Page 15

maar eveÍl later moest ze toch echt loslaten (van Huub geleerd. ....een klein gaade is genoeg). Uiteindelijk finishte ze I minuut achter me.

De sfeer in de dorpen was in een woord geweldig. Overal stonden mensen, sjpasskapellen, waren slingers gehangen, muziek, etc.).. In de laatste 6 kilometers liep ik met een Belg. Hij had een PR van 1.23.00. We merkten dat we daar net onder konden finishen en in de laatste kilometers "haasde" ik hem......... In het centrum van Venlo aangekomen werd de sfeer alleen maar beter, en dat geeft je dan toch vleugeltjes. Nog even een versnelling (die Belg moest toch achter me blijven. ...) en missie geslaagd. 1:22:52 en mijn hamstring zat et nogaan. Bart liep 2.09.00. Hij had tot 10 km. lekker gelopen mzur na een klim liepen de benen yol en wandelde hij een stukje. Tussendoor maakte hij nog een Kaffee mit Kuchen stop, en zorgde hij volgens een aantal dames voor een zonsverduistering. Daarrnee waren de complimentel voor Bart op die .lag ook weer binnen. Voor mij stond de geleverde inspanning helaas echter niet in relatie tot de eindtijd. Ik denk dat ik onder betere omstandigheden nog wel een minuutje sneller had gekund. Maar ja...........er komen nog veel wedstrijden... ... ...... . ...en 7. Nederlander bij meer dan 2000 deelnemen is toch niet echt slecht. Al met al een geweldig goed georganiseerde loop die ik absoluut wil aanbevelen bij de STB-ers (wellicht ooit als clubreis !?)

Amo Hanssen 0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Demi-marathon Leysin - Zwitserland 1 augustus 2006

r ) _.. j'

í

LEYSIN

Voor de lieÍhebbers !!

srrIt*.0rr".,#.;

Meer informatie Bij Jean Herpers en Lara Klaassen 'We

hebben deze wedstrijd al vaker gelopen en het is een van de allerrnooiste berglopen die ik ken en geloof me, ik ken er een hoop. Na een ronde door het dorp (Aigle, op zo'n 400 meter hoogte), ga je meteen pittig de bergen in. Eerst door wijnvelden, daarna door de bossen.

Tot 5krr is het goed steil, erna gaat het een stukje vlak. Dan gaat het geleidelijker omhoog. Je komt door weilanden en bredere grindwegen. De laatste 2 km omhoog gaan op een rotsachtige ondergrond, onder de skilift door tot op het hoogste punt van de wedstrijd (De Berneuse, deze ligt op 2048 hoogte en dit is op het 16km punt). Van nu af aan is het alleen nog mÍur dalen. Een pracht van een afdaling tot de finish te Leysin op 2l,5km (hoogte is hier 1315m). Hier kun je na de wedstrijd lekker het zwembad in. Een waar genot. Echt een wedstrijd die alles biedt dat bij berglopen hoort. Ontzettend afwisselend en rurar weinig asfalt stukken (alleen bij de start en 100 meter bij de finish).

Lara en Jean

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

STB Clubblad 2006 nr 2  
STB Clubblad 2006 nr 2  
Advertisement