Page 1

Steklar

Poletje 2016

Izhaja od leta 1959


Zgodbe, ki jih piše življenje Glavna in odgovorna urednica Mojca Lavrič

2

Uvodnik

4

Nagovor direktorja

6

Poslovanje

8

Fokus - Steklarna Hrastnik smo ljudje

8

Intervju Adis Pjanić

12

Intervju Grega Likar

15

Intervju Dunja Logar

18

Novi sodelavci

19

Osrednja tema - odprta komunikacija

19

Komunikacija

22

Priznanja za inovacije

25

Nagrada Red Dot

26

Steklarna se predstavlja

26

Steklarna po svetu

28

Anketa o zadovoljstvu kupcev

30

Poletje v Glashuti

34

Oblike v steklu

40

Razvoj zaposlenih

40

Izobraževanje

44

Mentorski kotiček

51

Skupaj ustvarjamo

51

Športno društvo

55

Intervju Adi Zaletel

61

Sindikat

62

ŠIK

67

Tu pa tam

68

Uredništvo priporoča

70

Utrip Steklarne Hrastnik

74

Razvedrilo

Na naslovnici: Adis Pjanič

V vseh letih ustvarjanja revije sem imela čast zapisati veliko zgodb. In opraviti neprešteto število intervjujev. Prav intervjuji so tisto, kar meni osebno ''leži'', kot radi rečemo. Uživam v odkrivanju in spoznavanju različnih osebnosti. V pretoku energije. Morda kdo misli, da je zapisati zgodbe, ki jih nosijo različni ljudje, nekaj lahkotnega. Pač – vprašaš in zapišeš. Pa ni. Je nenehno iskanje ravnovesja. Iskanje zgodbe, ki jo je vredno zapisati. Iskanje tistega, zaradi česar vam je posameznik lahko v navdih, v ponos ali pa zgolj odkrivanje drugačne osebnosti od vaše. Vsak posameznik pusti pečat. Intervjuvanca moraš spoznati, še preden se z njim srečaš. Potem ga začutiš. Eni to dovolijo bolj, drugi manj. Z nekaterimi beseda in energija stečeta bolje, z drugimi spet drugače. Prav vsi pa nosijo s seboj zgodbe, ki jih je vredno zapisati. V tokratni številki je pred vami izjemen zapis o moči volje, kako doseči osebno preobrazbo. Ali je Adis Pjanić najprej dosegel telesno preobrazbo in šele nato tudi osebnostno – ali obratno – prepuščam vam. Vsekakor pa je eden tistih, ki bodo v meni osebno ostali zapisani za vedno. Življenje, ki vre v njem, je bilo nemogoče dovolj subtilno zapisati. Odkrili so se vam tudi oblikovalec Grega Likar, ki zelo iskreno pravi, da je živeti z Gregom že zanj težko – kaj šele za druge. Pa Dunja Logar, energična ženska, ki v sebi skriva čudovito materinsko moč. Adi Zaletel, prejemnik letošnjega srebrnega priznanja občine Hrastnik. Upokojenec, ki nikoli nima časa – ker je njegov urnik dejansko polnejši kot od marsikaterega zaposlenega. Steklar seveda kot vedno s seboj prinaša novosti, novice in zapise o izdelkih ter dogodkih, ki jih ustvarjamo v hrastniški steklarni. Znotraj hiše ali zunaj meja. Vsem pa je skupno to, da za njimi stojijo ljudje. S svojimi zgodbami. Karakterji. Vrednotami. Vsak od nas se drugače spoprijema z izzivi, ki jih prinaša vsak dan posebej. Konflikti, nerazumevanje in nesprejemanje pa lahko skozi trdo delo odkritega komuniciranja postanejo temelj dobrih odnosov. Tako na zasebnem kot poslovnem področju. Zato za vas in z vami izbiramo zgodbe, ki odražajo napredek. Rast. Spremembo. Prave vrednote. Vemo, da jih je še veliko in veselimo se razkrivanja v prihodnosti. Prepričani pa smo, da jih vsakodnevno srečujete tudi vi. Ljudi, ki so vaš navdih. Morda so tako samoumevni, da jih ne opazite več. Morda v vas sprožajo neprijetne občutke in spomine, ki bi jih radi pozabili. Vsekakor pa se vas ljudje dotaknejo z namenom. Da vas kaj naučijo – o vas samih. Tako ali drugače. Radi bi povedali, da se ne bojte življenja. Odprite srce in zadihajte. Pustite življenju, da vas zapelje. V vašo zgodbo. V kateri pa niste sami. Poletju odprite okna in vrata in dušo. In enkrat naredite nekaj izven vaše cone udobja. Skočite v neznano. In dovolite, da vas zapelje … življenje.


Poletje prinaša več brezskrbnih trenutkov. Hoje z bosimi stopali. Več razigranosti in druženja. Veter v laseh in slano kožo, ki jo poljublja sonce. Je čas za piknike, sladkanje s sladoledom in več občutka svobode. Naj bo poletje prijazno, sproščeno in nepozabno. Za vsa poletna doživetja pa med naborom izdelkov naše steklarne vsak najde nekaj zase... Naj vas spremljajo, kjerkoli boste!

Dekor Pav na karafi Noum in kozarcih Brussels


Ni uspešnih oddelkov. Je samo uspešno podjetje Tekst: Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik d.o.o.

Koliko časa potrebujemo, da si ustvarimo prvi vtis o osebi? Ali da mi ustvarimo prvi vtis pri ljudeh? Stroka je prepričana, da manj kot 5 minut – čeprav si o konkretni dolžini niso povsem enoti, pa se strinjajo, da je časovno obdobje za prvi vtis izjemno kratko. Od nekaj sekund do maksimalno nekaj kratkih minut.

Ljudje si prvi vtis ustvarimo na podlagi videza, glasu, nastopanja in vedenja. Seveda je najbolj pomembno, da smo – kar smo. Iskreni in zvesti sebi. Vendar pa je pomembno, da smo kljub temu primerno urejeni, samozavestni in dobro pripravljeni na različne priložnosti. Menite, da je kaj drugače pri prvem vtisu podjetja? Ne veliko. Okolica in poslovni partnerji dobijo prvi vtis o podjetju ravno o njegovi zunanji podobi. Zato smo po letih intenzivnih investicij v proizvodnjo, tehnologijo, v zaposlene, v ohranitev delovnih mest, v skrb za ohranitev okolja ter sodelovanje z lokalnim okoljem v letošnjem letu nekaj sredstev namenili tudi prenovi celostne grafične podobe podjetja ter postopoma tudi zunanjosti podjetja ter pripadajoče okolice. V začetku leta smo predstavili novo blagovno znamko hrastniške steklarne. Čistost, strast in kakovost odlikujejo filozofijo naše nove blagovne znamke, ki odzvanja na ime HRASTNIK 1860. Z novim imenom se v njem prvič pojavi letnica našega rojstva, naše okolje, ki nas oblikuje ter odlikuje, pa ostane ponosno zapisano tudi v novi blagovni znamki. Tudi tukaj želim poudariti, da pravno ime podjetja ostaja Steklarna Hrastnik d.o.o.. Nova blagovna znamka Hrastnik 1860 je odraz želje po večji prepoznavnosti v svetu. Je odsev čistosti in strasti. S pomočjo znanja in tradicije se rojevajo steklene mojstrovine, ki jim po

kakovosti ni para in imajo zato vso legitimnost, da se podpišejo s čistost, strast in kakovost. Okolici in svetu želimo ponosno povedati, kdo smo, od kod prihajamo in kaj delamo dobro. Z urejeno zunanjostjo podjetja želimo poudariti, kaj počnemo dobro in kaj cenimo. Lepoto. Čistost. Prijaznost. Urejenost. Že ko smo postavili prvi opazni znak na skladišče ob vstopu v mesto, smo dobili veliko pozitivnih odzivov in pohval. Večina zaposlenih, občank in občanov ter nenazadnje poslovnih partnerjev prenovo ter urejenost okolice več kot pozdravlja. Trenutno smo v fazi urejanja fasade upravne zgradbe ter pripadajoče okolice, v naslednji fazi pa je na vrsti ureditev celotne okolice na lokaciji Cesta 1. maja 14, od ureditve nabrežin, zasaditve rož in zelenja ter seveda urejenost stavbe. Verjamem in opažam, da se večina med nami zaveda, da še posebej s segmentom parfumskih stekleničk vstopamo na področje, kjer se prodajata tudi lepota ter zunanja podoba. Nikakor ne želim s tem dajati vtisa, da nam to prej ni bilo pomembno. Sami veste, da smo vseskozi opozarjali na varnost, red, čistost in urejenost delovnega okolja ter okolice. Se trudili, tudi z raznimi akcijami čiščenja, da smo ohranjali primeren in podjetja vreden nivo. Zgleda in spodbude podjetja pa žal tukaj ni nikdar dovolj. Prav vsak posameznik mora skrbeti za red in čistočo. Za čisto delovno okolje. Za čisto kopalnico in stranišča ter garderobo. Za osebno higieno in spoštovanje lastnine. Podjetje lahko skrbi za nenehno barvanje, prenavljanje in čiščenje, toda če bomo že uro po tem, ko so na primer stene sveže prebeljene, opazili odtis delovnega čevlja na njej, to ni odraz tega, da podjetje ne vlaga dovolj v podobo, skrb za zaposlene ali prijetnejše delovno okolje. Kaže na podobo posameznika – in ta ni ravno zgledna ter spoštovanja vredna.

Nove barve Steklarne Hrastnik

04

Otvoritev razstave Eve Petrič in Jožeta Marinča

Steklar poletje 2016


e.

Vemo, da nobena urejena zunanja podoba ne popravi vtisa, ki ga pustimo ljudje. Prijaznost, iskren nasmeh ter odkrita komunikacija so naše prvo ogledalo in naš prvi vtis. Spoštovanje različnosti nas bogati. Prav tako spoštovanje osnovnih smernic bontona. Zato se potrudimo, da nas bodo videli tako, kot si zaslužimo. Kot celoto in kot vsakega posameznika posebej. Ne povzročajmo, na primer, nepotrebnega onesnaževanja s hrupom v jedilnici, saj s tem izkazujemo nespoštovanje do okolice. Sanitarne in ostale prostore pustimo takšne, kot bi sami želeli vanje tudi vstopiti. Ne bomo naštevali za vsako področje posebej. Dovolj je, če povemo, da imejmo vedno v mislih, da ob vsakem trenutku in povsod prodajamo tudi sebe. Navade, osebnost, delavnost, znanje in vrednote. Ter prvi vtis. V podjetju se bomo še naprej trudili, da bomo vsem področjem posvečali dovolj pozornosti. Eno izmed njih bo poleg prenove podobe ter okolice tudi večja podpora kulturnemu ustvarjanju. Z lokalnim okoljem že utečeno sodelujemo na različnih področjih. V Steklarno Hrastnik, kot pretežno izvozno naravnanim podjetjem, pa želimo povabiti čim več svetovno priznanih umetnikov. En takšen korak smo storili tudi v prvem julijskem tednu, ko smo otvorili umetniški postavitvi, ki sta jih posebej za našo steklarno ustvarila akademski slikar Jože Marinč ter svetovno priznana multimedijska umetnica Eva Petrič. Vtise z otvoritve boste našli na naslednjih straneh. Takšni in podobni dogodki pa bodo v prihodnosti del našega okolja. Tudi naši kupci in poslovni partnerji takšne geste prepoznajo kot izjemno pozitivne. Nenazadnje pa je prav, da povem tudi, da meni osebno umetnost ter kulturno izražanje pomenita veliko. V vseh oblikah in podobah je po mojem skromnem mnenju tisti del človekovega ustvarjanja, ki je najboljši odraz človekove intime, domišljije in inteligence. Zato kar brez skrbi o tem, kaj vam je všeč in kaj ne – o okusih se ne razpravlja in umetnosti ni treba razumeti. Le začutiti.

Puzzli s čipko Eve Petrič

Steklar poletje 2016

Takšna in podobna t. i. mehka področja podjetništva bomo, če bo šlo vse po načrtih, podpirali tudi v prihodnje. Kot lahko preberete na naslednji strani, nam trenutni finančni kazalci ter tekoče poslovanje omogočajo, da dodano vrednost podjetja tudi na takšen način še povečamo. Predvsem pa, da več vlagamo tudi v področja, ki običajno v gospodarskih vodah niso prioritetna. Verjamem, da nam bo z ekipnim delom uspeli doseči zastavljene poslovne načrte. Zaenkrat je naša usmerjenost v ekipno delo dala dobre rezultate. In ne glede na to, da so tržne razmere vsako leto zahtevne ter da je gospodarski in politični parket vedno bolj nepredvidljiv, smo v naši sredini uspeli vzpostaviti zavedanje, da skupaj zmoremo več. Seveda se moramo nenehno opominjati, da ni uspešnih oddelkov – je samo uspešno podjetje. Vendar smo generalno gledano ''osvojili'' miselnost, da je pretok znanja pomemben, da so spremembe stalnica ter da je fleksibilnost naša izjemna prednost. Zato verjamem, da bodo tudi trenutni izzivi, kot je dvigniti proizvodno uspešnost v enoti namiznega stekla, hitro doseženi. Da bodo v enoti embalažnega stekla visoke zahteve naročnikov še lažje uresničljive ter obvladljive z novo tehnološko opremo ter programsko podporo. Da bodo v enoti Opal dosegli preboj z novimi kupci in da ne bo več cilj samo obstati, temveč ročno izdelanemu steklu dati visoko veljavo, kot mu tudi pritiče. Ob koncu vam lahko zaželim samo še to, da naj bo vaše poletje nepozabno. Doživite ga v vsem, kar ponuja ter ga izkoristite tudi za širjenje obzorij.

Umetniško delo Jožeta Marinča

05


poslovanje

Dobre rezultate dosežemo tako, da jih sami ustvarimo Rezultati poslovanja v obdobju januar – maj 2016 Tekst: Magdalena Šurina

Steklarna Hrastnik tudi v letošnjem letu nadaljuje poslovanje skladno s strateškimi usmeritvami, ki temeljijo na dobičkonosnosti, zadovoljstvu zaposlenih, varnosti poslovanja ter ohranjanju finančne stabilnosti.

Steklarna Hrastnik je prvih pet mesecev leta 2016 zaključila uspešno. Skupaj smo ustvarili 3,6 mio € dobička iz rednega poslovanja ter 23,8 mio € prihodkov iz poslovanja. Ustvarjen dobiček je na nivoju lanskega leta, prihodki pa so za 4% nižji. Klub temu da lanskega obsega prihodkov nismo dosegli, je bil skupni obseg stroškov nižji, tako da je rezultat na isti višini kot lani. Največje znižanje stroškov smo imeli na tehnološkem gorivu in sicer -16% glede na lansko leto v enakem obdobju in obrestih, ki smo jih znižali za kar -60%. Kljub večjim stroškom dela, ki so 12% višji kot v istem obdobju lani, je obseg fiksnih stroškov ostal na nivoju lanskega leta, obseg variabilnih stroškov pa je nižji za 8%. Znižal se je tudi delež variabilni stroškov v prihodkih za 6%.

PRIHODKI PRIHODKI JANUAR JANUAR - FEBRUAR - MAJ 2016 2016 vVmio 000€ EUR 25,0 9.528

26,1 9.756

jan - maj feb 2015

plan jan - maj feb 2016

23,8 9.443

jan - maj feb 2016

Donosnost prihodkov je bila tako 15 %. Ustvarjen denarni tok nam tako omogoča tekoče poravnavanje vseh obveznosti in financiranje vseh planiranih investicij. POSLOVNI IZID IZ REDNEGA POSLOVANJA JANUAR JANUAR - FEBRUAR - MAJ 2016 2016 v mio V 000€ EUR Osebni prejemki v družbi Povprečni mesečni strošek dela na zaposlenega je bil v letu 2016 v višini 1.823 € in je 5 % višji kot v istem obdobju lani. V obdobju zadnjih 6-ih let pa je strošek dela na zaposlenega večji za 34%. Povedano drugače v povprečju imajo zaposleni letos eno tretjino višje prejemke kot pred 6 leti. Iz spodnjega grafikona je razvidna struktura stroška dela zaposlenih. Kar 15% v povprečju predstavljajo vsi dodatki nad kolektivno pogodbo. Glavni delež predstavlja variabilni del plače, ki je vezan na delovno in poslovno uspešnost (mesečni in letni bonusi vezani na obseg prodaje in višino dobička, nagrade za mentorstvo, male koristne predloge ter bonus vezan na nepoškodbe), ostalo pa so doplačila zaradi izplačila dodatkov na pogoje dela nad minimalno plačo. Vsa izplačila v okviru bruto plače pa sestavljajo tudi pokojninsko osnovo. Prav tako družba izplačuje regres in nadomestilo za prehrano nad kolektivno pogodbo.

3,6 1.258

3,8 1.196

3,6 1.276

jan - maj feb 2015

plan jan - maj feb 2016

jan - maj feb 2016

Kot smo zapisali že v prejšnji številki Steklarja – timsko delo vodi k dobremu rezultatu. Dober rezultat pa omogoča tudi finančno nagrajevanje. Kljub temu, da smo v prvih 5 mesecih leta 2016 dosegli malce nižji rezultat od načrtovanega, se je strošek dela na zaposlenega dvignil za 5%. Poleg povečanja stroška dela na zaposlenega za 5% se je za 7% povečalo tudi število zaposlenih, kar pomeni, da so skupini stroški dela letos 12% višji kot v istem obdobju lani. Nadaljujemo s pomlajevanjem kadrovske strukture in dvigom strokovne usposobljenosti, ki jo narekuje sodobna tehnologija, zato smo zaposlili ekipo mladih inženirjev. Vzpostavitev lastne orodjarne, ki bo zmanjšala strošek

06

Steklar poletje 2016


Struktura osebnih prejemkov

prispevki, dohodnina 39%

neto plača 50%

SESTAVA OSEBNIH PREJEMKOV 124€

1.823€

malica, prevoz

povprečni mesečni strošek dela

prevoz, prehrana, regres, 11%

93€ regres

1.606€ izdelave orodja, nov zmogljivejši stroj v dekoraciji in uvedba izmenskega dela ter nova linija IS 5 pa so razlogi za omenjeno 7% povečanje števila zaposlenih. Ne gre pozabiti tudi na nenehne izboljšave delovnih pogojev, vlaganja v tehnologijo, varstva pri delu ter izobraževanja. Vlaganja v zaposlene, zadovoljstvo sodelavk in sodelavcev ter seveda tudi zadovoljstvo naših poslovnih partnerjev pa je tisto pravo merilo uspeha. Prihodnost in rast podjetja sta odvisna od vseh nas, naše povezanosti, vrednot in znanja. Prijetne poletne dni želimo vsem skupaj tudi iz finančno računovodskega sektorja.

bruto II.

_ prispevki na bruto 16,10%

1.383€

= _

bruto I.

prispevki iz bruta 22,10%

ź ź ź ź ź ź

ź

prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, z d r a v s t v o , zaposlovanje, poškodbe, starševsko varstvo

ź

progresivna lestvica (od 16 % do 50%)

_ dohodnina

914€

osnovna plača za redno delo nadomestila nadurno delo dodatki za pogoje dela variabilni del dodatek do minimalne plače

= NETO PLAČA

Steklar poletje 2016

07


fokus - steklarna hrastnik smo ljudje

Tukaj nikoli nisi sam. Vedno se lahko na koga obrneš po na Z Adisom o jekleni volji in o tem, da se vedno najde pot, če je volja Tekst: Mojca Lavrič

Adis Pjanić je skozi vrata naše steklarne na delo prvič stopil 13 let nazaj. Vedno povezan z embalažnim steklom pravi, da je steklu popolnoma predan ter da ima včasih občutek, da dela v družinskem podjetju, saj je kar nekaj njegovih družinskih članov bilo ali je še tudi njegovih sodelavcev. Toda z njim se nismo pogovarjali samo o steklu in delu. pač posel – kar delaš, delaj strastno, tako menim jaz. Priznam pa, da kar potegnem ločnico med dvema svetovoma, zasebnim in službenim. Povej nam kaj o tvojih začetkih v Steklarni Hrastnik. Kdaj in kaj te je prineslo skozi vrata? Oktober 2003, če se ne motim. Saj je kar malo družinska fabrika tole, veš. Ata je delal v zmesarni, potem v invalidski delavnici, pa obe sestri sta delali v steklarni. Trenutno je v steklarni zaposlena tudi moja žena, tako da vidiš, da smo res vsi vpeti v steklo. Začel sem seveda na stari lokaciji, na IS 3, potem smo šli v novo tovarno. Ti povem anekdoto?

Ado = navdih za osebno transformacijo na vseh področjih

Beseda je hitro nanesla na njegovo osebnostno preobrazbo. Na izrazit preskok v življenjskem slogu. Kaj ga je k temu spodbudilo, pa preberite v nadaljevanju. Zagotovo vam bo v navdih! Za začetek lahko, a vendarle hkrati vprašanje za izziv. Kdo je Adis? Hja (malo pomisli). Preprost, zabaven, marljiv, temperamenten, trmast. Na trenutke morda individualist. Zelo družinski človek, a hkrati predan službi 100%. Posel je 08

Seveda! Pri prvih šefih so me malo nahecali, veš. Za tistega, ki je bil bolj strog, so mi rekli, da je takšen, da vse dovoli. In tistega, ki je dejansko bil bolj prizanesljiv, so mi predstavili kot strogega. Ravno obratno torej, tako da je od začetka prihajalo do kar nekaj zabavnih situacij (smeh). Pa veš – ta strog šef je bil tvoj oče (smeh). Začel sem seveda kot strojnik 3. Marjan Žerko je bil moj prvi ''majster'', pa Šero in Trinker sta me veliko naučila… Od vsakega sem nekaj pobral. V bistvu sta bila Šero in Trinker nekako moja mentorja, čeprav takrat to še ni bilo uradno na papirju. Vmes sem za dobri 2 leti malo ušel iz steklarne, razlog je bila takrat izključno plača. Kmalu sem prišel nazaj, saj so me poklicali, da želijo nazaj ljudi, ki se spoznajo na steklo in stroje. Od takrat sem napredoval do mesta strojnik 1 ter vodje stroja. Trenutno menjam tudi izmenskega vodjo in sem član mentorskega programa. Prvič sem mentor sedaj in moram z veseljem povedati, da je to zelo zanimivo. Ta prenos znanja. Ko mentoriranec nekaj naredi po tvojih nasvetih, si zadovoljen in ponosen. Ko mu kaj uspe samostojno, pa še bolj! V tem uživam, pri delu sproti razlagam in res sem vesel, da sem že na točki, ko imam nekaj znanja, ki ga lahko predajam naprej. Mentoriranje je super urejeno, saj delamo po sklopih, da učenca ne zasujemo s preveč informacijami naenkrat ter da se lažje spremlja napredek. Trenutno opravljaš delo strojnika. Opiši nam tipični delovni dan. Saj ne vem, če obstaja tipičen dan. Delam na 4 izmene. Ko prideš, je prva naloga ta, da pobereš izdelke za analizo. Pogledaš napake, kaj se da mogoče še popraviti in če najdeš kaj, opozoriš na to tudi SUK. Komunikacija s hladnim delom mora biti dobra in na tem področju je kar opazen napredek. Potem vzdržuješ proizvodnjo skozi celo izmeno, ob prevzemu Steklar poletje 2016


asvet.

izmene podaš poročilo in daš predloge za naprej. Moram povedati, kar zapiši, da če strojniki potrebujemo kakršno koli pomoč izmenskih vodij ali npr. tehnologov, se takoj odzovejo. V naši steklarni nikoli nisi sam oziroma prepuščen sam sebi. Vedno se lahko obrneš na nekoga - po nasvet, idejo ali samo kakšen hiter ''brainstorming''. Veliko komuniciramo in vse izzive rešujemo sproti. Kje še vidiš možnost razvoja steklarne? Menim, da je potencial embalažno steklo. Tudi za Steklarno Hrastnik. V svetu je trend, da se vse čedalje bolj vrača k naravi in dejstvo je, da je steklo najboljši material za embalažo zaradi svojih lastnosti. Trenutno vse kaže, da imamo na tem področju malce svetlejšo prihodnost, ampak menim, da je steklo na vseh področjih material prihodnosti. Kakorkoli pa se bodo obrnili trendi, mi moramo skrbeti za konstanten razvoj. Ne smemo zaspati. Vedno moramo slediti trendom. Kaj so torej po tvoje prednosti naše steklarne? Čistost stekla. Naše vrednote. Kvaliteta. Seveda malo spremljam konkurenco oziroma steklo na splošno. Ko včasih primeš kakšno drugo steklenico, potem šele vidiš, kako smo dobri. Se še najdejo med nami ljudje, ki menijo, da nismo tako dobri, kot pravimo, da smo. Takim dvomljivcem, znotraj in zunaj, bi rad dejal, da naj bodo malce manj kritični. K sreči so v manjšini, večina ljudi, kar jih srečam, naše delo in steklene izdelke ceni, pohvali in tudi laiki hitro vidijo razliko v kvaliteti. Koliko ti pomeni pohvala na delovnem mestu? Recimo, da je podjetje hiša. Prideš vanjo, delaš, greš. Če pa prideš, delaš in te kdo pohvali – pa se počutiš bolj doma. Iz hiše naredi dom. Poveča pripadnost. Pokaže, da te nekdo ceni. Ampak če sprejmeš pohvalo, moraš znati sprejeti tudi kritiko. Kaj te v življenju žene naprej? Želel bi še malce nadgraditi znanje. Tako o steklu kot o strojnem oziroma tehničnem področju na splošno. Upam, da mi bo v bližnji prihodnosti uspelo združiti družinske obveznosti, delovne obveznosti ter šolanje. Kolikor vem, imaš dva otroka. Dečka in deklico, ja. Ravno njima želim biti največji vzor. Jima pokazati, da se v življenju zmore doseči veliko, le nekaj truda je potrebno vložiti. želim jima omogočiti tudi boljše življenje. Sin šteje 11 let, hči ima 7 let. Glede na to, da si še mlad, si pa kar kmalu konkretno ''zajadral'' v družinsko življenje. Poročil sem se pri 19 letih. Lahko temu rečeš tudi usoda. Kaj, je to neke vrste ''Hollywood'' ljubezenska zgodba? Hahahaha, ja mogoče pa res! Dejansko sem se zaljubil v njeno sliko! Sodelavec Nadir Čajić je njen bratranec. In ko smo enkrat pri njem gledali slike, ko sem zagledal njeno, sem dejal, da se bom s to žensko na fotografiji poročil. Živela je namreč še Steklar poletje 2016

Bomo kar zapisali. 60 kg več, kot jih ima danes.

v Bosni. In tako sem si izboril njeno telefonsko številko – noro visoke telefonske račune sem plačeval v tistem času, včasih mi je kar sapo vzelo. Ampak je bilo vredno! Tudi klasična pisma sva si pisala, pošiljala slike in podobno. Ujela sva se torej na povsem čustveni ravni. Zaročila sva se januarja 2004 v Bosni. Na začetku januarja sem jo zaprosil za roko, 19. januarja istega meseca pa sva se že poročila. Bo za Hollywood, kajne? Ja, če ne za tja, bi te pa kak Mitja Okorn mirno vključil v kak svoj romantičen film. Tudi ko sva pričakovala prvega otroka, so nama celo nosečnost govorili, da bo punčka – pa se je rodil sin. Dobro, da nisva kupovala vse v roza (smeh). Zapleti in razpleti dejansko kot v filmu. Dajva, dotakniva se še enega zanimivega dela tvojega življenja. Izjemno zanimiv je tvoj napredek na osebnostnem in kako naj rečem, rekreativnem področju. Od hedonista do discipliniranega rekreativca. Naj takole začnem. Tri prelomnice sem imel v življenju. Prva je bila, ko mi na zdravniškem pregledu zdravnica ni pustila, da pri gasilcih lahko nosim dihalni aparat. Preveč kil sem imel takrat. Če se ne motim, nekje 130. Pa povišan holesterol, sladkor je šel v neke čudne številke, pregled jetrne funkcije je pokazal zamaščena jetra… Skratka, slabi izvidi. Ampak sem hitro na to pozabil. Pretrese te za dan ali dva, pa človek zapade nazaj v stare navade in razvade. Druga prelomnica je bila, ko sem šel na banko. Ko sem šel mimo izložbe, ki je cela v steklu, sem videl svoj odsev. Prvič res videl. Pravo, realno sliko. Prišel sem domov in rekel ženi, da od tistega dne naprej hujšam. Tega sem se lotil sistematično. Raziskovalno. Zakaj sem se redil? Zase sem iskal kontra 09 07


fokus - steklarna hrastnik smo ljudje

učinek, kaj mi bo pomagalo. Najprej sem kolesaril, vendar nisem dosegel rezultatov, ki sem si jih zastavil. Hrana je bila druga na spisku. Več zelenjave in sadja, bolj pravilno razmerje hranilnih snovi, odmerjeni obroki ipd. Ne rečem, da je moja pot prava pot za vse. Najti sem moral takšno, da bo in je ustrezala meni, mojemu telesu, moji osebnosti. Preden sem se lotil spremembe življenjskega sloga, sem lahko pojedel naenkrat res velike količine zdrave, predvsem t.t. ''junk food''. Zato sem zmanjšal porcije, ki sem po jih novem jedel. Našel sem si skodelico, po kateri sem se ravnal, kolikšno količine hrane lahko pojem, ne glede na to, kako zdrava je. Vsakemu iskreno povem, da je bilo težko. Imel sem hude krize. Spat sem šel ob 7 h zvečer, da nisem jedel, ker bi drugače vse pojedel. Sanjal sem o hrani. Ampak sem vztrajal, prebrodil prve tedne krize, da se je telo počasi navadilo, da z njim ravnam drugače. Kolesaril sem, ker to manj obremenjuje sklepe in pazil na prehrano. Od začetka je z mene v dveh mesecih praktično izginilo nekje

20 kg. Časovno je vse skupaj sovpadlo tudi z remontom v službi, veliko sem delal in ni bilo toliko časa misliti na hrano. Po teh 20 kg pa se je telo malo uprlo, kilogrami niso več kopneli, ne glede na manjši vnos hrane. Pa sem si rekel, da bom tekel. Tudi to je bilo težko začeti. Od začetka mi je bilo malce nerodno, da se mi ljudje smejijo, ker sem tekel počasi, na kratke razdalje… Ampak sem šel korak za korakom. Če je želja, je pot, pravijo. Res je. Toda še tretjo prelomnico moram omeniti. Zelo osebno je, kar bom povedal. V tem obdobju je umrl moj stric, star 41 let. Nekadilec, športnik, živel je res relativno zdravo, nobenih pretiranih ekstremov. Bil je bolj kot moj brat, res sva si bila blizu. In me je zbudilo. Če je njega zadelo, kaj bo šele z mano??? Ta izguba me je izjemno pretresla in še bolj trdno sem bil odločen, da sem dolžan tako sebi kot moji družini, da poskrbim za svoje zdravje. Lani sem tako pretekel svoj prvi maraton – no, sicer 10,5 km,

V naši steklarni nikoli nisi sam oziroma prepuščen sam sebi.

10

Steklar poletje 2016


Foto: Franci Oven Adis z družino

Tek po Zagorski dolini

pa vseeno. Preko ŠD steklarne sem se udeležil teka v Radencih in ga posvetil mojemu stricu. Vsako leto mu bom posvetil tek v Radencih, da počastim spomin nanj.

Pa čeprav sem v življenju dal skozi tudi kakšno res težko lekcijo. Tukaj se lahko navežem nazaj na strica. Res je bila velika povezanost med nama. Težko jo opišem. Tudi on je bil, kot si ti zame rekla, poln življenja. Še danes ga pogrešam. Ne doumem, še vedno ne, da ga ni fizično med nami. Ne razumem, zakaj. Še namesto njega želim polno živeti. Poleg lekcije, da nič ni večno, mi je to dalo tisto več kot potrebno motivacijo, da postanem bolj odgovoren. Največja lekcija pa je bila to, da življenje ni ne dolgo in še manj večno – ampak je od danes do jutri. To pa le polagam vsakemu na srce - ne načrtuj 10, 20 let vnaprej. Naredi danes! Bodi z družino danes! Ceni se danes!

Res si nam lahko v navdih, veš. Pa ti, si imel kakšen vzor na tej poti preobrazbe? Trenutno imam zdravo telesno težo za moškega mojih let in telesne konstrukcije. V navdih mi je bil Gregor Draksler, vendar ne v smislu, da sem se lotil njegovih korakov. Vseskozi sem ugotavljal, kaj meni res ustreza. Veliko sem bral, raziskoval, predvsem pa poslušal svoje telo in dušo. Imam tudi svoj vrt, da za vsaj nekaj hrane točno vem, kaj dam v usta. Trenutno ne jem rdečega mesa. Če je želja, je pot, kot si rekla. Se je pa treba kdaj odreči čemu, pa imeti j***, če lahko temu tako rečem (smeh). Koliko pa se tedensko gibaš? Na teden naredim od 55 do 70 km. 2 dni pa si vedno vzamem za počitek. Tek mi je v zadovoljstvo. Trenutno mi zelo ustreza, je neke vrste ventil. Če mi kdaj ne bo, pa se bom prilagodil, našel kaj drugega… Prav vsak lahko v množici športov najde nekaj zase. Le lotiti se je treba. Katerih ugodnosti, ki jih ponuja steklarna, se še poslužuješ? Kar redno se prijavljam na teke preko ŠD. Občasno hodim na plavanje in v savno. Če je mogoče, grem na pohode s sodelavci. Pa seveda DPP aktivnosti, predvsem za otroke. Prej si omenil, da si gasilec. Povej kaj več. Od 2009 član PIGD SH. Kot otrok sem sicer tudi bil mali gasilec, nisem pa našel nekega poslanstva kot mlad. Potem pa, ko sem se vrnil v SH, sem se kar priključil. Želel si pomagati drugim, pomoč drugim je bila prvi motiv, zakaj sem se včlanil. In sem našel to kar v podjetju. Izobraževanje pri gasilcih pride zelo prav, ampak začutil sem notranji klic po pomoči drugim.

Zelo si iskren. Malokdo bi bil pripravljen tako odprto govoriti… Kaj pa je najljubša stvar, ki jo počneš skupaj z drugimi? Ribolov. In kaj najraje počneš sam? Tečem. Če pa že tečem kdaj v družbi, pa grem z Novkom (Kolobaričem). Se ujameva v tempu. Najlepši trenutek, ki se ti je zgodil pred kratkim? Dosegel sem še en mejnik – 20 km sem pretekel v enem kosu. Na dogodku Wings for life. To je bil moj osebni cilj. Naslednji je seveda 42 km. Nimam pa časovne omejitve, kdaj ga moram doseči (smeh). Katera stvar na tebi ti je najbolj všeč? Dajva kar zapisat, da je to osebna transformacija – na vseh področjih. Telesna in predvsem duhovna.

Zanimiv človek si. To veš? Hahaha. Kaj pa vem. Takoj po šoli sem začel delati. Starejši sem po duši, kot pa sem v resnici oziroma kolikor kaže moj emšo. Rad se hecam. Res se rad hecam. Imam rad sproščenost pa ljudi, ki imajo smisel za humor, ki cenijo to, da je treba življenje gledati z bolj zabavne plati. Steklar poletje 2016

11


fokus - steklarna hrastnik smo ljudje

0,21 sekunde za idejo Za realizacijo pa malo več. Grega Likar o Puzzle, oblikovanju in ravnovesju v življenju Tekst: Katja Ladika

Grega na straneh našega Steklarja ni novinec. Največkrat vam predstavlja nove izdelke, spisal je tudi že kakšno kolumno. Vendar smo ugotovili, da intervjuja z njim pa še nismo opravili. Pa ga je vredno spoznati. Je poseben. Človek si ga zapomni. To energijo. Ideje. Naval dobre volje, včasih tudi nagajivosti.

To je tako. Oblikovanje je ena izmed tistih stvari, ki je izrazito subjektivna. V primeru tako velike nagrade, kot je Red dot, je po mojem tako. Ko jo enkrat dobiš, postane ta subjektivnost ''meni je / meni ni všeč'' kar naenkrat objektivna. Ni več samo mnenje posameznika, ampak je žirija izbrala, da je produkt odličen. Da je odlično oblikovan in seveda tudi izdelan. V tem kontekstu je precej lažje komunicirati, da je kakšen produkt torej označen kot ''dober''. Stroka mu je dala neke vrste priznanje – in verjemi, v množici izdelkov danes to res ni malenkost. Seveda pa ima vsak posameznik še vedno povsem legitimno pravico, da mu kakšen izdelek, nagrajen enkrat ali večkrat, preprosto ni pisan na kožo.

„Težko prenesem, da se komu zgodi krivica.“

V vsem v življenju iščem presežek.

Je tisti človek, ki stoji za večino novih oblik v steklu, ki jih spoznavate – tako na teh straneh kot na policah trgovin. Je človek idej, navdiha in domišljije. In ostrih potez pri oblikovanju. Zato sva se seveda najprej dotaknila najbolj vroče teme letos – nagrade Red dot za dizajn za skledico PUZZLE. Kaj dejansko pomeni takšna nagrada za oblikovalca in za podjetje?

12

Kaj pa nagrada Red dot pomeni za samo podjetje? Predvsem je priznanje, da Steklarna Hrastnik resnično proizvaja odlične produkte. Čeprav je Puzzle le eden v množici produktov, je tudi osnova za gradnjo na trženjski komunikaciji. Mi sicer vemo, da imamo odlične izdelke, lepo pa je, ko jih prizna stroka, ko dobijo priznanje in to lahko skomuniciramo tudi do končnega uporabnika. To je, po mojem mnenju, to. Meni osebno pa, po pravici povedano, nagrade ne pomenijo veliko. Oblike iščem v sebi in ne zaradi zunanje motivacije oziroma nagrajevanja. V mesecu juniju si za puzzle prejel tudi Zlato priznanje na Inovacijah Zasavja v okviru Gospodarske zbornice Slovenije / Območne zbornice Zasavje. S tem se je izdelek uvrstil tudi na nacionalno raven in seveda vsi upamo, da bo tudi tam izjemno uspešen. Ja, zelo sem vesel, da je bil sprejet tudi produkt Puzzle, saj menim, da je tudi dizajn ena izmed bistvenih ''sestavin'' samega produkta. Moj način oblikovanja je vedno ''form follows function'', povedano laično, da oblika sledi funkciji in ne obratno. V primeru produkta Puzzle pa sta bila na Inovacija Zasavja kot inovativni nagrajeni tako oblika kot funkcija izdelka. Super, kajne? To res priča o tem, da je izdelek poseben, zanimiv ter hkrati uporaben. Je pa tako za nagrado Red Dot kot zlato inovacijo potrebna ekipa. Matejina ekipa PBC Puzzle, ki je ustvarila marketinško kampanjo, Mateja Š. Dimic sama, ker je pripravila odlično dokumentacijo, Ivan Vučetič za platformo PBC, celoten razvojni team na programu namiznega stekla, fantje in dekleta v proizvodnji ter generalni direktor, ki je od samega začetka verjel v projekt. Ponosen sem, da sem del tako odlične ekipe.

Steklar poletje 2016


Vem, da imaš vedno vse polno idej. Kje sploh dobiš navdih za oblikovanje? Kaj je bil navdih pri Puzzle? Načinov, kako prihajam do idej, je veliko. Najpogosteje je to intuicija. Poskušam biti čim bolj odstranjen od vsega, kar je trenutno v trendu. Distanciran od vsega, kar je trenutno ''in'', kot radi temu rečemo. Povsem zavedno se umikam tudi od vsega, kar se vidi, recimo, na raznih sejmih. Seveda spremljamo novosti, obiskujemo sejme, opazimo konkurenco, trende in predvidevanja, kaj bo naslednji ''hit''. Vendar osebno res ne želim biti preveč pod vplivom nekih zunanjih sugestij. Potem sem samo sledilec in ne oblikovalec. Danes, ko je trg dobesedno nasičen z vsem, moram priznati, da je kar težko, biti umaknjen. Morda to na trenutke kakšnemu zunanjemu opazovalcu zveni celo oholo. Ampak zame je to prva pot, moja pot. Z navdihom je tudi tako – pride, ko ga tudi najmanj pričakujem. Spet drugič pa o kakšnem izdelku razmišljam in ga predelujem mesece. Včasih je delček, tren sekunde, ki definira, kako bo stvar izgledala. Potem je samo še realizacija tega. Običajno je to težji del (smeh). Ker jaz imam v moji glavi izdelek od 'trenutka nič' in potem je treba to spraviti na papir, narisati, podati naprej in čakati na vse potrditve... To je težji del. Sama ideja je najlažji del. Nastane pa v 0,21 sekunde (smeh). Navihan in igriv - kot Puzzle.

Je bilo tudi s Puzzle tako? Ne. Pri Puzzlu je bilo malo drugače. Puzzle je pa nastal iz izdelka, ki ga vsi poznamo. Sestavljanka. Je osnovna in zelo prepoznavna oblika, jasna za komunikacijo. To je nadgrajena sestavljanka. Dobre ideje so včasih vse okrog nas, le vdahniti jim moramo novo življenje, funkcijo, material… Kaj je tisto, kar bi preko oblikovanja izdelkov rad sporočil svetu? Po čem so tvoji dizajni drugačni, prepoznavni? Ne poznam načina oblikovanja drugih. Lahko povem samo, kakšen je moj pristop. Produkt, ki je dobro oblikovan in sta definirani tudi njegova funkcionalnost ter uporabnost, daje uporabniku energijo, ker mu lajša problem, ki ga ima. Če to rešitev prepozna, ga kupi in je energija, ki je v produktu, pozitivna. Če je produkt slabo narejen, je ravno obratno. Meni kot oblikovalcu je bolj kot plačilo in prepoznavnost pomembna ravno ta energija, ki se ti vrača v obliki dobre volje ljudi, ki ga uporabljajo. In to nima cene! Za svoje platno za ustvarjanje si izbral tudi samega sebe. Svoje številne tatoo-je si kreiral sam. Kako je nositi svojo kreacijo na svoji koži? Bi kdaj kaj spremenil, dodal? Prvih nekaj dni, ko skrbiš za nov tatoo, je vznemirljivo. Nega kože je namreč takrat zelo pomembna. Je pa zame ta poslikava telesa del mene. Postane del tebe. In nisi nič kaj bolj drugačen od trenutka, ko je bila koža neporisana. Če me vprašaš, koliko tatoojev imam, jih moram začeti šteti, ker nimam pojma (smeh). Ko se pogledam v ogledalo, tatoojev sploh vidim ne.

Steklar poletje 2016

Postanejo del tebe. Sem se pa odločil, da je na meni prostor le še za prvo 'kraco', ki jo bo naredil Anže in morebiti prva umetniška dela otrok v prihodnosti, če nama bodo z ženo namenjeni. Si izjemno vsestranski človek. Vem da si se in se še ukvarjaš s številnimi športi in aktivnostmi. Kaj vse ti požene adrenalin po žilah? Vse, kar počnem. Ni samo šport. V vsem v življenju iščem presežek. Adrenalin je zelo specifična zadeva, mogoče ne najbolj prava v tem primeru. Ne iščem adrenalina, nikoli in nikdar, ampak iščem zadovoljstvo. Tudi ko sem treniral atletiko, ni bilo zaradi adrenalina, temveč zaradi doseganja zadovoljstva. In kot protiutež vsemu nekaj povsem mirnega – joga. Kako si pričel s tem? 14 let sem bil star, ko je mama iz Amerike naročila knjigo 'Yoga for Athletes'. Takrat sem izjemno aktivno treniral atletiko in bil tudi uspešen v tem. Vendar sem potreboval, neko duhovno nadgradnjo samega fizičnega treninga. Ampak ni prišla ob pravem času. Takrat sem verjel, da če ni vsaj '150 kg težka zadeva', da je pač premalo zame. Zaradi takšnega načina razmišljanja sem jogo opustil. Šele potem, v kasnejših letih, po fakulteti, sem začel bolj aktivno vaditi. Zares aktivno, vsakodnevno, me je pa vpeljal kolega, ki je sedaj tudi vaditelj joge. In ob njem sem videl, da je lahko joga tako najlažja kot najzahtevnejša športna vrlina na tem svetu. 13


fokus - steklarna hrastnik smo ljudje

Vodil si tudi jutranjo jogo v Steklarni Hrastnik. Kako je voditi sodelavce pri takšni dejavnosti? Vsaka ura se začne s prepoznanjem vseh udeležencev, da nisem uradni učitelj joge. Želel sem samo podajat to, kar vem jaz. In ob izjemni meri potrpežljivosti in pazljivosti sem navdušen nad tem, če lahko komurkoli dodam en košček, ki mu naredi dan. To je vse.

Vem, da tudi veliko bereš – kaj priporočaš našim bralcem? Kakšno čtivo, ki bi nam pomagalo pri razumevanju sebe, drugih in pri komuniciranju? Mož, ki je sadil drevesa (Jean Giono: Mož, ki je sadil drevesa). 100 strani izjemno debele pisave, lahko branje, a z bogatim izročilom. Zadnja knjiga, ki sem jo prebral in bi jo tudi priporočil, je pa Jan Van Helsing: Secret Societies and Their Power in the 20th Century.

Veliko si bil v tujini, kjer si študiral in delal pred vrnitvijo v Slovenijo. Kaj ti da izkušnja v tujini? Vsako daljše potovanje, daljše obdobje v tujini, ti pusti večji pečat. Krajše - manjši pečat. Pomembno je, da gremo ljudje iz svojega malega 'becirka', da spoznamo nove kulture, ljudi, drugačne načine razmišljanja. Vsako potovanje ti odpre tako priložnosti kot glavo. Idealna izkušnja pa odpre tudi srce. Družina ti veliko pomeni. Vedno se čuti iskrivost, ko omeniš ženo, sina... prej si bil veliko po svetu, sedaj se pa z veseljem vračaš domov. Še zmeraj nisem zadovoljen z 'iti domov'. To mi še kar ne gre. Joj, se bo tole čudno bralo? Bom takole rekel. Rad se vračam med ljudi, ki jih imam iskreno rad. Tam je moj dom, kjerkoli sta žena in sin. Z rojstvom otroka se mi je odprl popolnoma nov način razmišljanja in gledanja na samega sebe. Predvsem zavedanje samega sebe in o samem sebi se je popolnoma spremenilo od trenutka, ko se je rodil Anže. Odgovoren sem še za eno osebo, v polnosti. Spoznal sem, da je ta skrb za otroka brezmejna svoboda, ki se kaže skozi nesebičnost. Nisva se povezala v prvem trenutku, ta spoznanja so prišla skozi čas. Po drugi strani pa še vedno zagovarjam zdrav egoizem. Da je človek racionalni egoist. Da zna iskreno poskrbeti zase in za svoje občutke. Kar se pa same žene tiče, je pa moj 'soul mate'. Je edini človek do sedaj, ki me zares prepozna, razume in tolerira. Predvsem zadnje (smeh). Ker sobivanje z Grego Likarjem je že za Grega Likarja zahtevno, kaj šele za vse ostale. Velik del svoje družine imaš doma na Primorskem. Kako se Primorec počuti med zasavskimi hribi? Zanimivo. Od začetka je bilo lažje. Zadnje čase me bolj daje domotožje. Prihaja tudi poletje, bližina morja pa se pozna tam. In vsako leto je približno tako. Drugače pa nisem vezan na Primorsko, ker verjamem v to, da je dom tam, kjer je tvoje srce. Tvoje srce je tam, kjer se doma počutiš. In ni odvisno od krajevne komponente, tudi časovna je zelo pomembna. Ni dom vedno enako in vedno tam in te čaka tam. Ni. Ker je lahko danes to dom, jutri pa občutek v tem kraju ni več tak. Torej moj dom je ves svet. Tam, kjer se počutim doma. Kakšne so tvoje želje za prihodnost? Delati na sebi. Omogočiti Anžetu, da se bo razvil v srečnega fanta. Sobivati s svojo fantastično ženo še naprej. Pravzaprav, kot vidiš, ničesar ne bi popravil. Kam me bo pa pot peljala, pa se pustim presenetiti. Sreča ni nikjer, sreča je v tebi.

14

S takrat še punco (zdaj ženo) Anjo v Benetkah

Kaj mislijo sodelavci o Gregu Marko Kozmus: »Zanimiv. Hiperaktiven. Kreativen. Rahlo zmeden (smeh).« Katja Cestnik: »Z Gregom sva v zadnjem času najino sodelovanje še bolj poglobila, saj sva se skupaj lotila prav zanimive naloge – servisiranje marketinških agencij ter direktnih kupcev v segmentu spirit industrije za program namiznega stekla. Delo je zanimivo in z navdušenjem vsakič čakam na Gregove nove ideje. « Boštjan Bukovec: »V dveh letih, kar ga poznam, lahko rečem, da je Grega zelo zanimiva oseba z mnogo talenti. Zdi se, kot da se spozna na vse, le na filme in športe z žogo ne (smeh). Je človek, ki je zelo hiperaktiven na več področjih. Pri svojem delu je nekoliko svojeglav, vendar pa se to od umetnika tudi pričakuje. Ne dvomim, da nam bo ustvaril še veliko prodajnih uspešnic oz. inovativnih izdelkov. «

Steklar poletje 2016


Kriteriji kupcev so zelo visoki. Moje delo je zagotoviti, da so vsi ti kriteriji izpolnjeni Dunja Logar o svoji poti v naši steklarni Tekst: Ivan Kovačič

Dunja je steklu zapisana že skoraj 30 let. Glede na to, kako mladostno deluje, ji tako dolge delovne dobe ne bi nikoli pripisali. Pogovor z njo je vedno zanimiv, saj ni ena tistih oseb, o kateri bi takoj vedel vse. Je sicer zelo energična oseba, ki pa vendarle ne razkrije vseh kart takoj.

Za pogovor smo jo izbrali, ker menimo, da je s svojim delom, napredovanjem v steklarni ter ljubeznijo do stekla lahko med tistimi, ki so mlajšim generacijam lahko vzor ter navdih. Seveda smo začeli s klasičnim vprašanjem, kako se je pričela njena pot v Steklarni Hrastnik. Moja pot v steklarni se je začela leta 1988. Začela sem delati kot pregledalka na avtomatih. Začetek je bil zanimiv, razgiban, precej pester. Izmensko delo, prvo poznavanje stekla kot materiala, iskanje napak in podobno so mi kaj hitro zlezli pod kožo. Že takrat se mi je proizvodnja stekla zdela zanimiva. Pot se je nadaljevala na pregledu v brusilnici, ki je zahtevalo povsem drugačna znanja kot pregled na avtomatski proizvodnji. Tako sem pridobivala izkušnje, se učila in nadgrajevala znanje o steklenih izdelkih. Naslednjo delovno mesto je bilo administratorka avtomatske proizvodnje. Torej spet preskok. Tokrat v bolj administrativne vode. Od prakse sem šla torej do teorije, če se malo pošalim. Od tam sem napredovala do prevzemne kontrole. Z ustanovitvijo samostojnega podjetja Opal sem bila spet premeščena na delovno mesto administratorke, tokrat v ročni proizvodnji. Od tam sem kasneje napredovala do prevzemne kontrole v brusilnici in satinirnici. Vidiš, vseskozi je bilo zelo razgibano, zanimivo, prav nikoli dolgočasno. Steklarna Hrastnik kot dokaj veliko podjetje res omogoča, da se lahko giblješ med delovnimi mesti, spoznavaš svet stekla, napreduješ in se vseskozi učiš. Vsa ta delovna mesta so mi prinesla veliko znanja in izkušenj. Trenutno delam kot namestnica vodje sektorja upravljanja kakovosti ročne proizvodnje. Kaj pa še bo, pa ne vem (smeh). Kako dolgo si na tem delovnem mestu? To delo opravljam sedaj tri leta. Moram priznati, da je to velika odgovornost. Največja, kar sem jih do sedaj imela. Treba je poskrbeti za razporeditev ljudi, za nabavo embalaže, armatur, nalepk in še veliko manjših reči, ki pa so pomembne za nemoten potek delovnika in celotnega delovnega procesa. Na prvem mestu pa so dnevne odločitve glede kvalitete izdelkov in Steklar poletje 2016

Dunja je tip človeka, ki rad dela.

zagotavljanja nemotenega poteka odpreme izdelkov. Zavedati se je treba, da se za nami ne zaprejo vrata – vedno pride nekdo v službo popoldan in ponoči. Steklarna nikoli ne spi. Zato svoje delo jemljem zelo odgovorno in si nikdar ne domišljam, da vse vem in vse znam. Kaj je po tvojem mnenju najpomembnejše na delovnem mestu, ki ga trenutno opravljaš? Poznati moram zahteve kupcev. Zelo dobro. Le tako lahko iščemo popolnost v izdelku in le tako lahko odpravljamo morebitne napake oziroma tehnične lastnosti, ki kupcu ne ustrezajo. Dobro moramo biti povezane s samo proizvodnjo. Ta komunikacija je res zelo pomembna, saj tako preprečimo nepotrebne reklamacije. Za vse to je potrebna, kot sem dejala, dobra komunikacija, predvsem pa dobri, strokovni in zanesljivi sodelavci. 15


fokus - steklarna hrastnik smo ljudje

100%. In to je zame osebno kar stres, saj nisem tip človeka, ki dela polovičarsko. Kaj najbolj ceniš pri delu? Poštenost in dobro sodelovanje s sodelavci na Opalu. Rek »vsi za enega, eden za vse« bo zelo dobro opisal naše odnose. To v Opalu definitivno drži. Kakšen cilj pa še želiš doseči? Zanima me samo biti pri svojem delu dobra in biti vedno boljša. Karkoli bom še opravljala. Moja osebnost je takšna, da želim biti najboljša v tem, kar počnem, želim spremljati napredek pri sebi. To je tudi po mojem edini pravi cilj, ne pa nazivi.

Dunja je tip človeka, ki rad dela.

Takšni, ki razumejo, da je končni proizvod odraz naše celotne ekipe in ne le posameznika. Na srečo je moja skupina številčno manjša. Morda se ravno zato med sabo dobro razumemo in dobro sodelujemo. Rezultat tega je lep in kvaliteten končni izdelek. K temu vedno stremimo, to vedno poudarjamo – da je končni izdelek odraz harmonije med sodelavci, odraz dolgoletnega znanja, odraz srčnosti ter strasti. Se ti zdi, da je delo naporno? To delo z ljudmi in nenazadnje tudi z zagotavljanjem kvalitete. Pri tebi se namreč izrazito meša oboje. To delo je kar stresno, vendar mi je v zadovoljstvo. Posebno po končanem delovniku, ko je vse delo dobro opravljeno. Sem tip človeka, ki rad dela, kako bi to povedala… na sigurno. ''Ziheraš'', torej. Ja. Tako nekako. Učim se tako dolgo, dokler v nekaj nisem povsem prepričana. Vsako delovno mesto, na katerega sem prišla, sem želela spoznati do popolnosti. Nikoli se nisem zadovoljila s stavkom: ''Ah, saj bo dobro.'' Če nisem prepričana, da bo dobro, potem nisem mirna. Tako lahko delam, ker zelo dobro poznam svoje delo. Te kaj pri tvojem delu moti? Kaj so tiste malenkosti, ki bi jih spremenila? Pridejo obdobja, ko je v dnevu res preveč različnih zadolžitev. Zdi se mi, da jih kdaj v celoti ne obvladujem 16

Kako bi steklarno takrat, ko si ti začela, primerjala s steklarno danes? Spomnim se svojih začetkov v Steklarni in jih primerjam z sedanjimi časi. Velika razlika. Takrat nismo imeli ne ''resnih'' delovnih oblačil ne drugih pripomočkov. Sedaj nam delo lajšajo različni pripomočki za merjenje in druga testiranja. Pogoji so veliko boljši. Tako laže sledimo zahtevam kupcev, ki zahtevajo natančne mere, čisto steklo, kvalitetno obdelavo in kvalitetno pakiranje. Zdi se mi, da je sedaj velik poudarek na vizualnosti izdelka in ne samo na funkcionalnosti. Ampak takšni so trendi, takšna so naročila, mi pa se temu hitro prilagodimo. Steklarna po tem nenazadnje tudi slovi po svetu in med svojimi naročniki. Kriteriji kupcev so zelo visoki in moje delo je zagotoviti, da so vsi ti kriteriji izpolnjeni. Kako pa glažuto vidiš v prihodnosti? Našo steklarno vidim kot rastočo tovarno, ki se bo še naprej razvijala in rasla. V mladih letih so mi doma govorili, če se ne bom učila, bom pa šla v steklarno. No – strašenje je bilo povsem odveč. Kot vidite, nisem pristala nikjer drugje kot v steklarni. (smeh) In ni mi žal. Je pa sedaj to čisto drugače. Danes, ko komu povem, predvsem širše po Sloveniji, da delam v steklarni, to povem s ponosom. Predvsem pa so odzivi ljudi fantastični! Moram reči, da sem presenečena, koliko ljudi spremlja naš napredek, našo zgodbo, poznajo naše paradne izdelke. Večina mi jih reče: ''Oooooo, to je pa fajn, Steklarna je dobra firma.'' Večina odzivov je v tej smeri. Kateri dogodek, vezan na steklarno, se ti je najbolj vtisnil v spomin? Verjetno nisem edina – to je dan, ko je steklarna gorela. Steklar poletje 2016


Vsi, ki smo tukaj dlje časa, imamo ta pretresljiv dogodek verjetno še vedno v zelo živem spominu. Greva še malo spoznat Dunjo zasebno. Velik del osebnosti namreč prinesemo tudi v delovno okolje. Kaj bi izpostavila pri sebi, da je najbolj značilno zate? Poštenost. Delavnost. Nesebičnost. Kaj z veseljem počneš izven delovnega časa? Največ svojega prostega časa preživim z svojima najstnikoma, ki mi v življenju pomenita največ. Morda ne vejo vsi, toda imam dvojčka. Par. To sta Zala in Domen. Ne vem, zdi se mi, da je biti mama nekaj najlepšega, a hkrati tudi najtežjega. Prinaša nekaj tako posebnega, da se včasih ne da opisati. Vem, marsikdo tega ne razume. Toda ko te pred izziv postavijo otroci, zanje premikaš tudi gore. Otroka spodbujam pri njunih sanjah. Zala bi rada ustvarjala z lesom, zato bo znanje

3 zanimivosti o Dunji Najljubši film? Duh. Kaj si želela postati kot otrok? Veterinar in kasneje frizerka. Za katero prijazno dejanje si bila do sedaj najbolj nagrajena? Če dobro razmislim, na uresničitev pregovora »dobro se z dobrim vrača« kar nekako čakam… Čeprav v sebi verjamem, da če si ti pošten do drugih, so tudi drugi do tebe. Realen svet pa je kdaj tudi krivičen. Verjetno sem bolj občutljiva na krivico, zato se mi pa včasih zdi, da je prijaznost premalo cenjena, oziroma je dobim manj nazaj ,kot je dam.

iskala na Lesni šoli. Domen pa je ne glede na gibalno oviranost tipičen najstnik današnjega časa, saj se razumljivo vidi v računalništvu. V naši družini pa imamo tudi psička po imenu King. Ta naš član pa poskrbi za mojo rekreacijo. Obožujem sprehode z našim psičkom. Ti me pomirjajo in napolnijo z novo energijo. Imaš mogoče kakšno skrito željo? Nimam neke skrite želje… Kot verjetno vsak starš pa imam željo, da otroka uspešno opravita šolanje, ki sta si ga izbrala in da bosta kasneje vsak na svojem področju zadovoljna, izpolnjena in srečna. Te kaj zanima in bi rada še znala, počela, dobila…? Veš kaj. Nekaj pa bi res rada preizkusila. Ustvarjanje s steklom bi rada prenesla na malo bolj butično področje ali kako naj rečem. Rada bi poskusila oblikovati steklo za nakit. To bi se rada naučila.

Zanima me samo biti pri svojem delu dobra in biti vedno boljša.

Steklar poletje 2016

17


osebna izkaznica - novi sodelavci

18

Aleš Bombek

Matjaž Škorjanc

Datum in kraj rojstva: 29.junij 1966 Znak: Rak. Sektor / oddelek: Orodjarna. Najljubše počitnice: Prav vsake, preživete z družino. Hobiji: Glasba, fotografija, tehnika. Avto, ki bi ga rad vozil: Važno je le, da je varen in zanesljiv. Glasbena skupina: TOTO. Dan, ki si ga bom najbolj zapomnil: V: Jih je bilo kar nekaj, seveda pa se nič ne more približati dnevoma, ko sta se rodila sin in hči. Kaj si želel postati kot otrok? Policist. Največji izziv dosedaj? Ureditev lastnega doma, vodenje orodjarne. Katero tvojo lastnost bi pohvalil tvoj najboljši prijatelj? Zanesljivost in umirjenost. Navdih najdem: v zastavljenih ciljih. Strahovi?Višina. Knjiga, ki ti je ostala v spominu? Randy Pausch – Zadnje predavanje. Najljubša hrana? Sir. Moto? Kar zmorejo drugi, zmoremo mi še bolje. Stavek, ki ga namenjaš bralcem: Vztrajnost, sodelovanje in pošteni odnosi so ključ, ki odpirajo vrata skupnega uspeha. Kaj me žene naprej? Želja po novih znanjih in izkušnjah. Kaj bi večkrat počel s prijatelji? Odšel na kakšen dober koncert. Kako bo tvoja osebnost najbolj vplivala na SH? Bolj kot osebnost računam, da bom naprej prenesel veliko znanja iz moje 30 letne orodjarske kariere. Kaj zate pomeni vrednota čistost, strast in srce? Čistost je delati v dobrobit skupnosti in ne samo sebe. Strast je predanost delu v želji novih izzivov. Srce pa preslikam v to, da ostaneš človek v dobrem in slabem.

Datum in kraj rojstva: 29.4.1990 Znak: Bik. Sektor / oddelek: Razvoj SH Special. Najljubše počitnice: Kampiranje ob morju. Hobiji: Hribi v dobri družbi. Avto, ki bi ga rad vozil: Porsche 911. Glasbena skupina: Nirvana. Dan, ki si ga boš najbolje zapomnil: Dan, ko sem opravil zadnji izpit na fakulteti. Kaj si želel postati kot otrok? Pilot. Največji izziv dosedaj? Začetek službe v Steklarni Hrastnik. Katero tvojo lastnost bi pohvalil tvoj najboljši prijatelj? Iskrenost. Navdih najdem.. V zavedanju, da lahko s pozitivnim mišljenjem dosežemo vs, kar si želimo. Strahovi? So znotraj votli, zunaj pa jih nič ni. Knjiga, ki ti je ostala v spominu?The curious incident of the dog in the night-time. Najljubša hrana? Mamini štruklji. Moto? Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu. Stavek, ki ga namenjaš bralcem? Si to, kar misliš, da si - če se prepričate, da ste nekaj sposobni storiti, boste v tem zagotovo uspeli, ne glede na težavnost. Kaj te žene naprej? Želja po rasti in osebnem zadovoljstvu. Kaj bi večkrat počel s prijatelji? Užival v skupnih aktivnostih, izletih in dobrih večerjah. Kako bo tvoja osebnost najbolj vplivala na SH: Upam, da bom prispeval k večji kreativnosti in premagovanju zastavljenih izzivov. Kaj zate pomenijo vrednote čistost, strast in srce? Čistost ali iskrenost. Nekaj, kar človeka resnično notranje obogati. Strast je, ko delaš to, kar ljubiš in ljubiš to, kar delaš. Imeti srce pomeni ljubiti, biti odprt do drugih in prisluhniti…

Steklar poletje 2016


osrednja tema - odprta komunikacija

Odprta komunikacija “Odnos do življenja je nalezljiv. Ali je vaš vreden, da se ga nalezejo?” Dennis and Wendy Mannering Tekst: Mojca Lavrič, Larisa Kobe

Steklarna Hrastnik je podjetje, ki je v zadnjih nekaj letih naredilo velik preobrat v poslovanju. Eden od temeljev poslovnega uspeha je bila nova kadrovska strategija, ki v središče postavlja zaposlene. Kot vsako podjetje tudi naša steklarna komunicira z različnimi javnostmi, vendar pa je najpomembnejša od vseh notranja javnost – naši zaposleni. Iskreni in odprti komunikaciji dajemo velik poudarek. Pomembno se nam zdi, da ste zaposleni informirani o vseh dogodkih in načrtih, saj se le tako počutite spoštovane, motivirane in del uspeha. Ne v zasebnem in ne v poslovnem okolju brez komunikacije ne moremo preživeti. Predstavljajte si, da se doma ne bi nič pogovarjali – ne o dogodkih, ne o načrtih in še manj o občutkih. Dom postane prazna lupina in nemalokrat tudi lupine ni več. Enako velja za podjetje. Zaposleni komuniciramo med seboj – o delu, o osebnih stvareh in o občutkih. Z internim obveščanjem ter komuniciranjem vam sporočamo in posredujemo informacije, dogodke, vizijo, cilje in načrte. S komuniciranjem iščemo izboljšave, izmenjave idej, prejemamo povratne informacije in povezujemo oddelke ter posameznike. Pri internem komuniciranju sledimo 5 načelom: ź

ź

ź

ź

ź

Spoštovanje: univerzalni zakon odnosov. Tej temi smo se posvetili v prejšnji številki revije, vendar ni odveč, da osnovno smernico ponovimo tudi tukaj. »Z izkazovanjem spoštovanja v vseh oblikah zadovoljimo eno od osnovnih psiholoških potreb: potrebo po sprejemanju.« (Ksenija Š. Božič, BB svetovanje) Odkrite povratne informacije: pristno komuniciranje pripomore k boljšemu delu. Zato stremimo k temu, da tudi negativne informacije podajamo iskreno, odprto in z občutkom. Prav tako pa prisluhnemo vsem predlogom in mnenjem zaposlenih. Prepoznavamo vrednost posameznika: trudimo se, da poudarjamo pomen pohvale, da opazimo prispevke posameznikov, da nagradimo uspehe, uspešne predloge in rešitve. Spodbuda: na kadrovskem področju nenehno iščemo ter raziskujemo, kaj motivira zaposlene. Pridobivanju znanja, mentorstvu, napredovanju, aktivnosti družini prijaznega podjetja, spodbujanje inovacij, nagrajevanje in vlaganje v trajnostni razvoj so le ene izmed aktivnosti, ki kažejo na to, da cenimo zaposlene ter skrbimo njihovo razvoj. Vrednote: nam med drugim tudi omogočajo, da je glas zaposlenih slišan. Strast, srčnost ter čistost so predpogoj, da imajo zaposleni svoj glas pri odločitvah, postavljanju ciljev in doseganju le teh.

Steklar poletje 2016

Namen in prednosti odkritega internega komuniciranja ź

Zaposleni so CENJENI in SPOŠTOVANI

ź

Boljše razumevanje in odnosi med zaposlenimi

ź

Ustvarjanje varnega delovnega okolja, brez strahov in skrbi

ź

Gradimo medsebojno zaupanje

ź

Informiranje in izobraževanje zaposlenih

ź

Razumevanje podanih informacij

ź

Motivacija

ź

Pripadnost

ź

Ustvarjanje okolja za nove ideje

ź

Povečanje zavedanja o izdelkih, vrednotah, kulturi in družbeni odgovornosti

ź

Manjši strah pred spremembami

19


osrednja tema - odprta komunikacija

Interno glasilo Steklar: ima dolgo tradicijo, saj izhaja vse od leta 1959. Izhaja 4 x letno in vsebuje pomembne teme, dogodke in napovedi. Prejmejo ga vsi zaposleni ter tudi vsi upokojenci naše steklarne. Poudarek dajemo ljudem ter njihovim zgodbam in uspehom

Bilten Steklar info: izhaja že tretje leto, vsak drugi četrtek. Prejmejo ga vsi zaposleni, saj izhaja tako v elektronski kot tiskani obliki. Poudarek dajemo aktualnim dogodkom, poslovnim novicam, kadrovskim novicam ter utripu proizvodnje.

Redni sestanki: odvisno od delovne sredine in delovnega procesa so sestanki z vodji oddelkov dnevni ali pa tedenski. Namen sestanka je zaposlene obvestiti o aktualnih zadevah, zaposleni pa lahko posredujejo tudi svoje pripombe, vprašanja, zahteve itd.

Odprta vrata generalnega direktorja: vsak ponedeljek med 12.30 do 13.30 se lahko po predhodni najavi osebno pogovorite z generalnim direktorjem o vseh temah, ki jih predlagate. Predhodno se na odprta vrata naročite na sabina.medved@steklarnahrastnik.si ali 03 56 54 501.

Info točke: v podjetju je 9 uradnih info točk oziroma oglasnih desk, saj zaradi narave dela in proizvodnje ne moremo vseh zaposlenih obveščati istočasno ali samo po elektronski poti. Tukaj najdete obvestila, razpise in pomembne dogodke.

Nabiralniki – skrinjice za mnenja, pohvale in pripombe: Povsem anonimno lahko oddajate vaša mnenja, pohvale in pripombe. Vsa sporočila prejme generalni direktor, v kolikor na predlogu ni drugače označeno.

Ni odveč ponoviti, da v Steklarni Hrastnik stremimo k temu, da smernice komuniciranja, delovanja, pozitivnih vrednot in odnosov nenehno nadgrajujemo. Zato ponovno spomnimo, da smo določili ''7 zvezd vodnic'' , na katere se opremo v primerih, ko dvomimo o konstruktivni komunikaciji, vedenju in ravnanju.

Samoiniciatinost: Iščemo nove poti in rešitve. Učimo se. Izzive rešujemo brez odpora. Ne iščemo krivcev in izgovorov – iščemo rešitve in dosegamo zastavljene cilje. Inovativnost: Uvajamo novosti in pozdravljamo spremembe. Se učimo in prodorno razmišljamo. Iščemo možnosti napredka. Skrbimo za prenos znanj. (Samo)odgovornost: Prevzemamo posledice za svoja dejanja in besede. Ravnamo se po pravilih, ki jih nalagajo dobri poslovni običaji. Dajemo obljube, ki se jih lahko držimo.

Komuniciranje: Komuniciramo odprto, spoštljivo in pošteno. Skrbimo za dobro informiranost vseh zaposlenih. Poslušamo. Spodbujamo. Pohvalimo. Se opravičimo, zahvalimo in vljudno pozdravljamo. Poštenost: Dosledno upoštevamo dogovore. Spoštujemo lastnino. Sodelavcev ne zavajamo. Spoštovanje in strpnost: Spoštujemo sebe (samospoštovanje) in vse sodelavce v Steklarni Hrastnik. Vodje v Steklarni Hrastnik negujejo t.i. ''politiko odprtih vrat in dialoga.'' Razvijamo posluh za sodelavce. Aktivno poslušamo. Ohranjamo dostojanstvo vseh zaposlenih. Zaupnost: Skrbno ravnamo z informacijami o podjetju, poslovnih partnerjih in sodelavcih. Vse konflikte rešujemo sproti in interno. 20

Zavedamo se, da se notranje kulture ne da kar določiti in reči, da bo od sedaj naprej drugačna. Zavedamo se, da je komunikacija, spoštovanje vrednot in dvigovanje kulture podjetja dolgotrajen proces. Na ravni podjetja se nenehno trudimo, da izboljšamo komunikacijske procese in poti, hkrati pa poudarjamo tudi odgovornosti posameznika. Zato vam v nadaljevanju ponujamo tudi dve kratki zgodbi v razmislek, ki na lahko dnevno služita za navdih in opomnik. In ne pozabite. Želimo, da prihodnost Steklarne Hrastnik ustvarjamo skupaj. Steklar poletje 2016

KJE DO

INFORM

IN V STE

HRAS


OBIMO

MACIJE O

EKLARNI

STNIK

Zbori delavcev: potekajo po potrebi, običajno 2 x letno. Zbor delavcev skliče generalni direktor v primeru pomembnih poslovnih ali kadrovskih temah. Vedno poskrbimo za več terminom, da se ga lahko udeležijo zaposleni iz vseh delovnih izmen.

Sindikat Steklarne Hrastnik: Predsednik sindikata Ivan Kovačič. Telefon 040 632 825. Mail: ivan.kovacic@hrastnik1860.com. V Steklarni Hrastnik smo ponosni, da smo v trikotniku partnerstva med lastnikom, zaposlenimi ter vodstvom sindikata uspeli vzpostaviti zaupanje, odprto komuniciranje in spoštljiv dialog.

Tedenski in mesečni kolegij: vodje oddelkov po rednih kolegijih ključne novice in sporočila s kolegijev poročajo naprej v delovne sredine.

Zgodba o blazini in dobrem imenu Nek moški, po poklicu učitelj, je bil zmenjen s prodajalcem sadja, da bo vedno, ko bo šel mimo njegove stojnice s sadjem, vzel jabolko - plačal mu pa je že prej za več kilogramov. Njegov učenec je videl, kako je učitelj vzel jabolko, ne da bi ga plačal, in v šoli razširil govorico, da je njihov učitelj tat. Vsi so potem govorili o tem, šušljalo se je po hodnikih, vsevprek so godrnjali čez učitelja in slednjič so te obtožbe prišle do ravnatelja. Ravnatelj je poklical k sebi učitelja in ta mu je povedal, kakšen dogovor imata s prodajalcem na stojnici. Ko je fant, ki je razširil govorico o tem, da je učitelj tat, to izvedel, se je šel svojemu učitelju opravičit. Vprašal ga je še, kako bi se mu lahko oddolžil. Učitelj mu je rekel, da naj pride na hrib in prinese s seboj svojo pernato blazino. Fant je res prišel in prinesel s seboj blazino. Vprašujoče je pogledal svojega učitelja, kaj zdaj. "Raztresi perje iz blazine po hribu," je rekel učitelj. Fant je blazino razparal in stresel perje po bregu. "To ni bilo težko," je rekel fant in si kar oddahnil, saj je mislil, da je kazen opravljena. "Zdaj pa perje poberi nazaj v blazino, in to res vse perje," je rekel učitelj. "Tega pa ne morem."

Družbena in socialna omrežja: predvsem uradno Facebook ter LinkedIn stran zaposleni redno spremljajo, zato se trudimo, da tudi preko teh komunikacijskih kanalov dobite širšo sliko o podjetju ter predvsem o novostih o podjetju ter izdelkih. Hkrati pa tudi preko teh omrežij zaposleni podajajo mnenja in predloge, namenjena Steklarni ali pa pohvalijo izdelke sodelavk in sodelavcev, ki jih izpostavimo.

Neformalna druženja med zaposlenimi: različni dogodki, organizirani tako preko aktivnosti družini prijaznega podjetja kot preko športnega društva (pikniki, športne aktivnosti, novoletna druženja, kulturni dogodki ipd.)

Formalna druženja med zaposlenimi: izobraževanja in formalni dogodki.

Modra zgodba o tem, kako se odzvati na zavist, zlobo in žalitve Nekoč je živel stari modri samuraj. Imel je skupino učencev, ki jih je učil modrosti in vojaških spretnosti. Nekega dne je med usposabljanjem k njemu prišel mladi vojak, poznan po svoji grobosti in krutosti. Njegova priljubljena taktika je bila provokacija: žalil je tekmeca, ki je tako izgubil potrpljenje, sprejel izziv, vendar je v jezi naredil napako za napako in, seveda, izgubil boj. Tako se je zgodilo tudi tokrat: vojak je izrekel nekaj žalitev in opazoval samurajev odziv. Samuraj je mirno nadaljeval s predavanjem. To se je še nekajkrat ponovilo. Ker se samuraj niti tretjič ni odzval, je vojak jezno odšel s predavanja. Ostali učenci so previdno in z zanimanjem spremljali to situacijo. Ko je vojak odšel, en od učencev ni mogel zdržati: “Učitelj, zakaj ste tolerirali njegove napade in žalitve? Morali bi ga izzvati v boj.” Modri samuraj je odgovoril: “Ko vam nekdo prinese darilo, vi pa ga ne sprejmete, kje bo to darilo končalo?” “Pri svojem lastniku,” odgovorijo učenci. “Enako velja tudi za zavist, sovraštvo, žalitve in zlobo. Vse dokler jih ne sprejmete, pripadajo osebi, ki jih je prinesla.”

"Vidiš, tako kot je nemogoče pobrati vse perje v blazino, je nemogoče popraviti, izbrisati lažne govorice, ki si jih širil o meni."

Steklar poletje 2016

21


osrednja tema - odprta komunikacija

Steklarni Hrastnik šest priznanj za inovacije Inovacije Zasavja 2016 Tekst: Larisa Kobe, Mojca Lavrič (foto za arhiv GZS Zasavje Branko Klančar)

Steklarna Hrastnik je na 20. jubilejni podelitvi nagrad inovatorjem GZS, Območne zbornice Zasavje, prejela šest nagrad za svoje inovacije, eno zlato, dve srebrni in tri bronasta.

ź Puzzle, Grega Likar – zlato

priznanje ź PBC 1860, Ivan Vučetić –

srebrno priznanje

Zlato za skodelice Puzzle Steklarna Hrastnik je prejela zlato priznanje za steklene skodelice Puzzle, prvi 3D stekleni izdelek na svetu, ki so v letošnjem letu že prejele prestižno Red dot nagrado s področja oblikovanja. Puzzle so rezultat ideje, v kateri sta združena estetika in visoka uporabna vrednost izdelka, ki uporabniku omogočajo številne možnosti uporabe, jih popeljejo v lasten svet ustvarjanja in eksperimentiranja. Prav ta raznolikost uporabe, izjemna 3D modularnost, možnost zlaganja v širino in višino pa Puzzle odlikujejo kot edinstven in unikaten izdelek. Grega Likar, vodja področja razvoja oblikovanja: »Zelo sem vesel, da je bil sprejet tudi produkt Puzzle, saj menim, da je tudi dizajn eden izmed bistvenih ''sestavin'' samega produkta. Moj način oblikovanja je vedno ''form follows function'' - povedano laično, da oblika sledi funkciji in ne obratno. V primeru produkta Puzzle pa sta bila na Inovacija Zasavja kot inovativni nagrajeni tako oblika kot funkcija

izdelka. Super, kajne? To res priča o tem, da je izdelek poseben, zanimiv ter hkrati uporaben. Je pa tako za nagrado Red Dot kot zlato inovacijo potrebna ekipa. Matejina ekipa PBC Puzzle, ki je ustvarila marketinško kampanjo, Mateja Š. Dimic sama, ker je pripravila odlično dokumentacijo, Ivan Vučetič za platformo PBC, celoten razvojni team na programu namiznega stekla, fantje in dekleta v proizvodnji ter generalni direktor, ki je od samega začetka verjel v projekt. Ponosen sem, da sem del tako odlične ekipe.«

Tehnične inovacije:

ź Vakumska komora za izdelavo navoja na večjih steklenicah v ročni proizvodnji, Franci Rot, Mario Lovrič– srebrno priznanje ź Uporaba organskih barv pri dekoriranju steklenih izdelkov, Bogdan Ledinek, Irena Brunček, Matej Branda, Darja Jug, Tatjana Rovšek, Rosanda Kladnik – bronasto priznanje ź Avtomatsko sledilno poliranje izdelkov, Aleš Kovač, Simon Ojsteršek, Aljoša Deželak – bronasto priznanje ź Izboljšava in pocenitev postopka žigosanja kozarcev, Franci Rot, Tomaž Zupan – bronasto priznanje

Ponos ob prejemu priznanja

22

Steklar poletje 2016


Nagrajene tudi tehnične inovacije in center PBC Steklarna Hrastnik je tako prejela srebrno priznanje za ustanovitev med-industrijsko inovacijskega centra – PBC 1860, ki mladim omogoča pridobivanje izkušenj v praksi že v času študija. Tako mladi po zaključku študija lažje vstopajo na trg dela. S preostalim srebrnim priznanjem in tremi bronastimi priznanji pa so nagrajene inovacije na področju proizvodnje, kot na primer za uporabo organskih barv na področju dekoriranja steklenih izdelkov. Ta inovacija je ravno zaradi zahtevnosti dekoriranja z organskimi barvami, zahtevala povezovanje vseh vpletenih in iz tega naslova močno timsko delo.

Andrej Božič, generalni direktor naše steklarne, je ob tej priložnosti povedal: »Vesel sem, da v Steklarni Hrastnik zagotavljamo ustrezne pogoje za zavzetost zaposlenih in s tem tudi za kreativnost in inovativnost. Našo konkurenčno prednost ustvarjamo z inovativnostjo v proizvodnih procesih in končnih izdelkih. Zato iskrene čestitke celotnemu timu naše steklarne in seveda tudi vsem ostalim nagrajencem, ki dokazujejo, kako visoko na lestvici prioritet je inovativnost v zasavskih podjetjih.«

In kaj so o inovacijah ter občutkih povedali sodelujoči inovatorji? Tomaž Zupan, vodja sektorja dodelave, o iskanju rešitve za nižje stroške pri žigosanju: »Ideja se je porodila pri iskanju rešitev za pocenitev postopka žigosanja oziroma kako dvostopenjsko žigosanje nadomestiti z žigosanjem v enem koraku. Na videz enostavna rešitev skriva izzive, obvladane skozi pravilen pristop po posameznih razvojnih operacijah. Ključno vlogo pri uspešni realizaciji inovacije je igralo timsko delo posameznikov iz različnih oddelkov. Uporabnost inovacije je nagrada, ki je za inovatorja neprecenljiva. In daje energijo pri iskanju nadaljnjih potencialov za izboljšave. Če pa to opazi še širša javnost, pa je to samo še dodatna motivacija.« Ivan Vučetič, direktor marketinga in vodja prodaje Retail in HoReCa, o delu ter projektu PBC1860: »Priznanje je potrditev dobrega dela vseh nas v Steklarni Hrastnik in naših študentov. Pomeni, da so tudi zunanje in strokovne javnosti prepoznale našo inovativnost pri trženju naših produktov. Menim pa, da nas zdaj čaka še več dela, da upravičimo to zaupanje. Priznam, da nagrade nismo pričakovali – smo pa izjemno ponosni, da smo jo za projekt PBC1860 prejeli. Ideja za klub PBC je sicer plod mojih podobnih projektov iz preteklosti, samo odločitev, da bi ideja lahko zaživela tudi v steklarni, pa je prišla »čez noč«. Moram povedati, da sem izjemno hvaležen direktorju, da je hitro

Skupinska fotografija naj inovatorjev Zasavja 2016

Steklar poletje 2016

23


osrednja tema - odprta komunikacija

prepoznal dodano vrednost projekta in ga podprl. Seveda pa to ni ''moj'' projekt. 1 + 1 = 3… Dobro timsko delo lahko potroji delo, ki bi ga posameznik počel. PBC1860 je definitivno plod timskega dela in je to srž ter bistvo našega kluba. Iskreno sem ponosen, da bomo po 1. letu delovanja nekaj študentom, ki so delali na različnih projektih, dali možnost prve zaposlitve. V naši steklarni, seveda. Poudariti moram, da so to zelo motivirani in kakovostni posamezniki, ki so bili zadnje leto naši veliki ambasadorji in so nam dali veliko pozitivne energije in motivacije. Tako da gre priznanje za inovacije tako zaposlenim v steklarni kot seveda vsem študentom.«

Prilagodljivost in inovativnost sta ključna.

Bogdan Ledinek, tehnolog dekoracije, o uporabi organskih barv pri dekoriranju: »Vsako priznanje, zunanje ali notranje, mi da vedeti, da je moje delo opaženo in na to sem ponosen. Projekt organske barve sem začel samostojno, ker je bilo potrebno opraviti veliko testiranj in preizkusov. Ko pa smo naredili prvo uspešno serijo, so se postopoma vključevali še ostali iz ekipe. Ideje se resnično pojavijo kot zvezdni utrinek, da pa jih spravimo v realno proizvodnjo, pa je običajno precej daljši in naporen proces. Vedno mora biti nekdo, da zaneti iskro, če slikovito opišem stanje, ko pride ideja. Potem pa je dobro, da ostali dodajajo suha drva in plamen se bo razširil. Kdaj pa kdaj pa kdo doda tudi kako mokro drvo in povzroči, da se plamen zmanjšuje, vendar nas to običajno ne ustavi. Vztrajnost je več kot potrebna, tako pri vsakdanjem delu kot pri inovacijah.«

Franci Rot, vodja sektorja razvoja novih izdelkov Opal, o komori za izdelavo navoja: »Dandanes sta prilagodljivost in inovativnost ključna - ne glede na področje Zahtevnost dekoriranja z organskimi barvami je zahtevala odlično ekipo. oziroma okolje, v katerem deluješ. Tudi v domačem okolju je inovativnost nujna, saj je treba vedno iskati poti za izzive, ki jih prinaša družinsko življenje, da smo vsi člani zadovoljni. Obvezna pa je inovativnost v poslovnem okolju, drugače te konkurenca prehiti. Ko se porodi ideja (včasih takoj, včasih pa do prave ideje preteče kar nekaj časa), jo brez preizkusa ne moremo ne ovreči in ne potrditi. Prav tako je bilo pri iskanju rešitve za vakuumsko komoro za izdelavo navoja v ročni proizvodnji. Imeli smo izziv, kako izdelati bolj kvaliteten navoj na steklenici. Nagrada za inovacije Zasavja je potrditev, da imamo pravilen pristop do izzivov in da jih lahko s skupnimi močmi rešimo. Vsak dan zorijo nove ideje v nas, tako da pustite se presenetiti.«

Srebrno priznanje za PBC 1860

Aleš Kovač, procesni inženir, o poliranju izdelkov: “V našem oddelku se praktično vseskozi srečujemo z raznimi izboljšavami in nekatere od njih so tako specifične, da jih lahko smatramo kot inovacijo. Nagrada za inovacijo meni pomeni nekakšno potrdilo, da delamo dobro in gremo v pravo smer.” mag. Roman Tušek, član komisije za inovacije pri GZS OZ Zasavje: “Vsem prejemnikom priznanj za inovacije pri GZS OZ Zasavje iskreno čestitam. Inovaciji Puzzle želim tudi čim boljšo uvrstitev na nacionalni ravni. Spomnimo se, lansko leto je Steklarna Hrastnik za inovacijo »Optimizacija B peči« prejela zlato priznanje na nacionalni ravni. V Steklarni Hrastnik se zavedamo velikega pomena inovacij, inovatorjev in inovacijske kulture za konkurenčnost podjetja. Že letos povabim inovatorje, da razmislijo, katere inovacije bomo prijavili drugo leto.”

Nagrade so potrdilo, da delamo dobro.

24

Steklar poletje 2016


RED DOT AWARDS Kako so okronali zmagovalce Red Dot Award: Product Design 2016 Tekst: Katja Ladika

''Navdihujoče je videti oblikovalce s celega sveta,” pravi danski modni oblikovalec David Andersen, ki je bil eden izmed članov žirije.

Gala dogodek brez primere.

sprejemov, ampak sem ta večer skrajno užival. Klasična glasba, balet, eminentna družba … skratka odlično!« Mateja Š. Dimic, vodja projektov: »Biti del tako velikega dogodka, kot je podelitev nagrad Red Dot, je čast in nagrada za opravljeno delo ter potrditev, da to kar delamo, delamo prav. Prestižni gostje, priznani oblikovalci in oči svetovne javnosti oblikovanje prikazujejo z globalne perspektive, hkrati pa kažejo odsev časa in potrebe trga. Tem je treba slediti in oblikovati izdelke tako, da so prepoznavni in zaželeni. Kot je ob prejemu najvišje nagrade za oblikovalski teama leta 2016 dejal Simon Kidd, direktor Blackmagic Design iz Avstralije: 'Oblikovati je potrebno tako, da izdelku upihnete dušo, dati mu je potrebno osebnost, karakter… tak, da bi želeli biti vsi v njegovi družbi in ga imeti za prijatelja.' Celotno doživetje dogodka Red Dot Award je zato prava bomba inspiracij za nadaljnjo delo.'' Ivan Vučetić, Direktor marketinga in vodja prodaje Retail&Horeca: »Moram reči, da je zelo dober občutek videti naš izdelek v knjigi vrhunskih dizajnov, kot je knjiga Red Dot. Sam dogodek pa je bil fascinanten - izjemna lokacija, sploh muzej, kjer so predelani industrijski in rudarski objekti ter obnovljeni stroji v halah zgolj za vizualni efekt.«

Grega, Mateja in Ivan

Kot dobitniki prestižne nagrade Red Dot Award smo bili povabljeni na javno podelitev nagrad Red Dot Gala v Essnu v Nemčij. Podelitev je potekala v Aalto Teatru, kjer so podelili nagrade Red Dot: Best of the best 2016 v prisotnosti več kot 1.200 gostov s celega sveta – med njimi so tako največje zvezde oblikovanja, predstavniki medijev, poslovni strokovnjaki kot tudi politični predstavniki. Prireditev se je nadaljevala z gala večerjo zmagovalcev in zaključila z after-show party v Red Dot Design muzeju, kjer so bile podeljene tudi nagrade Red Dot: Honourable Mention, katere prejemniki za skledico Puzzle smo tudi mi. Podelitve so se udeležili naš oblikovalec z Red Dot nagrajene skodelice Puzzle Grega Likar, idejni vodja skodelic puzzle in mentor PBC projekta Puzzle Mateja Šušteršič Dimic ter Ivan Vučetič, direktor marketinga in vodja prodaje Retail&Horeca. Grega Likar, Vodja področja razvoja oblikovanja: Delovno sproščen vikend za iskanje novih ciljev Grega s tiskanim katalogom zmagovalcev Red Dota »Gala dogodek brez primere. Sicer nisem vajen takšnih Steklar poletje 2016

25


Steklarna Hrastnik se predstavlja

Steklarna po svetu Naša steklarna na sejmih po svetu Tekst: Katja Ladika

V Steklarni Hrastnik smo ves čas aktivni in poskušamo iskati nove priložnosti. Tako smo tudi v tem spomladanskem obdobju obiskali kar nekaj sejmov in dogodkov, ki so pomembni za naše nadaljnje prodajne aktivnosti.

Kje

Sejem

Kdaj

Cosmopack/

18. - 19.3.2016

Tomaž Čepon

Pe Special

Düsseldorf Prowein

15.3.2016

Janez Dolenc, Didier Rica

Pe Special

London

4. - 6.5.2016

Peter Marolt, Ivan Vučetič,

Bologna

Kdo

Poslovna enota

Cosmoprof

Design Awards Lighting

Tomaž Čepon

vse enote

Budimpešta Sirha Budapest

9.-11.5.2016

Mojca Fink

Pe Vitrum

München

8.-10.6.2016

Janez Dolenc

Pe Vitrum

Cosmetic Business

Cosmoprof je sejem namenjen proizvajalcem in tudi distributerjem kozmetičnih in parfumskih izdelkov. Cospmopack je sejem znotraj sejma Cosmoprof in je posvečen različnim komponentam znotraj kozmetične proizvodne verige – od surovin, strojev, pakiranja do celostnih storitev v kozmetični industriji. Obiskovalci sejma Cosmopack so pogosto tudi ključni odločevalci v lepotni industriji. Z našo usmeritvijo v kozmetično industrijo se bomo udeleževali še več takšnih sejmov, saj tako najhitreje pridemo do kontaktov. Tomaž Čepon, vodja področja prodaje, Special: »Sejma Cosmprof smo se udeležili prvič z namenom širšega vpogleda v kozmetično in parfumsko Industrijo. Na sejmu smo imeli priložnost spoznati potencialne partnerje in preveriti ponudbo steklene embalaže obstoječih dobaviteljev. Na sejmu smo zaznali tudi različne trende v kozmetični industriji in dobili nove ideje o razvoju lastnih produktov, kot je na primer lastna kolekcija embalaže za ambientalne parfume.« Cosmoprof

Cosmopack

26

Steklar poletje 2016


Sejem Prowein 2016 je letos pritegnil več kot 55.000 obiskovalcev, ki so lahko spoznali veliko vinskih regij sveta. Poleg tega je bilo tam tudi 420 razstavljalcev iz 30 držav za področje žganih pijač, ki je za nas zelo pomemben segment. Pri številnih strankah smo poželi zanimanje tako z našo lastno serijo steklenic kot tudi z možnostjo proizvodnje ekskluzivnih steklenic. Možnih je nekaj projektov, tako da se s strankami intenzivno ukvarjamo naprej. Janez Dolenc, vodja področja prodaje, Special: “Sejem je pomemben zaradi pregleda evropskega trga spirit industrije in trendov, obenem pa tudi zaradi identificiranja novih ponudnikov, ki jim v naslednjih korakih želimo prodati naše izdelke. V dnevu in pol sem navezal stike s 36 potencialnimi partnerji in v tem kratkem času smo že pridobili 2 naročili. Računamo na še večji izplen, predvsem po končanem ciklu obiskov pri vzpostavljenih kontaktih.”

Mednarodni sejem za Horeco in Retail na Madžarskem smo obiskali v maju. Na tem sejmu je stičišče ključnih odločevalcev segmenta Horeca in Retail za Madžarsko in Vzhodno Evropo, obišče ga več kot 20.000 obiskovalcev. Srečali smo se z več našimi kupci kot tudi novimi potenciali. Pridobljenih je nekaj naročil in odpirajo se možnosti za nekaj novih projektov. Mojca Fink, vodja področja prodaje, Vitrum: »Naš obisk na sejmu veliko pomeni predvsem našim stalnim kupcem. Ob takšnih srečanjih se še bolj povežemo z njimi, saj nam ti zaupajo svoje prodajne težave in z njimi predebatiramo, kako jih odpraviti. Hkrati pa se na sejmu srečujemo z novimi potencialnimi kupci in začenjamo prodajni dialog. Vsak kupec šteje, tudi če takrat ne izrazi potrebe po takojšnjem nakupu.«

Sejmi so pomemben pokazatelj utripa in trendov posameznega področja.

Design Awards Lighting 2016 v Londonu je izjemen dogodek, kamor so povabljeni oblikovalci, direktorji podjetij, marketing direktorji, arhitekti, produktni vodje in dobavitelji svetil in kjer podelijo nagrade v številnih kategorijah. Je največji dogodek, kjer so oblikovalci svetil s celega sveta prisotni z namenom pridobitve kontaktov in poslov. Tudi naš namen je bil pridobiti čim več kontaktov in se dogovoriti za nadaljnje sestanke. Peter Marolt, vodja področja prodaje, Steklarna Hrastnik Opal: ''Pobuda za obisk Design Awards Lighting 2016 je nastala s pomočjo študentov Ekonomske fakultete v okviru njihove projektne naloge Lighting UK.''

Steklar poletje 2016

V juniju smo obiskali sejem Cosmetic Business München, ki je sejem dobaviteljev za kozmetično industrijo, primarno za nemško govoreči trg. Pridobili smo nekaj pomembnih informacij o delovanju trga in imeli že kar nekaj sestankov s potencialnimi kupci. S prikazom nekaterih naših novih vzorcev so bili zelo zadovoljni in pokazali veliko interesa za nadaljnje sodelovanje. Janez Dolenc, vodja področja prodaje, Special: “Na sejmu sem obiskal 10 razstavljalcev in jim predstavil Steklarno Hrastnik ter modele parfumskih in kozmetičnih stekleničk iz naše nove Cosmo HIGH Glass kolekcije. Večina potencialnih kupcev je bila navdušena nad videnim! Odlično so ocenili bravo stekla, kvaliteto izvedbe in seveda tudi zasnovo naše lastne kolekcije. Dobri obeti za prihodnost torej!”

27


Steklarna Hrastnik se predstavlja

Poštenost in visoka etika sta temelja naše prodaje Anketa o zadovoljstvu kupcev Tekst: Katja Ladika

V Steklarni Hrastnik redno izvajamo ankete o zadovoljstvu naših kupcev, saj je povratna informacija o naši celoviti ponudbi ter storitvah zelo pomembna. Zadnja anketa je bila izvedena povsem anonimno, da bi zagotovili čim bolj realne ocene s strani naših kupcev.

V sodobnem poslovnem svetu ni dovolj samo kvaliteten izdelek ampak tudi kvaliteten servis, kamor med drugim spadajo tako odzivnost, strokovnost, pogoji poslovanja kot tudi reševanje reklamacij. Takšna anketa je vedno tudi priložnost, da postanemo še boljši na vseh področjih dela v naši steklarni. V sklopu ankete smo od kupcev prejeli tudi nekaj priporočil, ki jih bomo v prihodnosti seveda upoštevali. ANALIZA ZADOVOLJSTVA NA PODROČJIH AŽURNOSTI REŠEVANJA REKLAMACIJ, REŠEVANJA REKLAMACIJ, ODZIVNOSTI EKIPE IN STROKOVNOSTI EKIPE:

STEKLARNA HRASTNIK SKUPNO Zadovoljstvo kupcev po različnih dejavnikih Kako ste zadovoljni s Steklarno Hrastnik na naslednjih področjih?

Ažurnost reševanja reklamacij

23%

53%

9% 5% 9%

Zelo zadovoljen Manj zadovoljen

Reševanje reklamacij

27%

50%

10% 5% 9%

Zadovoljen Nezadovoljen

Odzivnost naše ekipe

Strokovnost naše ekipe

38%

52%

44%

Večina kupcev vseh prodajnih segmentov Steklarne Hrastnik je zadovoljnih oz. celo zelo zadovoljnih na področjih strokovnosti ekipe, odzivnosti ekipe, reševanja reklamacij kot tudi ažurnosti reševanja reklamacij. Vsi ti dejavniki so v globalu tudi zelo pomembni za naše kupce, pravzaprav je povsod le približno 2% kupcev, ki so odgovorili, da so ti dejavniki manj pomembni za njihovo podjetje. Če pogledamo program namiznega stekla, so rezultati na splošno podobni. V B2B segmentu namiznega programa so rezultati zelo podobni kot generalno, odstotki zelo zadovoljnih glede reševanja reklamacij in njihove ažurnosti je celo malce višji. Kar se strokovnosti tiče v B2B segmentu ni niti enega negativnega odziva, kar je izjemnega pomena, saj je ta segment namiznega programa še vedno najobsežnejši. Na Retail segmentu so rezultati v splošnem še boljši na vseh področjih, okrog 90 % je zadovoljnih oz. skoraj 50 % zelo zadovoljnih, se pa že pojavi tudi kakšno kritično mnenje. V Horeca segmentu pa so bili kupci malce bolj kritični in so rezultati par odstotnih točk pod nivojem celotne Steklarne Hrastnik. Na programu embalažnega stekla so kupci prav tako malce 28

51%

Brez mnenja 5%2% 2%

2%1 % 3%

bolj kritični in so rezultati nekaj odstotnih točk pod nivojem rezultatov Steklarne Hrastnik na splošno. Po vsej verjetnosti to odraža tudi dejstvo, da imamo v programu embalažnega stekla poleg kvalitetnega razreda standard tudi premium in super premium in zato je v embalažnem programu precej kupcev, ki imajo pričakovanja o kvaliteti veliko višja od povprečja. Glede ocenjevanja strokovnosti ekipe pa so rezultati celo par odstotnih točk boljši kot za steklarno v celoti. V programu razsvetljavnega stekla so kupci razdeljeni v segmente dizajnerskih izdelkov in program standardnih svetil. Pri dizajnerskih izdelkih so rezultati pri reševanju reklamacij sicer malce slabši, a pri odzivnosti ekipe so boljši, prav tako pa so skoraj enaki kar se tiče strokovnosti naše ekipe. V segmentu standardne je v odstotkih gledano malce manj zelo zadovoljnih, a zato kar nekaj več zadovoljnih na vseh področjih preverjanja kot v Steklarni v celoti. Tudi tu moramo posebej izpostaviti strokovnost ekipe programa razsvetljavnega stekla, saj je kar četrtina kupcev zelo zadovoljnih, ostale tri četrtine pa zadovoljnih. Niti enega negativnega odziva na strokovnost!

Steklar poletje 2016


STEKLARNA HRASTNIK SKUPNO Ocenjevanje dobavnih plačilnih, pogojev, rokov s strani kupcev Kako ste zadovoljni z naslednjimi področji?

STEKLARNA HRASTNIK SKUPNO Merjenje kakovosti izdelkov SH

Steklene izdelke SH bi umestil med:

70% 50%

58%

39%

42%

38%

61% 22% 7%

2% 2% Dobavni pogoji v Steklarni Hrastnik

7%

1%

Dobavni rok v Steklarni Hrastnik

1%

Plačilni pogoji

Zelo zadovoljen

Zadovoljen

Manj zadovoljen

Nezadovoljen

Več kot 90% kupcev v povprečju odgovarja, da so zadovoljni oz. celo zelo zadovoljni z dobavnimi pogoji, roki in plačilnimi pogoji. Tako visoki rezultati zadovoljstva so vsekakor dober pokazatelj, da v naši steklarni razumemo kupce ter njihove potrebe. Večjih odstopanj po posameznih programih načeloma ni. Na programu namiznega stekla se je na vseh treh segmentih najbolje odrezal Retail program, na namiznem programu v plus odstopa zadovoljstvo kupcev z dobavnimi roki in plačilnimi pogoji, v segmentu dizajnerskih izdelkov v enoti razsvetljavnega stekla pa prednjačijo tisti, ki so zelo zadovoljni tako z dobavnimi pogoji kot roki. Posebej bi pohvalili program standardne razsvetljave, kjer je kar vseh 100% kupcev ali zelo zadovoljnih ali zadovoljnih z dobavnimi pogoji. Povsod, kjer smo zaznali rahla odstopanja ali manj zadovoljstva, pa imamo sedaj odlične in natančne smernice, kako v prihodnosti še bolje razumeti kupce ter njihove potrebe. Prav tako zelo pomemben odziv je percepcija kupcev o kvaliteti naših izdelkov. Skoraj 2/3 kupcev je menila, da imamo zelo kakovostne izdelke, ostali pa, da imamo izdelke srednje kakovosti. Ni bilo niti enega kupca, ki bi ocenil, da imamo izdelke nižje kakovosti ali celo nekakovostne izdelke. V enoti namiznega programa, segment Retail, je 71% kupcev, ki meni, da imamo zelo kakovostne izdelke, ostali menijo, da so naši izdelki srednje kakovosti. Skoraj identični rezultat kot za Steklarno v celoti dobimo tudi v B2B segmentu namiznega programa. Zanimivo pa je, da je v segmentu HoReCa ravno nasprotno – kar 60% kupcev meni, da so naši izdelki srednje kakovosti in samo 40 % jih meni, da so zelo kakovostni izdelki. Steklar poletje 2016

Zelo kakovostne izdelke

Izdelke srednje kakovosti

Izdelke nižje kakovosti

Nekakovostne izdelke

V enoti embalažnega stekla je skoraj 3/4 kupcev menilo, da imamo zelo kakovostne izdelke in približno 1/4, da imamo srednje kakovostne izdelke. Tudi to je dober pokazatelj, da je usmeritev v več kvalitativnih razredov zelo primerna za ta program. Povsem enak rezultat kot pri steklarni skupaj je bil dosežen pri kupcih razsvetljavnega stekla – segment standardna razsvetljava. Toda pri dizajerskih izdelkih je rezultat pokazal, da nas kar 86% vidi kot izjemno kakovostne izdelke in le 14 % samo kot izdelke srednje kakovosti, kar pomeni, da je dizajnerski segment tisti, ki nas ocenjuje najvišje glede kakovosti. Tokrat je pred vami le manjši del izsledkov ankete. Zaradi obsežnosti raziskave bomo članek objavili v več delih. Kot vidimo, smo z rezultati lahko zadovoljni. So področja, kjer smo dosegli popoln rezultat in so področja, kjer smo dobili boljši vpogled v to, kar kupci na posameznih segmentih potrebujejo. Za vsa proizvodna oziroma prodajna področja v naši steklarni pa velja, da želimo kupcu iskreno in v polnosti prisluhniti, poiskati rešitev za vse izzive, ki se pojavijo in ponuditi izdelek optimalne kvalitete. V marketingu in prodaji se zavedamo, da naša naloga ni zgolj prodajati izdelek. Naša naloga je razviti zaupanje in osebni odnos s kupcem, ga spoznati in razumeti. Poštenost in visoka etika sta temelja našega dela. Takšne povratne informacije kupcev nam vlivajo zaupanje, da delamo dobro – pa vendar želimo biti še boljši. Najboljši. Zaključek prodaje namreč ni uspeh zgolj za prodajalca – je skupni uspeh kupca in prodajalca. 29


Steklarna Hrastnik se predstavlja

Tudi v GlaSHuti se veselimo poletja Priporočila, novosti in novičke iz najlepše trgovine v Hrastniku Tekst: Jasna Kalem, Mateja Š. Dimic, Mojca Lavrič

Letošnji pozno pomladanski meseci in prvi poletni dnevi so bili precej muhasti. Vreme je upravičilo sloves prve tematike pogovora med ljudmi. Težko je bilo načrtovati aktivnosti zunaj in tudi po pogovoru s strankami v naši trgovini smo opazili veliko vremensko pogojenega počutja.

Kljub muhastemu vremenu pa se poletja iskreno veselimo vsi. Otroci seveda zaradi dolgih in brezskrbnih počitnic, zaposleni zaradi malce daljšega dopusta, ki je običajno na vidiku v tem letnem času, prav vsi pa daljših dni, polne mize svežih dobrot z vrta ter sproščenega druženja na prostem s prijatelji. Poletje nas, četudi je letos vremensko muhasto, vseeno napolni z energijo, v nas je več veselja in delovne vneme. Prijetno vzdušje med nami zaposlenimi se posredno kaže in odraža tudi na strankah. Verjamem, da se vsi zaposleni v naši trgovini ter seveda tudi v celotni Steklarni Hrastnik več kot zavedamo, da je poleg odlične ponudbe, ki jo imamo v naši trgovini, pomembna tudi prijaznost, popolna postrežba ter pristen stik s strankami. Poletne barve in dekorji so torej napolnili GlaSHuto.

Ob poletnih večerih pa poleg dobre družbe in polno pogrnjene mize ne sme manjkati tudi prijetna in mehka svetloba sveč. Pestra ponudba svečnikov vas bo prepričala, da boste tudi s takšno dekoracijo doma ali zunanje terase dodali pravo noto prijetnemu vzdušju. Karafe z različnimi dekorji so primerne za osvežilne poletne napitke. Vodi dodajte rezne limone in svežih zelišč – in že dobite zdravo osvežitev. Ali vam je ljubši dekor Sail away, Dots ali Ice cream dots, se boste odločili seveda sami. Poleg karaf vam seveda ponujamo odlično rešitev – v enakem dekorju si lahko izberete pripadajoče kozarce Tina. Ponujamo vam torej celovito rešitev, kako za sproščena poletna druženja pogrniti mizo, da bo v veselje tako vam kot gostom.

30

Steklar poletje 2016


Poletno obarvane police trgovine pritegnejo vse več obiskovalcev. Ne smemo pa pozabiti tudi na ''zvezde stalnice''. Za tiste bolj zahtevne imamo v ponudbi našo Cvetlično pravljico. Izjemne skodelice izpod rok naših steklarskih mojstrov so odlično darilo drugim ali sebi ne glede na letni čas. Bohotijo se v različnih barvah in velikostih, zato boste zagotovo našli primerno.

Seveda ne pozabimo tudi na naše najmlajše. Skledice Stephanie z različnimi motivi živali so vedno dobrodošle – za sadne malice, zdrave zajtrke ali pa sladkanje s sladoledom. Za male in velike ustvarjalce pa so na voljo tudi kozarčki iz linije Color me. Za barvanje po njih lahko uporabite kar navadne barvice. Naši najmlajši ne bodo več nestrpni ob čakanju, da bodo postreženi s hrano. Barve pa se bodo z mehko gobico vedno znova sprale pod tekočo vodo in kozarčki bodo pripravljeni na nove ustvarjalne podvige.

Kozarce Amantea, ki so primerni za vsak dan, odenemo v letni čas primerne dekorje. Trenutno so v trendu poslikani z modra ali roza čipko. Če ne veste, kaj podariti vašim najdražjim, izkoristite našo ponudbo bonov in že narejenih daril z našimi izdelki.

Pozornost, ki jo namenjamo trgovini Glashuta, se nam obrestuje z zadovoljnimi kupci, ki se vedno radi vračajo. Od steklenega embalažnega programa za vlaganje in stekleničenje do kozarcev, vrčev in namiznega programa pa vse do izbranih daril za svoje najdražje. In ravno darilom smo v tem času posvetili največ pozornosti. Poroke, obletnice, darila za učiteljice… da bi za vse priložnosti pripravili zanimiva in priročna darila, smo se povezali z Medgeneracijskim središčem Zagorje, kjer nam je na pomoč priskočila gospa Karmen Pevec, učiteljice praktičnega pouka na Srednji šoli Zagorju, ki je našim prodajalkam v trgovini Glashuta pokazala sodobne prijeme v aranžiranju darilnih setov. Prodajalke so se naučile nekaj preprostih prijemov in tehnik in spoznale, da aranžiranje vendar ni tako zapleteno, kot se je zdelo. S pomočjo učiteljice Karmen pa nadaljujemo sodelovanje tudi v jeseni. Ko boste naslednjič potrebovali lepo darilo za svoje najdražje, poglejte kaj so za vas že pripravile naše prodajalke.

Steklar poletje 2016

31


Steklarna Hrastnik se predstavlja

Ne zamudite FESTIVALA NAKUPOV, ki bo potekal od 2.7.do 23.7.2016.

FESTIVAL NAKUPOV V GLASHUTI Trgovina Glashuta Hrastnik

VROČA POLETNA PONUDBA Podaljšali smo akcijo za set kozarcev Zip: 6 kozarcev long drink in 6 kozarcev za vodo, ki bodo izpostavljeni še do 31.08.2016

2.– 23.julij 2016 Posebni popusti na označene izdelke, popusti se ne seštevajo.

Priporočila naših sodelavk in sodelavca Preden greste na dopust, pridite v našo prodajalno in se prepričajte o naši pestri ponudbi! Za vas smo odprti od ponedeljka do petka med 9.00 in 18.00 uro ter ob sobotah med 8.00 in 12.00 uro.

32

Polona vam priporoča stekleničke Stephanie Unsquare, ki so vsestransko uporabne, Tanja in Sabina bi za vas izbrali skodelice Puzzle v različnih barvah, Jože (ki je zdaj že na dopustu) bi vas popeljal do oddelka, kjer so naša lepo zavita darila.

Steklar poletje 2016


Z nasmehom Doma v Sloveniji Prodajne zgodbe s podpisom Tekst: Katja Ladika, Boštjan Bukovec

Naslov članka je kombinacija dveh projektov, ki sta trenutno med bolj aktualnimi v naši steklarni. Steklarna Hrastnik pridobiva na prepoznavnosti na slovenskem trgu, hkrati s tem pa se seveda veča tako prisotnost v trgovinah kot tudi naša prodaja.

Doma v Sloveniji Trenutno v Mercatorju poteka zelo uspešno prodajna zgodba. V sodelovanju s slovenskim proizvajalcem emajlirane posode EMO, slovenskim tekstilnim podjetjem Svilanit in trgovsko verigo Mercator smo pripravili projekt “Doma v Sloveniji”. Priprava takšne akcije je zelo zahtevna, saj potekajo dogovori tako s kupcem kot tudi z drugimi sodelujočimi podjetji. Simona Celestina, vodja maloprodaje SLO: »Ponosni smo, da imamo tako na kar 85 prodajnih mestih v Mercatorju naše top izdelke, dekorirane v rdeče pike in rdeče brizgane nogice in ročke. Izdelki so izpostavljeni na končnicah, kjer so tudi jasno vidni logotipi vseh treh sodelujočih podjetij. Prav tako so bili tudi posebej prikazani na celostranskem oglasu v Mercatorjevem katalogu.« Utrinek s podelitve nagrad Akcija traja od 01.06. do 16.08.2016. Upamo, da nam v prihodnje uspe še več tako uspešnih in prepoznavnih zgodb.

Steklar poletje 2016

Steklenica z nasmehom Steklenička HAPPY nam je že malo znana. Razvili smo jo kot steklenico Stephanie, sedaj pa jo s pomočjo ene od skupin PBC1860 nadgradili v zanimivo in simpatično zgodbo. V sodelovanju z oblikovalko Katjo Keserič Markovič smo ji dodali še izgled, ki poudarja nasmeh stekleničke. Ideja je torej plod razmišljanja ene od skupin PBC-ja in je tako posrečena, da takšno steklenico preprosto morate imeti doma. Steklenička HAPPY je primerna za doma narejene napitke, likerje, žgane pijače ali sirupe. Sabina in Ivana s skupine PBC, ki se ukvarjata z zgodbo stekleničke HAPPY verjameta, da bo steklenica napolnila vaš napoj s pozitivno energijo, da bodo vaši izdelki še bolj okusni. Opremljena je s priročno obešanko, ki stekleničkam šer dodatno podkrepi karakter oziroma osebnost. Na zadnji strani lahko uporabnik napiše ime vsebine, datum polnitve ter priporočeno uporabnost ali pa posvetilo, zato je še posebej primerna za doma narejena darila. Čisto steklo, polnjeno s strastjo in podarjeno s srcem – HAPPY. Na voljo v trgovini Glashuta.

33


Steklarna Hrastnik se predstavlja

Oblike v steklu Transparentno, a polno vsebine Tekst: Grega Likar

Naše redne rubrike o novostih, ki nastajajo, ste zdaj že vajeni. Tukaj spoznavate naše ideje, kreativne misli v nastajanju, izzive in trende, ki jih narekujemo. Velikokrat zapišemo, da za vas ustvarjamo 365 dni v letu, vsake štiri leta pa še kakšen dan več. Razvoj novih produktov je zanimiva pot. Kreativna, polna ovinkov in sprememb. Liberty L in Liberty XL Kako izboljšati odličen produkt? Utečena proizvodnja, prepoznavnost med kupci, odlične dekorativne lastnosti. Zakaj sploh menjati oziroma popravljati takšen produkt? Odgovor je zelo enostaven. Ker je vsak produkt lahko še boljši! Naloga sploh ni enostavna.

STARA

NOVA

Začeti moramo z atributi. Kar je dobro, tega ne popravljamo. Nato pogledamo na stvari, ki bi lahko bile boljše in se individualno lotimo vsake posebej. Kaj smo torej storili na novi skodelici? Ohranili smo ravne zunanje linije in s tem izjemno dekorativnost, ohranili smo prepoznavno silhueto, a jo nadgradili z bolj »ošiljenim« ročajem, malenkost smo stanjšali dno, stene ter ročaj in s tem izgubili 20 % teže, kar je na današnjem trgu zelo pomembno. Izzivi, ki jih osveženo oblikovanje že obstoječega izdelka prinašajo, so včasih celo zahtevnejši kot začeti popolnoma znova. Prav ti izzivi nam omogočajo, da se na trgu predstavimo kot inovatorji ne samo revolucionarnih, ampak tudi evolucijskih produktov. Veseli smo, da spremljate našo rubriko o prihajajočih novostih, saj večkrat dobimo vprašanje, kako hitro boste lahko kupili predstavljene izdelke. Daje nam potrditev, da se novih izdelkov veselite ter da jih željno pričakujete na policah GlaSHute in ostalih trgovskih centrov. Za vas se bomo srčno in strastno trudili ustvarjati še naprej. V poletje pa skočite neobremenjeno – po navdih za vas in po moč za vse izzive, ki jih prinaša življenje.

Skodelica Liberty bo z novo ročko še bolj atraktivna

34

Steklar poletje 2016


Praznovanje 1. rojstnega dne Rubrika PBC1860 Tekst: Klara Jančič, Mojca Lavrič

Praznovanja rojstnih dni ali posebnih dogodkov ter obletnic so običajno čustvena. Včasih zabavna in večinoma nepozabna. Prav posebno mesto v spominu pa vedno nosijo tisti prvi – saj veste. Prvega ne pozabiš nikoli. Pred skoraj natanko enim letom je vzklila ideja Premium Business Cluba 1860, inovativnostnega centra Steklarne Hrastnik.

PBC1860 je bil zamišljen kot inkubator idej. Kot splet večletnih praktičnih izkušenj v poslovnem svetu zaposlenih v hrastniški Steklarni in teoretičnega znanja, ki ga študenti pridobijo na fakulteti. Je združevanje drznih posameznikov, ki verjamejo v steklo, prihodnost, ohranjanje okolja in se ne ustrašijo izzivov. In tako smo konec junija v Ljubljani na posebno prazničnem dogodku praznovali svoj prvi rojstni dan. Dan, ki je odzvanjal uspeh, veselje in pričakovanja za prihodnost. Generalni direktor Steklarne Hrastnik, Andrej Božič, je otvoril dogodek z besedami: »Ponosen sem na delo, nova znanja in sveže poglede, ki ste jih doprinesli Steklarni.« Gospod Miha Mermal, direktor poslovne enote Misija Zeleno v družbi BTC, pa je dodal: »Motiviranost in odprtost vseh zaposlenih Steklarne Hrastnik ter članov PBC1860 je dokaz, da so drznost, pogum, vztrajnost in sodelovanje prava pot k uspehu.«

tudi ambasadorja PBC1860, in sicer profesorja Gregorja Pfaifarja, ki je letos že tretje leto ključen člen in pobudnik uspešnega sodelovanja med Ekonomsko fakulteto in Steklarno Hrastnik. Profesor Pfaifar iz EF v Ljubljani je tista gonilna sila na strani fakultete, ki je v treh letih sodelovanja usmerjal in spodbujal več kot 200 študentov pri tem sodelovanju. Iz tega ''bazena'' mladih dobimo v PBC1860 tudi največ članov. Priložnost smo izkoristili še za razglasitev članov tretje generacije PBC1860. Tako se nam je pridružilo kar 13 novih članov, s katerimi bomo v jesenskem času otvorili nove izzive. Prvo leto je za nami. Kaj nam prinaša drugo, ne vemo. Sanje so velike, saj si želimo Steklarni in partnerskim podjetjem prinesti še več novih idej, svežine in kritičnih pogledov, mladim ambicioznim študentom in diplomantom pa ponuditi odskočno desko na svoji karierni poti, nove izkušnje ter prispevati k njihovi boljši zaposljivosti.

Svoje dosedanje delo je predstavilo kar 11 timov PBC ekip 1. in 2. generacije ter študentov Ekonomske fakultete v Ljubljani. Ekipe so predstavile ključne ugotovitve svojih raziskav in analiz ter podale svoje predloge za nadaljno delo. Mentorji iz hrastniške Steklarne so tokrat le uživali v sadovih svojega celoletnega dela, vlaganja časa in energije ter razdajanja svojega znanja in izkušenj. Poleg prve in druge generacije članov PBC sta svoje projekte predstavili tudi najboljši ekipi iz Ekonomske fakultete, kjer smo skupaj sodelovali pri predmetu Mednarodno poslovanje. Ekipi sta delali na PR & marketing raziskavi za tableware in na analizi trga svetil v Veliki Britaniji. Ob zaključku dneva smo razglasili

Ali kot je bilo slišati v zaključnih besedah ob prireditvi: »Človeštvo je dolžno dati otrokom najboljše, kar ima. Svoje znanje, bogato dediščino kulture, včasih le preprost dotik in ljubečo bližino. Prihodnjim generacijam smo dolžni predati možnost, da sanjajo, da se razvijajo, da rastejo. Dejstvo je, da nam življenje prinaša tako dobre kot slabe trenutke. Ni pomembno samo to, da otroke naučimo, kako prebroditi slabe, temveč tudi to, da moramo kar se da uživati tudi v dobrih trenutkih. Upamo, da nam v Steklarni Hrastnik to uspeva na več področjih – eno izmed njih je vsekakor tudi PBC1860.«

Ksenija je v PBC svečanopovabila novih 13 članov

Obiskovalci so pozorno poslušali ideje mladih

Steklar poletje 2016

35


Steklarna Hrastnik se predstavlja

(SH + EF) x 3 = USPEH Zaključili že tretje uspešno sodelovanje med Ekonomsko fakulteto in Steklarno Hrastnik Tekst: Mateja Š. Dimic

»Če je bilo prvo leto sodelovanje, drugo leto napredek, je tretje prav gotovo uspeh!« S temi besedami je prof. dr. Gregor Pfaifar zaključil letošnje predstavitve projektov študentov Ekonomske fakultete v Ljubljani.

Res je, zaključili smo že tretje uspešno sodelovanje med Ekonomsko fakulteto in Steklarno Hrastnik, namen katerega je izmenjava znanj in izkušenj med industrijo in univerzo. Je izmenjava znanj med realnim poslovnim okoljem in novimi teoretičnimi znanji. Na podlagi izkušenj prejšnjih projektov smo tokratno sodelovanje še nadgradili. Teme nalog, s katerimi se je ukvarjalo deset delavnih teamov, so bile še bolj ciljno usmerjene: Retail, Analiza izdelkov konkurence tableware, Tržni potencial na izbranih trgih, Mindmaping za parfumerijo, PR in marketing za packaging, PR in marketing za tableware, Lighting UK, Spirit UK, Horeca in Puzzle v BTCju. Projekt smo začeli v začetku marca letos s predstavitvijo na Ekonomski fakulteti. V aprilu so si študenti ogledali našo proizvodnjo, predstavili smo jim tehnologijo ter procese dela in steklo kot material. Predvsem pa smo jih podrobno seznanili s prodajnimi programi, izhodišči nalog in cilji projekta. Tokrat so se mentorski ekipi pridružile lanskoletne študentke in naše zveste članice PBC1860, ki so kot somentorice poskrbele za še bolj kvalitetno podporo študentom, usmerjanje timov in povezovanje s Steklarno Hrastnik. Zahvaljujoč prostorom PBC, ki jih imamo na voljo v ABC pospeševalniku v BTC-ju, so se skupine z mentorji, ki so sodelavci naše steklarne, in somentoricami PBC dobivale na rednih srečanjih in reševale, raziskovale in analizirale... V desetih timih je sodelovalo 54 študentov, ki so pod vodstvom profesorja dr. Gregorja Pfaifarja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani pridobivali še teoretično strokovno podporo. Kot že pri prejšnjih dveh sodelovanjih smo tudi tokrat pridobili številna nova spoznanja, izkušnje in poskrbeli za kvaliteten prenos znanja, pridobili pa obilo mladostnih idej. Potrjena so bila naša opažanja na trgih, prepoznani trendi. Dobili pa smo tudi veliko novih uvidov in spoznanj. Še posebej dragocena so opažanja in dodatna priporočila, ki so navdušila poslušalstvo. Pridobili smo mnogo koristnih in uporabnih podatkov, ki jih bomo v prihodnjih dneh še dodatno obdelali in jih preučili, da nas bodo lahko vodila pri nadaljnjem delu. Prav v vsaki skupini smo prepoznali potenciale, tako v zavzetosti, predanosti kot v idejah in razmišljanjih. Zato so ob zaključku prav vsi s strani generalnega direktorja Steklarne Hrastnik Andreja Božiča prejeli priporočilna pisma ter dodatno spominsko skodelico z našimi vrednotami: čistost, strast in srce. Prav v vsaki skupini smo prepoznali potenciale, tako v zavzetosti, predanosti kot v idejah in razmišljanjih.

36

Steklar poletje 2016


Predstavitev je ocenjevala šestčlanska komisija, ki je ob koncu skupaj s sodelavci Steklarne Hrastnik in mentorji izbrala tri najperspektivnejše skupine: ź

ź

ź

1. mesto: Lighting UK, pod mentorstvom Petra Marolta in somentorstvom Tadeja Jančarja. Študenti: Biljana Petković, Larisa Smrekar, Žani Sladič, Andraž Rednjak in Blaž Šekoranja 2. mesto: Mindmaping za parfumerijo , pod mentorstvom Tomaža Čepona in somentorstvom Gregorja Rojsa. Študenti: Nina Kovač, Petja Plavčak Zule, Katja Španja, Karin Velikonja in Tomi Tušar 3. mesto: PR in marketing za tableware, pod mentorstvom Larise Kobe in somentorstvom Klare Jančič. Študenti: Nikola Bojić, Stanko Devič, Kristjan Groznik, Katarina Čop, Mojca Kenk

očeh vidiš, da so na svoje delo in sami nase ponosni. To je nagrada, ki je ne bi zamenjala za nič na svetu.« Barbara Malovrh, članica PBC1860 I. generacije, somentorica skupine Tržni potencial na izbranih trgih: »V užitek mi je bilo spremljati svoje člane, saj so bili zelo zavzeti in vedno polni novih idej. Skupaj smo napredovali in rastli ter se ogromno naučili drug od drugega. Vesela sem, da sem lahko del zgodbe PBC1860 in da imam priložnost, da se najprej sama učim od odličnih mentorjev iz Steklarne ter nato svoje znanje še prenašam naprej mlajšim generacijam«.

Čestitke prav vsem! Ob koncu pa je Ksenija Špiler Božič iz BB svetovanja vse sodelujoče povabila k prijavi v PBC III. generacije. Izbor novih PBC članov smo razglasili 23. junija na predstavitvah skupin I. In II. generacije ter praznovanju našega prvega rojstnega dneva v prostorih PBC v Ljubljani.

Klara Jančič, članica PBC1860 I. generacije, somentorica skupine PR in marketing za tableware: »Moja izkušnja mentorstva je bila zelo pozitivna. Ko gledaš svoje mentorje, se ti zdi preprosto in hitro postaneš zelo kritičen. Ko pa si postavljen v vlogo mentorja, spoznaš, da naloga ni tako enostavna. Ključno je, da poznaš končni cilj, pot do njega pa prepustiš članom ekipe. Prav tako sem se naučila nekaj trikov za dvig motivacije, ko v ekipi atmosfera upade in pa kako uskladiti različne poglede na določeno stvar. Najlepše pa je, ko svojo ekipo uspešno pripelješ do cilja in v njihovih

Steklar poletje 2016

Dr. Gregor Pfaifar, profesor na ekonomski fakulteti: »Sodelovanje med Steklarno Hrastnik in Ekonomsko fakulteto ocenjujem kot izjemno uspešen primer povezovanja mladih znanja in prakse željnih študentov in uspešno delujočega slovenskega proizvodnega podjetja, ki z modernimi pristopi razpoznava uporabno vrednost tudi v idejah in raziskavah študentov. Študenti tako pridobijo zelo dragocen vpogled v prakso, se naučijo skupinskega dela ter proaktivnega delovanja na trgu, kar jim je z delom zgolj v učilnici nemogoče prikazati. Ta neprecenljiva izkušnja sodelujoče študente postavlja na trg zaposlovalcev kot bolj konkurenčne in bolj zrele za prevzem prvih praktičnih delovnih nalog. Vendar pa projekt ne bi bil tako uspešen, če ne bi bilo izjemno zavzetih zaposlenih Steklarne Hrastnik, ki so svoje izkušnje in usmeritve delili s posameznimi skupinami študentov in s posebno pozitivno energijo prestopili ovire v ciljih projektov, ki so se na prvi pogled zdele študentom nepremostljive. Zaključim lahko, da je bilo za uspeh tega projekta potrebno troje: dobra volja vseh udeležencev, pripravljenost povezovanja in zmožnost prestopiti prag konvencionalnega razmišljanja ter spremeniti poslovni svet na boljše.«

37


Steklarna Hrastnik se predstavlja

Umetnost in gospodarstvo z roko v roki Otvoritev umetniških del akademskega slikarja Jožeta Marinča in multimedijske imetnice Eve Petrič Tekst: Mateja Š. Dimic, Mojca Lavrič

Recepcijo upravne stavbe Steklarne Hrastnik od začetka julija krasita prav posebne umetniški deli. Umetnost in gospodarstvo hodita redko z roko v roki. V Steklarni Hrastnik v okviru našega družbeno odgovornega ravnanja odpiramo vrata različnim umetnikom. Umetnost v svetu, ki govori in razume govorico številk, pri nas najde prav posebno mesto.

Umetnost je posebna govorica. Ni tako natančna in povedna kot jezik, pa vendar lahko njeno sporočilo preseže govor. Že od nekdaj izraža najgloblje in za človeka najpomembnejše stvari. Nič ni lepšega od umetnosti – glasbe, slikarstva, poezije, pisane besede. Tudi steklarstvo je umetnost. Opazovati, kako pod trdim delom človeških rok steklo dobiva obliko in podobo. V sredo, 6. julija smo otvorili deli multimedijske svetovno priznane umetnice Eve Petrič in akademskega slikarja Jožeta Marinča. Umetniška postavitev z imenom Arhiv akademskega slikarja Jožeta Marinča je 220 cm visok stekleni valj, ki v sebi skriva naše življenje. Andrej Smrekar je o postavitvi dejal, je Arhiv metafora odloženih projektov samih. V njem končajo vse tiste stvari, ki jih trenutno ne potrebujemo, a nam jih je

škoda zavreči. Z malce samoironije je umetnik Jože Marinč napeljal gledalca k zavedanju, kje vse kopiči takšne arhive vsak izmed nas. To, kar vidimo v steklenem valju, ponazarja čas, v katerem se nalagajo usedline našega delovanja in imajo povrhu vseh čustvenih asociacij in spominov še vizualno draž. Poleg postavitve Arhiva imamo razstavo likovnih del Jožeta Marinča na ogledu v 4. nadstropju upravne zgradbe naše steklarne. Dolgo pred prvo pisano besedo so naši predniki svoje sanje, občutke in okolico, ki jih je obdajala, upodabljali na stene svojih prebivališč. Umetnost je od takrat prehodila dolgo pot. Pa vendar en del nje še vedno ostaja na naših stenah – vendar zdaj običajno v okvirju. Te podobe na platnih, če jih lahko tako imenujem, nam polepšajo dan, uro ali vsaj tisti trenutek, ko se naše oko ujame s podobo na platnu. PUZZLE sestavljanka matičnih POTENCIALOV pa je delo svetovno priznane multimedijske umetnice Eve Petrič.

Eva Petrič Eva Petrič je mlada multimedijska umetnica, rojena 1983 v Kranju. Izobrazbo je pridobivala na kar 8 univerzah, v 7 različnih državah, na 3 kontinentih. Deluje na področjih umetniške fotografije, slikarstva, umetniških postavitev, video projekcijah in še bi lahko naštevali. Multimedijska vizualna umetnica ustvarja na Dunaju, v New Yorku in v Ljubljani, kjer v plastenju medijev uporablja fotografijo, video, zvok, instalacije, performans in literaturo kot sredstvo svojega umetniškega izražanja. Razstavlja po vsem svetu – od Kitajske, Filipinov, Argentine pa do ZDA, Avstrije in seveda Slovenije. Prejela je več nagrad in priznanj, med njimi leta 2010 nagrado ugledne švicarske fondacije Vordemberge-Gildewart in leta 2011 nagrado Pfann Ohman na Dunaju ter prejela letno štipendijo ministrstva RS za kulturo leta 2010. Njena dela so bila uvrščena v več selekcioniranih razstav po svetu, od Hongkonga in Pekinga do New Yorka. Eva je avtorica dveh romanov in pesniške zbirke, vseh ilustriranih z njenimi fotografijami, ki so bili objavljeni v več jezikih – za roman They All Ate Sushi je bila leta 2010 nominirana za mednarodno literarno nagrado Impac v Dublinu na Irskem. Preseči meje, ki umetnost ločijo od vsakdanjega življenja, jo je motiviralo, da je povezala svojo vizijo z izdelki Steklarne Hrastnik. Eva Petrič

38

Steklar poletje 2016


Eva pravi, da jo steklo navdušuje ne le zaradi njegove krhkosti, ampak zlasti zaradi odsevov, ki jih ustvarja. Ko zremo v odseve, zremo v naš notranji jaz, ki zre v nas. To kar vidimo, je odvisno od načina, kako se počutimo znotraj sebe, pod vidno kožo. Steklo zato dojema kot posrednika med našim notranjim, zasebnim svetom in zunanjim javnim prostorom. S postavitvijo ponazarja potencial, ki ga imajo sence in potencial, ki ga imajo emocije - preneseni v steklo in idrijsko čipko. Vsak med nami se v vsakem trenutku sooča s čustvi – svojimi in od drugih. In vsak med nami ima tako senčna obdobja kot temnejši del osebnosti – naj si to priznamo ali ne. Postavitev Puzzle je tako nekako odraz naše podobe – so delci zapisa DNK, ki je, tako kakor sence in emocije, unikatno lasten vsem in vsakomur, brez razlik. Umetniško delo izhaja iz njene podobe Matične celica, ki prikazuje, kako vidi sebe in ljudi okoli sebe, kako občuti okolje. Vse to, ujeto v enega najčistejših stekel na svetu, ki ga že od leta 1860 proizvajamo v Steklarni Hrastnik, v skledicah Puzzle ne odsevajo le vijug življenja, ampak tudi potencial, ki ga ustvarja povezovanje doživetij, iz katerih črpamo dragocene izkušnje za življenje. Dogodek je v steklarni popestrila mlada citrarka, Urša Šmid iz Dola pri Hrastniku, ki je s svojimi melodijami lepo prepletla in popestrila umetniški dogodek. Dela Eve Petrič in Jožeta Marinča pa naj vam govorijo sama zase – vsakemu tisto, kar najraje želi slišati in videti. Na ogled bodo v recepciji Steklarne Hrastnik ter v 4. Nadstropju upravne zgradbe. Vljudno vabljeni! Ivanka Firšt, vodja prodaje embalažnega stekla: “Po mojem mnenju zanimiva združitev tako različnih, a istočasno podobnih umetniških del. Pri obeh umetniških delih gre za sodelovanje naš steklarne z umetnikom. Gospa Eva je uporabila meni najljubši izdelek Puzzle, na drugi strani pa sem tudi sama ustvarjalka ročnih del in mi je idrijska čipka že itak umetnina. Sedaj ujeta skupaj, obsijana s svetlobo, izražata skupno lepoto. Marinčev *arhiv* pa združuje *prispevke* tako avtorja kot posameznikov iz našega kolektiva. Dober način shranjevanja spominov ter istočasno rezultat dela sodelavcev iz Opala. Razstava v četrtem nadstropju pa sprostitev za oči. Pravijo, da umetnosti ne gre razlagati – le čutiti. To pa pri trenutno raztavljenih delih ni težko.” Mario Lovrič, vodja ročne in polavtomatske proizvodnje: »Sodelovanje z g. Marinčem je bila zelo zanimiva izkušnja, kjer smo povezali domiselnost umetnika, znanje steklopihalcev ter znanje dekoracije v umetniški izdelek, ki je vsekakor nekaj posebnega v vseh pogledih. Še en dokaz, da se da z voljo marsikaj narediti, tudi če je na prvi pogled nemogoče. Postavitev umetniških del v recepciji upravne zgradbe je vsekakor dogodek, ki sem si ga z veseljem ogledal, saj si je včasih potrebno vzeti čas za malo drugačen pogled na svet, prisluhniti ljudem, ki razmišljajo drugače, ker je to zelo dragocena izkušnja. Obe skulpturi sta še toliko bolj zanimivi zato, ker sta narejena iz naših izdelkov, iz našega stekla, kar je še en dokaz, da je tudi steklarstvo umetnost.«

Jože Marinč Je akademski slikar in svobodni umetnik, ki živi in ustvarja v Kostanjevici na Krki. Jože je na slovensko likovno prizorišče stopil v začetku 80-tih. Na začetku je ustvarjal predvsem krajine in tihožitja, nato motivi folklore, v začetku 90-tih pa se zgodi preobrat in preide v abstraktno upodabljanje. Jože ima kot priznani in prepoznavni likovni ustvarjalec poseben postopek dela – slika namreč z lopaticami. Njegove slike nastajajo s pomočjo slikarskih lopatic različnih širin in so tako svojevrsten likovni rokopis, ki ga ni mogoče prezreti. Njegova platna žarijo od barv in v njegovem slikarskem svetu, ki je nabit s prispodobami iz narave, se že desetletja vse vrti okrog štirih elementov: zemlje, zraka, vode in ognja. V Steklarni Hrastnik se je predstavil tako z razstavo njegovih likovnih del, na dogodku ob začetku julija letos pa še s posebno umetniško postavitvijo Arhiv – saj se zaveda, da gledalcu pasivno opazovanje eksponatov ne zadostuje več. Jože je prejemnik nekaj uglednih strokovnih priznanj in avtor številnih samostojnih razstav, ki jih prireja že od leta 1975 pa vse do danes.

Mlada citrarka Urša Šmid

Steklar poletje 2016

39


razvoj zaposlenih

Znanje je naša vrednota »Večji kot je otok znanja, daljša je obala čudes.« Ralph M. Sockman Tekst: Alenka Maurer (SH), Simona Stavanja, Uršula Butkovič(BB Svetovanje)

Ravno zato, ker verjamemo, da smo lahko samo z znanjem boljši, vlagamo v izobraževanja. Tako smo v lanskem letu vložili slabe pol milijona evrov v različna izobraževanja, namenjena zaposlenim. V okviru izobraževanj nadgrajujemo naše strokovno znanje in mehke veščine, kot so komunikacija in timsko delo.

Izobraževanja potekajo v okviru mentorskih parov, delavnic, ki jih vodijo vaši sodelavci ali pa zunanji predavatelji. Skozi celotno leto vlagamo v izobraževanja, kar je eden od ključnih dejavnikov naše prednosti pred konkurenco in našega obstoja na trgu. Meseca april in še posebej maj sta bila tako rekoč izobraževalna meseca. Pred poletnim premorom smo se želeli posvetiti še nekaj pomembnim temam, preden vsi skupaj začnemo odhajati na dopuste nabirati nove ideje ter malo počitka, da bomo jeseni lahko polni energije začeli z novim izobraževalnim letom. Z ekipo BB Svetovanja so se tudi tokrat izobraževali vodje izmen, mentorje in člane kolegija. Prevladujoča tema izobraževanj v zadnjih mesecih je bila povratna informacija. Povratna informacija je širok pojem, posvetili pa smo se predvsem kritiki in pohvali. Medtem ko pohvale zelo radi slišimo, a jih pogosto neradi damo, pa nasprotno kritiko kar pogosto damo, težje pa jo sprejmemo. Dejstvo je, da tako brez pohvale kot konstruktivne kritike ne moremo pričakovati napredka in razvoja, tako pri delu, kot tudi v vsakdanjem življenju. Da je dajanje pohval pogosto in čim bolj iskreno, podajanje kritik pa čim manj neprijetno, se moramo na podajanje povratne informacije pripraviti, jih podati premišljeno, na primeren način, v primernem trenutku. Vedeti moramo, čemu hvalimo ali kaj konstruktivno kritiziramo in predvsem, kaj želimo s tem doseči. Pomembno je, da je vsaka povratna informacija konstruktivna, saj bomo le tako lahko sebi in drugim dali priložnost za razvoj. Kljub vsemu pa moramo ob tem delovati iskreno in upoštevati, da smo vsi le ljudje. Vse to smo z udeleženci delavnic ponovno ozaveščali preko dialoga in praktičnih, zabavnih vaj. Sedaj pa je na vseh skupaj, da konstruktivno kritiko in pohvalo čim večkrat uporabljamo v praksi in s tem tako sebe kot svoje sodelavce spodbujamo k boljšemu delu, razvoju in rasti. V maju smo se intenzivno posvetili tudi širjenju komunikacije strategije, ki je nastajala v ožjem timu kolegija, med čim več zaposlenih. Temu so bila namenjena kar tri popoldanska srečanja na Podkumu, na katerih so predstavniki prodaje in marketinga v oblikovanje strategije vključili več kot 80 sodelavcev. To pomeni, da so imeli udeleženci poleg spoznavanja preteklega dela in smeri za nadaljnji razvoj Steklarne Hrastnik priložnost izpostaviti svoja vprašanja, izzive, dvome, pomisleke, ideje in predloge v povezavi s slišanim, svojim delom in prihodnostjo. Dialog, ki je potekal na vseh treh srečanjih, je spodbudil tudi nekaj novih idej, osvetlil morebitne pomanjkljivosti in podal kar nekaj koristnih predlogov. Vsekakor pa so vsa tri srečanja potekala v pozitivnem, iskrenem, odprtem in sproščenem vzdušju, 40

kakršnega si lahko želimo tudi v nadaljevanju, ko bo strategija postajala realnost. Glavne smernice strategijo Steklarne Hrastnik ter izjave sodelujočih bomo predstavili tudi v eni izmed naslednjih številk revije. Kaj so nam o delavnicah pod vodstvom BB Svetovanja zaupali naši zaposleni, si lahko preberete v naslednjih utrinkih. Darja Jug, izmenski vodja Dekor: »Delavnice so mi všeč, saj vsakič znova pridobim nove rešitve za vsakdanje probleme, naj bo v službi ali doma.« Mirsada Burhan, pregledalka SUK Vitrum: »Govorili smo o medsebojnih odnosih ter spoznali, da tako dobri kot slabi odnosi vplivajo na naše delo. Skozi zanimivo igro pa smo spoznali tudi, kako deluje povratna informacija. Pozdravljam prav vsa takšna in podobna izobraževanja.« Sebastjan Ledinek, pomočnik direktorja proizvodnje: »Kot vedno je bilo poučno, zanimivo in z veliko pozitivne energije. Na teh delavnicah vedno naredimo korak naprej, vedno osvojimo nova znanja o komunikaciji in odnosih z drugimi ter kako odreagirati v različnih situacijah. Zelo pa mi pomagajo, ne le pri spoznavanju drugih, pač pa tudi pri spoznavanju in analizi samega sebe.«

Ksenija Jakopič, pravna služba: »Prenos prodajnih strategij je bil zelo poučen, saj smo dobili malce drugačen vpogled v to, kakšno prihodnost želimo in ustvarjamo. Meni osebno je delavnica pomagala razumeti določene korake, ukrepe in naloge, ki so pred nami. Osebno sem prepoznala tudi, kakšna so pričakovanja glede mojega prispevka v prihodnosti in kako lahko čim bolje s svojim delom pripomorem k uresničitvi skupnih ciljev. Res je bilo zelo poučno in hkrati pravi naboj pozitivne energije. Dodaten plus takšnih delavnic pa je druženje med sodelavci, s katerimi se ne srečujemo ravno vsakodnevno in poslušanje njihovim mnenj in idej.« Steklar poletje 2016


Usposabljanje za uporabo aparata za alkotest Da bi zagotovili skladnost izvajanja ukrepa o prepovedi dela pod vplivom alkohola, drog in drugih substanc z zakonom o varnosti in zdravju pri delu, smo v naši steklarni poskrbeli za usposabljanje zadostnega število oseb. Tako imamo v Steklarni Hrastnik sedaj 62 oseb, ki imajo potrdilo o opravljenem šolanju za aparate, ki jih uporabljamo v podjetju. Semi Assayed, pooblašečen za VZD in sistem kakovosti: »Alkotest ima v podjetju več pomenov – prvi je, da se odkrije delavce, ki so tekom delovnega procesa pod vplivom alkohola ali drugih substanc. S tem se vzdržuje varnost na delovnem mestu. Poleg tega pa se lahko alkotesti občasno opravijo zgolj iz preventivnega razloga, saj tudi tako opozarjamo na negativne posledice uporabe alkohola ter prepovedanih substanc na delovnem mestu.« Evakuacija in gašenje 35. člen Zakona o varstvu pred požarom (UL RS 3/07) določa, da morajo lastniki ali uporabniki objektov 1x letno izvesti praktično usposabljanje za izvajanje evakuacije iz objekta ob požaru. V naši steklarni je varnost vseh zaposlenih zelo pomembna, zato smo med 24. in 26. majem izvedli usposabljanje za odgovorne osebe za gašenje prvega požara in izvajanje evakuacije. Hkrati pa smo izvedli tudi dve delni vaji

Kjer je dim - je tudi ogenj!

Varnost je vrednota in cilj!

Steklar poletje 2016

evakuacije, tako iz upravne zgradbe kot v proizvodnji. Pri samih vajah smo simulirali dejansko stanje ob požaru – dim, alarm, potek obveščanja in samo evakuacijo do predpisanega zbirnega mesta. Usposabljanja in evakuacijske vaje so bile ocenjene kot uspešne in zelo koristne. Z vajo evakuacije hočemo preizkusiti, kakšna je organizacijska in tehnična pripravljenost za varno in hitro evakuacijo iz objekta, praktično usposobiti zaposlene, kako ukrepati v primeru požara, ko le-tega ni več mogoče pogasiti z ročnimi gasilniki in kako kar se da hitro in varno zapustiti objekt. Takšnih vaj ne izvajamo zgolj zato, ker tako predvideva zakon – temveč v prvi vrsti zato, ker res izjemno velik pomen pripisujemo varnosti vseh zaposlenih. Tečaj Excel V mesecu juniju smo v sodelovanju s podjetjem Telekom izvedli dvodnevno delavnico računalniškega programa Excel. Usposabljanje je bilo namenjeno za vse zaposlene v Finančno računovodskem sektorju. Marjeta Povhe, vodja področja računovodstva: ”Vedno nove verzije Excela prinašajo tudi nove možnosti in načine, ki pripomorejo k učinkovitejšemu delu. To izobraževanje je bilo zelo pozitivno, saj so nam bile te novosti dobro predstavljene in jih bomo tako prenesle v vsakdanje delo. Takšno izobraževanje nam omogoča, da tekoče sledimo novim možnostim uporabe.«

Tehnologija taljenja stekla Vlado Kršlin, vodja talilnih objektov, je za interno usposabljanje pripravil delavnico o tehnologiji taljenja stekla. Vsaka steklarska peč potrebuje ekipo ljudi, zadolženih za normalno in varno obratovanje vseh naprav v procesu taljenja stekla. V ekipi zelo pomemben delež pri reševanju problematike prispevajo tudi izmenski vodje, ki v svoji izmeni skrbijo za nadzor nad delovanjem vseh naprav v tovarni. Za kvalitetno delo je bilo potrebno ogromno učenja, sprejemanje in uporaba izkušenj tako domačih kot tujih strokovnjakov s tega področja. Še posebej velik izziv glede varnega obratovanja naprav v procesu taljenja je bil ob začetku obratovanja tovarne embalažnega stekla. Na tem mestu se takratni ekipi izmenski zahvaljujem za vložen trud pri reševanju vsakodnevnih izzivov v tistem obdobju. Ker je normalno, da med delovnimi procesi prihaja do menjave generacij, je ta razlog privedel do potrebe po usposabljanju nove ekipe. Takoj po zamenjavi se je pričelo usposabljanje posameznikov s praktičnim spoznavanjem posameznih naprav po sklopih talilnega procesa. Po praktičnem pridobivanju znanja v sami proizvodnji pa smo izvedli še teoretično izobraževanje, kjer smo se podrobneje posvetili tehničnim predpisom, protokolu rednega nadzora nad tehnologijo talilnih objektov, reševanju posameznih situacij in obveščanje pristojnih. Podrobno smo obdelali tudi zelo stroge predpise za upravljanje s plinskimi napravami ter 41


razvoj zaposlenih

ukrepe v primeru izteka stekla iz peči. Za slednje so na nivoju steklarne izdelana tudi posebna navodila za ukrepanje in obveščanje vseh odgovornih služb. Zelo smo veseli zavedanja odgovornosti pri udeležencih delavnice in njihovega zanimanja za dodatna znanja in izkušnje, ki jih seveda z veseljem posredujemo in na ta način pripo-moremo k boljšim skupnim rezultatom ter varnemu delu. Interna delavnica o IS orodju V enoti embalažnega stekla so bile v mesecu maju izvedene štiri delavnice internega usposabljanja za proizvodni sektor. Namen delavnic je osvežiti znanje o funkcionalnosti in pravilni uporabi orodja na IS stroju. Delavnice sta vodila Edo Zorko in Andrej Funkl. Po dopustih se bodo delavnice izvedle še za zaposlene v proizvodnji namiznega stekla.

9. MODUL: TRENING SIMULACIJ Tomaž Čepon, vodja področja prodaje PE Special: »Na zadnjem prodajnem treningu smo odigrali prvo srečanje s potencialnim kupcem, kjer smo že vključili vsa znanja, ki smo jih pridobili med izobraževanjem. Vsi udeleženi smo z napredkom zadovoljni, pridobljeno znanje pa tudi že uporabljamo tudi v realnih okoliščinah. Zaključna misel oziroma priporočilo predavatelja na zadnjem treningu je, da moramo bolj poudarjati koristi za kupca in uporabljati analitiko pri prodajni argumentaciji, saj se kupci v poslovnem segmentu obnašajo racionalno in ne kupujejo s čustvi.«

10. MODUL: ZAKLJUČNA ANALIZA Prodajni trening Konec meseca junija smo zaključili s 1. letnikom Prodajnih treningov. Izvajalci izobraževalnega programa so podali končno poročilo o vseh modulih, rezultate izobraževanja ter oceno prodajnega in vodstvenega potenciala udeležencev. Sledi še podelitev priznanj ter zaključni »teambuilding« udeležencev prodajnega izobraževanja.

IN SNEMANJE Peter Marolt, komercialist tuji trgi: «Zaključna analiza prodajnih treningov je bila zanimiva s stališča uporabe kombinacije pridobljenega znanja. Predvsem pomembno je poslušanje kupca, da lahko prepoznaš njegove potrebe in ga le tako direktno nagovoriš. Vsa pridobljena znanja bomo na Opalu uporabili za prodor na Angleški trg.”

8. MODUL : POVZETEK IN SUHI TRENINGI Katja Cestnik, vodja prodaje B2B: »Od vseh modulov do sedaj je bil meni osebno ta modul najbolj zanimiv, saj smo se poglobili ter analizirali naše konkretne primere in izzive, s katerimi se srečujemo vsak dan. Neprecenljivega pomena je, da smo na naše izzive dobili ter oblikovali drugačno videnje in tako prišli še do bolj produktivne rešitve.“

42

Steklar poletje 2016


Prvi koraki uvajanja metode Šest Sigma izvedeni ''Začetna točka za vse izboljšave je prepoznavanje potrebe po izboljšavah.'' Masaaki Imai Tekst: mag. Gregor Zelenšek, certificirani Six Sigma Black Belt

Po dobrih devetih mesecih se kažejo prvi učinki uvajanja metode Šest Sigma v Steklarni Hrastnik. Konkurenca v naši panogi nikoli ne spi, zato smo s sistematičnim pristopom po metodi Šest Sigma na dobri poti, da svoje procese metodološko okrepimo, našim proizvodom pa še dvignemo kakovost, še bolje upravljamo stroškovno učinkovito proizvodnjo ter s prilagodljivostjo nadaljujemo kot zmagovalci.

V tem času smo sistematično pristopili k spremljanju naših proizvodov in jih povezali z vhodnimi parametri na strojih, ki jih proizvajajo. Kot je v svoji znani izjavi izrekel Masaaki Imai, japonski inženir, smo na ta način ugotovili, kje še imamo prostor za izboljšave, da bomo izdelali še boljšo steklenico ali kozarec. Vse dosedanje delo je timsko. Metodologija sama po sebi nima učinka, če za njo ne stoji močna ekipa sodelavcev z bogatimi izkušnjami v steklarstvu. V našem primeru imamo oboje – sodelavce z bogatimi izkušnjami in učinkovito metodo. Akademija Šest Sigma Šest Sigma organizacijsko strukturo smo v naši steklarni okrepili s šolanjem sodelavcev, ki so pomembni členi proizvodnih procesov. Skozi izvedbo akademije smo izobrazili 19 sodelavcev. V štirih modulih so si pridobili osnovna znanja za izvajanje strategije metode in skozi primere zaključili šolanje. Tako so si pridobili t. i. naziv ''beli pas'' po metodi Šest Sigma. Za sodelavce, ki bodo s to metodo še bolj v stiku, bomo v jesenskem času znanje nadgradili. Bolj podrobno bodo spoznali teorijo kontrolnih diagramov in s tem pridobili podrobnejši pogled v analizo izmerjenih podatkov. Vsekakor pa bo akademija Šest Sigma postala in ostala stalnica za razvoj znanja naših zaposlenih. Aktualni Šest Sigma projekti v proizvodnih procesih Steklarne Hrastnik Prva dva Šest Sigma projekta sta bila izvedena že lansko jesen. Vsebinsko smo se osredotočili na temperaturne porazdelitve predoblikovalcev na vročem delu ter posledično na vplive teh porazdelitev na napake izdelkov na hladnem delu. Prvi projekt je bil izveden na prešano-pihani tehnologiji pri proizvodnji namiznega stekla. Po štirih serijah meritev na določenem artiklu smo povezali optimalna področja temperaturnega gradienta predoblik in temperature hlajenja trna z izdelki, ki so imeli najmanj napak na karakteristikah. Drugi projekt se je odvijal pri proizvodnji embalažnega stekla. Prav tako smo na predoblikah merili temperaturo in temperaturna območja primerjali z napakami na kontrolnem stroju hladnega dela. Potrdil se je velik vpliv porazdelitve temperatur predoblik na napake. V ta namen smo se odločili za investicijo sistema za aktivni nadzor temperature predoblik, ki je v načrtu v mesecu juliju 2016. Zelo pomemben projekt se odvijal tudi v začetku leta 2016, ko smo začeli nadzorovati in spremljati vroče rezanje kozarcev. Za ključno izhodno spremenljivko smo definirali višino bradavice, ki nastane pri postopku vročega rezanja. Z Steklar poletje 2016

izboljšavami, ki jih je tim izvedel na stroju, smo velikost te bradavice praktično razpolovili. S tem smo dvignili zadovoljstvo naših odjemalcev in zmanjšali izmet tudi do 10%. Ker bi o delu tima lahko pisali dlje, naj zaključim v teh vrsticah z mislijo v povezavi s citatom na začetku tega članka: '' V naši proizvodnji imamo skoraj neskončno karakteristik, ki nam dajejo motive za nove izboljšave in s tem biti boljši. Tako bomo gradili naše vrednote.'’ Šest Sigma tudi v pisarnah Jasno je, da se naši procesi ne odvijajo samo v proizvodnji. Ker je metoda Šest Sigma metoda za optimizacijo procesov, jo lahko vključimo tudi v podporne procese v pisarnah, ki dajejo doprinos k realizaciji proizvodov in s tem dvigajo servis odjemalcu. V ta namen želimo v prihodnje izvesti prve korake na poti k uvajanju optimizacije procesov, ki so prav tako pomemben del skupnih ciljev. S tem bomo celovito začeli odpravljati odstopanja in zmanjševali obseg tveganj.

43


razvoj zaposlenih

Mentorski kotiček Tudi najmodrejši um se mora še česa naučiti. (George Santayana) Tekst: Alenka Maurer

Za poletno številko Steklarja smo odprli vrata v oddelek dekorirnice, kjer stekloslikarka Petra Premec mentorira in uvaja Danijelo Musić. Le ta je pred kratkim uspešno opravila strokovni izpit. Petra je v steklarni že skoraj 33 let in je ena redkih izučenih stekloslikark. Petra je močno vpeta v barvit svet stekla, s svojo umirjenostjo in potrpežljivo vestno opravlja svoje zelo precizno delo. Z veseljem je sodelovala tudi pri otroških delavnicah slikanja po steklu. Danijela pa je novo zaposlena delavka, ki je k nam prišla kot pregledalka v dekorju. Že na začetku se je izkazala kot izjemno zanesljiva in natančna, zato je dobila priložnost priučitve na delovnem mestu stekloslikarka. Njeni začetni rezultati so izvrstni. Petra Premec, mentorica Kaj je ključno za dobrega mentoriranca? Zame je ključno, da ima mentoriranec voljo in željo za učenje. Kakšen je idealen odnos mentor – mentoriranec? Odnos mora biti najprej prijateljski. Zraven seveda sodijo tudi spoštovanje, potrpežljivost ter druge, danes včasih pozabljene vrednote. Najbolj pomembna pa je odprta in iskrena komunikacija. Kaj ti osebno pomeni vloga mentorja? Lepo je prenašati znanje in izkušnje na mlade. Še lepše pa je, ko vidiš, da so se od tebe dejansko nekaj naučili. Kako veš, da si bil uspešen mentor? Zelo preprosto. Mentoriranec uspešno opravi izpit, postopoma pa ti postane tudi konkurenca pri delu. Danijela Musić, mentoriranka Katere lastnosti so ključne za dobrega mentorja? Najpomembnejše za mentorja je po mojem mnenju to, da želi delati z ljudmi, da rad daje podporo, prisluhne in pomaga. Pomembno pa je tudi to, da je mentorstvo zanj nagrada in potrditev znanja ter sposobnosti. Katere izkušnje in znanja so mi pomagala pri razvoju in uspehu? Zame nobeno delo ni tuje, rada imam izzive, se hitro učim in svoje znanje rada nadgrajujem. Mislim, da je vse to, vključno s podporo in učenjem moje mentorice, pripomoglo k samem razvoju in uspehu. Kaj še pričakuješ od mentorja v bodoče? Od mentorice pričakujem še naprej dober medsebojni odnos ter da mi preda še več svojega znanja. Kaj pa po zaključku formalnega procesa mentoriranja? Po uspešno opravljenem izpitu si želim še več znanja ter delovnih izzivov. Jaz pa se bom vsekakor po najboljših močeh trudila, da svoje delo opravljam vestno, hitro in kakovostno.

Delaj to, v kar verjameš, in verjemi v to, kar počneš. Vse drugo je tratenje energije in časa. (Nisargadatta)

44

Uporabljaj štiri dobre delovne navade: 1. Pospravi delovno mizo oziroma delovno površino. Na njej imej samo to, kar ta hip potrebuješ za delo. 2. Opravi stvari glede na njihovo pomembnost. 3. Ko se znajdeš pred problemom, ga reši takoj, ko imaš zbrana vsa dejstva o njem, na osnovi katerih se lahko odločiš. 4. Nauči se organizirati, delegirati in nadzorovati.

Steklar poletje 2016


Mladi upi Steklarne Hrastnik Na mladih svet stoji Tekst: Alenka Maurer

Večkrat zapišemo, da so mladi naša prihodnost. Naš ponos. Naš navdih. Skupaj pa dokazujemo, da je tudi Steklarna Hrastnik pri svoji častitljivi starosti lahko prihodnost mladim, saj se naši družini pridružuje vse več mladih. Tokrat vam predstavljamo dve dami – obe nasmejani, energični in pozitivni.

Anja Kerec, prodaja embalažnega stekla Zakaj si se odločila za delo v Steklarni Hrastnik? Steklarna Hrastnik sicer ni moja prva zaposlitev. Ravno, ko sem si v tistem času želela poiskati nove izzive na področju prodaje, so me kontaktirali ali sem za, da bi se pridružila »mladi« ekipi prodajnikov steklarne. Razlog za to odločitev je bila tudi predstavitev vizije podjetja, v kateri sem se prepoznala. Kakšen je bil tvoj začetek v Steklarni Hrastnik? Pred petimi leti sem iz čisto trgovskega podjetja, ki se ukvarja s preprodajo »hladne« metalurgije, prišla v proizvodno podjetje vročih steklenih izdelkov. V prodaji namiznega stekla sem spoznala, kako sta prodaja in proizvodnja direktno povezani in soodvisni ter da tukaj ne gre zgolj za sterilno prodajo »tujega« izdelka. Steklo me je »zasvojilo« - to je dejstvo. Kako bi opisala svoje delovno mesto? Sedaj sem članica prodajne ekipe embalažnega stekla (Special), odgovorna za prodajo na trgih Slovenije, bivše Jugoslavije, Češke, Slovaške, Madžarske, Romunije, Bolgarije in Albanije. Delo je zelo dinamično in pestro – nikoli dolgočasno. Že zjutraj med vožnjo v službo razmišljam o izzivih, ki mi jih bo prinesel nov dan ter novih projektih, ki jih bom »ulovila«. Kakšne so tvoje ambicije? Kje se vidiš v bodoče vidiš v Steklarni Hrastnik? V prodaji. Z nadgrajevanjem svojega znanja in izkušenj je moj fokus pridobivanje novih projektov in kupcev ter s tem še naprej graditi zgodbo o uspehu. Kako preživljaš prosti čas? Pretežni del svojega prostega časa posvečam petju, saj me glasba spremlja od malih nog. Seveda, če večeri in vikendi niso zasedeni z vajami ali nastopi, pa svoj čas posvečam možu – skupaj uživava v izletih z motorjem ali v raznolikih potovanjih. Steklar poletje 2016

Jasna Kalem Zakaj si se odločila za delo v Steklarni Hrastnik? Ravno v iskanju zaposlitve se je začela obnova trgovine Steklarne Hrastnik in seveda možnost zaposlitve na delovnem mestu prodajalec. Delo sem z veseljem sprejela in bila vesela, da bom delala za tako uspešno podjetje. Kakšen je bil tvoj začetek v Steklarni Hrastnik? Moj začetek v steklarni je bil v novi trgovini Glashuta na delovnem mestu prodajalke. Delo je potekalo v trgovini, kar je zajemalo pomoč in svetovanje kupcem. Skrbeti je bilo potrebno tudi za skladišče in pripravljanje blaga za prodajo. Lansko leto pa sem dobila priložnost za vodenje trgovine. Kako bi opisala svoje delovno mesto? Trenutno opravljam delo vodje trgovine Glashuta. Moje delo je zelo razgibano. Zajema izdajanje ponudb in računov kupcem, vnos naročil, odpremljanje blaga, prevzeme blaga in prenose. Skrbim tudi za trgovino, organizacijo dela v trgovini in zaloge v našem skladišču. Skratka, polno izzivov vsak dan posebej. Kakšne so tvoje ambicije? Kje se vidiš v bodoče vidiš v Steklarni Hrastnik? Želim si pridobiti še več znanja na svojem področju in prispevati k doseganju ciljev steklarne. Kako preživljaš prosti čas? Najraje ga preživljam s svojo družino, s partnerjem Gregorjem in hčerkico Stello. Sprošča me sprehod v naravo in branje dobre knjige. Z veseljem si pogledam tudi kakšen zanimiv film.

45


razvoj zaposlenih

Pot napredka Svetli primeri napredovanja zaposlenih v Steklarni Hrastnik Tekst: Alenka Maurer

V tokratni številki smo o kariernem razvoju povprašali Martino Kandolf, prokuristko RCeNeM ter Soniboja Knežaka, vodjo kadrovske službe v Steklarni Hrastnik. Imata kar nekaj skupnih točk: Steklarni Hrastnik sta zvesta že več kot 30 let, oba sta se med delom dodatno izobraževala in usposabljala. Danes sta zaradi nenehnega nagrajevanja znanja, učenja in kompetenc na vodilnih položajih v podjetju. Gledano astrološko sta oba bika. Malo za šalo in malo za res – zanje velja, da so vztrajni, trmasti, ambiciozni ter zanesljivi. Imajo odličen smisel za humor, kar velja za našega Sonija še posebej. MARTINA KANDOLF, prokuristka RCeNeM Kako je potekala tvoja pot napredka v Steklarni Hrastnik? Pot ni bila hitra niti lahka, je pa že kar dolga. Že starši so bili zaposleni v steklarni. Verjetno je ravno ta vez vplivala name, da sem že na srednji šoli vsako poletje dala prošnjo za počitniško delo in tako že v študentskih letih spoznala določene delovne procese in ljudi. Na pregledu, odnašanju, odpremi, kartonaži ali kje drugje. Bila sem štipendist steklarne in posledično je bilo tudi samoumevno, da se po zaključku srednje šole zaposlim v Steklarni Hrastnik. Pričela sem z delom na takratni avtomatski obdelavi podatkov, saj je informatizacija predstavljala trend, ki pridobiva na pomembnosti. Zaradi hitrega tehnološkega napredka sem kmalu spoznala, da znanje, ki sem ga dobila v šoli, ne izpolnjuje pogojev za moj osebnostni razvoj. S ciljem, da razvijem sposobnosti za večjo širino dela, sem v sodelovanju z delodajalcem opravila dodatna izobraževanja, tudi ob delu na takratni EPF v Mariboru in v treh letih diplomirala na smeri informatika. Kmalu sem ugotovila, da me to delo ne osrečuje, da v njem ne uživam ter da si želim bolj dinamično delo in delo z ljudmi. Priložnost je prišla v takratni komerciali, na področju uvoza, kar sem brez razmišljanja sprejela. Delo je zahtevalo vsakodnevno komunikacijo tako s poslovnimi partnerji, s sodelavci pa tudi z zunanjimi institucijami kot je bila carina, agencije pa tudi razna ministrstva. Delo me je izpopolnjevalo in opravljala sem ga z veseljem. Poleg številnih delavnic in seminarjev sem po svoji samooceni zaključila, da želim nova znanja, ki bodo pripomogla razviti moje sposobnosti za večji delovni uspeh na področju tega dela. Zato sem se ponovno ob delu vpisala na študij marketinga na EPF v Mariboru. Kmalu po zaključku študija mi je bilo ponujeno delovno mesto vodje nabave in po nekaj letih delovno mesto direktorice nabave. To delo sem opravljala vse do leta 2011, ko je ponovno prišel čas za spremembo. Ponujeno mi je bilo delovno mesto vodenja razvojnega projekta, s katerim je Steklarna Hrastnik uspešno kandidirala na razpisu Razvojni centri slovenskega gospodarstva.

projekta RC eNeM, podružnice Steklarna Hrastnik. Če se ozrem nazaj, lahko zaključim, da je bilo gonilo mojega napredka predvsem iskanje delovnega zadovoljstva ter razvijanje osebnosti, z nadgradnjo znanja in delovnih veščin. Pri tem pa drži, da sta čas in energija, ki sem ju temu posvetila, vplivala na mojo kariero.

Od julija 2011 opravljam delo prokuristke podružnice, matičnega podjetja Steklarna Hrastnik, okviru družbe RCeNeM Novi materiali. Dodatno opravljam še sicer »pro bono« funkcijo direktorice naših dveh spin-offov, SHGlassInspect in SH-CoBCom, ki sta rezultat razvojnega

Kaj bi svetovala sebi na začetku karierne poti? Kariera se ne zgradi takoj po zaključku študija, temveč je do te pozicije dolga pot, saj si nabereš potrebne delovne izkušnje. Tako za nazaj bi sebi vsekakor svetovala temeljiti razmislek, kaj me v resnici zanima in veseli. Kariero bi morala načrtovati

46

Steklar poletje 2016


prej in na daljši rok. Pa ne samo njen delovni cikel, temveč tudi življenjski in družinski cikel. Ravno to, družina in življenjski cikel sta posledično trpela, ker sem zapoznelo pričela upravljati s svojo kariero. Imela pa sem srečo. Podpirali in spodbujali so me. Brez tega se po vsej verjetnosti ne bi izšlo. Kdo te je v življenju najbolj navdihnil in kako? Navdihu ne dajem posebnega pomena. Ko si v profesionalnih vodah, ni pomembno ali si inspiriran, da bi delal ali se osebnostno izpopolnjeval. Pomembno je, da se odločiš in ukrepaš. Pri meni šteje predvsem moja vztrajnost, samozavest in ambicija po delovnih uspehih ter nenehno izpopolnjevanje v stroki, v kateri sem pač bila.

5 vprašanj Martini za razmislek in izziv: Povej mi 3 svoje ključne prednosti in 3 šibke točke? Za prednosti lahko rečem, da sem samoiniciativna, organizirana in usmerjena v reševanje izzivov. Šibke točke... včasih sem res malo impulzivna. Pa tudi trmasta znam biti. Nekateri mi včasih očitajo, da preveč zbirokratizirana. Katere so po tvojem mnenju najlepše posledice pohvale na delovnem mestu? Kaj opažaš? Vsekakor je pohvala motivator, ki pozitivno vpliva na zaposlenega, ker meni, da so bili njegovi napori prepoznani. Kaj opažam? Definitivno to, da se v Steklarni znamo pohvaliti, kar seveda vpliva na dvig motivacije in trdnejše medsebojno sodelovanje. Česa ne znaš narediti dobro, pa bi se rada naučila? Skupaj z Institutom Jožef Stefan ter dvema univerzama v Nemčiji in Angliji smo kandidirali na razpisu Horizon 2020, področje robotika, pa na žalost ni bilo uspeha. Očitno nismo znali to narediti dovolj dobro, tako da ostaja izziv za dodatno izobraževanje in nova znanja iz tega področja. Na kakšen način prispevaš k boljšemu svetu? Pri rabi naravnih virov se obnašam racionalno. Za zalivanje zbiram deževnico, ker se zaradi globalnega segrevanja boj za vodo vse bolj zaostruje. Tudi vode v plastenkah se izogibam. Razgradnja plastike traja predolgo (življenjsko dobo plastike v morju namreč ocenjujejo na 450-1000 let). Sedaj pijemo filtrirano, tisto kar iz pipe. Enkrat letno pripravim pakete z oblačili in drugimi potrebščinami ter jih oddam za dobrodelne namene v upanju, da bodo komu še prav prišle.

Katerega dogodka se v prihodnosti Steklarne Hrastnik zares veseliš? Še malo, pa bo imela spet okroglo obletnico. Sem prepričana, da bo nepozabno, kot je to bilo za njenih 150 let. Kaj so cilji, ki jih še želiš doseči na delovnem mestu in v Steklarni Hrastnik? Na delovnem mestu želim nadgraditi znanja in sposobnosti iz področja dela, ki ga opravljam. Pa ne razmišljam tu samo o domačih razpisih, temveč tudi o prijavah na mednarodne razpise, kjer je potencial velik. V naslednjih dveh letih bo Evropska komisija investirala skoraj 16 bilionov EUR v raziskave in inovacije. Torej rabimo samo še dobre ideje in projekte, ki gredo v kontekst z razpisanimi pogoji. Za Steklarno Hrastnik si želim veliko uspešnih razvojnih projektov in dober izplen iz budžeta, ki je na voljo.

Kaj o Martini pravi sodelavka Mateja Koritnik, vodja Zmesarna in taljenja v SH, vodilna raziskovalka s področja premazov in fluoridov v RCeNeM? »Martino poznam vse odkar sem svojo službeno pot začela v Steklarni Hrastnik, že celih 20 let. Takrat je delala še v oddelku nabave in v sklopu svojega dela je pokrivala med drugim tudi nabavo surovin za pripravo stekla. Zato sva se ob ustanovitvi našega razvojnega centra že zelo dobro poznali. Za vse je bil ta projekt nekaj povsem novega, ker steklarna prej nikoli ni imela svojega razvoja v takšni obliki in je bil to za nas velik izziv. Prijavljanje na razpise z vso obsežno dokumentacijo, sledenje zahtevnim birokratskim zahtevam, izpolnjevanje napovedanih ciljev itd. Menim, da za to delovno mesto ne bi mogli izbrati primernejše osebe od Martine, ker je vestna, dosledna, natančna in do konca predana izpolnitvi ciljev, ki smo si jih v okviru projekta zadali. To potrjujejo tudi vsa priznanja GZS za inovacije, 2 evropska patenta in še kar nekaj drugih nagrad, ki smo jih v letih delovanja prejeli. Martina naše delo usmerja in vodi v željeno smer, se pa hkrati nikoli ne vtika v samo steklarsko stroko, saj pri tem popolnoma zaupa našemu tehničnemu znanju. Upam, da bo tudi v bodoče delo z njo tako zanimivo, plodno in polno izzivov. Glede na nove razvojne projekte, ki so že v teku oz. jih še pripravljamo, bo temu prav gotovo tako.”

Modrost, ki ji slediš? Delajmo tisto, kar nas osrečuje.

Steklar poletje 2016

47


razvoj zaposlenih

SONIBOJ KNEŽAK, vodja kadrovske službe Tvoja pot napredka v Steklarni Hrastnik? Jaz bom pri tem vprašanju bolj kronološko kratek (smeh) ź Kot štipendist steklarne sem se zaposlil na delovnem mestu rezkalec v orodjarni Steklarne Hrastnik, 1981-1992 ź Steklarna Hrastnik, predsednik sindikata, 1992-2001 ź Steklarna Hrastnik – Vitrum, predsednik sveta delavcev, 2001-2003 ź Steklarna Hrastnik –Vitrum, vodja kadrovskega oddelka, 2004-2005 ź Steklarna Hrastnik-Special, vodja kadrovskega oddelka, 2005-2006 ź Steklarna Hrastnik, vodja kadrovskega oddelka, 20062010 ź Steklarna Hrastnik, vodja kadrovske službe, od leta 2010 dalje Kaj bi svetoval sebi na začetku karierne poti? Isto kot svetujem mladim ob vstopu v delovno razmerje – veliko radovednosti in vedoželjnosti ter spoštovanja starejših, ki so neprecenljiv vir informacij in delovnih izkušenj. Kdo te je v življenju najbolj navdihnil in kako? V vsakem obdobje življenja nas navdihujejo različne stvari oziroma posamezniki. V mladosti so bili to predvsem najstniški idoli s področja glasbe in športa. Kasneje v življenju pa sem srečal številne zanimive ljudi z različnih področij, od katerih sem črpal marsikatero dobro življenjsko izkušnjo. Težko pa bi se opredelil za nekoga, ki me je v življenju »najbolj« navdihnil. Katerega dogodka se v prihodnosti Steklarne Hrastnik za res veseliš? Številni izzivi, s katerimi se dnevno srečujemo v Steklarni, so vsak po svoje zanimivi. Predvsem zato, ker vse kar počnemo zadnja leta, daje tudi dobre rezultate. So pa pred nami zanimivi projekti, med njimi tudi širitev proizvodnje izven Slovenije, kar bo tudi za kadrovsko področje zelo zahteven projekt, ki pa se ga kljub temu veselim. Kaj so cilji, ki jih še želiš doseči na delovnem mestu in v Steklarni Hrastnik? Dinamično mednarodno poslovno okolje, katerega del je tudi steklarna, nam v bistvu narekuje naše poslovne cilje. Ti cilji so za razliko od preteklih let izredno dinamični, torej se tudi hitro spreminjajo. Rdeča nit vseh sprememb pa smo ljudje, zaposleni, nova znanja, odnosi, učinkovita komunikacija, skratka področja, ki spadajo v delokrog kadrovske službe.

Kaj nam je o Soniju zaupala Rosana Ramšak, receptorka: «Sonija poznam že od malih nog, saj sva skupaj odraščala v steklarski koloniji. Naše otroštvo je bilo skromno, a zelo srečno. Danes, po toliko letih, je Soni moj nadrejeni. V službi je resen, včasih nekoliko zamišljen ter strog, v družbi pa je veseljak. Zame še vedno velja rek: služba je služba, družba pa družba. Je izredno pozoren, dosleden ter srčen in ravno zato ga tako spoštujem.«

48

5 vprašanj Soniboju za razmislek in izziv: Povej mi 3 svoje ključne prednosti in 3 šibke točke? Menim, da so moje prednosti to, da znam poslušati in sem dojemljiv za nove izzive, da sem dober organizator in da zadeve, ki se jih lotim, izpeljem do konca. Glede šibkih točk je pa tako. Včasih sem morda preveč naiven, ker zaupam ljudem. Delo raje sam postorim, namesto da ga razdelim. In še to, da težko rečem ne, kar nekateri radi hitro izkoristijo in izkoriščajo. Katere so po tvojem mnenju najlepše posledice pohvale na delovnem mestu? Kaj opažaš? Pohvala je zanesljivo orodje, ki nič ne stane, pri ljudeh pa daje dobre rezultate, saj poleg spoštljivega odnosa pomeni tudi, da je bil njihov trud opažen in da so delo dobro opravili. To pa nenazadnje vsakemu izmed nas godi in daje tudi spodbudo za nadaljnje uspešno delo. Žal je to orodje vse premalokrat uporabljeno s strani vodij. Česa ne znaš narediti dobro, pa bi se rada naučil? Tudi na kadrovskem področju vse večkrat uporabljamo angleščino, ki bi jo želel še dodatno izpolniti. Na kakšen način prispevaš k boljšemu svetu? Ne vem, če ravno prispevam k boljšemu svetu, poskušam pa se odgovorno obnašati do okolja, od ločenega zbiranja odpadkov do racionalne rabe papirja. Precej pa me boli tudi vse večja socialna razlika in vse več revščine, ki je močno prisotna tudi v naši okolici. Večkrat se vključujem v humanitarne akcije, že več let pa sem vključen v projekt botrstva, kjer mesečno nakazujem sredstva za pomoč otrokom in mladim, ki so se znašli v težkih materialnih in finančnih razmerah. Modrost, ki ji slediš? Morda ena iz poslovnega področja, ki sicer ni moja, sem pa prepričan, da definitivno drži: “Če želite enoletni uspeh, zasejte zrno! Če želite desetletni rezultat, zasadite drevesa! Če hočete doseči stoletni razvoj, vzgajajte in razvijajte ljudi…”

Steklar poletje 2016


Kariera ali družina? Oboje! Družini prijazno podjetje Tekst: Alenka Maurer

»Mir prihaja od znotraj, ne išči ga zunaj«. Misli, ki nam jih v razmislek ponuja Buddha, so vedno lahko pravi ''sprožilec'' za težnjo o iskanju ravnovesja v življenju. Zavedamo se, da je ravno iskanje razmerja med časom, ki ga namenimo poslovnim in družinskim obveznostim, v današnjem času velik izziv. Zato z aktivnostmi na področju Družini prijaznega podjetja vedno stremimo k temu, da poskušamo ta izziv bolje razumeti ter vam pri tem pomagati.

Zaposleni so na aktivnosti vedno bolj odzivni, prepoznajo jih kot izrazito pozitivne ter se jih tudi udeležijo. Pred vami je kratek nabor aktivnosti zadnjega obdobja. Dan odprtih vrat v okviru Tedna vseživljenjskega učenja Tudi letos smo sodelovali v okviru najvidnejše promocijske kampanje na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji Tednu vseživljenjskega učenja. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Organizirali smo dogodek Dan odprtih vrat ter tako odprli vrata proizvodnje na obeh lokacijah. Gostili smo okoli 70 obiskovalcev, predvsem naših upokojencev in družinskih članov zaposlenih.

Letni razgovori V fazi izvedbe so letni razgovori s pregledalkami iz Sektorja upravljanja kakovosti PE Special. Spomladi so bile na podlagi testov ocenjene strokovne kompetence, ki jih delovno mesto zahteva. Izmenski vodje pa so ocenili svoje zaposlene še po naslednjih ocenjevalnih karakteristikah: odnos do dela, mentorstvo, količina dela, kakovost dela, samostojnost pri delu in komunikacija. Razgovor je poleg kompetentnosti zajemal tudi razvojni del. Nismo pa pozabili na tematiko usklajevanja poklicnega in družinskega življenja, kjer smo pridobili povratne informacije o razumevanju, poznavanju ukrepov ter prepoznali tudi kakšen dodaten predlog. Samra Pjanić, prevzemni kontrolor SUK Special: »Na začetku sem imela rahlo tremo, ki pa je ob sproščenem vzdušju na razgovoru skoraj čudežno izginila. Nad svojimi ocenami sem bila pozitivno presenečena. Na razgovoru mi je bila predstavljena tudi možnost razvoja v smislu dodatnega usposabljanja in izobraževanja. Kar se tiče pa samega Steklar poletje 2016

ocenjevanja strokovnih kompetenc, se mi zdi pa smiselna povratna informacija, da vidimo, kje imamo dovolj znanja in kaj se je še potrebno naučiti. Mislim, da so vse sodelavke ocenjevanje vzele zelo resno, saj so me veliko spraševale in se zanimale o strokovnem področju. Meni pa je bilo tudi v veliko veselje, da lahko pomagam in svetujem.«

Zdravstveno – izobraževalni preventivni program Že v prejšnji številki Steklarja smo vas obvestili, da bomo v letošnjem letu izvedli dva večdnevna zdravstveno izobraževalna programa. Prvo skupino 20 udeležencev smo ob koncu junija napotili v Terme Dobrna, kjer so se usposobili za promotorje oziroma ambasadorje zdravja ter zdravega načina življenja. Naloga promotorjev bo, da bodo v svojem delovnem okolju vzpostavili predviden program promocije in komunikacijo o zdravju ter zdravem načinu življenja. Svoje sodelavce bodo motivirali, jim svetovali in jih podpirali k zdravemu življenjskemu slogu. Udeleženci, ki jim je zdrav življenjski slog pomemben, so imeli poleg usposabljanj o zdravem načinu življenja, stresu, prehrani in medsebojnih odnosov tudi pregled s posvetom pri zdravniku, individualne terapije, telovadbo, teambuilding in pohode. Po tako aktivnih dnevih pa so se osvežili v termalnih bazenih in se regenerirali v svetu savn. Joži Mur Sticher, izhodni kontrolor – tehnolog SUK Vitrum, Opal: »Da sem bila izbrana za udeležbo na preventivno zdravstveno izobraževanje v Dobrni je bilo zame zelo veliko presenečenje in veselje. Na uvodnem sestanku sta nas Ksenija In Alenka seznanili, da bomo udeleženci tega izobraževalnega programa bodoči promotorji oziroma ambasadorji zdravega načina življenja v Steklarni Hrastnik.

Brez usposabljanja ne gre

49


razvoj zaposlenih

Ambasadorji zdravega življenja

Z vsemi izhodišči s sestanka sem šla polna pričakovanj in z radovednostjo v Dobrno. Znanja, ki smo jih pridobili z izobraževanjem o prehrani, zdravem načinu življenja ter razgibalnimi vajami bomo prenesli v prakso, v delovno okolje med svoje sodelavce. Vsak si je naredil akcijski plan, ki ga bo implementiral v praksi. Največja misel, ki mi je ostala v spominu, je ta, da je osnova vsakega posameznika v tem, da je potrebno imeti rad najprej sebe, da si vzameš čas zase in poskrbiš zase ter šele nato lahko pomagaš drugim. V Dobrni so se posvetili tudi našemu zdravju in počutju, tako da smo imeli individualne terapije prilagojene vsakemu posamezniku. Nasvet, ki ga želim deliti z bralci Steklarja, pa je, da je umetnost pitja vode je v tem, da pijete vodo z veliko ljubeznijo.« Za drug program v jesenskem obdobju, ki bo namenjen zaposlenim s težavami z lokomotornim sistemom, pa boste obveščeni na vseh info točkah in pri svojih vodjih.

Otroški časovni bonus – vstop v šolo in uvajanje v vrtec Ukrepa otroškega časovnega bonusa sta že dobro poznana, saj ju bomo letos izvajali že peto leto. Da bo socializacija naših otrok v novem okolju čim prijaznejša, je glavni namen tega ukrepa. Posledično pa se je izkazalo, da so zaposleni bolj motivirani in učinkovitejši pri delu, kadar so pomirjeni z novostmi, ki jih doživljajo njihovi otroci. Starši dobijo dodaten prost delovni dan za prvi šolski dan otroka v prvem razredu osnovne šole. V kolikor sta zaposlena oba starša, velja ukrep za oba starša. V tednu, ko se otroka prvič uvaja v vrtec, se zaposlenemu omogoči fleksibilni delovnik z zmanjšano časovno prisotnostjo v višini 10 ur v delovnem tednu. Ukrep se omogoči samo enemu staršu, v kolikor sta oba zaposlena v Steklarni Hrastnik. Pozivamo vas, da za koriščenje ukrepa prinesete v kadrovsko službo potrdilo o vpisu otroka v 1. razred oz. o vpisu v vrtec do konca meseca avgusta.

50

Piknik z družinskimi člani Do zadnjega trenutka smo upali na bolj stabilno vremensko napoved, vendar se želja žal ni uresničila. Po mesecih priprav, ko smo se trudili za naše zaposlene in naše cenjene goste ponovno organizirati in izpeljati odličen dogodek, smo žal morali piknik odpovedati. Po objektivnem in res skrbnem razmisleku smo se odločili za varnost vseh prijavljenih na piknik. Vreme je bilo in je še tako nestanovitno, da je izvedba dogodka na prostem za tako veliko število ljudi preprosto prevelika loterija, še posebej z varnostnega vidika za vse udeležence. To je zadosten razlog, da smo piknik prestavili na termin v septembru. O točnem terminu vas bomo obvestili v poletnih dneh, saj organizacije v drugem terminu preprosto ne moremo kar preslikati v celoti, temveč zahteva ponovno delo skoraj s točke nič. Kot vedno pa se res iskreno veselimo prijetnega druženja z vami in spoznavanja vseh v bolj sproščeni luči.

Utrinek s piknika 2015

Počitniške aktivnosti Za vas pa že pripravljamo aktivnosti med poletnimi počitnicami, zato bodite pozorni na naše info točke, kjer vas bomo sproti obveščali o predvidenih aktivnostih za vas in vaše otroke. Ste pa vse sodelavke in sodelavci več kot dobrodošli, da oddate kakšen predlog. Pa ne samo, kako popestriti počitniške dni naših otrok, temveč tudi katere aktivnosti bi razveselile odrasle. Željno jih pričakujemo, saj so te aktivnosti namenjene ravno vam! Pred nami je čas poletja. To je čas težko pričakovanega dopusta za starše in čas brezskrbnih počitnic za otroke. Bistvo dopusta je odklop od vsakdanjih obveznosti in rutine ter polnjenje baterij in dobro počutje. Ni pomembno, kam greste, važno je le, da ta čas preživite s svojimi najdražjimi. Dober, kvaliteten dopust lahko preživimo tudi v domačem okolju in utrdimo socialne vezi s svojim partnerjem in otroki. Vzemite si čas za stvari, za katere nam ga po navadi zmanjka: za prijatelje, zanimivo knjigo, sprehod, spanje, predvsem pa si vzemite čas zase. Na delo se bomo vrnili spočiti, dobro razpoloženi in nenazadnje tudi visoko motivirani za delo.

Steklar poletje 2016


Športno društvo Steklarne Hrastnik Ne bojte se neuspeha. Je edina pot k uspehu. (LeBron James) Tekst: Boštjan Bukovec

Prihajajo poletni meseci, kar pomeni, da smo tudi v športnem društvu vse bolj aktivni. Članom se trudimo nuditi ugodnosti na čim več različnih aktivnostih ter tako zadovoljiti čim širše interese. V preteklih mesecih smo se udeležili teka v Radencih, ponovno naročili kolesarske drese, osvojili vrha Kum in Mrzlico ter zbrali ponudbe za fitnes, hipoxy ter obisk adrenalinskega parka. V prihodnje pa načrtujemo udeležbo na teku po zagorski dolini, zbirali bomo tudi prijave za ljubljanski maraton, pohod na Triglav ter imeli skupne kolesarske izlete. Kasneje pa načrtujemo tudi plesne tečaje in obisk adrenalinskega parka. Maraton treh src - Radenci Tretje leto zapored smo se zaposleni v Steklarni udeležili maratona treh src v Radencih. Letos je bila zasedba nekoliko okrnjena, saj je bil na isti dan tudi sindikalni izlet. Kljub temu se nas je teka udeležilo 16 tekačev, prvič pa smo imeli tudi predstavnico v nordijski hoji. V Radencih je bilo vzdušje odlično, kar dokazuje tudi spodnja slika. Še dodatno pa je razveseljivo tudi dejstvo, da naši člani vsako leto dosegajo boljše rezultate, kar pomeni, da smo v glažuti čedalje bolj fit.

Utrinek iz Ljubljane

Tek po zagorski dolini in Ljubljanski maraton V začetku avgusta se bomo udeležili tudi teka po zagorski dolini, za katerega bomo kmalu začeli tudi z zbiranjem prijav. Prav tako bomo v poletnih mesecih zbirali prijave za Ljubljanski maraton, ki bo sicer v pozni jeseni. Pohodi (Kum, Mrzlica, Kal, Kamniško sedlo) V športnem društvu imamo veliko pohodnikov, ki so pravi navdušenci za obiskovanje slovenskih hribov. Za pohodniško sekcijo v društvu skrbi Gregor Draksler. Še pred poletjem smo imeli v načrtu pohoda na Kum in Mrzlico. Žal pa nam vreme ni bilo naklonjeno tako, da sta pohoda na piknik na Kalu in na Kamniško sedlo odpadla zaradi napovedanega slabega vremena. Kljub temu, da si želimo izpeljati čim več aktivnosti, pa varnost udeležencev vedno postavljamo na prvo mesto. Pohod na Triglav Tudi v letošnjem letu je naš ''glavni projekt'' osvojitev Triglava. V internem biltenu je že bila objava, da zbiramo prijave. Na Triglav se bomo odpravili konec avgusta oz. v začetku septembra. Točen termin javimo v naslednjih tednih. Zaradi Steklar poletje 2016

varnosti in lažjega vodenja je skupina omejena na 25 oseb. Ko bodo mesta zasedena, prijave ne bodo več možne. Vsi, ki ste zainteresirani za pohod se prijavite na email: mojca.trinker@ steklarna-hrastnik.si Kolesarski dresi Že v začetku leta smo našim članom omogočili ugoden nakup kolesarskih dresov. Dresi, oblikovani z našim logom in vrednotami so poželi veliko navdušenja tako med člani športnega društva kot tudi širše v občini Hrastnik. Zato smo prejeli kar nekaj dodatnih naročil. Naše vrednote, športni duh ter podjetje tako na kolesu promovira že več kot 30 članov društva. Ne samo da so lepi, uporabniki pohvalijo tudi kvaliteto, kar pa je še najbolj pomembno! Za vse, ki želite še kakšne informacije ali pa morebitna dodatna naročila, pa pišite na mail bostjan.bukovec@ steklarna-hrastnik.si . Kolesarka tura in tek V juliju in avgustu bomo imeli tudi skupne kolesarske izlete. Predvidena trasa je Hrastnik – Sevnica – Hrastnik, ki je primerna tudi za začetnike. To bo tudi super priložnost, da se pridemo vsi pokazati v naših novih dresih. Tako kot lansko leto bo tudi letos za vodenje skupine skrbel hrastniški Ironman, Denis Šketako. Denis bo poleg vodenja kolesarke ture skrbel tudi za skupinske tekaške priprave. Prejšnje izkušnje kažejo, da so bili njegovi napotki odlični ter da so vsi udeleženci izboljšali svojo tehniko, tako pri kolesarjenju, še posebej pa pri teku. Zato spremljajte naša obvestila, kdaj bodo potekale aktivnosti z Denisom ter se nam pridružite. Fitnes Vsem željnim fit postave smo priskrbeli popust oziroma ugoden nakup letne karte za fitnes v Bodyfit centru v Trbovljah. Verjamem, da bodo imeli naši člani tudi po zaslugi tega še bolj izklesano postavo. Želimo jim prijetno vadbo, predvsem pa ''po pameti'' – tudi za fitnes aktivnosti velja, da je zdravje bolj pomembno od pretiravanja s športno aktivnostjo. Hipoxy Našim članom in članicam pa smo omogočili tudi popuste za obisk Fit Agent studia v Hrastniku. Ugodnosti zajemajo hipoxy terapije, terapije IR steze ter dodatne gratis obiske pri terapiji Velasmooth. O podrobnostih smo vas že obvestili v internem biltenu, opažamo pa, da je novost naletela na odličen odziv pri naših sodelavkah. Ugodnost velja do konca letošnjega leta. NAPOVED: Tečaj plesa, adrenalinski park, tekaški dresi Poleg vseh omenjenih dejavnosti nameravamo po koncu dopustov organizirati tudi tečaj plesa in obisk adrenalinskega parka. Prav tako smo v fazi dogovora, da bomo članom društva omogočili tudi nakup tekaške opreme, oblikovane posebej za naše športno društvo. Ko bodo zadeve aktualne, boste o vseh aktivnostih kot vedno sproti obveščeni v internem biltenu. 51


skupaj ustvarjamo

Vpetost steklarne v lokalno okolje Sponzorstva in donacije Tekst: Boštjan Bukovec, Matej Kaiser, Mojca Lavrič

Steklarna Hrastnik je družbeno odgovorno podjetje, vpeto v lokalno okolje in zato vsako leto namenimo del sredstev za sponzoriranje in donacije posameznikom, organizacijam, društvom ter zavodom s področja športa, kulture, zdravstva, humanitarne dejavnosti in s področja drugih družbeno odgovornih aktivnosti. Poleg finančnih sredstev v Steklarni Hrastnik redno pomagamo lokalnemu okolju tudi z donacijo naših izdelkov. Z namenom vzpostavitve sistematičnega in preglednega načina podeljevanja in porabe sredstev smo v mesecu marcu objavili razpis podeljevanja sredstev za sponzorstva in donacije. V letošnjem letu bo objavljen še en razpis, predvidoma v drugi polovici leta. Skupaj smo v letošnjem letu do zaključka redakcije Steklarja konec meseca junija prejeli že 184 prošenj, od katerih jih je bilo 77 tudi odobrenih. Skupaj smo že samo do sedaj razdelili 37.900,00 EUR, prav tako pa smo donirali že tudi več sto naših izdelkov. Na prvi razpis so se prijavila razna društva, klubi, organizacije, in zavoda s področja športa, kulture, izobraževanja, humanitarnih dejavnosti, okoljevarstva, podjetništva in zdravstva. Pri odločitvi za odobritev sponzorskih oziroma donacijskih sredstev smo sledili naslednjim namenom: ź krepitev blagovne znamke Hrastnik1860, ź udejanjanje družbene odgovornosti in podpora lokalnemu okolju, ź spodbujanje vrhunskih športnih dosežkov, ź podpora mladim, ź pomoč invalidom. Trenutno smo v fazi pripravljanja in usklajevanja številnih sponzorskih pogodb, od katerih so bile nekatere že tudi izplačane. V drugi polovici leta bomo objavili še en razpis, na katerega lahko interesenti pošljete svoje prošnje preko standardiziranega obrazca. Razpis in vloga bosta objavljena na spletni strani Steklarne Hrastnik. V tokratni poletni številki smo za pogovor izbrali mladeniča, ki je lahko vzor vztrajnosti, ljubezni do športna in dokaz, da trdo delo in močna volja premikata meje mogočega. Denis Šketako je že poznan skoraj vsem v hrastniški občini. Hrastniški ironman proti svojemu cilju stopa šele nekaj kratkih let in pravi, da so najboljša leta in s tem uspehi še pred njim. Kratek pogovor z Denisom Šketakom, hrastniškim Ironmanom Denisa smo na naših straneh že predstavili. Predan je svojim ciljem, pri katerih pa ne vztraja za vsako ceno. Zabaven, a hkrati izjemno resen in osredotočen. Trmast, pa vendar ve, kdaj je pametno odnehati. 5 let je triatlon njegov vsakdan. Danes 27 letnik pravi, da ga je v te vode pripeljala čista radovednost. V aprilu in maju se je ''potepal'' po ZDA in hkrati pridno 52

promoviral tudi našo steklarno. V ZDA, natančneje v Texasu in Louisiani, se je udeležil dveh polovičnih in enega celega Ironman tekmovanja. Polovična razdalja pomeni 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21,1 km teka. Za razdaljo celega Ironmana pa to pomnožite s številom 2. Tekmovanja so se odvijala v mestu Galveston, New Orleans in v The Woodlandsu, kjer je potekalo tudi severnoameriško prvenstvo v Ironmanu. Denis Šketako: »Lagal bi, če bi rekel, da sem zadovoljen. Žal je bolečina onemogočila, da bi dal od sebe svoj maksimum. Na cilj sem prišel poln neizkoriščene energije. Vidnejši rezultat sem dosegel v New Orleansu, kjer sem zasedel 8. mesto od 2500 tekmovalcev.« Tekmovanja si izbira sam, s pomočjo trenerja. Vse tekme so svetovnega ranga Ironman. Izbira takšne z največ konkurence, da res vidi, kako je pripravljen in na kateri stopnji je. Denis Šketako: »S tem se mi uresničuje tudi moja vizija, da bom leta 2018 prisoten na svetovnem prvenstvu. Okolica me večkrat opominja, da naj grem na manj konkurenčna tekmovanja in s tem dosežem višjo uvrstitev in večje zanimanje javnosti, vendar to ni moj cilj. Občasno se udeležim kakšnega in ga uporabim za trening.« Vmes smo te spremljali, saj se redno javljaš na družbenih omrežjih, a smo bili kar malo zaskrbljeni zaradi tvojih zdravstvenih težav. Kaj točno je šlo narobe? Denis Šketako: »Res je, skupaj s kovčki sem v ZDA prinesel še bolečino. Teden dni pred odhodom sem imel nesrečo na kolesu, saj me je zbil avto. S pomočjo fizioterapevta smo jo nekako sanirali, vendar me je ob vseh naporih in tekmah noga ponovno začela boleti. Iskal sem pomoč fizioterapevta, vendar v ZDA potrebuješ najprej pregled zdravnika in le-ta te lahko napoti do fizioterapevta. Da pa dogodivščin ne bi zmanjkalo, mi je v enem dnevu počila guma in so se mi zlomila pedala. Če ste lahko na mojih družbenih profilih brali o mojih zapletih, pa ste ob vseh zapletih zasledili tudi veliko lepih. V 45 dnevih Amerike sem doživel čudovite trenutke. Zelo me je presenetila odprtost ljudi, pri katerih sem stanoval. Vedno so mi bili pripravljeni pomagati in so me vzeli za povsem svojega. Pokazal sem jim slike ter posnetke Slovenije in vsi so izrazili željo, da jo kmalu obiščejo. Meni pa so ponudili bivanje že za naslednje leto. Spletle so se lepe vezi, čeprav smo različnih generacij, imamo pa vsi skupno strast – šport. « Denis pravi, da na teden naredi približno 500 do 700 kilometrov. Na letni ravni okoli 20.000 kilometrov. Slikovito je to povzel tako, da se lahko primerja kar z enim povprečnim

Steklar poletje 2016


avtom. Glede na to, da že 5 let res intenzivno trenira, pa bi se številka znala vrteti okoli 100.000 kilometrov. Denis Šketako: »Za poletje imam v načrtu kar nekaj tekem po Evropi. Na točno katere bom šel, se odločam sproti glede na situacijo. Vsi, ki me spremljate preko socialnih omrežij (Facebook, Instagram ali spletna stran), pa ste z informacijami vedno na tekočem. Naj povem, da sem res izjemno hvaležen za vso podporo, ki jo dobim tako od Steklarne Hrastnik kot tudi ostalih sponzorjev in donatorjev. Vedno poskušam ta vložek vame tudi upravičiti. Ne samo z objavami in promoviranjem podjetja na tekmah. Resnično se trudim, da šport in gibanje predajam tudi vašim zaposlenim ter članom ŠD Steklarne Hrastnik. Tako z delavnicami učenja teka kot s kolesarskimi turami. Poleti bom v svoj urnik ponovno vključil oboje in se že veselim prijetnega športnega druženja z vašimi zaposlenimi.« Ob zaključku članka konec junija je Denis ravno končal Ironman dirko v Celovcu. Kot nam je sporočil, je ''pod streho'' pospravil še eno tekmo. Dosegel je nov osebni IRONMAN rekord s časom 8 ur 24 minut 23 sekund in se uvrstil na 7. mesto. Ob tem pa se ni pozabil zahvaliti vsem navijačem in podpornikom. Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik Ko govorimo o kajakaški tekmovalni sezoni, je za najboljše slovenske kanuiste in kajakaše prvi del že minil. Pred nami je zatišje pred Olimpijskimi igrami, nato pa sledi še zaključek Svetovnega pokala s tekmo v Pragi in finalom pri nas v Tacnu. Začelo se je dobro. Na izbirnih tekmah je Peter Kauzer suvereno zmagal, Janoš Peterlin pa se je uvrstil v ekipo za tekmovanje v Svetovnem pokalu. Na Evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah (Liptovski Mikulaš) je Peter osvojil 4 mesto. Nekaj minut smo ga že slavili kot evropskega prvaka, nato pa mu je glavni sodnik dosodil še dotik vratic, ki ga mi nismo videli in zlato se je spremenilo v četrto mesto. Vendar si je s tem rezultatom Kapsl zagotovil nastop na Olimpijskih igrah. Po Evropskem prvenstvu je olimpijska ekipa odšla na trening na olimpijsko progo v Rio, tako da se ni udeležila prve tekme Svetovnega pokala v italijanski Ivreji. Naš Janoš Peterlin, v klubu ga kličemo Janko, je bil kot najboljši slovenski kajakaš na tej tekmi Svetovnega pokala na koncu 17. Na naslednji tekmi svetovnega pokala v Seu de Urgelu so se ekipi pridružili tudi naši olimpijci. Hrastničana sta bila zopet najboljša Slovenca: Kapsl 3. in Janko 21. Tretja tekma SP je bila v francoskem Pau-ju. In zopet sta tekmovalca Brodarskega društva Steklarna Hrastnik najboljša Slovenca. Kapsl 8. in Janko 15. Janoš je tako edini slovenski kajakaš, ki je bil na vseh treh tekmah svetovnega pokala v polfinalu. Trenutno sta v točkovanju svetovnega pokala na 16. mestu Janoš in na 13. mestu Peter. Na svetovni jakostni lestvici sta kot najboljša Slovenca trenutno na 5. mestu Peter in na 30. mestu Janoš. Seveda Steklar poletje 2016

upamo, da se bosta do konca sezone oba povzpela po razpredelnici. Seveda pa BDSH nista samo Petek in Janoš. Veliko vlagamo v podmladek, saj vemo, da se uspeh gradi od majhnih nog. Tudi naši mlajši tekmovalci so že skoraj na polovici sezone. Najstarejši trije: Živa Brglez, Klemen Kavzer in Luka Oplotnik so letos prestopili v mladinske vrste, kjer bodo tekmovali naslednja štiri leta. Tako stopničke na tekmovanju naenkrat niso več tako samoumevne. Letos tekmujejo s štiri leta starejšimi tekmovalci, vendar so vedno uvrščeni med najboljšimi desetimi, pa tudi stopničke za zmagovalce so že bile dosežene. Tudi Luka Brglez je prestopil od cicibanov med mlajše dečke. Miha Planinc tekmuje med starejšimi dečki, Daša Grešak med mlajšimi deklicami, pri cicibanih pa tekmujeta Tin Kos in Luka Halzer. Mlajše kategorije tekmujejo v Slovenskem pokalu (mladinci ne), imajo pa tudi državna prvenstva v svojih kategorijah. In na DP v spustu – šprint, ki je bil v Prusniku, so med mladinci zasedli: 2. mesto Klemen Kavzer, 5. Luka Oplotnik in 9. Miha Planinc, med mladinkami pa je srebrno medaljo osvojila Živa Brglez. Ostale rezultate mlajših kategorij lahko najdete na Facebook strani Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik. Predzadnji teden v juniju je potekala tudi kajakaška šola za začetnike. Ponovno se je prijavilo nekaj nadobudnežev, ki prve zaveslaje na Savi delajo v Radečah, po nekaj dnevih pa že uspešno veslajo pod domom Brodarskega društva Steklarna Hrastnik, kjer voda ni tako mirna kot nad jezom HE Vrhovo. V našem društvu ni nikoli dolgčas. Stalno se nekaj dogaja. Aktivni so modelarji, ki jih uspešno vodi naš »tovariš«, kot v klubu kličemo Nika Skočirja, izvajajo se vožnje z rafti, najmlajši imajo svoj živžav in zabavo, jadralci na deskah (surferji) razkazujejo in perejo deske in jadra, Nani »flika« in popravlja čolne in vesla, penzionisti imajo svoj debatni kotiček, starejši oziroma bivši tekmovalci skoraj vsakodnevno rekreativno veslajo… In tudi veterani niso kar tako. Leopold Brglez (Deplo) se je udeležil Svetovnega prvenstva v spustu v Banja Luki in osvojil 12 mesto. Prvi julijski petek smo gostili tudi zaposlene Steklarne Hrastnik ter jim pripravili zanimivo doživetje – spust z raftom po reki Savi. Ne samo z rezultati članov – tudi s takšnimi aktivnostmi želimo generalnemu sponzorju izraziti zahvalo za res dolgoletno podporo. Torej, Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik uspešno nadaljuje tradicijo najuspešnejšega hrastniškega športnega kluba. Verjamemo, da se bo to nadaljevalo tudi v prihodnje, ker mladi tekmovalci v svojih kategorijah nakazujejo, da bodo uspešno zamenjali današnjo vrhunsko generacijo. Za vso pomoč se seveda zahvaljujemo našemu Generalnemu sponzorju, ki mu pod novo blagovno znamo HRASTNIK 1860 želimo veliko uspehov tudi v bodoče.

53


skupaj ustvarjamo

Velik entuziast v svojih razmišljanjih in hotenjih Adi Zaletel o življenju v Krajevni skupnosti SH Tekst: Mojca Lavrič, Soniboj Knežak

Tale uvod v intervju bo tokrat malce daljši, kot je običajno. Kdor Adija vsaj malo pozna, že ve, zakaj. Tisti pa, ki ga boste na naših straneh bolje spoznali prvič, pa vsekakor čaka zanimivo branje. Adi Zaletel je na predlog Steklarne Hrastnik letošnji prejemnik srebrnega občinskega priznanja za delo na družbenem področju, krepitvi samouprave in zglednega sodelovanja. Bralke in bralci Steklarja ga poznate po rednih in izčrpnih prispevkih, ki jih objavljamo v vsaki številki naše revije. in odvodnjavanjem meteorne vode. Saniral se je tudi odsek ceste od bivšega strelišča Steklar proti domačijam Kumlanc Kapla, v steklarski koloniji med TKI Hrastnik in Steklarno Hrastnik pa se je uredilo parkirišče. Popolnoma se je obnovil tudi stanovanjski blok v steklarski koloniji. Asfaltiral se je cestni odsek v naselju Podkraj pri Ribiškem domu z ureditvijo kanalizacijskega in meteornega omrežja, postavila se je varnostna ograja na Cesti na Drago od podvoza pri balinišču do bivšega mostu čez Savo. Uredila se je javna razsvetljava in vodovod v naselju Za Savo. Prav tako je občina Hrastnik na pobudo KS SH vgradila novo vodovodno napeljavo in črpališče vode v naselju Cesta Hermana Debelaka za domačije Kumlanc in Kapla. Zaradi nevarnosti zrušitve opornega zidu pri steklarskem gradu je bila izvedena popolnoma nova meteorna in kanalizacijska napeljava s preplastitvijo cestišča in postavitve varnostne ograje pred parkiriščem Steklarne. Občina Hrastnik je skupaj z evropskimi sredstvi izgradila centralno čistilno napravo, na katero je priključenih večina naselij v KS. Po večletnih prizadevanjih pa se je v času predsednikovanja Adija Zaletela v letu 2014 ob veliki podpori občine izvedla tudi sprememba energenta za ogrevanje naselja Podkraj in sicer iz dragega tekočega naftnega plina na cenejši zemeljski plin.

Je predsednik Krajevne skupnosti Steklarna že tretji mandat in ravno letos mineva že 10 let, odkar zelo srčno vodi KS SH. Iz obrazložitve oziroma predloga za priznanje je razvidno, kako močno je angažiran, da bi delo in življenje krajanov v skupnosti Steklarna dvignil na višjo raven. Še posebej v obdobju do leta 2012 je bilo v KS Steklarna veliko odprtih infrastrukturnih vprašanj, ki so terjale veliko angažiranja, predvsem pa sodelovanja znotraj KS, s Steklarno Hrastnik in predvsem z občinskim vodstvom. Pregled najpomembnejših realiziranih projektov je bržkone odraz odločenosti Adija Zaletela kot predsednika KS Steklarna, ki se kaže v spoštovanju zahtev krajanov, sklepov sveta KS in realnih finančnih možnosti KS. Preden nam o sebi pove kaj več, na kratko naštejmo nekaj dosežkov in napredkov KS SH, ki so bili v obdobju 10 let najbolj vidni. V več fazah se je posodobil del ceste na Drago s popolno asfaltno preplastitvijo cestišča in ureditvijo podpornih zidov 54

V letu 2008 se je zaradi dotrajanosti porušilo poslopje bivšega gostišča Logar. Z izgubo tega objekta je bilo močno okrnjeno delovanje društev in dela KS. Na pobudo krajanov je predsednik KS sprožil postopek za izgradnjo novega objekta. Adi je bil med glavnimi promotorji izgradnje novega objekta in je vodil številne aktivnosti pri pripravi izgradnje projekta novega večnamenskega družbenega objekta. Pri tem mu ni bilo žal ne časa ne truda za realizacijo tega projekta. Glavni cilj je bil postavitev medgeneracijskega, izobraževalnega in kulturnega središča KS Steklarne z vključitvijo vseh akterjev, letos junija pa mineva 3 leta od otvoritve. Objekt uporabljajo številna društva, zavodi in podjetja. Steklarna Hrastnik že od samega začetka koristi prostore KS za usposabljanje zaposlenih s področja strokovnega in vodstvenega usposabljanja ter varstva pri delu. Večnamenski dom je postal središče številnih prireditev s področja kulture in medgeneracijskega druženja. Adi, res zelo sem strnila dosežke in prenovo KS SH pod tvojo ''taktirko'', če temu lahko tako rečem. Kaj te

Steklar poletje 2016


vodi, da si tako strasten? Kaj te žene, da si tudi v pokoju nenehno v gibanju? Takole bom dejal. Če preživljaš svoje življenje v spodnjem delu Hrastnika, kjer že več kot 155 let delujeta Steklarna Hrastnik in TKI Hrastnik, strnjeni v ozko sotesko in dejansko prislonjeni na delavsko naselje ob obeh tovarnah, postaneš nekako ponosen, ko spremljaš razvoj obeh tovarn, hkrati pa z vsakim dnevom bolj raste želja, da bi prebivalcem tega dela Hrastnika omogočil sprejemljive bivalne pogoje, možnost vključevanja v razgibano družbeno življenje, možnost vključevanja v delo KS. Predvsem pa sledim svoji želji ustvariti glede na realne okoljske pogoje tudi temu primerne življenjske pogoje. Tudi sam sem bil dolga leta zaposlen v Steklarni, v bistveno drugačnih gospodarskih in družbenih razmerah. Že takrat bi se dalo marsikaj napraviti tudi v naši KS, zato čutim moralno obvezo in dolžnost preseči tako stanje in dvigniti kvaliteto življenja v KS. Z nekaterimi investicijami, predvsem pa zavedanjem tako Steklarne kot TKI o nujnosti vlaganja v ekologijo, kot je zmanjšanje onesnaževanja zraka, vode, okolja, zmanjševanje hrupa in uvajanje sodobnih, okolju prijaznih proizvodnih in tehnoloških procesov, smo res izboljšali bivalno okolje. Še vedno pa ne smemo pozabiti prekomernega onesnaževanje okolja, ki ga povzroča tranzit vedno večjega števila kamionov skozi našo KS in nesprejemljivo onesnaževanje zraka v zimskem času zaradi neprimernih kurišč na trda goriva v celotnem naselju ob obeh tovarnah. Predvsem pa je moje vodilo, da prisluhnem željam in potrebam krajanov, jih poskušam pritegniti v aktivnosti KS, zlasti na prireditve in predstavitve raznih društev, ter da jim predstavim realne možnosti reševanja konkretnih problemov. In ob takih ciljih, potrebah in željah okolja ni časa razmišljati o tem, da sem upokojenec, še manj pa se ukvarjati s splošnim mnenjem v družbi, da je to delo za upokojence, ker zaposleni pač nimajo ne časa ne volje ukvarjati se s krajevno samoupravo. Večina tistih, ki bi bili pripravljeni delati v KS, najprej vpraša, koliko je to delo plačano. Ne vem, ali je to odraz aktualne družbene klime nasploh ali pa samo lokalna posebnost. O tem ne bom sodil. Večina jih zmaje z glavo in jih zadeva ne zanima več. Lahko bi torej rekla, da si posebnež, ker delaš tako strastno? Morda bi lahko celo rekla, da sem v bistvu kar velik entuziast v svojih razmišljanjih in hotenjih, ki nemalokrat naletijo na nasprotovanja ali pomisleke glede uresničitve v lokalni skupnosti. Ampak kjer je volja, je pot. Sam pa bi temu še dodal, da mora biti poleg tudi iskrena želja pomagati. Uspešno je zaživela tudi kmečka tržnica. Kolikokrat letno poteka? Kmečka tržnica ali prodaja kmečkih izdelkov in pridelkov na premični stojnici v naši KS poteka po naših dogovorih z občinsko upravo od novembra 2014 na ploščadi pred VDO. Steklar poletje 2016

Ob prejemu srebrnega občinskega priznanja

Krajanom smo želeli približati kraj prodaje kmečkih pridelkov. S tem jih že skoraj razvajate, Hrastnik pač ni tako veliko mesto, da bi rabilo več tržnic, kajne? (smeh) Ja, res smo kmečko tržnico ''dostavili'' tako rekoč pred vrata. Aja, veš, če ne pride človek, pride pa gora (smeh). Pa ni bil cilj le prebivalcem KS približati domače izdelke, tudi okoliškim pridelovalcem hrane in kmetovalcem oziroma tistim, ki se ukvarjajo z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji, smo želeli omogočiti prodajo v domačem okolju. To smo si zadali tudi v programu dela KS za obdobje 2014-2018 in tej usmeritvi namenili večjo težo v razvojnem programu KS. Drugi namen oziroma naša želja in vizija pa je bila in je še vedno spodbuditi samooskrbo prebivalstva v tem delu občine kot pomembnega dejavnika v prevladujoči potrošniški miselnosti, da se samooskrba ne splača. Zato imamo vsako leto v VDO najmanj 2 predavanji o pripravi in oskrbi zelenjavnega vrta s praktičnimi nasveti priznanih strokovnjakinj . Prodaja na kmečki tržnici poteka 1-2 x mesečno od septembra do začetka junija in se je utrdila kot stalnica v razvoju KS SH. Zgledno sodelovanje med KS in Steklarno se kaže pri podpori podjetja pri izvajanju različnih kulturnih in športnih prireditev v obliki sponzorskih in donatorskih sredstev ter podporo društvom pri njihovem delovanju. Kako bi to zgledno sodelovanje preslikali tudi v druge KS po občini? Morda zveni že malce ''zlajnano'', toda vedno sem se in vedno se bom iskreno zahvalil vodstvu Steklarne, še posebej generalnemu direktorju Andreju Božiču, za izkazano dolgoletno razumevanje in zgledno sodelovanje med Steklarno in KS SH skoraj na vseh področjih delovanja lokalne skupnosti. Medsebojna sprotna informiranost in obveščanje o dogajanjih

55


skupaj ustvarjamo

tako v Steklarni kot v KS SH, predvsem pa zavedanje, da gre za skupno in dolgoročno družbeno odgovornost pri razvoju, so temelj medsebojnega zaupanja in sodelovanja. Naša želja in trajna usmerjenost je, da bo lokalno okolje vredno globalnega igralca, kot je Steklarna in hkrati želimo spodbuditi tudi razvoj lokalne skupnosti, ki mora Steklarni nuditi podporo na razvojnem, komunalnem, infrastrukturnem, ekološkem in družbenem področju, kakor tudi na področju človeških virov. Sem mnenja, da Steklarna Hrastnik s svojo dolgoročno strateško vizijo razvoja ohranja in nadaljuje več kot 155 letno steklarsko tradicijo, ohranja in zagotavlja dostojen socialni položaj zaposlenim in njihovim družinam, z jasno razdelano vizijo razvoja človeških virov zagotavlja njihovo dolgoročno socialno varnost z vlaganji v izboljševanje delovnih pogojev, s stalnim izobraževanjem zaposlenih spodbuja njihov družbeni in ekonomski razvoj in s tem posredno tudi razvoj lokalne skupnosti. V veliko zadovoljstvo je nam v lokalni skupnosti zdaj že tradicionalno razumevanje Steklarne za delovanje in ohranjanje kulturnih ter športnih društev in družbenih organizacij, zato so dodeljena sponzorska in donatorska sredstva velika čast in ponos prejemnikov, da lahko promovirajo globalnega akterja na vseh ravneh svojega delovanja. Na katerih področjih vse pa sodelujeta KS in SH? Aktivno in stalno medsebojno seznanjanje na področju športno-rekreativne, zlasti pa kulturne dejavnosti. Tudi zagotavljanje oglaševanj in promocije KS v reviji Steklar in drugih oblikah internega informiranja je velika opora krepitvi medgeneracijskega sodelovanja. Morda se komu zdi, da ene ali dveh strani pa ni problem odstopiti v reviji… Jaz pa se povsem zavedam, da bi tudi z lahkoto rekli, da je to samo interni časopis. Sama veš, da res veliko sodelujemo, da velikokrat obveščamo, kaj se dogaja v KS. Tako dobra komunikacija je res vredna suhega zlata, kot bi včasih rekli. Ne smem pozabiti tudi na skupne otroške ustvarjalne delavnice, na možnost uporabe športnih in drugih objektov v KS, pa na stalno koriščenje prostorov našega večnamenskega objekta, na kar smo posebej ponosni, in pa na sodelovanje na različnih prireditvah v KS . Kaj je po tvojem mnenju največji uspeh oziroma napredek v KS SH? Kot je razvidno iz kratkega pregleda dosežkov oziroma pridobitev v KS SH , ki si ga pripravila, je bilo v tem obdobju na komunalnem in infrastrukturnem področju narejenega kar nekaj. Tako na posodobitvah cest kot drugih javnih površinah, priključitvi naselja Podkraj na zemeljski plin, postopnem priključevanju naselij na Centralno čistilno napravo, ureditvi novih parkirišč pri TKI in pri športnem centru Logar, namestili smo kar veliko metrov zaščitnih varnostnih ograj po naseljih. Imam pa silno grenak občutek nekake nemoči, da v vseh teh letih, kljub številnim prizadevanjem KS in občine, nismo uspeli urediti dostojnega, normalnega dovoza v naselje Cesta Hermana Debelaka (t. i. Dirmajerjev hrib), ki dejansko ostaja akutni problem. Ne samo problem, ampak sramota naše KS in 56

prebivalce tega naselja potiska v drugorazreden položaj. Kljub silnemu razvoju gradbene tehnologije pristojna ministrstva in Slovenske železnice kot lastnik industrijskega tira in podvoza po našem mnenju ne kažejo niti interesa, kaj šele uradni interes za ureditev normalnega dovoza v naselje. Tako imamo že več let pred seboj ''aktualni'' projekt, težak čez MIO EUR. Znesek, ki ga občina sama ne more zagotoviti . Tokrat imamo v KS resnično vsega dovolj in smo odločeni, da bomo uporabili vsa sredstva, da ''animiramo'' pristojne državne organe o nujnosti ureditve dovoza. Se pa lahko pohvalimo s sodobno in funkcionalno urejenimi objekti za delovanje društev in družbenih organizacij. Začel bom pri Brodarskemu društvu Steklarna Hrastnik, Centrom vodnih športov, kot ga tudi imenujemo. Potem je tu prenovljeni Dom ribiške družine Hrastnik in seveda po mojem mnenju, največja pridobitev v zadnjih letih, to je Večnamenski družbeni objekt ali Dom KS Steklarna in društev v naselju Podkraj. Objekt, zgrajen z evropskimi sredstvi za razvoj podeželja, je postal tisto, za kar je bil namenjen: kulturno, športnorekreativno in medgeneracijsko središče KS oziroma spodnjega dela Hrastnika. To dokazuje podatek, da na letni ravni izvedemo od 120 - 150 različnih dogodkov, ki jih organizira od 13 do 18 različnih uporabnikov iz občinske in medobčinske ravni, kar pomeni, da objekt dejansko živi. Ponosni smo, da imamo s Steklarno Hrastnik že od samega začetka podpisan poseben dogovor o koriščenju prostorov objekta na letni ravni in pričakujemo, da bo tako tudi v prihodnjih letih. V svetu KS se zavedamo dejstva, da moramo preseči miselnost, da so dovolj samo vlaganja v komunalno infrastrukturo. Treba je dodati razvojno vsebino lokalni skupnosti, kajti samo razvojna vsebina lahko prinese dodano vrednost komunalni infrastrukturi. Dodana vrednost našim prizadevanjem za oživitev dogajanj v KS in objektu je vključevanje mlajše populacije v življenje in delo KS , kar smo dosegli z otroškimi ustvarjalnimi delavnicami. Z delavnicami smo pričeli v lanskem letu, ko je članica sveta KS Nina Pečnik pripravila izhodišča za Projekt postopnega vključevanja otrok in mladine v življenje in delo KS SH ter povezovanja z društvi, zavodi in organizacijami na nivoju občine, ki se ukvarjajo z dejavnostmi za otroke. Z uveljavljanjem ustvarjalnih otroških delavnic v KS SH smo ustvarili prenos dela otroške dejavnosti v našo KS. Do sedaj smo uspešno izvedli 13 otroških delavnic. Poudariti moram, da smo vse to storili na popolnoma prostovoljni osnovi, pritegnili smo nekaj prostovoljk in celo staršev v pripravo in izvedbo otroških ustvarjalnih delavnic. V delavnicah so že sodelovali člani pomladka taborniškega društva in mlajše skupine mažoret steklarske godbe. V sodelovanju s Steklarno, ki je prejemnica zelo odmevnega certifikata Družini prijazno podjetje, pa smo doslej izvedli 2 zelo dobro obiskani in zanimivi otroški delavnici. S tem projektom bomo intenzivno nadaljevali tudi v prihodnje in ga nadgradili s sodelovanjem vseh društev v KS.

Steklar poletje 2016


Adi, pojdiva malo nazaj. Da si zelo aktiven upokojenec, je zdaj že povsem jasno. Da si zelo srčen, strasten in da stremiš k napredku za svoje sokrajane, je tudi povsem očitno. Dajva, odstriva še Adija malo za nazaj in zasebno. Si rojen v Hrastniku? Kje si se šolal? Prva zaposlitev? Malo mi odstri svojo življenjsko pot. Rojen sem sicer v Trbovljah, stalno pa prebivam v Hrastniku, od vsega začetka v današnji KS Steklarna. Oče je bil steklar in dolga leta kapelnik steklarske godbe, preživljati je moral 5 člansko družino, zato sem se kot najstarejši otrok vpisal v srednjo tehnično šolo v Trbovljah. Takoj po končani šoli sem se zaposlil v Steklarni na mestu tehnologa za ročno proizvodnjo v takratni Tehnični pripravi dela. Nato je sledilo služenje vojaščine, po kateri sem se vrnil v Steklarno. Ob delu sem se vpisal na študij na Visoki ekonomsko komercialni šoli v Mariboru. V Steklarni sem daljnega leta 1976 začel s prvimi koraki avtomatske obdelave podatkov, in sicer z delom obračuna osebnih dohodkov za več kot 1.000 zaposlenih in to delo sem opravljal do leta 1979, ko sem bil izvoljen za poklicnega sekretarja Občinskega sveta zveze sindikatov Slovenije. V poklicni politiki sem bil 5 let, nato sem se na željo takratnega vodstva vrnil v Steklarno, kjer sem prevzel mesto vodje Službe za analizo dela in normiranje. V Steklarni sem opravljal tudi številne politične in samoupravne funkcije, nazadnje sem bil več let predsednik Odbora za poslovno politiko. Po razpadu bivše Jugoslavije 1991 je zaradi izgube jugoslovanskega trga prišlo do popolne preobrazbe podjetja in spremembe poslovne politike. V tem novem poslovnem kontekstu Steklarne sem bil leta 1993 postavljen na čelo hčerinske firme Stekart, ki se je ukvarjala z maloserijsko izdelavo kartonske embalaže za ročno proizvodnjo, a se je že po 2 letih delovanja po odločitvi takratnega direktorja priključila hitrorastočemu podjetju PAK-4 iz Trbovelj. V tem zasebnem podjetju sem ostal do konca leta 2006. Ptičice so mi prišepnile, da si se ukvarjal tudi s športom… Že v osnovni in srednji šoli sem se ukvarjal s športom. Najprej v dvorani namiznoteniškega kluba Kemičar, vendar sem kmalu spoznal, da sta moj cilj in veselje košarka. V košarkarskem klubu Hrastnik sem bil vrsto let igralec, nato pa sem se ob dodatnem izobraževanju na Fakulteti za šport podal v trenerske vode. Najprej sem vodil pionirske ekipe, nato kadete in mladince ter člane. Zaradi vedno večjih delovnih obveznosti in prevzema odgovornih del v službi v zasebnem sektorju sem moral trenersko pot prekiniti. Šport in politika sta me poleg rednega dela spremljala v različnih oblikah vse življenje. Vseskozi sem bil aktiven tudi v politiki, krajevni samoupravi, v letu 2006 pa sem postal tudi član Upravnega odbora Steklarske godbe, kar sem še danes. In čisto na koncu: z ženo imava majhen ranč v bližini Sevnice, hiša je skoraj naslonjena na gozd, zadnja v vasi in tam si, v zame skoraj moteči tišini, napolnim baterije in zapolnim dušo.

Steklar poletje 2016

Utrinek s praznovanja KS Steklarna

Kaj pa tebi zasebno največ pomeni v življenju? Največja vrednota zame je medsebojno zaupanje, spoštovanje in korekten odnos do svojih bližnjih, spoštovanje sodelavcev in sokrajanov, spoštovanje drugačnosti v razmišljanju in doseganje dogovora na podlagi argumentov, ne na podlagi argumentov oblastne pozicije ali politične moči. Premalo se poslušamo in slišimo. Zlasti to velja za politične institucije in strokovne, stanovske institucije, ki bi morale zastopati interese ljudi, svojega članstva in ne interesov vodstev ali lobijev, ki nadzirajo odločanje v najvišjih sferah oblasti. V tem kontekstu izrekam generalnemu direktorju Andreju Božiču iskreno in globoko priznanje in spoštovanje, ko je poslovno politiko, ki je tudi odraz politike lastnika, znal prenesti med delavce, med vodilne in vodstvene delavce in s poudarjanjem njihove pomembne vloge tako v proizvodnem procesu kot tudi v razvojni viziji podjetja ustvaril tim, ki na globalnem trgu igra vedno bolj pomembno vlogo. Veliko teh spoznanj sem prenesel v svoje življenje, pa tudi v svoje delo v KS SH in delo s krajani. Kakšne so tvoje želje za prihodnost? V zasebnem življenju so moje želje enake vsem približno moje starosti. Želim, da bi mi zdravje služilo še nekaj časa. Da bi tisti, ki so v moji tesni bližini, živeli srečno in kar se da zadovoljno. Da bi moral svoj prosti čas bolj namenjati sebi… Na to pa me opominjajo najbolj moja žena in moji bližnji (smeh). Prav tako si želim, da bi se sreča nasmehnila tudi tistim, ki kljub dokazanim znanjem in življenjskim izkušnjam ne morejo dobiti zaposlitve. Na koncu pa želim, da bi se kmalu razrešili največji in akutni problemi v KS - dovoz v naselje Ceste Hermana Debelaka, izgradnja HE Suhadol, izgradnja ceste Hrastnik-Zidani most, pa mogoče še postavitev strehe nad balinišče Logar. Adi. Če rečem, da je za svoja leta živahen mladenič, ne bom nič zgrešila. S svojo energijo, zagnanostjo, srčnostjo in vztrajnostjo gladko ''vrže v koš'' več kot pol mlajše od sebe. Iz prve roke vam povem, da je izjemno zanesljiv ter da zelo spoštuje vse, kar ustvarjajo roke zaposlenih v naši steklarni. Zasebno je večji zabavljač, kot je morda razvidno iz tega intervjuja – toda prejemniku občinskega priznanje le pritiče malo več resnosti. Tu in tam. Je eden tistih, ki se iskreno trudi narediti svet boljši. Trmasto vztrajen in prizadeven je včasih marsikomu trn v peti, kar tudi sam pove – vendar pa se hkrati zaveda, da brez vztrajnega trkanja na vrata ne dosežeš prav nič. Adiju v imenu Steklarne Hrastnik iskreno čestitamo za srebrno priznanje občine Hrastnik. Krajevni skupnosti SH pa želimo, da Adija zadržijo še kakšen mandat. Njegov naslednik pa bo obul precej velike čevlje… 57


skupaj ustvarjamo

Vključevanja mladih v življenje in dogajanja KS SH Predstavitev dejavnosti Krajevne skupnosti Steklarna v obdobju marec-junij 2016 Tekst: Adi Zaletel, predsednik KS SH

Spoštovani bralci revije Steklar! Kot smo že omenili v pomladnem izvodu vaše cenjene revije, v letošnjem letu ne načrtujemo nobenih investicij ne v komunalno infrastrukturo niti ne v funkcionalno opremo našega Doma KS Steklarna. Takšen dogovor je bil sprejet z vodstvom občine Hrastnik, zato smo naša investicijska sredstva odstopili reševanju osnovnih komunalnih problemov v drugih KS. Pregled dogajanj v KS Steklarna se tako za obdobje marecjunij 2016 bistveno razlikuje od prejšnjih let, kajti našo aktivnost smo okrepili na področju vključevanja mlajše populacije v življenje in dogajanja v KS. Ker hočemo in želimo biti boljši od drugih, smo okrepili oglaševanje in promocijo naše KS na socialnih omrežjih. Dejavni smo predvsem na Facebook strani, kjer kot ''vodilni'' v občini redno beležimo dogodke, prireditve in druge aktivnosti v naši skupnosti. Ker se pri nas res stalno nekaj dogaja, smo opazili tudi povečano zanimanje in pojavljanje v vseh lokalnih medijih ter na spletni strani občine Hrastnik. Ne zato, ker te vrstice ravno berete v reviji Steklar, iskreno smo najbolj ponosni na stalno rubriko v vaši reviji Steklar in internih biltenih ter informatorjih podjetja, saj je to odličen pokazatelj posluha podjetja za življenje krajank in krajanov v skupnosti Steklarna ter odlično medsebojno sodelovanje. Dobra, odprta in iskrena komunikacija med podjetjem in našo krajevno skupnostjo je lahko, in bi morala biti, vzor vsem ostalim v naši občini ter širše. Da se vrnem na področje vključevanja mlajše populacije v življenje in dogajanja v KS. Z otroškimi ustvarjalnimi delavnicami (kar 7 smo jih izvedli do začetka junija) smo okrepili prisotnost najmlajših in pritegnili njihove starše in prijatelje na delavnice, kar je osnovni cilj našega projekta v KS, da moramo začeti iz temeljev in vključiti čim več ljudi k sodelovanju . Predstavili smo cel niz različnih tematik, pripeljali žive zajčke, barvali čudovite pirhe, prebarvali in porisali več kot 300 steklenic in kozarcev, izdelovali smo papirnate metulje, celo majčkene zmaje, spoznali, da celo prodnati kamni prenesejo naše barve in nerazumljive, samo otroški duši znane krivulje.

Po splavarski poti

58

Izdelovali smo male, srednje in turbo vetrnice, sadili rože, v živo videli mlade tabornike ter njihov šotor z vso opremo. V gozdu so nas mladi taborniki naučili skrivnosti izdelave zapletenih vrvnih vozlov, kurjenja ognja, branja taborniških znakov ter iskanja skritega zaklada. Neprecenljivo lepo in predvsem pomirjujoče je gledati iskrive otroške oči, slišati smeh od srca ter opazovati otroški živžav. Naša prioriteta seveda ostaja medsebojno sodelovanje s Steklarno Hrastnik kot ''globalnim igralcem'' tudi v naši lokalni skupnosti in ne le v svetu, si bomo pa prizadevali, da bomo še bolj povezovalni tudi z vsemi društvi v naši lokalni skupnosti. Zavedamo se, da smo krajani in krajanke v veliki meri odgovorni za kvaliteto življenja, vodstvo KS pa se pri tem trudi, da nam nudi vsestransko podporo na vseh področjih

Tekmovalci v balinanju

Pokali za tekmovanje v pikadu

Steklar poletje 2016


je moška ekipa Društva upokojencev Dol, druga je bila ženska ekipa DU Hrastnik-Klub Steklarna in tretja moška ekipa DU Hrastnik, klub Steklarna. Ponosni smo, da smo bili uspešni na razpisu za sponzorska sredstva, tako je generalni sponzor vseh prireditev v krajevni skupnosti Steklarna Hrastnik,ki je poleg sponzorskih sredstev namenila najboljšim udeležencem tekmovanj tudi svoje sponzorske izdelke in iskrena hvala generalnemu direktorju Andreju Božiču za izkazano razumevanje in pomoč izvedbi vseh prireditev! Zaključna prireditev pa je bila osrednja proslava v četrtek, 23. junija, pred Domom KS, kjer smo podelili krajevna priznanja izkušenima in vrhunskima športnikoma iz naše KS. Letos kajakašu Janošu Peterlinu in triatloncu Denisu Šketaku.

Uspešni ribiči

delovanja. Samo tako bomo posredno zagotovili tudi nadaljnji razvoj KS. Kot vsako leto smo tudi letos pripravili niz kulturnih in športno-rekreativnih prireditev ob prazniku KS Steklarna. Pričeli smo s tradicionalnim pohodom po splavarski poti, ki je bil 5. junija. Pot poteka od ploščadi pred Domom KS do bencinskega servisa Petrol oziroma rimskega obeležja iz 2. stoletja in nazaj do Doma ribiške družine Hrastnik. Nezahtevno pohodno pot je 34 udeležencev strnilo pri Domu KS. Za trud in požrtvovalnost smo vsakemu udeležencu namenili promocijski kozarec Steklarne Hrastnik. Sledilo je tekmovanje v pikadu, kjer se je 6 ekip pomerilo za naslov prvaka KS Steklarna. Prepričljivo je zmagala ekipa steklarskih gasilcev, druga je bila ekipa ribičev in tretja ženska ekipa Društva invalidov Hrastnik. Najboljši posameznik je bil Nadir Čajič iz ekipe gasilcev, najboljša posameznica pa Šemsa Alibašić iz ekipe Društva invalidov Hrastnik.

Prvič doslej smo se poskušali v programu karaok za otroke, kjer so nam bili v veliko oporo neutrudni Matej Kaiser in sestri Neja in Ajda Kolenc, katerim se iskreno zahvaljujemo za trud. Kot govornik na praznovanju sem javno predstavil tudi člane sveta in njihovo področje delovanja ter poudaril, da brez vodenega ekipnega dela in jasno začrtanih ciljev ne more biti uspehov. Naša ekipa je dokaz, da hočemo biti boljši, da zmoremo in znamo, seveda s sodelovanjem Steklarne Hrastnik, zagotavljati razvoj KS. Pozdravni nagovor je imel tudi župan občine Hrastnik, Miran Jerič, ki je vsem čestital ob prazniku KS in Dnevu državnosti ter prisotne seznanil o nameravani zgraditvi industrijske cone med TKI Hrastnik in Steklarno Hrastnik, seveda ob morebitni pridobitvi evropskih sredstev za nove dejavnosti. Posebno priznanje oziroma zahvala za dosedanje zgledno sodelovanje in pomoč pri razvoju KS pa je bilo podeljeno vam, vsem zaposlenim v Steklarni Hrastnik z direktorjem Andrejem Božičem na čelu. Prav vsak izmed vas je je torej prejemnik priznanja in zahvale za dolgoletno izjemno sodelovanje, razumevanje problemov in pomoč pri organizaciji prireditev in razvoju KS.

Zaradi resnično muhastega vremena je meseca junija odpadla tekma v kegljanju s kroglo na vrvici ali na ruskem kegljišču in jo bomo izvedli v jesenskem času.

Zahvala ima tudi skupno sporočilo, da je skupna družbena odgovornost in dolgoročno medsebojno sodelovanje temelj tako razvoja Steklarne kot lokalne skupnosti. Dobra komunikacija odpira mnoga vrata ter ustvarja lepšo prihodnost.

Na reki Savi v Loki pri Zidanem mostu pa je 18. junija potekalo posamično tekmovanje v ribolovu za pokal KS Steklarna. Po razburljivih bojih z ribami in savskimi tokovi je zmagal Alen Vavtar, drugi je bil Matjaž Ključevšek, tretji pa Senad Buršič.

Vsem bralcem revije Steklar želimo veliko poslovnih uspehov ter prijetne poletne počitnice!

Najbolj zanimivo in razburljivo pa je bilo na turnirju v balinanju v športnem parku Logar 21. junija, kjer se je 6 ekip pomerilo za naslov prvaka KS Steklarna za leto 2016. Zmagala

Steklar poletje 2016

59


skupaj ustvarjamo

Varovanje okolja je trajnostna vrednota Kakovostno delo na področju ravnanja z okoljem bomo še nadgrajevali Tekst: Simona Lesar

Okolje in ravnanje z njim je postalo pomemben vidik v poslovanju uspešnih podjetij. Zanimanje javnosti v zvezi z varstvom okolja se je predvsem v zadnjih letih močno povečalo. Zato je nujno, da podjetja jasno komuniciramo tako z lokalno skupnostjo kot s širšo okolico o vseh izboljšavah, ki smo jih dosegli na tem področju, predvsem v zadnjih petih letih. Da je odprta komunikacija o okolju nujna, je v svetovnem merilu jasno že daljše obdobje. Slovenija je tako že 15. junija 1998 na Danskem skupaj s petintridesetimi državami in Evropsko skupnostjo podpisala Konvencijo o dostopu do informacij ter sodelovanju javnosti pri odločanju in dostopu do varstva pravic v okoljskih zadevah - tako imenovano Aarhuško konvencijo. Konvencija je mednarodni dogovor, ki omogoča posameznikom in organiziranim skupinam, da odigrajo pomembno vlogo pri ohranjanju okolja in uveljavljanju trajnostnega razvoja. Pravica bodočih generacij do zdravega življenjskega okolja je z Aarhuško konvencijo prvič dobila status pravno obvezujoče norme. Konec leta 2016 pa stopa v veljavo evropska direktiva, ki predpisuje javno objavo podatkov o trajnostnem razvoju. V jesenskem obdobju bomo pričeli s pripravami na certifikacijo okoljskega standarda SIST EN ISO 14001. Tako bomo kakovostno delo na področju ravnanja z okoljem skladno z naravo naše dejavnosti dodatno nadgrajevali. Prav tako pa vse razvojne in investicijske projekte načrtujemo previdno in z zavestjo nujnosti doseganja rezultatov nad zakonsko zahtevanimi.

zaposlenih in seveda vodij. Izboljšanje lahko dosežemo le z zgledom in komunikacijo. Pozitivna komunikacija o skrbi za okolje je naša odločitev. Sestavni del pozitivne komunikacije je tudi prenos »neprijetnih« informacij, nestrinjanje ter negativni odgovor oziroma beseda NE. Vodje so tisti, ki s pozitivno komunikacijo in z ustreznim ravnanjem, nadzorom ter predvsem z lastnim zgledom vzpostavljajo pogoje za ohranjanje in razvoj čistega ter urejenega okolja. Ker je v tem času nogomet tema številka 1, lahko tudi tukaj zaključimo v tem duhu: »Dobri odnosi med igralci ne zagotavljajo uspeha ekipe, slabi odnosi pa zagotavljajo njen neuspeh.« Zato vas tudi tukaj pozivamo, da prav vsak posameznik poskrbi za čisto delovno okolje, ustrezno ločevanje odpadkov skladno z oznakami ter racionalno rabo energentov in vode.

Kljub vsem dosežkom na korporativni ravni pa se nam dogaja, da še vedno včasih zdrsnemo na osnovnih elementih, kot sta ločevanje odpadkov in urejenost delovnega okolja. Vsi pogoji za doseganje najvišjih standardov so bili postavljeni že pred leti. Njihovo izpolnjevanje je tako odvisno samo od nas

Da je odprta komunikacija o okolju nujna, je v svetovnem merilu jasno že daljše obdobje. Slovenija je tako že 15. junija 1998 na Danskem skupaj s petintridesetimi državami in Evropsko skupnostjo podpisala Konvencijo o dostopu do informacij ter sodelovanju javnosti pri odločanju in dostopu do varstva pravic v okoljskih zadevah - tako imenovano Aarhuško konvencijo. Konvencija je mednarodni dogovor, ki omogoča posameznikom in organiziranim skupinam, da odigrajo pomembno vlogo pri ohranjanju okolja in uveljavljanju trajnostnega razvoja. Pravica bodočih generacij do zdravega življenjskega okolja je z Aarhuško konvencijo prvič dobila status pravno obvezujoče norme. Konec leta 2016 pa stopa v veljavo evropska direktiva, ki predpisuje javno objavo podatkov o trajnostnem razvoju.

60

Steklar poletje 2016


Poletni zapisi iz sindikata Sindikalna stran Tekst: Ivan Kovačič, predsednik sindikata Steklarne Hrastnik

V steklarstvu se poletja hkrati veselimo – po drugi strani pa zaradi občasno previsokih temperatur ni ravno naš najljubši letni čas. Letošnji pozno pomladanski meseci in pričetek poletja niso bili ravno v ponos vremenu, saj je bilo nepredvidljivo ter na trenutke celo nevarno.

Včasih pa je vendarle dobro, da je vreme muhasto dlje časa in tako pride prav pri pogovorih za navezovanje prvega stika, kajne? Preteklo je približno pol leta delovanja sindikata Steklarne Hrastnik v novi sestavi upravnega odbora. Zato je prav, da vas na kratko, kot je v navadi, seznanimo z aktivnostmi v tem obdobju. Najprijetnejši del delovanja sindikata so vsekakor izleti. V mesecu maju smo organizirali izlet na Slovaško, natančneje v glavno mesto Bratislavo. Ker smo vsi v steklarni kar navajeni zgodnjega jutranjega vstajanja, smo se na izlet seveda odpravili še v zelo zgodnjih jutranjih urah. Pot nas je vodila čez Avstrijo do Bratislave in naprej do mesta Modra, kjer smo si ogledali ročno izdelovanje znane slovaške keramike. Modra je mesto in središče istoimenske občine na Slovaškem, približno 25 km severovzhodno od Bratislave. Po podatkih na spletu ima mesto približno 1.000 prebivalcev manj kot občina Hrastnik. Leži v vinorodnem okolišu ob vznožju Malih Karpatov na zahodu države in je pomembno lokalno središče vinogradništva, širše pa je poznano predvsem kot mesto obrti, kjer izdelujejo znamenite izdelke iz keramike. Nato smo se povzpeli do vznožja Malih Karpatov, kjer nas je v prijetni vinski kleti čakalo kosilo in degustacija slovaških vin. Po ogledu gradu je že bil čas za odhod v glavno mesto Bratislava in nastanitev v hotelu. Po večerji smo si ogledali stari del mesta, ki zvečer zaživi in ponuja nešteto možnosti za zabavo. Spočiti smo si naslednji dan ogledali spomenika padlim ruskim vojakom Slavin, od koder je čudovit pogled na mesto ob Donavi. Na poti domov smo se ustavili na Nežiderskem jezeru, kjer smo imeli na ladjici kosilo in lepo vožnjo po jezeru. Oba dneva je bilo vreme prekrasno in prav nič muhasto, tako da je bil izlet čudovit. Vsekakor so takšna druženja ter izleti pomembni, saj se tako spoznavamo s tujimi mesti, kulturami, zgodovino ter znamenitostmi, hkrati pa se sproščeno družimo, spoznavamo med seboj izven delovnih obveznosti in prepričan sem, da to pripomore k večji delovni vnemi v podjetju. Ker pa sindikat niso samo izleti in prijetna druženja, smo vmes seveda opravljali dela in naloge, vezane na delo ter predloge zaposlenih. Na pobudo IO Sindikata Steklarne Hrastnik za spremembo delovnega časa v delih proizvodnega dela podjetja, kjer se Steklar poletje 2016

delo izvaja v 4-izmenskem delovnem ciklusu, je bil 24. 5. 2016 sprejet sklep št. D/12-2016 o spremembi Pravilnika o organizaciji delovnega časa. Pravilnik o organizaciji delovnega časa se je spremenil v delu, ki določa delovni čas za delavce, ki opravljajo 4 izmensko delo, to je za delavce OE Special in Vitrum, in sicer velja za proizvodni sektor, sektor upravljanja kakovosti ter oddelek dekorja. Zaposlenim se je s tem ukrepom omogočil fleksibilnejši prihod in odhod na delo. Sprememba delovnega časa je začasna, in sicer velja od 1. 6. 2016 do 31. 8. 2016, to je 3 mesece. V Steklarni Hrastnik bomo spremljali učinke spremembe delovnega časa. V kolikor bodo spremembe pozitivne, bo po reviziji učinkov ter skupnem dogovoru med Steklarno Hrastnik in sindikatom možnost predlagane spremembe delovnega časa stalna. O tem vas bomo obvestili po preteku začasnega obdobja ter po pregledu učinkov predlaganih sprememb. S tem ukrepom se je sprostila gneča pri izhodu, na parkirišču in v kopalnici. V IO sindikata iskreno upamo, da se ukrep ne bo izkoriščal, tako da iskreno upamo, da se bo takšen bolj fleksibilen delovnik izkazal za uspešno potezo ter da se bo prenesel še na tiste oddelke, ki trenutno v poskusno obdobje niso zajeti. Prav je, da tudi na tej strani spomnimo, da je Steklarna Hrastnik tudi letos izplačala regres v maksimalni višini, ki je bila davčno priznana na dan izplačila. Takšna izplačila, ki so nad zahtevami kolektivne pogodbe, smatramo kot pozitivno vzpodbudo za zaposlene. Ker smo v času, kot sem omenil na začetku, ko naraščajo temperature, je potrebno biti še bolj pozoren na ukrepe za zdravje. Letos bo po posvetu oziroma strokovnemu mnenju pooblaščene zdravnice iz službe za medicino dela zaposlenim na še posebej vročinsko obremenjenih delovnih mestih na voljo nesladkan čaj. Vsakemu zaposlenemu bomo zagotovili tudi kozarec za vodo ali čaj. In če sem pričel s prijetnim, naj s prijetnim tudi zaključim. Zaposlene in člane sindikata bi opomnil, da so kot vedno v tem letnem času na voljo bazenske karte za Rimske Toplice Aqua Roma po ugodnejši ceni. Na voljo bodo celo poletno sezono, le upamo pa lahko, da bo vreme stabilno, prijetno ter da se bomo lahko hladili kje v senci ob bazenu. Prijetne dopustniške dni vam želimo tudi iz sindikata. Odpočijte se in si naberite novih moči. Lep sindikalni pozdrav! 61


šola internega komuniciranja

Novo učenje: iz nastajajočih priložnosti Tekst: Mag. Edita Krajnović F: Maja Rostohar; vir: Presecning Institute

akcija, nikakor ne pisanje poslovnih načrtov in elaboratov. Raziskujte prihodnost z delovanjem. Razvijte prototip. Preizkušajte. Pridobivajte povratne informacije od ključnih deležnikov in izboljšujte, nas v akcijo žene Scharmer. Proces poznajo dizajnerji, razvojniki, inovatorji. Znan je tudi kot vitko delovanje, ki temelji na logiki: življenje je prekratko, da bi izgubljali čas s tistim, kar ljudje ne potrebujejo ali želijo. »Nemalokrat se je zgodilo, da je Samo po nekaujrnem analiziranju in razmišljanju sredi delavnika oznanil, da delamo nekaj čisto drugega. Mene je bilo strah, da bo kdo od ostalih sodelavcev ´popenil´ in vprašal, kaj se gremo, ali celo pobegnil. A to je bil edini pravi način. Naj bo ideja za nas še tako dobra, če ne deluje ali potrebuje popolno predelavo, zamenjaj smer in s še večjim žarom teci naprej,« v knjigi Delaj vitko pravi Iza Login iz podjetja Outfit7, ki je osvojilo trg z aplikacijo Talking Tom.

Ne osredotočam se na napovedovanje prihodnosti. Skušam se osredotočiti na učenje iz nastajajočih priložnosti, tu in zdaj,« poudarja dr. Otto Scharmer z MIT Sloan School of Management. Teorijo U, ki podjetjem pomaga razvijati voditeljstvo, je razvil iz pogovorov s podjetniki in inovatorji. Odkril je, da se ti ne učijo iz preteklosti, temveč drugače: iz nastajajočih priložnosti v prihodnosti. Uspeh dosegajo z ustvarjalnostjo celote, ne le posameznih delov. Opazujte in razmislite Za učenje iz prihodnosti so pomembni trije procesi, ki jih Scharmer ponazori z U krivuljo. Najprej je potrebno preiti iz starih navad in nalaganja na pretekle vzorce delovanja (ang. downloading). Prva faza je korak ven: tja, kjer je največ priložnosti, povezanih s situacijo, s katero se ukvarjamo. To je lahko druženje s kupci, sprehod v druga okolja, panoge, predvsem pa: izven obstoječega, kjer smo običajno. Naša naloga je: opazovanje, opazovanje, opazovanje. Druga faza zahteva umiritev. Prehod k sebi. Refleksijo: kaj se dogaja tam zunaj in kako je to povezano z menoj ali nami? Kdo sem ali kdo smo mi? Kaj je moje ali naše delo, poslanstvo? V tem razmišljanju se zgodi preobrat, povezovanje s tem, kar prihaja, ne s tem, kar je bilo. Krepi se notranja 'slepa točka' (ang. blind spot), ki usmerja našo pozornost, namere in delovanje. »Jabolko, ki je padlo Newtonu na glavo, ne bi povzročilo odkritja in ne bi imelo pomena, če Newton prej ne bi veliko razmišljal o problemu gravitacije,« pomen razmišljanja opiše Matjaž Čadež, ustanovitelj Halcoma.

Trije glasovi, ki nasprotujejo razvoju Preobrazba in prehod iz starega učenje iz preteklosti v učenje iz nastajajočih priložnosti zahteva troje: odprt um, srce (»Če hočeš videti, moraš gledati s srcem.«) in voljo. Na poti preobrazbe stojijo trije sovražniki, ki jih moramo premagati: glas sodbe, ki brani stare priučene vzorce razmišljanja, glas cinizma, ki je nestrpen do drugačnega in novega, ter glas strahu, ki odvrača od poguma stopiti v novo. »Res je,« iz lastnih izkušenj pritrjuje Matjaž Čadež. Njegovo podjetje je v letu 2015 trgu predstavilo mobilno denarnico Hal mBills. »Že pred leti sem se pri razvoju naučil, da je potrebno poslušati druge. Sam sem recimo uspel prepričati svojo ekipo, zakaj je določen postopek plačevanja smiseln, a nisem imel prav. Dobil sem lekcijo, da lahko prepričam ljudi okoli sebe, da ne morem pa osebno prepričevati trga, da toliko energije nimam. Zato je pomembno vključevati različne deležnike in narediti boljše, kot bi to naredil sam.« Poudarja tudi, da mora biti ideja dovolj blizu dovolj velikemu številu ljudi: »Zato je treba biti povezan s trgom, kot temu reče dr. Ichak Adizes, ki uspeh opisuje razmerjem med povezanostjo s trgom in notranjo nepovezanostjo podjetja.« Kot pravi Čadež, je z leti sam postal zelo odprt do skeptičnih pogledov, še posebej ljudi, ki jih ceni: »S to njihovo skepso poskušam izboljšati storitev.« Tudi Rok Uršič, ustanovitelj I-Techa, učenje iz prihodnosti povezuje z ustvarjalnostjo celote: »Če uspeš ozavestiti slepo točko, se notranja subjektivna gotovost prenese na kolektivno. To pomeni, da obstaja najprej ožja skupina, ki čuti in dojema enako in se to potem prenese širše na kolektiv. V angleščini bi rekli: attending collectively. Čutiš tisti trenutek in vidiš z vsemi v tisti luči, kot je. Na eni strani torej notranja volja, vizija, po drugi strani pa čisto realen svet, med tem

In potem delujte! In tu se začne vzpon po krivulji U. Za to je potrebna takojšnja 62

Steklar poletje 2016


Bodimo drzni! Orodje za vodje

Želite biti bolj drzni pri predstavljanju vaťih idej sodelavcem ali v javnem nastopanju? Pred vami je nekaj nasvetov in trikov – uporabite jih!

Steklar poletje 2016

63


šola internega komuniciranja

Marjana Bučar, vodja prodaje Opal in Vitrum S katerim svojim razmišljanjem izzoveš sodelavca, da je bolj drzen? Z drznostjo sporočamo okolici, da smo ambiciozni in smo pripravljeni se naučiti novih stvari, poslušati in sprejemati kritike ter nasvete. Hkrati pa je drznost tudi vrlina, ki privlači ljudi k novimi projektom in izzivom. Sodelavce k večji drznosti izzovem s tem, da jih spodbujam k zavedanju, da so njihovi morebitni pretekli neuspehi le dodaten izziv, ki naj jih podžgejo. Vsem se zgodi, da kolebajo pri novih idejah in predlogih – takrat upam, da jih dovolj spodbujam in da jim dam vedeti, da so rešitve že v njih, da jih poznajo ter da naj se naslonijo na svoje pretekle izkušnje. Saj veste – izkušnje iz prve roke so najboljši učitelj. Kaj bi povedala najbolj prijaznim sodelavcem? Zaupajo naj vase, svojim talentom, veščinam in znanju. Po mojem mnenju je to edina pot, ki omogoča zares odlično izpeljavo nalog in izzivov. Pa naj se znebijo pretiranega strahu pred neuspehom, kajti ta zavira sproščeno in dobro delo. Torej – drzno in pogumno!

64

Sašo Mur, vodja proizvodnega vzdrževanja, PE Special Zakaj je pomembno nenehno izobraževanje, usposabljanje ter izmenjave znanj in veščin? Tu je več več razlogov, ne samo eden. Težko bi določil, kateri je bolj pomemben. Prenos znanja med generacijami je osnova, da bo podjetje ohranjalo s tradicijo ter mladim sodelavcem omogočilo rast in razvoj. Prenos dobrih praks in ravnanj po mojem mnenju spada v isto kategorijo, s tem da bi morda tu malce bolj poudaril prenos praks in znanj med posameznimi oddelki. Miselna aktivnost, spremljanje novitet ter iskanje tistega ''nekaj več'' pri zaposlenih pa je tista konkurenčna prednost podjetja, ki te na trgu lahko pozicionira višje. Ne smem pa pozabiti, da nenehno izobraževanje ter izmenjava znanj in veščin veliko pripomorejo tudi k inovativnemu razmišljanju zaposlenih. Takšno delovno okolje je vzpodbudno za iskanje vedno novih rešitev. Kaj se ti naučiš / pridobiš od svojih mentorirancev? Predvsem pridobiš drugačen pogled na področje, s katerega mu prenašaš znanje. Ker so običajno mentoriranci mlajši, je njihovo videnje in razmišljanje izven naših ustaljenih kalupov. Vsekakor dodajo svežino in pomlajujejo. Hkrati pa te z vprašanji kdaj tako vzpodbudijo, da o svojem delu začneš razmišljati izven okvirov. Zdi se mi, da bi prav vsak mentor moral ''dovoliti'', da jim mentoriranec nekako zleze pod kožo, saj nas lahko naučijo tudi veščin, ki niso nujno vezane na delokrog (smeh).

Steklar poletje 2016


Star si, ko se nehaš učiti Tekst: Matjaž Kljajić F: Maja Rostohar

pozitivne učinke na samomotivacijo. Eden od pomembnih motivatorjev je tudi doseganje ali preseganje lastnih ciljev in uvid v smiselnost opravljenega dela,« za ohranjanje mentalne kondicije svetuje mag. Barbara Leder iz Sektorja za koordinacijo kohezijske politike na Javnem skladu RS za razvoj kadrov in štipendije.

Allan Stewart je najstarejši diplomant na svetu. Leta 1936 je z odliko diplomiral iz dentalne medicine, vpis v Guinnessovo knjigo rekordov za najstarejšega diplomanta pa mu je prinesla diploma iz kliničnih znanosti – prejel jo je leta 2012 pri starosti 97 let. »Nikoli ni prepozno, da si razširiš obzorja, skleneš nova prijateljstva in se izzoveš, da dosežeš nekaj novega. Življenje je kot vožnja s kolesom: ne boš padel, dokler poganjaš,« je dejal. Spretnosti, ki so bile še pred petimi leti najsodobnejše, so danes že zastarele. Delovna mesta, ki jih bomo v naslednjem desetletju zasedali, danes najverjetneje sploh še ne obstajajo. Morda je včasih formalna izobrazba zadoščala za varno karierno pot. Tega razkošja na trgu dela danes ni. Države razvitega sveta se soočajo z intenzivnim staranjem prebivalstva, ki postaja eden ključnih družbenih izzivov prihodnosti. Pričakovana življenjska doba v Sloveniji se bo v letu 2030 za ženske podaljšala na 85,4 leta, za moške pa na 80 let. Do leta 2050 bo delež delovno aktivnega prebivalstva padel za dobrih 13 % in komaj presegel polovico vsega prebivalstva. Hitro staranje bo imelo posledice, ki se bodo najbolj kazale v zdravstvu, socialnem varstvu, pokojninskih sistemih in zaposlovanju. Družba prihodnosti vključuje vse potenciale »Prihodnost, ki si jo predstavljam, je prihodnost v kateri iz družbe ne izostaja prav noben potencial,« poudarja Violeta Bulc, evropska komisarka za mobilnost in promet. V raziskavah najboljšega zaposlovalca leta Zlata nit zaznavajo trend, da zavzetost zaposlenih za njihovo osebno rast in razvoj s starostjo upada. Zaposleni, ki so starejši od 50 let, so za več kot 16 % manj zavzeti za svojo osebno rast in razvoj, kot zaposleni, stari do 25 let. Najbolj je ta padec opazen v obdobju, ko zaposleni dopolnijo 50 let. »Najprej mora vsak pri sebi razmisliti, kaj ga motivira in česa si želi. Temu bi moral prisluhniti tudi dober vodja. Druženje z zavzetimi sodelavci, četudi le ob kavi ali na malici, ima gotovo

Steklar poletje 2016

Učenje je čudežni napoj Psihologinja Margie E. Lachman, specializirana za področje staranja, je vodja ogromne študije 'Midlife in the United States', ki se je začela v 90. letih. Pred štirimi leti so začeli tretji krog raziskav, ki je prinesel presenetljivo odkritje: ljudje srednjih let in še starejši lahko nadoknadijo izobraževalni primanjkljaj iz mladosti. »Zdi se, da je nenehno izobraževanje eliksir, ki nam lahko v odrasli dobi prinese zdravo telo in duha ter celo daljše življenje,« zatrjuje Lachmanova. Izkazalo se je, da se pri osebah z višješolsko izobrazbo, proces staranja možganov v srednjih letih in pozneje upočasnjuje za kar desetletje: ljudje z višjo izobrazbo, stari 75 let, so se enako dobro odrezali pri reševanju zahtevnih nalog kot njihovi 10 let mlajši kolegi z nižjo izobrazbo. Lachmanova poudarja, da so učinki izobraževanja dramatični in dolgoročni. Raziskava je celo pokazala, da se možnost tveganja za demenco in Alzheimerjevo boleznijo zniža za kar 2,6-krat pri starejših, ki ostajajo aktivni. Vsakdo in vsi smo soodgovorni »Vsakdo, ki se neha učiti, postane star, ne glede na to, ali jih šteje 20 ali 80. Kdor se neprestano uči, ostane mlad,« je nekoč dejal Henry Ford, slavni ameriški industrialec. Starejši zaposleni so v Sloveniji manj vključeni v vseživljenjsko učenje, zato se soočajo tudi s pomanjkanjem 'sodobnih kompetenc', ki so še posebej pomembne v današnjem času hitrega uveljavljanja novih informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Problemi se pojavljajo tako pri delodajalcih, ki starejših zaposlenih ne pošiljajo na usposabljanja, kot tudi nizki motivaciji starejših. Raziskava iz leta 2008, ki jo je za KAD opravila Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je pokazala, da je v Sloveniji kar 86 % podjetij, ki si ne prizadevajo zadržati starejših zaposlenih in večinoma ne izvajajo ukrepov managementa starejših zaposlenih. »Vsak posameznik je soodgovoren za lastno vseživljenjsko učenje. Svoj del odgovornosti pa morajo priznati tudi delodajalci ter z ustreznimi ukrepi posamezniku omogočiti, da ostaja v koraku s časom. Potrebno jim je omogočiti pridobivanje novih kompetenc, na drugi strani pa jih spodbuditi, da svoje dragocene izkušnje delijo. Starejšim se lahko vsekakor zahvalimo, ker svoje izkušnje in spretnosti prenašajo na mlajše. Kam bi se razvilo človeštvo, če bi moral vsak od nas na novo izumljati ogenj?« se sprašuje Lederjeva. Iščimo nove priložnosti, zastavljajmo si nove cilje in nikoli ne prenehajmo poganjati kolesa znanja. Ni potrebno, da podiramo svetovne rekorde najstarejših diplomantov. Dovolj je, če postavljamo svoje rekorde.

65


šola internega komuniciranja

Kako ostanem v kondiciji? Uporabite tedenski barometer! Orodje za vodje

Športniki – rekreativni in poklicni – aktivno trenirajo ter s tem dvigujejo ali vzdržujejo kondicijo. Enak pristop lahko uporabimo za svoje poklicno življenje. Treniramo, da ostanemo v formi: enakovreden in spoštovan sodelavec/-ka, ki ga/je ni povozil čas. Izmerite se tedensko, ali ste aktivno poskrbeli za svojo osebno rast in razvoj. Sedmim dejavnikom pripišite oceno, ki pomeni, da:

ste nekaj naredili;

Seštejte, katerih znakov je največ in poskrbite, da naberete čim več

stojite na mestu;

To pomeni, da rastete. In da za vas velja: »Vedno boljši sem lahko. Vedno boljši bom!«

niste ponosni nase.

NOVOSTI V MOJEM ŽIVLJENJU Odprtost za ideje

Sem dal/-a kakšno idejo? Sem preizkusila kakšno novo idejo?

Nove tehnologije,

Sem se spoznal/-a s kakšno novo tehnologijo? Preizkusil/-a nekaj novega na mobilniku? Novo funkcijo na računalniku?

digitalizacija

OCENA

AKTIVNO ŽIVLJENJE Učenje

Sem se česa novega naučil/-a?

Prenos znanj

Sem dal/-a priložnost, da se nekdo nekaj nauči od mene?

ODNOS DO SEBE IN DRUGIH

66

Stare navade

Sem opustil/-a kakšno staro navado, ki ni več koristna?

Prijaznost

Sem bil/-a do koga bolj strpna in razumevajoča kot nekoč?

Pozitivnost

Sem opazil/-a (in pohvalil/-a) kaj dobrega pri sebi ali drugih?

Steklar poletje 2016


"Glasba v duši se lahko zasliši v vesolju." Lao Tzu Steklarska godba in mažorete Tekst: Soniboj Knežak, Darja Jurgelj

Steklarska godba pomembno zapolnjuje glasbeni prostor v Hrastniku že več kot 80 let. Steklarna Hrastnik godbo vseskozi podpira in z veseljem spremlja njen razvoj od ustanovitve pa vse do danes. Večina se udeleži tradicionalnega koncerta na božični dan, godba, predvsem pa sekcija mažoret, pa je aktivna skozi celo leto.

Godba je do danes popestrila kar nekaj dogodkov s svojo energijo in melodijami. Imeli so promenadni koncert ob otvoritvi razstave Rada Kališnika. Sodelovali so na obuditvi starih običajev v Gorah, za prvega maja so nas seveda prebudili z budnico – tako zaposlene kot tudi naše mesto. S promenadnimi koncerti so popestrili več prireditev, sodelovali na festivalih Rdeči revirji in hrastniške knjižnice ter seveda nastopali tudi ob prazniku Krajevne skupnosti Steklarna Hrastnik. Zdaj si bodo zasluženo privoščili kakšen dan dopusta, od glasbe pa se člani godbe tako ne poslovijo nikoli. S šolskimi počitnicami so tudi mažoretke zaključile z nastopi. Mažoretke nastopajo v dveh starostnih skupinah. Poleg skupine večjih deklet Pikapoka se je uspešno predstavila tudi mlajša skupina mažoretk Metuljčice. Najmlajša članica šteje komaj štiri leta. V začetku maja je v Novem mestu potekalo drugo državno tekmovanje Mažoretne zveze Slovenije. Udeležile so se ga tudi mažoretke steklarske godbe in domov prinesle kar 8 zlatih in 5 srebrnih medalj ter 1 priznanje. Vesele in ponosne so tako

predsednica mažoretk, Darja Jurgelj, kot tudi mentorici Jasna Blaj in Sara Zajc: »Dekleta z veseljem nastopajo in se veselijo vsakega povabila za nastop.« Najbolj ponosna pa so dekleta sama nase, nagrade in priznanja so dokaz, da se trud izplača in poplača. Poleg uspešnega državnega tekmovanja so imele letošnje leto zelo veliko nastopov. Kar preko 30! Nastopale so v različnih krajih po Sloveniji, še posebej pa so bile vesele povabila v Topolšico, kamor so jih povabili že peto leto. Zgodilo se jim je celo, da so imele tudi po 3 nastope na dan, kar je včasih kar težko izpeljati zaradi terminov in prevozov. Dekleta pravijo, da se veselijo več kot zasluženih počitnic, hkrati pa željno pričakujejo tudi nove nastope v septembru. Tako steklarska godba kot mažoretke pa pravijo, da brez podpore Steklarne Hrastnik ne bi bili tako uspešni, zato se jim tudi na tem mestu zahvaljujejo za vse, kjer jim podjetje priskoči na pomoč. Vsem zaposlenim želijo lepe počitnice. Naj bodo polne prijetnih melodij in plesnih ritmov!

Nastop pri mažoretah Trbovlje Prvomajska budnica

Rdeči revirji

Steklar poletje 2016

Po nastopu na državnem tekmovanju

67


razvedrilo

Uredništvo priporoča Knjige, dogodki, filmi, izleti in ostale stvari, ki so pustile vtis Tekst: Larisa Kobe, Mojca Lavrič, Andrej Funkl, Alenka Leskovšek

Drugi del rubrike Uredništvo priporoča je pred vami. V njem na kratko priporočamo, kar smo v zadnjem obdobju osebno prebrali, doživeli ali opazili – ter je na nas pustilo globlji vtis. Priporočali vam bomo tisto, kar menimo, da bi vam pomagalo polepšati dan, kar bi vam dalo teme za razmislek ali pa preprosto ideje za kakšen družinski izlet.

Veseli bomo, če se boste na rubriko odzvali tudi vi ter uredništvu priporočili, kaj naj vzamemo v roke, kaj naj si ogledamo ali kam odidemo. Kaj vi menite, da bi naše sodelavke in sodelavci z veseljem doživeli. In pri tem ni omejitev, vse, kar bogati dušo, šteje. Tokrat smo, kako poletno, vsi izbrali različne tematike. Zagotovo vas bo prepričala vsaj en predlog, radovedni in pogumni pa boste preizkusili vse. Elif Shafak: Štirideset pravil ljubezni Priporoča Larisa Kobe Roman o večnih pravilih ljubezni, ki jih velja upoštevati vsak dan. Lahko stara zgodba o iskanju svojega poslanstva na svetu spremeni življenje sodobnega človeka? Lahko zgodba o tovarištvu med verskim učenjakom Rumijem in potujočim dervišem Šamsom iz Tabriza, ki sta se spoznala v Konyi v trinajstem stoletju, spremeni življenje Elle Rubinstein, gospodinje in Massachusettsa, ki konec preteklega desetletja vleče črto pod svojim življenjem? Knjiga bralca skozi štirideset prelomnih točk prebije do ugotovitve, da je življenje brez ljubezni brez smisla in da ljubezen sama nima nalepke ne razlage. Je, kar je, torej v svoji osnovi čisto preprosta.

Gardsko jezero. Za počitek, športne navdušence, ljubitelje zgodovine in zabaviščnih parkov. Priporoča Mojca Lavrič Gardsko jezero je največje jezero v Italiji. Velja ga obiskati – pa ne samo zaradi vsem znanih zabaviščnih parkov, temveč zaradi vsega drugega, kar ponuja. Je ledeniško jezero, do katerega boste iz Hrastnika porabili 68

med 4 do 5 ur vožnje z avtom. Okolica jezera ponuja nastanitve od kampov, apartmajev, hotelov do urejenih počivališč za avtodome. Za vsak žep in okus, torej. Otroci bodo seveda želeli obiske zabaviščnih parkov, najbolj znan je vsekakor Gardaland, adrenalin pa boste našli tudi v Movielandu in v poletnih mesecih v Aqua parku. Priporočali bi vam tudi obisk Safari parka, kjer je del živalskega vrta urejen kot klasični živalski vrt, skozi del pa se peljete s svojim avtom, medtem ko se živali prosto sprehajajo mimo vas. Območje Gardskega jezera ima zelo milo submediteransko podnebje. Tukaj se mešajo vplivi Alp, Jadranskega morja in samega jezera. Poletja so topla in praviloma sončna, prijetno klimo pa povzroča tudi popoldanski svež veter s celine. Zime so mile, pozebe praktično ne poznajo. Narava je ob jezeru čudovita v vseh letnih časih. Južni del jezera (Sirmione, Desenzano) je bolj ''morski''. Bolj sproščeno turističen, ravninski in deluje nekako tako, kot bi bili ob morju. Severni del jezera (Riva del Garda, Arco, Torbole) je bolj ''športno'' naravnan in je raj za surfarje, plezalce, pohodnike, kolesarje in tekače. Zaradi blage klime so bile oljke na Gardskem jezeru zasajene in proizvedeno olje že od časov Rimljanov. Izčrpen vpogled v proizvodnjo oljčnega olja je mogoče dobiti z obiskom ene od mnogih stiskalnic in manjših lokalnih muzejih. Vse okoli jezera se na slikovitih hribih nahajajo številne vinorodne površine. Tukaj rastejo znane trte, iz katerih pridelujejo najbolj znano vino bardolino. Vinske kleti in kmetije povezuje vinska cesta imenovana Bardolino, ki je dolga 80 km. Poleg vina bardolino, ki je svetlo rubinaste barve, je znano tudi različica rosé iz Chiaretta. Ne izpustite obiska na Monte Baldo – z vzpenjačo se boste povzpeli na 1.760 metrov nadmorske višine, od koder boste imeli čudovit razgled na večji del jezera ali pa izhodiščno točko za pohodništvo. Lahko pa se nad jezero dvignete tudi z jadralnim padalom. Steklar poletje 2016


Vsa mala mesteca okoli jezera so po svoje slikovita. Nekatera imajo botanični vrt, stare gradove, muzeje, nekatera slovijo po limonah in drugih citrusih (mesto Limone), nekatera po odličnem sladoledu. Tudi Verona, glavno mesto Veronske pokrajine v deželi Benečiji (Veneto), je zelo blizu. Mesto z malo manj prebivalci kot Ljubljana vas bo očaralo s svojo umetniško in kulturno dediščino, več letnimi sejmi, opernimi predstavami in koncerti v Areni. Starodavni rimski amfiteater je tudi ena glavnih turističnih destinacij severne Italije. Mesto je dobilo status svetovne dediščine UNESCO-ja zaradi urbane strukture in arhitekture. Obisk jezera je primeren tako za podaljšan vikend kot za daljše počitnice. Ob tem pa nikakor ne pozabite na odličen sladoled, lokalno kulinariko ter sproščen nasmeh. Iz prve roke vam tudi povemo, da je ta del Italije izjemno urejen, kljub temu pa vseeno ponuja dovolj slikovite italijanske sproščenosti ter šarma.

Velenjsko jezero. Izlet za urico ali en dan. Priporoča Andrej Funkl Na Velenjskem jezeru in v okolici je možnosti za preživljanje prostega časa veliko: kopanje, jadranje, supanje, surfanje, kampiranje, igranja nogometa, odbojke na mivki, mini golfa, košarke, tenisa, jezdenja, vadbe golfa, vožnje s pletno do vodnega mesta, poležavanja na urejeni Velenjski plaži … Na Velenjskem jezeru ob čolnarni je urejena obala s prodom, lesene tribune za sončenje, tuši in sanitarije. Možna je izposoja ležalnikov, senčnikov in različnih plovil za popolno doživetje na vodi, ogromne travnate površine pa nudijo številne druge možnosti za preživljanje prostega časa ob vodi. Pri čolnarni se nahaja gostinski lokal, kjer se lahko osvežite z različnimi napitki ali sladoledom. Kratek izlet v Šaleško dolino priporočamo tako družinam z majhnimi otroki kot aktivnim družbam, ki prosti čas rade preživijo bolj športno. Takšni kratki izleti so namenjeni krepitvi družinskih odnosov ter utrjevanju prijateljskih vezi. Cenite jih ter jih poskušajte izvesti čim več. Res, da niso potovanja na tropske otoke, a lahko pa bistveno pripomorejo k boljšemu komuniciranju z vašimi bližnjimi.

Cheryl Strayed: Divja. Izgubljena in najdena na pešpoti življenja. Priporoča Alenka Leskovšek Zadnja knjiga, ki me je navdušila, ni prav nič nova. "Ženska s praznino v srcu. To sem bila." Tako se opiše Cheryl, ki je 22letna izgubila mamo, družino in sebe. Bolečino je zatirala z begom v različne omame, kmalu pa je sprevidela, da ji taka pot ne bo prinesla miru. V trenutku brezupa je sklenila, da se bo podala na mogočno Pacifiško gorsko pešpot, dolgo 1800 km, ki vodi skozi puščave, po zasneženih vrhovih in nedotaknjenih gozdovih zahodnega roba ZDA. Šla je sama, brez pohodniških izkušenj, v času, ko si je lahko pomagala samo s papirnatim vodnikom in ustnim izročilom, saj je bil internet še v povojih. Začela sem razmišljati, če bi bila tudi jaz sposobna prehoditi tako razdaljo. Ne boste verjeli, da sem že naslednji dan po tistem, ko sem prebrala knjigo, odšla na 20 kilometrov dolgo pot po okoliških hribih. Sredi največje vročine, lani avgusta, pri 35 stopinjah. Domov sem prišla zbita, ožuljena in niti ne vem ali sem bila napol kuhana ali na pol pečena - bila pa sem zadovoljna in ponosna. Prej sem sicer redno hodila na pohode, ampak največ nekaj ur skupaj. Potem sem podobne, ampak malo krajše ture do največ 15 km, naredila še večkrat, saj sem dejansko prišla do zaključka, da na takšnih poteh najdem ne samo notranji mir, temveč odgovore na marsikatera vprašanja ter izzive. Včasih pa samo ''spraznim glavo'' in odložim bremena, ki jih prav vsakomur med nami občasno naloži življenje. Upam, da bo knjiga v navdih tudi vam. Za tiste manj navdušene pa so seveda posneli tudi film z istim naslovom. Želim vam prijetno branje ali prijeten ogled. Naj vam bo ženska moč v navdih!

Rdeči revirji

Steklar poletje 2016

69


tu pa tam

Utrip Steklarne Hrastnik Foto utrinki steklarne ter novičke od tu in tam AmCham Young Professionals na obisku V petek, 1. aprila, smo v naši steklarni gostili mlade, prodorne in proaktivne managerje, člane Ameriške gospodarske zbornice. Prišli so na ogled proizvodnje in da se pogovorijo o različnih pogledih na vodenje podjetja. Odzivi ob obisku so bili neverjetni, kar je razbrati tudi iz spodnjih izjav. Gaja Kmet, Hidria: »Roadtrip je bil odlična mešanica poučnega, zabavnega in novega. Predavanje g. Božiča je bilo polno praktičnih informacij in dragocenih napotkov, ki jih sicer redko slišimo, sama proizvodnja je bila zaradi specifike steklarske industrije neverjetno zanimiva izkušnja.« Gea college na obisku Vedno z veseljem predajamo znanje in navdušujemo z zgodbami, ki jih ustvarjamo s steklom. V začetku julija so bili pri nas na učnem obisku med drugim tudi Gea College.Obiskali so nas v okviru poletne šole B4FE. Generalni direktor SH Andrej Božič je dejal, da vedno, ko pridejo mladi prinesejo veliko energije, svezih idej in novih konceptov.

Partnerstvo za spremembe Gre za projekt izmenjave zaposlenih med državno upravo in gospodarstvom. Junija smo v Steklarni Hrastnik gostili Julijo Karlovšek iz Službe Vlade R Slovenije za razvoj in evropsko Kohezijsko politiko (SVRK), naš Boštjan Bukovec iz oddelka marketinga pa je nabiral izkušnje na SVRK. V projektu je sodelovalo 5 ministrstev, 30 podjetij ter 67 zaposlenih. Letošnja izmenjava je potekala pod geslom 5 izzivov, 5 skupin, 5 rešitev. Boštjan Bukovec, marketing SH: “Na delovnem tedenskem obisku na SVRK-u sem se osredotočil predvsem na organizacijo SVRK-a ter njihove delovne naloge, pregled razpisov, na katera bi se lahko prijavila SH, interne procese komuniciranja znotraj službe ter seveda dobro predstavitev naše steklarne. Na izmenjavi sem pridobil novo znanje ter boljši vpogled v delo javne uprave. Pozitivna izkušnja!« Julija Karlovšek, podsekretarka, SVRK: »V okviru projekta sem preživela zanimiv in poučen teden v vaši steklarni. Zelo zanimivo je bilo videti proizvodnjo, delovne procese in vse korake od dostave osnovnih surovin do krasnih končnih izdelkov. S spoštovanjem do vseh zaposlenih v Steklarni, ki tako pripadno in zagreto delajo, sem se vrnila polna pozitivnih vtisov in resničnega ponosa, da imamo takšno podjetje v Sloveniji. Želim si, da bi se tega vsi bolj zavedali in bili ponosni nanj. Podjetju in vsem zaposlenim želim uspešno delo še naprej!«

70

Steklarna = učeča se organizacija Steklarna Hrastnik je uspešno prestala opravljeno presojo pri postopku certificiranja za Učeče se organizacije Learning Brand. Certifikat je bil podeljen na dogodku Akademsko gospodarski kongres na Brdu pri Kranju. Dogodek poudarja pomen izobraževanja in daje moč prenosu znanja na vseh sferah. Učeča se organizacija je tista organizacija, ki omogoča najboljši izkoristek potencialov zaposlenih. Steklarna Hrastnik ponovno med študenti Konec maja sta predstavnici kadrovske službe, Janja in Alenka sodelovali na dogodku Kariernih centrov Univerze v Ljubljani Elevator pitch festivalu: Univerza gre na trg 2016! Dogodek je organiziran za študente z namenom pridobivanja in razvoja zaposlitvenih spretnosti ter vzpostavljanja poslovnih kontaktov. Z znanjem, spretnostmi in povezavami, pridobljenimi s sodelovanjem na dogodku, bodo študenti in študentke na trg dela vstopali z več samozavesti in se hitreje ter uspešneje vključevali v delovne time. Janja Rojko, kadrovnica: »Dogodka, ki je potekal na avtobusih LPP, sem se udeležila prvič. Študentje so pokazali izjemno zanimanje za zaposlitev v steklarni. Opravila sem čez 30 hitrih razgovorov.«

Na prestižni razstavi v Milanu tudi izdelki, nastali s pomočjo mojstrov steklopihalcev Na letošnjem Milanskem trienalu so na razstavi Sempering razstavljeni izdelki oblikovalke Annike Frye, ki so bili razviti s podporo Steklarne Hrastnik v okviru projekta BIO50 leta 2014. Gre za prestižno razstavo, katere del so tudi izdelki, ki nastali s pomočjo naših mojstrov steklopihalcev. Mario Lovrič, vodja ročne in polavtomatske proizvodnje: »Anniki smo pomagali na 3 sobotnih delavnicah. Neprecenljivo je pomagal Rado Kališnik, pa tudi sam sem sprejel ustvarjalni izziv. Pihanje teh izdelkov je bil svojevrsten izziv, saj smo uporabljali nenavadne nadomestke modelov. Steklo smo, med drugim, vpihovali v kuhinjske pripomočke, oblike so bile zelo nenavadne, vendar se je na koncu izkazalo, da je vse mogoče. Mladi oblikovalki smo predstavili vse skrivnosti stekla. Menimo, da je potrebno prav novo generacijo oblikovalcev usmeriti v steklo, da bodo lahko v prihodnje razvijali svoje ideje z našimi izdelki.«

Steklar poletje 2016


Nova zunanja celostna podoba naše steklarne Našo novo celostno podobo počasi vklapljamo tudi v zunanjo podobo podjetja. Najprej smo popestrili podobo skladišča ob samem vstopu v Hrastnik ter zamenjali zastave in napise. V poletnih dneh pa smo pričeli s spremembo fasade upravne zgradbe. Z urejanjem celotne okolice podjetja bomo nadaljevali tudi v prihodnje, saj želimo tudi tako zaposlenim, občini ter poslovnim partnerjem pokazati spoštovanje. To, da cenimo urejenost, lepoto in prave vrednote bo vse bolj vidno tudi navzven. Odzivi lokalnega okolja so večinoma izjemno pozitivni in pohvalni.

Magdalena Šurina prejela naziv Najfinančnica leta 2015 Prav je, da tudi na straneh Steklarja čestitamo naši sodelavki Magdaleni. Prestižno strokovno nagrado Najfinančnik leta že sedmo leto podeljujeta Časnik Finance in Poslovna akademija Finance. Skozi nagrado želijo promovirati zanesljive in uspešne finančne strokovnjake, poslovne finančnike, člane uprave za finance, finančne direktorje, vodje financ in podobna delovna mesta. Strokovna komisija izbira med finančnimi strokovnjaki v gospodarskih družbah, ki jih odlikuje konkretno strokovno delo in konkretno projekti. Magdalena Šurina, direktorica FRS: » Nagrada mi pomeni predvsem potrditev in priznanje za dobro delo, ki ga je prepoznala tudi neodvisna strokovna komisija. To je hkrati tudi priznanje za Steklarno Hrastnik, saj nam strokovna javnost tudi preko takšnih priznanj sporoča, da imamo jasno vizijo, dobro zastavljeno strategijo in stabilno poslovanje. Ter da lahko z optimizmom zremo v prihodnost.« Magdaleni za prejem strokovne nagrade iskreno čestitamo!

Andrej Stare prejel ročno izdelano stekleno skulpturo Pogovor z legendo slovenskih športnih komentatorjev, ki je pred kratkim potekal v hrastniški knjižnici, je pritegnil veliko število obiskovalcev. Stare, ki je sicer po poklicu zdravnik, je v javnosti znan kot dolgoletni športni reporter na RTV Slovenija. V javnosti je znan tudi po zabavnih izjavah, ki jih je izrekel med komentiranjem športnih dogodkov. Naš direktor mu je v spomin na prijetno druženje podaril ročno izdelano stekleno skulpturo izpod rok mojstra Rada Kališnika.

Obisk Raška Konec maja so našo steklarno v okviru projekta Bridge to Europe med drugim obiskali tudi člani delegacije iz Raške. Malce starejši med nami se mesta Raške spominjate kot pobratenega mesta občine Hrastnik – in po več desetletjih je bil čas za nostalgično obuditev. Vsi člani delegacije z županom občine Raška na čelu so bili izjemno pozitivno presenečeni nad energijo, čistočo in nasmehi ljudi – tako v naši steklarni kot v Hrastniku nasploh.

Druženje zaposlenih - Rafting po reki Savi 1.julija je skupina sodelavk in sodelavcev preizkusila adrenalinsko vožnjo z raftom po reki Savi. Pravijo, da je bilo zanimivo, poučno in sproščeno – ter da bo takšnih druženj vse več! Čakamo na naslednji termin, torej.

FOTO: Finance, Aleš Beno

Steklar poletje 2016

71


Slikano s srcem Foto kotiček Steklarne Hrastnik Ureja: Andrej Funkl

»Najboljša stvar pri fotografiji je ta, da se nikoli ne spremeni, tudi če se spremenijo ljudje na njej.« (Andy Warhol). Svet je zanimiv in vsakdo potrebuje fantazijo. Fotografije so ena izmed oblik fantazije. Ujamejo trenutek in ostane za vedno. Vsaka fotografija, narejena z občutkom, je odraz fotografa, ne motiva. Pravijo, da fotograf ne odkriva motiva, pač pa v njem razkriva sebe.

"

Mojca Lavrič: jezero Garda Zato na tej strani spoznavate sodelavce, kako vidijo svet skozi svoje oči, kaj jih navdihuje in kaj navdušuje. Tokrat pred vami izbor trenutkov, ko so polnili dušo v prostem času. Na potovanjih ali le na sprehodu v naravi.

Mateja Š. Dimic: Zemljevid življenja v lesu

Mojca Lavrič: Ljubi me, ne ljubi me… <3 72

Steklar poletje 2016


# "

VPRAŠALNIK Spoštovani! Pred vami je anonimen vprašalnik o našem internem glasilu Steklar. Prosimo, če odgovorite na zastavljena vprašanja in nam ta tako pomagate še dodatno izboljšati naše interno glasilo. Hvala! Uredniški odbor internega glasila Steklar Vprašalnik 1. Ali vsake 3 mesece prejmete interno glasilo Steklar? Obkrožite enega od odgovorov. a.

Da

b.

Ne

2. Kako ste na splošno zadovoljni z internim glasilom Steklar? Obkrožite enega od odgovorov. a.

Zelo nezadovojen/a

b.

Nezadovoljen/a

c.

Zadovoljen/a

d.

Zelo zadovoljen/a

3. Kje preberete interno glasilo Steklar? Obkrožite enega od odgovorov. a.

V službi

b.

Doma

4. Ali interno glasilo Steklar berejo tudi vaši družinski člani? Obkrožite enega od odgovorov. a.

Da

b.

Ne

5. Kako vi preberete interno glasilo Steklar? Obkrožite enega od odgovorov. a.

Ne preberem

b.

Samo preletim

c.

Preberem delno

d.

Preberem v celoti

6. Ali se strinjate s spodaj navedenimi trditvami? Obkrožite trditev, s katero se strinjate. Lahko obkrožite več trditev. a.

V internem glasilu Steklar najdem zadosti informacij o poslovanju Steklarne Hrastnik v preteklem obdobju.

b.

V internem glasilu Steklar dobim informacije o načrtih Steklarne Hrastnik v prihodnje.

c.

V internem glasilu Steklar preko intervjujev in izjav sodelavcev več zvem o sodelavcih.

d.

V internem glasilu Steklar najdem tudi namige, ki mi pomagajo pri komunikaciji s sodelavci.

7. Na kakšen način preberete članke v 11 vsebinskih sklopih Steklarja? Pri vsakem od vsebinskih sklopov izberete po en odgovor. Vaš odgovor označite z x. Lahko se odločite, da članke ne preberete, samo preletite, preberete delno ali preberete v celoti Ne preberem

Samo preletim

Preberem delno

Preberem v celoti

Uvodnik glavne in odgovorne urednice

Ali imate še kakšen predlog, kako lahko Steklarja še izboljšamo? Katere teme bi vi radi brali, katere

Nagovor direktorja

teme bi lahko bolj razširili, koga

Članki, ki opisujejo rezultate poslovanja

izmed sodelavcev bi še predlagali

Steklarne Hrastnik v preteklem obdobju

za predstavitev, kako bi vi lahko

Intervjuje z zaposlenimi v Steklarni Hrastnik

sodelovali pri nastanku vsebine in

Članke v okviru osrednje teme

podobno.

Članki v okviru teme steklarna se predstavlja Članke v okviru teme razvoj zaposlenih Članki v okviru teme skupaj ustvarjamo Članki v okviru teme ŠIK – Šola Internega Komuniciranja Članki v okviru teme tu pa tam Članki v okviru razvedrila

8. Spol

9. Status

a.

Ženski

a.

Zaposleni v Steklarni Hrastnik

b.

Moški

b.

Upokojenec

c.

Drugo

Hvala za vaše sodelovanje! Vprašalnike nam lahko vrnete v nabiralnike v podjetju ali po pošti na naslov: Steklarna Hrastnik d.o.o., Uredništvo Steklar, Cesta 1. maja 14, 1430 Hrastnik

Steklar poletje 2016

73


razvedrilo

Otroški kotiček Nikoli se ne bojte, da boste razvadili otroke, če jih boste preveč osrečevali. Sreča je ozračje, v katerem rastejo vsa dobra čustva – ugodna toplota, ki je potrebna, da srčna kri zdravo in svobodno kroži. (Ann Eliza Bray)

POBARVANKA mlajše in starejše

74

Steklar poletje 2016


Življenje je sprememba Kratek pregled kadrovskih novic

Zahvale

V Steklarni Hrastnik se trudimo, da kadrovskemu področju dajemo ključen pomen. Na vse zaposlene, njihove sposobnosti, znanje, motiviranost, vrednote, pripadnost organizaciji in pripravljenost za sodelovanje, smo ponosni.

Ob boleči izgubi našega dragega očeta in dedka se iskreno zahvaljujem vsem, ki ste nam v trenutkih slovesa stali ob strani. Hvaležni smo za podarjene sveče in cvetje. Iskreno hvala tudi vsem, ki ste ga pospremili na njegovi zadnji poti.

Nikoli ni odveč, da večkrat povemo določena dejstva. Nekateri ste z nami od prve zaposlitve pa do upokojitve, nekateri se z nami družite kratek čas in smo le ena izmed postaj na vaši karierni poti. Vsi ste zajeti v naše številke, ki pa so za nas več kot le zgolj to. Ste ljudje in ste zgodbe, osebnosti, karakterji. Vsak med vami doprinese v Steklarno delček drugačnosti, znanja in izkušenj. Hvala, ker skupaj ustvarjamo lepšo prihodnost. To obdobje zaključujemo s 700 zaposlenimi, od tega 332 žensk in 368 moških. Puranja pletenica Upokojitve: ź Hasikić Mevlida – pomožna delavka v oddelku dodelave Zahvaljujemo se ji za dolgoletno sodelovanje in želimo vse lepo v prihodnje!

Družina Rebov in Jera Bohnec

Niti zbogom nisi rekel, niti roke nam podal, a v naših srcih za vedno boš ostal. Ob boleči izgubi dragega brata Zlatka Bevca se zahvaljujemo vsem sorodnikom in znancem za izrečena sožalja ter vsem, ki ste ga v tako velikem številu pospremili na njegovi zadnji poti. Čokoladna torta Hvala tudi pevcem, trobentaču za zaigrano Tišino, poslovilni govor in gospodu župniku za opravljen obred. Žalujoči brat Lojze, sestre Anica, Helena, Angela, Jožefa in Albina ter ostalo sorodstvo.

Jubilejne nagrade: ź 10 LET: Adis Pjanić Fatima Salkić, Kaneta Biščić, Katja Benko, Hedija Smajilović ź 30 LET: Veza Cecunjanin, Aleš Štefane, Ruža Petrović, Benjamin Stopar, Ivan Kovačič Vsem iskrene čestitke in zahvala za dolgoletno zvestobo. Kadrovska služba Metka Gabrič

Zahvale prosim pošljite na mail: mojca.lavric@steklarna-hrastnik.si STEKLAR, glasilo poslovnega sistema Steklarne Hrastnik Izdajatelj: Steklarna Hrastnik d.o.o., Cesta 1.maja 14, 1430 Hrastnik Naslov uredništva: mojca.lavric@steklarna-hrastnik.si

Glavna in odgovorna urednica: Mojca Lavrič Tehnična urednica: Alenka Leskovšek Uredniški odbor: Alenka Leskovšek, Boštjan Bukovec, Katja Ladika, Andrej Funkl, Ivan Kovačič, Alenka Maurer Fotografije: Lovro Rozina, Damian Burachewski, Branko Klančar, Bogdan Ledinek, Foto klub Hrastnik, Polona Novak, Mojca Lavrič, spletni in drugi viri, osebni arhivi Fotografija na naslovnici: Lovro Rozina -Renata Kobale Lektoriranje: Herta Erman

ŠIK - Šola internega komuniciranja Naslov uredništva: urednistvo@mediade.si. Odgovorna urednica: mag. Edita Krajnović. Izvršna urednica: Maruša Bertoncelj. Uredništvo: Anisa Faganelj, Bojana Hartman, Daniel Levec. Svetovalka uredništva: Nataša Tovornik, Inspiris. Fotografija Šikov Metod: Maruša Bertoncelj. Montaža Šikov Metod: Zala Kerle. Oblikovanje in prelom: Fotem, Tadej Trkman, s.p. Razvojni partnerji: Zavarovalnica Maribor, Združenje Manager, S&T Slovenija. Izdajatelj: Mediade, inovativno založništvo, d.o.o. Kontakt: pisarna@mediade.si

Tisk: Grafex d.o.o. Naklada: 1650 izvodov

Steklar poletje 2016

75


Nova serija Lines

Profile for Steklarna Hrastnik

Steklar poletje 2016  

Steklar poletje 2016  

Advertisement