Page 1

Elokuu 2019

Tarjoukset voimassa 30.9.2019 asti tai niin kauan kuin tarjoustuotteita riittää.

Paluu arkeen täynnä energiaa Ensiapu haavoille ja puremille

8,90

20,90

23,90

Aqualan Plus perusvoide 200 g

Maitohappobakteeri + B ratiopharm 100 kaps.

Minisun D-vitamiini 50 mikrog 200 tabl.

Kosteuttava perusvoide kuivan, herkän ja atooppisesti oireilevan ihon jokapäiväiseen hoitoon.

Maitohappobakteeri- ja B-vitamiinivalmiste päivittäiseen käyttöön.

Vahva D-vitamiini oliiviöljykapselissa tai purutableteissa, joissa makuvaihtoehtoina neutraali, metsämansikka ja villivadelma.

44,50/kg (norm. 10,63)

0,21/kpl (norm. 25,40)

/kpl

0,12/kpl (norm. 27,09)


Kesän positiivinen energia hyötykäyttöön Kesällä olemme saaneet auringosta virtaa ja ehkä liikkuneet ja ulkoilleet enemmän. Toivottavasti akut on ladattu ja paluu lomanjälkeiseen arkeen tuntuu mukavalta. Olisi ihanaa, jos tuon rennon tunteen saisi säilytettyä myös iltojen pimetessä. Koska luonnon kiertokululle emme voi mitään, kannattaa pyrkiä muilla tavoin aktiiviseen elämään. Kesän aikana huomasin useammassakin lehdessä juttuja siitä, kuinka sosiaalisuus ja yhteinen tekeminen ehkäisevät yksinäisyyttä ja masennusta. Voisiko aloittaa uuden harrastuksen, jossa tapaisi samoista asioista kiinnostuneita tai voisiko tavata useammin ystäviä tai naapureita ja ehkä olla heille avuksi. Yksi konkreettinen auttamisen muoto on ystävän avustaminen apteekkiasioiden hoidossa. Tämän avun tarjoamista on helpotettu kesällä voimaan tulleella uudella ”Puolesta asiointi” -määräyksellä.

Asiointi ystävän puolesta helpottuu entisestään Jatkossa asiakas voi antaa ns. sähköisen valtuutuksen toiselle henkilölle omasta puoles-

taan asiointiin apteekissa. Valtuutus tehdään osoitteessa www.suomi.fi. Valtuutuksen tekemiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset, varmennekortti tai mobiilivarmenne. Palveluun syötetään valtuutetun nimi ja henkilötunnus, valitaan ajanjakso, jolle valtuutus tehdään ja valtuuden aiheeksi valitaan ”Lääkkeet ja apteekit”. Tämän jälkeen valtuutettu voi hoitaa apteekkiasioinnit valtuuttajan puolesta missä tahansa apteekissa. Lääkkeitä haettaessa ei tarvita Kela-korttia, mutta apteekissa tarkistetaan valtuutetun henkilöllisyys ajokortista, passista tai henkilökortista, sekä valtuutuksen voimassaolo. Lisäksi tarvitaan valtuuttajan henkilötunnus. Jatkossakin toisen puolesta asiointi onnistuu myös ilman valtuutusta, jos hakijalla on mukana lääkkeen paperinen potilasohje tai asiakkaan Kela-kortti, ja hakija tietää mitä lääkettä on hakemassa. Valtuutuksen voi antaa myös paperisena yksittäiselle apteekille. Avun tarjoaminen ei maksa mitään, mutta auttamisesta voi saada paljon iloa elämään!

Timo Mäenpää apteekkari

Wartiamäentie 2 (Prismakeskus) | p. 03 61 500 500 Avoinna arkisin 9–20 ja lauantaisin 9–17 tiirionapteekki.fi | Facebook: Tiiriön apteekki

18,90

24,90

19,90

Femisan Vital emätingeeli 36 g

Betolvex Strong 90 tabl.

Paranix shampoo 200 ml

Hormoniton geeli emättimen kuivuuteen. Sopii kaikenikäisille naisille.

B-vitamiineja sisältävä valmiste muistin ja jaksamisen tueksi.

Helppokäyttöinen shampoo täiden häätöön aikuisille ja yli 2-vuotiaille. Pakkauksessa mukana metallinen täikampa.

(norm. 21,98)

0,28/kpl (norm. 29,44)

99,50/l (norm. 26,51)


Anna ensiapua haavoille ja puremille Alkusyksyllä lenkkipolulla tai marjametsässä saattaa saada ikävän yllätyksen törmätessään myrkylliseen matelijaan. – Kyyn pureman erottaa iholla näkyvästä kahdesta punaisesta pisteestä, jotka ovat toisistaan noin 3–4 millimetrin päässä. Puremakohta saattaa myös turvota, jolloin pisteiden etäisyys ja ulkonäkö muuttuvat, kertoo ensiapukouluttaja Camilla Mäkinen. Käärmeet väistävät yleensä ihmistä, mutta elo–syyskuussa kyyn pureman mahdollisuus kasvaa, kun kyyt ovat saamassa poikasia. Tällöin emon liikkuminen on vaikeampaa ja myrkkyrauhaset paaston takia täynnä, jolloin kyy saattaa puolustautua puremalla. Kyy on myrkyllinen, joten jos epäilet käärmeen purreen, hakeudu aina lääkäriin. Purtua kohtaa kannattaa pitää kohoasennossa turvotuksen hidastamiseksi ja liikuttaa mahdollisimman vähän myrkyn leviämisen estämiseksi. Varsinaiselle puremakohdalle ei tule tehdä mitään itse. – Uuden tiedon valossa kyypakkauksen kortisonista ei ole apua, joten sen tehoon ei voi luottaa eikä potilaan viemistä hoitoon saa viivyttää, Mäkinen kertoo. Lenkkikaverina kulkevat koirat saavat usein käärmeen puremia. Myös käärmeen pureman saanut koira pitää viedä eläinlääkäriin, koiralle ei anneta kyypak-

kausta käärmeenpuremaan ilman eläinlääkärin ohjeistusta. Sen sijaan kyypakkausta kannattaa pitää kotona ampiaisen pistoa varten. Kortisoni laskee turvotusta ja lieventää tulehdusreaktiota. Lisäksi kylmäpakkaus auttaa tehokkaasti pistokohdan kipuun. – Mikäli ampiaisen pistolle on allerginen, voi pisto aiheuttaa hengenvaarallisen hengitysteiden turpoamisen, joka vaikeuttaa tai estää hengittämisen. Silloin on nopeasti käytettävä lääkärin määräämää adrenaliinikynää (reseptilääke) ja soitettava hätänumeroon 112.

Anna haavan hengittää Yleisiä arjen tapaturmia ovat myös pienet pintahaavat. Pintahaavan hoidossa tärkeintä on hyvä puhdistus, jolla poistetaan haavasta hiekka ja muut vierasesineet. Mikäli haavaan jää vaikkapa juuri hiekkaa, tulee kääntyä terveyskeskuksen puoleen. – Suosittelen puhdistukseen vesijohtovettä tai keittosuolaliuosta, jos sellaista on saatavilla. Myös haavasprayt ovat hyviä, ja niitä on helppo käyttää missä vain, Mäkinen vinkkaa. Haavojen sidontaan saa apteekista haavasidoksia, kuten Mepore. – Tapaturmainen haava paranee parhaiten, kun se pääsee hengittämään hyvin, Mäkinen toteaa.

Camilla Mäkinen on koulutukseltaan sairaanhoitaja, ja hän toimii Camilla Safety -yrityksessä ensiapukouluttajana ja turvallisuusasiantuntijana.

21,90

11,90

16,90

Melatoniini Orion 1,9 mg 100 tabl.

Bepanthen Eye 20 x 0,5 ml

Perskindol Active Gel 100 ml

Nieltävä tai neutraalinmakuinen suussa hajoava vahva melatoniinitabletti.

Kuivia, ärtyneitä ja väsyneitä silmiä kosteuttava silmätippa kätevissä kerta-annospipeteissä.

Viilentävä ja lämmittävä geeli rentouttamaan lihaksia ennen fyysistä rasitusta tai palauttamaan rasituksen jälkeen.

0,22/kpl (norm. 26,78)

(norm. 13,75)

169,00/l (norm. 19,05)


ILMOITUS

Nieltävä tabletti 120 tabl.

12

50 €

norm. 14,60 €/120 tabl.

Poretabletti 14 tabl.

8

00 €

norm. 9,98 €/14 tabl.

Vaivaavatko jalkakrampit ja suonenvedot? Jalkakrampit ja suonenvedot ovat yleisiä vaivoja, jotka lisääntyvät iän myötä. Yli 50-vuotiaista jopa puolet kokee jalkakramppeja. Erityisesti lämpenevä sää on jalkakramppien ja suonenvetojen sesonkiaikaa. Perinteisesti lihaskramppien on ajateltu johtuvan elimistön hikoiluun liittyvän neste- ja suolatasapainon muutoksista. Tätä käsitystä on tukeneet tutkimukset, joissa kramppien on havaittu esiintyvän urheilusuoritusten sekä kuuman ja kostean työympäristön yhteydessä. Tämä teoria ei kuitenkaan selitä yöaikaisia kramppeja. Nykykäsityksen mukaan krampit johtuvat lihasten ja hermoston yhteistyön häiriöstä. Kramppien perimmäinen syy näyttäisi nykytutkimustiedon valossa olevan hermoston spontaani aktivoituminen, jossa hermopäätteet vapauttavat välittäjäaineita aiheuttaen näin lihassolujen supistumisen. Krampit näyttävät voivan saada alkunsa kummastakin; ääreishermostosta tai keskushermostosta. Nykytiedon mukaan näyttäisi

kuitenkin siltä, että keskushermoston mukanaolo lisää kramppien kestoa ja voimakkuutta, kun taas pelkän ääreishermoston aktivoituminen aiheuttaa lievempiä lihassupistuksia.

Uutuus! Poretabletti

Apteq Crampex - Tehokkaampi kuin pelkkä magnesium Crampex on uusi ainutlaatuinen, vahva ja turvallinen yhdistelmä hyvin imeytyvää magnesiumsitraattia ja kliinisesti tutkittua B-vitamiinikompleksia (B12 – B9 – B6 – B2 – B1). Crampexin kaksitehoinen koostumus vaikuttaa lihaksiston lisäksi hermostoon ja tekee siitä näin tehokkaamman kuin perinteisesti kramppeihin käytetyt pelkät magnesiumvalmisteet. • Magnesiumsitraatti edistää lihaksien ja hermoston normaalia toimintaa • B-vitamiinit edistävät hermoston normaalia toimintaa

19,90

24,90

-15 %

Multivita Plus 200 tabl.

Avene Redness-relief -voiteet 40 ml

Scholl In-Balance pohjalliset

Rauhoittava voide couperosasta johtuvaan ihon punoitukseen ja kuumotukseen. Emulsio normaali/sekaiholle ja voide kuivalle iholle.

Kipua lievittävät pohjalliset. Kolme erilaista: jalkaholvi ja päkiä, alaselkä sekä kantapää.

0,10/kpl (norm. 24,86)

Monivitamiini- ja hivenainevalmiste takaamaan aikuisten päivittäinen vitamiinien ja hivenaineiden saanti.

(norm. 28,82)

(norm. 22,90–26,90)

Profile for Mainostoimisto SST Oy

Tiiriön apteekin Terveyssuora elokuu 2019  

Tiiriön apteekin Terveyssuora elokuu 2019  

Profile for sstmainos