Page 1

Jaargang 7 - december 2013 - editie

5

Bruisend regiomagazine in Geel - Meerhout - Olen - Westerlo - Laakdal

www.go4itmagazine.be

Markt 39 • 2440 Geel Tel. 014 58 86 63 www.huybrechtsjuweliers.be open op zondag 15 - 22 - 29 december van 13u tot 18u

p3 - Eindejaarsvragen

p14 - Uitgekookt met Peter

p17 - Cultuur- en ďŹ lmtip

bedeling door


Filiaal Bree Nieuwstadpoort 64 3960 Bree

Hoofdkantoor Geel Antwerpseweg 86 2440 Geel

089 46 18 32

014 58 86 70

089 47 19 79

014 58 38 54

www.sanik.be - info@sanik.be

Grohe • Hansgrohe • Dornbracht • Vola • RVB • a3 • Kermi • Novellini • Cesana • Marike • Jacuzzi Geesa • Inda • Detremmerie • Schock.Burgbad • Assenti • Royal Botania • Laufen • Keuco • ...


interview

De belangrijkste vragen van het jaar Met eindejaar blikken we terug op het voorbije jaar en maken we goede voornemens voor het nieuwe. Go4it magazine stelde de belangrijkste vragen van het jaar aan Tom Melis, actief in het internationale circuit van tennisscheidsrechters; Paul Turlinckx, voorzitter van carnavalsvereniging de Heiknuiters; Willy Mermans, voorzitter van Dessel Sport; Fons Backx voorzitter van ASV Geel en Marieke Deckers, zaakvoerster van Aroma Communicatie. Wat is voor jou het meest memorabele moment van 2013? Tom Melis: "In positieve zin: onze fantastische, mooie, warme maar vooral lange zomer! In negatieve zin: het toenemende zinloze geweld in onze maatschappij met als exponenten de 'kopschoppers van Eindhoven' en de 'terrasmoord' in Antwerpen." Paul Turlinckx: "Mijn 25-jarig huwelijk."

Willy Mermans: "Mijn meest memorabele moment in 2013 voert me terug naar een diepzeeduik in MaleisiĂŤ aan het eiland Sipadan. We zwommen daar tussen enorme scholen bultkoppapegaaivissen, jacks, barracuda's en diverse haaien. Een enorm belevingsmoment. Recentelijk was de thuisoverwinning van onze club KFC Dessel Sport tegen Royal Antwerp FC een hoogtepunt. Op wereldvlak heeft de tyfoon Haiyan me enorm aangegrepen, temeer omdat we zelf al een paar keer in dat gebied geweest zijn."

3


interview

Tom Melis

voorzitter Heiknuiters

Fons Backx: "Naast uiteraard de promotie van ASV Geel naar 2de klasse waardoor de Geelse voetballiefhebbers terug kunnen genieten van voetbal in 2de klasse, ook nog de geboorte van mijn eerste petekind en kleindochter, Madeleine."

Marieke Deckers: "Dat mijn drie prachtige kinderen gelukkig en gezond blijven. Meer kan je als moeder niet wensen. Ah ja, toch ook nog iets voor de ondernemer in mij. Dat Aroma Communicatie een succesvol jaar tegemoet gaat en dit graag met het geweldige team dat er nu is."

Marieke Deckers: “De aanval in Syrië met chemische wapens in augustus. De beelden van die kinderen daar laten je niet meer los. Hetzelfde met de tyfoon in de Filippijnen. Ik vrees dat ik, sinds ik zelf kinderen heb, extreem vatbaar ben voor zulke beelden. En wat dichter bij huis en een pak positiever: de ‘geboorte’ van Aroma Communicatie. Op 1 april zijn wij van naam veranderd en dat zorgt voor heel veel positieve ‘vibes’!”

Wat is jouw grootste wens voor het jaar dat gaat komen? Tom Melis: "Voor mezelf weet ik ondertussen dat gezondheid onmisbaar is om gelukkig te leven." Paul Turlinckx: "Een zorgeloos jaar op het vlak van gezondheid en loopbaan." Willy Mermans: "Ik hoop dat ons gezin ook in 2014 weer gespaard mag blijven van ongelukken en ziekte zodat we een gezond 2014 mogen beleven." Fons Backx: "Dat ASV Geel in 2de klasse kan stand houden, maar zeker ook dat mijn familieleden en ikzelf, en eigenlijk iedereen, gezond mag blijven."

4

Paul Turlinckx

internationaal tennisscheidsrechter

Wat staat bovenaan jouw verlanglijstje voor 2014? Tom Melis: "Gezond, sportief en gelukkig blijven!" Paul Turlinckx: "Een zorgeloos jaar en hopelijk geen sterfgevallen in de familie." Willy Mermans: "Helikopterskiën in Canada." Fons Backx: "Niets speciaals. Gezond blijven, plezier in’t leven, mooie vakantie, eens goed gaan eten, enz. Maar natuurlijk ook dat ASV Geel zowel sportief, commercieel en organisatorisch verder mag groeien en dat het stadsbestuur laat zien dat ze hieraan wil meewerken." Marieke Deckers: “Tijd. Ik zou meer tijd voor de zaak, voor mijn gezin en voor mezelf willen. Wie zoekt die vindt, zeker! En op professioneel vlak, heel veel interessante opdrachten.”

Wie is volgens jou de persoonlijkheid van het jaar en waarom? Tom Melis: "Paus Franciscus, een man die door zijn uitstraling en charisma bewijst dat je binnen gelijk welke functie en welk instituut ook 'gewoon en nederig' kan blijven."


Willy Mermans

Fons Backx

voorzitter Dessel Sport

voorzitter ASV Geel

Paul Turlinckx: "Ik kies niemand specifiek omdat ik ervan overtuigd ben dat ieder zijn eigen capaciteiten heeft."

Marieke Deckers: "Wij vieren oudjaar elk jaar met dezelfde groep van vrienden. En elk jaar organiseert een ander koppel de avond bij hen thuis. Ik geloof dat ik in 2014 aan de beurt ben. Lekker eten, een goed wijntje en aangenaam gezelschap, meer moet dat niet zijn. Meestal zijn we zo druk aan het converseren dat we niet doorhebben dat het volgende jaar reeds gestart is."

Willy Mermans: "Op sportief vlak, Marc Wilmots. Zelf blijft hij heel bescheiden en bovendien weet hij zijn ‘wereldsterren’ goed in de hand te houden." Fons Backx: "Ik hou er niet van om iemand speciaal te vermelden. Iedereen, met zijn eigen talenten, die bijdraagt om het sociaal leven te bevorderen, verdient deze titel." Marieke Deckers: "Het Pakistaanse schoolmeisje en Taliban-slachtoffer, Malala Yousafzai. Ze spreekt op haar zestiende verjaardag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe en roept op tot verplicht gratis onderwijs voor ieder kind en noemt boeken en pennen ‘onze machtigste wapens’. Zo jong en al zo strijdvaardig. Bewondering hiervoor."

Waar en hoe vier jij oudjaar? Tom Melis: "We drinken wellicht thuis een glas samen met wat vrienden." Paul Turlinckx: "Wij vieren oudjaar gezellig thuis bij een koud en warm buffet en om middernacht kijken we met z’n allen naar het vuurwerk." Willy Mermans: "Traditioneel organiseren we jaarlijks zelf op Dessel Sport een Oudjaars happening. Ook dit jaar wordt ‘La Nuit Royale’ weer een grandioos feest." Fons Backx: "Gezellig thuis."

Zijn jouw voornemens voor 2013 allemaal uitgekomen? Tom Melis: "Gelukkig wel!" Paul Turlinckx: "Gedeeltelijk, tot op heden zijn er geen sterfgevallen in de familie." Willy Mermans: "Niet allemaal! Ik had mijn zus beloofd haar te komen bezoeken in Turkije, maar ik ben er weer niet toe gekomen. Deze belofte maakt schuld die ik in 2014 wil vereffenen." Fons Backx: "Ja, ik mag niet klagen. Beroepsmatig gaat het goed, met de familie is alles ok, ASV Geel is terug in 2de klasse, …" Marieke Deckers: “Allemaal kan ik niet zeggen, maar mijn voornemen om in 2013 te verhuizen naar onze nieuwbouwwoning in mijn geboortedorp is gelukt. Zoals vele mensen die bouwen, zeg ik ook: dit doe ik toch maar één keer. Dus het is een opluchting als je dan eindelijk kan verhuizen.”

Marieke Deckers

zaakvoerster Aroma Communicatie

vermits het via de reguliere kanalen vrijwel onmogelijk is om er nog eentje aan te kopen." Paul Turlinckx: "Muzikantenstad, een show waar bekende zangers regelmatig aan mee doen. Van zo een optreden word je vrolijk en vergeet je even alle zorgen van de dag." Willy Mermans: "Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, gewoon om te ervaren of ze in werkelijkheid ook zo spontaan zijn als ze in de media overkomen." Fons Backx: "Het stadsbestuur van Geel om eindelijk hun officieel standpunt te kennen ivm de ontwikkeling van het voetbal en bijhorende accommodatie in Geel, zodat we weten waar onze toekomst ligt." Marieke Deckers: "Ik wil nog graag heel veel interessante ondernemers ontmoeten. Ik geloof erin dat de ondernemers onze economie recht houden. We moeten veel van elkaar leren en gaan voor een klimaat waarin het gunstig is om te ondernemen. Dat is de dag van vandaag niet zo eenvoudig, maar we mogen niet opgeven. Mensen die ondernemen, zorgen voor werkgelegenheid en daar staat of valt alles mee."

Wie wil je nog graag ontmoeten in 2014 en waarom? Tom Melis: "De Rode Duivels (en dan liefst nog in Brazilië) want dat zou dan betekenen dat iemand mij een ticket heeft bezorgd

5


Zondag 15 en 22 december

uitzonderlijk open van 11u tot 17u

2 +LE1ACTIE

IA + 1 stuk gratis C E P S kopen ks

2 stu

Marjel boetiek Hoogzand 8 - 2235 Westmeerbeek Tel. 016 69 87 82

Openingsuren: Maandag van 14u00-18u30. Dinsdag - donderdag - vrijdag van 10u00-12u00 en van 13u30-18u30. Zaterdag doorlopend open van 10u00-18u00.


Provinciebaan 60 • B-2470 Retie Te l . : + 3 2 ( 0 ) 1 4 6 7 1 2 7 2 w w w. d a m s e n c o m p a n y. c o m Openingsuren: di.-vr. 9.30-12.00u. en 13.00-18.00u. zat. 9.30-12.00u. en 13.00-16.30u.

Wij zijn uitzonderlijk open op zondag 15 en 22 december van 13.00 u. tot 16.30 u.


publireportage

Immo VL surft op positieve golven van vastgoed De barometer van het vastgoed blijft voor de Kempen een gunstige indicatie aangeven. Dat blijkt ook uit cijfers van het trimestrieel rapport van Nederlandstalige notarissen. Wim Verboven van Immo VL geeft duiding bij de statistieken.

Op notaris.be lees ik dat het Belgisch vastgoed almaar stabieler wordt. Dat stemt je ongetwijfeld tevreden? Er is in België in het derde kwartaal een algemene stijging van 0,3% van vastgoedtransacties in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Als je dieper op de cijfers ingaat, zie je dat Vlaanderen erop vooruit gaat met +1,3%, terwijl Brussel en Wallonië een daling van transacties noteren. Wij hebben die stijging in de Kempen ook duidelijk gemerkt. In al onze kantoren zien we, zowel tijdens de zomermaanden als in het najaar, een opmerkelijke stijging van verkopen.

Hoe verklaar je dat? We zijn allemaal het woord ‘crisis’ beu gehoord en dat vertaalt zich in een toenemend consumentenvertrouwen. Mensen kijken weer positiever naar de toekomst. Anderzijds daalt de inflatie en blijft de hypothecaire rente zeer laag. Uit de notarisbarometer blijkt ook dat de gemiddelde prijs van woningen en appartementen nog altijd stijgende is. Vastgoed blijft dus zonder twijfel een goede investering.

IMMO VL lanceerde in oktober zijn nieuwe website. Hoe zijn de reacties? De reacties zijn ongelooflijk. Onze website is een krachtig hulpmiddel voor kopers en

verkopers. Maandelijks krijgen we zo’n 30.000 bezoekers op onze site. We hebben onze website eveneens aangepast voor smartphones en tablets. We merken dat meer en meer mensen mobiel surfen. Daarom vonden we het nodig om ook hen optimaal te kunnen informeren.

“De reacties op de nieuwe website zijn ongelooflijk.” Verder vind je er alle informatie over onze manier van werken, een overzicht van al onze kantoren, getuigenissen van mensen die met ons samenwerken en een blog. Uiteraard zijn we ook actief op de sociale media.

Ik merk dat ook projecten een aparte plaats op de website hebben gekregen? Inderdaad. Dat was ook nodig. We hebben meer en meer nieuwbouwprojecten in portefeuille. Neem nu het project Baantveld in Geel. Een prachtig, centraal gelegen gebouw met 12 appartementen met 1 of 2 slaapkamers. De appartementen worden volledig afgewerkt en hebben een terras of tuin. Op 14 december houden we een opendeurdag. Je moet zeker eens een kijkje komen nemen in onze modelappartementen.

Zullen we zeker doen!

Immo VL? Vind ik leuk! Wil je snel en regelmatig updates van het aanbod van Immo VL? Volg ons dan op onze Facebook-pagina. We zetten huizen en projecten in de kijker, informeren je wanneer onze nieuwe folder in de brievenbus valt enz.

> volg ons op: facebook.com/immovl

Denkt u aan kopen of verkopen? Onze troeven Huis van vertrouwen Erkende BIV makelaars Volledige begeleiding Correcte service Persoonlijk advies

Partner van:

Kantoor Geel: Pas 96, 014 58 02 08 Immo VL ook in Mol, Herentals en Tessenderlo

www.IMMOVL.be 8


12 NIEUWBOUWAPPARTEMENTEN BAANTVELD - GEEL

HET FORUM Café - Brasserie WEKELIJKS NIEUWE SUGGESTIES RUIME KEUZE UIT AMBACHTELIJK IJS Residentie ‘Violet’ is een prachtig nieuwbouwproject in het centrum van Geel. Gelegen op een unieke locatie op de hoek van Baantveld en de Violetstraat.

OPENDEURDAG

14 december van 10u tot 16u

Zaterdag 14/12 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in onze modelappartementen. Dit project is een realisatie van 12 appartementen met 1 of 2 slaapkamers. De afwerking van de appartementen bepaalt de koper volledig zelf. Terras of tuin aanwezig. Ondergrondse staanplaatsen beschikbaar evenals bovengrondse garages. Prijzen vanaf € 180.000 (Grondaandeel onder registratie 10%, constructie onder BTW 21%).

VOOR MEER INFO:

GEEL - HERENTALS - MOL - TESSENDERLO

TEL. 014 58 02 08 Fax. 014 58 02 18 info@IMMOVL.be

www.IMMOVL.be

HET FORUM wenst u

prettige eindejaarsfeesten! Kom onze Kerstlunch ontdekken!

Meer info op onze website

Reserveer online!

info@brasseriehetforum.be w w w. b r a s s e r i e h e t f o r u m . b e

Markt 91 - 2440 Geel - Tel. 014 59 37 77

9


EEN HUIS VOL MUZIEK Een totaalaanbod van CD’s en DVD’s uit binnen- en buitenland Keuze uit meer dan 1.000.000 artikelen

music - talk Tony’s Muziekhuis is alive & kickin'! Voor de échte muziekliefhebber, in welk genre ook. Met keuze uit meer dan 1.000.000 artikelen. Veel luister- en kijkplezier!

CD-TIP Hooverphonic - Reflection Voor hun achtste album (negende als je de orkestplaat meetelt) heeft Hooverphonic het net iets anders aangepakt. De band heeft op verschillende locaties, bij fans thuis (bijvoorbeeld onder meer op een boerderij en een oude steenfabriek) de nummers voor 'Reflection' opgenomen. Het resultaat daarvan is een muzikaal geschenk. Een album vol ingetogen en aanstekelijke nummers met de intussen bekende single ‘Amalfi’. Zelden is er meer uitgekeken naar een nieuwe Belgische release dan naar het nieuwe album van Hooverphonic!

Clouseau - Clouseau Na een pauze van vier jaar hebben Koen en Kris Wauters in november hun nieuwe album voorgesteld onder de noemer ‘Clouseau’. Het is een typisch Clouseau-album, die met ‘Vliegtuig’ voor de vierde keer een nummer-1 hit in de Ultratop singles chart bezorgde. Vanaf begin 2014 kan je het duo opnieuw bewonderen in het Sportpaleis. Het album is alvast verkrijgbaar en meer als de moeite waard!

DVD-TIP De Smurfen 2

OPENDEURDAGEN

Zondag 15, 22 en 29 december extra open van 13u tot 18u

Pas 36 - 2440 GEEL - Tel. 014 58 85 90 muziek01@scarlet.be tonysmuziekhuis.handelsgids.be Volg TONY’S MUZIEKHUIS op

10

De Smurfen zijn terug! In dit verhaal creëert de boze tovenaar Gargamel een paar ondeugende Smurfachtige wezens genaamd 'de Stouterds'. Daarmee hoopt hij de magische Smurfessentie te benutten. Maar als Gargamel ontdekt dat het niet werkt, ontvoert hij Smurfin omdat zij de geheime spreuk kent. Samen met de hulp van Patrick en Grace gaan de Smurfen op zoek naar Smurfin in Parijs!

Maak kans op één van deze CD's of DVD's Surf naar www.go4itmagazine.be

Speel mee en win!


I N T E R I E U R O P M A AT

L A M I N A AT V L O E R E N - PA R K E T - P L A F O N D S - T U I N H O U T M A AT W E R K K A S T E N / K E U K E N S - Z A A G W E R K O P M A AT

Vo s s e n d a a l 1 5 - 2 4 4 0 G e e l Te l . 0 1 4 5 7 8 0 0 0 - F a x 0 1 4 5 8 2 8 4 7 w w w. b o u w c e n t r u m - v e r b o v e n . b e 13


uitgekookt

Feestelijke combinatie van hertenfilet, geflankeerd door butternutpompoen, aardappelkroketjes en blauwe besjes Ingrediënten 4 personen

Bereiding

600 gr hertenfilet 1 butternutpompoen Chardonnay-azijn suikerwater (50 gr suiker/50 gr water) 300 gr aardappelpuree 1 eigeel 50 gr parmezaan paneermeel beetje amandelpoeder 400 gr wildfond 1 pakje blauwe bessen

Meng voor de bereiding van de kroketjes de aardappelpuree met de parmezaan en breng op smaak met peper en zout. Voeg het eigeel toe en rol bolletjes van de puree. Meng het paneermeel met het amandelpoeder om de kroketjes te paneren. Snij met een dunschiller sliertjes uit de pompoen en rol deze op. Steek ook rondjes uit en marineer deze allemaal in de Chardonnay-azijn en suikersiroop. Maak van de rest van de pompoen een mooie, gladde puree en breng op smaak. Kook de wildfond in, samen met de blauwe bessen. Passeer deze en breng op smaak. Kleur het vlees aan en bak verder in de oven verder gedurende 6 min. op 180° C. Breng op smaak. Frituur de kroketjes mooi goudbruin. Schik alles mooi en creatief op een bord. Smakelijk.

14


sterk gekruide

communicatie

pittig adverteren ∙ uitmuntend webdesign straffe designs ∙ vruchtbaar advies Dr. Van de Perrestraat 176-178 - 2440 Geel - Tel.: 014 700 595 - info@aroma.be @aromabe

Aroma Communicatie

fb.com/aroma-communicatie

www.aroma.be


cultuur Cultuurcentrum de Werft biedt een ruim, divers en kwaliteitsvol aanbod theater, dans, muziek, humor en tentoonstellingen voor alle leeftijden.

Als je echte service wil

MIDDLE GATE GEEL '13 -

Wegens succes verlengd tot en met

zondag 19 januari 2014!

Curator Jan Hoet's tentoonstelling Middle Gate Geel ’13 concentreert zich op drie grote categorieën: mythe, psychiatrie en kunst. Door haar intrinsieke relatie met de stad Geel en haar traditie van de gezinsverpleging krijgt de tentoonstelling een unieke dimensie. Nog tot en met zondag 19 januari 2014. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 10u00 tot 17u00. Locaties in Geel: de Halle, Markt 1 - St.-Dimpnakerk, St.-Dimpnaplein - Gasthuismuseum, Gasthuisstraat 1 - Kunsthuis Yellow Art, Pas 204 Werk te zien van onder meer: Wim Delvoye, David Hamons, Bruce Nauman, Pablo Picasso, Paul Klee, Jan Fabre, ...

STIP EINDEJAAR

Pc’s, laptops & toebehoren (Na)verkoop & herstellingen Service aan huis op afspraak Ruime voorraad inktpatronen

Reeds 10 jaar een begrip in Geel Rijn 100

In mei 2012 vond de eerste Oavet van de Platte Klap plaats. Een uniek samenwerkingsverband tussen Nieuwsblad van Geel en cultuurcentrum de Werft om de Geelse streektaal in de kijker te plaatsen. De reacties waren overweldigend. Het resultaat werd in beperkte oplage op CD geperst en is enkel te koop aan de balie van cc de Werft, bij het Nieuwsblad van Geel en Tony’s Muziekhuis. Voor meer info en tickets: Cultuurcentrum de Werft - Werft 32, 2440 Geel 014 56 66 66 - www.dewerft.be - info.dewerft@geel.be

go see a movie Een filmpje meepikken doet u in Studio Filmtheaters op de Werft in Geel. Kom genieten in de vernieuwde zalen met comfortabele zetels, digitale projectie en veel meer!

Werft - Geel

2440 Geel

• Tel. 014/58 54 56 • info@comservice.be

Maandag tot vrijdag: 09:30u - 12:00u & 13:30u - 18:00u Zaterdag en zondag gesloten.

www.comservice.be

vernieuwde zalen!

DE KAMPIOENEN

De Kampioenen worden uitgenodigd door een oude vriend van voorzitter Boma voor een vriendschappelijke wedstrijd in het zuiden van Frankrijk tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Wat een leuke reis moest worden, loopt echter helemaal verkeerd met Fernand Costermans als reisleider...

Volg COMSERVICE op

Openingsuren

DE LIEKES VAN DEN OAVET VAN DE PLATTE KLAP - CD

Regie: Met oa:

Eric Wirix Marijn De Valck, Loes Van den Heuvel, Johny Voners, Niels Destadsbader, Mike Verdrengh, Johan Museeuw Genre: Vlaams, komedie Release: 18/12/2013 Speel

Maak kans op gratis tickets!

mee en win!

Surf naar www.go4itmagazine.be 17


optiek devos Markt 25 • 2440 geel T 014/58 34 89 F 014/58 09 24 info@optiekdevos.be

maandag gesloten di - za: 9.30u - 12u & 13.30u - 18u

WWW.OPTIEKDEVOS.BE


publireportage

30 jaar Optiek Devos Go4it magazine ging langs bij Optiek Devos om te vernemen wat er de voorbije 30 jaar veranderd is in de wereld van de optometrie en dat mag gerust indrukwekkend genoemd worden. Bruno Devos, sinds jaar en dag zaakvoerder van Optiek Devos, neemt ons graag op sleeptouw in de boeiende wereld van professionele oogmetingen, kwaliteitsvolle brilglazen en trendy monturen. Optiek Devos, sinds jaar en dag sterk in kwaliteit. Maar hoe merkt de klant dit? Bruno: “Het is natuurlijk heel makkelijk om zoiets te claimen, daarom geef ik daar graag een extra woordje uitleg over. Goede optiek en kwaliteitsvolle brillen zijn het resultaat van een heel correcte oogmeting, perfecte plaatsing en kwaliteitsvolle brilglazen. En onder de noemer “kwaliteit” heb je nog eens vrij grote verschillen. Bij multifocale (of progressieve) glazen heb je glazen van een gewoon basisniveau tot werkelijk optische meesterwerken. Tot deze laatste behoort bv. het -glas dat volgens nanotechnologie vervaardigd wordt en een ongeëvenaard visueel comfort biedt. En tussen deze beide uitersten heb je nog verschillende tussenniveaus. Je ziet, je kiest werkelijk je glas à la carte bij ons. Onze filosofie was – en is nog steeds – dezelfde: de klant kiest volgens zijn wensen en budget.”

de Visio Office die met een ongekende precisie alle gezichtsparameters vastlegt. Voor het inslijpen gebruiken wij de Mister Blue-slijpmachine die het beste resultaat geeft. Dit gebeurt uiteraard in eigen atelier met gekwalificeerde mensen.”

Optiek Devos speelt ook in op de laatste trends? Bruno: “Inderdaad. Mensen veranderen veel sneller van bril dan vroeger en gebruiken regelmatig verschillende brillen naast elkaar. Je kan een ultramoderne

En wat als ik het liever sober hou? Bruno: “Minimalistisch? Dan kan je kiezen voor de glasbril (brillen zonder frame) en nog minimalistischer dan zit je natuurlijk bij contactlenzen (lacht). Natuurlijk kan je niet alles strikt in deze stijlcategorieën onderbrengen, daarom bieden wij een fenomenaal assortiment. Ikzelf ben een echte kameleon met mijn acht brillen die ik varieer naargelang humeur en mijn kledij.” Je merkt het, bij Optiek Devos zit je goed!

Wat volgt er na de keuze van het geschikte glas? Bruno: “Het perfect plaatsen en slijpen van het glas. Voor de juiste plaatsingsgegevens gebruiken wij de meest innovatieve apparatuur zoals

Bruno Devos (zaakvoerder) - verkoop, oogmeting en contactlenzen Kristien Devos - verkoop en administratie Stefan - verkoop, oogmeting, contactlenzen en atelier Sven - atelier, was niet aanwezig voor de foto

optiek devos

bril dragen (theo, Etnia Barcelona,…). Italiaanse flair vind je bij Gucci, Armani, Prada, D&G en Tom Ford. Kies je voor de casual look dan is het overbekende RayBan koploper in zijn segment. Onze kleinste klanten vinden we ook heel belangrijk en bieden we een enorm assortiment in een hele waaier van kleuren.”

Markt 25 • 2440 geel T 014/58 34 89 F 014/58 09 24 info@optiekdevos.be

Met hun dertigjarige ervaring, hun knowhow, de kwaliteit van de merkprodukten en de hoogste nauwkeurigheid van hun metingen en verwerking in eigen atelier staan zij garant voor een bril van superieure kwaliteit waarvan je iedere dag de voordelen ervaart, jarenlang.

maandag gesloten di - za: 9.30u - 12u & 13.30u - 18u

W W W. O P T IE K DE VOS.B E 19


www.slaapcomfortlanuit.be

CAD

LA NUIT slaapcomfort

EAUTIP Badtex S tiel De W toiletta ssen Pip itte Lietaer, S nachtkle tudio, Oilily, dij PIP, Kus Dekbed sens, overtre kken, enz...

Koopzondagen enkel te Tessenderlo op 15-22 & 29 december open van 14u-18u. Tijdens de koopzondagen geniet je van een gratis glaasje glühwein of jenever. UW SPECIAALZAAK VOOR:

Volg La Nuit op

Matrassen • Lattenbodems • Boxsprings • Kussens • Dekbedden

TURNHOUT

20

TESSENDERLO

Steenweg op Oosthoven 168 - 2300 Turnhout - T. 014 67 35 62

Geelsebaan 36 - 3980 Tessenderlo - T. 013 67 23 99

Open: di-do-vrij van 10u-12u en van 13u-18u, woensdag van 13u30-18u Zaterdag doorlopend open van 10 –17u, maandag en zondag gesloten

Open: ma-do-do-vrij van 10u-12u en van 13u30-18u Zaterdag doorlopend open van 10 –17u, woensdag en zondag gesloten


Nelly Lingerie Badmode

VERWEN JEZELF OF LAAT JE VERWENNEN TIJDENS DE FEESTDAGEN BIJ LINGERIE NELLY

ADVIES, SERVICE EN RUIME KEUZE VAN A TOT EN MET H CUP

Verras haar met een cadeaubon in geschenkverpakking. Zondag 15 en 22 december geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur Lingerie Nelly Pas 54, 2440 Geel Tel/Fax 014-589369

Reeds 30 jaar uw speciaalzaak voor lingerie en badmode.

www.lingerienelly.be

Openingsuren: Maandag: 13.30 uur tot 18.00 uur Di. t/m Vr.: 09.30 uur tot 12.00 uur en 13.30 uur tot 18.00 uur Zaterdag: 09.30 uur tot 18.00 uur Zondag: gesloten

Volg LINGERIE NELLY op


publireportage

Fien en Fons: “laat kinderen schitteren” Velen gaan op het allerlaatste moment nog op zoek naar eindejaarscadeautjes. Ook bij Fien en Fons in Geel branden de lichtjes in de kerstboom. Maar, de grote aandacht gaat alweer naar de volgende grote gebeurtenis. Vanaf 2 januari gaat de focus naar het creëren van een gepaste outfit voor het communie- of lentefeest. Stuurvrouw aan boord is Ann Schuurmans.

Fien en Fons is op 6 jaar tijd een referentiepunt geworden voor baby- en kindermode. Waar ligt het unieke karakter van de winkel? Fien en Fons is uitgegroeid tot een conceptshop. We hebben zo’n 70 kledingmerken en accessoires in onze rekken liggen, gecombineerd met persoonlijk stijladvies. Mijn focus ligt niet op de combinaties van de merken zelf, maar op de mogelijkheden tussen de merken onderling. Ik wil niet blijven hangen in een bepaald merk, maar vertrekken vanuit mijn eigen smaak. Wat past bij het kind? Ik wil aanvoelen wat klanten willen en voor ieder budget een mooie outfit samenstellen.

Je koopt de collecties altijd zelf aan. Hoe weet je waarop je moet letten? Ik ga altijd naar één of twee beurzen. Die van Firenze mis ik nooit omdat je daar wereldwijd alle merken samen vindt. Je ziet onmiddellijk alle modetendensen. Bij wijze van huiswerk kijk ik op voorhand welke merken het goed doen en welke niet. En met dat ‘huiswerkboek’ vertrek ik dan. Zo weet ik welke stijlen en welke kleurencombinaties ik moet aankopen.

meer pasteltinten: pastelblauw, pastelgroen, pastelroze,... Alles vormt ook terug meer een geheel. We hebben een tijd gehad, we noemen dat retro, van contrasterende kleuren: het blauwe kleedje met de gele broekkous. Dat gaat er stilaan uit. Ook voor de jongens gaan we terug wat klassieker. Maar een beetje 'fout’ blijven we ook wel leuk vinden. Op veel plaatsen is de jongenskeuze vrij beperkt en saai; ikzelf heb twee zonen en ben daarom nog meer gemotiveerd om ook een leuke en brede keuze aan te bieden voor onze mannelijke klantjes. Meisjeskleding is zo uitgebreid, daar is het vaak moeilijk om me in te perken ... zo veel moois!

Wanneer begint het communieseizoen bij Fien en Fons? We pakken vanaf 14 december uit met fotopreviews op onze website en op onze facebookpagina. Vanaf 2 januari staan we paraat met de nieuwe collectie. Op dinsdag en donderdag werk ik na de gebruikelijke openingsuren nog op afspraak. Onze agenda loopt al behoorlijk vol voor de eerste weken.

Wat zijn de communietendensen voor 2014?

Jij bent iemand die continu nieuwe ideeën integreert in de winkel, zoals de kindercatwalk.

De afgelopen jaren zagen we de felle, frisse kleuren. Bij de meisjes zijn crème en wit terug van weggeweest. Nu zijn het

De catwalk staat er van dag 1. Dat is nog altijd een topper! Vooral nu met de communie. Al die prinsen en prinsessen die

Dr. Van de Perrestraat 31, 2440 Geel 014/ 58 08 00 - info@fienenfons.be Openingsuren: di-za van 10 tot 18 uur of op afspraak dinsdag- en donderdagavond

als kers op de taart de catwalk op mogen. Papa’s nemen foto’s en mama’s staan met tranen in de ogen als ze hun zoon/dochter zien stralen in hun nieuwe outfit. Ik heb nog een primeur. Binnenkort start ik met workshops waarop we ouders met kind(eren) uitnodigen en ze persoonlijk stijladvies geven. Ik voel dat mensen behoefte hebben aan degelijke begeleiding bij belangrijke momenten zoals communie, terug naar school, huwelijken, … Hier kunnen wij zeker een meerwaarde betekenen. Bij Fien en Fons willen we alle kinderen én hun ouders laten stralen!

Meer info: www.fienenfons.be

PREVIEW COMMUNIECOLLECTIE

vanaf 14 december op www.fienenfons.be

facebook.com/fienenfons Volg onze pagina en blijf op de hoogte van wedstrijden, nieuwe collecties, seizoentips, …

Heb je interesse in stijladvies of workshop, mail naar info@fienenfons.be en we houden je op de hoogte.

22


€ 200

korti

ng!

Bespaar €650/jaar* dankzij de EcoWater-ontkalker De voordelen van waterverzachters > Milieuvriendelijk besparen

verbruik minder energie dankzij uw waterontharder

> Meer comfort

fluweelzachte handdoeken, geen hardnekkige kalkvlekken, ...

> Geen kalkaanslag

MEER WETEN OVER DEZE ACTIE?

uw leidingen en toestellen lijden niet meer onder de kalkaanslag

>> mijnecowaterkorting.be

*besparing bij een gemiddeld Vlaams gezin van 3,3 personen. Gemiddelde terugverdientijd aankoop toestel: 2 jaar.

VACATURE EcoWater Systems Europe NV, gelegen te Olen (vlakbij Antwerpen), is marktleider in residentiële en industriële waterbehandeling. EcoWater Systems Europe maakt deel uit van Berkshire Hathaway en behoort tot de Marmon Group die wereldwijd meer dan 22.000 mensen tewerkstelt.

Voor deze vestiging zijn we op zoek naar een m/v

Monteur ALGEMEEN

Je bent verantwoordelijk voor de opbouw (van onderdeel tot machine) en testing van waterbehandelingstoestellen (omgekeerde osmose, ontijzeraars, waterontharders, …) voor onze klanten.

JOUW TAKEN Verantwoordelijk voor de montage en assemblage van waterbehandelingstoestellen in onze werkplaats te Olen. Uitvoeren van kwaliteitscontroles op het gemonteerde toestel. Herstellen van defecten en voorstellen ter verbetering formuleren. Je bent tevens bereid om, wanneer nodig, je collega’s te assisteren bij het plaatsen en/of onderhouden van de toestellen bij onze klanten.

meer

e

p

info o

ter. cowa

be/jo

JOUW PROFIEL Je hebt bij voorkeur een diploma A2 Mechanica / ElektroMechanica of gelijkwaardig door ervaring. Je beschikt over een 2-tal jaar ervaring in een technische functie. Ervaring binnen de waterbehandeling / sanitaire sector is een groot pluspunt. Praktijkervaring TIG-lassen en/of elektriciteit is een voordeel. Je spreekt vlot Nederlands, Frans is een pluspunt. Je bent leergierig en hebt interesse in waterbehandeling. Je bent flexibel naar taken en werkuren.

ONS AANBOD Wij bieden je een technisch veelzijdige, afwisselende functie met ruimte voor eigen initiatief, in vast en voltijds dienstverband. We zijn een dynamisch, jong en groeiend bedrijf, dat deel uitmaakt van de Amerikaanse groep Berkshire Hathaway. Wij bieden je een eerlijke verloning aangepast aan je ervaring.

DEZE UITDAGING SPREEKT JE AAN? Stuur je CV & motivatiebrief naar EcoWater Systems Europe NV t.a.v. Sandra Vandenbergh Geelseweg 56 - 2250 Olen of mail naar s.vandenbergh@ecowater.be

bs EcoWater Systems Benelux Geelseweg 56 2250 Olen

T + 32 14 24 71 11 info@ecowater.be www.ecowater.be


Deze korting is geldig van 11/12 tem 25/12/2013

bloem

-10% Deze korting is geldig van 26/12 tem 10/01/2014

Openingsuren: Maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag: 8:30u - 12:00u | 13:00u - 18:00u Zaterdag: 8:30u - 12:00u | 13:00u - 16:00u & Zon- en feestdagen gesloten

strooizout & sneeuwschoppen

-10%

-10%

farming toys

Deze korting is geldig van 11/01 tem 25/01/2014

Velveken 3 Geel-Larum 014/58 31 06

25


ALS EEN REFERENTIE ZICHZELF OVERTREFT

Er is al een nieuwe Corolla Pure 1.33 P vanaf € 18.300,-(1). Ontdek hem bij uw Toyota verdeler of op Toyota.be

SUPER VROEGE

SALONCONDITIES OP ALLE TOYOTA’S

NEW COROLLA

OPVOLGER VAN EEN LEGENDE

Garage Marc Janssens BVBA Antwerpseweg 83 – 2440 Geel Tel : 014 58 96 58 4,1-6,0L/100KM | (2)

106-139G/KM | www.toyota.be

(1) Catalogusprijs BTWi geldig op 01.12.2013 bij aankoop van een nieuwe wagen, voorbehouden aan particuliere klanten, bij de deelnemende verdelers in het erkend distributienetwerk van Toyota in België. Prijzen BTWi tenzij anders vermeld, onder voorbehoud van drukfouten. (2) 5 jaar garantie en bijstand: internationale fabrieksgarantie van 3 jaar (max. 100.000 km) verlengd met 2 jaar dus tot 5 jaar in totaal (max. 150.000 km) door Toyota Belgium N.V. op de wagens door haar geleverd en voorzien van het bijhorend certi caat, geleverd door uw erkend Toyota Verkooppunt. Aanbod onder voorwaarden. Meer info in uw erkend Toyota Verkooppunt of op toyota.be

VACATURE POLYVALENTE VERKOPER/RECEPTIONIST

Meer info:

Ontdek de Corolla in actie.

Tel: 014 58 96 58 - janssens@garage-janssens.be


Op l e i d i n g s a a n b o d 2 0 1 4

Centrum voor Volwassenenonderwijs DE AVONDSCHOOL VAN DE KEMPEN

CVO HIK GEEL

Kleinhoefstraat 4 2440 Geel

Tel.: 014 56 23 22 of 014 56 23 10 Fax: 014 58 48 59

info@hik.be

Hoger onderwijs

Secundair onderwijs

> Economische Opleidingen

> Economische Opleidingen

Bedrijfsmanagement, Boekhouden (ook dagopleiding), Fiscale wetenschappen, Marketing (ook dagopleiding), Office Management, Ondernemingscommunicatie, KMO-management, Logistiek-transport-mobiliteit, Openbare besturen, Rechtspraktijk

> Sociaal Maatschappelijk werk, Personeelswerk, Orthopedagogie (dagopleiding)

> Informatica

INFODAG

op 16 januari 2014 om 19:00 uur Opleidingen in de kijker Social Media, Office 2013, Windows Phone/Tablet, Outdoor GPS, Photoshop Elements

Start nieu cursussenwe januari 20 in 14

Meer info over al onze opleidingen? >> www.hik.be

@cvohik facebook.com/cvoHIK

Programmeren, Netwerken

> Onderwijs Lerarenopleiding (ook dagopleiding)

> Toerisme Reisleider, Gids

> Talen Office Management

> Technisch Elektromechanica (ook dagopleiding)

NIEUW Module E-media vaardigheden: sociale media, webcopywriting, blog opstellen, ...

Bedrijfsbeheer

> Voeding Gastronomisch koken, Bakkerij, Pralines en gebak, Wijncursus, Bierkennis, Tapas, Italiaanse keuken, Buffetten, Gezonde keuken, Barbecue en grill

> Talen Frans, Engels, Duits, Spaans, Pools, Italiaans

> Technisch Autotechniek, Fietsenmaker, Lassen, Bouw, Klusjesdienst, Residentieel Elektrotechnisch Installateur, Loodgieter

> Informatica Toepassingssoftware: Initiatie, Office 2013, Internet, Dreamweaver, PHP, Smartphones & Tablets, Mac, Windows 8, Social Media, Joomla, Windows Phone/ tablet Grafische pakketten: Photoshop Elements, Illustrator, Autocad, Inventor, 3D-ontwerpen, Netwerktechnicus: Thuisnetwerken, Besturingssystemen Digitale fotografie ICT voor leerkrachten

Ook voor senioren Photoshop Elements, Digitale fotografie, Social Media, Windows 8, Office 2013, iPad/iPhone, Windows Phone/ Tablet, ‌


vanaf voorjaar 2014

“December is dé feestmaand bij uitstek. Vanaf vandaag is daar nog een extra reden voor: de lancering van Go4it magazine. Een stijlvol en vernieuwend regiomagazine. Go4it is meer dan alleen maar een naam. Het is een levensvisie. Go4it staat voor een positieve kijk en instelling. Het leven is aan de durvers. En dat is de enige reden waarom vandaag dit magazine in uw brievenbus is gevallen.”

Wanneer ben je met de idee gaan spelen om met een magazine te starten? Dat moet in de lente/zomer van 2007 geweest zijn. In de huis-aan-huis-bedeling had je toen twee sterke titels, namelijk De Streekkrant en toen nog Passe-Partout, momenteel Rondom. Ik speelde met de idee om een regionaal getint, stijlvol huis-aan-huis magazine op de markt te brengen, bedeeld met De Post. Onze redactiestukken moesten mee het verschil maken met de focus op onze regio. Het allereerste interview was met RTV-nieuwsanker Gunter Mens. We interviewden Jan Hoet, Geert Vermeulen, Kathleen Aerts, Paul Michiels, Jef Neve, Anja Daems, … allemaal mensen met Kempische roots.

Is er ondertussen veel veranderd? Toch wel. Het concept, de regionale verankering, is hetzelfde gebleven. Maar het magazine is zeer sterk gegroeid. 6 jaar geleden zijn we gestart met een oplage van 26.714 exemplaren. We verschenen in Geel, Meerhout, Olen en Westerlo. Nu verschijnt Go4it magazine in 10 gemeenten met een oplage

van 76.000 exemplaren. Er is een uitgebreide website waar je alle edities van de voorbij 7 jaargangen kan opvragen. In 2011 is Go4it magazine overgenomen door uitgeverij Inspirio. Aroma Communicatie verzorgt nog wel de vormgeving.

4 - editie mber 2013 7 - septe - Laakdal Jaargang - Westerlo hout - Olen Geel - Meer zine in regiomaga Bruisend

zine.eu

4itmaga

www.go

WH

O

PE W- O

NDE

URD

AG E

N!

kom langs op g 29 zaterd ag 28 & zonda septe mber 2013

m ag az in

VER AN DA

’S

-

PER GO LA’

S

-

TOTAA LPR

GEEL.indd

Peter ekookt met p18 - Uitg

era nd ala

uurp23 - Cult

-

ZON WE

RIN G

ntals - 2200 Here 63 vaart 39 50 15 Tel. 014 .be ectabvba and@perf

verandal

ww w.v

bal pens voet p3 - Kem

OJE CTE N

Noorder

nd pe rfe

cta .be g door bedelin

en lmtip 10/09/2013

10:28:50

1

Go4it_3013_

En ook daar wordt aan gesleuteld? Op vraag van de uitgever komt er een volledige restyling. Deze staat zo goed als op punt. Het wordt allemaal veel luchtiger en aangenamer om lezen, want Go4it magazine blijft een leesmagazine. Inhoudelijk wordt er ook bijgestuurd. Jilke De Backer voerde een lezersenquête uit. Met deze resultaten gingen we aan de slag om het magazine nog meer af te stemmen op haar lezers. Dankzij vernieuwing en bijsturing blijft zo’n printmedium zijn bestaansreden houden.

ADVERTEREN OF REDACTIETIPS? Inspirio bvba Tel. 014 96 09 53 redactie@go4itmagazine.be

e

jaargan g8 ed. voo rjaar 201 4

De belan Go4it ma grijkse vragen va Feestelijkgazine in een nie n het jaar uw recept me t hertenfi jasje let

Exact 6 jaar geleden, in december 2007, verscheen Go4it magazine voor de eerste keer. Bedenker van het eerste uur, Roel Biesemans, blikt terug op 7 jaargangen en kijkt vooruit naar een vernieuwend 2014.

publireportage

Go4it magazine in een nieuw jasje

facebo

ok.com

/go4itm

agazin e

info@go4itmagazine.be

www.go4itmagazine.be 29


go plus Juweeltjes van echte bloemen

Origineel, persoonlijk en met karakter

EXTRA OPEN OP ZONDAG 22/12 EN ZONDAG 29/12 Rozenjuweeltjes zijn hip, maar sieraden met echte roosjes zijn pas echt bijzonder. De oorbellen, kettingen, haarspelden en broches worden met de hand gemaakt. Een fijn harslaagje zorgt ervoor dat de bloemen niet kwetsbaar zijn en hun kleur mooi behouden. Naast rozen zijn er ook sieraden met orchideeën, viooltjes en andere bloemen verkrijgbaar. De bloemen bestaan in veel verschillende kleuren: zowel sober als opvallend. Zo is er voor iedereen een passend bloemenjuweel!

De inrichting van uw interieur is vaak een weerspiegeling van uw levensstijl. Het geeft een persoonlijke toets aan uw woning. Leg nu nog meer karakter en eigenheid in uw interieur met de sofa’s en zetels van Vano Home Interiors. U haalt een uniek meubelstuk in huis dankzij de gepersonaliseerde stoffering van het Vano-meubel.

Gids in uw bedrijf

Google bedrijfsfoto's 360° Dankzij Google bedrijfsfoto’s kunnen (potentiële) klanten een virtuele rondleiding krijgen in uw bedrijf. De rondleiding bestaat uit een serie van gekoppelde 360° beelden. De rondleiding is ook gekoppeld aan Google Street View en is volledig geïntegreerd binnen Google Zoekresultaten, Google Maps en de Google Plus Local pagina. Een extra troef om uw SEO te verbeteren. Zo trekt u online nieuwe klanten aan. Deze afbeeldingen worden niet alleen weergegeven op Google Zoeken, Google Maps en Google Plus Lokaal, maar u kunt panoramafoto's ook makkelijk insluiten op uw eigen website, sociale mediapagina's en meer.

Deze fair trade sieraden uit Thailand zijn in de Kempen uniek verkrijgbaar bij Meer dan Mooi. Wees er tijdig bij: er zijn maar enkele stuks per kleur verkrijgbaar. Prijzen vanaf € 10,50.

U kiest uit een ruime waaier kwaliteitsvolle stoffen en creëert zo een eigentijdse, originele sofa en/of zetel. Vano Home Interiors is verkrijgbaar bij EC Raamdecoratie.

Point of interest foto's Behalve de panoramafoto’s maken we ook gewone foto’s die worden getoond in de zoekresultaten van Google. Er worden minimum 10 foto’s genomen van o.a.: voorgevel, interieur, logo van het bedrijf, enz.

Meer dan Mooi Smallerijt 21 2440 Geel (Zammel) T 014 54 15 23

EC Raamdecoratie Heistraat 41 2440 Geel T 0474 46 20 23

Aroma Communicatie Dr. Van de Perrestraat 176 2440 Geel T 014 700 595

www.meerdanmooi.be

www.ecraamdecoratie.be

www.aroma.be

Bied jij ook een nieuw product of een innoverende service aan die onze lezers kan bekoren? Aarzel dan niet en laat het ons weten via info@go4itmagazine.be!

www.go4itmagazine.be 30


Restaurant Rembrandt Kerstavond 24 december Menu

Kerstdag 25/12 & Nieuwjaarsdag 1/1

per pe99 rsoon all-in

Menu

€ 65

per persoon

Oudjaar 2013-2014

€ 105

per persoon all-in

Menu Sylvester

Gezelligheid en hartverwarmend aperitief

Aperitief ‘Rembrandt’ met hartige hapjes

Appel tarte-tatin, ganzenlever

  Kabeljauw, gerookte ham en tomaat

Snoekbaars, kreeft, champagnesaus

Soepje van fazant en zijn groentjes

Sint-Jacobsvrucht, pastinaak, rode biet

Hertenbiefstuk, peer, rode wijnsaus

Everjong, notenkorst, vlierbes

Koffiefestijn ‘Rembrandt’

Hertenkoteletje, knolselder en een Bordelaisesaus

  Menu met aperitief, koffie, water, witte en rode wijnen

Dessert ‘Chef Marie’ 2014

Dessert ‘Chef Marie’

Kerstdessert ‘Chef Marie’ Koffiefestijn ‘Rembrandt’ Omstreeks 23 uur: bezoek van de kerstman

Aperitief ‘Rembrandt’ met uitgelezen hapjes Appel tarte-tatin, bloedworst en een crème brûlée van ganzenlever Snoekbaarsquenellen, kreeft en een champagnesausje

Koffie met de dans-babbelkoekjes Incl. wijnen, waters, de pilzen en de hoge gistingsbieren Nachthapje met een hartelijk soepje en ...

Restaurant Rembrandt Meiberg 10, 2450 Meerhout 014/308103 rest-rembrandt@skynet.be www.restaurant-rembrandt.be

Dienst en BTW inbegrepen

Met

de winter in COLNAGO SCOTT

WINTER UITVERKOOP

ALLE MODELLEN KOERSFIETSEN EN MTB’S 2013 Iedere zaterdag in de maand december. Doorlopend open van 08:00 uur t/m 18:00 uur

RIDLEY CUBE WILIER EDDY MERCKX VOLG LIEVENS VELO’S OP

&

LARUMSEWEG 124 - 2440 GEEL - 014/58 76 36 INFO@LIEVENSVELOS.BE

WWW.LIEVENSVELOS.BE 31


CITROテ起 VERELLEN GEEL CITROテ起 VERELLEN GEEL HOOFDVERDELER HOOFDVERDELER

Antwerpseweg 24 - 2440 Geel - Tel. 014 58 46 05 - info@citroenverellen.be Antwerpseweg 24 - 2440 Geel - Tel. 014 58 46 05 - info@citroenverellen.be

www.citroenverellen.be www.citroenverellen.be


column

Intermezzo Italiano

Prendiamo un caffè?

Wat benadert meer het echte Italië-gevoel dan ‘s morgens een bar binnen te stappen en een koffie te bestellen? In heel de wereld is koffiedrinken een huiselijk ritueel, maar niet zo in Italië. Hier is het een sociaal gebeuren bij uitstek: het halve dorp komt, al dan niet gehaast (“in fretta”), de bar binnengestapt. Men begroet de bekenden, giet een koffie binnen, eet een zoete “brioche” of bladert door de kranten van de dag en vertrekt even gehaast naar zijn dagelijkse beslommeringen. Je bestelt je koffie bij voorkeur staande aan de toog (als je gaat zitten, betaal je meer) en je neemt hem heet en met veel suiker. Een Italiaans spreekwoord zegt dan ook: “koffie moet zwart zijn als de duivel, heet als de hel en zoet als de liefde”.

Buitengewone vakantiehuizen in Italië

Verhuur van vakantiehuizen, villa’s en agriturisme in Noord- en Midden-Italië Alle woningen zelf bezocht en geselecteerd op kwaliteit Persoonlijke service staat voorop

Malosewaver 105 - 2440 Geel

+32 473 25 55 00 info@insolita.be

www.insolita.be

Je bestelt trouwens nooit gewoon een koffie, er is immers een grote verscheidenheid, variërend van een “cappuccino” (met melkschuim), een “macchiato” (espresso met een wolkje melk) tot een “Americano” (met water aangelengde espresso). Maak je geen zorgen over het cafeïne– gehalte, dat is door de productiewijze lager dan dat van onze filterkoffie. Ten slotte nog een kleine tip om meewarige blikken in de toekomst te vermijden: een Italiaan bestelt nooit een cappuccino na de lunch, koffie met melk drinkt men enkel in de ochtend. A presto,

Lieve Lieve Moors, de bezielster van Insolita, laat je graag meegenieten van het goede dat Italië te bieden heeft. Meer weten over leuke vakantiebestemmingen in Italië en eerlijk reisadvies op maat? Contacteer Lieve Moors via info@insolita.be of neem een kijkje op www.insolita.be

info@insolita.be - www.insolita.be 33


colofon

Go4it magazine Jaargang 7, editie 5 Oplage Regio 1: > 38.000 exemplaren Regio 2: > 38.000 exemplaren Bedeling: bpost Volgende editie: voorjaar 2014

Geel Olen Meerhout Westerlo Laakdal

Mol Balen Dessel Retie Kasterlee

REGIO 2

REGIO 1

KASTERLEE

Adverteren of redactietips? Inspirio bvba Tel. 014 96 09 53 redactie@go4itmagazine.be

“Uw interieur? Wij doen het AN-ders. Met kundig advies. Met echte vakmensen. Op uw maat. Want elk huis is AN-ders.”

Mediapartner facebook.com/go4itmagazine VORMGEVING Marieke Deckers, Mandi Gaiani, Dries Van Lommel

INTERIEUR • GORDIJNEN • KLEURADVIES TOTAALINRICHTING • MUURDECORATIE

REDACTIE Tina Boënne, Roel Biesemans FOTOGRAFIE Roel Biesemans WEBSITE Stef Liekens, Dries Van Lommel V.U. Inspirio bvba, Marieke Deckers, Dr. Van de Perrestraat 176-178, 2440 Geel

Inspirio bvba behoudt zich het recht voor om advertenties - niet conform aan de vooropgestelde vormgeving en inhoud - te weigeren. Alle in de advertenties opgenomen gegevens zijn geplaatst onder de verantwoordelijkheid van het betrokken bedrijf. De adverteerder zal de uitgever vrijwaren van alle vorderingen die zouden voortvloeien uit de schending van de rechten van derden met betrekking tot octrooien, auteursrechten of elke ander recht dat derde zou kunnen doen gelden. De verschijningsdatum is indicatief. Advertenties gebonden aan een bepaalde datum worden geplaatst op verantwoordelijkheid van de adverteerder. Inspirio bvba kan niet aansprakelijk worden gesteld voor laattijdige verschijning. Kleurafwijkingen zijn altijd mogelijk. Het gebruik van ontwerpen van Inspirio bvba voor andere publicaties is niet toegelaten, tenzij anders en onderling overeengekomen.

34

Nieuw adres: Logen 74 | 2440 Geel Tel. 014 593994 | Fax. 014 593995 | GSM 0495 288863 an.gebruers@telenet.be | www.an-ders.be


Pita Geel wenst u prettige feestdagen!

Lekker eten in een speciaal kader aan een heel democratische prijs? Dan bent u bij Pita Geel aan het juiste adres. Wij serveren niet enkel pita, pizza en pasta. Onze keuken verfijnt zich ook in overheerlijke wokgerechten en een ruime keuze aan vegetarische schotels en typische Belgische gerechten, ook voor de kleinste kapoentjes.

Acties

Nieuw

 Bij bestelling vanaf € 30 een gratis fles (1,5l) frisdrank en vanaf € 40 een gratis fles wijn.  Studentenkorting - 10% voor alle scholieren en studenten.

 Jarig?  Gratis maaltijd!

Kom 5 dagen voor of na uw verjaardag met min. 2 personen eten bij Pita Geel en u krijgt het goedkoopste gerecht gratis!

Mobiele oven voor feesten Voor bedrijfs- en familiefeesten, recepties en andere feestelijkheden komen wij ter plaatse bakken met onze mobiele oven. Wenst u meer informatie of een offerte op maat? Gelieve dan contact op te nemen via telefoon of e-mail.

Tel. 014/59.38.19

-

info@pita-geel.be

*alle acties onder voorwaarden. kijk op www.pita-geel.be

Nieuwstraat 87 2440 Geel

Tel. 014/59.38.19 info@pita-geel.be

www.pita-geel.be

Levering aan huis, bedrijven, scholen, feesten, ...


HET TOTAALCONCEPT VOOR UW WONING

RUIM AANBOD MOOIE TAPIJTEN

WWW.ABITARE.BE WINKELS:

BREDABAAN 737

I

(ACHTER WINKEL)

2440 GEEL

TEL. 03 651 52 22

OPENINGSUREN

ABITARE OUTLET

ANTWERPSEWEG 65 E

2930 BRASSCHAAT

BREDABAAN 737 2930 BRASSCHAAT

TEL. 014 588 222

MA: 13-18u

I

DI: GESLOTEN

I

WO/DO/VR/ZA: 10-18u

I

ZON- & FEESTDAGEN: 11-17u

Go4it magazine editie 31 (regio Geel)  

Editie 31 (december 2013)