Magazine nummer 4

Page 1

NOV’16

MAGAZINE

04

VASTGOED ANDERS BEKEKEN

DE WONINGGALERIJ

NOV’17

WOONERF WOONERF WOONERF WOONERF DE WONINGGALERIJ PASTRAAT PASSTRAAT PASTRAAT PASTRAAT ZUID ZUID ZUID ZUID Vastgoed anders bekeken

lifestyle buildings e buildings Lifestyle lifestylebuildings buildings

w

z w

z

Vastgoed anders bekeken zVastgoed anders bekeken

Vastgoed ande

w


DE WONINGGALERIJ BVBA

PARKLAAN 25 9100 SINT-NIKLAAS 0479 40 59 83 TEKOOP@DEWONINGGALERIJ.BE www.dewoninggalerij.be

INTRABOUW BVBA

PARKLAAN 25 9100 SINT-NIKLAAS 03 771 99 80 TEKOOP@INTRABOUW.BE www.intrabouw.be

INTRASTONE BVBA

MOERPUTSTRAAT 3A 9100 SINT-NIKLAAS 0488 10 07 56 MAURICE@INTRASTONE.BE

INTRAPOOLS BVBA

OOSTEINDESTRAAT 5B 9160 LOKEREN 0475 95 30 18 INTRAPOOLS@GMAIL.COM www.intrapools.be

all right reserved copyright

2017


HET WOORD AAN JULIE VAN DE KERKHOVE

In 2004 startte ik mijn opleiding voor vastgoedmakelaardij aan de Plantijn Hogeschool te Antwerpen. Na 3 leergierige jaren mocht ik mijn BIV stage aanvangen bij Sinjoor in Schilde. Ik kreeg van mijn toenmalige werkgever de opdracht om in een korte periode van 2 maanden minimum 2 panden in portefeuille te nemen. Een ultieme test om mijn commerciële vaardigheden tentoon te spreiden. Van ’s morgens vroeg tot laat in de avond ging ik op zoek naar panden. Mijn inspanningen werden met succes afgerond, mijn vastgoedavontuur kon beginnen. Na twee jaar hard werken rijpte het idee om toch iets voor mezelf te beginnen. Na veel overleg en beraadslagen met mijn vader en Stefaan Maes, zaakvoerders van Intrabouw, werd de knoop doorgehakt en werd de geboorte van een nieuw immokantoor met name “De Woninggalerij” boven de doopvont gehouden. Een droom ging in vervulling. De activiteiten van De Woninggalerij spitsen zich vooral toe op de verkoop van alle nieuwbouwprojecten die Intrabouw ontwikkelt plus de in- en verkoop van bestaand vastgoed. Ons kantoor had toenmalig zijn zetel in de Oeverstraat te Temse. De expansie van Intrabouw en De Woninggalerij zorgden ervoor dat we op zoek dienden te gaan naar een nieuwe locatie. De aankoop van twee oude burgerwoningen op de Parklaan nr 25 te Sint-Niklaas opende nieuwe perspectieven. De bouw van vijf luxeappartementen met op het gelijkvloers ruimte voor een gloednieuw kantoor luidde een nieuw tijdperk in. Vandaag kijken we met enige fierheid terug op een prachtige realisatie tegenover het stadspark. “De grote groene bollen”, een ontwerp van Daniel Ost verpersoonlijken onze visie op alles wat met vorm, kleur, esthetiek en design te maken heeft. Wij willen in de komende jaren in het Waasland trendsetter zijn en blijven van de moderne woningbouw.


01

02

04

03

05


06

07

08

09

01. ALGEMENE INFORMATIE Project in beeld: Onze-Lieve-Vrouwstraat 2 02. HUIDIGE PROJECTEN Passtraat Zuid Sint-Niklaas 4 Houten Schoen Sint-Niklaas 6 Dublinstraat Sint-Niklaas 8 Hoogstraat Lokeren 10 Populierenwijk Belsele 12

ONS AANBOD

14

03. APPARTEMENTEN VERREBROEK 16 04. VILLABOUW BELSELE-WAASMUNSTER 18 05. FILOSOFIE 20 Zonnepanelen en warmtepompen 06. DE BESTE PARTNERS Intrapools, Intrastone en IP Building 23 07. SERVICE DIENST NA VERKOOP 28 08. DE MEDEWERKERS 30 09. COMING SOON 2018 32 1


DE WONINGGALERIJ

SINT-NIKLAAS ONZE-LIEVE-VROUWSTRAAT 01

2


VASTGOED ANDERS BEKEKEN Nieuwbouwproject van 13 moderne appartementen met zijdelings zicht op de Grote Markt. Verkoop van 13 nieuwe appartementen, inclusief ondergrondse parking en berging. Deze unieke appartementen bevinden zich op een toplocatie met zijdelings zicht op de Grote Markt van SintNiklaas. Scholen en winkels bevinden zich slechts op wandelafstand. Wij bieden U een prachtig appartement waarvan de gelijkvloers appartementen beschikken over een zuidgericht terras en aangelegde tuin. Bovendien beschikken de appartementen over hoge binnendeuren, keukeninstallatie en vloerverwarming in het hele appartement, in combinatie met warmtepomp en zonnepanelen. Het energievriendelijk appartement wordt naar uw smaak en budget ingericht. De werken zijn in uitvoering. Reeds 50 % verkocht. Ontwerp is van Architectenbureau Johan Van Royen

3


DE WONINGGALERIJ

4


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

02

SINT-NIKLAAS PASSTRAAT ZUID

Unieke, autovrije verkaveling met 29 BEN-woningen te Sint-Niklaas! Uw nieuwe Bijna Energie Neutrale (BEN) halfopen of gesloten bebouwing vanaf 297.500 euro exclusief kosten! Wonen in de verkaveling Passtraat ZUID biedt u een landelijke, verkeersvrije omgeving waar (klein)kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de tuin/speelpark. Wij bieden een degelijke afgewerkte woning voorzien van alle moderne comfort. Daarbij wordt gezorgd voor kwalitatief hoogstaande standaardvoorzieningen volgens “de regels van de kunst”. Ook wordt de grootste zorg besteed aan funderingen, nieuwe isolatienormen, verluchting, regenwater, buitenschrijnwerk en beglazing, vloeren en wanden, dakwerken... De woning zelf wordt aan de binnenzijde op “maat” gesneden van de klant, ingericht naar ieders smaak en budget. Ontwerp is van Architect Erwin Wilssens.

5


DE WONINGGALERIJ

6


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

SINT-NIKLAAS HOUTEN SCHOEN 98 WWW.CENTRALPARK98.BE Residentie Central Park 98 95% verkocht Een gloednieuwe parkresidentie, super locatie, rustige ligging, dichtbij het centrum, uitzicht over de groene velden, energievriendelijke appartementen, voorzien van moderne technologie, grote zuidgerichte terrassen‌ De werken werden uitgevoerd in 2017 en opgeleverd in oktober 2017. De prijs van de laatste 2 appartementen bedraagt 413.500 euro met alle kosten inbegrepen, alsook een ondergrondse parking en kelder. Dit moderne en strakke concept werd uitgewerkt door een team van architecten www.sum.be. Er werd veel aandacht besteed aan het behouden van zoveel mogelijk bomen alsook integratie van de omgeving (prachtige vijver, bestaande art deco villa 1930,...).

7


DE WONINGGALERIJ

8


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

SINT-NIKLAAS DUBLINSTRAAT

Wonen tussen park en centrum stad. Dit landschappelijk geïntegreerd woonproject, aan de rand van Sint-Niklaas, is gelegen in een autoluwe leefomgeving. De woonvelden zijn wel bereikbaar voor auto's, meestal enkel rijrichting doorheen de woonbuurt. Elke woning beschikt standaard over haar eigen carport, tuinhuis, tuin en terras. Voor bezoekers zijn er parkings aan de rand van de verkaveling, zodat de straten veilig en gezellig blijven om te leven en te spelen. Het station en centrum van Sint-Niklaas liggen op fietsafstand. Het nieuw aangelegde natuurlijk park van 4 ha met een grote speel- en beleefwaarde liggen in de onmiddellijke nabijheid van deze energiezuinige woningen. De woningen kennen een laag energieverbruik, ze hebben maar liefst een E-peil rond 30!
 De materialen zijn zorgvuldig geselecteerd met het natuurlijke, groene karakter van de wijk in gedachten. Eén van de woonvolumes trekken we op in baksteen als hoofdmateriaal gecombineerd met hout : een kwaliteitsvolle en duurzame keuze.
Een buurt om in te wonen, van de oudsten tot de allerkleinsten. Architect is Luc Van Gysel. 9


DE WONINGGALERIJ

10


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

LOKEREN HOOGSTRAAT

Aantrekkelijke nieuwbouwwoningen half open en gesloten. Wonen in de stedelijke centra heeft zijn charmes en voordelen, wonen in de Hoogstraat biedt U echter een landelijke omgeving en toch niet zo ver van de stad. Wij bieden U een degelijk afgewerkte woning half open of gesloten, voorzien van alle modern comfort. Daarbij wordt gezorgd voor kwalitatief hoogstaande standaard voorzieningen volgens “de regels van de kunst”. Ook aan funderingen, nieuwe isolatienormen, verluchting, regenwater, buitenschrijnwerk en beglazing, vloeren en wanden, dakwerken wordt de grootse zorg besteed. De woning zelf wordt aan de binnenzijde op “maat” gesneden van de klant, gericht naar ieders smaak en budget. De verkaveling is gelegen op een boogscheut van de E-17. De verkavelingsvergunning is goedgekeurd. De werken aan de bestrating zijn gestart in augustus 2016. Loten 1/4/5/8/9/10/12/13/14/15/16/17/18 zijn verkocht. Architect is Luc Van Gysel.

11


DE WONINGGALERIJ

BELSELE

POPULIERENWIJK BRUIN DE BEERLAAN Modern blokje van 6 BEN appartementen met parkeerplaatsen!

Verkoop van zes nieuwe appartementen inclusief twee autostaanplaatsen. Deze leuke appartementen zijn voorzien van alle hedendaags comfort en worden naar uw smaak en budget volledig ingericht. De appartementen zijn onder andere voorzien van een gepantserde voordeur, ventilatiesysteem D met warmterecuperatie, een warmtepomp en zonnepanelen. De tuinen van de gelijkvloersappartementen worden volledig aangelegd en worden voorzien van een tuinafsluiting. De nieuwe Populierenwijk is rustig gelegen in de velden, maar toch dicht bij winkels en scholen. De werken zijn in volle uitvoering. Nog slechts ĂŠĂŠn appartement te koop. Architect is Sam Van Mele.

12


VASTGOED ANDERS BEKEKEN 10 redenen om beroep te doen op de diensten van “De Woninggalerij”. 1.

De Woninggalerij houdt zich bezig met de in- en verkoop van bestaand vastgoed.

2.

Wij zorgen voor een volledig professionele begeleiding vanaf de eerste ontmoeting tot bij notariële akte.

3.

Elk dossier wordt persoonlijk behartigd en zal niet verdwalen in de massa. U heeft steeds dezelfde contactpersoon… uw vertrouwenspersoon.

4.

Wij zorgen voor een professionele fotoreportage van uw woning, waaronder 360° foto’s en luchtfoto’s.

5.

De Woninggalerij haalt een betere prijs voor uw eigendom en doet u geld en tijd winnen. De vrijblijvende waardebepaling door De Woninggalerij zal objectief zijn en marktconform. Correcte prijs = vlotte verkoop.

6.

De Woninggalerij is de expert die alle facetten van de vastgoedbemiddeling kent. = kennis vergunningen, stedenbouwkundige aspecten, juridische aspecten,…

7.

De Woninggalerij bezit over een klantenbestand dat meer dan 1200 kandidaat-kopers automatisch op de hoogte houdt van nieuwe aanbiedingen.

8.

Volledige plaatsbeschrijving om potentiële kopers beter te kunnen informeren.

9.

Wij zorgen voor een waaier aan publiciteit, via wel 11 veschillende kanalen wordt uw pand in de kijker gezet, waardoor uw slaagkansen worden verelfvoudigd.

10.

Geen verkoop = geen commissie!

13


ONS AANBOD ONS AANBOD ONS AANBOD

ANTWERPEN (L.O.) ANTWERPEN (L.O.) ANTWERPEN (L.O.)

ANTWERPEN (L.O.) € 149.000 Halewijnlaan 55: Gunstig ANTWERPEN (L.O.) € 149.000 gelegen verHalewijnlaan ANTWERPEN (L.O.) € 149.000 nieuwd twee 55:Halewijnlaan Gunstig slaapkamegelegen ver55:rappartement Gunstig nieuwd gelegen optwee dever6de slaapkamenieuwd twee verdieping! rappartement slaapkameop rappartement de 6de op de 6de| EPC 178 verdieping!

BAZEL € 169.000 Halewijnlaan 51: Gunstig ge- BAZEL € 169.000 legen drie slpk BAZEL €Halewijnlaan 169.000 appartement 51: Gunstig ca 95 gem2 Halewijnlaan legen drie 51: Gunstig ge- slpk appartement legen drie slpk2 ca 95 m appartement ca 95 m2

| EPC 187

verdieping!

| EPC 178

BAZEL BAZELBAZEL

| EPC 187

BELSELE € 328.000 Rupelmondestraat BELSELE BELSELE 328.000 €€ 328.000 235: Ruime RupelmonRupelmonen degelijk destraat destraat gerenoveerde 235: Ruime 235: Ruime ééngezinsen degelijk en gerenoveerde degelijk woning op ca gerenoveerde ééngezins564 m2. ééngezinswoning op ca 2. ca woning 564 mop 564 m2. | EPC 294 | EPC 294

BORNEM

BORNEM

€ 635.000

BORNEM

BORNEM € 635.000 Reek 82: Reek 82: Luxueuze cot- BORNEM € 635.000 Luxueuze cot-met tage villa tage82: villa metvoor Reek carport carport voor Luxueuze cottwee wagens twee wagens tage villa met op ca op ca carport voor 1138 m2 op 1138 m2 op twee wagens een toplocatie! een toplocatie!

| EPC 60

LINKEROEVER LINKEROEVER

MELSELE MELSELE

SINAAI-WAAS € 137.500 | EPC 116 Parmastraat 18: Landelijk SINAAI-WAAS € 137.500 gelegen stuk Parmastraat bouwgrond voor eenLandelijk gesloSINAAI-WAAS € 18: 137.500 stuk tengelegen bebouwing Parmastraat ca 515 m2. bouwgrond

18: Landelijk voor een geslogelegen tenstuk bebouwing bouwgrond ca 515| EPC m2. voor een gesloten bebouwing ca 515 m2. 2017_1592_extra_woninggalerij.indd 4

| EPC 569

| EPC

€ 599.0 Reek 82: Zeer strakk € 599.000€ 599.000 nieuwbouw Reek 82: Reek 82: villa op ca Zeer strakkeZeer strakke 1252 m2 m nieuwbouw-nieuwbouwcarport voo villa op ca villa opwagens. ca 1252 m2 met 2 carport voor1252 2 m met wagens. carport voor 2 wagens.

| EPC

€ 687.000

| EPC 60

KRUIBEKE

€ 687.000 Reek 82: KRUIBEKE Reek 82: Cottage Villa KRUIBEKE € 687.000 Cottage Villa op toplocatie, op toplocatie, Reek 82: afgewerkt met afgewerkt metVilla Cottage hoogwaardige hoogwaardige op toplocatie, materialen materialen op met 2.op afgewerkt 2. 1335 m ca ca 1335 m hoogwaardige

materialen op ca 1335 m2. | EPC 60

| EPC 767

| EPC 60

| EPC 60

| EPC 60

LOKEREN € 279.000 LOKEREN € 279.000 Willy de Willy de Roosstraat Roosstraat 4: Prachtige LOKEREN € 279.000 nieuwbouw4: Prachtige Willy de woning met 3 nieuwbouwRoosstraat slpkwoning en tuin op met 3 2 intuin op ca 114 men 4: Prachtige slpk nieuwe wijk! 2 nieuwbouw-

ca 114 m in woning met 3wijk! nieuwe slpk en tuin | EPCop116 ca 114 m2 in nieuwe wijk!| EPC 116 MELSELE

BORNEM € 235.000 Leon Scheerderslaan 16:BORNEM BORNEM € 235.000 € 235.000 Centraal geleLeonLeon ScheerScheergen Bel-étage derslaan 16: derslaan met16: garage en Centraal geleCentraal gele- tuin zonnige gen Bel-étage Bel-étage openca 260 m2. met gen garage met tuin garage en zonnige zonnige op ca 260 m2.tuin op ca 260 m2. | EPC 569

op ca 1138 m2 op | EPC| EPC 60 60 een toplocatie!

LINKEROEVER

| EPC 767

| EPC 569

| EPC 294

BORNEM

lijkheden!

| EPC 187

| EPC 178

€ 265.0 Oliemolenw 4: Halfopen € 265.000 bebouwing Oliemolenweg € 265.000 met stalling 4: Halfopen en garage Oliemolenweg 4: Halfopenbebouwing ca 944 m2, bebouwingmet stallingen diverse mo en garage op met stallingen lijkheden! ca 944 m2, en garage op 2, ca 944 m diverse mogediverse mogelijkheden! | EPC

LOKEREN € 259.000 LOKEREN € 259.000 BeervelBeerveldestraat destraat 85: Goed LOKEREN € 259.000 gelegen open 85: Goed Beervelbebouwing gelegen open met destraat apartebebouwing garage op een aparte 85: Goed met perceel van caopen gelegen 671bebouwing m2. garage op een

perceel van ca met aparte | EPC 795 m2. 671 garage op een EPC 795 perceel van| ca 671 m2. € 199.000 | EPC 795 SINAAI

Klokke Roelandlaan € 199.000 SINAAI 24: Goed Klokke onderhouden Roelandlaan woning€op199.000 een SINAAI 24: Goed rustige locatie met Klokke achteruitonderhouden weg!Roelandlaan woning op een

24: Goed rustige locatie onderhouden | EPCmet 548 achteruitwoning op een weg! rustige locatie met achteruit| EPC 548 weg!

€ 335.0

€ 335.000 Bazelstraat Bazelstraat € 335.000 268: Degel 268: Degelijke en energiez en energiezuiBazelstraat nige halfop nige halfopen 268: Degelijke bebouwing bebouwingen energiezuimet dubbe met dubbelenige halfopen garage op garage op ca bebouwing 707 m2! 707 m2!

met dubbele garage op ca | EPC 707 197 m2! | EPC | EPC 197

€ 285.000 € 285.0 Nieuwe dreef Nieuwe dre 59: Open 59: Open bebouwing € 285.000 met 4 slpk, bebouwing grote tuin enNieuwe metdreef 4 slpk, 59: Open garage op ca grote tuin e 933 m2 in rusbebouwing garage op tige en groene met 4933 slpk,m2 in r omgeving. grote tuin en

tige en groe

garageomgeving. op ca | EPC 1019

933 m2 in rus| EPC 1 tige en groene omgeving.

€ 249.000 | EPC 1019 Molenstraat 20: € 249.0 Gerenoveerde Molenhalf open straat 20: bebouwing op€ 249.000 Gerenovee een gunstige locatie! Molen-half open

straatbebouwing 20: Gerenoveerde een gunstig locatie! | EPC half 341 open bebouwing op een gunstige locatie!

27/10/17 13:52

| EPC


ONS AAN

ONS AANBOD ONS AANBOD ANTWERPEN (L.O.) SINT-AMANDS

€ 149.000 Halewijnlaan 55: Gunstig gelegen vernieuwd twee slaapkamerappartement op de 6de verdieping!

ANTWERPEN (L.O.)

| EPC 178

BAZEL SINT-NIKLAAS

€ 328.000 € 355.000 RupelmonHoge Heerweg 29: Rustig destraat gelegen HOB 235: Ruime met dubbele en degelijk garage, magagerenoveerde zijn en zonnige ééngezinstuin op ca woning678 opmca2. 564 m2.

ANTWERPEN (L.O.)

€ 169.000 Halewijnlaan € 449.000 51: Gunstig geMolenkouter 12: Degelijk legen gebouwde drie slpk en tijdloze villa in een zeerappartement rustige 2. woonwijk op ca 1120 m ca 95 m2

2

zonnige tuin locatie. op ca 260 m2.

| EPC 178

BAZEL

€ 150.000 Kiemerstraat € 635.000 132 bus 2: Reek 82: Ruim hoekapp Luxueuze (bewcotopp. ca 105 tage villa metm2) carportprachtig voor groen uitzicht en twee wagens op ca garagebox! 1138 m2 op | EPC 299 een toplocatie! | EPC 60

SINT-PAUWELS

LINKEROEVER

€ 289.000 Wijnstraat 10: Leuke gerenoveerde € 279.000 halfopen Willy de bebouwing op Roosstraat een uitsteken4: Prachtige de locatie op ca 426 m2. nieuwbouw-

BORNEM

MELSELE

| EPC 116 € 238.000 Schoolstraat 24: Verrassend ruime woning met € 137.500 5 slpk in het centrum op ca Parmastraat 310 m2.

18: Landelijk gelegen stuk bouwgrond| EPC 618 voor een gesloten bebouwing ca 515 m2. 2017_1592_extra_woninggalerij.indd 5

| EPC 99

| EPC 569

SINT-NIKLAAS

BORNEM

€ 145.000 Heistraat € 687.000 93: Gunstig Reek 82: gelegen te Cottage Villa renoveren gesloten beop toplocatie, bouwing metmet afgewerkt parkeerplaats hoogwaardige 2. op ca 105 mop materialen

| EPC 60

SINT-NIKLAAS

KRUIBEKE

BELSELE € 328.000 Rupelmondestraat 235: Ruime ca 1335 m | EPC 468 en degelijk gerenoveerde | EPC 60 ééngezins- € 179.500 STEKENE STEENDORP woning op caKapelstraat 152 bus B: Centraal geLOKEREN 564 m2. LOKEREN € 259.000 legen duplex 2.

Beervelappartement destraat met terras en 85: Goed garage, ca 107 m2 bew. gelegen open opp. bebouwing

| EPC 294

woning met 3 slpk en tuin|op EPC 404 ca 114 m2 in nieuwe wijk! TEMSE

voor 2 ! 900 m carport wagens. 2

| EPC 239

| EPC 294

SINT-NIKLAAS

SINT-NIKLAAS

€ 265.000 Oliemolenweg € 259.000 4: Halfopen Knaptandbebouwing straat 176: met stallingen Moderne en garage op bel-étage, 944 m2, 3 slpks,ca dubbele gar endiverse terras, mogelijkheden! ca 180m2

ANTWERPEN (L.O.) € 149.000 PAND IN Halewijnlaan bew. opp. Kl DE KIJKER beschrijf mog! 55: Gunstig | EPC | EPC 187 | EPC 767 287 | EPC 154 gelegen vernieuwd twee BELSELE BORNEM 235.000 € 599.000 SINT-NIKLAAS SINT-NIKLAAS € 565.000 slaapkame- €€455.000 Leon ScheerReek 82: Genstebaan Parklaan 78: rappartementRuime 106: Luxueus woning derslaan 16: Zeer strakke afgewerkte en tal vangeleCentraal nieuwbouwop de 6de met stijlvollevilla villa op ca mogelijkheden gen Bel-étage met 4 slaap269 m2en verdieping! opopmetcauitstekende garage 1252 m met kamers op ca

| EPC 204

BORNEM

BAZEL

| EPC 795 € 320.000

WAASMUNSTER

van BORNEM € 635.000John Eyckpark 76B: stuk Reek 82: Mooi villagrond ca SINAAI-WAAS SINAAI € m199.000 in Luxueuze cot-1550 residentiële Klokke tage villa met woonomgeRoelandlaan ving Goed carport voor 24: onderhouden | EPC op een twee wagens woning rustige locatie op ca met achteruit2 1138 m op weg! 2

!

garage op ca

| EPC 707161 m2!

| EPC 197

€ 525.000 Bergstraat 29: Zeer rustig en landelijk€ 285.000 gelegen te Nieuwe dreef renoveren 59:caOpen hoeve op 10.000 bebouwing m2!

met 4 slpk, grote tuin en garage | EPC 1115 op ca 933 m2 in rustige en groene omgeving.

met aparte | EPC 459 garage op een perceel van ca 671 m2.

WAASMUNSTER

€ 269.000 Ankerstraat€ 335.000 113: Zeer ruim Bazelstraat en luxueus 268: afgewerkt 3 Degelijke slaapkamer en energiezuiappartement nige halfopen met terras, ca bebouwing 2 115 m bew. met dubbele opp.

| EPC 1019 € 649.000 Grote Baan 295: Prachtige villa in landelijke stijl € 249.000 met verwarmd zwembad op ca 1280Molenm2.

straat 20: Gerenoveerde half open | EPC 263 bebouwing op een gunstige locatie! 27/10/17 13:52


DE WONINGGALERIJ

03

APPARTEMENTEN VERREBROEK SINT-LAURENTIUSSTRAAT

Uitzonderlijk werken wij in opdracht. Zo ook voor deze investering van 10 appartementen in samenwerking met architectenbureau Jo Van Laere uit Sinaai en Jimmy Vermeulen uit Temse. Intrabouw bouwt in 2018 dit modern gebouw. Alle appartementen zijn voorzien van een mooi terras.

16


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

VERREBROEK KIELDRECHTSEBAAN

Modern blokje van 6 BEN appartementen op een centrale ligging! Verkoop van 6 BEN nieuwbouwappartementen, met bijhorende garages en parkeerplaatsen. Deze hedendaagse appartementen zijn voorzien van alle comfort en ventilatiesysteem D met warmterecuperatie. De appartementen beschikken over een volledige keukeninstallatie, vloerverwarming in het hele appartement en een pantserdeur. De gelijkvloers appartementen beschikken over een terras en aangelegde tuin. Bovendien zijn er gemeenschappelijke zonnepanelen op de garages en een warmtepomp met geothermische diepteboring. Dit project bevindt zich in het centrum van Verrebroek, school en winkels zijn dus vlakbij. Invalswegen zijn zeer snel bereikbaar. Dit energievriendelijk appartement wordt naar uw smaak en budget ingericht. De werken zijn gestart in oktober 2017 en zullen vermoedelijk klaar zijn tegen de zomer van 2018. Architect is Jo Van Laere.

17


DE WONINGGALERIJ

04

VILLABOUW

WAASMUNSTER SOUSBEEKSTRAAT

Waasmunster Sousbeekstraat: 2 ruime villa’s op 4.500 m2

WAASMUNSTER JOHN VAN EYCKPARK

Waasmunster John Van Eyckpark: 3 villa’s op 1.700m2 18


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

In 2018 zal Intrabouw een nieuwe markt “aanboren”, namelijk sleutel op de deur villabouw. We zullen beschikken over enkele TOP locaties waarbij de klant inspraak zal hebben in de ruime zin. De warmtepompen, zonnepanelen en domotica worden standaard aangeboden. We maken daarbij een combinatie met een ‘Intrapools’ zwembad en natuursteen van Intrastone is ook een logische stap, uiteraard in overleg met de eindklant. Intrabouw beschikt over klantenbegeleiding waarbij alles nauwkeurig wordt besproken. We hebben zelfs een budget voorzien voor de tuinaanleg. Architect is Guido Vonck.

BELSELE EIKENLAAN

Belsele Eikenlaan: 4 ruime villa’s type modern en klassiek op 1.000m2

19


DE WONINGGALERIJ

05

VAILLANT WARMTEPOMPEN Interview door Vaillant Een warmtepomp als verkoopsargument Op een invalsweg naar Sint-Niklaas staat een nieuw appartementsgebouw met een kantoor en 6 appartementen. Onder meer door het gebruik van een geothermische warmtepomp benadert het project vandaag al de BEN-norm, hoewel die pas in 2021 verplicht wordt. “Als de techniek er is moet je niet wachten om energiezuinig te bouwen”, zegt bouwpromotor Stefaan Maes. Al 15 jaar werkt hij met dezelfde groep professionals. Ook installateur Tom Laureys uit Temse is een vaste partner. “Park Avenue”, zo heet de nieuwe residentie in de Parklaan in Sint-Niklaas. Het gebouw is maar enkele passen verwijderd van de Grote Markt. Voor de deur ligt een kasteel met daarrond een vijver en veel groen. Heel symbolisch, want aandacht voor het milieu was zeer belangrijk wanneer het project in 2015 op de tekentafel lag. Tom: “Veel bouwpromotoren kiezen nog altijd voor een installatie op aardgas. Hier is onmiddellijk beslist om het kantoor en de 6 appartementen uit te rusten met een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.”

Groene warmte

Omdat het project heel ambitieus is, doet Tom een beroep op Vaillant, waar de studiedienst hem op basis van het EPB-verslag en de vooropgestelde comforteisen de flexoCOMPACT exclusive VWF 58/4 voorstelt. Regionaal vertegenwoordiger Francis Moonens: “Die warmtepomp heeft een ingebouwde warmwater boiler van 175 liter. Het is een compact toestel met een geruisloze werking. Ideaal voor gebruik in appartementen. Nog een voordeel is dat je die warmtepompen kan toepassen met verschillende warmtebronnen: water, lucht of bodem.” Voor “Park Avenue” valt de keuze meteen op geothermie. “We gaan met 7 boringen achteraan het terrein iets meer dan 100 meter in de grond”, zegt Tom. “Op zulke dieptes heb je zomer en winter een constante temperatuur, waardoor je warmtepomp een stabiele werking heeft. Die boringen vergen een hogere startinvestering. Maar je hebt ook een hoger rendement.” Interessant is bovendien dat de warmtepompen werken met elektriciteit die wordt opgewekt door de fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak. Een extra milieuvoordeel. Alle flexoCOMPACT exclusive warmtepompen dragen het Green iQ-label. Met andere woorden: het gaat om duurzame technologie die klaar is voor de toekomst. Vaillant zet met de Green iQ-producten ook in op connectiviteit. Stefaan Maes: “In ons gebouw werken verschillende technieken samen, met als centrale bediening een touchscreen naast de thermostaat. In de slaapkamers is de temperatuur automatisch begrensd. Voor de rest werken onze warmtepompen onafhankelijk. Kwestie van het systeem niet te complex te maken.” 20


VASTGOED ANDERS BEKEKEN Passieve koeling

Onder het appartementsgebouw is er een garage, waar een graffiti-artiest de metro van New York heeft nageschilderd. Het mag al eens iets anders zijn dan een grijze muur. Minder kleurrijk maar even interessant zijn de buizen achterin, die de warmtepompen verbinden met de boringen buiten. “Langs hier halen we de warmte binnen”, zegt Tom. “Maar je kan een geothermische warmtepomp ook gebruiken voor passieve koeling op basis van grondwater. Dat water heeft temperaturen van gemiddeld 12°C.” Het voordeel van een passieve koeling is dat de compressor is uitgeschakeld, waardoor het een energievriendelijke manier van koelen is. Om het toe te passen met warmtepompen uit de reeksen flexoCOMPACT exclusive en flexoTHERM exclusive heeft Vaillant de module VZW NC ontwikkeld. Die wordt als accessoire gemonteerd op de rug van de warmtepomp. Stefaan: “Ons systeem heeft zijn nut al bewezen. In het voorjaar hebben we temperaturen geregistreerd tot 35°C. Toch was het relatief koel binnen. En vooral: het was een koelte die aangenaam aanvoelt.” Francis: “Al onze warmtepompen kunnen gekoeld water aanmaken tot 7°C om een ruimte snel af te koelen. We noemen dat een actieve koeling. Maar onze bodem/water-warmtepompen zijn ook in staat om passief te koelen, een duurzame methode waarbij je de temperatuur met 4°C kan doen afnemen. Het voordeel van beide manieren van koelen is dat je de warmte gaat stockeren in de grond en bij de start van het stookseizoen een hogere grondtemperatuur hebt en dus een beter rendement van je warmtepomp.” Warmtepomp almaar belangrijker Een project als “Park Avenue” bewijst dat almaar meer professionals overtuigd raken van het gebruik van energiezuinige technieken. Al dan niet onder invloed van steeds strengere regels. Francis: “Een grote verandering op dat vlak is het S-peil, dat wijst op de gebouwenschil. In 2018 treedt daarvoor het eisenpakket in werking. Om een goede score te krijgen, moet onder andere de luchtdichtheid aangepakt worden. Ook de beschaduwing en de positie van de ramen zullen meetellen.” Meer dan ooit vereist energiezuinig bouwen een samenspel van bouwkundige maatregelen en innovatieve technieken. “Ik ben opgegroeid in aardgas”, zegt Tom. “Maar vandaag is het een stuk complexer. Elke professional weet hoe moeilijk het soms is om een laag E-peil te halen. Je kan geen circulatieleidingen meer gebruiken, isolatie is maar zinvol tot op zekere diktes ... Straks, in 2021, vraagt de BEN-norm minimaal E30. En zonder warmtepomp wordt dat zeer moeilijk.” Als bouwpromotor is Stefaan ervan overtuigd dat energiezuinig bouwen nieuwe kansen biedt voor installateurs. “Alleen echte vakmannen zullen overleven omdat zij de juiste kennis en ondersteuning hebben om met innovatieve technieken om te gaan. En bij nieuwbouw werk je sowieso met zulke technieken. Er gaan stemmen op om meer in te zetten op renovatie. Maar optimaal isoleren en verwarmen op een kostenefficiënte manier is alleen mogelijk in nieuwe gebouwen.”

Goed om te weten De voordelen van de Vaillant flexoCOMPACT exclusive: - Extreem stille werking - 10 jaar garantie op de compressor - Mogelijkheid tot bediening via het internet - Geschikt voor koeling, verwarming en warm water - Sanitair warmwaterboiler in roestvrijstaal van 175 liter

21


DE WONINGGALERIJ ZONNEPANELEN

Het beste paneel voor uw dak! U koopt bij Viessmann niet zomaar PV-panelen, maar de beste oplossing voor uw situatie . Door te kiezen voor Viessmann bent u zeker van topkwaliteit want Viessmann controleert het productieproces van a tot z. Uw voordeel? Een feilloze werking en sluitende afspraken over de garantie, ook na twintig jaar. Standaard wordt er een bepaalde configuratie voorzien, doch in functie van de beschikbare dakoppervlakte en uw elektriciteitsvraag kan deze configuratie aangepast worden. Uw PV-installatie geplaatst door vakmensen U bent overtuigd van de topkwaliteit van uw PV-installatie maar wie gaat die nu plaatsen ? MV Dak verzorgde reeds de plaatsing van uw dak en gaat dan ook met de uiterste zorg uw PV-installatie installeren. Een perfecte waarborg van zowel uw dak als van uw PV-installatie wordt hierdoor gegarandeerd. Onderhoud van uw PV-panelen Gezien wij de PV-panelen steeds plaatsen met een minimale hellingsgraad van 15° worden deze door de regenval zelfreinigend en is een manuele reiniging niet echt noodzakelijk . Mocht u toch nood hebben aan een grondige reinigingsbeurt kunnen wij u steeds een voorstel overmaken. Op weg naar energieonafhankelijkheid Wist u dat u slechts 30 procent van de met uw fotovoltaïsche panelen opgewekte elektriciteit zelf ogenblikkelijk gebruikt ? De overige energie gaat naar het stroomnet en zorgt dat uw teller achteruit draait. Kan het anders? Jazeker, met een zonnebatterij kan u de opgewekte stroom opslaan en nadien verbruiken. Vandaag reeds nuttig ? Voorlopig niet in België, met dank aan de terugdraaiende teller ..., als de slimme meters er komen wordt dit verhaal anders maar momenteel is dit nog even koffiedik kijken. Toch groeit intussen de vraag naar zonnebatterijen, vooral na het uitvallen van enkele elektriciteitscentrales en verontrustende speculaties over een algemene black-out. 22


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

DE BESTE PARTNERS

06

INTRASTONE

INTRASTONE BVBA is een jong bedrijf, pas verhuisd naar Sint-Niklaas in een splinternieuw bedrijvencentrum naast Euro-rent langsheen de Heidebaan (rechtover Colifac). U bent van harte welkom voor alles wat met natuursteen te maken heeft. Arduin, portieken, plinten, vloeren, keukenbladen, zwembadranden enz‌ Een team van 10 medewerkers zal u bijstaan met kennis van zaken. Wij beschikken over de modernste apparatuur zoals kantenslijpers en cnc machines om uw droom waar te maken, millimeterwerk is onze zaak! www.intrastone.be maurice@intrastone.be Moerputstraat 3A te 9100 Sint-Niklaas Gsm 0488 10 07 56   23


DE WONINGGALERIJ

“INTRAPOOLS,... RESULTAAT TOT OP DE MILLIMETER, DE SERVICE, WARM EN PERSOONLIJK.” Intrapools zorgt ervoor dat je zwemdroom op maat, ook een zwemdroom blijft op lange termijn. Duurzaam en precies genieten op lange termijn, het kan! Intrapools werkt enkel met duurzame materialen die reeds hun kwaliteitslabel verdienden en ook na vele jaren onaangetast blijven.
Intrapools levert resultaat tot op de millimeter, heeft een ruime ervaring en zette reeds vele vlekkeloze realisaties neer. 100% resultaat! Betrouwbaar anders Kiezen voor een zwembad doe je niet impulsief, maar weloverwogen. Intrapools behandelt je vraag dan ook met respect en levert hoge kwaliteit. De zaakvoerders van Intrapools werken reeds jaren met hetzelfde team en staan steeds zij aan zij op de werf, perfect op elkaar afgestemd. Service met een hart Kies voor een hartelijke service en opvolging van je zwemdroom VOOR én NA. Intrapools staat steeds paraat en zorgt ook voor het nodige onderhoud en ondersteuning. De Intrapools zaakvoerders zijn vlot bereikbaar tijdens weekends en feestdagen. “Jouw zwembad ligt Intrapools nauw aan het hart.” “Je zwemdroom op maat in slechts 3 dagen?!” 24


VASTGOED ANDERS BEKEKEN Meer persoonlijkheid in je tuin! U wenst geen zwembad met standaardafmetingen? Kies voor een monoblock ppc-zwembad in je tuin! Deze zwembaden zijn van Belgische makelij, opgebouwd uit volle massa PPC platen van 1 cm dik die verwerkt worden tot één geheel. PPC, duurzaam veelzijdig Van dit zwembad geniet je ook op lange termijn, osmosebestendig! Zo vermijd je de vaak geziene aantasting in zwembaden (osmose-schade). Een monoblock-zwembad is heel stabiel met strak resultaat. PPC isoleert 7x beter dan beton. Ook vuil hecht niet aan de wanden. Kies voor extra hygiëne, kies voor een monoblock-zwembad. PPC is kleurvast (uv-bestendig) en chloorbestendig. Dit zwembad behoudt zijn glans, verbleekt niet en wordt niet dof. Chillen met de voetjes in het water De Intrapools monoblock-zwembaden worden voorzien van een waterterras 20 cm onder de waterlijn, ideaal om op te relaxen in ligzetels. Ideaal om een rolluik naar keuze netjes in te integreren. Voordelen: • Installatie in 3 dagen, Osmosebestendig, Isoleert 7x beter dan beton, Kleurvast 
 • Chloorbestendig, Belgische makelij, Op maat gemaakt, Overloop mogelijk!

FRANÇOIS VAN HEMELRIJCK 0475/95 30 18 EEFJE BLEYS 0498/41 95 57 intrapools@gmail.com www.intrapools-zwembaden.be

25


DE WONINGGALERIJ IP BUILDING

26


Interview door IP Building Intrabouw is een gekende projectontwikkelaar in Sint-Niklaas die jaarlijks 50 tot 60 aantrekkelijke nieuwbouwwoningen en appartementen plaatst. Het is ook een vooruitstrevende projectontwikkelaar die zijn tijd voor is. Het neemt nu al de Bijna-energieneutraal bouwen (BEN) principes in acht en is mee op vlak van Smart Buildings. Sinds kort is het team ingetrokken in een prachtig nieuw kantoor in de parklaan in Sint-Niklaas waar uiteraard ook IPBuilding in zit. Het nieuwe kantoor herken je snel aan de grote groene bollen vooraan. Ja, grote groene bollen. In het kantoor hebben ze ook een muur bedrukt met een mozaïek van foto’s met gerealiseerde projecten, werven, teambuildingevents en foto’s van het team zelf. Heel mooi en uniek. Aan deze muur hangt ook ons touchscreen waarmee iedereen in het kantoor alle technieken kan bedienen. Het systeem van IPBuilding is ook doorgetrokken in het hele appartementsgebouw. Stefaan Maes, mede zaakvoerder van Intrabouw, had ervaring met domotica maar vond de mogelijkheden nog te beperkt. Stefaan kreeg een demonstratie van ons systeem van Jo Coenen en was meteen overtuigd. Stefaan zag meteen hoe gebruiksvriendelijk het was en welke vrijheid het systeem bood. Zo kon hij bijvoorbeeld de bediening van zijn terrasoverkapping van Renson integreren. Als projectontwikkelaar wordt Intrabouw altijd geconfronteerd met veel verschillende technieken allemaal met hun eigen bediening of zendertjes. Door IPBuilding te integreren in zijn projecten heeft de gebruiker één elegant touchscreen waarmee hij alles kan bedienen. Zoals ook het geval is in het nieuwe kantoor. Intrabouw is er nog maar net ingetrokken dus in het begin moeten er altijd een paar kleine zaken gefinetuned worden aan de configuratie. Dit kunnen ze gemakkelijk zelf doen zonder tussenkomst van IPBuilding of een installateur dankzij de vrijheid die ons systeem geeft aan de gebruiker om zelf drukknoppen en sensoren te programmeren, om sferen aan te maken, gebruiksrechten te bepalen, touchlay-outs aan te maken,... . Het kantoor kom je binnen via je een toegangsbadge en met één druk op de knop van de sfeer ‘Welkom’ gaan alle lichten aan en openen de rolluiken. De dag kan beginnen! De verlichting is verbonden aan een weerstation waarmee de lichtsterkte kan gestuurd worden tijdens de lange zomerdagen en korte winterdagen. Als bezoeker druk je op de parlofoon om binnengelaten te worden. Als er niemand vooraan in het kantoor is, kan je op het touchscreen een beeld krijgen van wie voor de deur staat. Handig. In het kantoor hebben ze gordijnen, rolluiken en luifels die ze allemaal kunnen bedienen met het touchscreen. Daarmee kunnen ze ook de verwarming en de airco sturen. Stefaan gebruikt zijn smartphone om alle geïntegreerde technieken vanop afstand te bedienen. Tenslotte zette de samenwerking tussen Intrabouw en IPBuilding zich al verder in het prestigieuze project Central Park in de Houten Schoen in Sint-Niklaas waar IPBuilding de Smart Building oplossingen voorziet. Potentiële kopers kunnen in het kantoor en in een kijkwoning in het nieuwe project Central park een demonstratie krijgen van de Smart Building oplossingen van IPBuilding.

27


VASTGOED ANDERS BEKEKEN SERVICE DIENST NA VERKOOP

07

Hoe creëer je een aangename werksfeer en een tevreden klantenbestand? Een dienst na verkoop vonden wij kort op de bal spelen door alle kleine zaken zo snel als mogelijk aan te pakken. Een klusjesdienst klinkt misschien goedkoop maar is superbelangrijk als je definitief wil opleveren. Problemen verdwijnen immers niet door ze in de schuif te steken, aanpakken is de boodschap. Lifestyle buildings is met andere woorden niet alleen een slogan. Je kan immers alleen maar genieten van uw aankoop als ook de kleine zaakjes in orde zijn. Hans en Kurt zijn voor ons de geknipte medewerkers die wij voor van alles en nog wat inzetten, de handige Harry’s kunnen ook de schilderwerken van uw droomhuis verzorgen.

28


DE WONINGGALERIJ

Kurt

Dienst na verkoop kurt@intrabouw.be GSM 0472/89 13 26

Hans

Dienst na verkoop hans@intrabouw.be GSM 0497/66 58 24  

29


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

DE MEDEWERKERS Julie Van De Kerkhove Zaakvoerder De Woninggalerij BVBA Zaakvoerder Intrabouw BVBA Erkend BIV makelaar nr. 504463 julie@dewoninggalerij.be GSM 0479/40 59 83

Stefaan Maes Zaakvoerder De Woninggalerij BVBA Zaakvoerder Intrabouw BVBA Erkend BIV makelaar nr. 203830 stefaan@intrabouw.be GSM 0478/20 49 85

Philippe Van De Kerkhove Public relations Zaakvoerder Intrabouw BVBA philippe@intrabouw.be GSM 0475/80 93 64

Sébastien Naulaerts Prospectie, inkoop, verkoop Erkend BIV makelaar nr. 504914 sn@dewoninggalerij.be GSM 0478/95 87 39

30

08


DE WONINGGALERIJ

Tim De Lamper Werfopvolging – projectleider Erkend BIV makelaar nr. 511579 tim@intrabouw.be gsm 0494/11 94 12

Judith Wauman Verkoop nieuwbouw - klantenbegeleiding Erkend BIV makelaar nr. 510345 judith@intrabouw.be Gsm 0495/16 51 38

Lieselot Hollanders Verkoop en administratie Erkend BIV makelaar nr. 511766 lieselot@dewoninggalerij.be Gsm 0495/34 20 01

Cathy van Dorsselaer Administratie en boekhouding cvd@intrabouw.be

Els Bekaert Cleaning service

31


VASTGOED ANDERS BEKEKEN

COMING SOON TEMSE VELLE

Architectenbureau Sass uit Temse staat in voor het ontwerp voor een nieuwbouwproject te Temse Velle. Het worden 15 Ã 18 appartementen met een 25 tal garages. De verkoop start begin 2018.

BELSELE DORP

Architect Luc Van Gysel ontwierp een beleggingseigendom te Belsele, Belseledorp 92-94. Het wordt een gebouw bestaande uit 4 appartementen en 10 garages. Momenteel wordt de bouwaanvraag ingediend. Het gebouw werd reeds verkocht, uitvoering in 2018. 32


STEKENE TRAGELSTRAAT

Architectenbureau Sass uit Temse maakte vele voorontwerpen voor een nieuw, kleinschalig woonerf te Stekene. Het worden 11 klassieke half open en gesloten bebouwingen met elk een privatieve tuin, maar ook een gemeenschappelijke speeltuin, palend aan een grote waterpartij. Momenteel in fase bouwaanvraag, de verkoop zal wellicht starten begin 2018.


DE KLANT HEEFT HET LAATSTE WOORD Zelf een huis bouwen is de droom van vele jonge koppels. Ook wij koesterden die droom en gingen op zoek naar een geschikte bouwgrond. Jammer genoeg kwamen we al snel tot het besef dat dit niet zo eenvoudig was… Ofwel was de bouwgrond te groot, te klein, gelegen in een drukke straat, te ver weg van het werk of te duur. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bouwplannen dan maar even aan de kant en op zoek naar een leuk huis. Ook dit bleek niet zo eenvoudig en al snel botsten we opnieuw op enkele redenen om die stap maar niet te zetten. Tot we te horen kregen dat er in Temse een verkaveling van 3 loten te koop zou komen door Intrabouw. Onze hoop om toch het gedroomde huis te kunnen bouwen flakkerde weer op! Snel reageren was dan ook de boodschap! Van zodra de verkoop van start ging maakten we onmiddellijk een afspraak met Stefaan Maes. We werden vriendelijk ontvangen in het kantoor en kregen al heel wat uitleg. De manier van werken, de spontaniteit en de prijs vielen bij ons zeer in de smaak. We twijfelden niet lang en een week later hakten we de knoop door om samen met Intrabouw in zee te gaan. Bij een volgende afspraak ontmoetten we Tim De Lamper, die het bouwproces opvolgt. Hij gaf ons nog extra informatie over de manier van werken en was de contactpersoon van dienst. Bij de architect werden ons de plannen voorgelegd. We kregen voldoende ruimte om nog wijzigingen aan te brengen wat voor ons al heel aangenaam ervaren werd. Ook kregen we een lijst met alle aannemers die ons huis zouden bouwen en afwerken. We namen met ieder van hen contact op en merkten opnieuw een spontane en open houding op waardoor we als snel een vertrouwensband kregen. De keuze van materialen werden genomen en toen kon alles van start gaan! We kwamen bijna iedere dag kijken naar de vorderingen en kregen de kans om vragen te stellen en te overleggen met de aannemer. Als snel kreeg ons huis vorm en kon de afwerking beginnen. Omdat we ons huis ‘sleutel op de deur’ kochten, werd alles voor ons geregeld en volgden de werken elkaar netjes op. Daardoor hadden wij als koper geen bijkomende stress en konden we er op rekenen dat alles op tijd afgewerkt zou worden. Voor de aanleg van de oprit en het terras zorgden we zelf. Maar ook hier hebben we er geen seconde aan getwijfeld om dit door een aannemer van Intrabouw te laten doen. Dankzij de goede samenwerking, vlotte omgang en knap vakmanschap van de aannemers wonen wij nu al 3 jaar in ons droomhuis. Bedankt voor deze kans!

Werf te Temse Grote Dweerstraat Half open bebouwing


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.