Page 1

1

ee Denk m ke el Vertel ons w woonwensen u heeft.

2

Praat mee

Bespreek alle mogelijkheden voor uw woning.

3

Tekenammenemete U creĂŤert (s de architect) uw eigen ontwerp.

Thiendenland en ik zijn er klaar voor!


“Welkom in Thiendenland en ik. Een nieuwe woonwijk in het mooiste stukje Schoonhoven waarbij u zelf de uitstraling én de indeling van uw woning bepaalt” Marieke (27) en Laurens (29): op zoek naar hun eerste koopwoning “Het mee- ontwerpen aan je eigen woning spreekt ons echt aan. De woningen hebben sowieso al een goede basis en je kan zelf de inrichting en de buitenkant van je woning bepalen. Veel mogelijkheden, maar het blijft toch betaalbaar. We zijn al best een tijd bezig met nadenken over ons eerste huis samen. Daarom vinden we het dus ook fijn dat we begeleid worden… Het is toch een hele stap, zo’n eerste huis!”


Uw eigen woning op een prachtige locatie, lekker de ruimte hebben, genieten van de omgeving… Dát is Thiendenland en ik! In dit deelproject in het plan Thiendenland II heeft u de mogelijkheid een woning te kopen waaraan u zelf mee-ontwerpt. De indeling van uw woning kiest u dus zelf en ook de uitstraling van de buitenkant is aan u. Om stap voor stap tot een ontwerp voor uw woning te komen, neemt u deel aan de workshops. Hierin kijkt u samen met de architect en andere professionals naar de mogelijkheden die bij uw woning, stijl en portemonnee passen. Wanneer u zelf al precies weet wat u wilt of graag één op één met ons aan tafel wilt is het ook mogelijk een aparte afspraak te maken.

3


4


Het plan en de locatie Wonen in Thiendenland II. Dat is wonen in een heerlijk groen en waterrijk gebied. Perfect om buiten te spelen, de hond te laten rondrennen of om na het eten nog even een wandeling door de wijk te maken. Wonen in Thiendenland II betekent ook: Wonen in de leukste kleine stad in de regio. Een historische binnenstad met gezellige winkels, veel sportverenigingen zoals de atletiek- en voetbal­ vereniging, een nazomerfestival en veel fiets- en wandelroutes om de mooie omgeving te verkennen…. Het is slechts een selectie van wat Schoonhoven te bieden heeft.

“Thiendenland en ik, Dat is wonen in een heerlijk groen en waterrijk gebied” Thiendenland en ik

De woningen in Thiendenland en ik liggen altijd in een straatje en maken onderdeel uit van een buurt. U heeft dus meteen al het gevoel in een echte woonwijk te wonen en voelt zich direct thuis! Het deelplan Thiendenland en ik maakt onderdeel uit van nieuwbouwproject Thiendenland II. In de eerste fase bestaat het programma uit hoek- en tussenwoningen, enkele tweekappers en vrijstaand geschakelde woningen. Een divers programma dus. Alle woningen kijken uit op een groenstrook. Ze hebben een ruime tuin en er is voldoende parkeergelegenheid. In de directe nabijheid is de nieuwe school te vinden: de kinderen kunnen daar dus lopend naartoe. De komende jaren worden alle volgende fasen ontwikkeld.

U heeft in deelplan Thiendenland en ik de mogelijkheid zelf mee te ontwerpen aan uw eigen woning. Hoe dat precies in z’n werk gaat leest u op de volgende pagina’s.

5


Uw woning: Uw ontwerp! Mensen die anders willen wonen, die een woning willen die past bij hún wensen, komen naar Thiendenland en ik. Want hoe uw leven eruit ziet, dat weet alleen u… U kiest dus zelf de uitstraling van de buitenkant en de indeling van uw woning. Zonder dat dit meerkosten oplevert. Zo ontwerpt u een huis dat past bij u en uw portemonnee. Omdat wij letten op de bouwkundige eisen, esthetische randvoorwaarden en goedkeuring van de gemeente heeft u niet de lasten maar wel de lusten. Het basisontwerp is voor u het startpunt. Vanaf daar kiest u zelf een ontwerp voor elke verdieping van de woning. U wilt bijvoorbeeld graag een ruime woonkeuken aan de voorkant van de woning. Of een inloopkast of eigen hobby­­kamer op de eerste verdieping. Er is heel veel mogelijk, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Ook de buitengevel van de woning kunt u naar uw eigen wens ontwerpen. Hiervoor zijn verschillende opties waaruit u kunt kiezen (bijv. het type voordeur tot de pui- indeling van een raam), die tezamen een eenheid vormen zodat er een gevarieerd maar consequent straatbeeld ontstaat. De architect van Thiendenland en ik is MIX Architectuur. De architect heeft het basisontwerp al getekend, inclusief alle verschillende opties voor de gevel en voorbeelden van woningplattegronden en indelingen. Het is vervolgens aan u om uw eigen ontwerp samen te stellen. Als u daar prijs op stelt wordt u daarin uiteraard begeleid

6

Om een idee te krijgen van de mogelijkheden zijn hiernaast enkele voorbeelden uitgewerkt. In de woningen met een breedtemaat van 5,70 m kan de keuken op verschillende manieren in de woning geplaatst worden. Ook op de eerste verdieping zijn diverse indelingen mogelijk. Naast deze voorbeelden zijn er uiteraard ook nog andere varianten mogelijk. Ook voor de buitenkant van de woning; de gevel, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden (bijvoorbeeld het type voordeur OF de pui-indeling van een raam). Het maken van een eigen indeling brengt geen extra kosten met zich mee. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een erker of een dakkapel toe te voegen. Dit heeft uiteraard wel consequenties voor de prijs.


“Ruimte gaat niet om meters maar om ideëen! ”

7


1

ee Denk m elke Vertel ons w woonwensen u heeft.

De workshops

Workshop 1

U heeft de mogelijkheid deel te nemen aan workshops, waarin u vrijblijvend uw ontwerp voor een woning maakt. Wanneer u graag één op één met ons aan tafel wilt kan dat uiteraard ook.

Tijdens de eerste workshop krijgt u informatie over het gebied, het plan zelf en uitleg over het stappenplan. Ook ziet u al welke verschillende opties er voor de woningen allemaal mogelijk zijn. U spreekt de architect, ontwikkelaar en makelaar die uw vragen kunnen beantwoorden. Zij horen graag van u of er nog andere nieuwe ideeën en wensen zijn, die we in deze fase nog kunnen meenemen. Na afloop ontvangt u een verslag van de avond waarin u alles nog eens terug kunt lezen.

In drie workshops gaat u (samen met de architect) aan de slag. U bespreekt de mogelijkheden en uw wensen en maakt uiteindelijk uw eigen ontwerp. Het deelnemen aan de workshops is vrijblijvend en verplicht u niet tot het kopen van een woning. Het is een boeiende periode waarin veel ruimte is om ideeën uit te wisselen en elkaar te leren kennen.

Workshop 2

2

Praat mee

In de tweede workshop kunt u echt inzoomen op de mogelijkheden van het woningtype waar uw belangstelling naar uitgaat. De architect en andere professionals kunnen u hierbij adviseren. Mogelijk brengen de schetsen van andere deelnemers u ook nog op ideeën. Als u kiest voor uitbreidingsopties als een dakkapel of uitbouw is inzichtelijk hoeveel dit kost. Na afloop ontvangt u een verslag en een schets van uw ontwerp voor uw eigen woning. U kunt naderhand ook thuis nog verder aan de slag met uw ontwerp.

Bespreek alle mogelijkheden voor uw woning.

3

Tekenammenemeet U creëert (s w de architect) u . eigen ontwerp

8

Individuele begeleiding

Workshop 3

In de workshops is veel ruimte om uw vragen en ideeën te bespreken. Daarnaast heeft iedereen de mogelijkheid om met de architect of een andere professional één op één het ontwerp door te nemen.

In workshop 3 verfijnt u het ontwerp van uw woning. U gaat met een professional één op één aan tafel om uw ontwerp door te spreken. Samen bekijkt u wat goed past bij u en uw manier van leven. Na de workshop wordt uw ontwerp nog één keer getoetst (bouwkundig, constructief etc). Daarna volgt het moment waarop u besluit uw eigen ontwerp werkelijkheid te laten worden en uw woning te kopen!

Wanneer u niet aan de workshops deel wilt nemen, is het ook mogelijk een aparte afspraak arrangeren. U neemt hiervoor contact op met makelaardij Schep of ASR Vastgoed Ontwikkeling. De contactgegevens staan achterin deze brochure.


Schetsvoorstellen MIX Architectuur

Architectuur In Thiendenland en ik kiest u voor een woning in een gevarieerde, dorpse wijk met groene woonstraten. De architectuurstijl refereert aan de kwalitatief hoogwaardige woningen uit het begin van de vorige eeuw. Kenmerkend voor deze stijl zijn de grote dakoverstekken en diverse accenten binnen het bouwblok. De woningen worden licht en ruim, en de bouwmaterialen hebben een natuurlijke uitstraling. Deze schetsen van de architect geven een beeld van hoe de woningen in Thiendenland en ik er in de praktijk uit gaan zien.

9


Tijd Het basisontwerp van de woningen in Thiendenland en ik is al uitgetekend door de architect en bouwkundig en constructief doorgerekend. In dit deelplan kunt u ervoor kiezen om zelf de indeling te maken van uw woning en opties te kiezen voor de buitenkant. Wanneer u deze keuzes liever aan de architect en ASR Vastgoed Ontwikkeling overlaat, is dit uiteraard ook mogelijk. Deze keuze heeft geen consequenties voor de planning. Voor de ontwikkeling van Thiendenland II heeft de gemeente Schoonhoven een nieuw bestemmingsplan gemaakt dat reeds is goedgekeurd. Voor elk nieuw bouwplan dat gerealiseerd wordt, is ook een omgevingsvergunning (voorheen heette dit de bouwvergunning) nodig. De gemeente geeft deze af als de bouwtekeningen voldoen aan de gestelde randvoorwaarden. Zodra de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kunt u uw definitieve koopcontract tekenen. Het is onze keuze om met u een overeenkomst te sluiten, zonder allerlei voorbehouden, behalve voor het verkrijgen van uw hypotheek. Dit kost iets meer tijd, maar is wel in uw belang, want u weet waar u aan toe bent. De bouw van Thiendenland en ik start zodra een bepaald percentage van een blok verkocht is. Doordat er veel ge誰nteresseerden zijn voor de woningen en we al vroeg starten met de workshops, bestaat de kans dat de marketing/verkoopperiode verkort kan worden. De bouwtijd van een woning is ca. 8 maanden. Gedurende die periode krijgt u een aantal keer de gelegenheid om op de bouwplaats de voortgang te bekijken. Na de oplevering neemt u de sleutel in ontvangst van uw eigen woning!

1. Eerste bijeenkomst

10

2. Workshop Thiendenland en ik

3. Voorkeur kavel (optioneel)

4. Ontwerp plattegronden

5. Ontwerp gevels

6. Tekenen koopcontract

7. Keuze uitusting

8. Realisatie woningen


Duurzaamheid

Toewijzingsprocedure en voorrang

Bij het ontwerp van de woningen, de keuze van materialen en werkzaamheden tijdens de bouw, houden we rekening met het milieu. De woningen voldoen allemaal aan de voorgeschreven EPC- normen. Deze norm geeft aan hoe energiezuinig en milieuvriendelijk de woning is. De woning is dus bijvoorbeeld goed geïsoleerd en heeft dubbel glas.

Deelname aan de workshop biedt u voorrang bij de keuze voor een bepaalde woning. U maakt uw voorkeur kenbaar door een formulier in te vullen dat tijdens de workshops wordt uitgereikt. Het invullen van dit formulier is voor u vrijblijvend en verplicht u niet tot het kopen van de woning.

Ook op wijkniveau is duurzaamheid een aandachtspunt. Ecologische maatregelen als de natuurlijke oevers langs de water­ gangen in het plan, een geleidelijk verloop van de randen van het plan naar het polderlandschap en dubbelgebruik van functies dragen bij aan een bestendige wijk.

Financiële haalbaarheid Bij het kopen van een woning komt veel kijken, ook op het gebied van financiën. Wanneer u vragen heeft over de financiering van uw woning kunt u zich wenden tot Schep Makelaardij. Indien gewenst kunnen zij een gesprek bij een bank of financieel adviseur voor u arrangeren. Ook wanneer u een bestaande woning heeft die u wilt verkopen, kunt u zich wenden tot Schep makelaardij. De contactgegevens vindt u achterin deze brochure.

11


ASR VASTGOED ONTWIKKELING Pythagoraslaan 2 3584 BB Utrecht T: (030) 257 35 12

SCHEP MAKELAARDIJ Lopikerplein 2 2870 AA Schoonhoven Telefoon: (0182) 38 30 38

www.thiendenlandenik.nl

2013062 baanbrekers

THIENDENLAND EN IK IS EEN INITIATIEF VAN ASR VASTGOED ONTWIKKELING. ASR Vastgoed Ontwikkeling is een onderdeel van ASR Nederland, één van de grootste verzekeraars in Nederland. Met circa 65 medewerkers ontwikkelt ASR Vastgoed Ontwikkeling woningen en winkels in steden in de Randstad+ met als doel het creëren van een betere leefomgeving. Dit doet zij uit liefde voor de stad en haar bewoners. In haar projecten neemt ASR Vastgoed Ontwikkeling het initiatief, de organisatie en het risico van de ontwikkeling op zich. Zo ook in Thiendenland en ik, waar wij samen met u uw ideale woning bedenken, ontwikkelen en bouwen. Met als uitgangspunt dat u wel de lusten hebt en niet de lasten.

Thiendenland en ik  

Algemene brochure Thiendenland en ik.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you