Page 3

A3

WOENSDAG 18 APRIL 2018

Bekendmakingen

Nieuws

Gemeente Apeldoorn

uit de gemeente Apeldoorn

Agenda Gemeenteraad donderdag 26 april 2018 19.00 uur - Raadsbrief Tussentijdse evaluatie Investeringsagenda Sociaal Domein - Jaarverslag Leerplicht/ Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdige schoolverlaters 2016-2017 - Omgevingsvisie Toelichting op het participatietraject met de inwoners van Apeldoorn 20.00 uur - Kadernota Risicomanagement 20182021 - Bestemmingsplan Drostendal, landgoed en natuurontwikkeling - Bestemmingsplan Koning Lodewijklaan 750 en Saturnusstraat 49-51 21.00 uur Einde vergaderingen Wilt u bij de vergaderingen van de gemeenteraad aanwezig zijn? U bent van harte welkom. www.apeldoorn.nl/ gemeenteraad

Vind een match op Banenmarkt APELDOORN - Apeldoorners die op zoek zijn naar een baan kunnen op zaterdag 9 juni terecht bij de banenmarkt van Apeldoorn. Bedrijven en werkzoekenden krijgen van 11.00 tot 16.30 uur in Gebouw055 aan de Condorweg 1 de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en, wie weet, tot een match te komen. Apeldoorn.works is een gratis platform dat transparant vraag en aanbod op de arbeidsmarkt gratis bij elkaar brengt. Om dit doel niet alleen online uit te dragen, houdt Apeldoorn.works nu ook een banenmarkt. In gesprek “Een evenement waarbij werkzoekers het gezicht achter een bedrijf te zien krijgen’’, legt Léon van der Linden uit. “Je krijgt vacatures meteen te zien en kunt met elkaar in gesprek gaan. We merken echt dat er sterke behoefte is aan een evenement als dit. Vaak is een banenmarkt gericht op een bepaalde sector, maar hier zijn alle branches welkom. Hoe meer en hoe diverser, hoe beter. Als het een succes blijkt te zijn, dan willen we dit zeker vaker gaan organiseren.” Meer informatie over de beurs staat op de website banenmarktapeldoorn.nl

Interactieve show in Julianatoren (Vervolg voorpagina) Haastige slakken ‘Heeft een slak wel eens haast?’ of ‘heeft een specht wel eens hoofdpijn?’ Voor het antwoord op dit soort vragen neemt Cas de liefhebbers elke zaterdag rond 16.00 uur mee tijdens zijn video op YouTube. In Kinderpretpark Julianatoren, op de Showheuvel, stoomt Cas de Ranger alle bezoekers klaar om op avontuur te gaan. Cas de Ranger LIVE is een interactieve show waarin kinderen dingen leren over de natuur om vervolgens dit zelf te ervaren tijdens de Cas de Ranger Experience. De experience is een spannend bospad waar je veel kunt ontdekken over dieren

en planten op de Veluwe. Zo kom je onder andere een groot insectenhotel en de enige openlucht mierenboerderij van Europa tegen.

karakter Cas de Ranger komt het pretpark zijn bezoekers tegemoet in de vraag naar een educatieve toevoeging. “We kregen sinds kort steeds vaker de vraag van onze bezoekers, en dan met name van onze abonnementhouders, of er educatieve elementen doorgevoerd kunnen worden. Achter de schermen waren wij reeds bezig met ons nieuwe karakter Cas de Ranger. De vragen bevestigden ons dat wij met Cas een goede weg zijn ingeslagen om spelenderwijs onze kleine bezoekers mooie dingen te leren”, laat een woordvoerder van het pretpark weten. Afgelopen zaterdag is de eerste aflevering van Cas de Ranger TV gestart en Cas de Ranger zelf is vanaf 28 april te zien in Kinderpretpark Julianatoren.

Educatie in het pretpark Cas de Ranger TV en LIVE wordt in samenwerking met Onder Andere Producties geproduceerd. Met het nieuwe

Lancering crowdfunding voor burgerinitiatieven APELDOORN - In dezelfde week waarin de Nationale Ombudsman een kritisch rapport uitbracht over de rol van overheidsinstanties bij burgerinitiatieven, is op initiatief van de gemeente Apeldoorn het platform ‘Voor Apeldoorn’ gelanceerd. Dit online crowdfundingplatform faciliteert initiatieven die Apeldoorn beter, leuker of mooier maken.

die best wil bijdragen, maar lang niet alle initiatieven kent. Daarom heeft de gemeente ‘Voor Apeldoorn’ geïnitieerd. Wethouder Nathan Stukker van Wijkzaken zegt hierover het volgende: “Ik denk dat dit platform veel initiatieven verder zal helpen. Je bereikt immers met één campagne zowel fondsen als bedrijven als individuele burgers die jou kunnen helpen.”

Veel burgerinitiatieven zijn bekend bij de Apeldoornse stadsdeelmanagers. Zij zien met regelmaat dat initiatieven niet of onvoldoende van de grond komen omdat ze behoefte hebben aan geld, kennis, ‘handjes’ en/of materialen. Soms kan de gemeente daarbij helpen, maar soms ook niet of onvoldoende. En soms kan de benodigde hulp beter of sneller door anderen worden gegeven.

Campagnes ‘Voor Apeldoorn’ is geen gemeentelijk platform. De landelijke stichting ‘Voor je Buurt’ beheert het platform en zorgt voor ondersteuning en begeleiding bij het opzetten van aansprekende campagnes. “Een bezoek aan ‘Voor Apeldoorn’ is daardoor leuk: een brede range aan initiatieven uit de Apeldoornse wijken en dorpen presenteert zich met filmpjes of foto’s en met vaak ludieke tegenprestaties. Daarnaast is ‘Voor Apeldoorn’ eenvoudig te gebruiken: helpen kan

De stadsdeelmanagers zien een Apeldoornse samenleving

Secretaresses in het zonnetje APELDOORN - Op Nationale Secretaressedag op donderdag 19 april verzorgen Apenheul en City Lounge Apeldoorn een speciaal evenement voor secretaresses in Apeldoorn. Met een exclusief programma op maat zetten de organisaties Apeldoorn als congresstad nog beter op de kaart.

door direct te doneren. En daarbij hoeft het niet om grote bedragen te gaan. Als iemand 5 euro wil doneren is ook dat van harte welkom. Dat maakt het crowdfunden juist zo leuk: veel kleine bedragen maken samen een groot bedrag.” Informatiebijeenkomst Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op www. voorapeldoorn.nl en kom maandag 23 april van 19.30 tot 21.30 uur (inloop 19.00 uur) naar de informatiebijeenkomst in het Stadhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn. Martijn Arnoldus van Stichting Voor je Buurt vertelt daar alles over de mogelijkheden van het platform ‘Voor Apeldoorn’. Voor initiatieven én voor donateurs. Daarnaast is een aantal initiatiefnemers aanwezig om hun ervaring over succesvol crowdfunden te delen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@ apeldoorn.nl.

Alle secretaresses worden ontvangen in City Lounge met een uitgebreide lunch. Vervolgens gaat SOS Events de gasten op een ludieke manier naar Apenheul vervoeren. Daar volgen zij een workshop met als thema ‘de evolutie van de secretaresserol’, verzorgd door bioloog Patrick van Veen van trainingsbureau Apemanagement. Na een borrel middenin Apenheul bij evenementenlocatie ‘Kambizuri’, keren de gasten via City Lounge weer huiswaarts. De Secretaressedag vindt plaats op donderdag 19 april van 11.30 tot 17.00 uur.

STIJLVOLLE GEDENKTEKENS herdenkingsmonumenten grafmonumenten eerste stenen urngedenkstenen

zwerfkeien ruwe stenen urnen as-sieraden

Vrolijke shirts voor een zonnige week! EN ONTDEK DE NIEUWE COLLECTIE

Vergunningen aangevraagd -Vervangen van de gevelbeplating, Oude Beekbergerweg 18 -Vergroten van een bedrijfspand met woning, Lage Brink 31 -Plaatsen van een paardenstal en hekwerk, De Krim 6, Hoenderloo -Plaatsen van een inrit, Sonatestraat 14 -Oprichten van een bedrijfsverzamelgebouw, Fizzionparc kavel C -Vergroten van een horecapand, Deventerstraat 13 -Plaatsen van een 5-tal buitenunits t.b.v. airco, Kastanjelaan 10 Vergunningen verleend -Kappen van een eik, Hulkestein 16, Ugchelen -Kappen van 2 fijnsparren, Valkenweg 109 -Verplaatsen van de opritten, Uddelerveen 81b, Uddel -Kappen van een douglasspar, Korte Kijkerweg 2 -Kappen van een blauwspar, Planetenlaan 8 -Kappen van een douglas, Rhienderstein 5, Ugchelen -Kappen van 2 sparren, Hoenderloseweg 147, Ugchelen -Kappen van een den en berk, Van Golsteinlaan 20, Ugchelen -Kappen van 2 essen, Hoenderloseweg 145c, Ugchelen -Kappen van een conifeer, Soerenseweg 148 -Verplaatsen van een reclamezuil, Veenhuizerweg 132 -Oprichten van een woning, Wezel 40 -Oprichten van een woning, Boommarter 26 -Veranderen van de winkelgevel, Schuttersweg 139 Evenementenvergunning aangevraagd -26-27 april, Prinsennacht/ Koningsdag, Marktplein -25 mei, Nacht van Apeldoorn, Caterplein/Leienplein/ Kapelstraat -16 juni, Rolstoelmeerdaagse, Zr. Meyboomlaan 10 -29 juni en 6 juli, Zomerfeest, Papegaaiweg 95, Wenum Wiesel -2-6 juli, Zwem4daagse, Boschbad, Felualaan 29 -6 juli, Straatfeest, Wissellaan -1 september, Fietstocht en gezondheidsmarkt, Albert Schweitzerlaan (Gelre ziekenhuis)

COLOFON Postbus 638, 7300 AP Apeldoorn Kantoor, redactie en administratie: Asselsestraat 140, 7311 ET Apeldoorn Tel. 055 - 5219878, fax 055 - 5219856 E-mail: verkoop@stedendriehoek.net E-mail: redactie@stedendriehoek.net http: www.stedendriehoek.net Sluitingstijd advertenties: maandagmorgen 12.00 uur Redactie: vrijdag 17.00 uur voor de week van verschijning Advertentieverkoop: tijdens kantooruren van 09.00-17.00 uur Acquisitie: Jacqueline Boekema, John Ruisch, Sacha van Beers, Rick Lesnussa, John Herbrink Hoofdredactie: Marc Looijen Redactie: Evelien Dommerholt, Mandy Hendriks Vormgeving: André Mos, Jolanda Schaake, Jack Willemsen Administratie: Suzanne Boekema-van Buijsen Opgave rubrieksadvertenties (3-hoekjes) Apeldoorn: Kantoor Asselsestraat 140 of via: www.stedendriehoek.net Klachten bezorging: 055 - 521 98 78 klachten@stedendriehoek.net Uitgave van Uitgeverij Stedendriehoek B.V. Directie: J.P.S. Boekema, J. Boekema, F. Boekema Uitgeverij Stedendriehoek draagt zorg voor onze wereld door materialen te gebruiken die het milieu zo min mogelijk belasten. We gebruiken 100% gerecycled papier voor het drukken van onze kranten. Verder streven we naar verantwoord gebruik van grondstoffen.

Certificaten vindt u op: www.bduprint.nl

KONINGSLIJN 3, 7312 GG APELDOORN • TEL. 055 - 576 05 85 INFO@HOOGENBERG-WEGERIF.NL • WWW.HOOGENBERG-WEGERIF.NL

PIJNAPPEL mode

Hoofdweg 84/A | 7382 BK Klarenbeek | www.pijnappelmode.nl

Weekenddiensten Zie pagina 26 Niets uit deze uitgave mag overgenomen worden, zonder toestemming van de uitgever.

Nieuwsblad stedendriehoek apeldoorn wk16  
Nieuwsblad stedendriehoek apeldoorn wk16  
Advertisement