Page 1

XXI猫 TORNEIG HOQUEI PATINS

Agra茂ments a:

Amb la col路laboraci贸 de:


XXIè

TORNEIG

3

HOQUEI PATINS

Quan hom ha d’escriure una benvinguda per a un esdeveniment, sempre ha de buscar què és el que fa aquest esdeveniment més especial que tots els altres, i de vegades no resulta del tot senzill. Aquesta vegada, però, és d’allò més simple saber el que converteix el XXIè Torneig d’Hoquei Patins “la Bola” en quelcom especial. Tots sabeu que s’ha anat convertint en una cita ineludible dels darrers anys per a molts equips d’esport base d’arreu de les contrades catalanes. Però enguany ho és més per la secció de casa nostra: el GEiEG. Ja són 75 anys de patins, estics i boles, d’equips i equipacions i, sobretot, de qualitat humana, que ha anat dibuixant la història i l’evolució d’aquest esport i de la nostra entitat. L’hoquei sempre ha estat una pràctica esportiva activa i molt vital que ha proporcionat al GEiEG grans satisfaccions, sobretot la de veure créixer i evolucionar practicant aquest esport un munt de mainada que d’adults han portat amb ells el nostre nom arreu. Malgrat que els aniversaris són personals, la festa l’obrim a tots vosaltres. Desitgem que sigui una festa cívica i respectuosa alhora que trepidant i divertida, perquè l’esport és així! Us convidem a gaudir-la fent-vos sentir com a casa vostra. El GEiEG i Girona us obren les portes perquè entreu i en sortiu enduentvos el millor de nosaltres. Gràcies a tots per venir i participar.

Francesc Cayuela López President del GEiEG


XXIè

TORNEIG

5

HOQUEI PATINS

Passat ja el parèntesi de l’estiu, i just quan els preparatius per a la nova temporada esportiva ja són aquí, apareix en el calendari la primera cita, la que fa 21 anys que convoca el Grup Excursionista i Esportiu Gironí: el prestigiós Torneig d’Hoquei Patins “la Bola” que, a primers de setembre, omple a vessar el pavelló Lluís Bachs de Sant Narcís. “La Bola” de Girona aplega la millor base de l’hoquei patins de Catalunya. Cap a 360 esportistes, d’entre 6 i 19 anys que, en aquesta edició, competeixen en 36 equips d’arreu de Catalunya. És un gran desplegament organitzatiu i de planificació del GEiEG i de tots els clubs participants que transmeten als joves esportistes passió per la competició i que, simultàniament, busquen la seva educació integral i fomenten valors com el respecte al contrincant, la convivència, el civisme i l’amistat. En nom de la ciutat, em plau molt donar-los la benvinguda a Girona. Desitjo que els esportistes, les seves famílies i les aficions gaudeixin d’una estada molt feliç entre nosaltres. I que “la Bola” llisqui amb força, que intensifiqui les habilitats dels jugadors i la seva il·lusió per seguir practicant un esport tan arrelat al nostre país, i que compensi el seu esforç amb èxits ben merescuts.

Carles Puigdemont i Casamajó Alcalde de Girona


TIR OLIMPIC DE GIRONA POL IND DOMENY (COSTAT NESTLE) 972 212 112 – 609 301 115


XXIè

TORNEIG

7

HOQUEI PATINS

Des de la Diputació de Girona volem felicitar el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) per la celebració de la XXI edició del Torneig “la Bola” d’Hoquei Base. Durant aquestes dues dècades, La Bola ha anat creixent fins a convertir-se en un campionat de referència de l’hoquei base català. Cada estiu, infants i joves d’arreu de Catalunya vénen a Girona per gaudir d’un cap de setmana en què entren en contacte amb els beneficiosos valors inherents a l’esport, com ara la companyonia, la força de voluntat i el treball en equip. Uns valors que els seran de gran utilitat a l’hora de desenvolupar-se en la societat i viure amb plenitud la vida adulta. Els beneficis de la pràctica esportiva són incomptables. I és que l’esport, a banda d’educar en valors, és també una eina bàsica per adquirir i mantenir una bona salut, tant física com psíquica, així com un instrument per afavorir la interrelació i la integració de les persones. Per aquest motiu, des de la Diputació volem agrair al GEiEG la gran tasca que està portant a terme per promoure l’esport base, i l’encoratgem a seguir formant els més joves. A la institució que represento també dediquem una especial atenció a l’esport base. El promovem a través de diverses línies de col·laboració i inversió, i, a la vegada, donem suport a administracions, ajuntaments, consells comarcals, entitats i clubs esportius de les comarques gironines. Tot amb la ferma voluntat que esdeveniments com La Bola es continuïn celebrant i continuïn posant l’esport a l’abast dels joves. Per acabar, només voldria desitjar molta sort als participants del Torneig i recordar-los que, més enllà dels resultats esportius, no s’oblidin del més important: gaudir i aprendre de l’experiència.

Jaume Torramadé i Ribas

President de la Diputació de Girona


XXIè

TORNEIG

9

HOQUEI PATINS

Vull aprofitar l’oportunitat que m’oferiu amb aquestes línies per felicitar la secció d’hoquei del GEiEG per haver arribat a la 21a edició del torneig d’hoquei patins La Bola, fet que demostra la dedicació de la vostra entitat al foment de l’esport a la nostra comarca. La implicació de les diferents administracions en el foment de la pràctica esportiva és cabdal, però també cal comptar amb la col·laboració dels clubs i de les entitats per tal d’instaurar l’esport com un hàbit en la societat. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Gironès continuarà donant suport al teixit esportiu i a entitats com la vostra per realitzar aquesta tasca. Vull agrair aquesta tasca que realitzeu dia a dia, i no només a la secció d’hoquei i per l’organització d’aquest torneig sinó que vull fer extensiu l’agraïment a la resta de la gran família que forma el Grup Excursionista i Esportiu Gironí.

Jaume Busquets i Arnau

President del Consell Comarcal del Gironès


XXIè

TORNEIG

11

HOQUEI PATINS

El Torneig d’Hoquei “la Bola” mou des de fa anys una gran quantitat de jugadors, tècnics, directius i familiars i s’ha consolidat com un esdeveniment esportiu d’hoquei de gran qualitat. La 21ena edició del Torneig d’Hoquei “la Bola” deixa palesa la llarga tradició d’aquest esport a les nostres comarques i la voluntat d’una entitat, el GEiEG, que vetlla per fer una tasca en la diversitat d’esports dins d’unes magnífiques instal·lacions. El club GEiEG fundat al 1919 ja forma part de la crònica històrica de la nostra ciutat, l’esperit del Club continua viu gràcies a moltes persones que al llarg dels anys han fet possible que sigui un referent a les nostres comarques. Amb nombroses seccions culturals i esportives és, doncs, un club poliesportiu que treballa tant des de l’esport de promoció fins al de competició passant per l’esport de recreació per a tota la família. Aquesta festa de l’hoquei gironí, reuneix, en una vetllada de germanor, els clubs de diferents equips i tècnics i les famílies. Sabem de la dificultat que suposa la organització d’una competició d’aquestes característiques, però també de la motivació i constància des de fa anys dels responsables per a la millora contínua que assegura l’èxit de la 21 ena edició del Torneig d’Hoquei “la Bola”. Des de la Secretaria General de l’Esport, volem facilitar les eines necessàries per donar suport a la realitat esportiva, realitzant una tasca d’informació permanent per millorar la gestió de les entitats esportives, potenciar també la formació dels tècnics esportius i valorar les seves iniciatives. Vull felicitar i agrair a través d’aquestes línies, les ganes i la il·lusió del club i de totes les persones implicades en la organització del torneig, que d’una manera positiva treballen per l’esport en les nostres comarques i contribueixen de manera decidida any darrera any, en la nostra comunitat de manera esportiva i cívica.

Josep Pujols i Romeu

Representant Territorial d’Esports a Girona Secretaria General de l’Esport Departament de la Presidència


XXIè

TORNEIG

13

HOQUEI PATINS

A tots els socis i col·laboradors del GEiEG, a tots els responsables de la Secció d’Hoquei Patins, encapçalats pel Sr. Jordi Ullés, a tota l’entitat i a tots aquells que us heu acostat a Girona per participar de l’activitat esportiva o per gaudir-ne com a espectadors. Em sento honorat, per la oportunitat que se’m dóna, de posar-me novament en contacte amb tots vosaltres des d’aquestes pàgines, en motiu de la XXI edició del Torneig d’Hoquei Patins “la Bola”. L’any 1930 es funda la Federació Catalana d’Hoquei Patins i, un any més tard, el 1931 es disputa la primera competició oficial afavorida per la institució: l’any 1936 es funda la secció d’Hoquei Patins del GEiEG. És d’admirar el coratge d’aquella gent que en un any coma aquell, que política i socialment ens portarà a una de les etapes més ignominioses que ha viscut la nostra història, són capaços d’encetar un projecte amb valors socials i educatius, que ha perdurat en el temps i que podríem resumir en dues paraules. PATINATGE i PAÍS. Si mirem enrera , ens trobem amb 75 anys d’història de la Secció d’Hoquei Patins del GEiEG, amb la feina ben feta, amb gent que supera les adversitats quan els temps no acompanyen, amb gent que lluita per deixar un llegat . Si mirem endavant, això tampoc ha de ser diferent, és la lliçó que hem d’aprendre de la història, hem d’assolir els nous objectius, els nous reptes que es plantegen. Més engrescadors no poden ser, el món de l’Hoquei ha tingut sempre la gent que ha fet falta per fer-ho. Les institucions que, com el GEiEG, perduren en el temps no es deixen enlluernar pels grans èxits, ni al contrari, no perden tampoc la força dels principis ni perden de vista la importància dels valors que l’esport ofereix quan hi han entrebancs competitius. És això el que ens farà grans a tots: als Clubs, a l’Hoquei i a l’Esport. Aquest Torneig d’Hoquei Patins “la Bola”, que ens a portat a tots a ser aquí aquests dies, l’esforç organitzatiu, la col·laboració de clubs, jugadors, entrenadors, delegats, àrbitres, aficionats, institucions i empreses, no és més que el reflex d’aquest esperit.

Benjamí Pons i Ciurana

President de la Territorial de Girona de la Federació Catalana de Patinatge.


XXIè

TORNEIG

15

HOQUEI PATINS

Història de l’hoquei del GEiEG Explica la tradició oral, i la poca d’escrita, que l’hoquei al Grup ja va començar abans del 1936, amb patinatge i partits entre components de socis del Grup i altres ciutadans de Girona. El que sí que està escrit és la data de formació de la Secció d’Hoquei del GEiEG, que va ser l’any 1936. També es diu oficialment, però amb matisos, que el nostre esport es va introduir a Girona i a Cerdanyola del Vallès per ciutadans que havien estat a Anglaterra, que és on es practicava ja feia temps i era la guanyadora dels primers campionats mundials. Els anys quaranta van ser la consolidació d’aquesta secció, quan amb els Caula, Planes, Baso, Valmajor, Paz i altres varen fer que aquesta secció tingués internacionals que varen ser campions del món. La seva projecció va seguir a la pista de la piscina de la Devesa, pista que es va utilitzar fins a la construcció del complex de Sant Narcís, a inicis dels anys setanta. Per tant, des de la seva fundació fins als setanta, es va utilitzar la pista de la Piscina. Cal explicar, també, que les condicions d’aquesta pista ara no serien considerades com a possibles. Pràcticament sense vestidors, amb una pista a l’aire lliure, aigua, fulles, fred, gel, descobertan, sense llum... Els jugadors havien de netejar la pista d’aigua, de fulles, de sorra..., per poder fer els entrenaments, que eren al migdia, d’una a tres de la tarda, a l’hora de dinar... L’hoquei va continuar fins a finals dels anys cinquanta en la màxima divisió nacional, per baixar a la categoria inferior en aquesta època. Malgrat això, va seguir en categories inferiors, cuidant la base malgrat els escasos recursos i instal·lacions que teníem. Als anys setanta ja disposàvem de la pista, la primera obra d’aquesta instal·lació que es va fer abans de fer els pavellons coberts. D’aquesta manera, es va poder treballar millor la base, amb més hores d’activitat. El resultat va ser que, després d’uns anys d’intentar-ho, es va aconseguir pujar en unes finals a Sevilla. El seu progrés, sobretot en categories de base, va anar augmentant i adquirint un protagonisme important dintre les competicions organitzades per la Federació Catalana.


XXIè

TORNEIG

16

HOQUEI PATINS

Tot i algun descens de categoria, quan la base va donar el seu fruit es va poder mantenir de manera constant l’equip sènior a primera divisió nacional. Durant aquest període també vàrem haver de fer les competicions d’hoquei al Pavelló Municipal de la Devesa per causa de l’enfonsament del sostre del Pavelló Lluís Bachs de Sant Narcís, mancant d’aquesta manera una certa progressió de la base. Des de finals dels anys noranta fins ara, si deixem a part els primers anys fins a la meitat dels cinquanta, creiem que ha sigut la millor edat de l’hoquei del Grup. Planificació important, bons resultats esportius tant catalans com nacionals, amb campions en diverses categories i l’ascens a la Divisió d’Honor com a fi esperat. Aquest últim any hem baixat, després de dues temporades a la Divisió d’Honor, l’OK Lliga nacional, però esperem que aquesta temporada que ara comença puguem recuperar la categoria. La bona estructura de la base de totes les seccions del GEiEG, i en concret la de l’Hoquei, permet pensar amb certa realitat en la possibilitat de poder tornar a recuperar l’OK Lliga ben aviat. Cal seguir endavant, modificar les coses o els treballs erronis, gaudir de la nostra base i que aquesta pugui aprendre dels nostres jugadors sèniors en tots sentits, tècnic, esportiu i humà. Endavant, tots junts arribarem al sostre que ens proposem.

Joan Escuder


XXIè

TORNEIG

19

HOQUEI PATINS

Reglament del XXIè. Torneig d’Hoquei Patins “la Bola” CLASSIFICACIONS El Torneig es disputarà en dues fases: · A la primera es dividiran els equips de cada categoria en dos grups, i cadascun d’ells jugarà pel sistema de lligueta a una sola volta. En la segona fase, jugaran els equips dels dos grups d’acord amb el lloc que hagin ocupat a la primera fase, per tal d’establir la classificació final. Exemple: 1r contra 1r, 2n contra 2n …. JORNADA DE DISSABTE En cas d’empat entre dos equips en els partits jugats a la lligueta de la primera fase: · Quedarà primer el guanyador del partit entre els dos equips empatats. En cas d’empat quedarà guanyador el que tingui major diferència de gols, entre els aconseguits i els rebuts. En cas de persistir l’empat guanyarà el que tingui un major coeficient general resultant de dividir gols a favor i gols en contra a tota la lligueta. · Si l’empat és entre més de dos equips es valoraran els punts resultants d’una classificació particular entre els equips empatats. En cas d’empat quedarà guanyador el que tingui major diferència de gols, entre els aconseguits i els rebuts. En cas de persistir l’empat guanyarà el que tingui un major coeficient general resultant de dividir gols a favor i gols en contra a tota la lligueta. · Si persistissin els empats, es llançarà una tanda de 3 penals per equip a la finalització de la jornada de dissabte. JORNADA DE DIUMENGE MATÍ En cas d’empat es passarà directament al llançament de 3 penals per equips. JORNADA DE DIUMENGE TARDA En cas de persistir l’empat es llençarà una tanda de 3 penals.


XXIè

TORNEIG

HOQUEI PATINS

20

DURADA DELS PARTITS Jornada dissabte i diumenge matí:

Finals diumenge tarda:

Prebenjamins, benjamins, alevins (2 parts de 10 minuts a rellotge seguit) Infantils (2 parts de 10 minuts a rellotge) seguit Juvenils i Júniors (2 parts de 15 minuts a rellotge seguit)

Prebenjami, Benjami (2 parts de 12 minuts a rellotge parat ) Aleví, Infantil (2 parts de 15 minuts a rellotge parat) Juvenils i Júniors (2 parts de 20 minuts a rellotge parat)

· Es pararà el temps com en un partit “normal” · Descans de 5 minuts

· Solament hi haurà temps morts a les finals. Es podrà demanar un temps mort per equip, a cada part del partit.

ALTRES APARTATS

En cas d’empat entre dos equips en els partits jugats a la lligueta de la primera fase: · Partit guanyat: 3 punts · Partit empatat: 1 punt · En cap cas s’admetran jugadors procedents d’altres clubs que no siguin convidats al Torneig per tal de reforçar a alguns dels equips participants. · 10 minuts abans de començar cada partit, els capitans i delegats del equips que han de jugar, es personaran a la taula de cronometratge on l’àrbitre durà a terme el sorteig de pilota i camp. · Tots els partits seran dirigits per àrbitres col·legiats de la Federació Territorial de Patinatge de Girona. · Al llarg dels partits en els quals jugui el seu equip, els delegats hauran d’estar a la taula del crono. · En cas que a un jugador se li mostrés la targeta vermella directa, no podrà ser alineat en el següent partit que disputi el seu equip. · Cada equip a més de la samarreta amb els colors habituals del seu club, haurà de disposar d’un equipament de colors diferents, i sempre s’haurà de canviar el que consti com equip loca. · Durant tot el campionat cada jugador haurà de portar el mateix dorsal, que serà el mateix que el club li hagi assignat al full d’inscripció. · El comitè organitzador pot excloure del torneig qualsevol persona, jugador o club que no accepti les normes. · És obligatori l’assistència mínima de 6 jugadors per equip i categoria a l’hora del lliurament de trofeus. Degut al volum de partits a disputar, preguem a tothom la màxima puntualitat a l´hora de començar els partits Per a la millor marxa del torneig, els equips participants han d’acceptar les normes establertes. Qualsevol problema que sorgeixi durant el Torneig, serà el comitè organitzador qui determinarà les resolucions pertinents.


XXIè

TORNEIG

HOQUEI PATINS

22 CALENDARI DE PARTITS DISSABTE

PISTA LLUIS BACHS CATEGORIA HORA

Prebenjami Benjami Aleví Infantil Juvenil Junior Prebenjami Benjami Aleví

09:00 09:30 10:00 10:30 11:00 11:40 12:20 12:50 13:20

Infantil Juvenil Júnior Prebenjamí Benjamí Aleví Infantil Juvenil Júnior

15:00 15:30 16:10 16:50 17:20 17:50 18:20 18:50 19:30

PISTA TORHO

A A A A A A A A A

LOCAL

VISITANT

GEIEG GEIEG "A" C.E. VENDRELL C.P. RODA C.E. ARENYS DE MUNT H.C. SENTMENAT C.E. ARENYS DE MUNT C.E. ARENYS DE MUNT GEIEG "A"

C.E. ARENYS DE MUNT C.H. MATARÓ C.P. VIC C.E. ARENYS DE MUNT P.H.C. SANT CUGAT P.H.C. SANT CUGAT C.P. VILANOVA C.H. MATARÓ C.P. VIC

A A A A A A A A A

GEIEG GEIEG GEIEG GEIEG GEIEG GEIEG GEIEG GEIEG GEIEG

C.P RODA P.H.C. SANT CUGAT H.C. SENTMENAT C.P. VILANOVA C.E. ARENYS DE MUNT C.E. VENDRELL C.E. ARENYS DE MUNT C.E. ARENYS DE MUNT P.H.C. SANT CUGAT

GRUP

"A"

“A” “A” “A”

GRUP LOCAL

VISITANT

B B B B B B B B B

C.P. MANLLEU C.P. MANLLEU C.P. RODA C.P. MANLLEU C.P. TORDERA C.P. VILAFRANCA P.H.C. SANT CUGAT GEIEG "B" GEIEG "B"

C.P. VIC C.P. VIC C.P. MANLLEU F.C BARCELONA F.C BARCELONA SANT FELIU CODINES C.P. MANLLEU C.P. MANLLEU C.P. MANLLEU

B B B B B B B B B

GEIEG "B" C.P. TORDERA SANT FELIU CODINES C.P. VIC GEIEG "B" GEIEG "B" GEIEG "B" F.C. BARCELONA C.E. NOIA

C.P. MANLLEU C.E. NOIA C.E. NOIA P.H.C. SANT CUGAT C.P. VIC C.P. RODA F.C. BARCELONA C.E. NOIA C.P. VILAFRANCA

DIUMENGE PISTA LLUIS BACHS CATEGORIA HORA

Prebenjami Benjami Alevi Infantil Juvenil Junior Prebenjami

09.00 09.30 10.00 10.30 11.00 11.45 12:30

Benjami Alevi Infantil Juvenil Junior

15:00 15:45 16:30 17:30 18:30

GRUP

PISTA TORHO

LOCAL

VISITANT

2 2 2 2 2 2 1

"A" "A" "A" "A" "A" "A" "A"

2"B" 2"B" 2"B" 2"B" 2"B" 2"B" 1"B"

1 "A" 1 "A" 1"A" 1"A" 1"A"

1"B" 1"B" 1"B" 1"B" 1"B"

ENTREGA PREMIS 19:30

GRUP LOCAL 3 3 3 3 3 3

"A" "A" "A" "A" "A" "A"

VISITANT 3 3 3 3 3 3

"B" "B" "B" "B" "B" "B"


La Bola 2011  

Llibret on surten els partrocinadors, horaris i normativa