Page 1

La MXM Want Merksem, das wereldnieuws One night (s)Tand “Het is voor mij ook een raadsel wat hem heeft gedreven”. Merksem haalde deze maand weer het wereldnieuws met een sappig verhaal. Een zekere Mohammed O. uit Merksem werd namelijk deze maand veroordeeld voor 4.5jaar cel. De reden voor zijn celstraf is te vinden op nieuwjaarsnacht. Toen besloot de jonge Merksemenaar, zoals het hoort, het beest te gaan uithangen tijdens de eerste nacht van het nieuwe jaar. Terwijl zijn medebewoners opteerde voor een glaasje cara of cava teveel, besloot Mohammed het feesten over een andere boeg te gooien. In totaal pleegde hij maar liefst zes inbraken die nacht. Maar geen nieuwjaarsavond zonder een knaller als afsluiter, moet Mohammed gedacht hebben. Want de topper van zijn avond moest toen nog komen. Waarschijnlijk door het nijpend tekort aan nachtshops in Merksem die illegaal vuurwerk verkopen tijdens de feestperiode, besloot Mohammed O. dan maar zijn eigen vuurwerk te maken. Dat deed hij door een 75jarige vrouw van haar fiets te trekken en haar bruut te verkrachten aan de Ullenshofstraat. Hoewel de bejaarde onderweg was naar de kapper, zag ze er voor de dader toch verdraaid lekker uit, want na de verkrachting besloot Mohammed een beet te nemen uit haar borst. Het was uiteindelijk deze gebitafdruk die Mohammed later de das zou omdoen. Moe van zijn avontuur, besloot hij bij zijn vriendin in bed te kruipen waar de politie hem ook uiteindelijk aantrof. Zelf verklaart hij niets meer te herinneren van de bewuste nacht en zijn one-night stand. Het slachtoffer is ondertussen al van haar bijtwonden hersteld, maar laat toch weten het Twillightdagboek van haar kleindochter te hebben weggegooid. De maatschappelijke gevolgen van een te kleine piemel In de Colruyt aan de Groenendaallaan zijn twee jongemannen betrapt terwijl ze enkele USB-sticks, een geheugenkaart en een draadloze muis wilden stelen. De twee mannen hadden al de spullen in hun onderbroek gestoken. Ik gebruik meestal een sok als vulling, maar deze twee hadden blijkbaar ruimte teveel.

De Sherlock van het Merksems Dok Dacht je dat dokter enkel rijke mensen waren met een grote auto en een mooi zwembad? Denk dan toch nog maar eens na, want in Merksem is het onderzoek gestart naar een dokter die geld zou hebben gestolen bij zijn patiënten. De dokter zelf ontkent alle beschuldigingen, maar de videobeelden liegen er niet om. Die videobeelden werden gemaakt door een privédetective die ingehuurd werd door Mevr. Horemans. Deze dame van middelbare leeftijd voelde nattigheid toen ze van haar dokter enkele minuten moest gaan liggen in de zetel met haar hoofd naar beneden, zonder dat de dokter bij haar in de buurt kwam. Prima speurwerk Mevr. Horemans! Oma’s aan de top Rel deze week in Merksem, want een paar van haar bewoners waren boos. De dader van de week, was deze keer De Lijn. Met de hervormingen van het bussennetwerk verdwijnen bus 123 en 28 in Merksem. Voor vele tieners betekent dit het einde van hun avonden tot 23.35 in Den Alma, maar ook de bejaarden van Merksem zijn woest. Lijn 28 ging namelijk van het rusthuis tot aan de begraafplaats. Nu deze verdwijnt, moeten de bejaarden terug wandelen om een blik te kunnen werpen op hun, waarschijnlijk, volgende vakantiebestemming. Daar waren deze senioren duidelijk niet mee opgezet en een actie werd gevoerd aan de Merksemse begraafplaats op de Zwaantjeslei. Traangas en waterkannonen waren voorzien door de politie, maar uiteindelijk kon de betoging vreedzaam verlopen.

Mop van de week Waar moet ik heen? Ga naar cirque du soleil in Merksem. Of beter: laat iemand in jouw plaats gaan. Want na de voorstelling kan je opnieuw tickets kopen voor de helft van de prijs. Een waar koopje! Aangezien de tickets niet op naam zijn! Overtuig dus die ene circus lievende vriend, die we allemaal hebben, om te gaan en geniet zelf van de voordelen achteraf!

Komt een giraf den diamant binnen en bestelt een cola. Terwijl de Koen de giraf de rekening geeft, zegt hij verbaasd “In al die jaren heb ik nog nooit een giraf over de vloer gehad”. De giraf drinkt zijn glas leeg en kijkt naar de rekening. “Geen wonder”, zegt de giraf “ik zou hier ook niet zijn gekomen, had ik geweten dat het €2.20 zou zijn voor een cola”.

La MXM_1  

Eerste editie van La MXM

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you