Page 1

Kunnen Aalstenaars de wereld redden? Christoph D’Haese


- 01 -

Al op heel jonge leeftijd droomde ik ervan om burgemeester van de meest charmante stad van Vlaanderen te worden. Dat is gelukt‌

Op iets rijpere leeftijd droomde ik ervan om een genietboek te schrijven, met daaraan gekoppeld een theatervoorstelling. Dat is bijna gelukt‌ F

Wat zou u ervan denken wanneer ik u 1, 2 of 3 keer echt laat meegenieten?


Een mysterieuze en verrassende wandeling door een veelbesproken stad vol calamiteiten, rariteiten, specialiteiten en genialiteiten, waardoor de meest charmante stad van Vlaanderen nog meer over de tongen zal gaan.


- 02 -

Van marginaalst over onthaalst, langs speciaalst, naar geniaalst! De droom wordt stilaan werkelijkheid, maar natuurlijk niet zonder u! F

U mag niet ontbreken en ik nodig u dan ook vriendelijk uit op dit evenement.


Vrijdag 4 mei 2018 Zaterdag 5 mei 2018 CC De Werf 20.00u Grote Schouwburg Molenstraat 51 te 9300 Aalst


- 03 Afspraak op vrijdag 4 mei 2018 of op zaterdag 5 mei 2018. U kiest zelf welk momentum U het best past. U kan 1 maal genieten door vooraf in te tekenen voor het boek aan 33,00 euro per exemplaar (inclusief 4 euro verzendingskosten). U ontvangt dan het boek bij u thuis geleverd vanaf 7 mei 2018. U kan 2 maal genieten door vooraf in te tekenen voor het boek*, alsook uw fauteuil voor de amusante theatervoorstelling te reserveren. U betaalt dan voor het boek en toegangskaart slechts 39,00 euro. U kan ook 3 maal genieten door vooraf in te tekenen voor het boek*, alsook meerdere fauteuils voor de amusante theatervoorstelling te reserveren. Per bijkomende toegangskaart voor de theatervoorstelling voor de persoon die u vergezelt, betaalt u 19,00 euro extra. Iedereen in het bezit van een toegangsticket kan nagenieten bij een deugddoende verfrissing en een leuke Aalsterse culinaire hap. Een house-dj zorgt voor catchy achtergrondmuziek. U kan uw comfortabele en genummerde fauteuil(s) enkel bemachtigen door bijgevoegde antwoordkaart terug te sturen vóór 23 april 2018 en de bijhorende betaling uit te voeren op rekening BE78 3630 9356 1186 met duidelijke vermelding van uw naam en adres. Enkel betaling geldt als reservatie. De toegangskaarten worden u persoonlijk bezorgd. * Uw gepersonaliseerd en gereserveerd boek kan na de voorstelling worden afgehaald.


Laat u injecteren met een overdosis kolder en coherente wetenswaardigheden over de meest charmante stad in Vlaanderen.


- 04 -

In een licht ontspoorde, maar uitermate plezante poging om soms – vaak heel even maar – te ontsnappen aan de politieke waan van de dag, werk ik sinds geruime tijd intensief – maar in stilte – aan het boek en de bijhorende theatervoorstelling.

De rode draad doorheen het boek en de voorstelling is de manier waarop Aalstenaars de loop van de geschiedenis hebben veranderd en de westerse beschaving van barbarij hebben behoed, uiteraard geschreven vanuit een typische Aalsterse invalshoek zoals u me kent, met een fikse knipoog en vooral met de nodige portie humor en zelfrelativering. F De opbrengst van deze activiteit gaat naar het goede doel, opdat ook ‘minderbedeelden’ hun droom kunnen waarmaken.


Boek- en theatervoorstelling


- 05 Dit huzarenstukje is kunnen tot stand komen door daders, mededaders, medeplichtigen en informanten, die het beste van zichzelf hebben gegeven, meer bepaald: De daders Zij verdienen vrijuit te gaan en bepleiten dan ook de vrijspraak.

Christoph D’Haese

Scriptor, redenaar, soms volksvertegenwoordiger, maar ook en vooral burgemeester van de charmantste stad in Vlaanderen, voor één keer in een iets minder typische setting.

Tom Van Den Troost

Co-scriptor, zachtaardig en minzaam man, ook voor wie een leven zonder boeken lezen en schrijven gewoon onleefbaar zou zijn.

Geert De Wolf

Fotograaf, illustrator, beeldkunstenaar, crack in zijn vak, autoriteit op het vlak van grafische vormgeving, speelt met statische beelden, die bij hem meer dan 1000 woorden zeggen.

Steven De Ridder

Animator, de visu, deejay van bewegende beelden bij Aalst TV, die zich voor één keer mag uitleven zoals hij alleen dat kan.


- 06 De mededaders Zij zullen geenszins worden veroordeeld. Hen treft geen enkele schuld, nu zij enkel op verzoek a-politieke standpunten hebben verkondigd of een gouden tip hebben bezorgd. Zij zijn derhalve straffeloos, zodat ik ze kan vermelden en tegelijk bedanken: Dr. Koen De Boulle, Dr. Guy Verhulst André Van Schuylenbergh, Luc Sergant, Marc Van Schuylenbergh, Gilles Van Schuylenbergh, Marc Buys, Guido Goedgebeur, Andries De Winter, Jan Van Gyseghem, Michel Van Houdt, Michel Igual-Pacheco, Deken Marc Verwaeren, Pastor Peter Kiekens, Pastor Dirk Moereels, Rutger Lievens, Yvan Verhavert, Philippe Renders, Jozef Dauwe, Filip Van de Winkel, Dirk De Nul, Jan Pieter De Nul, Michel Igual Pacheco, Luc Geeroms, Marieke Penne, Jean-Pierre Swirko, Luc Moereels, Johan De Ryck, Stefan Penne, Danny D’Herdt, Yves Mathias, Danny Denayer, Dr. Ignace De Meyer, Dr. Filip Van Praet, Dr. Yves Van Molhem, Dr. Hugo Van Ermen, Dr. Alex Mottrie, Bart De Wever, Dr. Paul Nellens, Denis Bergmans, Jürgen Dhaene, Leo Loos, Elge Verkest, Peter Van den Bossche, Gert Kiekepoos, Freddy Herssens, Gilles De Keyzer, Christoph De Wever, Guy Kokken, Yves Janssens, Gert Swillens en Tom De Sutter.

De medeplichtigen Deze wil ik uitdrukkelijk vermelden omdat zonder hen het toegelaten misdrijf niet zou hebben plaatsgegrepen: te weten Grietje Van Laethem, Jirka Van de Maele, Tom Du Caju, Beschuttende Werkplaats Aalst, Leo Dauw, Bert Dauw, Bie Cauwenberghs en Nele Grijseels.

De informanten Deze mag ik niet vermelden uit grenzeloos respect voor de geheimen die ze mij toevertrouwden. En zij die ik, totaal ongewild, zou vergeten zijn.

Uitnodiging Genietboek  

Burgemeester Christoph D'Haese nodigt u uit voor de boek- en theatervoorstelling 'Kunnen Aalstenaars de wereld redden?'

Uitnodiging Genietboek  

Burgemeester Christoph D'Haese nodigt u uit voor de boek- en theatervoorstelling 'Kunnen Aalstenaars de wereld redden?'