Page 1

Jocs Florals a PrimĂ ria 2013


El rinoceront molt bo (Andrea Prieto 1r B) Hi havia una vegada un poble on vivia un rinoceront. Volia tocar el piano, perquè tenia els dits molt grossos i grans, però no tenia piano. Llavors va buscar treball al circ i va tenir una bona idea: amb les monedes que guanyés compraria el millor piano.

Tortuga i ampolla (Xavi Arjona 4tA) Hi havia una vegada al Mar Mediterrani, una tortuga despistada que viatjava sense saber per on anar. Un dia es va tapar amb una ampolla també despistada que deia: -

Què maleducats els humans, em tiren sense raó. A més, no saben el que contamino!

La tortuga va proposar acompanyar-la, però no va acceptar. Va dir que ella tenia els dies comptats i que es desfaria algun dia. La tortuga va seguir pel camí on havia vingut. Però com era tan despistada, va agafar un corrent d’aigua cap al Mediterrani. Es va creuar amb un banc de peixos que deien: - Correu, correu que ens agafa! Un gegantesc tauró blanc anava a agafar-los i a l’últim segon va canviar de direcció i va anar cap a a la tortuga i just quan anava a menjar-se-la, l’ampolla va aparèixer i va salvar-la, el tauró va mastegar l’ampolla i es va clavar el plàstic. L’ampolla va proposar que anessin juntes fins a la fi i ella va acceptar i aquesta és la història d’una tortuga i una ampolla felices.


La Gallina i l’ordinador (David Dàvia 6A)

Quan vaig escoltar aquest títol vaig pensar que faria una gallina que li agradessin molt els ordinadors, doncs no, serà completament al revés. Hi havia una vegada una granja d’ordinadors al mig del camp. El granger cada dia gastava molta electricitat per alimentar els ordinadors, perquè si no els donava de menjar cridaven: -Alerta! Virus d’alimentació! Així tot el dia. Un dia el granger va trucar a un informàtic perquè arreglés l’ordinador. Al dia següent, va arribar una caixa i el granger es va preguntar: -L’informàtic en una caixa? Al obrir-la, no s’esperava res d’igual, era una gallina amb les ulleres típiques d’un informàtic. -Coc-coc- va dir la gallina. I el granger va contestar: -Sí, clar. La gallina va lliurar els ordinadors d’aquella gàbia i els ordinadors es van escapar al bosc amb la gallina. Molt enfadat estava el granger, perquè els ordinadors en perill d’extinció estaven.

Guanyadors Jocs Florals primària 2013  

Guanyadors Jocs Florals primària 2013