Page 1

Sergi Pujadas 2n ESO B Lleng. Catalana EXPRESSIÓ ESCRITA: 10a redacció 24-Maig-2011

NAHATSU: UNA NOIA RESPECTUOSA En un remot lloc del Japó , hi habitava la Nahatsu, una noia més aviat pobra. Malgrat això, era molt tolerant. Jihusta era el gairebé desconegut indret on es localitzava aquesta asiàtica: una zona poc poblada on hi havia manca de trànsit i contaminació a causa de la despoblació. La Nahatsu vivia sola i, per tant, sovint se sentia solitària. La quasi única manera que tenia per comunicar-se (cal dir que no posseïa gaires amistats) era mitjançant la lectura. I és que amb aquesta habilitat lingüística aconseguia transportar la seva ànima cap a un món imaginari, totalment diferent.

Doncs bé, com cada dijous, es dirigí cap a la biblioteca pública a fi de recollir un d'aquests laberints de llibres tan imaginatius. Al principi, volia agafar-ne un de suspens, de manera que la fes pensar qui podria haver estat el delinqüent atret a assassinar algú. Ben pensat i segons la Nahatsu, allò no seria la millor idea. Ja havia estat llegint aquests llibres. Sabia que tots acabaven de la mateixa manera. −

M'aniria bé agafar agafar un llibre sobre l'acceptació social, que donés alguna

ensenyança a la societat? - va preguntar retòricament la Nahatsu-. Atreta per aquella decisió, es decantà cap a un llibre anomenat <<Una experiència d'allò més desagradable>>. Començà a llegir la sinopsi molt atentament.

<<Rosana és una noia de quinze anys amb l'objectiu de conèixer i incorporar una cultura totalment diferent de la seva. Per això decideix viatjar fins una zona propera a un dels rius més il·lustres d'Àfrica del Nord: el Congo. Allà haurà d'enfrontar-se amb tots els perills que suposa aquesta aventura preparada pels més arriscats. Després d'alguns petits obstacles insignificants, s'endinsa en un bosc a fi de recol·lectar fuites silvestres. Allí es troba un indígena lleuger de roba disposat a clavar-li una llança d'allò més punxeguda. Rosana li demana ajut per aconseguir aliments a fi de nodrir-se i així superar aquell mal tràngol. No accepta la proposta, gira cua i la deixa amb un pam de nas. Després d'aquella negativa per part de l'indígena, Rosana haurà de superar moltes més situacions així (o inclús més fortes). Com creieu que acabarà aquesta aventura? De ben segur que la majoria de la gent que ha llegit aquest relat ha entès el perquè del respecte i la voluntat de la col·laboració. No ho dubtis i emporta-te'l per un preu encara més reduït.>>.


Envers aquella sinopsi tan impactant, la Nahatsu es decidí per aquella novel·la sense penedir-se'n. Després de sortir de la biblioteca, es va encaminar cap a casa seva. Començà la lectura del llibre i, a conseqüència d'aquest motiu, no va poder deixar-lo. A pesar que es sorprengué en diferents parts de la història, acabà el llibre. El final fou totalment desesperat, ningú hauria estat capaç de predir-lo. No cal esmentar que fou rotundament tràgic. Malauradament, la protagonista va acabar sense, cap company que l'ajudés a passar els moments difícils que suposa el simple fet de viure. La Nahatsu va treure les seves conclusions d'aquella narració. Inclús, es va sentir identificada amb ella.

<<No facis el que no voldries que et fessin>> : fou el lema didàctic amb el que qualsevol lector podria resumir l'assumpte de l'obra literària.

Després que marxés la llàstima que va provocar a la Nahatsu, continuà amb la seva vida quotidiana. Per aquest motiu havia de realitzar una de les activitats més bàsiques: anar a comprar el pa. Per tant, passà per un camí estret. La “vorera” d'aquest estaven convertida en un petit rierol d'aigua enfangada. Un dels iens que portava la Nahatsu per comprar aquest aliment tan essencial, caigué. Li feia una mica de fàstic agafar-lo, puix que estava ple de fang. A causa del contacte amb l'aigua, una imatge es va fer visible al revers de la moneda metàl·lica. Era la Rosana, amagada darrera uns arbustos i demanant ajuda desesperadament. Aquella situació encara va commoure fins i tot més a la Nahatsu. Recordà que ningú es limità a ajudar-la, perquè allà no hi tenia ni un amic.

Allò va pensar la ment de la Nahatsu fins adonar-se'n que havia de canviar. Havia de fer amics que l'ajudessin a superar les situacions més complicades. Al principi, va tenir dificultats. Potser no els agradava la seva personalitat. No obstant, finalment, va aconseguir trobar amistats i fins i tot la seva mitja taronja. El més fort per ella fou que mitjançant un “manat de fulls” per alguns va aconseguir canviar els seus principis bàsics i el caràcter. De ben segur que ella recomanaria aquesta tècnica tan útil a molta gent que se sent sola.

Paràgrafs: 7 Frases: 52 Línies: 55

Redacció Sergi  
Redacció Sergi  

Nahatsu: una noia respectuosa