Page 1

e

vinz l De R e o o h c s asis Vrije b

jan.– febr. 2010

In dit nummer:

Nieuwsbrief EEN NIEUW JAAR, NIEUWE VOORNEMENS Met het nieuwe jaar wensen we elkaar geluk en een goede gezondheid toe! Vooral dit laatste lijkt mij steeds meer de allerbelangrijkste wens! Heel wat mensen maken met het nieuwe jaar ook goede voornemens! Sommigen stoppen met roken, anderen beslissen om wat meer tijd te besteden aan het gezin, weer anderen om het wat rustiger aan te doen. Een goed voornemen om in 2010 uit te voeren, kan ook zijn om in het verkeer meer aandacht te hebben voor de gevraagde snelheden op de wegen vooral in de schoolomgevingen (zone 30). Vooral de zwakke weggebruiker, en dat zijn onze kinderen, hebben baat bij snelheidsbeperkingen. Een andere kans om onze omgeving wat veiliger te maken is mee te helpen aan het behoud van de verkeerslichten aan het kruispunt van de Oostendestraat met de Hille– en Makeveldstraat. Wij hopen dat jullie ook overtuigd zijn dat die verkeerslichten zorgen voor meer veiligheid voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Het grootste deel van Don Bosco zit gevangen tussen twee erg drukke verkeersaders. Enerzijds de weg Torhout-Roeselare en anderzijds de weg Torhout-Oostende. De veilige ontsluiting van de wijk gebeurt nu via de verkeerslichten van zowel de Vredelaan met de Revinzestraat als van de Oostendestraat met de Hillestraat. Die laatste verkeerslichten werden tijdelijk geplaatst om de wegomleggingen tijdens de werken aan de ring in goede banen te leiden. Het zou dus wel eens kunnen dat na de werkzaamheden aan de ring deze verkeerslichten zullen verdwijnen. Binnenkort gebeuren er tellingen en daarna zal de Provinciale Auditcommissie beslissen of de lichten behouden blijven. Ook de stad kan in deze commissie haar zegje doen. En daarom willen we een actie op touw zetten! In deze nieuwsbrief vind je een formulier dat je kan aanvullen en ondertekenen. Wie nog meer wil doen, kan in zijn straat nog extra handtekeningen verzamelen. Je hoeft enkel op blz. 3 een invulstrookje in te vullen. Dat de lichten verdwijnen kan niet. En daarom hopen we dat jullie massaal deze petitie willen ondertekenen. Directeur Patrick

Een schat aan activiteiten

2

Kerst vieren

3

EHBO

4

Daar is de Sint.

4

.

Activiteitenrooster

4

oproep

Help de verkeerslichten behouden !


Een nieuwe zevende kleuterklas werd tijdens de kerstvakantie ingericht door juf Nathalie en Christa. Zestien peuters werden verwelkomd.

Tijdens de muzische les drukken met een inktrol. Spannend ! Ouders komen helpen in de 2de kleuterklas om wafels te bakken. Dank voor de medewerking.

Een muzische namiddag met zang, dans, beeld‌ voor alle kinderen. Kerstkaarsjes op tafel in de 1/2 kleuterklas. Spannend!

Zelf een kerststukje maken in de 2kl. klas Leuk!


VVERKEERSLICHTEN BEHOUDEN Wie helpt ? Ouder van …………………………………………………………………………………uit klas ……. wenst ……… enquêteformulieren om te verdelen in de volgende straten: ………………………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………… (Strookje uitknippen en meegeven naar school.)

KERST VIEREN !

Si v pa

W

Veertig kinderen van onze school zongen samen met nog eens 180 jongeren en Brahim in HAPPY X-mas WORLD. De toeschouwers en ook de kinderen waren heel enthousiast over de vier voorstellingen tijdens de kerstvakantie. Dank aan de leerkrachten van 5 en 6 voor hun medewerking. Op‘Youtube revinze2’ kan je bijna alle nummers herbekijken en beluisteren.

Zelf een kerststronk bakken in het 5de lj. en dan mmm… LEKKER !

Het kerstverhaal uitbeelden in Pagina 3 de kerk met het 3de lj. De zesdes verzorgen de zang!


Er werd tijdens de kerstperiode aardighet wat6de gebakken in school. Het Leerlingen van lj. oefenen mond-op-mond 1ste klaaskoeken, het beademing opleerjaar een popbakte tijdens een les EHBO. 5de leerjaar kerststronken. Lekker!

Daar is de Sint!

Het gebeurt niet ieder jaar dat er zoveel sneeuwpret op de speelplaats te beleven valt.

Dank zij de medewerking van het oudercomité brachten Sint-Niklaas en twee zwarte pieten een bezoek aan de school. In iedere klas werd een prachtig klascadeau gegeven: puzzels, Barbiehuizen, boeken, auto’s, … en voor het 5de en 6de lj. een bon om gratis te schaatsen in het Boudewijnpark in Brugge. Dank voor zoveel gulheid !

ACTIVITEITENROOSTER Di. 5 jan. Ma. 11 jan.

2 en 5B Kl., 1 en 2 1 en 2 14 of 15 jan. 1 en 2 Di. 12 jan. 3,4, 5 en 6 6 Ouders 6de lj. Ma. 18 jan. 13.15 3 en 4 14.40 5 en 6 Di. 19 jan. 2 en 5A 5 Do. 21 jan. 5 en 6 Di. 26 jan. 3 en 4 5 en 6 Di. 2 febr. 2 en 5B Ma. 8 febr. 4 Di. 9 febr. 6

Zwemmen kriebelteam Film: De drie rovers (bus om 13u.10) €3 Film Damiaanactie kriebelteam Zwemmen Naar het secundair (20u. Cc De Brouckère) Film Damiaanactie met animator in Bosgalm Film Damiaanactie met animator in Bosgalm Zwemmen Circustheater: D’Irque en Fien €3 Ijsschaatsen in Brugge (dank aan het oudercomité) Zwemmen Museum voor Natuurkunde Brussel € 10 Zwemmen Gezond ontbijt en lekker met melk Zwemmen

13 febr.– 21 febr. krokusvakantie Di. 23 febr. Do. 26 febr.

2 en 5A 3 en 4 1 en 2

Zwemmen Theater: Niet kunnen is een kunst Kronkeldiedoe—Zedelgem

€3 €6

Nieuwsbrief Januari 2010  

Nieuwsbrief januari 2010 van onze school.