Page 1

e

vinz l De R e o o h c s asis Vrije b

Maart 2010

In dit nummer:

Nieuwsbrief

Twee oren, één mond “De meeste conflicten ontstaan door misverstanden in de communicatie”. Met deze openingszin start Frederik Imbo, acteur, zijn voorstelling. Tussen wat je denkt wat je wil zeggen en hoe het begrepen wordt, gaapt soms een grote kloof. Vandaar dat het heel belangrijk is dat we in een gesprek tijd nemen om te luisteren. Waarom hebben we anders 2 oren en slechts 1 mond ? Daarnaast is het ook belangrijk dat je durft vragen te stellen om elkaar beter te begrijpen. Ik hoop dat kinderen, ouders en leerkrachten met elkaar in echte communicatie durven en willen gaan. Ook de deur van de school staat open voor jouw vragen, verduidelijkingen, wensen… In het kader van omgaan met diversiteit oefenen kinderen in school een aantal sociale vaardigheden. Kunnen omgaan met kleine kinderen krijgt een kans bij de buddie-werking. Deze kinderen, herkenbaar aan hun fluosjaal, helpen de kleuters. Ze luisteren, proberen hen te begrijpen en te helpen. Tijdens een andere schoolactie krijgen de oudste kleuters de kans kennis te maken met de kinderen van de lagere school. Zij spelen op de speelplaats van het lager tijdens de speeltijden en zijn heel erg trots. Zo wordt de overgang straks naar het 1ste leerjaar kleiner gemaakt. Straks krijgen de leerlingen van het 6de lj. een advies van de school over de passende richting die ze in het secundair best starten. Ook daar is luisteren naar elkaar heel belangrijk. Directeur Patrick

Twee oren, één mond.

1

Ziek en gezond bij de kleuters

2

Naar de bib

2

Verkeersborden 3 in het 2de lj.

Zorg dragen voor peuters

3

Helpende handen

3

Activiteitenrooster

4

Ik voel me veilig bij de buddies van het 6de lj.

Met een naamkaartje en een sjaal aan, leren de andere kinderen ons kennen.

Badschuimkaarting 13 maart vanaf 18u.30 in zaal De Bosgalm ten voordele van de school.

De buddies van het 3de kleuter zorgen dat de peuters samen blijven.

Ten voordele van oudercomité


In de klassen van juf Caroline en Heidi valt er altijd wat te beleven. Tijdens verschillende activiteiten kwam het thema’ ziek of gezond’ aan bod. Met behulp van het prentenboekje ‘Anna poetst haar tanden’ leerden wij onze tanden juist poetsen. Veel kleuters hadden reeds ervaring met het poetsen van de tanden. De klaspop Jules kreeg rode vlekjes. Het versje daarover werd heel goed begrepen want ook enkele vriendjes kregen rode vlekjes. De snottebellen stroomden uit de neusjes en de papieren zakdoeken vlogen de deur uit toen wij samen riepen:”Alle snottebellen buiten!” We kregen ook de verpleegster op bezoek. Uit de dokterstas haalden we de luisterslang (stethoscoop), de thermometer, de bloeddrukmeter… In de godsdienstles hoorden wij dat Simon gevallen was en naar de dokter moest. Gelukkig was de juf erbij toen de dokter de wonde van Simon verzorgde. Wij zijn blij dat de dokter en de verpleegster zieke en gewonden mensen helpen. In de klas maakten we een nieuw speelhoekje. Daarin werden veel verbanden gelegd, prikjes gegeven, pleisters aangebracht… Beer lag in het ziekbed en kreeg het hard te verduren. En… aan de werktafel schilderen we een ziekenwagen, kleuren een verpleegster, versieren een pleister en maken we een dokter– of verpleegsterhoed ...

ZIEK & GEZOND bij de kleuters

NIEUW In de inkom van de school vind je het nieuwe beeldscherm waarop foto’s en info te vinden zijn. Met dank aan Jean Taillieu.

Taalvaardigheid ontwikkelen is belangrijk. Daarom krijgen de oudere kleuters regelmatig verteltassen mee naar huis. De kleuters van juf Inge en Brigitte brachten hun eerste bezoekje aan de bibliotheek. Tijdens het schooljaar Pagina 2 bezochten kinderen van het 2de, 3de en het 6de lj. regelmatig de bib. Na Pasen halen de eersteklassers hun eerste leesboekjes van de bib.

De mama van Laure kwam met de kleine Sam een bezoekje brengen aan Nieuwsbrie klas 1klB. f


NAAR HET SECUNDAIR

Ken jij deze verkeersborden?

ZORG DRA GEN VOOR DE P EUTERS

Na negen schooljaren in de Revinze trekken straks 26 zesdeklassers naar het secundair onderwijs. De school adviseert de leerlingen en de ouders bij het maken van een goede keuze. Wordt het een theoretische richting of een praktische? Naast info in de klas over het secundair onderwijs brengen de leerlingen op 4 maart een bezoek aan het technisch instituut VTI in Torhout. Wij hopen dat ouders rekening houden bij hun keuze met het advies van de school. Niet alleen interesses en competenties zijn belangrijk, ook inzet en motivatie. In 2008 volgden 83% van de ouders het advies van de school. Vorig schooljaar was dat slechts 64%. Wie het advies niet volgt, heeft duidelijk meer kans om niet te slagen. Een goede keuze maken is niet makkelijk en de schoolloopbaan van sommige kinderen verloopt heel grillig. Wij wensen iedere leerling succes na het maken van een goede keuze.

Na de paasvakantie verhuizen de peuters van het leerkrachtenlokaal in de eetzaal naar klas 2B. Dan kunnen we, als het aantal peuters vergroot, twee peutergroepen maken. De leerlingen van 2B starten dan na de paasvakantie in een klas boven nl. het vroegere 6de leerjaar (nu zorgklas).

HELPENDE HANDEN VOOR HET GOEDE DOEL Kinderen laten hun hart spreken wanneer mensen in nood zijn. Het 5de lj. bakte wafels en verkocht die aan de schoolpoort. 274 â‚Ź werd meegegeven aan de mama van Amelie om mensen te helpen in HaĂŻti.

Bedankt om te helpen.


In het schoolbestuur namen we afscheid van Dirk Mattheus, Roger Verschaeve en Geert Devolder. Dank voor jullie jarenlange inzet voor de school.

Vrije basisschool De Revinze Revinzestraat 35 8820 TORHOUT

Telefoon: (050)211321 Fax: (050)221704 E-mail: revinze@scarletbe

Een leuke school voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar.

2011 Vormsel Zat. 30 april om 15u. Eerste communie 29 mei om 10u.30

In Antwerpen werd Bavo Parmentier Vlaams kampioen 100 meter zwemmen vrije slag. Vijfmaal per week gaat hij trainen in het zwembad. Bavo is een doorzetter. Proficiat!

ACTIVITEITENROOSTER Di. 2 maart Do. 4 maart 8-12 maart Ma. 8 maart Di. 9 maart Wo. 10 maart Do. 11 maart Zat. 13 maart Di. 16 maart Di. 23 maart Do. 25 maart Di. 30 maart Do. 1 april Vr. 2 april

3 en 4 zwemmen 6 Ontdek je technisch talent in het VTI 6 Sportweek in Lichtervelde € 37 1/2, 2 en 2/3 kl Film: Het kleine sprookje Laban—10u. 2 en 5B zwemmen 4 Tentoonstelling 360° van 13.45 tot 15.15 €1 5 Film: Karla’s wereld—13.30 €3 2/3kl gezond ontbijt 3B Tentoonstelling 360° van 13.45 tot 15.15 €1 Kaarting t.v.v. oudercomité—De Bosgalm 20u. 6 zwemmen 3A Tentoonstelling 360° van 10.15 tot 11.45 €1 2 en 5A zwemmen 3 en 4 Alles met de bal—sportnamiddag 3 en 4 zwemmen 1 en 2 Concert ‘Timmeren aan de weg’- 14u. €3 2 Kinderboerderij ‘Van ei tot kip’ 3, 4, 5, 6 Lijdensverhaal—8u.40 Allen Tussen twee vuren—14u. 3 april tot en met 18 april: Paasvakantie

Nieuwsbrief maart 2010  

Nieuwsbrief van onze school van de maand maart 2010.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you