklarni Hrastnik? Rada imam nove izzive. Vedno se izpopolnjujem in nadgrajujem svoje znanje. Tu, kjer sem sedaj, sem zelo zadovoljna. Kaj bo prinesel čas, pa bomo videli. Na kratko o Romani: Po naravi je optimist, zato je malokdaj slabe volje. Sicer pa dober pogovor s pravimi prijatelji vedno pomaga. Veščine, ki so njena močna točka, so komunikacija, dobra organizacija, iznajdljivost ter hitra odzivnost. Za zdravje pa še njen nasvet: Vzemite si čas zase, za zabavo, dobro kavo, prijatelje in smeh.

Tadej Jančar, vodja področja prodaje Zakaj si se odločil za delo v Steklarni Hrastnik? Glede na izkušnje iz tujine in potencial v slovenskem prostoru sem želel znanje s področja managementa, organizacije in prodaje nadgrajevati v slovenskem podjetju s fokusom na mednarodnih trgih. Kako si se počutil kot novinec? V steklarski industriji sem bil novinec. Začetek na oddelku razsvetljevanega stekla je bil poln izzivov, ki pa smo jih timsko uspešno gradili v prodajne zgodbe.

Na kratko o Tadeju: Slabe volje se na hitro reši z mislijo, da je vredno poizkusiti kljub možnosti poraza, ker se iz njih naučimo, kako postati še boljši. Pravi, da so njegove prednosti dobro vodenje, organizacija in komunikacija v timu. Za zdravje pa Tadej svetuje jasne misli v zdravem telesu – vsakodnevno telesno aktivnost in najmanj 1,5l vode na dan.

Kje se v bodoče vidiš v Steklarni Hrastnik? Od oktobra 2016 sem vodja področja prodaje za namizno steklo, HORECA program. Moja ambicija je biti odprt za nova znanja in izkušnje, predvsem pa graditev dolgoročnih poslovnih odnosov na temelju zaupanja, ki je osnova za uspešne prodajne zgodbe. Steklar poletje 2017

43


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Pot napredka »Dolgoročen uspeh je posledica manjših izmerljivih korakov v začrtanem časovnem obdobju.«

Alenka Maurer

V rubriki Pot napredka nam bosta svojo poklicno pot predstavila Mihaela Teršek, ki je letos spomladi prevzela vlogo namestnice vodje Sektorja upravljanja kakovosti ter Agron Sejdiji, ki je z vztrajnim delom dokazal, da se lahko preizkusi tudi v vodenju Oddelka dekoriranja. Mihaela je članica naše družine 11 let, Agi pa 13 let.

administratorke. Trenutno pa opravljam delo namestnika vodje SUK. Kako bi opisala svoje trenutne odgovornosti in dolžnosti pri delu? Odgovornosti je kar veliko. Tukaj si v bistvu neka povezava med vsemi: med komercialo, nabavo, proizvodnjo, kontrolo in še kom. Moja največja odgovornost pa je upravljanje z zaposlenimi, od katerih je odvisno, da je delo uspešno narejeno. Kaj bi svetovala sebi na začetku karierne poti? Ne bi veliko spremenila. Ostala bi takšna, kot sem. Vsaka izkušnja je učiteljica, vsaka preizkušnja šola, najbolj pomembno pa je ostati iskreno zvest sebi. Kdo te je v življenju najbolj navdihnil in kako? Družina je na prvem mestu. To so ljudje, ki me najbolj poznajo, jaz pa njih. In ravno

zato so največji navdih. Ne smem pa pozabiti tudi na ljudji v službi, s katerimi sem vsak dan. Tako doma kot v službi se soočam z izzivi. Nekateri izzivi so prijetni, nekateri pač ne, vse to pa je del mojega življenja. Kaj so cilji, ki jih še želiš doseči na delovnem mestu in v Steklarni Hrastnik? Prvi cilj je okrepiti ekipo sodelavk in sodelavcev. Res verjamem, da lahko z dobro in tudi dovolj številčno ekipo naredimo še bolje, kot že delamo. Iskreno pa lahko rečem, da si zdaj, ko poletje trka na vrata v polnem zamahu, vsi resnično zaslužimo odklop, dopust in res kvaliteten počitek. Tudi to, da imamo vso dopust s popolnim odklopom od delovnih obveznosti, je eden izmed visokih ciljev na mojem seznamu.

Za razmislek in izziv:

Mihaela Teršek, namestnica vodje SUK Kako je potekala tvoja pot napredka v Steklarni Hrastnik? Najprej sem delala v PE Opalna na delovnem mestu pregledalke, kjer sem nadomeščala tudi izmensko vodjo. Ob delu sem zaključila višješolsko izobraževanje in si pridobila izobrazbo komercialista. Eno leto sem delala v prodaji Vitrum, kjer sem hitro spoznala, da to delo ni zame. Iskreno rečeno sem ugotovila, da se bolje počutim v proizvodnji oziroma na kontroli. Ob tem, da sem se vrnila v proizvodnjo, moram omeniti Ksenijo Božič. Bila je tako razumevajoča kot proaktivna in mi je pomagala, da sem dobila delo v laboratoriju v Specialu, kjer sem opravljala meritve. Izučila sem se tudi za nadomeščanje izmenske vodje in 44

Povej mi 3 svoje ključne kompetence (znanja, veščine): Sposobnost komuniciranja z ljudmi, poslušanja in reševanje različnih problemov. Česa ne znaš narediti dobro, pa bi se rada naučila? Trenutno vse, kar v življenju potrebujem, dobro obvladam. Če pa še česa ne znam, sem se pa vedno pripravljena naučiti. Za katero odločitev v življenju si vesela, da si jo sprejela? Da sem del Steklarne Hrastnik. Kdaj si slabo situacijo spremenil v dobro? Vedno, saj se največkrat iz tega kaj naučim. Imaš kakšno ''zvijačo'', vredno posnemanja, kar zadeva zdravo prehrano in gibanje? Ha, ha, ha, tukaj si me pa dobila… dokler bo v naši jedilnici takšna ponudba, nam ne bo hudega (smeh).

Steklar poletje 2017


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Agron Sejdiji, obratovodja dekorja Kako je potekala tvoja pot napredka v Steklarni Hrastnik? V steklarni sem zaposlen že več kot 10 let. Začel sem preko študentskega servisa v dekorirnici, ki se je takrat nahajala še v Trbovljah. Opravljal sem razna pomožna dela, zelo rad pa sem pomagal okoli sitotiska. Po dobrem letu dni se je odprla možnost redne zaposlitve za delo na sitotisku. Ponujeno možnost sem sprejel in to delo opravljal do konca lanskega leta. Nato pa je prišla nova priložnost in nov izziv, vodenje dekorirnice. Kako bi opisali svoje trenutne odgovornosti in dolžnosti pri delu? Nekatere odgovornosti in dolžnosti sem imel že kot strojnik na svoji izmeni. Kar se je spremenilo, je to, da zdaj vodim in nadziram celotno proizvodnjo v dekorju, ne pa samo eno izmeno. Je pa treba priznati, da je vsega veliko več. Kaj bi svetoval sebi na začetku karierne poti?Da bodo potrpljenje, dobro delo in dobri odnosi nekoč vidni in posledično nagrajeni. Kdo te je v življenju najbolj navdihnil in kako? Celo življenje sem bil samosvoj. Nikomur nisem dopuščal, da bi vplival name, mi vsiljeval neko stvar, predvsem pa preziram, da nekdo »pametuje«. Mislim, da sem sam sebi največji navdih. Kaj so cilji, ki jih še želiš doseči na delovnem mestu in v Steklarni Hrastnik?Delovno mesto sem sprejel samo zaradi tega, da skupaj s sodelavci dokažemo, da je lahko dekor zelo uspešen oddelek v Steklarni. Naj pa ob tem vsekakor izkoristim priložnost ter izpostavim sodelavke ter sodelavce dekorja. Vsem se iskreno zahvaljujem za pomoč in podporo.

Za razmislek in izziv: Povej mi 3 svoje ključne kompetence (znanja, veščine): Imam znanje upravljanja na obeh strojih, ki obratujeta v dekorirnici, zato lahko pripomorem k dobri proizvodnji. Zelo dobro obvladam številke. Matematiko sem vedno obvladal. To, da sem že toliko let zaposlen v dekorju, mi zelo pomaga pri sami komunikaciji z zaposlenimi. Lažje se pogovarjamo in se dogovorimo kakšno stvar. Česa ne znaš narediti dobro, pa bi se rad naučil? Sprejeti negativno kritiko. Preveč se potem obremenjujem, kaj mi je nekdo povedal, zakaj me je kritiziral, če je res upravičena ipd. Za katero odločitev v življenju si vesel, da si jo sprejel? Pred leti sem se odločil, da spremenim način življenja, drugače bo življenje šlo mimo mene. Zelo pametna odločitev. Kdaj si slabo situacijo spremenila v dobro? Če delaš v proizvodnji, je veliko situacij, ki so na prvi pogled videti kot slabe, kot problem. Pa vendar - veliko jih rešiš, pomiriš, ob nekaterih celo strokovno zrasteš in jih tudi tako spremeniš v dobre. Imaš kakšno ''zvijačo'', vredno posnemanja, kar zadeva zdravo prehrano in gibanje? Trenutno verjetno nisem najboljši zgled na tem področju, moram kar iskreno odgovoriti. Trenutna situacija v službi mi ne dopušča veliko prostega časa. Če lahko, pa si privoščim kakšen sprehod.

Steklar poletje 2017

45


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Aktivno in zanimivo poletje Družini prijazno podjetje - pregled dogodkov ter napoved poletnih aktivnosti

Alenka Maurer

V prvi fazi smo leta 2011 za pridobitev certifikata sprejeli in uvedli 16 ukrepov, v drugem triletju pa smo dodali še tri nove ukrepe. Vse ukrepe smo uspešno implementirali. Vsi ukrepi so formalizirani v pravno formalnem aktu »Katalog ukrepov za lažje in boljše usklajevanje družinskega in poklicnega življenja v Steklarni Hrastnik d.o.o.«. Vsi ukrepi se ustrezno in permanentno izvajajo, tim za usklajevanje DPP se trudi za vedno nove, sveže ideje, ki jih največkrat tudi uspešno izvedemo na splošno zadovoljstvo zaposlenih in njihovih družinskih članov.

Počitniške aktivnosti za otroke KOPALNI BUS V AQUAROMO RIMSKE TOPLICE V vodnem parku Aquarome lahko otroci plavajo in čofotajo v naravni termalni vodi, uživajo pri spuščanju po toboganih ali se sproščajo ob igranju raznih iger. Termin: Druga polovica avgusta (predvidoma 21. 8.). Odhod iz Hrastnika ob 9.00, prihod približno ob 14.00. Malica: Otroci naj imajo s seboj svojo malico.

Paulo Coelho pravi: »Otrok lahko odraslo osebo nauči tri stvari: ź kako biti srečen brez razloga, ź kako biti vedno zaposlen ź in kako iskati tisto, kar si želite s celim svojim bitjem.« Glede na izkušnje preteklih let ter povratne informacije smo se letos odločili za aktivnosti, na katerih bo predvidena udeležba najštevilčnejša. Na vseh aktivnostih bodo prisotni tako animatorji oziroma vodiči kot naše sodelavke, aktivnosti pa so primerne za šolske otroke ali za predšolske s pogojem, da so že samostojni.

Termini so okvirni, v primeru neugodnih vremenskih razmer se aktivnost prestavi ali odpove. Prijave za vaše otroke pričakujemo v kadrovski službi pri Alenki Maurer po telefonu 03 56 54 542 ali po elektronski pošti: alenka.maurer@steklarnahrastnik.si Pri prijavi obvezno navedite otrokovo starost.

IZLET V PUSTOLOVSKI PARK GEOSS V Pustolovskem parku Geoss se bodo otroci dvignili s tal med drevesne krošnje in doživeli pravo pustolovščino. Park ponuja šest plezalnih poti različnih težavnostnih stopenj. Za varnost bodo poskrbeli izurjeni inštruktorji, vaše otroke bodo naučili pravil plezanja, jih ves čas spremljali in jim pomagali. V prijetni senci pod krošnjami dreves si bomo privoščili še krepčilno malico. To je bila tudi aktivnost, ki je do sedaj doživela daleč najbolj pozitivne odzive, zato jo na željo otrok tudi letos uvrščamo v program.

Termin: Druga polovica avgusta (predvidoma 25. 8.). Odhod iz Hrastnika ob 8.00, prihod približno ob 14.00. Malica: Za malico bo poskrbljeno.

IZLET V POSTOJNSKO JAMO Fantastičen preplet rovov, galerij in dvoran, pestrost kraških pojavov in prek 150 podzemnih živalskih vrst so razlogi, zaradi katerih bodo otroci navdušeno vstopili na vlakec v podzemni svet. Park Postojnska jama nudi polno doživetij za naš izlet, ki bo otrokom še dolgo ostal v spominu. Termin: Druga polovica avgusta (predvidoma 29.

Poleg vsega naštetega pripravljamo za vas še posebno presenečenje, o katerem vas bomo obvestili v posebni izdaji informatorja, namenjenega tematiki Družini prijaznega podjetja.

46

8.). Odhod iz Hrastnika ob 7.30, prihod približno ob 16.00. Malica: Za malico bo poskrbljeno.

Steklar poletje 2017


» Igra je najvišja stopnja otrokovega razvoja, je spontan izraz misli in občutkov, je najčistejša stvaritev otrokovega uma.« Friderich Fröbel

Ideje za preživljanje poletnih počitniških dni V nadaljevanju pa vam ponujamo nekaj idej, kako preživeti poletne dni z otroki brez računalniških igric in risanih junakov. Naj vas predlagane igre ponesejo nazaj v čas naše in vaše mladosti, ko so bile otroške igre na prostem del našega vsakdanjika. Igrače pa so bile

Druge pomembne novičke s področja Družini prijaznega podjetja Časovni bonus - Prost dan na prvi šolski dan in 10 urno uvajanje otroka v vrtec Starši prvošolcev! Ne pozabite prinesti potrdila o vpisu otroka v prvi razred v kadrovsko službo. Tisti, ki pa svoje otroke prvič srečujete z vrtcem, pa izkoristite ugodnost ukrepa 10 urnega uvajanja v vrtec in polepšajte uvajalno obdobje sebi in svojim otrokom. Tudi za koriščenje tega ukrepa morate v kadrovsko službo prinesti potrdilo vpisa otroka v vrtec. Odziv staršev na ukrep je zelo pozitiven, saj je to prelomnica v otrokovem življenju in se jim zdi zares pomembno, da ta dan preživijo skupaj z otrokom. Ugodnosti za zaposlene Za zaposlene v naši steklarni smo pridobili dve novi ugodnosti. V okviru promocije zdravja smo pridobili novega ponudnika Terme Olimia, kjer boste poskrbeli za dobro počutje, razgibavanje ter sprostitev. V trgovini CIKCAK pa imate možnost obročnega plačila.

preproste, lahko dostopne, izdelane iz kamenčkov, lesa, krede in ostalih naravnih materialov. Tim za DPP vam ponuja tri ljudske gibalne igrice, ki jih lahko počnete s svojimi otroci in tako preživite prijetne poletne dni na prostem. Potrebujete malo prostora, nekaj preprostih rekvizitov ter obilico dobre volje.

Ristanc Igra je primerna za dva ali več igralcev, v pesek ali na asfalt s kredo narišete poligon – ristanc. Vsak igralec ima en ploščat kamen, ki ga po vrsti meče v posamezna polja. Nato skače po eni nogi v polja in v dve polji z obema nogama hkrati. V zadnjih poljih se v zraku obrne in gre nazaj do začetka. Če se igralec zmoti (kamenček pade v napačno polje ali stopi na črto) je na vrsti naslednji igralec. Zmaga tisti, ki pobere kamen iz vseh polj. Da bo igra težja lahko skačejo igralci nazaj po eni nogi ali z zavezanimi očmi.

Slepe miši Igra se odvija tako, da izbrani slepi miši, ki so jo določili z izštevanko, okoli oči zavežejo trak ali šal, tako trdno, da jih ne more videti. Potem jo zavrtijo okoli osi in se razbežijo. Bistvo igre je, da miško lahko cukamo, jo kličemo in ko se obrne proti nam, zbežimo. Miška se seveda spotika in zaletava, a ko nekoga ujame je igra končana. Igrico pa lahko otežimo s tem, da mora miška še prepoznati tistega, ki ga je ujela. Med dvema ognjema Potrebujete mehko žogo ter označeno igrišče. Priprava: Oblikujemo dve ekipi z enakim

Terme Olimia Novost pri ugodnostih za zaposlene so tudi popusti pri nakupu kart za bazene v Termah Olimia. Cena celodnevne vstopnice (od ponedeljka do nedelje) je 8 € za odrasle ter 6 € za otroke do 14 leta. Vstopnice lahko dobite pri predsedniku sindikata Ivanu Kovačiču ali v kadrovski službi pri Alenki Maurer. Trgovina CIKCAK V trgovini CIKCAK v Hrastniku smo se za vse zaposlene v Steklarni Hrastnik dogovorili, da je možno za vse nakupe v trgovini v znesku nad 30 € urediti obročno odplačevanje (do največ 3 obrokov). Ponudba je zares zelo široka, predvsem pa boste našli šolske potrebščine, učbenike, pisarniški material, igrače…

Steklar poletje 2017

številom igralcev in v obeh določimo t.i. vodjo, ki se razporedita na začetek in konec igrišča. Pravila igre: V najpreprostejši obliki je namen vsake ekipe, da s podajanjem in ciljanjem nasprotnika z žogo izloči vse člane nasprotnikove ekipe. V prvem delu si vodja in njegova ekipa trikrat izmenjata žogo, ki se je nasprotna ekipa ne sme dotakniti, nato pa začne s ciljanjem nasprotnikov. Ko zadane katerega od njih, se ta odpravi na zunanjo stran k svojemu vodji in mu pomaga ciljati člane nasprotne ekipe. Nazadnje, ko so izločeni vsi člani ene ekipe, se v polje odpravi še vodja, ki ima tri življenja. Zmaga ekipa, ki ga z zadetki žoge izloči iz igre.

Iti na dopust pomeni več časa preživeti z družino, otroki, partnerjem, prijatelji. Dopust naj ne bo samo poležavanje na plaži z možgančki na off, temveč naj bo priložnost, da še bolje spoznamo partnerja, otroke in predvsem sebe. Ekipa DPP vam želi prijetne, sproščene poletne dni. Želimo vam prijeten dopust!

47


RAZVOJ ZAPOSLENIH

Dan med prijatelji Izlet invalidskega podjetja po poti žalskega vrčka

Rosanda Kladnik

Pridno, vztrajno, požrtvovalno, nesebično delo je slej ko prej tudi nagrajeno. Predvsem če imaš vodjo, ki spozna in ceni svoje podrejen ne le kot delavce, ampak predvsem kot ljudi s svojimi življenjskimi zgodbami. Direktorica Irena Gajšek se je odločila, da je potrebno delavkam iz Invalidske delavnice, ki jo zelo uspešno vodi ga. Dušanka Čakič, poleg rednega plačila pokazati, da jih cenimo še na drugačen način, izven delovnega okolja. Odločili smo se za program, ki nam ga je ponudila agencija Ojla iz Žalca, s katero tudi sicer zelo dobro sodelujemo in sicer izlet po Savinjski dolini – po mestu, kjer vrček, narejen v naši steklarni, dobi vsebino. Našo zgodbo bomo pričeli s prijetnim druženjem na avtobusu. Mimo pivovarne Laško, ki je svoje korenine »pognala« že davnega leta 1825, smo se peljali in se ustavili na »vratih« Savinjske doline, v Galiciji, v objemu narave, čudovitega kmečkega okolja, kjer nas je mlada gospodarica Martina najprej podkrepila z odličnimi siri in še s kakšnim priboljškom in nam zaupala zgodbo o uspehu. Savinjska dolina pa se v tem času »oblači« v zeleno in domačini, ki tu živijo, so nam na najlepši način pripovedovali zgodbo o vrčku, ki se rojeva v naši steklarni in o hmelju, ki pomaga napolniti ta vrček. Proti Žalcu nas pelje pot in prav kmalu bo vrček dobil tudi vsebino. Pred vrhuncem smo naredili še en krog, se popeljali mimo obrambnega stolpa, parka zdravilnih zelišč, ročne pivovarne, pogledali smo, kje je bila predhodnica laške pivovarne, vrgli smo oko na novo urejeni center mesta, se popeljali mimo najvišje zgradbe v Savinjski dolini in največje sušilnice hmelja, postali smo pri

dvorcu Novo Celje, spremljala so nas hmeljišča… Pri fontani piv, ki združuje in izžareva veliko pozitivne energije, smo se na koncu dobili in poizkušali piva malih pivovarjev, narejena iz savinjskega hmelja. In takrat je tudi malo »naš« vrček zažarel v polnem sijaju. Še večerja na domačem turizmu, klepet in dan smo zaokrožili v prijetnem vzdušju. Da je bila odločitev prava, povedo spodnji komentarji naših sodelavcev. Duška Čakić: »Žalec je mnogim znan po pivu in hmeljarstvu. Vrček za pivo je oblikoval Oskar Kogoj, izdelali pa smo ga v Steklarni Hrastnik. Fontana nadgrajuje slovensko turistično ponudbo. Je turistična atrakcija, kakršne do sedaj še ni bilo. In naša direktorica se je odločila, da nas popelje na ogled te fontane, katere del te uspešne zgodbe smo tudi zaposleni v IP. Meni je bil izlet pisan na kožo….simpatičen, drugačen. In kot je rekla ena od delavk: ''Nikoli ne bom pozabila, da sem bila deležna takšnega izleta…''. Kako malo je potrebno, da so ljudje zadovoljni in srečni, pa čeprav samo eno čudovito sončno popoldne. Upam, da še kdaj ponovimo.«

Karmen Hodžić: »Izlet je bil poučen in zanimiv. Veliko novega smo izvedeli o pridelavi sira. Tudi pokušina sira je bila super, odlična kakovost in okus. Fontana s pivom pa nam je potešila žejo. Skratka, SUPER. Upam, da še kdaj ponovimo kaj podobnega. Hvala g. direktorici Ireni Gajšek. NEPOZABNO.« Ana Brčina: »Vse pohvale, zelo lepo je bilo.« Milka Gajič: »Prelepo doživetje. Zelo smo presenečene nad izletom, ki smo ga doživeli v naši invalidski delavnici. Radi bi, da se še ponovi. Hvala naši direktorici in Duški in ostalim puncam.« Enisa, Viki, Andreja, Munira, Fadila, Namka: »Zahvaljujemo se za kratki popoldanski izlet. Imeli smo se zelo lepo. Lep je bil tudi ogled kmetije. Žal nas je prehitela noč ob povratku domov. Takšnega izleta si še želimo kdaj. Hvala naši direktorici in Duški.« Vera: »Z izletom sem bila zadovoljna. Kratka relacija, sončen dan, dobra družba, hrana v redu. Upam, da čimprej ponovimo.« Natalija: »Prelepa pokrajina in čudovita kmetija Podpečan me je popeljala v otroška leta.« Veza: »Čudovit izlet. Hvala direktorici.« Tifa: »Bilo nam je lepo in naj se ponovi.« Bari: »Družba je bila v redu, izlet naj se ponovi.« Urban: »Super je bilo, še več takšnih izletov.« Ivi: »Bila je lepa sprostitev, smeh in druženje z direktorico in Duško ter sodelavkami. Imeli smo se zelo, zelo, zelo fajn.« Neđima, Ruža: »Po izletu sem še kar polna vtisov in lepih spominov. Večkrat bi morali ponoviti takšne kratke izlete z našimi sodelavci in šeficami.«

„Bilo je lepo in naj se ponovi.“ 48

Steklar poletje 2017


Če bi bil rad prvak, se bori rundo dlje Športno društvo Steklarne Hrastnik

ŠD

Boštjan Bukovec

Misel iz naslova so viri pripisali Jamesu J. Corbettu, profesionalnemu ameriškemu boksarju. Tudi v športnem društvu se iskreno trudimo, da promoviramo zdravje, gibanje in življenjski slog, ki nam zagotavlja ustrezno ravnovesje med obveznostmi ter prostim časom.

Fitnes karta Športno društvo bo tudi letos sofinanciralo letno skupinsko karto za fitnes v Bodyfit Centru v Trbovljah. Karta velja za vse dni v tednu. Prijave smo zbirali do začetka julija, ko je Steklar ravno na poti v tiskarno, zato vam točne informacije o interesu še ne moremo podati – pričakujemo pa kar lep odziv glede na pretekle izkušnje.

V zadnjih mesecih smo v športnem društvu organizirali več pohodov, ki so jih vodili naši promotorji zdravja. Prav tako smo se v do sedaj največjem številu udeležili teka treh src v Radencih. Pričeli smo s tečajem nordijske hoje, za katerega bomo naročili tudi opremo, tako da se bomo lahko hoje udeležili v še večjem številu. Tudi letos pa našim članom omogočamo naročila tekaških in kolesarskih dresov v barvah in vrednotah Steklarne Hrastnik, kot tudi zelo ugoden nakup letne karte za fitnes. Tek treh crc – Radenci Sedaj že tradicionalno smo se tudi letos udeležili teka treh src v Radencih. Teka se je udeležilo 23 tekačev, kar je za Radence do sedaj največ. Veseli smo, da je med nami čedalje več tekačev, predvsem tistih, ki ste začetniki v teku in ste premagali krajše razdalje. Prav tako vas vse vabim, da se prijavite tudi na naslednje teke. Kmalu bomo začeli zbirati prijave za lokalni tek po Zagorski dolini kot tudi prijave za Ljubljanski maraton.

Steklar poletje 2017

piknik bomo organizirali vsako leto in vas že sedaj vabim, da se naslednje leto pohoda udeležimo v še večjem številu. Tudi ostali naši člani in promotorji zdravja (Novko Kolobarić, Gregor Draksler, Lovro Petrin) redno organizirajo pohode na okoliške hribe ter vas vabim, da se jim tudi vi pridružite. Podrobne informacije o novih pohodih spremljajte v našem internem biltenu.

Nordijska hoja Naši člani so začeli tudi s tečajem nordijske hoje. Zaenkrat smo organizirali že tri tovrstne tečaje, katerih se udeležuje med 510 ljudi. Glede na to, da vsi nimamo palic za nordijsko hojo, jih bomo v športnem društvu tudi naročili, tako da se bomo hoje lahko udeležili v še večjem številu. Že sedaj ste vabljeni, da se nam pridružite. ekipa Steklarne Hrastnik Pohodi in kolesarjenje Konec aprila so se naši člani pod vodstvom Janija Kovačiča odpravili tudi na prav poseben izlet v zdravilni gaj v Tunjice. Izleta se je udeležilo nekaj več kot 10 ljudi. Organiziran je bil prevoz, prav tako je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo. Alenka Boltin, SUK Opal: »Po kratkem pohodu smo se v spremstvu osebja gaja sprehodili po energetskih točkah, na katerih so nam bili pojasnjeni učinki in namen energij. Na vsaki točki smo napravili tudi nekaj koristnih vaj. Prejeli smo tudi živo vodo, ki pozitivno deluje na telo. Sam izlet je bil super, bilo je obilo smeha, dobre volje in druženja s sodelavci izven delovnega okolja. Pohvale gredo tudi športnemu društvu SH za organizacijo izleta.« V športnem društvu smo organizirali tudi skupni pohod in kolesarjenje na piknik na Kal. Pohoda in kolesarjenja se je skupaj udeležilo skoraj 10 oseb. Skupne pohode na

Naročila za tekaške in kolesarske drese Za vse navdušence nad tekom in kolesarstvom smo ponovno zbirali prijave za nakup športne opreme v barvah in vrednotah naše steklarne. Športno društvo tudi sofinancira 20 EUR na osebo, ostalo razliko doplačate sami. Cena kolesarskega dresa znaša 61,46 EUR za člane Športnega društva oz. 81,46 EUR za nečlane. Dresi so majhne velikosti zato priporočamo naročilo večje velikosti. Z zbiranjem naročil smo že končali, vendar v kolikor je še kdo, ki si želi opreme, jo lahko vedno naroči na email: bostjan.bukovec@hrastnik1860.com

Tekaške hlače corsa lycra - kratke

29,35 EUR

Kratke tekaške hlače Dolge tekaške hlače

Tekaške hlače lycra - dolge

37,12 EUR

Tekaška majica

33,29 EUR

Majica za tek

Tekaška majica, minisquare coolmax

28,80 EUR

Majica (enak material kot kolesarski dres)

49


PROMOTORJI ZDRAVJA

Znani športniki svetujejo Sponzorski kotiček

Boštjan Bukovec

V času od zadnje številke Steklarja smo pregledali skoraj 140 vlog, ki so prispele na naš razpis za sponzorska ter donacijska sredstva. 48 vlog je bilo tudi odobrenih. Prejemnikom odobrenih vlog iz zadnjega razpisa smo namenili skupno kar 45.550 EUR ter več sto izdelkov Steklarne Hrastnik. Vsega skupaj pa je bilo v letošnjem letu za sponzorstva in donacije odobreno že skoraj 70.000 EUR. Kot družbeno odgovorno podjetje želimo na ta način pomagati zlasti lokalnem okolju, žal pa se na vsako vlogo ne moremo odzvati pozitivno. Pri odobritvi sredstev smo sledili naslednjim namenom - udejanjanje družbene odgovornosti in podpora lokalnem okolju, podpora mladim, pomoč invalidom in upokojencem, spodbujanje vrhunskih športnih dosežkov ter podpora kulturno-umetniškim projektov. Zahvaljujemo se vsem, ki ste poslali vloge in vas hkrati prosimo, da nas spremljate še naprej. O novem razpisu vas obvestimo tako interno kot preko spletne strani ter uradnih profilov družbenih medijev. Hkrati vas obveščamo, da novih vlog v času izven razpisa ne sprejemamo. Na straneh naše in vaše revije pa bomo nekaj najbolj aktivnih sponzorirancev tudi izpostavili. Nekaj na športnih straneh v obliki različnih nasvetov, nekaj pa preko utrinkov, utripa ter drugih rubrik. Športnike smo povabili tudi na naš piknik, da so se družili z njimi ter poklepetali o zdravem načinu življenja. Tokrat vam na kratko Vesno Ojsteršek, ki vodi hrastniški namizno-teniški klub. V klubu se skupaj z Lovrom Petrinom, našim sodelavcev, zelo trudijo za promocijo

50

športnega načina življenja in našim zaposlenim odpirajo vrata tako v svet namiznega tenisa kot športnega načina življenja nasploh. Vesna Ojsteršek je z namiznim tenisem začela zelo zgodaj, pri šestih letih. »V klub me je pripeljal oče, saj je sam igral. Takoj sem bila navdušena nad belo celoidno žogico. Zelo rada sem hodila na treninge in nobenega nikoli nisem izpustila. Spominjam se, da sem vedno hotela več. Zelo hitro so prišli prvi rezultati, s tem pa še več namiznoteniškega, kondicijskega treninga, psihologi in vse, kar spada zraven pod vrhunski šport. Kot igralka sem dosegla nekaj lepih rezultatov: 7 naslovov državne prvakinje v bivši Jugoslaviji (tu so šteti samo posamični rezultati brez dvojic in mešanih dvojic), 6 medalj iz evropskih prvenstev, 4 medalje iz balkanskih iger, v svoji najboljši sezoni pa sem zasedla 27. mesto na svetovni članski jakostni lestvici. Tega rezultata slovenski igralci še niso izboljšali. Vse to sem dosegla do svojega 22 leta starosti. Nastala je športna kriza, prenasičenost, želela sem se preizkusiti še v kakšni drugi dejavnosti, zato sem končala športno kariero in se podala v poslovne vode. Zdaj vem, da je to bila moja napaka življenja. Morala bi vztrajati naprej, ampak življenje piše svoje zgodbe. Ponovno sem se vrnila k namiznemu tenisu pred 13 leti. Takrat sem spoznala, kako sem namizni tenis ves čas pogrešala. S sestro Andrejo in njenim možem Jožetom Urhom smo na novo ustanovili klub in začeli z najmlajšimi. Moj moto je bil, da morajo otroci, ki prihajajo v klub, v prvi vrsti uživati. Skozi igro smo se učili namiznega tenisa in s časom so prišli tudi naši prvi rezultati. Naši igralci so v 13 letih, odkar obstoja na novo zgrajen klub, dosegli vrhunske rezultate. Iz različnih tekmovanj so domov prinesli: 64 državnih medalj, 45 mednarodnih medalj in 4 medalje iz evropskih prvenstev. Naša najboljša igralca sta Darko Jorgič in Tamara Pavčnik, ki

spadata v sam vrh evropskih igralcev. Poleg klubskih obveznosti sem tudi že 6 let selektorica slovenske ženske reprezentance, kar mi omogoča, da iz prve roke lahko sledim najboljšim igralcem sveta in to znanje prenašam na naše najmlajše generacije, ki so meni tudi najdražje. Pod mojim vodstvom je reprezentanca na svetovnih prvenstvih izboljšala svoj rezultat za 18 mest, na evropskih prvenstvih pa za 12 mest. S ponosom povem tudi, da sem bila izbrana med šest trenerjev sveta, ki bodo letos v Indiji v mesecu juliju vodili super ligo. Imela bom priložnost trenirati in voditi dvoboje najboljših top 50 igralcem sveta. To bo zame velika nova izkušnja, saj se zavedam, da se celo življenje učimo in komaj čakam, da znanje in izkušnje, pridobljene v Indiji,delim z našimi igralci. Rada bi se zahvalila Steklarni Hrastnik, g. direktorju Andreju Božiču, za izreden posluh. Ter vsem zaposlenim za podporo in vzpodbudo. Brez vaše finančne pomoči in podpore enostavno ne bi šlo. Še enkrat hvala, mi pa se bomo trudili še naprej, saj vseh sanj in ciljev še nismo uresničili. Tudi osebno bi rada povabila vse zaposlene v Steklarni Hrastnik, da se nam pridružite na petkovih večernih treningih od 19. do 21. ure. Z vami bo vaš ambasador zdravega življenja Lovro Petrin. Nekateri ste se nam v letošnji sezoni že pridružili, naslednjo sezono vas pričakujemo več! Za vas bomo pripravili najrazličnejše namiznoteniške igre, zato pridite, ne bo vam žal. Prav tako vabim vaše otroke, najmlajše nadobudneže bele žogice, da spoznajo najhitrejšo igro. Vpis v novo sezono bo meseca septembra. Vse informacije lahko dobite na tel. št.: 051 816 818. In še športni pozdrav ter nasvet: V življenju počni stvari, ki jih imaš rad in kjer začutiš samega sebe. Nikoli ne bodi zadovoljen, kajti tam, kjer boš postal zadovoljen, boš tudi ostal.

Steklar poletje 2017


Korak po korak = napredek! Ambasador zdravja Lovro Petrin

Mojca Lavrič

Tokrat izpostavljamo sodelavca, ki res vestno skrbi za promocijo zdravja v naši sredini. Lovro Petrin, ki ga je Vesna izpostavila že v svojem prispevku, danes poleg rednega dela v oddelku logistike sodeluje kot strokovni sodelavec tudi v namiznoteniškem klubu Hrastnik.

PROMOCIJA ZDRAVJA DANES – kaj je

PREDLOG in NASVET za zdravje:

že speljal do sedaj

ź

ź

Kot promotor športa se v Steklarni počuti že skoraj 30 let. Že takrat si je za

tedensko po 15- 20 min – tukaj

cilj zadal ljudi odvaditi kajenja in

resnično apeliram na vse zaposlene,

alkohola, jih spodbuditi k več gibanja, k

da izkoristijo sofinanciranje kart za

zdravemu načinu prehranjevanja in

hrastniški bazen, ki jih dobite res

vse, kar spada k takšnemu slogu

ugodno, naložba v vaše zdravje pa bo

življenja. Takrat si aktivne športnike

neprecenljiva.

preštel na prste ene roke, danes pa jih

ź

bolj aktivno živi vsaj 10x toliko. ź

Ali ste vedeli? ź

ź

Aerobne aktivnosti: hoja , tek in kolesarjenje, približno 3 do 5 x

Danes v prvi vrsti najbolj skrbi za to, da

tedensko, od 20 do 50 min z utripom

je sam še vedno v odlični formi ter da se

med 120 in 160 utripov na minuto;

drži vseh načel, ki jih promovira med

hoja naj bo s pohodnimi palicami, z

ljudmi. Še posebej med mladimi.

živahnim korakom v hrib (predlog

Lovro je v OŠ pričel igrati namizni

Vedno jim osebno pokaže, kaj je

lokacije: od Zdravilišča Laško na Hum,

tenis, kar šteje za svoje prve športne

potrebno narediti. Ni tip človeka, ki bi

ki traja max 30 min, pot na Klobuk, ki v

začetke.

samo rekel, kaj je potrebno narediti –

hrib traja do približno 50 min). Pri

Pri 15 letih je zamenjal namizni tenis z

naredi sam in potem naredijo tudi

teku priporoča tek po mehkejših

atletiko, usmeril se je na tek na srednje dolge proge, kjer je dosegal

ź

Za preventivo ter težave s hrbtenico p r i p o r o č a : h r b t n o p l av a j e 2 x

ź

ostali.

podlagah (recimo na Ruski stezi v

V steklarni se vsakodnevno največ

Rimskih Toplicah ali po športnem

lepe rezultate ter osvajal medalje na

srečujemo s težavami lokomotornega

državnem nivoju, takrat še

aparata in za te nasvete je vedno še

Jugoslavije, in Slovenije. Z atletskim

posebej na voljo. Tako z vajami,

parku v Hrastniku). ź

Po špor tnih aktivnostih je zelo priporočljiva masaža, predvsem za

klubom Kladivar so bili večkratni

terapijami ter ostalimi zdravilnimi

sproščanje serotonina, t.i. hormona

državni prvaki.

metodami.

sreče in zadovoljstva. Če obiščemo

Je trener atletike od leta 1991, za kar

ź

Od aktivnosti se največ posveča

se je izšolal na Fakulteti za šport v

vodenju pohodov, tekaškim treningom

Ljubljani, smer trener atletike. Iima

ter namiznemu tenisu.

savno pred masažo, smo naredili že skoraj vse.

ogromno znanja s področja metodike treniranja, psihologije, motivacije itd. ź

Približno pri 30 letih se je njegova

ź

V namizni tenis se je vrnil pred 10 leti,

atletska kariera počasi končala. kjer v hrastniškem klubu skrbi za telesno pripravo, je sparing partner

Citat za razmislek: Lenoba uničuje telo (latinski

pri igranju, skrbi za preventivo proti poškodbam in še kaj. ź

Je certificiran športni terapevt.

Steklar poletje 2017

izrek).

51


ZDRAVE NOVICE

Pečeni jajčevci s paradižnikom in sirom Sestavine: ź 3 jajčevci ź 250 g mozzarele ź 50 g parmezana ź 500 ml paradižnikove omake ź sol ź oljčno olje

Jajčevce po dolžini narežemo na tanke rezine, položimo na papirnate brisače in posolimo. Pustimo jih kakšno uro, potem jih na hrustljavo zapečemo na olivnem olju in odcedimo na papirnih brisačah. Pripravimo manjši pekač, ga tanko namažemo s paradižnikovo omako in nanjo naložimo jajčevce. Prekrijemo s paradižnikovo omako. Nanjo nadrobimo mozzarelo in naribamo parmezan. Sledijo plasti jajčevcev, omake in sirov . Pečico segrejemo na 200 °C in pečemo 20 minut.

https://www.greenme.it/mangiare/vegetariano-a-vegano/21250-melanzane-parmigiana-ricetta

Blagodejni bezgov čaj Pater Ašič priporoča: bezgov čaj blaži kašelj in pomaga pri vnetju grla, gripi, astmi, bronhitisu in začetni pljučnici, pa tudi pri revmi. Čaj iz listov čisti kri in je najboljše zdravilo zoper nečisto kožo. Za potenje pri vročici zadostuje tudi mlačen čaj iz cvetja, saj vsebuje snovi, ki pospešujejo potenje. Čaj iz bezgovih in orehovih listov odpravlja nespečnost.

Preprost bananin sladoled Recept za ta krasen sladoled je res preprost. Tri zrele banane narežemo na kolobarje in zamrznemo. Nič hudega, če so banane že prezrele, okus bo še boljši. Dovolj bo 2 do 3 ure v zmrzovalniku, potem pa jih stresemo v blender in zmiksamo. Postrežemo takoj ali pa osnovi dodamo dodatke po želji - jagode, kakav v prahu, lešnike. Okusna varianta je tudi s sesekljanimi metini lističi in čokolado v koščkih.

Recepte je izbrala sodelavka Alenka Leskovšek.

52

Steklar poletje 2017


Šparglji ź ź ź ź

ź

ź

ź

Šparglji ali beluši in latinsko asparagus veljajo za prvo pomladno zelenjavo, ki jih v primerjavi izpred nekaj desetletij nazaj danes pozna že skoraj vsak. Sezona nabiranja špargljev se začne praviloma v sredini aprila in traja vse do sredine junija. So bogat vir vitaminov (vitamin C, provitamin A in veliko vitaminov kompleksa B), mineralov (fosfor, žveplo, kalcij, magnezij) in vlaknin. Ker vsebujejo malo maščob, so zelo primerni kot dietna prehrana in imajo pozitiven učinek na zdravje telesa. Vplivajo na povečano izločanje vode, zaradi prisotnosti vlaknin pa imajo celo blago odvajalni učinek. Poleg povečanega izločanja vode je urin tudi specifičnega vonja. Priporočljivi so prav tako za nosečnice zaradi vsebnosti folne kisline, ki vpliva na razvoj otroka v maternici. Njihovo uživanje se priporoča tudi ljudem s povišanim krvnim tlakom. Kljub temu, da so šparglji zelo zdravi, se vseeno odsvetuje njihovo uživanje ljudem z ledvičnimi kamni, obolelimi sečili, vnetimi ledvicami in ljudem s protinom (nalaganje kristalčkov sečne kisline v sklepih) zaradi purina, ki se v organizmu spremeni v sečno kislino. Za uživanje so najboljši mladi in sveže nabrani poganjki. Svežini špargljev dokazuje lomljivost ob upogibanju. Najbolje jih je hraniti v hladilniku, kjer zdržijo tudi do enega tedna. Za pripravo jedi s šparglji lahko uporabimo tako zelene kot tudi spodnje olesenele dele. Zelene dele lahko uživamo surove ali kuhane, medtem ko moramo spodnje olesenele dele olupiti in skuhati. Spodnji oleseneli deli se kuhajo dlje časa in jih lahko uporabimo predvsem za kuhanje špargljeve juhe. Zeleni deli pa so odličen dodatek zelenjave k različnim jedem ali pa kot samostojna jed. http://www.nutris.org/prehrana/zivila-meseca/pomlad/122-sparglji.html

Nasvete je izbrala sodelavka Kim Košir.

Paradižnik ź ź ź ź ź ź

ź

Če se le da, sadike vzgojite sami. Seme svojih najljubših vrst posadite v lončke in jih maja presadite na prosto. Za rast izbreite najbolj sončno mesto na vrtu ali balkonu in ne pretiravajte z zalivanjem. Boljša je suša kot preveč vode, ki izniči vonj in okus paradižnika. Odlično deluje enkratno zalivanje z morsko vodo, ki mu pravijo „gnojenje s soljo“. Okrog rastlin dodajajte kalcij v obliki strtih jajčnih lupin. S preveliko gostoto pridelek sadežev upade. Vsaka rastlina naj ima 4 do 5 poganjkov. Ostale odstranite. Paradižnik vsebuje številne zdravju koristne sestavine. Vsebuje visoko koncentracijo antioksidanta likopena. Največ ga tako prejmemo s kuhanimi produkti kot so paradižnikova mezga, juha ali celo kečap (pustimo to, da je v njem običajno preveč sladkorja). Likopen zagotavlja antioksidativno zaščito kože zaradi zunanjih vplivov in tako varuje pred prezgodnjim staranjem. Največji sovražnik paradižnika je plesen, ki lahko ob večji količini vlage hitro uniči pridelek. Če paradižnika nimamo zaščitenega pod streho in rastlinjaku, si lahko pomagamo z naslednjim receptom: V 5 litrov vode zmešamo eno veliko žlico sode bikarbone, dve veliki žlici rastlinskega olja in eno veliko žlico biorazgradljivega detergenta za posodo. Mešanico vlijemo v škropilnico v popršimo po paradižniku. To lahko naredimo tudi preventivno v času deževja, ko so spore gljiv najdejavnejše. Povzeto po članku Antona Komata v reviji Zarja

Nasvete je izbrala sodelavka Alenka Leskovšek.

Steklar poletje 2017

53


SKUPAJ USTVARJAMO

Krožno gopodarstvo Kotiček za okolje

Simona Lesar

V sredo, 14.6.2017 je pred svečano podelitvijo priznanj inovatorjem Zasavja za leto 2017 potekala konferenca Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije in GZS Območne zbornice Zasavje z naslovom Potenciali krožnega gospodarstva v Zasavski regiji – krožno gospodarstvo in inovativnost! Steklarna Hrastnik je sodelovala na konferenci v okrogli mizi kot primer dobrih praks prehoda v krožno gospodarstvo v Zasavju. Seveda pa idealnega sveta ne poznamo. Surovine za proizvodnjo stekla so večina naravni materiali, sama proizvodnja stekla pa je energetsko intenziven proces. Taljenje poteka pri temperaturah okrog 1500°C. Pri proizvodnem procesu zato uporabljamo precej energije, ki jo pridobimo predvsem s kurjenjem zemeljskega plina in v manjši meri elektrike. Drugačnega načina v celotni zgodovini steklarstva ne poznamo.

Kaj je krožno gospodarstvo? Krožno gospodarstvo je koncept, ki je nastal kot odziv na pritisk rastočega gospodarstva in potrošnje na omejene vire in nosilno sposobnost okolja. Prehod v krožno gospodarstvo se zato usmerja v ponovno uporabo, popravila in recikliranje obstoječih materialov in izdelkov. Steklarna Hrastnik ima v zasavski regiji skoraj 160 letno tradicijo. Tudi steklo, kot naš proizvodni material, ima večtisočletno zgodovino, saj ne vemo pravzaprav natančno, kdaj ga je človek začel izdelovati. Najstarejši predmeti izhajajo verjetno iz obdobja 3000 let pred našim štetjem. Seveda se je v vseh stoletjih razvijal sistem priprave in sestave mase, oblikovanje, tehnologija, sama osnova pa ostaja enaka. Danes si ne moremo zamišljati življenja brez stekla zaradi številnih lastnosti. Ena pomembnejših je, da je steklo mogoče neskončnokrat reciklirati, kar pomeni 0 (nič) odpadkov in popolno kroženje materialov, tudi ko izdelek doseže konec svoje življenjske dobe, kar ga popolnoma uvršča v koncept krožnega gospodarstva. V naši proizvodnji je odpadno steklo v približno 30% delu naše zmesi, kar pomeni nižjo porabo surovin. Prav tako pomeni 1 tona porabljenega odpadnega stekla 300 kg manj CO2 in s tem nižje procesne emisije CO2 (na letnem nivoju za približno 3%). Za vsakih 10% uporabljenih črepinj pa se zmanjša poraba energije v peči za 2-3%.

54

družba, ne manjka. Ob tem gre tako za možnost prihrankov kot za dvigovanje kakovosti bivanja in upoštevanje omejitev planeta. »POT DO SVETA BREZ ODPADKOV SE ZAČNE DOMA.« (Bea Johnson)

Na konferenci smo prikazali, s kakšnimi izzivi se srečujemo pri doseganju koncepta krožnega gospodarstva. Pomembne so vse naše investicije, ki so vedno skladne z najboljšimi razpoložljivimi tehnikami in prijazne do okolja. Trudimo se živeti in delati v sožitju z naravo, zaposlenimi in lokalno skupnostjo. Prav takšno ravnanje nam prinaša tudi ekonomske učinke - gospodarski razvoj, rast in blaginjo. Z vsemi učinki pa tako sledimo konceptu krožnega gospodarstva. Pred nami je poletje. Čas za druženje, počitek, razvajanje. Ne pozabimo pri tem na okolje. Zadovoljimo trenutne potrebe, v okviru naših možnosti, ne da bi pri tem še naprej ogrožali prihodnost bodočih generacij. Primerov, kako si lahko olajšamo in pocenimo življenje kot posamezniki in kako to lahko sistemsko storimo kot

Vir: https://val202.rtvslo.si/2015/11/izvidnica-36/

Steklar poletje 2017


Skok v poletje Sindikalna stran

Ivan – Jani Kovačič

Tromesečje je naokrog in spet je čas za naš članek, da na kratko predstavim dogajanja do sedaj. Sindikalno dogajanje je vedno pestro, tudi če se nas ne vidi in opazi na prvo žogo. Tukaj smo. Za nasvet, pogovor ter seveda tudi prijetne dogodke. Nenehno razmišljamo, kaj še ponuditi, kako obogatiti vaš delovnik in prosti čas – tako samostojno kot v sodelovanju z vodstvom ter zaposlenimi. V teh poletnih mesecih so, kot je že v navadi, na razpolago bazenske karte za bazen Aqua Roma v Rimskih toplicah. Vsako leto je po njih res veliko povpraševanja in veseli smo, da ta tradicija ostaja. Ker se trudimo, da so na voljo tudi vedno kakšne novosti, so letos na razpolago tudi karte za terme Olimija v Podčertrtku. Na razpolago so tudi otroške karte, tako da je poskrbljeno za celo družino. Nakup teh vstopnic po res ugodni ceni je ravno tako naletel na super odziv, zato se bomo trudili še naprej, da vam za poletne mesece priskrbimo še kakšne ugodnosti za osvežitev blizu doma. V prvi polovici maja smo se tako na lepše odpravili na izlet v Novi sad in okolico. Izleta se je udeležilo kar 47 naših članov in prav nič ne bom pretiraval, če zapišem, bilo je izjemno prijetno. Spoznati sodelavce na malce daljši poti, ko je časa za klepet dovolj, je prav posebno doživetje. Ogledali smo si naravni rezervat Belo blato. V večernem času smo doživeli utrip Novega sada, ki je zelo živo in lepo mesto. Naslednji dan smo se povzpeli na Fruško goro in pozno popoldne odrinili proti domu. Vtisi nam na poti domov, dajejo zagon, da se lotevamo takšnih zgodb. Iskrice v očeh, ko ljudje pripovedujejo o sebi, družinah, ko kdo razdre kakšen vic in opaziš, da se tkejo bolj pristne vezi, kot se lahko med delovnikom, so neprecenljiva doživetja.

nabiranje novih moči ter s tem tudi krepitev zdravja na vseh nivojih. Pa tudi želja, da bi vsi v podjetju delali tako dobro, da bi takšen regres izplačevali še dolgo v prihodnost.

V času, ko nas bo kar precej torej nekje v senci hladilo razgrete misli ter telo, pa bo v vodstvu podjetja tudi velika sprememba. Zato želimo naslednje misli iz sindikata nameniti dolgoletnemu generalnemu direktorju, Andreju Božiču.

Smo v obdobju poletnih mesecev in času zasluženih dopustov. V ta namen smo tudi letos v Steklarni Hrastnik dobili najvišji še davčno priznani regres, kar je res velika ugodnost. Verjemite, ni veliko podjetij v Sloveniji, ki bi zaposlenim namenili regres v najvišji možni višini. Iskreno bi si želeli, da bi ga lahko vsi namenili za dopust, za

Hvala vam, da smo bili del vaše poti, ki ste jo prehodili skupaj z nami v tej hrastniški dolini. Glažarji, če nas vse združim pod to staro ime, ki se nas drži vseh, ki delamo v steklarni ne glede na delovno mesto, vemo da, ta pot ni bila lahka - prej je bila trnova in težka. Predno ste stopili v naše podjetje, smo o vas vedeli samo to, da ste tako imenovani sanacijski direktor, kar je za nas kot sindikat po preteklih izkušnjah pomenilo samo eno - da bo potrebno zavzeti bojne linije in se z vsemi sredstvi boriti proti odpuščanjem in zniževanjem plač. Vi pa ste nam pokazali, da je mogoče z dogovori, odprto ter iskreno komunikacijo, s pravilnim pristopom in konsenzom doseči veliko več – in o odpuščanju, nižanju plač in podobnih ukrepih sploh ni bilo govora! Morda je marsikdo pozabil, iz kakšne osnove smo pričeli naše sodelovanje, kaj vse je bilo potrebno spremeniti. Zato v imenu sindikata še enkrat hvala za vaše konstruktivno sodelovanje in obilo uspeha na vaši novi poti. Seveda v naši sredini pozdravljamo Petra Časa, mu izrekamo dobrodošlico med nami in da bi čim prej zavihali rokave ter nadaljevali z vsemi dobrimi projekti, ki nam zagotavljajo

Vsem pa želimo, da vedno izberemo pot sodelovanja, spoštovanja ter dobrih odnosov. Prijetne dopustniške dni v imenu Sindikata Steklarne Hrastnik. Utrinek z izleta po Vojvodini Steklar poletje 2017

55


SKUPAJ USTVARJAMO

Steklarna je močna vzpodbuda tudi za delo KS Predstavitev dejavnosti Krajevne skupnosti Steklarna v obdobju april - junij 2017

Adi Zaletel, predsednik KS Steklarna

Napisati prispevek za interno glasilo tako priznane firme, kot je postala Steklarna Hrastnik, ni mačji kašelj. Posebno, ker Steklarna iz leta v leto raste, pridobiva na ugledu v globalnem poslovnem svetu, prejema najvišja strokovna priznanja in nagrade, kar je tudi za vodstvo KS SH še dodatna spodbuda za delo v lokalni skupnosti.

zmanjševanju emisij škodljivih snovi, vedno močnejše in izrazite so zahteve krajanov po boljših bivalnih ter družbenosocialnih pogojih življenja v krajevni skupnosti. In prav je tako!

Hkrati pa se krepi tudi obojestransko zavedanje o skupni družbeni odgovornosti do okolja in raste potreba po medsebojnem sodelovanju v tem prostoru. Pohvalimo se lahko, da zvesto sledimo ne samo vašim vrednotam, temveč tudi nenehnim izboljšavam, napredku ter želji po rasti, zato v delo KS vključujemo nove interesne dejavnosti. Že pred leti smo presegli stereotipno razmišljanje, da je krajevna skupnost namenjena samo uresničevanju zgolj komunalnih potreb krajanov, to je urejanja in posodabljanja cest, kanalizacije, razsvetljave in urejanje javnih površin, pa pridobitvi še kakšnega rekreacijskega objekta. V preteklosti je bilo to morda res, sedanji razvoj družbe pa prinaša vedno ostrejše zahteve za varstvo okolja, zahteve po varčevanju z energijo, zahteve po

S pridobitvijo večnamenskega družbenega objekta KS Steklarna in društev v letu 2013 smo v naši skupnosti ogromno pridobili in povsem upravičili tako investicijo kot namen in cilje investicije, to je vzpostavitev kulturnega, izobraževalnega in medgeneracijskega središča spodnjega dela občine Hrastnik in izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev. Razne oblike izobraževanja, predavanja, predstavitve delovanja različnih društev, društvenih in humanitarnih organizacij, različne delavnice, reportaže, koncerti in rekreativnošportne prireditve to iz leta v leto samo potrjujejo. Pretežni del zaslug za izboljšanju kvalitete življenja v KS ima vsekakor Steklarna Hrastnik kot generalni sponzor, saj nam odobrena sponzorska sredstva omogočajo izvedbo številnih kreativnih delavnic za otroke, veliko kulturnih prireditev ter pestre rekreativne - športne prireditve in to ob dejstvu, da Steklarna naš objekt že od leta 2013 uporablja tudi za interno izobraževanje zaposlenih v Steklarni, razne promocije in druge oblike izobraževanja. Zato ponovna in iskrena zahvala

generalnemu direktorju Andreju Božiču za razumevanje in krepitev razvoja KS SH. Komunalna dejavnost v krajevni skupnosti V letošnjem letu so bila naša glavna prizadevanja, skupaj z občinsko upravo, ponovno usmerjena v pripravo projekta čim hitrejše ureditve normalnega dovoza v naselje Cesta Hermana Debelaka ali v Dirmajerjev hrib. To je naša najbolj pereča in dolgoletna naloga, ki pa zaradi kompleksnosti problemov ni odvisna od naše prizadevnosti, temveč od interesa tako Slovenskih železnic, ustreznih resornih ministrstev kot tudi občine Hrastnik, da vztraja pri svoji zahtevi o ureditvi podvoza v sklopu ureditve komunalne infrastrukture in poplavnega področja v občini pri izgradnji HE Suhadol. Občina sama ne more zagotoviti sredstev za tako finančno zahtevno investicijo. O tem smo pisali že večkrat in resnično upam, da bom kdaj lahko še osebno zapisal, da je ta projekt ''pod streho''. V sodelovanju z občino smo letos uspešno izvedli odstranitev ali obsek dreves v naseljih v KS in v Športnem parku Logar, sanirali najbolj kritične cestne površine na lokalnih cestah ter uredili ekološke otoke v zgornjem delu naselij Cesta Hermana Debelaka in Podkraj. V teh dneh poteka na področju naše in sosednjih KS obsežna državna investicija, in sicer rekonstrukcija ceste Hrastnik Zidani Most na levem bregu reke Save in v tem sklopu se bo uredilo tudi križišče pod železniško postajo z osvetlitvijo prehoda za pešce in dovoza na ŽP Hrastnik in uvoz v skladišče na južnem delu Steklarne. Investicije v krajevni skupnosti Letos smo investicijska sredstva namenili v funkcionalno opremo VDO Podkraj. V objektu smo zasteklili odprtine na stopnišču, namestili zaščitna vrata na stopnišče, namestili protidrsne trakove na stopnicah ter nabavili premične zaporne letve za zaporo vhoda v VDO v času prireditev.

52

Steklar poletje 2017


Proslava ob Dnevu žena

Zaključek tekmovanja v balinanju

Podiranje dreves v KS Steklarna

Otvoritev foto razstave „Motivi iz KS Steklarna“ V letošnjem letu bomo pridobili ponudbe za ureditev nadstreška na parkirišču pred VDO za potrebe kmečke tržnice ter ponudbo za asfaltno preplastitev dovoza v naselje Spodnji Podkraj (hiše Knez, Lorber, Markelj) ter ponudbo za asfaltno preplastitev parkirišča na CHD16.

ź ź

Družbena dejavnost v krajevni skupnosti Prepričan sem, da smo največji kvalitetni skok v KS SH naredili na področju družbenih dejavnosti, in sicer: ź Na kulturnem področju smo prvič gostili Dedka Mraza, ženski pevski zbor KUD Svoboda Dol, v sodelovanju s foto sekcijo KUD Svoboda Dol in s sponzorskimi sredstvi Steklarne Hrastnik uredili foto galerijo in prvič pripravili foto razstavo pod naslovom » Motivi iz KS Steklarna« ź Po večletnem premoru smo ponovno izvedli promenadni koncert Steklarske godbe Hrastnik in njihovih mažoretk v naselju Podkraj. ź Na športno-rekreativnem področju smo prvič izvedli ekipno tekmo v kegljanju s kroglo na vrvic. ź Uspešno smo, ob sodelovanju z DPM Steklar poletje 2017

ź

Hrastnik in društvom Šula, izvedli 5 otroških ustvarjalnih delavnic ob sodelovanju naših prostovoljk iz KS, dve delavnici pa je delno sofinanciral tudi Dewesoft iz Trbovelj. Izvedli smo tekmovanja v balinanju, pikadu in » Pohod po splavarski poti«. Z vabilom Steklarne Hrastnik smo aktivno sodelovali na predstavitvi Steklarne Hrastnik in projekta EU projekt-moj projekt ter predstavitvi razvoja kompetenc, izobraževanja in mentorskega sistema Steklarne Hrastnik Izvedli javno predstavitev okoljevarstvenih poročil Steklarne Hrastnik in TKI Hrastnik za leto 2016 na organih KS .

Osrednja proslava ob prazniku KS Steklarna V petek, 23.6.2017 pozno popoldne je bila na prireditvenem prostoru pred VDO Podkraj osrednja proslava ob počastitvi praznika KS Steklarna. V otroškem zabavnem programu je naš hrastniški pevec Matej Železnik na harmoniki pritegnil k sodelovanju otroke in

malo starejše, nato je sledil uradni del proslave s slavnostnima nagovoroma moje malenkosti in župana občine Hrastnik, Mirana Jeriča. Svet KS Steklarna je podelil tudi dve priznanji KS SH za leto 2017, in sicer Društvu Marionetno lutkovno gledališče Jurček za 70- let lutkarstva v Hrastniku in ohranjanje lutkovne dejavnosti ter Rudiju Potisku, predsedniku Ribiške družine Hrastnik za dolgoletno prizadevno in uspešno vodenje ribiške družine in skrb za varstvo vodotokov v občini Hrastnik. V kulturnem delu proslave so nastopili Steklarska godba Hrastnik pod vodstvom dirigenta Jožeta Rusa, Mažorete steklarske godbe pod vodstvom Darje Jurgelj, Moški pevski zbor Svoboda Hrastnik pod vodstvom Aleša Laznika, pevec Matej Železnik in pevski duet Gaja Kolenc iz Hrastnika in Rok Hvala iz Trbovelj. Sledilo je prijetno druženje občanov, ki ga niso zmotile niti kratkotrajne plohe, kajti slastne pečene postrvi v režiji članov ribiške družine Hrastnik, z dodano krompirjevo solato in okusnim krumpantočem iz Doma starejših občanov Hrastnik, so zadržale obiskovalce ter krajane v prijetnem razpoloženju do poznih večernih ur. Vsem bralkam in bralcem Steklarja tudi iz KS SH želimo prijetne poletne dni, predvsem čim več takšnih, ki bodo prijetno zapisani v spomin za vedno. Se beremo spet jeseni.

57


TU PA TAM

Priporočamo! Za srce in dušo

Mojca Lavrič, Mateja Š. Dimic, Katja Ladika

Film Lev: dolga pot domov / Lion (priporoča Mojca Lavrič) Pobeg v zgodbe, ki jih piše življenje, nam omogoča tudi film. Kot v življenju, se nas tudi zgodbe drugih na platnu dotaknejo enkrat bolj, drugič nič in tretjič za vedno. Film Lev je pri meni ostal zapisan kot nepozabno ganljiv, življenjski in čustven. Takšen z močnim sporočilom, še posebej za nekoga, ki čutijo z otroki ali pa so sami starši. Je zgodba o Indiji, strahotni revščini, izginulih otrocih, neizrekljivi bedi. In je zgodba o toplini, pogumu, ljubezni, skrbi, močnih ljudeh, povezanosti, iskanju korenin in nikoli ugasnjenemu upanju. In vse to pretrese še bolj ob zavedanju, da je posnet po resničnih dogodkih. Izjemna igra (še posebej srce parajoča je igra malega igralca), čudovita fotografija ter čustvena glasbena podlaga film zaokrožijo kot enega boljših v tem žanru zadnjih let. In če vemo še to, da v filmu dejansko ni pretiravanja, da je posnet na avtentičnih lokacijah ter da ob koncu spoznamo posnetke resničnih ljudi, je Lev po dolgem času nekaj, kar bi vsakomur med nami priporočila za ogled. Za razmislek. Za hvaležnost. In morda za poziv, da se večkrat ozremo na druge z večjim razumevanjem. Knjiga Adama Granta: Izvirnost / Originals (priporoča Mateja Š. Dimic) Danes je izvirnost vedno bolj cenjena veščina in je najbolj veljavno ter zanesljivo merilo ustvarjalnosti. Biti izviren pomeni imeti ideje, ki niso pričakovane, s katerimi premikamo meje in spreminjamo pravila igre. V knjigi avtor Adam Grant na temelju presenetljivih študij in pripovedi iz poslovnega sveta ter sveta športa, zabave in tudi politike razišče, kako izraziti svoje ideje, ne da bi nas utišali in kdaj je pravi čas za to. Piše, kako med dobrimi idejami izbrati tisto, ki je prava, kako to zagovarjati in kako uveljaviti nove zamisli, ki niso v skladu s sprejetimi prepričanji. Piše o boju proti konformizmu in o zoperstavljanju zastarelim običajem. Opiše poučne primere poslovneža, ki investitorje prepričuje z argumenti, zakaj naj bi ne vlagali v njegovo podjetje, ženske pri Applu, ki se je zoperstavila Stevu Jobsu, čeprav je bila na bistveno nižjem položaju, analitičarke, ki je spremenila zabetonirano pravilo o tajnosti pri Cii, ter finančnega čudodelca, ki zaposlene odpusti, če ga ne kritizirajo. Knjiga Izvirnost vas bo prav gotovo opogumila in navdihnila, da pustite pečat in spremenite svet.

Balaton po nevihti

58

Izlet na Balaton (priporoča Katja Ladika) Po več letih preživljanja prvomajskih počitnic doma smo se letos odločili, da gremo vsaj malce v svet in novim dogodivščinam naproti. Midva z možem, najina 6 in 9 letna sinova ter sestra z možem. In ker nismo hoteli stati dolgo na meji s Hrvaško, smo se odločali za preostale sosedske države. Nazadnje je padla odločitev za Madžarsko. Balaton oziroma Blatno jezero, da sem bolj natančna. Ker nekaj vode je pa že prav fino pogledati za prvi maj, da vsaj malo na 'okus' za morje pridemo… Sama vožnja do Blatnega jezera je bila enkratna, nobene gneče na cesti, avtocesta ves čas. Sicer je del avtoceste v gradnji in je bil zato vozen le en pas, pa vseeno ni bilo pretirane gneče. Pokrajina pa zanimiva, vožnja preko polj, ki so delovala kot rumeno morje, saj je ravno cvetela oljčna repica. Le meni se je nekako zdelo, da mi manjka obzorje. Kot bi mi nekdo izbrisal hribovje za drevesi! Bivali smo v kraju Balatonboglar na južni obali Blatnega jezera. Severna obala je namreč precej dražja, mi pa smo se odločili za cenejšo varianto in smo tako najeli mobilno hišico v Sello Kempingu, manjšem kampu na rtičku ob marini (Cena za 6 oseb, 2 nočitvi in 2 avtomobila s turistično takso vred je bila 120 EUR). Sam kamp je prav prijetno urejen, ravno dovolj velik, da se otroci zdivjajo, a te ne skrbi, da se izgubijo. Sicer pa je izven kopalne sezone kamp ves čas precej poln ribičev, in sicer so v večini Madžari, Avstrijci, Nemci, pa tudi kakšni Slovaki in Čehi se najdejo. Prav tako je bližnja marina polna jadrnic iz teh držav. Do mesteca Balatonboglar lahko dostopaš peš, se mu pa pozna, da je to bivše res socialistično mestece. Pa vendar se očitno zadnja leta kar precej vlaga v ta kraj, saj se veliko hiš obnavlja, prav tako deloma središče mesta. Edino kar je, maj zanje še ni najbolj turističen, tako da je določen del mesta res bil bolj prazen – podobno kot bi šli na hrvaško obalo tam nekje marca. Nam vsem pa je bilo všeč mirno okolje in pravi odklop kljub vetrovnemu prvemu dnevu. Steklar poletje 2017


Drugi dan smo se odpravili v gričevnat predel na severni obali Balatona. Gre za eno bolj znanih vinorodnih območij Madžarske. Zaradi številnih vinogradov na gričih območje takoj deluje bolj domače. Toda vseeno je sama arhitektura teh vasi precej starejša, tako da imaš na trenutke občutek, kot da se voziš po krajih nekje 30 let nazaj. Najprej smo šli v mesto Tapolca. Sredi mesta, skoraj nasproti mestne hiše, se nahaja vhod v podzemne jame Tapolca Lake Caves. Ob vstopu je najprej na ogled jamarski muzej, kjer je predstavljena tako geološka zgodovina območja kot tudi samo jamarstvo tega področja. Za madžarske obiskovalce je bil predviden vodič, za nas ostale pa je bil nasvet: »No, poglejte si sami, saj vse piše tudi v angleščini (smeh)«. Toda nam je konec koncev to še bolj ustrezalo, saj smo si lahko ogledali vse skupaj s povsem svojim tempom. Otroci so bili navdušeni nad prikazom vulkanskega izvora območja, kar pojasnjuje številne toplice okrog Balatona. Še bolj zanimiv del je jamarski muzej, saj je del predstavljen z modeli skal, lutkami jamarjev z opremo, v drugem delu pa si s 3D očali lahko občudoval fotografije iz predelov jam, ki niso odprte za obiskovalce. Nato pa smo se končno spustili v same jame. Spust se začne, kot da bi se spuščal v klet starejše mestne hiše, ki se nato kar naenkrat spremeni v stopnišče vklesano v same skale. Najprej smo se sprehodili skozi Bat caves, kjer je super akustika. Na koncu teh jam pa smo že po nekaj minutah prišli do podzemne rečice kristalno čiste vode, obsijane s turkizno barvo, saj je osvetljena z dna struge. Tam smo se po dva vkrcali v male kovinske čolničke, dobili veslo in se odpravili raziskovat podzemni svet. Tako nam odraslim kot otrokom je bilo izjemno zabavno. Smo se pa kar spotili, saj nismo pričakovali, da bo v jamah tako toplo, a ker ima voda kar 20°C, bi bilo najbolje veslati v poletni opravi! Po okusnem kosilu v Tapolci je sledil grad Szigligetivar na severni obali. Ta srednjeveška trdnjava iz 13.stoletja stoji na griču in tako je bila v preteklosti pomembna vojaška utrdba, danes pa ji ta lokacija daje izjemen razgled na samo jezero. Poleg vsega pa so imeli na grajskem dvorišču postavljen lokostrelski tabor, tako da si lahko za 500 forintov (dober euro in pol) 5x streljal z lokom pod vodstvom madžarskega vojaškega poveljnika v tradicionalnih srednjeveških vojaških oblačilih. Za male fante fenomenalno doživetje. Zadnji dan smo se odpravili še v mesto Keszthely, kjer se nahaja čudovita baročna palača Festetics Palaces, zgrajena konec Steklar poletje 2017

Razstava železniških modelov

Festetics Palaces 18.stoletja, kjer je cela vrsta muzejev. Mi smo izbrali botanične vrtove s steklenjaki, razstavo ptic ter seveda razstavo železniških modelov za male in velike tehnične navdušence. Tam razstavljajo delujoče modele železnic prikazanih na različnih maketah pokrajine. Največja maketa pa pokriva ravno območje okrog Balatona, kjer smo lahko na sami maketi videli vse kraje, ki smo jih obiskali. Čeprav do sedaj Madžarska ni bila prva država, na katero človek pomisli ob besedi počitnice, pa smo ob odhodu domov že začeli razmišljali, kdaj bomo spet šli odkrivat še kakšne nove zanimive kraje.

Ne pozabite, da ima Madžarska še vedno svojo valuto forint (glejte menjalni tečaj pred odhodom na pot)Skupni stroški za 6 oseb (4 odrasli + 2 otroka): ź Vinjeta, tedenska 7,5 EUR x 2 (za dva avtomobila) ź 2 nočitvi, 6 oseb 120 EUR vključno parkirnina ź 3 x kosilo, pijača, 6 oseb 110 EUR ź Vstopnina grad (4+2) 10 EUR ź Vstopnina jame (4+2) 30 EUR (možnost nakupa družinske vstopnice ) ź Vstopnina muzeji (4+2) 30 EUR (nismo šli na vse razstave)

Splošni napotki, da vam bo lažje, iskreno o cenah ter koliko je vse skupaj stalo nas: Obvezna je vinjeta – tedenska stane na Petrolu 7,5 EUR.

315 EUR + dodatno gorivo + hrana in pijača za 2 x zajtrk in 2 x večerjo, ki smo jo prinesli seboj.

59


RAZVEDRILO

Utrip Steklarne Hrastnik Team building ekipe marketinga Za marketing se zdi, kot da imamo toliko zanimivih in zabavnih projektov, da sprostitve sploh ne potrebujemo. Zdi se, da smo usklajeni in delujemo kot eno, vendar temu ni vedno tako. Ker smo zadolženi za upravljanje številnih področij od analitike, oblikovanja, do marketinških zgodb in komunikacijo z uporabniki ter mnogimi drugimi dejavnostmi, se nam hitro zgodi, da se naši projekti prepletajo in zapletajo, zato vedno ne gre vse po načrtih, kot bi si želeli. Zaradi tega se še kako zavedamo, kako pomembna je usklajenost tima in da na koncu nastajajo uspešni ter celostno usklajeni projekti. Čas je bil, da v naš delovni kolektiv vnesemo več sproščenosti, sodelovanja, motivacije, delovnega elana in nenazadnje medsebojnega zaupanja. Tokrat smo to počeli na spustu s kanuji po Ljubljanici. Sredi maja smo se udeležili enodnevnega veslaškega ekološkega tekmovanja, ki ga organizirajo taborniki rodu Bičkova skala iz Ljubljane. Štartali smo v Podpeči in se spustili po toku reke skozi neokrnjeno naravo ljubljanskega barja vse do Livade. Na poti so nas čakale številne naloge. Nekatere so zahtevale analitično razmišljanje, druge so bile spretnostni izziv, tretje kreativno naravnane. Prav vsak je lahko prispeval in sodeloval v tej povsem novi izkušnji. Skupaj smo uživali v sončnem vremenu in sproščenem ozračju. Močan timski duh pa okrepili v močnem nalivu, ki nas je čakal na zadnjem delu poti. Mokri do kosti in veseli, da smo prestali preizkušnjo, smo zaključili dan s piknikom. Polni elana gremo s pozitivno delovno motivacijo novim izzivom naproti. Veselje in zabavo, ki smo jo nabrali na poti, pa vnašamo v vsakodnevne izzive, ki jih imamo v steklarni.

Utrinki s predstavitve projekta EU projekt, moj projekt 2017 Preberite več na strani 35, tukaj pa več foto utrinkov z dogodka.

Čestitke mažoretkam Steklarne Hrastnik Sredi maja se je zaključilo državno tekmovanje mažoretk. Mlajša skupina je domov odnesla 4 srebrne in 3 zlate medalje, starejša skupina pa je v hudi konkurenci dosegla odlično osmo mesto. Vsem iskreno čestitamo!

Utrinek iz dneva odprtih vrat V petek, 19. maja, je na dnevu odprtih vrat, ki je potekal preko projekta Teden vseživljenskega učenja, približno 70 obiskovalcev pokukalo v čudoviti svet izdelave stekla. Vtisi so bili več kot pozitivni, obiskovalci navdušeni, fotografija pa je ostala za spomin na prijetno druženje.

60

Steklar poletje 2017


Prvomajska budnica Kot vsako leto so zaposlene, ki so praznični prvi maj preživeli na delovnem mestu, razveselili člani steklarske godbe ter jim podarili poskočne melodije prvomajske budnice ter rdeč cvet. Tradicija in srčnost!

Obisk ministrice Kopač Konec aprila nas je obiskala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Anja Kopač Mrak. Na pogovorih smo predstavili našo steklarno, odprli pa smo tudi teme, ki se tičejo izboljšav zakona o delovnih delovnih razmerij, vezanih predvsem na procesno industrijo ter izmensko delo, sodelovanju podjetij z Zavodom za zaposlovanje ter trgu delovne sile na sploh. Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je ob tej priložnosti dejala: »Obisk uspešnih podjetij mi je vedno v veselje in navdih. Dobra zgodba, kot je vaša, temelji na znanju, jasni viziji, spoštovanju, vrednotah, motivaciji, tudi zavedanju, da so vsi zaposleni pomembni. S takšnim vodenjem družbe ste Steklarno Hrastnik rešili rdečih številk in skupaj ustvarili inovativno, kreativno podjetje, podjetje, ki zdaj ustvarja dobiček in kjer so zaposleni del vašega uspeha. Premalokrat izpostavljamo tako uspešna podjetja, od katerih se lahko samo učimo in so nam zgled. Hvala za prijeten sprejem!«

Ogledi naše steklarne nikogar ne pustijo ravnodušnega… … pa naj gre za razna društva, upokojence ali nadobudne šolarje. Predvsem slednji nas obiščejo večkrat in zahvale, ki jih prejmemo, so največkrat polne navdušenja. Iz OŠ Toneta Okrogarja so nam poslali kar povezano na spletno stran, kamor so zapisali prispevek, vreden kakšnega novinarja z izkušnjami. Z vami delimo le majhen del zapisa: “Pri tem ogledu smo lahko spoznali, da je za uspeh poleg tradicije, ki je tukaj zares dolga, potrebna tudi dobra ideja, ki se prodaja. Naši učenci so imeli privilegij, da so si lahko ogledali celotno proizvodnjo tega zasavskega podjetja, ki ponuja mladim številne možnosti zaposlitve. Res je, da je za mnoge delo tukaj zahtevno in odgovorno, a je lahko tudi kreativno in zanimivo. Zgodba o steklarstvu v Zasavju je tudi zgodba o dolgoletni tradiciji in ljubezni do stekla.”

Projekt »Partnerstvo za spremembe« V okviru projekta »Partnerstva za spremembe« je tudi letos potekala enotedenska izmenjava. V steklarno je prišla ga. Tatjana Turnšek iz Ministrstva za javno upravo, Inšpektorata za javni sektor. Tatjana Turnšek, višja svetovalka: “Za vse kar sem videla, spoznala in se naučila menim, da bi kot primer dobre prakse podjetja Steklarna Hrastnik, lahko uporabili tudi v mnogih segmentih delovanja javne uprave. Tako bi tudi javni uslužbenci lahko postali bolj motivirani in na koncu tudi učinkovitejši, kar bi vplivalo na prebivalce in poslovne subjekte. In to je tudi glavni namen izmenjave v okviru projekta Partnerstva za spremembe. Še enkrat se vam iskreno zahvaljujem za vaše gostoljubje in ves trud, da sem lahko preživela resnično poln in zanimiv teden. Veliko sem spoznala se naučila in dobila še lepšo sliko o vas in tudi veliko priložnosti in idej za nas.”

Steklar poletje 2017

61


OTROŠKI KOTIČEK

Otroški kotiček Alenka Leskovšek

Naš največji naravni vir je razum naših otrok. Walt Disney Slikanje na kamne je idealna dejavnost, ki jo lahko otrokom ponudite tudi na počitnicah na morju. Z otroki najprej naberite kamne, nato pa jim ponudite tempere, vodenke, voščenke ali barvice in otroci bodo ure in ure ustvarjali :)

62

Steklar poletje 2017


Življenje je sprememba Kratek pregled kadrovskih novic

Zahvale

Vsako delo, ne glede na to, kako dobro je, je v podjetju vedno odraz celotne ekipe. Seveda delamo kot vsak posameznik, pa vendar nihče ne dela ne sam zase in ne samo zase.

Ni res, da je odšel - nikoli ne bo! Ujet v naša srca, z najlepšimi spomini, bo vsak naš korak spremljal v tišini.

Nekateri ste z nami od prve zaposlitve pa do upokojitve, nekateri se z nami družite kratek čas in smo le ena izmed postaj na vaši karierni poti. Vsi ste zajeti v naše številke, ki pa so za nas več kot le zgolj to. Ste ljudje in ste zgodbe, osebnosti, karakterji. Vsak med vami doprinese v Steklarno delček drugačnosti, znanja in izkušenj.

Ob izgubi dragega očeta, deda, brata ter strica, Franca Volaja, se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste izrazili sožalje, darovali sveče ter ga pospremili na njegovi zadnji poti.Hvala Steklarski godbi, trobentaču za zaigrano Tišino, gospe Vojki Kramžar za poslovilni govor in gospodu župniku za opravljen obred.

Pred vami je v kadrovskih vesteh vedno le statistika, koliko nas je, kdo se je upokojil in predvsem tisti, ki so z nami že desetletja. Želimo, da veste, da poznamo prav vsakega med vami, da spremljamo napredek ter razvoj.

Žalujoči žena, hčerka in sin z družinama.

" Nosimo te v srcih, v nas naprej živiš, tudi ti nikoli nas ne izgubiš! „ Ob boleči izgubi našega dragega ata Ernesta Štesla, se vsem, ki ste nam izrekli sožalje, darovali sveče in cvetje ter ga pospremili na njegovi zadnji poti, iskreno zahvaljujemo. Puranja pletenica Čokoladna torta Žalujoča žena Marija, hči Erna z družino, sin Miloš ter vsi vnuki in pravnuki.

Zahvale prosim pošljite na mail: mojca.lavric@hrastnik1860.com

Hvala, ker se skupaj trudimo odgovorno uresničevati skupne cilje. To obdobje zaključujemo s 684 zaposlenimi, od tega 322 žensk in 362 moških. Upokojitve: V zadnjih treh mesecih v naši steklarni ni bilo upokojitev. Jubilejne nagrade: 10 LET: Jasna Junuzović, Vedad Tursum, Nadir Čajić, Anel Nezirović, Jasmin Keserović . ź 20 LET: Aljoša Deželak, Ivan Herek, Dejan Laknar. ź

Vsem iskrene čestitke in zahvala za dolgoletno zvestobo. Ponosni smo, da kariero gradite z nami. Kadrovska služba Metka Gabrič

Kadrovska služba Metka Gabrič

Dekor Sivka na kozarcih Amantea

STEKLAR, glasilo poslovnega sistema Steklarne Hrastnik Izdajatelj: Steklarna Hrastnik d.o.o., Cesta 1.maja 14, 1430 Hrastnik Naslov uredništva: mojca.lavric@hrastnik1860.comGlavna in odgovorna urednica: Mojca Lavrič Tehnična urednica: Alenka Leskovšek Uredniški odbor: Alenka Leskovšek, Boštjan Bukovec, Katja Ladika, Rosanda Kladnik, Ivan Kovačič, Alenka Maurer Fotografije: Lovro Rozina, Damian Burachewski, Branko Klančar, Bogdan Ledinek, Foto klub Hrastnik, Polona Novak, Mojca Lavrič, Darja Kodrič, Barbara Reya, spletni in drugi viri, osebni arhivi Fotografija na naslovnici: Piknik/ Foto: Darja Kodrič Lektoriranje: Herta Erman Tisk: Grafex d.o.o.

Steklar poletje 2017

63


Steklar poletje 2017  
Steklar poletje 2017  
Advertisement