Page 1

NO. 44.

Juni 2011.


HARMONIE ST. ANTONIUS Webpagina: www.harmonielepelstraat.nl Email: sint.antonius@12move.nl Voorzitter:

Willem van Duijn

Secretaris:

Johan Mol Geuzenhof 17 4664 BX Lepelstraat

Penningmeester:

Nel Clarijs

Bestuursleden:

Jan Broos Lenny van Hoeffelen Ankie Karremans Jolanda Suykerbuyk

RedactieToontje:

Jolanda Stroo /Ligtenberg / Suykerbuyk

Muziekcommissie:

Jolanda Suykerbuyk Elles Matthijssen Harrie Schreurs Kees Maas Adrie Ligt

Afmelden repetitie: Ankie Karremans : 0164-686278.


Voorwoord. Hallo beste Toontjeslezers, Hier alweer het 4e Toontje van de 3 J’s, dus ons eerste jaar zit erop. Ik moet eerlijk bekennen dat er meer bij komt kijken dan je denkt, en heb dus steeds meer bewondering voor Margriet die de kar zolang in haar eentje heeft getrokken. We zijn dan ook erg blij wanneer jullie een eigen stukje inbrengen. Blijf dit dan ook vooral doen zodat wij ieder kwartaal een leuk Toontje kunnen blijven maken. Ook de jongste muzikanten worden van harte uitgenodigd om eens iets voor het Toontje te schrijven, alles mag en maakt het voor jullie ook leuker om te lezen. Het Toontje is er voor iedereen! In het volgende Toontje zou het bijvoorbeeld leuk zijn om iets over jullie vakantiebelevenissen te horen. Gelukkig valt er in deze 4e Toon ook weer genoeg te lezen, naast de gebruikelijke rubrieken ditmaal een bijdrage van Wil Mol, een vakantietip van ondergetekende en nieuws van de Floriade. Ik wens jullie weer veel leesgenoegen en een welverdiende vakantie toe en tot ziens op onze eerste repetitie op woensdag 17 Augustus. Jolanda Stroo.


Advertentie:

Advertentie:

Fruitbedrijf JC. Krabbendijke Elke woensdag op het kerkplein in Lepelstraat. Groente/fruitkraam van 11.00uur tot 16.00 uur


Van de Voorzitter. En heeft u kunnen genieten van het Cobla orkest? Deze keer zal het stukje van de voorzitter maar kort zijn, want elders in deze Toon treft u nog meer gekriebel van mij aan, dit dank zij de Vervang Wouter! Toch wil ik, kijkend naar de agenda, jullie nog even een hart onder de riem (of is het net andersom?) steken. Er volgt voor het eind van het seizoen 2010/2011 nog 1 optreden. Het is het BBQ concert op de Heide. Tja, en dan is het seizoen 2010/2011 weer voorbij. Mij rest dan nog eenieder die examens op school moet doen veel wijsheid en sterkte en daarna voor iedereen een prettige vakantie.

Tot de volgende Toon. Willem.


OUD PAPIER. -

9 juli 13 augustus 10 september 8 oktober. 12 november 10 december

VOORLOPIGE AGENDA 2011. -- 10 september De Maagd te Bergen op Zoom. (14.15 -15.00) -- 29 oktober jaarconcert Lepelstraat. (’s avonds) -- December Kerstmarkt.

-- woensdag 19 september 2012 Floriade Venlo.

(Alle data zijn onder voorbehoud!)


HAPPY BIRTHDAY TO YOU……… Juli. 1 1 3 6 11 31

Diana de Weert (1-7-1953) Frank Verbaarendse (1-7-1966) Johan Mol (3-7-1949) Camiel Broos (6-7-1980) Piet Snellens (11-7-1940) Liesbeth de Schipper (31-7-1956)

Augustus. 14 18 20 24

Fieke Gabriëls (14-8-2002) Peter Schuurbiers (18-8-1957) Adrie Ligt (20-8-1941) Jenny Verhoeven (24-8-1968)

September. 8 15

Loek van Leeuwen (8-9-1998) Annette Broos (15-9-1953)

Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst.


Interview met Jeffrey van Tillo. *Hoe oud ben je? 10 jaar. *Heb je nog broers of zussen? 1 broer : Jean-Paul. *Hoe lang speel je al blokfluit? Bijna 1 jaar. *Als je een instrument mag kiezen wat kies je dan en waarom? Een soort mini-klarinet vind ik heel apart. *Hoe komt het dat je blokfluit bent gaan spelen? Ik vond het zelf heel leuk. *Wat vind je het leukste muziekstuk dat je tot nu toe gespeeld hebt? Even naar de supermarkt.


*Wat zijn je hobby’s? X-boxen en ds. *Wat is je lievelingsdier? Cheetah en een soort panter. *Hoe heet je juf? Juf Mariska en Juf Petra. *Wat vind je het leukste vak op school? Tekenen. *Wat wil je later worden? Dat weet ik nog niet. *Wat is je lievelingseten? Aardappel anders. *Wat is je favoriete popgroep? Hello. *Wat is je favoriete tv-serie? Pokémon. *Wat is je lievelingskleur? Aqua blauw. *Wat is je favoriete speelgoed? Ds. *Waar ga je graag naar toe op vakantie en waarom? Italië ,omdat ik daar nog nooit geweest ben. *Weet je nog een leuke mop? Nee, niet zo uit mijn hoofd.

Jolanda Ligtenberg.


De pen van Toon: Motorgeroffel of Tweetaktmaat!

Natuurlijk ben ik die vervang Wouter zeer erkentelijk om die pen met thema keuzes doorgeschoven te krijgen!!! Welnu de keuzes zijn erg beperkt n.l. motorgeroffel of tweetaktmaat. Als ik over beide onderwerpen zou schrijven dan zou ik misschien iets bij elkaar kunnen verzinnen. Maar ook dat viel bij nader inzien nog erg tegen. Enfin er zijn tenslotte tweetakt motoren en die zou je in de maat kunnen laten werken (draaien), maar dan praat je weer over techniek en de tendens van die vervang Wouter z’n stukje (nou ja stukJE??) ging over ritme. Hij haalde zelfs daarvoor Rob de Nijs van stal als basis voor ritme. Na z’n uitleg over regen op een raam heb ik nog niet begrepen wat die Rob de Nijs moet met ritme, ja, eens ben ik het met z’n statement “legendarische”! Jazeker, in die Rob de Nijs tijd, reed ik een brommertje met een tweetakt motor. En dat po(piep)…..ding had een verrekte slecht ritme, stopte op de aller-slechtste momenten. Op die momenten was mijn “hoorbaar” ritme als donderend motorgeroffel heel goed te horen. Veel huidige slagwerkers kunnen daar nu wel de “staccato van het irritante getik” in herkennen. Mijn brommertje reed toen in die tijd niet op een potje “Olvarit” maar op een gewone mengsmering van benzine en olie. Toen moest je die mengverhouding zelf regelen: 1 op 25 geloof ik.


En o jee, maak daar geen fout mee, want anders ging het motorgeroffel vergezeld van een dikke rookpluim waar geen honderd slagwerkers met hun stokslagen doorheen zouden kunnen! Ook die “doegie-doegie” rammelaar van Wouter deed me meteen aan tweetakt denken n.l. Eten-Slapen, Eten-Slapen enz. Daarbij paste het Motorgeroffel van het vullen van die vieze poepbroeken perfect!! Dat Guus Meeuwis Machinist op een locomotief met denderend motorgeroffel met “getiktaktsjoek” is geweest, was absoluut nieuw voor mij. Ook schreef Wouter V. over z’n betovergrootvader. Nu heb ik daarvan geleerd dat z,n betovergrootmoeder “Dikke Bertha” werd genoemd, maar hoe heette z’n betovergrootvader nu? In de volgende alinea van vervang Wouter kreeg ik het toch een beetje benauwd, want weet u, in plaats van dat oude gammele motorroffelende tweetakt brommertje van toen berijd ik nu een heuse fluisterende viertakt BMW motorfiets. Vanwege dat “TTssjjaakk” van die dikke nek ben ik meteen m’n motoruitrusting gaan controleren, met name die “nekprotectie”. Begrijpt u? Via de Pasen , vocalen maagden en de geldbuidel van Judas zijn we met een roffellende tweetakt tamboerijn en een knallende zweep aan het eind van Wouter de Vervanger gekomen, maar ook aan dit stuk! Zuiver juridisch gezien had ik van dit stuk schrijven af kunnen komen door eenvoudig te zeggen mijn naam staat niet goed genoteerd, maar ach.


Trouwens, weet u nu aan het eind van dit stuk alles over roffelende tweetakt motoren? Nee? Dan leg ik het nog even uit met één zinsnede: In een muziekgezelschap is een Bariton saxofoon het roffelende motortje dat het gezelschap keurig in de tweekwartsmaat houdt! O ja, er moet nog een pen worden doorgegeven. De keuze is me plots heel gemakkelijk gemaakt want ik begreep dat onze hoornist Harry Schreurs alles afweet van het Koningshuis, met name de actie van Maxima haar “Kinderen maken muziek”. Maar Harry een eigen keuze is voor mij ook goed hoor!

Willem van Duijn.


VAKANTIETIP. Een leuke stad om in de vakantie te bezoeken is Brussel. Een uurtje rijden en je bent in de Europese hoofdstad. Brussel was niet alleen, zoals Liesbeth List ooit zong, maar is nog steeds een bruisende stad. Brussel is een stad voor ontdekkers! Herkenningstekens van Brussel zijn natuurlijk het Atomium en Manneke Pis. Maar Brussel heeft ook een meesterlijke gotische kathedraal en een veelvoud aan Jugendstilgebouwen, een zeer actieve muziekwereld en voortreffelijke restaurants. Het is een uitdaging om Brussel beter te leren kennen en dat kan zowel te voet als op de fiets, of natuurlijk met de metro. Zelf ben ik er pas een lang weekend met vrienden geweest. We troffen het met het weer en hebben heel Brussel te voet ontdekt. We hebben veel gezien en lekker gegeten en gedronken. We gaan zeker nog een keertje terug. Wat ik heel bijzonder vond en zeker nog een keer wil bezoeken omdat de tijd te kort was is het muziekinstrumentenmuseum: het MIM. Je vindt hier een bijzondere verzameling van blaas-, strijk-, tokkel-, en toetsinstrumenten. Voor mij waren de instrumenten uit de werkplaats van Adolf Sax, de uitvinder van de saxofoon , natuurlijk heel interessant.


Een rondleiding met koptelefoon brengt de instrumenten tot leven. Al wandelend door ruime zalen ga je op muzikale wereldreis. In totaal zijn er zo’n 7000 muziekinstrumenten. Je komt er ogen, oren en tijd te kort. Brussel is zeker meer dan de moeite waard! Jolanda Stroo.


Van de dirigente van het leerorkest. Na een aantal keer voor het leerlingen-orkest te hebben gestaan ben ik nog enthousiaster dan ik al was. Naar het orkest luisteren is al leuk maar het dirigeren vind ik nog leuker. Mijn muzikale passie begon toen ik 8 was. Ik ben begonnen met cello lessen en algemene muzikale vorming. Met die cellolessen ben ik nooit gestopt. Wel wist ik dat cello niet het enige instrument was dat ik mooi vond. Tijdens mijn laatste jaar op ’t Rijks in Bergen op Zoom heb ik een vooropleiding gevolgd aan het conservatorium. Daarna ben ik Docent Muziek gaan studeren aan het conservatorium in Tilburg, waar ik sinds 2 jaar dan ook woon. Binnen deze studie krijg ik ook op andere verschillende instrumenten les. Namelijk alle pop-instrumenten ( drums, gitaar en basgitaar), ook krijg ik pianoles en mijn hoofdinstrument binnen de opleiding is zang. Daarbij leer ik om muzieklessen te geven op basisscholen, middelbare scholen, PABO en muziekscholen. Niets is leuker om je passie voor muziek over te brengen op anderen. Dit hoop ik ook bij het leerlingen-orkest te kunnen doen. Ik hoop dan ook het leerlingen-orkest nog een hele tijd te mogen dirigeren!

Carla de Vries.


Leer(lingen)orkest. Toen ik, een goed jaar geleden, van Jenny mocht aanschuiven bij het leerlingenorkest, vond ik dat heel leuk, maar ook erg spannend. Samenspelen en dan in een klein orkest, dat is toch waar je het voor doet. Moeilijk was het, want na èèn jaar les, is er nog zoveel dat ik niet wist ( en nu nog!!). Voldoening gaf het ook, vooral als ik een stuk kon spelen wat ik later in het grote orkest mee mocht spelen. Lastig was het zeker in het begin, toen er nog een redelijke bezetting was en al het geluid me overviel en ik niet meer hoorde wat ik speelde…… Jammer dat er leerlingen hebben afgehaakt, om wat voor reden ook. Blij zijn we wel met de vaste club meeblazers van het grote orkest, die bescheiden maar heel enthousiast elke woensdagavond met ons meespelen, petje af! Er waren destijds ook wel klarinettisten die vanuit het grote orkest met ons meespeelden, dat gaf mij een extra stimulans, ik leerde daar veel sneller van als dat ik zelf wat zat te fröbelen; horen doet spelen! Jullie begrijpen vast wel wat mijn bedoeling is van dit verhaal: het zou fijn zijn als er nog wat leden van het grote orkest ons zouden komen ondersteunen.


Misschien dat de stukken die we spelen een stuk makkelijker zijn, maar wat voor ons belangrijk is, wij kunnen veel van jullie leren! Om die reden lijkt het me wel een goed idee om voortaan te spreken over het LEERORKEST i.p.v. het leerlingenorkest. Dus graag tot woensdag 19.00 uur bij het leerorkest ,o.l.v. Carla. De stoelen staan al klaar!

Wil Mol.


Floriade kriebels… Es de klanke van de aovendklok weer juub'lend es muziek, euver ôs Limburgs lendje goan, dan veule veer ôs riek. En doôr de oavendzôn besjtroald, kniele keenjer veur 't kruus, dat-ste allein in Limburg nog, langs eed're zandjweg zuus: Wie sjoên ôs Limburg is, begrip toch neemes, allein de zuuderling, dae Limburg leèf is, want doôr de jaore heen blif Limburg ónbetwis 't stöksjke Nederland, dat 'r sjoênste-n-is. Es ein zilv'rig lintje-n-is de Maas, doôr berg en bosj ómzuimp, woô eed're zuuderling dae in de vraemde-n-is van druimp. Want vèlt 't laave sóms nest mèt en zeuks-ste nog get gelök, blief aeven in gedachte sjtoan en dink aan Limburg trök:


Wie sjoên ôs Limburg is, begrip toch neemes, alleen de zuuderling, dae Limburg leèf is, want doôr de jaore heen blif Limburg ónbetwis ’t stöksjke Nederland dat ’r sjôenste-n-is. H. Bordon.

Ja, hoe mooi Limburg is gaan we met zijn allen volgend jaar maar eens bekijken. Vers van de pers is de definitieve datum dat wij, harmonie St. Antonius uit Lepelstraat, naar het Limburgse land mogen afreizen. Woensdag 19 september 2012 gaan we met zijn allen met een bus naar Limburg, en wel naar de Floriade 2012 in Venlo. Dat dit weer een nieuw hoogtepunt in het bestaan van onze vereniging is, mag duidelijk zijn. We hebben ruim een jaar de tijd om naar dit mooie evenement toe te leven. Voor degene die nog nooit op een Floriade zijn geweest, zal ik alvast enige informatie geven.


De Floriade is een Wereldtuinbouwtentoonstelling, die sinds 1960 om de 10 jaar in Nederland wordt gehouden. Een wereldtentoonstelling is in principe een grote internationale expositie, die landen de mogelijkheid bieden een beeld te schetsen van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling. Vaak blijft er na afloop een gebouw of kunstwerk achter, zoals de Eiffeltoren in Parijs en het Atomium in Brussel. De eerste wereldtentoonstelling buiten Nederland dateert uit 1851. In Nederland heeft de Nederlandse Tuinbouw Raad in 1960 de eerste wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade in Rotterdam georganiseerd. Het doel van deze grote, sectoroverstijgende tuinbouwtentoonstelling was om nationaal en internationaal de aandacht te trekken. De Euromast is speciaal voor deze eerste Floriade gebouwd, en was bedoeld als uitkijkpunt tijdens de Floriade en daarna als monument voor de stad Rotterdam. Met 3 miljoen bezoekers was de eerste Floriade een groot succes. In 1972 en 1982 waren de 2e en 3e Floriade in Amsterdam. De 4e Floriade vond plaats in 1992 in Zoetermeer en de 5e editie van dit evenement vond plaats in 2002 in de Haarlemmermeer.


Voor het eerst vindt de Floriade in 2012 dus aan de andere kant van ons land plaats. In Venlo gaat men proberen de mens terug te laten keren naar de natuur en te laten leren ván de natuur. Men wil de mens tevens meer bewust laten worden van de invloed van bomen, planten, bloemen, groenten en fruit (tuinbouwsector) óp de kwaliteit van leven. Dit alles zal op een leuke, levendige, spannende, overweldigende, culturele, vernieuwende en vaak actieve manier aan de mens worden gepresenteerd, waarbij ook de Limburgse cultuur een belangrijke rol speelt. Het belooft weer een geweldig spektakel te worden, en geloof me, op de vorige editie in 2002, die ik zelfs meermalen bezocht heb, kwam ik ogen en oren te kort. Handen ook, want terwijl de vakmensen vergadering hadden, werden wij vrouwen midden op het terrein te kijk gezet met een cursus djembé. Vandaar misschien mijn onvoorwaardelijke liefde voor mijn “Dikke Bertha” , wie zal het zeggen !!! ( Back to Nature , boem, boem…) Dit brengt me tevens bij de inbreng van de muziek op de komende Floriade. Deze keer wil men de vele internationale bezoekers trakteren op een uitgebreid cultureel programma, met de amateur-blaasmuziek als belangrijk onderwerp. Van maandag tot en met vrijdag krijgen de amateurorkesten en/of koren de gelegenheid zich te presenteren en in het weekend de wat meer gevorderden. Men was heel enthousiast toen wij vanuit Lepelstraat in februari de eerste contacten legden met de organisatie. Wij zijn dan ook van harte welkom.


Te zijner tijd zullen wij meer informatie ontvangen, maar zoals mij reeds gemaild is, zullen de schoolgaande mensen onder ons tegen die tijd een brief ontvangen waarmee ze vrij van school krijgen. We hebben de hele dag toegang tot het park, krijgen broodjes en drinken , en moeten alleen de bezoekers van 16.00 uur tot 18.00 uur met een mooi en goed stukje muziek terug naar huis sturen, waar ter wereld dat ook mag zijn ! Men wil zo iedere dag bij het sluiten van het park de bezoekers, gemiddeld 20.000 per dag, met een ” goed en blij ” gevoel naar huis sturen. Het aantal buitenlandse gasten is altijd zeer hoog, en ongetwijfeld zal men menig foto of filmpje maken. Onze trouwe invallers mogen als ze tijd en zin hebben ook mee, want dat hebben ze inmiddels wel verdiend. Zo hebben zij ook een mooie dag en zijn ze ook een ervaring rijker. Aan ons de eervolle taak om woensdag 19 september 2012 deze mooie taak te vervullen, wie weet, is dit onze doorbraak ! Tijd dus om je talen alvast een beetje op te halen, zodat we vele leuke contacten kunnen leggen , je weet maar nooit…… Ik heb er in ieder geval zin in, jullie ook…

Jolanda Suykerbuyk.


Wist-je-datjes: Wist je dat: --Ward geslaagd is voor het examen slagwerk ? (theorie en praktijk) --We een erg winderige Koninginnedag hadden. --Cora de "appeltjes" erg leuk vindt. --Ze ze eerst niet kon vinden. --Bertus ook erg goed is in het vinden van zijn muziek. --Iedereen op Wouter moest wachten omdat hij nog even moest bellen. --Het voor een goed doel was (hé zus, waar blijf je). --Willem weleens knoeit met drank. --Als je de overeenkomst niet weet tussen een kikker met 4 uitgetrokken poten en een doof orkest je een repetitie gemist hebt. --Sinterklaas al erg vroeg onze dirigent op de vingers getikt heeft. --Hij per mail aan hem heeft laten weten dat de muziekstukken met de leerlingen soms te snel gaan. --Dat Adrie ontzag heeft voor sinterklaas en dus het tempo heeft aangepast. --Het af en toe net een stoelendans is tijdens de repetitie. --Dat komt omdat niemand op de krakende stoel wil zitten. -- Ankie tijdens de Roparun letterlijk op zoek was naar de “bril” op de toilet in Huize Davey ! -- Schijnbaar moet zij de bril even opzij leggen op de toilet! -- Wij tijdens de Roparun weer een fantastisch talent


ontdekt hebben. --Ja, Matthijs met zijn 4 jaar al heel muzikaal is en naast zijn moeder en oma fantastisch trompet zat te spelen. --Wij tijdens de Roparun verwend werden met lekkere worstebroodjes van de moeder van Davey. --Wij ook gebruik mochten maken van de toilet in Huize Davey. --Wij de familie van Davey hier heel hartelijk voor bedanken. --Er tijdens de Roparun zelfs twee Dikke Bertha’s waren ! -- Onze Bertha wel iets meer “om het lijf” heeft ! -- Onze vaste Roparundames-aanhang weer lekker gezellig heeft staan swingen en ratelen. -- Wij ze voortaan wel mee kunnen nemen op onze tournees: I will follow You !!! --Wij dit jaar tijdens de Roparun zelfs bij de pers positief zijn opgevallen en speciaal vermeld werden in het artikel van BN. De Stem.

.


De tip van Adri. Gaat U met vakantie? Ik wens u een fijne vakantie toe, maar vergeet uw trouwe vriend, uw instrument niet. Met een beetje extra zorg, kunt U als U weer terug bent, zonder al te veel zorgen aan de slag . Voor de koperen instrumenten : een goede was beurt. Daarna het instrument goed droog maken, de ventielen demonteren en schoonmaken en met een droge maar niet pluizige doek, en voor opslag, met een doek omwinden. Kijk goed naar de cijfers die op ventiel en ventielhuis staan. Zorg er voor dat de ventielen niet kunnen rollen of vallen. Leg dit alles op een goed beschermde plaats. Voordat je de ventielen terugplaatst, goed stofvrij maken en kijken in welk ventielhuis ze moeten zitten. Bij verkeerde plaatsing kan zowel het ventiel en /of ventielhuis beschadigd worden. Daarna een lichte smering die je gewend bent te doen, en controleren op een goede werking. Tip voor de houten instrumenten. Het instrument goed schoon maken, en gaatjes controleren op de juiste opening. Alle kleppen en klepstangen nazien op goede werking. De polsters nazien, dat ze niet kleven, vooral de kleppen die normaal gesloten zijn.


Om het kleven tegen te gaan, neem een stukje papier met daarop een beetje talkpoeder tussen klep en klepzitting. Zorg wel dat de polster op de talkpoeder komt. Neem het papiertje weg, zodat het talkpoeder voorkomt dat de klep kleeft. Als dat niet is, ga dan naar een instrumentmaker voor nazicht en/of eventuele reparatie. Regelmatig onderhoud, zorgt voor een goede werking van uw instrument en verlengt tevens de levens duur. Adrie. De tip van Carla. Muziek maken is vooral plezier. Denk daaraan tijdens het spelen, dan wordt het nog mooier !


Wij bedanken onze adverteerders voor hun steun.

*Texaco “De Schans”. *Fruitbedrijf JC. Krabbendijke. *Brood-en banketbakkerij Nico Grent. *Kapsalon “De Haren van de Keijzer”. * C. de Blaay. *Harry en Rita de Wit. *Wotserieke. *Heeffer & Nuyten. *Tegelhandel “t Bosch. *Multibikes Lepelstraat. *Camiel’s Hoveniersbedrijf. *Schoonheidsinstituut Elisabeth. *Keuken Stel-en Klusbedrijf J. Brouwers. *Hoveniersbedrijf J.van Schilt v.o.f. *Slagerij Cats. *Café-Feestzaal-Cafetaria “Leonita”.


DOE ALLEMAAL MEE !!! Vakantie is voor iedereen een tijd om je hoofd eens goed leeg te maken, vandaar dit keer geen puzzel maar kleurplaten. (Deze zijn los bijgevoegd.) Aangezien Harmonie St. Antonius dit jaar op zaterdagavond 29 oktober als thema voor het jaarconcert” heeft : Harmonie St. Antonius gaat dit jaar weer “ouderwets klassiek”,zou het leuk zijn als we met alle inzendingen de zaal kunnen versieren. De kleurplaten zijn niet alleen voor de jongeren onder ons bedoeld, maar het is echt de bedoeling dat iedereen meedoet. Laat je kind, vader, moeder, broer, zus, tante, oom, opa, oma, buurvrouw, buurman, donateur, sponsor,enz. ook maar meehelpen en meedoen, zodat we een mooie tentoonstelling kunnen houden. Alle materialen mogen gebruikt worden en iedereen mag meedoen. Laat iedereen 29 oktober “s avonds naar het Patronaat komen om naar onze creatieve prestaties te kijken en te luisteren. Voor de creatiefste inzendingen zijn er weer mooie prijsjes. Is je inzending niet geschikt om in mijn brievenbus te stoppen, of ben je niet in de gelegenheid deze te brengen of op te sturen, geef me maar even een belletje of mailtje en dit wordt geregeld.

DOEN HOOR !!!!!!

Jolanda Suykerbuyk Gripkeshof 27 4661 VX Halsteren jol_suykerbuyk@hotmail.com 06-46753543


Ik ben wellicht verslaafd. Niet aan de drugs, maar aan muziek. Al ben ik niet hoogbegaafd, muziek maken heeft iets uniek. In mijn dromen ben ik een grote artiest, als zangeres, pianist of fluitist. Ach, ontneem niet mijn droom, het houdt mij immers in toom. Thuis ben ik de grote solist, dat ben ik zeer beslist. Uren zou ik hieraan besteden en genieten heel tevreden. Ik hou van zingen en musiceren, voel de rust dan in mij wederkeren, wanneer ik als de echte lieden, voltooi mijn levenslied.


CarTOON.

Harmonie St. Antonius heeft vakantie vanaf 6 juli tot 16 augustus. Woensdag 17 augustus zijn we weer terug.

Toontje 44  

Toontje 44

Toontje 44  

Toontje 44

Advertisement