Page 1


Mix van groene en andere kolen met exotische specerijen

Garnituur met hemelse topping Luchtig gerecht op grootmoeders wijze met mandje fijn ambachtelijk brood Creativiteit op een bedje van kolen Keuzebuffet Inclusief perfect gechambreerde, smakelijke wijnen


De steenkoolmijnen gingen in Genk al bijna 25 jaar geleden dicht, maar hun erfgoed blijft zichtbaar aanwezig in de stad. De mijnen trokken arbeidskrachten aan vanuit alle windstreken van Europa, arbeiders die hun gezin en hun cultuur mee naar de stad brachten. Gemeenschappen die zich vestigden in de typische tuinwijken met hun prachtige architectuur. Deze exotische mix van mensen kleurt en kruidt de stad. In de Genkse tuinwijken proef je de zuiderse sferen in de talrijke winkeltjes en restaurantjes. Een wandeling door de tuinwijken is genieten van heerlijk volkse beelden en smaken.

Maar er is ook het monumentale industrieel erfgoed van de mijnnijverheid. Genk ontwikkelt in dit monumentale erfgoed krachtige projecten die nieuwe symbioses realiseren tussen kunst, economie en erfgoed. C-mine, de voormalige mijnsite van Winterslag, focust op creativiteit en brengt een cluster van activiteiten die iedereen, van toerist tot artiest of ondernemer, verrast en boeit. Iedereen die C-mine bezoekt, is onder de indruk van de kracht en spirit die uitgaat van deze site. Het Thor Park, de voormalige mijnsite van Waterschei, staat in stelling om uit te groeien tot een site voor kenniseconomie met focus op energie-onderzoek en ontwikkeling. Ook deze bijzondere site weet de internationale artistieke wereld te verleiden tot bijzondere projecten, zoals Manifesta.

Genk is ook een stad die als geen ander economische activiteit weet te combineren met het imago van de meest groene stad van Vlaanderen. In de prachtige uitgestrekte groengebieden van de stad kan je niet alleen naar hartelust wandelen, fietsen of ruiteren, je vindt er ook verrassende belevingselementen. Kattevennen, de toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, biedt je met zijn Cosmodrome een blik op de hemel en haar geheimen. Aan de andere kant van de stad, ook gelegen in een oase van groen, vind je Bokrijk. Bokrijk laat je in een uitgestrekt openluchtdomein het verleden met zijn oude ambachten en volkse gebruiken op een sfeervolle wijze herbeleven. De groene stad wist vroeger al landschapsschilders van heinde en ver naar de stad te lokken. Het Emile Van Dorenmuseum toont je de charmes van deze schilderkunst.

C-MINE CREATIVITEIT OP EEN BEDJE VAN KOLEN

BOKRIJK LUCHTIG GERECHT OP GROOTMOEDERS WIJZE MET MANDJE FIJN AMBACHTELIJK BROOD

NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN - KATTEVENNEN GARNITUUR MET HEMELSE TOPPING

MIX VAN GROENE EN ANDERE KOLEN MET EXOTISCHE SPECERIJEN

GENK,

Genk is een jonge stad, een groen landbouwersdorpje dat door de vestiging van drie steenkoolmijnen op haar grondgebied uitgroeide tot een hedendaagse stad met een eigen karaktervolle identiteit. Een identiteit die zeker het verkennen waard is.

Genk is een gastvrije stad, voor iedereen. Hou je van chique dan zal Genk je verrassen, hou je van eerlijke volkse sferen dan zal Genk je ongetwijfeld boeien.

Graag een sportief tussendoortje? Kies dan voor een bezoek van GoalMine, een interactief voetbalmuseum, sla een balletje op het golfterrein van Stiemerheide, laat je motor ronken op het kartingcircuit, of zweef even door de lucht in Zwartberg,... Genk biedt je een heerlijk ontdekkingsmenu. Doorkruis de stad, ontdek en beleef de kwaliteiten van de bijzondere plekken en hun sferen in de stad.

www.uitingenk.be


Foto’s Sixties: Luc Daelemans


De schachtblokken van de mijn van Winterslag vormen de landmarks van een indrukwekkend industrieel mijnerfgoed dat met respect voor het verleden een nieuwe hedendaagse bestemming kreeg. C-mine staat voor een geslaagde symbiose tussen industrieel erfgoed en hedendaagse creativiteit, een frisse mix van ontspanning, design, cultuur en creatieve bedrijvigheid.


Citypocket Genk: Proeven van Genk  

Proeven van Genk. Stad Genk presenteert zichzelf als een verrassingsmenu!

Advertisement