Page 18

Marathon Bonn Z,ondag2 april 2006 Zondag

2

apnl stond weer in het teken van de

voorjaarsmarathon. Deze keer was de keuze gevallen op de Bonn Marathon. Er waren een kleine 2500 deelnemers aan deze kleinschalige Stadsmarathon, die voor de 6e keer plaats vond in voormalige regeringshoofdstad. Verreweg de meeste deelnemers van de totaal ca. 9000 startten nl. op de halve marathon. Hoewel de temperatuur best aÍrngenaam was, waren er nogal wisselende omstandigheden. Toch hebben we lange tijd zelfs in het voorjaarszonnetje kunnen lopen. De grote spelbreker was echter weer de wind, maar desondanks kan ik vaststellen dat de afgelopen trainingsperiode haar vn-rchten heeft afgeworpen. Geen PR, maar esn zeer teweden gevoel aan de finish. Ook bij het beruchte 35 km.punt bespeurde ik nauwelijks pijntjes en heb geen moment gehad dat ik er doorhesn zat. Toch kon ik niet sneller en moest uiteindelijk met de neergezette tijd tevreden zljt. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

Pierre en

ik

vertrokken om zes uur uit Landgraaf en rvaren dus mooi op tijd om de

starfnummers af te halen. In het plaatselijke Victoria zwembad konden we omkleden en ons gereed maken voor de start. Naast het aanvullen van de laatste koolhydraten, werden als gebruikelijk ook de nodige sanitaire activiteiten volbracht. Ik dacht even aaÍl vijf jaar geleden en het café bij het 6 km. punt, waar ik een sanitaire noodstop moest inlassen. Desondanks heb ik hier toen een mooi PR kunnen neerzeften. Dan nu even naÍlr het verloop van de wedstrijd. Het startschot werd gegeven om 9:45 u. Ik kwam meteen al lekker op tempo omdat de eerste kilometer hellend afloopt. De tussentijd op de Kennedybrticke bedroeg dan ook 4:02. Te snel, dus probeerde ik iets terug te zakken. Doorkomst bij 5 km. leverde precies 2l:15 op. Nu lopen we tot aan het 8 km. in NW-richting en is de zijwind goed merkbaar. De tussentijd bij 10 km. bedraagt 42:26 en ik loop dus nog steeds onder het 3 :05 schema. We lopen inmiddels richting het stadsdeel Bad Godesberg waar ik het halve marathon punt op 1:32 passeer. Nu keren we terug en gaan we vanaf 22V&. tot 36 km. weer in N\M-richting en hebben we bijna constant last van zij- en tegenwind. Bij 28 km. zie ik dat terugval in tempo, m€ur nog steeds lekker loop. De doorkomst bij 30 krn. bedraagt 2:10 en ik weet nu dat 3:05 niet meer haalbaar is. Het geweesde 35 km. punt levert deze keer echter geen problemen op, hetgeen dan ook een heel goed gevoel geeft. Dit had dan ook dè dag kunnen zijn voor een PR Bij 40 km. sloegen zelfs de emoties bijna toe toen ik Robbie Williams hoorde met "Advertising Space", terwijl ik helemaal niet hou van deze muziek. Zo zie je maar dat lopen en het "runners high" de geest vem.rimen. Gelukkig was dit mÍur van tijdelijke aard, anders had ik ook nog een CD van hem gekocht. Ook de laatste twee kilometer loop ik lekker en passeer de finish n3:12:24. Even daarna begon het wat te regenen en ben ik toch nog nat geworden omdat ik 12 minuten bij de finish op Pierre moest wachten. Ik moet zeggsn dat de organisatie van deze niet zo groots opgezeue stadsmarathon op alle punten goed was en zeker aan te bevelen is. Het parcours is tamelijk vlak en langs de kant stond redelijk wat publiek. Ook de nodige slrrziek- en showelementen ontbraken niet. Na afloop werd nog wat voedsel en drank genuttigd op het historisch binnenplein "Am Hof'. Met een goed gevoel

vertrokken we daama huiswaarts en werd in de auto het nummer "The Long Run" vaÍl de Eagles gedraaid. De dag na de marathon moet ik vaststellen dat ik nauwelijks of geen last heb van spierpijn of oververmoeidheid. Dit geeft weer een flinke portie goede hoop voor de komende periode, waarbij ik vooral ook weer ga genieten van lekkere korte wedsfijden in de wije natuur. Het volgende hoogtepunt vormt dan de Eifelmarathon bij Bitburg op 11 jrrrri.

Herm.Gerards

Uitslagen marathon Bonn 2t0 372

Herm Gerards Pierre Muijrers

plaa* 42 plaats

12

M45 M55

G.S.0-0-0-0-0-0-0-0-0

03.12.24

03.24.14

STB Clubblad 2006 nr 2  
STB Clubblad 2006 nr 2  
Advertisement