Page 60

Слово православља

ЏЕЈМС БЕЛУШИ- АЛБАНАЦ У СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ Интересантан је и случај Џејмса Белушија (56), холивудског глумца албанског поријекла. Као Православни Албанац редовно је посјећивао Српску Православну цркву у Лос Анђелесу али је крајем прошлог вијека ипак отворено подржао независност Косова, а затим и добио почасно држављанство Албаније.

У ПРАВОСЛАВЉЕ ЗБОГ ЉУБАВИ Мало је познато да је Енглез Дејв Ган (48), пјевач једног од најпопуларнијих бендова на свету „Дипеш мод“, још 1999. године прешао у Православље, када се оженио Џенифер, поријеклом Гркињом. Православка је због љубави постала и Наоми Кембел (40). Позната манекенка се већ неколико година забавља са Владиславом Дороњином, руским тајкуном који се обогатио на некретнинама. Иако је Дороњин још званично у браку са Јекатерином, са којом има и двоје дјеце, Наоми је због њега постала вјерник Руске Православне цркве.

Још једна свјетски позната старлета, Ким Кардашијан, крсти се са три прста. Ова Американка јерменског поријекла свјетску популарност је цементирала у разним ТВ шоу програмима али и када се скинула за „Плејбој“. Данас је једна од најсексипилнијих жена на свијету, а прошле године је добила и своју воштану фигуру у лондонском музеју „Мадам Тисо“.

СПОРТИСТИ У САД Славних Православаца има и међу спортистима. Најпознатији је Чех Јаромир Јагр (38), легенда НХЛ лиге и званично један од двојице најбољих хокејаша свих времена, који је 2001. године приступио Руској Православној цркви. - То ми је било потребно. Преласком у Православље схватио сам многе ствари у животу - искрен је Јагр. Ту је и Трој Поламалу (29), најбољи дефанзивац НФЛ лиге америчког фудбала. Иако полинежанског поријекла, Трој се током брака са Гркињом Теодором упознао са Православљем и постао велики вјерник. Пости све постове, на терену се често крсти са три прста, радо говори о Православљу и редовно иде на ходочашћа по Грчкој.

Крстеисе са три прста- Џенифер Енистон

59

Бр. 1

година 2011.

Profile for  Газета

Газета број 1  

Часопис је штампан 2011.године

Газета број 1  

Часопис је штампан 2011.године

Advertisement