Page 26

senioren Levenseinde en voorafgaande zorgplanning Binnenkort geeft de stad Maaseik een brochure uit die gemaakt is door de Werkgroep Eigentijds SeniorenBeleid (WESB). De WESB hoort bij de seniorenraad en werkt elk jaar een ander thema uit. Is deze brochure dan alleen voor senioren bedoeld? Zeker niet. Iedereen die vooraf wil nadenken over het levenseinde, kan in deze uitgave nuttige informatie vinden. Maar ook na een overlijden is hij een leidraad voor degenen die achterblijven en o.m. de uitvaart gaan regelen. Meer info over deze brochure krijgt u via Sandra Vancleef, seniorenconsulente stad Maaseik, T. 089/560 560 of E. sandra.vancleef@maaseik.be.

De nieuwe begroetingsluifel op begraafplaats Opoeteren.

Zeker proberen met de (klein-)kinderen deze zomer: Kubb!

26

Kubb is een spel voor jong en oud. Het laat zich ook nog eens spelen met een drankje in de hand. Ideaal! Kubb is oorspronkelijk een Zweeds buitenspel dat gespeeld wordt in twee teams van één tot zes leden. Het komt erop aan de ridders van je tegenstanders omver te gooien met houten stokken. De ridders zijn houten rechtopstaande blokken. Wie er als eerste in slaagt alle ridders van de tegenpartij en vervolgens de koning in het midden neer te kegelen, wint het spel. Behendigheid en tactiek zijn je bondgenoten. Wat heb je nodig om Kubb te spelen? Een speeldveld van 5 op 8 meter (kleiner als je met kinderen speelt) op gras, gravel of zand. 21 houten Kubbstukken en zes werpstokken en vier hoekstokken. Kubb is een fijne variant op pétanque. Het spel is makkelijk overal mee te nemen, wordt snel opgezet en is gauw aan te leren en te spelen. Kortom een ideaal buitenspel voor elke gelegenheid! Kubb Original kost ongeveer € 35,00. Op het internet vind je verkoopadressen. Meer info vind je op www.kubb.be of www.kubb.nl

Noteer 17 november alvast in je agenda. De seniorenraad organiseert in het Ontmoetingshuis Voorshoven de jaarlijkse senioreninfomiddag. Het thema van 2011 is ‘Armoede’, net zoals dat van de Vlaamse ouderenraad. Je vindt meer informatie in het infoblad van september en oktober.

Info juli 2011  
Info juli 2011  
Advertisement