Page 1

stad & esch & een laptop voor jou & iedereen # Bijsluiter

Werkboek maakt plaats voor computer De invoering van het programma ‘een laptopper-leerling’ verloopt goed. Iedereen is enthousiast. De leerlingen hebben hun leerboeken maar maken geen opdrachten meer uit een werkboek. Dat gebeurt nu met de computer. De opdrachten zijn heel divers en veelzijdig. Ze zijn te vinden in onze elektronische leeromgeving (elo) Teletop. De leerlingen werken met een eigen laptop, een MacBook. Binnen school is er een snel draadloos netwerk zodat er overal binnen het gebouw toegang is tot de lesstof en je dus ook overal aan de slag kunt. En ‘overal’ betekent ook thuis; want de leerlingen krijgen de laptop in eigendom en kunnen er dus altijd – via het eigen internet thuis – mee werken. Als er voor een laptop-per-leerling wordt gekozen, is de laptop ruim voor de zomervakantie beschikbaar voor de leerling. Op woensdagmiddagen is iedereen dan welkom op school om er door onze jonge ICT-coaches wegwijs te worden gemaakt op de laptop. Jonge ICT-coaches zijn leerlingen die speciaal zijn opgeleid om leerlingen en docenten te helpen bij vragen over en problemen met de laptop.

Wat kost de laptop? Voor o.a. software, verlengde vierjarige garantie, de verzekering van de laptop, een transportcase en een servicepakket waarbij de leerling bij problemen direct een vervangend apparaat ontvangt, brengen wij een bedrag van € 110,— per jaar in rekening (of € 400,— eenmalig). Financiële redenen mogen nooit een belemmering zijn om mee te doen aan het programma. Wanneer ouders voldoen aan de gemeentelijke criteria zal de gemeente Meppel deze kosten voor haar rekening nemen.

Voor vragen of nadere informatie kunt u mailen naar: eenlaptopperleerling@stadenesch.nl


stad & esch & een laptop voor jou & iedereen

We hebben hier de beste en leukste ICT-coaches die je kunt bedenken: het zijn Stad & Esch leerlingen. Waarom een laptop-per-leerling op Stad & Esch? Je eigen unieke talenten vinden en ontwikkelen, dat vinden we bijzonder belangrijk bij Stad & Esch. De leraren en de leerlingen gaan daarom samen op zoek naar persoonlijke groei. Dat vraagt onder andere aandacht voor verschillen tussen leerlingen en een persoonlijk aanpak. Digitaal onderwijs kan daar veel aan bijdragen. Het zorgt voor aantrekkelijker onderwijs, voor een rijkere leeromgeving, en er kan meer maatwerk worden geleverd. De resultaten worden beter doordat leerlingen meer, sneller en met meer motivatie en plezier leren. Uit onderzoek blijkt dat door het werken met een laptop leerlingen beter leren, beter onderzoek verrichten, beter samenwerken, meer creatief bezig zijn en beter communiceren. De leerlingen zijn meer betrokken en hun cijfers zijn hoger. Zo wordt de computer niet alleen een belangrijk hulpmiddel in het dagelijks leven, maar ook op school.

Zelf met ideeĂŤn komen. Kijken wat en hoe je geleerd hebt. Zo werken we bij Stad & Esch. Met de computer en nieuwe media gaat dat uitstekend.

stad & esch & een laptop voor jou & iedereen  

# Bijsluiter

Advertisement