Page 12

CULTUREEL STUDENTENCENTRUM USVA EN HET NOORD NEDERLANDS TONEEL (NNT) PRESENTEREN DE VOORSTELLING HIT & RUN. In een slipstream van de NNT-voorstelling Misdaad en Straf gaan drie studenten in een snelle, lichtvoetige fastfoodvoorstelling op zoek naar de urgentie van deze klassieker van Fjodor Dostojevski. De voorstelling wordt gemaakt door studenten aan de RUG in regie van Ilmer Rozendaal en speelt in maart en april in studentensteden door het hele land.

Voormalig student Raskolnikov pleegt een moord vanuit de gedachte de wereld te kunnen verbeteren. Zijn geweten speelt echter op en hij raakt verstrikt in een net van zijn eigen gedachten. Bij de ambitieuze Raskolnikov gaan grootheidswaanzin en een minderwaardigheidsgevoel hand in hand, een twintigersdilemma dat ook vandaag de dag speelt.

Noord Nederlands Toneel

Op vertoon van cjp of collegekaart slechts € 11,13!

Misdaad en Straf donderdag 28 februari t/m zaterdag 2 maart, 20.15 uur (try-outs) zondag 3 maart, 16.00 uur (première) dinsdag 5 t/m zaterdag 9 maart, 20.15 uur dinsdag 12 t/m zaterdag 16 maart, 20.15 uur Stadsschouwburg Groningen

 Dostojevski’s klassieker ‘Misdaad en Straf’ toont het schokkende én ontroerende verhaal van Raskolnikov, een gesjeesde student, die een moord pleegt om een daad te stellen tegen het onrecht. Hij denkt daarmee de mensheid te dienen. Hoeveel onrechtvaardigheid kan iemand verdragen zonder in te grijpen? ‘Misdaad en Straf’ is een van de eerste literaire thrillers met een weergaloze plot en een spannende ontknoping.

Mail & Win Wil je eerst het boek nog lezen? Mail je naam en adres voor 10 maart naar info@opsb.groningen.nl en wie weet ontvang jij het boek van ons. We geven twee boeken weg!

Stadsschouwburg Groningen www.ssbg.nl 050 368 0 368

Stage. Het magazine van Usva. Maart-April 2013  
Stage. Het magazine van Usva. Maart-April 2013  

Stage. Het magazine van Usva. Januari-Februari 2013. Met oa. GUTS, Nootuitgang, Flicks Festival, Frank den Hollander, Martyn Ell, Literair D...