Page 44

Досад смо објавили три компакт-диска (“Viaggio al termine della note”, “Per la Contea”, “L’Impero contrattaca”), два мини-албума на винилу (“Incipium”, “Decennium”) и неколико компилација

У Италији се осећа велико узбуђење. Свирке се одржавају скоро сваке недеље и добро су посећене, а то је сигуран знак да се наша музика и поруке шире. То је знак наше снаге и јединства.

Шта или ко је на вас имао највећи музички утицај? Можеш ли нам нешто рећи о покојном Масиму Морселу, који је стекао легендарни статус међу италијанским националистима.

Да ли сматраш да музика још увек игра значајну улогу у нашој борби?

На мене лично је највише утицала алтернативна музика (Zpm, Morsello, Janus) и националистички рок (Intolleranza, Peggior Amico, ADL 122 и Skrewdriver). У остале утицаје дефинитивно спадају “Motorhead” и “Ramones”.

Музика има фундаменталан значај, јер допире до срца људи. Без музике, наше поруке би тешко улазиле у школе, фабрике и на универзитете. У распрострањености музике лежи нада у победу наших идеала. Који су ваши планови за скорију будућност?

Масимо Морсело за нас није само политички и музички узор, већ је био попут старијег брата. Ми смо имали ту част да наступимо са њим последњи пут, након његовог повратка из Лондона, где је боравио у прогонству. Све што о њему данас говоре је истина – био је велики човек, велики политичар и велики уметник.

Радимо на новом албуму, јер желимо да се у овом историјском тренутку чује и наш глас. А пошто желимо да нас чују и у иностранству, планирамо “Best Of” диск на енглеском и шпанском језику. Маја 2012. у Верони ћемо одржати велики концерт у част „Хобит-клана“, а то су наши најватренији фанови.

Колико често имате концерте у Италији и иностранству? Од самог почетка наш бенд је имао интензивну концертну активност. У просеку свирамо 10 до 15 концерата годишње. То значи да смо од оснивања одржали више од 200 концерата. Каква је данас националистичка музичка сцена у Италији?

44

ВОЈСКА СМЕНЕ 02 2012

На крају, желиш ли нешто да поручиш нашим читаоцима? Било би фантастично доћи и свирати у Београду. Ми подржавамо вашу борбу јер се она тиче и свих Европљана. Нећете бити сами све док се и један саборац у Европи супротставља НАТО-у, банкама и њиховим саучесницима. Сутра припада нама!

Војска смене #2  

Други број часописа Србске Акције.