Page 1

Hallo Non-Stoppers, Welkom lente! Terugblik maart.  Tijdens het open-café van 27 februari werd een nieuwe rubriek ingevoerd, “Het HobbyHoekje”. Luc VH. beet de spits af met “brood bakken voor beginners”. Spelenderwijs toonde hij ons hoe je van bloem, gist, melk e.a. een lekker broodje kan bakken. We hebben het mogen proeven en ’t was best lekker. Meerdere Non-Stoppers hebben intussen al een poging gewaagd en met succes ook brood op de plank gekregen. Er waren 38 aanwezigen. Op 13 maart was het de beurt aan Jeannine M. Zij toonde haar “taartenbakkerskunsten”. Het kneden, platrollen opvullen en afwerken is voor Jeannine een ‘makkie’. De 3 heerlijke pruimentaarten werden door de 30 aanwezigen geproefd en goed bevonden. Om de “bakmaand” af te sluiten hield Martine eraan om ons eens te vertellen en te tonen hoe zij rozijntjes, bloem, suiker en andere ingrediënten tot kramiek omtovert. De bereidingswijze en de ingrediënten kunnen verkregen worden op ons eerst volgend open-café. Luc, Jeannine en Martine, bedankt voor deze interessante sessies, wij denken er aan om leden die ook deze of andere zaken wensen naar voor te brengen, vanaf oktober de kans te geven om dit tijdens een open-café te doen. Later meer nieuws hierover.


 Wandelingen waren er in Sint-Pieters-Leeuw en Saintes met telkens prachtig wandelweer en met respectievelijk 37 en 33 deelnemers.  Het kaas-vleesbuffet van 28 maart is, dankzij de alweer fantastische inzet van vele vrijwilligers, vlot verlopen en met een lichtjes beter resultaat dan vorig jaar. Het buffet oogde niet allen professioneel mooi, de keuze van kazen en vleessoorten was weer om duimen en vingers van af te likken. Het kon haast niet beter. Qua aanwezigen scoorden de NonStoppers terug erg hoog, meer dan 90% van de onze leden waren aanwezig. Echt bedankt. Uitslag van de prijsvraag : Hoofdvraag : er werden bij de nieuwjaarsreceptie 606 hapjes gemaakt. Schiftingsvraag: 13 verschillende soorten. En de winnaar is : 1. Willy Engelbeens, wint 3 flessen wijn. Tweede werd Steffi & Kira Cornelis (Duezstraat 54) en derde, Smismans-Boon (Justus-Lipsiusstraat 10). Dank aan alle deelnemers. Verjaardagen van actieve Non-Stoppers. Weer een jaartje bij voor : Nicole D. wordt 59 op 15 04 / Guido DC. 71 op 19 04 en Frans D. wordt 71 op 21 04 / Guido K. wordt 64 op 25 04 en Kristel wordt 74 op 29 04.

PROFICIAT

ALLEMAAL !

Vakantie Frans en Valentine gingen van 23 tot 30 maart de bloemekes en andere leuke dingen bekijken op Madeira. Luc en Mimi gingen aan de Egeïsche Zee (Turkije) de zon en andere geneugten opzoeken. Uit-Tips. Ingestuurd door Nicole J. en Luc VH. Het Tsitsikamma koor bestaat 15 jaar. Dat wordt gevierd met een dubbelconcert in het Don Bosco Instituut, Lenniksesteenweg 2, te Halle. Iedereen WELKOM! Verschillende Non-Stoppers maken deel uit van dit koor. Afspraak zaterdag 26 april om 20u of zondag 27 april 2014 om 16u. Toegangsprijs 8 euro. Kaarten te bekomen bij o.a. Luc VH. en Nicole J.


Uit de seniorenraad. Uitnodiging. Om de Halse seniorenraad en alle Halse seniorenverenigingen (een 10-tal) beter bekend te maken bij het grote publiek, wordt op vrijdag 25 april 2014 om 14.00u in de raadzaal van het stadhuis een “open algemene vergadering” gehouden. Zowel de raad als elke vereniging zal zich, op haar geëigende manier, voorstellen en meedelen wat zij aan activiteiten te bieden hebben. Ook Non-Stop zal daar haar programma aanbrengen en de werking verduidelijken. Alle senioren van Groot-Halle zijn hierop uitgenodigd. Dus ook alle Non-Stoppers die hierover iets meer wensen te weten. Activiteiten in april.  Donderdag 3 april, bowling in Sint-Pieters-Leeuw met daarna etentje in restaurant De Molen te Huizingen. Er zijn 31 spelers ingeschreven en 14 supporters. ’t Zal weer sportief en gezellig worden.  Wegens de paasvakantie is joepie niet vrij op 10 april. Er wordt dan een wandeling ingelast. Zie de kalender.  De dubbele wandeling die voorzien was voorvan 17 april wordt vervangen door een gewone wandeling in het Hallerbos. De ‘Remise’, waar we de lunch en de afsluiter wilden organiseren, wordt uiteindelijk niet vrijgegeven, mondeling was er wel een akkoord. We hopen dat de hyacinten al/nog in bloei staan en maken een “paastussenstop” in het bosmuseum waar we jullie paaseitjes en een lekker drankje aanbieden. Onze natuurgids Willy leidt ons vakkundig door het Hallerbos en het Maasdalbos.  Tijdens het open-café van 24 april zal dan toch eindelijk de matcurling doorgaan. Dit is een variant op curling, de Olympische sport die beoefent wordt op ijs. Bij Matcurling worden er schijven over een mat geschoven met de bedoeling zo dicht mogelijk bij de roos van een blazoen te komen. Deze super plezante sport kan in team gespeeld worden en heeft als voordeel tegenover het ijscurling dat er niet moet 'geborsteld' worden. Zeker eens proberen!


 Voor deze activiteit kan er ook beroep worden gedaan op een team van specialisten. (zie foto hiernaast, die werd ingestuurd door Jan.) We hebben die gecontacteerd maar hun prijs ligt wel boven ons budget. ’t Zou wel interessant geweest zijn om er een paar ‘leskes’ van te krijgen, vinden jullie niet? Goed begonnen …… Ingestuurd door Marc. Ik heb 7 jaar geen pinten gedronken Ik heb 7 jaar niet naar de vrouwen gekeken Ik heb 7 jaar geen seks gehad Ik heb 7 jaar niet gerookt Heb dan mijn eerste communie gedaan en dan is 't allemaal begonnen !

Gouden jubileum! Marie-Thérèse en Roger, Non-Stoppers van het eerste uur, vieren op 29 april hun 50ste huwelijksverjaardag. Van alle Non-Stoppers ‘nen helen dikke proficiat’ en nu…. samen op naar diamant.

Het Zwarte-Woud. Nog 2 maanden en ’t is weer zover. Het programma van onze 6-daagse is volledig klaar. Samen met lokale gidsen hebben we terug geprobeerd om er een aantrekkelijke reis van te maken, aangepast aan onze groep. Op donderdag 8 mei zullen we, tijdens het open-café, meer informatie geven aan de deelnemers.


Daguitstap met autocar naar Ieper. Dinsdag 6 mei.

Naar aanleiding van de herdenkingen rond “100 jaar Eerste Wereldoorlog” gaat onze dagtrip dit jaar naar enkele bekende plaatsen aan de voormalige frontlijn in en rond Ieper en de Ieperboog. Aan deze Ieperboog werd 4 jaar lang strijd gevoerd tussen de Duitsers en de geallieerden. Talrijke militaire begraafplaatsen, monumenten en vergezichten tonen vele littekens in deze streek. De Eerste Wereldoorlog blijft nog steeds nazinderen in het landschap, zelfs tot op vandaag.

Programma. Vertrek om 7.30u in de Vandenschrieckstraat. VOORMIDDAG Na de koffiepauze verkennen we de streek ten oosten van Ieper: met Polygoon Wood en zijn Britse militaire begraafplaats in Zonnebeke met speciale aandacht voor de vier grote veldslagen om Ieper. Dan rijden we richting Ieper, hier en daar houden we een stop langs sprekende oorlogsmonumenten. Duizenden monumenten herinneren ons aan de “Den Grooten Oorlog”. Achter deze ‘verstilde beelden’ gaan aangrijpende verhalen. MIDDAG 3-gangenmenu in Ieper NAMIDDAG We bezoeken het In Flanders Fields Museum, dat gevestigd is in de heropgebouwde Lakenhallen van Ieper. Hier vernemen we alles over de Eerste Wereldoorlog in de Ieperse frontstreek. We maken een stadswandeling in het teken van WOI met een bezoek aan de St. Georges Memorial Church. Nadien hebben we nog Battlefield tour met een rondrit in de streek rond Ieper. We bezoeken o.a. het indrukwekkende Tyne Cot Cemetary in Passendale, de Duitse militaire begraafplaats in Langemark en de Franse Militaire begraafplaats St. Charles de Potyze nabij Ieper.


AVOND Rond 18.30u eten we nog een broodmaaltijd alvorens we om 20u00 de Last Post meemaken. De Last Post, traditioneel de laatste groet aan de gesneuvelden, wordt door de klaroeners uitgevoerd ter ere van de soldaten van het toenmalige Britse Rijk en van de geallieerden die in Wereldoorlog I in de 'Ypres Salient' gesneuveld zijn. De Last Post Association stelt zich tot doel om deze plechtigheid eeuwig in stand te houden. Daarna rijden we terug naar Halle

De Last Post, traditioneel de laatste groet aan de gesneuvelden, wordt door de klaroeners uitgevoerd ter ere van de soldaten van het toenmalige Britse Rijk en van de geallieerden die in Wereldoorlog I in de 'Ypres Salient' gesneuveld zijn. De Last Post Association stelt zich tot doel om deze plechtigheid eeuwig in stand te houden. De prijs voor de trip bedraagt € 55,00 per persoon voor actieve leden en € 60,00 voor andere leden.. Hierin is inbegrepen: Vervoer in luxe autocar van Busbedrijf Lauwers met reisleider. Btw en baantaksen, bezoek ln Flanders Fields met poppy armband, koffie 's morgens, geleid bezoek leper, 3-gangenmiddagmaal, rondrit doorheen het Heuvelland met stop aan de Pool of Peace, Rode en Zwarte Berg, koffietafel 's avonds met broodplank, en het bijwonen van The Last Post. Indien je wenst deel te nemen aan deze dagtrip, gelieve dan het bijgevoegd inschrijvingsformulier en de betaling in te sturen tegen ten laatste 20 april 2014. De betaling, liefst per overschrijving, met vermelding ‘Ieper 2014’. Hopelijk kunnen jullie er allemaal bij zijn.


Jullie inbreng. Heb je iets te melden, een vakantiegroet, een gedichtje, een keuken- of tuintip, ga je met verlof, ben je grootouder geworden, of wil je gewoon iets kwijt…… geef het dan door aan Viktor. Voor de volgende Nieuwsflash ten laatste insturen tegen 25 april 2014. Maar je hoeft niet te wachten om iets te melden, je kan ook altijd terecht op het gastenboek van www.non-stop.be . Dank. Graag tot volgende maand. Met de beste groeten van Albert, René en Viktor

…………………………………………………………………………………………… “Non – Stop”

Inschrijvingsformulier daguitstap naar Ieper

Seniorenwerking vnr-vzw

op dinsdag 6 mei 2014.

Naam/namen :

……

:

…… Wenst/wensen deel te nemen aan de uitstap.

Aantal actieve leden : …….. X € 55,00 = …………… Aantal andere leden : …… X € 60,00 = ……………

Totaal : ……………….. Betaling bij inschrijving.

Binnenbrengen bij Albert, René of Viktor, graag uiterlijk op 20 april a.u.b. Mag ook via : devik27@hotmail.com Betaling liefst via rekeningnummer : BE39 OO13 7226 0919 van Non-Stop met vermelding: Ieper 2014

Nieuwsflash april 2014  

Nieuwsflash april 2014 van de NON-STOP wwww.non-stop.be

Nieuwsflash april 2014  

Nieuwsflash april 2014 van de NON-STOP wwww.non-stop.be

Advertisement