Page 1

www.aaltvedt.no


Et vakkert utemiljø gir et godt førsteinntrykk

Privatmarked

Når våren nærmer seg begynner det å krible i fing­rene til mange huseiere. Jobben med å gjøre det fint rundt huset går mange til med liv og lyst. Rusk og rask skal ryddes og kastes, gårdsplassen­ rakes og kostes, terrassen trenger kanskje en omgang med beis – og i hagen må det klippes og lukes.   Belegningsstein legger grunnlaget for et lettstelt og innbydende utemiljø. Belegningsstein er vedlikeholdsfritt; en rask spyling med hageslangen er alt som skal til. Dermed kan du bruke mer tid på plen og hekk, prydbusker og urtehage, stauder og sommerblomster.   Aaltvedt Betong er landets ledende produsent av belegningsstein og tilbehør til hus og hage. Vi håper denne brosjyren vil inspirere og vise hvilke muligheter som finnes. Hos våre forhandlere får du alt du trenger av produkter, utstyr, råd og tips. Et vakkert utemiljø er ikke bare en fryd for øyet, det er også en hvile for sjelen.

Aaltvedt Stein Design og grafisk produksjon: Wera AS – www.wera.no Foto: Dag Jenssen, Lenes Reklamefoto, Aaltvedt bildearkiv. Foto omslag: Karin Skaug, Arkitektkontoret Børve og Borchsenius as


B e l e g n i n g ss t e i n

Rådhus

2.

3.

Når inngangspartiet ønsker velkommen får man lyst til å gå inn. En eiendom der hus og gårdsplass harmonerer i form og farge gir et svært positivt førsteinntrykk. Rådhus belegningsstein hever hel­hetsinntrykket. Den tromlede steinen er svært populær, kanskje på grunn av sin karakteristiske ujevne form. Den kan minne om edel brostein som fører tankene til smale italienske smug og piazzaer. Rådhus belegningsstein tromles for å få den ru i formen og røff i kantene. Rådhus passer i de aller fleste miljøer, den er vel så egnet til nye moderne hustyper som til eldre ærverdige villaer. Rådhus leveres i fargenyansene: Brunmix, Gråmix, Rødmix og Høst, og finnes i tre forskjellige steinstørrelser, samt hagemursprodukt og sirkel. Vakkert og stilig.

1. Rådhus Brunmix 2. Rådhus Gråmix og flott støttemur laget av Rådhus mur med Geoloc. 3. Detalj Rådhus Gråmix.

1.

En favoritt som passer inn i nye og gamle utemiljø


B e l e g n i n g ss t e i n

B e l e g n i n g ss t e i n

Rådhus

Farger

Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn…

Brunmix

Gråmix

Høst

Rødmix

1.

2.

Produkter Rådhus 1/1

>>> s. 98

Rådhus 1/2

Rådhus 5 cm

Rådhus Sirkel leveres kun i helt sett med Ø210 cm. C

C

C

C

C

C

C

C

C

C

B

R6

C

C

C B

B B

R5

R7

3.

C

C

C

R4

C

C

B

B B

A

R3

B

B B

A

B A

R2

C

C

B

A

A R1

B

C

B

B

B

D

C

B

C

C

B B

B

C

C

C

C

C

C

C

C C B

C

C

C

1. Uteterrassen på Kafe K i Porsgrunn er belagt med Rådhus Gråmix. 2. Rådhus Høst på feltet under den store steinen og Rådhus Brunmix rundt. Fra Risøya i sommerbyen Stavern. 3. Sirkelen er lagt med Rådhus Høst og Rådhus Gråmix rundt.

R8

R9


B e l e g n i n g ss t e i n

B e l e g n i n g ss t e i n

Rådhus

2. 1. og 2. Her er det brukt Rådhus Rødmix mur/hel ende i trappen og Rådhus Rødmix belegningsstein som skaper en flott ramme rundt hus og hage.

1.


B e l e g n i n g ss t e i n

Kongsgård

2.

3.

1. Kongsgård Gråmix gir et klassisk inntrykk kombinert med kantstein i granitt. 2. I bakgården til Trines Conditori i Porsgrunn er det lagt Kongsgård Brunmix. 3. Kongsgård Gråmix detalj.

1.

Navnet Kongsgård setter denne beleg­ningssteinen i en særstilling. Nå er det ikke 100 % sikkert at kongsgården på Bygdøy har belegningsstein fra Aaltvedt Stein, men det er slett ikke umulig. Det hadde i så fall ikke forundret oss. Kongsgård belegningsstein lever opp til navnet med sin klassiske, elegante form. Ved å velge Kongsgård får du et vakkert og varig preg på gårdsplassen. I motsetning til en ru tromlet stein med ujevne kanter, er Kongsgård med den strenge formen og de rene linjene ypperlig å kombinere med heller og produkter i tre. Seks farge­ muligheter og et utall av steinformer gjør Kongsgård vel­egnet til å sette et unikt og personlig preg på utemiljøet. Her kan du boltre deg i kontraster eller satse på en tradisjonell stil. En gårdsplass en konge verdig.

Klassikeren med utallige kombinasjons­ muligheter


B e l e g n i n g ss t e i n

B e l e g n i n g ss t e i n

Kongsgård

Farger

… og la ved bekk og kilde fiolen blomstre skjønn!

Grå

Gråmix

Høst

Koks

Rødmix

Produkter

1. 1. Stilig og vakker gangsti i Kongsgård Grå og Granitt kantstein. 2. Kongsgård sirkel Grå. 3. Kongsgård Gråmix belegningsstein pryder gårdsplassen. 4. Kongsgård Grå i kombinasjon med heller og granitt.

2.

Brunmix

3.

4.

>>> s. 98 / 109

Kongsgård 1/1

Kongsgård 1/2

A-stein

B-stein

C-stein

D-stein


B e l e g n i n g ss t e i n

B e l e g n i n g ss t e i n

Aaltvedt Allé Inspirasjonen til navnet Aaltvedt Allé er hentet fra den nydelige nøttealléen som tidligere statsminister Gunnar Knudsen anla i 1922 ved Borgestad Gård i Skien. Aal­ tvedt Allé er et sett, eller på godt norsk et «kit» som består av fire steiner i ulike størrelser. Dette gir en unik og spennende mønster­ variasjon som du garantert ikke ser maken til i nabolaget. Og den er slett ikke vanskelig å legge. Er du ute etter noe egenartet - og gjerne med en herskapelig touch - er Aaltvedt Allé noe for deg. Steinen­ leveres i to farger; Gråmix og Koks, trær til alléen må du skaffe selv.

Farger

Gråmix

Koks

Produkter

>>> s. 94

Aaltvedt Allé - 4 ulike størrelser på samme pall

Nyhet med herskapelig touch


B e l e g n i n g ss t e i n

B e l e g n i n g ss t e i n

Villa Velger du Villa belegningsstein til terrassen er mye gjort før tippekampen. Den lave vekten gjør den lett å jobbe med, den er enkel å legge og gir et rent og pent resultat. Villa leveres i fargene Grå, Gråmix og Brunmix. Steinen passer alle hustyper.

Farger

Grå

Gråmix

Brunmix

Produkter

2.

1. Stilren kombinasjon på uteplassen av belegningsstein Villa Brunmix og Rådhus Mur Brunmix. 2. Detalj Villa Grå. 3. Detalj Villa Brunmix.

>>> s. 99 / 109

Villa

Ny terrasse på en, to, tre! 1.

3.


B e l e g n i n g ss t e i n

Parkstein Flere og flere har fått øynene opp for den karakteristiske Parkstein med sin fremtredende faskant. Steinen skiller seg fra de andre belegningssteintypene med sin opphøyde form. Den er enkel, stilig og svært velegnet både til private og offentlige ute­areal. Parkstein er slitesterk og bygget for å tåle store belastninger over tid. Den er utmerket å kombinere med annen type belegningsstein og ulike typer heller for et variert og spennende uttrykk.

Hvor ville jeg dog gjerne at jeg igjen deg så!

Farger

Grå

Koks

Rødmix

Produkter 1. Med utsikt over elva – Parkstein Grå på Bratsberg Brygge i Porsgrunn 2. Parkstein Rødmix med Granitt kantstein som avslutning.

1.

2.

>>> s. 99

Parkstein 1/1

Glir lett inn i ethvert utemiljø­


B e l e g n i n g ss t e i n

Råsterk, tøff og noe helt for seg selv 1. Hyggelig inngangsparti med Skrivergård Grå og Kongsgård Rødmix som avslutning inn mot muren. 2. Skrivergård Grå gir et pent utemiljø. 3. En vakker helhet får man ved å kombinere ulike mønstre og farger. Her ser du Skrivergård Grå belegningsstein og Kongsgård Grå som avslutning mot asfalt. Kongsgård Rødmix inn mot muren.

Skrivergård Det er lov å skille seg ut. Er du ute etter en belegningsstein som skal tåle mange og tøffe belastninger – og som ser totalt annerledes ut – da skal du velge Skrivergård. For det første har denne steinen egenskaper som er uvurderlig hva styrke og belastning angår. Dette kommer av at steinens spesielle form låser dekket på en helt unik måte. For det andre gir den taggete formen et spennende robust uttrykk. Den egner seg kanskje best i kombinasjon med moderne hus og enkle linjer? Eller der man vil skape en kontrast? Uansett gir Skrivergård gårdsplassen liv og et mindre høytidelig preg. Den er super å kombinere med andre typer stein og farger, da oppnår man en tøff effekt. Skrivergård finnes i tre fargenyanser; Grå, Koks og Rød.

Farger

Grå

Koks

Rød

Produkter Skrivergård 1/1

Skrivergård 1/2 ende

1.

2.

3.

>>> s. 109

Skrivergård 1/1 ende


B e l e g n i n g ss t e i n

slottsbro/torg Slottsbro er med sine buede sider like anvendelig i moderne som i tradisjonelle miljøer. Dekket får et spennende uttrykk ved at hver enkelt stein er mer markert. Steinen er med sitt brosteinlignende preg veldig godt egnet til å lage f.eks. gangstier og rundkjøringer.

2. 3.

Torgstein er lik Kongsgård stein, men er rettere, mer moderne i uttrykket og med liten fas. Dette gir et slettere dekke og Torgstein er ofte brukt ved kjøpesentre slik at handlevogner triller lettere.

Farger

Grå Slottsbro

Produkter

Slottsbro normal

Grå Torg

>>> s. 109

Slottsbro 1 ½

Torg

1.

1. Bildet viser en miljøgate i gammelt bystrøk med en kombinasjon av belegningsstein, heller og granitt. 2.-3. Torgstein sørger for godt underlag på et hagesenter, noe som gir godt underlag for handlevogner.


hagedesign

Heller

2.

Kvadratiske og rektangulære heller med rene linjer og slette overflater, samt heller med singel, går aldri av moten. Heller passer inn uansett om du har en gammel sveitservilla eller et nytt og minimalistisk hus. Heller kan kombineres i det uendelige – med belegningsstein, kantstein, brostein og produkter i naturmaterialer. Et individuelt uttrykk får du også ved å mixe ulike typer heller og ulike farger. Som underlag på terrasse eller i hagen er hellene ganske enkelt uovertrufne. Heller er raske å legge, og er de først lagt kan du glemme at de er der.

Produkter

Heller tørrstøpte 40x40x5

>>> s. 102 / 103

Heller tørrstøpte 30x30x5

Heller tørrstøpte 50x50x5

Heller tørrstøpte 30x30x6

Heller tørrstøpte 50x25x5

Heller tørrstøpte 40x20x5

Heller med singel 40x40x4

Rådhus helle tromlet 25x25x6

3.

Slitesterkt og pent år etter år

1. Heller Grå kombinert med Rådhus Gråmix i et moderne og tidsriktig miljø. 2. Aaltvedt Pyntemur og Rådhus Tromlet Helle, Gråmix og Rødmix 3. Tørrstøpt Helle Grå 40 x 40 er en tidløs klassiker som er velegnet på uteplassen og i det offentlige rom. 4. Helle med singel er svært slitesterk og egner seg godt til uteplasser.

1.

4.


hagedesign

hagedesign

Heller

2.

1. Heller Grå kombinert med Rådhus Gråmix belegningsstein gir terrassen et stilrent dekke med enkelt vedlikehold. 2. Rådhus Heller Brunmix og Rådhus Kantstein Gråmix gir en fin uteplass. 3.-4. Heller og granitt i kombinasjon skaper et robust og moderne uttrykk. Variasjonsmulighetene er mange og kan tilpasses bruksområder og omgivelser.

Akk, kjære mai, hvor gjerne gad jeg i marken gå! 1.

3.

4.


Hagedesign

Tråkkheller/Sviller

God, gammel­ dags hage­ stemning

En tråkket hellelagt sti i hagen er ikke bare noe nostalgikerne faller for. Tenk å ha en hage som i olde­ mors tid der en steinbelagt sti snodde seg gjennom den store eplehagen opp til det store huset med glassverandaen. Det er nesten sånn at man kjenner lukten av nyrørte jordbær og ferske vafler. Nå kan du gjenskape stemningen i din egen hage. Det er ikke mye som skal til. Noen få tråkkheller er alt du behøver for å anlegge en sti i din egen hage. Tråkkhellene er lette å legge, og finnes i en gråtone og en bruntone.

Produkter

Autumn Silver

Liker du naturmaterialer er kanskje sviller noe å tenke på? Nå kan du få de kjente jernbanesvillene i betongutgave. Langt mer holdbare enn de opprinnelige tresvillene. Svillene er svært anvendelige og kan brukes som underlag på sitteplassen eller som kantstein. Tre ulike størrelser på svillene gir et variert leggemønster.

1.

1. Tråkkheller i fargen Autumn Silver slynger seg gjennom hagen. 2. Rådhus belegningsstein i Brunmix kombinert med Sviller kan gi spennende effekter.

York Brown

Sviller

2.

>>> s. 102 / 104


hagedesign

TerrasseHeller Farger

Gråmix

Terramix

Høst

Produkter

>>> s. 102

35x35x5

På terrassen vil vi ha det pent og ordentlig, lettstelt og enkelt. Terrassen er en oase for å slappe av og nyte den norske sommeren for alt den er verdt. Når sommerværet viser seg fra sin beste side vil man kose seg, og helst ikke bruke altfor mye tid på vedlikehold. Legger du heller får du en pen, ryddig og vedlikeholdsfri terrasse. Med

fire forskjellige fargenyanser å velge blant finner du helt sikkert en som passer ditt hus og din terrasse. Hellene er tre-fargede som gjør at ingen helle er den andre lik. Dette gir en spennende effekt og et spesielt og egenartet uttykk. Og slett ikke vanskelig å legge. Slik at du kan leve et sorgløst terrasseliv sommer etter sommer.

Lett å legge, lett å like


hagedesign

Bradstone

Wetherdale

2.

Wetherdaleserien har fått utseende av nybrutt stein fra Yorkområdet i England. Selv de typiske kant­detaljene er ivaretatt. Hellene leveres i «Europack» som inneholder en blanding av 6 ulike størrelser. Disse kan kombineres i et uregelmessig mønster som tegningen viser, eller du bruker fantasien til å skape ditt eget puslespill. Hellene kan også leveres enkeltvis.

1. Weatherdale Autum Silver gir uteplassen et eksklusivt preg. 2. Weatherdale Sirkel York Brown kan legges som frittstående eller bygges ut til et kvadrat ved hjelp av et hjørnesett.

>>> s. 102

York Brown

Autumn Silver

York Brown

Autumn Silver

Wetherdale sirkel 3,30 m

3,30 m

Praktisk og tidløst til hage og terrasse Wetherdale heller 2,70 m

300 x 300 x 600 450 x 300 300 x 600

600 x 450 450 x 300

450 300 x x 300 300

300 x 300 450 x 300

600

450 x

300 x 600 300 x 600 600 x 450

300 x 600

600 x 600

450 x 300

300 x 300 300 x 300 x

300 450 x

600 x 600

300 450 x 300 450 x 300

450 x 450 450 x 300

600

300 x 600 300

300 x 300 450 x 450

450 x 300 600 x 450 450 x 300

2,25 m

300 x 600 600 x 600

1.

Produkter


hagedesign

Bradstone

Oldtown Det lett slitte utseende til Old Town sortimentet passer utmerket der du ønsker å gi et inntrykk av patinert eleganse. Uteplassen forblir stilfull ettersom hellene bare blir vakrere med årene. Old Town hellene kan leveres på paller med blandede størrelser (Europack), noe som gir uendelige muligheter til unike mønsterkombinasjoner. Hellene kan også leveres enkeltvis. Old Town sirkler gir et ekte inntrykk av steinheller med rustikt preg. Samtlige deler som behøves inngår i leveransen. Bruk hjørnesettet for å gi sirkelen en kvadratisk ramme eller for å tilpasse den til ute­plassen din.

Produkter

Weathered Limestone

Liten sirkel og liten ytre kvadrat

B

2,80 m

C

1.

D

2,80 m

Mellow Cotswold

Grey Green

Weathered Limestone

2. 1. Med Oldtown Mellow Cotswold kan du gjøre hagen til en vakker og harmonisk oase. 2. Oldtown Grey Green er en dekorativ og eksklusiv helle med naturlig patina.

>>> s. 103

Grey Green

Mellow Cotswold


Hagedesign

Hagedesign

Dekorstein

Om vint’ren kan man have vel mangt et tidsfordriv… Knust stein og grus

Kulestein og tromlet stein

Dekorative steiner

Arctic garden Aaltvedt 8/20 – 16/22 mm

Arctic garden elvestein 2/8 - 8/16 mm

Arctic garden elvestein 20/40 mm

Arctic globe elvestein 40/80 mm

Arctic slate skifer 15/30 mm

Arctic black tromlet 15/25 mm

Arctic rose knust 10/20 mm

Arctic white knust 8/15 mm

Arctic white tromlet 20/40 mm

Arctic white tromlet 40/60 mm

Arctic yellow tromlet 15/25 mm

Arctic granitt 40/100 mm

Arctic white tromlet 8/16 mm

Arctic black knust 8/16 mm

Arctic white tromlet 80/200 mm

Arctic garden Aaltvedt 20/50 mm

Arctic yellow sun knust 8/16 mm

Arctic globe Aaltvedt 50/90 mm

Arctic globe kulestein 60/90 90/130 130/+

1.

1. Artic Slate Skifer dekker godt og gir hagen og blomsterbedet et nytt liv. I tørt og fint vær er fargene duse og rolige, mens de i kontakt med vann får en sterkere og klarere farge.

Dekorstein er prikken over i’en og mye brukt i hagedesign. Det finnes utallige muligheter og det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage i hagen. Kombinasjonen vann og dekorstein er veldig lekkert, noe mange har fått øynene opp for. Dekor-

stein er også vakkert brukt som kantav­slutning eller dekke til bed og urner­. Med dekorstein kan du fråtse i farger og typer – mixe og matche av hjertets lyst.

Det lille ekstra >>> s. 107 / 112


Støttemur

Rådhus mur Går du med tanker om å dele av tomten noe, lage en avskjerming mot naboen eller skille av eiendommen med ulike platåer skal du se nærmere på Rådhus mur. Den tromlede Rådhus-steinen er dekorativ til bruk både i murer, trapper og som dekke. Rådhus mur er et fleksibelt og patentert mursystem. Den kan stables som frittstående pyntemur, synlig fra begge sider og den kan brukes som støttemur da blokkene tillater buede konstruksjoner. Muren kan være loddrett, som et gjerde, eller legges skrått mot terrenget. Muren har en patentert låsemekanisme – Geoloc® – som både sørger for feste mellom blokkene og innfesting av jordarmeringsnett.

Produkter

>>> s. 100

Rådhus mur m/geoloc

Rådhus mur 1/2

Rådhus mur hjørne

Rådhus 1/1 ende

Rådhus mur topphelle

Geoloc

Farger Rådhus mur fås i fargene Gråmix, Brunmix og Rødmix.

2.

3.

1.

Innbydende, funksjonelt og tidløst 1. Rådhus Mur Gråmix gir muligheter for å bygge opp ulike nivåer i hagen. 2. Detalj Rådhus Mur Gråmix. 3. Rådhus Mur Rødmix kan også brukes som trappeløsning.


Støttemur

Støttemur

Rådhus mur

…man kan i sneen trave – å ja, et lystig liv!

1. Rådhus mur m/geoloc er en stødig og funksjonell løsning. Den kan være loddrett som et gjerde eller legges skrått mot terrenget. 2. Ved å kombinere terrasseguld i tre, Rådhus Brunmix og Dekorstein Arctic Slate får du et eksklusivt og individuelt preg.

1.

2.


Støttemur

Støttemur

Aaltvedt Støttemur Produkter

Mini støttemur Produkter

>>> s. 100

Aaltvedt støttemur 1/1

Aaltvedt støttemur 1/2 ende

Mini støttemur 1/1

Aaltvedt støttemur hjørne/ (1/1 ende)

Geoloc

Skrå endeblokk

>>> s. 101

Geoloc

Aaltvedt støttemur topphelle

Men når seg lerken svinger mot sky med liflig slag…

Aaltvedt støttemur har en enkel rett design som passer i de fleste miljøer. Muren er et tosidig mursystem med normalblokk, hjørne, hel og halv ende. Den har en topplate med knekt front på begge sider, er enkel å bygge med muligheter for innvendig og utvendig kurver uten bruk av spesialblokker. Ypperlig også til store murer ved bruk av armeringsnett og Geoloc®.

Mini støttemur er den ideelle muren for små og store prosjekter. Muren settes opp enkelt, uten krav til store maskiner og utstyr. Mini støttemur finnes med glatt eller knekt front.

Knekt mini støtteblokk 1/1

Knekt kurveblokk

Knekt skrå endeblokk

Geoloc

Såleblokk


Pyntemur

Pyntemur

Aaltvedt Pyntemur Produkter

Knekkheller Produkter

>>> s. 110

Knekkheller Pyntemur

Pyntemur topp

…på engen om å springe – det er en annen sak!

En pyntemur kan ha mange funksjoner. Foruten at den er et dekorativt element, kan den også gjøre nytte for seg som avslutning av en skrånende tomt eller for å lage ulike platåer i hagen. Beplantning i form av blomsterbed eller ved muren skaper et trivelig hagemiljø.

Knekkheller med sitt klassiske design passer inn i enhver hage, stor eller liten. Hellene er svært enkle å jobbe med uten bruk av spesialverktøy. De kan lett formes etter terrenget og er svært egnet både som platåer eller som avgrensning mellom blomsterbed og plen.

>>> s. 101


Pyntemur

Kantstein Produkter

>>> s. 105

Kongsgård Kantstein

Rådhus Kantstein

Hagekantstein

Aaltvedt Gatekant

Parkkantstein

Plastkantstøtte

Råkantstein Granitt m/fas

2.

Med Kantstein kan du ramme inn gårdplassen eller lage en flott avgrensning mot hagen. Kantstein er dekorativt og samtidig praktisk ved at den sikrer mot utglidninger. Kantstein fåes i flere farger og typer som glir fint inn i miljøet.

1.

3.

1. Granitt Kantstein former blomsterbedets myke linjer og skaper en vakker avgrensning mellom Rådhus Gråmix belegningsstein og bedet. 2. Rådhus Kantstein lager en robust og dekorativ ramme rundt uteplassen. 3. Detalj Kongsgård Kantstein.


Tilbehør

Drensrenner Funksjonelt og enkelt å montere 2.

3.

1.-2. Med drensrenner unngår du overflatevann på gårdsplassen. 3. Punktdren leveres med rist i støpe­ jern.

1.

Alfa Self er et enkelt system som sikrer avrenning av vann på gårdsplassen, foran garasjen og ved terrassen. Systemet er laget nettopp med tanke på at huseieren selv kan montere dette raskt og greit uten bruk av spesialverktøy. Alfa Self-serien inneholder drensrenner, endestykker, punktdren og sandfang. Elementene er produsert i en spesiell form for Polymér betong­ som sikrer pen overflate og 100% vannavvisning. Materialet veier lite, og er svært motstandsdyktig overfor ytre påkjenninger som slitasje og frost ved riktig montering. Drensrenner leveres også som Garasjepakke­.

Produkter

>>> s. 108

Garasjepakke

Overflatedren

Sandfang

Endevegg m/Ø110 stuss

Endevegg

Punktdren


Tilbehør

Tilbehør

Diverse produkter Produkter

>>> s. 105

Romex Romex fugemørtel for belegningssten, heller, granitt og skifer. For bruk på betong- og natursteins­ produkter med mer enn 3mm fuge.

Plastkantstøtte

Se instruksjonsvideo på www.aaltvedt.no

Deko dekorsteinbinder er ment for hvit dekorstein.

EASY er en fugemørtel som drenerer store mengder nedbør. Den porøse strukturen gjør at den oppfyller alle krav mht permeabilitet. Velegnet for fotgjengerstier og terrasse. For fuger større enn 8mm.

PROFI DEKO dekorsteinbinder.

Fugeforsegler – binder og forsegler fugene.

D2000 er en moderne fugemørtel for belegningsstein. Produktet egner seg til offentlige trafikkerte områder med kortere avsperringstider. 25 tonn akseltrykk. For fuger større enn 5mm.

Drain plus er en fugemørtel med egenskaper som håndterer drenering av store mengder nedbør. Den porøse strukturen oppfyller alle krav til permeabilitet. Beregnet for steder med lettere trafikk, f.eks. innkjørsler, private og offentlig parkeringsplasser. 3 tonn akseltrykk. For fuger større enn 5mm.

Hard Fugemasse V2 egner seg godt der det er store belastninger, f.eks. rutebilstasjoner, lasteområder og veier. 40 tonn akseltrykk. For fuger større enn 8mm.

D1 fugemørtel brukes til behandling av alle typer natur og betong belegningsstein, samt skifer og teglprodukter. Egnet til dekker beregnet for vanlig bil og lett lastebiltrafikk. 7,5 tonn akseltrykk. For fuger større enn 3mm.

Fugesand 0-1,4 mm

1.

Steinkutter Pro 26

1. Plastkantstøtten låser belegningssteins dekket. 2. Bradstone Trippelkom for beplantning.

Belegningsstein er vedlikeholdsfritt og blir bare penere og penere med årene. For å bevare belegningsstein er det viktig her som i alle andre sammenheng at grunnarbeidet er forskriftsmessig utført. Det er også en fordel å bruke nøye tilpassede tilbehørsprodukter. Dette sikrer et jevnt og pent dekke som både to- og firbente kan ha glede av i mange år fremover.

2.


Tilbehør

Dansand Dansand holder belegningsstein fri for ugress uten bruk av sprøyte­midler. Den miljøvennlige og patenterte fugesanden består av en næringsfattig blanding av ovnstørret kvartssand samt additiver. Blandingen skaper et nesten ørkenlignende forhold i fugene. Blant annet pga. en naturlig høy Ph-verdi, slik at ugressets vekst hemmes. Fugesand fåes i en flott lys farge som passer til de fleste typer belegningsstein. Det aller beste resultatet får man med Dansand og Impregnering.

2.

3.

Danfuge stenmel er et fugemateriale med stor vanntetthet, høy styrke, fasthet og stabilitet. Beregnet for tyngre kjøretøyer og større fuger.

Danfugesand er en miljøvennlig patentert ugresshemmende fugesand. Beregnet på arealer med gangtrafikk eller lett trafikk.

Steinrens rengjør belegningssteinen effektivt før impregnering.

Impregnering hemmer utvikling av mose og alger i fugene. Beskytter belegningsstein og heller mot misfarging av f.eks. olje og rødvin. Impregnerer du steinen blir vedlikeholdet enkelt.

1. Husk å fylle Danfugesand helt opp slik at ikke jord legger seg i fugene.. 2. Danfugesand fås i en flott lys farge som passer til de fleste typer belegningsstein. 3. Danfugesand er motstandsdyktig overfor ustadig vær, noe som sikrer lang holdbarhet.

Ugress­ hemmende fugesand

Se instruksjonsvideo på www.aaltvedt.no

1.

>>> s. 105


Tilbehør

Tilbehør

Fiberduk og armering Singel og gress

En flott hellelagt innkjørsel kan fort bli ødelagt av skjemmende hjulspor. Det kan også dukke opp stygge sprekker og ujevnheter. Med fiberduk slipper du dette. Produkter i denne serie brukes også til å trygge støttemurer. En mur som ikke er godt forankret, kan fort bli ustabil, sige eller i verste fall rase. Armeringsnett holder jordmassene i sjakk og sikrer en stødig mur. Et annet produkt er Geospace, en dreneringsduk som kan legges rett på støpt betong eller asfalt for så å legge belegningsstein eller heller som toppdekke.

Drenerende masser/grus

Undergrunn

Fiberduk

Fiberduk Jordmasser er i stadig bevegelse og uten ekstra forsterking kan plenen, blomsterbedene og hagestiene forflytte seg, synke ned, bli ujevne og slå sprekker. Med Fiberduk/Barkduk slipper du det problemet. Duken forsterker, forankrer og drenerer. Produktet leveres i småforpakninger og i større ruller.

Settelag (sand)

Støttemur

Belegningsstein

Betong

Armeringsnett for støttemur Jordmasser blir påvirket av varme, kulde, regn, grunnvann og tele. En mur som ikke er godt forankret, kan derfor bli ustabil, sige eller rase sammen. Se tabell side 93.

Dreneringsmatte

Geospace Med Geospace dreneringsmatte kan belegningsstein og heller legges direkte på asfalt og betong, uten behov for forarbeid. Matten gjør det også mulig å legge belegningsstein på betongterrassen.

Bark, planter og busker

Oppkjørsel med Belegningsstein

Planter/jordbær Planteduk

Planteduk og Barkduk brukes som underlag i blomsterbed og hager.

Lettstelt og trygg gårds­ plass

Armeringsnett

Små grus

Armert fiberduk

Jord

Markstensduk Innkjørsler kan fort bli ødelagt av stygge hjulspor, skjemmende sprekker og ujevnheter. Dette er både kostbart og arbeidskrevende å reparere.

Ugressduk

Jord

Barkduk Ugress stjeler lys, luft og næring fra andre planter og hindrer blomstene i å vokse. Kjemisk sprøyting kan kontrollere ugresset, men kan skape ubalanse i jorden.

Jord

Planteduk Planteduk fremmer vekst i blomsterbed og hager, og er tilpasset både profesjonelle og hobbygartnere.

Fordeler med Markstensduk: • forsterker bæreevnen i underlaget • hindrer setningsskader • tåler stor belastning • forebygger hjulspor og sprekker • forebygger teleskader grunnet drenerbare masser • slipper gjennom lite lys og hindrer dermed ugress • drenerer bort vann og beskytter mot tele, kalk, mugg, fukt og råte >>> s. 106


Tøffe krav til slitestyrke og visuelt miljø

Proff

Belegningsstein av betong er overlegen i styrke i forhold til andre typer dekke og har mange gode egenskaper. Styrke kombinert med estetikk gir belegningsstein en klar fordel når et nytt dekke skal prosjekteres og er sannsynligvis en rimeligere løsning enn du tror. Belegningssteinsdekket må bygges opp i henhold til SVV, Vegnormal 018. Belegningsstein fra Aaltvedt tilfredsstiller kravene i NS EN 1338. Heller tilfredsstiller kravene i NS EN 1339. Disse standardene stiller krav til spaltestrekkfasthet, slitasjemotstand, skli/glimotstand, frostmotstand og måleavvik. Egenskaper: • Belegningssteinen er svært slitesterk • Steinen tåler store konsentrerte laster også i varmt vær • Er motstandsdyktig mot bensin, olje, salt og frost • Kan taes opp og legges på nytt • Er miljøvennlig – kan gjenbrukes • Gir redusert hastighet (endring i lyd) • Mønster og lys overflate gir trivelige arealer • Kvalitet kan dokumenteres før legging Aktuelle anlegg for dekker med belegningsstein er parkeringsareal, gårdsplass, gate, kollektivanlegg, rasteplass, industri, havn og flyplass. På større arealer vil det være lønnsomt å benytte maskiner til legging av steinen.


Prosjektstein

Brickloc Produkter

>>> s. 110

Brickloc

Stabilt dekke på havner og industriplasser 2. 3.

1.

Brickloc låsestein er et godt og anerkjent produkt med egenskaper som gir et stabilt og slitesterkt dekke. Det er lagt ca. 2 mill m2 med denne typen stein i Norge.

1. På ColorLines terminal i Larvik er det lagt BrickLoc låsestein som tåler tungtrafikk over lang tid. 2. Brickloc låsestein brukt på lasteterminal. 3. Estreme belastninger setter store krav til under­laget.


Prosjektstein

Prosjektstein

1.

2.

1-2. Rema 1000 – sentrallager på Vinterbro.

Brickloc er mye benyttet på lasteterminaler

2.


Prosjektstein

Priora Produkter

Priora Classic

>>> s. 110

Priora Øko

Gressarmering

2. 1. Priora grå kombinert med Granitt passer like godt i eldre bymiljøer som på store industriområder. 2. De tre fargevariantene koks, hvit og grå brukes aktivt for å lage skillelinjer og markeringer.

1.

Priora er et moderne og estetisk produkt som tåler store laster. Priora Classic har knaster som hindrer at steinen dreier rundt sin egen akse eller forskyver seg. Priora Øko har fugebredder for gress eller grus. Variantene kan kombineres for et harmonisk inntrykk. Fuger med knust grus gir dekket god drenering.

Gressarmering brukes for å forsterke et gresslagt areal slik at det tåler tyngre belastninger. Anvendelsesområdene kan være parkeringsplass eller garasjeinnfart - grønne arealer som skal kunne kjøres på.

Gressarmering


Prosjektstein

Prosjektstein

Priora

Holdbar og varig overflate tross is, frost og snø

1.

3.

4. 1. Priora Classic er et moderne og estetisk produkt tilpasset fotgjengere og myke trafikanter. 2. Priora Classic produserers med liten fugebredde og gir en god overflate 3. Priora Øko, med fugeåpning på 28%, er den optimale steinen for områder der det stilles krav til drenering. 4. Priora Øko gir god drenering. 5. Den intelligente sammenbindingsteknikken gir Priora Classic uovertruffen styrke. 6. Rådhus-kvartalet i Porsgrunn er belagt med Priora Classic.

2.

5.

6.


Prosjektstein

Prosjektstein

Optiloc Produkter

>>> s. 110

Optiloc Classic

Lang levetid i urbane omgivelser­ Optiloc er formet som en vinkel og falske fuger gjør at den ser ut som om tre rektangulære steiner er satt sammen. Denne vinkelen gir steinen et ankerfeste som låser steinene fast til hverandre og gir store fordeler. Den robuste låseteknikken gjør Optiloc velegnet til miljøer som stiller krav til estetikk og høy styrke.


Prosjektstein

Prosjektstein

Skrivergård Produkter Skrivergård 1/1

>>> s. 109

Skrivergård 1/1 ende

Skrivergård 1/2 ende

Farger

Grå

Skrivergård er en belegningsstein som skal tåle mange og tøffe belastninger. Bildene viser Skrivergård lagt på NSB Vestfoldbanen.

Rød

Koks


Prosjektstein

Prosjektstein

Rettloc

Heller

Produkter

I det visuelle bildet inn mot store bygg passer Tørrstøpte Heller i store formater svært godt. Sammen med granittheller og smågatestein skaper hellene vakre uterom.

>>> s. 110

Produkter

30x30x5 40x40x5 50x50x5 30x30x6 30x30x7

Rettloc

>>> s. 110

35x35x10 45x45x10 50x50x10 70x70x10 80x80x10

20x40x5 50x25x5

2. 1. Heller og granitt i kombinasjon gir utallige muligheter for å skape et pent og ryddig utemiljø. 2-3. Heller er et kjent og godt produkt til utemiljøer enten de legges i travle bysentra eller i private hager.

Rettloc er en klassisk, rektangulær stein.

1.

3.


Prosjektstein

Gangbaneheller Produkter

Gangbaneheller er et modulsystem utviklet for 책 kunne tilby dekker som gir mange kombinasjonsmuligheter.

>>> s. 111

30x30x10

30x45x10

30x60x10

45x75x10

60x60x10

60x90x10

Fleksible og tiltalende uterom


Prosjektstein

Prosjektstein

Gangbaneheller

1.

3.

Holdbar og varig overflate tross regn og sludd

2. 1. På Hovenga i Porsgrunn er Gangbaneheller valgt for å skape et ryddig og trivelig uterom. Her i kombinasjon med Granitt Kantstein med fas. 2. De ulike formatene gjør Gangbaneheller lett å benytte også på smale gangveier. 3. Detalj av Gangbaneheller og granitt fra Stavanger.


Prosjektstein

Ledelinjer Ledelinjer er taktile heller som brukes for at synshemmede kan ta seg frem i det offentlige rom. Det taktile språket i ledelinjesystemet er en del av strategien «Universell utforming». Ledelinjesystemet til bruk i gategrunn består av tre taktile indikatorer – retningsindikator, varselindikator og oppmerksomhetsindikator. De taktile indikator­ ene er standardiserte overflater på gangarealer som skiller seg ut fra øvrige flater. De standardiserte indikatorene er støpt inn på overflaten av betongheller. Taktile heller produseres etter prEN-15209 «Spesification on tactile paving surface indicators», «Ledelinjer i gategrunn» IS-1310 veileder fra Sosial og helsedirektoratet samt NS-3420 kapittel K.

2. 3.

1.

4.

Produkter

>>> s. 104

Ledelinjer varsel

Ledelinjer retning

Universell utforming­ 1. Kollektivterminalen på Skjelsvik i Porsgrunn er et godt eksempel på bruk av Ledelinjer og Gangbaneheller. 2-3. Betonghelle med sinusformede ribber er retnings- eller oppmerksomhetsindikator. Betonghelle med flattoppede kuler er varselindikator. 4. God kontrast mellom heller i Koksgrå og ledelinjer.


Teknisk informasjon, legge­ anvisning, råd og tips

VEILEDNING

Belegningsstein er et kvalitetsprodukt som passer inn i alle typer miljø. Fra det lille prosjektet med belegningsstein rundt huset til det store industriarealet. Uansett om du som forbruker skal legge selv, eller om du som entreprenør skal planlegge et mer komplisert dekke; her finnes alt man trenger av veiledning, leggeanvisning, ulike forskrifter, råd og tips. Ring oss gjerne dersom du savner informasjon om belegningsstein som du ikke finner på de neste sidene. Lykke til!


Veiledning

Veiledning

Leggeanvisning

Her starter vi og legger steinene etter snorene.

Kantavslutning Vi viser tre typer kantavslutning avhengig av hvor stor belastning det er ut mot kanten. Ved innkjørsel mot trafikkert vei kan det brukes kantstein som settes i jordfuktig betong. Alternativt kan det brukes kantavlsutning i plast som spikres ned i grunnen. Mot gressplen kan kantsteinen settes i bærelaget dersom dette har en bredde som er større enn bredden på dekket. Tilbakefyll med jord.

Belegningsstein Settelag Bærelag Fiberduk Undergrunn

60

cm

90°

80

cm

1. Merk av flaten som skal dekkes med belegningsstein. Spenn snorer. Husk at det er nødvendig med et lite fall fra huset­på ca 2 cm per meter for å få bort overflatevannet. Du bør prøvelegge for å unngå kapping.

2. Grav ut ca 20 – 25 cm dybde mellom snorene dersom du skal anlegge en hagegang eller 30 – 40 cm om det er en innkjørsel. Fiberduk kan med fordel brukes og skal brukes dersom underlaget er av dårlige masser som leire, sprengstein eller blandingsmasser. Grav ut bredden 30 cm bredere enn hagegangen eller innkjørselen for å få en god og solid kantavslutning.

3. Fyll opp bærelaget med grus som bør være i størrelse 0-32 og komprimér dette 4 ganger med platevibrator. Husk at vibroplate på 80 kg ikke klarer å komprimere mer en 20 cm tykt bærelag av gangen Overflaten må være like jevn som det ferdige dekket. Ikke glem fall fra husveggen. Avstanden fra bærelagets overflate og opp til overflaten av dekket skal være tykkelsen på belegningssteinen pluss 3 cm for settelaget.

4. Legg ut et jevnt settelag. Dette laget skal være 3 cm tykt. Det beste er å bruke størrelse 0-8 knust fjell. Bruk 1cm overhøyde. Spenn snorer i riktig høyde for overflaten av dekket. Legg i lirene og juster disse til rett høyde etter snorene. Vater er et godt verktøy. Ikke glem å kontrollere fallet. Dra så av med avrettingsbordet. Så tar du opp lirene og etterfyller. Dette blir komprimert når vi til slutt går over ferdig lagt dekke som vist i punkt 7.

5. Begynn leggingen. Sett belegningssteinen på tvers av kjøreretningen. Bruk snorer og legg steinene langs snoren. Bruk border langs ytterkantene. Dersom du lager en innkjørsel kan du bruke kantstein for å låse dekket. Belegningsstein har normalt fugeknaster som gir en riktig fugebredde.

6. Kontroller og juster steinkanten ved hver 3 eller 5 rad. Kontroller med et avretningsbord og juster med et brekkjern. Bruk en snor til å kontrollere de horisontale fugene (siktelinjene) i belegget.

100 cm

90°C vinkel For å få en rett vinkel, bruk snorer. Mål ut 60 cm i én retning, mål ut 80 cm i den andre retningen. Da skal det lengste målet bli 100 cm.

Viktig informasjon: Du trenger spade, feiekost, tommestokk, lirer, avrettingsbord, pinner, snor, vater, rake, tre- eller gummiklubbe. Platevibrator og steinkutter leies hos forhandlere eller utleiefirma. I fuktig vær, eller dersom produktet er vått, bruk godt vernetøy og robuste vanntette hansker for å unngå at våte produkter eller overflatevann kommer i direkte kontakt med hud. NB! Ta fra minimum tre paller ved legging.

7. Når du er ferdig med å sette belegningssteinen feier du fugesand over dekket. Du må passe på at fugene er helt fulle. Fei bort overskuddssanden og komprimér med en platevibrator. Komprimér i begge retninger forsiktig ut mot kantene. Dette gjentar du i hvertfall en gang til. Husk etterfyll med fugesand.


Veiledning

Veiledning

Gode råd

for belegningsstein og heller av betong

Planlagt og praktisk bruk Ved prosjektering av arealer med beleg­ ningsstein og/eller heller av betong, også i forbindelse med andre materialer, blir det viktig å tenke grundig gjennom alle detaljer ved utformningen. Det er viktig å påse at gjennomføringen av arbeidene er av god kvalitet. Et godt planlagt og utført dekke kan fungere godt i mer enn 50 år med et beskjedent vedlikehold.

Fuger i dekker av heller og belegningsstein av betong Riktig utførte fuger mellom belegningsstein og/eller heller har betydning for betongdekkets evne til å oppta belastninger. En dårlig fuge kan føre til kantavskallinger og/eller redusert bære-evne. Dekkets lange levetid kan dermed reduseres.

Reparasjon av gamle fuger Rens opp i fugene i hele dekkets dybde, altså ned til settelaget. Bruk gjerne vann for fjerning av organisk materiale i fugen. Fugen bør være helt ren og tør før ny fugesand fylles. For å redusere muligheten for ugress i fugen kan det brukes en gassbrenner før rensingen av fugene begynner og etter at fugen er renset. Fei opp overskytende fugesand straks etter fuging og lagre den tørt til senere bruk.

Hvilken funksjon har fugen På nesten alle dekker kommer det over tid små setninger. Dette kan skyldes små variasjoner i komprimeringen eller i tykkelsen på bære- og/eller settelaget. Korrekte fuger motvirker kantavskallinger fordi den tar opp mindre elastiske nedbøyinger.

Det har vist seg at dersom fugesanden står mindre enn 1/3 opp i fugen, og dekket blir utsatt for belastninger, vil steinene bevege seg slik at fugesanden sklir ned og legger seg mellom steinene og settelaget noe som fører til at steinene begynner å vippe med tilhørende kantavskalling. Hele styrken i dekket er da borte

Fuger opptar formvariasjoner og sikrer ­mønsteret Fylte fuger sikrer mønsteret. Manglende eller galt fugemateriale kan medføre at bremsende, akselererende og svingende trafikk gir horisontale forskyvninger i dekket. Dette kan føre til kantavskallinger.

Sikring mot glatt dekke om vinteren Strøing av sand eller finpukk 2/5 vil ikke påføre belegningen noen form for skader. Salt på betong er i prinsippet ikke gunstig, men moderat bruk vil under normale forhold ikke ha noen negativ innvirkning på belegningen. Farene kommer ved overdreven bruk. Tørr sand vil under de fleste forhold ha vanskelig for å feste seg på underlaget. Bruk av sand tilsatt salt vil fungere noe bedre. I de seinere år har det kommet nye metoder som er effektive, bl.a. ved strøing med oppvarmet sand og sand tilsatt varmt vann. Kjøreretning

Fylte fuger sikrer mønsteret

Vårrengjøring

Mose og alger

På de fleste arealer med belegningsstein eller heller av betong vil det være et behov for vårrengjøring. Det viktigste formålet er å få fjernet sand og finpukk som ligger igjen på dekket etter vinterdriften, men det vil som regel også ligge igjen en mengde annet rusk og rask som må fjernes. Et dekke av belegningsstein eller heller av betong må med noen års mellomrom etterfuges for å beholde de gode funksjonsegenskapene med liten risiko for skader.

Over tid vil man kunne se at mose og alger fester seg på belegningen på fuktige områder med lite sollys. Mose og alger er ikke skadelig for belegningen. Grønne alger er også lett å få fjernet, f.eks. ved en feiing med stålbørste. Lav fore­kom­mer flekkvis og er noe vanskeligere å få fjernet. Steinrens bør brukes for fjerning av mose og alger. Midler som inneholder jernsulfat vil kunne etterlate seg rustflekker på belegget/hellene.

Rengjøring

Olje skader ikke et dekke av betong men det kan gi stygge flekker. Fersk olje kan vanligvis fjernes ved bruk av porøst papir eller annet absorberende middel. Det finnes en rekke forskjellige midler, flere av de finnes i velassorterte bygge­ vareforretninger. Svært ofte vil den enkleste og beste løsning være å skifte ut de tilsølte heller og steiner med nye.

Regelmessig rengjøring med vann og børste eller høytrykksspyling i kombinasjon med rengjøringsmidler vil fjerne de fleste forurensninger. Det er bedre med ofte rengjøring med børste enn årlig høytrykksspyling. Ved bruk av høytrykksspyling anbefales det å redusere trykket til maks 100 bar og holde munnstykket minst 30 cm fra belegningen med en vinkel på maksimalt 30˚. Dersom belegningen utsettes for vannstråler som er svært kraftige, kan det være en risiko for at partikler slås ut av overflaten og endrer belegningens overflatetekstur. I tillegg til at belegningen endrer utseende vil det da være en risiko for at fremtidig rengjøring blir vanskeligere. Ved bruk av høytrykksspyling av et dekke av belegningsstein og/eller heller anbefales det å inspisere dekket med tanke på behov for etterfuging.

Regn, dugg og kondensvann

Oppløst kalk

Oljeflekker

Kalkutfelling Kalkutfelling er en naturlig prosess i herdeforløpet og er i første rekke et kosmetisk problem. Betongen tar på ingen måte skade av kalkutfelling. Kalkutfelling opptrer med vekslende styrke fordi betongen kan variere sammen med værforholdene. Kalkutfelling på overflater blir nedbrutt av sur nedbør og slitasje fra trafikk. Kun i spesielle tilfeller er kalkutfellingen så kraftig at de ikke forsvinner i løpet av de første årene.

Kalkutfelling

Fjerning av kalkutfelling Kan man ikke vente så lenge som 1–2 år, er det flere måter å fjerne kalkutslag på. Mindre eller svakt kalkutfelling kan fjernes ved feiing av dekket med skarp sand (kvartssand). Dersom dette ikke er tilstrekkelig kan dekket vaskes med en svak saltsyreoppløsning. Det finnes også flere spesialmidler for fjerning av kalkutfelling. Det er viktig å vente minst 1 år før saltsyreoppløsning brukes for å forhindre at kalkutfellingen blusser opp igjen. Det er bedre å bruke en svak saltsyreoppløsning og gjøre prosessen 2 ganger, enn å bruke en sterk oppløsning bare 1 gang.


Veiledning

Veiledning

Fjerning av kalkutfelling med saltsyreoppløsning Kalkutfelling Saltsyre 30% 1 del

1. Ved kraftig kalkutslag kan dette fjernes med saltsyreoppløsning

15 - 20 deler vann

Kalkfjerningsmiddelet rengjør og avfetter alle typer betongflater. Det løser kalk- og saltutslag.

2. Bland 1 del 30% saltsyreoppløsning og 15–20 deler vann

5 -10 min

3. Vann godt før vasking med saltsyre

4. Bruk ikke mer saltsyreoppløsning enn at dekket blir fuktig

5. Oppløsningen skal ligge på dekket ca. 5–10 min. Mens oppløsningen ligger på dekket fei med stiv kost

Enkel og grei fremgangsmåte:

Fjerning av ugress

Metoder for fjerning av ugress

1. Tynn ut produktet med vann. Fra 1:1 til 1:10 avhengig av flekkens art. 2. Prøv først på et lite synlig sted. 3. Påføres med kost, rull eller sprøyte. 4. Vent noen minutter. 5. Bruk vann og en stiv børste, eller bruk høytrykksspyler, for å skylle bort urenhetene. 6. Gjenta prosessen om nødvendig.

Ugress kan være et problem på dekker av belegningsstein og heller av betong der hvor det er liten eller ingen trafikk.

Termisk fjerning Omfatter bruk av gassflamme, infrarød strålevarme, damp og varmt vann. Kjemisk fjerning Eddikksyre er miljømessig uproblem­ atisk. Det er et kontaktvirkende middel som bare virker på de deler av ugresset som eddiken kommer i kontakt med. Det virker ikke inn på ugressets rotsystem.

Produktet egner seg også som rengjøringsmiddel for verktøy eller materiell med betongrester.

Tiltak:

Husk at produktet irriterer øynene og huden. Kommer stoffet i kontakt med øynene, skyll straks med store mengder vann og kontakt lege. Kommer stoffet i kontakt med huden, skyll straks med store mengder vann. Bruk egnet verneutstyr. Tilsølte klær fjernes straks. Les også HMS datablad på vår nettside: www.aaltvedt.no

En del typer ugress kan under ugunstige forhold ha en så stor sprengkraft at det fører til forskyvninger av heller og ­belegningsstein dersom det får anledning til å utvikle seg.

• Bruk fuge- og settesand uten innhold av frø • La ikke belegningen bli liggende ufuget lengre enn absolutt nødvendig • Pass på at alle fuger er helt fylte • Sikre god avgrensning av belegningen mot grøntområder • Holde arealet rent for smuss og skitt

Skader og tiltak Vann kan være en årsak til flere skader. Dette gjelder vann som blir liggende på belegningen, kommer ned i settelaget e ­ ller i fundamentet og i materialene i grunnen. Noe av vannet kan komme i materialene ovenfra under nedbør, andre deler kan trenge inn i materialene fra siden gjennom vanngjennomtrengelige lag, eller de kan suges opp nedenfra u ­ nder påvirkning av frost e.l. Utviklingen av svanker, spor, knekte steiner og kantavskalninger fremmes dersom det er et overskudd av vann i ­materialene under dekket. Dersom det er lite fall sammen med små ujevnheter i belegningen kan dette føre til at det kan bli stående vann på d ­ ekket. I tillegg til at dette ofte innebærer ulemper for bruken av arealene, øker mengden vann som trenger gjennom fugene og ned i settelaget.

Svanker/vannansamlinger Fjerning av ugress med eddiksyre kan kort sammenfattes i følgende punkter: 1. Bruk 0,2–0,3 l/m2 av 12% eddiksyre per behandling. 2. 4–5 behandlinger pr sesong.

Med svanker menes lokale fordypninger i belegningen. I motsetning til spor er svanker relativt uregelmessige både med hensyn til sted og utbredelse.

Mulige årsaker Miljømessig har bruk av eddikksyre flere fordeler fremfor andre kjemiske preparater: 1. pH-senkningen er kortvarig. 2. Betong og asfalt påvirkes lite av eddiksyren. 3. Eddik er lett nedbrytbart av mikroorganismer. 4. Den akutte risiko for vannlevende organismer er moderat.

En mulig årsak til svanker er setninger som en følge av ujevn etterkomprimering av materialene i ett eller flere av lagene under dekket, og da som regel bærelaget eller forsterkningslaget.

Forslag til utbedringer Dersom etterkomprimering er den primære årsak til svankene, vil det normalt være tilstrekkelig å ta opp steinene på arealet med svanker, rette av settelaget med materialer tilsvarende det som er i laget fra før, komprimere og sette tilbake steinene, fylle fugene med fugesand og komprimere dekket med vibroplate. Ved utbedring av svanker bør man som regel ta opp steiner til minst 50 cm utenfor det arealet som skal utbedres.

Spor Med spor i belegningen mener man som regel fordypninger som følger hjulsporene fra biler.

Skader på kantavslutninger Det er viktig å sikre at belegningen får en låsing mot faste kanter. Heller kan bli liggende i ro uten slik låsing, men d ­ ekker av belegningsstein vil alltid ha et krav om god kantavslutning. Manglende eller dårlig kantavslutning vil alltid føre til at steiner blir forskjøvet slik at skadene over tid brer seg i­nnover i dekket.

Varmekabel eller varmekabelmatte­? Det er en rekke veletablerte leveran­ dører på det norske markedet. Normalt gjelder følgende begrensning for trommelkabel: I utgangspunktet settes metereffekten til 30 W/m, men denne reduseres gjerne nedover mot 25 W/m ved usikkerhet om varmeledningsevnen til settelaget. For kjørebaner og gangarealer beregn ca 300 W/m2. Ved bruk av helautomatisk styring bør effektene ligge i størrelses­ området 300–400 W/m2. For hjulspor med en bredde på ca 40 cm bør effekten være ca 100–120 W/m hjulspor. Varmekabelmatter er enkle og kostnadseffektive å installere og er ideelle for mindre arealer som oppkjørsler eller g ­ årdsplasser. Varmekabelmattene leveres i flere bredder, det normale er 40 cm for hjulspor og 80 cm for større arealer.

Montering av varmekabler/ varmekabelmatte Varmekablene/varmekabelmattene legges på bærelaget og omsluttes av settelaget. Derfor er det viktig med et korrekt oppbygget bærelag for å unngå svanker og setninger som kan skade varmekablene/varmekabelmatten. Husk at alle varmekabler, kabelmatter og vannbåren varme skal monteres og tilkobles av autorisert entreprenør.


Veiledning

Veiledning

Montering støttemurer

Montering av varmekabler eller vannbåren varme Optimal dybde for varmekabler og vannrør er så nære overflaten som mulig, vel og merke med begrensning i ­forhold til hvor tykk belegningssteinen er. Varmeelementene legges i settelaget under belegningssteinen. Avstand mellom ­kabel­sløyfene bør være fra 7 cm til 11 cm. For stor avstand (også avhengig av metereffekten) kan medføre striper og varierende temperatur på overflaten.

Isolasjon eller ikke Det blir ofte et spørsmål om det skal brukes isolering under kabelen, kabelmatten eller vannrørene. Under normale ­forhold er det vår oppfatning at hovedregelen er at man ikke skal ha isolasjon. Jordvarmen er en betydelig bidragsyter ved slike systemer som fører til et redusert effektforbruk. Er forholdene (konstruksjonen) slik at man ikke kan utnytte jordvarmen, bør isolasjon vurderes. Uten isolasjon kan man da risikere at kulden trenger dypt ned i bakken. Når varmen blir slått på, er det uten isolasjon mye masse som skal ­varmes opp før man får en synlig effekt. Hvis dette ikke kan aksepteres er isolasjon kanskje en løsning.

Et argument mot isolasjon er at den skaper uønskede temperaturforskjeller og tilhørende issvuller. Den kan også skape problemer ved at smeltet vann renner ned fra overflaten, følger isolasjonen til kanten av isolasjonen og fryser (under overflaten) og gir uønskede effekter. I dag fins det mange avanserte styringssystemer. Men på grunn av kostnadene er avanserte systemer sjeldent aktuelt for en liten innkjørsel, men vi antar de fleste har i det minste en termostat som styrer det hele.

Midlertidig beskyttelse av belegningssteinsdekke Av og til kan det være en grunn til å beskytte belegningen midlertidig fra påkjenninger som dekket ikke er ­dimensjonert for som f.eks. ved flytting, gravearbeider og lignende. Som en slik midlertidig beskyttelse kan det legges ut en kraftig fiberduk kl 3 på belegningen og legge ut et lag av knust fjell 0/22 eller 0/32 ca 20 cm tykt opp på fiberduken.

Aaltvedt Stein har et rikt utvalg av betongprodukter til støttemurer. Våre krav til muren er: 1. Lang levetid. 2. Estetisk tilfredsstillende utseende. 3. God funksjon som støttemur. Noen av støttemursproduktene fra Aaltvedt Stein kan også brukes som en fritt­stående tosidig mur med buer eller hjørneløsninger.

Fundament Et godt fundament er grunnlaget for et vellykket resultat. Støttemursblokkene kan settes direkte på et fundament av godt komprimert grus eller knust fjell. 8 til 16 mm eller 12 til 22 mm. Dette laget bør være 20 cm. Som en tommelfingerregel kan det sies at første blokk skal ligge under bakke­nivå som et fundament. For Mini Støttemursblokker kan blokkene monteres på såleblokk levert av Aaltvedt Stein og da faller kravet bort fordi fundamentet regnes som en del av støttemuren. Dersom undergrunnen består av bløte eller vannholdige masser som f.eks. leire, må du be om råd fra kyndig person. Da kan det være aktuelt å støpe et frost­sikkert fundament. Det innebærer større utgraving og isolering av grunnen. ­Fundamentet bør være 20 cm tykk og armert med 8 mm kamjern. Husk drensrør i bakkant av muren for å unngå at vann blir stående i fundamentet. Husk å legg denne på samme nivå som fundamentet. Over denne legges fiberduk og drenerende masser.

Oppbygging av fundament Godt grunnarbeid er nødvendig for å sikre at det ikke oppstår setninger i ­frem­tiden. 1. Merk ut der muren skal ligge, bruk snor og stikker. 2. Grav ut grøften med en dybde på minst 30 cm og en bredde på minst 50 cm. Husk komprimering. 3. Legg ut fiberduk der du har gravd ut masser. Deretter legger du dreneringsrør i bakkant av fundamentet. 4. Fyll i sålemasse av grus eller knust fjell 8 til 16 mm eller 12 til 22 mm. Dette laget bør være 20 cm tykt og komprimeres godt. 5. Sålen vatres opp for å gjøre montering av blokkene enklere. For ytterligere å forenkle vatringen av første blokk rad kan man sette blokkene på et tynt lag av jordfuktig betong*, ca 5 cm tykt. 6. Justering av første skift av blokker er svært viktig. Normalt kan ikke helnings­vinkelen endres på de overliggende skift.

Veltende krefter Stabiliserende krefter

Litt om lover og regler for støttemurer­ • Støttemurer over 1 meter høyde, sjekk med din kommune om muren må bygge­ anmeldes. • Det er viktig at enhver støttemur som er høyere enn 1,5 meter vurderes og dimensjoneres av en faglig kvalifisert person. • Dersom det bygges en støttemur mot vei gjelder strengere krav. Disse kravene kan være kommune­avhengig. • Husk også at støttemurer med en høyde over 1 meter må ha sikring mot mulige fallskader. Dette kan være et gjerde eller en hekk. • Ta kontakt med kommunens bygge­ saksavdeling og spør om råd. eller se: www.lovdata.no/for/sf/kr/tr-200306240749-002.html

Det er bare lave murer som kan stå vertikalt uten at det brukes jordarmeringsnett. Se tabellene. * Blandingen skal være så tørr at betongen kan formes uten å flyte ut.

Fiberduk

Dreneringsrør


Veiledning

Veiledning

Montering Rådhus og Aaltvedt støttemur med Geoloc® Til de aller fleste støttemurer fins det mange tilbehørsblokker som hjørnestein, halvstein og toppheller. 1. Sett første skift med blokker som skal ligge under bakkenivå og kontroller om steinen står i vater både på langs og på tvers. 2. Kontroller hele den første raden. Bruk gummiklubbe for å justere støttemursblokkene. Sett 2 stykker Geoloc® monteringsknotter i hver blokk. Følg anvisninger. 3. Fyll telefri drenerende masse (pukk, singel) i hullene i blokken og i tillegg fyll ca 30 cm bak muren. Husk å børste bort masserester på toppen av blokken før neste skift settes i ½ steinsforband. Slik får muren en større vekt og derigjennom større stabilitet. 4. Bruk av Geoloc® er enkelt. Den skal alltid settes i det sporet som er nærmest bakkanten av muren. Dersom monteringsknottens høyeste side vender ut mot utsiden av muren, får du en rett støttemur. Omvendt får du en skrå støttemur som heller bakover dersom monteringsknottens høyeste side vender innover mot bakkanten av muren.

5. D  ersom det skal brukes jordarmering se tabeller bak i heftet og husk at jordarmeringen begynner ved første skift. Geoloc® brukes som innfestningsknott for jordarmeringen. 6. Fortsett med monteringen av muren. Fyll opp bak støttemuren med drenerende masse og komprimer for hvert skift. Ikke komprimer nærmere enn 30 cm fra støttemurens bakkant. Følg anvisninger i tabeller for montering av jordarmering. Husk at ved bruk av jordarmering skal det første laget av jordarmeringen ligge oppe på det første skiftet. 7. Etterfyll med drenerende masser over jordarmeringsnettet. 8. Brett fiberduken tilbake over den drenerende massen når du er ferdig med selve muren. 9. Et lag med jord legges oppe på dreneringsmassen. Skal det beplantes husk 30 cm med matjord. 10. L egg betonglim på øverste støtte­ mursblokk og legg på topphellen 11. B  etonglim: Limmørtel brukes når du skal feste flere betongblokker sammen. Bruk alltid et frostsikkert lim i Norge. I buer må topphellen skjæres til med vinkelkutter.

Montering av Rådhus og Aaltvedt hjørne og bue

Trapper

Utvendig hjørne

Til trapper kan du enkelt bruke Rådhus murblokker.

Bruk hjørneblokk som settes i ½-steinsforband slik at det blir et 90º hjørne. Som forsterkning av hjørnet anbefales bruk av armeringsjern (8 mm) i hulrommet som du ser når støttemursblokkene settes på hverandre. Legg de neste skiftene til ønsket høyde. Ved store belast­ninger anbefales å bruke betonglim for å lime hjørneblokkene til h ­ verandre.

Innvendig hjørne Bruk normalblokk som settes i ½-steinsforband slik at det blir et 90º hjørne. Følg anvisningene som for utvendig hjørne.

Innvendig/utvendig bue Først merkes du av på sålen hvor buen skal gå. Deretter legger du f­ ørste s­ kiftet på denne, husk å juster slik at buen blir jevn. Legg på de neste s­ kiftene. En hel sirkel med Aaltvedt støttemur har en diameter på 3 meter og det går med 35 stk støttemursblokker. En hel sirkel med Rådhus har også en diameter på 3 meter, men her går det med 45 stk støttemursblokker. Topphellene må kappes med vinkelkutter og limes med betonglim.

Tosidig frittstående rett mur Ved montering av tosidig mur snus annenhver støttemursblokk 180º. Sett i 2 stk Geoloc® monteringsknott i hver støttemursblokk. Knottene settes annen­hver i fremre og bakre spor og den høyeste ­delen av knottene skal stå mot hverandre. Se bilde.

Fyll singel i hulrommene i blokken. Husk å børste topp på blokken ren før neste skift settes i ½-steinsforband. Monter toppheller på støtte­muren med betonglim.

Tosidig frittstående mur med hjørne For hjørneløsning med Aaltvedt støttemur må det brukes hjørneblokk som settes i ½-steinsforband slik at det blir et 90º hjørne. Bruk 1 stk hjørneblokk i hver retning på hvert skift. Fordi Aaltvedt støttemur har knekt front kan det være nødvendig å jevne ut den knekte siden for å få en god tilpasning. Bruk en hammer. Legg de neste skiftene til ønsket høyde. Husk at ved montering av Rådhus støttemur må hjørneblokkene og e ­ nde­ blokkene tilpasses med vinkelkutter.

Legg merke til plassering av Geloc®

Hvordan er trappeformelen? Høydeforskjellen mellom to trinn heter opptrinn. Inntrinnet er dybden på trappetrinnet målt fra ytterkant til innekant. Formelen er 1 inntrinn + 2 opptrinn = ca 63 cm. 63 cm er en normal skrittlengde for en voksen person. Et riktig opptrinn på en utetrapp vil være mellom 14 og 17 cm høyt. Et opptrinn på 16 cm og et inntrinn på 32 cm gir en god trapp.


Veiledning

Veiledning

Montering

Drensrenner

støttemur og pyntemur

Montering av Mini Støttemur Sålebjelke for støttemur produseres med not og fjær. 1. Første skift med blokker skal ligge under bakkenivå. Kontroller at de står i vater både på langs og på tvers. Merk; sett det første skiftet med blokker med litt åpning mellom hver blokk. 2. Det er viktig å starte på midten av muren og bygg ut i begge retninger. 3. Kontroller hele den første raden. Bruk gummiklubbe for å justere støttemursblokkene. 4. Dersom det skal brukes jordarmering se tabeller bak i heftet og husk at jord­armeringen begynner ved første skift. Geoloc® brukes som innfestningsknotter for jordarmeringen. Jordarmeringsnettet festes på 3 løkker og brettes. 5. Fortsett med monteringen av muren. Fyll opp bak støttemuren med drenerende masse og komprimer for hvert skift. Ikke komprimer nærmere enn 30 cm fra støttemurens bakkant. Følg anvisninger i tabeller for montering av jordarmering. 6. Etterfyll med drenerende masser over jordarmeringsnettet og komprimer. 7. Brett nettet tilbake over den drenerende massen når du er ferdig med selve muren. 8. Et lag med jord legges oppe på dreneringsmassen. Skal det beplantes bruk matjord bak de to øverste blokkskiftene. Husk å skill massene med fiberduk.

Montering av Mini Støttemur utvendig hjørner Utvendig hjørneløsning består av 4 forskjellige blokker. Du kan starte med hvilken som helst av de 4 blokktypene, men de må settes i nummerrekkefølge. Dersom muren er høyere enn 4 skift, begynner du forfra igjen. Men husk at da skal hver hjørneblokk ha en halvblokk ved siden av seg på hver side. Se bilde. Med andre ord, første sett med hjørneblokker merket fra 1–4 er uten halvblokk, mens neste sett med hjørneblokker må ha halvblokker. Så følger et sett uten halvblokker.

Pyntemur med låseknott

2 1

Halvblokk Halvblokk

4 3 2 1

Med utforming der den ene siden er bredere enn den andre kan pyntemuren settes i buer og sirkler. Pyntemuren har spor for montering med låseknott. ­Sporet og den dobbeltsidige bruddflaten gir pyntemuren mange muligheter både som støttemur og som frittstående mur. Dersom låseknottens høyeste side settes på tvers av sporet får du en rett støttemur. Du får en støttemur med fronthelning, og som heller bakover dersom låseknottens høyeste side vender innover mot bakkanten av muren. Låseknotten brukes også som innfestningsknott for jordarmering. Bruk en låseknott pr. blokk.

1

Montering av Mini Støttemur innvendig hjørne

Låseknottene settes i sporet og plasseres som vist på bildet med den firkant­ede enden ned i sporet. En rett frittstående mur monteres ved å snu annenhver stein.

4

Innvendig hjørneløsning består av 4 forskjellige blokker. De er merket på undersiden fra 1 til 4.

3 2

Du kan starte med hvilken som helst av de 4 blokkene, men de må settes i nummerrekkefølge. Dersom muren er høyere enn 4 skift begynner du forfra igjen. Hjørneløsningen vil se ut som en søyle, men den er enkel å montere. ­Andre løsninger er mulige, men da må du bruke vinkelsliper med diamantblad for å få til en forbandt montering. Se bildet.

1

NB! Det vil alltid være farge­ forskjell mellom hjørneblokkene og resten av muren. Sålebjelke

Fundamentet lager du ved å fjerne all torv og matjord og grav ut en 50 cm bred grøft. Komprimerer og legg fiberduk, deretter pukk (knust fjell) og ny komprimnering. Sålen skal være 10 cm tykk. Vatre opp fundamentet og plasser blokken ca. midt i grøftens bredde. Minst halvparten av første blokk skal være under bakkenivå. På høyere murer gjelder samme regel som for andre støttemurer, første blokka skal ligge under bakken og bruk jordarmeringsnett. Dersom du skal ha en sirkelformet pyntemur som er lavere enn 60 cm er det ikke nødvendig med drenerende masse bak muren. Bruk 10–15 cm med knust leca eller knust fjell i bunnen, legg på en fiberduk og fyll opp med matjord. Lim gjerne det øverste skiftet. Det går med 6 blokker til en ¼ sirkel som har en radius på 80 cm.

Hus og hagerenne for gang/ sykkeltrafikk

Lett trafikkerte områder og bil- parkering

Veiskuldere, lett industri og parkerings­områder

Klasse A 15 kN

Klasse B 125 kN

Klasse C 250 kN

Belastningsklasse

Betong rundt rennene­i cm

Fasthetsklasse iht. NS-EN 206-1

Klasse A, 15 kN Klasse B, 125 kN Klasse C, 250 kN

> 8 cm > 10 cm > 15 cm

B20-M90 B20-M90/B30-M60 B20-M90/B30-M60

Montering av renner For å beholde rennenes styrke ved trafikk og belastning må rennene støpes ned i betong. Renna bør ligge 2–3 mm under betong.

Eksempler:

1. Belegningsstein/heller

2. Asfalt

3. Betong


Veiledning

Veiledning

Montering

Tabeller

Jordarmeringstabeller

Men husk at slike tabeller alltid er basert på mange forutsetninger og det er viktig å kontrollere disse forutsetningene. Dersom forutsetningene ikke kan følges, anbefales det å få en sakkyndig person til å vurdere tabellene eller å beregne disse på nytt. Da vi ikke har kjennskap til grunnforholdene på byggeplassen og heller ikke kontroll på installasjonen, er dette å betrakte som en veiledning for en evt. installasjon. Vi tar derfor ikke noe teknisk eller økonomisk ansvar for bruk av disse tabellene. Vi kan yte teknisk rådgivning med ansvar dersom dette er ønsket. Husk at jordarmeringsnettet skal dekke hele blokkens overflate. Dette for å få et godt feste mellom monteringsknott og jordarmeringsnett.

av støttemur med jordarmering

En riktig oppbygging av støttemuren er en forutsetning for et tilfredsstillende resultat både med tanke på estetikk og funksjon. Aaltvedt Stein leverer tabeller som viser hvilken jordarmeringsmengde en støttemur skal ha, avhengig av høyden og belastninger. Det er viktig at dette overholdes for å unngå en kollaps av muren.

Generelle forutsetninger: Det forutsettes at det brukes Aaltvedt jordarmering 30/30. Spesifikasjoner: 30x30 kN polyesternett Bredde x Lengde: 5,3 x 5 m Areal: 26,5 m2

Første blokk legges som såleblokk under bakkenivå og første armeringslag legges imellom såleblokka/første skift og andre skift. Armeringsnettet skal dekke hele blokka, altså trekkes helt frem til forkanten. Bruk drenerende masser i tilbakefyllingen bak muren (armert sone). Med drenerende masser menes pukk, singel og drenerende grus. Grunnen muren skal bygges på må være stabil, helst bør det gjøres en grunnundersøkelse av kompetente fagfolk. Tilbakefyllingsmassene skal komprimeres for hvert skift. (Blokkhøyde). Brukes Aaltvedts Såleblokk skal nettet ligge mellom sideblokken og første skift med murblokker.

for beregning av jordarmering

Mur med vertikal front

Mur med fronthelning

Gangtrafikk på toppen av muren

Gangtrafikk på toppen av muren

Høyde på mur cm

Jordarmering

Armeringslengde bak mur cm

Rådhus støttemur

Aaltvedt støttemur

Antall armeringslag

Rådhus støttemur: 86°

Antall blokker mellom lagene Rådhus støttemur

Aaltvedt støttemur

Høyde på mur cm

Mini støttemur: 80°

Aaltvedt støttemur: 87°

ArmeringsAntall armeringslag Antall blokker mellom lagene lengde bak mur Rådhus Mini Aaltvedt Rådhus Mini Aaltvedt cm støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur

0 - 90

100

2

2

4

3

0 - 90

100

2

2

2

4

4

3

90 - 150

100

3

3

4

3

90 - 150

100

3

3

3

4

4

3

150 - 180

100

3

3

4

3

150 - 180

100

3

3

3

4

4

3

180 - 210

110

4

4

4

3

180 - 210

110

4

3

4

4

4

3

210 - 240

120

4

4

4

3

210 - 240

120

4

4

4

4

4

3

240 - 270

150

5

5

4

3

240 - 270

140

5

4

5

4

4

3

270 - 300

150

5

5

4

3

270 - 300

160

5

5

5

4

4

3

I tillegg kommer innfetsningslengde pr. lag med 50 cm.

Kjøreflate inntil 0,50 m. fra kanten av muren Høyde på mur cm

Armeringslengde bak mur cm

Rådhus støttemur

Aaltvedt støttemur

Antall armeringslag

Kjøreflate inntil 0,50 m. fra kanten av muren Antall blokker mellom lagene Rådhus støttemur

Aaltvedt støttemur

Høyde på mur cm

ArmeringsAntall armeringslag Antall blokker mellom lagene lengde bak mur Rådhus Mini Aaltvedt Rådhus Mini Aaltvedt cm støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur

0 - 90

100

2

2

4

3

0 - 90

100

2

2

2

4

4

3

90 - 150

100

3

3

4

3

90 - 150

100

3

2

3

4

5

3

150 - 180

120

3

3

4

3

150 - 180

110

3

3

3

4

4

3

180 - 210

140

4

4

4

3

180 - 210

130

4

3

4

4

4

3

210 - 240

140

6

6

3

2

210 - 240

150

4

4

4

4

4

3

240 - 270

170

6

7

3

2

240 - 270

160

5

5

5

4

3

3

270 - 300

180

7

8

3

2

270 - 300

190

7

6

8

3

3

2

Skrånende terreng opp til 1 : 2 på toppen av muren Høyde på mur cm

Armeringslengde bak mur cm

Rådhus støttemur

Aaltvedt støttemur

Antall armeringslag

Skrånenede terreng opp til 1 : 2 på toppen av muren Antall blokker mellom lagene Rådhus støttemur

Aaltvedt støttemur

Høyde på mur cm

ArmeringsAntall armeringslag Antall blokker mellom lagene lengde bak mur Rådhus Mini Aaltvedt Rådhus Mini Aaltvedt cm støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur støttemur

0 - 90

100

2

2

4

3

0 - 90

100

2

2

2

4

4

3

90 - 150

130

3

2

4

4

90 - 150

100

3

2

3

4

5

3

150 - 180

130

3

3

4

3

150 - 180

140

3

2

3

4

5

3

180 - 210

160

4

4

4

3

180 - 210

160

4

3

4

4

5

3

210 - 240

170

4

4

4

3

210 - 240

170

4

4

4

4

4

3

240 - 270

220

6

7

3

2

240 - 270

200

6

6

7

3

3

2

270 - 300

250

7

8

3

2

270 - 300

220

7

6

8

3

3

2


Veiledning

Veiledning

Dekorstein

Økostein

Se Priora Øko side 63-65

Permeable dekker

Det er steinenes størrelse som bestemmer dekningsgraden og dekningsareal.

Vanlig praksis ved etablering av faste dekker har vært å lage en tett overflate med fall til sluk. Derfra har vannet gått i rør til nærmeste bekk eller i noen tilfeller til byens kombinerte overvannsog kloakksystem. Denne løsningen er kostbar og fører til forurensning av resipienter: • NOX, partikler og tungmetaller fra overflatene føres ut i bekker og vann • Kloakk tynnes ut og sendes urenset ut i resipientene

Det vanlige er størrelse 8/16, 16/22, 20/40 eller 40/60. Ved beregning av dekningsgrad for dekorstein, tar man den høyeste størrelsen i formatet og multipliserer med 2. En dekorstein i størrelse 8/16 vil ha en normal dekningsgrad på ca 32 mm. Dersom anlegget er en oppkjørsel regn med 20% høyere grad. En sekk på 20 kg med elvestein i størrelse 8/16 dekker et areal på ca 0,4 m2, en bigbag på 1000 kg dekker ca 20 m2. En sekk på 1000 kg i størrelse 16/22 dekker ca 14 m2 mens en sekk på 20 kg med størrelse 20/40 dekker 0,2 m2. Kulestein dekker definitivt mindre enn elvestein. En bigbag på 1000 kg gir ca. 0,6 kubikk dekorstein. 1 kubikk er ca 1600 kg dekorstein.

Beregninger:

Husk:

1 m3 = ca.1,7 tonn 1000 kg = ca 0,6 m3

Hvite tromlede dekorstein kan lett ta farge fra underlaget. Bruk derfor en perforert duk som underlag, f.eks TerraTec Markstensduk.

Tommelfingerregel: Den største fraksjonen i ønsket steinstørrelse multipliseres med 1,5-2 for å finne hvor dypt/tykt lag med stein man må legge for å få god dekning.

Eksempel: En steintype med størrelsen 20/40 Den største str. 40 multipliseres med 1,5–2. Det gir en tykkelse på laget fra 60–80 mm, som gir god dekning.

Fordeler: - Dekorstein holder godt på varmen etter at sola har gått ned om kvelden - Dekorstein i urner eller langs vegg, hindrer sølesprut ved regnvær eller vanning - Dekorstein holder på fuktigheten i jorda - Ved bruk av duk og dekorstein er du en vinner i ugresskampen

Urbanisering med tetting av flater fører i mange tilfeller til en senking av grunnvannsstanden som er negativt for planteliv og kan føre til erosjon på overflater. Senking av grunnvannstand kan også gi setninger på konstruksjoner. En av konsekvensene av global oppvarming er mer ekstremvær og mer nedbør som krever større kapasitet på overvannsanleggene. Det har i 20 år vært forsket på vann­ gjennomtrenge­lige belegninger og dokumentasjon finnes med hensyn til bruksområder, krav til oppbygging, kapasitet på infiltrasjon, samt råd for drift og vedlikehold. Mange forhold tilsier at permeable dekker vil bli en suksess i Norge: • Egnede og godt tilgjengelige bergarter til oppbygging av dekker • Sprengstein i fyllinger og forstrekningslag gir gode fordrøyningsvolum for overvann • Mye nedbør • Fokus på miljø og innovative løsninger • Tradisjon med kostbare overvannsløsninger

Naturlig tilstand

Boligområder

Bykjerne

Med Priora Øko

Belegningsstein Settelag Bærelag Undergrunn


Produktoversikt

Produkter

Belegningsstein kommer i mange typer, størrelser, mønstre og farger. Vi har laget en skjematisk oversikt som viser det aller meste av hva vi har å by på av belegningsstein og tilbehørsprodukter. Kombinasjonsmulighetene er mange, så bruk gjerne litt tid på å finne den type stein, mønster og farge som skaper uttrykket du er ute etter. Du ser det med en gang, der man med nennsom hånd har valgt ut belegningsstein som harmonerer med hus, terreng og hage. Det gir et vakkert og innbydende inntrykk. Oppdatert produktsortiment ligger på våre hjemmesider www.aaltvedt.no


Produktoversikt

Produktoversikt

Basisvarer

Basisvarer

Belegningsstein Kongsgård

Navn

NOBB nr.

Produktnr.

EAN

se side 13 Farge

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Pr. pall Stk.

m2

Belegningsstein Parkstein Navn

NOBB nr.

kg.

Produktnr.

EAN

se side 19 Farge

Kongsgård 1/1

21132923

BLS-033025

7070905000149

Grå

Parkstein 1/1

21132857

BLS-033018

7070905000071

Grå

Kongsgård 1/1

21132931

BLS-033026

7070905000156

Koks

Parkstein 1/1

22859805

BLS-033016

7070905000095

Rødmix

Kongsgård 1/1

22859656

BLS-033048

7070905000163

Gråmix

Parkstein 1/1

21132873

BLS-033020

7070905000088

Koks

Kongsgård 1/1

22859672

BLS-033049

7070905000170

Brunmix

Kongsgård 1/1

22859664

BLS-033047

7070905000187

Rødmix

Kongsgård 1/1

24939522

BLS-033289

7070905000194

Høst

Kongsgård 1/2

21132964

BLS-033034

7070905000217

Grå

Kongsgård 1/2

23663776

BLS-033266

7070905000231

Gråmix

Kongsgård 1/2

23663784

BLS-033267

7070905000248

Brunmix

Kongsgård 1/2

23663792

BLS-033268

7070905000255

Rødmix

Kongsgård sirkel

23663727

BLS-033262

7070905000286

Grå

Kongsgård sirkel

23663735

BLS-033263

7070905000293

Gråmix

Kongsgård sirkel

23663743

BLS-033264

7070905000309

Brunmix

Kongsgård sirkel

23663750

BLS-033265

7070905000316

Rødmix

21x14x6

34

135

400

11,76

Produktnr.

EAN

Farge

Rådhus - 5cm

42937716

BLS-033374

7070905005007

Gråmix

Rådhus 1/1 - 6cm

30160089

BLS-033350

7070905003638

Gråmix

Rådhus 1/1 - 6cm

30160097

BLS-033351

7070905003645

Brunmix

Rådhus 1/1 - 6cm

30160105

BLS-033352

7070905003652

Rødmix

Rådhus 1/1 - 6cm

30160113

BLS-033353

7070905003683

Høst

Rådhus 1/2 - 6cm

22859748

BLS-033056

7070905000385

Gråmix

Rådhus 1/2 - 6cm

22859755

BLS-033057

7070905000392

Brunmix

Rådhus 1/2 - 6cm

22859763

BLS-033058

7070905000408

Rødmix

Rådhus 1/2 - 6cm

23663875

BLS-033270

7070905000415

Høst

Rådhus sirkel

22859771

BLS-033259

7070905000453

Gråmix

Rådhus sirkel

22859789

BLS-033260

7070905000460

Brunmix

Rådhus sirkel

22859797

BLS-033261

7070905000477

Rødmix

Rådhus sirkel

23663883

BLS-033271

7070905000484

Høst

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

20x10x6

50

135

540

10,8

1458

1588

Navn

10,5x14x6

68

135

135

420

6,17

833

Overskudd av stein pr. sirkel sett. A: 16 4,35 600 B: 96 C: 180 Leveres kun D: 2 i hele sett.

se side 7 NOBB nr.

Ant. stk. pr. m2

Villa

Rådhus Navn

Pr. pall

Format lxbxh

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

19,5x13x5

39

112,5

540

13,84

1557

21x14x6

34

135

400

11,76

1588

10,5x14x6

68

135

385

5,66

764,1

Ø 210 cm

135

Overskudd av stein pr. sirkel sett. A: 16 4,35 600 B: 96 C: 180 Leveres kun D: 2 i hele sett.

se side 17 NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Villa

24939571

BLS-033288

7070905000125

Grå

Villa

25964768

BLS-033330

7070905002754

Gråmix

NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

10,5x17x4,5

56

101

864

15,42

1557

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

4 ulike str.

37,17

125,5

420

11,3

1418

Aaltvedt Allé Navn

se side 15

Aaltvedt Allé

42189261

BLS-033400

7070905004864

Gråmix

Aaltvedt Allé

42189276

BLS-033401

7070905004871

Koks

Pr. pall


Produktoversikt

Produktoversikt

Basisvarer

Basisvarer

Støttemur Rådhus mur Navn

NOBB nr.

se side 39 Produktnr.

EAN

Farge

Rådhus mur m/ geoloc

25646027

BLO-066072

7070905002594

Gråmix

Rådhus mur m/ geoloc

25646035

BLO-066073

7070905002600

Rødmix

Rådhus mur m/ geoloc

25646043

BLO-066074

7070905002617

Brunmix

Geoloc

25954926

TLB-077035

Format lxbxh 31/26x 21x14,5

Pr. pall

Ant. stk. Vekt/kg. pr. m2 pr. stk.

22,3

Stk.

14,7

60

2,7

882

Ved kjøp av Rådhus mur med geoloc leveres 2 mont.knotter/ Geoloc pr. blokk. 25646050

BLO-066069

7070905002563

Gråmix

Rådhus mur 1/2

25646761

BLO-066070

7070905002570

Rødmix

15,5x21x14,5

44,5

10,3

70

1,57

NOBB nr.

kg.

m2

2

Rådhus mur 1/2 ende

Mini støttemur Navn

Kommer i poser à 40 stk. Forbruk: 45 stk. pr. m . 2 poser følger med pr. pall.

7070905002556

Støttemur

721

se side 43 Produktnr.

EAN

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. Vekt/kg. pr. stk. pr. m2

Pr. pall Stk.

m2

kg.

Mini støttemur 1/1

22860183

MIN-066020

7070905001085

Grå

25x28x17

23

23,8

54

2,36

1285,2

Mini støttemur 1/2

22860191

MIN-066041

7071493401035

Grå

12,5x28x17

46

12,5

48

0,98

600

Kurveblokk

22860209

MIN-066022

7070905001122

Grå

25x28x17

23

22,2

24

1,02

533

Skrå endeblokk

22860217

MIN-066023

7090019940025

Grå

25x28x17

11,9

48

571

Hjørne utv. Nr.1

23663891

MIN-066024

7090019940032

Grå

26

24

624

Hjørne utv. Nr.2

42091817

MIN-066026

7090019940148

Grå

37

24

888

Hjørne utv. Nr.3

42091840

MIN-066027

7090019940155

Grå

33,5

24

804

Rådhus mur 1/2

25648981

BLO-066071

7070905002587

Brunmix

Hjørne utv. Nr.4

42091855

MIN-066028

7090019940162

Grå

30,5

16

488

Rådhus mur 1/1 ende

23663917

BLO-066064

7070905001740

Gråmix

Hjørne innv. Nr.1

23663909

MIN-066025

7090019940049

Grå

29

32

928

Hjørne innv. Nr.2

42091874

MIN-066029

7090019940179

Grå

29,5

36

1062

Hjørne innv. Nr.3

42093705

MIN-066044

7090019940186

Grå

34,5

18

621

Hjørne innv. Nr.4

42093724

MIN-066045

7090019940193

Grå

39,5

16

632

Rådhus mur 1/1 ende

23663925

BLO-066065

7070905001757

Rødmix

Rådhus mur 1/1 ende

23663933

BLO-066066

7070905001764

Brunmix

Rådhus hjørne

25789132

BLO-066075

7070905002624

Gråmix

Rådhus hjørne

25954876

BLO-066076

7070905002631

Rødmix

Rådhus hjørne

25954884

BLO-066077

7070905002648

Brunmix

Rådhus topphelle

25954892

BLO-066078

7070905002655

Gråmix

Rådhus topphelle

25954900

BLO-066079

7070905002662

Rødmix

Rådhus topphelle

25954918

BLO-066080

7070905002679

Brunmix

31x21x14,5

22,3

31x15,5x14,5

25x25x6

16

20,5

60

12,9

84

7,86

80

2,7

1083,6

5

628,8

NOBB nr.

se side 42 Produktnr.

EAN

Farge

Mini støttemur har en murtykkelse på 28 cm. Hjørne stein settes numerisk etterhverandre. Armeringsnett til støttemur – se Tilbehør Terra Tec-produkter side 106.

Knekt Mini støttemur Navn

Aaltvedt støttemur Navn

1230

Format lxbxh

Ant. stk. Vekt/kg. pr. m2 pr. stk.

Pr. pall kg.

Stk.

m

Aaltvedt mur 1/1

30155105

BLO-066090

7070905003430

Grå

40/33x20x20

12,5

25,9

48

3,84

Aaltvedt mur hjørne

30155113

BLO-066091

7070905003447

Grå

40/36,5x20x20

-

24,9

24

597,6

Aaltvedt mur 1/2

30155121

BLO-066092

7070905003454

Grå

20/16,5x20x20

-

14

40

560

Aaltvedt mur topp

30160071

BLO-066093

7070905003478

Grå

40x24,5x6

-

13

60

780

2

1243,2

Ved kjøp av Aaltvedt støttemur leveres 2 mont.knotter/ Geoloc pr. blokk. Forbruk pr. m2 er regnet utifra største lengde på 40 cm. i front. Forbruk pr. m2 med annenhver blokk på 40 cm og annenhver på 33 cm blir 13,8 stk. Armeringsnett til støttemur – se Tilbehør Terra Tec-produkter side 106.

NOBB nr.

se side 43 Produktnr.

EAN

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. Vekt/kg. pr. stk. pr. m2

Pr. pall Stk.

m2

kg.

Knekt mini støtteblokk 1/1

25567017

MIN-066034

7071493401202

Gråmix

25x28x17

23

22,5

36

1,57

810

Knekt mini støtteblokk 1/2

25567025

MIN-066035

7071493401219

Gråmix

12,5x28x17

46

12,5

48

0,98

600

Knekt kurveblokk

25567033

MIN-066036

7071493401226

Gråmix

25x28x17

23

22,2

24

1,02

533

Knekt skrå endeblokk

25567041

MIN-066037

7090019940018

Gråmix

25x28x17

11,9

48

571

Armeringsnett til støttemur – se Tilbehør Terra Tec-produkter side 106.

Knekkheller Navn

Knekkheller

se side 45 NOBB nr.

21133277

Produktnr.

EAN

KNH-066007

7070905001252

Farge

Grå

Format lxbxh 55x34x7

Ant. stk. Vekt/kg. pr. stk. pr. m2 13- 1/1 26- 1/2

26

Pr. pall Stk.

m2

kg.

48

3,6

1250

Kun i hele pall 16 stk. topph. pr. pall

Sålebjelke Navn

Sålebjelke for støttemur

se side 43 NOBB nr.

25986977

Produktnr.

EAN

MIN-066043

7070905003393

Farge

Grå

Format lxbxh 100x21x10

Ant. stk. Vekt/kg. pr. stk. pr. m2 58

Pr. pall Stk. 24

m2

kg. 1392


Produktoversikt

Produktoversikt

Basisvarer

Basisvarer

Heller

Heller tørrstøpte Navn

se side 25 NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

Heller

Bradstone Wetherdale Navn

NOBB nr.

Heller tørrstøpte

21133095

HGH-044000

7070905000583

Grå

40x40x5

6,25

17,5

72

11,52

1260

Brads. Wetherdale Helle

40911364

Heller tørrstøpte

23664279

HGH-044400

7070905000606

Grå

30x30x5

11

10

144

13,09

1440

Brads. Wetherdale Helle

40911372

se side 29 / 33 Produktnr.

EAN

BRS-100021

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

YB

60x60x4

2,8

30,9

26

9,3

803,4

7332423000378

AS

60x60x4

2,8

30,9

26

9,3

803,4

BRS-1666440 7332423000675

Farge

Heller tørrstøpte

21133012

HGH-044001

7070905000613

Grå

30x30x6

11

12

120

10,9

1440

Brads. Wetherdale Helle

42030724

BRS-1666439 7332423011466

SG

60x60x4

2,8

30,9

26

9,3

803,4

Heller tørrstøpte

21133061

HGH-044206

7070905000569

Grå

50x50x5

4

30

52

13

1560

Brads. Wetherdale Helle

40911489

BRS-1663440 7332423000613

YB

60x30x4

5,6

15,4

26

4,6

400,4

Heller tørrstøpte

21769849

HGH-044395

7070905000576

Grå

25x50x5

8

15

104

13

1560

Brads. Wetherdale Helle

40911505

7332423000392

AS

60x30x4

5,6

15,4

26

4,6

400,4

Brads. Wetherdale Helle

42030675

BRS-1663439 7332423011527

SG

60x30x4

5,6

15,4

26

4,6

400,4

Brads. Wetherdale Helle

40911539

BRS-1644440 7332423000538

YB

45x45x4

4,9

17,7

26

5,3

460,2

Brads. Wetherdale Helle

40911554

BRS-1644444 7332423000408

AS

45x45x4

4,9

17,7

26

5,3

460,2

Brads. Wetherdale Helle

42030637

BRS-1644439 7332423011558

SG

45x45x4

4,9

17,7

26

5,3

460,2

Hellesett Europack *

25986944

BRS-100013

7332423000217

AS

35

6,1

530

Hellesett Europack *

25986951

BRS-100014

7332423000200

YB

35

6,1

530

Hellesett Europack *

42030603

BRS-1610439 7332423011640

SG

35

6,1

530

Aaltvedt Terrasseheller Navn Aaltvedt Terrasseheller Aaltvedt Terrasseheller Aaltvedt Terrasseheller

NOBB nr. 24939720 24939712 25567009

se side 31 Produktnr.

EAN

HGH-044415

7070905000682

HGH-044414 HGH-044416

7070905000699 7070905000712

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Pr. pall Stk.

m2

kg.

Gråmix Terramix

35x35x5

8

14,25

96

12

1368

Høst

BRS-100023

* = Selges i hele sett/ pall AS = Autumn silver, YB = York Brown, SG = Sable Grey

Heller med singel (Frilagte) Navn

NOBB nr.

se side 25 Produktnr.

EAN

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Pr. pall Stk.

m2

Bradstone Old Town kg.

Natur

40904526

HGH-2130179 7332423000736

SN

40x40x4

6,25

14,91

78

12,5

1163

Skagen

30153803

HGH-1240481 7332423000705

DS

40x40x4

6,25

14,91

78

12,5

1163

SN = Svensk natursingel, DS = Dansk sjøstein

Bradstone Wetherdale Navn

NOBB nr.

se side 29 / 33 Produktnr.

EAN

Farge

Ytterkant liten sirkel *

25964800

BRS-100002

7332423000170

AS

Sirkelsett liten *

25964792

BRS- 100001

7332423011800

AS

Ytterkant liten sirkel *

25986852

BRS-100004

7332423000163

YB

Sirkelsett liten *

25964818

BRS-100003

7332423011763

YB

Ytterkant liten sirkel *

42030546

BRS-1603439 7332423011732

SG

Sirkelsett liten *

42030592

BRS-1601439 7332423011787

SG

Ytterkant Stor sirkel *

25986878

BRS-100006

7332423000194

AS

Stor sirkel (3:e ring) **

25986860

BRS-100005

7332423000156

AS

Ytterkant Stor sirkel *

25986894

BRS-100008

7332423000187

YB

Stor sirkel (3:e ring) **

25986886

BRS-100007

7332423000149

YB

Ytterkant Stor sirkel *

42030482

BRS-1604439 7332423011824

SG

Stor sirkel (3:e ring) **

42030501

BRS-1602439 7332423011770

SG

Tråkkheller *

25986902

Tråkkheller *

25986910

Tråkkheller *

42030478

BRS-100009

7332423000118

BRS-100010

Format diam.xh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Pr. pall Stk.

m2

12

Ø240x4

34

4,5

12

Ø240x4

34

4,5

12

Ø240x4

34

16

4

20

Ø330x4

16

16

EAN

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

Brads. Helle

40911703

BRS-1666445 7332423000682

WL

60x60x4

2,8

30,9

26

9,3

803,4

Brads. Helle

40911711

BRS-1666446 7332423000699

GG

60x60x4

2,8

30,9

26

9,3

803,4

Brads. Helle

40911786

BRS-1663445 7332423000620

WL

60x30x4

5,6

15,4

26

4,6

400,4

Brads. Helle

40911794

BRS-1663446 7332423000637

GG

60x30x4

5,6

15,4

26

4,6

400,4

Brads. Helle

40911810

BRS-1644445 7332423000552

WL

45x45x4

4,9

17,7

26

5,3

460,2

Brads. Helle

40911828

BRS-1644446 7332423000569

GG

45x45x4

4,9

17,7

26

5,3

460,2

130

Hellesett Europack *

30308506

BRS-1610445 7332423000286

WL

35

6,1

530

470

Hellesett Europack *

30308514

BRS-1610446 7332423000293

GG

35

6,1

530

130

* = Selges i hele sett/ pall WL = Weathered Limestone, GG = Grey/ green

470

470

Rådhus

190

Navn

4

se side 25 NOBB nr.

340 Rådhus Helle tromlet

25954892

Produktnr.

EAN

BLO-066078

7070905002655

Farge

Rådhus Helle tromlet

25954900

BLO-066079

7070905002662

Rødmix

190

Rådhus Helle tromlet

25954918

BLO-066080

7070905002679

Brunmix

340

56x42x3,7

17,8

26

462,8

7332423000101

YB

56x42x3,7

17,8

26

462,8

BRS-1600439 7332423011671

SG

56x42x3,7

17,8

26

462,8

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

25x25x6

16

7,86

80

5

628,8

Gråmix

340

AS

* = Selges i hele sett/pall ** = Får å legge en stor sirkel trengs en liten sirkel + 3:e ringen. Selges i hele sett/ pall. Stor sirkel blir levert på 2 pall, (liten sirkel + 3:e ring) AS = Autumn silver, YB = York Brown, SG = Sable Grey

se side 35 Produktnr.

kg.

190 4

20

Ø330x4

NOBB nr.

130 4,5

20

Ø330x4

Navn


Produktoversikt

Produktoversikt

Basisvarer

Basisvarer

Heller Sviller Navn

se side 29 NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

25x25x4,5

16

6

8

13

Sviller – mix pall

25986969

SVI-100020

7070905002983

Brun

50x25x4,5 75x25x4,5

5,3

20

Sviller PK1

40897688

SVI-100024

5907762305334

Brun

75x25x4,5

5,3

20

Pr. pall Stk.

m2

Kantstein og tilbehør Kantstein

Navn

NOBB nr.

kg.

Produktnr.

EAN

49x14x14

21

70

1470

25645987

KTS-055043

7070905003997

Grå

25x18/13x23

16

72

1152

21x14x14

9

160

1440

60x8/6x15

13,41

Rådhus kantstein

30595953

KTS-055051

7070905001030

Gråmix

11,25

1200

Rådhus kantstein

30595961

KTS-055052

7070905001047

Brunmix

SVI-100025

5907762305341

Brun

50x25x4,5

8

13

90

11,25

1170

5907762305358

Brun

25x25x4,5

16

6

120

7,5

720

Rådhus kantstein

23663859

KTS-055053

7070905001054

Rødmix

Hagekantstein

21133160

KTS-055006

7070905000941

Grå

4,75 stk. pr. lm.

Sviller-mix pall selges kun i hele pall. I Sviller - mix pall er det 15 stk. av hver størrelse pr. pall.

se side 77 NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Ledelinje varsel

40911000

HGH-044430

7070905002709

Grå

Ledelinje retning

40911018

HGH-044431

7070905002716

Grå

96

1288

125

248,9

Vekt pr.pk.

Ledelinjer Navn

kg.

Grå

60

SVI-100026

m2

7070905004116

Aaltvedt Gatekant

40897704

Stk.

KTS-055003

585

43014512

Vekt/kg. pr. stk.

40898991

5,63

Sviller PK2

Pr. pall

Format lxbxh

Kongsgård kantstein 45

Sviller PK3

se side 47 / 50

Farge

Selges kun i pakk à 4meter pr. pakke. Ink. 3 Stk. Spiker pr. meter list

Plastkantstøtte (4m pr.pakke)

30153902

TLB-077059

7332423110008

Parkkanstein

42093762

KTS-055045

7070905004260

Granitt

100x8x20

45

30

1350

Råkantst.gr.m/fas

42093781

KTS-055058

7070905004284

Granitt

100x10x25

70

20

1400

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

30x30x7

11

14

96

8,7

1344

1,99 Vekt pr.lm.

Tilbehør

se side 51 / 53

Navn

NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Fugesand 0-1,4 mm

40904542

TLB-077014

7046130265424

Ca. 25 kg til 8 m (6 cm stein)

Fugesand 0-1,4 mm B.Bag

40911026

TLB-077015

7046130265448

Settesand knust (0-5 mm)

41849341

TLB-077060

Danfuge sand (0-1,5 mm)

42093853

TLB-077016

Danfuge stenmel (0-6mm)

42093864

Stein rens Impregnering

Pr. pall

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

25

40

1000

Ca. 1000 kg til 320 m2 (6 cm stein)

1000

1

1000

7070905004857

En sekk dekker ca. 20m (3-4cm tykk)

1200

1

1000

5707884999981

Ugress hemmende fugesand

25

40

1000

TLB-077017

5707884999943

Ugress hemmende fugemel

20

53

1060

43014440

TLB-077065

5707884999899

Rens av stein og flis (5 Liter, kanner)

5

43014455

TLB-077066

5707884999882

Betong impregnering (5 Liter, kanner)

5

Steinkutter Pro 26

22860225

TLB-077026

7070905001320

Kuttelengde 26cm, høyde 6cm

Helleklosser XTT

22860241

TLB-077028

7070905001344

15x15x2

NOBB nr.

Produktnr.

EAN

2

2

m2

19 Eske: 532 stk. pr. eske

Romex Navn

kg.

se side 51 Pr. pall

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

m2

kg.

Dekorst.-binder (DEKO)

43022015

ROM-4001

4041096000853

For binding av HVIT dekorstein

1

300

300

Dekorst.-binder (PROFI DEKO)

43022072

ROM-4031

4041096001072

For binding av farget dekorstein

2,5

150

375

Fuge forsegler

43022174

ROM-2072

4041096000662

5

72

360

Hard fugemasse (D2000) *

43022193

ROM-1030

4041096000914

25 tonn akseltrykk

2,5

150

375

Hard fugem. (DRAN PLUS) *

43027861

ROM-4020

4041096001034

3 tonn akseltrykk

1,5

300

450

Hard fugemasse (V2) *

43027880

ROM-1040

4041096000921

40 tonn akseltrykk

3

150

450

Hard fugemasse (D1) *

43027914

ROM-1020

4041096000709

7,5 tonn akseltrykk

2,5

150

375

Hard fugemasse (EASY)

43027925

ROM-1001

4041096000198

Natura, gangtrafikk

15

56

840

* = Farlig gods merket. Her blir det regnet et frakttillegg på 25% på forsendelser over 1 tonn. Hvis det bestilles mer enn 1 tonn må dette transporteres separat med kjøretøy ihht. ARD reglementet. For spørsmål kontakt Aaltvedt. P.g.a. ‘best før dato’ må det beregnes noen leveringstid på enkelte av varene.


Produktoversikt

Produktoversikt

Basisvarer

Basisvarer

Div. duker

Tilbehør Terra Tec produkter

se side 54 Pr. rull/pakke

Dekorstein Arctic

Navn

NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Format

Fiberduk hage

41997022

TLB-077053

7090017130305

1x10m

Lev. i rull à 10m pr. rull

10

ca. 2,5

Arctic Aaltvedt vasket

Fiberduk hage

41996553

TLB-077054

7090017130329

2x25m

Lev. i rull à 50m2 pr. rull

50

ca. 5

Barkduk

41996564

TLB-077056

7090017130220

1x15m

2

Lev. i rull à 15m pr. rull

15

Geospace (Drensmatte)

30153910

TLB-077050

7090017130275

2x25 m

Vekt pr.rull=32,5 kg., 50m2 pr. rl.

50

Stk. 2

m2

Navn

NOBB nr.

se side 37 Produktnr.

EAN

42938783

DKS-100086

7070905005014

Arctic Aaltvedt vasket

42938840

DKS-100087

ca. 1,5

Arctic Aaltvedt vasket

42938866

32,5

Arctic Aaltvedt vasket

42938904

kg.

Farge

Pr. pall

Format mm

Vekt/kg. pr. sekk

Stk.

Fargemix

20/ 40

1000

1

1000

7070905005021

Fargemix

40/ 60

1000

1

1000

DKS-100088

7070905005038

Fargemix

60/ 90

1000

1

1000

DKS-100089

7070905005045

Fargemix

90/ 110

1000

1

1000

m2

kg.

Fiberduk armert for belegg

41997234

TLB-077057

7090017130619

4x40m

Lev. i rull à 160m pr.rull

160

33,6

Arctic Aaltvedt garden

40898140

DKS-100081

7070905004055

Fargemix

8/ 20

1000

1

1000

Varslingsgjerde Oransje

41997253

TLB-077063

7090017130237

1x50m

Lev. i rull à 50m2 pr. rull

50

10

Arctic Aaltvedt garden

40898157

DKS-100082

7070905004062

Fargemix

20/ 50

850

1

850

Fiberduk KL.1 NGS

41997283

TLB-077042

7090017130107

5x160m

800m2 pr. rull

800

80

Arctic Aaltvedt globe

40898165

DKS-100083

7070905004079

Fargemix

50/ 90

950

1

950

Fiberduk KL.2 NGS

41997298

TLB-077052

7090017130077

4x110m

440m pr. rull

440

66

Arctic white knust

25987181

DKS-100033

7070905004314

Hvit

8/ 15

20

54

1080

Fiberduk KL.2 NGS

41997302

TLB-077043

7090017130121

5x110m

550m2 pr. rull

550

82,5

Arctic garden elvestein

30308522

DKS-100052

4018747042456

Fargemix

8/ 16

20

54

1080

2

2

Fiberduk KL.3 NGS

41997317

TLB-077044

7090017130152

5x110m

550m pr. rull

550

107,25

Arctic garden elvestein

25986993

DKS-100031

4018747044450

Fargemix

20/ 40

20

54

1080

Fiberduk KL.4 NGS

41997340

TLB-077045

7090017130183

5x100m

500m2 pr. rull

500

132,5

Arctic globe elvestein

25986985

DKS-100030

4018747046454

Fargemix

40/ 80

20

54

1080

Fiberduk KL.5 NGS

42006122

TLB-077046

7090017130206

5x75m

375m2 pr. rull

375

127,5

Arctic white tromlet

25987199

DKS-100034

4018747050451

Hvit

8/ 16

20

54

1080

2

Fiberduk KL.1 Typar

42006141

TLB-077030

7090017130350

4,5x200m

900m pr. rull

900

99

Arctic white tromlet

25987207

DKS-100035

4018747054459

Hvit

20/ 40

20

54

1080

Fiberduk KL.2 Typar

42006156

TLB-077031

7090017130572

5,2x100m

520m2 pr. rull

520

85,8

Arctic white tromlet

26580209

DKS-100036

4018747056453

Hvit

40/ 60

20

54

1080

Armeringsnett for støttemur

42006186

TLB-077040

7090017130398

3,9x100m

390m pr. rull. (30kN)

390

105,3

Arctic black tromlet

26580217

DKS-100037

4018747532452

Sort

15/ 25

20

54

1080

Armeringsnett for støttemur

42006194

TLB-077041

7090017130381

3,9x40m

156m2 pr. rull. (30kN)

156

42,12

Arctic slate skifer

30588321

DKS-100056

4018747344451

Skifer

15/ 30

20

54

1080

Armeringsnett for støttemur

42006606

TLB-077051

7090017130374

3,9x100m

390m2 pr. rull. (20/20kN)

390

78

Arctic granitt

30588339

DKS-100057

4018747247455

Granitt

40/ 100

20

54

1080

Armeringsnett for støttemur

42007677

TLB-077048

7090017130404

3,9x100m

390m pr. rull. (80/30kN)

390

140,4

Arctic white knust

26580266

DKS-100042

7070905004307

Hvit

8/ 15

1000

1

1000

Planteduk

42007696

TLB-077061

7090017130336

1x5m

Lev. i pakke à 5m2 pr. pakke

5

ca. 0,5

Arctic garden elvestein

40898116

DKS-100053

4018747042807

Fargemix

8/ 16

1000

1

1000

2

2

2

Planteduk

42007700

TLB-077062

7090017130343

2x5m

Lev. i pakke à 10m pr. pakke

10

ca. 1

Arctic white tromlet

26580274

DKS-100043

4018747050802

Hvit

8/ 16

1000

1

1000

Markstensduk

40904534

TLB-077037

7090017130244

5,25x4m

4m x 5,25m = 21m2 pr. pakke

21

4,2

Arctic white tromlet

26580282

DKS-100044

4018747054800

Hvit

20/ 40

1000

1

1000

Armeringsnett for støttemur

42477695

KEY-200036

7090017130299

3,9x3m

11,7

3,16

Arctic white tromlet

30588354

DKS-100060

4018747059805

Hvit

80/ 200

1000

1

1000

2

Lev. i pk. à 11,7 m2 pr. pakke (30kN)


Produktoversikt

Produktoversikt

Basisvarer

Bestillingsvarer

Drensrenner/Madoc Madoc Navn

NOBB nr.

Produktnr.

EAN

se side 49 Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

Belegningsstein Skrivergård Navn

m2

NOBB nr.

kg.

Produktnr.

EAN

se side 21 / 69 Farge

Plantekom *

42093872

BRS-1653344 7332423012319

AS

60x60x60

15

20

300

Skrivergård 1/1

21132725

BLS-033000

7070905000019

Grå

Trippelkom *

42093883

BRS-1653244 7332423012340

AS

120x120x460

435

1

435

Skrivergård 1/1

21132766

BLS-033004

7070905000033

Rød

Skrivergård ende

21132733

BLS-033001

7070905000040

Grå

* = Selges i hele sett.

Skrivergård ende

Alfa- self 100 Navn

NOBB nr.

Produktnr.

EAN m/ rist

Pr. pall

Format lxbxh

Vekt/kg. pr. stk.

Stk.

100x12x10,6

8,6

90

21133616

SA100.Z00B

7070905001863

Endevegg

21133582

AS100.201P

7070905001887

0,1

Endevegg m/ Ø110 stuss

21133590

AS100.205

7070905001894

0,8

Sandfang Komplett

21133624

SA100.014

7070905001924

50x12x37

m2

kg. 774

14,9

Alfa Self: Belastningsklasse A, 15 kN. Bruksområder: Gang og sykkeltrafikk.

se side 49 NOBB nr.

25645995

Produktnr.

EAN

SP10A.KIT3

7070905002532

Pr. pall

Info Stk. 3 stk. Alfa Self 1m m/ galv rist 1 stk. Alfa Self endevegg 1 stk. Alfa Self endevegg m/ Ø110 stuss 1 stk. Sil/ løvfanger

Vekt pr. pakke: 7,8 kg.

se side 49 NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Lengde Utvendig Utvendig mm høyde mm bredde mm

Utløp

kg.

22,5x11,25x6

39

135

400

10,2

1380

22,5x11,25x6 11,25x11,25x6

Hel 39 Halv 78

135

Hel 96 Halv 128

Hel og halv ende er på samme pall á 4,1 m2 Vekt: 554

Stk.

kg.

XD1-00Z03

7070905001962

1000

144

130

vert.DN 110

14,42

48

692,16

Renne u/ rist - u/ fall **

40911042

XD1-00Z10

7070905002044

1000

186

130

vert.DN110/ hor.DN110

17,21

40

688,4

Renne u/ rist - u/ fall **

40911059

XD1-00105

7070905002051

500

Sandfang u/ rist **

40911067

XD1-01021

7070905002181

500

Endelokk **

40911075

XD1-00201

7070905002198

For XD100, Nr. 1 til 10

186

130

DN 110 for XD100, Nr. 5 til 10

vert.DN 110

Med galvanisert stål kum

10,7

16

171,2

31,8

14

445,2

0,5

Endelokk m/ stuss **

40911083

XD1-00205

7070905002211

Rister **

40911091

GR1-00113

7070905002235

1000

Gitter rist, galvanisert stål

Rister **

40911109

GR1-00120N

7070905002259

NB! 2 stk/m

Støpejern

0,5 1000

6,36

200

500

3,23

100

Alfa- Plus: Belastningsklasse C, 250 kN. Bruksområder: Parkeringsplasser, trafikkbelastede områder, industri.

Punktdren

se side 49 NOBB nr.

43432964

Produktnr.

TLB-077067

Navn

se side 23 NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

Slottsbro normal

24939506

BLS-033277

7070905000101

Grå

11,5x11,5x6

75,6

135

800

10,6

1428

Slottsbro 1 1/2

24939514

BLS-033278

7070905000118

Grå

17,5x11,5x6

50

135

500

10

1350

NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

BLS-033015

7070905000132

21x14x6

34

135

400

11,76

1588

Navn

se side 23

25645953

Grå

Pr. pall

KOngsgård Navn

se side 13 NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Kongsgård 1/2

21132972

BLS-033035

7070905000224

Koks

Kongsgård 1/2

24939530

BLS-033290

7070905000262

Høst

NOBB nr.

Produktnr.

EAN

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

10,5x14x6

68

135

420

6,17

833

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr. m2

Stk.

m2

kg.

10,5x17x4,5

56

101

864

15,42

1557

Pr. pall

Kg. pr. stk.

40911034

Punktdren m/støpejernsrist

m2

kg.

Renne u/ rist - u/ fall **

Navn

Rød

Stk.

Slottsbro

Torg

m2

Alfa- Plus 100 Navn

7070905000064

Vekt/ kg. pr. m2

Torg

Garasjepakke

Aaltvedt garasjepakke OBS! Alfa self 100 og Garasjepakken kan ikke kombineres.

BLS-033005

Ant. stk. pr. m2

se side 49

Overflatedren 1m

Navn

21132774

Pr. pall

Format lxbxh

EAN

Info

7070905005052

Dobbeltvegget plastrør lev. montert m/bunnpropp og 110 mm sideutløp. Ramme og ristlokk i støpejern (Seigjern). Tåler 25 tonn belastning. Rammene har skjørt slik at disse kan avvinkles, og etterjusteres. Rør-mål: H=500mm, Ø=300mm(innv.) 340mm(utv.) Uttak med pakning Ø=110mm. Ramme 40x40 cm i topp. Kummen kan avvinkles for plassering i skrånede terreng.

Pr. pall

6 stk. (240 kg)

Villa Navn Villa

se side 17

25964776

BLS-033331

7070905002761 Brunmix

Pr. pall


Produktoversikt

Produktoversikt

Bestillingsvarer

Bestillingsvarer

Prosjektstein

Belegningsstein proff for maskinlegging Navn

Aaltvedt Rettloc Aaltvedt Brickloc Aaltvedt Brickloc Aaltvedt Brickloc Hel/halv ende

NOBB nr.

23121940 43176976 24939498 25567058

Produktnr. BLS-033038 BLS-033403 BLS-033276 BLS-033304

se side 63 / 67 / 70 EAN

7070905000491 7070905004956 7070905000514 7070905000521

Farge

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Grå

20x10x8 20x20x8

22,8 14,4

Grå

22,5x22,5x8 22,5x11,25x8

25,3 1

Grå Grå

22,5x22,5x10 22,5x11,25x10 8 cm tykk

25,3 1 79,5

Vekt/ kg. pr. m2

Pr. pall Stk.

m2

180

208 128

9,1

182

208 8

9

225 180

182 7

7

256

4,99

Heller

Heller tørrstøpte Navn

se side 25 / 71 NOBB nr.

kg. 1638 1638 1575 898,2

Produktnr.

EAN

Farge

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr.stk.

Stk.

m2

kg.

Heller tørrstøpte

21884259

HGH-044396

7070905000590

Grå

20x40x5

12,5

8,75

80

6,4

700

Heller tørrstøpte

23121932

HGH-044394

7070905000620

Grå

30x30x7

11

14

96

8,7

1344

Heller tørrstøpte

23663818

HGH-044398

7070905000651

Grå

35x35x10

8,16

28,5

48

6

1368

Heller tørrstøpte

23663800

HGH-044399

7070905000668

Grå

45x45x10

4,94

47,09

32

6,4

1507

Heller tørrstøpte

40887499

HGH-044436

7070905003942

Grå

50x50x10

4

57

24

6

1368

Heller tørrstøpte

24939803

HGH-044410

7070905000675

Grå

70x70x10

2,04

119

12

6

1428

Heller tørrstøpte

25646001

HGH-044409

7070905002525

Grå

80x80x10

1,56

153

8

5,12

1224

9 stk.1/1 ende pr. Lm. Planloc m/liten fas

26580415

BLS-033332

7070905003362

Grå

22,5x22,5x8

26

180

240

9,22

1656

Planloc ende m/liten fas

30153795

BLS-033306

7070905002372

Grå

8 cm tykk

79,5

180

256

4,99

898,2

Optiloc Classic

24939746

BLS-033296

7070905000538

Grå

30x30x9

14,8

205

112

7,56

1550

Priora Classic

26580399

BLS-033319

7070905003287

Grå

20x20x7

25

157,5

240

9,6

1497

Priora Classic

26580373

BLS-033329

7070905003355

Grå

20x20x8

25

180

240

9,6

1728

Priora Classic

24939787

BLS-033297

7070905000545

Grå

20x20x9

25

200

180

7,2

1440

Priora Øko

26580381

BLS-033328

7070905003348

Grå

20x20x8

25

157,5

240

9,6

1497

Gressarmering Navn Gressarmering

se side 63 NOBB nr. 22198543

Produktnr.

EAN

BLS-033273

7070905001245

Farge Grå

NOBB nr.

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr.stk.

Stk.

m2

kg.

60x40x10

4

33

32

8

1056

se side 44 Produktnr.

EAN

Aaltvedt Pyntemur

30155139

BLO-066100

7070905003461

Aaltvedt Pyntemur topp

30159123

BLO-066101

7070905003485

Aalt. Låseknott pyntemur

30159131

BLO-066105

7070905003492

Farge

Navn Gangbaneheller

se side 73 NOBB nr. 24939621

Produktnr.

EAN

HGH-044403

7070905000729

Farge Grå

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr.stk.

Stk.

m2

kg.

30x30x10

11,1

21

72

6,5

1512

Gangbaneheller

24939639

HGH-044404

7070905000736

Grå

30x45x10

7,4

31

48

6,5

1488

Gangbaneheller

24939647

HGH-044405

7070905000743

Grå

30x60x10

5,6

42

36

6,4

1512

Gangbaneheller

24939654

HGH-044406

7070905000750

Grå

45x75x10

3

78

14

4,67

1092

Gangbaneheller

24939662

HGH-044407

7070905000767

Grå

60x60x10

2,8

81

14

5

1134

Gangbaneheller

24939670

HGH-044408

7070905000774

Grå

60x90x10

1,9

127

12

6,3

1524

Produktnr.

EAN

Farge

Format diam. x h

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr.stk.

Pr. pall

Format lxbxh

Aaltvedt pyntemur Navn

Gangbaneheller

Pr. pall

Format lxbxh

Ant. stk. pr. m2

Vekt/ kg. pr.stk.

Stk.

m2

kg.

Grå

20/15x20x10

50

7,56

200

4

1512

Grå

20/15x20x10

7,56

100

1 stk. ink. pr. blokk ved kjøp av Aaltvedt pyntemur. 100 stk. pr. pose.

Forbruk pr. m2 er regnet utifra største lengde på 20 cm. i front. Hvis Pyntemuren skal stå som en frittstående mur, er forbruk pr. m2 58,4.

756

Bradstone Old Town Navn

NOBB nr.

se side 35 Pr. pall Stk.

m2

kg.

6,15

520

Sirkelsett liten

30160147

BRS-1605445 7332423000255

WL

Ø280x4

36

Brads.Ytterk.liten sirkel

40924862

BRS-1607445 7332423000453

WL

280x280x4

12

Sirkelsett liten

30160154

BRS-1605446 7332423000262

GG

Ø280x4

36

Brads.Ytterk.liten sirkel

40924870

BRS-1607446 7332423000460

GG

280x280x4

12

WL = Weathered Limestone, GG = Grey/ Green

130 6,15

520 130


Produktoversikt Bestillingsvarer

Dekorstein Arctic Navn

NOBB nr.

se side 37 Produktnr.

EAN

Farge

Pr. pall

Format mm

Vekt/ kg. pr. sekk

Stk.

m2

kg.

Arctic red knust

40898173

DKS-100065

4018747180455

Rød

8/ 16

20

54

1080

Arctic yellow knust

40898181

DKS-100066

4018747170456

Gul

8/ 16

20

54

1080

Arctic green knust

40898199

DKS-100067

4018747160457

Grønn

8/ 16

20

54

1080

Arctic black knust

40898215

DKS-100068

4018747190454

Sort

8/ 16

20

54

1080

Arctic yellow sun knust

30160121

DKS-100055

4018747792450

Gul

8/ 16

20

54

1080

Arctic garden elvestein

40898223

DKS-100069

4018747040452

Fargemix

2/ 8

20

54

1080

Arctic globe elvestein

40898231

DKS-100071

4018747047451

Fargemix

50/ 150

20

54

1080

Arctic globe elvestein

40898249

DKS-100073

4018747048458

Fargemix

100/ 250

20

54

1080

Arctic white tromlet

40898256

DKS-100075

4018747052455

Hvit

15/ 25

20

54

1080

Arctic white tromlet

40898264

DKS-100077

4018747058457

Hvit

60/ 100

20

54

1080

Arctic red tromlet

40898272

DKS-100079

4018747522453

Rød

15/ 25

20

54

1080

Arctic yellow tromlet

40878068

DKS-100064

4018747512454

Gul

15/ 25

20

54

1080

Arctic green tromlet

40898280

DKS-100080

4018747502455

Grønn

15/ 25

20

54

1080

Arctic black tromlet

26580308

DKS-100046

4018747532803

Sort

15/ 25

1000

1

1000

Arctic garden elvestein

40898298

DKS-100070

4018747040803

Fargemix

2/ 8

1000

1

1000

Arctic garden elvestein

40898124

DKS-100054

4018747044801

Fargemix

20/ 40

1000

1

1000

Arctic globe elvestein

40898306

DKS-100062

4018747046805

Fargemix

40/ 80

1000

1

1000

Arctic globe elvestein

40898314

DKS-100072

4018747047802

Fargemix

50/ 150

1000

1

1000

Arctic globe elvestein

40898322

DKS-100074

4018747048809

Fargemix

100/ 250

1000

1

1000

Arctic white tromlet

40898330

DKS-100076

4018747052806

Hvit

15/ 25

1000

1

1000

Arctic white tromlet

26580290

DKS-100045

4018747056804

Hvit

40/ 60

1000

1

1000

Arctic slate skifer

40898132

DKS-100063

4018747344802

Skifer

15/ 30

1000

1

1000

Arctic granitt

30588362

DKS-100058

4018747247806

Granitt

40/ 100

1200

1

1200

Produsenten tar forbehold mot salt/kalkutslag og fargeavvik. NB! Ved legging av belegningsstein, ta fra flere paller!

Fra murerskje til betongindustri­ Murermester Knut Aaltvedt etablerte egen virksom­ het­i 1958, og siden da har det lille murerfirmaet vokst til en moderne­industribedrift. Da Aaltvedt Betong startet opp produksjonen av markbetong, var det først og fremst rettet mot privatmarkedet. I dag går åtti prosent av markbetong­en vi produserer til dette markedet. Resten går til proffmarkedet som havner, parkeringsplasser, industriarealer og andre større prosjekter. Aaltvedt Betong har blant annet levert belegningsstein til den nye havnetermi­ nalen til Color Line i Larvik. Skal du se fotballkamp på Sør Arena i Kristiansand, finner du Gangbaneheller fra Aaltvedt. Kommer du til Ikea på Slep­enden eller til Herkules stormarked i Skien, er det Aaltvedts betong du tråkker på i parkeringsområd­ene. Aaltvedt Betong er den ledende betongvare­ produsenten i Norge.

Et viktig oppdrag var støpingen av ovnene på Borgestad Fabrikker på 1950-tallet.


Fokus på Miljø Belegningsstein og heller av betong er produsert av naturlige råvarer. Det er ingen stoffer i betongen som skaper problem med hensyn til deponi eller gjenbruk. Belegningsstein og heller er kortreiste varer, designet og produsert i Norge. Hos Aaltvedt Stein er vi stolte av å levere produkter som bidrar et harmonisk utemiljø for generasjoner framover. Å ha det velstelt og pent rundt hus og hage skaper en hyggelig atmosfære både for husets beboere og gjester.


Design og grafisk produksjon: Wera AS

Aaltvedt betong as ¦ Havnevegen 50, N-3739 Skien ¦ Telefon: 35 91 50 00 ¦ Telefax: 35 91 50 01 ¦ www.aaltvedt.no

Aaltvedt katalog  

Denne katalogen viser produkter fra Aaltvedt betong. Produkter innen: mur, belegningsstein, dekorstein, fuger, park, hage, heller, hagemiljø...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you