Page 22

arbetsmarknaden eller kanske snarast hur vi ska visa våra kunskaper till omvärlden. Jag tror att vi juridikstuderande har en viss ”drive” att faktiskt arbeta hårt och få goda resultat både i studierna och i arbetet men blir inte automatiskt givna de verktyg som krävs för att sedan marknadsföra våra kunskaper.

Det personliga brandet bygger du upp och modifierar på varje socialt media, varje advokatbyrå exkursion och varje årsfest eller fest överlag. Aktivera dig på Linked-in, bygg upp ditt nätverk, fundera vad som definierar dina styrkor och visa dem på sociala medier, var stolt över den genanta barndomsbilden din mamma postar på dig i facebook, allt detta berättar om dig som person och kan i ett senare skede gynna dig.

Jag diskuterade efter seminariet med min kompis, som studerar på Hanken i Helsingfors, om vad vi nyss hört berättas om. Hon påpekade att en av handelshögskolans Pamela Manninen grundkurser handlar om ”branding” och att de som studerande blir pressade från första början att så småningom börja bygga upp ett brand åt sig. Detta saknar jag stort inom vår utbildning. På något konstigt sätt sitter de flesta av oss varje vårvinter och panikartat skriBled du intresserad? Koll up WCN på: ver sin en CV och arbetsansökan, Nätet: för att sedan skicka in den till en advokatbyrå och tävla om två som- http://www.womenscareernetwork.se marjobbsplatser men 500 andra Facebook: studeranden. Men det som även Women’s Career Network - Finland jag verkar ha svårt att komma ihåg är att det handlar om så mycket mer än en bra CV och ansökan.

Källor: http://www.womenscareernetwork.se/ https://www.facebook.com/events/640544012783363/?ti=ic https://www.facebook.com/pg/womenscareernetwork/photos/?tab=album&album_id=544623465728178

Profile for Stadga

Stadgaensium 2/16  

Stadgaensium 2/16  

Profile for stadga
Advertisement