Page 1

Vrije Basisschool Sint-Rita Zandbergstraat 24 8530 Harelbeke 056 71 94 59 www.vbssintrita.be info@vbssintrita.be

Harelbeke, 4 november 2013 Dag kleuter, dag leerling, beste ouders, Hopelijk hebben jullie allen kunnen genieten van de voorbije herfstvakantie. Het woordje herfst mochten we zelfs letterlijk nemen, want geregeld waren er gure buien en rukwinden. Juist voor deze herfstvakantie kregen de leerlingen van de lagere school hun overzichtsrapport mee naar huis. Een ideaal moment om eens te kijken hoe het gesteld is met je dochter/zoon op onze school. Misschien vertelde juf of meester dat je ergens een tandje bij moet steken of moet je wat extra oefeningen maken, luister alvast naar die goede raad en volg hem zeker op! Voor de vakantie mochten we met ongeveer 250 personen genieten van het schouwspel tijdens de jaarlijkse Halloweentocht. Onderweg werden we in de sfeer ondergedompeld op een 4-tal locaties. Oprecht dankjewel aan iedereen die meegeholpen heeft in de voorbereiding en tijdens deze leuke avond. Een speciaal woord van dank aan het oudercomité die opnieuw haar creatieve kant heeft getoond en er een luisterrijke avond van gemaakt heeft! Het oudercomité zit trouwens niet stil, want eerstdaags ontvangen jullie de bestellijst voor de truffels. Een attentvol cadeau voor de komende eindejaarsperiode en tevens een steun aan de activiteiten t.v.v. de school die door het oudercomité bekostigd worden. Dank voor jullie steun! Deze maand worden de grootouders van onze leerlingen in de 2de & 3de graad lager onderwijs uitgenodigd in de klas van hun kleinkind. Ze krijgen de kans om een stukje van de les bij te wonen. In de maand december komen dan de grootouders van de kleuters en de eerste graad lager onderwijs aan de beurt n.a.v. het jaarlijkse sinterklaasfeest. Een kleine rechtzetting i.v.m. de lokale vrije dagen. De eerste lokale vrije dag is gepland op vrijdag 28 maart en niet op vrijdag 21 maart zoals vermeld in de schoolbrochure en op de jaarkalender. Gelieve deze wijziging nu al op te nemen. Tenslotte wil ik nog een oproep doen aan iedereen om jullie dochter/zoon bewust te maken van de ‘donkere periode van het jaar’. PZ Gavers heeft vandaag een fietscontrole uitgevoerd op school omdat zij en wij de goede staat van de fietsen van onze leerlingen heel belangrijk vinden. Maar ook de zichtbaarheid op het voetpad alsook het rij-en parkeergedrag van de ouders rond en aan de ingang van de school speelt een belangrijke rol. Met de aandacht van iedereen kunnen we zorgen (ondanks de wegenwerken) voor een veilige verkeersomgeving aan onze school. Dank voor jullie medewerking. Directeur Bruno Colpaert (0475/35.52.09)

Een blik op de komende maand in de Sint-Ritaschool! Schooljaar 2013-2014 1


Activiteit in de kijker

GROOTOUDERS OP BEZOEK: Maandag 18 november: 14u15-15u45 (eigen klas) Vandaag mogen de grootouders van de kinderen uit de 2de & 3de graad lager onderwijs eens komen kijken in de klas van hun kleinkind. Je kan een stukje van een les mee volgen en na de speeltijd kan je nog een (eventuele) andere klas bezoeken. (in december komen de grootouders van de eerste graad en de kleuters aan de beurt)

Een terugblik op een leuke activiteit van de voorbije maand (veel meer foto’s en activiteiten op www.vbssintrita.be!)

HALLOWEENTOCHT 18 oktober 2013

Een blik op de komende maand in de Sint-Ritaschool! Schooljaar 2013-2014 2


Maandkalender november DAG Vr Ma

01 04

Di

05

8u35 10u10

Legende KO = kleuteronderwijs LO = lager onderwijs KZ = kleuter Sint-Rita LZ = lager Sint-Rita SVS = Stichting Vlaamse Schoolsport MST = medisch schooltoezicht CC = cultureel centrum PC = parochiaal centrum

Wo

06

Vr Ma Di

08 11 12

8u45 NM VM

Do

14

NM 20u00 10u00

Vr

15

VM

Ma

18 VM 14u15-15u45

Wo

20

VM

Do

21

Vr Ma Di

22 25 26

VM NM VM VM VM

Wo Vr

27 29 VM

ACTIVITEIT Allerheiligen: geen school! Observatie door Lisa Lamaire in 6LZ Doestage door Silke De Vlieger in 1LZ (t.e.m. 15/11) 3KZ & LO: onthaal & maandopening oktober (gymzaal) 3KZ: bezoek aan het René Declerqmuseum (Deerlijk) 6LZ: info ‘waarheen na het zesde leerjaar’ door CLB 3de graad LO: voetbaltornooi Harelbeekse scholen (sporthal Bavikhove) 3de zwembeurt voor lln LO (ZenBad, Harelbeke) Wapenstilstand: geen school! Doestage door Lore Badts in het secretariaat (tot 20/12) Observatie door Eline Neirynck in 1KZB 6LZ: workshop ‘Benoit & de beiaard’ Vergadering oudercomité 2KZ: toneelopvoering ‘Muis’ (Enna-Dien Blink) (CC Spoor Harelbeke) 6LZ: opvoering ‘Benoit & de beiaard’ (Paretteplein, Harelbeke) Voorleesweek Doestage door Lisa Lamaire in 6LZ (t.e.m. 29/11) Observatie + 1uur les door Kimberly Uyttenhove in 3LZ 2de & 3de graad: grootouders op bezoek in de klas (uitnodiging volgt) KO: workshop ‘compostheer & zijn wriemelende wormen’ 5LZ: MST (PC Harelbeke, bus) 1LZ: bibliotheekbezoek (De Bron, Harelbeke) 5LZ: MST (PC Harelbeke, bus) 1LZ: wandelzoektocht (De Gavers) Observatie door Arek Vanhoorelbeke & Karen Dekimpe in 3KZ Pedagogische studiedag: geen school voor lln! Doestage door Eline Neirynck in 1KZB (tot 6/12) 4de zwembeurt voor lln LO (ZenBad, Harelbeke)

Een blik op de komende maand in de Sint-Ritaschool! Schooljaar 2013-2014 3


Proficiat! Deze maand is het de verjaardag van: Vanhulsen Maxime (2KZ), Vanassche Louise (1KZA), Callens Giaro (2KZ), Bourouah Nouha (1KZA), Ezoumaity Wafa (2KZ); Vinckier Adeline (2LZ), Vinckier Louise (2LZ), Musliji Bleona (2LZ), Allaeys Jana (5LZ), Moumen Sara (1LZ), Pannecoucke ChloĂŤ (5LZ) & Ricardino Nuno (5LZ). Ook Dominique Depoorter (kinderkoor + studie), juf Sien Vanluchene (1LZ) & juf Lies Azou (1KZB) zijn deze maand jarig! Op 8 oktober werd Thijs Pouleyn geboren. Hij is het eerste kindje van juf Eline Favere (4LZ) en haar echtgenoot Detlev Pouleyn. We wensen hen van harte proficiat!

Welkom aan! Deze morgen zijn Max-Milan Fourier, Jeffrey Heekhout, Becky Adam & Habiba El Kaissi gestart in 1KZA van onze school. We heten hen en hun familie van harte welkom!

Schoolmenu

Een blik op de komende maand in de Sint-Ritaschool! Schooljaar 2013-2014 4

November 2013  
Advertisement