Page 1

JENNISSEN JOURNAAL

2

Nieuws van Loonbedrijf Jennissen In deze 2e uitgave van het Jennissen Journaal blikken we nog even kort terug op de geweldige open dagen in april van dit jaar. Verder besteden we in dit journaal onder andere aandacht aan mestscheiden, grondwerk en de maĂŻsoogst.

Bekijk ook onze website www.lbjennissen.nl voor meer achtergrondinformatie en diverse filmpjes en foto’s. Wilt u ook digitaal op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen bij Jennissen? Stuur dan een mail naar info@lbjennissen.nl of maak gebruik van het contactformulier op onze website.


Opening nieuwbouw Op vrijdag 12 april 2013 vond de officiĂŤle opening plaats van de volledige nieuwbouw van zowel het melkvee- als het loonbedrijf. Aansluitend waren de open dagen op zaterdag 13 en zondag 14 april. We hebben drie fantastische dagen gehad en willen bij deze al onze relaties, klanten en bezoekers van de open dagen nogmaals heel erg bedanken voor de belangstelling voor ons bedrijf. Namens de hele familie: Edwin, Toon en Jan Jennissen


Slopen en bouwen Loonbedrijf Jennissen beschikt naast het omvangrijke machinepark voor agrarisch loonwerk ook over een breed assortiment machines voor grond- en sloopwerk. Hiermee helpen we vele veehouders bij nieuwbouw, aanpassingen of uitbreiding. Sinds 2000 verzorgen wij het sloopwerk van huizen en stallen, de afvoer van bouwafval, grondverbetering, uitgraven van bouwputten en bestratingen.

Ronde en vierkante balen Om kuilbroei te voorkomen is het raadzaam om in de zomer zoveel mogelijk kuilvoer uit pakken te voeren. Daarnaast is het voor veel veehouders een uitkomst om pakken te laten maken als de kuilplaten al vol zitten. Voor het maken van pakken werken wij met 2 nieuwe grootpakpersen met snij-inrichting. Daarnaast werken wij met een rondebalen pers in combinatie met een wikkelinrichting.


Meststrategie Op het moment dat deze nieuwsbrief gedrukt werd, was er nog altijd geen duidelijkheid over het mestbeleid in de nabije toekomst. Wat de uitkomst ook wordt, u heeft als veehouder een oplossing nodig. Onze strategie is erop gericht om samen met u een passend mestplan op te zetten. Van het uitrijden van de mest op het eigen land tot en met mestscheiden en of directe afzet van de mest. Jennissen regelt het voor u.

Mesttransport Mest moet in steeds kortere periodes over steeds grotere afstanden verplaatst worden. Daarom blijven we investeren in mesttransportcapaciteit. Informeer bij ons naar de mogelijkheden, ongeacht de hoeveelheid mest die verplaatst moet worden.

Gesleep met mest Minder bodemdruk en een hoge capaciteit. Sleepslangbemesten wordt steeds populairder. Melkveehouders en akkerbouwers zijn erg enthousiast over de nauwkeurige, nette werking van onze nieuwste sleepslangbemester.


Maïsoogst 2013 De maïs staat er dit jaar gemiddeld goed bij. Zorg er bij de maïsoogst voor dat de rijpere maïs onder in de kuil komt. Door de wat groenere maïs bovenop in te kuilen kan de kuil veel beter aangereden worden en heeft u een vastere maïskuil die minder snel gaat broeien. Naast maïshakselen kunt u tijdens de maïsoogst ook bij ons terecht om gras te laten hakselen.

Groenbemester levert geld op Groenbemesters bevorderen de bodemkwaliteit waardoor de opbrengst per hectare stijgt. Bestel de groenbemester voor de oogst van de maïs. Dan zorgen wij (onder normale omstandigheden) dat het maïsland binnen de wettelijke termijn na de oogst met de groenbemester wordt ingezaaid.

Korrelmais Naast het maïshakselen verzorgen wij ook het maïsdorsen en - malen. Voor het maïsdorsen werken we met onze Claas Lexion 570, voorzien van een 8-rij-ige kolvenplukker. Deze gebruiken we ook in combinatie met onze hakselaars voor het maken van maïskolvenschroot (MKS).


Goed grasland maken Grasland maak je voor minstens 5 jaar. Het is dan ook meer dan de moeite waard om bij de inzaai een aantal zaken goed te regelen. Ideaal is een egaal perceel met een goede afwatering en de juiste Ph.

Dat betekent in de praktijk sloten maaien/kanten bijwerken, ploegen of spitten, egaliseren en kalk strooien. Met onze ruime ervaring kunnen wij u hierbij helpen met advies en moderne machines.


Doorzaaien zonder grondbewerking In sommige gevallen is doorzaaien een optie. Hiervoor werken wij met een brede volvelds doorzaaimachine. Met deze machine is de bodemdruk lager, ontstaat een egaal volvelds zaaibeeld en wordt de grasmat goed belucht. Wij adviseren wel om vooraf te spuiten tegen onkruid. Dan krijgt het nieuwe gras veel meer kansen.

Maisland met gras inzaaien De huidige wetgeving staat graslandvernieuwing in het najaar nog altijd niet toe. Daarom is het ook dit jaar de moeite waard om te overwegen om vrijgekomen ma誰sland als grasland in te zaaien.


Medewerker aan het woord: Roel Lansman, chef werkplaats “Ik werk sinds 1999 bij Jennissen, begonnen als leerling monteur. In 2003 kreeg ik de kans om chef werkplaats te worden. Die kans heb ik met beide handen aangenomen en ik heb altijd volop de ruimte gekregen om naar eigen inzicht het werk in de werkplaats uit te voeren. Het voelt als een bedrijf in een bedrijf. Vanaf april dit jaar geniet ik volop van de nieuwe ruime werkplaats. Die brengt vooral rust en overzicht. En wat is die bovenloopkraan in de werkplaats super! Ik snap niet hoe we ooit zonder dat ding hebben kunnen werken. Ook erg prettig is de iPad die ik van een leverancier kreeg bij de opening. Inmiddels kan in eigenlijk niet meer zonder dat apparaat.” “Verder kan ik melden dat ik als kleine jongen eigenlijk koeienboer had willen worden, maar dat mijn liefde voor techniek toch sterker bleek te zijn.”

Rode puntjes De kranen van Jennissen zijn herkenbaar aan de rode punt in de giek. Tijdens de open dagen waren ze allemaal thuis, netjes in een rijtje naast elkaar.

Dit enthousiaste team staat altijd voor u klaar!

Jennissen Agrarisch Loonwerk BV Nijvelaar 1, 5275 HN, Den Dungen, tel. 073 – 503 16 49 info@lbjennissen.nl | www.lbjennissen.nl

Concept en realisatie: GREEN communicatie

Jennissen Journaal 2  
Jennissen Journaal 2  

Deze tweede uitgave van het Jennissen Journaal van september 2013 bevat 8 pagina's met nieuws en informatie.

Advertisement