Page 1

Nr 1.2017

Utgiven av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren

Investeringar betyder alltid jobb. Och det betyder att vi kan få en bättre syn på industri i Sverige igen.  10

Mikael Damberg

Minister med position 10–11

Omvänt mentorskap 7 LinkedIn – en oslipad diamant 12 Bakom kulisserna i maktens korridorer 24


ämsta r f s n e n Regio nskapsu k r ö f . miljö tföretag x ä v l l i t och

idéer föds där människor möts

Kontorsplats på Videum Creative Arena Tror du att ditt företag når större tillväxt om du har nära till kompetens som kompletterar din egen? Eller tycker du att det vore toppen om någon annan tog hand om internetuppkopplingen, skrivaren, kaffeautomaten och städningen? Skulle du behöva en reception som tog emot dina besök och saknar du mötesrum till dina viktigaste möten?

Prova då på en plats i vårt öppna kontorslandskap! Läs mer på www.videum.se.

0470-72 33 00 www.videum.se


LEDARE

Det är politiken och inte framtiden som är oroande Industri- och Handelskammaren. Sydsvenskt Näringsliv utkommer med 4 nummer årligen. A N S VA R I G U T G I VA R E 

Stephan Müchler, Handelskammaren. R E DA K T Ö R – KO N TA K T– PR E N U M E R AT I O N E R

Caroline Rundberg, Handelskammaren. Tel 040-690 24 32. caroline.rundberg@handelskammaren.com A N N O N S E R  Media Support AB, Charlotte Blomfeldt. Mjöhultsvägen 62, 254 76 Allerum. Tel 042-12 43 00. charlotte@media-support.se L AYO U T– PRO D U K T I O N  Grafix Konsult AB, Ängdalavägen 36, 217 47 Malmö. Tel 040-644 46 70. www.grafix.se O M S L AG S BI L D  Handelskammarens Per Tryding träffade näringsminister Mikael Damberg på regeringskansliet för ett samtal om ledarskap, industrins återkomst och trygghet. Sidorna 10–11. Foto: Erik Flyg.

V I PÅV E RK A R · V I S T Ö DE R · V I S A MM A NF Ö R

Handelskammaren är en privat organisation som arbetar i sydsvenska företags intresse. Vi påverkar företagens villkor genom bland annat utveckling av infrastruktur och utbildningssystem. Vi stöder affärer genom service inom internationell handel och olika utbildningar. Vi sammanför företag i olika nätver­k och på våra många möten. Handelskammaren har drygt 2 800 medlemsföretag och finns i Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronobergs och södra Hallands län.

VÄXJÖ HALMSTAD

KALMAR

KARLSKRONA KRISTIANSTAD HELSINGBORG MALMÖ

Handelskammaren Skeppsbron 2, 211 20 Malmö Tel 040-690 24 00 Fax 040-690 24 90 info@handelskammaren.com www.handelskammaren.com

De flesta man talar med oroar sig inför framtiden. Det är egentligen inte särskilt konstigt. Människan har i alla tider bekymrat sig över det okända som komma skall, det som riskerar att förändra det man har och känner till. Visst tycks orosmolnen fler och mörkare än på länge, men i ett historiskt perspektiv är situationen knappast unik. Tänk tillbaka på 1900-talet och allt som skedde då. Några enstaka röster påpekar att vi har det bättre än någonsin i många avseende, men de flesta oroas. Dessvärre leder denna oro inte sällan till en vilja att återskapa och bevara det som tidigare varit. Man sluter sig och vill avskärma sig ifrån hoten som oftast upplevs komma utifrån. En sak är helt säker. Det är inte så vi vinner framtiden. De mänskliga landvinningar som gjorts har skapat fantastiska förutsättningar för en ljus framtid. Exempelvis skapar digitaliseringen oanade möjligheter. Den som förstår detta och som förstår att det inte är gamla modeller som löser morgondagens problem förmår navigera in i framtiden, oavsett om det handlar om affärer eller politik. Att det finns utmaningar är det givetvis ingen som förnekar. Men den stora utmaningen är egentligen att förmå att åstadkomma förändring, reella förändringar. Det handlar inte om förändrad politisk retorik, utan om nya prioriteringar och nya satsningar. Det handlar också om ett ledarskap som pekar på lösningar och inte hot. Låt tre viktiga områden tjäna som exempel. Det första exemplet är skola och utbildning. Självklart avgörs undervisningens kvalitet av enskilda lärares ämneskunskaper och förmåga att skapa en lugn miljö i klassrum eller andra lärmiljöer. Eftersom knappast någon ifrågasätter detta torde lärarnas status avseende främst kunskapskrav och lön premieras och de elever som inte förmår sköta sig lyftas ur undervisningen för att inte förstöra för alla andra elever. Det andra exemplet är våra vägar och järnvägar, som under årtionden misshandlats av våra rikspolitiker. För lite har byggts och det som funnits har inte underhållits i tillräcklig utsträckning. Låt entreprenörer bygga och underhålla väg- och järnvägssträckor och ta betalt av användarna. Varför inte börja med en fast Öresundsförbindelse mellan Helsingborg och Helsingör? Det tredje exemplet är migrationen. Vi har i nästan alla tider varit beroende av arbetskraft och kunskap utifrån, så också nu. Men vi har byråkratiska system och arbetsmarknadsregler som motverkar en snabb integration och anpassning till det svenska samhället. Det rimliga är att ändra på detta samtidigt som den lilla klick som inte vill eller kan anpassa sig till gällande lagar och regler ska ställas inför kännbara konsekvenser. Med handlingskraftiga ledare och förebilder som pekar på möjligheter och som förmår förändra det befintliga och tänka nytt kommer vi att gå en ljus framtid till mötes. Då skulle vi inte behöva oroa oss inför framtiden.

Med handlingskraftiga ledare och förebilder som pekar på möjligheter och som förmår förändra det befintliga och tänka nytt kommer vi att gå en ljus framtid till mötes.

FOTO: ROGER NELLSJÖ

I S S N 0 2 8 4 -14 6 0  © 2017 · Sydsvenska

Stephan Müchler, vd Handelskammaren

 3

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


I KORTHET

Ikea och Målerås i samarbete

Vin i Simrishamn – ett lyckat koncept

l  Inför projektet Ikea Art Event 2018 inleder Ikea och Målerås glasbruk ett samarbete. Det handlar om ett konstprojekt där Ikea samarbetar med glaskonstnärer från hela världen för att göra konst tillgängligt för de många människorna. Produkterna ska tillverkas på Målerås glasbruk i Glasriket vilket innebär nyanställningar för bruket. Glaskollektionen kommer att lanseras under 2018.

l  Sedan Nordic Sea Winery Showroom öppnade i Simrishamn juni 2014 har de tagit emot över 60 000 besökare. 2008 flyttade Nordic Sea Winery från Italien till Simrishamn för att komma närmre marknaden. Idag erbjuds guidade turer genom vineriet, ekfatshallen och vingården med vinprovning och lunch eller kvällsmeny. Tillsammans med hotell i regionen erbjuds också övernattning.

På nytt jobb l  Mimmi Karlsson-Bernfalk lämnar jobbet som chefredaktör och ansvarig utgivare på Norra Skåne för att istället bli chefredaktör på Blekinge Läns Tidning. Mimmi har tidigare bland annat varit redaktionschef för Skånska Dagbladet och Laholms Tidning. l  Bank Bergström kommer under första kvartalet 2017 ta över rollen som vd i e-handelsföretaget Designonline. Nuvarande vd och grundare Jörgen Bödmar lämnar över efter 14 år men kvarstår i styrelsen. Bank Bergström kommer närmast från Nelson Garden där han arbetar som marknads- och försäljningschef. l  Stephen Hwang blir ny rektor på Högskolan i Halmstad. Hwang är professor i teoretisk fysik och har en lång akademisk karriär, examen från Chalmers tekniska högskola samt utbildning och forskning vid Karlstads universitet. Sedan 2010 har han varit rektor för Linnéuniversitetet.

4 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

Ryds expanderar i Europa l  Ryds båtar AB utlovar nya båtmodeller till kommande säsong. Det handlar om en ny motorbåt, en mindre fiskebåt och roddbåt. Samtidigt håller man på att expandera på nya marknader i Tyskland och Norge. Ryds båtar AB var tidigare en del av Nimbus-koncernen.

Skånskt IT-företag uppköpt av norskt riskkapitalbolag l  Norska riskkapitalbolaget Norvestor går in som huvudägare i Landskronabaserade IT Gården, som har 100 anställda. Grundaren för IT Gården Jan Swedin fortsätter som vd. Företaget grundades 1999 och har vuxit snabbt på senare år till dagens 100 anställda. Omsättningen för 2015/2016, företaget har brutet räkenskapsår, landade på 200 miljoner kronor.

Trägårdh + Glimstedt l  Trägårdh Advokatbyrå i Malmö och Glimstedt i Lund gick samman vid årsskiftet då båda byråerna genomgår generationsskifte och föryngringsarbete. Sammanslagningen sker under det nya varumärket Trägårdh Advokatbyrå. Resultatet är en affärsjuridisk byrå med omkring 25 medarbetare varav 20 är jurister med kontor både i Malmö och i Lund.

Lampbutiken lever upp l  För 40 år sedan stängde butiken – nu öppnas den på nytt. Det är Karlskrona Lampfabrik som tillsammans med en byggnadsvårdsbutik öppnar upp i nyrenoverade lokaler vid lampfabriken på Pantarholmen i Karlskrona. Försäljningen har gått upp de senaste fem åren och planerna på att öppna en butik igen har funnits med under flera år och blir nu till verklighet.

Input kammar hem möbelupphandling l  Input interiör har vunnit en mångmiljonupphandling från Region Kronoberg. Under tre år ska de leverera miljö- och arbetsmöbler samt textilier till Region Kronoberg. Kontraktet kan förlängas i sex år. Affären har tillsammans med ett ramavtal med Växjö Kommun och affärer med World Trade Center gjort att bolaget fått möjlighet att rekrytera fler medarbetare.

Inwido moderniserar för 50 miljoner l  Fönster- och dörrtillverkaren Inwido ska investera 50 miljoner i fabrikerna i Lenhovda och Vetlanda. Genom att modernisera maskinparkerna ska företaget bli effektivare och öka produktiviteten men också öka flexibiliteten gentemot kunderna. Investeringarna bidrar också till en bättre och säkrare arbetsmiljö för de anställda.

Aspekta spänner pr-musklerna l  Aspekta förvärvar pr-konsultföretaget Kommuniceras verksamhet. Genom förvärvet kommer Aspekta att stärka sitt erbjudande inom bland annat kriskommunikation, pr, marknads- och förändringskommunikation. I samband med affären går Kommuniceras seniorkonsult och ägare Tomas André över till Aspekta.


Vill du synas här? Maila då pressmeddelanden och företagsnyheter till medlem@handelskammaren.com. Dessa kan också skickas till Caroline Rundberg, Handelskammaren, Skeppsbron 2, 211 20 Malmö. Glöm inte att bifoga bilder!

Nytt centrum för stora data i Växjö

Tyska viner via EHRENBERG

l  Linnéuniversitetet har startat ett nytt centrum för forskning inom datavetenskap. Syftet är att ta tillvara stora mängder data. Den nya plattformen ska skapa snabbare kommunikation mellan forskare inom datavetenskap och samhälle. Den ska fungera som en brygga mellan näringslivet och den offentliga sektorn vid tillfällen då det uppstår problem kring att använda stora insamlade datamängder.

l  Deutsches Weininstitut har valt EHRENBERG Kommunikation till ny samarbetspartner i Sverige. Intentionen är att fördjupa relationen mellan svenska konsumenter och tyska viner. Enligt den senaste kvartalsrapporten från Systembolaget har tyska viner en marknadsandel på 3,6%. EHRENBERG Kommunikation har sedan tidigare representerat Deutsches Weininstitut i Danmark.

Ny kaj för 55 miljoner l  Tre kajer intill varandra, tre fartyg som lastar eller lossar. Det är full fart i Helsingborgs hamn. Containertrafiken har ökat under 2016 och får möjlighet att fortsätta göra det. I dagarna öppnade kaj 903 efter omfattande ombyggnad, en investering på 55 miljoner kronor. Totalt står hanteringen för 55 procent av hamnens omsättning, färjetrafik och annat gods står för merparten av den övriga. Hamnbolagets omsättning uppgick 2015 till 351 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 51,7 miljoner.

Uppåt för Kalmar Öland Airport l  Under 2016 ökade antalet resenärer till och från huvudstaden, Arlanda och Bromma, med 8,8%. Även resandet till varmare breddgrader slog under året rekord. Både gällande antalet destinationer och resenärer med 14 procents tillväxt. 2016 blev alltså ett riktigt rekordår med totalt 238 921 resenärer för Kalmar Öland Airport.

Ny hall hos Holtab l  Holtab AB, som tillverkar prefabricerade transformatorstationer, har invigt en ny produktionshall i Tingsryd. När den är fullt utvecklad och produktionen kommit igång siktar man på att nyanställa 15-20 personer, främst montörer eller liknande. Holtab AB har även kontor i Kalmar, Malmö och Kungsbacka.

Älmhult levererar till försvaret l  Försvarets Materialtillverkare MSE Engineering i Älmhult har tagit hem ett stort kontrakt med Försvarets materielverk. Kontraktet gäller renovering och modifiering av elverk och ett UPS-system som säkerställer strömförsörjningen till viktiga funktioner.

På nytt jobb Två hamnar blir en l  Oskarshamns Hamn AB har tagit över driften av hamnen i Västervik och bolaget har bytt namn till Smålandshamnar AB. Den gemensamma driften av hamnarna ska stärka konkurrenskraften både gentemot andra hamnar och alternativa transportvägar för gods. Stordriftsfördelar som till exempel rationalisering av godshanteringen ska ge ett högre kapacitetsutnyttjande. Genom ökade volymer öppnas också möjligheten att kunna producera tjänster till ett lägre pris.

l  Medicinteknikkoncernen Getinge Group har presenterat en ny vd, Mattias Perjos som tillträder senast i maj i år. Han kommer närmast från posten som vd för italienska Coesia Industrial Process Solutions (IPS). l  Jonas Kihlberg ersätter Jonas Netterström som koncernchef för Elajo Invest AB. Jonas Kihlberg kommer från en roll som regionchef för Industrial Solutions på Caverion Sverige AB. Jonas Netterström går vidare till uppdraget som chef för det klassiska cykelmärket Monark. l  Sofie Bergdahl har varit regionchef på Lunicores Helsingborgskontor i snart ett år men tar nu ännu ett steg uppåt. Vid årsskiftet tog Sofie Bergdahl över som vd för studentkonsultbolaget Lunicore.

Älghultsföretaget på nya marker l  A-plast i Älghult är bolaget bakom de röda ”snöpinnarna” som kantar våra svenska vägar. Nu har bolaget också inlett leveransen av mångmiljonavtalet till utbyggnaden av fibernätet, en helt ny bransch för företaget. A-plast tillverkar den skyddande plasten som ligger runt själva fibern och som grävs ner i marken. Sedan i maj har produktionsvolymen ökat med över 50 procent och nu siktar man på att rekrytera mer personal.

Yaskawas avancerar l  Det har gått fyrtio år och nio robotgenerationer sedan Yaskawas MOTOMAN-L10 introducerades på marknaden. Det dröjde fyra robotgenerationer, till 1994, innan det blev möjligt att använda en pc-dator för att skapa, redigera och ladda upp nya robotjobb till styrsystemet. Tekniken utvecklas hela tiden och Yaskawas sikte är nu inställt på att utveckla både avancerade industrirobotar och nästa generations robotteknik för hälso- och servicerobotar som ska samexistera med människor.

l  Magdalena Nour är ny verksamhetsansvarig på föreningen Mine. Med sig tar Magdalena sina erfarenheter från bemanningsbranschen då hon tidigare bland annat varit regionchef för Adecco.

Radix Kompetens – DI:s Supergasell 2016 l  Devisen ”allas rätt till rätt jobb” har fått Radix Kompetens att växa med över 5 000 procent mellan 2012 och 2015. Omsättningen har vuxit till 90 Mkr. Radix arbetar på uppdrag av bland annat Arbetsförmedlingen, kommuner och organisationer och stödjer arbetssökande på deras väg till jobb, studier eller praktik. 2020 siktar de på att vara över 500 anställda och omsätta en halv miljard.

 5

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


HANDELSKAMMARENS KALENDARIUM

l Handelskammaren arrangerar runt 200 seminarier, möten och utbildningar om året i Sydsverige. Detta för att öka medlemsföretagens konkurrenskraft och verka som en arena för nätverk. Komplett utbud och anmälan finns på handelskammaren.com/kalendarium

7/2 8/2 8/2 9/2 9/2 9/2 9/2 10/2 14/2 14/2

Mer än hjärna, Malmö Mer än hjärna, Halmstad Bli framgångsrik i Kina, Malmö Visselblåsare i ditt företag?, Malmö Morgondagens ordförande, ledamot och vd, Malmö Framtidens infrastruktur i Kalmar län, Kalmar After Work Agenda Kronoberg 2017, Växjö Nyheter i upphandlingslagstiftningen, Malmö Praktisk hantering av exportdokument, Växjö Skärpt diskrimineringslag och krav på lönekartläggning, Malmö 15/2 Använder du rätt leveransvillkor?, Kalmar 15/2 Nya Dataskyddsförordningen – förbered dig i tid, Malmö 16/2 Nätverksträff hos Skåne Stadsmission, Malmö 1/3 En nykter syn på cirkulär ekonomi, Malmö 2/3 Buller, istappar, gropar – mer om fastighetsägarens skadeståndsansvar, Malmö 7/3 Så gör du ekonomiska case för ditt hållbarhetsarbete, Malmö 7/3 Företagsbesök på Nordvalls, Sjöbo 8/3 Avtalsskrivning vid försäljning av tjänster och service, Malmö 9/3 ABC för en lyckad omorganisation, Malmö 14/3 Praktisk offertskrivning, Malmö 15/3 Nya Dataskyddsförordningen – förbered dig i tid, Växjö 16/3 Ekonomi och affärsmöjligheter i Ryssland, Ukraina och Kazakstan, Malmö 20/3 Vägen till börsen, Malmö 21/3 Tullkunskap för inköpare, Malmö 22/3 Invitation to Managerial Master’s Championship Event, Malmö 23/3 Hur uppnår man mål genom beteendeförändringar – nudging?, Malmö 27/3 Vägen till byggklar mark, Växjö 28/3 Arbetsrätt 2.0 – en fördjupningskurs, Malmö 29/3 Strategiska beslut vid utlandsetablering, Malmö 3/4 Det här har jag delegerat..eller?, Malmö 4/4 Använder du rätt leveransvillkor?, Kristianstad 5/4 Hur säkrar du dina företagshemligheter?, Malmö 6/4 Arbetsrätt; en introduktion, Helsingborg 19/4 Praktisk hantering av exportdokument, Helsingborg 19/4 Inspirationsworkshop – hållbarhetskommunikation, Malmö Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Nya medarbetare till Malmökontoret l  Vi har glädjen att välkomna tre nya medarbetare till Malmökontoret! Victoria Karlsson anställs som projektassistent på affärsserviceavdelningen. Maja Grälls och Anna Persson är Handels­ kammarens nya praktikanter för våren. Victoria har flyttat tillbaka till Sverige efter att tidigare ha bott utomlands och bland annat arbetat på Swedish Chamber of Commerce i Dubai och Singapore. Maja har en kandidatexamen i Politices från Lunds Universitet och ska praktisera på Handelskammarens policyavdelning. Anna har en kandidatexamen i Företagsekonomi från Borås Högskola och ska praktisera på kommunikationsavdelningen. Vi hälsar dem alla välkomna till Handelskammaren!

6 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

I hamn i Åhus l  Åhus hamn och industripark är en av de mest betydande bulkoch containerhamnar­na i Södra Sverige. Häng med på företagsbesök den 26 april och få en guidad tur av vd Fredrik Åsare som visar upp hamnens effektiva logistiklösningar och hur industriparken har utvecklats till vad den är idag. Välkomna!

Högskola och samhälle

Gör skillnad! – Stadsmissionen Malmö l  Följ med på kombinerat företagsbesök och nätverksträff på Stadsmissionen Skåne i Malmö den 16 februari. Genom flera sociala företag är organisationen ett lysande exempel på hur man kan arbeta med att stärka människor som lever i utsatthet. Lär dig mer om hur Stadsmissionen ser på omgivningens möjligheter att bidra till deras arbete och hur behoven och förutsättningarna att stödja har förändrats. Information om anmälan finns på › handelskammaren.com/kalendarium

l  Den 18–19 maj arrangeras konferensen ”Högskola och samhälle i samverkan” av Lunds universitet, Campus Helsingborg. Konferen­ sen handlar om gränssnitten mellan digitalisering, entreprenörskap och hållbarhet. Vilka exempel kan vi se på behovsdriven och innovations­driven samhällsutveckling i dessa skärningspunkter? Konferensen är till för dig som har idéer, kunskap, ambitioner, kontakter och finns i näringslivet eller högskolevärlden, på myndigheter, kommunala eller regionala verksamheter eller inom politiken. Mer info finns på › ch.lu.se

Tre intressanta miljökonferenser l  Våren bjuder på tre konferenser inom miljöområdet. Den 27 mars i Lund tillsammans med Ideon och 28 mars i Växjö har vi konferensen Klimatutmaningen 2.0. Vår senaste klimatrapport presenteras och du får lyssna till intressanta föredragshållare. Den 20 april håller vi tillsammans med Krinova, Läns­ styrelsen i Skåne samt Sydsvenska Miljörättsföreningen Vattendagen 2017 – Är vattnet rent och räcker det till alla? Håll ögonen öppna i vårt kalendarium.

Dags för Entreprenörsgalan Syd l  Entreprenörsgalan Syd går av stapeln den 1 mars i Malmö. Galan är ett årligt event som i år hålls på Malmö Rådhus och arrangeras av Founders Alliance i samarbete med Handelskammaren. Syftet med Entreprenörsgalan Syd är att främja och inspirera till framgångsrikt entreprenörskap genom att lyfta fram entreprenörsförebilder samt öka utvecklingstakten i södra Sveriges befintliga entreprenörsföretag. Detta genom ett erfarenhetsutbyte mellan framstående entreprenörer och viktiga intressenter. Det är en kväll där entreprenörskap hyllas och inspiration flödar. Under kvällen kommer utmärkelser att delas ut till Årets Unga Entreprenör, Årets Grundare Syd samt Årets Förebildsentreprenör.


FOTO: JAKOB WELLS

Spelar roll De tiotusen biljetterna till e-sportturneringen the International i Seattle sålde slut på mindre än en timme.

Det började med en Commodore 64 på 80-talet. När jag 1994 fyllde tio år fick jag min första egna dator, en hembygd maskin som jag kunde göra läxor på och som precis klarade av att köra spelet Jurassic Park. Mina föräldrar såg det senare som underordnat det förra, för mig var det precis tvärt om. Något hände i mitten på 90-talet när internetuppkopplingen kom. Plötsligt kunde man spela mot sina kompisar över telefonlinjen. Spelandet avbröts ofta för att någon ringde, men det var början på något stort. Nästa steg var att kunna spela mot många andra människor samtidigt. Trots allt jag lärt mig genom spelandet vågar jag påstå att spelbranschen hela tiden implicit har betraktats som ett marginalfenomen. Ett återkommande exempel är föräldrars oro för att barnen intresserar sig för mycket för dataspel. Datorer är ju egentligen till för seriöst arbete medan spelen utnyttjar den fantastiska tekniken till simpelt tidsfördriv. Inget kunde vara mer fel. Spelandet har utvecklats och spridit sig på flera vis. Spel som World of Warcraft eller Minecraft har öppnat dörren till stora virtuella världar och det finns internationella turneringar i e-sport. Till det kommer sällskapsspelare som spelar karaoke- eller dansspel tillsammans och mobilspelare som tar fram telefonen medan de pendlar eller tittar på tv. Sommarplågan Pokémon Go gav ett smakprov på hur virtual reality och augmented reality gör spel av vår vardag. Vill man förstå spelens roll i ekonomi och

samhälle kan man titta lite närmare på tid. I kölvattnet av det digitala skiftet lever vi i ett överflöd av information. Allt fler produkter digitaliseras och görs tillgängliga över nätet. Samtidigt växer utbudet av fysiska produkter genom globalisering och e-handel. Men en allt mer knapp resurs är människors tid. Din odelade uppmärksamhet håller på att bli en ny guldstandard. Det är mot den bakgrunden vi borde betrakta dataspelandet. Det ger perspektiv på potentialen inom spelbranschen. Därför är det glädjande att det går bra för svenska spelutvecklare. En bransch på uppgång Enligt Dataspelsbranschens spelutvecklarindex bestod sektorn i Sverige år 2015 av 236 bolag med 3709 anställda, en sammanlagd omsättning på 12,5 miljarder kronor och ett totalt resultat på 4,7 miljarder kronor. Därtill växer dataspelsekonomin så det knakar. Mellan 2010 och 2015 fördubblades antalet bolag, antalet anställda tredubblades och omsättningen mer än tiofaldigades. Malmö sticker ut i statistiken. Stockholm är den enskilt största spelkommunen med två tredjedelar av de anställda i branschen, men

därefter kommer Malmö med 9 procent av bolagen och 13 procent av de anställda. För utomstående är det lätt att blanda ihop spelbranschen med medieindustrin. Spelutvecklarna är ett tydligt exempel på att det inte längre går att tala om någon enhetligt IT-sektor eller ITindustri. Forskaren Johan Miörner vid Lunds Universitet har undersökt hur spelutvecklingen etablerade sig i Skåne och enligt honom var den en nyckelfaktor att spelutvecklarna inte klumpades ihop med medieindustrin.

Spelandet har utvecklats och spridit sig på flera vis. Spel som World of Warcraft eller Mine­craft har öppnat dörren till stora virtuella världar och det finns internationella turneringar i e-sport.

– Genom att etablera egna nätverk och plattformar, istället för att bli en del av medieklustret i Malmö, har spelutvecklarna kunnat påverka och samverka med regionens övriga aktörer på ett sätt som gynnat branschens utveckling i regionen, säger Johan Miörner. Lärdomar som sprids Återvänder vi nu till den återkommande skeptiska inställningen till dataspel och spelande framstår den plötsligt som väldigt förlegad (om den någonsin var relevant). Tvärtom är spelutveckling en växande bransch i den allt hårdare konkurrensen om människors tid och uppmärksamhet. Dessutom börjar lärdomar från spelen, s k gamification, att leta sig in i andra sektorer som utbildning eller hälso- och friskvård. Har du ett barn eller en kompis som tycker om allt som har med dataspel att göra? Varför inte hjälpa till att fördjupa intresset? Tillsammans kan ni lära er mer om spelutveckling, kanske läsa en programmeringskurs online på Codecademy eller rent av spela ihop! JOAKIM WERNBERG joakim.wernberg @handelskammaren.com

 7

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


Väg E6, E6:an i folkmun, sträcker sig från Trelleborg till Nordnorge. Det är en av nordens viktigaste pulsådror. Trots vägens betydelse för Sveriges ekonomi är den hårt överbelastad. Därför kommer E6:an att vara en högt prioriterad fråga för Handelskammaren när Trafikverket presenterar de nya tolvårsplanerna för investeringar 2017.

– Hög tid att agera Längs med E6:ans snabba leder tävlar pendlingstrafik och godstransport om samma utrymme. Men om E6:an inte förbättras kommer det i framtiden inte att finnas plats för båda. Ständiga olyckor och trängsel försvårar för näringslivets transporter. Samtidigt hindras pendlingen som driver tillväxt i regionen. De senaste åren har arbetsmarknaden Malmö-LundHelsingborg vuxit samman till en gemensam region. Faktum är att tillväxten i den svenska delen av Öresundsregionen har varit större än i Stockholm även i antalet personer. Denna fördel riskerar nu att gå förlorad. Ökat tryck med Fehrman Bält Inom kort inleds bygget med en fast förbindelse mellan Danmark och Tyskland, Fehrman Bält-tunneln. Tunneln är ett av skälen till att vi kan räkna med att belastningen på E6:an kommer att öka ytterligare i framtiden. – Transittrafiken, det vill säga trafik som bara passerar regionen, ligger ungefär på samma nivå som i Schweiz. Där pågår en högljudd debatt om trafiken och det är en debatt vi kommer att se mer av även i svensk politik, säger Per Tryding. Smarta trafiklösningar kräver bredd Inför kommande tolvårsplan kommer utrymmet för nyinvesteringar att vara hårt konkur-

8 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

Hej där! Peter Nilsson,

vd på Trelleborg AB

Lokala arbetsmarknader, befolkning År (omfattning) Region

2000 (LA 1998)

2013 (LA2008)

Ökning

%

2 171 702

2 554 869

426 509

20,0%

Öresund (SE)

635 606

1 104 097

477 410

76,2%

Göteborg

865 479

1 128 288

276 094

32,4%

Stockholm

2000 års befolkning inom Lokal arbetsmarknad åtkomlig 1998 (LA98) 2013 års befolkning inom Lokal arbetsmarknad åtkomlig 2008 (LA08)

Det handlar ytterst om jobbpolitik. Arbetspendling och internationella transporter driver tillväxt och sysselsättning.

rensutsatt. Eftersläpningen på underhåll äter upp mycket. Om satsningen på höghastighetståg genomförs fullt ut kan det till och med bli tal om att stryka befintliga satsningar. Detta är ett skäl till att det talas om så kal�lade smarta trafiklösningar för att bättre reglera trafikflöden. Till exempel genom att på vissa sträckor ta bort möjligheten för omkörningar och reglera hastigheter flexibelt. – Vi vill dock poängtera att det krävs utbyggnad av E6:an. En utbyggd väg är en förutsätt-

ning för att få effektivitet i intelligenta trafiksystem. De kräver flexibilitet, något som inte längre finns på väg E6 eftersom vägen är igenproppad, säger Per Tryding. Med trefiligt på varje sida är det möjligt att skapa smarta lösningar där till exempel godstrafiken får en egen fil. Detta ger spelrum för att införa olika hastighetsbegränsningar vilket motverkar sammanstötningen mellan de olika trafikslagen. Handelskammaren arbetar för frågan på flera plan och kommer att göra tydliga inspel till arbetet med tolvårsplanen för infrastruktursatsningar. – Det handlar ytterst om jobbpolitik. Arbetspendling och internationella transporter driver tillväxt och sysselsättning. Nu står vi i en situation där dessa ”springer i vägen” för varandra. Det kommer kosta jobb om inget görs, säger Per Tryding. SAM CANDIA sam.candia @handelskammaren.com

Trelleborg AB ligger i ena änden av E6:an och er arbetskraft kommer från olika platser i regionen. Vad betyder E6:an för er? En stor del av våra leveranser, anställda och besökare måste färdas via E6:an, så vägen är jätte­ viktig för oss. Vi har vårt huvudkontor i Trelleborg men många anställda bor runt om i Skåne och då framförallt kring Malmö, Lund och Helsingborg. Hur drabbas ni av den ohållbara situationen på E6:an? Opålitligheten och överbelastningen som präglar E6:an påverkar vårt rekryteringsunderlag negativt. Ingen vill ju ha en pendlingssträcka som är riskfylld och där man hela tiden riskerar att fastna och inte kan planera sin tid. I värsta fall hamnar man i någon av de återkommande olyckorna. Även vårt dagliga arbete påverkas, då trafikolyckor och andra störningar sätter såväl leveranser som besökare som reser till och från oss i svåra situationer. Hur borde vägen förbättras i framtiden? Jag kan inte se några andra alternativ än att vägen måste byggas ut och kapaciteten ökas. Givetvis kan en utbyggnad av E6:an kompletteras med en utbyggd tåg- och busstrafik. Men för vårt företag som ligger utanför Malmö, och där många av oss pendlar ”förbi Malmö” är det inte rimligt att alla ska behöva pendla via centrala Malmö för att byta tåg eller buss.


E6

FOTO MAGNUS ADOLFSSON

GRUNDA T 1996

I

E N

D I G I T A L

V Ä R L D

V I L L

M Ä N N I S K O R

M Ö T A S

Tack för de första 20 åren! Numera Mässor, en av Sveriges största mässarrangörer, finns i Malmö. Varje år producerar våra passionerade medarbetare arrangemang i hela landet som drar över 200 000 besökare och

3 000 utställande företag. De första 20 åren har varit en fantastisk resa – nu ser vi fram emot många år med intressanta, överraskande och nyttiga arrangemang för alla besökare och medverkande.

PROGRAM 2017 – välkommen till våra arrangemang! Årets Kock 2 februari Malmö Arena Biljetter på tasteticket.se

Stockholms Villamässa 24–26 mars Kistamässan

Villafamiljens Mässa 22–24 september Arena Skövde

Mila 16–18 februari Malmömässan

Stockholm Malt Mat & Destillat 31 mars–1 april Stockholmsmässan

Malmös Seniordagar 3–4 oktober Malmömässan

Sy- & Hantverksfestivalen 17–19 februari Stockholmsmässan

Stockholms Seniordagar 5–6 april Stockholmsmässan

Sy- & Hantverksfestivalen 6–8 oktober Nolia, Umeå

Stora Villamässan 2–5 mars Malmömässan

Borås Garn & Vävdagar 21–23 april Åhaga

Älska Mat – Vin & Deli 20–22 oktober Malmömässan

Vår Trädgård 2–5 mars Malmömässan

Seniormässan 9–11 maj Malmömässan

Seniormässan 24–26 oktober Stockholmsmässan

Malmö Öl & Whiskyfestival 10–11 mars Malmömässan

Helsingborgs Konst & Antikmässa 27–30 juli Helsingborg Arena

Sy- & Hantverksfestivalen 27–29 oktober Stockholmsmässan

Seniormässan 14–16 mars Svenska Mässan Göteborg

Vin & Deli 27–30 juli Helsingborg Arena

Borås Antikmässa 27–29 oktober Åhaga

Sy- & Hantverksfestivalen 24–26 mars Malmömässan

Sy- & Hantverksfestivalen 25–27 augusti Svenska Mässan, Göteborg

Stockholms Trädgårdsmässa 24–26 mars Kistamässan

Göteborgs Seniordagar 13–14 september Göteborg

www.numeramassor.com


Politik i skuggan av Trump och Bre När man besöker regeringskansliet idag blir man genast påmind om att omvärlden är lite kallare än för bara några år sedan. Handels­ kammarens Per Tryding träffade näringsminister Mikael Damberg en kylig januaridag i Stockholm. Fotografens utrustning ska skannas av i en säkerhetskontroll. Det märks att svenska departement inte är byggda med detta i åtanke och i vissa fall får granskningen ske i konverterade postrum eller lager. Det ger bokstavligen en annorlunda och ganska intressant ingång. För på företagsbesök är det ofta i sådana utrymmen man ser kulturen och om management nått ut i en organisation. På näringsdepartementet är det godkänt och processen är vänligt informell men effektiv. Men den nya omvärlden märks också några trappor upp där näringsministern har i uppdrag att sätta sin agenda. – Som minister finns två uppgifter. Den ena är att leverera in lagar och annat i det välsmorda maskineri som är regeringskansliet. Den andra är att utveckla ledarskap och strategier, säger Mikael Damberg. Det är inte minst i den andra rollen som en

10 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

Nu behöver man bestämma sig för vad som vore bra, vilken utveckling man tror på för sin verksamhet och sedan våga ta position och driva frågor.

osäker omvärld spelar in. Damberg nämner själv EU med Brexit, ny president i vita huset och en ifrågasatt handelspolitik. – Det här påverkar. Idag kan man inte omvärldsanalysera sig fram till sin agenda på samma sätt som i en mer stabil värld. Nu behöver man bestämma sig för vad som vore bra, vilken utveckling man tror på för sin verksamhet och sedan våga ta position och driva frågor. Industrins återkomst Han nämner småföretagens kapitaltillgång som exempel. Som minister har han initierat ett möte med affärsbankerna och småföretagen kring finansiering. Villkoren på de finansiella marknaderna är naturligtvis mycket svåra att sia om. Men att de små företagen behöver kapital kommer inte förändras och är en prioritering. Och då måste man försöka agera.


FOTO: ERIK FLYG

Några korta Sociala medier ”Twitter sköter jag själv och det är en bra källa att snabbt ta in information inom ett delområde som man intresserar sig för. Men jag för inte dialoger där. Hanteringen av Facebook är mer integrerat i organisationen.”

Bjuv Näringsminister Mikael Damberg berättar för Handelskammarens Per Tryding att han vill att vi pratar mer positivt i Sverige om industri och investeringar.

”Jag har haft kontakt med alla företag som aviserat större neddragningar. Jag vill förstå varför de fattar besluten och jag vill veta hur de hanterar sitt ansvar, och givetvis också kommunicera hur regeringens politik kan påverka dem i positiv riktning. Visa att det investeras mycket i Sverige. När det gäller Bjuv har jag fortfarande dialog med ägarna.”

Det postindustriella samhället

xit – En viktig del i ledarskapet är också att lyfta fram företag och näringsliv. Sanningen är ju att det går bra nu och att det sker otroligt mycket positivt i näringslivet. Men ändå är bilden en annan. Damberg nämner särskilt att vi nu har fått konkreta exempel på att det kommer ny industri och att industrin återvänder till Sverige. – Detta är bara positivt. Investeringar betyder alltid jobb. Och det betyder att vi kan få en bättre syn på industri igen i Sverige. Men utvecklingen betyder också att vi behöver lyfta yrkesutbildningen. – Vi satsar nu på att bygga ut YH, för det är ett snabbt sätt att få fram kompetens. Sedan behöver vi se över hur vi arbetar med yrkesutbildning. Jag tycker regionerna behöver en större roll så att vi kommer närmare behoven. Vi har beslutat att inleda det arbetet genom analyser. Sverige har en utveckling med ökande investeringar i företagen. Damberg menar att regeringen också bidrar och pekar på att regeringen ökat budgeten för infrastruktur med 100 miljarder. Behoven är stora eftersom Sverige har halkat efter med underhåll. Det finns behov på många håll påpekar Damberg och nämner industri, besöksnäring, livsmedel och skog som näringar som finns i hela Sverige och där behövs en del av detta också.

FOTO: ERIK FLYG

”Det har talats om detta som om tillverkning och industri ska försvinna. Men det är en felaktig tanke. Bilden har blivit att industrin är på dekis. Nu kan vi tala om växande industri i Sverige igen. Äntligen, säger jag.”

– Men samtidigt kan en regering aldrig ensam skapa smart industri och utveckling, där behövs näringslivet. Vikten av trygghet Och så återvänder han till att vi behöver tala mer och mer positivt om industri och investeringar. – Vi har en fördel i Sverige med vår förhandlingsmodell där man mellan personal och ledning kan komma överens om förändringar i företagen. Självklart kan det behövas uppdateringar också i Sverige. Under krisen hade Tyskland en bra modell för korttidsarbeten, som Löfven införde inom Metall, påpekar Damberg som exempel. Och lyfter fram trygghetssystem som en viktig del av förändringsarbetet i Sverige. – Trygghet gör att vi kan genomföra förändring i Sverige. Det är bra för investeringar och skapar stöd för en politik med öppen handel och långsiktighet. Det, menar näringsministern, är plattformen för att utveckla näringslivet i Sverige i en osäker omvärld.

Trygghet gör att vi kan genomföra förändring i Sverige. Det är bra för investeringar och skapar stöd för en politik med öppen handel och långsiktighet.

PER TRYDING per.tryding @handelskammaren.com

  11

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


Lunicores Vera Håkansson och Handelskammarens Katarina Jönsson är båda övertygade om att omvänt mentorskap kan bryta gamla strukturer och bidra med nya perspektiv.

Omvänt mentorskap På ett seminarium som vi arrangerade tillsammans med studentkonsultbolaget Lunicore dök det upp en brilliant idé – det omvända mentorskapet. Vanligtvis handlar mentorskap om att en erfaren person, ofta lite äldre och etablerad, tar sig an en yngre adept för att guida och hjälpa personen i den yrkesmässiga och personliga utvecklingen. Vi tänker istället tvärt om. Ledare i Handelskammarens nätverk har nu en unik möjlighet att få en mentor från nästa generations medarbetare, en driven student som utmanar traditionella tankemönster och arbetssätt. Den förväntade genomsnittsliga anställningstiden för millenials är tre år, det vill säga 15–20 jobb under karriären. I dag diskuteras det mycket i näringslivet om den digitala transformationen och om hur arbetsgivare ska kunna attrahera och behålla medarbetare från generation Y och Z – de som växt upp med dator, surfplatta och smartphone. Bäst på att ge svar och och komma

12 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

Det här är verkligen ett bra sätt att föra näringsliv och akademi närmare varandra. med nya insikter är såklart våra digitala infödingar och blivande medarbetare. – Som chef och ledare kan det vara svårt att blotta sin okun-

skap internt i vissa frågor. I det här mentorskapsprogrammet hoppas vi att man ska våga vara öppen och verkligen passa på att ”tanka” så mycket kunskap som möjligt ur sin unga mentor, säger Vera Håkansson vvd på Lunicore studentkonsulter. Handelskammaren har en klar målsättning med mentorskapet. – Det här är verkligen ett bra sätt att föra näringsliv och akademi närmare varandra. Förhoppningen är att kunna bryta gamla strukturer och bidra med nya perspektiv från unga studenter till människor som redan kommit långt i karriären, säger Katarina Jönsson regionchef på Handelskammaren. Vilka ämnen kan diskuteras vid mötena mellan adept och mentor? – Allt från hur man blir en attraktiv arbetsgivare, ledarskap, företagets sociala ansvar, digitalisering och kommunikation till organisationskultur och varumärkesbyggande hoppas vi kommer att stå på agendan, säger Vera Håkansson.

Vad hoppas då mentorerna på att få ut av sitt engagemang? – Här ges en fantastisk möjlighet att träna sitt ledarskap, mötesteknik och att skapa kontakter i näringslivet, avslutar Vera Håkansson. CAROLINE RUNDBERG caroline.rundberg @handelskammaren.com

Lunicore är ett av Nordens främsta och största studentdrivna konsultbolag. Med Lunds universitet i ryggen arbetar Lunicore med att stärka företag, organisationer och offentlig sektor med den senaste kunskapen från universitetet. Genom att inför varje projekt samla drivna studenter i dynamiska team med tvärvetenskapliga kompetenser är Lunicore en av de främsta länkarna mellan universitetsvärlden och näringslivet.


Handelskammaren har funnits sedan bÜrjan av 1600-talet med just syftet att skapa nätverk och starka allianser, ett koncept som fungerar än idag. 15

Handelskammaren

2017


Handelskammaren 2017

Viktiga frågor 2017

l Inriktningen på Handelskammarens arbete bestäms av en grupp på

drygt hundra företagsledare som är ledamöter i Handelskammarens fullmäktige. Gruppen samlas två gånger per år och är ett forum för att diskutera och besluta vilka frågor som skall drivas. På årsmötet i maj väljs gruppen och aktuella frågor tas upp. I samband med Höstmötet i december beslutas om en årlig handlingsplan. Fokus ligger på näringspolitiska frågor, men även annat kan diskuteras. Om man blickar framåt över 2017 kommer fem frågor ta mest plats i agendan. Handelspolitiken är kanske det första man tänker på. Handelskammaren berörs både direkt genom våra handelsdokument som vi utfärdar, men också genom att alla medlemsföretag påverkas. Om ett år vet vi redan mycket mer om detta. Det är fullt möjligt att vi behöver utfärda handelsdokument till Storbritannien redan inom några år. Sedan finns trafik och infrastruktur. Sverige arbetar med tolvåriga planeringshorisonter och innehållet i en ny sådan period skall tas fram under 2017. Samtidigt lägger Sverigeförhandlingen sina slutförslag om snabbtåg. I det förslaget ingår hur vi skall komma vidare med HH-förbindelsen. Men regeringen meddelade i höstas att snabbtågens finansierings skall tas över den vanliga infrastrukturbudgeten. Skulle hela detta projekt genomföras så hjälper regeringens extra 100 miljarder inte långt och då kommer existerande projekt i nuvarande plan få stryka på foten. Detta eftersom underhållet knappast kan skjutas upp längre. Inom kompetensförsörjning blir det extra fokus på yrkesutbildning. Här finns mycket att göra. En fråga handlar om att bygga regionala samarbeten när varje kommun för sig saknar underlag. Ett annat område är Yrkeshögskolan som fortfarande inte hittat rätt i sin struktur. Här behövs översyn av regelverket. Integration är ett nytt fokusområde. Här kan vi använda erfarenheter från andra länder där handelskammare arbetat med detta, som Tyskland och USA. En nyckel är kopplingen till just kompetensförsörjning. Under 2017 inleder Handelskammaren försök med tysk yrkesutbildning applicerat på flyktingar med uppehållstillstånd. Som långsiktig aktör kommer vi också arbeta för att bygga relationer med entreprenörer och invandrarföretag. Vi skall också förnya våra arbetsformer under 2017. Vi kommer satsa mer på lättrörliga arbetsgrupper där företagsledare i Handelskammaren integreras i vårt arbete redan på analysstadiet och vi skall använda oss mer av öppna möten kring våra frågor med inspel från experter och möten med beslutsfattare. Det ökar både kvalitet och intresse hos våra medlemmar. Och det är ju ytterst poängen med att ha en Handelskammare. PER TRYDING per.tryding @handelskammaren.com

14 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


Nätverk gör skillnad Handelskammaren är Sydsveriges största affärsnätverk. Under året som gick träffades fler än sjutusen människor vid våra arrange­mang. Men varför är det så viktigt att nätverka? Och hur gör man rätt så att mötena verkligen ger affärsnytta? Ulrika Dieroff, chef för Handelskammarens affärsservice tillika nätverksproffs, reder ut begreppet nätverkande. Ett nätverk är aldrig bättre än du gör det, och hur du vårdar det. Att ha många kontakter är nödvändigtvis inte ett bevis på ett bra nätverk. Dunbars number beskriver hur 150 är ett tal att relatera till, det är ungefär så många personer vi hanterar att lita på och ha förtroende för. Det är vad du gör av ditt nätverk som gör skillnad. Men hur bygger man ett bra nätverk och hur håller man det levande och givande? Till att börja med är det viktigt att man noggrant funderar över hur man vill att nätverket ska se ut, vad syftet är, vem som ska finnas i det, och hur kan man fylla det med människor man saknar? Att ha en varierad skara kommer att både utmana och utveckla dig. Viktigast är att vara intresserad och att dela med sig. Man kan absolut nätverka runt och få tillgång till en massa idéer, människor och information i egenintresse. Men bara ett tag. Den som inte delar med sig tröttnar andra mer eller mindre snabbt på. Ömsesidig vinst är det som gäller. Så förbered dig väl inför varje planerat möte, och fånga möjligheten i de oplanerade mötena. Inget slår ett fysiskt möte Sociala medier hjälper oss att hålla koll på våra ”vänner” och vi är många som har hundratals, kanske tusentals ”cyber-vänner”. Men ett fysiskt möte är mer värt än tusen skrivna ord. I det fysiska mötet uppstår dyna-

mik och man får en känsla för den som står framför en. Dit har vi inte nått i den virtuella världen – ännu i alla fall. Handelskammaren är Sydsveriges största nätverk, här träffas närmare sjutusen människor vid våra arrangemang under ett år. Vid vår senaste medlemsundersökning svarade fler än varannan deltagare att de knutit nya affärsdrivande kontakter vid något av sina besök hos oss. Handelskammare har funnits sedan början av 1600-talet med just syftet att skapa nätverk och starka allianser, ett koncept som fungerar än idag. För att ytterligare stimulera nya kontakter startar Handelskammaren under 2017 Omvänt mentorskap där studenter ställer upp som mentorer till etablerade företagare.

Ulrikas nätverkstips: n

Välj nytt, välj bort om det behövs n Var närvarande och långsiktig n Var aktiv och intresserad n Alla inblandade måste tjäna på det n Dela med dig n Ett nätverk består av alla relationer man har till andra människor

Ta hjälp av vårt Skiljedomsinstitut

FOTO: NEWS ØRESUND

Nästan alla affärer rullar på lugnt och fint. Men ibland kör man i diket eller kanske till och med frontalkrockar. Då åker avtalen fram. Vad var det egentligen vi kom överens om och hur skall tvisten lösas? Har det uppstått en tvist försöker man säkert först komma överens på något vis. Ofta står det i avtalen att tvist skall avgöras enligt svensk lag i svensk domstol för att sedan kunna komma upp i hovrätten eller till och med högsta domstolen. Alternativ tvistelösning har dock ökat i takt med att offentlighetsprincipen inte alltid gynnar bolagen vars affärshemligheter kan begäras ut av intresserade konkurrenter. Tidsaspekten är

en annan faktor; en tvist i offentlig domstol kan ta många år innan slutlig dom faller. Under hela den tiden binder företaget upp vd och/eller ledningsgrupp och advokater. Det blir en kostsam historia. Alternativen som erbjuds av Handelskammaren är medling och skiljedom. Medling är den mest kostnadseffektiva formen och avgörs ofta på en dag. Den avgörande skillnaden är att man i lösningen kan ta hänsyn till andra faktorer än själva tvisten. Parterna kan till exempel komma överens om framtida samarbeten för att komma överens. Skiljeförfarande är mer som en vanlig process men med vissa fördelar mot vanlig domstolsprocess. Det är framförallt snabbheten, sekretessen och möjligheten att få tvisten

avgjord av skiljemän med särskilda erfarenheter av näringslivets förhållanden. Ett skiljeförfarande är avgjort på ett par månader. En domstolsprocess kan ta många, många år och kostnaderna tickar iväg. Handelskammaren har sedan tjugo år ett skiljeråd som består av advokater och domare. Dessa utser skiljemän som har till uppgift att avgöra tvister genom skiljedom. För att Skiljerådet skall kunna handlägga ett ärende måste de tvistande parterna ha skrivit in i sitt avtal att Skiljerådets regler för skiljeförfarande skall tillämpas. Kontakta Ulrika Dieroff för mer information; 040-690 24 29 eller på ulrika.dieroff@ handelskammaren.com

  15

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


Handelskammaren 2017

Learning by doing I Sverige har lärlingsutbildning diskuterats länge. Oftast är förebilden den tyska varianten och där sköts hela systemet av Handelskamrarna. Nu kommer den tyska modellen till Sverige på försök under tre år. Synsättet i Tyskland är att detta inte rör sig om elever som får praktik, utan en anställning där man lär sig ett yrke på jobbet. Man får en anställning hos ett företag och en teoretisk utbildning parallellt. 85 procent av de som går den här typen av utbildning får sedan jobb inom yrket som utbildningen syftar till, hela 80 procent får en anställning i de företag där de gör den praktiska delen. Siffrorna talar sitt tydliga språk – modellen fungerar. I grund och botten handlar uppbyggnaden av yrkesutbildningssystemet om att alla investerar i ett lyckat resultat och

Dokumentexperterna hjälper dig l En av flera viktiga uppgifter

Handelskammaren har är att utfärda exportdokument och svara på frågor när det gäller framförallt export men även import. Denna service har vi på våra kontor i Malmö, Växjö och Halmstad. Linda Flink och Monica Svensson, som båda arbetar på vårt kontor i Malmö, har tillsammans många års erfarenhet av frågor kring, och utfärdande av, dokument när det gäller export till olika länder. – Vi hanterar dagligen, via post och vårt Internetbaserade system Certiata® Plus, våra kunders ansökningar om legalisering av dokument för deras exporter till olika länder i värl-

16 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

därmed har starka skäl att vilja lyckas. Studenten lägger sin tid, arbetsgivaren lägger resurser och skolan tillhandahåller en utbildning som utvärderas mot resultat. Med tysk förebild Nu tar Handelskammaren, Malmö stad och Arbetsförmedlingen ett gemensamt grepp och gör en copy/paste på den tyska modellen. Huvudsyftet med projektet är att snabbare etablera fler nyanlända och få ut fler i arbete. En viktig del i satsningen är att skapa kontaktnät och erfarenheter för de som är nya på arbetsmarknaden i Sverige. En annan viktig del är naturligtvis möjligheten att lära sig språket – på plats hos ett företag. Lisa Jedlid är projektledare på Handelskammaren och jobbar heltid med projektet, som löper under tre år. Målet är att hitta 234 lärlingsplatser, men viktigare är, att sätta upp en modell för Dubbel yrkesutbildning som kan fungera i hela landet och för lång tid framåt.

den. Ofta förekommande länder där olika typer av dokument behövs är bland annat Saudi Arabien, Turkiet, Förenade Arab­emiraten, Norge och Ryssland, berättar Linda. Handelskammaren utfärdar många ATA-carneter, ett så kallat tullpass för gods som till exempel ska visas på mässa, man ska åka med yrkesutrustning för att reparera maskiner eller med varuprover som ska visas upp för presumtiva kunder.

– Det bästa med projektet är att vi kan göra skillnad, på allvar. Det här är verkstad, det här är att verkligen förflytta en fråga framåt. I Sverige idag finns gymnasial lärlingsutbildning, men det här är ett annat system, där företagen som erbjuder arbetsplatserna är mer involverade. Företagen skall känna att de investerar i sin egen kompetensförsörjning, det är hela grundidén i den tyska modellen, säger Lisa Jedlid. Ny typ av samarbete Tanken är att projektet ska ut-

Det bästa med projektet är att vi kan göra skillnad, på allvar. Det här är verkstad, det här är att verkligen förflytta en fråga framåt.

Detta dokument underlättar gränspassagen då man bl a slipper deponera tull och moms vid gränspassagen och därför kommer igenom snabbare. – Vi får ofta svara på frågor kring ATA-carneter. Till exempel kan det vara så att ett företag ska åka på mässa i Dubai och har hört talas om ATA-carnet och vill veta mer. Det kan också röra sig om servicetekniker som ska till Norge med verktyg, och där uppringaren undrar om de

Några av de vanligaste frågorna som Handels­ kammaren svarar på när det gäller export är: n

Hur ska jag fylla i blanketten? Kan ni maila den? n Vilka dokument krävs för export till…? n Vårt gods har fastnat i tullen, kunden säger nu att de behöver ett ursprungscertifikat, vad/hur ska vi göra? n Kan godset ha annat ursprung än svenskt? n Behöver man ett certifikat per produkt/sändning/ursprungsland? n Vi har aldrig gjort affärer med Saudi, hur ska vi göra? n Varför behöver jag utfärda ett ursprungscertifikat? n

vecklas under tid och ta form i samarbete med företagen. – Vi har hittat en samverkansform som faktiskt inte testats tidigare, där Handelskammaren är vägen in till företagen. Det tror jag blir en vägvinnande strategi. Sen får vi inte glömma att detta är helt nytt, och det gäller att pröva sig fram. Vi vill bygga upp systemet i samklang med företagen som är en otroligt viktig spelare i detta. Genom dialog och erfarenhetsutbytet hoppas vi kunna visa upp riktiga resultat, genom att det skapas riktiga anställningar. Även för oss blir det ju ”learning by doing” avslutar Lisa Jedlid. CAROLINE RUNDBERG caroline.rundberg @handelskammaren.com

Projektet Dubbel Yrkesutbildning finansieras av Europeiska Socialfonden, och drivs i samarbete med Malmö Stad och Arbetsförmedlingen och Region Skåne. Läs mer på › malmobusiness.com

kan använda en ATA-carnet då, säger Monica. Utöver detta hjälper Handelskammaren till med några andra exportdokument så som EUR1 certifikat som vi har Tullverkets tillstånd att stämpla, samt svarar på frågor kring ATR certifikat som endast Tullverket får stämpla. De flesta typerna av blanketter går att köpa på handelskammaren.com liksom CMR fraktsedlar och en del affärslitteratur. Formulär finns på vår hemsida. – Vi får också ofta frågor om varors ursprung, vad som räknas som ursprung. Det behöver inte vara landet där varorna exporteras från. De kan vara tillverkade i till exempel Kina men exporteras från eller sättas samman i Sverige. Det kan påverka vilket land som räknas som ursprungsland. Vår expert Per Anders Lorentzon, som också håller utbildningar i detta, kan alltid ge svar på dessa frågor, berättar Monica.


LinkedIn

Kom igång och skapa en proffsig profil på LinkedIn

– en oslipad diamant

n

Han lever som han lär – LinkedIn-experten Johan Åberg på Nivide AB, får över 80 procent av sina kunder via digitala kanaler som LinkedIn. Resterande 20 via rekom­mendationer från LinkedIn-kunderna. LinkedIn är på stark frammarsch. Allt fler använder kanalen för att skapa intresse hos sin målgrupp, bygga förtroende och skapa nya affärsrelationer. Fler och fler företag börjar förstå att rätt använt kan LinkedIn ha en viktig roll i företagets varumärkesbyggande. Men förvånansvärt få verkar ha en strategi för hur medarbetarnas profiler ska utformas för att skapa affärsnytta. Det är i dagsläget upp till de enskilda medarbetarna. En gemensam LinkedIn-strategi på företaget där framförallt säljarna har ett mål med sin närvaro och ett professionellt innehåll kommer att ge resultat, det är Johan Åberg helt övertygad om. Johans bästa råd för dig och ditt företag på LinkedIn:

konversera kring och även vässat budskapet som du vill framföra. Samma regler gäller för din närvaro på nätet. n  Företagets säljare ska finnas där kunderna finns – även på nätet! Enligt Forrester Research gör nästan 80 % av B2B-kunderna mer än hälften av sin research online innan ett köp. Vill man som företag komma in tidigt i köpprocessen är den digitala närvaron A och O. Jag är övertygad om att säljarens roll kommer att bli allt mer digital i takt med vår användning av sociala medier och andra digitala kanaler och att marknadsoch säljavdelningarna behöver arbeta närmare varandra. n  Prata mindre om dig själv,

n  Var öppen för helt nya kontakter och uppträd professionellt! LinkedIn är för mig världens största kostnadsfria mingelevent där alla är inbjudna. Du har två val– antingen ställer du dig i en hörna och pratar med dom du redan känner eller så tar du tillvara på möjligheten och lär känna en massa nya människor. För att gå på eventet har du kanske klätt upp dig och funderat ut intressanta ämnen att

mer om kundens problem och utmaningar Istället för att berätta vad du är bra på och vad du erbjuder – vänd på steken. Kunden bryr sig egentligen inte om dig eller dina produkter. De vill få sina utmaningar och problem lösta. Ju bättre du som säljare och företag är på att identifiera kundens frågeställningar i köpprocessen desto bättre kan ni genom att sprida er kunskap hjälpa kunden komma vidare och fatta

Se till att ha en professionell bild som representerar dig i din yrkesroll. n Ta dig tid och komplettera med den information som LinkedIn frågar efter. n Lägg till grafiska element och videoklipp. n Få din sammanfattning att handla mer om dina kunder än om dig själv. Vilket värde kan du skapa för kunder/potentiella arbets­ givare? n Uppmana till handling – välkommen att ta kontakt med mig. n Ha dina kontaktuppgifter som mobilnummer lättillgängligt i profilen. n Välj ett ämne som du vet att din målgrupp är intresserad av. Dela med dig av din kunskap i ämnet, skriv inlägg och dela länkar. n Följ upp på interaktionen som du får av ditt innehåll, exempelvis genom att skapa kontakt med potentiella kunder som inter­ agerar med ditt innehåll.

ett beslut. Er kommunikation blir dessutom oerhört relevant för era potentiella kunder och er kommunikation kommer att stå ut från alla de hundratals budskap som förmedlas i sociala medier varje dag. n  Var generös och dela med dig för att bygga relation och förtroende På LinkedIn är det viktigt att göra sig relevant för sin målgrupp. Bestäm dig för vilket ditt specialistområde är och hur du genom att skriva inlägg, dela med dig av länkar, dela andras inlägg kan bjuda potentiella kunder på din kunskap och på så sätt bygga relationer och skapa förtroende hos din målgrupp. n  Synliggöra dina referens­ case och ta gärna med citat från dina kunder. Nöjda kunder är som bekant den allra bästa ambassadören för ett företag. På LinkedIn finns möjligheten att lägga upp referenser. Fråga kunden direkt efter avslutat uppdrag, det ökar sannolikheten för att de kommer att ställa upp. n  Gör dig sökbar

Kunder och potentiella arbetsgivare ska hitta dig. Genom att sökoptimera din profil blir du

sökbar. Se till att de ord du vill förknippas med hamnar i rubriken på sidan och i sammanfattningen. Framförallt är det viktigt att orden förekommer i titlarna under din Erfarenhet. Kan du inte få in dem på din titel så var lite kreativ och försök få med dem i beskrivningarna av dina tidigare tjänster. Prova också att söka på orden och lär av de som hamnar högt i söklistan. n  Big NO-NO

Undvik standardfraserna när du skickar iväg en kontaktförfrågan. Skriv varför du vill ha kontakt och i vilket sammanhang ni eventuellt har stött på varandra. Och skicka bara kontaktförfrågningar om du tänker bygga vidare på relationen. När du fått accept på din förfrågan är det dags att inleda relationsbygget. Undvik att sälja vid de inledande kontakterna. Bygg upp ett för­troende och en relation först som i verkliga livet. KATARINA JÖNSSON katarina.jonsson @handelskammaren.com

Välkommen till vårt lunchseminarium ”Social Selling via LinkedIn” med Johan Åberg den 24 mars i Malmö!

  17

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


Vad väntar under 2017? Vi ställde ett antal frågor om året som just börjat till tre svenska företagsledare, till EUROCHAMBRES Chief Executive Officer och till Handelskammarens chefekonom. 1. Vilken blir den största utmaningen för din bransch 2017? 2. Vilka marknader tror du blir riktigt heta? 3. Vilka trender, lokala eller globala, kan komma att påverka ditt företag/bransch starkt? 4. Vad är receptet till framgång under 2017 för ditt företag?

Ingrid Skoog Bengtsson, vd Skoogs Åkeri&Logistik

Pamela Lundin, COO ENERCON GmbH Sweden

Mats Johansson, President & CEO Orbit One

1.  Att få acceptans från politiker, närings-

1.  I hela Energibranschen blir det fortsatt

1.  Branschen är tuff som alla andra, även

liv och samhället i övrigt att åkerinäringen är blodomloppet i samhället. Det är en stor utmaning att få alla att inse att kilometerskatt, höjd koldioxid- och energiskatt ökar kostnaderna för AB Sverige. Dessutom uteblir trafikövervakningen vilket gör att den olagliga trafiken ökar och därmed minskar intäkterna för landet och urholkar konkurrenskraften. Vår näring försöker genom Fair Transport att synliggöra de sunda transporterna och få transportinköparna att inse vikten av dessa. 2.  Bygg- och anläggningstransporter kommer som en följd av det stora bostadsbehovet att öka och drar med sig renhållningstransporter och fjärrtrafik inom byggbranschen. 3.  Infrastruktursatsningar och ökad internethandel ger ökade behov av logistiktjänster. 4.  Proffsigt affärsmannaskap i hela företaget och kunder som uppskattar kvalitet!

18 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

tufft med nyinvesteringar pga låga elpriser. Politikerna bör reflektera över detta då det kan innebära att stora kraftproduktionsanläggningar fasas ut tidigare än beräknat, vilket på sikt skulle kunna få oönskade konsekvenser för försörjningstryggheten och därmed svensk industri. Vi ser också en utmaning i vår Miljölagstiftning, som vi anser skulle behöva uppdateras, det har hänt mycket sedan 1998 då Miljöbalken skrevs. 2.  Globalt för vårt företag tror vi på Sydostasien, Sydamerika och Sydafrika. Vi ser även en ny marknad växa fram i Europa som kallas ”re-powering” som såklart betyder att man byter ut gamla vindkraftverk mot nya. Nya potentiella marknader i Sverige ser vi i etablering av datacenter som ska drivas av förnybar energi och även fabriker som vill direktinkoppla vindkraft. 3.  Hållbarhetstänk hos såväl lokala som globala aktörer. För att klara klimatmålen måste världen ställa om till förnybart, vindkraft är den teknik som är mest mogen och den mest kostnadseffektiva för nyproduktion. Dessutom kommer konsumenter av el fortsätta att bli mer medvetna och vilja vara med och påverka sin konsumtion.   4.  Som alltid: hårt arbete! Duktiga medarbetare, att arbeta nära kund och möta marknaden med attraktiva lösningar.

om det skett en betydande konsolidering de sista åren med många uppköp. Det pågår ett antal aktiviteter att slå ihop ett flertal fabriker som ett led i konsolideringen. Utmaningen är att fortsätta vara snabb och flexibel samtidigt som produktfloran och förändringstakten ökar. 2.  Industrisegmentet kommer fortsatt att vara starkt under 2017. 3.  Positivt är att många kunder frågar efter närhet och vi är mycket väl rustade både i Sverige och med våra östeuropeiska lösningar. Vi ökar kapaciteten i Polen och Ryssland för att möta framtiden. Vi ser även ett ökat intresse från konkurrenter i Asien att investera i kapacitet i Östeuropa. Det är ett tydligt tecken på att kostnaderna har ökat i Asien och att produktägarna söker tillverkning närmare marknaden i Europa. 4.  Vi bygger vidare på framgångar med nya kunder från 2016, några blir våra referenskunder som underlättar för nya affärer. Vi kommer även att fortsätta vara mycket synliga på marknaden till stor del genom personliga möten, vilket kommer att ge resultat. Det är viktigt för oss att vara förtroendeingivande och professionella. CAROLINE RUNDBERG caroline.rundberg @handelskammaren.com


responses were very mixed, though, with some Chambers seeing migration as an economic opportunity, others as a great challenge.

Interview with

Arnaldo Abruzzini Chief Executive Officer, EUROCHAMBRES In 2016 we had Brexit and Trump. In your view, what will be the dominating political events in 2017? The fallout from Brexit and Trump will continue to be dominant factors. General elections in major EU member states always tend to have a significant influence on the EU agenda. The votes in France and Germany this year will be particularly pivotal, not just during 2017, but potentially to the long-term direction of the EU project. The only certainty is that nothing is certain any more. Even if pro-EU candidates ultimately win, the current mood of scepticism about the establishment across large parts of Europe cannot be brushed under the carpet. Two directions are thus imaginable

for Europe: progressive disaggregation, or reunification under shared values. As EUROCHAMBRES, we put all our efforts and energies into pursuing the second goal. At the moment, which is the most important policy issue in the EU influencing the business sector? On a purely economic basis, the single market and trade remain the most important policy issues for the business community. The commotion about the draft deal with a fairly like-minded trading partner like Canada reveals the difficulties that the EU will have to negotiate free trade agreements in the future. We will continue to fight for such agreements, while

at the same time pushing for other measures to allow even small businesses to capitalise on globalisation. But we will also push for the EU’s member states to fulfil their own obligations and reduce the many remaining non-tariff barriers that still undermine the positive impact of the single market. The European Commission needs to deliver on its ‘zero tolerance’ pledge. What trends – global or regional – will have the greatest impact on companies in 2017? Political and social insecurity is highlighted as the main threat to the global economy for 2017, while concern about the health of the financial sector has increased. Migration is also seen as a global challenge. The

Which industries are the most promising/fastest growing at the moment? From a pan-European perspective it’s tough to pick out sectoral champions. However, it’s clear that the ‘Industry 4.0’ phenomenon is of huge significance to a range of sectors. It is an opportunity not only for the manufacturers of electronic goods that are increasingly exchanging and using data, but it also presents many openings for supply chain companies and providers of data services. It also of course raises many questions among consumers about data security, ownership and trust and the business community must be sensitive to such concerns. Industry 4.0 embodies the even broader and significant economic trend of digitalisation, which is throwing up a range of disruptive new business models. These new business models present tremendous opportunities for young entrepreneurs and established businesses alike. n EUROCHAMBRES är de europeiska handelskamrarnas samarbetsorganisation.

Osäkerhet och regionala skillnader präglar 2017

Det kommer att ta många år innan de fulla effekterna av Brexit blir tydliga. Även valutgången i bland annat Frankrike och Tyskland är osäker. Men osäkerheten kommer också från de finansiella marknaderna. De senaste årens exceptionella penningpolitik skapar betydande finansiella risker och ökar hushållens skuldsättning, vilket ökar risken för en ny finanskris. Ändå präglas 2017 av ekonomisk optimism. Enligt Eurochambres barometer är europeiska företag försiktigt optimistiska. Så även de svenska. Barometerindikatorn, som mäter stämningsläget i svensk ekonomi, stiger och ligger på höga nivåer. Småföre-

tagarbarometern pekar på fortsatt positiv konjunkturutveckling inom både tjänste- och industrisektorn. Men företagen pekar också på en rad utmaningar. För europeiska företag är det FOTO: ROGER NELLSJÖ

Förra året var Brexit-omröstningen och valet av Donald Trump de stora världspolitiska händelserna. Och är det något som är säkert så är det att även 2017 kommer att präglas av osäkerhet.

främst svag inhemsk efterfrågan, för svenska är det istället arbetskraftsbrist. Även politiska åtgärder så som införandet av kilometerskatten respektive en föråldrad miljölagstiftning påverkar vilket lyfts av vd:arna för Skoogs Åkeri & Logistik och Enercon. Brexit och valet av Trump satte också fingret på ökade regionala skillnader, vilket även kommer att prägla 2017. I Sydsverige är sysselsättningstillväxten stark i de mer tjänstetunga, västra delarna av regionen men betydligt svagare i de östra med mer industri. Samtidigt växer befolkningen i framför allt väster. Faktum är att den genomsnittliga ekonomiska tillväxten per capita varit negativ sedan 2008 i samtliga sydsvenska län förutom Kronoberg. Året behöver präglas av en kraftsamling på regional och lokal nivå för att stärka regionens utveckling. PERNILLA JOHANSSON

Pernilla Johansson

pernilla.johansson @handelskammaren.com

  19

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


De utgör en självklar del av personalstyrkan, har insyn och ett finger med i spelet i stora delar av verksamheten. Samtidigt är de doldisar som inte sällan möts av fördomar. Vd-sekreterarna har blivit vd-assistenter och intagit en allt bredare roll.

Bakom kulisserna i maktens korridorer Kaffeservering och kemtvättsinlämningens tid är förbi. Den ständigt redo sekreteraren i höga klackar har fått lämna plats för en problemlösande, flexibel projektledare som också håller ihop organisationen och ser till att allt löper på. Detta står klart efter bara några minuters samtal när jag träffar fyra kvinnor som alla är mitt i karriären i sina roller som vd-assistenter. Jeanette Held, Lotta Mårtensson, Anita Camitz och Marie Voss har alla olika bakgrunder och jobbar idag i helt olika bolag. Ändå är de slående lika i sina personligheter, värderingar och åsikter – i alla fall när det gäller yrket. Mina frågor börjar just där, är det en viss typ av person som söker sig till vdassistentrollen och vilka egenskaper krävs undrar jag. – Jag tror faktiskt att man blir hittad snarare än att man söker sig till yrket. Plötsligt är man i rollen, handplockad för sina egenskaper. Man blir insyltad i mycket i företaget och det gäller att kunna tänka utanför boxen och kunna lita på sin magkänsla. Det är högt, det är lågt. Från verkstadsgolv till prinsar, säger Jeanette. Anita instämmer. – Hög integritet är det viktigaste. Och att man är lösningsorienterad, har ett utpräglat ordningssinne och är strukturerad.

dernt att ha en vd-assistent. Nu kunde ju vd:n göra mycket av jobbet själv tack vare tekniken. De kunde boka resor online, ha koll på sin kalender och så vidare. Men efter ett tag insåg de flesta att cheferna la för mycket tid på sådant som någon annan hade bättre överblick på. Dessutom är man inte nödvändigtvis bra på administration för att man är chef, säger Jeanette. Marie instämmer: – Jag stötte på en organisation som bestämt sig för att inte ha någon vd-assistent men ganska snart insåg man att alla plötsligt jobbade som assistenter, receptionspersonal och så vidare. Samhället och tekniken har förändrats och även vd:arna är annorlunda idag än förr. – En bra vd är idag mer självgående vilket har gjort vårt uppdrag än mer intressant. Med dagens vd:ar sköts mycket via mail och det är mest i början som det behövs sittningar. Idag jobbar vi mer i projekt och har ofta uppdrag som till exempel avtals- eller kontorsansvarig, berättar Anita. Lotta instämmer. – I min roll koordinerar jag väldigt mycket som sker på arbetsplatsen. Det kan vara medarbetarmöten, sommarfester eller andra typer av event. Jag agerar också ofta rådgivare och är den förlängda armen till övriga medarbetare. Utmaningarna i rollen är många och flera av vd-assistenterna vittnar om hur de ofta ses som en i gänget men samtidigt ändå inte, av övriga medarbetare.

Jag agerar också ofta råd­ givare och är den förlängda armen till övriga med­ arbetare.

Förändringar med tiden Ordning och struktur men även förmågan att vara flexibel då saker och ting under en arbetsdag kan förändras snabbt, är något vi återkommer till flera gånger i samtalet. Förmågan för detta har alltid präglat rollen men många externa faktorer spelar in. Tidsandan och digitaliseringen är två av dem. – I början av 2000-talet ansågs det omo-

20 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

– Man är ganska mycket HR-person i rollen också. Vi möter många anställda och får höra mycket i förtroende. Ibland är det svårt att avgöra om personen vill att man ska ta det vidare till chefen eller inte. Vi måste filtrera och avgöra om vi ska agera. Men man får aldrig röja sin källa, berättar Jeanette. Samtidigt vittnar alla fyra om att nyfikenheten kring vd är stor men att det är något man snabbt lär sig att hantera. De menar på att många vd:ar dessutom är två personer, en på arbetsplatsen och en privat. Det måste man genom fingertoppskänsla lära sig att hantera och skilja på. Allt kan hända Jag kommer att tänka på filmens värld där vd-assistenten hämtar upp kemtvätt och köper blommor till vd:ns partners födelsedag. Var går egentligen gränsen? Svaret jag får är att det såklart varierar från vd till vd men att det egentligen inte finns några gränser för vad som ingår. Men att det definitivt inte är som i filmerna – det hämtas inga skjortor på kemtvätten. Fast visst kan de hamna i udda situationer. Marie berättar att hon minuterna innan ett ledningsgruppsmöte fick ett koppel i handen. I andra änden fanns en dobermann. – Jag visste inte ens vad hunden hette, berättar hon och alla skrattar. Direkt nappar Jeanette. – En gång fick jag en treåring i handen. En rad komiska situationer kommer upp när den ena efter den andra minns mer ovanliga inslag i arbetslivet. Även problemen som ska lösas är utan tvekan varierande. – En gång fick jag ett samtal från USA mitt i natten. Vi hade en högt uppsatt person som var strandad i New York på


Jeanette Held är vdassistent på Trelleborg AB, Marie Voss på Handelskammaren, Anita Camitz på Wihlborgs och Lotta Mårtensson på Sony Mobile.

l  Rollen som VD-assistent på företaget är ofta ganska ensam och behovet av kontakt med andra i motsvarande roll är stort. Mat & Prat är en mötesserie i Handelskammarens regi, öppen för VD-assistenter eller motsvarande. Här träffas vi över en lunch, en eftermiddag eller för frukost. Vi lyssnar på föredrag, diskuterar eller möter intressanta personer samtidigt som vi knyter nya kontakter från vår yrkeskategori. Nästa möte äger rum den 13/2 på Elite Hotel Plaza där författaren Anna Zetterberg lär oss ta hand om och styra vår hjärnkraft. Den 21/4 ses vi över en god lunch och får möta vår nya landshövding för Skåne, Anneli Hulthén. Anneli berättar om sig själv och om uppdraget. Maila marie.voss@handelskammaren.com om du vill veta mer. Tips! Känner du en riktigt duktig assistent? Nominera hen till Office Professionals Award!  För åttonde året i rad delas GuldGemet ut till Årets Office Professional. Vinnaren är yrkesverksam assistent på ledningsnivå och har konsekvent visat att hen; är kreativ, en skicklig problemlösare, en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod, integritet och håller lojaliteten högt. Läs mer på › officeprofessional.se

grund av superstormen Sandy. Hur skulle jag få hem honom till Sverige? Jag började ringa runt till resebyråer och flygbolag och lyckades till slut hitta en lösning. Ändå kunde jag inte släppa det där utan satt och tittade på flygradar-appen så jag kunde se att planet verkligen kom iväg. Då fick jag en riktig kick av att kunna lösa situationen, berättar Anita. Alla instämmer i det Anita säger – ett gott resultat ger en enorm kick. – Det bästa jag vet är när jag fixar något som är lite utanför liksom, säger Marie. Jeanette instämmer och lägger till: – Jag kan vara helt slut när jag riggat en stor konferens själv. Sedan kommer energin tillbaka när jag får all feedback. Och känslan av att jag gjorde skillnad. Under samtalets gång har det blivit tydligt vilka egenskaper som är avgörande i yrkesrollen som vd-assistent. Inte minst är det viktigt att verkligen brinna för sitt jobb och vara lojal. – Folk tycker det är konstigt att jag tar ett jobbsamtal en fredagkväll, men ingen tycker det är konstigt när det är en vd som gör det. När jag hör att det ringer tänker jag; gud vad spännande, vad är det som händer nu?

Ändå kunde jag inte släppa det utan satt och tittade på flygradarappen så jag kunde se att planet verkligen kom iväg.

CAROLINE RUNDBERG

Välkommen till ett vineri i världsklass. I Simrishamn. Besök vårt toppmoderna vineri och showroom med vinbar och restaurang i Simrishamn. Här kan du njuta av vin och mat i kombination samt lära dig hur man framställer vin – från druva till färdig produkt. ÖPPET ÅRET RUNT FÖR GUIDNINGAR, VINPROVNINGAR OCH EVENTPAKET VARJE VECK A. LÄS MER PÅ NORDICSEAWINERY.SE

BOKA ERT BESÖK – RING 0414-186 79 ELLER MAILA SHOWROOM @ NORDICSEAWINERY.SE

BESÖKSADRESS ∙ VINERI – VINGATAN 2 ∙ SE-272 36 SIMRISHAMN TEL +46 414 186 79 · SHOWROOM @NORDICSEAWINERY.SE

Läs mer på cil.se

Utbildning för verkligheten. På CIL, Centrum för Informationslogistik, tycker vi det är viktigt med förankring i verkligheten. Därför är alla våra utbildningar framtagna ihop med näringslivet. Våra studenter arbetar med tilllämpade projekt och får spendera minst 20% av studietiden på ett företag. Det är vad vi kallar utbildning för verkligheten.

cil.se

caroline.rundberg @handelskammaren.com

  21

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


Byggnadsprojektet är ett samarbete mellan Växjö kommun, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, GoTech och Linnéuniversitetet.

Byggnaden som kommer att bli Epic Snart tas första spadtaget för Växjös nya teknikcenter Epic. Det blir en mötesplats för näringsliv, studenter och forskning. Dessutom med en maskinpark som erbjuder den senaste tekniken. Efter mycket planerade är nu byggplanerna för Epic satta och projektet har inlett en ny fas. Epic är tänkt att vara en neutral plats där universitet, gymnasiet och industrin kan mötas. Samarbetet däremellan kan i förlängningen ge bra arbetskraft och kompetensförsörjning till industrin. Nils Ericsson, som tidigare varit ordförande för GoTech och nu är representant från Handelskammaren, berättar om tankarna kring projektet: – Epic skapar bra utbildningar och insikt i yrkeslivet för eleverna. Det gäller att skapa en neutral mötesplats där de kan mötas på lika villkor. Det finns till exempel företag som kan erbjuda ett examensarbete, men som inte vet vart de ska vända

sig för att hitta studenter. Vi vill att Epic ska bli en kontaktyta där man kan hämta och hitta kunskap samt kompetens. Byggnaden kommer också omfatta en maskinhall där man erbjuder det senaste inom tekniken. – Tanken var att samla maskiner och utrustning på ett ställe. Maskiner och utrustning kräver mycket resurser och systemet att ha dem utspridda på olika platser är inte längre optimalt. Man får börja tänka som industrin: nyttja maskiner för att få ut mer av det. Brist samt möjligheter Det har under en lång tid varit brist på ingenjörer i Sverige. Det är för få personer som väljer att

Nils Ericsson

Med kreativitet och vilja kan det bli hur bra som helst.

utbilda sig inom ämnet och efterfrågan från näringslivet ökar. – Vi saknar inte bara ingenjörer utan också bredden på deras utbildning och kompetens. Industrin behöver ingenjören från bas- till spetskompetens som kan driva och skapa viktiga funk-

tioner som gör att Sverige blir konkurrenskraftigt. Industrin är en viktig del av svensk ekonomi. Med Epic hoppas man attrahera fler personer att studera teknik, vilket inte enbart gynnar Växjö utan också hela regionen. – Teknikutbildningen kommer att skapa bra förutsättningar för eleverna att gå vidare inom teknikutbildning. Tillsammans med Linnéuniversitet kommer övergången att bli mjuk för de elever som är intresserade av att fortsätta utbilda sig. Arbetet med Epic har varit en positiv resa för alla inblandade parter. Från ett regionalt perspektiv ser man stor potential i det framtida arbetet mellan studenter och företag. – Det viktiga är att möjligheten finns. Med kreativitet och vilja kan det bli hur bra som helst, avslutar Nils. SARAH MESCH sarah.mesch @handelskammaren.com

När tekniken avgör matchen! Technogarden är sedan många år det självklara valet för teknikoffensiva företag som behöver förstärka sin kompetens genom våra konsulters expertis eller genom våra rekryteringstjänster. Technogardens nätverk inom nordisk industri är ovärderligt då vi hjälper kundföretagen att bli konkurrenskraftiga inom teknikbranschen genom att ha rätt person på rätt plats. Välj en specialist på tekniska tjänster nästa gång!

Läs mer om oss på www.technogarden.se

22 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


Tysklandsrepresentant på ny adress l  I höstas flyttade Handelskammarens tyska samarbetspartner, EHRENBERG Kommunikation, till nya lokaler i centrala Hamburg. Från kontoret är det bara 10 minuter till den nyligen öppnade Elbphilarmonien och på andra hållet når man Hamburgs rådhus på bara några få minuter. Med sina ca två miljoner invånare och många skandinaviska företag är Hamburg ofta en språngbräda när nordbor skall ut i den tysktalande delen av Europa. På kontoret i Hamburg arbetar 15 personer med mångårig erfarenhet vad gäller PR och kommunikation i Tyskland. Som medlem i Sydsvenska Industri- och Handelskammaren ingår en timmes konsultarbete rörande den tyska marknaden. – Vi hjälper gärna till med det mesta, hälsar Magnus Ehrenberg som är Handelskammarens representant i Tyskland. – Och om vi inte har svaret så finner vi någon som kan det. Mer info på › ehrenberg-kommunikation.se

Visa er befintliga webbsida i er butik, reception eller ert kontor. - Visa er webbsida eller webbshop för era kunder - Öka försäljning i butik - Öka servicenivå och tillgänglighet - Avlasta er personal

Köp för endast 24 950 kr eller hyr för 1690 kr/mån (24 mån)

KO M INFORMATPLETT IONSKIOS

ALLT ING

K

ÅR

TOUCHSK ÄRM, DATO CHASSI O R CH MJUKV , ARA INGÅR.

Läs mer och beställ på www.omnikiosk.se eller +46 40 65 66 602.

insikt

Omnikiosk_annons_jan2017_93x137mm.indd 1

2017-01-13 13:34

NYA LEXUS IS 300h. NU MED RADAR SOM STANDARD. Distinkt styrning, avancerad fjädring och ett mycket styvt chassi är grunderna till körglädjen i nya IS 300h. Det kompletteras av det innovativa Lexus Safety System +, som just nu ingår. En millimetervågradar samverkar med en kamera för att upptäcka potentiella faror. Systemet väver samman ett Aktivt krockskyddssystem med Fotgängarigenkänning, Körfältsassistans, Automatiskt avbländande helljus och Aktiv farthållare.

Paketet ger perfekta förutsättningar för att du verkligen ska kunna få full glädje av de nya köregenskaperna. Lexus Safety System + ingår vid beställning före den 31 mars 2017.* Varmt välkommen in för provkörning.

VÄLKOMMEN TILL LEXUS MALMÖ. Lexus Malmö Djurhagegatan 17, Malmö. www.lexusmalmo.se

Öppettider vardagar 10-18, lördagar 11-15.

Tel 010-497 97 80.

Pris från 372 200 kr. Bränsledeklaration blandad körning: 4,2-4,6 l/100 km, CO 2 97-107 g/km. 223 hk. Skattebefriad i fem år. Miljöklass Euro 6. Bilen på bilden är extrautrustad. *Gäller utrustningsnivåerna Comfort, Sport, F SPORT och Executive.

Sydsvenskt Näringsliv nr1 1feb IS (192x137).indd 1

  23

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV 2017-01-10 15:50 NR 1.2017


Årets Tekniker nu också med tekniklöfte För fjärde året i rad har priset Årets Tekniker delats ut till en tekniker som gör skillnad. Nytt för 2016 var Årets Tekniker – Tekniklöftet. Priset är till för att uppmuntra nya förmågor som har stor potential men som fort­ farande ligger i etableringsstadiet.

Tongyun Shen Årets Tekniker

När Tongyun läste växtfysiologi och disputerade i frölära på SLU upptäckte hon att fröer tar skada när man skördar, transporterar och extraherar dem från fröskalen. Fröna kan också befinna sig i olika mognadsstadier som kan ge en ojämn växt. Allt detta leder till en sämre skörd och ökad mängd av bekämpningsmedel som i sin tur lämnar rester i vår mat. Tongyun har därför utvecklat en fröbehandling som gör att fröna dels piggnar till och blir starka men också skyndar på groningsprocessen. Fröna behandlas utan kemiska tillsatser eller genmodifiering. – Efter behandlingen är alla frön som en sprinter inför start: starka och förberedda. Effekten sitter kvar under flera års lagring, berättar Tongyun. Behandlade frön ger en jämnare och större skörd samt minskar odlingskostnaden och användningen av bekämpningsmedel vilket kommer göra stor skillnad i svårodlade regioner där det råder matbrist. Tongyun driver eget företag vid namn Robus Seed Technology AB och är en av grundarna till Nelson Seed Development. – Vi har redan testat behandlingen på 80 arter och över 200 sorter, men jag hade velat testa på många fler. I framtiden vill jag att folk äter den mat vi har behandlat, som också är ett mycket hälsosamt och miljövänligt alternativ.

24 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

Tongyun och Sofie tog emot priset av Handelskammarens ordförande och vice, Nicolas Hassbjer och Kerstin Lindell.

Sofie Woge

Årets Tekniker – Tekniklöftet Sofie läste till ingenjör på Chalmers och tog sedan en masterexamen i industridesign på LTH. Under masterutbildningen fick hon chans att vara med på ett forskningsprojekt hos NASA i Houston. Där blev hon introducerad till hur kroppen reagerar i och efter ett viktlöst tillstånd, något som ofta har negativa effekter. – Vårt projekt handlade om att ta människan till Mars. Då tänkte jag: hur ska vi kunna åka till Mars och förväntas börja jobba från dag ett om nu händerna eller kroppen inte funge­ rar?, säger Sofie. Många av de hjälpmedel som astronauter använder saknar fokus på finmotorik och grepp. Därför bestämde Sofie sig för att skapa en produkt som tränar upp musklerna i händerna samtidigt som den ger stöd och extra kraft. Sofie såg att man kunde applicera denna kombination av stöd, rehabilitering och träning även på folk här nere på jorden, speciellt hos till exempel reumatiker eller strokepatienter som inte kan utföra vissa vardagssysslor. Produkten heter Tendo och förväntas vara verifierad och testad i slutet av 2017. Bemötandet av Tendo har varit mycket positiv och framtiden ser ljus ut. – Drömmen är att göra fler produkter med samma tänk fast för andra kroppsdelar. Vår slogan är “For people not symptoms”, och det är viktigt att produkterna återspeglar detta.

Vad säger vinnarna om teknik och näringslivet? Vad tror du behövs för att locka fler till teknikvärlden? Sofie: Jag tror att många ser väldigt stora hinder. Till exempel kan programmering kännas främmande. Jag tror inte att man ska vara så rädd för att testa. Det finns många nybörjarinstruktioner att ta del av och programmen utvecklas ständigt för att bli närmare människan. Tongyun: Jag brukar säga att teknik är till för att lösa problem. Det kan ju vara vilket problem som helst, allt från vardagliga innovationer till att lösa miljö, energi och andra stora samhällsproblem, det gäller bara att se potentialen. Hur kan näringslivet bli bättre på att samarbeta med nya talanger? Sofie: Sådana här utmärkelser är väldigt bra, att även jag får möjligheten att synas. Speciellt eftersom jag ännu inte har en fullt fungerande prototyp på marknaden. Det är väldigt bra

med tävlingar och event som för samman startup-företag och investerare. Det ska vara på lika villkor, inte bara ett startup som kommer och tigger pengar. Båda ska vinna på situationen. Tongyun: Personer som har en idé vill också hitta en lösning eller utveckla en produkt. En lösning är att skapa kontakt med dessa personer och föra dem samman med andra som har erfarenhet inom ämnet. Hur ser möjligheterna ut att jobba med teknisk innovation i Sverige? Tongyun: Jättebra, jag har fått mycket hjälp av myndighetsorganisationer som Nyföretagarcentrum, Almi, Vinnova och EU finansiering. Utan hjälpen hade det varit svårt att etablera sig. Sofie: Det är ett bra ställe att vara på. Det finns mycket resurser, speciellt om man som jag, kommer från universitetsvärlden där det finns väldigt mycket kompetens på väldigt liten yta. Jag sitter även på VentureLab i Ideon, där det finns flera inkubatorer som drar nytta av varandra. SARAH MESCH sarah.mesch @handelskammaren.com

Årets Tekniker är instiftat av Handelskammaren på initiativ av Kerstin Lindell, i samarbete med Alfa Laval, Beijer Electronics, Bona AB, Chefspoolen, Deloitte, HMS, Höganäs, Moll Wendén, SEB, TePe Munhygienprodukter AB och Trelleborg AB. Tidigare års pristagare är 2013: Bo Håkansson, Professor vid Chalmers 2014: Mehrdad Mahdjoubi, Orbital Systems 2015: Petra Wadström, Solvatten Mer info › aretstekniker.se eller facebook.com/aretstekniker


Fröet som grodde i 21 år De flesta som har en koppling till Linnéuniversitetet tycker troligen att samarbetet, som sammanför städer, forskning och utbildning, är självklart. Vägen till universitets invigning år 2010 var dock lång och inte helt spikrak.

En region i kris Under slutet av åttiotalet undersökte professorn i regionalekonomi Åke E Andersson på uppdrag av Handelskammaren, näringslivet i Sydsveriges aktuella status och dess framtida utveckling. I boken Sydsvensk framtid från 1989 fastställer Åke att Blekinge, Kronobergs och Kalmar län släpade efter i den ekonomiska utvecklingen. Utvecklingsnivån i termer av per kapitalinkomster var till och med sämre än i norra Norrland. Att utveckla möjligheterna till utbildning och främja kompetens i regionen sågs som en viktig lösning. De tre högskolorna i Växjö, Kalmar och Karlskrona var en fördel men de ansågs inte ensamt kunna vända utvecklingen. En sammanslagning av högskolorna skulle möjliggöra för en mer inflytelserik organisation som står sig stark nationellt och internationellt. Mångårigt arbete Fröet som såddes genom boken Sydsvensk framtid visade sig behöva mångårig omsorg och

FOTO: JONAS LJUNGDAHL

Som medgrundare till Linnéuniversitetet är vi på Handelskammaren stolta över dess utveckling och projektet i sig är ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete bidrar till varaktig utveckling.

Genom att stå fast vid det vi tror på kan vi få politiker och andra intressenter att se bort från sitt taktiska arbete och istället skapa strategisk utveckling. gediget arbete för att börja växa. Handelskammaren och Ingenjörsvetenskapsakademin såg fördelarna med en sammanslagning och snart inleddes projektet att få med sig politiker och andra intressegrupper. Förebilder var bland annat Silicon Valley i USA och Bangalore i Indien som tidigare haft dålig tillväxt men där man genom satsningar på utbildning lyckats generera företagande, innovation, och mer kunskap. Redan vid starten fanns ett stöd från betydande personer på de tre högskolorna, medan andra ställde sig kritiska. Handelskammaren arbetade

genom möten och seminarier för att övertyga högskolepersonal samt politiker på regional och riksdagsnivå, vilket tog många år. Vår vd Stephan Müchler var aktiv i processen och han minns tillfället då han upplevde att projektet äntligen började gå från dröm till verklighet. – Vi skrev en motion som lämnades in gemensamt av riksdagsledamöterna från regionen. Motionen var blocköverskridande och vi lyckades få med oss nästan alla riksdagsledamöter som fanns representerade i regionen. Riksdagen förstod att förslaget hade regionens stöd

och att det var viktigt för regionens utveckling, det var stort. I projekt som Linnéuniversitetet har Handelskammaren stort förtroende eftersom vi inte drivs av intima intressen. Med stor erfarenhet i ryggen utvecklar vi Sydsverige genom långsiktiga lösningar grundade i analys och forskning. Genom att stå fast vid det vi tror på kan vi få politiker och andra intressenter att se bort från sitt taktiska arbete och istället skapa strategisk utveckling. Vår roll under projektet var framförallt att skapa debatt och belysa den långsiktiga vinsten som ett sammanslaget universitet skulle medföra till regionen. De operativa frågorna lämnade vi över till högskolorna att besluta om. Dessvärre trodde inte politikerna i Blekinge på sammanslagningen och avbröt projektet. Växjö, som då hunnit bli universitet och Kalmar högskola fortsatte sammanslagningen på egen hand. Fröet som såddes av Åke E. Andersson hade efter 21 år växt upp till en planta som vi kom att kalla Linnéuniversitetet. En planta som har spridit sig mellan städer och som idag lockar till sig besökare från när och fjär�ran. Att det går bra för Linnéuniversitetet märks bland annat på det höga söktrycket till flera av utbildningarna. Till vårterminen 2017 har ansökningarna ökat med fem procent samtidigt som det i hela landet skett en minskning med tre procent. SAM CANDIA sam.candia @handelskammaren.com

Av oss får du inte alltid det du vill ha. Vår väl beprövade metodik skapar trygghet genom hela rekryteringsprocessen. Men vi vet också att framgång kräver att vi ständigt utmanar – oss själva, såväl som branschen och kunderna. Så kanske får du inte det du vill ha, men garanterat det du behöver: rätt ledare. Högström & Co är ett av södra Sveriges ledande företag inom chefsrekrytering. Läs mer om oss och våra aktuella tjänster på hogstrom-co.se.

  25

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017


NY MEDLEM

Mitt i de småländska skogarna, närmare bestämt i Alvesta, bedriver företaget Scapa Inter sin verksamhet inom möbeldesign där främst sängar och soffor står i fokus.

Komfort och kvalitet skapas i Småland Scapa Inter har existerat sedan 1959 och sedan dess har kunskap om material, komfort och funktion förvaltats framgångsrikt och resulterat i dagens produktsortiment. – Våra produkter har en modern design, inte i det trendsättande segmentet, men eftersträvar kvalitet och utformning som passar de flesta, säger Ola Jönsson, marknadschef på Scapa Inter. Vi säljer till alla marknadsledande återförsäljare i Sverige, Norge, Danmark och Finland och till en del andra länder i Europa. Tillverkning på hemmaplan För närvarande har Alvestaföretaget nästan 700 anställda och majoriteten arbetar med produk-

tion av soffor och fåtöljer i de egna fabrikerna i Litauen. – Vi tillverkar en stor del av sängsortimentet hemma i Alvesta, berättar Ola Jönsson. Att ursprunget och företagarandan är stark märks inte bara i hur Scapa Inter profilerar sig utåt, det går igen på insidan då majoriteten av företaget ägs av en och samma familj där Peter och Roger Conradsson sitter som vd och vice vd. – Visst är det en fördel att huvudägarna också jobbar operativt. Det gör att vi har snabbare till beslut och kan hålla i vår långsiktiga strategi. Inför 2017 vill man utveckla produkterna ytterligare ett steg. – Vi satsar stort på soffor

Vi satsar stort på soffor med avtagbara klädslar för att kunden själv ska kunna uppdatera och förändra sina möbler.

med avtagbara klädslar för att kunden själv ska kunna uppdatera och förändra sina möbler. För många familjer är det en viktig egenskap. Som nytt medlemsföretag hos

Handelskammaren hoppas Ola Jönsson på bra nätverkande. Nätverkstillfällen – Jag ser stora möjligheter i att träffa människor som man kan utbyta erfarenheter med. Att få tillfällen helt enkelt, där man kan få tips och råd från andra företag, stora eller små, i vår bransch eller i någon helt annan. Det är inte bara för mig som jobbar med marknad utan även för andra funktioner inom företaget. Man blir ju aldrig fullärd utan det finns alltid utrymme för att utvecklas! ANNA PERSSON anna.persson @handelskammaren.com

V I VÄ L KO M N A R N YA M E DL E M M A R Blekinge Bofood AB, Karlshamn Cybercom Sweden South AB, Karlskrona Sölvesborgs Stuveri & Hamn AB, Sölvesborg

Halland Falkenbergs Näringsliv AB, Falkenberg

Kalmar Antenn Consulting AB, Kalmar Askala Shipping AB, Oskarshamn Smålandshamnar AB, Oskarshamn

Kronoberg AB Hyllteknik, Alvesta Comforta BLP AB, Älmhult

26 

SYDSVENSKT NÄRINGSLIV NR 1.2017

Global Invest Finansförmedling AB, Växjö IKEA Purchasing Services (Sweden) AB, Älmhult Max Matthiessen AB, Växjö Scapa Inter AB, Alvesta Sharp Center i Växjö AB, Växjö Smelink AB, Växjö

Skåne 2050 Consulting AB, Malmö 3gamma Sverige AB - Syd, Malmö Accelerated Growth AB, Malmö Business Performance Europe AB, Malmö Calluna AB, Malmö CCM Spedition AB, Arlöv Corplus Syd AB, Malmö DRT Solutions AB, Lund

FlyBy Events AB, Lund Fysiotest Europa AB, Båstad Global Invest Finansförmedling AB, Malmö Glycorex Transplantation AB, Lund GN Store Nord A/S, Limhamn K2 Corporate Mobility AB, Malmö Malmberg Borrning AB, Åhus Malmberg Miljöhantering AB, Åhus Malmö Tank Storage AB, Malmö MiL Institute, Malmö Montico AB, Malmö MSC Sweden AB, Helsingborg Nivide AB, Malmö Nordanå Transport AB, Malmö Nordic Chocolate, Höör

ONE Nordic AB, Malmö Persiennexperten Svenska AB, Malmö Sanguine Academy, Höör Scandinavian Tank Storage AB, Malmö Swedbank Företagsförmedling, Bjärred Swedlock AB, Osby What’s your Motive AB, Båstad Villa Strandvägen, Ystad Visma Spcs AB, Lund Visma Spcs AB, Malmö Yellon AB, Malmö

Övriga Euler Hermes Sverige filial, Stockholm RKA Power AB, Avesta

Se alla medlemmar på › handelskammaren.com/medlem/medlemmar/


Smålandshamnar AB tar över driften av Västerviks hamn I samband med att Oskarshamns Hamn AB tog över driften av hamnen i Västervik i månadsskiftet oktober/november 2016 bytte bolaget namn till Smålandshamnar AB.

Smålandshamnar AB tar över driften av Västerviks hamn I samband med att Oskarshamns Hamn AB tog över driften av hamnen i Västervik i månadsskiftet oktober/november 2016 Den gemensamma av Oskarshamn och Västerviks hamnarAB. ökar förutsättningbytte bolagetdriften namn till Smålandshamnar arna för att möta konkurrens från andra hamnar/hamnoperatörer och alternativa

transportvägar för godset. Två hamnar skapar driften stordriftsfördelar som bland rationalisering av godshanteDen gemensamma av Oskarshamn och annat Västervik hamnar ökar förutsättningarna för att möta ringen och därmed ett högre kapacitetsutnyttjande. Genom ökade volymer öppnasför godset. konkurrens från andra hamnar/hamnoperatörer och alternativa transportvägar också möjligheten kunna producerasom tjänster tillannat ett lägre pris. Två hamnar skaparattstordriftsfördelar bland rationalisering av godshanteringen och därmed I förlängningen skapas förutsättningar förökade en utbyggd infrastruktur vilket gynnar regiett högre kapacitetsutnyttjande. Genom volymer öppnas också möjligheten att kunna producera onen i stort ochlägre därmed tjänster till ett pris.regionens näringsliv. samband med affären Västerviks som en ny delägare Små- regionen i stort och II förlängningen skapas tillkommer förutsättningar för en kommun utbyggd infrastruktur vilket igynnar landshamnar AB. Nuvarande ägare är Oskarhamns kommun och Hultsfreds kommun. därmed regionens näringsliv. I samband med affären tillkommer Västerviks kommun som en ny delägare i Smålandshamnar AB. Nuvarande ägare är Oskarshamns kommun och Hultsfreds kommun. Anders Jonsson VD Smålandshamnar AB Anders Jonsson VD Smålandshamnar AB


Avsändare:

Sydsvenska Industrioch Handelskammaren

B Posttidning

Skeppsbron 2 211 20 Malmö

Framtiden är här

På Carlsgatan, alldeles intill Malmö centralstation och granne med Slagthuset, bygger vi nu kvarteret Sirius. Här blir det plats för upp emot 500 personer som får jobba i en inspirerande miljö på bästa pendlingsläge. Sirius är en fastighet med blicken mot framtiden som ger en försmak av den nya spännande stadsdel som nu växer fram – Nyhamnen. Fastighet Lokalarea Miljöklass Inflyttning Kontakt

Sirius 3 7 000 kvm Miljöbyggnad Guld Q4, 2017 Erik Elmeskär, 040-690 57 83

Läs mer på wihlborgs.se/projekt

Profile for Sydsvenskt Näringsliv

Sydsvenskt Näringsliv Nr. 1 2017  

Sydsvenskt Näringsliv är Handelskammarens tidning som ges ut fyra gånger om året. Det är den enda branschöverskridande näringslivstidningen...

Sydsvenskt Näringsliv Nr. 1 2017  

Sydsvenskt Näringsliv är Handelskammarens tidning som ges ut fyra gånger om året. Det är den enda branschöverskridande näringslivstidningen...