Page 1

Business Magazine VA LLEI 15e jaargang | nr 11 | november 2011

ondernemend voor ondernemer s

Stad in Bedrijf Businessdagen Fotografie: GertJan Koster

IN DIT NUMMER

3-12-13

De Reehorst was het toneel van de eerste editie van de Stad in Bedrijf Businessdagen. Ruim 1500 bezoekers kwamen naar het netwerkevent voor de Vallei-regio.

4-5

JA Schoon, MacCarwash en Lukkien. Deze drie bedrijven waren de grote winnaars van de ondernemersprijzen tijdens het Business Event gemeente Ede.

19

Sinds dit jaar maakt de gemeente Barneveld deel uit van de nieuwe Regio FoodValley. De regionale samenwerking levert voor alle partijen voordelen op.


2 ADVERTENTIE

Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 6 | juni 2011

FINANCIAL LEASE ELDERS 4,9 4,9% % BIJ ONS 2% Gratis airco!

MOBILITEITSCENTRUM VAN DER WERF Ede Keesomstraat 20 Tel.: (0318) 63 78 78 www.vanderwerf.peugeot.nl PEUGEOT Expert De 2% financieringsactie geldt op alle Peugeot bedrijfsauto’s. De Peugeot Expert is er vanaf € 15.445. Genoemde vanaf prijs is excl. btw, bpm, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en leges. Wijzigingen voorbehouden. Kom langs voor meer informatie en de voorwaarden of kijk op www.peugeot.nl.


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

Stad in Bedrijf Businessdagen trekt ruim 1.500 bezoekers EDE – Met een luide slag op de gong opende burgemeester Cees van der Knaap de eerste Stad in Bedrijf Businessdagen in de Reehorst. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat er evenementen zijn waar ondernemers elkaar fysiek kunnen ontmoeten. Van der Knaap was dan ook blij dat de ondernemersbeurs voor Ede behouden is. Eric Nijsen, uitgever van Stad in Bedrijf, luisterde tevreden toe. Dat was precies zijn reden om de organisatie ter hand te nemen.

“We hebben in twee dagen ruim 1.500 bezoekers gehad”, blikt Nijsen twee weken later terug. “Iets minder dan voorgaande jaren maar de landelijke exposanten hebben wij niet gehad. Ook die nemen een groot aantal bezoekers voor hun rekening. Al met al ben ik niet ontevreden. Vandaag gaan de evaluaties de deur uit. Hieruit zal blijken hoe de exposanten het hebben ervaren. Ik ben benieuwd.”

SAAMHORIGHEID Bladmanager Alle Kleef is ook tevreden. Hij stond met de bruine kroeg van Stad in Bedrijf midden op het Polar Bears Plein.

Ondernemers die elkaar fysiek ontmoeten. Daar gaat het om op de Stad in Bedrijf Businessdagen.

Van de standhouders hoorde hij wisselende verhalen. “Sommigen zijn erg tevreden, van anderen had het wel wat drukker mogen zijn. Maar in dat opzicht hoorde ik dezelfde reacties als vorig jaar.” Kleef had het zelf enorm naar zijn zin op het Polar Bears Plein. “Daar was echt het saamhorigheidsgevoel aanwezig. Dat is belangrijk voor zo’n beurs, dat je elkaars netwerk met elkaar in contact brengt. Ook op de pleinen van De Valleiders en BNI hoorde ik dergelijke geluiden. Daar ligt de kracht die we verder uit moeten bouwen.

NEK UITGESTOKEN Nijsen en Kleef kregen in het voorjaar te horen dat beursorganisator OGZ de beurs in Ede niet voort wilde zetten. “Wij hebben onze nek uitgestoken om de beurs in de Vallei-regio te behouden. In een paar maanden tijd hebben we de beurs vervolgens georganiseerd. Als je dat zo bekijkt, hebben we iets moois neergezet. Maar voor volgend jaar hebben we veel meer tijd en dus kunnen we alles kritisch tegen het licht houden. Locatie, tijdstip, programma, catering, alles staat open. We blijven zoeken naar een

locatie waar alles in een centrale ruimte plaats kan vinden. De herfstvakantie willen we ook van af, dat blijkt heel wat bezoekers te schelen. Maar nogmaals, dit jaar moesten we roeien met de riemen die we hadden. In dat opzicht zijn we heel tevreden.”

Kijk op pagina 12 en 13 voor een terugblik op de Stad in Bedrijf Businessdagen in woord en beeld.

koeriersdiensten en kleintransport koel- en diepvriesvervoer, op- en overslag

Kryptonstraat 6, 6718 WR Ede, T 0318-641334

www.bmkoeriers.nl

3


4 ALGEMEEN

Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 11 | november 2011

BUSINESS EVENT EDE

JA Schoon, MacCarwash en Lukkien EDE – Het concept van het Business Event met de verkiezing van de beste Edese ondernemers staat na zeven jaar als een huis. Een mooi

En het blijft nog steeds een feestje, waarbij JA Schoon, MacCarwash en Lukkien dit jaar tot winnaars werden verkozen.

aangeklede Reehorst, een volle zaal, negen zenuwachtige genomineerden, negen prachtige videopresentaties, een juryvoorzitter die vertelt dat het een moeilijke keuze was, de burgemeester en wethouder die de loftrompet steken over het lokale bedrijfsleven en een BN’er die de avond professioneel aan elkaar praat.

André van Riet werd omringd door zijn zoons.

Alle winnaars op het podium van de Reehorst.

HUMOR Met Humberto Tan had het Business Event een presentator die de humor niet schuwde. Vooral de fotograaf die brutaal op het podium stond, moest het bij hem ontgelden. De stemming in de zaal zat er dan ook snel in. Wie in ieder geval een groot fan van Tan bleek te zijn, was Astrid Aalbers van schoonmaakbedrijf JA Schoon. Zij nam de gelegenheid meteen te baat om Tan te kussen, hij liet zich dat glimlachend welgevallen. De avond werd voor Astrid Aalbers nog leuker toen zij samen met Jeroen Aalbers de winnaar bleek te zijn in de categorie Jonge Onderneming. Wat volgde was een schoonmaakcollege van Jeroen Aalbers. Het hele Edese bedrijfsleven weet nu alles over microvezeldoekjes en vochtig schoonmaken. En over varkens als huisdieren, maar dat speelt zich in de privésfeer van de familie Aalbers af.

NIEUWE NAAM Juryvoorzitter Otto van de Vliet maakte vervolgens in de categorie MKB en Detailhandel de volgende winnaar bekend. Dat was MacCarwash. En dat was meteen de laatste keer dat die naam gebruikt wordt, want de autowasstraat krijgt een nieuwe naam; Carwash&Co. Vader André van Riet stond trots op het podium van de Reehorst omringd door zijn zoons Imar, Timo en Jordi. De drie zoons zijn namelijk afgelopen jaar in het bedrijf gekomen en hebben samen met André voor een grote uitbreiding gezorgd. Imar heeft zich volop gestort op de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe autowasstraat in Veenendaal. Jordi is op dit moment druk aan de slag met de voorbereiding voor de bouw van de langste autowasstraat in Doetinchem en omgeving. Timo is druk bezig om de kneepjes van het vak te leren om binnen een aantal jaar André op te volgen in Ede. GRATIS RECLAME Het lag voor de hand dat Lukkien in de categorie Industrie en Dienstverlening


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

zijn de winnaars

Jeroen en Astrid Aalbers straalden na het winnen van de prijs.

tot winnaar werd uitgeroepen. Lukkien is een crossmediaal bedrijf, het bedrijf ontwerpt websites en doet aan fotografie. Maar het afgelopen jaar kwam

Lukkien vooral in de spotlights door de uitzendingen van The Voice of Holland die live in Ede werden opgenomen. Burgemeester Cees van der Knaap, die

de prijs uitreikte aan Bouke en Melle Lukkien, was dan ook vol lof. “Meestal moeten we veel geld uitgeven voor de promotie van de gemeente. Vorig jaar

met The Voice of Holland hoefden we niets te doen. Lukkien heeft Ede op de kaart gezet, onze hartelijke dank daarvoor.”<

Genomineerden In totaal waren had de jury negen ondernemers in drie categorieën genomineerd. In de categorie Jonge Onderneming moest JA Schoon het opnemen tegen DierenDokters Ede en Grand Café Hotel Kruller/Hotel Witte Hoes. In de categorie MKB en Detailhandel waren naast MacCarwash ook B&M Koeriers en Xandrion genomineerd. Bij de laatste prijs, Industrie en Dienstverlening, moest Lukkien het opnemen tegen R&W Tractiebatterijen en Van Mourik. Presentator Humberto Tan met de mannen van Lukkien.

5


6 ADVERTORIAL

Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 11 | november 2011

JURIDISCH ADVIES

RENKEMA & PARTNERS IN NIEUWE HANDEN:

De kleine lettertjes GROENEVELD GERECHTSDEURWAARDERS U kent het wel, u sluit een overeenkomst en als bijlage bij die overeenkomst wordt ook een bijlage meegezonden waarop in kleine – soms bijna onleesbare – letters de algemene voorwaarden van uw contractspartij zijn afgedrukt. Alleen al de lettergrootte nodigt niet uit om die bijlage eens kritisch door te lezen.

VEENENDAAL - Incasso- en deurwaarderskantoor Renkema & Part-

Veel ondernemers besteden daarom het liefst zo weinig mogelijk tijd en aandacht aan hun eigen algemene voorwaarden of die van hun contractspartijen. Toch kan de inhoud van die algemene voorwaarden voor u van doorslaggevend belang zijn. In de praktijk blijkt dat er te vaak op een verkeerde manier met algemene voorwaarden wordt omgegaan met alle gevolgen van dien. Om een beroep op uw algemene voorwaarden te kunnen doen, zullen uw voorwaarden nadrukkelijk van toepassing moeten worden verklaard. Dat wil zeggen dat u en uw contractspartij verklaren dat uw algemene voorwaarden op de te sluiten overeenkomst van toepassing zijn. Andersom geldt vanzelfsprekend hetzelfde. De wetgever heeft een systeem ontwikkeld waarin algemene voorwaarden bijzonder snel van toepassing zijn. Een enkele verwijzing naar die voorwaarden in een offerte of overeenkomst kan al volstaan. De tegenhanger van de snelle toepasselijkheid is dat uw contractspartij ook wettelijke mogelijkheden heeft om een beroep te doen op de zogenaamde vernietigbaarheid van uw algemene voorwaarden. De vernietigbaarheid kan enerzijds voortvloeien uit de inhoud van de voorwaarden; in de algemene voorwaarden zijn bepalingen opgenomen waarvan de inhoud wettelijk niet is toegestaan of waarvan de inhoud onredelijke bezwarend is en kan anderzijds voortvloeien uit het feit dat u uw contractspartij geen redelijke mogelijkheid hebt geboden om kennis te nemen van uw algemene voorwaarden. Met name dit laatste luister nauw. Indien u een beroep op de vernietigbaarheid zoveel mogelijk wilt uitsluiten zeker als u zaken doet met particulieren of kleine contractspartijen - moet u de voorwaarden vóór of uiterlijk tijdens het sluiten van de overeenkomst aan uw contractspartij overhandigen. De veelvoorkomende verwijzing in een offerte of overeenkomst waarin staat dat de algemene voorwaarden gedeponeerd zijn en op verzoek kosteloos zullen worden toegezonden, is onvoldoende. In het geval u niet een zogenaamde ‘digitale’

ners gaat vanaf 1 november 2011 verder onder de naam Groeneveld Gerechtsdeurwaarders. Pieter Renkema blijft – net als de meeste medewerkers – verbonden aan het bureau, dat is overgenomen door zijn collega-deurwaarder Oscar Groeneveld. Met veel elan en op energieke wijze zet dit gerenommeerde deurwaarders- en incassobureau vol in op de dienstverlening voor het regionale bedrijfsleven. mr. Maarten Blok Van Veen Advocaten

overeenkomst sluit, is zelfs de verwijzing naar uw website waarop uw algemene voorwaarden staan vermeld niet toereikend. Van belang is ook dat uw algemene voorwaarden goed leesbaar zijn. Neemt u daarom het begrip ‘kleine lettertjes’ niet al te letterlijk! Voorzover uw contractspartij terecht een beroep op de vernietigbaarheid doet, heeft dit als consequentie dat u zich niet kunt beroepen op de inhoud van uw algemene voorwaarden. Dit kan, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de uitsluiting of de beperking van uw aansprakelijkheid, nadelig voor u uitpakken. Een ander punt van aandacht is de vraag wanneer er sprake is van algemene voorwaarden. Het idee dat algemene voorwaarden altijd in een bijlage bij een overeenkomst opgenomen moeten zijn is niet juist. Elke bepaling, behalve die welke de kern van de prestatie aangeeft, die in meerdere overeenkomsten terugkomt kan als algemene voorwaarde worden aangemerkt. Periodiek zult u zich als ondernemer de volgende vragen moeten stellen: • Gebruik ik mijn voorwaarden op een juiste manier; • Voldoen mijn voorwaarden en zijn deze up-to-date; • Bevatten mijn overeenkomsten bepalingen die als algemene voorwaarden zijn aan te merken. Voor nader advies kunt u contact opnemen met Van Veen Advocaten, mr. Maarten Blok, 0318-687878 of per mail m.blok@vanveen.com

Oscar Groeneveld werkte voorheen bij Groenewegen & Partners in Harderwijk: “Een grote organisatie met 14 vestigingen en circa 300 medewerkers. Ik heb daar met veel plezier gewerkt. Maar toen ik de kans kreeg het bedrijf van Pieter Renkema over te nemen hier in Veenendaal, aarzelde ik geen seconde.”

ADEQUAAT EN SNEL REAGEREN De nieuwe eigenaar richt zich nadrukkelijk op het regionale bedrijfsleven. Oscar Groeneveld: “Juist door er kort op te zitten, kun je de relatie behouden. Dat houdt in: op tijd een herinnering, een aanmaning en een laatste waarschuwing sturen. En dan direct de incasso bij ons uitbesteden. Wij ondernemen meteen actie én we houden onze klanten op de hoogte van de voortgang. Als je als ondernemer een dienst of product hebt geleverd waar geen klachten over zijn, dan moet er gewoon betaald worden.” LATEN NABELLEN Veel ondernemers vinden het ontzettend vervelend om na moeten bellen als betaling uitblijft. Oscar Groeneveld: “Wat men vaak niet weet, is dat ze dat nabellen ook bij ons kunnen uitbesteden. Als wij bellen, is dit een signaal dat er serieus werk gemaakt wordt van de vordering. Tegelijk kun je als ondernemer door extern te laten bellen de relatie met de klant op orde houden.” MEERWAARDE En als het incassotraject desondanks niks oplevert, dan kan men bij Groeneveld Gerechtsdeurwaarders direct doorpakken: “Wij gaan dóór waar incassobureaus op moeten houden en

Oscar Groeneveld. Foto: M. van Dasler

kunnen direct de gerechtelijke procedure in gang te zetten. Daarbij zullen we altijd eerst een analyse maken, een advies geven over de kans op succes en wijzen op eventuele kosten. Het is echter vaak gewoon een kwestie van doorpakken.”

BETROKKEN EN BEREIKBAAR Vakwerk leveren, afspraken nakomen en de opdrachtgever goed op de hoogte houden: dat zijn drie kernwaarden bij Groeneveld Gerechtsdeurwaarders. De vierde is bereikbaarheid. “Klanten kunnen mij altijd bellen op 06 - 23 65 87 60, ook na kantoortijd!” Wie een afspraak wil maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan tijdens kantooruren bellen met het kantoor aan de Vendelier 11 in Veenendaal, tel 0318 - 56 33 33. <


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

KENDER THIJSSEN

Geen ICT zorgen meer met Cloud Werkplek VEENENDAAL – Niet meer investeren in computerapparatuur, software en ICT personeel. Klinkt als muziek in de oren voor MKB-ondernemers. Maar is het geen toekomstmuziek? Nee! Kender Thijssen biedt namelijk de oplossing. Een online werkplek, inclusief telefonie, voor een vast maandelijks bedrag per werknemer. De Cloud Werkplek noemen ze het. Het neemt ondernemers alle ICT zorgen uit handen.

Marco Lesmeister, algemeen directeur bij Kender Thijssen, vergelijkt de Cloud Werkplek met het leveren van gas, water en licht. “Thuis interesseert het je ook niet hoe stroom gemaakt wordt. Als een apparaat het maar doet wanneer je de stekker er in steekt. Wij zijn een soort NUON, alleen leveren we geen stroom maar ICT. Voor een bedrag van 75 euro per maand per werkplek weten ondernemers precies waar ze aan toe zijn. Per maand wordt afgerekend op basis van het gebruikte aantal werkplekken, bedrijven hoeven niet

meer te investeren in dure servers en Kender Thijssen zorgt voor de software. Ook eigen applicaties van het bedrijf blijven bruikbaar en we kunnen devices van de werknemers zoals blackberries en tablets integreren.”

ONTZORGEN De nieuwe Cloud Werkplek past perfect bij de werkwijze van Kender Thijssen. Het bedrijfsleven ontzorgen op het gebied van ICT, daar draait het om. En Kender Thijssen specialiseert zich met name op de MKB-markt. Want die drei-

Marco Lesmeister, algemeen directeur van Kender Thijssen.

gen volgens Lesmeister nog wel eens tussen wal en schip te vallen. “Bij de grote jongens ben je als MKB’er vaak nummer zoveel, als een van de velen. En de computerboer op de hoek heeft vaak de kennis en kunde niet in huis. Onze expertise en serviceverlening is juist volledig op die gevarieerde MKB-markt ingericht. ICT is vaak van essentieel belang voor het MKB. Dus als er een storing is, of er gaat iets kapot, dan moet je dat heel snel kunnen herstellen. Ook in de huidige tijd van internet, moet je er vaak nog steeds fysiek snel bij zijn. Wij regelen dat.”

JUISTE OPLOSSING De klanten van Kender Thijssen hebben een vast contactpersoon. Die kent het bedrijf en de bijbehorende ICT-behoefte. Ze hebben zelf een achtergrond als systeembeheerder en kunnen dus uit de praktijk uitstekend adviseren voor Kender Thijssen introduceert de Cloud Werkplek

de juiste ICT-oplossing. Of het nu gaat om werkende ICT op locatie, aanleg en onderhoud van servers, veilig opslaan van computergegevens of zoals boven genoemd de Cloud Werkplek. Uiteraard wordt alles ondersteund met uitstekende service, zoals een helpdesk die 24x7 bereikbaar is en technische ondersteuning op afroep. Benieuwd naar de juiste ICT-oplossing voor uw bedrijf? Geïnteresseerd of de Cloud Werkplek ook voor u geschikt is? Neem contact op met Kender Thijssen, tel. 0318-558 800, e-mail info@kenderthijssen.nl. Kijk voor meer informatie op www.kenderthijssen.nl.<

7


Advertorial

15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Stad in Bedrijf

‘Samenwerking werpt zijn vluchten af’ ,,Goed nieuws: Teuge verzorgde onlangs een aantal zakelijke vluchten en nieuwe liggen in het verschiet!”, aldus een tevreden Coert Munk (luchthaven Teuge) en Jacco Methorst (Uniglobe MTC Travel). Hun gezamenlijke initiatief om via Stad in Bedrijf zakelijk vliegen onder de aandacht te brengen slaat aan. ,,Het werpt zijn vruchten af. Of beter gezegd: vluchten af”, ziet ook Meiltje de Groot, sinds september de nieuwe luchthavendirecteur Teuge. ,,Ik zie zeker mogelijkheden dit zakelijk vliegen verder uit te bouwen. Daarnaast ga ik in samenwerking met zakenpartners kijken naar de ontwikkelingsmogelijkheden van het bedrijventerrein rond het vliegveld”, aldus de bedrijfseconomisch geschoolde De Groot, die luchtvaartervaring opdeed bij de Schiphol Group. Ze is de opvolgster van Munk, die eind van dit jaar met pensioen gaat. Reiskosten bestaan uit meer dan de ticketprijs. Reistijd en een prettig en korte afhandelingstijd zijn belangrijke argumenten die voor regionale ondernemers de doorslag geven om in Teuge op het vliegtuig te stappen voor een zakelijke bespreking of beursbezoek. Dat begint al bij de start. Munk: ,,Tien minuten tevoren aanwezig volstaat”. ,,En dan is er nog tijd voor een kopje koffie of gesprekje met de luchthavendirecteur”, vult De Groot aan. Niet alleen het in- en uitstappen gaat veel sneller, ook spaar je een lange reis uit naar een verder gelegen luchthaven. ,,In plaats van in anderhalf uur naar Schiphol, kun je nu in anderhalf uur in München zijn. En loopt de bespreking uit of is het eerder afgelopen? Dan kun je toch gelijk vertrekken”. Wie de tijdwinst meeneemt in de beoordeling van de ticketprijs, ziet doorgaans de balans positief doorslaan naar vliegen vanaf Teuge. ,,Als je drie monteurs met tickets van een paar tientjes op pad stuurt, die

vervolgens pas na een paar hotelovernachtingen huiswaarts keren, ben je duurder uit dan als je via Teuge in één dag op en neer gaat naar bijvoorbeeld Londen. Het draait om zo efficiënt mogelijk met je middelen omgaan,” illustreert Methorst. Daarnaast is er het gemak is maatwerk mogelijk bij het organiseren van de reis. ,,Eén telefoontje of e-mail naar ons en we zoeken de beste oplossing, waarbij we ook buiten gebaande paden treden. En u krijgt één factuur in plaats van allerlei losse facturen. Bij ons is alles in één hand en met een persoonlijke insteek: één contactpersoon die zijn klant kent”. Een regionaal gevestigde multinational vloog als tryout, tot volle tevredenheid. Telefoontjes en offerteverzoeken uit Apeldoorn, maar ook uit Putten, Veenendaal, Barneveld en extra contacten in Twello en Voorst; de interesse naar zakelijk vliegen vanuit Teuge neemt een vlucht. Interesse? Bel Uniglobe MTC Travel: 055 5050165 of mail reserveringen@uniglobemtctravel.nl

Uniglobe MTC Travel Vijf jaar na de start verhuisde Uniglobe MTC Travel vorig jaar naar het markante oud-kerkgebouwtje Rehoboth in Teuge. Deze Uniglobe vestiging maakt onderdeel uit van een wereldwijde keten van 750 zelfstandige en onafhankelijke zakelijke reisbureau’s, gespecialiseerd in het van A-Z regelen van zakelijke reizen voor het MKB. Directeur Jacco Methorst: ,,Wij zorgen ervoor dat uw reis tot in de puntjes is geregeld. Door onze specialisatie, grote kennis en via ons wereldwijde netwerk hebben wij toegang tot de beste tarieven en weten wij de beste alternatieven te vinden. Als officieel IATA-agent geven we wereldwijd zelf de vliegtickets uit”. ,,Persoonlijk contact vinden we belangrijk. Wordt een vlucht onverhoopt gecanceld? Dan volstaat een telefoontje (24 uurs service), waarna wij zorgen dat u met de eerstvolgende vlucht naar huis kunt”.

Luchthaven Teuge Een baanverlenging, een nieuw tankeiland, nieuwe hangars en als blikvanger het vliegtuighotel Teuge. Dankzij deze uitbreiding en aanpassingen kan de

luchthaven haar klanten beter bedienen en is zij ook een goed adres voor de zakelijke reiziger. Het afgelopen jaar stalden bedrijven in de regio twee straalvliegtuigen voor eigen gebruik op de luchthaven. Scheidend directeur Coert Munk: ,,We kijken nu hoe we dit verder kunnen uitwerken”. De weg naar zakelijk vliegen op Teuge ligt open. ,,Voor een rit met een auto met blauw kenteken bel je een taxi, voor een zakelijke vliegreis kun je op Teuge terecht”.

Uniglobe MTC Travel Rijksstraatweg 219, 7395 MB Teuge Tel. 055 5050165, Fax 055 5050060 Internet: www.uniglobemtctravel.nl E-mail: reserveringen@uniglobemtctravel.nl


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

“VERVOEREN IS ONZE KRACHT”

KPS-koeriers: pakketbezorging van deur tot deur Door José Breekveldt

EDE - Een belangrijk juridisch document op dezelfde dag nog laten

ondertekenen

in

Maastricht. Of een pallet met drukwerk binnen een paar uur bezorgen. Dagelijks werk voor Kleijer Pakket Service, afgekort KPS in Ede.

KPS-koeriers vervoert alles, van envelop tot europallet en werkt zowel nationaal als internationaal. Te denken valt aan officiële stukken voor gemeenteraadsleden, bouwmaterialen of elektronica. Maar ook helikoptervleugels halen in Engeland, een paardhoofdstel naar Boedapest rijden of computerapparatuur in Noorwegen afleveren is geen enkel probleem. Het gaat KPS-Koeriers om service, snelheid, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. KPS-koeriers is vanuit een toenemende vraag naar goederenvervoer in 1989 voortgekomen uit het gerenommeerde Kleijer Personenvervoer. Het bedrijf heeft een NIWO-vergunning en beschikt over een modern, goed onderhouden en herkenbaar wagenpark. Van bestelauto, bestelbus tot bakauto met laadklep.

24 UUR PER DAG Eigenaar Piet Kleijer: ”Vervoeren is onze kracht. De klant belt, heeft een

De wagens van KPS staan klaar om alles te vervoeren.

zending, wij zorgen ervoor dat die onmiddellijk of op afspraak naar de plaats van bestemming wordt gebracht. Klanten kunnen 24 uur per dag bellen. Het gaat erom dat het vervoersprobleem wordt opgelost. Iedere dag is een kick! Je maakt van alles mee. Wat doe je als een kunstwerk niet door de deur past? Dan laat je een klant niet staan. Voordeuren van het pand eruit en het schilderij alsnog netjes op de plek van bestemming zetten!”

LOGISTIEK PROCES Mede-eigenaar Marijke van Duin vervolgt: “Al onze klanten hebben een deadline. Wij denken graag mee met het logistieke proces. Soms bestelt een klant drie auto's, terwijl het goedkoper

KPS adviseert klanten over de inzet van de juiste auto’s.

en handiger zou zijn om twee auto's te bestellen en de lading anders in te delen. We adviseren klanten ook om ritten te boeken in de daluren. Dan is de doorvoersnelheid groter en is de klant minder geld kwijt. Bij internationale ritten gaan we van te voren na of er sprake is van milieuzones, landelijke feestdagen en bereikbaarheid van de ontvanger. We bellen de ontvanger altijd van te voren op om te informeren of er op het moment dat de zending bezorgd wordt, ook daadwerkelijk iemand aanwezig is. Via het computervolgsysteem Track & trace kunnen we een klant precies vertellen waar een betreffende chauffeur op zijn route is. Als het pakket is afgeleverd, bellen we de klant altijd. Soms gaat het om een miljoenen-

contract. Dan moet de klant zekerheid hebben dat de zending ook daadwerkelijk is afgeleverd. Ik zeg altijd: “Verras de klant, voordat hij jou verrast!”

GEEN STRESS, BEL KPS Kleijer en Van Duin willen nog het volgende kwijt: “Het is vaak goedkoper om goederenvervoer uit te besteden dan de eigen medewerkers te laten rijden. Veel bedrijven zijn daar onvoldoende van op de hoogte. Wij nemen de zorg en het logistieke proces uit handen. Ons advies is dan ook: 'Geen stress, bel KPS!'” KPS-koeriers Veenderweg 70-A Ede Tel. (0318) 622 622 www.kps-koeriers.nl

9


10 ADVERTORIAL / ADVERTENTIE

Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 11 | november 2011

EUROMAIL APELDOORN SPECIALIST IN DIRECT MARKETING

De kracht van een crossmedia campagne Hoe krijg ik meer traffic naar mijn winkel en/of webshop? Hoe werf ik leads of behoud ik mijn klanten? Overweeg een crossmedia campagne, stellen Marc Mossink en Mariël van Eerde, accountmanagers bij Euro Mail Apeldoorn. ,,Met een crossmedia campagne benader je klanten via verschillende opeenvolgende contactmomenten via verschillende media. Hiermee vergroot je het bereik en verhoog je de respons!” Wie Van Eerde of Mossink inschakelt haalt daarmee een expert op het gebied van direct marketing in huis. De accountmanagers beschikken over een speciale direct marketing ideeënbox (‘DM IDbox’) waarin ze per branche en per gewenst effect illustreren hoe cross media inzet eruit kan zien. Van Eerde: ,,Neem bijvoorbeeld een herenmodezaak die meer verkeer naar de winkel of webshop wil genereren. Stuur een gepersonaliseerde DM kaart in de vorm van een herenpak. Door de afwijkende vorm verhoog je de attentiewaarde. Zet op de mailing een persoonlijke URL die leidt naar een persoonlijke landingspagina waar de nieuwe herencollectie op

staat. Plaats daarnaast een QR code op de dm, zodat men ook direct met een smartphone op de mobiele pagina terecht kan komen en gebruik bijvoorbeeld een winactie zodat de ontvanger zijn gegevens achterlaat op de landingspagina. Beide zorgen voor een verhoging van de respons en zo verrijk je direct je klantenbestand.” Dat klinkt misschien kostbaar maar aangezien je een cross media campagne veel gerichter en op het juiste moment via het juiste kanaal verzendt, zijn de oplages doorgaans kleiner maar de conversie daarentegen vele malen hoger. ,,Door online media toe te voegen aan een campagne wordt deze ook heel

goed meetbaar” aldus Mossink en Van Eerde. ,,Je weet wie er reageert en op welk moment en daarnaast verrijk je je database met de gegevens die je van je klant wilt hebben. Zo kun je een vervolgactie nog gerichter en persoonlijker uitvoeren. Desgewenst kun je de campagne bijsturen of degenen die niet hebben gereageerd opnieuw doelgericht benaderen”. <

Wat doet Euro Mail? Euro Mail houdt zich bezig met het voorbereiden, verwerken en verzenden van direct marketingoplossingen, die de klant helpen zijn bereik te vergroten, respons te verhogen en kosten te verlagen.

1LHXZERXZ %DUQHYHOG 1LHXZERXZ%DUQHYHOG

Wonen en werken in het hart van Nederland

www.nieuwbouwbarneveld.nl Barneveld is volop in beweging, ook op het gebied van nieuwbouwprojecten. Op de website www.nieuwbouwbarneveld.nl presenteert projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost een aantal interessante woningbouwprojecten. Hier vindt u ook actueel bouwnieuws én de mogelijkheid om u vrijblijvend als belangstellende te registreren. Dan wordt u als eerste op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

De Bunte Vastgoed Oost Postbus 8029, 6710 AA Ede E-mail: oost@debunte.nl

Meer informatie over de bouwlocaties en de bouwprojecten vindt u op www.nieuwbouwbarneveld.nl


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

DE KLANT STAAT CENTRAAL

Gerritse IJzerwaren: Gemak, service, snelle levering Door José Breekveldt

EDE - Bijna vier jaar heeft Gerritse IJzerwaren een vestiging in Ede. De groothandel verkoopt gereedschap, hang en sluitwerk en bevestigingsmiddelen. Gerritse heeft meer dan 18.000 artikelen direct leverbaar en handelt in alle merken. Is iets niet voorradig, dan is het 'vandaag besteld, morgen in huis'.

Over alles is nagedacht. Een ruime parkeerplaats waar bezoekers gemakkelijk hun (bestel)auto's met aanhanger kunnen parkeren. In de buitenshowroom een grote sortering aan ladders, kruiwagens en betonmolens. Eenmaal binnen kom je in een open ruimte terecht waar een klant divers gereedschap kan kopen. Achter de balie zijn de wat kleinere materialen te vinden, ordelijk geschikt in schappen.

SNELLE LEVERING Vestigingsleider Laurens Koelewijn legt uit: “Onze klanten zijn aannemers, bouwbedrijven, hoveniers, installatiebedrijven etc. Die moeten snel even iets hebben en

Gerritse heeft meer dan 18.000 artikelen direct leverbaar.

hebben geen tijd om lang te wachten. Tijd is tenslotte geld. Een klant moet altijd door kunnen blijven werken. Wij zijn daar helemaal op ingericht. Al het personeel dat bij ons rondloopt, is ook in staat om klanten te helpen. We hebben een open structuur en houden van snelle levering. De klant staat voorop.”

Het team van Gerritse IJzerwaren bestaat uit goed geschoolde professionals.

TOT OP DE BOUWPLAATS Ook online bestellen of telefonisch bestellen is mogelijk. Levering geschiedt direct of uiterlijk de volgende dag. Elke vestiging heeft een eigen bezorgdienst met chauffeur. Maar de service gaat verder. Het bedrijf houdt magazijnen van klanten op voorraad en ook bij bouwprojecten kan Gerritse alles regelen, van begin tot eind. Van betonmolens, steigers tot hang- en sluitwerk. Vertegenwoordiger Marno van Voorden: “We leveren alle benodigde materialen en gereedschappen tot op de bouwplaats. Is het bouwproject in een andere regio, dan zorgt de chauffeur van de Gerritse vestiging daar, dat alles wordt geleverd. WOENSDAG WORSTDAG De hoofdvestiging van Gerritse is in Woerden. Begonnen als klein familiebedrijf in ijzerwaren in 1928, is Gerritse uitgegroeid tot een groothandel met 29 vestigingen en een online vestiging, www.gerritse.nl, met zo'n 350 medewerkers. In juli dit jaar is er een vestiging in Veenendaal bij gekomen aan de Wageningselaan 38. Gerritse houdt bepaalde tradities graag in ere. Op woensdag krij-

gen klanten in de winter bij bezoek aan de showroom, een worst en in de zomer ijs. Op vrijdag hebben alle medewerkers, door het hele land, rode shirts aan. Elk jaar organiseert Gerritse een gereedschapsdag. Alle leveranciers van het bedrijf laten op de parkeerplaats hun nieuwste producten zien. “Daar maken we tegelijk iets gezelligs van, aldus Koelewijn. “Hapje en drankje erbij als waardering voor onze klanten. Dat is altijd een klein feestje.”

SPIJKERACADEMIE Gerritse houdt van goed geschoold personeel. Nieuwe medewerkers worden opgeleid aan de zogeheten Spijkeracademie. In zes intensieve weken leren nieuwe medewerkers alle ins en outs van het assortiment kennen. Van Voorden: ”De klant zal merken dat hij zaken doet met iemand die kennis van zaken heeft. Hier gaat het tenslotte om: service, gemak en snelle levering, ten dienste van de klant.”

Gerritse IJzerwaren is gevestigd aan de Dieselstraat 5 in Ede. Zie ook www.gerritse.nl.<

11


12 STAD IN BEDRIJF BUSINESSDAGEN Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 11 | november 2011

Stad in Bedrijf Businessdagen

Na het openen van de Busine op het Duurzaamheidsplein.

De uitgever van Stad in Bedrijf, Eric Nijsen (rechts), luistert naar de openingstoespraak van de Edese burgemeester Cees van der Knaap.

Vader Gerrit en zoon Jos van de Goor lieten op de stand van Arehbo zien wat een bedrijf moet doen als er sprake is van een noodgeval. Bij Gaasbeek werd weer menig kopje koffie geschonken. De landelijke primeur van de nieuwe NescafĂŠ Alegria viel dan ook goed in de smaak.

Bij De Kantoor sportieve uitda bal voorbij kom Op het gezamenlijke plein van Businessclub de Valleiders zorgden Conquis, Hasselaar Architecten, Thesis Bouw en Welnet Automatisering voor een gezellige aankleding.

Bij Doornebal was een mooie collectie hogedrukreinigers, veeg- en schrobmachines te zien.

Het BNI plein is altijd gezellig ingericht, wat het informele netwerken enorm bevordert.

De bruine kroeg van Stad in Bedrijf was het bruisende middelp Polar Bears Plein. De kleindochters van Alle Kleef trokken uit d visitekaartjes drie winnaars die een gratis pagina in Stad in Be De kantoorspecialist, Galaxy Groep en Xperit Solution waren d


STAD IN BEDRIJF BUSINESSDAGEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

essdagen nam Van der Knaap een kijkje bij de diverse standhouders. Hier laat hij zich bijpraten

Bij OCA konden beursbezoekers via een aantal kleine testjes en het fietsen op een hometrainer laten meten hoe fit zij zelf zijn.

UnivĂŠ liet zien trots te zijn op het shirtsponsorschap bij voetbalclub Heerenveen.

Klaas van Hanswijk van het gelijknamige bouwbedrijf gaat zijn handel uitbreiden. Op de beurs demonstreerde hij zijn nieuwste aanwinst; de fietstaxi.

rspecialist kunnen bezoekers elk jaar meedoen aan een aging. De afgelopen jaren zagen we al sjoelen en tafelvoetmen, dit keer was het bowlingbiljarten aan de beurt.

unt op het de ingeleverde edrijf krijgen. e gelukkigen.

13

Op de tweede dag organiseerde de gemeente Ede een borrel. Collega-bestuurders uit andere gemeenten en diverse relaties kwamen een slokje en een hapje meeproeven.

Het gezamenlijke plein van de businessclub van Polar Bears was een groot succes. En passant mocht voorzitter Ruud van der Veer vier nieuwe leden begroeten. Hier plakt Kokee interieurbouw zijn logo op het sponsorbord. Heeft Jeroen Aalbers van JA Schoon iets interessants te twitteren? Of zoekt hij informatie om zijn gedreven verhaal te ondersteunen?

Rini van Ernst van Repro Mercurius is samen met zijn broer Erik een vaste deelnemer aan de Businessdagen. Ook deze keer had hij weer duidelijk naar zijn zin.


14 TUSSEN DE BEDRIJVEN DOOR

Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 11 | november 2011

Veel vragen over glasvezelproject In Veenendaal was een informatieavond over de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen. De bijeenkomst was een initiatief van de gemeente Veenendaal, Ondernemend Veenendaal, SB Groep, KPN en Promotie Veenendaal. Bij veel ondernemers bleken er misverstanden en vragen te leven, die door Hein Visser van KPN en Almar te Nijenhuis van SB Groep werden opgehelderd. Wethouder Marco Verloop (Economische Zaken) verwelkomde ruim vijftig belangstellende ondernemers en hield een wervend betoog: “Hij wees er op, dat het glasvezelnetwerk niet alleen belangrijk is voor ICT bedrijven, maar juist voor alle ondernemers op bedrijventerreinen.<

Samenwerking Permar en Albron Catering Permar en Albron hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Permar voert de Wet sociale werkvoorziening uit voor vijf gemeenten in de regio: Barneveld, Ede, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Albron is de grootste onafhankelijke cateraar van Nederland. Het is een bijzondere samenwerking. De organisaties gaan samen aan de slag om medewerkers van Permar op te leiden tot volwaardige cateringmedewerkers die ook buiten Permar aan het werk kunnen in een horeca-omgeving. Permar draagt de cateringactiviteiten van haar eigen bedrijfsrestaurants over aan Albron. Albron zorgt voor een cateringmanager die leiding geeft aan een team van Permar medewerkers. De winst voor beide partijen zit in de inzet die ze gaan leveren op het gebied van sociaal ondernemen. <

Lions Club verwent vrijwilligers Het Nationaal Centrum Paardrijden Gehandicapten biedt kinderen en volwassenen met een handicap paardrijlessen aan op therapeutische en recreatieve basis. Dit kan alleen met de inzet van vele onmisbare enthousiaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers helpen geheel belangeloos gedurende het hele jaar om het rijden in de manege van het NCPG mogelijk te maken. In het jaar van de vrijwilliger vond de Lions Club Ede Nederveluwe het gepast om deze mensen eens iets extra's te bezorgen. Daarom kwam de Lions Club met een aantal aanspanningen naar het NCPG om met de vrijwilligers een onvergetelijke tocht te maken door de mooie omgeving van de manege.<

Nu ook staal bij Hendriks geveltechniek Al tientallen jaren levert Hendriks geveltechniek uit Veenendaal aluminium puien door het hele land. Men is actief in nieuwbouw en renovatie van woningen, kantoren, scholen, winkels en overige utiliteitsbouw. Om tegemoet te komen aan de wensen van de opdrachtgevers, bouwden ze onlangs een complete productielijn voor stalen ramen en deuren. Directeur Peter van de Vliert: “Aluminium heeft prima producteigenschappen en voldoet uitstekend in veel situaties. Maar als er extra eisen gesteld worden op het gebied van bijvoorbeeld brandwerendheid, dan is staal de betere oplossing. Met staal kunnen architecten ook grotere overspanningen slanker detailleren. Verder is staal meer ‘hufterproof’ en beter bestand tegen intensief gebruik zoals in openbare ruimten.”<

The Food Agency The Food Agency uit Wageningen is het allereerste adviesbureau dat zich volledig richt op de agrofood-business en adviseert op een breed scala van strategieontwikkeling, marketing, branding, innovatie, verkoop & accountmangement, positionering en communicatie. Het idee voor The Food Agency ontstond toen twee mannen op een congres met elkaar in gesprek raakten. Wouter de Heij, oprichter van TOP, een bureau dat de voedingsindustrie bedient met recepturen en technologie, ontmoette daar Jan Peter van Doorn, ex-reclameman, en al een paar jaar bezig met identiteitsontwikkeling voor mens en bedrijf. Eén van hun eerste projecten was Kom Op! De verse, frisse komkommersmoothie. Deze werd ten tijde van de EHEC crisis gepresenteerd aan staatssecretaris Henk Bleker als steuntje in de rug voor de komkommertelers.<

Heeft u nieuws voor tussende bedrijven door? Mail naar vallei@stadinbedrijf.nl


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

De Kantoorspecialist reikt prijzen uit Zoals elders in dit blad te lezen valt, waren er tijdens de Stad in Bedrijf Businessdagen leuke prijzen te winnen bij de stand van De kantoorspecialist. De bezoekers konden zich uitleven bij het bowlingbiljartspel. In het bruine café in de showroom van De kantoorspecialist werden twee weken de prijzen uitgereikt. Ron de Klerk van De Klerk en Vis ontving een Ricoh laserprinter, Antoin Bakelaar van ABC Group is de nieuwe eigenaar van een laptop trolley en Lida van de Goor van Arehbo is de nieuwe Piet Paulusma, zij kreeg namelijk een professioneel weerstation.<

Taarten en icetea voor Info Support Burgemeester Ties Elzenga en wethouder Marco Verloop van de gemeente Veenendaal verrasten softwareontwikkelaar Info Support met veertien slagroomtaarten en kratten icetea. De Veenendaalse onderneming is voor de veertiende keer uitgeroepen tot TOP ICT Werkgever van Nederland. Bovendien viert Info Support dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag. Namens de gemeente en Promotie Veenendaal feliciteerde de wethouder de onderneming hiermee: “de flessen icetea zijn symbool voor onze profilering als ICT centrum van FoodValley. Met topbedrijven als Info Support bewijzen we dat we dat nu al zijn!”<

Bavariameisjes bij MID4 Ze waren niet in levenden lijve aanwezig, de wereldbekende zogeheten Bavariameisjes. Wel waren zij ruimschoots in beeld. Evenals andere reclametoppers van het biermerk. En wel als onderdeel van een presentatie door marketingmanager Mathieu Veldhuijzen van Bavaria voor de leden van MID4, de businessclub gelieerd aan de voetbalvereniging Bennekom. De Dutch Dress van Bavaria baarde opzien tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De meisjes van het biermerk stonden in hun hippe oranje jurkjes open op de tribune en waren niet meer uit beeld weg te denken. Zelfs de FIFA greep in. Het leverde niet alleen commercieel veel respons op, maar ook prijzen. Juist door die onconventionele marktbenadering. De leden van MID4 genoten van het verhaal van Veldhuijzen en konden er op het terras over napraten.<

Stroverdeler innoveert met hijssysteem V.D. Brink Techniek heeft haar stroverdeler doorontwikkeld met een hijssysteem en een vernieuwde breedverdeler. Het bedrijf uit Harskamp presenteerde de innovaties tijdens de Landbouwvakbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Dankzij het hijssysteem kan de stroverdeler geladen worden op de grond. Het is daardoor niet langer noodzakelijk om op hoogte touwen los te snijden. V.D. Brink Techniek komt daarmee tegemoet aan arbo-wensen onder agrariërs. Een tweede innovatie is de ontwikkeling van een vernieuwde breedverdeler. Die voorziet stallen over een breedte tot vijftien meter van een egale laag stro. <

Kunst bij Equus accountants Het kantoor van Equus accountants en belastingadviseurs uit Ede is voorzien van nieuwe kunst. Trees van den Berk, van Berk-Art kunstverhuur, heeft het ingericht met werken van regionale kunstenaars. In de vergaderzaal hangen schilderijen van Annemarie Reijbroek uit Veenendaal. Zij heeft details van schilderijen van de bekende schilder Brueghel vertaald naar eigen inzicht. Het expressieve kleurgebruik valt hierin op. Op kantoren en in de gang hangen acryl schilderijen en aquarel tekeningen van Rypke van der Ploeg uit Ede. De sfeer van Franse dorpjes en olijfbomen zijn intens en treffend in pasteltinten weergegeven. Op de eerste verdieping hangt een serie kleinere olieverf schilderijen van Trees van den Berk in de kleuren van de regenboog.<

Social Media Debat 0318Samen Het Groot Social Media Debat van 0318Samen was een interactief feestje bij Kender Thijssen in Veenendaal. Veel van de aanwezigen waren ervaren gebruikers van social media. Er waren dus evenveel meningen en tips over hoe er zakelijk mee om te gaan, bijvoorbeeld als MKB-ondernemer. Dat was ook de rode draad van de avond: Wat kun je als ondernemer met social media, wat moét je doen en wat kun je beter laten? Je moet niks, was al snel de eerste conclusie, maar daarna ging het los en regende het aanbevelingen en aansporingen. En natuurlijk werd er op los getwitterd over het onderwerp, binnen en buiten de zaal. Twitterreporters in de zaal deden daarvan live verslag. <

IXL wint Food Valley Award Voedsel bereiden in zeer korte tijd en bij lage temperatuur met minimale aantasting van smaak en nutriënten. De Nutri-Pulse® e-Cooker biedt een revolutionaire bereidingswijze voor ons voedsel. In de finale tijdens de Food Valley Expo in CineMec riep de jury IXL Netherlands met deze innovatie uit tot Food Valley Award winnaar 2011. “Je bent zelf overtuigd dat je een goede technologie in handen hebt, maar wanneer externe deskundigen het uitspreken, dat is fantastisch! Dit is voor ons zo waardevol, we hebben ‘m”, vertelt Gover van Oord, Managing Director IXL Netherlands.<

15


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

HEALTH AND BODY

Een gezonder lichaam door betere voeding en meer bewegen EDE – ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Een wijsheid die in de loop der eeuwen niets aan waarheid heeft ingeboet. Want wie fit en gezond is, voelt zich veel beter en kan zijn werk beter verrichten. Maar vandaag de dag hebben veel mensen last van overgewicht

en

bijbehorende

klachten als hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Henriëtte Kleef van Health and Body pakt dit aan. Zij begeleidt gezonde mensen met gewichtsproblemen op het gebied van voedingspatronen, gewichts- en leefstijlverandering.

Henriëtte begint haar uitleg met een opvallende uitspraak. “Veel mensen die ik begeleid moeten juist meer eten. Al die zogenaamde wonderdiëten helpen namelijk geen zier. En van shakes, poeders en pillen moet ik al helemaal niks hebben. Gewichtsbeheersing betekent juist een gezonde uitgebalanceerde voeding in combinatie met bewegen. Je mag best eten, maar je moet je bewust worden van wat je eet.”

LEEFSTIJLVERANDERING Leefstijlverandering is het centrale woord in de aanpak van Henriëtte. Zij geeft informatie en advies over gezonde voeding, begeleidt mensen bij het vinden van een gezonde eet- en leefstijl en biedt hulp bij het gewicht onder controle te houden of kilo’s kwijt te raken op een gezonde manier. Of het nu gaat om een eenmalig voedingsadvies, of om een uitgebreide coaching, het gaat er om dat iedereen de hulp en begeleiding krijgt die het beste bij hem of haar past. “Het uiteindelijke doel is dat iemand zelf

Henriëtte Kleef wil anderen laten voelen hoe goed zij zichzelf voelt.

de knop weet om te zetten en een voedings- en bewegingspatroon vindt waar hij zelf vertrouwen in heeft. Met als resultaat dat ze een goede balans hebben gevonden in hun eet- en beweegpatroon, en dat ze zich fitter, zekerder en lekkerder in hun vel voelen.”

STEUN EN ADVIES Toen zij een paar jaar geleden zelf niet lekker in haar vel zat, ervaarde Henriëtte dat een ander voedingspatroon en meer bewegen haar enorm goed deed. “Dat was een enorme eyeopener. Ik merkte dat ik veel fitter werd en mijn werk veel beter aan kon. Dat wilde ik ook laten zien aan anderen en hen laten

voelen zoals ik mezelf voelde. Ik heb daarom een beroepsopleiding gevolgd en me aangesloten bij de BGN, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulten Nederland.” In de aanpak van Health and Body is er een wekelijks contactmoment, waar cliënten hun vragen kunnen stellen, hun hart kunnen luchten, maar ook gewogen worden. Van Henriëtte kunnen ze steun en advies verwachten om te helpen af te vallen en een gezonde levensstijl vol te gaan houden. Henriëtte werkt nu nog voornamelijk met volwassenen, maar vanaf januari wil ze ook kinderen tussen 4 en 18 jaar

gaan begeleiden. “Momenteel ben ik bezig om de studie Kind en Voeding af te ronden. Kinderen gaan niet echt op dieet, maar veranderingen worden stapsgewijs ingevoerd. Het is belangrijk dat het kind in de behandeling niet alleen staat, maar gesteund wordt door het hele gezin en de omgeving.” Benieuwd of begeleiding en coaching ook iets voor u is? Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Bel met 0611782144, of mail naar henriettekleef@kpnmail.nl. Kijk voor meer info ook op www.healthandbodyede.nl. <

17


18 ADVERTENTIE

Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 11 | november 2011

HEALTH & BODY

Henriëtte

Praktijk voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies Als gewichtsconsulent ben ik bevoegd gezonde mensen met onderen overgewicht te adviseren en te begeleiden naar een gezond gewicht. Ik bied voorlichting aan op het gebied van gezonde voeding, eetgedrag, beweging en leefstijl. Dit met als doel zoveel mogelijk de kans op (welvaarts)ziekten te verkleinen.

Wat kan ik voor u betekenen? • Het aanbieden van kennis en begeleiding bij (onder- en over) gewicht. • Begeleiden bij het krijgen van een gezonder en vitaler lichaam. • Het gewicht onder controle houden of kilo’s kwijt raken op een gezonde manier. • Verbetering van conditie en stofwisseling. • Beweeg- en leefstijl advies. Mijn diensten worden door steeds meer zorgverzekeraars vergoed! Ik ben aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). De praktijk van Health & Body bevindt zich op het Beatrixplein 8 te Ede. Wanneer u na het lezen van deze flyer behoefte heeft aan meer informatie of een afspraak wilt maken voor een geheel vrijblijvend en kosteloos informatie- en kennismakingsgesprek, kunt u bellen naar: 06-11782144 of een e-mail sturen naar: henriettekleef@kpnmail.nl De praktijk heeft geen vaste openingstijden, ik werk op afspraak. Beatrixplein 8, 6713 PV Ede, T. 06-11782144 E. henriettekleef@kpnmail.nl, W. www.healthandbodyede.nl Lid BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland)

De Festool dealer van Uw regio.

Probin Edese IJzerwaren BV Lorentzstraat 2C, 6716 AD Ede Tel. 0318-619150 Fax 0318-614601

www.probinede.nl


ADVERTORIAL 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

Barneveld en FoodValley profiteren van elkaar BARNEVELD – Sinds dit jaar maakt de gemeente Barneveld deel uit van de nieuwe Regio FoodValley. De jaren daarvoor werkte Barneveld al samen met de WERV-gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal in de zogenaamde WERV+. Deze samenwerkingsverbanden

zijn

goed voor het Barneveldse bedrijfsleven. Maar wethouder economische zaken Gerard van den Hengel stelt met nadruk dat de regio ook van Barneveld profiteert: “Ons lokale bedrijfsleven is traditioneel sterk in de primaire sector en in de maakindustrie. Daar profiteert de hele FoodValley van mee. Juist die wisselwerking maakt het concept zo sterk.”

Volgens wethouder Gerard van den Hengel ziet de Barneveldse toekomst er zonnig uit.

Villa Niña op het Columbiz Park, hét nieuwe zakelijke bedrijventerrein in Barneveld.

Het gaat dan ook goed met het Barneveldse bedrijfsleven. Uiteraard laat de economische crisis ook hier zijn sporen na, maar in vergelijking met de rest van Nederland valt het reuze mee. Van den Hengel weet wel een aantal oorzaken waar dat aan ligt: “Van oudsher bestaat de Barneveldse samenleving uit harde werkers met een positieve arbeidsmoraal. We hebben relatief veel familiebedrijven, dat levert een cultuur op waar men voor elkaar zorgt in mindere tijden. Een flink deel van onze kracht ligt in de primaire sector, zoals het pluimvee waar we wereldwijd bekend om staan. Een sector die minder crisisgevoelig is. Onze ligging langs een knooppunt van snelwegen en treinsporen blijft uniek voor Nederland. En wat dacht je van de krachtige toeristische sector, met een half miljoen overnachtingen op jaarbasis.”

REGIONALE SAMENWERKING Naast deze sterke lokale aspecten geeft Jos Berkvens, senior medewerker economische zaken bij de gemeente Bar-

neveld, een mooi voorbeeld van de kracht van de regionale samenwerking. “In Barneveld is de eerste locatie van Het Rondeel geopend. Dit is een huisvestingssysteem voor kippen waar het dierenwelzijn centraal staat. Het concept is ontwikkeld in een samenwerking tussen de Wageningse universiteit, onderzoeksinstituten, een Barnevelds bedrijf en de Dierenbescherming.” Van den Hengel en Berkvens benadrukken dat ook de niet aan food gerelateerde bedrijven profiteren van FoodValley. “Zij profiteren toch mee van de marketing en de naamsbekendheid. De Barneveldse Industriële Kring, de belangenbehartiger van het lokale bedrijfsleven, participeert nu ook in de Federatie Ondernemersverenigingen Valleiregio. Die synergie biedt goede kansen, zowel regionaal als lokaal.”

ZONNIGE TOEKOMST Met zulke positieve verhalen kan het niet anders dan dat de toekomst er zonnig uitziet. Dat wordt bevestigd in het Economisch Actieplan van de ge-

meente. “Daarin groeit Barneveld van 53.000 inwoners nu naar 70.000 in 2030”, legt Van den Hengel uit. “Ook voor het bedrijfsleven komt er veel ruimte bij. Op dit moment hebben we kantorencomplex Columbizpark in de verkoop. Van de acht beschikbare hectare is dit jaar de helft verkocht, met name aan kleinere dienstverlenende bedrijven. Vanaf begin volgend jaar komen er tientallen hectaren beschikbaar op de bedrijventerreinen Harselaar Zuid, Harselaar Westwest en De Briellaerd Noord.”

RAILTERMINAL EN CONGRESCENTRUM En de ogen van Van den Hengel beginnen helemaal te glimmen als hij twee specifieke projecten noemt. “Op dit moment worden de mogelijkheden van een railterminal onderzocht. Daarmee willen we een spoorverbinding tussen Rotterdam en Barneveld realiseren. Een prachtige ontwikkeling vind ik tot slot de evenementenhal en bijbehorend congrescentrum, die een lokale ondernemer langs de A30 wil bouwen.”<

19


20 ALGEMEEN/ADVERTENTIE

Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 11 | november 2011

Eerste ZZP Loket VEENENDAAL - Veenendaal heeft zijn eigen ZZP-loket voor ZZP’ers die met vragen zitten, werk willen uitbesteden of samen willen offreren.

Van brief tot europallets, nationaal en internationaal.

Daarnaast wordt het ZZP-loket een plek voor bedrijven die op zoek zijn naar zelfstandige professionals voor de korte en lange termijn. Het loket is gevestigd aan de Prins Bernhardlaan 30.

24 uur per dag, 7 dagen per week Het ZZP-loket is een initiatief van Broedplaats Veenendaal in samenwerking met het ZZP-netwerk Veenendaal. Atella Boer van het ZZP-loket: “Het is een laagdrempelig loket waar je gewoon een vraag kunt stellen zonder dat je in je achterhoofd hoeft te denken aan hoeveel het wel niet gaat kosten. Het is namelijk gratis.” In de ruimte van het ZZP-loket komen een zithoek en een paar flexplekken voor starters die behoefte hebben aan een tijdelijk kantoor. Het loket krijgt ook een adviesfunctie over zaken die je als ZZP’er moet regelen, zoals inschrijving bij de Kamer van

Koophandel of een vergunning. “Zeker als straks de diensten van de Kamer van Koophandel alleen nog online te bereiken zijn, wordt het belangrijk dat er een loket is waar ZZP’ers met vragen over ondernemen terecht kunnen.”

info@kps-koeriers.nl, www.kps-koeriers.nl

ZZP’ers kunnen zich bij het ZZP-loket tevens laten opnemen in een database, zodat ze elkaar makkelijk weten te vinden en gebruik kunnen maken van elkaars expertise en ervaring. Mocht het ZZP-loket in een groeiende behoefte voorzien, dan krijgt het loket te zijner tijd een vaste plek in het gemeentehuis van Veenendaal.<

RELATIEGESCHENKEN PROMOTIONELE ARTIKELEN BEDRIJFS- EN SPORTKLEDING

uw bevlogen leverancier breidt uit met webshop www.themapakkettenonline.nl

Koperwiek 5 | Postbus 3008 | 3850 CA Ermelo | T (0341) 55 24 02 F (0341) 55 24 50 | info@dewitteraafermelo.nl | www.dewitteraafermelo.nl

Boompje planten? Om zo’n boompje goed te laten groeien is een campagne in Stad in Bedrijf de juiste voeding. Meer dan 9.500 collega-ondernemers krijgen uw boodschap onder ogen.

Bel Eric Nijsen (06 5111 6330) om de advertentiemogelijkheden van Stad in Bedrijf te bespreken.


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

Raadsleden bezoeken bedrijven REGIO - Zeventig raadsleden van de acht gemeenten die de Regio FoodValley vormen zijn op bezoek geweest bij diverse bedrijven en kennisinstellingen in de regio. Door middel van flitsbe-zoeken kregen ze een impressie van kleine en grote bedrijven, nationaal en internationaal, food en non-food. De Regio FoodValley Bedrijventoer was daarmee een groot succes.

GEWIKT & GEWOGEN

Innovatie of koekhappen Mooi nieuws voor de regio; Koningin Beatrix komt met de hele familie volgend jaar naar Veenendaal en Rhenen om Koninginnedag te vieren. Dat nieuws kwam begin oktober, de periode dat Food4You tienduizenden bezoekers trok. Dit publieksfestival over voeding en gezondheid blijkt elk jaar steeds meer aan te slaan in de hele Food Valley regio. Wat zou het mooi zijn als we beide evenementen op 30 april 2012 kunnen combineren. De hele familie gaat met de Food Valley trein naar Veenendaal en Rhenen, Beatrix laat haar cholesterol meten, Willem Alexander gaat op bezoek bij de innovatieve Koekjesbakkerij Veldt, Amalia doet een quiz over gezonde voeding, Maxima reikt de Food Valley Award uit. Zou het echt gaan gebeuren? “We laten graag zien wat Veenendaal en Rhenen in verleden, heden en toekomst zo bijzonder maakt”, zeiden de burgemeesters Ties Elzenga en Joost van Oostrum tijdens een persconferentie. Ik ben toch bang dat we alvast moeten oefenen op aloude vaardigheden als het dorsvlegelen, sjoelen en koekhappen. Maar hopelijk heb ik ongelijk en zien we alles van Veenendaal ICT stad en innovatie in de foodsector. En vooruit, dan mag Maxima best een keer meedoen met het WK spruitjes koken of het NK uitsmijter bakken. KEES STAP

COLOFON

Raadsleden op bezoek bij het Wageningse bedrijf Keygene.

De bedrijven-toer was georganiseerd door Regio FoodValley om de raadsleden kennis te laten maken met de bedrijven in het Food Valley gebied. De bedrijven zelf konden op hun beurt vragen stellen aan de raadsleden en aangeven wat ze van de gemeenten en de Regio verwachten. Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen vormen Regio FoodValley. Doel van de Regio is het Food Valley gebied te ontwikkelen tot hét agro-foodcentrum van Europa, de internationale topregio voor kennis en innovaties op gebied van ge-zonde en duurzame voeding. Raadsleden uit verschillende gemeenten trokken samen op en kwamen regelmatig voor verrassingen te staan. Ze waren zich er niet altijd van bewust dat er zo veel verschillende bedrijven en instellingen in de regio gevestigd zijn. Neem NISB. Het Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen, dat alles in het

werk stelt om mensen te laten bewegen. Het NISB werkt samen met scholen, ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen UR. Of Dishman, gevestigd in hartje Veenendaal, maar voor veel mensen een onbekende. Het bedrijf is eigendom van een Indiase firma. Het produceert onder meer vitaminen. Vier groepen werden rondgeleid op de campus van Wageningen UR. Woordvoerder Simon Vink legde uit waarom Wageningen UR haar panden concentreert op de campus. Trots vertelde hij bo-vendien dat Wageningen UR sinds 2007 een forse groei kent. Inmiddels telt de universiteit 10.000 studenten, waarvan 3.000 uit het buitenland. Met veel enthousiasme kwamen de raadsleden aan het einde van de middag terug bij Plantion. Ze waren onder de indruk van de bedrijven, de innovaties, de netwerken en het ondernemerschap. “Dit is voor herhaling vatbaar”, zei een raadslid uit Barneveld. <

Stad in Bedrijf is een uitgave van Wegener Media BV in samenwerking met Nijsen Media BV. Stad in Bedrijf verschijnt 12 x per jaar en wordt gratis verspreid op basis van controlled circulation onder alle bedrijven in het Vallei-gebied: Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal, Renkum, Barneveld, Renswoude en Scherpenzeel. Hoofdredactie en redactie: Kees Stap, t. 06-30277145, k.stap@planet.nl, Redactionele bijdragen: José Breekveldt, Fotografie: Gert-Jan Koster, Regiodirecteur: Eric Nijsen, t. 055-5332991, Lay-out/opmaak: Berby Hane- kamp, Nijsen Media BV, Uitgeefadres: Ketelboetershoek 25, 7328 JE Apeldoorn, t. 055-5332991, vallei@stadinbedrijf.nl, Acquisitie: Alle Kleef (bladmanager en regio Ede) t. 0318645542/06-24589136, a.kleef@planet.nl, Wim Verschuren (Veenendaal/Rhenen) 0318-511290/06-29550519, Henk Ronda, t. 06-45111865

21


22 ADVERTENTIE

Stad in bedrijf | 15e jaargang | nr 11 | november 2011

BOEK IN BEDRIJF In deze rubriek presenteren wij u elke maand drie boeken die voor u als ondernemer interessant kunnen zijn. Met verhalen die tot uw verbeelding spreken. Ter inspiratie of als handleiding.Informatie over de bestelwijze vindt u op de vermelde websites. tekst: Aletta den Hartog

Wat is nu eigenlijk het probleem? Peter van Loevezijn Als consultant wilt u maar één ding: dat een klant het door u uitgebrachte advies met overtuiging overneemt. Maar veel adviezen worden niet of onvoldoende onderbouwd. En zonder een goede onderbouwing zien klanten niet in waarom een advies waardevol is en waarom ze het zouden moeten overnemen. Alleen goed onderbouwde adviezen hebben overtuigingskracht en daarmee kans van slagen. Maar hoe pakt u dat aan? www.vanduurenmedia.nl

Interactief presenteren Christa Althof en Rosita Setz Het succes van een presentatie valt of staat met de overtuigingskracht van de spreker. Maar hoe zorg je ervoor dat je publiek geboeid raakt én blijft? Snel en overzichtelijk passeren belangrijke do’s en don’ts de revue. De auteurs laten zien waar een goede presentatie aan voldoet en hoe je tot een aansprekend verhaal kunt komen. Bovendien beschrijven zij hoe je op een slimme manier gebruik kunt maken van social media.

Uw partner voor de gehele stoffering

www.vanduurenmedia.nl

Social Media Marketing voor ZZP’ers Marlies van der Meer Praktische tips om je know-liketrust-factor en je expertstatus te vergroten. Klanten die jou leren kennen en die je aardig, betrouwbaar en deskundig vinden, gaan je namelijk vanzelf als de beste oplossing voor hun probleem zien. Maar voordat je social media effectief als marketingtool kunt inzetten, moet je eerst weten wie je klanten zijn en wat jij voor hen kunt betekenen. www.vanduurenmedia.nl

Elleboog 13 6713 KP Ede Postbus 373 6710 BJ Ede Tel. 0318 - 62 15 77 Fax 0318 - 63 51 60 voorst@vanvoorst.nl www.vanvoorst.nl


ALGEMEEN 15e jaargang | nr 11 | november 2011 | Business Magazine

GAASBEEK HEEFT LANDELIJKE PRIMEUR

Een eigen barista met Nescafé Alegria EDE - Gaasbeek’s Automaten Service had op de Stad in Bedrijf Businessdagen een landelijke primeur. De Edese leverancier van koffiemachines presenteerde in de Reehorst namelijk de Nescafé Alegria. De Nescafé Alegria is werelds kleinste koffiemachine voor op het werk. Met vijf koffievariaties, gemaakt van een combinatie van fijn gemalen geroosterde koffie en instant koffie, zorgt deze machine met één druk op de knop voor een geweldige smaakbeleving. Door zijn eenvoud in gebruik, moderne design en de smaakvolle variaties met verse melk, is deze koffiemachine ideaal voor de kleinere werkomgeving. Gaasbeek heeft hoge verwachtingen van deze koffiemachine en pakte dan ook flink uit met de promotie. Bij de entree van de Reehorst kwam op de eerste middag een speciale Fiat 500 met een Alegria op het dak. De bezoekers van de Stad in Bedrijf Businessdagen konden vervolgens zelf twee dagen lang komen proeven hoe goed de koffie smaakt.

PROFESSIONELE MACHINES Ad Böhmer, directeur van het Gaasbeek’s Automaten Service, heeft hoge verwachtingen van de Nescafé Alegria.

Ad Böhmer schenkt een kopje koffie van Nescafé.

“Het apparaat past uistekend in de koffiebeleving van vandaag de dag. Mensen nemen niet meer zo gauw genoegen met een simpel bakkie. Ze hebben thuis steeds professionelere machines en verwachten dat dan ook op het werk. Daar is de Alegria uitstekend geschikt voor. Wij noemen het uw eigen barista op het werk. Maar uiteraard hebben we veel meer machines in ons assortiment. Elke situatie is namelijk anders, wij zoeken samen met de klant de beste oplossing.”

Gaasbeek presenteerde op de Stad in Bedrijf Businessdagen een speciale Fiat 500 met een Nescafé Alegria op het dak

KWALITEIT Gaasbeek schenkt koffie van Nescafé. Het Edese bedrijf is namelijk een zoge-

naamd preferred dealer van het Nestléconcern. Het voldoet daarmee aan alle kwaliteitseisen en normen die de voedingsmiddelengigant stelt. Maar Gaasbeek’s Automaten Service stelt volgens Böhmer zelf ook kwaliteitseisen. “Wij werken alleen met merken van Akwaliteit. In onze ogen is het belangrijk dat onze klanten het beste product krijgen. Dat heeft een prijs, maar daar krijg je dan ook wel wat voor. Met Nescafé werken wij prima samen. Maar we leveren bijvoorbeeld ook Douwe Egberts. Ons huismerk is ook van prima kwaliteit. Samen met de klant komen we tot de beste invulling van zijn wensen. Het is

elke keer een puzzel om met de beste oplossing te komen.” Gaasbeek levert alles op huishoudelijk gebied voor bedrijven. Koffieautomaten met bijbehorende koffie, frisdrankautomaten, zoetwaren, Cup-a-Soup en schoonmaakmiddelen, de klant kan terecht voor het totale pakket. En bij dit alles levert Gaasbeek Service met een hoofdletter S. Problemen met automaten worden binnen 24 uur opgelost, de machines worden ter plaatse gerepareerd of er komt een vervangend apparaat. Gaasbeek heeft zelf de logistiek in handen, waardoor het bedrijf snel kan leveren en kan inspelen op noodsituaties bij klanten. <

23


/2011-11  

http://stadinbedrijf.nl/content/vallei/2011/2011-11.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you