Page 1

Dagprogramma

Avondprogramma

12-17u

14u

17.30-18u

18.30-19u

Breng een bezoekje aan de Kerstman, dans en speel een hele namiddag en volg leuke kinderinitiaties.

Mysterieus Mechelen neemt je mee doorheen het centrum van Mechelen. Erwin Horckmans vertelt je op verschillende feërieke locaties, spannende winterse verhalen. Midwinter, kerst- en oudejaarssfeer van weleer.

Dit wervelende duo creëert een energieke flow met invloeden vanuit het Verre Oosten. Twee vurige karakters houden de kijkers continu in de ban met verschillende vuurspinning technieken. IJzerenleen

Een bizarre man met een speciaal accent freestylet met vuur als geen ander. Hij bouwt privé vuurtjes voor de mensen op straat en deelt marshmellows uit aan de kinderen om te roosteren boven de vuurtjes. Heerlijk, toch? IJzerenleen

Santa meets the kids

Winterbar Mirage - binnenplein stadhuis

14u

Familiekerstfilm: Midden in de Winternacht

Midden in de Winternacht heeft alles wat een goede kerstfilm nodig heeft. Eland Moos is neergestort terwijl hij de slee van de Kerstman voorttrok en ligt in de schuur van de 10-jarige Max. Wil je weten hoe het verder gaat? Komen kijken!

Tickets: aan de kassa Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, i.s.m. Filmhuis Mechelen

14.30-17.30u

Mobiele acts doorlopend in het stadscentrum: Winkelstraten Knappe Kerstkoppen

Unplugged en eerlijk gespeelde muziek in een ontspannen sfeer tussen het publiek. Volledig akoestisch zorgen zij voor meezingers, ambiance, de beste kersthits. Verzoeknummers zijn ook hun specialiteit!

Winterverhalenwandeling

Tickets: via rig.heimdall@hotmail.com of 0476 38 39 55 Vertrek aan UiT in Mechelen Vleeshouwersstraat 6

16-18u

Vuurshow met Peter Gusta

Deze vurige Mechelse jongleur verwarmt je met een indrukwekkende vuurshow aan het water. Een volledig nieuwe en machtige vuuract met livemuziek. Neem een blok hout mee en verwarm je aan de vuurkorven.

Aan de Dijle bij Thomas More hogeschool

17-17.20u

Vurige Mechelse Verhalen

Op de vooravond van Kerstmis vertelt de flamboyante Rudi De Mets écht gebeurde verhalen en spannende legendes over Mechelen.

Lichtbrengers van het Wad

Postgebouw - Aan de Grote Vivisector (standbeeld Uil)

Furious Fauns

Combineer dit alles met een gezellige shopnamiddag in de binnenstad, een bezoek aan de kerstmarkt op de Vismarkt, Haverwerf en Korenmarkt of waag je aan een schaatsbeurt tussendoor.

Tijdens de gure, koude dagen komen de Lichtbrengers naar boven. Eenmaal uit het slijk gekropen, glijden ze traag vooruit, op zoek naar de mensen die het licht goed kunnen gebruiken om er zo een donkere maar oergezellige tijd van te maken. De fauns op springstelten staan garant voor een spannend contact. Deze boswezens, gewapend met fakkels en brandende staffen doen inspectierondes in het centrum. Geniet maar pas op want wie weet onderzoeken ze jou!

Ryu Kai Fire Dans

17.30-18.30u

Vuurparcours, door de Vuurmeesters

De Vuurmeesters nemen je mee op pad in het centrum en presenteren je een reeks van nieuwe vuuracts waar je het letterlijk warm van krijgt. Zie grondplan voor locaties. Van Kruidtuin tot Korenmarkt.

18-18.20u

Vurige Mechelse Verhalen

Op de vooravond van Kerstmis vertelt de flamboyante Rudi De Mets écht gebeurde verhalen en spannende legendes over Mechelen. Postgebouw - Aan de Grote Vivisector (standbeeld Uil)

18-22u

Vuurlandschappen,

door de Vuurmeesters Een betoverende opstelling van vuurkunstwerken maar dit jaar nog grootser en warmer. Een heuse vuurbeleving met vurige lotussen langs het Dijlepad en een indrukwekkend vuurlandschap van maar liefst 120m lang in de Kruidtuin. Je krijgt ook telkens iets anders te zien doorheen de hele avond. Langs het Dijlepad en in de Kruidtuin

Le Fou avec Le Feu

19.30-20.30u

Luchtspektakel Garden of Angels, door Theater Tol

Wanneer de stad volledig in het donker is gehuld, is het tijd voor het hoofdspektakel. Een bruiloft waarin twee geliefden elkaar opvreten, dansen, vliegen en suikerspinnen eten. Een spannend spektakel vol vuur en warmte met sprookjesachtige figuren. Het is een droomwereld van geliefden, dansende dieren en engelen die neerdalen vanuit de hemel. Meeslepend en hartverwarmend! Grote Markt

Die avond kan je tot 22 uur op de Schaatsboot en kan je de Kerstmarkt aan de Dijle tot 23 uur bezoeken.

MECHELEN IN VUUR EN VLAM 22 DECEMBER Centrum Mechelen

Mechelen in Vuur en Vlam  
New
Advertisement