Page 1

Col·legi Sant Andreu

Projecte telemàtic CATclic: Jocs Florals

Curs 2013-14


Un dia, mentre en Tintín estava llegint el diari i el capità Haddock estava mirant un documental sobre vaixels, van trucar per telèfon. En Néstor, el majordom, va agafar el telèfon i se’l va passar a en Tintín, ja que la persona que estava a l’altre banda del telèfon volia parlar amb ell. Resulta que era un vell amic d’ell que treballa en el cos de policies de Londres. Resulta que el trenta-ú de desembre, quan estaven a punt de sonar les dotze campanadas, el Big Ban es va aturar i, después d’uns instants, la part superior va explotar i hi va haver un núvol molt gran de fum. A més a més, al dia següent, el parlament d’Anglaterra van raptar al ministre i amenaçaven a la gent amb que si donaven tots els diners que hi havia al banc matarien al president. Tintín, despés d’escoltar la notícia, va agafar un vol a Londres per investigar el cas. Quan va arribar allà, va entrar al Big Ban i, de seguida, va veure unes petjades que conducen fins a un mecanismo que havia estat afluixat. Amb uns pols que en Tintín portava a sobre va veure la petjada dels dits d’una persona, les va analitzar a l’ordinador i de seguida va veure que les petjades eren de la persona que també havia raptat al president. En Tintín va arribar a la conclusió de que aquell senyor havia explotat el Big Ban perquè la policia investigués per aquella zona i no protegissin el president i, en aquell moment, el segrestessin. En Tintín va trucar al seu amic policia per investigar on es trobava el delinqüent i, així, detenir-lo. També, va trucar a James Bond i a Sherlock Holmes perquè els hi ajudessin. Justament, van arribar al parlament abans que la gent comences a donar els diners. Quan van entrar, els delinqüents van llençar una bomba de fum i quan el fum va desaparèixer, els delinqüents s’havien escapat i, corrents, els detectius, els policies i en Tintín van sortir al carrer amb un cotxe que els hi havia deixat en Batman. Així que van arribar al local on estaven els delinqüents i els va arrestar. Però, encara la cosa no s’havia acabat: per una altra porta que hi havia s’escapava el delinqüent que havia fet explotar el Big Ban, però James Bond el va veure i el va atrapar. Después d’enviar-los a la presó, tots es van acomiadar i van anar a les seves cases. Mentre que a la seva, en Tintín va publicar una gran exclusiva que va surtir a la portada del diari.

Àlvaro Pedreira


Un dia càlid i assolellat, en Tintín i el seu amic, en Milú se’n va anar de vacances a les platges de Badalona. Tot estava tranquil i clar, quan de sobte en un moment inexperta, tota l’aigua de les platges de Badalona van desaparèixer. En Tintín, inquiet, va pensar que hauria estat en profesor Tornasol. Però, al veure com sorgia de la sorra un home gran, rigores i amb cara de pocs amics, va trucar tan ràpid com els dits li ho permetien., als seus amics Dupond i Dupont i en capita Haddock. En un obrir i tancar d’ulls, ja estaven a la platja, però ja era massa tard. En Milú va trobar sota una cigarreta un braçalet de roba on hi havia brodat el nom Dr. Injusticia. Ja savien com es deia aquell villà, però no els hi servia de res. Però a en Tintín se li va ocórrer trucar al professor Tornasol per fer una nova màquina; així que van anar en busca del Dr. Injusticia. Quan van anar al lloc a la màquina de dia no van veure res; tot era buit. De sobte, en Milú va bordar i tots van posar-se a la defensiva quan… BOOH!! Va caure un bol ple d’aigua: la de Badalona. En Tintín va veure com un ulls el mirava per un fil d’una porta; va avisar als seus amics i el van enxampar. Tot estava en ordre tot i que el Dr. Injusticia es va negar a dir perquè volia aquesta aigua. Sempre serà un misteri.

Carla Regalado


Hi havia una vegada, fa molts anys, en un castell, hi vivia una princesa amb els seus pares. Un dia la princesa en surtir al camp a collir flors, va veure una cosa molt estranya uns metres més enllà. Les fulles d’un arbust es movien molt, la Jove es va apropar per veure que era. Era en Milú, el gos d’en Tintín, un vell amic de la Jove Sandra. Després, més tard, va veure a en Tintín. Els dos amics i el gos van passar la tarda junts al castell. Al vespre, quan en Tintín i en Milú ja se n’anaven cap a casa seva, van veure a la llunyania un llum que s’apagava i s’encenia. Els dos nois i el gos van anar cap allà per veure què era, però els hi va costar molt decidir-se: tenien molta por ja que era fosc i no hi havia ningú. Poc a poc es van anar acostant i, quan ja tan sols faltaven passos per arribar-hi, van sentir un esternut; es van espantar tant que van fugir corrents. Quan es van tornar a atravir, van anar-hi un altre cop. Era en capità Haddock, que estava intentant caçar algun insecte, però no li funcionava bé la llanterna. Laia Pedro

Projecte catclic jocs florals 6è ep curs 13 14  
Projecte catclic jocs florals 6è ep curs 13 14  

Projecte catclic jocs florals 6è ep curs 13 14

Advertisement