Page 85

sajmovi

JADRANSKI SAJAM UČESNIK POSLOVNOG FORUMA CRNA GORA ‡ JORDAN Privredna komora Crne Gore (PKCG), Privredna komora Jordana (PKJ) kao i Jordansko – evropska poslovna asocijacija (JEBA) organizirali su Poslovni forum privrednika dvije zemlje u Podgorici. Forum je održan 25. srpnja 2016. godine u prostorijama Privredne komore Crne Gore.

VAŠ PARTNER

USPJEŠNOG POSLOVANJA

IZVOZ - UVOZ

POSREDOVANJE

P

rivrednicima su prezentirane informacije o crnogorskom i jordanskom poslovnom ambijentu, poslije čega su uslijedili mnogobrojni B2B susreti u kojima su predstavnici kompanija ostvarili direktne poslovne kontakte. Među predstavnicima renomiranih crnogorskih kompanija, na forumu su svoje učešće uzeli i predstavnici Jadranskog sajma BudRajko Bujković va. U intenzivnim bilateralnim sastancima stekao se utisak da postoji veliki interes članova jordanske delegacije za suradnjom sa Crnom Gorom kao i za pronalaženje poslovnih partnera među domaćim gospodarstvenicima.

Prema podacima MONSTAT-a, u periodu 2014. – svibanj 2016. ukupna robna razmjena Crne Gore i Jordana iznosila je svega 220.715 eura što ST ostavlja mogućnost za višestruko povećanje.

3 4 . N AU T I C S H OW SAJAM NAUTIKE I OPREME ZA SPORT, KAMPING I REKREACIJU

B u d va , 1 1 - 1 5 . 0 5 . 2 01 6 . Jadranski sajam najavljuje

34. NAUTIC SHOW Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju od 11. do 15. maja 2016. godine na Jadranskom sajmu u Budvi.

MARKETING

OBRATITE SE S POVJERENJEM

Poslovna delegacija iz Jordana svoju posjetu Crnoj Gori nastavila je obilaskom crnogorskih kompanija i lokaliteta na kojima se planiraju različite greenfield investicije. Najavljena je uzvratna posjeta crnogorskih privrednika Jordanu kako bi se intenzivirala suradnja, budući da je ona prema statističkim podacima do sada bila na zanemarivo niskoj razini.

KUPNJA - PRODAJA

SAVJETOVANJA

Nekoliko kompanija iz oblasti građevinske industrije, obnovljivih izvora energije, IT tehnologija i proizvodnje hrane iskazalo je poseban interes da učini korak dalje u promociji svog posla. S tim u svezi, u Budvi, na narednim međunarodnim sajamskim manifestacijama u organizaciji Jadranskog sajma, možemo očekivati izlagačke nastupe jordanskih privrednika.

Izložba koja afirmacijom različitih segmenata nautičke industrije u kontinuitetu podstiče i podržava razvoj nautičkog turizma, na pragu turističke sezone posjetiocima u poslovnom ambijentu predstavlja ponudu prilagođenu potrebama i specifičnostima nautičkog i turističkog tržišta – od interesantnih projekata male brodogradnje u regionu, preko brodskih i vanbrodskih motora, radnih i plovila za sport i razonodu pa sve do zastupnika prestižnih svjetskih brendova motornih brodova i jedrilica koji su nosioci novih tehnologija brodogradnje, ali i inovacija na polju ostalih segmenata nautičkog biznisa.

Nezaobilazan dio manifestacije su oprema za plovila i sportove na vodi, transport i remont, ribolovna i kamp oprema,čarter kompanije i finansijske usluge. Institucije, školske ustanove, udruženja, te specijalizovani mediji i portali su učesnici i partneri Sajma sa kojima po tradiciji pripremamo zanimljive programske aktivnosti, u skladu sa Vašim promotivnim potrebama i vodećim trendovima industrije. U programskom dijelu omogućavamo učešće i izlagačima, kako bi na zaokružen način predstavili svoju ponudu i poslovne aktivnosti tokom manifestacije. Unaprijedite prodajne rezultate, ostvarite direktan kontakt sa potencijalnim kupcima i poslovnim partnerima u dinamičnom poslovnom ambijentu, na samom početku nove nautičke sezone na obali Jadrana. Za učesnike smo obezbijedili značajne popuste, dizajnirane da podrže prodajne

Profile for Suvremena trgovina - online

Suvremena trgovina 4 2016  

Stručni časopis za trgovinu, trgovina, financije, gospodarstvo, turizam, marketing, carina, sajmovi, Magros, trgovina u urbanim sredinama, l...

Suvremena trgovina 4 2016  

Stručni časopis za trgovinu, trgovina, financije, gospodarstvo, turizam, marketing, carina, sajmovi, Magros, trgovina u urbanim sredinama, l...

Advertisement