Page 1

2018 N°4

OKTOBER › NOVEMBER › DECEMBER

KINDERKRANT DE KETTEKEET rwerking e d in k ie t de Informa ren van or kinde r

o a g is er v het 6de leerja n. e et erwerkin De kind rklas tot en m aartensdal won te M u ttle in k in S S n an 1ste deren v buurt va die in de eet biedt de kinn leuke plek om ers k g e e De Kett dal een veilige ulp van vrijwilli h s n n e u e d h rt t k a e o M Ma ro spelen. ken zij e samen te derwerkers ma in en de k . owel na huiswerk ntraal! Z zijn de e c r ie h taat nties eleven s oolvaka Plezier b tijdens de sch ls school a welkom. n van kindere werking over de je terecht n e g ra Heb je v eet? Dan kan h, Lise, ra ek De Kett erwerkers (Sa nwezig in d aa bij de kin verdag zijn ze chool in het s O . a ) n id n v e a D m et zelf. rtcentru het buu van De Ketteke w gebou

NIEUW SCHOOLJAAR, NIEUWE UITDAGINGEN… Na zo’n mooie zomervakantie is het in september toch steeds weer een beetje aanpassen. Dit jaar is het vooral wennen voor Sofie en David, want wat zij elke dag doen, ziet er vanaf nu wat anders uit. Onze kleinsten, de kleuters van De Kettekeet, zullen dagelijks terecht kunnen bij David om te spelen, knutselen, sporten, grappen te maken, lezen, op uitstap te gaan, enzovoort. Kortom, vanaf nu zal David onze voltijdse kleuterwerker van dienst zijn in de kleutergroep. Zal Sofie dan niet meer in De Kettekeet te zien zijn? Jawel hoor! Sofie zal zowel in De Kettekeet, De Kettebende (Wilsele-Dorp) als in Ketteland (Hoogland) de kinderwerkingen versterken. De andere halftijdse werktijd zal ze opvullen met beleidstaken voor de dienst Buurtwerk.

NIEUW INSCHRIJVINGSBELEID

AFSCHEID NEMEN BESTAAT NIET… Men zegt wel eens “kiezen is verliezen”, wel, ik kan nu zeggen dat dit helemaal klopt. In augustus werd ik 25 jaar, een mooie leeftijd om even stil te staan bij wat de toekomst nog te bieden kan hebben; samenwonen, kindjes, … kortom: huisje, tuintje, boompje. Zo heb ik beslist om een belangrijke stap te zetten in mijn leven: als ik wil samenwonen moet ik verhuizen. Mijn nieuwe huisje staat in “het verre OostVlaanderen”, waardoor het jammer genoeg niet haalbaar is om in Leuven te blijven werken.

4

Bij deze wil ik jullie meedelen dat ik met pijn in het hard afscheid neem van De Kettekeet en SintMaartensdal en dat ik me in de toekomst zal inzetten op een andere plaats. Ik heb hier een prachtige tijd beleefd en veel geleerd. Bedankt aan iedereen die daar mee voor zorgde!

Veel liefs, Shauni

BUURTKRANT SINT-MAARTENSDAL

4 – 5 okt

GESLOTEN: planningstweedaagse buurtwerkers

10 okt

Dag van de armoede - kindereditie

13 okt

Dag van de armoede

20 okt

Mosselfeest BC SMD

22 – 26 okt

Digitale week

22 okt

Babbeluurtje: Sociale media Vanaf 17.30 uur

27 okt – 4 nov HERFSTVAKANTIE 29 – 31 okt SPEELPLEIN

Dagelijks van 8.00 tot 17.00u

1 – 2 nov

GESLOTEN: Allerheiligen + Allerzielen

26 nov

Babbeluurtje Vanaf 17.30 uur

5 dec

Sintfeest

17 dec

Babbeluurtje: Puberteit en grenzen stellen

24 dec – 6 jan

GESLOTEN: Kerstvakantie

Vanaf 17.30 uur

Sint-Maartensdal gaat digitaal… tijdens de Digitale Week 2018 De kinderen van De Kettekeet kennen Link In De Kabel natuurlijk al van de wekelijkse activiteiten tijdens de naschoolse kinderwerking. Binnenkort vindt de Digitale Week plaats. Om deze week nog meer zichtbaarheid te geven, organiseren Link in de Kabel, de Bib Leuven en andere Leuvense organisaties gedurende een maand verschillende gratis digitale activiteiten in het Leuvense. Via de website www.digitaleweek.be  kan je doorklikken naar een overzicht met alle activiteiten die in Vlaanderen georganiseerd worden.  Meer informatie over de Digitale Week vind je ook via www.lidk.be en bib.leuven.be.  Tijdens het schooljaar is Link in de Kabel op donderdag aanwezig voor de kinderen van De Kettekeet met tablets en digitale weetjes. Heb je nog vragen? Contacteer hen via 0484 029234 of charlotte@lidk.be.

WARM, WARMER, WARMST

Het zonnetje heeft ons deze zomer alvast niet in de steek gelaten. Gelukkig konden we

deze zuiderse temperaturen wel de baas en hebben we er weer een TOPZOMER van gemaakt! Als echte acrobaten sprongen we door hoepels, hingen we aan trapezes, balanceerden we over smalle balken en leefden we ons volledig uit met onze kleuters op de circuszolder van Circus in Beweging. Met de oudere kinderen dansten we er op los; 5, 6, 7, 8 en draai! Shaken als de besten.

Ik ga jullie allemaal missen! Ps. Laat dit geen vaarwel zijn, maar een tot ziens…

OKTOBER › NOVEMBER › DECEMBER

KALENDER

Opgelet, sinds kort hebben we een nieuw inschrijvingsbeleid. Wil je graag weten hoe je je kind kan inschrijven in De Kettekeet? Lees dan snel verder! Wat is er nieuw? Je kan niet meer inschrijven voor enkel de vakanties. Er zijn dus géén vaste inschrijvingsmomenten meer. Zodra je bent ingeschreven, is dit voor zowel de naschoolse- als de vakantiewerking Hoe inschrijven? • Kom tijdens de openingsuren van het buurtcentrum langs en laat je gegevens achter • Je komt op een wachtlijst terecht • Zodra er plaats is contacteren we je Belangrijk om te weten: • Je moet in Sint-Maartensdal of de buurt wonen • Je kan inschrijven van zodra je kind naar school gaat • Krijgt je kind er een broertje of zusje bij? Laat ons dit dan weten

2018 N° 4

Zoals ieder jaar mocht ook nu de kampweek niet ontbreken! Het werd zoals gewoonlijk een onvergetelijke ervaring voor de kinderen van De kettekeet,

De Kettebende en Ketteland. Een week lang logeerden ze in Gouvy, waar ze veel plezier hadden en o.a. veel gingen zwemmen in het meer. Maar ook de thuisblijvers hadden het erg naar hun zin: zo bouwden we een feestje en gingen we op uitstap naar het stoere Heldenland! Naast al die geweldige en uitdagende activiteiten waren er ook veel mooie zaken te beleven deze zomer, zoals een uitstap naar het Koninklijk Paleis met de kleuters! Wat was het daar prachtig! Wist je trouwens al dat we ook heel wat kunstenaars onder ons hebben? De kleuters lieten hun creativiteit helemaal los en maakten er een echt “kunstige keet” van! Een echte kunstenaar leest ook af en toe wel eens graag een boek, daarom zijn we zeer blij dat we ook dit jaar weer een wondermooie schenking kregen van boekenwinkel De Kleine Johannes. Dankzij hun actie “schenk eens een prentenboek” konden wij al onze kinderen het prachtige boek “Raad eens hoeveel ik van je hou” cadeau doen. Wat wil een mens nog meer op een rustige zomeravond? Naast kunstenaars hebben we ook echte avonturiers! De oud-

sten deden mee aan een heuse vlottentocht. Door al deze leuke, maar toch ook wel vermoeiende activiteiten hadden we soms nood aan afkoeling. Die zochten we op in De Halve Maan in Diest of in het sluispark. Een hoogtepunt was toch onze gezamenlijke uitstap naar het meer van Rotselaar. Met zo’n 36 graden buiten was het heerlijk vertoeven in het water. Voor zoveel waterplezier is wat zwemles nodig natuurlijk. Gelukkig konden we ook dit jaar rekenen op buurtsport voor extra zwemles, waarvoor dank. Aan alle mooie liedjes komt natuurlijk een einde. Zoals het einde van de zomer, kwam er jammer genoeg ook een einde aan de Kettekeet-carrière van onze zesdejaars… Lieve schatten, we gaan jullie hier superhard missen! Veel dikke kussen voor Alexandra, Asghar, Kishna, Maimuna, Omar, Sonam en Yohanes. We hopen van harte dat we jullie hier nog eens gaan zien, jullie zijn altijd welkom.

Energiesnoeiers Energiesnoeiers, wat zijn dat? De Energiesnoeiers helpen je om energie te besparen. Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. Je kan dan ook veel geld uitsparen als je van energieleverancier switcht. Overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier is gratis en heel eenvoudig. Maar kiezen welke leverancier en welk energiecontract het best bij jou en jouw behoeften past, is niet zo gemakkelijk.

Op donderdag 22 november komen de Energiesnoeiers langs in het buurtcentrum. Heb jij vragen over het veranderen van energieleverancier of je elektriciteitsfactuur? Kom dan zeker langs! De Energiesnoeiers helpen je graag met je vraag!

Om daarbij te helpen, organiseren de Energiesnoeiers voor de tweede maal de Switch-campagne. Iedereen is immers blij met een lagere energiefactuur!

VACATURES

Wij zoeken jou! Buurtcentrum Sint-Maartensdal is op zoek naar mensen met tijd en engagement voor de volgende vacatures: Tuinier in onze buurtmoestuin ‘De Braem’ Heb jij groene vingers? Kom dan zeker even langs in het buurtcentrum!

Mosselfeest! Aandacht aandacht, het mosselseizoen is weer van start gegaan, of wat had je gedacht? Op zaterdag 27 oktober 2018 nodigen we iedereen graag uit om samen met ons te komen genieten van een heerlijke portie mosselen. Het menu bestaat uit een heerlijk hoofdgerecht en een dessert. Er is keuze uit volgende hoofdgerechten:

Kom jij samen met ons smikkelen en smullen in buurtcentrum Sint-Maartensdal? Voor een portie mosselen betaal je €10. Voor een vegetarische schotel en een portie balletjes in tomatensaus betaal je €5. Mosselfeest!

Aandacht aandacht, het mosselseizoen is weer van start gegaan, of wat had je gedacht? Op zaterdag 27 oktober 2018 nodigen we iedereen graag uit om samen met ons te komen genieten van een heerlijke portie mosselen.

Inschrijven kan vanaf 6 september om 13.00 uur in je buurtcentrum. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Hopelijk tot dan! Het menu bestaat uit een heerlijk hoofdgerecht en een dessert. Er is keuze uit volgende hoofdgerechten:

Kok (buurtmaaltijden op donderdagavond) Verantwoordelijke voor de begeleiding van de hobbyclub Meer info? Contacteer Kevin Legrand, Evelien Verschuere of Roel Meulemans op 016 23 45 40 of mail naar bc.sintmaartensdal@leuven.be

Mosselfeest!

• Mosselen • Balletjes in tomatensaus (ook in kinderportie) • Vegetarische balletjes in tomatensaus (ook in kinderportie)

 Mosselen Aandacht aandacht, het mosselseizoen van start(ook gegaan, of wat had je gedacht?  Balletjesisinweer tomatensaus in kinderportie)  Vegetarische balletjes in tomatensaus (ook in kinderportie) Op zaterdag 27 oktober 2018 nodigen we iedereen graag uit om samen met ons te alles vlot te laten verlopen wordt het eten opgediend in verschillende shiften: komen genieten vanOm eendat heerlijke portie mosselen. - heerlijk 12.00 uur tot 13.00 uur Het menu bestaat uit een hoofdgerecht en een dessert. 13.00 uur tot 14.00 uur Er is keuze uit volgende-hoofdgerechten:   

Kom jij samen met ons smikkelen en smullen in buurtcentrum Mosselen Sint-Maartensdal? Balletjes in tomatensaus (ook in kinderportie) Vegetarische balletjes in tomatensaus (ook in kinderportie) Voor een portie mosselen betaal je €10.

een vegetarische schotel en een portie balletjes in Om dat alles vlot te laten verlopen wordt het eten Voor opgediend in verschillende shiften: tomatensaus betaal je €5. -

12.00 uur tot 13.00 uur 13.00 uur tot 14.00 uur

Inschrijven kan vanaf 6 september om 13.00 uur in je

buurtcentrum.

Kom jij samen met ons smikkelen en smullen in buurtcentrum Sint-Maartensdal? Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. portie mosselen betaal je €10. HopelijkVoor toteendan!

Om dat alles vlot te laten verlopen wordt het eten opgediend in verschillende shiften:

Voor een vegetarische schotel en een portie balletjes in tomatensaus betaal je €5.

Inschrijven kan vanaf 6 september om 13.00 uur in je buurtcentrum. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Hopelijk tot dan!

• 12.00 uur tot 13.00 uur • 13.00 uur tot 14.00 uur

INHOUD • 1 Energiesnoeiers • 1 Mosselfeest • 1 Vacatures • 2 Moestuin de braem • 2 Cocktail en buurtmaaltijd à la braem • 2 Winnaar prijsvraag buurtkrant 2 Lekker en vers eten voor een kleine prijs • 2 Nieuwe snacks in het buurtcentrum • 2 Kerstetentje • 3 Yoga-cursus 3 Colofon • 3 Cultuur • 3 Cursus ‘aan de slag met je tablet of smartphone’ • 3 Sluitingsdagen • 4 Informatie kinderwerking • 4 Kalender • 4 Warm, warmer, warmst 4 Nieuw schooljaar, nieuwe uitdagingen• 4 Nieuw inschrijvingsbeleid • 4 Afscheid nemen bestaat niet…


De voorbije maanden stond het werk in onze moestuin niet stil. Er werd gezaaid, gewerkt en geoogst in de tuin door een grote groep gemotiveerde buurtbewoners. Hieronder vind je een kleine samenvatting van wat er allemaal in de tuin gebeurde. Ook dit jaar werkten we weer in de tuin met een groep enthousiaste volwassenen. Samen zorgden we ervoor dat de tuin klaar was om met de kinderen groentjes te planten. Groentjes hebben natuurlijk ook verzorging nodig. Daarom staken we met de volwassenen elke laatste donderdag van de maand de handen uit de mouwen. Niet alleen de volwassenen hielpen mee. Ook de kinderen maakten de handen vuil om alle plantjes te verzorgen en op het juiste moment water te geven. Begin augustus was het dan zover: oogsten maar! De eerste groenten uit de Braem werden geoogst.

Hommage à Brel muziek

Kom jij ook meedoen met één van de activiteiten? Maandag 8 oktober: inhoudelijke avond i.s.m. ATD 4de Wereld Leuven Zaterdag 13 oktober: grote optocht en manifestatie van 12.00 tot 17.30 uur. Woensdag 17 oktober: jeugdactie en maandelijkse bijeenkomst aan de Steen

Wil je graag een handje toesteken tijdens deze acties? Neem dan zeker contact op met de buurtwerkers. Meer informatie via de website, e-mail of één van de andere deelnemende werkingen. armoedeknelt@gmail.com of www.armoedeknelt.be

… het thema van de actie in Leuven dit jaar armoede in haar totaliteit is? Armoede is namelijk een problematiek die op verschillende domeinen meespeelt. … het eerste monument tegen armoede 30 jaar geleden al gelegd werd? … we in Leuven sinds oktober 2015 een exacte kopie hebben van het allereerste monument tegen armoede dat zich in Parijs vlakbij de Eifeltoren

bevindt?

Cocktail en buurtmaaltijd à la Braem

Nieuwe snacks in het buurtcentrum! Nieuwe snacks in het buurtcentrum! Kom dat zien, kom dat proeven! Sinds enkele maanden kan je in het buurtcentrum ook terecht voor een heerlijke snack. Elke dag van de week kan je, tussen 13.30 uur en 16.30 uur, genieten van een heerlijke croque monsieur (€ 1,50), dame blanche (€ 2,00) of pannenkoek (€ 1).

Kerstetentje 2018… een jaar vol momenten om te herinneren of te koesteren. Het lijkt pas gisteren dat we iedereen in Sint-Maartensdal een jaar vol voorspoed en plezier wensten en kijk … Daar komt 2019 al aan! Omdat we het volgende jaar graag positief inzetten, willen we jullie van harte uitnodigen op ons kerstetentje op zaterdag 15 december om 12.00 uur. Hoe kunnen we een geslaagd jaar beter afsluiten dan met een fantastisch kerstdiner? We hopen dan ook dat jullie er allemaal bij zijn. Wil je graag samen met ons genieten van dit heerlijke, zelfgemaakte kerstmenu? Schrijf je dan zeker op tijd in via 016/23.45.40 of spring even binnen in het buurtcentrum. Inschrijvingen starten op donderdag 15 november om 13.00 uur.

Na het overweldigende succes van de vorige yogalessen organiseren we ook dit jaar een yogacursus! Samen met de lesgeefster Sigrid leer je de basis van yoga kennen en leer je de technieken ook zelf gebruiken. De lessen gaan door op donderdag, telkens van 11.30 uur tot 12.30 uur.

Wist je dat…

Nooit namen er zo veel mensen deel aan de buurtwedstrijd! We willen iedereen dan ook bedanken om deel te nemen en ons te overladen met leuke, gevatte en grappige antwoorden! Uit alle inzendingen koos een onschuldige hand één winnaar. Proficiat aan Cindy E., jij wint een heerlijke buurtmaaltijd!

• •

MENU november

MENU december

2 oktober 2018 soep witloof met ham en kaas dessert

6 november 2018 Soep kipfilet met frietjes en appelmoes dessert

4 december 2018 soep balletjes in tomatensaus met frietjes dessert

9 oktober 2018 soep wortelstoemp met worst dessert

13 november 2018 soep hamburger met erwten en wortelen en aardappelen fruit

16 oktober 2018 soep balletjes met kriekjes en brood dessert 23 oktober 2018 soep kotelet met bloemkoolgratin en aardappelen dessert 30 oktober 2018 soep vispannetje met rijst ijsje

20 november 2018 soep groentepuree met spek dessert 27 november 2018 soep spaghetti gebak

11 december 2018 soep pastaschotel in de oven dessert 18 december 2018 soep witte pens met appelmoes en brood fruit 25 december 2018 buurtcentrum gesloten

Kevin Legrand, Evelien Verschuere en Roel Meulemans (volwsassenwerkers) Sarah Delcourt, Lise Hargot en David Piette (kinderwerkers)

zondag 4 november 2018 20.00 uur • 30CC / Schouwburg • Prijs: € 4,00 per ticket 40 jaar na zijn overlijden en 60 jaar na zijn optreden in onze toenmalige Stadsschouwburg, is het de hoogste tijd voor een hommage aan Jacques Brel. Met tal van muzikanten, waaronder Filip Jordens en Gwen Cresens, brengen we hulde aan de grootste chansonnier aller tijden. Focus van dit eenmalige totaalspektakel zijn de vrouwen rond Brel. Daarom prijken op de affiche: de Nederlandse Wende, de Gentse nachtegaal Sarah D’Hondt, zangeres-actrice Lien Van de Kelder en het Leuvense talent Gloria Monserez. Master of ceremony is niemand minder dan Bart Van Loo, de man die Napoleon tot leven wekte en de Franse chansongeschiedenis tot bij het grote publiek bracht. Dit wordt een avond om nooit meer te vergeten!

A Tribute to Cliff & The Shadows Muziek pop/rock Dinsdag 27 november 2018 20.00 uur • 30CC / Minnepoort • Prijs: € 4,00 per ticket Een zeer authentiek klinkende tribute aan een legendarische zanger en dito band, dat is wat je te zien krijgt in dit theaterconcert. Zanger Jimmy Jemain zorgt samen met The Rapiers voor een avond vol swingende muziek. Met authentieke versterkers en kleding komen Cliff & The Shadows helemaal tot leven. Met wereldhits als ‘Living Doll’, ‘The Young Ones’, ‘Do You Wanna Dance’ en ‘Lucky’ belooft het een ultieme avond voor liefhebbers van muziek uit de jaren 50 en 60 te worden.

La Belle Hélène - Jacques Offenbach Operette

MAALTIJDEN:

zaterdag 8 december 2018 14.30 uur • 30CC / Schouwburg • Prijs: € 4,00 ‘La Belle Hélène’ is dé Franse operette bij uitstek. Dit 19de-eeuws meesterwerk werd onmiddellijk een wereldwijd succes. In drie aktes vertelt Offenbach hoe de Griekse Helena geschaakt wordt door Paris, aan de vooravond van de Trojaanse Oorlog. Voor Offenbach waren de homerische figuren een dankbaar alibi om een komische parodie op te voeren, ondersteund door briljante en heerlijk geraffineerde muziek. ‘La Belle Hélène’ is in België nauwelijks gespeeld. Een niet te missen kans dus om deze frisse operette mee te maken. Met Nederlandse boventitels

Buurtcentrum Sint-Maartensdal, Rijdende Artillerielaan 6, 3000 Leuven 016 23 45 40 bc.sintmaartensdal@leuven.

De cultuuruitstappen van de buurtcentra worden georganiseerd in samenwerking met 30CC, Het Depot en de stad Leuven. Meer info op www.30cc.be en www.hetdepot.be

IN HET BUURTCENTRUM VIND JE OOK:

Cursus ‘Aan de slag met je tablet of smartphone’

De ontmoetingsruimte van het buurtcentrum is open Van maandag tot vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur Op donderdag van 13.00 uur tot na de buurtmaaltijd

Elke dinsdag kan je in het buurtcentrum komen eten voor een klein bedrag. Voor 4 euro krijg je een volledig menu (soep, hoofd- en nagerecht). De maaltijden worden klaargemaakt door een ploeg vrijwilligers.

MENU oktober

Per les betaal je €1. Kom jij graag meedoen? Schrijf je dan snel in bij je buurtwerkers. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!

PERSONEEL:

Lekker, vers eten voor een kleine prijs

Wil je komen eten, schrijf je dan in, ten laatste op vrijdag. Dat kan telefonisch op het nummer 016 23 45 40. Je kan ook je naam invullen op het inschrijvingsformulier in de gang van het buurtcentrum of een mail sturen naar bc.sintmaartensdal@leuven.be. De deuren gaan open vanaf 12.00 uur. De soep scheppen we uit om 12.30 uur.

• Donderdag 22/11 • Donderdag 29/11 • Donderdag 06/12 • Donderdag 13/12 • Donderdag 20/12

NUTTIGE INFO

• • •

Winnaar prijsvraag buurtkrant

Inschrijven kan via bc.sintmaartensdal@leuven.be (uiterlijk 1 dag op voorhand).

Cultuuruitstappen De inschrijvingen voor de voorstellingen van oktober starten donderdag 18 oktober vanaf 14.00 uur in het buurtcentrum.

17 oktober, de Internationale Dag Tegen Armoede en Sociale Uitsluiting, komt er weer aan! Deze dag wordt over heel de wereld herdacht. In Leuven organiseren we een Leuvense actiedag tegen armoede op zaterdag 13 oktober! De voorbije Jaren namen heel wat buurtbewoners deel aan één van de activiteiten. Samen onze stem tegen armoede laten horen is erg belangrijk!

Het resultaat van al dit harde werk? Een knallend OOGSTFEEST waar iedereen kon proeven van onze oogst! Leuk dat er zoveel helpende kinderen en volwassenen uit de buurt mee de handen uit de mouwen kwamen steken. WAT EEN OOGST!

E i n d s e p te m b e r o rg a n i s e e r t h e t buurtcentrum samen met 30CC een cultuurproject in onze buurt. Dit project staat in het teken van Renaat Braem. Er worden een theatervoorstelling van 30CC en een audiowandeling door de buurt georganiseerd. Om dit extra te promoten zorgen we op dinsdag en donderdag voor een Braemcocktail en zijn de buurtmaaltijden in het thema van de jaren ’60.

Yoga-Cursus

Armoede Knelt… ook in Leuven! Ook Sint-Maartensdal doet mee!

• • • • •

Elke dinsdag om 12.30 uur (inschrijven verplicht) Elke woensdag (voor de kinderen van De Kettekeet) Elke donderdag om 18.00 uur: ‘donderdag laat’ (inschrijven verplicht)

Dienst huurdersrelaties Dijledal: Elke maandag van 13.30 uur tot 14.30 uur: permanentielokaal (sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal - algemeen tel. 016 25 24 15) Openingsuren Dijledal Vaartkom 1B, 3000 Leuven Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30 uur – 12.00 uur. Woensdag 13.30 uur -16.00 uur. • tel. administratie Dijledal 016 25 24 15 • tel. technische dienst Dijledal 016 22 05 77 Hobbykring: elke donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur in het buurtcentrum Vakantieparticipatie: Team buurtwerk is lid van Steunpunt Vakantieparticipatie. Raadpleeg in het buurtcentrum de vakantiegidsen. Meer info op www.vakantieparticipatie.be Open School: regelmatig geeft Open School taal- en computerlessen in het buurtcentrum. Meer info bij de buurtwerkers. Seniorama: Seniorama geeft regelmatig cursussen in buurtcentrum Sint-Maartensdal. Meer info kan je terugvinden op www.seniorama.be. Petanque: elke donderdag bij mooi weer vanaf 14.00 uur. BOV-coach (Bewegen Op Verwijzing) op afspraak: elke dinsdag van 12.30 uur tot 15.00 uur: permanentielokaal. Hannah Aerden: 0468 13 08 88. Meer info via de buurtwerkers of vraag ernaar bij je huisarts.

Wil je e-mail ontvangen op je smartphone of tablet? Wil je de uren van de bus opzoeken? Een job of woning zoeken? Dit kan allemaal met een tablet of smartphone! Je leert • eenvoudige instellingen kennen; • wifi-verbinding maken; • apps installeren en gebruiken; • typen op een tablet of smartphone; • foto’s maken; • een goede keuze maken bij de aankoop van een toestel; • e-mailen Wat?                   Basiscursus smartphone/tablet door Open School Waar?                 Buurtcentrum Sint-Maartensdal Wanneer?          Elke dinsdagvoormiddag vanaf 20 november 2018 tot en met 29 januari 2019                             (geen les tijdens de kerstvakantie) Uur?                   Van 9.00 tot 12.00 uur                  Prijs?                  De lessen zijn volledig gratis. Inschrijven?     In het buurtcentrum, telefonisch via 016 23 45 40 of via e-mail bc.sintmaartensdal@leuven.be

Sluitingsdagen Het buurtcentrum is gesloten: Donderdag 12 oktober t.e.m. maandag 15 oktober (verkiezingen) Donderdag 1 november (Allerheiligen) Vrijdag 2 november (Allerzielen) Zondag 11 november (Wapenstilstand) Zaterdag 22 december tot maandag 7 januari 2019 (Kerstvakantie)

Huisvuilzakken per stuk te koop in het buurtcentrum Grote bruine zak Kleine bruine zak Kleine groene zak Blauwe zak Roze zak

€ 2,25 € 1,12 € 0,50 € 0,15 € 0,25

Bij ons kan je terecht voor maximum 5 stuks.

Grofvuil wordt enkel na telefonisch contact aan huis ingezameld. Bel de stadsreiniging op 016 29 61 14. Je betaalt steeds € 25 voorrijkost en het vaste tarief vermeld bij bewaakte containerparken (grofvuil). De betaling gebeurt via overschrijving.

Woon je in één van de straten tussen de Diestsestraat, de Vaartstraat en de Diestsevest? Dan krijg je de buurtkrant om de drie maanden in de bus. Woon je elders, dan kan je ons altijd vragen de buurtkrant per post op te sturen. Deze buurtkrant is een uitgave van: Dienst buurtwerk stad Leuven 016 27 26 06 buurtwerk@leuven.be www.leuven.be/buurtwerk v.u.: schepen Bieke Verlinden, P. Van Overstraetenplein 1, 3000 Leuven

COLOFON

Moestuin de Braem

3

Buurtkrant Sint-Maartensdal - oktober, november, december  

Buurtkrant Sint-Maartensdal - oktober, november, december

Buurtkrant Sint-Maartensdal - oktober, november, december  

Buurtkrant Sint-Maartensdal - oktober, november, december