Page 10

Zorg voor jezelf en voor je emoties!

Aalst Vrijwilligt Vrijwilligerswerk is inspirerend, versterkt je als mens en je draagt bij tot een warme samenleving. Je betekent iets voor jouw omgeving én je beleeft er zelf plezier aan. In Vlaanderen ‘vrijwilligen’ naar schatting 750 000 mensen die allemaal hun talenten inzetten en daar enorm veel voldoening van krijgen. Kortom: vrijwilligerswerk doet goed!

• Tijdens deze periode is het meer dan normaal om je droevig, gestresseerd, verward, bang of boos te voelen. Onderdruk je emoties niet en praat erover met mensen die je vertrouwt. • Wees je ervan bewust dat niet alles wat je hoort over het virus de waarheid is. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via betrouwbare kanalen. • Laat je niet leiden door negatief nieuws. Volg de actualiteit, maar verlies je niet in sombere berichten. Er zijn ook veel positieve verhalen over mensen die zich inzetten. • Zorg voor een gezonde levensstijl met gezonde voeding, voldoende slaap, beweging en sociaal contact met vrienden en familie. Dat kan thuis en op afstand. • Blijf bewegen! Wandelen, een fietstochtje doen, tuinieren… Ook binnen kan je in beweging blijven.

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Wil jij ook iets bijdragen aan ons boeiend en bloeiend verenigingsleven? Op www.aalstvrijwilligt.be kan je heel wat lokale verenigingen vinden die op zoek zijn naar helpende handen.

Blijf op de hoogte van ons online aanbod We kijken er enorm naar uit om opnieuw samen cultuur te kunnen beleven, te wandelen in groep en elkaar te ontmoeten. Zodra het kan en mag spelen we daar zeker op in. Intussen zoeken we naar alternatieven. Zo was de eerste digitale quiz tijdens de maand januari een groot succes. Benieuwd naar ons online aanbod en info over andere activiteiten? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief E-RETRO via senioren@aalst.be

10

Profile for Stad Aalst

RETRO, februari - augustus 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded