Page 1

Merksem kwam deze maand bizar genoeg vaak in het nieuws met berichten over diefstal. Aangezien dit vrij tot zeer abnormaal is voor ons rustige districtje, besloot La MXM om voor deze editie een special uit te brengen over de recentste misdaadgevallen in Merksem. District Merksem investeert volop in “Profiling” . Politiewoordvoerster Veerle De Vries kwam deze week in het nieuws toen de Politie Antwerpen bekend maakte dat er gemiddeld één bejaarde per dag wordt beroofd van zijn/haar bezittingen op straat. De politie Antwerpen benadrukte hierbij dat het vooral om halskettingdiefstallen gaat. Niet de hippe plastieken buisjes die bejaarden tegenwoordig dragen tot in hun neus, maar de gouden exemplaren die blijkbaar ook nog steeds circuleren vandaag de dag. Vooral in Deurne en Merksem liggen de accidenten volgens het rapport hoog. Of de opening van het nieuwe gold4Cash filiaal op de Bredabaan daar iets mee te maken heeft, blijft voorlopig een raadsel. Zoals altijd stond de woordvoerster klaar voor wat extra uitleg achteraf. De Vries benadrukte dat er niet echt één bepaalde “overval-techniek” bestaat. Toch waren er enkele typische patronen die de politie al had kunnen afleiden uit de vele verklaringen. “Soms is de dader alleen, soms zijn ze met meerdere”, vertelde ze trots aan de pers. Maar ook de manier waarop de daders steeds tewerk gaan, kon de politiewoordvoerster gevat en gedetailleerd mededelen: “Ze rijden met een bromfiets langs het slachtoffer en rukken de halsketting af. In andere gevallen zijn de daders te voet of met de fiets”. U hebt het dus goed gehoord derde jeugd van Merksem, het is oppassen geblazen dezer dagen op straat. Gelukkig kunt u nu, dankzij de Politie Antwerpen, wel al enkele voorzorgmaatregelen nemen. Zolang u op uw hoede bent voor individuen of groepjes, die zich verplaatsen op fiets, scooter of te voet, zouden u en uw sieraden ongedeerd moeten blijven. Dus tenzij u vanuit een paardenkoets beroofd wordt door een non-individu als Jelle Cleymans, moet u alvast niet komen zagen dat u niet gewaarschuwd was! (nvdr. Politie Antwerpen liet ondertussen al weten non-individuen en paardenkaren goed in het oog te houden. Bij voorzorg werd de Melkerij in het Peersbos al gesloten en mag Astrid Bryan niet meer haar district binnen).

There’s no “man” in “gangster”. Of hetero… Een van deze incidenten vond enkele weken geleden plaats in een bankfiliaal op Lambrechtshoekenlaan. Het slachtoffer was deze keer een 57-jarige vrouw die bezig was met haar bankverrichtingen. Toen ze zich omkeerde om te kijken naar de man die achter haar aan het telefoneren was, kreeg ze onverwachts een slag in het gezicht. De man vluchtte weg met haar portefeuille en rende over de straat naar zijn scooter, die zonder twijfel even testosteron geladen was als de bitch-slap die hij juist had verkocht. Om het stoere verhaal af te maken kon de dader nauwelijks ontsnappen, aangezien de bejaarde vrouw hem had achtervolgd en hem meermaals van zijn scooter trok. Uiteindelijk kon de man toch wegglippen en reed hij luid gillend richting de Maantjessteenweg. De politie kon hem echter later al oppakken, aangezien de 39-jarige dader zijn eigen bankkaart had laten vallen in het filiaal. Ziet er naar uit dat deze “bad boy” met losse handjes nog vaak zijn bankkaart zal mogen laten vallen in de overbevolkte cellen van de Begijnstraat. 400 Meter handtassprinten Vorige vrijdag probeerde een man een 63-jarige vrouw te bestelen op de Bredabaan. “Probeerde” is hier echter wel degelijk de juiste woordkeuze, want dit was niet naar de zin van het slachtoffer haar dochter. Zij rende de dader achterna en wist hem te vatten. Niet alleen kon de dochter de man stoppen, ze hield hem ook nog eens onder bedwang tot de politie ter plaatse kwam. Hoewel de geruchten niet officieel bevestigd kunnen worden, zou het hier inderdaad weer gaan om een Kempische boerendochter. Die soort wordt de laatste tijd steeds vaker gespot in de Merksemse straten. Bij contact raden we nog steeds aan traag te spreken en geen plotse bewegingen te maken.

Baha Deurne Dat Merksem beter is dan andere districten in al zijn facetten, bevestigde Deurne nogmaals toen daar ook op dinsdag (toevallig) een 57-jarige vrouw werd bestolen in de ondergrondse parkeergarage van haar appartementsgebouw aan de Hoogveld. Toen de Deurnse vrouw haar fiets wilde wegzetten, verscheen uit het niets een onbekende man. Hij greep meteen naar haar gouden halsketting en probeerde het juweel van haar nek te rukken. Toen dit niet lukte, moest het slachtoffer haar ketting uitdoen op verzoek van de dader. Vervolgens moest de vrouw de dader helpen met de garagepoort, aangezien hij die niet zelf open kreeg. Daarna vluchtte de dader weg. De politie uit Deurne staat voorlopig nog voor een raadsel en verklaarde later via een perscommuniqué dat ook zij inderdaad moeite hadden met de garagepoort open te krijgen op hun weg terug naar het politiekantoor.

La MXM 2  

De tweede editie van La MXM is een feit!

La MXM 2  

De tweede editie van La MXM is een feit!

Advertisement