Page 12

DZA 12

WOENSDAG 18 APRIL 2018

Wat schaft de pot vandaag? Door Peter Eemsing/Koksland.nl

Spaghetti alla Carbonara

DE STERKSTE MAN Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juni.

rdelen, de en. n werp o al a b

Met d ive rs o.a. st e ro

Aanmelden? Stuur een mail naar ijsselfestival@gmail.com

UITGEVERIJ

Zaadmarkt in Zutphen

COLLEGA GEZOCHT! ZOEKEN WIJ JOU? In Deventer en omgeving zijn wij de interieurspecialist. Je kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van raamdecoratie, gordijnen en vloeren. Ben jij een ervaren allround medewerker dan zijn wij op zoek naar jou! Zie het volledige functieprofiel op www.colorsathome-werkema.nl /vacature

Zandpoort / Boterstraat 10 | 7411 DA Deventer Telefoon (0570) 61 84 92 E-mail werkema@colorsathome.nl

Spaghetti alla Carbonara, of in de volksmond Carbonara, is traditioneel arbeidersvoer uit Lazio, Italië. De naam Carbonara verwijst naar de kolenbranders? Echter, van deze schotel is pas in 1950 een recept in Italië te vinden met deze naam. Deze simpele schotel maakt, nu nog steeds, heel wat discussie los over waar de oorsprong ligt. Aan de ene kant houden de Italianen natuurlijk vast aan traditie, maar er is een grote kans dat dit gerecht is geïntroduceerd door de Amerikaanse militairen die in 1944 de bevrijde Italianen voedden met pasta, eieren en bacon. En dat de verwijzing van ‘alla carbonara’ komt doordat de Italiaanse emigranten die werkten in de kolenmijnen in Amerika, dit vaak te eten kregen als lunch. Eigenlijk zou het dus ‘eten van Amerikaanse kolenmijners’ moeten heten. Vertaald in het Italiaans is het dan Spaghetti alla Carbonara. Spaghetti alla Carbonara komt in ieder geval nooit uit een pakje of een zakje en maak je ook niet met room. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig: spek van de wang van een varken (Guanciale) of buikspek (Pancetta), eieren, kaas en pasta. En natuurlijk naar smaak een beetje zout en heel veel versgemalen peper. Voor 3-4 personen/20

Zie: https://koksland.nl/spaghetti-alla-carbonara/ minuten Ingrediënten: 300 gram spaghetti 200 gram spek, Pancetta of Guanciale, maar gewoon spek kan ook prima 4 verse eieren maatje L 175 gram geraspte Pecorino Zout en peper naar smaak Bereiding: Breng een ruime pan met water aan de kook, eventueel met een snufje zout. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op je verpakking ‘al dente’, dus nog een beetje stevig. Giet af en bewaar wat kookvocht, en zet aan de kant. Ondertussen snijd je je spek in heel dunne stukjes, plakjes of blokjes en bak die uit in een grote pan met dikke bodem. Doe dit op

een middelmatig vuur, ongeveer 10 minuten. Drie eieren gebruik je helemaal en van het vierde ei gebruik je alleen maar het eigeel. Doe deze in een kom en roer de helft van je kaas er doorheen. Als je spek lekker is uitgebakken, doe je de spaghetti erbij en roer even goed door. Haal de pan van het vuur en roer je ei-kaasmengsel door het spaghetti-spekmengsel. Laat even staan tot het begint te stollen. Vind je de spaghetti alla Carbonara nog te droog, roer er dan nog een scheutje van je spaghetti-kookvocht door. Bestrooi met de rest van je kaas en lekker lang eroverheen draaien met je pepermolen. Eventueel afmaken met wat fijngesneden peterselie.

Hebjijjijde debehoefte behoefteaan aan Heb injejewerk? werk? flexibiliteitin flexibiliteit

De Hyundai i20 vanaf

De Hyundai i20. Tot € 2.500 voordeel!

14.595

incl. € 1.000 zomerkorting

Profiteer nu van de Hyundai Zomer Upgrades met voordeel tot € 2.750. • Kies voor de gratis upgrade van i-Motion naar Comfort uitvoering met o.a.: Navigatiesysteem • Licht & regensensor • Achteruitrijcamera • Incl. € 1.000 zomerkorting • Kies voor 1 van de overige versies en ontvang € 1.000 zomerkorting

Herwers Hyundai

Ontdek meer op herwers.hyundai.nl

Veelzijdig in zorg Veelzijdig in zorg Op zoek naar een baan in de zorg die wél goed te combineren is met een studie, ander werk of je gezin? Dan ben je bij Vérian aan het goede adres: werken in ons Flexteam is precies wat jij zoekt!

Wat zijn de voordelen van ons Flexteam?

• Jij bepaalt zelf op welke dagen en dagdelen je beschikbaar bent, zodat het perfect te combineren is met studie, je gezin of mogelijk ander werk! • Je hebt een vast dienstverband met goede begeleiding, maar toch veel vrijheid. • Werken in het Flexteam biedt veel uitdagende werkzaamheden en bovendien veel verschillende verpleegtechnische handelingen.

Wat hebben wij jou te bieden?

• Een vast contract tussen de 0 en 20 uur per week; • Je komt in een leuk en enthousiast team te werken; • Je wordt meegenomen in bijscholingen voor VP handelingen, ook als je een herintreder bent; • Als jouw persoonlijke situatie het toelaat en je wilt graag bij één vast team gaan werken dan kan je doorstromen naar een door jou gekozen wijkteam.

Wat vragen wij van jou?

• Je hebt minimaal een IG (WZV) niveau. Of je bent student HBO-V of MBO-V niveau 4 in het 3e of 4e leerjaar.

Solliciteren of behoefte aan meer informatie? Gecombineerd brandstofverbruik: 3,5 - 4,8(l/100 km) / 20,8 - 28,6(km/l); CO2 - emissie: 92 - 112 (gr/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. Zomer Upgrades actie bestaat uit een vooraf geselecteerde gratis upgrade versie en/of 1.000,- zomerkorting. Actie geldt bij een getekende koopovereenkomst van 05-04-2018 tot en met 31-05-2018 met een uiterste registratiedatum van een maand na koopovereenkomst. Acties zijn niet geldig in combinatie met andere lopende acties. Kijk voor de voorwaarden op Hyundai.nl. Genoemde actieprijs is een adviesprijs en excl. metallic lak. Afgebeeld model kan afwijken van standaard uitvoering. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag ernaar in de showroom. Druk-en zetfouten voorbehouden. De Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking is alleen van toepassing op Hyundai voertuigen die initieel aan een eindgebruiker zijn verkocht door een Erkend Hyundai Dealer. De gedetailleerde garantievoorwaarden zijn per 1/1/2017 beschreven in het service & garantieboekje.

Ga naar www.werkenbijverian.nl om direct te solliciteren en meer informatie! Andere vragen? Neem dan contact op met Jolanda van de Laar (Planner) via roosterbureau@verian.nl of Hanneke van der Wee (Manager Zorg & Welzijn) via hannekevanderwee@verian.nl of via WhatsApp op nummer 06-50809528.

Nieuwsblad stedendriehoek apeldoorn wk16  
Nieuwsblad stedendriehoek apeldoorn wk16  
Advertisement