Page 1

Boekentips!

Vastenactie Interview juf Anneke

en meneer Bjorn!


Voorwoord Beste kinderen en ouder(s) , verzorger(s),

Voor jullie ligt de nieuwste editie van onze schoolkrant "De (s)malle krant" met als thema Pasen. De schoolkrant ziet er weer piekfijn uit. Dank je wel leden van de redactie!

Nieuwe naam voor de schoolkrant: De naam "De (S)malle" klopt niet meer bij de huidige digitale krant. Deze naam stamt nog uit de tijd dat de schoolkrant een in de lengte gevouwen krant was. Samen met de leerlingenraad is daarom afgesproken dat iedereen mag meedenken om een hele leuke nieuwe naam te verzinnen voor onze digitale schoolkrant. Tot 1 mei krijgt iedereen de tijd om leuke namen door te geven aan de leerlingenraad / leerkracht. Iedere klas kiest uit alle binnengekomen namen de leukste: dat zijn dus 16 leuke namen! Hieruit zal de leerlingenraad een keuze maken. De winnaar krijgt een prijs en natuurlijk een interview voor in de volgende schoolkrant! De eerst volgende schoolkrant heeft daarmee de primeur van een nieuwe naam. Verzinnen jullie allemaal mee?

Pasen Wat ziet deze school er weer fleurig uit met alle paashazen en eieren. De paascommissie heeft weer haar beste beentje voorgezet om er een super paasfeest van te maken ! Goed gedaan mensen! Nu maar hopen dat het ook buiten eindelijk eens een beetje lente wordt met een lekker zonnetje!

Project jaren 50/60 en koningsspelen We gaan een goede tijd tegemoet. Met een project over de jaren 50/60 en niet te vergeten "De koningsspelen"! Samen met het team gaan we er voor jullie een leuke dag van maken. Wat we gaan doen is op dit moment nog even een verrassing hoor! De Plechelmusschool, een fijne school volop in beweging. Ik wens iedereen heel veel leesplezier met deze schoolkrant en natuurlijk alvast gezellige Paasdagen! Anita Kroonen - Kennis Directeur


Groep 1b


Vastenactie Ga je mee naar Pasen? “Doe mee voor Honduras Ik zal er zijn voor jou” Vasten is aandacht voor mensen, aandacht voor elkaar. Stilstaan bij wat je voor andere mensen kunt betekenen en wat anderen voor jou kunnen betekenen. Tijdens de Vastenaktie van dit jaar voelden we ons vooral verbonden met de mensen in Honduras.

Honduras is een mooi land in Midden-Amerika. Toch is er daar vaak onrust en slaan mensen op de vlucht. Als ze weer terugkeren, dan worden gezinnen opgevangen door o.a. de zusters ScScalabriana’s. De kinderen kunnen naar school en voor de gezinnen worden nieuwe huizen gezocht. Om daarbij een beetje te helpen, hebben we tijdens deze vastenperiode in onze spaardoosjes geld ingezameld. De uiteindelijke opbrengst lezen jullie later in het weeknieuws. Alvast dank je wel namens zuster Valdete en haar kinderen! In de klas hebben we gepraat over Honduras; we hebben foto’s en filmpjes bekeken. In de hal stond weer een mooie kijk/viertafel. Elke week veranderde er iets. Zo gingen we samen op weg naar Pasen… Eerst was het maar een kale boel: wat zand, een cactus, een paarse kaars, wat stenen…maar daaronder lag een hart in mooi gekleurde steentjes. We hebben ons hart opengezet voor anderen; toen ging er iets bloeien en hebben we kleurrijke poppetjes neergezet, we voelen ons met elkaar verbonden.

Op Witte Donderdag hebben we in onze eigen groep genoten van een meegebracht Paasontbijt. In de verschillende bouwen kwamen we samen voor een mooie viering. Daarna was het tijd om eieren te zoeken met de Paashaas! En we hebben geknutseld met kinderen uit een andere groep…met aandacht voor elkaar! Iedereen een Zalig Paasfeest gewenst!!!

Boekentip: Van Palmzondag tot Pasen (prentenboek met eenvoudig verhaal, ook om voor te lezen)


Carnaval De vrijdag voor de vakantie was het Carnaval, weten jullie nog? Als je goed kon hossen, kwam dat wel van pas! Allemaal leuke dingen in de klassen, maar voordat die leuke dingen gedaan konden worden, hadden we eerst een groot feestpartijtje in het oude gebouw. Allemaal waren ze leuk verkleed, je zag de gekste dingen: Smurfen, nerd’s, een eend, ga maar door. Daarna gingen we dus allemaal dingen doen. Zoals hossen, bingo, stoelendans, film kijken, minute to win it, ga maar door. Later hebben we nog even buiten gespeeld, het was een hele leuke middag!

Als er een feest is waar kleding en gekheid belangrijk is dan heb je het natuurlijk over Carnaval! Ook dit jaar vierden we op onze school Carnaval. Het begon allemaal in de (oude) school, daar gingen we allemaal hossen en gek doen. Dat was echt heel leuk! Wat ik zelf heel leuk vind is dat de Weidemannekes elk jaar langskomen. En die middag was ook heel leuk. Het was een spelletjes middag. Er waren spelletjes

zoals bingo en natuurlijk een klas om te hossen. Er was ook een prijs voor de mooiste deurversiering. Er was een groepje die verkleed was als smurfen, bananen, piraten, oude dames, prinsen en prinsessen. Dat was een grappig en mooi gezicht. Ook de juffen en de meesters waren grappig verkleed. Meneer Roy als pinguïn en meester Gerben als baby! Ik zeg een hartstikke geslaagde carnaval! Gemaakt door Daniël + Reace (7B)

Groetjes Isa.

Ik doe aan... Ik ben Tom en ik ben een trainer van de allerkleinste kinderen van ACHILLES 12 en ik zit zelf in de C5 (de Barkels zijn de jongste kinderen van Achilles 12.)

Ik wist eerst niet eens dat ik de Barkels kon trainen maar een jongen uit mijn team deed het al eerder ,het leek mij ook wel leuk om te doen en dus ging ik het vragen bij Achilles een het was goed. Sinds dien ben ik dus trainer van de Barkels. Ik moet ze trainen en fluiten. Op woensdag train ik ze met de andere oudere trainers. Op zaterdag moet ik om acht uur al op Achilles zijn. Woensdag heb ik mijn eigen dingen die ik moet doen. Eerst moet ik natuurlijk wachten op de an-

dere trainers dan gaan we overleggen wat we allemaal gaan doen meestal beginnen we met kat en muis: De kat tikt de muis. Dat is hun warming up. Daarna worden ze ingedeeld in groepje, ik ga meestal met de kids afwerken op goal. En zaterdag ga ik dus fluiten samen met Syb, dat is de jongen uit mijn team die het eerste was met het idee dit was mijn stukje over IK DOE AAN .


Filmtip NIJNTJE DE FILM Nijntje, Nina, Knorretje en Snuffie gaan op speurtocht door de dierentuin, op zoek naar een schat. ze moeten daarvoor één voor één de vijf raadsels oplossen die vader en moeder Pluis hen geven. Onderweg komen Nijntje en haar vriendjes allerlei dieren tegen en beleven ze met elkaar de leukste avonturen. Nijntje de film is een familie film dus voor alle leeftijden ik vond het een erg leuke film Lisa 8b

Knutselen

Moppen Jantje komt thuis van de tennisles. Zijn witte broek is van onder tot boven vuil. Zijn moeder moppert: ‘’Je ziet er uit als een big, je weet toch wel wat een big is?’’ ‘’Ja, de zoon van een varken!’’ Hoe zal een vlieg heten als hij geen vleugels had? Een loop. Waarom opent een oen een pak melk al in de supermarkt? Er staat: ‘Hier openen’ Wat is het eerste wat een baby eskimo leert tijdens een opvoeding? Geen gele sneeuw eten!

De meester zegt tegen de klas Hallo allemaal, ik ben Isa en ik vertel jullie een leuk knutselidee! wie deze vraag goed heeft mag naar huis. ‘Placemet maken voor Pasen’ Jantje gooit gelijk zijn tas uit het Wat heb je nodig? raam. De meester vraagt wie deed - Een groot wit vel papier, A3 is het handigst, mag ook ander dat. formaat zijn. Jantje zegt: Ik ,later!!!!!!!!!!! - Verf, viltstiften, stempels, wat je maar kunt bedenken kan je op 2 zandkorrels lopen in de dit placemet gebruiken. woestijn. Zegt de een tegen de Nu kunnen we echt beginnen! Teken met je viltstiften, of, verf ander ik heb het gevoel dat we met je kwasten! Maar stempelen is ook leuk.. Anders doe je het achtervolgd worden. toch allemaal?! Alles kan, laat je creativiteit opbouwen. En, dan zeg ik: ‘Eet smakelijk!’ Er komt een vis bij de dokter zegt de dokter: ik zie het al uit de kom.


Keukelen hallo beste koks laten we eens gezellig in de keuken gaan staan om te koken. je hebt nodig voor 4 personen:

Boodschappen: - 8 sinassapel's - 1 banaan - 4 aardbeien - 10 gram suiker

Pers de sinasappel's en gooi ze in een bak waar je goed in kunt roeren. Vervolgens prak je de banaan en gooit het er bij in. Meng het tot het een sapje is. vervolgens haal je de kroontjes van de aardbeien af. en mixt het met een mixer door het sapje en gooit de 10 gram suiker erbij in en dan zet je het een half uur in de koelkast. en dan drink smakelijk. Dit was het tot de volgende krant. groetjes kris.

Cito groep 8 Hoi, Wij zijn Isa, Demi en Koen, en wij doen dit over de Cito die we gehad hebben. In groep 8 moesten wij de Cito maken, wat op 3, 4 en 5 Februari 2013 was. Je kreeg 3 onderdelen: Rekenen, Taal en Studievaardigheden. WereldoriĂŤntatie kregen wij niet. WereldoriĂŤntatie is Aardrijkskunde, Geschiedenis en Biologie. Tip 1: Zorg dat je zeker in de week voor de cito vroeg naar bed gaat en min. 8uur slaapt. Tip 2: Een uurtje bewegen kan wonderen verrichten. Maak eens een wandeling, met je hond. Tip 3: Vergeet vooral niet te ontspannen. Tip 4: Oefen op internet nog wat sommen. Reken met een papiertje, je kan niets uit je hoofd. Tip 5: En let op.. Er zijn instinkers! Dit was het, we hopen dat je wel iets hebt aan de tips en wij wensen je veel succes met de Cito!! Groetjes: Isa, Demi en Koen.


Groep 6b

Moppentrommel…………. Wat is het toppunt van nieuwsgierigheid? Door het gat van een glazen deur kijken. Wat legt een ijdele kip? Een spiegelei. Wat heeft veel tanden maar nooit honger? Een zaag. Wat is 7 x 7 ? Zacht zand. Hoe haal je een zebra uit het water?

Streep voor streep.

Waarom heeft Barbie geen kinderen? Omdat Ken in een andere doos zit/zat. Welke salade helpt tegen jeuk? Een krabsalade. Mabel Goeree. 6b

Visite. Twee zusjes liggen ’s avonds in bed. Zegt de een tegen de ander: “ik geloof dat er beneden visite is.” “Hoe weet jij dat?” vraagt het andere zusje. “Nou, ik hoor mama lachen om papa’s grap.” Mabel Kroeze en Annemijn Morsinkhof.

6b

Job.6b

Sam van Affelen 6b


Lente is leuk. Lekker buiten spelen met warm weer. Dat is fijn. Dan kan je naar het zwembad. Of in het opblaas zwembad in de tuin. Je kunt ook lekker zonnebaden en naar het strand. Het strand is ook leuk met het water met grote golven. Gewoon,de lente is leuk!! Van Robine en Lazlo uit groep 6B

Vogeltjes Vlaamse gaai is mooi lalalalaa moet je kijken ik zie er een. Wat een mooi beestje. Een condor is heel groot ook een heel mooie vogel. Een musje is klein en schattig. En een papagaai aapt je na soms wel heel irritant. Een Adelaar is heel gevaarlijk. Gemaakt door Teun en Niels 6b

Patti, Perla en Quinty 6b


Groep 3b


Boekentip hallo allemaal, ik ga jullie iets vertellen over het boek Matilda. ik vertel over dit boek omdat het een leuk spannend en ook wel zielig boek. het gaat over een meisje genaamd matilda ze kon praten op haar eerste en lezen rekenen en schrijven op haar derde. haar vader en moeder vinden haar maar een lastig mormel en kijken niet naar haar om. ze gaat naar school en komt erachter dat de directrice niet bepaald aardig is op een gegeven moment moeten haar ouders verhuizen naar spanje omdat de valse auto handel van haar vader bekend word. matilda gaat niet mee maar blijft bij de wel lieve juf engel wonen. Leeftijd: 9-12 jaar Groetjes kris

Pasen Wij hebben aan verschillende kinderen uit groep 3B gevraagd wat zij van Pasen weten en gezien hebben. Dit is Cesar Vind je Pasen leuk: Ja ontzettend leuk en heb er ook veel zin in Weet je hoe Pasen is begonnen?: Ja Jezus ging dood. Wat vindt je het leukst aan Pasen: Paaseieren zoeken. Oké ontzettend bedankt en ga je de schoolkrant nog lezen Ja natuurlijk.

En Niels wou ik ook wat vragen Vindt je het pasontbijt elk jaar lekker?Ja daar wacht ik nu al op “haha” Hou je van het feest Pasen? Ja dat vindt ik het leukste feest. Oké bedankt!

Dit is Ezo Vind je Pasen leuk: ja ik vind een van de leukste feesten van het jaar Waarom vieren we Pasen: weet ik echt niet, alleen dat het met Jezus te maken heeft Nou bij Pasen ging Jezus dood maar hij stond ook op Wat vind je het leukste van Pasen: paaseieren zoeken op school of ergens anders

Dit is Dane heb je zin in Pasen: ja heel erg waarom vieren wij Pasen: Jezus stond toen op ja maar hij ging ook dood wat vindt jij het leukste van Pasen: eieren zoeken mijn moeder verstopt ze altijd voor mij dat vindt ik heel erg leuk!

Ik ben blij dat de kinderen er ook zoveel zin in hebben! Namens de schoolkrant wens ik iedereen een fijn en gezellig paasfeest! Gemaakt door: Wouter en Daniël


Biebbezoek De groepen 1, 2, 3 en 4 zijn op bieb bezoek geweest. De schoolkrantredactie heeft enkele kinderen gevraagd hoe het in de bieb was. Lees maar eens wat de kinderen er van vonden. Interview groep 1B wie heeft jullie voor gelezen? de bieb mevrouw welk boek ? het ging over een schildpad met de titel ik voel een voet. de kinderen hebben ook een puzzel gemaakt over het boek. we hebben een aantal kinderen gevraagd naar hun lieveling's boek. die van meike heet dora red de krab. het lieveling's boek van jasper gaat over koen en lot. { 365 verhalen } het lievelings boek van stan gaat over voetbal. het lieveling's boek van max is de gestreepde zebra. we vroegen ons af of ze ook boeken hadden geleend maar dat was niet het geval. pom pom mengt zich ook in het gesprek. De vraag was of pom pom ook van boeken hield. en het antwoord was ja. maar welk boek dan? een boek dat ging over zijn oma. maar heu... wie zijn er allemaal meegegaan naar de bieb? de moeder van lisa en de moeder van isa, en natuurlijk juf Carla. en hebben jullie ook nog wat gekregen van de bieb mevrouw? ja een poster en een boek en ook nog een kleurplaat. nou dit was ons interview. groetjes van Kris Sophie en Yara. Interview groep 3 Wij houden een interview met drie kinderen van groep 3, die; Daan, Rebecca en Fleur. Hun gaan ons iets vertellen over hun bezoek aan de biebliotheek. Ze vonden het best wel spannend, behalve Fleur, nouja, een beetje dan. Ze waren allemaal al een keertje bij de bieb geweest, maar toch vonden ze het allemaal spannend. Toen ze naar binnen gingen, liepen ze eerst met z´n allen naar boven, bij de kinderboeken. Daar had een mevrouw hun voor uit: Capevogel. Daarna gingen ze een boek uitzoeken. Daan had het boek: ´Pas op voor de blauwbil´. Rebecca had: ´De dolle dino van Heksje Lilly, en Fleur: Pinkeltje, het verhaal van de film. TOeAllemaal vonden ze het een leuke middag. Groetjes Isa, Demi, Koen, en Daan, Fleur en Rebecca. Interview bieb bezoek groep 4a en 4b De kinderen die wij gesproken hebben hadden verschillende meningen. Sommige kinderen vonden het leuk en andere niet. De een vond het leerzaam en de andere niet. Ze hebben met een spelboekje gespeeld en levend ganzenbord gedaan met maatjes. Ze hebben ook met dobbelstenen gegooid en hoeveel ze gegooid hadden dat cijfer moesten ze vooruit en een vraag beantwoorden. De soorten boeken die er waren zijn: voorleesboeken, prentenboeken, leesboeken en luisterboeken. Ze hebben boekenleggers met plaatjes en kleuren bijvoorbeeld zwart waren normale boeken en kleurtjes waren informatie boeken. Ze gaan nu vaker naar de bieb. Ze gaven de bieb een 7 ½ gemiddeld. Groetjes Lisanne,Lisa en Tom


Instroomgroep De instroomgroep is 4 maart van start gegaan. Er kwamen toen 12 leerlingen in de klas. Heel erg knus in dit kleine groepje! Nu, op dit moment zijn er 16 kinderen. In onze klas kunnen we spelen in de poppenhoek, bouwhoek of op het schilderbord en nog heel veel andere dingen. Ook zijn we al enkele keren in het speellokaal geweest en hebben gegymd. Het was best spannend, maar ook erg leuk!!! Als je binnenkomt mag je een werkje kiezen om daar mee te gaan spelen, totdat juf zegt dat we gaan opruimen. Dan gaan we in de kring om naar een verhaal te luisteren of we ‘lezen’ samen een prentenboek. Daarna gaan we vaak buiten spelen. We kunnen op de schommel of op de fietsjes fietsen en natuurlijk op de steppen. We roetsjen ook graag van de glijbaan af!! We willen graag in de zandbak spelen met emmers en scheppen, maar het is nog steeds te koud!! Als we weer naar binnen gaan, dan gaan we eten en drinken. We hebben honger en dorst. We zingen een liedje en we smullen van dat wat mama of papa in ons broodtrommeltje heeft gestopt. Daarna zegt juf welk werkje we mogen gaan doen. Als alles weer opgeruimd is dan gaan we nog een spelletje doen of we zingen liedjes. Soms met muziekinstrumenten erbij. Dat maakt dat het heel gezellig is in onze klas!! Na Pasen komen er weer 4 nieuwe kinderen bij ons in de klas. Het wordt steeds gezelliger, maar ook drukker.

Flapjes Juf: 'Hoe heet nou ook alweer zo'n mevrouw die met een bordje het verkeer tegenhoudt?" Pim: 'een klavertje vier, toch?' Het was 's nachts heel erg koud, het had gevroren. Juf vertelt dat ze eerst de auto moest krabben. Vraagt een kleuter: "Had de auto dan jeuk, juf?"


Groep 4b


Interview juf Anneke Hallo lieve lezers, we hebben juf Anneke uit groep 5 geĂŻnterviewd. we hebben haar de volgende vragen gesteld: wat vind je het leukste vak om te geven en waarom? biologie omdat je daar van die leuke proefjes mee kunt doen. En ook ben ik gek op dalton. Wat vond je zelf vroeger het leukste vak op school? Gym want ik hou van sporten. Wou je vroeger ook juf worden? Toen ik in groep 8 zat wou ik juf worden maar twijfelde toch. Wat is je lievelingsdier? Een paard ik heb er zelf ook een hij heet Bries maar ik heb ook een heel lief hondje. Wat voor'n sport deed je vroeger en wat is nu je lieveling's sport? Vroeger zat ik op paardrijden en handbal maar nog steeds is paardrijden het leukste en dat doe ik ook nog steeds en ook zwem ik regel matig. Hoe lang ben je al juf? Al ongeveer 12 jaar. Wat is je favoriete tv programma? Ik ben gek op Ceckpoint en proefkonijnen. Wat is je mooiste cadeau ooit? Mijn hondje en paardje. Wat is je lieveling's getal? De jackpot van de staatsloterij. Oke dit was het interview we hopen dat je het leuk vond. groeten kris en wouter.

Wat is je lieveling’s eten? Mexikaans eten en Grieks en snoep {natuurlijk} Wat is je favoriete bezigheid? Gewoon lekker lezen of op een terrasje zitten. Welke groep geef je het liefst les? Groep 5 of hoger.


Interview meneer Bjorn Wat is uw gehele naam? Ik heet Bjรถrn de Wals. Hoe oud bent u? Ik ben 45 jaar oud. Hoe weet u eigenlijk zoveel van computers af? Ik heb dat zelf aangeleerd, vroeger waren er nog geen computers, maar daarna toen er computers waren, ben ik bezig geweest om het mezelf aan te leren. Heeft u nog tijd om les te geven? Natuurlijk! Ik ben 2 dagen in de week aan het lesgeven bij de groep 6/7. Wat doet u buiten school? Ik game heel vaak! Elke dag wel een keertje, het maakt niet uit wat voor spel. De andere keer racen, dan een schietspelletje, en dan een puzzel! Het maakt niets uit. Ook hardloop ik vaak. Ik lees niet zo graag in de normale leesboeken. Heeft u kinderen, zoja, welke? Ja, ik heb 3 kinderen, Hidde, Lotte en Femke. Hidde is zes, Femke elf en Lotte twaalf. Wat vond u van dit interview? Heel erg leuk! Korte, maar krachtige vragen. Dit was ons interview Groetjes Isa en Demi.

Puzzel


Uittips Een lang Paas- weekend en nu‌. wat ga je doen die extra dagen vrij? We hopen natuurlijk op heel erg mooi zonnig weer dat je lekker naar buiten kunt. Er is overal van alles te doen vervelen is er niet bij. ER-OP-UIT-TIP 1 1e paasdag de dag om met vrienden en familie samen te zijn. Overal in Twente zijn er paasvuren daar moet je toch een keer naar toe zijn geweest. Zoals in Denekamp daar is het traditionele paastak slepen, Daar wordt aan de kasteeleigenaar om een 'paasstaak' gevraagd. Nadat de boom wordt goedgekeurd wordt begonnen met het omhakken ervan. Dit omhakken is een soort voorrecht, dat slechts aan enkele personen is voorbehouden- een voorrecht dat van vader op zoon overgaat. Ondertussen klimt Judas in de boom om zo hoog mogelijk een touw te bevestigen waaraan de boom kan worden omgetrokken. Wanneer het Judas niet lukt om hoog in de boom te klimmen mag Iscarioth het proberen. Nadat de boom is omgehakt en van takken is ontdaan wordt deze met de top naar voren richting het dorpscentrum gesleept. Dit wordt gedaan door honderden mensen die in zeer korte tijd lange ketens vormen door elkaars handen vast te houden en op die manier een keten te vormen. Zo wordt de paasstaak onder luide aansporing voortgetrokken. De 'Poaskeerl's die bij de boomstam lopen zingen ondertussen paasliederen. Als eindelijk de paasstaak staat is het de taak van Judas om deze boom te verkopen. Om 20.00 uur wordt het vuur ontstoken. Een hele leuke familiedag en een klein beetje zon er bij wordt het helemaal een top dag! ER-OP-UIT-TIP 2 Het Geheim van Hades is een vernieuwende fietsspeurtocht in De Lutte waarbij je met behulp van GPS, audio, video, internet en bewijsmateriaal een duister mysterie moet oplossen. Eerst thuis aan de slag Spelers sluiten zich aan bij een geheim genootschap en kunnen thuis online al beginnen met het vooronderzoek. De ontknoping vindt plaats in de echte wereld. Voor iedereen vanaf 10 jaar De fietsspeurtocht is gemaakt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. De maximale groepsgrootte is vier personen. De fietsspeurtocht is vanaf nu operationeel. Je moet wel van tevoren even reserveren. Voor meer informatie kun je kijken op www.geheimvanhades.nl ER-OP-UIT-TIP 3 Op "Havezathe Het Everloo", nabij Rossum, wordt iedere laatste zondag van de maand een streekproducenten markt gehouden, van april tot en met september. Op de streekmarkt staan de producenten zelf achter de kraam en kunnen u meer vertellen over de aangeboden streekproducten, zoals honing, kaas, jam, vlees, groente enz. Bent u geïnteresseerd in streekproducten en gezelligheid. Kom dan deze markt een bezoekje brengen. www.streekmarktrossum.nl

Er is natuurlijk nog veel meer te doen maar in ieder geval veel plezier en fijne paasdagen Groetjes Sanne Oude Wolbers


Groep 8b


Dutje Lida Dijkstra, Uitgeverij Moon

erachter dat Boris achter de ontvoering van een meisje zit en ook dat hij handelt in zeehondenbont. Zou het Lev lukken om Boris te ontmaskeren? Een heel spannend verhaal met veel grappen en leuke tekeningen. Vanaf 9 jaar. Geschikt voor het MLP.

Wat een schattig beestje, Bas het dasje! In het hol bij papa en mama verveelt Bas Strijd om de kathedraal zich. Zijn ouders doen een Jacques Vriens, Uitgeverij Van Holkema & winterslaap, maar Bas is Warendorf helemaal niet moe! Hij heeft Het is het jaar 1422, ergens honger en dorst, en hij wil in een stad in het zuiden graag spelen en lekker naar van de Nederlanden. buiten. Zijn vader en moeder De vader van Thies is bedenken van alles om Bas moe te bouwmeester van een grote kathedraal. Het is maken zodat de bedoeling dat Thies hij ook een dutje gaat doen. Ze zijn vader zal opvolgen gaan met hem voetballen en verstoppertje spelen, maar en de kathedraal afmaakt. het lukt maar niet om Basje moe te krijgen, of toch? Er Maar Thies wil liever zijn mooie tekeningen bij dit verhaal gemaakt, om lekker toneelspeler worden. En naar te kijken en te luisteren. Vanaf 4 jaar. hij is met zijn hoofd bij

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!) Natalie van der Horst, Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Eindelijk weer een leuk boek over het circus! Het is een informatief boek vol met weetjes. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het is om een circusdirecteur te zijn of waar de mensen van het circus tijdens hun vakantie wonen? Al je vragen krijgen een antwoord in dit boek. Er staan kleurige tekeningen bij die het helemaal afmaken. Voor circusliefhebbers, voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar.

De verschrikkelijke badmeester Jozua Douglas, Uitgeverij De Fontein

Lev moet van zijn vader op zwemmen, want zijn vader vindt dat Lev zwemkampioen kan worden. Hij gaat bij Boris Kwikzilver, een vreselijke man, op zwemtraining. Boris is een wereldberoemde sportheld, maar tijdens de training is hij een bullebak. En Lev komt

Mette, een blind meisje dat hij redt als ze aangevallen wordt. Er gebeuren rare ongelukken bij de bouw van de kathedraal en Thies en Mette onderzoeken wie hierachter zitten. Spannend historisch verhaal over vriendschap, eergevoel en het leven in de 15e eeuw. Een aanrader als je echt in een andere tijd wilt stappen. Vanaf 10 jaar.

Sproet laat niet los Chris Bos, uitgeverij Leopold

Biek heeft een hondje, Sproet. Het is niet alleen een lieve hond, maar hij is ook nog eens heel dapper, en dat lees je in dit boek. Als Biek Sproet uitlaat, gebeuren er rare dingen. Bij een huis dat leegstaat, blijft Sproet extra lang staan. Wat is daar toch aan de hand? Er lopen mannen met dozen en het ruikt er erg vreemd. Dan blaft Sproet en Biek wordt opeens hard vastgepakt! Als je wilt weten hoe het afloopt, ga dan gauw naar de bieb en lees het boek van Sproet en Biek. Vanaf 7,5 jaar. Geschikt voor het MLP.


Kruiswoordpuzzel


Nawoord De tijd van hossen, springen en polonaises lopen is weer voorbij. Na een geweldig Carnavalsfeest ligt de verkleedkleding weer op zolder opgeborgen. Verder hebben de kinderen van groep 8 de Cito toets achter de rug en zijn alle resultaten hiervan inmiddels besproken. De komende periode gaat de Plechelmusschool terug naar de jaren ’50 en ’60. Over een kleine 2 weken wordt er namelijk gestart met een prachtig kunst en cultuur project. Dit project zal in het teken staan van kunst en kunstenaars uit de jaren ’50 en ’60. Hierbij valt te denken aan Rock and Roll, Picasso, Karel Appel, Andy Warhol etc. In elke groep zal hier aandacht aan worden geschonken. Het project zal worden afgesloten met een tentoonstelling. Genoeg werk aan de winkel dus! Aangezien de zomervakantie dit jaar vroeg valt komen langzamerhand de laatste maanden van het schooljaar alweer in zicht. Een paar dagen hebben we al even mogen genieten van het mooie voorjaarsweer. In deze laatste maanden van dit schooljaar gaat onder andere groep 7 nog de CITO entreetoets maken en staan er daarnaast nog vele leuke activiteiten op het programma. Wat te denken van de Koningsspelen, de musical van groep 8, het schoolreisje, de verjaardagen van de leerkrachten etc. Maar eerst nog Pasen. Via deze weg willen wij u allen ook hele fijne Paasdagen toewensen met mooi weer en alle leuke activiteiten die daarbij worden gehouden. De schoolkrantcommissie

Paaspuzzel

Schoolkrant Pasen 2013  

Paaskrant 2013

Schoolkrant Pasen 2013  

Paaskrant 2013

Advertisement