Page 1

O-Wee ! ! Jaargang 3, nr. 6

Basisschool Omer Wattez Schoolstraat 2 Schorisse www.omerwattez.be

Oudercomité Een uitgave van het Juni 2009

Afscheidswoord van de voorzitter

In deze uitgave: Afscheidswoord

1

Pimp Your Bike

1

Nieuwe speelplaats Quiz

2

Nieuwe Voorzitter Multimedia

2

Schoolfeest

3

Met overtuiging sloot ik mij aan bij dit oudercomité, waar ik mij de voorbije 5 jaar zeker niet verveelde. Samen met een hele hoop enthousiaste medewerkers konden wij veel activiteiten organiseren en realiseren.

PR of Public Relations

3

De grootste uitdaging was echter voor continuïteit te zorgen. En ook daar slaagden wij in. Een nieuw fris team kan vanaf nu de fakkel overnemen.

Nieuwe schoolbus

3

Afscheid Jean-Jacques Agenda 2009—2010

4

Beste vrienden,

Alweer een schooljaar voorbij. En voor mezelf een heel speciaal, want samen met Thomas moet ook ik de school verlaten. Een hoofdstuk wordt afgesloten, een bladzijde omgedraaid… But, that’s life ! En dit is het ideale moment om even stil te staan en om te zien, en zien dat het het goed was! Van in den beginne gaf de school mij een warm gevoel, een gevoel van geborgenheid en van echte zorg om onze kinderen. Een verademing om te genieten van de voordelen van een kleine plattelandsschool. De conclusie dat zoiets moois niet kon gerealiseerd worden door een gemotiveerd schoolteam alleen, was bij mij vlug gemaakt. Een zeer actief en dynamisch oudercomité zorgde voor allerlei hand- en spandiensten en ondersteunde de school waar nodig.

Even voorstellen …. Algemeen Voorzitter:

Peter De Vos

Voorzitter Cel Pedagogie:

Anja Moerman

Voorzitter Cel Festiviteiten: William Lust Peter De Vos (ad interim)

Ten slotte wens ik ieder die op een of andere wijze meegewerkt heeft te danken voor de inzet en de geleverde inspanningen. En tegelijkertijd wens ik iedereen op te roepen om het nieuwe team met raad en daad te steunen. Vele handen maken het werk licht.

Knipoog

Veel succes, en tot later …. aan de andere kant van de toog !

Sayonara !

Dirk Roost !

Pimp your bike

Op vrijdagnamiddag 11 september openen we officieel onze vernieuwde dorpsstraat. We trekken doorheen het dorp met alle kinderen van beide scholen in een spectaculaire stoet. We dagen de kinderen uit om een voertuig uit te kiezen (fiets, gocart, zeepkist, step, …- alles op wieltjes maar zonder motor). Pimp je rijtuig en maak er een blinkend, kleurrijk, spetterend, keicool, fenomenaal rijtuig van ! Surf snel naar www.schorissefeest.be en schrijf je vlug in !

Omer Wattez …(Anno 2009) is. . . . . . plannen voor de toekomst ! 1

verantwoordelijke uitgever: vzw Oudervereniging BS Omer Wattez, Schorisse

Voorzitter Cel PR:


Nieuwsbrief

Nieuwe speelplaats kleuters Op 1 april werd de nieuwe speelplaats voor de kleuters officieel geopend. Bij de opening werden ook enkele fietsen geschonken aan de school door het oudercomité. De laatste weken, dankzij het goede weer, hebben de kleuters al veel plezier gehad aan de ruimere speelplaats en de nieuwe fietsen: ze crossen erop los !

De Quiz Het was een mooie spannende quizavond, met 23 ploegen die streden voor de overwinning. De vragen waren 'voor elk wat wils' en de scores lagen dan ook niet te ver van elkaar (dus een goede quiz voor iedereen). Er kon er natuurlijk maar één de winnaar zijn, maar ook hier was deelnemen zeker belangrijker dan winnen. Hierbij alvast een hersenbrekers om te oefenen voor volgend jaar, oplossing zie blz 4:

Nieuwe voorzitter Dirk & Remi verlaten jammer genoeg het oudercomité. Ik dank hen vanuit de grond van mijn hart voor hun inzet, hulp en aangename aanwezigheid bij talrijke activiteiten de voorbije jaren. Ik wens hen, en Thomas & Charlotte, veel succes de komende jaren. Als nieuwe voorzitter sta ik, samen met de vele medewerkers, voor een uitdagend takenpakket. Dankzij de inzet van velen hoop ik nog veel mooie jaren te kunnen beleven in onze school. Als voorzitter ben ik één van de ’trekkers’ van de activiteiten. Echter zonder uw hulp en energie erbij zal het niet lukken. Ik hoop dan ook volgend schooljaar op vele handen te kunnen rekenen die het werk verlichten. Geniet van jullie vakantie, en zorg dat de batterij terug opgeladen is voor onze volgende activiteiten ! Peter De Vos

Oudervereniging investeert fors in multimedia Volgend schooljaar worden onze leerlingen verwend met multimedia. Het vijfde en zesde leerjaar zal beschikken over een digitaal bord. Op dergelijk bord kunnen zowel de leerling als de leerkracht hun werkstukken, presentaties, afbeeldingen, … visualiseren voor de ganse klas. Je kan dergelijk bord het best vergelijken met een supergroot computerscherm dat ter plaatse kan bediend worden met een pen. De voordelen van dergelijk bord zijn groot. De komende maanden krijgt u zeker de kans om de werking van zo’n bord mee te maken.

De andere klassen van de lagere afdeling zullen allemaal uitgerust worden met een projectiescherm en er zullen ook 3 beamers, gemonteerd op multimediatafels, beschikbaar zijn voor de klassen van de eerste en tweede graad. Op www.bordwerk.nl ziet u enkele (beperkte) demo’s van wat er allemaal kan met digitale borden. Bent u na het zien van deze demo’s gigantisch nieuwsgierig geworden? Stuur dan een e-mail naar stan.de.wolf@telenet.be en er wordt u een gebruikersnaam en wachtwoord bezorgd. Ook op www.youtube.com vind je verschillende filmpjes met uitleg over deze borden. Tik als zoekopdracht “digitaal schoolbord” in.

Eén van de gehuurde klasjes in het “Oud Gemeentehuis” toveren we om tot een tv-klas. Zo kunnen onze kleuters en leerlingen van de lagere afdeling in een rustige en verdonkerde ruimte genieten van educatieve films op een groot televisiescherm.

2


Jaargang 3, nummer 6

Schoolfeest 2009 Test je kennis over het schoolfeest 1. Welk personage beeldde meester Wim uit : a) Robin

b) Catman

c) Batman

2. Wat werd er in ruime mate gemaakt en geleverd door (groot)ouders ? a) tekeningen

b) taart

c) zakdoeken

3. Er waren in totaal +- … eters (volwassenen+kinderen) a) 520

b) 540

c) 560

4. De tent werd reeds opgezet op a) dinsdag

b) woensdag

c) donderdag

5. De zondag was de opkuis gedaan rond a) 11 uur

b) 12 uur

c) 13 uur

6. Welk liedje van Michael Jackson werd gebruikt ? a) Billie Jean

b) Beat-it

c) Thriller

b) kippetjes

c) schaapjes

7. K2 waren een bende a) varkentjes

8. Welke dans doen de cowboys ? a) wals

b) break-dance

c) square dance

9. Wie won een ballonvaart ? de mama van a) Arnaud & Dionne b) Jordi & Jari

c) Dana & Rani

10. Wie werd er in de bloemetjes gezet ? a) Wim

b) Jürgen

c) Jean-Jacques

de oplossingen: zie blz 4

PR of Public Relations We zoeken vrijwilligers die de “look & feel” van de school helpen bepalen.

je zorgt mee voor de inhoud van het krantje ‘OWEE’ van de Oudervereniging

je werkt samen met een ploegje andere creatievelingen

je bedenkt nieuwe frisse ideeën om de school in de spotlights te zetten

je werkt samen met anderen het ‘warm onthaal’ uit voor de nieuwe ouders aan het begin van het schooljaar

je zorgt voor een tweejaarlijks stripboekenbeurs met originele creatieve inkleding

je helpt eventueel mee met briefwisseling

je zorgt mee voor de contacten met de media

Oudervereniging ondersteunt aanschaf van nieuwe Bus Tijdens de grote vakantie wordt de langverwachte bus geleverd. De oudervereniging zal gedurende 10 jaar elk jaar 1250 euro financieren. Deze bus is een grote meerwaarde voor een plattelandsschool en biedt een grote vrijheid. Huren bij een privéfirma is bijzonder duur geworden. Door de aanschaf van deze bus kunnen onze kinderen regelmatig op didactische uitstap en kunnen we de zwembeurten betaalbaar houden.

3


Nieuwsbrief

Afscheid meester Jean-Jacques Jammer dat we op het einde van dit schooljaar moeten afscheid nemen van één van onze geliefde meesters van de Omer Wattez School. Als oud leerling kan ik beter dan wie ook zeggen dat het een meester uit de duizend is. In de jaren tachtig was hij onze jonge, knappe en sportieve meester uit het derde en vierde leerjaar die meer voor ons betekende dan een gewone leerkracht. Hij was ook een goede vriend waar je alles kon mee bespreken en hij gaf een gevoel van veiligheid. Hij is een persoon waar iedere leerling naar opkijkt, zelfs de oud leerlingen 25 jaar later. Enkele jaren geleden was ik dan ook héél blij dat mijn eigen zoon les kreeg van meester Jean-Jacques, dan wel in het eerste leerjaar. Als ouder had ik een andere kijk op meester Jean-Jacques. De manier waarop hij met deze kinderen omging was fantastisch. Hij leerde ze rekenen, lezen en schrijven op een speelse manier, hij had geduld en niets was hem te veel om het nog eens uit te leggen Ook de directeur en de collega’s spreken met zeer veel lof over meester Jean-Jacques. Door zijn positieve ingesteldheid maakt hij er steeds het beste van ondanks de razende snelheid van vernieuwingen in het onderwijs. Hij wordt bijzonder geapprecieerd door de jonge collega’s en weet ze steeds te motiveren. Hij staat ook steeds klaar om vervangingen te doen en anderen raad te geven. Hij is top in het eerste leerjaar, kent dit jaar door en door en weet perfect hoe een kind kan evolueren.

Dat zijn bekwaamheid, spontaniteit en gedrevenheid een voorbeeld mag zijn voor alle leerkrachten uit de Omer Wattez School. Vandaar dat ik het ook bijzonder jammer vind dat mijn dochter in september meester Jean-Jacques in het eerste leerjaar zal moeten missen. Meester Jean-Jacques geniet van uw welverdiende rust.

Bedankt Voor wie je bent Voor alles wat je deed Altijd recht uit het hart Nooit omdat het moest

Vicky Spileers (oud leerling en mama van Lennert en Ameline)

De oplossing van de hersenbreker (blz2):

Agenda volgend schooljaar 18/09

warm onthaal

06/10

AV

24/10

K&W avond

22/11

sportieve activiteit

12/12

wafelbak

05/02

quiz

21/03

ontbijtpakket

24/04

schoolfeest

Wat zijn de oplossingen van de schoolfeest vragen ? 1c / 2b / 3c / 4a / 5b / 6c / 7a / 8c / 9c / 10c

Redactieteam Stan De Wolf

4

Peter De Vos

Eddy De Waegenaere

Margot Bourgeois

Dirk Roost

Nieuwsbrief oudervereniging jaargang 3 nr 2  
Nieuwsbrief oudervereniging jaargang 3 nr 2  

Tweejaarlijkse nieuwsbrief

Advertisement