Page 1

Forhandler: Våbenforbud skyder ved siden af

Luftgeværer på over 4,5 milimeter bliver fra 1. juni ulovlige at besidde uden jagttegn eller speciel tilladelse. FOTO: Scanpix

Besiddelse af kraftige luftgeværer kræver fremover jagttegn eller særlig tilladelse fra politiet. Forhandler kritiserer lovgivningen – Man rammer for bredt Af Steen Hansen, 25-04-2012 En ny ændring af våbenbekendtgørelsen gør det fremover ulovligt at besidde luftvåben med en kaliber på over 4,5 millimeter uden at have et gyldigt jagttegn, eller en særlig tilladelse fra politiet. Hos Lystfiskeren.dk, en af Danmarks største forhandlere af luftgeværer forudser man, at det kan have store konsekvenser for omsætningen. ”tre ud af fire af de luftvåben, vi sælger, har en kaliber på over 4,5 millimeter,” siger butiksansvarlig Dennis Rasmussen.”


Han mener samtidig, at forbuddet rammer skævt i forhold til at forebygge skader ved eventuelle ulykker, da man i lovgivningen ikke tager højde for det geværets hastighed. ”Man kan sagtens have et luftgevær på 5,5 mm med en meget lav hastighed, som ikke vil kunne forvolde mere skade, end et luftgevær på 4,5 mm med en meget høj hastighed.” Hobbyen kan blive ramt Selvom man ikke går på jagt med sit luftgevær, skal man fra 1. juni have jagttegn eller tilladelse til at eje geværet. Så selv hobbyskytter kan blive ramt af forbuddet. Dennis Rasmussen er bekymret for at mange vil få problemer med at udøve deres hobby på grund af de nye restriktioner. ”Mange vil måske droppe at købe en 5,5 milimeter riffel, da man nu skal opbevare dem i våbenskabe sammen med en særlig tilladelse fra politiet” I den nye bekendtgørelse er det også anført, at personer, der i forvejen er i besiddelse af et luftgevær med en kaliber på over 4,5mm. skal anmelde sit luftgevær hos politiet senest et år efter den nye bekendtgørelse træder i kraft d. 1. juni 2012. Luftgeværet skal endvidere opbevares i et våbenskab. Et varmt emne Det øgede fokus på luftgeværer i det offentlige rum udspringer af indførslen af nye, kraftige luftgeværer på det danske marked, blandet andet en 9mm luftriffel, der i en demonstrationsvideo bliver brugt til at slå et vildsvin ihjel. Hertil kommer også flere forskellige sager, hvor privatpersoner er blevet udsat for grov vold ved at blive ramt af skud fra luftgeværer.

Læs her mere om hvad våbenforbuddet betyder for dig

NYhedshistorie  
NYhedshistorie  

Nyhedshistorie

Advertisement