Page 1

Tekst: Bert Salden, Foto: George Deswijzen

Spronken Automaten introduceert:

De ultieme koffiemachines voor de horeca Rob Spronken uit Beek heeft wat toe te voegen aan de koffiemachines in de horeca. Machines die uitblinken in design, smaak en bedieningsgemak. Ze worden vervaardigd door Sielaff, een toonaangevende Duitse fabrikant. Ze zijn betaalbaar en zonder verdere verplichtingen.

Rob Spronken: “Laten we eerlijk zijn, de doorsnee horecamedewerker is geen barista. Toch verlangen gasten steeds meer koffievariaties. Geen probleem, onze machines maken exact de gevraagde koffievariant. Vers.” Het topmodel in de Sielaff-lijn is de Piacere. Espresso, café crème, café latte, cappuccino, cappuccino mocha, latte macchiato, warme chocolade, heet water.... Druk op de juiste knop en de apparatuur doet zijn werk. Kopjes en glazen staan klaar, voorverwarmd. Twee aparte koffiemolens malen de juiste verse bonen voor koffie of espresso. Twee kopjes tegelijk kan ook. En de melk wordt in het apparaat koel gehouden. Prachtig, eigentijds design en LED-verlichting zorgen voor up-to-date uitstraling en een laag energiegebruik. De Piacere is compact en krachtig en heeft een capaciteit van 70 tot 500 kopjes per dag. Dankzij een modulair systeem wordt deze machine exact samengesteld naar uw behoeften. Spronken: “We zijn ook erg trots op de kwaliteit. De koffiemolens zijn bijvoorbeeld van Der Mahlkönig uit Hamburg. Verse melk in een koelcontainer (optioneel), een container voor cacao en een voor whitener, een koppenwarmer... En dan een machine leverbaar in diverse kleuren en desgewenst voorzien van het logo van uw zaak.” 30 | Gastvrij Magazine

Spronken beschikt uiteraard over een hele range koffieautomaten: tabletops en vrijstaand.

Spronken Automaten

Spronken in Beek, anno 1919, schakelde in 1959 om van sigarenmaker naar automatenexploitant. Het bedrijf plaatst nog altijd sigarettenautomaten in de (Zuid-Limburgse) horeca die het zelf exploiteert. Daarnaast zijn er frisdrank- en snoepautomaten en combinaties in diverse uitvoeringen. En dus koffiemachines. Rob Spronken: “De Duitse firma Sielaff maakt de frisdrank- en snoepautomaten voor ons. Het is echte Duitse degelijkheid. Sielaff maakt ook koffieautomaten. Het is een 127 jaar oud Zuid-Duits familiebedrijf met 600 medewerkers. Onlangs ontwikkelde het bedrijf een bijzondere horecalijn koffievolautomaten voor een Duitse keten. Sielaff maakt ze, maar mag ze zelf alleen buiten de Duitstalige landen onder eigen naam verkopen. Wij vinden het een uitgelezen kans deze horecalijn-koffieautomaten prijsvriendelijk aan te bieden. Het begrip ‘automaat’ heeft bij koffie soms een wat negatieve klank. Dat is hier volkomen onterecht.”

Ultima Duo

Het voor de Benelux exclusieve model betreft

de Ultima Duo uitgevoerd in zwart glas met een aluminium rand en touch screens en een ingebouwd reinigingssysteem. Het apparaat kan alle soorten koffie (ook cafeïnevrij) leveren en kannen vullen met koffie. Handig: op de touch screen staat meteen het benodigde soort kopje of glas (of kan) aangegeven. Deze modellen werken met zowel diverse soorten bonen als freshbrewpads, de laatste voor kannen koffie.

Onafhankelijk

Spronken levert alleen de apparatuur, zonder verplichting tot koffie-afname van een bepaald merk. “Je bent daar vrij in en kunt wellicht een goede deal maken met een koffieleverancier. We leveren desgewenst inclusief installatie, instructie en onderhoud. We doen voor Douwe Egberts ook landelijk het onderhoud van de automaten.”

Meer weten? Tijd om een koffieafspraak te maken bij: Spronken Automaten, Middelweg 29, 6191 NC Beek, telefoon 046 - 437 28 88 www.spronken.nu

Gastvrij_juni_2013  

http://www.spronken.nu/files/9813/7094/7129/Gastvrij_juni_2013.pdf

Advertisement