Page 1

N

I

E

U

W

S

B

R

I

E

F

0

SPRINKLE z

6

/

1

0

VZW

Januari-Juni 2010

z

Een overzicht van wat er allemaal gebeurde in de eerste helft van dit jaar, zowel in Belgie als Zuid-Afrika. We hebben niet stilgezeten...

WEESHUIS IN BERGVILLE, KZN

WK 2010

Ook onze kindjes zijn bezeten van het WK voetbal dat momenteel in Zuid-Afrika doorgaat. Helaas kunnen ze niet naar een match of volgen op tv, maar via workshops zang, dans,schmink en voetbal kunnen ze toch van de sfeer genieten. Ook de onontbeerlijke vuvuzela wordt dagelijks gebruikt. De scholen zijn een hele maand gesloten omwille van het Wk en daar zijn wij dan weer niet heel tevreden mee; het onderwijs is al zo slecht ...maar de kinderen zijn uiteraard blij met de extra vakantie !!

Een appel voor een kind !!

In januari en februari gingen er drie vrijwilligers werken in het weeshuis.Eerste prioriteit was het uitpakken van alle dozen uit de container, die (eindelijk !) was aangekomen. Verder werd er gewerkt aan psychologische begeleiding van de kinderen door Helena, een psychologe uit Brussel. Ook de huiswerkbegeleiding werd verder uitgebreid, o.a. door stagiaires van Artevelde Met een maandelijkse storting van 5 â‚Ź schenkt u een kind uit ons weeshuis dagelijks een stuk fruit. Een uitgave die u misschien amper merkt, en die ook fiscaal aftrekbaar is. Interesse? Stuur even een mailtje naar info@sprinkle.be !!

Hogeschool Sofie, een verpleegster, liet alle kinderen testen op HIV en TB en ging met hen naar de tandarts. En we zijn blij u te mogen melden dat alle kindjes HIV negatief zijn !! Verder werd het personeel extra bijgestuurd, want werken met lokale mensen brengt helaas nog steeds de nodige problemen mee.


Onze vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika is een zeer fijne maar confronterende ervaring, die vaak word onderschat. Het is hard werken en soms moeilijk de lijn te trekken om emotioneel niet tĂŠ hard onder de indruk te geraken. Maar de liefde die je van de kinderen terug krijgt is alle inspanningen meer dan waard. Er waren dit jaar al een 8 tal vrijwilligers aan het werk in ons weeshuis, mensen die alle kosten zelf dragen. En in augustus gaat er een nieuwe groep van 10 vertrekken. Ook in Belgie kunnen we steeds rekenen op onze vrijwilligers bij allerhande evenementen. En last but not least zijn er de mensen van de Sprinkle-werkgroep, die om de twee maanden samenkomen om organisatorisch alles te regelen. Bij deze iedereen van harte bedankt !!!

Heden, verleden en toekomst. Op 23 mei organiseerde Sprinkle mee het Ezperando festival in Bornem. Schitterend weer, fantastische sfeer en dus ook een goede opbrengst, die integraal naar het weeshuis gaat. Verder zijn we nog de hele zomer aanwezig met onze infostand op diverse festivals. Topper van het jaar wordt echter weer het Wereldaidsdagconcert, dat dit jaar zal doorgaan op 30 november, Plaats en artiesten worden later nog meegedeeld...De vorige editie met o.a. Raymond, Patrick Riguelle, Natalia, Roland, Sioen en Zap Mama was een groot succes...met dank aan alle artiesten, muzikanten en medewerkers, Cavaria, Het Roze Huis, Sensoa en ITG. Een bijzonder dankwoord ook voor onze meter Hilde Van Mieghem, zonder wie dit concert niet mogelijk was geweest. Ondanks haar drukke werkschema en de nieuwe film die ze in december uitbrengt heeft ze zich enorm ingezet om Wereldaidsconcert tot een succes te maken. Ook Saatchi Brussel en Yves Panneels werkten belangeloos mee aan de organisatie van dit concert. En er is zoveel meer...de scholen die geld inzamelden (De Windroos Machelen, De Ark Leuven, De Vierklaver Asper), de financiele meters en peters van de weeskinderen...zonder al deze mensen kon Sprinkle niet verder bestaan. Met onze oprechte dank !!


Extra Oproepen.

- We krijgen heel veel aanvragen van mensen die vrijwilligerswerk willen doen in Zuid-Afrika. Ervaring leert ons dat degelijke informatie noodzakelijk is voor er beslissingen worden genomen. Het is ook onmogelijk om iedereen apart te ontmoeten. Vandaar organiseert Sprinkle een ontmoetingsdag voor mogelijke buitenlandse vrijwilligers op donderdag 15 juli om 20u in CC Ter Dilft in Bornem. Mail even naar info@sprinkle.be om in te schrijven. - Op 13 augustus lopen er een aantal mensen mee de Dodentocht in Bornem. Ze laten zich sponsoren om geld in te zamelen voor het weeshuis. Een deel van het bedrag zal besteed worden aan een weekendje naar zee (Durban) met de kindjes van het weeshuis, die nog nooit op vakantie zijn geweest en nog nooit de zee hebben gezien. Wil je meelopen of sponsoren? Of ken je iemand die wil meelopen? Alle info bij katrienvandenberghe@msn.com. - Begin augustus komt er een delegatie van de Vierdepijlerorganisatie (Vais en 11.11.11) naar ZuidAfrika om o.a.een evaluatie van ons project te maken. We kijken uit naar het resultaat en zullen het zeker ook publiceren. - Door omstandigheden en technische problemen is er een hele tijd geen nieuwsbrief verschenen en kregen sommige mensen ook geen antwoord op hun mail. Waarvoor onze excuses...Heb je nog een onbeantwoorde vraag, stuur ze graag nog eens door. We beloven ditmaal een snelle reactie. Ook als je deze mail meer dan één keer krijgt of hem niet meer wil ontvangen, stuur ons een berichtje. info@sprinkle.be - Alle meters en peters krijgen eind juni een evaluatie van hun petekindje en een jaarverslag. Sommige van de weeskindjes hebben nog geen Belgische meter of peter. Interesse? Mail ons even. ( info@sprinkle.be.) - Football & food: wie voor 11 juli 5 € of meer stort op rek. nr. 001-4847081-67 van Sprinkle vzw maakt kans om een uniek Zuidafrikaans verrassingspakketje te winnen. Wie elke 100ste euro stort wint. De opbrengst gaat naar maaltijden voor de weeskinderen. Een andere kijk op het WK...

Chantal De Maeyer voorzitter Sprinkle vzw

/Nieuwsbrief0610  

http://www.sprinkle.be/site/downloads/Nieuwsbrief0610.pdf

Advertisement