Page 1

Creative magazine to inspire

1


2


INHOUD

HELLO YOU

HELLO INSPIRATION

HELLO world

3


Mens no.1 lifestyle store

4

Zo klein, maar toch zo groot...

www.freshcotton.com


5


je eigen stempel

6

Stap 1: Teken het cadeaulabel met een scherp potlood over op de gum. Wanneer je geen cadeaulabel hebt, kun je hier een gratis template downloaden en een label uitprinten en uitknippen.

Stap 2:

Stap 3:

Gebruik een harde ondergrond zoals een snijmat of een snijplank. Snij de hoekjes helemaal van de gum af met het hobbymesje in ĂŠĂŠn beweging. Hiermee voorkom je ruwe zijkanten aan je stempel. Snij vervolgens een klein cirkeltje uit de gum.

Druk je stempel goed op het stempelkussen en daarna op het papier wat je wilt bedrukken. Bijvoorbeeld om je ingepakte cadeautje nog leuker en persoonlijker te maken. Of om een bijzonder adreslabel te maken op de envelop van een verjaardag


7


6

2

5

1

8 4

3

Coller

Couper

DIY - GEOBALL


colour full

9


MASKING TAPE

10


LIPTON TEA CAN DO THAT

11

La Sardina Ga je ergens naartoe? Neem de La Sardina & flitser Capri mee en laat al je zorgen thuis! Met functies die eenvoudig te gebruiken zijn, een krachtige flitser en een uniek design zal elke camera je meenemen op een analoog avontuur die je nooit zal vergeten!

www.lomography.com/


12

Is blogschrijfster, 22 jaar, studeert aan het Cibap en zit vol met creativiteit!


Vertel eens, wie is Sharon Vos? Mijn naam is dus Sharon Vos en ik ben 22 jaar. Ik studeer kleur en interieur adviseur op het Cibap vakcollege in Zwolle, en ik ben bijna klaar met deze opleiding. Naast school ben ik ook altijd creatief bezig met van alles! Zoals inspiratie verzamelen uit tijdschriften en webblogs, eigen creaties bedenken en maken, fotograveren noem het maar op! Ook ben ik in 2008 mijn eigen webbog begonnen, hier besteed ik ook veel aandacht aan.

Je bent bijna klaar met deze opleiding, heb je hiervoor nog andere opleidingen gevolgd? Ja, dit is mijn 4e opleiding. Ik had eerst het idee dat ik in de verpleging wilde, dus nadat ik mijn VMBO diploma had behaald ben ik begonnen aan de opleiding verpleegkunde. Ik merkte al snel dat dit niks was voor mij dus ben ik gaan zoeken naar iets anders. Dit werd een mode opleiding maar al snel had ik door dat dit het ook nog niet helemaal was. Daarop volgde een fotograďŹ e opleiding waar ik het gevoel had dat ik goed zat alleen bleek de opleiding niet te voldoen aan beplaade eisen en ik wilde wel graag een goed diploma natuurlijk. Toen ben ik een kijkje gaan nemen op het cibap en de opleiding interieur sprak me erg aan! Ik ben graag met mijn handen bezig en de opleiding is erg breed zodat je veel kanten op kunt.

Waarom ben je je eigen blog begonnen? Ik heb door de jaren heen een hele verzameling aan inspiratiemateriaal verzameld en zocht een manier om deze te kunnen delen met anderen. Omdat ik zelf ook regelmatig creatieve blogs bezocht kwam ik op het idee om zelf een blog te beginnen en zo mijn verzameling een plekje te geven. Het is heerlijk om mijn creatieve ideeen van me af te zetten zodat mijn hoofd

weer wat ruimte heeft. Mijn blog is nu mijn online inspiratie plekje maar ook voor anderen!

Je eigen blog online, hoe heb je dit aangepakt? Ik heb veel rondgespeurd op het internet en afgekeken hoe andere blogs het deden. Eerst was mijn blog nog erg basis, pas later ben ik me meer gaan richten op de lay-out en probeerde ik echt een eigen stijl neer te zetten.

Je schrijft op je blog lichtelijk verslaafd aan inspiratie, wanneer is die verslaving begonnen? Ik was vroeger als kind altijd al bezig met mooie plaatjes uit te knippen en mijn eigen plakboeken te maken. Ik ben ook opgegroeid in een creative omgeving. Mijn moeder is elke dag wel bezig met het veranderen van het interieur in ons huis en is ook dol op creativiteit. Ook mijn vader is altijd met zijn handen bezig met zijn beroep als timmerman. Het is er met de paplepel ingegoten denk ik haha.

13


Naast je studie en je blog, ben je ook nog eens actief als fotograaf, sinds wanneer? Ik ben net als ik dol ben op knippen en plakken, ook altijd al gek geweest van fotografie. Ik weet niet precies wanneer het echt begonnen is maar rond mijn 14e wilde ik steeds meer weten over fotografie. In 2008 heb ik mee gedaan aan de Redd bull 5 pics wedstrijd. Ik zat bij de top 10 en ik kreeg samen met 9 anderen een masterclass van Tom van Heel! Tijdens de masterclass kregen we te horen dat we de kans kregen om nog een nieuwe serie te maken, ik ben toen bij mijn oude gebleven omdat ik daar erg tevreden over was. Uiteindelijk ben ik 2e geworden, en dat met een digitale camera!

Zoveel dingen kosten veel tijd, hoeveel tijd besteed je ongeveer aan je blog?

14

Ik ben er 24 uur per dag mee bezig. Overal waar ik ben zie ik wel weer iets of bedenk ik iets waarvan ik denk dat moet op mijn blog. Het eerste wat ik doe als ik thuis ben van school is het openen van mijn mail, reageren op reacties en andere blogs bekijken voor inspiratie. Ik plan ook posts in, dan schrijf ik in het weekend er een paar en plaats die die week erop.

Heb je er wel eens over nagedacht om te gaan bloggen voor geld? Toevallig ben ik net bezig een curcus te volgen. De curcus Bloggingyourway geeft tips hoe je het beste uit je blog kan halen. Mijn doel voor nu

is om meer volgers te krijgen, ik wil me meer richten op een doelgroep. En op den duur wil ik in de toekomst kijken naar opties om geld te verdienen. Ik wil alleen wel dat het dicht bij mij blijft. Ik ga niet zomaar op allerlei soorten sponsoren in.

Grafisch, interieur of fotografie, waar haal je de meeste voldoening uit? Kiezen hoeft niet, het is juist de combinatie. Ik vind vormgeving in het algemeen gewoon super, en het een vult het ander weer aan.

Welke dromen wil jij waarmaken in de toekomst? Ik ben aangenomen op de POP acedemie in Leeuwarden. Dit is een HBO studie waar ik me vooral ga richten op het grafisch gebied. Je kunt op deze acedemie veel kanten op en in het 2e jaar kun je al plannen maken voor het starten van je eigen bedrijf. Dat is een ding wat ik zeker ga doen! Ik wil later graag een soort van levencier worden voor andere bloggers, online shops etc. Ik wil dingen ontwerpen voor startende ondernemers die opzoek zijn naar iets unieks maar geen geld hebben voor een duur reclamebureau.


Cadeaubon pakket

fotograďŹ e vind ik erg leuk om te doen, het is een uitdaging om er iets bijzonders van te maken.

Collage om de sfeer van een nieuwe huisstijl te weergeven voor een klant.

15


Maak pachtige foto’s met de

Nikon D3100

De D3100 is bijzonder licht voor een spiegelreflexcamera, zodat u gemakkelijk prachtige beelden kunt vastleggen, waar u ook bent.

Nikon D3100

16

Mas Taillet

Ver weg van de massa, op zoek naar de onontdekte plekjes waar je altijd verblijft in de rust en stijl van het land.

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf...

Boek Eliza’s ontdekkingen: www.elizawashere.nl


17

Er zijn een heleboel dingen die we iedere dag doen. Van slapen tot aan het poetsen van je tanden. Of wat dacht je van douchen, je aankleden, nadenken en naar het toilet gaan? Al deze dingen doen we - in principe - zonder erbij na te denken. terwijl als je er bij gaat nadenken, het ineens iets heel anders lijkt.


18

ELKE DAG IETS KLEINS, IS HET BEGIN VAN IETS GROOTS.


Het gebeurt gewoon, we zijn het gewend, we doen het omdat het hoort, misschien wel moet? Maar stel je nu eens voor dat je iedere dag iets doet waarbij je wél moet nadenken. Sterker nog: iets waarbij je graag na wilt denken. En dat dan 365 dagen lang. Elke dag iets fotograferen, maken, tekenen zorgt ervoor dat je na 365 dagen – een jaar dus – een verzameling heel eigen, authentiek materiaal hebt. Dat is dus een 365 dagen project. Een 365 dagen project is vooral leuk. Maar waarom niet het leuke met het nuttige verenigen? Om haar geliefde theezakjes in het zonnetje te zetten beschildert Githa, in haar project ‘Tea Art’, dagelijks opgedroogde theezakjes.

19


20


De mooiste geboortekaartjes voor de kleinste wondertjes!

“Het Uilennestje” is een webshop dat gespecialiseerd is in het maken van originele geboortekaartjes. U kunt kiezen uit de diverse kaartjes op onze website. Deze kunnen wij aanpassen op kleur, tekst en opmaak. U kunt er ook voor kiezen om een nieuw kaartje door ons te laten maken, geheel naar uw wensen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hetuilennestje.nl of neem contact met ons op via het contactformulier op onze website.

www.hetuilennestje.nl

Het Uilennestje-180x127.indd 1

08-06-12 11:22

PATHé MOBIEL BESTEL JE TICKETs OP PATHé MOBIEL EN MAAK KANS OP EEN JAAR LANG GRATIS NAAR DE BIOSCOOP

SCAN DE qr CODE EN download de pathé app

21


22

HEL

LO


23


SAY HELLO EVERY MONTH! 24


VOLGENDE WEEK:

COLOFON HOOFDREDACTIE Steffi Kollen ART DIRECTOR Steffi Kollen REDACTIE Steffi Kollen EINDREDACTIE Steffi Kollen TEKST & FOTO’S Steffi Kollen DRUKKERIJ I need it, Meppel UITGEVER Hello. B.V ADVERTEREN 023-3446889, sales@ hellomagazine.nl of www.hellomagazine.nl REDACTIEADRES De Cuserstraat 93 1081 CN Amsterdam

25


26

hello  
hello  

Hello world

Advertisement