Page 1

JUNI 2018 41e jaargang, oplage 4000 stuks. Info-Oost is een maandelijks informatieblad van de Stichting Samenlevingsopbouw Helmond-Oost. Wijkhuis “de Lier” - van Kinsbergenstraat 1 - 5703 BW Helmond - tel.nr.: 0492-544478 - www.wijkhuisdelier.nl. Een inzender is in eigen persoon verantwoordelijk voor de inhoud van het door hem/haar ingezonden artikel.

Beste kinderen van Helmond-Oost, Komen jullie je ook dit jaar weer inschrijven voor de Kindervakantieweek? De Kindervakantieweek van dit jaar vindt plaats van maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus. Het thema van dit jaar kennen jullie al: MEXICO! Het belooft weer een fantastisch spektakel te worden maar daar hebben we wél jullie voor nodig! Neem je goede zin mee en dan komt het helemaal goed.

Inschrijven kan op maandag 28 en dinsdag 29 mei in wijkhuis de Lier. Wist je dit al over Mexico? Mexico ligt op de Kreeftskeerkring, een denkbeeldige ring om de aarde, precies tussen de Evenaar en de Noordpoolcirkel. Het klimaat in Mexico verschilt van regio. In het noorden kan het bijvoorbeeld hartstikke warm worden vanwege de droge woestijnen en in het zuiden is het een vochtig en tropisch klimaat met regenwouden en oerwouden. De gebieden van Mexico die hoger gelegen zijn, zijn warmer dan de lage en vlakke gebieden. In het zuidoosten zijn moerassen. Het klimaat aan de kust is ook veel koeler dan in het binnenland. De laagste temperatuur ooit opgemeten in Mexico was -26 °C en de hoogste was 50 °C. In gebieden waar het klimaat gematigd is, valt er minder dan 350 mm regen per jaar. Mexico heeft een regenseizoen. Dat duurt van mei tot oktober. De gemiddelde temperatuur in heel Mexcico is 19 °C.


2


Noor Al twee weekenden op rij smulden we hier in huis van versgebakken rabarbercake. Met rabarber uit eigen tuin! Ja, die snel ontluikende rode stengels maken ons, samen met de eerste bloemetjes in de braamboos, duidelijk dat het seizoen van zaaien en oogsten weer begonnen is. Wachtend op het vertrek van de laatste ijsheilige groeien onze zaailingen binnen van de vensterbank af. Het is alsof ze zelf al naar buiten willen rennen om hun wortelvoetjes in de zwarte grond te graven. “Geef ons voeding, zon en regen, en de oogst valt je niet tegen.” Mijn fantasievolle brein hoort het ze roepen!

KOFFIEOCHTEND IN DE LIER

Alweer voor de vierde maal gaan we een gezellige koffieochtend voor u organiseren in wijkhuis de Lier. Kom gerust met uw buren of andere buurtgenoten en ontmoet andere bewoners uit de wijk om een praatje mee te maken. Gezellig met elkaar een oud-hollands spel spelen, kaarten of breng uw handwerkje mee. Het kan allemaal, niets moet, alles mag. Wij zorgen ervoor dat er van alles klaar staat. Hebt u zelf een idee, kom er gerust mee naar de organisatie! Koffie of thee is slechts € 0,85. De organisatie bestaat uit de volgende personen: Ans, Frans en Toon.

Nou, ze hoeven niets te vrezen… Hun groeibedjes liggen gespreid. Ook dit jaar maken we in ons kleine stadstuintje ruimte voor bonen, wortels, stengelui, kapucijners, pompoen, bonenkruid, rabarber, yacon, braamboos en framboos. Onze kruidendriehoek is gevuld met maggiplant, dropplant, rozemarijn, citroenmelisse, munt, oregano, bieslook, honingsalie en tijm. En ook ons terras onder de veranda delen we netjes met wat van warmte houdt: watermeloen, drie soorten tomaat, komkommer, paprika, honingmeloen, ananaskers, basilicum, aardbei én natuurlijk de kater! En voor wie het zich afvraagt: ja hoor, wij passen er nog bij op de tuinbank (als de kat niet te uitgerekt zijn oude dag ligt te verslapen tenminste).

NATIONALE BUITENSPEELDAG Er zijn weer veel leuke kinderspelen voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 8. De straat word met hekken afgezet deze middag, dus er kan zomaar op de straat gespeeld worden zonder op te letten voor het verkeer. Bij mooi weer zijn er ook waterspelletjes en de rest is nog ’n verrassing. Dit alles is gratis en je krijgt natuurlijk ook iets te drinken, want spelen maakt dorstig. Je kunt je hiervoor aanmelden via de strook op pagina 14. Lever deze vrijdag 8 juni of maandag 9 juni tussen 15.30 en 16.45 uur in voor een spelkaart, aan de bar van het wijkhuis. LET OP VERKEERSDEELNEMERS In een gedeelte van de Witte de Withstraat en van Kinsbergenstraat wordt weer de Nationale Buitenspeeldag gehouden (dit gedeelte wordt afgesloten voor verkeer, en geldt ook voor fietsers). Woensdagmiddag 13 juni van 12.30 – 16.30 uur. MENSEN UIT DE WITTE DE WITHSTRAAT, KUNNEN NIET VIA DE VAN KINSBERGENSTRAAT HUN STRAAT IN OF UIT, MAAR MOETEN VIA DE ANDERE KANT. ( u krijgt hier van nog een briefje in de brievenbus)

De oogst van vorig jaar en de rust die het tuinieren me gaf, smaakten naar meer. En dus maakte ik vorig jaar al plannen om onze voortuin ook om te toveren tot een voedselbos van 4x2 meter. Maar och, je weet hoe dat gaat. De voortuin lag er op zich goed bij, al was er dan niets eetbaar, en dus vulden de maanden zich met andere klussen. De afgelopen weken werden we echter uit onverwachte hoek tot de orde geroepen. De buxusmot verkoos ook onze heg tot gigantische kraamkamer en dus ligt onze voortuin er ineens veel minder goed en groen bij dan een maand geleden.

HULP VOOR DE NATIONALE BUITENSPEELDAG 13 JUNI De werkgroep voor de straatspeeldag van 13 juni a.s. kan nog hulp gebruiken. Tijd: van 13.00 uur tot 16.30 uur (uitleg klaarzetten en opruimen). Als er nog ouders of opa of oma, oudere broers of zussen (leeftijd min. 15 jaar) bij een spelletje willen staan, dan kunnen zij zich voor 8 juni nog aanmelden. We hebben hele leuke spelletjes voor die middag. De kinderen zullen dit superfijn vinden. Aanmelden aan de bar van het wijkhuis, of tel. 544478 of beheer@wijkhuisdelier.nl.

Werk aan de winkel dus! Vanwege twee hoge bomen voor onze tuin is het nodig onze tuin verhoogd aan te leggen. En dus struin ik zo Marktplaats af om te zien wie er in Helmond van bakstenen, stoeptegels of andere te metselen materialen af wil. Dan hoef ik daarna alleen manlief nog maar aan te sporen zijn kluskleren aan te trekken. Misschien moet ik nog maar niet vertellen dat ik al planten besteld heb… Ssst!

KNUTSELACTIVITETEN In de maand juni, juli en augustus zijn er geen knutselactiviteiten.

3


sturen of surfen op het net. Schroom niet en kom hier gerust voor binnen, het staat er speciaal voor u! Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur.

KIENEN Vrijdagavond 1 juni is er een kienavond in wijkhuis de Lier. Let op, we beginnen voortaan om 19.30 uur. Er zijn weer vele leuke prijzen en uiteraard weer tassen met levensmiddelen en een koffieronde te winnen. Ook is er een superprijs op het extra kaartje. De prijs voor een serie kost € 5,75, een halve serie € 3,00, en een extra kaartje voor de superprijs kost € 1,70. Toegang is vanaf 16 jaar. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

DARTERS EN BILJARTERS OPGELET! Er is op dinsdag- en woensdagavond een mogelijkheid een dart- of biljartclubje te starten (dartboard is aanwezig). Kom eens praten voor meer informatie, neem dan contact op met beheer@wijkhuisdelier.nl, of via telefoonnummer 0492-544478.

BEWEGEN VOOR OUDEREN

BOEKENUITLEEN

Het meer bewegen voor ouderen is elke vrijdag in het wijkhuis van 09.15-10.15 uur. Dit is een gezellige groep van dames en heren. Zij bewegen elke week met veel plezier en doen enthousiast mee met alle oefeningen. Denkt u: zou dit ook iets voor mij zijn? Loop dan gerust binnen om te kijken of doe eens mee. De eerste les is gratis. Dit is voor iedereen op leeftijd een gezonde en goede manier om te blijven bewegen en misschien te voorkomen dat u een val maakt of struikelt. De lessen worden gegeven door een deskundige en het bewegen kan zowel staand, lopend of zittend gebeuren. Ook de onderlinge sociale contacten met het koffie- of theedrinken zijn zeer belangrijk. Er is nog plaats voor 2 personen. De kosten bedragen € 4,25 per maand.

In wijkhuis de Lier kunt u zich aanmelden voor onze boekenuitleen. Onze boekenkasten zijn goed gevuld met diverse romans, detectives, science fiction e.d. Voor u lekker in de buurt, dichtbij huis. U kunt op de volgende dagen uw boeken lenen in het wijkhuis:  Dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmorgen van 10.00-12.00 uur.  Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur. Kosten: € 5,00 per jaar. SPORTACTIVITEITEN JIBB Lopen met Jibb: iedere vrijdagmorgen van 11.00-12.00 uur vanaf wijkhuis de Lier. Door stichting Jibb worden ook elders sportactiviteiten georganiseerd in de wijk. Het gaat dan om Combi Fit. U kunt hieraan deelnemen op woensdagen om 09.30 uur op sportveld het Barentzpark (het openbaar sportveldje naast Swift.) Het is voor iedereen in de wijk gratis sporten op uw eigen niveau.

UITBREIDING BESTUUR WIJKHUIS DE LIER GEVRAAGD Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid dat mee wil praten/denken over het besturen van het wijkhuis. Heeft u een paar uurtjes per maand tijd en wilt u wat betekenen voor de wijk met haar jonge en oudere bewoners? Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met: bestuur@wijkhuisdelier.nl.

BERICHT VAN DE KINDERVAKANTIEWEEK We hebben een fantastisch fijne en leuke vlooienmarkt gehad. De opbrengst was geweldig zodat we weer leuke dingen kunnen doen voor de kinderen tijdens de kindervakantieweek. Na de meivakantie zijn er weer brieven uitgedeeld op de school van uw kind, zodat u uw kind kunt inschrijven voor de kindervakantieweek. Let wel, er moet eerst een stempel van stichting leergeld op staan (als u daarvoor in aanmerking komt). Dan pas kunnen we uw kind inschrijven! De kindervakantie week is van 13 t/m17 augustus 2018. INSCHRIJVEN HIERVOOR: maandag 28 en dinsdag 29 mei 2018 van 19.00- 21.00 uur. Let op voor de mensen in de buurt: op donderdag 9 augustus worden er weer hekken rondom het terrein van wijkhuis de Lier geplaatst. De parkeerplaats wordt dan ook weer afgesloten houd er rekening mee. We hopen op een geweldige leuke week.

BARWRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Voor de drukkere activiteiten zijn wij nog op zoek naar barvrijwilligers. Dit kan in overleg met u op een middag of avond zijn, voor enkele keren per jaar. De werkzaamheden kunnen bestaan uit:  helpen achter de bar met koffie en drankjes inschenken;  helpen met uitserveren van drankjes bij groepsbijeenkomsten;  eventueel helpen met de lunch;  helpen met de afwas. Ben je spontaan, representatief en kun je goed samenwerken, dan is deze functie misschien iets voor jou. Informatie via e-mail: beheer@wijkhuisdelier.nl. GRATIS GEBRUIK OPENBARE PC

Bovendien willen we onderstaande sponsors nogmaals hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijsjes: (Lees verder op pag. 5.)

Op de leestafel bij de ingang van het wijkhuis staat een pc voor gebruik. Tegen betaling van € 5,00 borg krijgt u een toetsenbord en muis ter beschikking. Bij inlevering krijgt u uw borg weer terug. U kunt hier e-mail ver-

4


 U zich nog altijd kunt opgeven als u als vrijwilliger aan de slag wilt in het wijkhuis?  Er in het wijkhuis nog steeds alle soorten kerst- en ansichtkaarten en postzegels ingeleverd kunnen worden, en hier andere mensen weer het plezier hebben hier iets leuks mee te doen?  U op internet heel veel nieuws kunt lezen over alles wat er in Helmond-Oost gebeurt?  U dit kunt bekijken via www.ditisonze wijk.nl, vervolgens op Helmond-Oost klikt, ziet wat er gebeurd is op die dag of latere dagen?  U ook wijkhuisberichten kunt lezen via www.buurtlink.nl, De Loop, De Traverse, of kunt kijken naar Omroep Helmond?  Op Facebook wijkhuis de lier en/of knutselen wijkhuis de lier ook op de website www.wijkhuisdelier.nl te bekijken is?  U nog altijd gebruikte mobieltjes kunt inleveren voor de Stichting Opkikker?  De doos van de Stichting Opkikker staat op de leestafel.

ONDERSTAANDE SPONSORS HEBBEN EEN PRIJS BESCHIKBAAR GESTELD VOOR HET RAD TIJDENS DE VLOOIENMARKT 2018:  De Zoete Inval, Wethouder Ebbenlaan 170, Helmond  Slagerij & Vershof Ad Wilde, Geysendorfferstraat, Helmond  Bakkerij ’t Bakkertje, Geysendorfferstraat 17, Helmond  Bloemenmagazijn Flora, Molenstraat 97, Helmond  Kranenpoot Tweewielers VOF, Braaksestraat 14 Helmond  Smits & Smits Woonsfeer, Braaksestraat 1, Helmond  Jeansmode Frans van Stiphout, Bakelsedijk 18, Helmond  Kapsalon Oberendorff, Margrietlaan 9, Helmond  Kuijpers Tweewielers, Heistraat 2g, Helmond  Willie’s Stoffering, Braaksestraat 10, Helmond  Konings Verf en Behang Engelseweg 221a, Helmond  Chocolaterie Leopold, Kortenaerstraat 21, Helmond  Baijens Witgoed, Kortenaerstraat 33, Helmond  Haptaria, Piet Heinstraat 46, Helmond  Giels Bloemboetiek, Azalealaan 39, Helmond  Shoarma Marmaris, Lucas Gasselstraat 8, Helmond  Withagen Verlichting, Lucas Gasselstraat 4, Helmond  Jansen Recycling, Helmond Bedankt! De werkgroep.

 U ook cartridges en inktpatronen zonder verpakking erom kunt deponeren in de doos rechts naast de ingang? Voor het inleveren van lege batterijen moet u bij bouwmarkten of bepaalde supermarkten zijn.  Indien u ideeën voor activiteiten voor dit jaar heeft, u dan gerust eens binnen kunt lopen om hierover te praten? Misschien kunnen wij er samen met u mee aan de slag gaan. Het wijkhuis is er tenslotte voor u!  Er in het winkelhoekje weer veel andere leuke dingen staan en er boeken in staan voor jong en oud?  Er ook een bakje met kleine wenskaarten, die €0,20 per stuk kosten, in staat, en u de grote wenskaarten met envelop voor € 0,50 per stuk kunt kopen?  Alles wat er in staat te koop is voor een gering bedrag?  De opbrengst hiervan voor de kindervakantieweek is? Dus mensen loop eens binnen en kijk even in het hoekje tegenover de bar of er iets voor u bij staat.  Wij ook losse postzegels €0,83 verkopen, en dit lekker dichtbij huis is?  Wij kleurenkopieën voor u kunnen maken? Deze kosten € 0,20 per A4’tje.  Hier heel veel gebruik van wordt gemaakt, vanwege de zeer mooie kwaliteit van de verschillende kleuren?  Er ook mogelijkheden zijn om overdag/avond ruimtes te huren voor allerlei activiteiten, zoals vergaderingen, workshops, presentaties e.d?  U voor meer informatie of voor uw vragen kunt mailen naar: beheer@wijkhuisdelier.nl.

NIEUWSBRIEVEN Wilt u dat uw kinderen als eerste op de hoogte worden gehouden van alle kinderactiviteiten in het wijkhuis?. Ook als uw kind buiten de wijk op school zit, blijft u toch op de hoogte van de leuke activiteiten. Dus geef uw kind op en vermeld in welke groep uw kind na de vakantie zit, dan krijgt u de goede nieuwsbrief op tijd thuis. beheer@wijkhuisdelier.nl. BLOEMSCHIKCURSUS In september start er weer een nieuwe bloemschikcursus van 10 lessen om de veertien dagen op de woensdagavond. Wilt u ook mooie en aparte bloemstukken leren maken? Dan is dit uw kans! Het gebeurt onder zeer deskundige leiding. U kunt zich opgeven aan de bar van het wijkhuis met tegelijk betaling van € 46,00 cursuskosten. Materiaal kunt u per avond bij de leiding afrekenen. U hoeft zelf alleen goede zin, een scherp mesje en een tangetje mee te brengen. Vol is vol!  De koffieochtenden erg gezellig zijn, u ook vrijblijvend kunt binnenlopen en er volop met elkaar over van alles gepraat wordt?  Er van alles gedaan wordt door de aanwezige mensen?

5


(advertenties)

Airconditioning systemen voor in uw huis, slaapkamer, werkruimte, zolder ect.

Voor cosmetische, diabetische en reumatische voetverzorging en overige risicovoeten. Gezondheidscentrum Leliestraat Leliestraat 15 F 5701 WK Helmond Tel. 06 - 456 635 14 Behandeling alleen op afspraak, ook in de avonduren.

installatie & onderhoud Wij verzorgen ook de complete montage en onderhoud, indien gewenst. Complete systemen al vanaf 800 Euro Vraag Ons Om Advies..!

www.aircoverkoelen.nl Mail :

info@aircoverkoelen.nl

GSM 06-12470870 of 06-23201942

Edwin Raats Trambaan 4 Helmond - Brouwhuis

Schoonheid & Pedicure salon Yvette -Schoonheidsbehandelingen -Harsen -Pedicure Kortenaerstraat 24 5703CC Helmond Mobiel: 06-25161799 www.schoonheidssalonyvette.nl

6


zeker geen gemakkelijk onderwerp. Wat zijn er prachtige foto’s gemaakt van deze super snelle hazewindhonden. Ook in deze sport is een grote variatie van verschillende soorten die snel tot zeer snel kunnen lopen.

VERBORGEN ARMOEDE IN HELMOND Stichting Hart voor Minima zoekt gezinnen in ‘verborgen armoede' Weet jij iemand of ben jezelf een gezin woonachtig in Helmond, met inkomen uit arbeid, misschien wel (net) boven de toeslagengrens. Onderaan de streep nauwelijks ruimte. Je valt door inkomen overal buiten de boot en je hebt moeite met de dagelijkse boodschappen. Wat helpen / bieden wij?:  Een laagdrempelige omgeving.  Persoonlijk situatiegesprek en aandacht.  Met regelmaat een pakket verse levensmiddelen.  Gebak met verjaardagen.  En nog veel meer. Herken je jezelf en/of je gezin in bovenstaande situatie? Juist degenen die geen recht krijgen op hulp, maar dit wel hard nodig hebben, willen wij een HART onder de riem steken. Mail ons of neem contact op zodat we hier onze hulp kunnen bieden. Zie deze facebook pagina voor de originele info: www.facebook.com/ stichtinghartvoorminima. Met vriendelijke groet, Patrick en Miranda, Stichting Hart voor Minima.

Een heel goede oefening voor velen om snelheid vast te leggen of snelheid te suggereren in de foto’s. Het was een geweldige voormiddag waar iedereen veel plezier aan beleefd heeft. Zeker aan te bevelen om er eens een kijkje te gaan nemen. Donderdag 3 mei hebben we weer een clubavond gehad. Voor de pauze hebben we als gastspreker weer Willie van Knippenberg uit mogen nodigen om een voordracht te houden over flitsers en het gebruik er van. Willie is altijd beroepsmatig als fotograaf bezig geweest, en kan dus verschrikkelijk veel vertellen over de technische zaken van fotografie vanwege zijn kennis en ervaringen. Praktijkvoorbeelden en de leuke manier van vertellen maakte dit tot een leuke en leerzame clinic. Na de pauze hadden we als opdracht het fotograferen van oude gebruiksvoorwerpen. Veel leden hadden leuke attributen meegebracht. De leukste dingen waren aanwezig, van gereedschap tot politiepet en handboeien en nog veel meer. Er werd weer volop gefotografeerd en er werden weer nuttige ervaringen uitgewisseld. Enkele van de resultaten waren al te zien op onze Facebook pagina. Het volgende uitstapje was op 20 mei naar de Strabrechtse Heide. Hierover meer in de volgende Info Oost.

FOTOGRAFIECLUB HELMOND-OOST Na alle mooie ervaringen van onze 3e expositie in maart in Wijkhuis de Lier zijn we op 5 april weer van start gegaan met onze clubavond. Deze avond werden de ingezonden foto’s van de leden gepresenteerd die o.a. gemaakt zijn op de modellenavond van 1 maart. Mooie plaatjes waar de modellen ook heel blij mee waren. Ook onder de vrije inzendingen waren er heel mooie foto’s te zien. Ondertussen is de lente weer volop aanwezig. Een mooie tijd voor fotografen en iedereen die de natuur een warm hart toe draagt. Sommige van onze leden hebben al prachtig werk laten zien van wat er allemaal gaande is in de natuur. Landschappen, dieren en vooral mooie opnamen van vogels, planten en bloemen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Zondag 15 april zijn we met de fotoclub naar de “Drie Harten Ren” Nationaal op renbaan de Coevering in Geldrop geweest. Het weer was uitstekend en de opkomst was behoorlijk groot en gezellig! Een uitdagend, en

AVONDWANDELVIERDAAGSE Avondwandelvierdaagse Helmond 2018 Samen met Ballions en Jong Helmond Lekker Gezond Van 30 mei t/m 2 juni 2018 wordt alweer voor de 59e keer de Avondwandelvierdaagse Helmond georganiseerd voor alle inwoners van Helmond en omstreken. De uitdaging is om 4 dagen achter elkaar 5, 10 km te wandelen. Dit wordt gedaan door heel de stad Helmond en de mooie omgeving ervan. Bij startbureau Rijpelberg/Brouwhuis kan ook worden ingeschreven voor de 15 km. De start van de wandelingen vindt alle vier de dagen plaats op een van de vier (Lees verder op pag. 8.)

7


(Vervolg van pagina 7.) over de stad verdeelde startbureaus, bij de Speeltuin Leonardus in de Leonarduswijk, bij de sporthal Polaris in MierloHout, bij wijkhuis "de Brem" in Rijpelberg/Brouwhuis en Stiphout bij “de oude toren” van Scouting Jan Baloys. Tot slot wordt als finale na de vier wandeltochten op zaterdagmiddag gezamenlijk met alle deelnemers vanaf de Lorentzstraat naar Boscotondo de feestelijke bloemenintocht gelopen volgens de onderstaande route. Vanaf het Grasveld bij de Lorentzstraat gaan we naar het Frans Joseph van Thielpark (Boscotondo), waar door een delegatie van het college van Burgemeester en Wethouders het jaarlijkse bloemendefilé afgenomen wordt. Dit jaar organiseert tevens de Lionsclub Peelland te Helmond i.s.m. het Wandelvierdaagse Comité Helmond de ballonnenwedstrijd Ballions op zaterdag 2 juni 2018. Aan de basisschooljeugd die deelneemt aan de Wandelvierdaagse Helmond wordt kosteloos een wedstrijdballon ter beschikking gesteld, die op het aankomstterrein aan de Lorentzstraat te Helmond zal worden opgelaten. Wiens ballon het verst komt is de winnaar. Voor de deelnemers van de eerste 3 ballonnen die het verst zullen komen, zullen leuke prijzen te verwachten zijn. De Lionsclub Peelland organiseert o.a. ook jaarlijks het Wintercircus dat gratis te bezoeken is voor. o.a. slechtzienden, en blinden, en in het Helmonds Speelhuis wordt georganiseerd. Stichting Jong Helmond Lekker Gezond organiseert dit jaar weer de campagne ‘Ik loop op water’ waarmee ze kinderen en ouders die meelopen willen stimuleren om (kraan)water te drinken. Alle basisscholen hebben hiervoor een uitnodiging gekregen en ontvangen voor elke deelnemende leerling een gratis bidon. Daarnaast zal op elke startlocatie een watertappunt zijn waar gratis water getapt kan worden. Wij hopen samen met de Lionsclub, Jong Helmond Lekker Gezond op een grote deelname aan de Wandelvierdaagse Helmond, en wensen daarbij de wandelaars veel succes toe. Voor meer informatie zie ook onze website www.wandelvierdaagsehelmond.nl. Voor meer informatie over de campagne “Ik loop op water” zie www.jhlg.nl.

dens deze groepstoertocht (GTT) voor max. 250 geoefende toerfietsers wordt dat unieke tour etappe gevoel opgewekt door de aanwezigheid van begeleidende mo-

tards, een mini reclamekaravaan en materiaal- en bezemwagen. Wat een heerlijk gevoel om ongehinderd met een snelheid van max. 28 km per uur in 2 ronden van 50 km elk door Helmond en omgeving te slingeren! Grand départ en ravitaillering vinden plaats bij het Carolus Borromeus college, Markesingel 2, 5707 DJ Helmond. Voor de kosten hoef je het niet te laten: NTFU leden betalen € 6,- en anders € 8,-. Je startnummer kun je afhalen tussen 8:00-08:45 uur en precies om 9:00 uur geeft tourdirecteur Arie Manders het startsein. Allez en route pour la petite boucle! HELMONDS MUZIEK CORPS HMC ontmoet… The highlands! Op vrijdag 8 juni a.s. speelt het Helmonds Muziek Corps voor het eerst in het nieuwe, verbouwde Speelhuis. Het harmonieorkest en het slagwerkensemble (SWE) verzorgen een avondvullend programma onder de titel “HMC ontmoet…the highlands!”. In het kader van de concertreis van HMC naar Canterbury in oktober van dit jaar, wordt het publiek in het Speelhuis al getrakteerd op een muzikale reis door Groot Brittannië. Een breed scala aan Engelse, Schotse en Ierse werken passeert de revue. Het SWE neemt het eerste deel van het programma voor zijn rekening. Het speelt o.a. wereldberoemde Ierse dansmuziek uit Lord of the Dance, het traditionele Amazing Grace en de Shannon Song van Rowwen Heze. Het SWE deelt het podium in een aantal nummers met de Helmondse zangformatie MisSing en doedelzakspeler Peter Korzilius. De slagwerkers staan onder leiding van dirigent Rob van der Sommen. Na de pauze neemt het harmonieorkest het muzikale stokje over. Onder leiding van dirigent Rob van der Zee worden diverse ‘klassiekere’ werken zoals de Concert Prelude en de Hymn of the Highlands van Philip Sparke gespeeld. Daarnaast staat ook een medley van de Britse rockband Deep Purple op het (Lees verder op pag. 9.)

HELMOND TOUR Beleef de Tour in Helmond! Als van de zomer de Tour de France weer van start gaat, begint menig wielerhart sneller te kloppen. Wat zou het mooi zijn om zelf als wielrenner deel uit te mogen maken van zo'n veelkleurig en langgerekt peloton... Zijn dromen bedrog? Nou nee, want op zondag 10 juni 2018 kun jij deel uitmaken van een heus peloton wielrenners tijdens de spectaculaire HELMOND TOUR georganiseerd door Tourclub '81. Tij-

8


(Vervolg van pag. 8.) programma. Voor ieder wat wils dus, met een programma dat net zo divers is als het Britse landschap. Kaarten voor deze muzikale reis zijn à € 10,- te koop via theater Het Speelhuis www.theaterspeelhuis.nl. Wat: HMC ontmoet…the highlands! Waar: Theater Het Speelhuis (Helmond) Wanneer: Vrijdag 8 juni, aanvang 20.15 uur Info: www.helmondsmuziekcorps.nl Contact: Irene Claessens, iheclaessens@gmail.com

Kaarten: € 12,50 www.annatheater.nl Informatie kaartverkoop: tel. no. 06 28104333 www.devrouwdiealleshad.nl.

ANNA THEATER - AGENDA JUNI

Vanaf 14 juni: Korte cursus toneelspelen voor kinderen en jongeren Jeugdtheaterschool Annatheater organiseert vanaf 14 juni voor kinderen en jongeren een korte cursus toneelspelen. Data: donderdag 14, 21, 28 juni en 5 juli 2018 Tijden: Kinderen 6 t/m 11 jaar: donderdag van 16.00 tot 17.00 uur. Kinderen/jongeren vanaf 12 jaar: donderdag van 17.15 tot 18.45 uur Voor meer informatie: Lavínia Germano: telefoon: 0644369288, laviniagermano@annatheater.nl. Zie ook www.annatheater.nl , rubriek Jeugdtheaterschool.

Donderdagavond 14 juni: “Het zal me een zorg wezen!” Een lichte theatervoorstelling over het leven tussen overlast en participeren … ‘Het leven is een feest! En je weet wat ze zeggen: je moet alleen wel je eigen slingers ophangen. Iedereen doet mee! Maar wat als je dat niet lukt? Je te bang bent om je te laten zien? Of het feesten elke keer gloeiend uit de hand loopt? Onze samenleving zit niet te wachten op mensen die niet durven of voor overlast zorgen met hun verwardheid of verslaving… Participatiemaatschappij… me reet. Of zijn ze zoals jij en ik? En benne we toch op de wereld om mekaar te helpen?’ Deze theatervoorstelling met muziek en revue elementen is een geste van Rotary Helmond aan de gemeenschap in Helmond. En wordt georganiseerd door Will Hawkins Foundation, samen met stichting Nei Skoen uit Mierlohout. Iedereen in de Helmondse gemeenschap is welkom. In het bijzonder voor mensen die zelf actief in herstel zijn, of zich inzetten voor de sociale sector. De voorstelling is ook interessant voor mensen de beroepsmatig zijn betrokken bij gemeentebeleid of werkzaam zijn in zorginstellingen of het onderwijs. En bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met het thema. Met o.a. : Stadskunstenaar Thomas Pieters & Guus van Marwijk, de Nei Skoen Story Band, een Ted Talk van hoofdredactrice van LEF Magazine, de Will Hawkins Band en het theatergezelschap Party-cipatie. Aanvang: 20.00 uur. Toegang Gratis! Aanmelden: willhawkinsfoundation@gmail.com

Zondag 10 juni: Psychiater Odette de Theije speelt: “De vrouw die alles had” In “De vrouw die alles had” speelt kinder- en jeugdpsychiater Odette de Theije – geboren en getogen in Helmond - over verlies en haar eigen rouwproces. Drie jaar geleden overleed plotseling haar man. De voorstelling is een pleidooi om mensen niet alleen te beoordelen op hun gedrag, maar om ieders eigen, unieke manier van rouwen te erkennen. Want rouw is de achterkant van liefde. Odette de Theije acteerde eerder o.a. in ‘Een kamer op het kerkhof’. Tekst en regie zijn van Kees van der Zwaard. ‘De vrouw die alles had’ is gemaakt voor mensen die persoonlijk en/of beroepshalve met rouw(verwerking) te maken hebben. En wie heeft dat niet?... Datum: zondag 10 juni Aanvang: 15.00 uur

Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het Station Helmond.Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond. info@annatheater.nl - www.annatheater.nl.

9


(advertenties)

ZINGEN HOUDT JE JONG!! Helmondse Liedertafel ‘t Akkoordje is op zoek naar zangers en zangeressen. Bent u 55+ en zingt u graag, kom dan naar de OPEN REPETITIE en maak kennis met ons gezellige koor. Onder het genot van een kopje koffie kunt u luisteren naar wat wij te bieden hebben. Wie weet zien we u op 6 JUNI a.s. om 19.30 uur in S.C.C. Parkzicht, Dierdonkpark 6, 5709 PZ, Helmond. Wilt u meer weten, kijk op onze website

www.akkoordje.nl of bel naar 06-41721916 en vraag naar Annemie van Beeck of Bea van SCOUTING PAULUS In 2018 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni. Het startschot klinkt stipt om middernacht op de drie startlocaties in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen dus de volgende ochtend. Bron: https://www.nachtvandevluchteling.nl. Sinds 2010 organiseert Stichting vluchteling de “Nacht van de vluchteling” met als doel een zo hoog mogelijk bedrag op te halen om wereldwijd hulp te bieden aan vluchtelingen. Ook dit jaar doet een team van Scouting Paulus hier aan mee! Als leiding van scouting zetten wij ons in om kinderen een leuke, veilige en reuze gezellige vrijetijdsbesteding te geven. Wij zijn daarom enorm begaan met de kinderen die onder barre omstandigheden hebben moeten vluchten van oorlog en geweld. Wij willen ons inzetten

voor deze families en deze (jonge) kinderen. Wat voor hen een fijn en veilig thuis was hebben ze achter zich moeten laten, om te vluchten voor iets waar ze zelf geen invloed op hadden. Wij hopen een steentje bij te kunnen dragen aan het opbouwen van een veilig en geborgen bestaan voor deze getraumatiseerde kinderen en hun families. Wij willen de uitdaging aangaan om 40 kilometer te lopen, van Rotterdam naar Den Haag, in de nacht, als gebaar van ons gevoel van solidariteit met het lot van deze miljoenen mensen die vluchten in de hoop ergens weer een veilig en gelukkig bestaan op te kunnen bouwen. Natuurlijk blijft het niet bij een gevoel van medeleven en een tocht van 40 kilometer. Ons doel is om een leuk bedrag op te halen dat door Stichting vluchteling besteedt kan worden om een nieuwe en veilige toekomst voor deze mensen te kunnen waarborgen. Om dit te bereiken hebben wij Uw steun nodig! Wij willen U vragen om een financiële bijdrage te leveren. Ga naar https:// www.nachtvandevluchteling.nl/sponsoren 1. Kies “sponsor een team” 2. Bij “selecteer een team’ kunt U intypen Scouting Paulus Helmond. Volg de verder aanwijzingen op de site. Wij hopen er op deze manier samen met U voor te kunnen zorgen dat er weer lachende kindergezichtjes en gelukkige gezinnen zullen zijn.

10


Ervaring van Huub Toen ik in de Rijpelberg werkte werd er jaarlijks een dag in het kader van schoon, heel en veilig georganiseerd. Leerlingen van groep 8 werden onderwezen en geïnformeerd over allerlei zaken die hiermee te maken hebben. Wat ontzettend goed werkte was de wijze waarop de leerlingen duidelijk werd gemaakt wat het kost om vervuiling en vernieling te herstellen. De kosten werden voor deze kinderen vertaald naar herkenbare voorwerpen. Een vernield verkeersbord kost ongeveer een playstation en een depodog kost ongeveer een iphone. Hiermee werd het voor de kinderen heel herkenbaar en het maakte indruk.

BERICHT VAN DE WIJKBEHEERDER Beste bewoners van Helmond-Oost, Vandalisme is het moedwillig beschadigen of vernietigen van objecten die iemand anders toebehoren (Bron: Wikipedia). Het verschijnsel is genoemd naar het volk van de Vandalen, dat onder andere Rome meermalen aanviel en daar verwoestingen aanrichtte. De reden waarom ik hier iets over wil schrijven heeft te maken met vernielingen die ik in uw wijk heb gezien. Opsomming De vernielingen die ik heb gezien lopen uiteen van kleine beschadigingen tot brute vernielingen. Ik heb kapotte containerhokken gezien; de latten waren eruit getrapt. Kapot getrapte borden, bankjes, vuilnisbakken, verkeersborden en afzetpaaltjes bij plantsoenen. Muren zijn beklad. DepoDogs zijn van de standaard afgetrapt en geplet. Ik kan nog wat meer vernielingen opsommen, maar mijn boodschap is wel duidelijk. We zijn hier allemaal de dupe van. Zaken dienen hersteld te worden en dit gaat ten koste van gelden die op een andere, ongetwijfeld leukere wijze, besteed hadden kunnen worden.

Tot ziens in de wijk!

Macho of mietje ‘Erbij willen horen’ is een van de drijfveren om tot vernieling over te gaan. Bang om uit de groep verbannen te worden. Angst om uitgescholden of in elkaar geslagen te worden als men niet deelneemt aan de vernielingen. Ook het slopen van spullen door frustratie is welbekend. Uit boosheid maar gewoon iets kapot stampen. Het is toch van de zotte dat de verlichting, het straatmeubilair en allerlei andere zaken in de openbare ruimte ‘hufter-bestendig’ moeten worden uitgevoerd? Ik heb van een wijkopzichter gehoord dat op enig moment een betonnen poef van 300 kilogram in het water is geduwd. Ik zou er bijna respect voor krijgen.

Huub Niessen, buurtbeheerder Evertsenstraat 19a 5703 AM Helmond Telefoon: 06-46076342 Twitter: Buurtbeh WP Helmond@HuubNiessen E-mail: h.niessen@woonpartners.nl

Water Eendjes zwemmen in de sloot, leven van het voeren van stukjes brood. Wat ik strooide uit mijn hand, dit doe ik over het zand. De sloot ligt voor ’n huis in de stad, daar nemen de eendjes ’n bad. Ook vissen leven in de sloot, zij leven ook van het uitgestrooide brood. Hier dalen meeuwen, die hoor ik al schreeuwen. In het meer, zwemmen ze neer. De eenden verstoorde de rust op het water, Met al het gesnater.

Corrigeren Vandalisme en vernieling zorgen in Nederland jaarlijks naar schatting voor 250 miljoen tot 1 miljard euro schade. Behalve voor torenhoge kosten, zorgt vandalisme ook voor verpaupering van de openbare ruimte en wordt het leefgenot van ons allen aangetast. Opzettelijke vernieling kan leiden tot gevoelens van onveiligheid, normvervaging en het trekt meer vandalisme aan. Wonen in een omgeving met gehavende bushokjes en kapotte banken is niet bepaald prettig. Wat zou het mooi zijn als vandalen gecorrigeerd zouden worden door hun vrienden en kennissen.

11


grammaraad een visie op geriatrische revalidatiezorg geschreven en is er een zorgpad ontwikkeld. Klinimetrie en indicatoren zijn geïdentificeerd en in samenwerking met brancheverenging Actiz is een landelijk platform opgericht om kennis te delen. Ook is een promovendus aangenomen, Lian Tijsen. Zij gaat onderzoek doen naar het therapeutisch klimaat. Verder is 'eten en drinken in de geriatrische revalidatiezorg' een speerpunt voor de komende jaren." Bij de Zorgboog staan we klaar voor alle generaties. Iedereen, ongeacht welke leeftijd, kan bij ons terecht voor een breed pakket aan diensten in zorg, wonen en welzijn. Van zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg tot gemaksdiensten, cursussen en verpleging en verzorging. U vindt ons in een woonzorgcentrum bij u in de buurt, in onze thuiszorgwinkel in Helmond of we komen bij u aan huis. Zo krijgt u altijd de beste zorg. Dagelijks zetten zo’n 2500 medewerkers en 1200 vrijwilligers zich in voor de zorg en dienstverlening aan cliënten en bewoners. RSZK ZorgProfessionals is een ouderenzorgorganisatie met acht woonzorglocaties, een zorgboerderij, hospice, thuiszorg en welzijnsdiensten in de Kempen, Veldhoven en Waalre. Met 1850 medewerkers en 975 vrijwilligers bieden wij in onze regio een breed en onderscheidend palet van zorg- en dienstverlening aan ouderen.

EXAMENVREES EN DAN NOG KIEZEN? Ingezonden redactioneel stuk door Marilyn Rojot. Aan alles komt een keer een einde. Maar waar een deur dichtgaat, gaat een andere open. Welke deur je opent, kun je tot op zekere hoogte zelf beslissen. Eindexamen scholieren van middelbare scholen hebben voor een grote, belangrijke keuze gestaan. Ze moesten namelijk een vervolgstudie kiezen en zich inschrijven voor één mei dit jaar. Dat zal voor de meeste geen gemakkelijke keuze zijn geweest. Er zijn dan ook veel studies waaruit je kunt kiezen; in Nederland alleen al zijn er honderden verschillende studies. Probeer er dan maar eens één te vinden, die bij je past en aansluit op je droombaan. Een droombaan waarvan je misschien nog niet eens weet wat dit zal zijn, want wat wil je worden als je ouder bent? Daarnaast hebben ze natuurlijk ook de optie om een tussenjaar te nemen: hard werken, speciale cursussen volgen of een wereldreis maken. Allemaal opties dus waaruit de scholieren konden kiezen. Maar een keuze moest gemaakt worden. Het einde is namelijk in zicht. Ze sluiten hun schooltijd af met het centraal examen, dat begonnen was op 14 mei. Ze moeten dan nog even zwoegen, voordat ze mogen genieten van een lekker, extra lange zomervakantie. Op dinsdag 29 mei is de laatste dag van het centraal examen. Voor de scholieren die nog examens voor de boeg hebben: Succes met de laatste loodjes!

ZELFHULPNETWERK

SAMENWERKING RSZK EN DE ZORGBOOG Samenwerking tussen RSZK en de Zorgboog leidt tot nieuwe impuls Concrete stappen richting hogere kwaliteit revalidatiezorg voor ouderen In oktober 2017 tekenden zorgorganisaties de Zorgboog (regio de Peel) en RSZK ZorgProfessionals (regio de Kempen) een overeenkomst voor een intensieve samenwerking op het gebied van geriatrische revalidatiezorg (GRZ). De eerste concrete acties zijn nu zichtbaar. GRZ is kortdurende revalidatiezorg voor mensen die kwetsbaar zijn, meerdere aandoeningen hebben en die laag belastbaar zijn, meestal ouderen. Het samenwerkingsproject tussen RSZK en de Zorgboog richt zich op het verhogen van de kwaliteit van deze revalidatiezorg. "Samen kunnen we de kwaliteit van de revalidatiezorg voor ouderen een enorme impuls geven en verder ontwikkelen", licht kwartiermaker Bianca Buijck toe. "Via ons onderzoek kunnen we innovatieve revalidatiemogelijkheden ontwikkelen. Dat leidt tot betere en betaalbare geriatrische revalidatiezorg."

In juni start in Beek en Donk de zelfhulpgroep voor ouders zonder kindercontact. Deze groep is bedoeld voor ouders waarvan de (volwassen) kinderen zelf het contact met (één) van de ouders verbroken heeft. Dit verbroken contact geeft vaak het gevoel van machteloosheid, schaamte en onbegrip over de ontstane situatie. Het is fijn om deze gevoelens en ervaringen met andere ouders te kunnen delen omdat zij herkennen wat het met je doet. De groep wordt begeleidt door een moeder die uit eigen ervaring weet wat het is om een verbroken kindercontact te hebben. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost Brabant. Tel: 0402118328 of eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl. Even lachen...

Concrete acties "De eerste concrete acties van het samenwerkingsproject zijn nu zichtbaar. Zo heeft een gezamenlijke pro-

12


Politie Alarmnummer Afd. Helmond centrum (€ 0,13/min) Buurtbrigadier: Johan Meeuwsen johan.meeuwsen@politie.nl Vreemdelingendienst Meld Misdaad Anoniem

Hulplijn Peelregio, voor een vertrouwelijk gesprek 24 uur per dag, 7 dagen per week 085-0200011 www.hulplijnpeelregio.nl Locatie De Kortenaer (wijkteam Oost) 06-48576686 Voor advies of het maken van een afspraak voor een eerste gesprek, kunt u contact opnemen met bovengenoemde Sociaal Raadslieden (dagelijks van 12-13.00 uur) 0492-598989 Na 17.00 uur en in het weekend Bereikbaarheidsdienst 040-2530350

112

0900-8844 040-2322000 0800-7000

0900-8861 Centrale huisartsenpost (C.H.P) Alleen voor spoedgevallen in de avonduren, 's nachts en in het weekend. (Deblokkeer dit 0900-nummer; €0,10/min) 0492-432906 Dienst Apotheek Peelland Alleen voor spoedgevallen in de avonduren van 18.00-20.30 uur, in het weekend en op feestdagen.

0492-572000 Savant Zorg Voor professionele verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding thuis of in onze woonzorgcentra. Wijkverpleegkundigen Savant Zorg Marianne Reumer en Joost Droog 0492-572000

Slachtofferhulp Brabant ZO, Centraal Bureau Spreekuur Helmond op afspraak 040-2116626

De Zorgboog. Zorg voor jong en oud Info/aanvragen (€ 0,01/min)

Buro Rechtshulp

0492-542907

Pastorale hulp Pastoor E. Seidel Diaken H.W.Dings

0492-477255 0492-476345

Dierenambulance Ook voor overleden huisdieren Gemeente Alle afdelingen

06-12745522 Buurtzorg Helmond Buurtzorg Helmond biedt 24-uurs zorg op het gebied van verpleging bij u thuis (geen huishoudelijke hulp). helmond@buurtzorgnederland.com MEE Helmond Ondersteuning bij leven met een beperking.

0492-513971 (niet gratis)

14-0492

Wijkopzichter Rob Berkers Voor vragen en klachten in de wijk kunt u hem aanspreken of bellen met de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer. Stadswacht: 0492-845970 (voor vuilnis, hondenoverlast, graffiti) Graffitimeldpunt: (24 uur per dag) 0492-587668

Afval (zie schema van de gemeente) G.F.T.-container in de oneven weken Grijze container in de even weken Plastic zak, tegelijk met de G.F.T.-container in de oneven week Grof vuil Milieustraat Kringloopwinkel Klein Chemisch Afval, Gerstdijk 1

ma t/m vr 13.00-17.00 uur, za 08.30-16.00 uur

0900-8998636

0492-328000

Invalidenbond Helmond Braakse Bosdijk 2 (in "Con-Brio"-gebouw) Speekuur elke donderdag tussen 10.00-12.00 uur of na telefonische afspraak 0492-524414 0800-0234795 Taxbus Minimaal 1 uur van tevoren reserveren Stichting WijkRaad Helmond-Oost Secretariaat, Evertsenstraat 19a info@swrho.nl / www.swrho.nl

Peuterspeelzalen / Kinderopvang ‘t Stekje , Gladiolenstraat 0492-476720 Aanmelden via Spring Kinderopvang 088-2088200 www.spring-kinderopvang.nl Kindercentrum 't Alvermanneke 0492-521925 Bestaat uit: 3 peuterspeelzaalgroepen ('t Kwebbeltje) 3 dagopvanggroepen (Vosjes, Vlindertjes, Konijntjes) 0492-475293 1 buitenschoolseopvanggroep (Egeltjes) 0492-546893 Van 0-12 jaar, Molenstraat 34. Kinderspeelhoeve, www.kinderspeelhoeve.nl 06-54642298 0492-475293 Sportkomplex de Rijpel

VRAGEN OVER UW WIJK?

Ophalen Oud Papier Rood Wit '62 Kringloopwinkel

0492-515416 0492-546893

Maatschappelijk Werk, LEVgroep Centraal kantoor, Penningstraat 55

0492-598989

13

Bel de buurtbeheerder: Tel. Woonpartners 0492 -508800 Vraag naar HUUB NIESSEN!


Agenda vaste activiteiten

Agenda extra activiteiten Woensdag 6 juni: 09.30-22.00

Maandag: 08.15-08.45 09.00-12.00 13.00-16.45

Donderdag 7 juni: Elkerliek ziekenhuis bloedafname Biljarten vrije inloop Biljartclub “de Lier”

10.00-12.00

13.30-15.30 14.00-15.30 18.30-21.00

10.00-12.00 Biljarten vrije inloop Boekenuitleen Biljarten vrije inloop, indien er geen stadscompetitie is Boekenuitleen Teken- en schildercursus volwassenen Cursus EGA Nederland

Woensdag: 09.00-12.00 10.00-12.00 13.00-16.45 19.00-20.30 20.00-22.00

Biljartclub “De Carambooltjes” Boekenuitleen Biljartclub “de Lier” Weight Watchers meting en cursus Bloemschikcursus (1x per 14 dagen)

10.00-12.00 11.00-12.00 13.00-16.45

Vakantiesluiting Het wijkhuis is GESLOTEN van: Vrijdag 7 juli tot en met zondag 26 augustus,

De Info-Oost van juli/augustus 2018 komt uit op: vrijdag 29 juni. Uw kopij moet uiterlijk binnen zijn op: maandag 11 juni. Gelieve uw kopij aan te leveren in platte tekst, op USB-stick of per e-mail naar: info.oost@wijkhuisdelier.nl.

Biljarten vrije inloop Boekenuitleen Liederentafel “De Tierelieren” Biljartclub “de Lier” Boekenuitleen Bto creatief (1x per 14 dagen) Bej.ver. De Goede Herder handwerken Biljarten “’t Pommeranske” St. Genesius repetitie

Vrijdag: 09.00-12.00 09.15-10.15

Koffieochtend in de Lier

m.u.v. de week van maandag 6 tot en met vrijdag 10 augustus.

Donderdag: 09.00-12.00 10.00-12.00 10.00-12.00 13.00-16.45 13.30-15.30 13.30-15.30 13.30-15.45 20.00-23.00 20.00-23.00

Fotografieclub

Dinsdag 12 juni:

Dinsdag: 09.00-12.00 10.00-12.00 13.00-16.45

Kunstacademie Te wildt tek-sch.

Biljarten vrije inloop Ouderengym “de Lier” onder deskundige leiding Boekenuitleen Wandelen vanuit wijkhuis de Lier (Buurtsportcoach Jibb) Biljarten vrije inloop, indien er geen stadscompetitie is

14

Redactie: Nord van den Aakster Mariken van Bree Roos Kerren Marilyn Rojot Voor meer info en kopijdata: www.wijkhuisdelier.nl/info oost

Info-Oost Juni 2018  
Info-Oost Juni 2018  
Advertisement